Google Søgninger side 1 af13

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Google Søgninger side 1 af13"

Transkript

1 Google Søgninger side 1 af13 Indholdsfortegnelse Internetforkortelser og adresser m.m.... Side 2 Søgning i Google... Side 4 Nyhed erstatning for det sorte bånd... Side 7 Avanceret søgning... Side 10 Flere søgeforslag og tips... Side 13

2 Google Søgninger side 2 af13 Internetforkortelser og adresser m.m. Server En samling forbundne kraftige computere som altid er tændte Browse Bladre/Gå på opdagelse Browser Program til visning af hjemmesider m.m. URL Adresse til en hjemmeside (se mere under punktet adresse ) WWW World Wide Web Google Søgemaskine og firmanavnet Google Google Crome Browser fra firmaet Google Google + Socialt netværk fra firmaet Google (alternativ til Face book) Gmail Webmail fra firmaet Google (Google mail). Udtales med engelsk G. Http Ftp Hjemmeside Hyper Text Transfer Protocol. Regelsæt der styrer hvordan informationer overføres mellem computere på World Wide Web File Transfer Protocol. Regelsæt der styrer download (hentning) og upload (lægge filer op) til hjemmesider Forsiden til et website Website Alle sider inkl. forsiden af det vi i daglig tale kalder en hjemmeside. Altså forsiden + undersider Adresse/URL Skrives i browserens adresselinje og er opdelt sådan her: angiver at protokollen http anvendes (Browseren skriver selv Www: angiver at siden er på World Wide Web (se OBS. Længere nede) Domænenavn: unikt navn som man køber (dr. er et eksempel) TLD (Top Level Domain): Landekode:.dk,. uk,.nu osv /Global kode:.com, org / mappenavn: hvis man kender navnet på undersiden(undermappen) kan man komme hurtigere til målet (et eksempel er dr.dk/nyheder) Eksempel: www Domænenavn TLD /mappenavn www dr.dk nyheder OBS: I dag har man ofte mulighed for undlade www, når man taster en URL/adresse ind i browserens adresselinje. Det er fordi man som ejer af et domæne kan lave en indstilling som automatisk viderestiller til www adressen. Prøv f.eks. at taste dinwebvejleder.dk og du kommer til helt automatisk. Jeg har simpelthen oprettet et underdomæne (subdomæne) for at gøre det lettere for de besøgende.

3 Google Søgninger side 3 af13 Æ, ø og å Man kan godt købe domæner med æ,ø og å, men mange vil ikke kunne komme til siderne gennem deres browser uden at skulle have en lang alternativ adresse. Det kan dog kan klares med link, eller en Google søgning. Jeg anbefaler kun at bruge æ,ø og å domæner til private sider. TLD Top Level Domain. Landekoder, eller globale koder. Det er blevet muligt at købe landekoder fra andre lande, så man kan ikke regne 100 % med at en hjemmeside altid kommer fra det land den angiver i koden. Priserne varierer og nogle koder er mere populære end andre. Her kan du se forskellen i priserne: https://www.wannafind.dk/domain/priser/ HTM/HTML Filformat for websider. Der findes flere! Grundlæggende søgning med Google Avanceret søgning

4 Google Søgninger side 4 af13 Søgninger i Google: Trin 1 Tast eller bare google.dk i browserens adresselinje og tryk på Enter 2 I Googles søgefelt tast skrifttyper og tryk på Enter Flere søgemulig heder Søge resultatet Selve linket Uddrag af selve sidens tekst 3 Klik på billeder øverst ved siden af Internet 4 Prøv at klikke på et af billederne og undersøg hvor det linker til Hvis man henter skrifttyper på nettet skal man sikre sig at der ikke er copyright på! 5 For at komme tilbage til Googles søgefelt klik på Google ikonet i øverste venstre hjørne 6 Tast Hvad er en browser i søgefeltet og tryk på Enter. Scroll ned og find dette link Hvis du lægger mærke til det grønne link, kan du se at du kommer til en underside til domænet Google, der hedder goodtoknow og er på dansk. Hvis du klikker dig videre til siden ser du en række hjælpetekster og videoer

