EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 31 31. juli 6. august 2016. - udviklet i samarbejde med"

Transkript

1 EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen, som igen i år arrangerer sommerkursus i uge 31 i et samarbejde mellem Egmont Højskolen, Polioforeningen og Ulykkespatientforeningen. Vi ser frem til en uge i»en plads i solen«. Vi har i år planlagt et undervisningsindhold, som lægger op til, at man gennem kurset kan reflektere, skabe og ikke mindst opleve hinanden i højskolens fantastiske rammer. For de morgenfriske starter dagen med en dukkert i bølgen blå. Derefter er der flaghejsning og morgenmad. Efter morgenmaden er der fælles morgensamling i spisesalen. I løbet af ugen skal vi høre 4 spændende og vidt forskellige foredrag. Hvert foredrag følges op med mulighed for spørgsmål og diskussion. Eftermiddagene og en enkelt formiddag går på forskellige fag. I år er det en blanding gamle kendinge og nye værksteder: Tekstil og garn, Fuld fart, grin og fordybelse, Vild med mad, På tur i Hou, Drama, Smykkeværksted, Rytmisk Sammenspil og kor, Glas samt Sejlads. Du vælger et fag for hele ugen, som du kan fordybe dig i. I de lune sommeraftener skal vi have det hyggeligt sammen, både ude og inde. Vi skal lave bål, synge sammen, besøge Danmarks mest tilgængelige svømmehal, se film og høre musik. Vi glæder os til byde såvel nye som gamle kursister velkomne til en uge på Egmont Højskolen. De bedste hilsner Ole Lauth, Kim Asmussen, Jannie Jensen (Egmont Højskolen) Inge Carlsen (Polioforeningen og Ulykkespatientforeningen)

3 FAGBESKRIVELSER TEKSTIL OG GARN v/ Jette Korsbæk Her er tekstile materialer omdrejningspunktet, men om du gerne vil sy, strikke, hækle eller det hele er op til dig. Det kan være, du har lyst til at lære noget af det helt fra bunden eller få genopfrisket tidligere tiders kunnen. Måske har du et sy- eller strikketøj liggende, som du er løbet træt i medbring det, og du vil hjælpes på rette vej igen. Der vil være masser af idéer og inspiration. Små, lette opgaver til novicer og til øvede, der ønsker nye udfordringer udi tekstiler og garn, er der helt sikkert også inspiration at hente. Udgift til egne projekter må påregnes. FULD FART, GRIN OG FORDYBELSE v/ Mette Lager I dette fag skal vi hovedsageligt være fysisk aktive. Vi skal lege, grine, dyste, danse og træne vores muskler gennem en masse spændende og varierede idrætsaktiviteter. Vi vil forsøge at skabe en god balance for krop og sjæl gennem yoga og øvelser til musik, som både styrker og afspænder din krop. Vi skal også i skolens dejlige svømmehal og prøve kræfter med det våde element. Målet er, at du mærker glæden ved at bevæge kroppen på forskellige måder, men også at du bliver del af et aktivt fællesskab. På højskolen har vi fantastiske rammer til at bevæge os i. Vi råder over en hal, fitnessrum, svømmehal og skønne grønne udendørsarealer. Medbring sportstøj og sko til ude og inde husk selvfølgelig også badetøj. Der kræves ikke særlige forudsætninger, bare at du har lysten til at bevæge dig. Alle kan være med. Vi ses!

4

5 PÅ TUR I HOU v/ Annie Christensen For tyve år siden, som sølle tilflytter, havde jeg fornøjelsen at læse Kaj Henning Jensens bog om Hou» En rest af et fiskerleje begyndelsen til en by«. Siden er der udkommet mange andre bøger om herremænd og godtfolk på egnen men aldrig nogen på højde med Kaj Hennings kærlige, morsomme og finurlige lokalhistorie. Han skriver selv i forordet:»og skulle det virkelig med hjælp fra mange sider være lykkedes at genskabe en anelse af det samspil af intens natur og menneskelig rumsteren på en mikroskopisk lille plet på vor planets runde bug, tja, så har det hele jo ikke været helt forgæves «. Som det fremgår af ovenstående, er det virkelig lykkedes ham. Så hvis I har lyst, vil jeg invitere på en tur rundt i Hou og nærmeste omegn og forsøge at formidle nogle af hans fortællinger om vor by, dens historie og udvikling og ikke mindst om de mennesker, som skabte byen. Og hvis I skulle blive inspireret til at tage hjem og undersøge jeres eget lokalområde gennem Kaj Hennings klare lup, garanterer jeg, at I vil undres og betages. DRAMA v/ Kim Asmussen Lad mig starte med at slå det fast: Teater er ikke farligt det er sjovt! Derfor bliver det en sjov uge med masser af teater. Vi skal lave teatersport, vi skal lave fysisk teater, og vi skal bruge vores stemmer til at sige replikker. Sammen skal vi afprøve nogle forskellige teknikker, der gør det nemmere for dig at stå i spotlyset, hvad enten du spiller teater eller skal holde en tale. Vi skal bruge de talenter, vi har, og hvis der skulle være mangler, skal disse vendes til en styrke. Så laver vi naturligvis en lille forestilling, som vi viser for de andre det er jo det, teater handler om.

6 SMYKKEVÆRKSTED v/ Lisbeth Nordskov Kom og vær med og lær at lave sjove, inspirerende smykker, dels af genbrugsmaterialer af forskellige slags, dels af gummi, ben, nylon og sterlingsølv. Der kan laves fingerringe og ørenringe i sterlingsølv kombineret med perler, ben og plexi. Cykelslanger til halssmykker, armbånd og fingerringe mulighederne er mange. Der skal klippes med saks, loddes, slibes, files, saves og bankes. Alle kursister får mulighed for at afprøve teknikker med et færdigt resultat, når ugen er omme. Den første dag begynder vi med en gennemgang af prøver, som hver kursist kan vælge at arbejde med. Der vil være et opstartsgebyr på 100 kr. og betaling alt efter, hvad man vælger af materialer. Max plads til 12 på holdet. RYTMISK SAMMENSPIL OG KOR v/ Søren Skovgaard I dette fag vil der være udfordringer for både begyndere og øvede musikere og sangere. Du får mulighed for at indgå i et musikalsk fællesskab. Du vil komme til at mærke suset ved at løfte i flok, og du vil opleve, hvordan musikken kan få dig til at swinge bedre med mennesker omkring dig. Du vil helt sikkert blive udfordret af noget, du ikke har prøvet før, men det handler om at kaste sig ud i det og lade sig inspirere til at give sig fuldt ud. Det bliver rock et, soul et og poppet, det bliver ømt og energisk og uden tvivl højt og sjovt. Vi arbejder med at lytte til hinanden og med groove, dynamik og lyd. Sidst men ikke mindst øver vi i ugens løb op til den store gallakoncert for kursets andre deltagere som afslutning på en givende uge.

7 GLAS v/ Dorthe Mortensen Vi vil lave fantastiske fade, skåle, smykker, abstrakte billeder, små og store kunstværker, som kan stå i haven, sjove dyr og ikke mindst jule- eller påskepynt. Vi arbejder mest med en type glas, som hedder»bull s eye«og bruger en teknik, som hedder»kold formning«. Det betyder, at man skærer glasplader i facon og former det i ovnen. Vi puster ikke glasset! Vi dekorerer glasset enten ved at bruge pulverfarver, forskellige farver glas, som skæres og lægges i mønstre. Der kan også lægges forskellige ting såsom penge, sand, ståltråd og små kobberstykker eller andet metal ind mellem to lag glas. Hvis du har en gammel vase eller et par flotte flasker, som du har en idé om kan ændres eller dekoreres, så tag den med, og vi finder en måde at genbruge den på evt. ved at sandblæse det. Hvis du kunne tænke dig at prøve glasholdet men ikke lige har en god ide, så hjælper vi gerne med det også. Alle kan være med, nye som gamle. Du vil blive introduceret til brugen af værktøjerne. Der er en egenbetaling, som er efter vægt på de færdige ting, man har lavet.

8

9 VILD MED MAD v/ Ulla Rasmussen Mad er meget andet end ernæring. Det er mad, man kan glæde sig til at servere og spise. Gennem intens duft og smag og et lækkert udseende løfter maden dit humør og stemningen omkring bordet. Vi kommer vidt omkring i råvarerne og retterne og bruger krydderier og krydderurter til at give den helt rigtige smag. Hver dag slutter vi med at nyde maden i hinandens selskab, og I får selvfølgelig alle ugens opskrifter med hjem. En af ugens dage tager vi til Horsens og får en rundvisning på Danish Crowns slagteri. SEJLADS Vi arbejder pt. på at finde en underviser At sejle er at leve Sådan oplever mange livet til søs, og du kan gribe chancen for at styrke dine søben, uanset om de er trænede eller helt nye. Vejret er altid den store ukendte faktor i sejlads og kan gøre sporten til både den mest afslappende og mest ekstreme, der findes. Men tag ikke fejl, sommersejlads i højskolens både er for alle - erfarne som uerfarne, unge som ældre, kvinder som mænd. Begyndere vil muligvis opleve den første dag som grænseoverskridende men vil ved dagens slutning allerede glæde sig til næste dag. Du kan vælge at sejle i 1-mandsbåde, 2-mandsbåde eller 5-mandsbåde, alt efter vejr og lyst. Hver dag indledes med en kort introduktion om sejladsens teori og vandets færdselsregler, inden vi kaster os ud i øvelser, forskellige konkurrencer og måske små ture på vandet. Skulle vejret undtagelsesvis være for dårligt til at være på vandet, vil eftermiddagen gå med sjove og lærerige indslag fra instruktørerne. Højskolen har redningsveste til alle. Vi har ingen støvler, men der findes en del sejltøj/regntøj i forskellige størrelser. Alle er meget velkomne til at medbringe personligt udstyr. Max. antal deltagere af sikkerhedsmæssige årsager: 25 personer

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER ANKOMST Søndag den 31. juli mellem kl. 15:00 og 17:30 AFREJSE Lørdag den 6. august kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. HJÆLPERE/HJEMMEHJÆLP På Egmont Højskolen findes en lille hjem mehjælpsafdeling, som kan give en hånd med, når du f.eks. skal hente mad ved buffeten, have pakket ud, have gjort rent i begrænset omfang, knappet skjorte, bundet sko osv. Hvis du skal have mere omfattende personlig pleje eller støtte til f.eks. bad, toilet og påklædning i mere end 10 min. morgen og aften, skal du medbringe den hjælp, som du får hjemme. Det vil sige, at din hjemkommune skal overflytte din hjemmehjælp (som du har fået bevilget efter Servicelovens 83, 85 eller 95) til Egmont Højskolen, så vi har midlerne til at ansætte ekstra hjælpere. Hvis du har hjælperordning efter 96, skal du medbringe egne hjælpere. Hvis du ikke medbringer timer til hjemmehjælp, og hvis du ikke har oplyst skolen om dit behov for hjælp, vil der ikke blive stillet hjælp til rådighed. Det er således dit ansvar at sørge for, at bevillingen er på plads, og at skolen er vidende om dit behov for praktisk hjælp, inden kurset starter. Husk at afkrydse på tilmeldingsblanketten, at du ønsker et skema omkring hjælpebehov tilsendt. HJÆLPEMIDLER Skolen har 30 værelser med loftlift, som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Sejl skal medbringes. Badesæde (væghængt) og badebåre kan lånes, hvis det er forudbestilt. Elseng kan lejes men skal bestilles senest en måned før kursusstart. Leje af loftlift: 200 kr. pr. uge Leje af elseng: 300 kr. pr. uge Alle andre hjælpemidler (f.eks. toiletstol, særlig madras, ekstra puder mv.) skal medbringes. Skolen har IKKE crossere til rådighed. KONTOR Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her findes bl.a. dankortterminal, busplaner, togplaner, frimærker mv. BADEUDSTYR Husk badetøj og eget badehåndklæde. Egmont Højskolen har verdens bedste badebro ved stranden, samt Vandhalla, vores nye badeanlæg. SENGETØJ, LINNED, HÅNDKLÆDER Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. VÆRELSER Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle.

11 KURSUSPRIS Voksne over 17½ år Hjælperpris Tillæg for enkeltværelse: kr kr. 300 kr. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur, hvis du fremsender lægeerklæring. TILSKUD FRA POLIOFORENINGEN OG ULYKKESPATIENFORENINGEN For medlemmer af Polioforeningen og Ulykkespatientforeningen med aktivt medlemskab tegnet før den 1. oktober 2015, ydes der tilskud til personlige hjælpere, hvis der er bevilling hertil efter Servicelovens 96 eller 97, såfremt egen kommune er søgt, og der er givet afslag. Kopi af afslag sendes til Egmont Højskolen eller medbringes. Tilskuddet betyder, at deltagerprisen for hjælpere bliver kr. pr. hjælper. Polioforeningen og Ulykkespatientforeningen yder endvidere tilskud til dokumenteret udgift til broafgift. HENVENDELSE Egmont Højskolen Eva Carlslund Villavej 25, Hou tlf Odder Polioforeningen og Ulykkespatientforeningen Inge Carlsen tlf Ålborg TILMELDING Send vedlagte tilmeldingsblanket eller brug skolens hjemmeside så vi har din tilmelding hurtigst muligt, hvis du vil være sikker på at få en plads. Herefter fremsender vi en faktura på deltagerbetaling + evt. tillæg for enkeltværelse, elseng og loftlift. Hele beløbet betales på én gang senest den 1. juni. Billund Esbjerg Århus Tirstrup Hou København Kastrup

12 Ugeprogram EN PLADS I SOLEN det er her, det sker 31. juli 6. august 2016 Tid Søndag 31/7 Mandag 1/8 Tirsdag 2/8 Onsdag 3/8 Torsdag 4/8 Fredag 5/8 Lørdag 6/8 6:30 Dukkert v/broen Dukkert v/broen Dukkert v/broen Dukkert v/broen Dukkert v/broen Dukkert v/broen 8:00 Flaghejsning Morgenmad 9:30-9:50 10:00-12:30 Foredrag v. Jannie Petersen»Fra udsat til ansat«flaghejsning Morgenmad Foredrag v. Jørgen Carlsen»Shakespeare vor samtidige«flaghejsning Morgenmad Valgfag Flaghejsning Morgenmad Foredrag v. David Trads»Snart slut med Obama hvad så, USA?«Flaghejsning Morgenmad Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Foredrag v. Jesper Grønkjær»Den magiske rejsende«12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00-16:30 18:15 19:45 15:00-17:30 Ankomst & indkvartering Aftensmad Flaget ned 20:00-22:00 Fællesundervisning i spisesalen Valgfag Valgfag Valgfag Valgfag Aftensmad Flaget ned Filmaften Aftensmad Flaget ned Aftenaktivitet i svømmehallen Aftensmad Flaget ned Bålaften ved vandet Aftensmad Flaget ned Cafékoncert ved Ellen og Nicolaj 14:00-16:00 Valgfag 16:00 Fernisering og musik (flaget ned kl. 18) Fest Musikalsk indslag 8:00-12:00 Flaghejsning Mokost & afrejse. Værelserne forlades senest kl. 10:00 Med forbehold for ændringer.

13 Tilmelding til "En plads i solen" fra den 31. juli til den 6. august 2016 (skriv tydeligt med BLOKBOGSTAVER og KUN ÉN voksen pr. blanket) NAVN...: ADRESSE...: POSTNR/BY..: TLF.NR...: CPR.NR (tilmelding er kun gyldig med cpr.nr.) : Angiv om dit telefonnummer må vises på deltagerlisten: Ja Nej HAR DU ET HANDICAP: Ja Nej HVIS JA, HVILKET: BRUGER DU: Elstol Manuel stol Crosser Rollator Andet: HVIS DU HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Kommunal hjælperordning 96 Hjælperens navn: Kommunal ledsagerordning 97 Ledsagerens navn: HVIS DU IKKE HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Jeg har brug for hjælp fra Egmont Højskolen og ønsker spørgeskema tilsendt (se venligst i brochuren i afsnittet om hjælpere/hjemmehjælp) FAGVALG: (angiv 1. og 2. prioritet sæt kun ét kryds i hver kolonne. Du har det samme fag hele ugen) 1. prioritet 2. prioritet Tekstil og garn Tekstil og garn Fuld fart, grin og fordybelse Fuld fart, grin og fordybelse På tur i Hou På tur i Hou Drama Drama Smykkeværksted Smykkeværksted Rytmisk sammenspil og kor Rytmisk sammenspil og kor Glas Glas Vild med mad Vild med mad Sejlads Sejlads DATO UNDERSKRIFT

