PRAKTIKANT HOS STB BYGGER I HELE DANMARK AKTUELT I HORSENS. VEJLE. ÅBENRÅ. ESBJERG. BILLUND. FREDERICIA. KERTEMINDE. ÅRHUS. VARDE. ODENSE.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRAKTIKANT HOS STB BYGGER I HELE DANMARK AKTUELT I HORSENS. VEJLE. ÅBENRÅ. ESBJERG. BILLUND. FREDERICIA. KERTEMINDE. ÅRHUS. VARDE. ODENSE."

Transkript

1 PRAKTIKANT HOS PRÆSENTATION 2015 Jeg er lige fra dag 1, gennem min praktikperiode, blevet modtaget som en kollega, fremfor en praktikant og har til hver en tid, følt at jeg kunne spørge og få svar. Citat: Kasper Hauge Hansen (Blev efterfølgende ansat i STB BYG A/S pr. 15. januar 2015 ) STB BYG er gode til at tage hånd om praktikanter, og det mærkes tydeligt, at det ikke er første gang de har prøvet det. Citat: Daniel Rohde (Blev efterfølgende ansat i STB BYG A/S pr. 15. januar 2015 ) Praktikperioden ved STB Byg gav mig mere indsigt og lærdom end de forrige 5 semestre på skolen havde givet mig. Modsat mange andre firmaer, så blev jeg ikke sat til at udføre det arbejde som byggelederen ikke orkede Citat: Kristian Lundfold (Blev efterfølgende ansat i STB BYG A/S pr. 1. august 2012 ) Jeg fik lov til at køre nogle af entrepriserne på egen hånd, så jeg blev ikke bare sat til at lave KS eller tilsyn, jeg fik noget ansvar og det var meget lærerigt Citat Henrik: Tang Pedersen (Blev efterfølgende ansat i STB BYG A/S pr. 1. juni 2013)... man fik opbakning og anderkendelse for ens arbejde. Hos STB Byg får man virkelig lov til at være med helt fremme i forreste række Citat: Nicolaj Beier (Blev efterfølgende ansat i STB BYG A/S pr. 1 juli 2013) STB BYGGER I HELE DANMARK AKTUELT I HORSENS. VEJLE. ÅBENRÅ. ESBJERG. BILLUND. FREDERICIA. KERTEMINDE. ÅRHUS. VARDE. ODENSE. HOLBÆK

2 PRAKTIKFORLØB: INTRODUKTION (UGE 1) Når du starter som praktikant hos STB BYG A/S vil der være planlagt et introduktionsforløb. Her vil du få lejlighed til at møde relevante funktioner og medarbejdere, så du fra start har en grundlæggende forståelse for virksomhedens forretningssystemer og snitflader. Du vil allerede den første dag få udleveret PC og smartphone, og få adgang til al relevant projekt- og tegningsmateriale for det projekt du bliver tilknyttet. GRANSKNING (UGE 2) Fra og med uge 2 vil du få dit daglige virke på byggepladsen. I første omgang vil der blive afsat tid til at sætte sig grundigt ind i projektet. Vores byggeledelse vil forberede en præsentation af projektet til dig, men selvstudier og deltagelse i diverse mødeaktiviteter vil også forekomme. Når du har fået et godt kendskab og fornemmelse for projektet, vil den ansvarlige byggeledelse tage en snak med dig om dine forventninger og læringsmål, og dette vil så efterfølgende blive sammenholdt med de muligheder, der er på projektet. BYGGELEDELSE ON THE JOB (UGE 3 19) Der er ikke nogen fast procedure for hvilke aktiviteter en praktikant involveres i eller hvor stort et ansvar han varetager. Frihed under ansvar er en bærende værdi for virksomheden, og den ansvarlige byggeledelse på projektet beslutter løbende i samråd med praktikanten, hvilke opgaver der skal løses. Det tilstræbes altid at du som praktikant bliver udfordret såvel personligt som fagligt, så du får mest muligt ud af dit praktikforløb. Herigennem får både du og virksomheden det bedste billede af fremtidige muligheder for ansættelse. EVALUERING OG AFSLUTNING (UGE 20) Ethvert praktikforløb markeres med en event i Vejle, hvor man får taget ordentlig afsked med hinanden. Praktikanten vil herunder modtage en personlig skriftlig anbefaling med baggrund i de leverede resultater og byggeledelsens tilfredshed. Men hos STB BYG A/S er det ofte set, at såvel praktikanten som virksomheden ønsker at videreføre samarbejdet, og derfor bevarer flere praktikanter deres tilknytning til virksomheden efter endt praktikophold. STB BYG A/S er en virksomhed i vækst, og der er derfor løbende behov for nye byggeledere.

3 PRAKTIKANTUDTALELSE Kasper Hauge Hansen Bygningskonstruktør VIA Aarhus Jeg var praktikant ved STB BYG under opførelsen af Dokk1 på Århus havn, et spændende, og ikke mindst udfordrende projekt, både opførelses-, planlægnings- og logistikmæssigt. Lige fra starten af min praktikperiode, har jeg følt at jeg skulle bruges til mere en det, byggelederne ikke havde tid til. Der blev lagt stor fokus på, at jeg skulle have mit eget fokusområde som jeg ville have ansvaret for igennem perioden. Jeg blev hurtigt kastet ud i procesplanlægningen med de øvrige entreprenører på pladsen, samt deltog på egen hånd til sikkerhedsmøder mv. Dette så jeg som en god mulighed for at bevise at man selv kunne tage initiativ, ansvar og tage beslutninger, hvilket også gav selvtillid og en følelse af at man godt kunne. Jeg er lige fra dag 1, gennem min praktikperiode, blevet modtaget som en kollega, fremfor en praktikant og har til hver en tid, følt at jeg kunne spørge og få svar. Den uformelle tone, det gode arbejdsmiljø og kollegaer, gjorde at jeg ikke tøvede med at søge ind i virksomheden igen, heldigvis med succes. I dag sidder jeg som ny-uddannet byggeleder og kan være med til at få afleveret Dokk1. Det er en fed fornemmelse at være med til at afslutte noget, man har været en del af!

4 PRAKTIKANTUDTALELSE Daniel Rohde Bygningskonstruktør VIA Horsens Min praktik var spændende, fagligt udfordrende og meget lærerig. I min praktik var jeg tilknyttet projektet med udvidelse af Aabenraa Sygehus Fase 1. Projektet omhandlede hovedsageligt nybyggeri, men også en smule renovering i alt ca m 2. Projektet var udbudt i fag-/storentrepriser hvilket betød, at der naturligt nok var mange aktører indblandet og at det virkelig gav mig et godt indblik i det kæmpe kommunikations- og styringsarbejde der er følger med en sådan sag. For mit eget vedkommende, var jeg så heldig at få tildelt et specifikt område som jeg hovedsageligt skulle koncentrere mig om igennem hele praktikforløbet. Det var, for mig, en utrolig god måde at få indblik i hvad er byggeleder hos STB BYG hovedsageligt beskæftiger sig med. Det specifikke ansvarsområde gjorde desuden at jeg kunne få lov til at agere præcis som jeg ønskede indenfor et afgrænset område, og på den måde få arbejdet helt ind under huden på samme tid var der alt den support og vejledning som man kunne ønske sig, i form af, til enhver tid, venlige og kompetente kollegaer. Mit forløb hos STB BYG var med til at udvikle mig, og give mig et meget bedre indblik i hvad en byggeleder egentlig har som ansvarsområde. Det store ansvar og de frie tøjler var det som jeg blev mest overrasket over det føltes som en tillidserklæring af de helt store. Mit praktikforløb skulle have sluttet 1,5 måned før afleveringen, og da STB BYG tilbød at jeg kunne blive helt til enden, takkede jeg naturligvis ja. Det blev i alt til 26 rigtig gode og lærerige uger. Et praktikforløb hos STB BYG er yderst givtigt, og er man parat til at yde en indsats, så bliver det bestemt også honoreret. STB BYG er gode til at tage hånd om praktikanter, og det mærkes tydeligt, at det ikke er første gang de har prøvet det. Halvvejs inde i 7. semester blev jeg ringet op, og tilbudt et arbejde når min sidste eksamen var afsluttet. Jeg starter hos STB BYG den 15. januar 2015.

5 PRAKTIKANTUDTALELSE Kristian Lundfold Bygningskonstruktør BTH Jeg startede min praktikperiode hos STB BYG i juni måned 2012, og forløbet som kun skulle vare 20 uger endte op i cirka 25 uger. Praktikperioden ved STB BYG gav mig mere indsigt og lærdom end de forrige 5 semestre på skolen havde givet mig. Jeg blev fuldt ud implementeret i firmaets hverdag, og de tøvede ikke med at give mig et ansvar for det projekt som jeg skulle sidde med. Modsat mange andre firmaer, så blev jeg ikke sat til at udføre det arbejde som byggelederen ikke orkede. Jeg fik lov til at prøve kræfter med alle de forskellige sider af arbejdet som byggeleder så ugerne gik hurtigt, alt for hurtigt. Jeg har nu været fast ansat ved STB BYG i 2 år, og kunne pt. ikke forestille mig at arbejde andre steder. STB BYG er et firma med de helt rigtige værdier for de, som er nystartede bygningskonstruktører, idet at der er et stort bagland samt gode kollegaer man altid kan sparre med.

6 PRAKTIKANTUDTALELSE Henrik Tang Pedersen Byggeteknikker VIA Horsens Mit praktik ophold hos STB BYG var meget spændende. Jeg var med til energirenoveringen af Varbergparken blok 15 på 4 etager i Haderslev. En hovedentreprise, omfattende 36 familieboliger, der blev ombygget og renoveret til 32 boliger. I alt ca m² + altangange, servicearealer og kælder. Dette var et meget spændende projekt for mig, da den byggeleder som kørte sagen (Martin Fogh ) brugte mig som en ligeværdig kollega. Der var faktisk ikke noget jeg ikke måtte, jeg havde kontakt til håndværkerne, entreprenør, bygherrerådgivere (arkitekter og Ingeniør) og til sidst bygherre selv. Jeg fik lov til at køre nogle af entrepriserne på egen hånd, så jeg blev ikke bare sat til at lave KS eller tilsyn, jeg fik noget ansvar og det var meget lærerigt. Jeg var meget glad for mit ophold hos STB, så glad at jeg søgte job hos dem efterfølgende, og blev ansat som byggeleder i STB BYG A/S pr. 1 juni Så tag chancen, søg ind som praktikant hos STB og bliv udfordret.

7 PRAKTIKANTUDTALELSE Nicolaj Beier Bygningskonstruktør BTH Forud for mit praktikophold havde jeg opsat en række kriterier for den type virksomhed som jeg søgte, hvor STB BYG A/S vandt min interesse. Jeg startede mit praktikophold på virksomhedens hovedkontor i Vejle, hvor jeg blev introduceret for alle medarbejderne på kontoret. Samme dag gennemgik firmaets økonomi & IT mand, firmaets sammensætning, økonomi, mappestruktur og jeg fik udleveret alle de nødvendige værktøjer. Man følte sig virkelig velkommen. På pladsen blev jeg ligeledes taget godt imod af byggelederen Kasper, som nøje satte mig ind i sagen: Renoveringen af Billundforening afd. 14, 15 & 16. Under hele mit praktikophold arbejdede jeg på lige fod med byggelederen og man følte virkelig at man fik opbakning og anderkendelse for ens arbejde. Hos STB BYG får man virkelig lov til at være med helt fremme i forreste række. Mine opgaver bestod af følgende: Planlægning og styring. Fagtilsyn. Kontrakter. Kalkulere og udregne tilbud, samt indhentning af tilbud. Økonomistyring. Kvalitetskontrol & Sikkerheds koordinering. Til sidst skal det selvfølgelig nævnes, at det meget tilfredsstillende praktikophold resulterede i en ansættelse efter endt uddannelse.

8 FIRMABESKRIVELSE STB Byg A/S Cvr: Andkærvej Vejle Tlf.: Fax: Kontakt: Jens Winther Mobil nr.: Mail adr.: STB BYG A/S blev stiftet i 1956 som en traditionel tømrervirksomhed, men har gennem årene udviklet sig til en vidtfavnende byggevirksomhed, der udfører byggeopgaver for, såvel offentlige som private bygherrer i hele Danmark. Virksomheden er velkonsolideret og præget af professionalisme, engagerede medarbejdere og et godt uformelt arbejdsmiljø. I dag beskæftiges ca. 80 ansatte, hvor af de ca. 60 er ansat i håndværkerafdelingen. SOCIALT ENGAGEMENT STB BYG, såvel som vore underleverandører og rådgivere, overholder alle internationale konventioner tiltrådt af Danmark, herunder ILO-konventionerne. STB BYG uddanner årligt 4-6 lærlinge og der beskæftiges løbende 5-6 praktikanter fra bygningskonstruktørskolerne, ligesom der samarbejdes med kommuner og boligforeninger om ansættelse af personer med personlige eller sociale problemstillinger, dels på vore byggepladser, dels i administrationen og snedkeriet. STB BYG ENTREPRISE Erfaringen spænder vidt og omfatter både nybyg og renoveringsarbejder, om- og tilbygning, i såvel total- som hovedentreprise. Der rådes over ca. 14 erfarne projekt- og byggeledere, typisk uddannet som bygningskonstruktør- med baggrund i en håndværkeruddannelse. LAVENERGI STB BYG udfører desuden byggeri med lavenergikrav i samarbejde med arkitekter og ingeniører i hele Danmark. Vore projektledere, egne håndværkere og tilknyttede underentreprenører, er således konstant opdateret på energifronten, og de seneste tiltag, der indføres i dagens byggerier. EVALUERING Større, private som offentlige projekter bliver løbende evalueret af Byggeriets Evaluerings Center, for konstant at kunne måle vores evne til at løse opgaverne og dermed sikre den bedst mulige kvalitet og sikkerhed. Som eksempler på nogle af de større byggeopgaver, kan nævnes: TOTALENTREPRISER Renovering af klimaskærm på 144 almennyttige boliger i Billund, renovering af Helsingør Ferieby samt til- og ombygninger af: Campus Silkeborg, plejecentret Gedved Hus, Mammen Mejeri, Drøsbro Mejeri, nyt firmadomicil for Jelling Stålservice, ny superdaginstitution i Langeskov for Kerteminde Kommune, Nyt Rådhus i Varde for Varde Kommune og 36 boliger til borgere med udviklingshæmning for Århus Kommune. HOVEDENTREPRISER Opførelse af 31 nye plejeboliger i Lejre, til- og ombygninger af: Psykiatrisk hospital i Esbjerg, plejecentrene Rosenvang og Elmevang i Århus, opførelse af ny bæredygtig daginstution i Lund for Horsens Kommune, renovering af Varbergparken i Haderslev for HAB, om- og tilbygning af missionshuset i Odense, om- og tilbygning af Vejle Idrætshøjskole, opførelse af Plejecenter Samsøvej i Holbæk og renovering 189 lejligheder i Korskærparken for Boligkontoret Fredericia FAG- OG STORENTREPISER Udvidelse af Aabenraa Sygehus Fase 1 og fase 2, opførelse af 115 almene boliger i energiklasse 2015 i Århus, ombygning af 2 boligblokke med i alt 48 lejligheder for Kolstrup Boligforening, opførelse af 183 ungdomsboliger i Risskov, opførelse af multimediehuset Dok1 på Århus Havn, samt til- og ombygning af Campus Vejle VUC. STB BYG HÅNDVÆRK Vi har fastholdt en stor egenproduktion med egne timelønnede, som vi udnytter ved udførelsen af opgaver, der er placeret logistisk fornuftigt. STB BYG TØMRER Udfører traditionelt tømrerarbejde i forbindelse med både nybyggeri og renoveringer, i både fag og hovedentreprise. De senere år med særligt fokus på energioptimering. Erfaringen spænder vidt, uanset om det drejer sig om spjældarbejder eller større byggearbejder, herunder montering af solcelleanlæg. Der beskæftiges ca. 25 tømrere, hvoraf de 3 er lærlinge. STB BYG SNEDKERI Udfører primært specialproduktion af snedkerpartier. Herunder brandpartier, specialvinduer, skillevægge og lignende byggeelementer, som ikke typisk seriefremstilles. STB BYG MURER Udfører vedligeholdelses-/renoveringsarbejder og nybyggeri i hoved- og fagentreprise, herunder opførelse af nye moderne staldbygninger, bolig-og ferieboligprojekter. Der beskæftiges ca. 30 murere og betonfolk. SAMARBEJDSPARTNERE Samarbejdet med kunder såvel som leverandører, prioriteres højt og STB s byggeledere forestår- og har god erfaring, med den samlede koordinering af byggesagernes parter. Vi har et solidt og fast netværk af underentreprenører, som arbejder efter de samme målsætninger og det samme engagement som STB BYG, således at aftalte tidsmæssige og økonomiske rammer kan overholdes. KSS & MILJØ STB BYG overholder alle love og retningslinjer for miljøet og har udviklet eget sagsrelaterede kvalitetssikrings-, sikkerheds- og sundhedssystem, der også er gældende for vore underentreprenører og leverandører. ORGANISATION STB Byg Holding ApS er moderselskab for entrepriseafdelingen samt tømrer/snedker og murerforretningerne. Den daglige ledelse forestås, af Jan Olesen og Jens Winther, der ligeligt ejer holdingselskabet.

9 SELSKABSDIAGRAM STB BYG A/S ENTREPRISE HÅNDVÆRK OFFENTLIG PRIVAT TØMRER MURER SNEDKERI

10 ORGANISATION OG ANSVAR DIREKTION Jens winther Jan Olesen SALG & MARKETING ØKONOMI ADM. & IT HR & PERSONALE JURA FORRETNINGSUDVIKLING HÅNDVÆRKER FORRETNING PQ TILBUD & PROJEKTERING INDKØB & KONTRAHERING PRODUKTION 1/5 ÅRS GENNEMGANG KS & MILJØ Tømrer Nord Nord Nord Murer Syd Syd Syd Snedkeri LEDERGRUPPE: ANSVARSOMRÅDER Adm. direktør: Direktør: Økonomichef: Udviklings- & strategichef: Projektchef: Forretningschef: Jens Winther Jan Olesen Jens Gordon Michael Nielsen Lasse Lindkvist Hansen Brian Bak Salg, marketing HR & personale, forretningsudvikling, økonomi, administration, IT, jura, PQ, tilbud og projektering Jura, indkøb & kontrahering, 1/5 års gennemgang, KS & Miljø projektstyring og produktion SYD Økonomi, administration & IT Udvikling & strategi samt håndværkerafdelinger Projektstyring og produktion NORD Håndværkerforretning / Tømrer, murer og snedkeri

11 BYGGELEDELSE OG PRAKTIKANTER Nøglemedarbejdere Aktuelt har koncernen 16 byggeledere, som har erfaring med gennemførelsen af såvel total-, hoved- som fagentrepriser. Uddannelsesmæssigt har vore byggeledere typisk en håndværksmæssig baggrund, suppleret med enten arkitekt-, ingeniør- eller konstruktøruddannelsen. Byggelederne opdaterer løbende deres faglige niveau gennem deltagelse i kurser og relevante konferencer, og der sker en løbende erfaringsudveksling blandt byggelederne gennem månedlige erfadage, hvor alle byggeledere og ledelsen besøger og gennemgår de aktuelle byggepladser, med tilknyttede problemstillinger og nye landvindinger. Hvert år har STB BYG praktikaftaler med nye studerende, aktuelt har vi 7 praktikanter, tilknyttet byggepladserne; totalentreprisen på Varde Rådhus, Åbenrå sygehus fase 2, DOKK1 i Århus, totalentreprisen på opførelse af 36 boliger i Elev samt i håndværkerafdelingen. Vi har gennem årene fået tilrettelagt et praktikforløb, hvor de unge tilbydes et struktureret og professionelt forløb. Hvor den faglige bredde og dybde udbygges, samtidig med at frihedsgrader og ansvar udfordres i samråd med -og i respekt for den enkelte. De mange ressourcer der bliver investeret i praktikforløb er givet godt ud, og er til gavn for både praktikant og STB BYG. Det er vores erfaring at såvel praktikant som virksomhed står med et klart billede af, hvorvidt der efter praktikforløbet er tale om et match, er det tilfældet er der ofte mulighed for ansættelse. Selvom ansættelse ikke skulle være en mulighed, har praktikanterne fået et individuelt tilpasset forløb med masser af læring. Ethvert praktikforløb afsluttes med en officiel udtalelse fra ledelsen

12 BOLIGER TIL UDVIKLINGSHÆMMEDE I ELEV 36 boliger til borgere med udviklingshæmning LE2015 Bygherre: Århus Kommune KPF HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S LANDSKAB: TERRA NOVA 36 boliger til borgere med udviklingshæmning samt tilhørende fællesarealer, servicearealer, udearealer og fælleshus. Total brutto etageareal ca m². Lavenergiklasse 2015 Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: Kr År: VARDE RÅDHUS Om- og tilbygning af rådhus Bygherre: Varde Kommune Regnbuen A/S og Kontur ApS COWI Rådhuset ombygges til kontorhus med tilhørende kantinefaciliteter, mødelokaler, personalefaciliteter, arkiver og en multisal. Det nye rådhus bygges på soklen af det eksistende, der rives ned. I alt ca m² Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: Kr År: DAGINSTITUTION_LANGESKOV Ny Daginstitution-Energiklasse 2015 Bygherre: Kerteminde Kommune RUM Arkitekter A/S Oluf Jørgensen A/S Arbejdet omfatter en ny daginstitution til 254 børn fordelt på 220 børnehavebørn, 24 vuggestuebørn, 10 gæstedagplejebørn, multifunktionelt fællesrum samt personale og servicefaciliteter. På grunden er beliggende en eksisterende daginstitution, som skal kunne fungere under opførelsen af den nye daginstitution. I alt ca m² Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: Kr År:

13 144 ALMENNYTTIGE BOLIGER_ BILLUND Renovering samt genopretning Bygherre: Billund Boligforening KPF Arkitekter A/S Landskab: ByMUNCH Tækker Rådgivende Ingeniører A/S Renovering af klimaskærm for 144 almennyttige boliger samt opgradering af udearealer på Hybenvej og Kærvej i Billund. Boligerne er beliggende på et grundareal på ca m². Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: Kr År: DRØSBRO MEJERI Emne: Om- og tilbygning af Drøsbro mejeri Bygherre: Mammen Mejeri Vejle arkitekter ApS Drias A/S Om- og tilbygning af mejeri, herunder udskiftningt af tag på hovedbygning. Senest tilbygning af m² produktionshal. Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: Kr År: 2009 GEDVEDHUS Bygherre: Nyt ældrecenter Horsens kommune Arkitektfirmaet Hune & Elkjær A/S Tækker rådgivende ingeniører A/S Udvidelse/ombygning og energirenovering af gl. rådhus til ældrecenter, bestående af 24 boliger og m² Service - arealer. I alt m², heraf udgør ombygning m² og nybyg m². Desuden etablering af udearealer. Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: Kr År: 2010

14 CAMPUS SILKEBORG Ombygning af undervisningsinstitution Bygherre: VIA University College Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær A/S og KONTUR Arkitekter ApS Tækker rådgivende ingeniører A/S Til- og ombygning/energirenovering af undervisningslo kaler og administrationsafsnit, herunder kontorer, auditorier, multifunktionelle fællesrum, kantine og hovedindgang. Opgradering af udearealer, I alt m² heraf m² nybyggeri Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: kr År: HELSINGØR FERIEBY Renovering af 41 feriehuse samt fælleshus Bygherre: DFF- Fonden, FolkeFerie.dk Donorfonde: Realdania og A. P. Møller Fonden Varmings Tegnestue ApS J.J. Byg rådgivende ingeniørfirma ApS Istandsættelse og opdatering af feriebyen, for psykisk og fysisk mindrebemidlede, støttet af Realdania og A. P. Møller Fonden. Renoveringen respekterer bebyggelsens særlige og tidstypiske kvaliteter og er desuden opgraderet med nye bade- og køkkenfaciliteter. I alt m² Entreprise: Totalentreprise Entreprisesum: Kr År: PLEJECENTER SAMSØVEJ HOLBÆK Nyt plejecenter LEK 2015 Bygherre: Holbæk Ældreboligselskab v/domea, afd Totalrådgiver: Kullegaard Arkitekter A/S Danakon A/S Landskab: Lassen Landskab AS 75 boliger fællesarealer, personalekontor og et dagcenter. Areal ca m² + serviceareal på ca. 532 m² og dagcen teret på ca. 278 m² samt etabl. af udearealer Entreprisesum: Kr År:

15 VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Ombygning og opførelse af en ny undervisningsfløj Bygherre: Vejle Idrætshøjskole Ginnerup Arkitekter Drias A/S Nedbrydning af eksisterende bygninger samt opførelse af ny undervisningsfløj på m 2 efterisolering af tag på eksisterende hal samt renovering af fordelingsgange. Undervisningsfløjen indeholder klasselokaler, dansestudi er, spinninglokale samt testcenter. Entreprisesum: Kr År: PLEJEBOLIGER I LEJRE Nybyggeri af 31 nye plejeboliger Bygherre: Lejre Kommune Kullegaard Arkitekter AS, ISC Ingeniører A/S Byggeriet omfatter 31 plejeboliger på i alt m². Lavenergiklasse 1 byggeri Entreprisesum: Kr År: KIWI BUTIK STENSBALLE Ombygning til butik Bygherre: KIWI Danmark A/S SuperGros A/S Søren Jensen A/S Nedbrydning, kloakarbejde, betonarbejde, murerarbejde, tømrer- og snedkerarbejde, malerarbejde, glasfacader og skydedøre, VVS-arbejde, ventilationsarbejde, ELarbejde, ståldøre mm. I alt ca m². Entreprisesum: Kr År: 2013

16 ROSENVANG PLEJECENTER_ÅRHUS 42 nye plejeboliger Bygherre: Århus Kommune Sahl Arkitekter A/S Rambøll A/S 70 eksisterende boliger ombygges til 42 nye plejeboliger med service- og fællesarealer. Bygning i 3 plan med delvis parterre, opført som terrassehus. I alt m² heraf m² ombygning. 240 m² nybyg. Lavenergiklasse 2 byggeri. Entreprisesum: Kr År: VANDDRÅBEN SAMT BJERGGÅRDSLØKKEN SEDEN Privatfinansieret andelsboligbebyggelse Bygherre: Investeringsselskabet Andelspartneren Søholm arkitekterne Aps Keld Nørgaard F.R.I. 46 boliger med integreret carport og udhus. I alt m² beboelse. Lavenergiklasse 2 byggeri. Entreprisesum: Kr År: 2009 VARBERGPARKEN_HADERSLEV Ombygning totalrenovering af blok 15 på 4 etager Bygherre: Haderslev Andelsboligforening C. F. Møller A/S Hundsbæk & Henriksen A/S Totalrenovering og ombygning af blok 15 på 4 etager med et brutto areal på ca m² + altangange/kælder. Entreprisesum: Kr År:

17 NY DAGINSTITUTION I LUND, HORSENS Ny bæredygtig daginstitution Bygherre: Horsens Kommune Totalentreprenør: CASA Entreprise A/S SKALA Arkitekter A/S Oluf Jørgensen A/S Opførelse af energimæssigt bæredygtigt byggeri med særlig fokus på nedbringelse af CO2 udledning. Samlet bygningsareal på ca m² til integreret daginstitution med op til 160 børn og 30 personaler. Endvidere etableres nødvendige skure i terræn, ankomstvej og parkering, anlæg af ude/legearealer, hegn mv. Entreprisesum: Kr År: MISSIONSHUSET ODENSE Renovering og udvidelse af missionshus Bygherre: Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark Arkitektfirmaet Mortensen Renovering og udvidelse af missionshuset inkl.: betonarbejdet, murerarbejdet, tømrerarbejdet, inventararbejdet blikkenslagerarbejdet, VVS-arbejdet ventilationsarbejdet el-arbejdet, malerarbejdet, gulvarbejdet, foldevægsarbejdet samt elevatorarbejde. I alt ca m² heraf 547,5 m² nybyggeri. Entreprisesum: Kr År: LAVENERGIHUSE I HORSENS_HERNING_ÅRHUS_BAGSVÆRD Lavenergiboliger BR 2015/2020 Bygherre: Private Lundhilds Tegnestue ApS Areal: m² pr. bolig. 5 lavenergiboliger i lav energiklasse 2015 og Lokation: 2 huse opført i Horsens, 1 hus i Bagsværd, 1 hus i Århus og 1 hus i Herning. Entreprisesum: Kr År: 2012

18 KRAFTVARMEVÆRK_TØRRING Til- og ombygning af kraftvarmeværk Bygherre: Tørring Kraftvarmeværk Lundhilds Tegnestue ApS Rambøll A/S Etablering af en biomassefyret varmecentral med absorptionskølemaskine samt ombygning af eksisterende administrationsbygning. I alt ca.191 m² Entreprisesum: Kr År: ELMEVANG PLEJECENTER_SOLBJERG 39 plejeboliger BR 2015 Bygherre: Århus Kommune Skala Arkitekter A/S Hundsbæk & Henriksen A/S Om- og tilbygning af plejeboliger. I alt 39 boliger med service- og fællesarealer. Delvis i 2 plan. I alt m² m² ombygning m² nybygning i 2 etager. Lavenergiklasse 2 byggeri. Entreprisesum: Kr År: PSYKIATRISK HOSPITAL_ESBJERG Ombygning og renovering af hospital Bygherre: Region Syddanmark Arkitektfirmaet Hune & Elkjær A/S Stokvad & Kerstens A/S Renovering og ombygning af psykiatrisk hospital i Esbjerg. I alt m² Entreprisesum: År:

19 ÅBENRÅ SYGEHUS_ÅBENRÅ Nyt akut Sygehus BR 2015 Bygherre: Region Syddanmark Creo Arkitekter A/S og aarhus arkitekterne a/s. Oluf Jørgensen A/S Fælles akutmodtagelse og lægevagt. Sengeafdeling for fælles akutmodtagelse. Kardiologisk ambulatorium og laboratorium. Køkken og mindre restaurant. Familiehus med bl.a. sengestuer, undersøgelsesrum, fødestuer og ambulatorium. Varemodtagelse. Kælder og tunnelarealer. Areal ca m² Entreprise: Kompletteringsentreprise Entreprisesum: Kr År: ÅBENRÅ SYGEHUS FASE 2 Opførelse af psykiatrisk sygehus Bygherre: Region Syddanmark White Arkitekter A/S og Deve Architecture Wessberg A/S Murerentreprisen, tømrerentreprisen, snedkerentreprisen og gulventreprisen. Byggeriet integreres i en terras seret struktur i landskabet, der skråner 12 m ned i nordlig retning fra det eksisterende sygehus. I alt ca m² Entreprise: Kompletteringsentreprise Entreprisesum: Kr År: DOKK1_ÅRHUS Nyt multimediehus Bygherre: Århus Kommune & Realdania byg Schmidt, Hammer og Lassen A/S Rambøll A/S Multimediehuset indeholdende Hovedbibliotek, Borgerservice og udlejningsarealer. Inkl. levering og montering af ca: m 2 vægge m 2 standardsystemlofter. 700 stk. indvendige døre, herunder klassificerede og uklassifice rede døre. 100 m 2 lette skeletdæk m 2 indvendige glaspartier Entreprise: Tømrerentreprise Entreprisesum: Kr År: 2013

20 SKEJBYGÅRDSVEJ 19-21_ RISSKOV Opførelse af 183 ungdomsboliger Bygherre: Kollegiekontoret SAHL A/S TRI-CONSULT A/S 183 ungdomsboliger. Tømrer-, snedker-, og blikkenslagerarbejdet, vindues/alufacadearbejdet, gulvbelægningsarbejde, tagdækningsarbejdet samt inventararbejdet. Samlet areal ca m² og ca m² kælder, fordelt på 4 blokke i 3 etager og 4 blokke i 2 etager. Entreprise: Tømrerentreprise Entreprisesum: Kr År: CAMPUS VEJLE VUC Til- og ombygning af undervisningsinstitution Bygherre: Campus Vejle Cubo Arkitekter A/S Midtconsult A/S Undervisnings-, administrations- og kantinelokaler samt forbindelsesgang til eksisterende byggeri. Tømrer-, sned ker-, inventar-, facadebeklædnings- og fugearbejdet i nybygning M og ved ombygning af bygning N og O. I alt ca m 2 Entreprise: Tømrerentreprise Entreprisesum: kr År: FUGLEKÆRVÆNGET OG ELEVPARKEN_ÅRHUS 115 almene boliger i energiklasse 2015 Bygherre: Boligforeningen Arhus Omegn Ariktekt: Århus Arkitekterne A/S Viggo Madsen A/S Opførelse af ca 115 boliger samt 2 teknikhuse i Hasselager og Elev. I alt m². Omfattende levering og montering af lette facader inkl. vinduer og døre. Snedkerarbejder herunder lofter, indvendige døre, strøgulve, gulve, glaspartier, inventar, garderobe, køkken og skabe og tagarbjde. Entreprise: Tømrerentreprise Entreprisesum: Kr År:

21 KOLSTRUP BOLIGFORENING_AABENRAA Ombygning af 2 boligblokke Bygherre: Kolstrup boligforening Sahl Arkitekter A/S d.a.i. ingeniører a/s Ombygning af 2 boligblokke med i alt 48 lejligheder. Energi- og facaderenovering, ombygning af boliger, samt udskiftning af køkkener og badeværelser I alt m² Entreprise: Storentreprise Entreprisesum: Kr År: NETTO ODENSE Ny dagligvarebutk Bygherre: Inovater Århus Arkitekt : Hans Jørgen Jensen A/S Opførelse af ny butik på ca 1000 m 2 Entreprise: Storentreprise Entreprisesum Kr År: 2011 LØSNING KIRKE Nyt kirkecenter Bygherre: Løsning Menighedsråd Totalrådgiver: Arkitektfirmaet Mortensen Arkitektgruppen Regnbuen Opførelse af nyt kirkecenter. Areal: 520 m 2 Entreprise: Tømrerentreprise Entreprisesum: Kr ,- År: 2008

22 HAVERNE I JELLING Privatfinansieret boligbebyggelse Bygherre: Ejendomsselskabet Haverne ApS Schmidt Hammer Lassen K/S Tækker rådgivende ingeniører A/S Etape 1 af 75 boliger Entreprise: Murerentreprise Entreprisesum: Kr År: TISTRUP PLEJECENTER Opførelse af 24 boliger Bygherre: Varde Kommune H. Lindquist Arkitekter og Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S Grontmij A/S Opførelse af nyt plejecenter, iht. energikrav BR-20, med 24 boliger og fællesfaciliteter. I alt m 2 Entreprise: Jord / kloak / beton- samt murerentreprisen Entreprisesum: kr År: RETSBYGNING_HERNING Opførelse af ny retsbygning. Bygherre: A. Enggaard A/S Arkitema K/S Bascon A/S km 2 bygning i 2-3 etager med 8 retssale. Inkl. Sokkelarbejder. Flisearbejder. Slidlags arbejder. Diverse reparationsarbejder Entreprise: Murerentreprise Entreprisesum: kr År:

FIRMABESKRIVELSE. STB Byg A/S Cvr: 20 09 06 42 Andkærvej 24 7100 Vejle Tlf.: 75871767 Fax: 75872544 www.stbbyg.dk

FIRMABESKRIVELSE. STB Byg A/S Cvr: 20 09 06 42 Andkærvej 24 7100 Vejle Tlf.: 75871767 Fax: 75872544 www.stbbyg.dk TØMRER PRÆSENTATION FIRMABESKRIVELSE STB Byg A/S Cvr: 20 09 06 42 Andkærvej 24 7100 Vejle Tlf.: 75871767 Fax: 75872544 www.stbbyg.dk STB BYG A/S blev stiftet i 1956 som en traditionel tømrervirksomhed,

Læs mere

INDHOLD SLAGELSE KOMMUNE

INDHOLD SLAGELSE KOMMUNE INDHOLD B. NYGAARD-SØRENSEN 4 BNS-ånd i nye hænder 6 Renovering af beboede lejligheder 6 Byggeri skal forebygge selvmord 8 Energioptimering 11 Murerarbejde uden mangler 12 En fremtidsløsning 3 Troværdighed

Læs mere

ATTRAKTIV ERHVERVSJORD TIL SALG

ATTRAKTIV ERHVERVSJORD TIL SALG Til samtlige kontorer og butikker august 2009 Erhvervsforum Vejle Vestegn Kunsten i hverdagen 01 Et samarbejde mellem kunsten og erhvervslivet har sat Give på det kulturelle landkort. Med 49 skulpturer

Læs mere

NHH 2015 På vej mod Nyt Hospital Hvidovre 1. Region Hovedstaden NHH 2015. På vej mod Nyt Hospital Hvidovre

NHH 2015 På vej mod Nyt Hospital Hvidovre 1. Region Hovedstaden NHH 2015. På vej mod Nyt Hospital Hvidovre Region Hovedstaden NHH 2015 På vej mod Nyt Hospital Hvidovre 1 NHH 2015 På vej mod Nyt Hospital Hvidovre 2 NHH 2015 På vej mod Nyt Hospital Hvidovre NHH 2015 På vej mod Nyt Hospital Hvidovre 3 Trykt Januar

Læs mere

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst BYGHERREN - et magasin fra Gratisbyggetilbud.dk OKTOBER 2007 HÅNDVÆRKERE Nu er det slut med at ringe forgæves! VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst Andelsboligforeninger vælger

Læs mere

Find blanketter og vejledninger i Servicebutikken

Find blanketter og vejledninger i Servicebutikken FEBRUAR 2012 Find blanketter og vejledninger i Servicebutikken Du kan downloade eller bestille alle blanketter, vejledninger og bøger fra Dansk Byggeri på www.danskbyggeri.dk/servicebutikken 2 1 Side 6

Læs mere

12 eksempler. på øget produktivitet og bedre bundlinje. Byggeri og anlæg - øget produktivitet

12 eksempler. på øget produktivitet og bedre bundlinje. Byggeri og anlæg - øget produktivitet 1 12 eksempler på øget produktivitet og bedre bundlinje Byggeri og anlæg - øget produktivitet 2 Indhold Forord 3 Hurtige tiltag med umiddelbar effekt 4 Kommunikation mellem faggrupper er vejen til færre

Læs mere

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE 9 eksempler 1 på udvikling og bedre bundlinje 04 08 12 16 20 24 28 32 36 Uddannelse har skabt ny virksomhedskultur Brdr. Andersen Nyt akkordsystem giver gevinst for alle CJ Anlæg It-systemer optimerer

Læs mere

Fremtidens kontor skal give plus på bundlinien

Fremtidens kontor skal give plus på bundlinien MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING udgives i samarbejde med Byggesocietetet Fremtidens kontor skal give plus på bundlinien Nr. 6 august 2010 3. årgang Pris Dkk 85,- Stort tema om renovering: Milliardpotentiale

Læs mere

ET NYT NAVN FOR TILGÆNGELIGHED

ET NYT NAVN FOR TILGÆNGELIGHED 5. årgang nr 5 august 2007 ET NYT NAVN FOR TILGÆNGELIGHED Flere og flere virksomheder opdager fordelene ved at leje maskiner og udstyr til projekter i bygge- og anlægsbranchen, i industrien og den offentlige

Læs mere

9. årgang nr 3 september 2011. magasin for byggeri, anlæg og industri. 2 Regnbue over Aarhus 2 Fornyelse og tradition 2 Arbejdsmiljø

9. årgang nr 3 september 2011. magasin for byggeri, anlæg og industri. 2 Regnbue over Aarhus 2 Fornyelse og tradition 2 Arbejdsmiljø 9. årgang nr 3 september 2011 magasin for byggeri, anlæg og industri 2 Regnbue over Aarhus 2 Fornyelse og tradition 2 Arbejdsmiljø 1 Erhverv Implementeringen gik ufatteligt smertefrit. Hele forløbet tog

Læs mere

Boliger og hjem for særligt udsatte

Boliger og hjem for særligt udsatte Boliger og hjem for særligt udsatte Evalueringsrapport September 2004 Bascon A/S CASA Boliger og hjem for særligt udsatte September 2004 Publikationen kan læses på Socialministeriets hjemmeside: www.sm.dk

Læs mere

INDHOLD FAGLIGT LEDER

INDHOLD FAGLIGT LEDER 5. årgang nr 3 april/maj 2007 18 6 20 20 LEDER 5 Cirkulært og breve bliver elektroniske Michael H. Nielsen TEMA: MEDLEMMER OG FORBRUGERE Fire forbrugerordninger, en forbrugerkampagne, Byggeriets Ankenævn

Læs mere

Praktikophold som byggeteknikker. Arkitektfirmaet Friis Andersen a/s

Praktikophold som byggeteknikker. Arkitektfirmaet Friis Andersen a/s Praktikophold som byggeteknikker Arkitektfirmaet Friis Andersen a/s Ellen Agger BTH NÆSTVED 20.10.2014 Denne rapport er udarbejdet i forbindelse med 10 ugers praktikophold i 4. semester af byggeteknikkeruddannelsen.

Læs mere

Helhedsplanlægning i almene boligorganisationer

Helhedsplanlægning i almene boligorganisationer Helhedsplanlægning i almene boligorganisationer - Rammen for boligorganisationens fornyelse og fremtidssikring af en afdeling University College Nordjylland 2014 Bygningskonstruktøruddannelsen Efterår

Læs mere

CRAMO HAR BYGGE- MASKINERNE!

CRAMO HAR BYGGE- MASKINERNE! 6. årgang nr 1 januar 2008 CRAMO HAR BYGGE- MASKINERNE! Landets bredeste sortiment. Cramo har landets bredeste og mest moderne byggemaskineflåde. Vi kan sikre dig stor effektivitet i dit arbejde, om det

Læs mere

Nr. 49, marts 2014. Favrholm, Hillerød. C.C. Brun Entreprise A/S Ravnstrupvej 67, 4160 Herlufmagle www.ccbrun.dk

Nr. 49, marts 2014. Favrholm, Hillerød. C.C. Brun Entreprise A/S Ravnstrupvej 67, 4160 Herlufmagle www.ccbrun.dk Nr. 49, marts 2014 Favrholm, Hillerød C.C. Brun Entreprise A/S Ravnstrupvej 67, 4160 Herlufmagle www.ccbrun.dk Redaktionen Næste udgave af CCB Nyt vil udkomme i juni 2014. Indlæg kan sendes ind til kontoret,

Læs mere

MURERFAGET I BEVÆGELSE

MURERFAGET I BEVÆGELSE MURERFAGET I BEVÆGELSE et innovationsprojekt FORLAGET TEGL Erik Fog MURERFAGET I BEVÆGELSE et innovationsprojekt FORLAGET TEGL MURERFAGET I BEVÆGELSE ET INNOVATIONSPROJEKT 1. udgave, 1. oplag, april 2007

Læs mere

SJÆLLAND. Kunderne i kongestol. FN driver udvikling af ny bydel. Vejen til Kina går gennem klynger. Fokus på regionerne: Helsingør & Roskilde

SJÆLLAND. Kunderne i kongestol. FN driver udvikling af ny bydel. Vejen til Kina går gennem klynger. Fokus på regionerne: Helsingør & Roskilde MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING udgives i samarbejde med Byggesocietetet Nr. 5 juni 2010 3. årgang Pris Dkk 85,- Kunderne i kongestol FN driver udvikling af ny bydel Vejen til Kina går gennem

Læs mere

Spar penge på at bygge nyt

Spar penge på at bygge nyt # 8:2013 Riv ned og byg nyt Spar penge på at bygge nyt Flere og flere vælger at bygge nyt i stedet for at reparere på det gamle og det er der gode grunde til. Det er sund fornuft at tænke på fremtiden

Læs mere

Arkitekternes vej gennem krisen

Arkitekternes vej gennem krisen MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING Nr. 6 december 2008 1. årgang Pris Dkk 85,- Arkitekternes vej gennem krisen OPS og OPP i højere gear Butikscentre på vej over hele Europa Yderregioner bliver

Læs mere

3B s beboerblad. hjælpe, Evner man at. skal man gøre det. Nybyggeri i 3B Side 6-9. Større fokus på huslejekronerne Side 12-13

3B s beboerblad. hjælpe, Evner man at. skal man gøre det. Nybyggeri i 3B Side 6-9. Større fokus på huslejekronerne Side 12-13 3B s beboerblad 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 3 - juli 2009 3B s beboerblad til alle, der bor i Boligforeningen 3B nr. 9 Maj 2012 Nybyggeri i 3B Side 6-9 Større fokus på

Læs mere

LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 25 STYR PÅ BYGGERIET. - om entrepriseformer til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri

LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 25 STYR PÅ BYGGERIET. - om entrepriseformer til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 25 STYR PÅ BYGGERIET - om entrepriseformer til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri LOAPJECE korr. 23 aug 25/08/05 15:36 Side 2 02 Indhold Når ildsjæle bygger...................................

Læs mere

Implementering af BIM

Implementering af BIM Dan Nissen Speciale 7.semester 13 03 2012 1 Titelblad: Titel: Forfatter: Dan Nissen Lille Thorupvej 17 8860 Ulstrup dn42130@ucn.dk / dk@lykkenissen.dk Udarbejdet som: 7. semesters speciale, med valgfrit

Læs mere

Digitale værktøjer i det udførende byggeri. Af Michael Mortensen

Digitale værktøjer i det udførende byggeri. Af Michael Mortensen Digitale værktøjer i det udførende byggeri Af Michael Mortensen Et 7. semester speciale på Bygningskonstruktøruddannelsen ved VIA University College, Campus Horsens. Vejleder: Jacob Strunge 24/10/2014

Læs mere

State-of-the-Art Rapport Arbejdsgruppe Værdiledelse

State-of-the-Art Rapport Arbejdsgruppe Værdiledelse State-of-the-Art Rapport Arbejdsgruppe Værdiledelse Byggeriets Evaluerings Center Udarbejdet for Arbejdsgruppe Værdiledelse Af Anders Kirk Christoffersen, NIRAS August 2003 ISBN: 87-91363-09-8 INTRODUKTION

Læs mere

Region Syd. FoKus Middelfart. TEMA Byg og anlæg. Mikkelsen & Andersen A/S. Middelfart Sparekasse Nye tider i Middelfart Sparekasse Side 4-5

Region Syd. FoKus Middelfart. TEMA Byg og anlæg. Mikkelsen & Andersen A/S. Middelfart Sparekasse Nye tider i Middelfart Sparekasse Side 4-5 www.erhverv-fyn.dk NR. 1 31. ÅRGANG 2012 Region Syd danrevi Toprevision Side 6 Krogh & Long ApS Side 8 Trap+ Side 13 Middelfart Sparekasse Nye tider i Middelfart Sparekasse Side 4-5 FoKus Middelfart TML

Læs mere

RAPPORT. FoU-projekt om partnerskaber med erhvervslivet. Projektnummer: 122084

RAPPORT. FoU-projekt om partnerskaber med erhvervslivet. Projektnummer: 122084 RAPPORT FoU-projekt om partnerskaber med erhvervslivet Projektnummer: 122084 Projektets titel: Optimering af lokalt skole-/virksomhedssamarbejde gennem partnerskabsaftaler Projektansvarlig: Nationalt Center

Læs mere

træ OKTOBER 2009 02/0 Udgiver: træs ek tion

træ OKTOBER 2009 02/0 Udgiver: træs ek tion OKTOBER 2009 Energirigtige vinduer vinduer - der - der der giver giver huset huset stil! stil! stil! Når Når der der skal skal skiftes skiftes vinduer vinduer og døre og døre er det er det meget meget

Læs mere

beretning 2012 temauddannelse erfaringsformidling gode tage gode vådrum eftersyn skadedækning organisation økonomi håndværkere byggeskader

beretning 2012 temauddannelse erfaringsformidling gode tage gode vådrum eftersyn skadedækning organisation økonomi håndværkere byggeskader gode tage gode vådrum erfaringsformidling beretning 2012 eftersyn skadedækning økonomi organisation byggeskader håndværkere praktik tekniske skoler temauddannelse efteruddannelse hovedforløb byggeriets

Læs mere