HR-Løn: Vejledning i lønkontrol. Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HR-Løn: Vejledning i lønkontrol. Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn"

Transkript

1 HR-Løn: Vejledning i lønkontrol Sådan kontrollerer I lønnen, når I indberetter via HR-Løn August 2011

2 Introduktion Formålet med denne vejledning er at beskrive de kontroller, som jeres institution har ansvar for, når I indberetter via HR-løn. Da der stadig er en række lønændringer, som skal indberettes til Økonomiservicecentret (ØSC), vil vejledningen også kort beskrive de kontroller, der skal udføres ved denne indberetningsform. Vejledningen beskriver både kontrolopgaven før og efter lønkørslen. Den har altså til formål at beskrive den samlede lønkontrol i institutionen, når HR-Løn anvendes. Vejledningen er målrettet de medarbejdere, der tilrettelægger processen for lønkontrol i institutionen, og de medarbejdere, der varetager den konkrete lønkontrol. Udgangspunktet for vejledningen Det er institutionens ansvar, at den løn, der anvises, er korrekt. Det vil sige, at de udbetalte lønninger er korrekte og hjemlede, og at de, der får udbetalt løn fra institutionen, er ansat ved institutionen. For at gøre kontrollen så effektiv som muligt tager vejledningen udgangspunkt i følgende principper: 1. Kontrollen skal foregå så tæt på kilden som muligt. 2. Kontrollen skal foretages af de, som har oplysningerne til at foretage kontrollen. 3. Kontrollen af en fejlmulighed skal som udgangspunkt kun ske ét sted. 4. Hvor kontrollen er foretaget andre steder, kan kontrollen i institutionen i en række tilfælde erstattes af stikprøvekontrol på baggrund af en risikovurdering. Formålet med disse principper er at sikre, at der udføres den mest hensigtsmæssige og mest effektive kontrol af lønudbetalinger. Denne vejledning handler kun om kontrollen af den beregnede løn. Den omfatter ikke kontrol af fx refusioner eller indlæsninger af lønrelaterede udgifter i andre systemer. Sådan læser du vejledningen Vejledning er bygget op efter to forskellige kontrolprocesser: Indberetning via HR-Løn og indberetning via blanketter til ØSC. Når institutionen indberetter via HR-Løn finder al lønkontrollen sted i institutionen, og når der indberettes via blanketter, har ØSC også en kontrolopgave. Dette uddybes i det følgende.

3 Indhold 1 Vigtigt at vide om lønkontrol 4 2 Indberetninger via HR-Løn Inddatakontrol i HR-Løn Uddatakontrol med HR-Løn 7 3 Indberetning via blanketter til ØSC 11 Bilag A: Opgaver der sendes til ØSC 12

4 1 Vigtigt at vide om lønkontrol Der er to afgørende grundregler på lønkontrolsområdet, som er vigtige at holde sig for øje, når I tilrettelægger jeres procedurer for lønkontrol. 1) Der skal findes en instruks i hver institution, der beskriver de procedurer og arbejdsgange der anvendes til at kontrollere lønnen. 2) Der skal være personadskilt kontrol af alle indberetninger, der har en lønudbetalende effekt. Den personadskilte kontrol betyder, at der skal være minimum 2 ansatte i institutionen, der har adgang til HR-Løn. Er I en lille institution, kan det være nødvendigt at en chef eller en anden bemyndiget skal have adgang udover personalemedarbejderen. HR-Løn er et system, der har direkte forbindelse til Statens Lønsystem (SLS). Det betyder, at dét, der indtastes i HR-Løn, kommer til udbetaling på lønmodtagerens konto, når lønnen er kørt. Det betyder også, at dét, der indberettes via HR-Løn, ikke går igennem ØSC. Det er altså institutionen alene, som har ansvar for at kontrollere de oplysninger, der indberettes i HR-Løn.

5 2 Indberetninger via HR-Løn Indberetning og kontrolproces via HR-Løn kan vises skematisk som nedenfor. Vejledningen gennemgår i det følgende de enkelte trin i processen samt krav til kontrol. Hvem gør hvad: Chef/bemyndiget giver skriftlig besked om løn (grunddokumentation) Medarbejder 1 i institutionen indberetter i HR-Løn Lønnen kører i SLS Lønnen udbetales Hvem kontrollerer hvad: Medarbejder 2 kontrollerer i HR-Løn Medarbejder i institutionen kontroller uddata 1. Der gives besked til medarbejderen om løn/lønændringer fx en ansættelse, tildeling af et tillæg mv. Denne meddelelse skal komme fra en leder (bemyndiget). Meddelelsen kan også i nogle tilfælde komme fra en ansat, der selv kan afgøre om vedkommende fx ønsker et ændret skattekort eller lignende. Det forudsættes, at denne meddelelse er skriftlig. Meddelelsen udgør grunddokumentationen. 2. HR-medarbejderen indberetter oplysningerne i HR-Løn. 3. Før lønkørslen: En anden HR-medarbejder kontrollerer de indberettede oplysninger i HR-Løns kontrolside. Denne kontrol udføres ved at sammenligne med grunddokumentationen, som er den skriftlige besked og evt. den dokumentation, der er udformet til den ansatte, med det indberettede i HR-Løn. Dette er inddatakontrollen. 4. Efter lønkørslen: HR-medarbejderen kontrollerer ØS-LDV rapport Lønrapport på medarbejder op imod grunddokumentationen. Dette er uddatakontrollen. Ved inddatakontrol bør der udføres følgende former for kontrol: - At det indberettede er hjemlet - At det indberettede svarer til grunddokumentationen Ved uddatakontrol bør der udføres følgende former for kontrol:

6 - Fuldstændighedskontrol: At al grunddokumentationen er indberettet og at der ikke er sket den samme indberetning to gange - At det indberettede svarer til grunddokumentationen Herudover bør der med jævne mellemrum udføres: - Tilstedeværelseskontrol: At alle de medarbejdere, der får udbetalt løn i institutionen, er ansat ved institutionen. 2.1 Inddatakontrol i HR-Løn HR-Løn har en kontrolside, som du kan få adgang til via forsiden. Når du er inde på kontrolsiden, kan du fremsøge indberetningerne på den måde, der passer din arbejdsgang bedst. - Du kan vælge at se ikke-kontrollerede indberetninger, godkendte indberetninger, de indberetninger, der er meldt fejl eller dem alle. - Du kan vælge i hvilken periode du vil se indberetninger for. Systemet søger indberetninger frem, der er gemt i den periode, du fremsøger. - Du kan vælge at sortere efter indholdet i en af kolonnerne. Så hvis du fx har en bunke med bilag, der er sorteret efter cpr-nr, så kan du markere kolonnen der hedder CPR- og lønnr og så vil kontrollisten stå i cpr-nr rækkefølge. Du kan også fx vælge at sortere på bruger, hvis du gerne vil se indberetningerne fra den ene af dine kollegaer først. Når du markerer en indberetning, kommer der en lille boks frem, hvor du kan se i detaljer, hvad det er der er indberettet og hvem der har gjort det. Du skal tjekke at det, der står i boksen, er korrekt og at oplysningerne svarer til de oplysninger, der er i grunddokumentationen (mailen fra chefen fx). VIGTIGT: hvis du melder fejl på en indberetning, vil den stadig gå til udbetaling. Kontrolsiden i HR-Løn er en revisionsside, der gemmer oplysninger om kontrollen i jeres institution. Det er ikke en måde, hvorpå indberetningerne frigives. Så hvis I ikke kontrollerer indberetningerne inden lønnen kører, vil de alligevel gå til udbetaling (på samme måde som det i dag er tilfældet i Statens Lønsystem). Hvis I

7 melder en fejl, skal I sørge for at rette den inden lønkørslen. Det kan I enten gøre ved at bruge slet eller rediger funktionerne, eller ved at bede ØSC om at foretage rettelsen. Opdager I først fejlen efter lønnen er kørt, kan den selvfølgelig stadig rettes, men det er vigtigt at vide, at en fejlmelding ikke betyder, at lønnen holdes tilbage. Hvis I selv vil rette en fejlindberetning, skal I gøre det ved at lave en ny indberetning. Alle med adgang til HR-Løn for jeres institution kan gøre dette. Den nye indberetning giver også en linje på kontrolsiden og skal kontrolleres. HR-Løn gemmer kontroloplysninger efter gældende regler, og det er derfor ikke nødvendigt for revisionen at printe og/eller gemme kontrolsiderne. 2.2 Uddatakontrol med HR-Løn Økonomistyrelsen anbefaler, at brugere af HR-Løn benytter ØS-LDV rapporten Lønkontrolliste på medarbejder til uddatakontrol, når HR-Løn er taget i brug. Rapporten er udviklet på baggrund af den eksisterende rapport, således at den rammer de forventede behov ved uddatakontrol med HR-Løn. Rapporten fra ØS-LDV indeholder oplysninger om resultatet af lønkørslen, altså hvad der udbetales til medarbejderen, samt oplysninger om hvad der er indtastet i HR-Løn (såkaldt inddata). Har du problemer med din adgang til ØS-LSV kan du kontakte Økonomistyrelsens Rådgivning og Support. For at få adgang til rapporten Lønkontrolliste på medarbejder skal du: Hvis I benytter CSC til ØS-LDV Åbne en browser og taste Indtast dit CSC citrix bruger-id og password (Det er samme citrix-adgang som anvendes til Navision). I Citrix klikker du på den gule mappe Rapport hvorefter du ser et ikon ReportServer, der giver adgang til Reporting Services. Klik på overskriften ved siden af den gule mappe og bevæg dig nedad i mappestrukturen, indtil du når mappen med SLS. Her er der 3 mapper og du vælger den, der hedder personale. I denne mappe vælger du så rapporten Lønkontrolliste på medarbejder.

8 Hvis I benytter KMD til ØS-LDV Åbne browser og taste Indtast dit KMD citrix bruger-id og password (Det er samme brugernavn og password som anvendes til den citrix der giver adgang til Navision Derefter kommer du til nedenstående billede. Du er nu inde i Reporting Services og kan anvende ØS LDV. Klik på overskriften ved siden af den gule mappe og bevæg dig nedad i mappestrukturen, indtil du mappen med SLS. Her er der 3 mapper, og du vælger den, der hedder personale. I denne mappe vælger du så rapporten Lønkontrolliste på medarbejder Rapportens første side indeholder en række kriterier, som du kan sortere på. Det eneste valg du SKAL foretage, er at vælge løngruppenummer/institution.

9 Du kan se i rapporten, om indberetningen er sket via HR-Løn ved at se efter HR i højre side af rapporten, som markerer en HR-Løn indberetning. Indberetninger markeret med et HR skal kontrolleres ved at åbne inddata-posten. Dette gøres ved at klikke på plustegnet ud for personen (i venstre side) og så vil alle detailoplysninger i rapporten være synlige. I inddata-posten fremgår det, hvad der er indtastet på medarbejderen, fx antallet af timer og navnet på en bestemt løndel. Disse oplysninger skal holdes op imod grunddokumentationen for at sikre, at lønnen er korrekt. Brugernavn. Feltet er blankt, hvis indberetningen ikke er fra HR-Løn Bruttoløn Indberetning via HR-LØn Det I har indberettet Teksterne på det I har indberettet

10 Når rapporten er trukket fra ØS-LDV og kontrolleret i forhold til grunddokumentationen, skal kontrollen dokumenteres. Har institutionen et journaliseringssystem, anbefaler Økonomistyrelsen, at ØS-LDV rapporten trækkes i et pdf-format og journaliseres heri. Det fremgår af den sidste side i rapporten, hvem der har trukket den og hvornår. Pdf-rapporten gemmes præcist som rapporten på skærmen, dvs. at de personer, der er åbnet på skærmen (med plustegnet) også vil være åbne med alle data synlige i pdf-rapporten. Der er et lille ikon, øverst i rapporten, hvor man kan eksportere til pdf. Har institutionen ikke et egentligt journaliseringssystem, anbefaler Økonomistyrelsen, at ØS-LDV rapporten trækkes i et pfdformat og gemmes i en dertil oprettet mappe. Sammen med rapporten bør der gemmes en mail, hvori medarbejderen har skrevet, at rapporten er kontrolleret, og hvilke bemærkninger der eventuelt er til rapporten. Arbejdsgangen kan være som følger: 1) Lønnen kører 2) Medarbejderen henter rapporten til lønkontrol i ØS-LDV 3) Medarbejderen udfører lønkontrollen ved at holde grunddokumentation (skriftlig besked om ændringer i lønnen og evt. udleverede dokumenter til den ansatte) op mod oplysningerne i rapporten 4) Medarbejderen A) Journaliserer rapporten i et journaliseringssystem sammen med eventuelle bemærkninger B) Sender en mail, hvori der står at rapporten er kontrolleret, og hvilke bemærkninger der er til den. Mailen kan sendes til en selv eller til en anden medarbejder. Gemmer pdf-versionen af rapporten sammen med mailen i en dertil indrettet mappe. Hvis I opdager fejl, når I udfører uddatakontrollen, kan I vælge selv at rette fejlen eller I kan vælge at bede ØSC om at rette fejlen og eventuelt holde udbetalingen tilbage (lønstandsning).

11 3 Indberetning via blanketter til ØSC De lønopgaver, der kræver særlige løn- eller SLS-kompetencer løses stadig i Økonomiservicecentreret (se bilag A for en liste over de opgaver, som institutionen kan sende ind til ØSC). Der vil derfor være en række indberetninger, som ikke alene skal kontrolleres af institutionen, men som også skal kontrolleres i ØSC på samme måde, som det sker i dag. Skematisk ser forløbet sådan ud: Når indberetninger sendes til ØSC, finder kontrollen både sted i institutionen og i ØSC. Før en ændring af lønnen sendes ind til ØSC, kontrollerer institutionen, at oplysningerne til ØSC er korrekte. Hvis der overføres oplysninger med lønudbetalende effekt til blanketter, skal der også ske personadskilt kontrol af overførslen. ØSC modtager efter lønkørslen en rapport fra SLS (uddata 198), der indeholder alle oplysninger om den beregnede løn og ØSC kontrollerer, at resultatet er korrekt i forhold til de indsendte grundbilag. Institutionen kan se de ændringer, som ØSC har indtastet SLS på den samme ØS-LDV rapport, som bruges til kontrol af de oplysninger, institutionen selv har tastet. Denne proces og de tilhørende kontrolprocedurer er detaljeret beskrevet i vejledningen Lønkontrol for Økonomiservicecentrets kunder (Oktober 2009). Disse retningslinjer skal følges for de indberetninger, I sender til ØSC. Det anbefales, at kontrollen af indberetninger til ØSC samt indberetninger foretaget i HR-Løn foretages i den samme arbejdsgang, således at eventuelle uoverensstemmelser mellem de to indberetningsformer afsløres.

12 Bilag A: Opgaver der sendes til ØSC

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering 2012 AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering Version 2.3 Aarhus Universitet 23-02-2012 Velkommen til AU-HR sharepoint site Databasen Medarbejder indplacering skal anvendes til at sikre, at

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.)

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 03/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. februar 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.)

Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.) Løninformation nr. 2 af 21. januar 2016 (LG 02/16, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 02/16, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. januar 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

Start med at vælge hvilken afdeling der skal laves ændringer i f.eks. fodbold.

Start med at vælge hvilken afdeling der skal laves ændringer i f.eks. fodbold. Start med at vælge hvilken afdeling der skal laves ændringer i f.eks. fodbold. Her ses da alle sider og undersider som siden fodbold indeholder. Nu kan du gå i gang med f.eks. at tilføje nye sider. Klik

Læs mere

Login til den digitale ansøgningsportal

Login til den digitale ansøgningsportal Login til den digitale ansøgningsportal Vejledning om login til den digitale ansøgningsportal for kandidatansøgninger Login til den digitale ansøgningsportal sker via WAYF (Where Are You From), som er

Læs mere

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD)

Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Sådan benytter du HOTLINEs ServiceDesk (SD) Hvor finder jeg ServiceDesk?...2 Fanebladet Start Startside...3 Hvordan opretter jeg en ny opgave?...4 Hvordan laver jeg et skærmdump og får lagt det ind i min

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på den Sundhedsfaglige diplomuddannelse Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på den Sundhedsfaglige diplomuddannelse Sådan

Læs mere

Lønkontrolliste på medarbejder (Rapport-ID: 97)

Lønkontrolliste på medarbejder (Rapport-ID: 97) Lønkontrolliste på medarbejder (Rapport-ID: 97) Indhold 1. Hvad er formålet med rapporten?... 1 2. Overblik over rapporten... 1 3. Den færdige rapport (eksempel)... 2 4. Indbyggede filtre / betingelser

Læs mere

Lønændring varig/tidsbegrænset udover overenskomsten og forhåndsaftale

Lønændring varig/tidsbegrænset udover overenskomsten og forhåndsaftale NOTAT HR-Centret - lønteamet 14-10-2014 Lønændring varig/tidsbegrænset udover overenskomsten og forhåndsaftale Lønændring udover overenskomsten og forhåndsaftalen, kræver altid en underskrift fra organisationen.

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til skoler Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til skoler Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Ferieafregning i HR-Løn

Ferieafregning i HR-Løn Ferieafregning i HR-Løn Side 1 af 10 I denne vejledning kan du læse, hvilke oplysninger du skal indberette i ferieafregningsbilledet i HR-Løn. Indhold 1. Brug af ferieafregningsbilledet i HR-Løn... 3 2.

Læs mere

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo

Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Guide til oprettelse af ruter og interessepunkter på Endomondo Indhold: A. Oprettelse af profil på Endomondo B. Oprettelse af selve ruten C. Redigering af oprettet rute D. Oprettelse af interessepunkter

Læs mere

Ledelsestilsyn/Anvisning

Ledelsestilsyn/Anvisning Ledelsestilsyn/Anvisning 1. Anvisningsrapporten Åbnes i Portal... 3 1.1. Rapporten dannes det tager kun et øjeblik.... 4 2. Dykke ned i rapporten... 5 2.1. Saldo pr. dimension... 6 2.2. Finansposteringer...

Læs mere

Loginvejledning, tips og hjælp

Loginvejledning, tips og hjælp Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse gennemføres digitalt i ansøgningssystemet STADS-DANS.

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

WebGIS. Zoom. Klik på knappen Startside (skift øst/vest) hvis du vil se kommuner i den anden landsdel. September 2014

WebGIS. Zoom. Klik på knappen Startside (skift øst/vest) hvis du vil se kommuner i den anden landsdel. September 2014 WebGIS September 2014 WebGIS er en webside, der viser HMN Naturgas gasledninger. Private kan se hvor gas stikledningen ligger på deres egen grund. Visse samarbejdspartnere har fået lidt udvidet adgang

Læs mere

Guide: Sådan søger du om folkepension

Guide: Sådan søger du om folkepension Guide: Sådan søger du om folkepension Log ind med NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Log ind med NemID Find dit nøglekort, og skriv nummeret, der står

Læs mere

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login

UNI Login brugeradministration. - fra Lectio til UNI Login UNI Login brugeradministration - fra Lectio til UNI Login 1. udgave, december 2010 Indhold 1 Formålet med denne vejledning... 2 2 Eksportér csv-fil med elev- og/eller lærerdata fra Lectio... 3 3 Importér

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Individuel lønforhandling

Individuel lønforhandling KOM I GANG MED Individuel lønforhandling Dialog om løn betaler sig Få mere ud af lønforhandlingerne end kroner og øre I får mere ud af lønkronerne, når den enkelte leder får ansvar for at prioritere og

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser

Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser Beregning og bogføring af feriepengeforpligtelser Oktober 2010 Indhold 1 Indledning 4 1.1 Hvorfor nye retningslinjer for beregning af feriepengeforpligtelser 4 1.2 En årlig opgørelse af feriepengeforpligtelsen

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Præsentationer Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 8 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 21 Vejledende løsning... Side 22 GoogleDocs Præsentationer

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

eindkomst og årsskiftet

eindkomst og årsskiftet eindkomst og årsskiftet Supplerende oplysningssedler begrænses i SLS På baggrund af de erfaringer vi har gjort i 2008 med hensyn til SKAT og eindkomst, begrænses mulighederne for at danne supplerende oplysningssedler

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst for professionsbachelorer på det tekniske område REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 007-09 Vejledning til indplacering af maskinmestre på Overenskomst

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand. Brugerguide til Wuxus - For dig som er Vognmand. Opret vogn og chauffør Trin 1 - Opret en vogn Trin 2 - Opret en chauffør Trin 3 - Tildel en chauffør til en vogn Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin

Læs mere

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse:

Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Vejledning til personlige funktioner på MIT DANSKE ARK ( eksklusive profil og cv) Indholdsfortegnelse: Side 2: Nyheder valg til personligt nyhedsbrev, Mine Nyheder og visning på enkeltsider Side 3: Funktionen

Læs mere

Brugervejledning til Web-LIMS Online registrering af prøver til Toldlaboratoriet

Brugervejledning til Web-LIMS Online registrering af prøver til Toldlaboratoriet Brugervejledning til Web-LIMS Online registrering af prøver til Toldlaboratoriet Indhold Adgang og opstart... 2 Registrering af opgave... 3 Registrering af opgave med fysisk prøve... 3 Registrering af

Læs mere

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede Velkommen til 2. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 1 Næste hjemmeopgave Eventuelt vinduer igen Mapper og filer på USB-stik Vi skal hertil grundet opgave 2 Internet Pause (og det bliver nok

Læs mere

Medarbejder - Løn og ansættelsesforhold (Rapport-ID: 46)

Medarbejder - Løn og ansættelsesforhold (Rapport-ID: 46) Medarbejder - Løn og ansættelsesforhold (Rapport-ID: 46) Indhold 1. Hvad er formålet med rapporten?... 1 2. Overblik over rapporten... 1 3. Den færdige rapport... 2 4. Indbyggede filtre / betingelser i

Læs mere

Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv.

Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv. Kontaktpersoner Vejledere, programudvalg, skoleudvalg mv. Indhold Hvordan opretter man en ny kontaktperson?... 2 Rollen... 5 Accounten... 6 Tildeling af rollerne Main supervisor og Co supervisor... 8 Hvordan

Læs mere

Indberetning af formålsog årsregnskab 2015. Brugervejledning 1.0

Indberetning af formålsog årsregnskab 2015. Brugervejledning 1.0 Indberetning af formålsog årsregnskab 2015 Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Klargøring af formåls- og årsregnskab... 5 2.1 Find frem til rapportpakken... 5 2.2 Hovedmenuen til formåls-

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin 2 - Vælg Vogn Trin 3 - Parter Book din vognmand Trin 1 - Indtast selv booking Batchupload Send din opgaveliste

Læs mere

Løninformation nr. 1 af 11. januar 2016 (LG 02/16, 1.)

Løninformation nr. 1 af 11. januar 2016 (LG 02/16, 1.) Løninformation nr. 1 af 11. januar 2016 (LG 02/16, 1.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 02/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. januar 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Oprettelse af Aktivitet

Oprettelse af Aktivitet Oprettelse af Aktivitet 1. Fra Organizerens forside Kalender vælges og det ønskede tidspunkt for aktiviteten. 2. Nu dukker formen frem som aktiviteten bliver oprettet med. Formen har som udgangspunkt 3

Læs mere

VERSION 3.1.20 JULI 2013

VERSION 3.1.20 JULI 2013 HIGHLIGHTS EPOS LØN VERSION 3.1.20 JULI 2013 Indholdsfortegnelse 1 Tag skærmprint af gemte kriterier... 3 2 Nyhed: Definér lønseddel pr. lønseddelgruppe... 4 3 Ny importskabelon lønkonteringsfordeling...

Læs mere

Ældresagen datastue Aktivitetsteltscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Internettet på ipad. Tema. Internettet. på ipad Opdateret 29.

Ældresagen datastue Aktivitetsteltscentret Bavnehøj Nørre Snede Tema: Internettet på ipad. Tema. Internettet. på ipad Opdateret 29. n Tema Internettet på ipad Opdateret 29. marts 2016 Sofus Opdateret d. 29. marts 2016 Side 1 Indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7-8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16

Læs mere

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen Sa dan udfylder du ansøgning om optagelse pa en 2- faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk, Religionsvidenskab eller Oldtidskundskab- Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget

Læs mere

Trin for trin-guide til Fællesskema 2016

Trin for trin-guide til Fællesskema 2016 Trin for trin-guide til Fællesskema 2016 1. Vigtige ændringer i 2016... 1 2. Oversigt over, hvordan du indsender markkort og Fællesskema... 1 3. Hent marker fra IMK til fællesskemaet... 3 4. Hent resten

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2016 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Manual til de lokale webredaktører

Manual til de lokale webredaktører Skolelederne.org marts 2007 Manual til de lokale webredaktører Nedenstående er en kort udgave af manualen til hjemmeside systemet Webupdate 5 med enkelte personlige erfaringskommentarer.. Mvh Søren Thomsen.

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør. Brugerguide til Wuxus - For dig som er chauffør. Log ind Trin 1 - Log ind Trin 2 - Start dagen Opgaver Accepter / Afvis opgave Scanner Lasteoversigt Slut dag Accepter / Afvis opgave Denne guide hjælper

Læs mere

Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013

Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013 Navn Adresse Dato Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013 NaturErhvervstyrelsen er ved at behandle dit Fællesskema og markkort for 2013. Vi har konstateret, at

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn

Kom godt i gang med Danløn Kom godt i gang med Danløn Indledning Danløn er et lønsystem, der anvendes via internettet. Da der ikke skal installeres software på den enkelte PC, kan du logge på Danløn fra en hvilken som helst PC med

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at det nu er muligt at bogføre

Læs mere

Umbraco manual Skolelederne.org. Manual for lokale foreninger 1 / 12

Umbraco manual Skolelederne.org. Manual for lokale foreninger 1 / 12 Umbraco manual Skolelederne.org Manual for lokale foreninger 1 / 12 Indhold 1. Umbraco grundfunktioner... 3 1.1. Login... 3 1.2. Overblik over Umbraco... 4 1.3. Kontektsmenuen... 5 1.3.1. Flere funktioner...

Læs mere

Quick-guide til Dynamicweb

Quick-guide til Dynamicweb Quick-guide til Dynamicweb 1 Indledning... 3 2 Administration i Dynamicweb... 4 3 Tilføj indhold på websiden... 6 3.1 Hvordan opretter jeg hovedsider?... 6 3.2 Hvordan opretter jeg undersider?... 7 3.3

Læs mere

Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer

Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer Vejledning om kvalitetssikring i it-systemer - Rigsarkivets minimumskrav og anbefalinger Rigsarkivet, marts 2016 Indledning Ordet kvalitet bruges i forskellige sammenhænge og kan have mange betydninger.

Læs mere

1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4

1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 Netprøver.dk Nødprocedurer ved afvikling af prøver i Netprøver.dk 3. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 1.1 Hvilke nødprocedurer kan tages i brug?... 3 1.2 Vær forberedt på det uventede!... 4 2 Nødprocedure

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2016 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2007 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.129 Side 1 Side 1 Til denne vejledning laver vi lidt ekstra ved hvert billede. Vi skal bruge det der hedder Image Curl. Vi skal altså bruge en fil der kan hentes på min hjemmeside under Photofiltre 7 og nederst på

Læs mere

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Denne guide henvender sig til brugere, der er oprettet med en administrator- eller superbrugeradgang, og som har behov for at oprette andre brugere med tilknytning

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

Ansøgningsportalen. Hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema. Indhold Klik på linket for at komme til den information, du søger.

Ansøgningsportalen. Hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema. Indhold Klik på linket for at komme til den information, du søger. Ansøgningsportalen. Hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema Denne vejledning er en hjælp til dig, der søger om optag på IT-Universitetets masteruddannelser og kvalifikationsforløb til masteruddannelse.

Læs mere

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Version 1.1 1. Beskatning af fri telefon Med virkning fra 1. januar 2012 er beskatning af arbejdsgiverbetalt telefon, computer m.v. blevet ændret.

Læs mere

SDB. MySQL Installation Guide

SDB. MySQL Installation Guide SDB MySQL Installation Guide MERE 2003 D. 05 July, 2003 Installation af MySQL databasen Introduktion...2 Krav for at installere MySQL...2 Installationen...3 Udpak zip filen...3 Start Installationen...3

Læs mere

Statens Lønsystem. Digitalisering af uddata fra løn- og pensionssystemet. Marts 2013. Side 1 af 16

Statens Lønsystem. Digitalisering af uddata fra løn- og pensionssystemet. Marts 2013. Side 1 af 16 Statens Lønsystem Digitalisering af uddata fra løn- og pensionssystemet Marts 2013 Side 1 af 16 Forord Moderniseringsstyrelsen digitaliserer papiruddata fra løn- og pensionssystemet i 2012. I denne vejledning

Læs mere

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du:

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: har haft arbejde i perioden har fået reguleret din pension er begyndt at få udbetalt en pension fylder 65 år i den periode du skal udfylde ½-årserklæring

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Fiktivt cpr.nr. Decentral vejledning

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Fiktivt cpr.nr. Decentral vejledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N ScanPas ScanPas Brugervejledning Version 1.0 27. oktober 2010 Indhold Symboler i denne vejledning... 2 Oversigt over funktionstaster...

Læs mere

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP)

MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) MANUAL TIL RESULTATINDBERETNING OG OPDATERING AF KLUBSPECIFIKKE DATA I DANSK TENNIS FORBUND OG UNIONERNES HOLDTURNERINGSPROGRAM (HTP) Dansk Tennis Forbund 22. april 2015 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1

Kommuniker: Symbolskrivning 2 Kom godt i gang med tavler 1 Denne aktivitet viser, hvordan du kan lave en enkelt tavle til skrivning Dette hjælpeark følger efter Kom godt i gang med at skrive og forudsætter, at du er fortrolig med de grundlæggende funktioner i

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Spørgeskema på HVAL.DK

Spørgeskema på HVAL.DK Skive, d. 24-05-2006 Journal nr. 7.5.286 Spørgeskema på HVAL.DK Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med Videndeling. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2

Læs mere

DANNELSE OG INDBERETNING AF MÅNEDSLØN TRIO

DANNELSE OG INDBERETNING AF MÅNEDSLØN TRIO VEJLEDNING DANNELSE OG INDBERETNING AF MÅNEDSLØN TRIO Indholdsfortegnelse Lønoverførsel... 2 Lønkoder... 2 Grænser for uv-tillæg/overtid... 3 Afregning af løn... 3 Hvis du har valgt at sende elektronisk...

Læs mere

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn Funktionsvederlag i HR-Løn November 2011 Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i HR-Løn. Ved hjælp af løbenummer

Læs mere

Opgave 1: Log ind og skift password m.m.

Opgave 1: Log ind og skift password m.m. Opgaver i Typo3 Opgave 1: Log ind og skift password m.m.... 2 Opgave 2: Opret flere filmapper og upload diverse filer... 3 Opgave 3: Opret en ny side som denne her... 4 Opgave 4: Opret fotogallerier med

Læs mere

Personer med sygefravær på valgfrit antal dage/perioder (Rapport-ID: 79)

Personer med sygefravær på valgfrit antal dage/perioder (Rapport-ID: 79) Personer med sygefravær på valgfrit antal dage/perioder (Rapport-ID: 79) Indhold 1. Hvad er formålet med rapporten?... 1 2. Overblik over rapporten... 1 3. Den færdige rapport... 2 4. Faste, indbyggede

Læs mere

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring,

Læs mere

Vejledning til LG s digitale anmeldelse

Vejledning til LG s digitale anmeldelse Vejledning til LG s digitale anmeldelse 1. Du finder LG s anmeldelse på borger.dk/lg. 2. Klik på Start. 3. Log ind med dit nøglekort NemID. 4. Klik Start en ny anmeldelse. 5. Udfyld anmeldelsen. 6. Klik

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. Februar 2016

Vejledning om dybe links i Digital Post. Februar 2016 Vejledning om dybe links i Digital Post Februar 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere

Vejledning til LG s digitale anmeldelse for fuldmagtshaver

Vejledning til LG s digitale anmeldelse for fuldmagtshaver Vejledning til LG s digitale anmeldelse for fuldmagtshaver 1. Udfyld anmeldelsen. 2. Gem anmeldelsen og adviser lønmodtager. 3. Lønmodtager godkender og sender anmeldelsen til LG. 4. I får en kvittering

Læs mere

Feriepengeforpligtigelse Manuel beregning på ferietotaler (Rapport-ID: 57)

Feriepengeforpligtigelse Manuel beregning på ferietotaler (Rapport-ID: 57) Feriepengeforpligtigelse Manuel beregning på ferietotaler (Rapport-ID: 57) Indhold 1. Hvad er formålet med rapporten?... 1 2. Overblik over rapporten... 1 3. Den færdige rapport... 2 4. Faste, indbyggede

Læs mere

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på NemID WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Gå på netbank og borgerservice med Her viser vi, hvordan du bestiller og bruger, så du kan bruge netbank og de mange offentlige internettjenester. Når du vil logge på

Læs mere

Nyt skoleår - Skolepenge

Nyt skoleår - Skolepenge Nyt skoleår - Skolepenge Indledning... 3 Økonomisystem Nyt skoleår... 3 Terminer... 4 Priser... 4 Abonnement pr. barn... 5 Prognose for abonnementskørsel... 6 Afstemninger inden abonnementskørsel... 7

Læs mere

Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning

Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning Dansk Ride Forbunds Stævnesystem Netværksopsætning Redigeret april 2009 Stævnesystemet kan bruges i netværksopsætning med flere stævnesystemer der benytter en fælles database. På denne måde kan man arbejde

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 2: Blog for begyndere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 2: Blog for begyndere Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 2: Blog for begyndere Ana Acosta og Christoph Schepers Indholdsfortegnelse Gloseliste... 2 Log på bloggen (punkt 1-3) 3 Opret og rediger en side med undersider

Læs mere

Fremsendelse af filer til ENLI (version 1.0 af 14. juni 2016)

Fremsendelse af filer til ENLI (version 1.0 af 14. juni 2016) Fremsendelse af filer til ENLI (version 1.0 af 14. juni 2016) En FTP-løsning I forbindelse med anmeldelser og andre indberetninger til ENLI via anmeldersystemet, kan der alene uploades filer i størrelsen

Læs mere

Elektronisk indberetning af engangslønoplysninger og fravær til SLS Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen

Elektronisk indberetning af engangslønoplysninger og fravær til SLS Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen Elektronisk indberetning af engangslønoplysninger og fravær til SLS Sidst opdateret 11-12-2009/version 1.0/UNI C/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-dialog Version : v1.01 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Konceptet... 4 Oprettelse af konto... 5 Via sms1919.dk... 5 E-mailinterface... 5 Redigering

Læs mere

Løninformation nr. 20 af 22. september 2015 (LG 10/15, 2.)

Løninformation nr. 20 af 22. september 2015 (LG 10/15, 2.) Løninformation nr. 20 af 22. sept. 2015 (LG 10/15, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 10/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. september 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse

Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Rediger eller opret institutionsmedarbejder på en ungdomsuddannelse Institutionens brugeradministrator på Optagelse.dk kan oprette medarbejdere med forskellige roller og rettigheder. Når du opretter en

Læs mere

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Denne vejledning indeholder eksempler på, hvordan du udfylder dit dagpengekort. Du kan benytte samme vejledning til udfyldelse af efterlønskort eller et

Læs mere

Kom godt i gang med PULS Badevand

Kom godt i gang med PULS Badevand Formålet med denne del af QuickGuiden er, at kommunen kan tjekke, at deres badevandsdata er blevet korrekt migreret til PULS. Det vil sige, at stationerne er rigtigt oprettet og derfor er klar til, at

Læs mere

Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på

Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på Indsend dine ydelseskort via web a-kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på 2. Bekræft dine kontaktoplysninger ( Min profil ) 3. Udfyld ydelseskortet 4. Kvittering på indsendt ydelseskort 5. Ret i ydelseskortet

Læs mere

Økonomistyrelsen. 27. febr. 2007

Økonomistyrelsen. 27. febr. 2007 Økonomistyrelsen 27. febr. 2007 Afstemning af lønposter i Navision Stat (SKBBRUTTO) I denne vejledning kan du læse om hvordan du afstemmer trækkene på bankkontoen SKBBRUTTO via elektronisk bankafstemning.

Læs mere

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre.

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Fakturering Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Massefakturering. På fanen Dagligt findes mappen Faktura. Herunder kan man vælge mellem Dagligt, Ugentligt, 14 dage

Læs mere

IndFak Kontrakt manual

IndFak Kontrakt manual IndFak Kontrakt manual 1. Kontraktadministratorens arbejdsopgaver... 3 1.1 Login... 3 1.2 Personlige forside... 4 1.2.1 Hurtig menu... 4 1.3 Personlige indstillinger... 5 1.3.1 Opsætning... 5 1.3.2 Automatisk

Læs mere

EASY - Vejledning til elektronisk anmeldelse af arbejdsskade eller vold og trusler samt andre psykiske påvirkninger:

EASY - Vejledning til elektronisk anmeldelse af arbejdsskade eller vold og trusler samt andre psykiske påvirkninger: EASY - Vejledning til elektronisk anmeldelse af arbejdsskade eller vold og trusler samt andre psykiske påvirkninger: Hvad skal anmeldelsen indeholde? Når I som virksomhed/brønderslev Kommune, skal anmelde

Læs mere

Manual for Jobmultimeter Bruger

Manual for Jobmultimeter Bruger Manual for Jobmultimeter Bruger 28. august 2015 Side 1 af 27 Indhold Generelt...3 Sådan kommer du i gang...3 Mine data...5 Sådan vedligeholder du informationer...5 Sådan ændrer du data i DEF s medlemssystem...6

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Hvad hedder det forskellige på sitet? Forsiden Servicemenu. Manual Skive Kommune Umbraco subsite

Indholdsfortegnelse: Hvad hedder det forskellige på sitet? Forsiden Servicemenu. Manual Skive Kommune Umbraco subsite Manual Skive Kommune Umbraco subsite Du logger ind i Umbraco via adressen: subsite.skive.netmester.dk/umbraco uden at skrive https:// http:// eller www. foran. Indholdsfortegnelse: Hvad hedder det forskellige

Læs mere

FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN EXCEL FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER DEL 4: FORMATERING AF REGNEARKET INFORMATIONSBOKS

FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN EXCEL FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER DEL 4: FORMATERING AF REGNEARKET INFORMATIONSBOKS FÅ OVERBLIK OVER LØNNEN Få overblik over lønnen Excel for tillidsrepræsentanter Del 4: Formatering af regnearket Trin 8: Justér visningen af tallene Nu er vi færdige med selve tal-beregningerne i Excel.

Læs mere

1.1 Formål... 2 1.2 Samtykke og brugeradgang... 2 1.3 Administratorfunktion... 4 1.4 Patientforløb... 4 1.5 Gem-funktionen... 4

1.1 Formål... 2 1.2 Samtykke og brugeradgang... 2 1.3 Administratorfunktion... 4 1.4 Patientforløb... 4 1.5 Gem-funktionen... 4 1 GENERELT OM VANDREJOURNALEN... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Samtykke og brugeradgang... 2 1.3 Administratorfunktion... 4 1.4 Patientforløb... 4 1.5 Gem-funktionen... 4 2 HUSKESEDLER... 5 OPRETTE NY PATIENT/BORGER

Læs mere