Dansk Atletik Forbund Atletik og motion

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Atletik Forbund Atletik og motion"

Transkript

1 Referat DAF Børne- & Ungdomskonference 2014 Velkomst og præsentation af Børne- og ungdomsudvalget Tilmeldt: 38 deltagere, 11 vest 12 øst + 1 færøerne 24 stemmeberettigede Dirigent: Torben Dan Ref: Morten Nielsen Stemmeoptællere: Ulrich Engmark, Jesper Breum, Morten Bukhave Udvalgets beretning fra det forgangne år v/anne-line Mørck BU fastholdelsestur DN Galan: 76 atleter på år og 12 ledere. Evalueret som den bedste tur. - flot indsats af de unge ledere på turen - hel dag hvor de unge kunne lave noget sammen selvstændige opgaver foto i stockholm, quizzer - de unge forventer at kontakte hinanden på tværs af klubber holde fast i atletikken pga. venskab - ekstra samling med stor interesse Ønsker for nye projekter: Rød tråd/v Mikkel Hansen, B&U Progression på alle parametre: stævneudbud, træningsformer og træningsretningslinjer Husk facebook siden Atletik DK år Trænings- / stævne- / sundheds-politik: Ønske om officielle DAF-politiker på disse områder, så klubber kan referere dertil for medlemmer, forældre mv. B&U bemanding: Generelt er B&U for øst-tungt man appalerer til, at vestklubberne bliver repræsenteret med flere medlemmer. Kommentarer: - ønsker et øst/vestudvalg på B&U-området op til år - godt vest er begyndt at have en vestorganisation med årligt vestklubmøde - tag små regionsmøder med i overvejelserne og tag det med i B&U - har B&U overvejet at skolereform kunne gavne klubberne og samarbejde? - ALM: vi har diskuteret at samle erfaringer -I dette forum skal vi komme med ideer, så vi kan være på forkant. Vi kan som organisation præge udviklingen. Tilbyd hyldevarer så klubberne ikke skal opfinde den dybe tallerken. Fokus på ideer frem for problemer. Oplæg om ny B&U struktur udvalg eller panel v/torben Dan Pedersen (bestyrelsen): - Kan vi gøre vores frivillige arbejde anderledes? - Hvordan får vi flere med til at tage et medansvar gøre arbejdet mindre politisk og mere praktisk.

2 - Man deltager ikke i det traditionelle demokratiske arbejde må gøres bedre - 40% af vores udvalgspladser er vakante - Lovændringer ex på at energien bruges forkert - Driftopgaver hører ikke hjemme blandt frivillige - Mere tid på at skabe retning og mening, deltagelse, klubbudvikling - Kan vi få flere engagerede - Arbejde mere dynamisk og projektorienteret med hjælp fra DAF professionelle stab Kommentarer - Kombiner klubbernes interesser og bestyrelsens måljagt - Der er nogle vilkår i DAF, der er rigide og man har et massivt regelsæt. - B&U har intet mandat og kun et sted at beslutte forslag (konferencen). - Få delegeret et mandat til et udvalg. Få skabt et B&U der er til gavn for begge parter. - Tag diskussion af strategien med i arbejdet - Hvor vil forslag til ændringer komme til afstemning? - TDP: endnu ikke afklaret mht jura - Sammensæt et udvalg af folk som ved noget om regler og jura Nanna Brandt hædret med EAAs Future Women s Leaders Scholarship Gruppedrøftelse om fremtidens børne- & ungdomsarbejde Oplæg v/ Jesper Breum Projektarbejde: Central styring af portefølje af opgaver for at give retning og arbejde efter de vedtagne strategier. Sammensætning af grupper med lyst og energi. Oplæg v/ Tom Jensen BU s tanker omkring bestyrelsesforslag 1 om organisationsstruktur: Bange for at miste indflydelse ved at minimere til én valgt foreningsrepræsentant i et panel. Dog tillid til at en demokratisk valgt bestyrelse udpeger fagligt kompetente folk. Positive overfor at få plads til drøftelse af forslag fremfor formel afstemning. Afrunding i plenum med anbefalinger fra grupperne til konferencen Man bør beholde et B&U Når projekter er søsat og er en driftopgave, skal det i arbejdsgruppe. B&U folk skal synes at det er spændende at arbejde i udvalget B&U skal have konkrete projekter, så det sælger pladser i udvalget. BU laver projekter jvnf overordnede linjer. En øst og en vest arbejdsgruppe. B&U skal sikre erfaringsfastholdelse. Bestyrelsen skal være repræsenteret på B&U møder. B&U stiller 8 punkter på B&U konferencer der vælges 5 emner som bemandes og som man skal arbejde med det næste år. Klubberne skal selv finde og bestemme udvalgenes opgaver. B&U skal se på, hvad der sker i klubberne. Projekter tiltrækker folk med interesse. DAFs bestyrelse rammesætter og projektgruppen fører det ud i livet.

