Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G"

Transkript

1 1

2 2 Case: I Århus kommune er der et stort antal kvindelige computer brugere i den offentlige sektor der ikke ved ret meget. Derfor vil kommunen starte et projekt der hjælper de ansatte med at blive bedre til at bruge en computer. De har derfor hyret et firma(der hedder programhjælp.com*) der kan hjælpe de kvindelige ansatte, at lære om hvordan man bruger via. undervisnings materiale der kan hjælpe dem Vi har valgt kvinder 50+ fordi der er en del, lidt ældre kvinder der ikke ved, så meget om det med computere. I vores projekt vil vores produkt være en folder Vi vil gerne give dem en større forståelse for hvad man kan bruge en computer til: Kurset forløb er 2 gange om ugen i 8 uger. Målgruppe Lotte Jensen bor i forstaden til Århus, hun tag offentlig transport, da manden har bilen. Receptionist på rådhuset. Hun bor i parcel hus, med sin familie, som består af sin mand på 56, 2 børn på 20 og 23 som begge er flyttet hjemmefra. Hun deltager i computer projektet dels fordi hun ikke har den største forstand på computere og gerne vil blive bedre og dels fordi hun gerne vil chatte med sine børn. De skal bruge deres computer mere og mere, og for at blive mere effektive, har kommunen igangsat et projekt der kan forbedre deres computer evner. Primær Gruppe 55 år kvinde gift 2 børn arbejder i service branchen. Offentlig ansat. Bor i Århus kommune, række hus. Børn 20 og 23 Sekundær Gruppe Grupper fra: kvinder fra 53 til 57 gift 1 til 3 arbejder i service branchen. Offentlig ansat. Bor i Århus eller omegn, parcel hus eller lejlighed. Børn mellem 17 og 30 * ikke eksisterende side.

3 3 Kommunikation planlægning Problemformulering - Vores målgruppe er ældre kvinder på 50 og op efter, som har problemer med at bruge en computer til et redskab. - Hvordan får vi de ældre til at bruge computer? - Hvordan kan man hjælpe de ældre forstå programmerne? - Hvordan kan vi få dem løst til at gå til de kurser? - Hvordan kan vi fange de ældres opmærksomhed? - Kan det betale sig at hjælpe de ældre med computer? Brainstorming. Hvilke mål vil vi opnå? - Vi vil opnå, at de ældre kvinder vil få et bedre indblik på computer. De ville Finde ud af, at det er et godt og vigtigt redskab frem i fremtiden. De ville få styr på de mest basale ting, som en computer kan. De skulle være mere selvstændig, rationelt og forståelse over for tingene. Afgrænsning af målgruppen. - Fra 50 og op efter Budskabet i kommunikationen til forbrugerne. - Hjælpe dem med at forstå computer bedre og komme i kontakt med deres børn/børnebørn Kampagnemetoder, Annoncer, Online Kampagner, TV spots, Telemarketing. - Folder - Kurser - Selvhjælp til computer Tidslinje og tidshorisont for projektgennemførslen. - To gange om ugen i 8 uger. Evaluering - Det var et vellykket projekt, der gav brugerne en bedre forståelse på computer, og deres egenskaber.

4 4 Hjælpe ældre menneser PC kom ud til firmar og hjælpe dem derfra Computer Flyers kursus til de ældre unge mennesker Selv hjælp til Computer Brug af internet Internet er en stor verden med masser af muligheder. Du kan bruge det til rigtigt mange ting, for at komme på internettet skal du på din startskam trykke på. Så komme der en side frem, man kan selv vælge hvilken startside man vil have når man åbner en ny hjemmeside browser. Ved at trykke funktioner oppe på siden, så skal du gå nederste på den lille boks der kommer frem der står internetindstillinger. Så står der startside, har kan du skrive lige så mange hjemmesider ind som du har lyst til at starte op når man åbner til internettet. Man kan også lavet noget der hedder favoritter, hvor man gemmer de sider man syntes godt om, eller man skal bruger senere. Man gør det ved at klikke på stjerne. Når man har gemt den der kan man bare trykke der igen så kommer alle de sider frem som man har gemt. En af de sider som er god at kende er Google det er en hjemmeside som er em søgemaskine på alle hjemme sider på internettet. Så hvis man ved hvad man leder efter skal man bare søge det på Google så finder den alle de sider der er.