5 Google Søgninger side 5 af13 7 Gå tilbage til Google, skriv er domænenavnet ledigt i søgefeltet og tryk på Enter. Klik på domænet (læg mærke til det grønne link, det er ofte det øverste). På Dandomains side kan du forsøge dig med alle mulige navne du kunne tænke dig at have som domæne og klikke på Søg. Det du skal taste er selve domænenavnet. Hvis jeg f.eks. vil se om domænet joakimvonand er ledigt taster jeg joakimvonand ind i søgefeltet og klikke på Søg. Så får jeg denne oversigt frem: Dk domænet er optaget Domænet er på tilbud Hvis du klikker på dette symbol ved siden af domænet, kan du se at ejeren er Egmont Serieforlaget A/S Du kan prøve dig lidt frem med forskellige navne. Husk at du ikke er nødt til at købe domænet hos Dandomain! Det kan også købes hos andre. Hvis du køber et dk domæne skal du også betale et mindre beløb hvert år til dk-hostmaster. 8 Gå tilbage til Google, tast skat personfradrag ind i søgefeltet og tryk på Enter. Google finder en lang liste og vi har brug for at indkredse resultatet til noget mere overskueligt, derfor klikker jeg på Søgeværktøjer Jeg vil finde en ændring der er lavet indenfor det sidste år, så jeg klikker på Ethvert tidsinterval og vælger Det seneste år. Nu ændrer teksten sig til Dette link gav mig svaret på mit spørgsmål:

6 Google Søgninger side 6 af13 9 Gå tilbage til Google, tast din yndlingsfilm ind i søgefeltet. Hvis du ikke kan komme i tanker om din yndlingsfilm kan du taste en af mine, f.eks. Groundhog Day, eller Shankshaw redemption. Klik på Video og se et af klippene, eller følg et af linkene og læs. 10 Gå tilbage til Google, tast Bonanza ind i søgefeltet og klik på Enter. Udvælg et af under linkene, alt efter interesse, men vent lige med at klikke på det. Vi skal nemlig åbne siden i et nyt faneblad, så du stadig har dette søgeresultat og kan vende tilbage til det. Før musen hen over linket og højreklik. Vælg Åben i ny fane (Google Crome.) Eller Åben på en ny fane (Internet Explorer) Der er også mulighed for at åbne i et nyt vindue. Der åbnes en helt ny browser til siden. Find nu fanebladet med Google resultatet. Du kan åbne de andre sider i nye faneblade, hvis du har lyst. Hvis du vil søge uden at dine søgeresultater bliver registreret i browserens historik, kan du gøre sådan her: Google Crome: Klik på og vælg Nyt inkognito-vindue, eller hold knappere CTRL og SHIFT nede mens du klikker på bogstavet N Internet Explorer: Klik på menupunktet Funktioner og vælg InPrivate-browsing, eller hold knappere CTRL og SHIFT nede mens du klikker på bogstavet P Hvis menuen ikke er fremme, så højreklik der hvor den skulle være og marker Menulinje, så kommer den frem. Denne metode forhindrer IKKE at data bliver logget i forhold til terrorloven.

7 Google Søgninger side 7 af13 Gå tilbage til Google! Klik på knappen Apps, du får nu følgende valgmuligheder: Google +: Genvej til Google + konto (Kræver Google-login). Søgning: Er der hvor du søger, ligesom vi lige har gennemgået. YouTube: Indeholder musikvideoer og andre videoer, bla. kan man ofte finde små videosekvenser der viser løsningen på et computerproblem. Borger.dk, Skat.dk, e-boks m.fl. har eksempelvis lagt nyttige videoer op på YouTube. For de sports og spil interesserede er der et rigt udvalg under knapperne Sport og Spil. Hvis du er logget ind på Google via din Gmail er du automatisk logget på YouTube. Du kan så oprette en kanal og gemme links til videoer du gerne vil høre igen. Du kan naturligvis også selv lægge videoer op på YouTube, hvis du har lyst til det. Maps: Her kan du få en rutevejledning både hvis du vil gå, cykle, tage bussen eller bilen. Play: Hvis du har en Smartphone med Android styresystemet kan du hente Apps her. Man kan også købe bøger. News: Du kan læse nyheder indenfor flere kategorier og tilpasse dem hvis du er logget ind. Gmail: Genvej til Gmail (Kræver at du har oprettet en. Bruges som Google-login). Google Drev (Google Docs): Genvej til Google-drev (Kræver Google-login)