3 Der bør ligge nogle ret håndfaste forslag, før vi mødes på konference Kombination af B&U og projektgrupper. Vigtigt med et B&U mandat fra bestyrelsen. Prioritering af projekter i samarbejde mellem DAF bestyrelse og B&U. B&U er tovholder, men der findes eksterne folk til opgaverne. Årsmødet bestemmer. Bestyrelsen sætter rammen og udvalgene udfører arbejdet. Klubberne har svært ved at overskue projekterne i forhold til strategi Hver gruppe/udvald skal have en Facebook gruppe, så andre interesserede kan følge med i den løbende udviklingen. o Åbenhed giver mulighed for eksterne input Opmærksomhed på hvis B&U sætter projekter i gang, hvordan sikres det, at der koordineres med idrætsudvalg oa arbejde. Undgå at projekter modarbejder hinanden. B&U skal sikre at strategiplanen får et liv i den virkelige verden. Drøftelser tages med til debatten på Årsmødet i morgen. Fastholdelsestiltag og stævnestruktur Oplæg v/ Jakob Larsen: Træneruddannelse og Fremtidens Atletikmiljøer Tankerne om Fastholdelsesprojekt blev italesat ved BU-konference for 3 år siden. Siden blev problemstillingen drøftet i eliteregi og i 2013 fik DAF tildelt 2,5 mio kr. til et 2,5 årigt fastholdelsesprojekt med start 1/ I oktober er udgivet rapport Fremtidens Atletikmiljøer en analyse af frafald og fastholdelse i DAF, udarbejdet af IDAN. Rapporten vil lægges til gratis download på IDAN s hjemmeside. Kommentarer: -Opmærksomhed på at fastholde også på lederfronten. - DAF har særdeles mange stævner, der er mesterskaber. Flere PR-stævner jf. undersøgelsens svar at det bedste ved stævnerdeltagelse er at lave personlig rekord. Oplæg v/ Morten Nielsen: Make Athletics Happen Udgangspunkt i at kvalificere unge ledere indenfor event- og projektledelse, i stedet for en klassisk klublederfunktion, fx til bestyrelsespost. Indgyde unge ledere gejst, engagement og tro på at de kan; støtte hele vejen i konkret projekt med brug af mentorordning i hjemklub. Debat om omkostninger og omfang af uddannelse. Positivt at der med uddannelsen følger en certificering til brug i CV et. Oplæg v/ Morten Nielsen: Alletiders Atletikskole Præsentation af koncept 2015 med mulighed for en basispakke med invitation og PR i PDF, træner t-shirts, drikkedunke. Desuden enrække tilvalg med deltager t-shirts, trykt PR, tilmeldingssystem, atletikskoletrænerkurser mv. Nedenfor er B&U konferencens tilslutning til projekter, som foreningerne ønsker prioriteret. Prioritering skete ved vægtning med de deltagendes foreningernes stemme.

4 #1. Forankret i BU Udvikle foreningsstøttet forslag til kommende BU struktur og samarbejdsformer, der tilgodeser BU konferencens væsentligste udtrykte interesser for 1) foreningsindflydelse via årsmødevalgte repræsentanter, 2) løbende foreningsinvolvering i strategifunderede projekter, samt 3) bestyrelsestildelt beslutningskompetence for BU projekter og ansvarsområder. Modellen skal indeholde koncept for kommunikation til foreninger og DAF bestyrelse. #2. Forankret i BU eller projekt Fremsætte forslag til ny stævnestruktur der tilgodeser interesserne i strategiens fastholdelsesprojekt. et sendes i høring ved DAF foreninger og efterfølgende til bestyrelsen (eller årsmødet), som forslag til fremtidig stævnestruktur. #3. Forankret i projekt Fastholdelsesture for årige samt årige hhv. fortsættes og udvikles mhp. etablering af netværk mellem unge atletikudøvere og ungledere i DAF. #4. Forankret i projekt Fremsætte forslag til sammenhængende uddannelseskoncept i sammenhæng med de nyoprettede træner- og eventlederkurser. #5. Forankret i projekt Fremsætte anbefalinger med principper for hvordan vi i klubberne arbejder med børn og unge. Herunder anvende IDAN rapporten om fremtidens atletikmiljøer.

5 til ( x ) Ungdomskonference Stemmeberettede: 20 Vedrørende: Ungdomsbestemmelser Klub: Bestyrelsen nr.: U 1 sstiller: DAF bestyrelse / Bestemmelse i dag: Ungdomsbestemmelser vest og ungdomsbestemmelser øst. Nyt : Regelsæt for øst/vest slettes fra B&U-bestemmelser og overgår til årlig behandling i øst/vest-regi. Motivering: sstiller skal være til stede på Konferencen Det synes grundlæggende spøjst, at bestemmelser for aktiviteter i vest skal behandles og vedtages af foreninger fra hele landet. Er der behov for regelsæt for landsdele? Evt. bemærkninger fra LU udvalg: Så vidt LU kan se findes der i dag ikke en lovbestemt struktur eller udvalg der kan varetage området. LU anbefaler at forslaget afventer årsmødets forslag om ny struktur og her tages op af et kommende B&U panel. Følgende blev vedtaget: blev ikke for.