5 5 Wikipedia er et leksikon på nettet, hvor man kan søge på de ting man nu godt vil vide noget om. Du kan også selv gå ind og skrive eller rette noget hvis du ikke syndes det er rigtigt. Men man skal lave en bruger der inden først. Men wikipedia går selv rundt og tjekker om det er rigtigt det der står, og hvis de kan se man har skrevet noget der ikke rigtigt. For man en afvarsle og man kan blive smidt ud hvis man gør det meget. Hvis du rejser meget med bus og tog er en hjemme side der kan hjælpe dig. Den har alle informationer om bus og tog tider. Man skal bare skrive hvor man skal fra og hvor man skal hen. Man kan f eks. skrive Maglelunden 4, 4000 Roskilde. Og Roskilde station. Så skal man angive den tid og dag du godt vil af sted på. Så finder den, den hurtigste vej. Er en hjemme side, hvor der er lidt over link til gode hjemmesider som 130 bibliotekarer, syntes er god. Derfor er de sidder de viser også gode, for det er nogle de selv står inden for. Der er en masse kategorier man kan vælge så det bliver meget nemmere at finde rundt i. Og det er ikke kun dansk sider, der er også nogle fra ulandet. Nyhederne.tv2.dk er en god side hvis du vil have nogle nyheder man kan stole på. Der er også masser af billeder og små film klip man kan se. Siden er også meget overskuelig og det er let at finde rundt til det de vil læse nyheder om. Hvis du vil se nogle sjove film klip, eller høre noget musik er en god hjemmeside. Man skal bare søge på det man godt vil se/høre så kommer der en masse film frem. Man kan også selv ligger film ind hvis man har lyst til det, eller godt vil dele det med sine vennen, så man altid kan se det man har lavet. Skype: Skype er en IP-telefon, som bruges på nettet på ens computer. Den kan ringe og chatte med andre computer, hvis de også har download skype. Du kan inde på skype betale et beløb, så du kan ringe til fastnet telefoner og ringe billiget til udlandet. Skype er et global net, hvor du kan søge efter folk over hele verden. Man kan optage sine samtaler med personer, man snakker med. På det første billede viser det hvem der er online af dine venner, og hvem der er optaget (så er der et lille rød skilt). Det andet billede ser det ud når du åbner skype, der skal du så skrive dit skype navn og dit kodeord så du kan logge ind på skype.

6 6 Her ses at man er i gang med at ringe en person op, hvor du blot klikker på den grønne knap ligesom med en telefon. Du kan også ringe op til en person med at indtaste et nummer, du har lyst til at ringe op, vil så sige at det koster penge i minuttet, hvis du ringer til et nummer du ikke har på skype. Fingernem på et tastatur Hvis man skal blive fingernem skal man vide hvor man skal sætte sine fingre. Man skal tag sin venstre lille finger på a, venstre ringfinger skal man sætte på s, venstre lange finger skal være på d, venstre pegefinger på f. tommelfingeren skal man bruger til at trykke på mellemrum tasten. Højre lille finger skal være på ø, højre ringfinger skal være på æ, højre lange finger skal være på l, højre pegefinger skal være på k og tommelfingeren skal være på mellemrum tasten. Så skal du prøver at holde hver hånd på hver sin side, og så er det bare at skrive. Det kan godt være svært i starten men efter noget tid kommer det. Hotmail Er en mail man kan komme på over hele verden, når du først har lavet en bruger. For at lave en bruger skal du gå ind på og gå ind på hotmail der står oppe i venstre hjørne. Så kommer du vider til en ny side hvis der i venstre side står tilmeld dig. Så kommer du videre ind til hvor du skal vælge hvad din mail skal hede, navn, kode osv. Når du har gjort alt det har du fået en ny mail. Nu kan du kommer på din mail på alle computere. Man kan også lave en profil hvor man kan skriver lidt om sig selv lægge nogle billeder ind, hvis man har lyst til det. Man skal blot gå ind på profil der står oppe på siden eller på billeder hvor der står tilføj billeder. Man kan også have en kalender, hvis du trykker på mere oppe på siden står det kalender, har kan du

7 7 lave alle de aftaler du har lyst til. når du har en hotmail kan du få noget der hedder Messenger hvor du kan chatte med dem som du er vennen med. Polfoto Når man er på familie tur tager man altid nogle billeder. Og for at have dem sikkert et sted hvor man ikke mister dem. Der for kan man med fordel ligge dem i på computerne hvis man har et digitalkamera. Og heldigvis er det ikke så svært, som man lige tror det er. Man tager det stik man får med når man køber sit kamera, og stikker det i computerne. Når man har putte det kan der en boks frem og spørg hvad man vil, så skal man bare vælge at ligge dem ind på computerne, så spørg den hvor du vil ligge det på computerne. Der efter begynder den at ligger billeder ind. Hvis man vil have billeder helt sikker kan man der efter ligge dem over på en ekstern harddisk. Office Pakken: Microsoft Office Word: Microsoft Office Word er et tekstbehandlingsprogram som er lavet af Microsoft. Det blev oprindeligt lavet af Richard Brodie i 1983 til IBM pc er (IBM var et mærke og deres første pc hed IBM PC.) med styresystemet DOS. Det blev dog lavet senere til Apple Macintosh og Microsoft Windows. Word er som sagt et tekstbehandlingsprogram og bruges til at skrive stile, breve eller bare noter. Man kan dog også bruge det til andet som f. eks at sætte et skema ind til udregning og meget andet. Microsoft Office Powerpoint: Microsoft Office Powerpoint er et præsentations program, hvor man kan lave diasshow (flere billeder der kan skifte efter tid eller et klik med musen.) Original versionen blev lavet af Dennis Austin og Thomas Rudkin til Macintosh men Microsoft købte det senere for 14 millioner dollars. Powerpoint kan også lave små eller store animationer men det bruges primært til at fremlægge lige fra skolen til et stort firma. Microsoft Office Excel: Microsoft Excel er et regneark udviklet af Microsoft til computere der bruger Microsoft Windows og Apple Macintosh. Det er det mest udbredte regneark siden version 5 der kom frem i Excel bruges til at analysere data samt at skabe et

