Implementering af Vision 2021 i Randers midtby - en inddragelsesproces

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Implementering af Vision 2021 i Randers midtby - en inddragelsesproces"

Transkript

1 Implementering af Vision 2021 i Randers midtby - en inddragelsesproces BAGGRUND Byrådet har i Vision 2021 et stort fokus på udvikling af Randers midtby og Byen til Vandet. For at implementere visionen er det i strategi 2014 fastlagt, at der i Kommuneplan2017 bl.a. skal arbejdes med fokus på Randers midtby. Desuden gennemføres forundersøgelsen til Byen til Vandet i løbet af foråret Forundersøgelsen for Byen til Vandet giver et bud på, hvordan man kan udvikle Randers midtby og projekt Byen til Vandet, mens inddragelsesfasen giver mulighed for at debattere og finde et fælles bud på, hvorfor det er vigtigt at udvikle Randers midtby. På baggrund af en inddragelsesproces samt forundersøgelsen, der giver bud på de reelle muligheder for udvikling, kan Byrådet på et oplyst grundlag tage hul på debatten om fremtidens Randers midtby, og hvordan vi får Byen til Vandet. HVORFOR INDDRAGELSE En vellykket inddragelse og aktivering af de mange interessenter rundt om Byen til Vandet og midtbyen er ikke prikken over i et eller noget man gør til sidst det er hele grundlaget for, at omdannelse af midtbyen lykkes. Mikkel A. Thomassen, Partner i Smith Innovation (del af rådgiverteamet på projekt Byen til Vandet)

2 Byrådets visioner og indsatser i udviklingen af midtbyen kan ikke realiseres af Randers Kommune alene. Realiseringen af projekterne skal funderes i samskabelse med borgere, erhvervsliv, interessenter og investorer, hvor 2+2 kan blive lig med 5! Inddragelsesprocessen skal undersøge, hvad borgere og interessenter konkret har behov for. Dette kan ikke undersøges fra et skrivebord, men kræver en direkte forståelse af behovene. Vi skal møde borgere og interessenter på deres hjemmebane, og de mange forskellige typer interessenter i midtbyen skal dækkes ind af flere forskellige metoder for inddragelse for at få alle i tale. Dertil kommer, at borgere og interessenter har brug for viden om byrådets visioner hvad ønsker byrådet, der kan komme til at ske? og kommunen har til gengæld brug for at finde frem til de bedste løsninger. Realiseringen af visioner og indsatser vil medføre forandringer i midtbyen, hvilket kan kræve en lang erkendelsesperiode, hvor de enkelte projekter italesættes og konkretiseres over tid. Der er brug for en proces, som kan bidrage med viden til borgere og interessenter, som kan resultere i en forhåndsparathed, hvilket i sidste ende skaber grobund for ejerskab og handling: at sikre forventningsafstemning mellem alle parter, så der opnås en forudsigelighed ind i en ellers på mange måder uforudsigelig proces. Succeskriterierne er at INFORMATION DIALOG INVOLVERING afleder KENDSKAB GENKENDE ACCEPT MOTIVATION HANDLING FORMÅL Inddragelsesprocessen tager udgangspunkt i, at borgere og interessenter ikke forholder sig konkret til de enkelte delprojekter, men i de forhold i midtbyen, som påvirker netop dem. Det er derfor vigtigt, at inddragelsesprocessen sammentænker og koordinerer byrådets overordnede visioner for Randers midtby og de enkelte tiltag i midtbyen, herunder Byen til Vandet og Kommuneplan 2017, da de ikke kan skilles ad i borgere og interessenters optik. Målet er, at de forskellige tiltag i Randers midtby bl.a. i forbindelse med Kommuneplan 2017 og Byen til Vandet er kendt i byen, kommunen, regionen og på landsplan som nyskabende byudviklingsstrategier, der tager afsæt i reelle økonomiske overvejelser med fokus på at skabe en bæredygtig byudvikling. Målet er endvidere at bidrage til at brande Randers by og Randers Kommune og skabe grundlaget for udvikling af byens og kommunens samlede potentiale. Borgere, interessenter og investorer i Randers, regionen og i det øvrige Danmark skal opdage og få kendskab til, at Randers Kommune arbejder ambitiøst med udvikling i Randers midtby.