6 til (X) Ungdomskonference Vedrørende: VDMU for hold Klub: Herning GF nr.: U 2 sstiller: Herning GF v. Kirsten Bergmann / Bestemmelse i dag: BU-bestemmelser for VDMU for hold Nyt : Ændringen: år mix år mix Hvert hold må stille 2 stafethold. Kun det bedste stafethold tæller pointmæssigt. Stafethold med 4,3,2, drenge beregnes efter drengepointtabel øvrige efter pigepointtabel. Holdene år, år, år må suppleres med deltagere fra nærmest underliggende aldersgruppe. Man kan kun deltage på et hold. Stang- og højdespring Her udgår Stangspring. Længdespring og kast: 3 forsøg pr. deltager. I års gruppen 4 forsøg pr. deltager. Motivering: sstiller skal være til stede på Konferencen Evt. bemærkninger fra LU udvalg: Intet at bemærke. Følgende blev vedtaget:

7 et med ændringer blev 7 for. til Konference: (X) Ungdom Vedrørende: DMU: Hvad skal der stå? Klub: B & U nr.: U 3 U 31 sstiller: B & U v. Charlotte Beiter Bomme / Bestemmelse i dag: Afsnit 12 Se vedhæftede forslag: Nyt : Konsekvensrettelser samt opdatering af, hvordan tingene hænger sammen. Motivering: sstiller skal være til stede på Konferencen Vi har opdaget flere mangler og manglende rettelser gennem årene. Evt. bemærkninger fra LU udvalg: ene er nummereret fortløbende og tages et ad gangen. Følgende blev vedtaget: Oprindelig tekst Ny tekst U Herudover kan ingen ved samme stævne starte i mere end 1 alders-klasse. Slettes i praksis overholdes dette ikke. U DAF s administration RSU U Der bruges den til enhver tid gældende IAAF-pointtabel, og den er opdateret i MARS, så den kan bruges for alle øvelser og af Der bruges den til enhver tid gældende IAAF-pointtabel. Kan bruges for alle øvelser og af alle aldersklasser fra 14-15

8 alle aldersklasser fra D/P år og opefter. år og opefter. U Kun idrætsudøvere fra aldersklasserne år kan optages i DAF s talentudvikling. Slettes irrelevant. U Afbud bøde for udeblivelse Gebyr for udeblivelse udgår FORSLAG SENDT TIL DAF S BESTYRELSE U Efteranmeldelse: 5 x startgebyr. Efteranmeldelse: 2 x startgebyr FORSLAG SENDT TIL DAF S BESTYRELSE U Startpenge satser Startpenge satser for kastemange-kampe og mangekamp bør øges, da indtægten for en arrangør er mindre end udgiften for medaljer FORSLAG SENDT TIL DAF S U 10 U 11 U Såfremt en forening undlader at stille dommere jf. dommerpligt, skal stævneledelsen idømme foreningen en bøde pr. udebleven dommer Jury skal bestå af 2 fra DAF samt en fra den arrangerende forening. Alle jurymedlemmer skal have gyldigt dommerkort Der er startret for de 18 bedst placerede på årets rangliste i øvelsen opgjort på datoen for sidste rettidige tilmelding. Er der mindre end 18 aktive på årets rangliste, tildeles de resterende pladser efter de aktives personlige rekorder. BESTYRELSE Såfremt en forening undlader at stille dommere jf. dommerpligt, kan stævneledelsen idømme foreningen en bøde pr. udebleven dommer. Jury skal bestå af 3 personer. Alle skal have gyldigt dommerkort. Den arrangerende forening foranlediger juryen nedsat. Kvalifikation til start afgøres af årets rangliste i øvelsen opgjort på datoen for sidste rettidige tilmelding. Er der flere tilmeldte deltagere end der er plads til i øvelsen optages disse på venteliste i prioriteret orden efter bedste resultat opnået til og med tilmeldingfristens udløb. Eventuelle efteranmeldelser optages nederst på venteliste i ankomstrække-følge. Der 14 for og 2 imod 18 for. Bestyrelse tager forslag op. Der skal ikke betales penge til DAF. 9 for og 8 imod imod

9 U 13 U Der seedes ud fra årsbedste resultat, som fremgår af årsranglisten, opgjort på datoen for sidste rettidig tilmelding af deltager. Seedning U Tilmelding af hold sker til DAF s BU, der annoncerer tidsfristen. U Ved framelding senest 14 dage før finalen går finaleretten videre til de næste hold i hhv. øst og vest. U Forud for hver match nedsættes en jury bestående af 2 fra DAF, samt én fra den arrangerende forening. Alle skal have gyldigt dommerkort. Den arrangerende forening foranlediger juryen nedsat. U Startrækkefølgen fastsættes af arrangøren for første øvelses vedkommende; derefter ændres startrækkefølgen i de følgende henvises til 20.2 for deltagerantal. Der seedes ud fra årsbedste resultat. Alle resultater opnået før konkurrencestart kan anvendes. Resultater opnået efter tilmeldingsfrist er først brugbare når man er kvalificeret til start, dvs. ikke på venteliste. Man kan ikke avancere på venteliste med resultater opnået efter tilmeldingsfristen. Alle resultater skal kunne dokumenteres. Ny regel: stævneleder, eller teknisk delegeret hvis en sådan findes, tildeles ret til at foretage dispensation i seedning i fald hun/han finder det sportsligt korrekt. Tilmelding af hold sker til DAF s kontor. DAF s BU annoncerer tidsfrist. Ved framelding før finalen går finaleretten videre til det næste hold i hhv. øst og vest. Er der ikke flere hold i øst/vest kan evt. hold fra den anden landsdel deltage. Det skal for alle midler tilstræbes at der deltager 6 hold i finalen. Forud for hver match nedsættes en jury bestående af 3 personer. Alle skal have gyldigt dommerkort. Den arrangerende forening foranlediger juryen nedsat. Der foretages lodtrækning om heats og bane/startrækkefølge. I løb til og med 400 meter seedes heats sådan at vedtaget 15 ingen 17 for og

