side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 01.09.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 483. Endelig godkendelse af Kerteminde Kommunes Affaldsregulativer for husholdninger og erhverv Fordeling af tilskud til bevarigsværdige ejendomme Beskrivelse af muligheder for tilskud gennem Grøn Ordning Kerteminde Marina - Nye princippervedr. prispolitik og pladsleje Revision af regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Revideret økonomiopfølgning pr. 30. juni Miljø- og Teknikudvalgets område Godkendelse af vedtægter for grundejerforeningen Søbrinken, Langeskov Arbejdernes Boligforening - Ændring af beboerbetaling på kreditforeningslån - Smedekrogen Kerteminde Kollegium - Årsregnskab 2007/2008 og budget 2009/ Orientering fra Udvalgsformanden samt Miljø- og Kulturforvaltningen Punkter på lukket møde: 493. Orientering - Udbud af Kommunens landbrugsjord pr

3 side Endelig godkendelse af Kerteminde Kommunes Affaldsregulativer for husholdninger og erhverv P24 sagsnr Kerteminde Kommunes Affaldsregulativer for henholdsvis husholdninger og erhverv har været i høring i 8 uger. Høringsperioden sluttede den 11. august 2009 og der er indkommet bemærkninger til regulativerne fra Kerteminde Ældreråd og Landliggersammenslutningen i Kerteminde Kommune. Ældrerådet og Landliggersammenslutningen har dog kun bemærkninger til Affaldsregulativet for husholdninger. Kerteminde Ældreråd har følgende bemærkninger: Den udarbejdede plan for sortering af affald bør tilføjes som bilag til regulativet. Der ønskes opstillet beholdere til opsamling af metal- og plastaffald på nærgenbrugsstationerne. Det foreslås, at starttidspunktet for indsamling af afflad i vinterhalvåret ændres fra kl. 5 til kl. 6 af hensyn til snerydning hos den enkelte borger. Miljø- og Kulturforvaltningen har følgende kommentarer til bemærkningerne fra Ældrerådet: Den omtalte vejledning for sortering af affald anses som en driftsopgave, mens selve affaldsregulativerne er en myndighedsopgave. For at adskille drift og myndighed bør sorteringsvejledningen ikke tilføjes som bilag til affaldsregulativerne. Ligeledes er opstillingen af omtalte igloer på nærgenbrugspladerne en driftsopgave som ikke vedrører selve affaldsregulativerne. Det skal bemærkes, at opstilling af de nævnte igloer er nærmere beskrevet i Affaldsplan under initiativer i planperioden. Når igloerne til indsamling af metal- og plastaffald vil blive opstillet, indarbejdes disse i affaldsregulativerne i den særlige del. Med hensyn til starttidspunktet i vinterhalvåret er der indgået en kontrakt med renovatøren (Miljøteam A/S), hvori det muliggøres at starte kl. 5 hele året rundt. Ved store snemængder må det normalt påregnes, at der er en vis forsinkelse ved afhentning af affald. Det forventes derfor ikke at være et problem, som vil give store problemer for den enkelte husstand. Landliggersammenslutningen i Kerteminde Kommune har følgende indsigelse: Sommerhusejerne i Kerteminde Kommune ønsker stadig samme valgmulighed for hjemmekompostering af bioaffald som fastboende i sommerhuse og i parcelhuse. Begrundelserne herfor er stort set de tidligere fremførte bemærkninger i forbindelse med vedtagelsen af Kerteminde Kommunes Affaldsplan : Mange sommerhusejere komposterer allerede med succes og ønsker at fortsætte med dette. Hjemmekompostering er den mest miljømæssige forsvarlige løsning. Kompostering understøtter allerbedst Kerteminde Kommunes grønne profil. Sommerhusejerne ønsker en valgmulighed mellem hjemmekompostering og indsamling af bioaffald og dermed mulighed for en billigere renovation.

4 side 4 Derudover har mange sommerhusejere erfaring med kompostering fra deres hjemkommune og finder det uhensigtsmæssigt at bioaffaldet transporteres væk med dertil hørende CO 2 -belastning. Det skæmmer naturen med to affaldsstativer i indkørslerne i sommerhusområderne. Forvaltningen har følgende kommentarer til indsigelse fra Landliggersammenslutningen: Ønsket om hjemmekompostering i sommerhusområderne er allerede tidligere politisk behandlet bl.a. i forbindelse med vedtagelsen af Kerteminde Kommunes Affaldsplan Det blev da besluttet, at der skal være en obligatorisk indsamling af bioaffald i sommerhusområderne. Det blev ligeledes besluttet, at ordningen med indsamling af bioaffald i sommerhusområderne evalueres i løbet af efteråret. Regulativerne skal afspejle de nuværende affaldsordninger i kommunen. Hvis der sker ændringer i indsamlingsordningerne efter ovennævnte evaluering, vil disse efterfølgende blive indarbejdet i regulativet for husholdninger. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller til Byrådet, at der ikke ændres i Kerteminde Kommunes Affaldsregulativer for henholdsvis husholdninger og erhverv. Bilag: Affaldsregulativ for erhverv - Kerteminde Kommune Affaldsregulativ for husholdninger - Kerteminde Kommune Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 483: Indstillingen anbefales Fordeling af tilskud til bevarigsværdige ejendomme sagsnr Miljø- og Teknikudvalget vedtog på møde den 10. marts 2009, at der ydes tilskud til istandsættelse af bevaringsværdige bygninger efter kapitel 4 i byfornyelsesloven. Puljen er i alt på kr. inkl. tilskuddet fra staten. Støtten kan maks. udgøre 1/3 af de støtteberettigede udgifter. På arkitekturens dag den 1. oktober vil det blive offentliggjort, hvem der er bevilliget støtte til.

5 side 5 Ansøgningsfristen var den 18. august 2009, - der er i alt indkommet 16 ansøgninger. Kerteminde Kommune har afholdt et orienterende møde med Østfyns Museer og Bevaringsforeningen om de modtagne ansøgninger. Miljø- og Kulturforvaltningen vil på udvalgsmødet fremlægge prioriteringen af de indkomne ansøgninger. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 484: Forvaltningens prioritering af 6 projekter godkendes Beskrivelse af muligheder for tilskud gennem Grøn Ordning P15 sagsnr Som del af den nye lov om vindenergi (VE-loven) er der blevet oprettet en tilskudsordning kaldet Grøn Ordning. Det har hidtil været Miljø- og Kulturforvaltningens opfattelse at opstillingen af vindmøller på Dræby Fed ikke kunne gå ind under denne ordning, da plangrundlaget for projektet blev offentliggjort inden VE-loven trådte i kraft. Det har nu vist sig at det alene er tidspunktet for opstillingen af vindmøllerne, der afgør om et projekt kan få støtte fra ordningen. Grøn Ordning giver mulighed for at søge tilskud til initiativer, som skal fremme lokal accept af nye vindmøller på land. Tilskud kan gives til udgifter, som kommunalbestyrelsen afholder til: Anlægsarbejder, som styrker landskabelige og rekreative værdier i kommunen Kulturelle og informative aktiviteter i lokale foreninger m.v. for at fremme accept af udnyttelse af vedvarende energikilder i kommunen. Der kan søges tilskud for et beløb der beregnes ud fra vindmøllens kapacitet, således at der per fuldlasttime bliver tildelt 0,4 øre/kwh elproduktion. Der kan umiddelbart regnes med fuldlasttimer per år. Dette giver kr/mw, og for de fire vindmøller á 2,3 MW på Dræby i alt kr. Beløbet skal ikke nødvendigvis gå til et samlet initiativ, men kan deles i flere portioner. Der stilles ikke krav om at initiativet skal medfinansieres fra anden side. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Miljø- og Teknikudvalget drøfter hvordan denne støtteordning bedst udnyttes.

6 side 6 Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 485: Drøftedes. Forvaltningen arbejder med konkrete projektforslag Kerteminde Marina - Nye princippervedr. prispolitik og pladsleje sagsnr Miljø- og Kulturforvaltningen har arbejdet med forslag til nye principper vedr. prispolitik og pladsleje ved Kerteminde Marina. Sagen blev senest drøftet på udvalgsmødet den 06/ Det nuværende takstsystem opererer med 3 pladskategorier (A, B og C, svarende til henholdsvis små, mellemstore og store pladser). Indenfor hver kategori er der flere størrelser på bådpladserne, men der opkræves samme takst for alle pladser indenfor hver kategori. I praksis er systemet ret stift. F.eks. er den største A-plads større end den mindste C-plads, selv om sidstnævnte er dyrest, og den største C-plads er over dobbelt så stor den mindste, selv om priserne er ens. Efter det nuværende system er årslejen den samme, hvad enten båden ligger i marinaen eller står på vinterpladsen. Der ydes således ingen rabat til de ejere der vælger at lade deres båd blive liggende i vandet hele året, eller tager den hjem om vinteren. Dette princip kunne med fordel ændres til separat afregning for pladserne i marinaen hhv. vinterpladsen, dels pga. rimeligheden rent økonomisk, dels fordi det alt andet lige ville lette presset på vinterpladsen. Pladsen er allerede på nuværende tidspunkt ved at være trang og vil kunne blive det i endnu højere grad fremover, f.eks. ved en eventuel udvidelse af marinaen. Miljø- og Kulturafdelingen har udarbejdet et forslag til ny prispolitik som følger: Kategori Plads i vand Plads på land I alt 0 19,99 m2 98,23 kr/m2 41,36 kr/m2 139,59 kr/m ,99 m2 101,33 kr/m2 41,36 kr/m2 142,69 kr/m ,99 m2 104,43 kr/m2 41,36 kr/m2 145,79 kr/m ,99 m2 107,53 kr/m2 41,36 kr/m2 148,89 kr/m ,99 m2 110,63 kr/m2 41,36 kr/m2 151,99 kr/m ,99 m2 113,74 kr/m2 41,36 kr/m2 155,10 kr/m ,99 m2 116,84 kr/m2 41,36 kr/m2 158,20 kr/m2 For at sikre, at den nye leje for den enkelte plads ikke kommer til at afvige for meget fra den nuværende, er der valgt et system hvor kvadratmeterprisen stiger med pladsens størrelse. Taksterne er i øvrigt fastlagt så den samlede lejeindtægt bliver nogenlunde uforandret. Alle beløb er i 2009-priser og excl. moms. Eksempler på priser i det eksisterende og det nye takstsystem (incl. vinterplads):

7 side 7 Størrelse på Nuværende Foreslået nyt Difference plads takstsystem Takstsystem Mindste A-plads 19,35 m ,99 kr 2.701,06 kr - 357,93 kr Gennemsnitlig A-plads 23,54 m ,99 kr 3.358,92 kr + 299,93 kr Største A-plads 42,13 m ,99 kr 6.272,73 kr ,74 kr Mindste B-plads 21,33 m ,18 kr 3.043,57 kr ,61 kr Gennemsnitlig B-plads 29,79 m ,18 kr 4.250,73 kr + 139,55 kr Største B-plads 40,08 m ,18 kr 5.967,51 kr ,33 kr Mindste C-plads 33,12 m ,82 kr 4.828,56 kr ,26 kr Gennemsnitlig C-plads 44,99 m ,82 kr 6.698,56 kr + 560,74 kr Største C-plads 77,00 m ,82 kr ,40 kr ,58 kr Prisforslaget gælder kun de faste pladser i Kerteminde Marina. Efter en indkøringsperiode vil systemet blive udbredt til også at gælde for pladserne til fritidsbåde i Kerteminde Havn. Den nye prispolitik vil indebære opsigelse af samtlige eksisterende kontrakter og indgåelse af nye. I de nye kontrakter vil taksterne årligt kunne reguleres i forbindelse med vedtagelsen af de kommende budgetter. Miljø- og Kulturafdelingen foreslår endvidere at der efter indførelsen af den nye prispolitik indføres depositum ved indgåelse af nye kontrakter, da det ville lette havnens muligheder for at opkræve restancer betragteligt. Brug af depositum er almindeligt forekommende i andre danske marinaer. Det foreslås at et depositum fastsættes til 1 års leje og ikke forrentes. Miljø- og kulturforvaltningen indstiller at det beskrevne forslag til takster, depositum og nye kontrakter for plads i marina og på vinterlandplads godkendes, og at der afholdes et møde med brugerne. Bilag: Beregning af Marinatakster - august 2008 Udkast til Kontrakt vedr. leje af plads i Kerteminde Marina Udkast til Kontrakt vedr. leje af vinterlandplads Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 486: Forslaget præsenteres for brugerne v/formanden og evt. flere udvalgsmedlemmer inden videresendelse med anbefaling til Byrådet.

8 side Revision af regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser P24 sagsnr Regulativ for vintervedligeholdelse af veje blev vedtaget i september Vejene og stierne er inddelt i 3 klasser med hver sit vedligeholdelsesniveau alt efter vejens og stiens betydning. I forbindelse med besparelserne på budgettet for 2009 og efterfølgende år besluttede Udvalget efter indstilling fra forvaltningen at spare kr. på vintervedligeholdelsen ved at reducere omfanget af især snerydningen. Denne besparelse vil især kunne opnås ved ikke at anvende fremmede vognmænd til snerydning, men ved at løse denne opgave med eget mandskab og materiel. En stor del af besparelsen skyldes manglende vagthonorar til vognmænd, men omfanget af veje, der kan ryddes, vil også blive reduceret. For at bringe denne beslutning i overensstemmelse med kommunens vintervedligeholdelsesregulativ er der nu udarbejdet et forslag til ændring af regulativet. Forslaget omfatter nu 4 klasser for vejenes vedkommende: Klasse I omfatter kun de af de tidligere amtsveje, der krydser kommunegrænsen til Odense eller Nyborg, samt forbinder disse veje med motorvejen. Disse veje tilstræbes som hidtil holdt farbare døgnet rundt, bl.a. ved præventiv saltning. Arbejdet udføres i henhold til aftale af Vejdirektoratet for kommunen. Klasse II omfatter resten af de veje, der tidligere var i klasse I og de vigtigste veje fra den tidligere klasse II. Disse veje sneryddes og saltes med eget materiel og tilstræbes holdt farbare i tidsrummet mellem kl. 4 og 22. Glatførebekæmpelsen vil i det alt væsentlige ske ved præventiv saltning. Klasse III omfatter primært de øvrige veje, der før var i klasse II, herunder alle busruter. Vejene tilstræbes holdt farbare i tidsrummet mellem kl. 4 og 22, men dog kun i det omfang der er materiel til rådighed efter rydning og glatførebekæmpelse på klasse II vejene. Glatførebekæmpelsen sker efter konstateret glatføre. Det vil især være på disse veje, at besparelsen vil kunne mærkes i form af en senere og mere uregelmæssig rydning og glatførebekæmpelse. Klasse IV omfatter som hidtil alle øvrige veje, herunder boligveje, blinde vænger mv. der ryddes og glatførebekæmpes i den normale arbejdstid, når niveauet på de 3 øvrige klasser er opretholdt. For stiernes vedkommende er der ingen ændringer, og stierne er fortsat opdelt i 3 klasser. Der er ligeledes ingen ændringer i afsnittene om renholdelse af vejene og om grundejernes forpligtigelser. Høring: Forslaget skal inden ikrafttræden fremsendes til politiet, da omfang og rækkefølge af snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse i henhold, til 2, 3 og 4 i lovbekendtgørelsen om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje sker efter forhandlinger med politiet. Bilag der vedlægges dagsordenen: Forslag til regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

9 side 9 Bilag A med beskrivelse af vejklasser med tilhørende servicemål Bilag B der viser vejenes placering i klassificeringen. Miljø- og kulturforvaltningen indstiller, at forslaget til regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Kerteminde Kommune af 18. august 2009 godkendes og fremsendes til politiet. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 487: Indstillingen godkendt Revideret økonomiopfølgning pr. 30. juni Miljø- og Teknikudvalgets område Ø09 sagsnr Økonomiudvalget besluttede på mødet den 18. august 2009, at udvalgene anmodes om, at finde yderligere besparelser på minimum 4,0 mio. kr. indenfor drift og anlæg. Miljø- og Kulturforvaltningen har gennemgået økonomiopfølgningen og vil fremlægge den reviderede økonomiopfølgning på mødet til udvalgets drøftelse og godkendelse. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 488: Revideret økonomiopfølgning godkendes.

10 side Godkendelse af vedtægter for grundejerforeningen Søbrinken, Langeskov A08 sagsnr Grundejerne på Søbrinken i Langeskov har den 19. august 2009 stiftet grundejerforeningen Søbrinken. Foreningen er stiftet i henhold til lokalplan nr. 35, Foreningen er stiftet med det formål, at varetage grundejernes almene og fælles interesser, og være med til at sikre overholdelsen af de bestemmelser i lokalplanen, der påhviler den enkelte grundejer. Foreningens vedtægter fremsendes til kommunalbestyrelsens godkendelse i henhold til lokalplanen. Forvaltningen har gennemgået vedtægterne og mener, at vedtægterne kan godkendes med følgende to tilføjelser: 6.1 vedrørende ændring af vedtægterne tilføjes: Inden ændringen af vedtægterne kan træde i kraft skal disse fremsendes til godkendelse af Kerteminde Byråd. 8.1 vedrørende ophævelse af foreningen tilføjes: Beslutning om ophævelse af foreningen kan kun ske med samtykke fra Kerteminde Byråd. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at vedtægterne godkendes med de ovenfor anførte tilføjelser. Bilag: Godkendelse af vedtægter i Grundejerforeningen Søbrinken Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 489: Indstillingen godkendes Arbejdernes Boligforening - Ændring af beboerbetaling på kreditforeningslån - Smedekrogen 13-32

11 side S55 sagsnr Arbejdernes Boligforening ansøger ved skrivelse af 1. juli 2009 om godkendelse af ændring af beboerbetaling på kreditforeningslån afdeling 32, etape II Smedekrogen En godkendelse af ansøgningen vil betyde en reduktion af udgiften til afdrag/renter på ca kr. pr. år og en ikke uvæsentlig nedsættelse af huslejen for den enkelte beboer. Folketinget den 29. maj 2009 vedtog L208 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger, lov om friplejeboliger, lov om ejerlejligheder og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber mv. Loven omfatter blandt andet - Ændringer af finansiering og støtte til alment byggeri og friplejeboliger hvilket betyder, at ved tilsagn meddelt fra og med 1. juli 2009 vil beboerbetalingens andel af den samlede anskaffelsessum udgøre 2,8 pct. i stedet for de tidligere 3,4 pct. af den samlede anskaffelsessum (ekskl. Bidrag). Ændringen vil medføre en lavere husleje. For at undgå for store spænd i forhold til alment byggeri med tilsagn de seneste år, er der etableret en frivillig overgangsordning, således at byggeri, hvor den sidste bolig er færdiggjort efter den 30. juni 2007 kan blive omfattet af reglerne vedrørende nedsat husleje. Ansøgningen om ønske af nedsat husleje skal indsendes til kommunen senest den 1. oktober Huslejenedsættelsen vil have virkning fra 1. januar Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at ansøgningen om ændring af beboerbetaling på kreditforeningslån for afdeling 32, etape II Smedekrogen godkendes. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 490: Indstillingen godkendt Kerteminde Kollegium - Årsregnskab 2007/2008 og budget 2009/ G01 sagsnr Bestyrelsen for Kerteminde Kollegium har den 11. august 2009 fremsendt årsregnskab med tilhørende regnskabsmateriale samt budget for 2009/2010 til godkendelse. Årsregnskab 2007/2008: Miljø- og Kulturforvaltningen har gennemset regnskabsmaterialet, som består af årsregnskab, revisionsprotokol samt spørgeskema. Regnskabet er godkendt af bestyrelsen den 1. juli 2009.

12 side 12 Årets resultat udviser et underskud på kr. som er overført til tabs- og vindingskonto. Revisionsprotokol: Der er revisionens opfattelse, at Kerteminde Kollegium fortsat forvalter midlerne under skyldige økonomiske hensyn, hvilket bl.a. også har været medvirkende til at regnskabsresultat blev som forventet. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Budget 2009/2010: Miljø- og Kulturforvaltningen har gennemset budgetmaterialet. Der er varslet huslejestigning på 6% gældende fra 1. august Budgettet samt huslejestigningen på 6% er godkendt af bestyrelsen den 1. juli Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at årsregnskabet for 2007/2008 samt budgettet for 2009/2010 godkendes. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 491: Indstillingen godkendt Orientering fra Udvalgsformanden samt Miljø- og Kulturforvaltningen I00 sagsnr Udstykning af private grunde i Dalby. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 492: 2. Lokalplanforslag Bestyrelsesmøde - FynBus. 4. Byggeansøgning. Sagsbehandlingstid ca. 12 uger. ad 1-4: Til orientering.

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV BILAG Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse BILAG A. VINTERVEJKLASSER, VEJTYPER, SERVICEMÅL OG METODER... 3 BILAG B. VINTERSTIKLASSER, STITYPER, SERVICEMÅL

Læs mere

for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune

for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune Regulativ for Vintervedligeholdelse og renholdelse i Furesø Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Vintervedligeholdelse kommuneveje, cykelstier, stier mv. 3. Snerydning 3.1 Kommunens opgaver 3.2

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3 Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Vedtægter. for. Bornholms Boligselskab

Vedtægter. for. Bornholms Boligselskab Vedtægter for Bornholms Boligselskab 2 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Bornholms Boligselskab. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Bornholms Regionskommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Side 1 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Teglmarken 1. Foreningens navn er grundejerforeningen Teglmarken. Dens formål er at varetage grundejernes

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 01.05.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budget 2013-16 - Socialudvalget... 4 3 Frivilligt socialt arbejde.

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8.

V E D T Æ G T E R. for. Den Selvejende institution Vendsyssel Kunstmuseum. CVR.nr. 13145016. I henhold til. Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. A D V O K A T F I R M A E T L E D E T & W I L L A D S E N B R I N C K S E I D E L I N S G A D E 9 9800 H J Ø R R I N G J. nr. 13-513-11950 Hjørring, den 2. december 2015 V E D T Æ G T E R for Den Selvejende

Læs mere

Afgørelse vedrørende forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg på adressen [XXX] GSRN nr. [XXX].

Afgørelse vedrørende forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg på adressen [XXX] GSRN nr. [XXX]. [XXX] [XXX] [XXX] Afgørelse vedrørende forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg på adressen [XXX] GSRN nr. [XXX]. Under henvisning til din ansøgning af 17. marts 2015, hvori du anmoder om

Læs mere

Havneforsamling 2015 1

Havneforsamling 2015 1 Havneforsamling 2015 1 Sonny Havneforsamling 2015 2 Havneforsamling 2015 3 Havneforsamling 2015 4 Havneforsamling 2015 5 Havneforsamling 2015 6 Havneforsamling 2015 7 Havneforsamling 2015 8 Havneforsamling

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

Notat Vedrørende Affaldsplan 2014

Notat Vedrørende Affaldsplan 2014 Vedrørende Affaldsplan 2014 Kontakt Jannik Lund Olsen Cand.scient jalo@horsholm.dk Direktetlf. 4849 2566 Center for Teknik Team Miljø Høringssvar - efter emner I forbindelse med høring af Affaldsplan 2014

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 150 Bilag 6 Offentligt 26. april 2016 J.nr. 15-1434179 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 63. Byroller i planstrategien... 3 64. Vedtægter for Foreningen

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 120 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING 121 ORIENTERING

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 31. marts 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Tlf.nr. Jørn

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 06.09.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 18. Orientering om udrykninger med redningsberedskabet... 3 19. Økonomirapport

Læs mere

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS

Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Erhverv Projektdesign J.nr.: 16-8623- 000003 Dato: 12. maj 2016 ANERAS Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til investeringer i udvalgte miljøteknologier

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune.

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune. 2. Boligorganisationens kerneaktivitet er at opføre, udleje, administrere,

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Korsholmsvej, Kirkegade og Østergaardsvej i Aulum Bemærkning fra FDF Aulum BILAG 1 BYP 25. januar 2016 Indsigelser/bemærkninger

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune

Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Køge september 2015 Driftsoverenskomst mellem Det Grønne Hus og Køge kommune Driftsoverenskomst mellem Køge Kommune og bestyrelsen for Det Grønne Hus om centerets drift som Agenda 21 Center for Køge Kommune.

Læs mere

D O M. afsagt den 10. april 2015 af Vestre Landsrets 16. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Stig Glent-Madsen og Eva Skov (kst.

D O M. afsagt den 10. april 2015 af Vestre Landsrets 16. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Stig Glent-Madsen og Eva Skov (kst. D O M afsagt den 10. april 2015 af Vestre Landsrets 16. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Stig Glent-Madsen og Eva Skov (kst.)) i ankesag V.L. B 0664 14 Grundejerforeningen Planetbyen (advokat Michael Kjær

Læs mere

Vedtægter for Boligselskabet Sortemosen. Kapitel 1. Navn, hjemsted, medlemskab og formål

Vedtægter for Boligselskabet Sortemosen. Kapitel 1. Navn, hjemsted, medlemskab og formål Vedtægter for Boligselskabet Sortemosen Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligselskabet Sortemosen. Boligorganisationen har hjemsted i Herlev Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige

Indstilling. Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen Lindegården, Pannerupvej 7, Trige Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 26. februar 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af status fra kommunal til selvejende institution for Vuggestuen

Læs mere

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ)

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skagen Jagtforening 1.2 Foreningens hjemsted er Frederikshavns.. kommune. 2 Forholdet til

Læs mere

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011

ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TILLÆG NR. 44 TIL KOMMUNEPLAN 2011 ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx xx 2015. Offentliggjort den yy yy 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Projekt Projektet er med på boligprogram 2013 2015 med 32 almene ungdomsboliger og er planlagt opført/ombygget

Projekt Projektet er med på boligprogram 2013 2015 med 32 almene ungdomsboliger og er planlagt opført/ombygget Punkt 20. Himmerland Boligforening, afd. 76, Tiendeladen 7/Algade 61, 9000 Aalborg - 28 almene ungdomsboliger - godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B). 2014-26249. By- og

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Neverland

VEDTÆGTER for Fonden Neverland Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Carsten R. Christiansen Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Peter Frandsen Nima Nabipour J. nr. 778.17-01 ldi@cphlex.dk cvr.nr. 27 07

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet

et hvile-i-sig-selv-princip. Byrådet skal således ved fastsættelse af taksterne tage stilling til, om prisloftet og hvile-i-sig-selv-princippet Anmodning om vejledende udtalelse vedrørende inhabilitet for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S 07-05- 2012 Helsingør Kommune har ved brev

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende:

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende: Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær Dato: 24. april 2012 Sted: Møgeltoft 20, Viborg Deltagere: Martin Kristensen (MK) Karina Zinck Kærsgaard (KK) Jeppe James Olsen (JJO)

Læs mere

Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013

Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013 Navn Adresse Dato Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013 NaturErhvervstyrelsen er ved at behandle dit Fællesskema og markkort for 2013. Vi har konstateret, at

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder,

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder, Pkt.nr. 17 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 6, fysisk og økonomisk opretning. 301035 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at ansøgningen om fysisk

Læs mere

Vedtægter for Boligorganisationen AlmenBo Aarhus

Vedtægter for Boligorganisationen AlmenBo Aarhus Vedtægter for Boligorganisationen AlmenBo Aarhus Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Boligorganisationen AlmenBo Aarhus. Boligorganisationen har hjemsted i Aarhus Kommune.

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

BILAG ProjektoPtImerInG

BILAG ProjektoPtImerInG BILAG Projektoptimering Bilag 1 To modeller for kontrakt ifm. projektoptimering Udgangspunktet, når man går ind i en projektoptimering, bør være, at man som bygherre har et acceptabelt tilbud, som man

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag

Foreningsvedtægter Lildstrand bådlag Vedtægter for Lildstrand bådlag 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemmer 4 Udelukkelse og eksklusion 5 Ordinær generalforsamling 6 Ekstraordinær generalforsamling 7 Bestyrelsen 8 Regnskab og revision 9

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen?????

Vedtægter for grundejerforeningen????? Vedtægter for grundejerforeningen????? Kap. 1. Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er 'Grundejerforeningen...' 2 Foreningens hjemsted er Varde kommune. Kap. 2. Foreningens område og medlemskreds

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Tambohus Bylaug Vedtægter

Tambohus Bylaug Vedtægter Tambohus Bylaug Vedtægter 1 Navn : Tambohus Bylaug 2 Formål : Tambohus Bylaug skal medvirke til at styrke sammenholdet og udviklingen af bylivet i Tambohus gennem aktivitet, sociale arrangementer og fællesopgaver.

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Odense Kommune for skoleåret 2016/17 Indledning Denne aftale er indgået med hjemmel i 2 i Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne og knytter

Læs mere

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen

Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen Folketingets Forretningsorden. KAPITEL XI - Forhandlingen, dagsordenen 26 Medlemmerne og ministrene taler fra Folketingets talerstol eller efter formandens bestemmelse fra deres pladser i salen. Det er

Læs mere

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v.

Udkast til lovforslag om ændring af lejeloven m.v. Velfærdsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 24. november 2008 Jour. nr.: 20-01-007-08 Ref: md Juridisk konsulent Mogens Dürr Telefon +45 33 12 03 30 md@ejendomsforeningen.dk Udkast til lovforslag

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard

Plejebolig. Kvalitetsstandard Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om plejebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen PM

Vedtægter for Andelsboligforeningen PM Vedtægter for Andelsboligforeningen PM Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Andelsboligforeningen PM Organisationen er organiseret i Brønderslev Kommune 2. Boligorganisationen

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel

Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Lokalplan nr. 51 for et område til daginstitution i Dyrkobbel Juni 1997 Gråsten Kommune REDEGØRELSE 2 FORORD 2 LOKALPLANENS FORMÅL 2 ZONE STATUS 2 KYSTNÆRHEDS ZONEN 2 FORHOLDET TIL KOMMUNEPLANEN OG ANDEN

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 7. januar 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

Læs mere

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Orienteringsbrev til bolig Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1 Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Aalborg Varme A/S Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Tlf. 9931 4800 Fax 9931

Læs mere

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte

A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte A. Eksempel på beregning af forsknings- og udviklingsstøtte Samarbejdsprojekt mellem et universitet og tre virksomheder Gennemgangen af eksemplerne er inddelt i 4 afsnit. I. Indledning og baggrund. Side

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 16. juni 2016. Starttidspunkt 16:30. Afbud fra

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 16. juni 2016. Starttidspunkt 16:30. Afbud fra Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 6. - budgetopfølgning pr. 30.4.2016 - ÅBENT 12 7. Indsamling af madaffald i Voldum

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver Den 16. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Ribe Amt Efterregulering af aftale om fordelingen af Ribe Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Vedtægter for Indsæt navn vejlaug.

Vedtægter for Indsæt navn vejlaug. Matr.nr.: Indsæt matr.nre. Anmelder: Anmelders navn Anmelders adresse Ejerlavsbetegnelse: Beliggende: ved Indsæt vejens navn(e) Vedtægter for Indsæt navn vejlaug. Vejlaugets navn er: Indsæt vejlaugets

Læs mere