8 8 grundlag for at træffe beslutninger. I Excel kan der udføres beregninger, analysere datamængder, opstille tabeller og skabe rapporter. Microsoft Office Publisher: Publisher er et sidelayout program fra Microsoft. Det der udskiller Publisher fra Word er at Publisher er mere design og sidelayout hvorimod Word er et skrive program. Når du åbner Publisher kan du vælge mellem hvilken slags produkt du skal lave. Det kan være et brev eller en , postkort eller bare et kort. Når du så har valgt et produkt kan du vælge mere specifikt hvilken slags produkt du vil lave. Ellers er det meget ligesom Powerpoint, der er bare mere at vælge imellem. Microsoft Office OneNote: OneNote er ikke det første program man tænker på når man snakker om Office Pakken. OneNote er en blanding af alle programmerne. I OneNote kan man samle, man kan organisere, man kan søge efter og man kan dele sine noter og oplysninger med hinanden. OneNote har også lommeregnere, tegneværktøjer og lyd og video optagelser. Dette gør OneNote til et meget smart program som du kan integrere med Excel og Powerpoint og få det bedste produkt. Control og C = bruger man når man ville kopier en ting, man skal blot markere den valgte element og trykke Control og C Koder og genveje Derefter kan man bruge en anden kode, som er Control og V den bruger man til at flyt det element du har kopieret til en anden mappe. Hvis man vil klip ting skal man bruge Control og X det klipper elementet, væk fra den mappe man er i. Hvis man vil hurtigt logge af sin computer kan man trykke på den knap der har et flag som symbol, du skal holde den nede når man trykker på L.

9 9 Hvis du ville minimer det du er i gang med, skal man holde den knap med flaget og trykke på D Alt og Shift bruger man til, hvis man har flere programmer kørende kan man blader igennem med at holde alt nede og trykke på shift indtil du lande på det program du vil ind i. ses nedenunder Alt og Esc der næsten den samme funktion, det eneste der er forskel er at Esc og Alt viser ikke på skærmen hvor man blader henne, det popper bare op i stedet, de programmer. Alt og F4 bruger man til at lukke programmer ned, og slukke selve computeren ned. Der er mange flere kode, man skal bare prøve sig frem. Computerens anatomi Chipset: Et Chipset er normalt konstrueret til at arbejde med en bestemt familie af en mikroprocessorer. Fordi den styrer kommunikationen mellem processoren og eksterne enheder, chipsættet spiller en afgørende rolle for systemets ydeevne.

10 10 I computer er der rigtigt mange chip, det kan være graifk-chips, styre den del af grafikken. Der er lyd-chip, som styre lyden i computeren. Chipset ofte refererer til en speciel par til bundkortet, der måske styre lyden eller opretter forbindelse til CPU i en højre enhed. Chip styre også ramne, som gør ens computer hurtigt. Southbridge har en del chips i sig den forbinder lavere hastighed. Soutbridge er der chips der laver forbindelse til ups, lyd enheder og internet. Motherboard bundkort. Bundkort er en printplade der ligger bagerst i kabinettet. Alle pc en enheder er forbundet med bundkortet, fx ram processor, grafikkort, lyd og osv. Bundkortets funktion er, at alle de enheder der er tilsluttet til bundkorte kan arbejde sammen på bundkoret kan man indstille computerens grundlæggende påsætninger det klades BIOS en. Når man slukker en computer er der stadigvæk noget, som er tændt på den, så når du staren den igen at der står hvad dag det er og præcis hvad klokken er, og de sidste opsætninger du har lavet på computeren, det er på grund af den har noget der kaldes et backup-batteri, som har den funktion. Der er to typer opbygninger af bundkortet. Den ene type af bundkortet er den gamle, som kaldes AT-standart. Den anden kaldes for ATX, forskellen mellem de to er, at den nye ATX har fået en bedre placering og er nemmere til at komme ind til PC ens indmad når den er åben. Ram RAM eller Random Access Memory er arbejdshukommelse i cumputere. RAM opbevarer styresystemkomponenter, programmer og anden data i din computer, så man får hurtig adgang til dem. Og det er en fordel, da det er meget hurtigere at læse fra og skrive til end en harddisk, cd rom eller diskettedrev. RAM en er desværre flygtigt, som betyder at RAM en mister al sin data, der har været lageret i den, nå strømmen til din computer afbrydes, til forskel fra f.eks. harddisken. Det er lidt ligesom mennesket. Den kan kun klare en vis mængde information på en gang, hvorefter den bliver nød til at rydde op og starte forfra.