10 øvelser således: Klubben, der startede som nr. 2 i den foregående øvelse starter som nr. 1, klubben, der startede som nr. 3, starter som nr. 2 osv. Klubbernes 2. deltager placeres på samme måde forud for 1. deltager. Dog ved løb løber klubbernes 1. deltager/hold før 2. deltager/hold. U Der gives 6 forsøg i længdespring, trespring samt i kasteøvelser. U Hver forening deltager i turneringen for egen regning. U Foreninger der afmelder hold mindre end en uge før indledende runde, eller udebliver fra finalen idømmes en bøde. U Tilmelding af hold sker til DAF s BU, der annoncerer tidsfristen. U Ved framelding senest 14 dage før finalen går finaleretten videre til de næste hold i hhv. øst og vest. U Forud for hver match nedsættes en jury bestående af 2 fra DAF samt én fra den arrangerende forening. Alle skal have gyldigt dommerkort. Den arrangerende klubbernes 1.deltager/hold løber før 2.deltager/hold. Over 400 meter løbes i fald det er praktisk muligt i 1 heat. Når det ikke er muligt seedes efter samme princip som løb til og med 400 meter. Der gives 6 forsøg i længdespring, trespring samt i kasteøvelser. Samme springog kasterækkefølge bevares gennem hele konkurrencen, dvs ingen omseedning efter 3. runde. Udgår indgår implicit i Udgår klubberne betaler jo i forvejen startpenge og har dermed allerede betalt penge nok til stævnet! Tilmelding af hold sker til DAF s kontor. DAF s BU annoncerer tidsfrist. Ved framelding før finalen går finaleretten videre til det næste hold i hhv. øst og vest. Er der ikke flere hold i øst/vest kan evt. hold fra den anden landsdel deltage. Det skal for alle midler tilstræbes at der deltager 6 hold i finalen. Forud for hver match nedsættes en jury bestående af 3 personer. Alle skal have gyldigt dommerkort. Den arrangerende forening ingen 1

11 forening foranlediger juryen nedsat. U Startrækkefølgen fastsættes af arrangøren for første øvelses vedkommende; derefter ændres startrækkefølgen i de følgende øvelser således: Klubben, der startede som nr. 2 i den foregående øvelse starter som nr. 1, klubben, der startede som nr. 3, starter som nr. 2 osv. Klubbernes 2. deltager placeres på samme måde forud for 1. deltager. Dog ved løb løber klubbernes 1. deltager/hold før 2. deltager/hold. U Der gives i finalen 6 forsøg i længdespring, trespring, samt i kasteøvelserne. I den indledende runde dog kun 4 forsøg. U Hver forening deltager i turneringen for egen regning. foranlediger juryen nedsat. Der foretages lodtrækning om heats og bane/startrækkefølge. I løb til og med 400 meter seedes heats sådan at klubbernes 1.deltager/hold løber før 2.deltager/hold. Over 400 meter løbes i fald det er praktisk muligt i 1 heat. Når det ikke er muligt seedes efter samme princip som løb til og med 400 meter. Der gives i finalen 6 forsøg i længdespring, trespring, samt i kasteøvelserne. I den indledende runde dog kun 4 forsøg. Samme spring- og kasterækkefølge bevares gennem hele konkurrencen, dvs ingen omseedning efter 3. runde. Udgår indgår implicit i U ØDMU Cross Her genindsættes ØDMU hold som var faldet ud. Herefter konsekvensrettelser af paragraf numre. U ØDMU landevej Rettes til ØDMU cross U ØDMU indendørs Rettes til ØDMU landevej

12 U Rettes til ØDMU indendørs til Konference: (X) Ungdom Vedrørende: DM FOR UNGDOM Klub: B & U nr.: U 32 sstiller: B & U v. Charlotte Beiter Bomme / Bestemmelse i dag: Afsnit 12 Vejledende tidsskemaer Nyt : Alle vejledende tidsskemaer til danske ungdomsmesterskaber udgår. Erstattes af en regel der giver BU eller et af BU nedsat ad-hoc udvalg ansvaret for udarbejdelse af vejledende tidsskema, der i hvert enkelt mesterskab offentliggøres senest 1 måned før udløb af tilmeldingsfrist. Det vejledende tidsskema bør udarbejdes i samarbejde med den arrangerende forening, således at et tidsskema er tilpasset stadionspecifikke forhold. I bestemmelserne skal nu kun fremgå hvilke dage de enkelte øvelser afvikles. Motivering: sstiller skal være til stede på Konferencen Vi har opdaget flere mangler og manglende rettelser gennem årene. Evt. bemærkninger fra LU udvalg: Intet at bemærke.

13 Følgende blev vedtaget: til: (X) Ungdomskonference Vedrørende: DMU stangspring nr.: U 33 sstiller: Sparta samt stangspringstrænere i DK / Bestemmelse i dag: , og Vejledende tidsskema samt springhøjder i stang Nyt : Springhøjder i stang: P15 starthøjde 2, cm op til 2,40 herefter +10 cm P17 starthøjde 2, cm op til 2,80 herefter +10 cm P19 starthøjde 2, cm op til 2,80 herefter +10 cm P22 starthøjde 2, cm op til 2,80 herefter +10 cm D15 starthøjde 2, cm op til 2,80 herefter +10 cm D17 starthøjde 2, cm op til 3,20 herefter +10 cm D19 starthøjde 3, cm op til 3,60 herefter +10 cm D22 starthøjde 3, cm op til 3,60 herefter +10 cm og Tidsskemaet skal være vejledende og ikke fastlåst. Arrangøren/arrangørerne skal mulighed for at korrigere i tidsskemaet. Ændringer til vejledende tidsskema: Rykke D15 til lørdag kl Rykke P15 til søndag kl Rykke P17+P19+P22 til søndag kl Stangspringsgrupper kan ikke slås sammen, hvis sammenlægningen vil betyde mere end 18 deltagere. Motivering: sstiller skal være til stede på konferencen Der er flere og flere piger, der springer stang og det vejledende tidsskema er ikke opdateret i forhold til antallet af deltagere. Derfor skal pigernes stangspring deles i 2 grupper og ændringer til det vejledende tidsskema er derfor foreslået.

14 Hvis det igen skulle gå den anden vej med antallet af deltagere, så kan man altid slå grupperne sammen igen. Dog bør grupperne ikke slås sammen, hvis sammenlægningen vil betyde mere end 18 deltagere. Evt. bemærkninger fra LU udvalg: Intet at bemærke. Følgende blev vedtaget: til: (X) Ungdomskonference Vedrørende: DMU Kval.tider Klub: B & U nr.: U 34 sstiller: B & U v. Charlotte Beiter Bomme / Bestemmelse i dag: Afsnit 12 Kvalifikationstider til DMU kan være håndstoppede tider. Nyt : Alle kvalifikationstider til DMU skal opnås vha el-tid gældende alle sprintløb til og med 400 m inklusive hæk. (Kvalifikationstider til DMU bør skærpes til krav om el-tid, alternativt krav om dokumentation for korrekt håndstoppet metoder). Motivering: sstiller skal være til stede på Konferencen Alle resultater kan jf. DAF refel 165 (samt IAAF regel) være håndstoppede tider, herunder håndstoppede tider. Den teknologiske udvikling har overhalet reglen og atleterne har i dag adgang til mange eltidsløb, og den store usikkerhed ønskes fjernet ved krav indførelse af eltids kvalifikation til mesterskaber. Evt. bemærkninger fra LU

15 udvalg: Gælder det alle løb eller til og med en given distance, eks. 400m? Følgende blev vedtaget: til Konference: (X) Ungdom Vedrørende: DMU Klub: B & U nr.: U 35 sstiller: B & U v. Charlotte Beiter Bomme / Bestemmelse i dag: Afsnit Der kan ved indendørsmesterskaber for ungdom bruges udendørstider for foregående udesæson til brug ved seedning. Nyt : Kvalifikationskrav til 200m skærpes med krav om at kun indendørstider er gældende ved seedning. Motivering: sstiller skal være til stede på Konferencen Der er et antal muligheder for at opnå deltagelse i 200m indendørsløb som forudsætning for kvalifikation til DMU. Udendørs resultater er erfaringsmæssigt bedre end indendørstider, hvorfor der ses en uhensigtsmæssigt fordel ved ikke at benytte indendørskvalifikationsresultater. Evt. bemærkninger fra LU udvalg: Intet at bemærke. Følgende blev vedtaget: forkastet.

16

Atletikstævner for Ungdom Sommeren 2011

Atletikstævner for Ungdom Sommeren 2011 Atletikstævner for Ungdom Sommeren 2011 Glostrup Games på Glostrup Stadion Lørdag den 30. april kl. 10.00 ca. 16.00 10/11 år (01-00) 60 m, 200 m, 1000 m, længde, højde, kugle, bold. 12/13 år (99-98) 80

Læs mere

Atletikstævner for Ungdom

Atletikstævner for Ungdom Atletikstævner for Ungdom Sommeren 2012 Glostrup Games på Glostrup Stadion Lørdag den 28. april kl. 10.00 ca. 16.00 10/11 år (02-01) 60 m, 200 m, 1000 m, længde, højde, kugle, bold. 12/13 år (00-99) 80

Læs mere

DGI Atletik. Stævnereglement. Den 26-01-15

DGI Atletik. Stævnereglement. Den 26-01-15 DGI Atletik Stævnereglement Den 26-01-15 Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 Gyldighedsområde 3 Stævneform og inddeling 3.1 Generelt 3.2 Stævneform 3.3 Rækker 3.4 Nålestævner 3.5 Indemesterskab 3.6 Crossmesterskab

Læs mere

BMX-REGLEMENT FOR NORDISK MESTERSKAB, CUP OG BARNELEGE 2012

BMX-REGLEMENT FOR NORDISK MESTERSKAB, CUP OG BARNELEGE 2012 BMX-REGLEMENT FOR NORDISK MESTERSKAB, CUP OG BARNELEGE 2012 Arrangementet arrangeres efter UCI s reglement for BMX med følgende ændringer og tillæg. Arrangørlandet skal fremsende nyt Nordisk reglement

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Regler/retningslinjer for logen

Regler/retningslinjer for logen Regler/retningslinjer for logen Generelt - 1 1.1 Hvad der sker og bliver sagt i logen, bliver i logen. 1.2 Forslag til ændringer i regler/retningslinjer sendes løbende til præsidenten, som derefter har

Læs mere

Dansk Atletik Forbund

Dansk Atletik Forbund Dansk Atletik Forbund Forbundsmappe Afsnit 12 Børne- og ungdomsbestemmelser Sæson 2018 Dato Ændringer 08/28-02-2012 Efter konference og ny opsætning 28-03-2012 12.10 og 12.11 tilrettet 11-04-2012 12.11.13

Læs mere

Dansk Atletik Forbund

Dansk Atletik Forbund Dansk Atletik Forbund Forbundsmappe Afsnit 12 Børne- og ungdomsbestemmelser Sæson 2015 Dato Ændringer 08/28-02-2012 Efter konference og ny opsætning 28-03-2012 12.10 og 12.11 tilrettet 11-04-2012 12.11.13

Læs mere

Tilmelding til Danmarksturneringen 2016/17

Tilmelding til Danmarksturneringen 2016/17 Side 1 Tilmelding til Danmarksturneringen 2016/17 Så er tiden inde for tilmelding til Danmarksturneringen 2016/17, og retningslinjerne følger i dette brev. Seniorhold HERRER - En landsdækkende Liga med

Læs mere

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010

Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Begrænsning i antallet af deltagere til PBP 2011 13. februar 2010 Denne udgave er opdateret i forhold til den, der blev udsendt sammen med efterårsudsendelsen i 2009. Opdateringen vedrører specielt datoer

Læs mere

DM Indledende årige hold & DM junior hold

DM Indledende årige hold & DM junior hold Foto Michael Hyllested Dansk Atletik Forbund og Ballerup Atletik Klub indbyder til: DM Indledende 12-15 årige hold & DM junior hold Søndag d. 28 maj kl. 10.00 Sted: Ballerup Atletik Stadion Arrangør: Ballerup

Læs mere

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold

Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Informationsbrev for trænere i Spentrup IF Fodbold Vi vil gøre opmærksom på at oplysningerne i dette brev vil blive revurderet i løbet af året dokumentet skal ses som en vejledning, så du som træner føler

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

RgF og Springholdet er meget glade for at kunne invitere til Nordjysk Mesterskab i TeamGym

RgF og Springholdet er meget glade for at kunne invitere til Nordjysk Mesterskab i TeamGym Randers, den 25. Januar 2014 Kære gymnaster, instruktører og dommere RgF og Springholdet er meget glade for at kunne invitere til Nordjysk Mesterskab i TeamGym lørdag den 22. marts 2014 i Arena Randers,

Læs mere

DM Ude for veteraner VDM arrangementer

DM Ude for veteraner VDM arrangementer DM Ude for veteraner VDM arrangementer DAF's Terminsudvalg fastlægger dato for afvikling af samtlige mesterskaber. Mesterskabsstævner arrangeres af DAF's VU i samarbejde med den arrangerende klub. Veteranudvalget

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Løb og indendørs atletikstævner 2011

Løb og indendørs atletikstævner 2011 Løb og indendørs atletikstævner 2011 KIF - Ungdom deltager i to vinterturneringer. En løbeturnering l og en indendørs atletikturnering: Kronborg Games. Vinterløbeturneringen er både en individuel, en hold-

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet

Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Regler for valg til skolebestyrelser ved Hvidovre Kommunes folkeskoler og heldagsskolen Sporet Hvidovre Kommune Børn og Velfærd April 2015 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Ansvar for gennemførelse

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Turneringsbestemmelser for fodboldturneringen

Turneringsbestemmelser for fodboldturneringen Turneringsbestemmelser for fodboldturneringen Turneringsbestemmelser - alle centrale rækker GENERELT Ved pointlighed mellem to eller flere hold er følgende gældende Ved kampe i dobbeltturnering a) Færrest

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling.

