LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE"

Transkript

1 LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et kursus med plads til alle, der vil lege, glæde sig, nyde sommeren, dyrke fællesskabet og lade sig inspirere af mødet med andre mennesker i Egmont Højskolens omgivelser, hvor der er få meter til strand og hav, sports og svømmehal. Formiddagene: Her kan vælges mellem 3 fag: Fællessang, Foredrag om filosofi og Aktuel jounalistik. Eftermiddagene er sammensat således, at man kan vælger mellem følgende fag: Smartphones og tablets, Kreativ, Acrylmaleri, Danske film, Smykker inspireret af naturen, Kajak, Sejlads, Tursejlads, Idræt med svømning. Fredag er der åbent på eftermiddagsfagene hele dagen. Der er morgensamling hver dag med fællessang for alle. Svømmehallen holder åben for alle kursister tirsdag og torsdag aften. Onsdag aften byder på foredrag med Hans Erik Deckert. Hvis vejret er med os, laver vi bål ved stranden torsdag aften efter svømning. Ugen rundes af med en fest lørdag aften, hvor Baumgartner spiller op til dans efter middagen.

3 FORMIDDAGS-FAG BAG OM MEDIERNE v/ Thomas Bach Vi kigger ind bag facaden på en medieverden, der får større og større betydning for vores samfund. Vi vil primært beskæftige os med TV-mediet, og I kursister vil få et indblik i, hvordan en nyhedsudsendelse bliver til, hvordan historier bliver prioriteret, og hvordan et nyhedsindslag bliver opbygget. Vi vil også kigge nærmere på mediernes betydning for vores samfund, og hvordan dækningen af store historier har fået konsekvenser for de involverede. Jeg arbejder på at få et besøg på en TV-station på plads, så vi kan få syn for sagen. Har I lyst til at komme med en tur rundt i TV-nyhedsmøllen, så hop med på»bag om medierne«. Advarsel: I vil aldrig se TV-Avisen på samme måde igen. FOREDRAG:»FILOSOFI TÆNK EN GANG «v/ Kenneth Krøgholt Bork Filosofien interesserer sig for spørgsmål, der er uløseligt knyttet til det at være menneske. De samme grundlæggende spørgsmål angår os i dag som i oldtiden. Filosofien forsøger ikke at levere et standardsvar og komme med løsninger men ønsker at diskutere forskellige holdninger og opfattelser af bl.a. menneskets natur, menneskelivets mål og hvilke værdier, der er vigtigst. Fælles for os alle på trods af vores forskelligheder, baggrunde og interesser, er, at vi har evnen til at filosofere og undre os. Men måden hvorpå vi tænker omkring de nære og fjerne elementer, som vi til tider skøjter hen over, og som til andre tider rammer os hårdt, kan være meget forskellig. I undervisningen trykker vi på»pauseknappen«, stopper op, anskuer og undrer os over hverdagens moralske/etiske dilemmaer og eksistentielle temaer. Ud over foredragsformen tilbydes du et diskussionsforum, hvor grundlæggende spørgsmål vil være på bordet til åben diskussion, koblet til en almen indføring i moralfilosofi, eksistensfilosofi og moderne filosofi. SYNG MED! v/ Iben Lautrop Er du glad for at synge, og har du lyst til at opleve glæden ved at synge sammen med andre? Igen i år vil vi lave et højskolekor med fokus på god energi og sangglæde. Vi vil arbejde med sange fra højskolesangbogen, men der vil også snige sig både afrikanske sange, gospelsange og popsange ind i repertoiret. Vi skal mærke den fede energi, man får af at synge sammen, og så skal vi synge både enstemmigt og flerstemmigt. Korsang er for alle såvel begyndere, let øvede eller øvede korsangere, så kom og syng med!

4

5 EFTERMIDDAGSFAG SMARTPHONES OG TABLETS v/ Benny Kjølhede Den ligger i lommen, på natbordet, er med i tasken, men hvad får man brugt den til, og hvad kan man bruge den til? Mange af os har en smartphone eller en tablet men får ikke brugt den fuldt ud. Det vil jeg gerne hjælpe med. Vi skal lære mere om vores Smartphones og tablet, der skal tages og sendes billeder, laves videoopkald, leges med kalender og kort. Vi skal på Facebook, KREATIV v/ Dorte Mortensen Har du kreative drømme og idéer men har svært ved at få dem udført. Så er vi klar til at hjælpe med masser af gode, skæve og sjove idéer fra fantasi til virkelighed Vi skal bl.a. genbruge T-shirts eller give den nyt liv med kartoffeltryk, batik, sy den om eller strikke noget til, måske bruge den til kludetæpper, muleposer, halskæder, pandebånd. Personlige postkort, smykker af fx gamle plastflasker, cykelslanger, tøjklemmer og perler. Lysestager i beton, som dekoreres med det, vi finder. Måske et glasfad i noget Youtube, lære hvordan vi hører musik, radio og ser tv på dem. Man kan næsten alt på dem mulighederne er uendelige! Dette er altså faget for dig, der gerne vil blive bedre til at bruge din tablet og/eller smartphone. Jeg vil tage udgangspunkt i Apples iphone og ipad, men Android kan også være med. Der er mulighed for at låne en ipad. vi kalder koldformning. Gamle lp-plader til dekorative skåle. Plante blomster eller så i æggeskaller. Derfor må du gerne selv medbringe gamle eller nye T-shirts og lagner, brugte flasker i glas eller plastik, nogle perler eller andet, du synes er for godt til at smide væk men lige mangler inspirationen til at genanvende. Der skal påregnes egenbetaling for materialer.

6 ACRYLMALERI v/ Tina Lynge Et intenst mini-kursus for dig nybegynder eller let øvet, som har lyst til at prøve kræfter med akrylmaleriets mange spændende muligheder I acrylmaleri arbejdes der i løbet af ugen med et par fælles maleøvelser. Hvis vejret er til det, skal vi bl.a. prøve at lave et billede udenfor med forskellige større pensler og redskaber! Men det meste af tiden arbejder du med dine egne billeder og idéer med mulighed for at fordybe dig i forskellige temaer og teknikker, bl.a. natur og figurmotiver, abstrakte udtryk samt temaer efter eget valg. Derudover kigger vi også på andre kunstneres eksempler. Vi kommer omkring følgende elementer i maleriet: Komposition, farvelære, form samt stoflighed. Der er mulighed for at male med oliefarver (uden terpentin), hvis man selv medbringer alle materialerne. Man kan også prøve at male/tegne på ipad og få et printet billede med hjem! Akrylfarver og lærreder kan købes billigt på kurset resten kan du låne!! Materialer til de fælles øvelser er inkluderet i kurset. Vi ses på maleriholdet! DANSKE FILM v/ Ingeborg Mate Holm I de seneste år har dansk film markeret sig ikke bare som et tilløbsstykke i danske biografer men også internationalt. Vi vil derfor i dette eftermiddagsfag tage udgangspunkt i dansk producerede, instruerede eller spillede film og undersøge, hvilke strømninger der gør dem så populære. Der vil blive vist film, diskuteret film og være oplæg omhandlende film. Hver dag vil der være fremvisning af film, hvorefter vi diskuterer og perspektiverer form og indhold. Følgende film kunne være mulige emner: Den skaldede frisør (Susanne Bier), Kvinden i buret (Mikkel Nørgaard), En kongelig affære (Nikolaj Arcel) og Kapringen (Tobias Lindholm). Så har du lyst til at udvide din horisont i forhold til nyere danske film, og har du mod på at diskutere og finde frem til, hvad det er, der virker ved 10 ernes danske film, så vil jeg glæde mig til at bruge ugens eftermiddage sammen med dig.

7 SMYKKER INSPIRERET AF NATUREN v/ Karen Hørmann Naturen frembringer utrolig mange flotte former, og på dette smykkekursus vil vi lave smykker med udgangspunkt i smukke ting, som vi går ud og finder i naturen f.eks. blade, blomster, sneglehuse, muslingeskaller mv. Vi arbejder med materialerne Art Clay Silver og kobber, hvor metallet er blødt som ler og meget let at forme til smykker. Materialet kan lægges på et blad eller en blomst, eller man kan tage et aftryk f.eks. af et sneglehus. Efter formning tørres og brændes smykket, hvorefter man har et smykke i rent sølv eller kobber. Vi bruger små facetslebne sten og perler og lave både vedhæng, armbånd, øresmykker og fingerringe. Vi vil omsætte dem til flotte smykker i sølv og kobber. KAJAK v/ Dan Ellegaard Tag med ud i kajakken, lær at ro i den og se naturen omkring Hou fra havet! På dette hold vil vi: Introducere dig til kajakken og dens mange muligheder Lære dig teknikker til at manøvrere samt ro sikkert og uden skader Lære dig at redde dig selv og dine medkursister op af vandet efter en»våd udstigning«hygge, lege og dyste i kajakkerne Ro små ture Kurset er for begyndere såvel som øvede roere. Du skal have nogenlunde førlighed i arme og kunne vippe med hoften for at sidde i en havkajak, men vi har også såkaldte sit-on-top kajakker samt dobbeltkajakker, som kan bruges af stort set alle. Her kan man sidde med en hjælper og være med til undervisningen og turene. Skolen har alt udstyret men tag gerne dit eget grej med, hvis du har. Vel mødt!

8 SEJLADS v/ Karin Steen Steffensen At sejle er at lære at styre og trimme sejl, at kende vejret og vandet og at blive våd, solbrændt og lykkelig. På sejladsholdet sejler vi i de mindre både som mini 12 er, twin og Sonar. Bådene er alle velegnede til handicapsejlads. Efter et grundlæggende kursus om færdselsregler på vandet skal vi sejle med og mod hinanden. Grundelementerne bliver saltvand, solskin og fart over feltet. Vi skal primært sejle på bane og blive gode til at manøvrere bådene. Har du lyst til at konkurrere, føle glæden ved at være på vandet og lære at sejle, så er sejlads et fag for dig. TURSEJLADS v/ Connie Tømming Turholdet sejler korte ture på de 4 eftermiddage og en længere om torsdagen, hvor vi har hele dagen. Vi skal ud og ha vind i ansigtet og se på naturen. Måske er vi heldige at møde en sæl og se en havfugl eller to. IDRÆT MED SVØMNING v/ Kirstine Hockerup I»Idræt med svømning«vil svømmehallen være omdrejningspunktet. Vi skal bevæge os i vand på alle mulige måder. Vi skal lege forskellige lege, hvor vi bliver udfordret fysisk, vi skal lave samarbejds- balance- og sanseøvelser. I løbet af dagene kommer vi til at bruge Teorien bliver primært om turplanlægning, vejrudsigter, hvor kommer vinden fra, hvor meget er der af den, hvor er det bedst at sejle hen og grundlæggende praktisk sejlads. Vi skal ud og ha nogle gode oplevelser sammen. forskellige rekvisitter som bolde, måtter og kajakker. Kort sagt skal vi lave en masse sjove aktiviteter, som vil udfordre og rykke grænser hos alle uden at overskride grænser!

9 AFTENAKTIVITETER MANDAG AFTEN: v/ kursusansvarlige Velkomst og information i spisesalen. TIRSDAG AFTEN: ÅBEN SVØMMEHAL v/ kursusansvarlige Vi holder svømmehallen åben et par timer, så du får mulighed for en tur vandrutsjebanen, sauna, dampbad, varmtvandsbassin og svømme alle de baner, du kan nå. ONSDAG AFTEN: FRA HITLERS RIGE TIL CELLIST v/ Hans Erik Deckert Et møde med et højest usædvanlig, menneske, med et ligså usædvanlig livsforløb. For ham har livets vej indeholdt et utal af udfordringer så mange at det ville tage pusten fra de fleste. Hans Erik Deckert tager os med på en livsrejse, begyndende i Hitlers Tyskland, til soldat på østfronten og ophold i russisk fangelejr. Fra cellostudiet på Københavns Musikkonservatorium til underviser på konservatoriet i Cairo og Sydafrika. Et langt liv med oplevelser, udfordringer og et utal af rejser. Et foredrag hvor man uundgåeligt bliver revet med af fortælleren. TORSDAG AFTEN: ÅBEN SVØMMEHAL OG BÅLAFTEN v/ kursusansvarlige Også torsdag holder vi svømmehallen åben et par timer, så du får mulighed for en tur vandrutsjebanen, sauna, dampbad, varmtvandsbassin og svømme alle de baner, du kan nå. Efterfølgende holder vi bålhygge ved standen, hvis vejret tillader det. FREDAG AFTEN: FRIAFTEN Åben aften med mulighed for samvær og spontane indslag. LØRDAG AFTEN: Farvelfest med live-musik: Jacob Baumgartner med band.

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER ANKOMST Mandag den 14. juli mellem kl. 15:00 og 17:00. AFREJSE Søndag den 20. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. HJÆLPERE/HJEMMEHJÆLP På Egmont Højskolen findes en lille hjemmehjælpsafdeling, som kan give en hånd med, når du f.eks. skal hente mad ved buffeten, have pakket ud, have gjort rent i begrænset omfang, knappet skjorte, bundet sko osv. Hvis du skal have mere omfattende personlig pleje eller støtte til f.eks. bad, toilet og påklædning i mere end 10 min. morgen og aften, skal du medbringe den hjælp, som du får hjemme. Det vil sige, at din hjemkommune skal overflytte din hjemmehjælp (som du har fået bevilget efter Servicelovens 83, 85 eller 95) til Egmont Højskolen, så vi har midlerne til at ansætte ekstra hjælpere. Hvis du har hjælperordning efter 96, skal du medbringe egne hjælpere. Hvis du ikke medbringer timer til hjemmehjælp, og hvis du ikke har oplyst skolen om dit behov for hjælp, vil der ikke blive stillet hjælp til rådighed. Det er således dit ansvar at sørge for, at bevillingen er på plads, og at skolen er vidende om dit behov for praktisk hjælp, inden kurset starter. Husk at afkrydse på tilmeldingsblanketten, at du ønsker et skema omkring hjælpebehov tilsendt. HJÆLPEMIDLER Skolen har 30 værelser med loftlift, som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Sejl skal medbringes. Badesæde (væghængt) og badebåre kan lånes, hvis det er forudbestilt. Elseng kan lejes men skal bestilles senest en måned før kursusstart. Leje af loftlift: Leje af elseng: 200 kr. pr. uge 300 kr. pr. uge Alle andre hjælpemidler (f.eks. toiletstol, særlig madras, ekstra puder mv.) skal medbringes. KONTOR Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her findes bl.a. dankortterminal, busplaner, togplaner, frimærker mv. BADEUDSTYR Husk badetøj og eget badehåndklæde. Egmont Højskolen har verdens bedste badebro ved stranden, samt Vandhalla, vores nye badeanlæg. SENGETØJ, LINNED, HÅNDKLÆDER Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. VÆRELSER Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle.

11 KURSUSPRIS Voksne over 17½ år Tillæg for enkeltværelse kr. 300 kr. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur, hvis du fremsender lægeerklæring. TILSKUD Hvis du er medlem af DHF og har hjælper, ledsage- eller aflastningsordning, giver DHF tilskud til hjælperens pris, således at prisen bliver kr. Kontakt: Anni Kvisgård, TILMELDING Send vedlagte tilmeldingsblanket eller brug skolens hjemmeside så vi har din tilmelding senest 1. juni. Herefter fremsender vi en faktura på deltagerbetaling + evt. tillæg for enkeltværelse, elseng og loftlift. Hele beløbet betales på én gang senest den 9. juni. HENVENDELSE Charles Hansen Dan Ellegaard ch@egmont-hs.dk de@egmont-hs.dk Egmont Højskolen Villavej 25, Hou tlf Odder fax mail@egmont-hs.dk Billund Århus Ålborg Hou Tirstrup København Esbjerg Kastrup

12 Ugeprogram LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE juli 2014 Tid Mandag 14/7 Tirsdag 15/7 Onsdag 16/7 Torsdag 17/7 Fredag 18/7 Lørdag 19/7 Søndag 20/7 8:00 Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad 9:00-9:20 Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling 8:00-12:00 Mokost & afrejse 12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:30-17:30 15:00-17:00 Ankomst & indkvartering 9:30-12:00 Formiddagsfag Formiddagsfag Formiddagsfag Eftermidagsfag Formiddagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag Eftermidagsfag 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Grillaften Aftensmad Festmiddag Ca. 19:30 Introaften og velkomst Svømmehal åben Foredrag v/ Hans Erik Deckert Svømmehal åben Evt. bålaften Friaften Farvelfest med live-musik: Jacob Baumgartner med band Med forbehold for ændringer. Nærmere program tilsendes før kursusstart.

13 Tilmelding til "Leg, latter og livsglæde" fra den 14. til den 20. juli 2014 NAVN...: ADRESSE...: POSTNR/BY..: (skriv tydeligt med BLOKBOGSTAVER og KUN ÉN voksen pr. blanket) TLF.NR...: CPR.NR (tilmelding er kun gyldig med cpr.nr.): Angiv om dit telefonnummer må vises på deltagerlisten: Ja Nej HAR DU ET HANDICAP: Ja Nej HVIS JA, HVILKET: BRUGER DU: Elstol Manuel stol Rollator Andet: HVIS DU HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Kommunal hjælperordning 96 Hjælperens navn: Ingen kommunal hjælperordning HVIS DU IKKE HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Jeg har brug for hjælp fra Egmont Højskolen og ønsker spørgeskema tilsendt (se venligst i brochuren i afsnittet om hjælpere/hjemmehjælp) INDKVARTERING (se brochuren) Jeg ønsker enkeltværelse (tillæg kr. 300 pr. uge) Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: Særlige behov i forb. med værelsesindretning: HJÆLPEMIDLER (se brochuren) Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for loftlift (leje kr. 200 pr. uge). Eget sejl medbringes. Jeg har brug for en forhøjet seng Jeg har brug for badebåre Jeg har brug for badesæde Alle andre hjælpemidler såsom toiletstol, særlig madras, ekstra puder skal du selv medbringe DATO UNDERSKRIFT

14 FAGVALG: angiv 1. og 2. prioritet - du har det samme fag hele ugen, men angiv 2. prioritet i tilfælde af at din 1. prioritet er overtegnet. --- FORMIDDAG: 1. prioritet 2. prioritet Bag om medierne Filosofi tænk engang Syng med --- EFTERMIDDAG: 1. prioritet 2. prioritet Smartphones og tablets Kreativ Acrylmaleri Danske film Smykker inspireret af naturen Kajak Sejlads Tursejlads Idræt med svømning KOST Jeg er vegetar Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Andet: T-SHIRT Hvis du vil have en T-shirt med kursets logo, så sæt X ved din størrelse. Vi forventer en pris mellem kr. alt efter antal bestillinger. Voksen XS S M L XL XXL Denne tilmeldingsblanket sendes til: Egmont Højskolen Villavej 25 Hou 8300 Odder

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 15. 21. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Uge 29 18. 24. juli 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 31 31. juli 6. august 2016. - udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 31 31. juli 6. august 2016. - udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Kursus i Halliwick-svømning

Kursus i Halliwick-svømning Kursus i Halliwick-svømning Målgruppe Forældre og støttepersoner til 4 12 årige børn med fysisk funktionshæmning. Formål Kurset giver deltagerne en teoretisk og praktisk introduktion til Halliwick konceptet.

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012 SOMMERSJOV I HOU Uge 28 9. 15. juli 2012 - udviklet i samarbejde med: Muskelsvindfondens Ungdomsgruppe Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige højskole

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 5. 11. juli 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig Velkommen til en uge, hvor du bliver beriget fagligt, og

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Indbyder til forårskursus 6. til 7. Juni 2015

Indbyder til forårskursus 6. til 7. Juni 2015 Indbyder til forårskursus 6. til 7. Juni 2015 Finmotorikkens betydning for udvikling og læring. Sted: Sjælland eller Nyborg HBUD inviterer til året familie kursus, vi vil denne gang lægge vægt på finmotorikken

Læs mere

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN Uge 26 Udviklet i samarbejde med 27. juni 3. juli 2016 Muskelsvindfonden Danmarks mest rummelige højskole HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN! Hæld nye tanker på tanken har været temaet

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed Side 1 1. CPR-nummer - 2. Angiv din alder år 3. Dato for udfyldelse af skemaet - - 2 0 De følgende spørgsmål handler om rygning 4. Ryger du? (dette gælder også e-cigaretter og vandpibe), hver dag, mindst

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

MØD VERDEN SOMMERSJOV I HOU UGE. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening

MØD VERDEN SOMMERSJOV I HOU UGE. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening SOMMERSJOV I HOV SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 6. 12. juli 2015 MØD VERDEN - udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest

Læs mere

Kursuskatalog foråret 2016 April og Maj

Kursuskatalog foråret 2016 April og Maj Kursuskatalog foråret 2016 April og Maj Handicap - og Specialundervisning Et samarbejde mellem Elleslettegård og DOF Birkerød Fritidsskole Velkommen Velkommen til forårssæsonen 2016 med disse kursustilbud,

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Tilstede: Charlotte, Karin Lindby, Karin Holm Andreasen, Jacob, Pia Nielsen og Hanne Mie. Afbud fra Idon

Tilstede: Charlotte, Karin Lindby, Karin Holm Andreasen, Jacob, Pia Nielsen og Hanne Mie. Afbud fra Idon Møde i aktivitetsudvalget tirsdag den 07.09.2010. Tilstede: Charlotte, Karin Lindby, Karin Holm Andreasen, Jacob, Pia Nielsen og Hanne Mie. Afbud fra Idon Når vi skal lave ting til aktivitetsaftener, skal

Læs mere

GRAFISK DESIGN. 9. januar - 5. februar 2017 4-ugers forberedelseskursus + evt. 2 uger portefoliokursus (6. 19. feb.) BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

GRAFISK DESIGN. 9. januar - 5. februar 2017 4-ugers forberedelseskursus + evt. 2 uger portefoliokursus (6. 19. feb.) BLIV KLAR TIL OPTAGELSE GRAFISK DESIGN 9. januar - 5. februar 2017 4-ugers forberedelseskursus + evt. 2 uger portefoliokursus (6. 19. feb.) BLIV KLAR TIL OPTAGELSE DRØMMER DU OM AT ARBEJ DE MED GRAFISK DESIGN? Hvis du vil ind

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

genbrug KURSUSKATALOG 2016

genbrug KURSUSKATALOG 2016 genbrug KURSUSKATALOG 2016 Foto: Kaspar Wenstrup Vi er med til at redde liv og skabe håb for verdens fattigste. 2 KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for igen at kunne

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med:

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med: SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 11. 17. juli 2016 udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige

Læs mere

DEN FEDESTE EFTERÅRSFERIE VENTER PÅ

DEN FEDESTE EFTERÅRSFERIE VENTER PÅ DEN FEDESTE EFTERÅRSFERIE VENTER PÅ DIG! Er du klar til at tilbringe 3 dage på efterskole og opleve efterskolelivet samtidig med, at du dyrker en fritidsinteresse? Så kigger du på rette sted. Efterskole

Læs mere

Posterne på løbet til Agitationskampagnen:

Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Posterne på løbet til Agitationskampagnen: Pigerne: de nye piger på besøg Pigespejderne: de gamle piger Eventyrverdenen omkring posterne For at redde pigespejderne og perlerne skal pigerne igennem otte

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål:

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål: Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: - Barnet føler glæde og velvære ved at bruge sin krop. - Barnet udvikler kropsbevidsthed. - Barnet udvikler sin grov- og finmotorik. - Barnet selv klarer af

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 13. 19. juli 2015 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 16. 22. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et kursus

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 FOR BØRN OG VOKSNE 15. 21. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber.

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Velkommen til Landsmesterskaber 2016 DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Efter sæsonens stævner i landsdelsforeningerne mødes vi til DGI

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen

Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Invitation til orienteringsmøde om overgangen fra ung til voksen Borgercenter Handicap inviterer forældre til unge mellem 16 og 18 år til et orienteringsmøde om, hvilke forandringer og muligheder der opstår,

Læs mere

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

14 glade børn Mudder overalt

14 glade børn Mudder overalt Smtte model: Tur i skoven Hvad skal vi lave 14 glade børn Mudder overalt Sammenhæng: Over en længere periode(efterår og forår) har vi besøgt det samme stykke skov, fra tid til anden. Børnene havde fået

Læs mere

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Indskoling Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Indbyder til søskende kursus

Indbyder til søskende kursus Indbyder til søskende kursus Lørdag den 21. september og 22.september 2013 På Vilcon Hotel og Konferencecenter i Slagelse Hvordan lærer man at være søster eller bror til en handicappet søskende Det kan

Læs mere

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål

DEN SEJE BÅLMAGER. Formål Niveau 1 Spirer Årstid Hele året Forløbets varighed 2 trin + en aften Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke, skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med

Læs mere

Oplæg om ensomhed blandt ældre

Oplæg om ensomhed blandt ældre Oplæg om ensomhed blandt ældre 1 Ensomhed blandt ældre myter og fakta 2 Hvordan kan man identificere ensomhed? 3 Hvordan kan man italesætte ensomhed? 4 Hvordan kan man handle på ensomhed? 5 Opsamling Ensomhed

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger

Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Jakob har brug for bare et sted hvor han bliver behandlet nogenlunde normalt!... Perspektiver på tweens, idræt, trivsel og forældreforventninger Stjernerholdet Hvad er der på dagsordenen? De er stadig

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion

Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag. Patientinformation om behandling med Xeplion Xeplion (paliperidonpalmitat) din hjælp til en positiv hverdag Patientinformation om behandling med Xeplion I tiden mellem behandlingerne kan du bruge din frihed til at have mere fokus på det gode liv

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår FRITIDSKLUBBEN God jul og godt nytår Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest! KÆRE MEDLEM AF FRITIDSKLUBBEN Her får du programmet for november og december måned. Som altid er der både arrangementer/aktiviteter

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne have styr på, hvilke oplysninger du kan finde om dig selv på

Læs mere

ARKITEK- TUR. 9. januar - 5. februar 2017 4 ugers forberedelseskursus + evt. 2 ugers portefoliokursus (6. 19. februar) BLIV KLAR TIL OPTAGELSE

ARKITEK- TUR. 9. januar - 5. februar 2017 4 ugers forberedelseskursus + evt. 2 ugers portefoliokursus (6. 19. februar) BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEK- TUR 9. januar - 5. februar 2017 4 ugers forberedelseskursus + evt. 2 ugers portefoliokursus (6. 19. februar) BLIV KLAR TIL OPTAGELSE ARKITEKTUR ER DU KLAR TIL OPTAGELSE? Drømmer du om at komme

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

Blå hører om besættelsen

Blå hører om besættelsen Naziparade i lille schlesvigsk by i 1938 - foto medbragt af barn i blå gruppe Blå hører om besættelsen I blå gruppe er børnene altid vilde med at have emne om 2.verdenskrig. Før handlede de historiske

Læs mere

Nyhedsbrev juni Langemosen

Nyhedsbrev juni Langemosen NYBORG UNGDOMSSKOLE Nyhedsbrev juni Langemosen Juni 2016 DENN E G ANG: Nyt på skolen 1 Plan for de sidste uger før sommerferien + prøveplan 2-3 Københavnertur + Invitation til dimission 4-5 Kære alle!

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro 2016 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Uge 27 3/7-9/7-2016 Side 2 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro og indre balance Kurset er for dig, der gerne vil nå lidt længere

Læs mere

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal.

Steen. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. Så skriver vi februar, og det betyder vinterferie og svenskerbesøg. Men lad mig først lige få afsluttet restauranten i tal. 101 familier besøgte restauranten. 354 gæster kom og spiste. 115 børn var på

Læs mere

Spørgeskema til dig som vægtstopper

Spørgeskema til dig som vægtstopper Spørgeskema til dig som vægtstopper Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig som vægtstopper Du er nu godt i gang med dit vægtstopforløb eller er muligvis nået til afslutningen af

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber.

Velkommen til. DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Velkommen til Landsmesterskaber 2016 DGI badminton byder jer alle - deltagere, ledere og forældre velkommen til årets Landsmesterskaber. Efter sæsonens stævner i landsdelsforeningerne mødes vi til DGI

Læs mere

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 Ny træner Kurset har en varighed af 7 timer (fra kl. 09.00 til kl. 16.30) et med kurset er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge. www.haraldvangen.no Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens kontakt e-mail og evt. www: Mikael Pedersen PS10223

Læs mere

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag 4. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 19.00 Velkommen og introduktion til kurset

Læs mere

INVITATION. INSPIRATIONSSEMINAR 2016 d. 19.-20. november Dansk Forening for Rosport

INVITATION. INSPIRATIONSSEMINAR 2016 d. 19.-20. november Dansk Forening for Rosport INVITATION INSPIRATIONSSEMINAR 2016 d. 19.-20. november Dansk Forening for Rosport Inspirationsseminar 2016 Til november slår Dansk Forening for Rosport endnu en gang dørene op for et inspirationsseminar

Læs mere

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse.

Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre. Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Mobning i dit barns klasse: hvad du kan gøre Tag mobning alvorligt og reagér, hvis der er mobning i dit barns klasse. Indhold 1 Mobning er et udbredt problem 2 Tegn på dit barn bliver mobbet 3 Vær opmærksom

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

SSP tilbud i skoleåret 2016 / 2017

SSP tilbud i skoleåret 2016 / 2017 0. - 2. klasse Forældreaftaler/forældrenetværk Forældrearrangement (ca. 45 min.) SSP konsulenten laver et oplæg, der skal styrke sammenholdet blandt elever og forældre. Undgå mobning og optimere elevernes

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm

Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm Weekendtur til Ny Næstved og Skjoldenæsholm 18 friske damer og to chauffører indtog Smørum Centerets parkeringsplads omkring kl. 8.30 lørdag den 29. september. Det var tid til den årlige golftur med overnatning.

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv?

DU SÆTTER AFTRYK. Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? DU SÆTTER AFTRYK Har du tænkt over, hvilken forskel DU gør som frivillig i KFUM og KFUK? For børn og unge, andre frivillige og for dig selv? #OPPORTUNITYISNOWHERE Hvad står der? Opportunity is now here

Læs mere

Patchwork-kurser Månedshold hos Tante Andante Sæson efterår 2016 / forår 2017

Patchwork-kurser Månedshold hos Tante Andante Sæson efterår 2016 / forår 2017 Patchwork-kurser Månedshold hos Tante Andante Sæson efterår 2016 / forår 2017 Hos Tante Andante har du mulighed for at komme på et månedshold, hvor man mødes ca. 1 gang pr. måned i alt 8 gange. Den første

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap PROGRAM 2014/2015 Din Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap VELKOMMEN Vi byder dig endnu engang velkommen, til en ny sæson med forskellige tilbud, som kan være med til at give

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Uge 29 16. 22. juli 2018 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE For børn og voksne Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

PROGRAM Seniorhøjskolen Søndag den 21. juni til lørdag den 27. juni 2014 Skarrildhus

PROGRAM Seniorhøjskolen Søndag den 21. juni til lørdag den 27. juni 2014 Skarrildhus PROGRAM Seniorhøjskolen Søndag den 21. juni til lørdag den 27. juni 2014 Skarrildhus Seniorhøjskolen er et tilbud til beboere, som bor i KAB-fællesskabet. Formålet er at give seniorer (+55) en god oplevelse

Læs mere