11 11 CPU CPU eller Central Processing Unit, kan dog også kaldes en centralenhed eller blot en processor. Hvis den er lille nok til at være i en chip kaldes den for en mikroprocessor. CPU en er den centrale regneenhed i din computer der foretager alle beregninger. CPU en omtales af mange som computerens hjerne. Der findes forskellige typer af CPU er. De mest kendte i en personlig computer er fra Intel, AMD, Sun, Motorola og Transmeta. Ofte putter man flere CPU er sammen i en computer (SMP) for at opnå den største regnekraft. Når man skal betegne CPU ens hastighed, så nævner man den interne regnehastighed i Hz (MHz og GHz) altså Hertz, MegaHertz og GigaHertz. Men dette afspejler dog ikke direkte hvor mange beregninger per sekund en CPU kan udføre. Før i tiden kunne en CPU normalt udføre: Beregninger per sekund = Hz divideret med cykler per instruktion. Det er almindelig med cykler per instruktion. Grafikkort Et grafikkort bruges til, at genere (beregninger) dataene, som skal danne billederne på skærmen. Et grafikkort sparer CPU`en for en masse arbejde, hvis det ikke var der ville Computere være en del langsommere. Et grafikkort skal mindst have 8 mb ram. I ramene gemmes alt den data, som grafikkortet behandler. Der findes 3 slags grafikkort. Der findes 2d grafikkort, som beregner billedet i 2 dimissioner brede og længde. Det er ok kun at have sådan et hvis, man kun bruger sin computer til tekstbehandling, Internet og andre enkle funktioner. Så findes der 3d grafikkort eller add-on grafikkort, som det også hedder. For at bruge et 3d-grafikkort skal man også have et 2d grafikkort. 3d grafikkortet beregner billedet i tre dimensioner : brede, længde og dybde. Dette forbedre ydelsen i 3d-spil og ligende ting. De mest udbredte grafikkort er dem som bruger en 3dfx chip. Så findes der også nogle 5d grafikkort, som både har 2d og 3d grafikkort indbygget i sig. De er nok de

12 12 bedste at købe. For så har man alt hvad man kan få brug for. Et grafikkort skal helst være godt nok til at køre en opløsning på 1280x1024 i 32 bit med en opdateringshastighed på 75hz. Et grafikkort er et såkaldt udvidelseskort. HDD (harddisk) HDD er til at gemme ens data på computerne, også selv om du slukker den. En harddisk er bygget op af 1 til 6 ikke magnetisk som så bliver overtrukket af et magnetisk. Har er pladerne delt op i magnetiske områder hvor der er en bestemt data der bliver lagt. Sådan en plader drejer rundt med omdrejninger/min. I hver af de områder der er der en masse magnetiske korn. Hver af dis korn skaber et magnetisk pol. Skrivehovedet skaber så en magnetfelt så den kan se hvor den skal ligge dataen. Man kan læde det igen ved hjælp af elektromagnetisk induktion. Der er et læsehovedet på hver side en af en plade, efter som man bruger begge siden nu til dags. Armen hvor læsehovedet sidder på bevæger sig i en halv cirkle hen over siderne på pladen. Så den kan rammer så meget af pladen siden som muligt. I dag bliver armen styret ved hjælp af to neodymium-magneter. Læsehovedet hovederne bliver også holdt oppe fordi pladen laver en luftboble når den drejer rundt. En harddisk er godt forseglet for at der ikke skal kommer uvedkommende ting ind som støv. Harddisken bliver dog ikke lavet lufttæt, men man sætter et lille filter ind der kan og fange de små partikler. En typisk harddisk kan normalt gemme mellem 120 GB til 1 TB. Men fordi der hele tiden sker en udvikling inden for harddiske er de nu blevet mindre og har mere plads. Nu kan man få harddiske i MP3 og videokamera osv. Men en harddisk er også meget skrøbelig fordi læsehovedet ligger så tæt på pladerne. Så hvis man taber den kan læsehovedet komme til at køre op af pladen. Men den kan også gå i stykker hvis den bliver udsæt for pludselig strømafbrydelse. Men i mange af de nye harddiske er mere sikke fordi de kan trække læsehovedet tilbage eller stoppe med at dreje rundt hurtigt. Man har også temperatursensorer den kan andre temperaturen så den yde sit max. Og på alle harddiske kan man se der er små luft holder. Hardware er alt hvad der fysik er i en computer. Alt det man kan røre ved, grafikkort, processer, skærm, mus osv.

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Computerens anatomi --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Foredrag... 3 Formidling... 4 En computer er opbygget af... 5 Side 2 af 8 Foredrag Målgruppe 7,

Læs mere

3. Computerens opbygning.

3. Computerens opbygning. 3. Computerens opbygning. Computere er konstrueret med henblik på at skulle kunne behandle og opbevare data og det er de som nævnt i noterne om Bits og Bytes vældig gode til. Som overordnet model for computere

Læs mere

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev: RAM Ram er en lille lagerenhed som er med til at gøre computeren hurtigere. RAM står for random acces memory. I driften i computeren bliver data behandlet og bearbejdet og det foregår i det arbejdslager

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 1 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? 2

Læs mere

Windows 7 Instruktionsvideo

Windows 7 Instruktionsvideo 1. Mus og tastatur (4:17) Du lærer vigtige taster på tastaturet at kende, samt hvordan du skal anvende musen i Windows 7. 2. Skrivebordet (4:39) Du lærer at arbejde med Skrivebordet i Windows 7 og kommer

Læs mere

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for IT Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for Boulevarden 19D DK - 7100 Vejle tel: +45 7216 2830 www.campusvejle.dk GRUNDLÆGGENDE KURSER ER DU NYBEGYNDER, BØR DU OVERVEJE

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

Lidt orientering om, hvad en computer består af

Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af...1 Introduktion...2 Skærm...2 Printer...2 Tastatur...2 Mus...3 CPU...3 Bundkort...4 Strømforsyning...4 RAM/

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside 126 Ældre hjælper Ældre Vintersæson 2011-2012 Link til Datastuens hjemmeside Kom godt i gang med din PC - få styr på: Kassens indhold Tænd & sluk Skrivebord Lyd Tastatur Mus Åbn programmer Programvinduer

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord.

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord. Gmail Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Opret dig i systemet...2 At skrive mails...5 Sende en mail til flere personer...8 Vedhæfte en fil...9 Kladde...10 Signatur...11 Modtagne mails...12 Stjernemarkering...14

Læs mere

Kirps. computeranatomi. Overvejelser omkring hele forløbet. Pernille Ketscher, Renée Laursen, (Isabella Petersen) & Kasper Lassen

Kirps. computeranatomi. Overvejelser omkring hele forløbet. Pernille Ketscher, Renée Laursen, (Isabella Petersen) & Kasper Lassen Kirps computeranatomi Overvejelser omkring hele forløbet Pernille Ketscher, Renée Laursen, (Isabella Petersen) & Kasper Lassen 10 Case I Nysted på Lolland-Falster har kommunen bestemt at der skal være

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Hotmail bliver til Outlook

Hotmail bliver til Outlook FÅ MEST UD AF DIN MAILKONTO: Hotmail bliver til Outlook Den populære e-mail-tjeneste Hotmail har fået en ordentlig overhaling og har samtidig skiftet navn til Outlook. Følg med i vores guide, og bliv fortrolig

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Handel på Internettet Pricerunner side 1 af6 www.pricerunner.dk Pricerunner er en side hvor man kan sammenligne produkter og priser. Det er muligt at filtrere sin søgning og at søge i emner, eller på et

Læs mere

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011 1. Om 2. Valg af Google som gratis udbyder ved 3. Valg af browser 4. Oprette en mail-adresse (G-mail) og en konto ved Google 5. Hierarkisk opbygning af mappe- og filsystem i Google 6. Oprette mapper i

Læs mere

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj.

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj. IT-HANDLEPLAN Århus Privatskole 2007-2008 Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Århus Privatskole. Da det er første år, vi arbejder med skolen og dermed også efter denne IT handleplan,

Læs mere

computerens_udvikling

computerens_udvikling Computeren består af. ---------------------- En computer består af mange ting. Der er det samme i næsten alle computere, men der er en forskel - størrelsen på tingene. Dette er ikke fysisk, men f. eks.

Læs mere

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside.

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Først skal du åbne Windows Internet Explorer da dette program kan køre gruppen hjemmeside 100 %, du skal kigge ind på www.spejdernet.dk/jerslev

Læs mere

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11

Introduktion til OneDrive. Windows-selvstudium: Side 11 af 11 Introduktion til OneDrive Windows-selvstudium: Side 11 af 11 I Windows 8.1 og Windows RT 8.1 kan du nemt gemme dine filer i OneDrive og åbne dem fra en hvilken som helst enhed, f.eks. din pc, tablet eller

Læs mere

Sådan får du e-bøger på læseren

Sådan får du e-bøger på læseren Sådan får du e-bøger på læseren 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Få e-bøger Få e-bøger e-boghandel Reader Library-software Læser Med Sony Reader Library-softwaren (Reader Library) kan du indkøbe og

Læs mere

Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple.

Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple. 1af23 Brugervejledning. Hjemmesider med Cmsimple. 1. Forord. Denne brugervejledning er fremstillet for at hjælpe personer ved Lokalhistorisk Arkiver i ny Sønderborg kommune, som kun har ringe kendskab

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i dagtilbud Begynder manual Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse IPad'en og dens dele Sådan ser ipad'en ud - Forsiden Sådan ser ipad'en ud - Bagsiden For at komme igang Hjemmeskærm som funktion

Læs mere

Installation Windows 7

Installation Windows 7 Du skal gøre følgende: Check om PC en har et Windows 7 logo: Logoet sidder på "kabinettet" (CPU'en/harddisken - kært barn har mange navne) hvis det er der, så følges vejledningen som er herunder. Du kan

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 INDHOLDSFORTEGNELSE Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 Windows 7-udgaver... 10 32- eller 64-bit version af Windows 7... 11 Hardware...

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com Du skal

Læs mere

INTRODUKTION TIL VIA STUDIENET

INTRODUKTION TIL VIA STUDIENET VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Randers INTRODUKTION TIL VIA STUDIENET For studerende INDHOLD Tekniske forudsætninger... 2 Login til Studienet studienet.viauc.dk... 2 Hold-, modul- og

Læs mere

Gratis kontorpakke til din tablet

Gratis kontorpakke til din tablet OPRET, REDIGER OG LÆS DOKUMENTER PÅ DIN TABLET: Gratis kontorpakke til din tablet DET FÅR DU OVERBLIK SVÆRHEDSGRAD Let Middel Svær Tekstbehandling Præsentation Regneark FOR ENHEDER MED Android ios (Apple)

Læs mere

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Startvejledning Se mail Konfigurer din iphone eller ipad til at sende og modtage e-mail fra dit Office 365-konto. Se din kalender, uanset hvor du er Du kan altid

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen Macab ST2300 IP Gert Kaae Hansen 2012 Den nye software indeholder nye funktioner som gør det muligt at afspille filer direkte fra et NAS drev, kigge på video klip fra Youtube og se eller høre POD cast

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere

Officepakken til elever på Vallensbæks folkeskoler

Officepakken til elever på Vallensbæks folkeskoler Officepakken til elever på Vallensbæks folkeskoler Som en del af Vallensbæk Kommunes BYOD (Bring Your Own Device) løsning, tilbydes elever nu muligheden for at installere den fulde officepakke helt gratis,

Læs mere

Indholdsoversigt. Emne. Side

Indholdsoversigt. Emne. Side Indholdsoversigt Emne o Log-in på din Idify Tidslinje Åben Idify Timeline på din ipad Indtast dine log-in oplysninger o Navigation af din tidslinje Tidslinjens oversigt Åbne Favorit erindring Navigér og

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac)

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac) Brugervejledning ClaroRead (Mac) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 4 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 6 AFSPIL... 6 STOP... 6 GEM TEKST SOM LYDFIL...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 www.adesk.dk Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligehold...6 Vista / Windows 7 Recoverysystem...7 Side 2 Opsætning af computeren Det

Læs mere

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Indhold Generelt om Projektweb 3 Oprette og få adgang til en projektwebplads 3 Finde rundt på projektwebpladsen 4 Tilføje filer til projektwebpladsen 5 Arbejde

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online og OneDrive Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com

Læs mere

Multimediepræsentation PowerPoint

Multimediepræsentation PowerPoint Multimediepræsentation PowerPoint Hvis du har arbejdet med et emne, som du skal fremlægge for andre, så kan det være en god idé, at arbejde med en multimediepræsentation. Du arbejder med billeder og korte

Læs mere

Glance - Del din skærm med op. til 200 deltagere. TelefonMøder. Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer,

Glance - Del din skærm med op. til 200 deltagere. TelefonMøder. Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer, Glance - Del din skærm med op 1 til 200 deltagere. Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer, der vises på den med dine mødedeltagere. Fordelene ved at benytte

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

OS X Mavericks Godt i gang med Mac

OS X Mavericks Godt i gang med Mac DANIEL RIEGELS OS X Mavericks Godt i gang med Mac INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Daniel Riegels KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Mac Skrivebordet... 10 Docken... 11 Alle dine programmer i Launchpad...

Læs mere

Adgang til skolens Linux-server hjemmefra. Sådan gør du:

Adgang til skolens Linux-server hjemmefra. Sådan gør du: Adgang til skolens Linux-server hjemmefra. Denne lille manual skulle gerne hjælpe dig i gang med brugen af skolens server, således at den bliver din naturlige arbejdsplads for alt, hvad der hedder skolearbejde

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

En lille vejledning til lærere og elever i at bruge matematikprogrammet WordMat (begynderniveau)

En lille vejledning til lærere og elever i at bruge matematikprogrammet WordMat (begynderniveau) Matematik i WordMat En lille vejledning til lærere og elever i at bruge matematikprogrammet WordMat (begynderniveau) Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Beregning... 4 3. Beregning med brøker...

Læs mere

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide

LEOGICS Pen-tablet. Hurtig installationsguide LEOGICS Pen-tablet Hurtig installationsguide Velkommen Tak for købet af LEOGICS PT-1001 Pen-tablet. Du vil opdage hvor nemt det er at styre din computer ved brug af en digital pen i stedet for en mus.

Læs mere

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer.

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer. Guiden min første backup Trin 2.1 Log på Når du har installeret din DATABOKS fjern-backup manager, vil dit log-ind vindue automatisk komme frem (Du kan få hjælp til at installere din DATABOKS fjern-backup

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede at dias ligger på hjemmesiden, så I kan se dem igen hjemme. Peter har ordet Blev vi færdige med vinduerne?? Øvelse tastatur og mus vi ikke kunne sidste gang får I som hjemmeopgave

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Prisen er Inkl. Windows 7 Pro 64 bit DK og Office 2010 Professionel.

Prisen er Inkl. Windows 7 Pro 64 bit DK og Office 2010 Professionel. RHDATA OG FOTO s PROFFESIONEL ASUS KONTOR PC V8 P8H67E PC Prisen er Inkl. Windows 7 Pro 64 bit DK og Office 2010 Professionel. Tilbudet er gældende 6-12-2011. til 15. december. Nedenstående tilbud er kun

Læs mere

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE Intentionen med planen er at angive rammer for, hvad vi på Kirkeby Skole forventer eleverne skal lære om IT i deres skoleforløb på Kirkeby Skole. Som udgangspunkt skal de

Læs mere

Lundebakkeskolens. IT-trinmål

Lundebakkeskolens. IT-trinmål Lundebakkeskolens IT-trinmål Skoleåret 2012/2013 Indhold FORMÅL... 3 FÆRDIGHEDSNIVEAUER... 4 SKEMAET... 4 TRINMÅL FOR BØRNEHAVEKLASSEN... 5 TRINMÅL FOR 1. KLASSE... 6 TRINMÅL FOR 2. KLASSE... 7 TRINMÅL

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches)

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Bundkort: Adina Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Chipset: AMD Hudson D1 Fusion Kontrol Host Hukommelsessokler: 2 x DDR3 Front side bus hastigheder: 2.5GT / s Processor socket:

Læs mere

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Indhold 1. 1. Windows 8 installationsproces 2. Systemkrav 3. Forberedelser 2. 3. 4. 5. Ren 6. 1. Personlige indstillinger 2. Trådløst 3. Brugerdefinerede

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Opgaver. Notater. Opgave 1: Find kursus hjemmeside og bladre lidt rundt på siderne.

Opgaver. Notater. Opgave 1: Find kursus hjemmeside og bladre lidt rundt på siderne. Opgaver Opgaverne er stillet i henhold til medleverede brugervejledning, og som er en facitliste for opgaverne. Brug den undervejs til at løse opgaverne med, og kom med de punkter som den måtte mangle,

Læs mere

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office UNDERVISNING IT undervisning Skræddersy dit eget forløb! WebGaits undervisere har en bred erfaring indenfor en lang række IT-områder. WebGait planlægger undervisningen så den passer til de udfordringer

Læs mere

Peter Kragh Hansen. Microsoft PowerPoint 2013 DK. ISBN nr.: 978-87-93212-07-7

Peter Kragh Hansen. Microsoft PowerPoint 2013 DK. ISBN nr.: 978-87-93212-07-7 Peter Kragh Hansen Microsoft PowerPoint 2013 DK ISBN nr.: 978-87-93212-07-7 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e PowerPoint 2013... 3 Præsentation... 4 Oprettelsen af præsentationer... 5 Skabeloner og

Læs mere

Sammenligning af Office 2013-versionen

Sammenligning af Office 2013-versionen Sammenligning af 2013-versionen Nyt eller forbedret Udvalgt Word 2013 2013 2010 2007 2003 Opret flotte dokumenter, og få en bedre læseoplevelse Med den nye læsetilstand kan du koncentrere dig fuldt ud

Læs mere

Introduktion til IT på IVA

Introduktion til IT på IVA Introduktion til IT på IVA Logge på IVA s computere... 2 Mappen Dokumenter... 3 Email... 4 Studienet... 6 Print... 7 Logge af computeren... 8 Huskeliste... 9 Brug for hjælp... 9 (Denne guide er baseret

Læs mere

Opsætning af ipad. med IOS7

Opsætning af ipad. med IOS7 Opsætning af ipad med IOS7 27-11-2013 Forord Tillykke med din nye ipad. Denne manual beskriver opsætningen af ipad i forbindelse med adgang til Aabenraa Kommunes systemer. Side 2 af 28 Indhold Hvor kan

Læs mere

IPAD VEJLEDNING INDHOLD

IPAD VEJLEDNING INDHOLD 1 IPAD VEJLEDNING INDHOLD FØRSTEGANGSOPSÆTNING...2 TILGÅ DET TRÅDLØSE NETVÆRK...4 OPSÆTNING AF E-MAIL...5 E-MAIL-FUNKTIONER...6 KALENDERFUNKTIONER...7 INSTALLER NYE PROGRAMMER...8 FÅ MERE UD AF DIN IPAD...10

Læs mere

Funktioner og fordele i Office Professionel 2010

Funktioner og fordele i Office Professionel 2010 Funktioner og fordele i Office Professionel 2010 Microsoft Office Professional 2010 giver dig vores allerbedste værktøjer, så du kan organisere dig, bevare forbindelsen og forblive konkurrencedygtig. Med

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

VIA Studienet FYSIOTERAPEUTUDDANNELSEN I ÅRHUS. Vejledning for FYS STUDERENDE

VIA Studienet FYSIOTERAPEUTUDDANNELSEN I ÅRHUS. Vejledning for FYS STUDERENDE VIA Studienet FYSIOTERAPEUTUDDANNELSEN I ÅRHUS Vejledning for FYS STUDERENDE Pæd. it-vejleder Heine Krogh hkro@viauc.dk ver. 3.0 januar 2011 1. Indledning VIA Studienet bygger på Microsoft SharePoint.

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Individuel specialisering

Individuel specialisering Individuel specialisering Navn: Uddannelse: Emne: Vejleder: Sted: Peter Ditlevsen, pd12054@stud.noea.dk IT- og Elektronikteknolog, 4. semester Serveradministration Ib Helmer Nielsen UCN T&B Dato: 7. maj

Læs mere

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71)

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Indhold Billeder... side 1 Video... side 2 Lyd... side 3 Noter... side 3 SMS... side 4 Søg på internettet... side 5 Overføre filer fra telefonen

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger.

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger. Download af bøger i MP3 format Side 1 af 6 Forudsætninger for at kunne benytte denne mulighed er: En computer med rimelig diskplads (hvert bog fylder små 200 MB). En god Internetforbindelse, for ikke at

Læs mere

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden

Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Undervisning Version 1.0 redigering af billeder til hjemmesiden Nødvendigheden for at almindelig god bruger til edb. Her taler jeg ikke om at blive en superbruger men bare en bruger der styr på almindelig

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Indhold. Filbehandling. Tekstbehandling med Word. Layout med Publisher. Webdesign med WordPress. Surf på nettet med Explorer. Database med Access

Indhold. Filbehandling. Tekstbehandling med Word. Layout med Publisher. Webdesign med WordPress. Surf på nettet med Explorer. Database med Access Indhold Filbehandling Filbehandling... 7 Tekstbehandling med Word I gang med Word... 11 Tegnformater... 12 Afsnitsformater... 15 Kanter og skygger... 19 Tabulator... 21 Sidelayout... 24 Gennemse... 28

Læs mere

MSS CONSULT Dato: 28-08-08 SALGSBROCHURE. Autoværksted. Indeholdende. Hardware Software Netværk

MSS CONSULT Dato: 28-08-08 SALGSBROCHURE. Autoværksted. Indeholdende. Hardware Software Netværk Dato: 28-08-08 SALGSBROCHURE Autoværksted Indeholdende Hardware Software Netværk Side 2 BESTIL PÅ TELEFON: 24 79 71 41 Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 4 Bærbare 5 Svag stationær 6 Middel stationær

Læs mere

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje.

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Windows Fil Struktur I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Hvad er et drev Et drev, er en afgrænsning af fil strukturen. Når du går ind på et drev vil du stå i roden

Læs mere

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET «Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET 1 Generelt EDB-NETVÆRK: Der er installeret et edb-net, der er tilsluttet Internettet. Det betyder, at du fra din pc kan få forbindelse til

Læs mere

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL

ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S. Nyheder og instruktion TAL ViTre - Opdatering version 84-87 fra ScanDis A/S Nyheder og instruktion TAL Fejlrettelse: F6 virkede ikke hvis udklipslæsning var slået fra. Fejlrettelse: SEORD Korrektur regler virkede ikke optimalt.

Læs mere