8 Google Søgninger side 8 af13 Google kalender: Genvej til Google-kalender (Kræver Google-login). Du kan tilføje flere kalendere og tilføje (med tilladelse) andres kaldendere, eller dine egne hvis du har flere Gmails. Til højre for knappen Apps ser du knappen Log ind, og til venstre for den er der tre links. De to leder til Google + og Gmail, mens det tredje leder dig til Billedsøgning. Du kan naturligvis også klikke på Billeder i et søgeresultat, hvis du synes det er den nemmeste måde. Billeder: Du kan søge direkte efter billeder herfra, eller klikke på linket, når du allerede har tastet et søgeord ind i det normale søgefelt. Du kan uploade (ved klik på kameraet) et billede og søge ud fra det. Prøv med et billede du ved ligger på Internettet (du kan f.eks. downloade det) og se hvad der sker. Klik igen på knappen Apps og vælg Mere : Oversæt: Her kan du oversætte imellem en lang række sprog. Tag oversættelsen med et gran salt, for den er ikke altid nøjagtig. En nyttig funktion er, at man kan få læst ordet man oversætter op. Det bruger jeg somme tider, til ord jeg er i tvivl om hvordan man udtaler.

9 Google Søgninger side 9 af13 Advarsel! Hvis man er logget ind og klikker på dette link, ser det ud til at man kan uploade dokumenter til oversættelse, men når man kommer længere hen i processen, skal man betale. Blogger: Opret en gratis blog. Fotos: Link til login. Hvis du er logget ind kan du dele billeder med andre der har en Google konto Endnu mere: Link til forskellige Googles sider. Endnu mere fra Google: Af uransagelige årsager finder man først linket Endnu mere fra Google, når man først har klikket på linket Mere. Tip! Hvis du ikke kan komme tilbage til Google via tilbageknappen, så prøv at højre klikke ovenpå knappen og derefter direkte på Google linket.

10 Avanceret søgning: Google Søgninger side 10 af13

11 Google Søgninger side 11 af13 Avanceret søgning Trin 1 Gå til Google avanceret søgning på : 2 Der er to kendte personer som hedder næste det samme og vi vil forsøge at finde frem til den vi leder efter. De oplysninger vi har er: Den ene er musiker og den anden er skuespiller. Den ene er Englænder og den anden er Amerikaner. De er mænd og hedder begge Williams til efternavn og begge fornavne starter med R. Vi vil finde frem til ham der er sanger og fra Storbritannien. Prøv først bare at skrive R Williams i Google søgefeltet. Så kommer der et blandet søgeresultat:

12 Google Søgninger side 12 af13 3 Tast følgende i Google Avanceret søgning: Og klik på knappen for at søge Der er stadig flere resultater, men vi kom tættere på Læs mere om Søgeværktøjer og filtre her: https://support.google.com/websearch/answer/142143?hl=da

13 Google Søgninger side 13 af13 Flere søgeforslag og Tip! Dr.dk/dengang Frisør Vejle Rejser Bog Hæfter om IT emner Dmi (vejret) Nyheder (søg på emne) Eksempel: Nyheder rullemarie Radio Wikipedia (søg på emne) Wikipedia MS-DOS Hvad er Ask toolbar? Download CCleaner

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden. KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden. KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook Din Chromebooks tastatur og pegefelt... 8 De allerførste

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus.

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus. PC Kursus I. P. Schmidt Grundkursus. Start. Det er ikke svært. Det er sjovt! Kabale. Vi skal til at lægge kabale. Nogle vil nok undre sig over, at vi skal til at spille spil! Grunden til dette er, at det

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Byd velkommen kursus i dukapc.

Byd velkommen kursus i dukapc. 1 Byd velkommen kursus i dukapc. Præsenter dig (jer) selv og din baggrund for at undervise. Skriv dit Navn og e-mail adresse op på tavlen Fortæl om kursusstedet Toiletforhold Tidsplan Pauser Kaffe Rygning

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Webdesign med WordPress 3

Webdesign med WordPress 3 Webdesign med WordPress 3 Til webdesign har jeg valgt at bruge det gratis program WordPress i stedet for Microsofts programmer. WordPress er lettere at bruge, og samtidig er det lettere at lave flotte

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

Brug af video i undervisningen

Brug af video i undervisningen Den digitale Underviser Brug af video i undervisningen Sabine Kramer juli 2014 Indhold I Arbejd med videoer på YouTube 3 Opret din egen YouTube kanal... 3 Saml videoer i afspilningslister på YouTube 5

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Indhold Skal vi chatte?...5 Den gode historie...6 Hvordan kommer jeg på nettet?...8 Sådan bladrer du på nettet...10 Hvordan finder jeg rundt?...13 Tips til søgning

Læs mere

2.1.2.2. Sideindhold... 9. 2.1.3. Flyt side... 10 2.1.4. Slet side... 10 2.1.5. Søgeoptimering... 10 2.1.5.1. Titel... 10. 2.1.5.2. Beskrivelse...

2.1.2.2. Sideindhold... 9. 2.1.3. Flyt side... 10 2.1.4. Slet side... 10 2.1.5. Søgeoptimering... 10 2.1.5.1. Titel... 10. 2.1.5.2. Beskrivelse... Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 7 1.1. Sådan logger du ind... 7 2. Sidetræ... 8 2.1. Sider... 8 2.1.1. Opret side... 8 2.1.2. Rediger side... 9 2.1.2.1. Sidedata... 9 2.1.2.2. Sideindhold...

Læs mere

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole Det kan du lære i denne Internetskole Trygt i gang Hvad skal du bruge af udstyr og programmer for at komme på internettet? Hvilken udbyder og hvilken betalingsform skal du vælge? Hvordan ser Internet Explorer

Læs mere

1) Opret ny version af side... 8. 2) Lås version af side til din profil... 8

1) Opret ny version af side... 8. 2) Lås version af side til din profil... 8 Sitecore Kvikguide Indholdsfortegnelse: Log ind i hjemmeside CMSet eller intranet CMSet og vælg editor... 2 Redigering i Sitecore OLRKL(U)... 2 Content Editorens opbygning... 3 Felterne i Content Editorens

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 2015 Andreas Pedersen. Alle rettigheder forbeholdes. 1 Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere vil blive retsforfulgt i videst muligt

Læs mere

WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE

WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE Lær Word 2010 helt fra start Ni lektioner med overskuelige øvelser Øvelsesfiler og ekstra lektion til download KURSUSHÆFTE Word 2010 kursushæfte 1. udgave,

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne

Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Manual til Y s Men International Region Danmarks hjemmeside system til klubberne Opdateret: 31. januar 2011 Danmarks Kirkelige Mediecenter og Y s Region Danmark Materialet må ikke videregives i nogen form

Læs mere

3S brugermanual VERSION 2

3S brugermanual VERSION 2 3S brugermanual VERSION 2 Version 2.2 - Udgivet 20/7 2012 3S brugermanual Kom igang med 3S Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge dine nye eller opdaterede hjemmeside. Det er en trin-for-trin

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

VEJLEDNING TIL DIN DANACMS-HJEMMESIDE

VEJLEDNING TIL DIN DANACMS-HJEMMESIDE VEJLEDNING TIL DIN DANACMS-HJEMMESIDE Velkommen til CMS-modulet på din DanaCMS-hjemmeside, som du skal benytte for at opdatere din hjemmeside med tekster, billeder og meget mere. I denne vejledning for

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Dato Oktober 2014 BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 06 Dato 2014-10-01 Udarbejdet af JNN

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere