Krydderurter i haven. Timian Alm. Rainbow Falls Thymus serpyllum Rainbow Falls får blårøde blomster og brogede gyldne blade. Smalbladet Timian.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Krydderurter i haven. Timian Alm. Rainbow Falls Thymus serpyllum Rainbow Falls får blårøde blomster og brogede gyldne blade. Smalbladet Timian."

Transkript

1 Basilikum 'Genovese' basilikum, Ocimum basilicum Storbladet meget højtydende basilikum, uden at gå på kompromis med den karakteristiske basilikum smag. Den vi kender som almindelig basilikum. Planten bliver cm høj afhængig af betingelserne. Den får hvide blomster. Nem at dyrke og kan bruges til al madlavning. Basilikum Lemon Citron-basilikum, 'Mrs Burns', Ocimum x africanum (syn. Ocimum x citriodorum) En af de bedste basilikum sorter der findes! Grønne citronduftende blade, med små yndige hvide blomster. Planten er cm høj. Brug både blade og blomster, da de begge har en frisk smag af citron/lime. God til fisk, salater, desserter, the og pesto. Timian Appelsin Thymus fragrantissimus Denne timian har en udsøgt appelsinduft, en kraftig vækstform og et smukt grøn gråligt løv. Sorten er ovenikøbet ret hårdfør både mod kulde og varme. Duften fra denne sort er virkelig lækker Styrger man hånden hen over løvet er duften utrolig lækker af Althea bolcher! Foruden det har den den almindelige timian aroma! Planten er 20 cm høj. Timian Citron Silver Queen Thymus citriodorus Silver Queen bliver 30 cm høj, 20 cm bred og får rosa blomster. De forholdsvis grå blade, som får et sølveragtigt skær, dufter også dejligt af citron. Timian 'Doone Valley', Gulbroget Citrontimian, Thymus doerfleri En gulbroget timianart med stærk citronaroma, når den vokser udenfor. Det veksler, hvor store de gule felter er på hvert blad. Blomsterne er lilla-rosa, og planten er krybende og bliver 5-8 cm i højden. Den danner hurtigt en tue eller tæppe. Timian Alm. Rainbow Falls Thymus serpyllum Rainbow Falls får blårøde blomster og brogede gyldne blade. Smalbladet Timian. Timian Citron-timian, Thymus serpyllum ssp serpyllum Citrontimian er en underart til den smalbladede timian med en meget markant citronaroma. Planten er krybende med en maksimal højde udendørs på 30 cm. På en vækstsæson kan en lille plante vokse sig til en diameter på 50 cm. Arten får sart violette blomster midt på sommeren. Citrontimian er vinterfast. De mørkegrønne blade har en vedholdende citronaroma. Citrontimian er meget anvendelig til retter, der skal tilføres et pift af citron. Blandt forskellige typer af citrontimianer er dette kokkenes yndling.

2 Oregano - Vild Origanum vulgare Den mest almindelige og hårdføre oregano, som gror vildt i Grækenland, og er megt udbredt herhjemme. Planten bliver omkring 40 cm. høj og får smukke lilla blomster, som villigt sår sig selv. Bladene kan have et højt indhold af thymol, som kendes på en kraftig kamferlignende lugt. Den er meget vinterhårdfør, bare den ikke drukner i vand. Oregano Kompakt Dværgoregano, Origanum compactum En superflot lav, kompakt plante, der er blandt de kønneste af oreganoerne. Får en meget tæt vækst, nærmest som en tue og får de yndigste lilla blomster. Bruges som almindelig oregano. Aromaen er kraftigere end den almindelige oregano. Sorten er egnet til krukke. Oregano - Hot & Spicy Origanum vulgare ssp. hirtum En særdeles kraftig og krydret oreganosmag, næsten brændende, så brug den med måde. Det lyder voldsomt, men mange har denne som favorit i mad. Bladene er tydeligt hårede, og planten er vinterhårdfør i milde vintre. Planten er let krybende, ca. 20 cm høj. Blomsterne er hvide og løvet let gråligt. Rosmarin Almindelig rosmarin, Rosmarinus officinalis Den klassiske rosmarin. Får yndige lilla blomster. Kan opstammes eller formes efter kunstevne. Skal stå i fuld sol og ikke for vådt. Passer godt til lam,vildt, fjerkræ og sammenkogte retter. Den gængse gode sort. Estragon fransk Artemisia dracunculus var. dracunculus En cm høj opret staude, som ikke er helt hårdfør, plant den et beskyttet sted udendørs, gerne op ad en sydmur, den bør tildækkes om vinteren. Trives bedst i fuld sol, men halvskygge er også ok. God til krukker, sidst på sommeren kan den få små, gule blomster, men det er sjældent udendørs. Frø udvikles ikke så tit. Hos denne variant findes den kraftigste og mest delikate aroma af anis, bruges til sovser, salat, kødretter og eddike. Citronmelisse Melissa officinalis En flerårig krydderurt, som stammer fra Orienten. Planten bliver omkring 80 cm høj og får små hvide blomster, som er meget yndet af bier. Når den først er godt etableret er den meget flittig til at så sig selv og hvis man ikke er interesseret i citronmelisse i hele haven, skal man klippe den ned inden den går i blomst. Kan stå i fuld sol eller halvskygge. Bruges til madlavning med fisk, til salat, dressinger, bagning, desserter og the. Tænk på den som en mild dansk pendant til limeblade. Må ikke opvarmes længe i retterne, så forsvinder aromaen.

3 Citronverbena Aloysia citriodora syn. Lippia triphylla. Citronverbena er en lille busk med lange, smalle blade. Den kan klippes til en ca. 30 cm høj. God i te. Mynte Marokkansk mynte, Mentha spicata Det er denne myntesort, der skal bruges til den populære og klassiske drink 'Mojitos'. Giver en masse blade og overvintre nemt. Den må man have i haven. Planten bliver cm høj og den er meget vinterhårdfør. Mynte Chokolade-mynte, Mentha X piperita Dufter af mintchokolade, en 'After Eight' aroma. En smuk kompakt sort. Robust til overvintring. Planten bliver cm høj, en af vores mest populære myntesorter. Salvie Ananassalvie, 'Scarlet Pineapple', Salvia elegans En meget aromatisk plante med ananas-æble-duftende blade. Smagen af bladene er mild. Ananassalvie bliver 1-1,3 m høj. Den stammer oprindelig fra det mexicanske højland. Planten får røde blomster sidst på sommeren. Ananassalvie er ikke vinterfast, men den kan flyttes indendørs til overvintring. Her vil den fortsætte blomstring. 'Golden Delicius' er en særlig variant med gyldne blade. Er god til the, saft, madlavning og blomsterne er super at servere i isdesserter, drinks og salater. Salvie Salvia off. Growers Friend Kryddersalvie Grønne grove ovale aromatisk duftende blade med bølget rand. Bladene bruges til kød, fjerkræ og fiskeretter. Lilla blomster fra juni august cm høj. Sol Sar - Peberurt Citron-vintersar, Saturaja montana Denne sar er en variant af vintersar. En utrolig fin og kompakt plante med hvide blomster sidst på sommeren. Aromaen er helt anderledes, den er sød og citrusagtig og den pebrede smag er ikke udpræget ved denne variant. Den er vinterhårdfør Cola Malurt Ambra, Artemisia abrotanu Ambra er en flerårig busk. Ældre planter kan blive op til 1 m høje. Duften kan variere fra kamfer over citrus til cola, denne sort er tydelig cola! Det er især en duftplante, men den bruges også som snapseurt. Løvet er grønt og meget fint - næsten som dild. Blomstring er sjælden i Danmark. Den er fuldt vinterhårdfør og danner ikke udløbere. Den egner sig til at dyrke i krukke.

4 Karryplante Helichrysum italicum ssp. italicum Karryplante er cm høj med nåleformet løv. Hele planten er dækket af fine, hvide hår, som giver den et sølvskær. De gule blomster kommer i en halvskærm på høje stængler (som på røllike). Den dufter af karry og bukkehorn. Karryplanten trives i mager, sandet jord og fuld sol. Kan tåle helt ned til -15 C, måske lavere, men ikke hvis vejret tit skifter mellem frost og tø. Kan også dyrkes i potte med dræn hele året udendørs. Purløg Allium schoenoprasum Purløg er en tidlig krydderurt som bruges til æggeretter og grønt drys. Planten er flerårig. Purløg er en af de mest trofaste krydderurter, vi kender. Den er fuldt vinterhårdfør. Den vokser i en tæt tue og får hvide eller lyserøde blomster fra andet vækstår. Den bliver typisk cm høj, men der findes højere typer. Den elsker næringsrig jord. Persille Krus-, Petroselinum crispum Flot kraftigkruset persille, som i de gode gamle dage. Vinterhårdfør. Persille kan næsten bruges til alt madlavning og grønt drys. Planten er to-årig. Bladrosetten af kruset persille bliver 30 cm høj, blomsterstænglen er 50 cm med gullighvide skærme. Persille Glatbladet, Petroselinum crispum Kraftigsmagende og nem at rengøre. Prises af mange kokke. Persille kan næsten bruges til alt madlavning og grønt drys. Planten er to-årig. Glatbladet persille er den højeste persilletype og findes i mange sorter. Sorten nævnt her er højtydende. Glatbladet persille indeholder mere af stoffet p-menthatrien end kruspersille. Det giver en mere aromatisk smag. Bladrosetten er cm høj, senere kommer der en høj blomsterskærm med gullighvide nuancer Persilleselleri Apium graveolens Den ligner meget en persille og dyrkes også lige sådan, men det er faktisk en selleri. Planten er toårig og bliver15-20 cm høj, når den er i blomst dog højere. Den elsker god næringsrig jord. Persilleselleri ligner god gammeldags kruspersille, men smagen er ganske anderledes. De pyntelige krusede blade smager af mild selleri. Persilleselleri smager skønt i saucer, rullepølse og stegeretter.

5

Gør dig nogle overvejelser, inden

Gør dig nogle overvejelser, inden Af Tine Edinger og Susie Helsing Nielsen. Foto: Tine Edinger Gør dig nogle overvejelser, inden du anlægger en duftende terrasse: Det er vigtigt at vælge forskellige blomster, der blomstrer i hele udendørssæsonen,

Læs mere

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Fuchsia Havens Perler Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Voksemedium. Jord til Fuchsia skal være humusrig og luftførende. Her i haven bruger vi en grov næringsberiget spagnum tilsat

Læs mere

Kardemomme. Kommen Muskatnød- og -blomme Nelliker

Kardemomme. Kommen Muskatnød- og -blomme Nelliker Krydderier og krydderurter Tørrede krydderier Krydderier kommer fra bark, knopper, frugt- eller blomsterdele, rødder, frø eller stængler fra diverse aromatiske planter og træer. Krydderierne kan fås stødte,

Læs mere

Osteospermum SUNNY. Sortsbeskrivelser 2012-2013. (NYHED 2012) Sunny Classic CHERRY

Osteospermum SUNNY. Sortsbeskrivelser 2012-2013. (NYHED 2012) Sunny Classic CHERRY Sunny Classic CHERRY Blomst: Ny flot rød blomst med rød-brunt øje. Skøn blomst, ca. 6 cm i diameter. Bagsiden er rød-brun stribet. Vækst: Sund plante med god vækst. Kræver medium Små let fligede blade.

Læs mere

PLANT LIV KRYDDER- URTER

PLANT LIV KRYDDER- URTER PLANT LIV KRYDDER- URTER INDHOLD Idéudvikler og projektleder: Mette Schmidt-Laugesen Tekst, foto og layout: Sisse Dupont Copyright: Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune 1. oplag,

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 18 Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g kartofler, kogte 250 g gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket

Læs mere

Nu er de her! for år ets på visit

Nu er de her! for år ets på visit Nu er de her! Af Pia Buusmann. Foto: Jes Buusmann. Regi: Panduro Hobby, Jens Lyngsø Interiør for år ets b lomster på visit Anemoner, scilla, vintergækker og alle deres smukke følgesvende vidner om forårets

Læs mere

sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med

sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med sommersalat bør indeholde spor af nødder Salatopskrifter i samarbejde med Lad indeholde spor af nødder Salat og grøntsager kan både være det sunde, det sjove og det farverige indslag på middagsbordet.

Læs mere

Osteospermum SUNNY. Sortsbeskrivelser 2011-2012

Osteospermum SUNNY. Sortsbeskrivelser 2011-2012 Sunny Classic CHERRY Blomst: Ny flot rød blomst med rød-brunt øje. Skøn blomst, ca. 6 cm i diameter. Bagsiden er rød-brun stribet. Vækst: Sund plante med god vækst. Kræver medium Små let fligede blade.

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Smagfuld inspiration 2012

Smagfuld inspiration 2012 Smagfuld inspiration 2012 GRILL PORCHETTA MED GLANSMARINADE LAURBÆR & PERSILLE 5 personer INGREDIENSER 5 stk Udbenet brystflæsk med svær á 1200 g 1,000 kg Glansmarinade Laurbær & Persille UNGHANE BRYST

Læs mere

En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster. Side 1 af 16

En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster. Side 1 af 16 En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster Side 1 af 16 Side 2 af 16 Zonale Pelargonier: Zonale pelargonier er dem med den kraftigste vækst og er de mest almindelige sorter på markedet. De vokser hurtigt

Læs mere

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager Denne uge består madplanen af: Uge 31 Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp Citronstegt kylling m. Asparges Mexicansk farsbrød med guacamole Nudelsuppe med svampe og forårsløg Fiskepakke med kartofler

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester 2. påskedag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Grov pizza med Urtefrikadeller Laksebøffer Porre-løgsuppe Krydder-

Læs mere

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges Chili con carne: 800 g hakket dansk oksekød, magert og af god kvalitet 2 løg, pillet og finthakket 1 chili, meget finthakket 2 fed hvidløg,

Læs mere

ÅRETS GANG I KØKKENHAVEN

ÅRETS GANG I KØKKENHAVEN Dias 1 ÅRETS GANG I KØKKENHAVEN Karin Gutfelt Jensen karin@overgaardgutfelt.dk www.overgaardgutfelt.dk Dias 2 Mål: Maksimalt udbytte af køkkenhaven A. Via langstrakt sæson 1.Tidlig opvarmning af jorden

Læs mere

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk )

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Vores Haveklub Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Plantning Ved plantning af roser er det vigtigste at få rosen sat så dybt, at podestedet er mindst 7 til 10 cm. under jorden, og at rødderne

Læs mere

Platin-menu: Forret/buffet: Lakse-carpaccio i krydret limeolie, moden mango og avokado, urtesalat, mild chilisauce og vores hjemmebag

Platin-menu: Forret/buffet: Lakse-carpaccio i krydret limeolie, moden mango og avokado, urtesalat, mild chilisauce og vores hjemmebag Platin-menu: Mad med Kærligheds Platin-udgave må siges at være dyreste mulighed, men det må også siges at være den absolutte luksusløsning til luksusmennesket, som aldrig holder igen, og samler på eksklusive

Læs mere

Integrationsgruppen - Kolonihaven 3. april 2016. Hvilke grøntsager vil du dyrke i din have?

Integrationsgruppen - Kolonihaven 3. april 2016. Hvilke grøntsager vil du dyrke i din have? Hvilke grøntsager vil du dyrke i din have? Integrationsgruppen - Kolonihaven 3. april 2016 Er der andre grøntsager der skal plantes, sås eller liggers? Ærter Bladdelleri Jordbær Rabarber Kamille Squash

Læs mere

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende.

10. 03. 2012 Tema: Fisk. Kogetiden er svær at sige fra 15 til 45 minutter, men til et stykke på f.eks. 700 g, vil ½ time være meget passende. Kogning af torskerogn Eriks Mad og Musik 0. 0. 0 Tema: Fisk Hel torskerogn bukser Godt med salt Lidt eddike Stanniol eller bagepapir Pak rognen ind i bagepapir eller stanniol og kog den i vand tilsat salt

Læs mere

Chili 2019 ÅRETS FAVORITTER & NYHEDER 2019

Chili 2019 ÅRETS FAVORITTER & NYHEDER 2019 Chili 2019 ÅRETS FAVORITTER & NYHEDER 2019 Årets favoritter! Must- have chili - du ikke må gå glip af. Et varieret sortiment: Forskellige farver Forskellige former Super anvendelsesmuligheder Chili Styrke

Læs mere

BYENS KØKKEN PÅ BLOMSTERFESTIVAL

BYENS KØKKEN PÅ BLOMSTERFESTIVAL BYENS KØKKEN PÅ BLOMSTERFESTIVAL - Sovsen er vores DNA Sovs er sød musik, og derfor får du her på blomsterfestivalen mulighed for at smage på vores dejlige sovs. Hæftet indeholder opskrifter på bl.a. kyllingesovs,

Læs mere

N.A.C. Smagfuld og fyldt med smag. Danish Design Forever

N.A.C. Smagfuld og fyldt med smag. Danish Design Forever N.A.C Smagfuld og fyldt med smag Danish Design Forever N.A.C Fadkoteletter i går, ny nordisk i dag, Morsø for altid Den nye køkkentøjsserie fra Morsø har fået navnet N.A.C efter N.A Christensen, som i

Læs mere

Opskrifter fra Byens Køkken

Opskrifter fra Byens Køkken Opskrifter fra Byens Køkken Alle opskrifterne er udviklet i kreativt samarbejde mellem medarbejderne i Byens Køkken og kokken Claus Holm, som siden har arbejdet videre med opskrifterne. Hans forslag kan

Læs mere

Rådyrragout så englene synger...

Rådyrragout så englene synger... GHILLERØ D JAGTF O RENIN Rådyrragout så englene synger... Ja nu er det så tid til at spise lidt sommerbuk hvis du har skudt en. Af Knud Erik Larsen Du skal bruge. Til 6 8 kuverter 1 Dådyrkølle på 2 2,5

Læs mere

isabellas Buketter og bær Sommerliv i boligen Guide til Vindruer og Vild med hverdagen Få masser af søde opskrifter og ideer

isabellas Buketter og bær Sommerliv i boligen Guide til Vindruer og Vild med hverdagen Få masser af søde opskrifter og ideer Vild med hverdagen isabellas Nr. 4 20. juni 14. august 2011 kr. 59,95 Besøg vores shop på www.isabellas.dk Sommerliv i boligen indret sommerhuset nye boligtrends 16 smukke vaser Pynt med standens skatte

Læs mere

pragthave med stauder 68 BO BEDRE Nr. 8 2012. Af Hanne Gabel Christensen

pragthave med stauder 68 BO BEDRE Nr. 8 2012. Af Hanne Gabel Christensen pragthave med stauder og græsser Tag med til en have i Østsjælland, og oplev Marianne Follings udsøgte fornemmelse for at sætte planter sammen. Hun blander stauder og græsser, så bede bliver en farveoplevelse,

Læs mere

Tid til haven. Havetips uge 43

Tid til haven. Havetips uge 43 Tid til haven Havetips uge 43 Af: Marianne Bachmann Andersen Hvad bruger man kvæder til? Billede: Kvaeder.jpg Lige nu er det tid til at få høstet kvæderne. De klart lysende frugter på de hårdt belastede

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

påskemenu med masser af lam

påskemenu med masser af lam Af Mette Jantzen. Foto: Jes Buusmann. Styling: Pia Buusmann. Regi: Green Gate, Papirlageret, Antik og kunst, Stof 2000, Grønlykke.com, Panduro Hobby. vinmenu: Per Kuskner og Kim Bretov/www.kvindeguiden.dk

Læs mere

Tid til haven. Havetips uge 10. Af: Marianne Bachmann Andersen

Tid til haven. Havetips uge 10. Af: Marianne Bachmann Andersen Tid til haven Havetips uge 10 Af: Marianne Bachmann Andersen De allerførste forårsdage Billede: Perlehyasint.jpg Vi har allerede haft de første dejlige forårsdage og marts måned har vist sig fra sin pæneste

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken I de rullepølseopskrifter vi præsenterer her bruges der ikke nitrit, resultatet af det er en mere mat rullepølse i udtrykket, i forhold til dem vi kender fra detailhandlen.

Læs mere

Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer

Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer Mandag: Panerede oksekødsboller i Polenta, hurtig humus, tomattjums og chips af kartofler 4 personer Oksekødsboller 800 g økologisk hakket oksekød 2 skalotteløg fint hakket 1 stykker frisk chili frisk

Læs mere

Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen...

Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen... Inspiration fra Royal Greenland Smag forskellen... 2 Inspiration til mere fisk på menuen fra Royal Greenland... Hvordan kan vi hjælpe dig med at få mere fisk på menuen? Vi har et meget spændende sortiment

Læs mere

Opskrifter SØFF september 2014

Opskrifter SØFF september 2014 Opskrifter SØFF september 2014 Grøntsager markeret med FED i opskrifterne er i poserne med jævne mellemrum, alt efter årstiden. Husk også at kigge på opskrifterne fra tidligere på året med same grøntsager,

Læs mere

Insekter og planter Elev ark - Opgaver

Insekter og planter Elev ark - Opgaver INSEKTER Insekter og lugte Nu skal I tage det rødvin, som jeres lærer har taget med. I skal bruge 1 deciliter rødvin og 1 deciliter sukker. I blander det indtil alt sukkeret er opløst i rødvinen I skal

Læs mere

PORCHETTA GRILLET RULLE AF GRIS MED TILBEHØR

PORCHETTA GRILLET RULLE AF GRIS MED TILBEHØR PORCHETTA GRILLET RULLE AF GRIS MED TILBEHØR 1/2 mellemstykke af gris uden svær (kam, bryst og slag, der sidder sammen) 2-3 spsk. kommen 200 g revet vesterhavs ost 20 nye løg med top 40 gulerødder med

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 26 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokus grønt: Gulerødder Forårsløg Hvidløg Frugt og grønt: Squash Champignon Hvidkålshoved

Læs mere

sukkerets store SMAGSVERDEN! Opdag BRUN FARIN

sukkerets store SMAGSVERDEN! Opdag BRUN FARIN sukkerets Opdag store SMAGSVERDEN! BRUN FARIN SMAGSCIRKLER Hvordan kan man vise, hvordan noget smager? Ved hjælp af vores smags cirkler får du et billede af sukkers forskellige smagsnuancer og af smagens

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 50 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Peberfrugt Pastinak Gulerødder Grønt: Blandede svampe Forårsløg Skalotteløg

Læs mere

Bind buketter og kranse af sensommerens blomster

Bind buketter og kranse af sensommerens blomster Af Claus Pedersen. Foto: Lene k. Regi: Munkhus Blomster & Binderi Bind buketter og kranse af sensommerens blomster Farverige kreationer August og september byder på en mangfoldighed af kulørte blomster,

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Kostplan - uge 19. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 19. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 19 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Shop dig til forår i haven

Shop dig til forår i haven Shop dig til forår i haven www.shop.isabellas.dk Humoristiske jagtgummistøvler. Pris 449 kr. Forspir dig til tidligt forår Forspir både sommerblomster og afgrøder i en mistbænk, og få forår før alle andre.

Læs mere

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær

råsaft af havtorn ca. 7 dl saft af 1 kg bær basiskøkkenet Vel hjemme fra sit havtorntogt og med skåle, gryde og poser fyldt med rensede bær går det op for én, at man da vist slet ikke har plads til alle de bær i fryseren. Og det er her, at basiskøkkenet

Læs mere

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde

----------------------- Ribbensteg. 1 stk. ribbensteg Groft salt Laurbærblad Hele peberkorn 1 løg ¾ l vand Fløde Gyroskoteletter med varm coleslaw 4 stk. gyroskoteletter 1 4 hvidkål (i fine strimler) 1 forårsløg (skåret i skiver) ½ dl sukker ½ dl eddike 1 ds. tørrede sellerifrø (efter smag) 1 tsk. salt ½ dl vindruekerneolie

Læs mere

Juliopskrifter 2014. Skøn sommersimremad med nye, sprøde grøntsager i lækker sovs

Juliopskrifter 2014. Skøn sommersimremad med nye, sprøde grøntsager i lækker sovs Juliopskrifter 2014 Skøn sommersimremad med nye, sprøde grøntsager i lækker sovs 1 lammebov eller 1 kylling eller 4 hele kyllingelår eller 8 over-/underlår 3 tsk salt Suppevisk: 10 cm porre (brug evt.

Læs mere

Morgenmad til alle uger

Morgenmad til alle uger Skyr med æblemost, kanel og nødder 1,5 dl skyr 1 tsk. honning 1 tsk. kanel 20 g hasselnødder 2 spsk. æblemost Morgenmad til alle uger - vælg ét måltid hver dag 1. Pisk skyr med honning, kanel og æblemost.

Læs mere

Dampet Tsing Tao courgette

Dampet Tsing Tao courgette Dampet Tsing Tao courgette 1 Tsing Tao øl ( eller anden lys asian øl 2 små courgetter 3 spsk mizka eddike 1 alm løg 1 stor knold ingefær 1 kvist rosmarin 2 spsk honning Lidt oliven olie Vask dine grøntsager.

Læs mere

Eriks Mad og Musik Tema: Fransk mad 2

Eriks Mad og Musik Tema: Fransk mad 2 Eriks Mad og Musik Tema: 7.8. 0 Salat med grønne bønner kg grønne bønner ¾ dl olivenolie spsk rød vineddike hvidløgsfed dl friskhakket persille Kom i vineddiken, rør godt og tilsæt derpå olivenolie, og

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 10 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Gulerod Æble Løg Hvidkål Øvrig frugt og grønt Lime Courgette rødbeder skalotteløg

Læs mere

men u en Efterårsfarver på

men u en Efterårsfarver på Af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: Privateje Efterårsfarver på men u en Efterårets smukke farver har inspireret til denne dejlige menu. Nyd en cremet tomatsuppe med ostegratineret rugbrød.

Læs mere

Makeupartistens have og plantesalg

Makeupartistens have og plantesalg Makeupartistens have og plantesalg Plante liste Her er vort udvalg af: Stauder Buske krydderurter Side 2 Papaver orientale Royal Wedding Hvid med sort m idte Blomstrer juni-juli 80 cm høj Velegnet til

Læs mere

Kartoffel/sellerimos. 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille.

Kartoffel/sellerimos. 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille. Kartoffel/sellerimos 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille. Kartofler og sellerien skrælles, ternes og koges i i usaltet vand til alt er helt

Læs mere

Minestronesuppe Februar side 9. Funky bede-, grønkåls-, gulerodssalat m. peberrod & appelsin Marts side 1

Minestronesuppe Februar side 9. Funky bede-, grønkåls-, gulerodssalat m. peberrod & appelsin Marts side 1 Indholdsfortegnelse over opskrifter Alle mulige grøntsager i retten Funky bede-, grønkåls-, gulerodssalat m. peberrod & appelsin Marts side 1 Det store, rå knasefad med rygeostcreme Juni side 1 Fryseoprydning

Læs mere

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rosenkålspesto. og kartofler råkost. jordskokker og

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. rosenkålspesto. og kartofler råkost. jordskokker og Kokkelærens Madplan Aftensmad Madpakkeforslag med rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Deller fra Vinter suppe Hakkebøf med Dampet Orangemarineret ovnen med med super søde sure løg sejfilet med

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Bjarne s frø og planter www.barney.dk bjarne-h@mail.dk

Bjarne s frø og planter www.barney.dk bjarne-h@mail.dk Såning af Grøntsager Generelt: Frøene skal sås i en dybde der svarer til frøets størrelse på den korteste led x 2. Det kan ofte betale sig at forkultivere inde, da det giver en tidligere høst, og for nogles

Læs mere

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet.

Gurli voksede op, hun spurgte sin mor om alt, og lærte mange ting om livet. 1 Væslen Gurli For længe længe siden, måske er det 100 år, var der i en tunnelmørk granskov en brændestabel. Sådan en stabel, hvor skovhuggerne lægger det træ, de fælder. Sådan nogle er der mange af i

Læs mere

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Som lovet, vil jeg hermed komme med forslag og anbefalinger, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere, når vi skal vælge hvilken hæk der skal plantes omkring

Læs mere

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut.

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut. Mandag Omelet med kartofler - dild og tomat-kold weekendsteg 8 stk. æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 6 stk små blomme tomter, delt i kvarte En god håndfuld dild, vasket

Læs mere

er en af Skandinaviens største honningproducenter. Produkterne sælges som

er en af Skandinaviens største honningproducenter. Produkterne sælges som 2015 er en af Skandinaviens største honningproducenter. Produkterne sælges som Vores honningproduktion bygger på traditioner helt tilbage fra 1921. Biavlen var oprindeligt et familieforetagende, der er

Læs mere

Opskrifter - langtidsstegning

Opskrifter - langtidsstegning Opskrifter - langtidsstegning Smag og måltider Maj 2014 Opskrifter langtidsstegning I denne pjece får du opskrifter og tips til langtidsstegning. Derudover finder du også forskellige opskrifter på tilbehør.

Læs mere

Mandag; Omelet med danske ærter, squash og feta ost. Tomatsalat med friske krydderurter og ristet rugbrød

Mandag; Omelet med danske ærter, squash og feta ost. Tomatsalat med friske krydderurter og ristet rugbrød Madplan for uge 26 Mandag; Omelet med danske ærter, squash og feta ost. Tomatsalat med friske krydderurter og ristet rugbrød 8 stk. æg 0,5 dl mælk 10 gram smør ½ kilo dansk ærter 1 stk. frisk Squash Kom

Læs mere

Sundhedsugen uge 17-2011.

Sundhedsugen uge 17-2011. Sundhedsugen uge 17-2011. I årets sundhedsuge er maden planlagt ud fra de 8 kostråd. Det vil sige, at maden har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kulhydrater. I menuen indgår årstidens råvarer,

Læs mere

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning 2 Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010/2011 Af Jette Jensen Program for 2. gang praktisk madlavning Hvordan går det med vægtstopprojektet? Fortæl om Jeres succeser Hvad gør I, når

Læs mere

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 39. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 39 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg

Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie. Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg NYTÅRSMENU TIL 4 PERSONER Bøffelmozzarella med røget hellefisk og råmarineret fennikel med brøndkarseolie Jordskoksuppe med kørvel, sprøde chips og milde løg Krogmodnet oksefilet med rodfrugtkompot, sprøde

Læs mere

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen

Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen ',-.//%/',0121/34/#!/0 Tekst og foto: Trine Hedegård Jensen 9 cm tykt sort granit med et flot blåt farvespil er brugt som bordplade på kogeøen. Samme granit går igen på gulvet i badeværelserne. Det beviste

Læs mere

Eriks Mad og Musik. 23. 04. 2011 Amerikansk mad TEMA: USA. Laks med pesto HOVEDRET. Søde rosmarinkartofler TILBEHØR. Ingredienser

Eriks Mad og Musik. 23. 04. 2011 Amerikansk mad TEMA: USA. Laks med pesto HOVEDRET. Søde rosmarinkartofler TILBEHØR. Ingredienser Eriks Mad og Musik. 0. 0 Amerikansk mad Laks med pesto TEMA: USA store laksebøffer citroner stort glas pesto dl hvidvin Olie HOVEDRET Mærk hen ad bøfferne med en finger, om der skulle være nogle ben i

Læs mere

syv sunde salat-opskrifter

syv sunde salat-opskrifter Smarte Salater syv sunde salat-opskrifter FoodService Grillet brystfilet med hotte tomater og ærtedip 4 stk. Rose Poultry Brystfi let (gerne en marineret variant) 4 skiver citron 400 g cherrytomater 1/2

Læs mere

DERFOR! HVORFOR VÆLGE GET MEE? KNOW-HOW GET MEE dyrkes i moderne væksthuse af medarbejdere med mange års erfaring, og holdbarhedstestes

DERFOR! HVORFOR VÆLGE GET MEE? KNOW-HOW GET MEE dyrkes i moderne væksthuse af medarbejdere med mange års erfaring, og holdbarhedstestes HVORFOR VÆLGE GET MEE? GET MEE dyrkes i moderne væksthuse af medarbejdere med mange års erfaring, og holdbarhedstestes hver uge, hele året rundt UDVÆLGELSE GENNEM 25 ÅR GET MEE er udvalgt blandt mere end

Læs mere

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. 1. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,-

Frokost Menu. Serveres mellem 11-16. 1. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- Frokost Menu Serveres mellem 11-16 1. Burger med pulled pork og coleslaw, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- 2. Burger med kylling og bacon, bådkartofler hvidløgs mayonnaise 125,- 3. Stjerneskud, stegt

Læs mere

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber.

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber. Madplan for uge 8 Mandag: Omelet med persille, torskerogn og kartofler og porrer: Til 4 personer 8 æg 60 g mælk 20 g smør 300 g torskerogn, skåret i skiver og ristet 2 store håndfulde frisk persille, plukket

Læs mere

BO GRØNT ER KLAR! FRIT VALG

BO GRØNT ER KLAR! FRIT VALG Tilbuddene gælder 9. - 19. juni Gælder fra TORSDAG fordi vi elsker alt det grønne OP TIL 6 MÅNEDERS BLOMSTRING MAGISK Hortensia Hydrangea Magical er en ny skøn hortensia til haven eller havens krukker.

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 35 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Rucolasalat Blomkål Peberfrugt Grønt: Tomater Gul, rød, grøn peberfrugt Courgette

Læs mere

Læreplan med billeder: Natur og Naturfænomener

Læreplan med billeder: Natur og Naturfænomener Under lup. Naturen kommer under lup. Der findes mange spændende dyr, der kigges nærmere på under lup. Her er indfanget en lille edderkop og en larve. Vi finder bøger og billeder frem og læser om de dyr,

Læs mere

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide.

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide. Go mad med Holm: Madplan for uge 14 Mandag: Fynsk æggekage med gulerødder og blomkål - emmentaler og lidt gris (Med fyldet til æggekage, kan du også bare tømme din grøntbox og komme det på toppen) Æggekagen

Læs mere

Kun 100 kr. pr. person. Farverig

Kun 100 kr. pr. person. Farverig Af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. Regi: www.housedoctor.dk, www.bungalow.dk og www.brostecopenhagen.com Kun 100 kr. pr. person Farverig forårsbuffet Skal du holde konfirmation eller andre dyre fester,

Læs mere

32. årgang Juli 2010 nr. 3

32. årgang Juli 2010 nr. 3 NYT Havepatruljen Adresse: Statenevej 112 2600 Glostrup Telefon 43 96 62 60 Åbningstider Hverdage kl. 9.00-18.00 Lørdag kl. 9.00-16.00 Søn- og helligdage kl. 9.00-15.00 I april, maj og juni er der åbent

Læs mere

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

KOSTPLAN - UGE 44. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson KOSTPLAN - UGE 44 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Citroner Dijonsennep Flåede

Læs mere

Valg af planter til den nemme have

Valg af planter til den nemme have Valg af planter til den nemme have Ved at vælge de rigtige planter, kan du få en have, der er nem at holde. Se her, hvilke typer bunddække, stedsegrønne og blomstrende buske samt små træer, der egner sig

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Kostplan - uge 13 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt forårsløg rødløg gulerod semisoltørrede tomater Frugt og grønt: Fennike Rosenkål

Læs mere

Bordkort nr. 1 & 7. Sværhedsgrad 1 Ingen kendskab. Bordkort nr. 2 & 3. Sværhedsgrad 2 Lidt kenskab. Bordkort nr. 4 & 6

Bordkort nr. 1 & 7. Sværhedsgrad 1 Ingen kendskab. Bordkort nr. 2 & 3. Sværhedsgrad 2 Lidt kenskab. Bordkort nr. 4 & 6 SVÆRHEDSGRAD Der er i denne e-bog 8 bordopsætninger, som indeholder 4 sværhedsgrader. Sværhedsgrad 1 er den letteste, og 4 den sværeste. Dog skal det siges, at alle, som er let øvede inden for kort og

Læs mere

Køllen ligges op på tallerken, anrettes med rucola vendt med ost og dressing.

Køllen ligges op på tallerken, anrettes med rucola vendt med ost og dressing. Dyrkølle med pesto og mandler: Rucola, vendes med dressing af 4 tsk olie 1 tsk balsamicoeddike 1 tsk citronsaft Røget dyrekølle i skiver 2. dl. salt mandler, ristede Revet parmesanost Cherrytomater i halve

Læs mere

Selskabsbrochure Gyttegård Golfrestaurant. Med inspiration og priser

Selskabsbrochure Gyttegård Golfrestaurant. Med inspiration og priser Selskabsbrochure Gyttegård Golfrestaurant Med inspiration og priser Indledning Hvis du overvejer at holde selskaber i Gyttegård Golfrestaurant er her en brochure med en masse inspiration og priser. Men

Læs mere

Når du smager på mad, tænker du næsten altid på smagssansen. Men du bruger alle dine fem sanser, når du spiser og vurderer smagen.

Når du smager på mad, tænker du næsten altid på smagssansen. Men du bruger alle dine fem sanser, når du spiser og vurderer smagen. 1: Sans din kylling Navn: Klasse: Når du smager på mad, tænker du næsten altid på smagssansen. Men du bruger alle dine fem sanser, når du spiser og vurderer smagen. Synssansen til at vurdere, hvordan du

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE KAV AMERICA CHAI, CACAO & FRAPPE Miss Bagel er eneforhandler i Skandinavien af Original CHAI, Criollo HOT CACAO og FRAPPE BLENDED fra KAV America, som er et af USAs bedste

Læs mere

Fiskefars. Nemme opskrifter med laks og torsk. sæt fisk på menuen nemt og lækkert

Fiskefars. Nemme opskrifter med laks og torsk. sæt fisk på menuen nemt og lækkert Nemme opskrifter med laks og torsk sæt fisk på menuen nemt og lækkert c o nv e n i e nc e Convenience er en helt ny serie af fiskeprodukter, som gør det nemt at tilberede et sundt og lækkert måltid. Serien

Læs mere

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL

KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE MISS BAGEL KAV AMERICA S CHAI, CACAO & FRAPPE KAV AMERICA CHAI, CACAO & FRAPPE Miss Bagel er eneforhandler i Skandinavien af Original CHAI, Criollo HOT CACAO og FRAPPE BLENDED fra KAV America, som er et af USAs bedste

Læs mere

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bentsson. Regi: De Fire Årstider, House Doctor, Blomsterkompagniet og privateje. frydefuld forårsmenu

Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bentsson. Regi: De Fire Årstider, House Doctor, Blomsterkompagniet og privateje. frydefuld forårsmenu Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bentsson. Regi: De Fire Årstider, House Doctor, Blomsterkompagniet og privateje frydefuld forårsmenu Skab forår på middagsbordet, og server en skøn grøn ærtesuppe, der

Læs mere

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med det vilde køkken INDLEDNING Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med mindre der skulle opstå

Læs mere

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER

SÆSONPAKKEN GOURMET OPSKRIFTER FORÅRSRETTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA ASPARGESSALAT 4 KUVERTER GRILLET COTÉ DE BOUEF MED ASPARGESSALAT OG FRITERET MOZZARELLA 2 COTÉ DE BOUEF PENSL GODT MED OLIE OG KRYDR MED SALT OG PEBER. KOM DEM PÅ EN VARM GRILL OG VEND ET PAR GANGE. LAD DEM STEGE I CA. 12-14 MIN.

Læs mere

Sødt maltbrød. Et stort brød. 2,5 dl mælk. 50 gram smør. 2,5 dl vand. 1 dl sirup. 1 pose tørgær (økologisk 9 gram tørgær) ½ dl maltmel

Sødt maltbrød. Et stort brød. 2,5 dl mælk. 50 gram smør. 2,5 dl vand. 1 dl sirup. 1 pose tørgær (økologisk 9 gram tørgær) ½ dl maltmel Sødt maltbrød Et stort brød 2,5 dl mælk 50 gram smør 2,5 dl vand 1 dl sirup 1 pose tørgær (økologisk 9 gram tørgær) ½ dl maltmel 1, 4 kg hvedemel 1 tsk groft salt. Ovn 200 grader Lun mælken i en kasserolle,

Læs mere

GRØN. HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen

GRØN. HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen 5x GRØN HVERDAGSMAD fra Frk. Kræsen MERE GRØN HVERDAGSMAD I den her e-bog finder du fem hverdagsopskrifter med mere grønt, der passer perfekt til efteråret. Ikke alle opskrifterne er vegetariske, men det

Læs mere

Mad til kræsne ganer

Mad til kræsne ganer 16 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 16 indeholder opskrifter på 8 af vores populære skaldyrsretter Carpaccio af kammuslinger med sprød rødbedesalat Forret 10 personer 30 stk friske kammuslinger

Læs mere

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e

RAW FOOD. Müsli. i n t e l l i g e n t, f o r f ø r e n d e o g s u n d m a d t i l a l l e Müsli 2 dl grofthakkede nødder ½ dl solsikkekerner 1 dl blåbær/hindbær 1 æble i små tern 1 dl tørrede figner i små tern kokosmel Bland ingredienserne sammen i en skål og drys med kokosmel. Serveres sammen

Læs mere

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Chili og Jalapeños i haven

Chili og Jalapeños i haven Apache Cap.annuum 5 cm lang middelstærk chili. Først grøn så dybrød. Stort udbytte som modner fra midt august. Utrolig rigtbærende og tidlig høstudbytte. En lav sort, som egner sig bedst til krukke, hvor

Læs mere