Da det ikke har været muligt at behandle sagen politisk, tages der forbehold for evt. efterfølgende bemærkninger efter politisk behandling. Justitsministeriet Udlændingeafdelingen Holbergsgade 6 1057 København K KL s bemærkninger til udkast til lovforslag om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (ny balance

Læs mere

1 medarbejderrepræsentation november 2010

1 medarbejderrepræsentation november 2010 november 2010 Den nye selskabslov medarbejderrepræsentation I store træk er reglerne om medarbejderrepræsentation uændrede ved den nye selskabslov, der i relation til reglerne om medarbejderrepræsentation

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Dansk Atletik Forbunds børne- og ungdomsbestemmelser Revideret 1. januar 2010, DAF BU Generelle bestemmelser

Dansk Atletik Forbunds børne- og ungdomsbestemmelser Revideret 1. januar 2010, DAF BU Generelle bestemmelser Dansk Atletik Forbunds børne- og ungdomsbestemmelser Revideret 1. januar 2010, DAF BU. 12.1 Generelle bestemmelser 12.1.1 Ungdomsarbejdet indtil 22 år varetages af DAF BU. Herfra er undtaget de i 11-1-91

Læs mere

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2016. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2016 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 19. 21. februar 2016 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2016 for 8. år i træk. Det er en stor fornøjelse,

Læs mere

SPILLEREGLER FOR CARAMBOLE

SPILLEREGLER FOR CARAMBOLE CARAMBOLE SPILLEREGLER FOR CARAMBOLE 3-BANDE CARAMBOLE - 1-BANDE CARAMBOLE FRI CARAMBOLE - CADRE SPILLEREGLER FOR CARAMBOLEDISCIPLINERNE. FÆLLES REGLER FOR ALLE SPILLEFORMERNE. 1. BILLARDER OG BALLER.

Læs mere

DANSKE ÅRGANGSMESTERSKABER (DÅM-L) GR. 1

DANSKE ÅRGANGSMESTERSKABER (DÅM-L) GR. 1 DANSKE ÅRGANGSMESTERSKABER (DÅM-L) GR. 1 Den 27. 30. juni 2015 UNIVERSITETSHALLEN Campusvej 55, 5230 Odense M DELTAGELSE: Ældste gruppe: Piger årgang 01 og drenge årgang 99. Yngste gruppe: Piger årgang

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

Alle skal gerne trække i samme retning

Alle skal gerne trække i samme retning Alle skal gerne trække i samme retning - en stor forening som vores, er fyldt af mennesker og heldigvis med hvert deres høje engagement. Med hvad får man i BV og hvad kan man forvente at få i BV? et godt

Læs mere

2. Etablering og fastsættelse af opgaver ift. følgende udvalg/ funktioner:

2. Etablering og fastsættelse af opgaver ift. følgende udvalg/ funktioner: 1. Arbejdsdag og kridtning på Højlyngen a. Arbejdsdag: Lørdag den 29. Marts kl 9:00 til morgenkaffe. i. Det skal meldes ud så flest muligt kommer med. ii. Anne laver begivenhed for damesenior og tager

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening

Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Bestyrelsens forslag til Vedtægter for Dansk Fibromyalgi-Forening Den samlede bestyrelse foreslår, at DFF s vedtægter forenkles og moderniseres. Forslaget er begrundet i, at DFF gennem årene har fortaget

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Vedtægter. for. Værebro Boldklub

Vedtægter. for. Værebro Boldklub Vedtægter for Værebro Boldklub 12-FEB-2014 Side 1 af 6 1. Navn 1.1. Klubbens navn er "Værebro Boldklub", der kan forkortes til Værebro BK eller VB 1968. 1.2. Klubben er hjemmehørende i Gladsaxe Kommune.

Læs mere

Regatta Gladsaxe Kano og Kajakklubben 361 Nybro-Furå Kano- & Kajakklub Gladsaxe Kano og Kajakklub

Regatta Gladsaxe Kano og Kajakklubben 361 Nybro-Furå Kano- & Kajakklub Gladsaxe Kano og Kajakklub Regatta Gladsaxe Kano og Kajakklubben 361 Nybro-Furå Kano- & Kajakklub Gladsaxe Kano og Kajakklub Foto: www.kajakfoto.dk DANMARKSMESTERSKABER I KANO & KAJAK På Bagsværd Sø 20-23. August 2009 Dansk Kano

Læs mere

Ishøj Kommune Strandgårdskolen

Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Kommune Strandgårdskolen Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj Telf. nr. 4373 5861 Fax. nr. 4373 1269 Kontortid kl. 8.00-15.30 fredag 8.00-15.00 Skolebestyrelsesmøde Ishøj. Den. 21. august 2015 Dato: Torsdag

Læs mere

Stævnet er snittællende og der skal spilles i klubdragt. Medlemskort skal forevises ved afhentning af slagsedler.

Stævnet er snittællende og der skal spilles i klubdragt. Medlemskort skal forevises ved afhentning af slagsedler. www.bowlinghal.dk Odense Bowlinghal indbyder hermed alle licenserede ungdomsspillere til Ungdomsrankingstævne. Yderligere vil Odense Bowlinghal også gerne indbyde ungseniorer til Odense Eventyrstævne.

Læs mere

Vejle, den 29. oktober 2014

Vejle, den 29. oktober 2014 Vejle, den 29. oktober 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Emne: "Høringssvar kombineret ungdomsuddannelse" Produktionsskoleforeningens

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND 72 Små og store venner Børn hjælper børn Beskrevet med input fra pædagogmedhjælper Valérie Licht-Larsen og souschef Christina Stær Mygind, Humlebien, Gentofte Kommune BAGGRUND Små og store venner Kort

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune.

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Vedtægter for Basketballklubben BMS 1. Klubbens navn og formål Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Klubbens formål er at give medlemmerne mulighed

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan?

AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? AFTAGERPANELER Aftagerpaneler ved Kulturministeriets videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner hvorfor og hvordan? F O T O : C O L O U R B O X. C O M A F T A G E R P A N E L E R A F T A G E R

Læs mere

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole

Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Krop & Kompetencer Den Åbne Skole Skolereformen sætter for alvor fokus på mere og bedre idræt, motion og bevægelse i skoledagen. Krop & Kompetencer er et kompetenceløft,

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub

Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Forretningsorden og opgaver for Junior udvalget i Odense Golfklub Formål: At sørge for at juniorarbejdet (miniputter, lilleputter, juniorer, ung seniorer) i Odense Golfklub skaber de bedst mulige rammer

Læs mere

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851

Herluf Jacobsen Kaj Clausen, afd. 3852 Leif Clausen, afd. 3815 Kirsten Rasmussen, afd. 3852 Hanne C. Nielsen, afd. 3851 Boligselskabet Domea Rødekro Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag, den 26. november 2013 kl. 18.30 Mødet blev holdt på Røde Kro, Vestergade 2, Rødekro. Dagsorden Side 1 Valg af dirigent...

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE

FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE FORSLAG TIL SUPPLERENDE TRÆNING FOR 10-KÆM- PERNE Vi vil anbefale deltagerne på 10-kæmperne at træne tre gange om ugen, hvilket vil sige, at det vil være godt, hvis du træner yderligere én gang om ugen

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt

Sådan træner du, når du har fået et kunstigt Sådan træner du, når du har fået et kunstigt hofteled En afgørende forudsætning for et godt resultat efter operationen er den efterfølgende indsats med træningen. Træning er ikke kun, når du træner med

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet At-vejledning F.3.4 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.7 Sikkerheds- og sundhedsarbejde på midlertidige

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge.

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge. 3. november 2008 EM2008/10 Ændringsforslag Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2008 om ændring af landstingsforordning om hjælp til børn og unge Fremsat af Landsstyret til anden behandling.

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Vejledning til AT-eksamen 2016

Vejledning til AT-eksamen 2016 Sorø Akademis Skole Vejledning til AT-eksamen 2016 Undervisningsministeriets læreplan og vejledning i Almen Studieforberedelse kan findes her: http://www.uvm.dk/uddannelser/gymnasiale-uddannelser/fag-og-laereplaner/fagpaa-stx/almen-studieforberedelse-stx

Læs mere

Beslutningsreferat B&U-konferencen 2010

Beslutningsreferat B&U-konferencen 2010 sreferat B&U-konferencen 2010 Terminslisten 2010/2011 for børn og unge Mars og andre ting der bliver påvirket af konferencens beslutninger Der opfordres til, at efter konferencen så skal vi gå Mars igennem,

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Vedtægter for Herning Golf Klub

Vedtægter for Herning Golf Klub Vedtægter for Herning Golf Klub 1 Klubben: Klubbens navn er Herning Golf Klub. Klubbens hjemsted er Herning Kommune. 2 Klubben: Klubbens formål er at skabe gode muligheder for, at medlemmerne kan dyrke

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

Spillesystem version 3

Spillesystem version 3 Spillesystem version 3 Generelt Alle kampe spilles over 10 ender, plus eventuelle ekstra ender. I DM-kval., DM Mixed, DM Par-Mix og DM for Old boys /girls spilles 8 ender. Der gives 1 point for en vunden

Læs mere

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen TEMA Stress Tekst indsættes Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner.

Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT. 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. Folkerace SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL 1.1.1 Folkerace er en hastighedskonkurrence, der køres på permanente og provisoriske baner. 1.2 OFFICIALS Arrangørklubberne udpeger løbsledelse og alle

Læs mere

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre

Ansgarskolen skoleåret 2014/2015. -information til forældre Ansgarskolen skoleåret 2014/2015 -information til forældre Forord Når Ansgarskolen onsdag d. 13. august slår dørene op, venter der alle en helt ny skole. Dels er Ansgarskolen en helt ny skole, som er opstået

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Skole OL finale 2016. Generel info

Skole OL finale 2016. Generel info Skole OL finale 2016 Generel info Velkommen Velkommen til Skole OL finalen 2016! Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, spændende konkurrencer, kampgejst og sammenhold!

Læs mere