14 INDKVARTERING Jeg ønsker enkeltværelse (tillæg kr. 300 pr. uge) Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: Særlige behov i forb. med værelsesindretning: HJÆLPEMIDLER Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for loftlift (leje kr. 200 pr. uge). Eget sejl medbringes. Jeg har brug for en forhøjet seng Jeg har brug for badebåre Jeg har brug for badesæde KOST Jeg er vegetar Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Andet: Denne tilmeldingsblanket sendes til: Egmont Højskolen Villavej 25 Hou 8300 Odder

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

MØD VERDEN SOMMERSJOV I HOU UGE. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening

MØD VERDEN SOMMERSJOV I HOU UGE. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening SOMMERSJOV I HOV SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 6. 12. juli 2015 MØD VERDEN - udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Uge 29 18. 24. juli 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012 SOMMERSJOV I HOU Uge 28 9. 15. juli 2012 - udviklet i samarbejde med: Muskelsvindfondens Ungdomsgruppe Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige højskole

Læs mere

Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 21.08.16 27.08.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Uge 31 28. juli 3. august 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med:

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med: SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 11. 17. juli 2016 udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN grib dagen! Uge 31 29. juli 4. august 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN» grib dagen!«vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Indbyder til forårskursus 6. til 7. Juni 2015

Indbyder til forårskursus 6. til 7. Juni 2015 Indbyder til forårskursus 6. til 7. Juni 2015 Finmotorikkens betydning for udvikling og læring. Sted: Sjælland eller Nyborg HBUD inviterer til året familie kursus, vi vil denne gang lægge vægt på finmotorikken

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med:

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med: SAMMEN KAN VI MERE Lykken er Uge 26 26. juni 2. juli 2017 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole Lykken er SAMMEN KAN VI MERE at bruge en uge af sin sommerferie på Egmont Højskolen

Læs mere

Kursus i Halliwick-svømning

Kursus i Halliwick-svømning Kursus i Halliwick-svømning Målgruppe Forældre og støttepersoner til 4 12 årige børn med fysisk funktionshæmning. Formål Kurset giver deltagerne en teoretisk og praktisk introduktion til Halliwick konceptet.

Læs mere

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet 2016. Forår 2010. Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

Kursuskatalog foråret 2016 April og Maj

Kursuskatalog foråret 2016 April og Maj Kursuskatalog foråret 2016 April og Maj Handicap - og Specialundervisning Et samarbejde mellem Elleslettegård og DOF Birkerød Fritidsskole Velkommen Velkommen til forårssæsonen 2016 med disse kursustilbud,

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 5. 11. juli 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig Velkommen til en uge, hvor du bliver beriget fagligt, og

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750

Smørum Bibliotek Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700. Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 14. 20. juli 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN Uge 26 Udviklet i samarbejde med 27. juni 3. juli 2016 Muskelsvindfonden Danmarks mest rummelige højskole HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN! Hæld nye tanker på tanken har været temaet

Læs mere

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne.

Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Så er det snart vi skal til juniorstævne!!! Her kommer de sidste informationer inden I begiver jer mod Aalborg til et brag af et stævne. Ankomst og afhentning af gymnaster Ankomst fredag Når I ankommer

Læs mere

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Forår 2016 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Sidenr. 1. Velkommen i BuQetten GRATIS TILBUD: 2. Håndarbejde:

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO.

Pædagogisk praksis i førskolen. Langhøjs SFO. Pædagogisk praksis i førskolen Langhøjs SFO. Barnets alsidige og personlige udvikling. - Gode opstarts forløb med nye børn og forældre. så man føler sig velkommen og godt modtaget, når man starter i. -

Læs mere

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO

Glidende overgang 2014. Vonsild SFO Glidende overgang 2014 Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led

Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Behandling og træning, når knæskallen er gået af led Din knæskal er gået af led. Når knæskallen går af led, hopper den oftest ud på ydersiden af knæet. Ledkapslen, som knæskallen ligger i, revner, og knæet

Læs mere

Personlig Erfarings LOG (PE Log)

Personlig Erfarings LOG (PE Log) Personlig Erfarings LOG (PE Log) PE Log en er dit personlige redskab, som kan hjælpe dig med at udvikle dig som instruktør. PE loggen består af to dele: En planlægningsdel, som er et skema med 6 spørgsmål.

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

MIG og Danmark. - om at lære dansk på Højskole efter den 1. juli 2016 og den nye integrationslov

MIG og Danmark. - om at lære dansk på Højskole efter den 1. juli 2016 og den nye integrationslov MIG og Danmark - om at lære på Højskole efter den 1. juli 2016 og den nye integrationslov LIVSSTILSHØJSKOLEN GUDUM har fokus på kost, motion og psykologi og arbejder med både fysisk og psykisk sundhed

Læs mere

Hedegårdsskolen 2015

Hedegårdsskolen 2015 Hedegårdsskolen 2015 Ny udskoling - 3 linjer Med linjerne får Hedegårdsskolen en udskoling, der bliver endnu mere målrettet til den enkelte elev. Vi udbyder derfor de tre spændende linjer, som du kan læse

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 15. 21. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3/2014. Hjerne. foreningen

Nyhedsbrev nr. 3/2014. Hjerne. foreningen Nyhedsbrev nr. 3/2014 Hjerne foreningen Siden sidst Sidder hjemme i stuen træt og tilfreds efter at have været på weekend på Orø sammen med 27 andre i weekenden. Vi var medlemmer fra Frederikssund, Egedal,

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Indskoling. Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Indskoling Valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag.:-) Profilfag er små aktivitetsforløb på ca. 10 uger,

Læs mere

Sorteringsmaskinen. Hej med dig!

Sorteringsmaskinen. Hej med dig! Sorteringsmaskinen Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser. Når klassen er færdig får I et flot diplom!

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011

DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 DGI Vestsjælland Store kursusdag Gerlev Idrætshøjskole 9. april 2011 Ny træner Kurset har en varighed af 7 timer (fra kl. 09.00 til kl. 16.30) et med kurset er at uddanne kommende og nuværende fodboldtrænere

Læs mere

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1

VA V LGFA F G A HUMM M ELT L O T FTESKOLEN 20 2 12 1-20 2 13 1 VALGFAG HUMMELTOFTESKOLEN 2012-2013 2013 Til elever i 7. - 8. klasse og deres forældre Folkeskoleloven giver elever i 8. og 9. klasse et tilbud om at vælge valgfag. Men hvad er valgfag for noget?... det

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011

Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, musik 2010/2011 De to musiktimer om ugen, har jeg valgt at dele op i moduler,

Læs mere

Forståelse af sig selv og andre

Forståelse af sig selv og andre 12 Forståelse af sig selv og andre Bamse Buller Skrevet med input fra pædagogerne Lone Kelly og Jane Andersen, Kildemosen, afd. Kilden i Kolding Kommune Forståelse af sig selv og andre Kort om metoden

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17

BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17 BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2016/17 Kære lærere Her er ernes tilbud til 7.-9. klasse i skoleåret 2016/17. Tilbuddene understøtter dansk, historie, samfundsfag samt IT og medier. Mål:

Læs mere

Timon og Pumbas råd om badesikkerhed

Timon og Pumbas råd om badesikkerhed Timon og Pumbas råd om badesikkerhed Timon og Pumba har lært en masse om badesikkerhed. Gør sætningerne færdige ved at indsætte de ord, der står i skemaet. Du skal kun bruge hvert ord én gang. solcreme

Læs mere

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner.

De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Å r s p l a n 2 0 1 5 De største kendte Galakser indeholder Millioner af små stjerner. Kære Forældre. Hermed den nye årsplan for de fælles aktiviteter der vil være i løbet af året 2015 i Galaksen. Årsplanen

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Samlet træningsplan Efterår 2013

Samlet træningsplan Efterår 2013 Hvalpemotivation med vægt på etablering af god kontakt og samarbejde, start på lydighed og evt. Samlet træningsplan Efterår 2013 Jagt 1 Introduktionskurset gør dig og din hund klar til at gå i gang med

Læs mere

Vi passer på hinanden

Vi passer på hinanden Vi passer på hinanden Sammen kan vi lege os til forståelse, sjov og fællesskab. For voksne og børn, de vilde og de stille. Aktiviteter for både born og forældre Forældreaften Side 6-7 Vind en sjov fest

Læs mere

SPROGHÆFTE Dit barns sprog - en handleguide til forældre

SPROGHÆFTE Dit barns sprog - en handleguide til forældre Lund Børnehus SPROGHÆFTE Dit barns sprog - en handleguide til forældre Kære forældre Vi vil med denne sprog folder give inspiration til hvad du kan gøre for at støtte dit barn i at udvikle sit sprog. Sprog

Læs mere

Institutionsprogram forår 2015

Institutionsprogram forår 2015 Institutionsprogram forår 2015 Kære Daginstitutioner i Ballerup Kommune Velkommen til forårets arrangementstilbud fra Ballerup Børnebibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus. Vi håber, I vil tage

Læs mere

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever

December nyheder. Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever December nyheder Laughter is TIMELESS Imagination has no AGE And DREAMS are forever Kære Forældre og børn November måned synger på sidste vers og julemåneden nærmer sig med alt, hvad det indebærer af glæde

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

K ære deltager & forældre

K ære deltager & forældre K ære deltager & forældre 1. Velkommen til Explorer Camp 2. Til dig som deltager særlige hensyn/behov 3. Til forældrene særlige hensyn/behov 4. Camp kontoret telefonnummer & adresse 5. Pakkeliste 6. HUSK:

Læs mere

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed

Folkesundhed Aarhus Dit Liv - Din Sundhed Side 1 1. CPR-nummer - 2. Angiv din alder år 3. Dato for udfyldelse af skemaet - - 2 0 De følgende spørgsmål handler om rygning 4. Ryger du? (dette gælder også e-cigaretter og vandpibe), hver dag, mindst

Læs mere

Patchwork-kurser Månedshold hos Tante Andante Sæson efterår 2016 / forår 2017

Patchwork-kurser Månedshold hos Tante Andante Sæson efterår 2016 / forår 2017 Patchwork-kurser Månedshold hos Tante Andante Sæson efterår 2016 / forår 2017 Hos Tante Andante har du mulighed for at komme på et månedshold, hvor man mødes ca. 1 gang pr. måned i alt 8 gange. Den første

Læs mere

Kære Førskole forældre

Kære Førskole forældre I ABC Til forældre Kære Førskole forældre Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn begynder i Førskolen i ABC. Det bliver noget nyt og spændende vi går i møde nogle måneder vi alle ser frem til. Da det er

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2016 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre.

2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng. Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15. Budskabet: Vi kan hjælpe andre. 2 KONG 4,8-17; PROFETER OG KONGER, S. 117-120. En baby dreng Huskevers: Vær gode mod hinanden. 1 TESS 5,15 Budskabet: Vi kan hjælpe andre. Aron kan godt lide at lege med babyen. Se babyens lille hånd.

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning... 3 Problemformulering... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 3 Valg af idé.... 4 Færdige produkt...

Læs mere

Udsættelse af skolestart 2016/17. Udsættelse af skolestart 2010/11

Udsættelse af skolestart 2016/17. Udsættelse af skolestart 2010/11 Udsættelse af skolestart 2016/17 Udsættelse af skolestart 2010/11 Dialogredskab til brug for vurdering af skoleudsættelse - til brug for daginstitutionsledere, børnehaveklasseledere og forældre. Ifølge

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14

Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Praktiske-Musiske fag 8.-9. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 8.-9. klasse Skolen opfordrer til at alle vælger minimum et PM-Fag. Denne brochure indeholder en

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

Indbyder til søskende kursus

Indbyder til søskende kursus Indbyder til søskende kursus Lørdag den 21. september og 22.september 2013 På Vilcon Hotel og Konferencecenter i Slagelse Hvordan lærer man at være søster eller bror til en handicappet søskende Det kan

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Turen går til Tyskland og Schweiz:

Turen går til Tyskland og Schweiz: Turen går til Tyskland og Schweiz: Det er efterhånden længe siden, at HSO har været i udlandet for at spille, men nu nærmer tiden sig. I Tyskland gælder besøget Burgsteinfurt, som en del af Jer kender

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -4 I Guds hånd er jeg velsignet. Mål: At lære børnene, at Gud velsigner dem, når de holder sig tæt til ham. Gud holder hånden over deres liv, så der altid vil komme noget godt ud af alt. Tekst:

Læs mere

Tilstede: Charlotte, Karin Lindby, Karin Holm Andreasen, Jacob, Pia Nielsen og Hanne Mie. Afbud fra Idon

Tilstede: Charlotte, Karin Lindby, Karin Holm Andreasen, Jacob, Pia Nielsen og Hanne Mie. Afbud fra Idon Møde i aktivitetsudvalget tirsdag den 07.09.2010. Tilstede: Charlotte, Karin Lindby, Karin Holm Andreasen, Jacob, Pia Nielsen og Hanne Mie. Afbud fra Idon Når vi skal lave ting til aktivitetsaftener, skal

Læs mere

proyectos@fundacionfana.org

proyectos@fundacionfana.org Rejsebrev 1 Studerendes navn: Christian Camilo Nielsen Studienummer: E-mail.: Chri40@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktik Praktik fra til: dd.mm.år: 1/14-2014 6/1-2015 Institutionens navn: Institutionens

Læs mere

genbrug KURSUSKATALOG 2016

genbrug KURSUSKATALOG 2016 genbrug KURSUSKATALOG 2016 Foto: Kaspar Wenstrup Vi er med til at redde liv og skabe håb for verdens fattigste. 2 KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for igen at kunne

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

Læreplan med billeder: Natur og Naturfænomener

Læreplan med billeder: Natur og Naturfænomener Under lup. Naturen kommer under lup. Der findes mange spændende dyr, der kigges nærmere på under lup. Her er indfanget en lille edderkop og en larve. Vi finder bøger og billeder frem og læser om de dyr,

Læs mere

God jul og godt nytår

God jul og godt nytår FRITIDSKLUBBEN God jul og godt nytår Sæt X ved 16. januar 2016 Stor nytårsfest! KÆRE MEDLEM AF FRITIDSKLUBBEN Her får du programmet for november og december måned. Som altid er der både arrangementer/aktiviteter

Læs mere

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og

I nogle kirker er der forskellige former for kurser eller møder for forældre til døbte børn, og det kan give inputs til at forstå både dåben og Indhold Forord 7 At få børn at blive forældre 11 At vælge på barnets vegne 19 Praktiske ting forud for dåben 29 Dåben i kirken 35 At oplære sit barn i kristen tro 67 Forældre forbilleder 95 Til videre

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen

Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Sådan træner du armen efter stabiliserende operation af skulderen Du har fået en stabiliserende operation af skulderen, som skal mindske risikoen for, at din skulder går af led. EFTER OPERATIONEN Hold

Læs mere

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok.

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok. Fotograf Hej, jeg hedder Erling, og jeg er fotograf. Jeg har et fotostudie, hvor jeg fotograferer mennesker og ting til reklamer. I dag skal jeg fotografere noget tøj til et modeblad. Noget af det sværeste

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål:

Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: Pædagogiske mål: Ældste børn i børnehaven: Krop og bevægelse: - Barnet føler glæde og velvære ved at bruge sin krop. - Barnet udvikler kropsbevidsthed. - Barnet udvikler sin grov- og finmotorik. - Barnet selv klarer af

Læs mere