3 Målet er derfor overordnet set at skabe ejerskab, gejst og rum for medindflydelse og samskabelse i den forandringsproces Randers midtby står overfor med dels Byen til Vandet og dels realisering af de øvrige mål fra Vision 2021 bl.a. via Kommuneplan Inddragelsesprocessen ses i forlængelse af og i koordination med brandingprocessen, der gennemføres over sommeren 2015, ligesom de kulturelle tiltag i forbindelse med Aarhus2017 og øvrige events i midtbyen vil indgå i sammenhæng med inddragelsesprocessen. Desuden er inddragelsesprocessen en mulighed for at få debatteret resultatet af forundersøgelsen for Byen til Vandet og en chance for at borgene kan komme med deres bemærkninger i den forbindelse. VISION 2021 FOR RANDERS MIDTBY Byrådet har i Vision 2021 opstillet en række mål for hvor Randers midtby skal være i Denne vision danner baggrund for arbejdet med borgerinddragelse. I det følgende opridses de konkrete visionspunkter der omhandler Randers midtby. Byen til Vandet Projekt Byen til vandet har udviklet et helt nyt Randers centrum, hvor middelalderbyen og åen og fjorden opleves som et hele. Havnemiljøet opleves af borgere og besøgende som et nyt attraktivt oplevelses- og mødested. Bycentrum er blevet udvidet med forbindelse til overdækket center fra busterminalen over Slotscentret. Trafik og parkering Sløjfen er bilfri. Borgere og gæster oplever, at der er optimale parkeringsmuligheder tæt ved centrum. Handelsby Randers er kendt som Danmarks hyggeligste handelsby. Bosætningsby Der er kommet 500 nye lejemål i centrum primært 2 vær. til unge men også større ejerlejligheder primært etableret i tidligere kontorlokaler i centrum med kort afstand til kollektiv transport.

4 Der er i Randers by etableret 400 nye attraktive lejligheder med udsigt/nærhed til natur/vand. Kultur og fritid Kultur- og fritidsmulighederne rammerne omkring foreningsliv og egenaktiviteter overalt med det grønne uden for døren - opleves af Randers borgerne som fås ikke bedre i en dansk by. Alle kommunale decentrale opgaveområder (skoler, daginstitutioner, ældrecentre, bofællesskaber, kulturinstitutioner, grønne områder etc.) har rammer til/forventes selvstændigt at gå i samspil med medborgerne om hvordan, man deler ansvar for borgernes lokale fællesskaber. STATUS Implementering af Vision 2021 vil komme til at foregå i etaper og i opstartsfasen arbejdes med følgende: Byen til Vandet Forundersøgelsen + inddragelsesproces + debat => Politisk beslutning om udviklingsretning Kommuneplan 2017 Vision 2021 og inddragelsesprocessen => ændringer i kommuneplanen for Randers midtby (f.eks. konkrete ændringer i rammer i forhold til ophold- og parkeringsbestemmelser, arealanvendelser, bebyggelsesprocenter mm.) PROCES Processen er faseopdelt, så der ligger en præcis plan for, hvad fase 1 i efteråret 2015 skal indeholde og hvad resultatet forventes at blive. I de øvrige faser er forløbet planlagt i overordnede træk med plads til at der samles erfaringerne løbende i processen, som kan påvirke den efterfølgende fase. Inddragelsesstrategien arbejder med 5 temaer indenfor inddragelse i første fase, dvs. i efteråret 2015: 1. INTERVIEWRÆKKE Kvalitative interviews med åbne spørgsmål i et face-to-face-møde, hvor det forsøges at afdække udvalgte personers holdninger, hverdagsoplevelser og erfaringer. Målet med interviewrækken er en dybere og mere nuanceret indsigt i den udvalgte persons oplevelser i modsætning til f.eks.

5 spørgeskemaundersøgelser. Interviewrækken vil særligt sætte fokus på Randers midtby og Byen til Vandet og de muligheder som de udvalgte personer ser i den forbindelse. 2. WORKSHOPS Der afholdes workshops med hver deres særlige fokus på temaer med udgangspunkt i Vision Arrangementerne er åbne for alle, men flere aktører er dog personligt inviterede for at sikre at borgere og aktører er så bred repræsenteret som muligt indenfor det specifikke emne. Formålet er at afdække borgere og aktørers ønsker og behov i forhold til midtbyen. 3. OPEN LAB Der etableres en fast base for Randers Kommune og udviklingen af Randers midtby på Østervold (Træløberen). Her kan der fx være bemanding 1-2 gange om ugen fra Randers Kommune, der kan fortælle om Byen til Vandet, Vision 2021 og alle de tiltag der laves i løbet af perioden. Der er mulighed for en kop kaffe og et hvil. Der laves korte inddragelsesaktiviteter i pavillonen (se bruttolisten), og der er mulighed for udstilling og markedsføring af events, tiltag og konkrete projekter i Randers midtby. 4. EVENTS Begivenheder, der sætter fokus på at der sker noget med Randers midtby. Det kan være en koncert, en opvisning, kunst, udendørs biograf og hvor Byen til Vandet og udviklingen af Randers midtby, i den forbindelse, synliggøres og debatteres fx ved uddeling af postkort, infostandere, bylivskasser mv. 5. VIRTUELT MØDERUM Digital inddragelse via apps, hjemmeside, facebook mv. Der vil fra 2016 og frem kunne træffes beslutninger i byrådet om flere forskellige tiltag: Nedsættelse af et Midtbyråd, der kan fungere som et rådgivende og anbefalede råd til byrådet. Midtbyrådet kan f.eks. bidrage til at igangsætte udviklingen og sikre fremdrift, have fokus på helhedsorienteret kvalitet frem for enkeltinteresser samt bidrage aktivt til markedsføring og branding af midtbyen, herunder tiltrække investorer. Udarbejdelse af samlet midtbyplan Udskrive arkitektkonkurrence om konkretisering af delområder i projekt Byen til Vandet Midlertidige aktiviteter og løbende events Påbegynde udarbejdelse af planlægningsprocesser til realisering af Vision 2021 og projekt Byen til Vandet TIDSPLAN

6 Overordnet estimeret tidplan frem til 2021: 2015: Forundersøgelsesrapport BYEN TIL VANDET Temamøde i byrådet om forundersøgelsen BORGERINDDRAGELSE med fokus på projektet Byen til Vandet, men med hele midtbyen som scene Opsamling på inddragelsen i efteråret i forhold til Byen til Vandet Byrådsbeslutning på baggrund af forundersøgelsens resultater og inddragelsesprocessen i hvilken retning skal vi gå for at få Byen til Vandet? 2016: Midlertidige forsøg, løbende events og borgerinddragelse i midtbyen med fokus på Vision 2021 og Kommuneplan 2017 Evt. beslutning om nedsættelse af et Midtbyråd Midlertidige forsøg og borgerinddragelse i midtbyen med fokus på Vision 2021 Evt. arkitektkonkurrence eller anden konkretisering på baggrund af byrådsbeslutning for Byen til Vandet Udarbejdelse af Kommuneplan 2017 inkl. fordebat 2017: Offentlig høring af Kommuneplan 2017 Evt. events og workshops i forbindelse med offentlig høring Vedtagelse af Kommuneplan 2017 Forslag til omdannelse og plangrundlag ud fra arkitektkonkurrence - Byen til Vandet Midlertidige aktiviteter og løbende events. Aktiviteter efter 2017 Forsat information til borgere og andre interessenter Fortsat midlertidige aktiviteter og events i Randers midtby Evt. udarbejdelse af midtbyplan Løbende udarbejdelse af plangrundlag for Byen til Vandet inkl. evt. infrastruktur Tidsplan Forundersøgelse Inddragelse fase 1 Kommuneplan 2017 Midlertidige aktiviteter, workshops og events Midlertidige aktiviteter, workshops og events Beslutning Byen til Vandet Arkitektkonkurrence Præcisering Evt. Midtbyplan grundlag grundlag grundlag grundlag Efterhånden som der ligger beslutninger for i hvilken retning Byen til Vandet skal udvikles indarbejdes beslutningerne i kommuneplanen og der udarbejdes konkrete plangrundlag (lokalplaner mv.)

7 Detaljeret tidsplan for borgerinddragelse i efteråret 2015 med fokus på Byen til Vandet: 1-2 medarbejdere fra forvaltningen være til stede i Træløberen mindst én dag hver uge i perioden august til oktober, hvor der bl.a. også kan ske udstilling af resultatet af forundersøgelsen og andre projekter. MAJ-SEPTEMBER Interviews med aktører (afklares efter møde om brandingstrategien) AUGUST En virtuel platform går i luften i forlængelse af Brandingstrategien Randers Bike Week i og omkring Randers Bylivskasser opstilles (laves evt. i samarbejde med ekstern samarbejdspartner og med sponsorater) Randersugen Til stede i Træløberen - udstilling Events (koordineres med kultur- og fritidsforvaltningen, urban lab osv.) 10 dage med program inden for kultur, idræt, handel og oplevelse f.eks.: Levende byrum / Min havn min by på Randers Havn Event omkring havnen med lys og vand (under projektering pt.) Olympisk Park i Tronholmparken Børn og unge kan afprøve op til foreningsidrætter (ca. 35 forskellige foreninger) Randers Internationale Gadeteaterfestival Geocatching i fjorden og på Gudenåen Workshop primær målgruppe børnefamilier SEPTEMBER Børnekulturfestival 3 dage med teater, musik og billedkunst på Værket og med satellit ved Kulturhuset/Østervold Tour de Gudenaa Maraton på Gudenåen med slut på Justesens Plæne Byvandring - information Grønsagskoncerter med Randers Kammerorkester i Hellingåndshuset i forbindelse med markedsdage i Houmeden Swimrun fra Fussingø til Justesens Plæne Foredrag om Hvidemøllekvarteret Schools on the Run for ca skoleelever i Randers midtby Workshop skoler primær målgruppe unge (optakt til arkitekturens dag) OKTOBER Arkitekturens dag (allerede planlagt aktivitet) Lyserød Lørdag kajakløb på Gudenåen som af landsdækkende event med indsamling til kampen mod brystkræft Børnekulturugen i efterårsferien i kulturinstitutioner over hele Randers, primært i midtbyen Byvandring - information Ordets dag litteraturfestival med afsæt i lokal litteratur, historisk og aktuel på Underværket Foredrag om Byen til Vandet Workshop Stedsidentitet - primær målgruppe seniorer Kommunikation RC1910 og Eventsekretariatet / Ekstern samarbejdspartner Kultur- og fritidsafdelingen Randers Egnsteater Eventsekretariatet Private initiativtagere Havnen Idrætsforeninger Kulturforeninger Randers Egnsteater Eventsekretariatet og Kano/Kajakforbundet Randers Kammerorkester Eventsekretariatet Historisk Samfund Schools On The Run Gudenå Kano og Kajakklub Kulturelt Samvirke Komiteen bag ordets dag Historisk Samfund Aktiviteter skrevet med blåt er ikke direkte koblet op på Inddragelsesprocessen, men er i forvejen planlagte aktiviteter som kan tænkes sammen med inddragelsesprocessen i forhold til uddeling af information, opstilling af infostandere og bylivskasser, midlertidige aktiviteter mv.

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

10. Udviklingsudvalget Anlæg

10. Udviklingsudvalget Anlæg 10. Udviklingsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 10. Udviklingsudvalget Skattefinansieret anlæg Byen til Vandet... 3 C2C CC Klimabåndet... 5 Byen til Vandet opsparing til Klimabro... 7 Udvalg Udviklingsudvalget

Læs mere

Ny visionspolitik for aktivt medborgerskab i Randers Kommune

Ny visionspolitik for aktivt medborgerskab i Randers Kommune Vedrørende: Procesplan for udarbejdelse af politik for aktivt medborgerskab Sagsnavn: Ny politik for aktivt medborgerskab Sagsnummer: 00.01.00-G00-91-14 Skrevet af: Line Bøgelund Sand Forvaltning: Social

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 23 Godkendelse af dagsorden 3 24 Opsamling på byvandring og anbefalinger 4 25

Læs mere

V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN

V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN V/ PLAN- & UDVIKLINGSCHEF BO RIIS DUUN SAMMENHÆNG MELLEM PLANER PLANSTRATEGI Udkast til Planstrategi 2011 SUND VÆKST VÆKSTPLAN FREMTIDENS KØBSTAD HAL 3 CAMPUS Projektets udspring - Planstrategi SUND VÆKST

Læs mere

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold.

BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD. Baggrund og proces. Mål for borgerprocessen. Borgerinddragelsen. Form og indhold. BORGERPROCES FOR EN VISION FOR KALVØEN INDHOLD Baggrund og proces Mål for borgerprocessen Borgerinddragelsen Form og indhold BAGGRUND OG PROCES BAGGRUND Byrådet beslutter 29. marts 2017 at anmode administrationen

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013

GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013 GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013 BYPLAN IDÉKONKURRENCE FOR DE BYNÆRE HAVNEAREALER 1999 Helhedsplanen må gerne være visionær i sin karakter og skal på det overordnede niveau belyse ideer og

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 Foto fra Randers Ugens afslutningskoncert 2011 på Skovbakken Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der fra januar

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/ Banegårdspladsen: Vision og Omsætning Midtbyrådsmøde, 02/03-2018 FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS - BRØNDERSLEV Dagsorden Velkomst v. Karsten Frederiksen (pkt. 1-3: 08.00 08.15) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

Kultur-, fritids- og idrætspolitik. Temaer og borgerdialog

Kultur-, fritids- og idrætspolitik. Temaer og borgerdialog Kultur-, fritids- og idrætspolitik Temaer og borgerdialog Et aktivt ungdomsliv Et godt sted at vokse op Plads til frivillighed og nye aktiviteter Sundhed gennem fællesskaber Lokalsamfund med sammenhængskraft

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING HVORFOR ETABLERE ET LIVEABLE CITY LAB (LCL)? Det går godt for Aarhus. Byen oplever betydelig vækst og udvikling som det erhvervsmæssige, uddannelsesmæssige og kulturelle

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT 1 FYSISKE RAMMER Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids-

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard Punkt 6. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard 2019-020527 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden 26.

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Brandingproces kombineret med Vision 2021:

Brandingproces kombineret med Vision 2021: Vedrørende: branding proces version 3 Sagsnavn: Branding.Randers.2014 Sagsnummer: 00.13.02-G01-3-14 Skrevet af: Karen Balling Radmer E-mail: karen.balling.radmer@randers.dk Forvaltning: Kommunikation Dato:

Læs mere

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni 2018 s. 1

MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni 2018 s. 1 MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni 2018 s. 1 MARKEDSDIALOG Hvad Frederikssund Kommune er i gang med at planlægge salg af byggeretter til Vinge Centrum. Vi vil derfor gerne

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Ikast- Brande Kommune

Ikast- Brande Kommune Ikast- Brande Kommune . Visionen som en bevægelse DIF og DGI ønsker med en fælles vision at arbejde for at i 2025 er 75% af den danske befolkning fysisk aktiv og 50% er aktiv i en forening. Vi kalder det

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Status på større projekter i Kultur og Fritid pr. august 2014

Status på større projekter i Kultur og Fritid pr. august 2014 Dato August 2014 Doknr. 98847-14 Sag. nr. 11-3121 på større projekter i Kultur og Fritid pr. august 2014 Projekter som Kultur og Fritid er ansvarlig for i 2014 1. Fritids-, Idræts- og Kulturpolitik Fritids-,

Læs mere

Hvordan sikrer vi synlig effekt af vore indsatser?

Hvordan sikrer vi synlig effekt af vore indsatser? Hvordan sikrer vi synlig effekt af vore indsatser? Oplæg ved Centerchef for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab i Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab Hvorfor kan idræt, kultur og

Læs mere

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 1 Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: 22.000 aktører, 10 styrker, 4 handlinger - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 Baggrund Stevns Kommunes Kommunalbestyrelse afholdt den 17.

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning.2 Formål... 2 Målgruppe / interessenter... 3 Indhold og milepæle... 3 Metode...

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr.

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Frontoffice NOTAT Til direktionen KFF Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation Borgerne, brugerne, tilflytterne og turisterne Hver dag har vores

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

BYEN TIL VANDET FREMTIDENS RANDERS

BYEN TIL VANDET FREMTIDENS RANDERS BYEN TIL VANDET FREMTIDENS RANDERS Vand i Byer stormøde Klimatilpasning på tværs af forvaltninger 14. september 2016 Projektleder og byplanarkitekt Malene Lauge Nielsen, Randers Kommune BYEN MIDT I NATUREN

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Forord. Claus Omann Jensen. Borgmester

Forord. Claus Omann Jensen. Borgmester Forord I Vision 2021 har Randers byråd beskrevet, at kultur- og fritidsmulighederne opleves af Randers borgerne som fås ikke bedre i nogen anden dansk by. Visionen er også, at borgerne er storforbrugere

Læs mere

Låsby Vokser. Proces Strukturplan for borgerinddragelse

Låsby Vokser. Proces Strukturplan for borgerinddragelse Låsby Vokser Strukturplan Procesbeskrivelse for Klankballevej Proces Strukturplan for borgerinddragelse for Klankballevej Indholdsfortegnelse Tidslinje Baggrund Omfang Tidsplan Hjemmeside Låsby Vokser

Læs mere

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017 Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017 Intro I virksomhedsplanen for 2017 klargør og synliggør vi, hvad Ledelsessekretariatet har fokus på i 2017. Vi følger løbende

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

DIALOG OG DELTAGELSE SOM STRATEGISK VÆRKTØJ I BYUDVIKLING

DIALOG OG DELTAGELSE SOM STRATEGISK VÆRKTØJ I BYUDVIKLING DIALOG OG DELTAGELSE SOM STRATEGISK VÆRKTØJ I BYUDVIKLING OPLÆG VED TEKNOLOGIRÅDETS KONFERENCE BORGERINDDRAGELSE OG NÆRDEMOKRATI Teamleder Peder Lind Pedersen, Realdania By Nyborg, 4. september 2014 Dialog

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN Baggrund Byrådet blev ved temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer for havneområdet. På temamødet blev drøftet,

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Bygnings- og Arkitekturpolitik

Bygnings- og Arkitekturpolitik Forslag til Bygnings- og Arkitekturpolitik Middelfart Kommune Forord Denne politik Bygnings- og Arkitekturpolitikken er én af de politikker, Byrådet har besluttet at formulere i Middelfart Kommune. Formålet

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Projektbeskrivelse. 3.4 Bedre brug af åbne data. 1. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. 3.4 Bedre brug af åbne data. 1. Baggrund og formål Projektbeskrivelse 3.4 Bedre brug af åbne data 1. Baggrund og formål 1.1 Baggrund Den offentlige sektor skaber hver dag store mængder af data om fx trafik, parkering, forurening, kultur og demografi. Der

Læs mere

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi Punkt 5. Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi 2016-2020 2016-000983 Forvaltningen indstiller til, At Forvaltningens forslag til bæredygtighedsmål og -indsatser

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSEN I HIRTSHALS. Hirtshals Idrætscenter den 24. november 2016

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSEN I HIRTSHALS. Hirtshals Idrætscenter den 24. november 2016 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSEN I HIRTSHALS Hirtshals Idrætscenter den 24. november 2016 Dagsorden Velkomst v. Jørgen Christensen Status for områdefornyelsen Præsentation af indsatsområderne

Læs mere

De fire løsninger til Vision Gammelsø. HTK Innovation Camp den 9. juni 2011

De fire løsninger til Vision Gammelsø. HTK Innovation Camp den 9. juni 2011 De fire løsninger til Vision Gammelsø HTK Innovation Camp den 9. juni 2011 29 interne medarbejdere fra HTK udvikler 4 løsninger til Vision Gammelsø på 8 timer med Instant Business Innovation Metoden Dagens

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Køge vender ansigtet mod vandet

Køge vender ansigtet mod vandet Artikel i PORTUS online magazine juli 2013 Køge vender ansigtet mod vandet Realdania By og Køge Kommune er i partnerskab om at udvikle centralt beliggende havne- og industriarealer til en levende og bæredygtig

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni s. 1

MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni s. 1 MARKEDSDIALOG VINGE ER TILBAGE PÅ SPORET! Frederikssund Kommune Juni 2018 s. 1 MARKEDSDIALOG Hvad Frederikssund Kommune er i gang med at planlægge salg af byggeretter til Vinge Centrum. Vi vil derfor gerne

Læs mere

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012.

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012. Indstilling Til Magistraten Den 6. november 2012 Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Denne indstilling indeholder forslag til tids- og procesplan

Læs mere

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Befolkningsprognoser 3 4 Kamp mellem kommuner om bosætning Erkendelse af at Aabenraa

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Erhvervsudvalget

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Erhvervsudvalget Vedrørende: Erfaringsopsamling på erhvervspolitikken og bosætningspolitikken Sagsnavn: Erfaringsopsamling på erhvervspolitikken Sagsnummer: 24.10.00-A00-5-13 Skrevet af: Hanne Lykke Thonsgaard E-mail:

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager.

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager. 1 AMAGER ØST BYDEL Nordøstamager Prøvestenen Kløvermarken Amagerbro Kyststrækningen Sundbyøster Villakvartererne Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. Læs hele planen på

Læs mere

Ny aktivitetspark i Halsnæs

Ny aktivitetspark i Halsnæs Ny aktivitetspark i Halsnæs De unge i Halsnæs behøver ikke længere søge væk fra kommunen i deres fritid, for nu vil de også kunne være i den. 2015 Foreningen af unge iværksættere og ildsjæle Frederiksværk

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx

Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx Sagsnr. xx.xx.xx-p20-xx-xx Godkendt dato xx-xx-xxxx Dato xx-xx-xxxx Revideret dato Sagsbehandler Xxxx Xxxxxxx Projektaftale Projekt Udvikling af Næstved Bymidte 2025 Ansvarlig enhed Projektejer Projektleder

Læs mere

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Udarbejdet d. 20-01-2017 (Version 1) MODUL: KONFERENCE At skabe opmærksomhed omkring vedtagelsen af en ny politik. At involvere relevante interne og eksterne aktører

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS

RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm. Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS RINGSTED KOMMUNE Marts 2015 Lars Sandstrøm Branding Ringsted CORPORATE RELATIONS HVAD TALER JEG OM? Kommunebranding definition og udbredelse Typiske udfordringer Brandingprocessen involvering og eksekvering

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014.

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014. Notat 23. januar 2014 Kommunikationsplan Aarhus som breddeidrætskommune Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers Indledning Kulturstyrelsen har i forbindelse med sit

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

Hvidovre Bymidte. Risbjerggaardgrunden. Oplæg til byggeprogram. Bymidteudvalgsmøde d. 10. maj 2017

Hvidovre Bymidte. Risbjerggaardgrunden. Oplæg til byggeprogram. Bymidteudvalgsmøde d. 10. maj 2017 Risbjerggaardgrunden Oplæg til byggeprogram 1 AFSÆT Helhedsplanen for samt høringssvar fra høringsproces i december 2016 Kommunalbestyrelsens beslutning den 24. juni 2015: At der arbejdes videre med et

Læs mere

Forslag Borgerinddragelsespolitik

Forslag Borgerinddragelsespolitik Forslag Borgerinddragelsespolitik Vision: Faxe Kommune - vi gør afstanden kort Mission: Vi vil løse de kommunale opgaver i samarbejde med kommunens borgere, medarbejdere, og interessenter i overensstemmelse

Læs mere

Bæredygtighedsfestivalen. Velkommen

Bæredygtighedsfestivalen. Velkommen Bæredygtighedsfestivalen Velkommen Bæredygtighedsfestivalen Program: 8.30 Velkomst og tak for 2018 /Rådmand Lasse Olsen 8.45 Hvordan var det at være med i 2018? Mad med Medfølelse, FN Forbundet, Egholm

Læs mere