Kom hurtigt i gang Kardiologi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom hurtigt i gang Kardiologi"

Transkript

1 Kom hurtigt i gang Kardiologi WEB sørger for webbaserede resultater, der er formidles via hospitalsnetværk. Webserveren sender undersøgelser til standardwebbrowsere, f.eks. Microsoft Internet Explorer eller Netscape Navigator. For at bruge WEB1000 skal du have en understøttet webbrowser og en forbindelse til det netværk, hvorpå webserveren er installeret. Tiltænkt anvendelse WEB software og computerplatform udgør et system, hvormed uddannede og kvalificerede specialister kan se på medicinske billeddata. Det er kun meningen, at systemet skal anvendes til at samle, organisere, dele og vise patienters billeder og demografiske oplysninger, så de kan studeres nærmere og henvises til andre. Appletten WEB1000 kan benyttes til at vise billeder via et hospitals intranet eller over internettet fra et afsides sted. Billeder, der gemmes på WEB1000 er flygtige, da det ikke er meningen, at WEB1000 skal fungere som arkiveringsudstyr. Når WEB1000 benyttes til andre formål end det tiltænkte, f.eks. som støtteværktøj i forbindelse med kirurgisk planlægning eller indgreb, sker det ud fra brugerens skøn med samtidig accept af de fremførte advarsler, der fraråder en sådan brug. 1. Log på 2. Søgning på webserveren efter undersøgelser 3. Sådan oprettes en wizard til søgning, der automatiserer dine søgninger 4. Valg af undersøgelser, der skal vises 5. Sådan vises tilgængelige undersøgelser 6. Afspilning af MPEG billeder 7. Navigering efter undersøgelse med glideknappen Undersøgelse 8. Navigering mellem valgte undersøgelser efter patient 9. Sammenligning af billeder fra to undersøgelser 10. Visning af de tilgængelige rapporter til undersøgelser 11. Visning af rapport og billede ved siden af hinanden 12. Log ud af WEB1000 Artikel-ID:

2 Logger på WEB1000 Hver bruger har et entydigt bruger-id og password. Dette er vigtigt for systemets sikkerhed og patientoplysningernes fortrolighed. Dit login-id gemmer: Eventuelle brugerpræferencer, du har ændret, mens du har brugt systemet Tilgængelige værktøjer Søgewizarder, du har oprettet Din systemadministrator indstiller dine login-rettigheder og bestemmer, hvilke funktioner der er tilgængelige. For at logge på WEB Indtast URL eller IP-adresse i feltet Address (Internet Explorer) eller Location (Netscape). 2. Tryk på Enter. 3. Såfremt du anmodes om at acceptere det digitale certifikat, klik på Altid. Denne meddelelse ses ikke næste gang, du logger på. Den Java applet, som WEB1000 benytter, er underskrevet med et digitalt certifikat, så den har adgang til bestemte funktioner i din computer, f.eks. udskift. Certifikatet verificerer, at denne applet er skaffet fra en pålidelig kilde, og at den ikke vil udføre nogen form for ulovlige funktioner. 4. Klik på OK. 5. Indtast dit bruger-id i feltet Bruger-ID. 6. Indtast dit password i feltet Password. Afhængigt af, hvordan din systemadministrator har konfigureret WEB1000, udløber dit password muligvis efter et specificeret antal dage. Du får vist en advarselsdialog, som fortæller dig hvor mange dage, der er tilbage, inden dit password udløber. For at ændre dit password, se Ændring af dit password. 7. Klik på Log på eller tryk på Enter. Hvis dit password er forkert, får du en fejlmeddelelse. Indtast dit bruger-id og password igen. Hvis du stadig har problemer, bedes du kontakte din systemadministrator. 8. Hvis det er konfigureret af din systemadministrator, åbnes dialogen Loginhistorik med nærmere oplysninger om datoen, tidspunktet og maskinnavnet for dit sidste vellykkede login samt alle mislykkede login-forsøg siden dette tidspunkt. Klik på OK. Hvis loginoplysningerne indikerer, at en anden person bruger eller forsøger at bruge din bruger-id og dit password, bedes du kontakte din systemadministrator. Hvis dit login er korrekt, åbnes WEB1000 på siden Undersøgelse. Bemærk: Dit password skelner mellem store og små bogstaver. ADCD er ikke det samme som Abcd eller abcd. Artikel-ID:

3 Søgning på Web Server efter undersøgelser Inden du kan se undersøgelsesbilleder eller -rapporter, skal du definere de søgeparametre, der skal bruges til at finde frem til undersøgelsen. Det kaldes også en forespørgsel at sende søgeparametre til webserverens database. En søgning består af ét eller flere søgekriterier. Der kan vælges op til seks forskellige søgekriterier og seks forskellige søgebegrænsninger. Tip: Et wildcard eller jokertegn står for ukendte oplysninger i søgningen: Asterisken (*) erstatter et vilkårligt antal tegn, mens spørgsmålstegnet (?) erstatter et enkelt tegn. Brug wildcard eller jokertegn, hvis du er i tvivl om stavemåden eller kun kan huske en del af et ord eller tal. Nogle søgekriterier giver dig mulighed for at vælge fra en begrænsningsliste, f.eks. forskellige modalitetstyper. Hvad disse kriterier angår, skal der vælges fra de givne lister. Andre søgekriterier, som f.eks. patientnavn, patient-id eller accessionsnummer, er specifikke for en undersøgelse. Du skal indtaste disse begrænsninger. Hvis du ikke kender hele patientnavnet, kan du indtaste jokertegn. Du skal dog specificere det fuldstændige patient-id eller accessionsnummer. For at søge på Web Server 1. Vælg en Placering fra rullelisten Søgebegrænsning (under Placerings søgekriterier). Du skal vælge Placering som et kriterium for hver søgning. Du kan kun bruge Placering én gang pr. søgning. Som standard er det det første felt, hvor der står Søgekriterier. 2. Vælg så mange andre søgekriterier fra rullelisterne som der er brug for til din søgning. Se Søgekriterier for en liste over søgekriterier og beskrivelser. Datokriteriet kan kun bruges én gang pr. søgning, mens de andre kriterier kan bruges flere gange. Du kan f.eks. vælge Modalitet to gange som til søgning efter både CT og CR. 3. Vælg de tilsvarende søgebegrænsninger for de kriterier, du har valgt. 4. Klik på Søg efter undersøgelser for at søge efter tilsvarende undersøgelser. Kun undersøgelser, som matcher alle specificerede parametre, vises. Bemærk: Serverens dato og klokkeslet bruges, når søgebegrænsningen Dato benyttes. For at nulstille standardkriteriernes værdier 1. Klik på Nulstil forespørgselskriterier. Kriterierne nulstilles til det de var, da du først åbnede WEB1000 for arbejdsgangen. Artikel-ID:

4 Sådan oprettes wizarder til søgning, der automatiserer dine søgninger Brug wizarden til at gemme indstillingerne, efter søgningens kriterier og begrænsninger er valgt. Der er valgmuligheder, så wizarden kan anføres på listen, når programmet starter, samt så siden Vis startes, så snart søgningen er færdig. For at oprette en wizard for søgning 1. På siden Undersøgelse vælger du dine søgekriterier fra rullelisterne. Se Søgekriterier for at få flere oplysninger om søgekriterier og begrænsninger. 2. Vælg dine søgningsbegrænsninger baseret på de kriterier, du har valgt. 3. Klik på Ny wizard. Dialogen Ny wizard åbnes. 4. Indtast wizardens navn i boksen Wizardnavn. 5. Sæt kryds ved de nødvendige valgmuligheder: Opstartwizard kører wizarden, når WEB1000 er startet. Vis billeder, når undersøgelsen matcher søgekriterierne viser automatisk billederne, når en undersøgelse er fundet. 6. Klik på OK. Den nye wizard ses under hovedværktøjslinjen som en knap med det navn, du har givet den. Artikel-ID:

5 Valg af undersøgelser til visning Når der sendes en forespørgsel, søger WEB1000 igennem alle tilgængelige undersøgelser og viser kun de undersøgelser, der svarer til dine kriterier, på listen Vis. Inden du kan se billeder eller rapporter, skal du vælge den undersøgelse (eller de undersøgelser), som skal vises. Resultaterne af din søgning sorteres, inden de vises på skærmen. Klik i listen Vis på en kolonneoverskrift, så søgeresultaternes oplysninger sorteres i netop den kolonne. Undersøgelser for den samme patient grupperes sammen i en mappe, som ses over patientens første undersøgelse. Denne mappe er som standard lukket. Bemærk: Selve mappeikonet er ikke en undersøgelse. Det er en beholder til de undersøgelser, der tilhører samme patient. Hvis du markerer mappen og udfører en handling (f.eks. visning af billeder), vælges alle de undersøgelser, der er inde i mappen. Hvis du markerer en undersøgelse inde i mappen, vælges kun den undersøgelse. For at vælge en eller flere undersøgelser til visning For at vælge en enkelt undersøgelse, klikkes der på undersøgelsen. Når der skal vælges flere efterfølgende undersøgelser, trykkes der på tasten Ctrl, som holdes nede, og dernæst klikkes der på undersøgelserne. For at vælge flere efterfølgende undersøgelser, tryk på tasten Shift og klik dernæst på første og sidste undersøgelse. For at vælge alle undersøgelser for en patient, klikkes der på mappens ikon ved siden af patientnavnet. De valgte undersøgelser ses nu markede med mørk baggrund og lys tekst. For at vise alle en patients undersøgelser For at udvide, så alle en patients undersøgelser vises, klik udvid (+) ved siden af mappen. For at lukke mappen, så kun patientens navn og ID vises, klik luk (-) ved siden af mappen. For at sortere undersøgelser Klik på den relevante kolonneoverskrift for at sortere undersøgelserne. Klik f.eks. på kolonnen Modalitet for at sortere efter modalitet. Klik igen på samme kolonneoverskrift for at se resultaterne i omvendt rækkefølge. Artikel-ID:

6 Sådan vises tilgængelige undersøgelser Efter at du har valgt én eller flere undersøgelser, kan de tilgængelige billeder vises sammen med hver undersøgelse. For at vise en tilgængelig undersøgelse 1. Vælg en undersøgelse fra listen Vis. Se Valg af undersøgelser for at få flere oplysninger. 2. Klik på én af knapperne Vis. For at vise en undersøgelse via genvejsmenuen 1. Højreklik på en undersøgelse på listen Vis. Hvis der bruges en Mac, så klik på COMMAND og klik på en undersøgelse. 2. Vælg Se billederne fra genvejsmenuen. Billedet vises på siden Vis. Artikel-ID:

7 Afspilning af MPEG billeder MPEG afspilleren danner en film ved at afspille billederne i en kontinuerlig sløjfe eller i formatet still. Modaliteterne røntgenangiografi (X-ray Angiography, XA), ultralyd (Ultrasound, US) og nuklearmedicin (Nuclear Medicine, NM) er nyttige for kardiologerne til at efterspore blodets strømning i kroppen. Bemærk: MPEG afspilleren understøttes ikke på MAC OS. For at afspille MPEG billeder 1. Find en undersøgelse på siden Undersøgelse. 2. Klik på billedikonet. 3. Benyt visningsværktøjerne til at se billederne. Valgmulighed Ikon Beskrivelse Delt skærm Display ses på en delt skærm. Afspil Afspiller MPEG filmen. Stop Standser billedbevægelsen. Vis fuld skærm Forrige/Næste ramme Rammehastighed Viser billeder på fuld skærm. Dette værktøj fungerer kun, mens MPEG filmen afspilles. Der kan ikke vises fuld skærm, når MPEG filmen er standset. Tryk på tasten Esc for at vende tilbage til normal visning. Bladrer gennem rammerne i MPEG. Anvendes i formatet still. Indstiller rammernes hastighed. Til brug i dynamisk format. Bemærk: MPEG afspilleren er et værktøj med licens til brug af kardiologerne. Artikel-ID:

8 Navigering efter undersøgelse med glideknappen Undersøgelse Hvis flere undersøgelser er valgt på listen Vis, kan der navigeres mellem dem ved hjælp af glideknappen Undersøgelse. Antallet af undersøgelser vises til højre for glideknappen, og den undersøgelse, der ses i øjeblikket, er markeret på positionsglideknappen. WEB1000 viser sider fra den nye undersøgelse, efterhånden som glideknappen bevæges. For at navigere efter undersøgelse på siden Vis Klik på højrepilen for at gå én undersøgelse frem. Klik på venstrepilen for at gå én undersøgelse tilbage. Klik på og træk positionsglideknappen for at flytte til en bestemt undersøgelses placering på rullepanelet. Artikel-ID:

9 Navigering mellem valgte undersøgelser efter patient Hvis flere undersøgelser er valgt på listen Vis, kan der navigeres mellem dem ved at bruge listen Oplysninger om undersøgelsen. For at navigere mellem undersøgelser efter patient på siden Vis 1. Klik på rullelistens pil ved siden af patientnavnet over glideknappen Undersøgelse. Der vises en liste over patientnavne med flere patientoplysninger, f.eks. modalitet, undersøgelsesdato og - tidspunkt. 2. For at komme til en bestemt patients undersøgelse, klikkes der på patientens navn på listen. Artikel-ID:

10 Sammenligning af billeder fra to undersøgelser Brug tilstanden Delt skærm til at sammenligne to undersøgelser ved siden af hinanden. Vinduet Vis opdeles nu i to visningsområder. Hver halvdel af skærmen har egen værktøjslinje, så billederne kan bearbejdes hver for sig. Det er også muligt at se billede og rapport ved siden af hinanden. For at sammenligne billeder fra to undersøgelser 1. Klik på Delt skærm. Vinduet Vis opdeles nu i to visningsområder. 2. Brug glideknappen Undersøgelse i venstre rude til at vælge en patient. 3. Brug glideknappen Undersøgelse i højre rude til at vælge en anden patient. 4. Brug hver rudes værktøjer til at manipulere med de to billeder. For at vende tilbage til tilstanden med enkelt skærm Klik igen på Delt skærm. WEB1000 går altid tilbage til den patientundersøgelse, som blev vist på skærmens venstre halvdel. Bemærk: Du vil muligvis få denne meddelelse, når du forsøger at bruge funktionen Delt skærm: "Du kan ikke bruge funktionen Delt skærm til at vise flere patienter med dine aktuelle tilladelser." Henvend dig til din systemadministrator, hvis du har brug for denne funktion. Artikel-ID:

11 Visning af de tilgængelige rapporter til undersøgelser Hvis der er en tilgængelig rapport til en undersøgelse, kan rapporten ses på siden Rapport. Hver rapport har tre afsnit: Oplysninger om patienten, oplysninger om rapporten og oplysninger om undersøgelsen. For at se en tilgængelig rapport 1. Se i listen Vis efter en undersøgelse med et rapportikon i kolonnen Undersøgelsesstatus Ikon Definition Ikonet Foreløbig undersøgelse med foreløbig tekst. Ikonet Godkendt undersøgelse med foreløbig tekst. 2. Vælg én eller flere undersøgelser med disse ikoner. 3. Vælg siden Rapport eller klik på Hent rapport. 4. Brug rullepanelet Undersøgelse til at navigere gennem rapporten. 5. Klik på knapperne Skriftstørrelse for at gøre skriftstørrelsen større eller mindre. Tre skriftstørrelser er til rådighed: stor (24 pt), medium (18 pt) og lille (12 pt). Som standard vises rapporten med en 12 punkt skrift. 6. Hvis du har valgt flere undersøgelser fra listen Vis, kan rapporterne gennembladres med glideknappen Undersøgelse. Artikel-ID:

12 Visning af rapport og billede ved siden af hinanden Hvis der er en tilgængelig rapport til en undersøgelse, kan man se billederne og den tilhørende rapport ved siden af hinanden i tilstanden Delt skærm. For at vise rapport og billede ved siden af hinanden 1. Vælg en undersøgelse med en tilgængelig rapport fra siden Undersøgelse. 2. Klik på 1x1 format. Billedet vises på siden Vis. 3. Klik på Hent rapport. 4. Klik på tilstanden Delt skærm. Rapporten og billedet vises ved siden af hinanden. 5. Brug rullepanelerne til at se alle oplysninger i de forskellige afsnit af rapporten: Oplysninger om patienten, oplysninger om rapporten og oplysninger om undersøgelsen. For at vende tilbage til tilstanden med enkelt skærm Klik på tilstanden Delt skærm. Artikel-ID:

13 Log ud af WEB1000 Når din arbejdsgang er færdig, eller computeren efterlades uden opsyn, bør du logge af, inden webbrowserprogrammet lukkes. Hvis webbrowseren lukkes, inden du logger af, bliver eventuelle nye ændringer af dine brugerpræferencer ikke gemt. Det at logge af beskytter systemets sikkerhed. Det forhindrer også forkerte brugere i at arbejde via dit bruger-id og password, som er dine beviskilder. Bemærk: Din systemadministrator kan have konfigureret WEB1000 til automatisk at logge inaktive brugere af efter en bestemt periode. Hvis denne funktion er aktiveret, logges du af, hvis du ikke udfører nogen handling i WEB1000 i en bestemt periode. Hvis dette sker, skal du logge på igen for at få en ny forbindelse. For at logge af WEB1000 Klik på Afslut fra siden Undersøgelse. Artikel-ID:

14 Kom hurtigt i gang Kardiologi Copyright Produktet WEB1000 er et varemærke, der tilhører Agfa Inc.. Alle andre produkter og virksomhedsnavne, som nævnes i dette dokument, bør betragtes som registrerede varemærker eller varemærker tilhørende de respektive virksomheder Agfa Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i denne Videnbase kan ændres uden forudgående varsel Producentens ansvar Producenten, installatøren eller importøren er kun ansvarlig for udstyrets sikkerhed, pålidelighed og ydelse, hvis: Installation, modifikationer, justeringer, ændringer eller reparationer udføres af servicepersonale med de fornødne kvalifikationer. Den elektriske installation på det sted, hvor udstyret anvendes, sker i overensstemmelse med en gældende sikkerhedsstandard (UL, CSA eller IEC/CDE). Udstyret bruges i overensstemmelse med anvisningerne i Installationsvejledningen og Videnbasen. Ingen anden software end den, der følger med denne pakke, eller som er godkendt af vil blive installeret på WEB1000 serveren eller PC'en.

Kom hurtigt i gang Radiologi

Kom hurtigt i gang Radiologi Web1000 5.1 sørger for webbaserede resultater, der er formidles via hospitalsnetværk. Webserveren sender undersøgelser til standardwebbrowsere, f.eks. Microsoft Internet Explorer eller Netscape Navigator.

Læs mere

Dette afsnit er til kardiologibrugere, som viser MPEG'er. Læs følgende emner for at få hjælp med problemer, der opstår, mens der vises MPEG'er.

Dette afsnit er til kardiologibrugere, som viser MPEG'er. Læs følgende emner for at få hjælp med problemer, der opstår, mens der vises MPEG'er. MPEG fejlfinding Dette afsnit er til kardiologibrugere, som viser MPEG'er. Læs følgende emner for at få hjælp med problemer, der opstår, mens der vises MPEG'er. Fornødne komponenter til MPEG Netscape brugere

Læs mere

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD)

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Hvor finder jeg ServiceDesk?...2 Fanebladet Start Startside...3 Hvordan opretter jeg en ny opgave?...4 Hvordan laver jeg et skærmdump og får lagt det ind i min

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Præsentationer Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 8 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 21 Vejledende løsning... Side 22 GoogleDocs Præsentationer

Læs mere

IntoWords ipad Tjekliste

IntoWords ipad Tjekliste IntoWords ipad Tjekliste IntoWords Generelt Gennemgået Øvelse Installation af IntoWords til Ipad 1 Login til Skole 2 Login til Privat 3 Login til Erhverv 4 Værktøjslinjen 5 Indstillinger i IntoWords 6

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på den Sundhedsfaglige diplomuddannelse Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på den Sundhedsfaglige diplomuddannelse Sådan

Læs mere

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Institutionens brugeradministrator på Optagelse.dk kan oprette medarbejdere med forskellige roller og rettigheder. Når du opretter en

Læs mere

Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning

Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning Redigeret april 2009 Stævnesystemet kan bruges i netværksopsætning med flere stævnesystemer der benytter en fælles database. På denne måde kan man arbejde

Læs mere

ViTal. Første start et overblik. ViTal bjælken. ViTal Læsebjælken. ViTal Kom godt igang

ViTal. Første start et overblik. ViTal bjælken. ViTal Læsebjælken. ViTal Kom godt igang ViTal Første start et overblik Når ViTal starter første gang med fabriksindstillingerne vises to ting på skærmen: ViTal bjælken Stemmen som er valgt afhænger af hvilke der er tilgængelige på maskinen;

Læs mere

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 1 Næste hjemmeopgave Eventuelt vinduer igen Mapper og filer på USB-stik Vi skal hertil grundet opgave 2 Internet Pause (og det bliver nok

Læs mere

Ordbogsværktøjet mikrov.dk

Ordbogsværktøjet mikrov.dk Kom godt i gang med Ordbogsværktøjet mikrov.dk Forord - et læse- og skrivestøttende sprogværktøj Ordbogsværktøjet kan anvendes som betydnings- og retskrivningsordbog eller som et undersøgende og støttende

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark

Huskesedler. Design og automatisering af regneark Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2007 Indholdsfortegnelse Ark... 3 Diagram... 5 Eksport af data... 6 Fejlretning i formler... 7 Funktioner... 8 Tekstimport... 10 Import

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2016 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2007 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

Ældresagen datastue Aktivitetsteltscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Internettet på ipad. Tema. Internettet. på ipad Opdateret 29.

Ældresagen datastue Aktivitetsteltscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Internettet på ipad. Tema. Internettet. på ipad Opdateret 29. n Tema Internettet på ipad Opdateret 29. marts 2016 Sofus Opdateret d. 29. marts 2016 Side 1 Indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7-8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16

Læs mere

HP Mini-fjernbetjening (kun udvalgte modeller) Brugervejledning

HP Mini-fjernbetjening (kun udvalgte modeller) Brugervejledning HP Mini-fjernbetjening (kun udvalgte modeller) Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows og Windows Vista er amerikanskregistrerede varemærker tilhørende Microsoft

Læs mere

Vejledning - mitcfu.dk

Vejledning - mitcfu.dk 1 Vejledning - mitcfu.dk Denne vejledning er rettet mod pædagogiske konsulenter med henblik på anvendelse af mitcfu.dk som værktøj til berigelse af centrenes udlånsmaterialer. 1. Åben Internet Explorer

Læs mere

Betjeningsvejledning. Applikationssite

Betjeningsvejledning. Applikationssite Betjeningsvejledning Applikationssite INDHOLDSFORTEGNELSE Sådan læses denne vejledning...2 Anvendte symboler...2 Ansvarsfraskrivelse... 3 Bemærkninger... 3 Applikationssidens egenskaber...4 Før du går

Læs mere

PC - installation af Maple 2016 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 2016 med GYM-pakken PC - installation af Maple 2016 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 2016 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin 2 - Vælg Vogn Trin 3 - Parter Book din vognmand Trin 1 - Indtast selv booking Batchupload Send din opgaveliste

Læs mere

SDB. MySQL Installation Guide

SDB. MySQL Installation Guide SDB MySQL Installation Guide MERE 2003 D. 05 July, 2003 Installation af MySQL databasen Introduktion...2 Krav for at installere MySQL...2 Installationen...3 Udpak zip filen...3 Start Installationen...3

Læs mere

Loginvejledning, tips og hjælp

Loginvejledning, tips og hjælp Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse gennemføres digitalt i ansøgningssystemet STADS-DANS.

Læs mere

WebGIS. Zoom. Klik på knappen Startside (skift øst/vest) hvis du vil se kommuner i den anden landsdel. September 2014

WebGIS. Zoom. Klik på knappen Startside (skift øst/vest) hvis du vil se kommuner i den anden landsdel. September 2014 WebGIS September 2014 WebGIS er en webside, der viser HMN Naturgas gasledninger. Private kan se hvor gas stikledningen ligger på deres egen grund. Visse samarbejdspartnere har fået lidt udvidet adgang

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2016 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

AVERMEDIA. Quick Guide. Version: 5.7.0.0057b

AVERMEDIA. Quick Guide. Version: 5.7.0.0057b AVERMEDIA Quick Guide Version: 5.7.0.0057b Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Previewer... 3 Playback... 7 Intelligent søgning... 12 Brænding af CD/DVD... 14 Webcam opkobling... 18 Support...

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand. Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand. Opret vogn og chauffør Trin 1 - Opret en vogn Trin 2 - Opret en chauffør Trin 3 - Tildel en chauffør til en vogn Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S)

1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S) Send Digitalt. Elementerne i Send Digitalt vinduet 1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S) 2. Tjek kan anvendes til at kontrollere, om der kan sendes

Læs mere

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1 Denne aktivitet viser, hvordan du kan lave en enkelt tavle til skrivning Dette hjælpeark følger efter Kom godt i gang med at skrive og forudsætter, at du er fortrolig med de grundlæggende funktioner i

Læs mere

Quickguide. Waoo! Web TV på ipad

Quickguide. Waoo! Web TV på ipad Quickguide Waoo! Web TV på ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din ipad...4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ...10 Kontaktinformation... 14 Velkommen til Waoo! Web TV

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login UNI Login brugeradministration - fra Lectio til UNI Login 1. udgave, december 2010 Indhold 1 Formålet med denne vejledning... 2 2 Eksportér csv-fil med elev- og/eller lærerdata fra Lectio... 3 3 Importér

Læs mere

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen Sa dan udfylder du ansøgning om optagelse pa en 2- faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk, Religionsvidenskab eller Oldtidskundskab- Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget

Læs mere

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Quickguide. Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Quickguide Waoo! Web TV på Android telefoner og tablets Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Indhold Velkommen til Waoo! Web TV på din Android...4 Det er nemt at komme i gang... 5 FAQ...10 Kontaktinformation...

Læs mere

Denne vejledning forklarer, hvordan du genererer en rute på filmen, ved hjælp af Route Generator.

Denne vejledning forklarer, hvordan du genererer en rute på filmen, ved hjælp af Route Generator. Lav en rute på et kort Vejledning Denne vejledning forklarer, hvordan du genererer en rute på filmen, ved hjælp af Route Generator. Åbn et kort Du kan åbne en billedfil fra et eksisterende kort eller

Læs mere

Brugervejledning til Kompass EasyBusiness Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til Kompass EasyBusiness Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til Kompass EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness...2 2. Sådan foretager man en søgning...3 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning?...4 a. Gem en søgning...

Læs mere

Release note R2.0 2015. Mandag den 23. marts 2015. Autocore Salg

Release note R2.0 2015. Mandag den 23. marts 2015. Autocore Salg Release note R2.0 2015 Mandag den 23. marts 2015 Autocore Salg Semler Services 16-03-2015 Indhold Indledning... 3 Support for Browser... 3 FVS Salgsordre... 3 Indhold funktion:... 3 Listebillede:... 4

Læs mere

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Indhold: A. Oprettelse af profil på Endomondo B. Oprettelse af selve ruten C. Redigering af oprettet rute D. Oprettelse af interessepunkter

Læs mere

Ansøgningsportalen. Hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema. Indhold Klik på linket for at komme til den information, du søger.

Ansøgningsportalen. Hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema. Indhold Klik på linket for at komme til den information, du søger. Ansøgningsportalen. Hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema Denne vejledning er en hjælp til dig, der søger om optag på IT-Universitetets masteruddannelser og kvalifikationsforløb til masteruddannelse.

Læs mere

Fakturafordeler Ny faktura i IndFak

Fakturafordeler Ny faktura i IndFak Fakturafordeler Ny faktura i IndFak Versionsnummer Dato Forfatter Kommentarer 0.9 13.01.2010 KTH www.progratorgatetrade.com/indfak V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Ny faktura i IndFak...

Læs mere

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller:

Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: AirPrint vejledning Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Version

Læs mere

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering 2012 AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering Version 2.3 Aarhus Universitet 23-02-2012 Velkommen til AU-HR sharepoint site Databasen Medarbejder indplacering skal anvendes til at sikre, at

Læs mere

Quick-guide til Dynamicweb

Quick-guide til Dynamicweb Quick-guide til Dynamicweb 1 Indledning... 3 2 Administration i Dynamicweb... 4 3 Tilføj indhold på websiden... 6 3.1 Hvordan opretter jeg hovedsider?... 6 3.2 Hvordan opretter jeg undersider?... 7 3.3

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. Waoo Web TV på computer SE DESUDEN WAOO WEB TV QUICK GUIDE TIL IPAD FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER VEJLEDNING. Waoo Web TV på computer SE DESUDEN WAOO WEB TV QUICK GUIDE TIL IPAD FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER VEJLEDNING Waoo Web TV på computer SE DESUDEN WAOO WEB TV QUICK GUIDE TIL IPAD FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Oversigt over indholdet på Waoo Web TV....4 TV-kanaler på computer... 4 Velkommen

Læs mere

Login til den digitale ansøgningsportal

Login til den digitale ansøgningsportal Login til den digitale ansøgningsportal Vejledning om login til den digitale ansøgningsportal for kandidatansøgninger Login til den digitale ansøgningsportal sker via WAYF (Where Are You From), som er

Læs mere

FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN EXCEL FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER DEL 4: FORMATERING AF REGNEARKET INFORMATIONSBOKS

FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN EXCEL FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER DEL 4: FORMATERING AF REGNEARKET INFORMATIONSBOKS FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN Få overblik over lønnen Excel for tillidsrepræsentanter Del 4: Formatering af regnearket Trin 8: Justér visningen af tallene Nu er vi færdige med selve tal-beregningerne i Excel.

Læs mere

CRMProxy. Installation og opsætning

CRMProxy. Installation og opsætning CRMProxy Installation og opsætning Sådan starter du Hvis du har installeret en tidligere Proxy version, anbefaler vi, at du afinstallere denne, før du påbegynder en ny installation. Er der blevet ændret

Læs mere

Fjernstyring (kun udvalgte modeller) Brugervejledning

Fjernstyring (kun udvalgte modeller) Brugervejledning Fjernstyring (kun udvalgte modeller) Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows og Windows Vista er enten varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Microsoft

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør. Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør. Log ind Trin 1 - Log ind Trin 2 - Start dagen Opgaver Accepter / Afvis opgave Scanner Lasteoversigt Slut dag Accepter / Afvis opgave Denne guide hjælper

Læs mere

Embase Vejledning. Avanceret søgning (Advanced Search)

Embase Vejledning. Avanceret søgning (Advanced Search) Embase Vejledning Der er adgang til Embase fra databaselisten på fagbibliotekets hjemmeside, eller hvis du er udenfor hospitalets netværk via fjernadgang til DEFF: Ansatte på Hospitalsenhed Midt: http://hmidt.tdnetdiscover.com/

Læs mere

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 Opsætning af Controller. Administrator og IP opsætning. Åben Administrator via f.eks. Internet Explorer I adresse feltet indtastes:

Læs mere

Hvis du har den i mappen i forvejen skal du ikke hente den en gang til. Nu skal baggrundsbilledet laves, så tryk på NY på ikonen foroven.

Hvis du har den i mappen i forvejen skal du ikke hente den en gang til. Nu skal baggrundsbilledet laves, så tryk på NY på ikonen foroven. Side 1 Denne collage er lidt anderledes end den forrige. Her skal der bruges et baggrundsmønster som udfylder hele siden, og vi bruger andre foto. Det lille baggrundsbillede er en.gif fil som du kan hente

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Spørgeskema på HVAL.DK

Spørgeskema på HVAL.DK Skive, d. 24-05-2006 Journal nr. 7.5.286 Spørgeskema på HVAL.DK Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med Videndeling. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

CD-DIRECT Eksport til MS-Office

CD-DIRECT Eksport til MS-Office CD-DIRECT Eksport til MS-Office Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport fra CD-DIRECT... 4 2.1 Angivelse af filformat...4 2.2 Valg af datafelter... 5 2.3 Angivelse af filnavn samt

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

IndFak Kontrakt manual

IndFak Kontrakt manual IndFak Kontrakt manual 1. Kontraktadministratorens arbejdsopgaver... 3 1.1 Login... 3 1.2 Personlige forside... 4 1.2.1 Hurtig menu... 4 1.3 Personlige indstillinger... 5 1.3.1 Opsætning... 5 1.3.2 Automatisk

Læs mere

JAR nyhedsbrev fra Region Nordjylland

JAR nyhedsbrev fra Region Nordjylland JAR nyhedsbrev fra Region Nordjylland Juni 2015 I dette nyhedsbrev kan du læse lidt om regionernes undervisningsportal, hvor du bl.a. kan finde information om JAR kurser og øvelsesvejledninger. Du kan

Læs mere

SMARTair Genesis. Manual for slutbruger

SMARTair Genesis. Manual for slutbruger SMARTair Genesis Manual for slutbruger Indholdsfortegnelse 1. Generelt om Genesis... 4 1.1 Brugsområder... 4 1.2 Adgangskort og brikker... 4 1.3 Zys læsere... 4 2 Daglig brug... 5 2.1 Tilgængelige funktioner...

Læs mere

Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv.

Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv. Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv. Indhold Hvordan opretter man en ny kontaktperson?... 2 Rollen... 5 Accounten... 6 Tildeling af rollerne Main supervisor og Co supervisor... 8 Hvordan

Læs mere

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 3

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 3 Byg ord ved at bruge flere teksttavler Dette er en aktivitet med bygning af ord. Målet er at vælge et startbogstav, en midtervokal og et slutbogstav fra den tredje tavle. Når ordet er færdigt, vil korrekte

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1 Side 1 Til denne vejledning laver vi lidt ekstra ved hvert billede. Vi skal bruge det der hedder Image Curl. Vi skal altså bruge en fil der kan hentes på min hjemmeside under Photofiltre 7 og nederst på

Læs mere

Brugervejledning Fiberbredbånd TV Telefoni 01 Fiberbredbånd TV Telefoni

Brugervejledning Fiberbredbånd TV Telefoni 01 Fiberbredbånd TV Telefoni Brugervejledning Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Oversigt over indholdet i waoo.tv...4 TV kanaler på computer... 4 Velkommen til waoo.tv... 6 Waoo! Web TV betjeningsvejledning...11 Genvejstaster...14

Læs mere

Andelsboligforeningen Himmerland. EGBoligWeb

Andelsboligforeningen Himmerland. EGBoligWeb EGBoligWeb 30. oktober 2005 Indholdsfortegnelse Opstart og login...3 Menu-/værktøjslinie...5 Standard...6 Afslut e-bolig...6 Økonomi...7 Finansudskrifter...7 Vis kriterier...12 Lejer...13 Lejer kartotek...13

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Laserprinterserier Windows Vista / 7 Installationsvejledning Inden printeren tages i brug, skal hardwaret opsættes og driveren installeres. Læs venligst Hurtig installationsvejledning og denne Windows

Læs mere

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse:

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Side 2: Nyheder valg til personligt nyhedsbrev, Mine Nyheder og visning på enkeltsider Side 3: Funktionen

Læs mere

Stofa SmartTv. Vejledning i Stofa SmartTv

Stofa SmartTv. Vejledning i Stofa SmartTv Stofa SmartTv Vejledning i Stofa SmartTv TIPS & TRICKS Få det bedste ud af dit Stofa SmartTv KANALLISTE OG PROGRAMBJÆLKE 3 4 I stedet for at skifte mellem tv-kanalerne med ch +/- knapperne kan du bladre

Læs mere

Gå Hjem Møder den 10. juni 2013

Gå Hjem Møder den 10. juni 2013 Gå Hjem Møder den 10. juni 2013 Sæt kryds i kalenderen. Næste møde er planlagt til den 11. september 2013 ~ 2 ~ Indholdsfortegnelse Distributionslister... 3 Globale distributionslister... 3 Dynamiske distributionslister...

Læs mere

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere)

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere) Brugervejledning til Landsforeningen Danske Folkedanseres Medlemssystem (For dansere) 1 Indhold Første gang systemet skal have at vide, hvem du er.... 3 Log Ud - VIGTIGT!... 4 Log ind når du har oprettet

Læs mere

Dansk version. Installation Windows XP and Vista. LW311 Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps

Dansk version. Installation Windows XP and Vista. LW311 Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps LW311 Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps Udsæt ikke Sweex trådløse LAN Cardbus adapter 300 Mbps for ekstreme temperaturer. Placér ikke enheden i direkte sollys eller tæt ved varmeelementer. Anvend

Læs mere

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Denne vejledning indeholder eksempler på, hvordan du udfylder dit dagpengekort. Du kan benytte samme vejledning til udfyldelse af efterlønskort eller et

Læs mere

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP)

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) Dansk Tennis Forbund 22. april 2015 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning til Web-LIMS Online registrering af prøver til Toldlaboratoriet

Brugervejledning til Web-LIMS Online registrering af prøver til Toldlaboratoriet Brugervejledning til Web-LIMS Online registrering af prøver til Toldlaboratoriet Indhold Adgang og opstart... 2 Registrering af opgave... 3 Registrering af opgave med fysisk prøve... 3 Registrering af

Læs mere

HR-Løn: Vejledning i lønkontrol. Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn

HR-Løn: Vejledning i lønkontrol. Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn HR-Løn: Vejledning i lønkontrol Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn August 2011 Introduktion Formålet med denne vejledning er at beskrive de kontroller, som jeres institution har

Læs mere

IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES

IKON BETEGNELSE INDLAGT SKAL TILFØJES Projekt Sketchbook Tænk på Sketchbook, som en skitsebog eller mappe, på dit skrivebord. Forestil dig at du vil designe en ny quilt. Når du navngiver dit nye projekt, startes der med en tom skitsebog. Mens

Læs mere

Installations- og brugervejledning til OdenseGuide til ios

Installations- og brugervejledning til OdenseGuide til ios Installations- og brugervejledning til OdenseGuide til ios Odense Kommune, 02.02.2012 Installation af OdenseGuide OdenseGuide fås til iphone med ios4 eller nyere. OdenseGuide fås også til telefoner med

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Hvad hedder det forskellige på sitet? Forsiden Servicemenu. Manual Skive Kommune Umbraco subsite

Indholdsfortegnelse: Hvad hedder det forskellige på sitet? Forsiden Servicemenu. Manual Skive Kommune Umbraco subsite Manual Skive Kommune Umbraco subsite Du logger ind i Umbraco via adressen: subsite.skive.netmester.dk/umbraco uden at skrive https:// http:// eller www. foran. Indholdsfortegnelse: Hvad hedder det forskellige

Læs mere

NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB

NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB NR. 66 VER. 2, LUDUS WEB DEN 15. DECEMBER 2011 INDHOLD Undervisningsbeskrivelser og studieplaner Grundbegreber Forskellige arbejdsgange Forløb først Forløb sidst Arbejde via skemabrikker (parallelle forløb)

Læs mere

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk

Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 pia@schiermer.dk Pia Schiermer, Underviser ved UNI-C og Amtscentrene 2 Bloggen er et online medie for både de store og de små, høje og lave, lange og brede. Bloggen er for alle på nettet også de andre. En blog, også kaldet

Læs mere

Villys Studiekreds Præsentation af slægten på en hjemmeside.

Villys Studiekreds Præsentation af slægten på en hjemmeside. Vejledning i hvordan man opretter HTML-filer i Brothers Keeper 7. Denne vejledning beskriver, hvordan man i Brothers Keeper (BK) danner HTML-filer, som senere kan flyttes til en ekstern server, hvor man

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.166 Side 1 Lave små grafik knapper i Photofiltre

Vejledning til Photofiltre nr.166 Side 1 Lave små grafik knapper i Photofiltre Side 1 Photofiltre er jo først og fremmest et fotoredigeringsprogram. MEN det er også udmærket til at lave grafik med. F.eks. disse knapper er hurtig og nemme at lave. Her er der sat en hvid trekant med

Læs mere

Indhold Motorola Xoom... 1

Indhold Motorola Xoom... 1 Motorola Xoom Her er en guide til softwareopdatering af Motorola Xoom, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, samt nulstilling ved bortkomst. Indhold Motorola Xoom... 1 Start

Læs mere

Eksterne mediekort. Brugervejledning

Eksterne mediekort. Brugervejledning Eksterne mediekort Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logoet er et varemærke tilhørende SDlogoets indehaver. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

Formål Kvikguide beskriver, hvordan du kan foretage filtrering og sortering i henholdsvis tabeller og rapporter.

Formål Kvikguide beskriver, hvordan du kan foretage filtrering og sortering i henholdsvis tabeller og rapporter. Side 1 af 17 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 07. maj 2015 Kvikguide til filtrering og sortering i NS 7.0 Overblik Formål Kvikguide beskriver, hvordan du kan foretage filtrering og sortering i henholdsvis tabeller

Læs mere

Modem og lokale netværk

Modem og lokale netværk Modem og lokale netværk Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

FORTROLIGHEDSERKLÆRING BABYSITTERMATCH

FORTROLIGHEDSERKLÆRING BABYSITTERMATCH FORTROLIGHEDSERKLÆRING BABYSITTERMATCH Babysittermatch tager dit privatliv meget alvorligt, og vil behandle og bruge oplysninger om dig på en sikker måde. For at sikre dit privatliv, vil Babysittermatch

Læs mere

Manual til de lokale webredaktører

Manual til de lokale webredaktører Skolelederne.org marts 2007 Manual til de lokale webredaktører Nedenstående er en kort udgave af manualen til hjemmeside systemet Webupdate 5 med enkelte personlige erfaringskommentarer.. Mvh Søren Thomsen.

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv.

Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv. Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv. Contents Hvordan opretter man en ny kontaktperson?... 2 Oprettelse af ny kontaktperson fra kontaktpersoner-menuen... 2 Oprettelse af ny kontaktperson

Læs mere

Eksterne mediekort Brugervejledning

Eksterne mediekort Brugervejledning Eksterne mediekort Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logoet er et varemærke tilhørende SDlogoets indehaver. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere