Dart. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte bestemmelser er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dart. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte bestemmelser er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF)."

Transkript

1

2 Dart Opdateret maj 2011 Ændring i Generelle bestemmelser for Mix-4, Mix-3 og 2-mands hold M/K 3, stk. 3.8 Generelle bestemmelser 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte bestemmelser er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF). 2. Deltagelse 2.1. DM-stævner afvikles i single, double og mix-double Deltagerberettigede er firma- og familiespillere/par samt foreningsspillere/par fra de foreninger, der tillader dette Der må ikke sammensættes hold på tværs af foreninger Aldersgrænsen er fra det år, hvori en spiller fylder 10 år Herrer Klubmedlemmer, der inden for de foregående 12 måneder, har deltaget på eller været udtaget til landshold inden for Dansk Dart Union eller er placeret blandt TOP 100, på den første offentliggjorte rangliste, samme år som DM afholdes, tilmeldes i M-rækken tillige med alle præmietagere i M-rækken, A-rækken og finaledeltagerne i B-rækken fra sidst afholdte DM. Øvrige spillere tilmeldes i ABC-rækken. Der skal i tilmeldingen gøres opmærksom på, om deltageren tilmeldes i M-rækken eller i ABC-rækken Damer Klubmedlemmer, der inden for de foregående 12 måneder, har deltaget på eller været udtaget til landshold inden for Dansk Dart Union eller er placeret blandt TOP 60, på den første offentliggjorte rangliste, samme år som DM afholdes, tilmeldes i M-rækken tillige med alle præmietagere i M-rækken, A-rækken og finaledeltagerne i B-rækken fra sidst afholdte DM. Øvrige spillere tilmeldes i ABC-rækken. Der skal i tilmeldingen gøres opmærksom på, om deltageren tilmeldes i M-rækken eller i ABC-rækken Doubler Er en af de to deltagere i en double omfattet af 2.5 eller 2.6 skal den pågældende double spille i M-rækken. Der skal i tilmeldingen gøres opmærksom på, om doublen tilmeldes i M-rækken eller i ABC-rækken. 3. Stævneafvikling 3.1. I M-rækken spilles double og single i 1 række. Hvis deltagerantallet i en kategori besværliggør en sportslig korrekt afvikling, kan arrangøren udvide kategorien med en ekstra række. Altså A og B. I ABC-rækken spilles double og single i 3 rækker A, B og C Der kan tilmeldes både i double og single. Der spilles både i dame- og herrerækker. Der spilles bedst af 3 eller 5 sæt. Double/single startes fra Der spilles double på førstedagen til og med finalerne. Der spilles single på andendagen til og med finalerne Ved DM-stævner udpeger stævneledelsen tavledommere ud af deltagerne. 4. Indplacering 4.1. Spillere/par, der bliver nummer 1 i den indledende pulje spiller i række A Spillere/par, der bliver nummer 2 i den indledende pulje spiller i række B.

3 4.3. Spillere/par, der bliver nummer 3 eller 4 i den indledende pulje spiller i række C Der skal afvikles DM-stævne i en kategori i M-rækken, når der er tilmeldt mindst 5 spillere/3 par i samme kategori og i ABC-rækken, når der er mindst 5 tilmeldte spillere/3 par i samme kategori. Ved kategori forstås f.eks. damesingle, herredouble, mix-double og lignende. 5. Stævneafvikling 5.1. DM-stævnet afvikles som pulje-abc-cup eller pulje-cup. Dette kan dog fraviges, hvis sportslige hensyn taler derfor, under henvisning til antal tilmeldte deltagere. Det bør dog altid tilstræbes, at en kategori, uanset antallet af tilmeldte deltagere, afsluttes med semifinaler og finale Ved puljerunder skal spillere fra samme klub altid mødes i første kamp. For hver vunden kamp gives 2 point a. Hvis 2 eller flere spillere står lige i en pulje, afgøres rækkefølgen på grundlag af de indbyrdes kampe. b. Der spilles kun omkamp, såfremt 3 eller flere spillere har slået hinanden indbyrdes og har lige mange point. Ved omkamp spilles et sæt og med lige mange darts. Hvis flere spillere»lukker«med lige mange darts, fortsætter de med ny omkamp til der er fundet en vinder Såfremt der ikke er tilmelding nok af damer til at en kategori kan oprettes, kan pågældende damespiller deltage som herre på lige fod med de tilmeldte herrer Antallet af deltagere i puljerne i ABC-rækken skal være 3. Er der en eller to spillere i overskud placeres de henholdsvis i pulje 1 eller pulje 1 og pulje 2, der derved får 4 deltagere. Nr. 1 kvalificerer sig til A rækken, nr. 2 kvalificerer sig til B rækken og nr. 3 og eventuelt nr. 4 kvalificerer sig til C rækken. Antallet af deltagere i puljerne i M-rækken skal sportsligt optimeres så deltagerne får fornuftigt antal kampe. Er antallet af puljer ikke en potens af 2, forekommer der oversiddere/indspilskampe i første cup runde Deltagerne tilmeldes som M-, A-, B- og C deltagere, af fordelingsmæssige årsager. M-deltagere er deltagere nævnt i 3. A-deltagere er deltagere, der spillede i A-rækken ved sidst afholdte DM og nye deltagere af samme styrke tillige med B-rækkens præmietagere. B-deltagere er deltagere, der spillede i B-rækken ved sidst afholdte DM og nye deltagere af samme styrke tillige med C-rækkens præmietagere. C-deltagere er deltagere, der spillede i C-rækken ved sidst afholdte DM og nye deltagere af samme styrke Arrangerende forening har ret til at supplere med deltagere til et DM-stævne, hvis dette er en nødvendighed for at få antal puljer og antal deltagere til at gå op i en højere enhed. Løser dette ikke problemet, findes manglende deltagere ved simpel lodtrækning mellem de tilmeldte reserver (se pkt ).

4 6. Bane 6.1. Mål og opbygning på dartbane: Dimensioner. Det hævede kastested (the oche) skal være mindst 3,8 cm højt og mindst 61 cm langt. Det anbringes således, at der er 237 cm fra bagkanten af kastestedet til den linie der fra forsiden af dartskiven projekteres vinkelret ned på gulvet. Det diagonale mål fra bagkanten af kastestedet til centrum af Bull skal være 293 cm. Under spillet må ingen overtræde kastestedet, ej heller må spilleren, der kaster en dart, have fødderne i nogen anden position end bag kastestedet. En spiller, der ønsker at kaste sine darts fra den ene eller den anden side af kastestedet, må anbringe sine fødder bag en imaginær forlængelse af kastestedet. Enhver dart, der er kastet samtidig med at kastestedet eller dennes imaginære forlængelse overtrædes, tæller ikke som scoring.

5 Generelle bestemmelser for 4-mands hold Der er foretaget ændringer i 1 stk. 1.1 Der er foretaget ændringer i 2 stk. 2.1 Der er foretaget ændringer i 8 stk Gyldighed 1.1. Nedennævnte bestemmelser er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF). 2. Deltagelse 2.1. DM-stævner afholdes for 4-mands hold efter følgende retningslinier: a. 1 holdkamp. b. 2 doubler. c. 4 singler Der spilles kun i en række. Der kan stilles med blandede herre- og damehold. Disse blandede hold skal dog spille i en herrerække Der skal være tilmeldt mindst 3 hold, for at der kan afvikles DM- stævne i en række Stævneledelse udpeger tavledommere ud af deltagerne ved DM- stævnet Deltagerberettigede er firma- og familiehold samt foreningshold fra de foreninger, der tillader dette Aldersgrænsen for spillere på holdene er fra det år, hvori en spiller fylder 10 år Spillerrækkefølgen i holdkampen skal opgives ved tilmelding, og kan ikke senere ændres. 3. Stævneafvikling 3.1. Holdkampen spilles som pulje-cup, og det tilstræbes, at der, så vidt det er muligt, er 3 hold i hver pulje. I holdkampen skal alle 16 sæt spilles a. Holdkampen spilles bedst af 16 singlesæt således, at hver spiller sættes på 4 sæt. b. Bliver resultatet af den ordinære holdkamp 8-8 og det er en puljekamp, tildeles begge hold 1 point og sætscoren tælles sammen og påføres resultatskemaet. c. Står 2 eller flere hold lige i puljen, afgøres placeringen af de indbyrdes kampe. d. Er denne lige, afgøres placeringen af den samlede sætscore for holdene. e. Er denne også lige, afgøres placeringen ved»tie-break«, d.v.s. hvert hold vælger en spiller, der så skal ud i et afgørende sæt, lige mange darts. Hvis flere spillere»lukker«med lige mange darts, fortsætter de med ny omkamp til der er fundet en vinder Bliver resultatet af den ordinære holdkamp 8-8, og det er en cupkamp, afgøres kampen ved»tiebreak«, d.v.s. hvert hold vælger en spiller, der så skal ud i et afgørende sæt, lige mange darts. Hvis flere spillere»lukker«med lige mange darts, fortsætter de med ny omkamp til der er fundet en vinder De 16 sæt i holdkampen spilles som følger: Sæt nr. Hold 1 Hold 2 1 spiller nr. 1 spiller nr. 2 2 spiller nr. 2 spiller nr. 1 3 spiller nr. 3 spiller nr. 4 4 spiller nr. 4 spiller nr. 3 5 spiller nr. 2 spiller nr. 2 6 spiller nr. 1 spiller nr. 4 7 spiller nr. 4 spiller nr. 1 8 spiller nr. 3 spiller nr. 3 9 spiller nr. 4 spiller nr spiller nr. 1 spiller nr spiller nr. 2 spiller nr spiller nr. 3 spiller nr spiller nr. 1 spiller nr spiller nr. 2 spiller nr spiller nr. 3 spiller nr spiller nr. 4 spiller nr. 2

6 3.5. Double spilles som cup, og der spilles 501 bedst af 5 sæt til og med finalen Single spilles som pulje-cup, og der spilles 501 bedst af 3 sæt i puljerne og i cup en spilles 501 bedst af 5 sæt til og med finalen Lodtrækning til kampene finder sted ved simpel lodtrækning På førstedagen afvikles holdkampen til og med finalen, og indledende doublekampe sættes i gang, hvis tiden tillader det På andendagen afvikles resterende doublekampe samt singlekampene til og med finalerne i begge kategorier Der gives point i hver enkelt disciplin efter World Dart Federations regler for World Cup som følger: Placering Single Double Hold Placeringsrækkefølgen findes ved at summere hvert enkelt holds opnåede point i de enkelte discipliner.

7 Generelle bestemmelser for Mix-4, Mix-3 og 2-mands hold M/K Der er foretaget ændringer i 1 stk. 1.1 Der er foretaget ændringer i 2 stk Gyldighed 1.1. Nedennævnte bestemmelser er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF). 2. Deltagelse 2.1. DM-stævner afholdes for Mix-4, Mix-3 og 2-mands hold M/K efter følgende retningslinier: a. pulje/cup-system. b. pulje-system. c. cup-system Der skal være tilmeldt mindst 3 hold, for at der kan afvikles DM- stævne Deltagerberettigede er firma- og familiehold samt foreningshold fra de foreninger, der tillader dette Aldersgrænsen for spillere på holdene er fra det år, hvori en spiller fylder 10 år. 3. Stævneafvikling 3.1. Spillerækkefølgen i holdkampen skal opgives ved tilmelding og kan ikke senere ændres Stævneledelse udpeger tavledommere ud af deltagerne ved DM- stævnet Holdkampen spilles bedst af 8 kampe i Mix-4 hold, bedst af 6 kampe i Mix-3 hold og bedst af 6 kampe i 2-mands hold M/K. I holdkampen skal alle kampe spilles fuldt ud a. Bliver resultatet af den ordinære holdkamp 4-4 i Mix-4 hold hhv. 3-3 i Mix-3 hold og 3-3 i 2-mands hold M/K og det er en puljekamp, tildeles begge hold 1 point, og sætscoren tælles sammen og påføres resultatskemaet. b. Står 2 hold lige i puljen, afgøres placeringen af den indbyrdes kamp. c. Er denne lige, afgøres placeringen af sætscoren i den indbyrdes kamp. d. Er denne også lige, afgøres placeringen af den samlede sætscore for holdene. e. Er denne også lige, afgøres placeringen ved tie-break, d.v.s. hvert hold vælger en spiller, der så skal ud i et afgørende sæt, lige mange darts. Hvis begge spillere lukker med lige mange darts, fortsætter de med et nyt sæt indtil der er fundet en vinder. f. Står 3 eller flere hold lige i puljen, afgøres placeringen af de indbyrdes kampe. g. Er denne lige, afgøres placeringen af den samlede sætscore for holdene. h. Er denne også lige, afgøres placeringen ved»tie-break«, d.v.s. hvert hold vælger en spiller, der så skal ud i et afgørende sæt, lige mange darts. Hvis flere spillere»lukker«med lige mange darts, fortsætter de med et nyt sæt indtil der er fundet en vinder I Mix-4 hold spilles holdkampens 8 kampe som følger: Kamp nr.: 1 1. DS 2 1. HS 3 2. DS 4 2. HS 5 DD 6 HD 7 1. MD 8 2. MD

8 3.6. I Mix-3 hold spilles holdkampens 6 kampe som følger: Kamp nr.: 1 HD 2 DS 3 2. HS 4 2. MD 5 1. HS 6 1. MD 3.7. I 2-mands hold M/K spilles holdkampens 6 kampe som følger: Kamp nr.: 1 1. single - 1. single 2 2. single - 2. single 3 Double - Double 4 1. single - 2. single 5 2. single - 1. single 6 Double Double 3.8. I double- og singlekampene spilles bedst af 3 eller 5 sæt fra 501, gældende både for puljekampe og cupkampe Lodtrækning til puljerne finder sted ved simpel lodtrækning dog således, at hold fra samme klub altid mødes i første kamp På førstedagen afvikles puljekampene, og indledende cup-kampe sættes i gang, hvis tiden tillader På andendagen afvikles resterende cup-kampe til og med finalen. Spilleregler Spillere skal medbringe deres egne darts med højest tilladte længde 30,5 cm og højest tilladte vægt 50 g. Hver dart skal have en genkendelig spids samt stang og flights Spillerne har ret til at bede om kontrol af dartskivens højde over gulvet samt afstand fra kastelinien (the oche) Enhver spiller, der overtræder spillereglerne, kan udsættes for diskvalifikation Alle darts skal kastes med og fra hånden Alle kast består af 3 darts, der kastes en ad gangen, med mindre et sæt eller en kamp afsluttes på mindre end 3 darts Enhver dart, der ikke sidder fast i dartskiven eller falder ud af dartskiven, kan ikke kastes om En dart er kastet, når den har forladt kastehånden og bevæget sig mere end 61 cm i kastets retning. En sådan dart kan ikke kastes om Ved alle dartstævner skal alle sæt spilles uden start på double og afsluttes på double, med mindre der i et givent stævne er foreskrevet andet.

9 »Bull«angiver 50. Hvis man mangler 50 for at afslutte en kamp eller sæt, så tæller»bull«for double Bust-reglen gælder f.eks. hvis en spiller scorer mere, end der kræves, for at afslutte. Tæller scoren ikke, har spilleren således den score, kasteren havde tilbage, efter modstanderens sidste kast »Lukket«angives af tavledommeren, når en spiller har scoret den afsluttende double Enhver dart kastet ved en fejltagelse af en spiller efter at have scoret den afsluttende double, tæller ikke, da sættet eller kampen er forbi med den afsluttende double En dart kan kun score point, hvis spidsen af darten sidder i eller rører dartskivens overflade inden for den ydre double wire Scoren tæller fra den side wiren, hvor spidsen går ind og forbliver eller rører dartskiven Darts skal trækkes ud af skiven af kasteren, men først efter at tavledommeren har opråbt og markeret scoren En protest af en score, efter at darten eller dartene er trukket ud, tages ikke til følge Alle scorer og substrationer skal checkes af tavledommeren og spilleren efter hvert kast. Scoringen skal være noteret, inden næste spiller begynder sit kast Alle anmodninger om at checke de anførte scoringer og substrationer skal foretages inden spillerens eller holdets næste kast Det er ikke tilladt tavledommeren at sige, hvilken double, der mangler, for at afslutte (f.eks. der mangler 32 - ikke double 16) Den resterende score skal vises på en tavle eller lignende klart og tydeligt foran spilleren og tavledommeren Den første spiller eller hold, der reducerer scoren til 0 (nul) med sidste dart i et doublefelt har vundet sættet eller kampen Hver kamp spilles bedst af 3 eller 5 sæt, dog i enkelte tilfælde samt i internationale kampe bedst af flere sæt (det afgøres af turneringsledelsen) Kasterækkefølgen foretages ved møntopkast. Den, der starter, begynder i alle ulige sæt, osv Hver spiller kaster 3 darts. Spillerens resultat (score) er den sammenlagte værdi af alle 3 darts. Den samlede score trækkes fra på pointtavlen Før kampen udnævnes en tavledommer jf. afsnit 3 - Dommerfunktioner Tavledommeren skal oplyse en spiller (når denne forespørger om det), hvor meget spilleren mangler, men må ikke sige, hvordan resterende point kan opnås.

10 Et sæt/kamp er først vundet, når det nøjagtige antal resterende point nås, og kun hvis det sker med en double. Hvis en spiller opnår flere point, end spilleren mangler, noteres/tæller scoren ikke, og selvom spilleren endnu mangler at kaste en dart eller to, må vedkommende vente til det på ny bliver spillerens tur En kamp/sæt er slut, når det antal point, vedkommende mangler, er opnået med en double, også selvom spilleren kaster en dart i tillid til, at den første dart ikke var korrekt. Der kan i et sådan tilfælde ikke»bustes«. Kun darts, der berører skiven med spidsen, når spilleren selv fjerner dem, tæller Hvis spidsen sidder i andre darts, tælles 0 (nul) point. Darts, der springer tilbage fra skiven, tæller heller ikke og må ikke kastes om. Ej heller darts, som slås ud af skiven med andre darts, tæller Hvis tavledommeren giver forkert oplysning angående resterende point, og spilleren kaster en dart i tillid til det oplyste tal, tæller kastet, og fejlen står ved magt. Det samme er tilfældet, hvis man kaster i tillid til det, som står på tavlen, og det senere viser sig at være forkert Ovenfor nævnte gælder dog kun i slutspillet (0-170 resterende point). Hvorimod påviselige fejl i nedspillet skal rettes Intet af en dart må fjernes eller rettes på skiven, før sidste gældende dart er kastet Kastelinien må ikke betrædes, før darten er sluppet (overtrådt). Kastet skal ikke tælles med, hvis det sker Under spillet må ingen spiller modtage råd og vejledning. Double-spil dog undtaget, men kun fra sin makker Ingen spiller må under kampen rette på skiven, men skal, hvis skiven hænger skævt, bede tavledommerne rette/kontrollere skiven Utilbørlig, støjende eller usportslig optræden kan medføre en henstilling eller diskvalifikation. Eventuelt kan det medføre bortvisning. Indberetning fra tavledommer eller skriftlig protest skal foreligge Enhver spiller, der findes skyldig i med fuldt overlæg at tabe en kamp/sæt, skal diskvalificeres fra enhver videre deltagelse i det pågældende stævne. Indberetning eller skriftlig protest skal foreligge Ethvert hold, der findes skyldig i med fuldt overlæg, at tabe en kamp/sæt, skal diskvalificeres fra enhver videre deltagelse i det pågældende stævne. Indberetning eller skriftlig protest skal foreligge Såfremt et hold ikke gennemfører en programsat puljekamp, tabes denne kamp og alle holdets tidligere opnåede resultater annulleres. Holdet diskvalificeres og kan risikere karantæne Såfremt et hold ikke gennemfører en programsat cupkamp, tabes denne kamp. Holdet diskvalificeres og kan risikere karantæne.

11 Dommerfunktioner Der er foretaget ændringer i 2 stk Tavledommer/tavlemarkør 1.1. Skal være neutral og må kun bevæge sig minimalt Skal være god til regning Skal være myndig og kende alle spilleregler Skal afgøre alle tvivlsspørgsmål (eventuelt ved hjælp fra stævne-/turneringsledelsen og overdommeren) Skal kontrollere, at spilleren ikke overtræder Skal kontrollere, at spilleren holder inde med at kaste sine darts, hvis spilleren har»bustet«. Hvis dette ikke sker, skal tavleføreren give en henstilling til spilleren, og ved gentagelse eller under særlige forhold kan spilleren diskvalificeres Skal kontrollere, at ingen spiller optræder utilbørligt. Dette skal ligeledes takseres til henstilling, og kan under særlige forhold føre til diskvalifikation Skal kontrollere, at spilleren, der har kastet sine darts, henter dem, går bag kastelinien og stiller sig således, at han ikke er til gene for modstanderen Skal kontrollere, at skiven hænger korrekt. Er dette ikke tilfældet, skal han rette den nøjagtigt Skal kontrollere, at der er ro ved og omkring banen Skal kontrollere, at ingen andre end de til kampen hørende personer befinder sig på banen. 2. Tildeling af overdommerstatus 2.1. Overdommere kan udpeges af DFIF s Idrætsansvarlig i dart ved DM-stævner, blandt indehavere af DFIF s deltagerbevis for dartkurserne I og II. 3. Overdommerens opgaver, ansvar og beføjelser 3.1. Overdommeren skal stå til rådighed for stævneledelsen i tilfælde af tvistigheder, der ikke kan løses af stævneledelsen Overdommeren skal stå til rådighed for stævneledelsen, som rådgiver i spørgsmål om gældende regler Overdommeren skal overvåge, at gældende regler overholdes, herunder om spillepladsen og materiellet er i orden Overdommeren skal overvåge, at arrangørens forpligtigelser overfor DFIF overholdes ved DM-stævner Overdommerens afgørelse er endelig og bindende Overdommeren er DFIF s garant for stævnets korrekte afvikling Overdommeren skal viderebringe stævneresultatet til DFIF s Idrætsansvarlig i dart Overdommeren kan udpeges til finaleopråber Finaleopråbere skal være neutrale, god til regning, bevæge sig minimalt og skal i sin optræden og sine udtalelser være korrekte Se tillige punkterne 4.1. til 4.8.

12 4. Kamp 4.1. Der tillades ikke andre personer at være på kampbanerne end overdommer, tavledommer og de pågældende spillere Kun overdommer og tavledommer tillades at stå foran spillerne, der kaster sine darts. Sådanne officials må kun bevæge sig minimalt En spillers modstandere skal stå mindst 61 cm bag spilleren ved kastestedet I»scene kampe«skal spillere eller hold spille under opsyn og ledelse af»scene officials«. På scenen skal personer befinde sig således, at spillere, officials og i visse stævner TV, frit kan beskue selve spillet Under spillet skal alle spillere være stille, og kun spilleren ved kastestedet må tale til dommerne En spiller ved kastestedet tillades at spørge dommerne om, hvor meget der er scoret, eller hvad der mangler på ethvert tidspunkt under kastet I holdturneringer, hvor hver spiller kaster efter rotation, bestemmes kasterækkefølgen inden første kast i kampen eller sættet Enhver protest skal indgives til dommerne eller holdkaptajnen på det tidspunkt, hvor den hævdede overtrædelse af spillereglerne finder sted, og afgørelse skal træffes på stedet. En senere indgivet protest vil ikke blive taget til følge. 5. Utilbørlig optræden 5.1. Kaste en dart efter man har»bustet« Forsøge på ikke at udføre sit bedste Ikke at udøve dartsporten under hensyntagen til de gældende love og bestemmelser Usportslig optræden Støjende og/eller provokerende adfærd Ikke fuldføre en kamp, en holdkamp eller en del af en holdkamp Tabe en kamp, en holdkamp eller en del af en holdkamp med vilje. 6. Henstilling/bortvisning 6.1. Tavleføreren kan ved utilbørlig optræden give en eller flere henstillinger, eller i grove eller gentagelsestilfælde diskvalifikation Henstillinger til samt diskvalifikation af en spiller skal straks efter kampen meddeles stævne- /turneringsledelsen. 7. Bortvisning 7.1. Stævne-/turneringsledelsen kan bortvise enhver spiller og leder m.m., der findes skyldig i brud på ovennævnte regler, eller som opfordrer til brud derpå. 8. Indberetningspligt 8.1. Såfremt der har været væsentlige ting at bemærke under stævnet, er overdommeren pligtig til at foretage indberetning om det passerede til DFIF s Idrætsansvarlig i dart.

13 Fælles retningslinier for DM-stævner Fortolkning af DM deltagelse Vedrørende afsnit 4.7 stk. 8 i Fællesbestemmelserne som omhandler "Deltagerberettigelse til DM-stævner" har udvalget besluttet at nedenstående præcisering er gældende. Deltagere fra 2 eller flere forskellige firmaklubber er KUN deltagerberettiget på samme hold, når de kommer fra samme firmaidrætsforening. Afsnit 4.7 stk. 8 i Fællesbestemmelserne 8.1. Deltagerberettiget til DM i firmaidræt er alle medlemmer af en firmaidrætsforening. a. Deltagere kan kun repræsentere én firmaidrætsforening og én firmaidrætsklub ved det enkelte DMstævne. b. Par/hold kan sammensættes fra flere firmaidrætsklubber under samme firmaidrætsforening. c. Det er tilladt at deltage i flere DM-stævner i samme weekend. d. DM i individuel og DM i hold inden for samme idrætsgren, betragtes som to separate DM-stævner også når disse afvikles i samme weekend. e. Den enkelte deltager kan kun tilmeldes samme række/kategori/klasse én gang ved det enkelte DMstævne. Deltagerkrav/afholdelseskriterier 1. For at en række kan få DM-status, skal der minimumvære 3 hold eller 5 individuelle deltagere i hver kategori/række/klasse/snit. 2. Kan en kategori ikke afvikles ifølge proportionerne for DM, tilbydes deltagerne at konkurrere i en anden kategori, dog altid højere kategori end den tilmeldte. Arrangør/organisering 1. Det bør tilstræbes at afvikle flere DM-stævner sammen, under hensyntagen til lokale faciliteter og idrætternes kulturer. 2. Foreningen kan være arrangør af flere DM-stævner sammen. 3. Kredsen og DFIF kan være arrangør af flere DM-stævner sammen. Økonomi 1. Grundtilskuddet til arrangør af DM-stævnet udgør samme beløb pr. DM-stævne, uanset antal stævner. (se vedr. flere stævner sammen) % deltagertilskud beregnes af det til enhver tid laveste deltagergebyr på tværs af idrætsgrene i det pågældende år. 3. Alle foreninger skal have mulighed for at søge DM-værtsskab. Høje halleje-priser må ikke være diskvalificerende, så længe de modsvarer markedsprisen. 4. Grundtilskud differentieres med baggrund i antal afviklingsdage: 1 dag: kr dage: kr dage. kr Forbundet udbetaler et grundbeløb og et deltagertilskud til arrangerende forening. Endvidere dækker forbundet følgende udgifter: a) leje af idrætsanlæg. b) leje/transport/køb af idrætsmateriel. c) dommere/bedømmere. d) samaritter. e) præmier. Drop-in aktiviteter 1. Der skal være mulighed for at tilbyde drop-in aktiviteter under DM-stævnerne. Målgrupper kan være følgende: a) deltagerne b) lokalbefolkningen c) familien.

14 Deltagergebyr 1. Deltagerne betaler for alle de kategorier, de stiller op i. 2. Deltagergebyret differentieres mellem de enkelte DM-idrætter med baggrund i udgifterne. 3. Deltagergebyret kan variere fra år til år i den enkelte DM-idræt. Karantæner 1. Karantæner uploades på ForeningsNet. Præmieregulativ DM rækker: DM stævner, Hold 3-5 hold: 1 præmie 6-12 hold: 2 præmier 13+ hold: 3 præmier DM stævner, Individuelle Mindst 5-15 deltagere: 1 præmie og én 2. præmie 16+ deltagere: 1 præmie, 2. præmie og 3. præmie. Hvor der ikke spilles om 3. plads, udleveres der 2 sæt 3. præmier. Præmierne er i fremtiden et kvalitetshåndklæde samt én medalje pr. deltager. Det er besluttet at ikke-udleverede præmier til DM-stævner lægges i stævnekassen og sendes retur til forbundskontoret. Forbundskontoret sender umiddelbart efter præmierne ud til præmiemodtagers forening. Fortolkning af DM regulativ Efter opdeling i rækker og niveauer følges præmieregulativet. Eksempel 1 Med udgangspunkt i 20 hold, inddeles holdene efter de indledende kampe i et A- og et B-slutspil eksempelvis med henholdsvis 8 og 12 deltagere uanset om man efterfølgende spiller pulje eller cup. Dette medfører nu, at der er præmier til nr. 1 og 2 i hver række. Altså efter indledende puljekampe følger man præmieregulativet. Eksempel 2 Ved 24 individuelle deltagere inddeles de indledningsvis i 8 puljer med 3 deltagere. Efterfølgende går man videre til cup-turnering således at: nr. 1 i puljerne går i A-rækken, nr. 2 i puljerne går i B-rækken og nr. 3 i puljerne går i C-rækken.

15 Fællesbestemmelser for DM-stævner 1. Placering 1.1. DM-stævner kan planlægges således, at den enkelte idrætsgren afholdes i flere byer. Beslutning herom træffes af Idræt & Motion i samråd med de respektive idrætsansvarlige. 2. Afholdelse 2.1. DM-stævner afholdes hen over året, hvor det er mest hensigtsmæssigt for den enkelte idrætsgren, og opdeles i vinter- og sommerstævner. 3. Afholdelsesregler 3.1. DM-stævner afholdes efter de på Idrætsmødet godkendte generelle bestemmelser samt turnerings- og spilleregler. Ved indstilling fra den idrætsansvarlige kan Idræt & Motion dispensere Forbundsstyrelsen kan i forbindelse med afholdelse af firmaidrætsfestivaler dispensere for fællesbestemmelserne, såfremt dette skønnes hensigtsmæssigt. 4. Stævnejury 4.1. Til varetagelse af den sportslige afholdelse af DM-stævner og med ansvar overfor Idræt & Motion nedsættes et stævne- og juryudvalg. 5. Fortolkning og protester 5.1 Fortolkning af generelle bestemmelser samt turnerings- og spilleregler, m.v. samt behandling af protester foretages af stævnejuryen En protest skal skriftligt forelægges stævnejuryen senest 15 minutter efter kampens afslutning og være bilagt et af Idræt & Motion fastlagt depositum. Beløbet tilbagebetales såfremt protesten tages til følge Stævnejuryens afgørelser kan kun ankes til Idræt & Motion 5.4. Afgørelser i disse organer kan ankes til Appeludvalget. 6. Deltagerbeviser og Præmieregulativ 6.1. Samtlige deltagere modtager et deltagerbevis Idræt & Motion fastlægger præmieregulativet. 7. Indbydelser 7.1. Indbydelser til DM-stævner udarbejdes i henhold til DM-manualen af den arrangerende forening i samarbejde med forbundskontoret og i samråd med den idrætsansvarlige. Indbydelsen udsendes gennem forbundskontoret. 8. Deltagerberettigelse 8.1. Deltagerberettiget til DM i firmaidræt er alle medlemmer af en firmaidrætsforening. f. Deltagere kan kun repræsentere én firmaidrætsforening og én firmaidrætsklub ved det enkelte DMstævne. g. Par/hold kan sammensættes fra flere firmaidrætsklubber under samme firmaidrætsforening. h. Det er tilladt at deltage i flere DM-stævner i samme weekend. i. DM i individuel og DM i hold inden for samme idrætsgren, betragtes som to separate DM-stævner også når disse afvikles i samme weekend. j. Den enkelte deltager kan kun tilmeldes samme række/kategori/klasse én gang ved det enkelte DMstævne Landsforeninger deltager i DM-stævner på lige fod med de lokale foreninger De tre Københavnske unioner (KFIU, FKBU og LTFU) betragtes som 3 kredse for så vidt angår tilmelding og deltagelse i DM-stævner. 9. Deltagerafgrænsning 9.1. Deltagerafgrænsning i de enkelte idrætsgrene fastsættes af Idræt & Motion og den arrangerende forening i samråd med de respektive idrætsansvarlige.

16 10. Aldersafgrænsning og styrkeniveau De aldersmæssige afgrænsninger er angivet i de enkelte idrætsgrenes generelle bestemmelser eller turnerings- og spilleregler Deltagerens styrkeniveau er angivet i de enkelte idrætsgrenes generelle bestemmelser eller turnerings- og spilleregler. 11. Tilmelding Foreningen er ansvarlig for, at de anførte deltagere opfylder betingelserne for deltagelse. Foreningerne orienteres forud for hvert stævne, hvor på DFIF s hjemmeside de kan se de deltagere, som er tilmeldte fra egen forening. Foreninger skal aktivt godkende tilmeldingerne ellers kan deltagerne ikke deltage Tilmelding til DM-stævner skal ske elektronisk på DFIF s hjemmeside Tidsfrister for tilmelding fastsættes og oplyses af Idræt & Motion forud for henholdsvis vinter- og sommerstævner. 12. Afregning Al betaling for deltagelse, ophold, fortæring etc. foregår til forbundskontoret. 13. Program Programmer for de enkelte DM-stævner skal være tilmeldte kontaktpersoner og den arrangerende forening i hænde samt offentliggjort på DFIF s hjemmeside senest 10 dage før DM-stævnets start. Programmet er kun vejledende indtil kampstart. Ret til ændringer forbeholdes med det formål, at sikre en bedre sportslig afvikling. Ændringer besluttes og effektueres af stævnejuryen. 14. Deltagerliste Ved DM-stævner skal der for hold afleveres et holdkort til stævneudvalget før det pågældende holds første kamp/start Såfremt holdkortet ikke foreligger, kan stævnejuryen udelukke holdet fra deltagelse. 15. Resultatlister Resultatlister offentliggøres på DFIFs hjemmeside senest 1 uge efter at stævnet er afviklet. 16. Uberettiget deltagelse Ved uberettiget deltagelse kan stævnejuryen: a. Under stævnet diskvalificere pågældende deltager(e). b. Efter stævnet fratage udleverede præmier og idømme karantæner. 17. Ulovligheder/karantæner Stævnejuryen indberetter nedennævnte forhold på den af Idræt & Motion udarbejdede blanket: a. Ulovlig deltagelse. b. For sent afbud. c. Udeblivelse uden afbud. d. Usportslig optræden, usømmelig adfærd og lignende Idræt & Motion idømmer ved DM-stævner karantæner og orienterer gennem forbundskontoret berørte parter og respektive foreninger Karantæner er kun gældende for den specifikke idrætsgren (personlig karantæne, fx karantæne i indefodbold omfatter kun deltagelse i DM i indefodbold), såfremt der ikke er skærpede omstændigheder, der taler for en generel udelukkelse Begrundet anmodning om annullering af en karantænedom skal være attesteret af foreningens formand og være Idræt & Motion i hænde senest 14 dage efter modtagelsen af karantæneskrivelsen. 18. Karantæneregler Udeblivelse fra kamp og afbud, der modtages senere end det i programmet anførte kamptidspunkt, medfører karantæne efter de af Idræt & Motion vedtagne regler. 16

17 18.2. Afbud, der meddeles senere end de nedenfor nævnte tidspunkter, medfører karantæne efter de af Idræt & Motion vedtagne regler. a. Når man direkte møder en modstander, skal afbud meddeles senest 72 timer før stævnestart. b. Når man ikke direkte møder en modstander, skal afbud meddeles inden programsatte start. 19. Økonomi Forbundet udbetaler et grundbeløb og et deltagertilskud til den arrangerende forening af et DMstævne. Dette er betinget af, at regnskab med tilhørende bilag er indsendt til forbundskontoret senest 30 dage efter afholdt DM-stævne Deltagergebyrer tilfalder forbundet. 20. PR-stævner PR-stævner afholdes uafhængig af nærværende fællesbestemmelser. Økonomien kører i forbundets regi efter de af Idræt & Motion udarbejdede bestemmelser. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 18. november

PETANQUE Der skal afvikles stævne, når der er mindst 3 hold/5 individuelle deltagere tilmeldt i en disciplin/række.

PETANQUE Der skal afvikles stævne, når der er mindst 3 hold/5 individuelle deltagere tilmeldt i en disciplin/række. 1 PETANQUE Opdateret april 2009 Turneringsregler 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turnerings- og spilleregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF).

Læs mere

PETANQUE Der skal afvikles stævne, når der er mindst 3 hold/5 individuelle deltagere tilmeldt i en disciplin/række.

PETANQUE Der skal afvikles stævne, når der er mindst 3 hold/5 individuelle deltagere tilmeldt i en disciplin/række. 1 PETANQUE Opdateret april 2009 Turneringsregler 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turnerings- og spilleregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund. 2. Deltagelse

Læs mere

Golf. 6. Mobiltelefon Mobiltelefon skal være slukket under spil på banen. Brug af mobiltelefon kan medføre diskvalifikation.

Golf. 6. Mobiltelefon Mobiltelefon skal være slukket under spil på banen. Brug af mobiltelefon kan medføre diskvalifikation. Golf Opdateret april 2009 Generelle turnerings- og spilleregler 1. Turnerings- og spilleregler Nedennævnte turnerings- og spilleregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres under Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs mere

Bowling Såfremt der ikke er tilmelding nok til at en klasse oprettes, kan to klasser lægges sammen

Bowling Såfremt der ikke er tilmelding nok til at en klasse oprettes, kan to klasser lægges sammen 1 Generelle bestemmelser Der er foretaget ændringer i 1 stk. 1.1 Der er foretaget ændringer i 2 stk. 2.1 Oprindeligt 2 stk. 2.2 udgået. Der er foretaget ændringer i 3 stk. 3.1, 3.4 og 3.6 Der er foretaget

Læs mere

Volleyball. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund.

Volleyball. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund. 1 Volleyball Opdateret april 2009 Turneringsregler 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM-stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund. 1.2. Dansk Firmaidrætsforbunds

Læs mere

Region Nordjylland Idrætsanlægget Åvej Nørresundby Telefon Mobil:

Region Nordjylland Idrætsanlægget Åvej Nørresundby Telefon Mobil: Region Nordjylland Idrætsanlægget Åvej 25 9400 Nørresundby Telefon 50 47 17 11 Mobil: 40 10 45 72 Email:post@dai-nordjylland.dk Hjemmeside: www.dai-nordjylland.dk VEDTAGET PÅ IDRÆTSMØDET DEN 05-09-2016

Læs mere

Firmaidræt StorKøbenhavn Petanque. Petanqueafdelingens reglement

Firmaidræt StorKøbenhavn Petanque. Petanqueafdelingens reglement Formål 1.1. Formålet er at samle petanquespillere fra klubber der er medlem af Firmaidræt StorKøbenhavn til idrætsligt og kollegialt samvær til gavn og glæde for udøverne og deres firmaer samt udvikle

Læs mere

BADMINTON. November 2011 afsnit 3.2. Jernbanefritid

BADMINTON. November 2011 afsnit 3.2. Jernbanefritid BADMINTON November 2011 afsnit 3.2 BADMINTON Som officielle turneringer betragtes de af JF arrangerede - for tiden DJM for hold, DJM individuelt og DJM for oldboys/oldgirls individuelt samt et årligt stævne

Læs mere

FODBOLD. Generelle turneringsregler. Opdateret april 2009

FODBOLD. Generelle turneringsregler. Opdateret april 2009 1 FODBOLD Opdateret april 2009 Generelle turneringsregler 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM- stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF).

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

Fælles reglement for danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber for seniorog motionshold.

Fælles reglement for danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber for seniorog motionshold. Fælles reglement for danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber for seniorog motionshold. Følgende reglement er gældende for fælles danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber

Læs mere

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane.

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane. Dette regelsæt, der gælder for afviklingen af DH medaljespil og DH playoffkampe, er et tillæg til Reglement for DH senior turneringen. Hvor intet andet specifikt fremgår spilles alle playoffkampe og holdkampe

Læs mere

Fælles reglement for DANSKE MESTERSKABER SENIOR+, SENIOR OG MOTIONSHOLD BREDDEHOLD

Fælles reglement for DANSKE MESTERSKABER SENIOR+, SENIOR OG MOTIONSHOLD BREDDEHOLD 1 Fælles reglement for DANSKE MESTERSKABER SENIOR+, SENIOR OG MOTIONSHOLD BREDDEHOLD Følgende reglement er gældende for fælles danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber for senior- og

Læs mere

FSKBH Håndbold - Reglement

FSKBH Håndbold - Reglement FSKBH Håndbold - Reglement Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og deres virksomheder, samt

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering.

Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. Reglement for Fyns Skak Unions pokalturnering. 1 Pokalturneringen og dens ledelse Pokalturneringen er en holdturnering arrangeret af Fyns Skak Union. Pokalturneringen spilles efter cup-systemet, dvs. at

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Paragraf 1 Fyns Tennis Union og DGI Fyn Tennis har fra og med 2017 indgået et samarbejde i henhold til at styrke og udvikle holdturneringen for

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

VOLLEYBALL. Sportsdag 2016. Volleyball Skal være MIX hold. Serious about Innovation

VOLLEYBALL. Sportsdag 2016. Volleyball Skal være MIX hold. Serious about Innovation Volleyball Skal være MIX hold Der spilles efter de officielle Volleyball regler 2013-2016 fra DVF med følgende tilføjelser: POINT Et hold scorer et point: Ved at slå bolden i jorden på modstanderens banehalvdel.

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2 Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE 2-4 4 SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og

Læs mere

Pistol 15 m. 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner.

Pistol 15 m. 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. Pistol 15 m Opdateret august 2009 Generelle bestemmelser 1. Tilmeldelse 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1.2. Deltagerberettigede

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering...

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering... Indholdsfortegnelse Side 1. Almene regler... 2 2. Klassificeringssystem... 2 3. Idrætsmateriel... 2 4. Idrætsregler... 2 5. FM-holdturnering... 3 6. Ændring af turneringsregler... 6 7. Bekendtgørelse...

Læs mere

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2. Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

Propositioner for Kvalifikationsturnering til 1. division for U-14 piger/drenge 2011.

Propositioner for Kvalifikationsturnering til 1. division for U-14 piger/drenge 2011. Den 13. maj 2011 TU 107-11 Propositioner for Kvalifikationsturnering til 1. division for U-14 piger/drenge 2011. 1. Tilmelding til ØST Kvalifikationsturnering U-14. Turneringen administreres af HRØ. Der

Læs mere

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Opdateret den 26. september 2012 Indledning Det er enhver klub- eller holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet, idet de

Læs mere

Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD

Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD Håndbog for stævner i KBU side 1 af 12 INDHOLD Old Boys / Girls Stævner... 2 KBU Kredskamp... 4 KBU Åbningsstævne... 5 KM Indledende... 6 KM Single Finaler... 8 KM Mix... 9 KBU Cup Indledende... 10 KBU

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse...

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

RIFFEL 15M. 1.2. Deltagerberettigede er alle, der fysisk er i stand til på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde at håndtere en riffel.

RIFFEL 15M. 1.2. Deltagerberettigede er alle, der fysisk er i stand til på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde at håndtere en riffel. RIFFEL 15M Opdateret maj 2011 Ændring i 2. stk. 2.8. Grundlag for klassificering. Ændring i Bestemmelser vedr. skydning 1 stk. 1.1, 1.2, 1.3, 1,4. Ændring i Mærkeskydning Riffel 15m Generelle bestemmelser

Læs mere

Badminton Sjælland - DGI Nordsjælland/Veststjælland/Storstrømmen - Reglement for Veteranholdturnering - Pr 22/

Badminton Sjælland - DGI Nordsjælland/Veststjælland/Storstrømmen - Reglement for Veteranholdturnering - Pr 22/ Reglement for den Sjællandske Veteranholdturnering Indhold: 1 Formål side 2 2 Udvalg og administration side 2 3 Indbydelse og tilmeldingsprocedure side 2 4 Deltagergebyr side 2 5 Holdturneringens sæsonplan

Læs mere

Reglement for Seniorranglisten

Reglement for Seniorranglisten Reglement for Seniorranglisten A Propositioner A.1 Spillere Alle spillere, der er medlem af en klub under Danmarks Badminton Forbund, kan optages på ranglisten A.2 Turneringer Følgende turneringsformer

Læs mere

Reglement for DBU - Danmarks bedste ungdomshold 14/15

Reglement for DBU - Danmarks bedste ungdomshold 14/15 Reglement for DBU - Danmarks bedste ungdomshold 14/15 Indhold: 1 Formål side 2 2 Aldersinddeling side 2 3 Holdtyper og rækker side 2 4 Udtagelse af hold fra landsdele/kredse side 3 5 Holdopstilling side

Læs mere

Reglement for Seniorranglisten

Reglement for Seniorranglisten Reglement for Seniorranglisten A Propositioner A.1 Spillere Alle spillere, der er medlem af en klub under Badminton Danmark, kan optages på ranglisten A.2 Turneringer Følgende turneringsformer giver point:

Læs mere

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13

ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 ReglementforBadmintonDanmarks mesterskaberforholdforu17,u15, U13 1 Til DM for klubhold kan hver kreds tilmelde 1 hold, dog kan SBKr og BD-M tilmelde 2 hold (dog kun ét hold fra samme klub). Den arrangerende

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning...

Læs mere

Holdturneringsreglement

Holdturneringsreglement Holdturneringer Generelt 1 Huller Hos DKU er det lovligt at have huller der ikke nødvendigvis er runde, og hullerne må være så store som man lyster. Turnering 2 Holdturneringer Hovedturneringen, Dagligaen

Læs mere

I. Anvendelsesområde og ledelse II. Matchformat og -afvikling

I. Anvendelsesområde og ledelse II. Matchformat og -afvikling I. Anvendelsesområde og ledelse. 1. Dette reglement gælder for KTU s udendørs holdturnering, herefter benævnt holdturneringen. Kun klubber, der er medlem af KTU, kan deltage i holdturneringen. Stk. 2.

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

Stævneprogram Firmaidræt Open Mors Fodbold

Stævneprogram Firmaidræt Open Mors Fodbold Stævneprogram Firmaidræt Open 2015 - Mors Fodbold Spillested Sydmors Kultur- og Fritidscenter Næssundvej 325 Hvidbjerg, 7960 Karby Stævneledelse Morsø Firma og Familie Idræt Afbud Varly Kristensen på telefon

Læs mere

FODBOLD. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM- stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund.

FODBOLD. 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM- stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund. 1 FODBOLD Opdateret maj 2011 Nyt punkt 7 stk. 7.3. Generelle turneringsregler 1. Gyldighed 1.1. Nedennævnte turneringsregler er gældende for DM- stævner, der arrangeres af foreninger under Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund JUN 2015 KAPITEL 18 GOLF. Der henvises generelt til DMI bestemmelser for stævnevirksomhed, jf. kap. 3.

Dansk Militært Idrætsforbund JUN 2015 KAPITEL 18 GOLF. Der henvises generelt til DMI bestemmelser for stævnevirksomhed, jf. kap. 3. KAPITEL 18 GOLF Der henvises generelt til DMI bestemmelser for stævnevirksomhed, jf. kap. 3. Yderligere henvises der til stævnemanualen. A. GENERELT Forbundsmesterskabet i golf, er en golfturneringen der

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2 Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

Pokalturnering - Final4 afslutning og seedning

Pokalturnering - Final4 afslutning og seedning Pokalturnering - Final4 afslutning og seedning Afvikling af semifinaler/finaler som Final4 for damer og herrer Finaleproduktet for Pokalturneringen ønskes forbedret sportsligt, således semifinaler og finaler

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS A. DISCIPLINER RÆKKE DELTAGERE 1. Forbundsmesterskabet afvikles i følgende række: Senior A: Ingen aldersbegrænsning 2. Et hold må bestå af 16 spillere (heraf 2 målmænd)

Læs mere

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtaget på stiftende generalforsamling 21-10-1997 27.10.15 Revideret på generalforsamling 25.10.2000 / 22.10.2012. Tilføjet 2.11.2012-21.10.2013 20.2.2014-27.10.2014

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND UNGDOM GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND UNGDOM GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND UNGDOM GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2012-2013 1 Indhold 1 Formål... 3 2 Tilhørsforhold... 3 3 Spilleregler... 3 4 Medlemskab af flere klubber... 3 5 Klubskifte...

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

Afsnit 12 DTaF'S REGLEMENT FOR TEKNIKMESTERSKABER

Afsnit 12 DTaF'S REGLEMENT FOR TEKNIKMESTERSKABER Afsnit 12 DTaF'S REGLEMENT FOR TEKNIKMESTERSKABER 1 KLUBBENS PLIGT Stk. 1 Alle klubber skal, inden de sender folk til stævner, sørge for, at udøverne har kendskab til regler og markeringer, og hvorledes

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer

Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer Propositioner for Danmarks Bowling Forbunds Landsdækkende turneringer 04/2019 Indledning Danmarks Bowling Forbunds landsdækkende turneringer omfattes jf. Bestemmelser for Forbundets turneringer af: Danmarksturneringens

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom.

Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom. Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom. B.1 Generelt: B.1.0 Deltagende landsdelsforeninger i den fælles jyske holdturnering for Ungdom nedsætter turneringsudvalget. B.1.1 Turneringsudvalget kan dispensere

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3 5 Turneringsafviklingen...

Læs mere

Reglement for den Sjællandske Veteranholdturnering

Reglement for den Sjællandske Veteranholdturnering Reglement for den Sjællandske Veteranholdturnering Indhold Reglement for den Sjællandske Veteranholdturnering... 1 1: Formål... 2 2: Udvalg og administration... 2 3: Indbydelse og tilmeldingsprocedure...

Læs mere

Danmarks Bowling Forbund Ungdomsudvalget www.bowlingsport.dk

Danmarks Bowling Forbund Ungdomsudvalget www.bowlingsport.dk DBwF s Rankingstævne-ansøgning Læs venligst vejledningen inden du udfylder denne ansøgning. Du finder vejledningen her http:///wp-content/uploads/vejledning.pdf Dokumentet kan findes i word- dokument under:

Læs mere

BADMITON DANMARK DGI BADMINTON, Reglement pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 1

BADMITON DANMARK DGI BADMINTON, Reglement pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 1 BADMITON DANMARK DGI BADMINTON, Reglement pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 1 Reglement for den pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 Indhold: 1 Formål side 2 2 Udvalg og administration

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS A. DISCIPLINER RÆKKE DELTAGERE 1. Forbundsmesterskabet afvikles i følgende række: Senior A: Ingen aldersbegrænsning 2. Et hold må bestå af 16 spillere (heraf 2 målmænd)

Læs mere

REGLEMENT. for. SLTUs holdturnering. Juniorer Seniorer Veteraner

REGLEMENT. for. SLTUs holdturnering. Juniorer Seniorer Veteraner REGLEMENT for SLTUs holdturnering Juniorer Seniorer Veteraner 2012 Hermed følger holdturneringsreglementet for 2012 Forord til Reglementet 3 Kapitel I: Generelle le bestemmelser 5 Unionen udskriver turneringen

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Turneringer under DBwF ØST

Turneringer under DBwF ØST Turneringer under DBwF ØST DBwF ØST udbyder følgende turneringer: 6 mands holdturnering for damehold og for herrehold (DT Øst), dvs. 2. division, 3. division osv. 4-mands-holdturnering for damehold (Øst

Læs mere

Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold.

Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold. Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold. 1 Mesterskaberne udskrives i 3 aldersgrupper: 1. 35-44 år holdet skal i hver holdmatch minimum bestå af 1 dame og 2 herrer som

Læs mere

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk KØBENHAVNS BOWLING UNIONS STÆVNEHÅNDBOG FOR UNGDOMSAKTIVITETER Håndbog for stævner i KBU side 1 af 15 INDHOLD KBU

Læs mere

Reglement for voksenholdturneringen i DGI Midt- og Vestsjælland Badminton

Reglement for voksenholdturneringen i DGI Midt- og Vestsjælland Badminton Reglement for voksenholdturneringen i DGI Midt- og Vestsjælland Badminton 2015-2016. A Turneringsreglementet for hold er udskrevet og er gældende for turnering arrangeret af holdturneringsudvalget i DGI

Læs mere

Turneringsplan 6-mandshold en vej til oplevelser

Turneringsplan 6-mandshold en vej til oplevelser Turneringsplan 6-mandshold 2015 en vej til oplevelser DGI Storstrømmen Pétanque Byder hermed velkommen til sæson 2015 Såfremt du skulle finde fejl i denne turneringsplan, eller der er ting, som kan misforstås,

Læs mere

Gælder KUN kvalifikation til DM

Gælder KUN kvalifikation til DM 1 Beach Reglement Gælder KUN kvalifikation til DM Håndbold Region Øst Beach Handball 2 TURNERINGSREGLEMENT 1.1 Turneringen er åben for spillere, der er medlem af en håndboldforening under Dansk Håndbold

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 26. november 2015 i Sag nr. 21/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Louise Saul, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

PRAKTISKE INFORMATIONER DMU HOLD U13 i Slangerup.

PRAKTISKE INFORMATIONER DMU HOLD U13 i Slangerup. PRAKTISKE INFORMATIONER DMU HOLD U13 i Slangerup. Velkommen til FZ FORZA / RSL DANSKE MESTERSKABER FOR UNGDOMSHOLD 2019 (FZ FORZA / RSL DMU-HOLD 2019), hvor vinderne af de lokale fælles holdturneringer

Læs mere

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF.

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF. Bordtennis er en sport, hvor dårlig opførsel hører til sjældenhederne, men sporten har naturligvis nogle regler for, hvorledes disse sjældne tilfælde håndteres. Advarsler, strafpoint, diskvalifikationer

Læs mere

1. Dansk Rugby Union arrangerer en landsdækkende turnering for børn og unge til og med 18 år (DM B&U).

1. Dansk Rugby Union arrangerer en landsdækkende turnering for børn og unge til og med 18 år (DM B&U). TURNERINGSREGLEMENT FOR BØRN OG UNGDOM DANSK RUGBY UNION Formål: Generelt: 1. Dansk Rugby Union ønsker med Danmarksturneringen for børn og unge, gennem udskrivning af turnering i henhold til rugbyspillet

Læs mere

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april Brøndby den 19. april 2010 Kendelse Protest i matchen mellem Nordsjælland og Odense indgivet af Odense Badminton Klub. Ved skrivelse af 21. september 2009 har Odense Badminton Klub indgivet protest mod

Læs mere

DM Ude for veteraner VDM arrangementer

DM Ude for veteraner VDM arrangementer DM Ude for veteraner VDM arrangementer DAF's Terminsudvalg fastlægger dato for afvikling af samtlige mesterskaber. Mesterskabsstævner arrangeres af DAF's VU i samarbejde med den arrangerende klub. Veteranudvalget

Læs mere

Velkommen til Ajax Københavns BDO Cup 2011.

Velkommen til Ajax Københavns BDO Cup 2011. Velkommen til Ajax Københavns BDO Cup 2011. Ajax København byder for 12. år i træk håndboldspillere, ledere, dommere, officials, publikum, sponsorer og alle frivillige hjælpere velkommen til Ajax børnestævne

Læs mere

FODBOLD. Marts 2012 afsnit 3.9. Jernbanefritid

FODBOLD. Marts 2012 afsnit 3.9. Jernbanefritid FODBOLD Marts 2012 afsnit 3.9 FODBOLD JERNBANEMESTERSKAB, indendørs fodbold. SENIOR OLDBOYS ÆLDRE OLDBOYS VETERANER DAMER MIX Turneringerne afvikles hvert år. Turneringerne afvikles i princippet efter

Læs mere

Dragør Tennis Klubmesterskabsreglement

Dragør Tennis Klubmesterskabsreglement Indledning Nærværende reglement beskriver retningslinjer for afvikling af Dra- processen fra gør Tennis klubmesterskaber. Reglementet beskriver tilmelding, gennemførelse af kampe til afvikling af finaler

Læs mere

Invitation til holdturnering 2012

Invitation til holdturnering 2012 Invitation til holdturnering 2012 Tilmeldingsfrist den 20. marts 2012 DGI Sydøstjylland petanque indbyder alle petanqueforeninger til deltagelse i holdturnering for kvartetter (4 personers hold). Turneringen

Læs mere

JBTU S REGLEMENT 2013/2014

JBTU S REGLEMENT 2013/2014 Jysk Bordtennis Union JBTU S REGLEMENT 2013/2014 Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter Kapitel 2. Holdturneringen 6. Indbydelse, tilmelding og holdtrækning

Læs mere

DBTU koncept for Ungdoms Top 12

DBTU koncept for Ungdoms Top 12 DBTU koncept for Ungdoms Top 12 Udarbejdet af DBTUs Eliteudvalg - august 2017. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af DBTUs Ungdoms Top 12 en årlig turnering

Læs mere

Stævnekoncept for TeenLiga

Stævnekoncept for TeenLiga A G I L N TEE agere n e e t r o f oncept Stævnek Stævnekoncept for TeenLiga 2 1. Beskrivelse og formål TeenLiga er 3-mandsstævner for unge i alderen 13-19 år. TeenLiga er udviklet som et koncept under

Læs mere

Arrangør: PI-Kolding. DPM i. mix-volleyball. 8. & 9. oktober Dansk Politiidrætsforbund

Arrangør: PI-Kolding. DPM i. mix-volleyball. 8. & 9. oktober Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Kolding DPM i mix-volleyball 8. & 9. oktober 2013 Dansk Politiidrætsforbund Velkommen til Kolding På vegne af Kolding politis idrætsforening bydes der velkommen til de danske mesterskaber

Læs mere

Mesterskabsbestemmelser for Udspring

Mesterskabsbestemmelser for Udspring Indhold 01.00 MESTERSKABER GENERELT... 2 01.01 Generelt.... 2 01.02 Arrangementer.... 2 01.03 Ansvar.... 2 01.04 Deltagelse.... 2 01.05 Invitationer.... 2 01.06 Tilmeldinger.... 2 01.07 Springlister....

Læs mere

Turneringer under DBwF ØST

Turneringer under DBwF ØST Turneringer under DBwF ØST DBwF ØST udbyder følgende turneringer: turneringer 6 mands holdturnering for damehold og for herrehold (DT Øst), dvs. 2. division, 3. division osv. 4-mands-holdturnering holdturnering

Læs mere

Badminton København. FKIF 2 vs. KBK 3 kampnummer: København den 14. december Forkert opstilling af hold forkert afvikling af holdkamp

Badminton København. FKIF 2 vs. KBK 3 kampnummer: København den 14. december Forkert opstilling af hold forkert afvikling af holdkamp Badminton København København den 14. december 2016 FKIF 2 vs. KBK 3 kampnummer: 238441 Forkert opstilling af hold forkert afvikling af holdkamp Protest fra Frederiksberg FKIF (FKIF) mod Københavns Badminton

Læs mere

Generelle regler lokalserier FBwU / JBU

Generelle regler lokalserier FBwU / JBU Generelle regler lokalserier FBwU / JBU 1 Serier af geografisk opdelinger Stk. 1 Danmarksturneringen se forbundets hjemmeside. Stk. 2 Lokalturneringen inddeles for hver sæson af JBU/FBwU's turneringsudvalg.

Læs mere

Reglement for SLTU s holdturnering

Reglement for SLTU s holdturnering Reglement for SLTU s holdturnering Juniorer 2016 21. april 2016 1 Forord til Reglementet 3 Kapitel I: Generelle bestemmelser 4 Unionen udskriver turneringen 4 Deltagergebyr og præmier 4 Rækker, aldersgrupper

Læs mere

1 Badminton Sjælland - DGI Nordsjælland/Midt- og Vestsjælland/Storstrømmen - Reglement for Seniorholdturnering - Pr 1/

1 Badminton Sjælland - DGI Nordsjælland/Midt- og Vestsjælland/Storstrømmen - Reglement for Seniorholdturnering - Pr 1/ 1 Reglement for den Sjællandske Seniorholdturnering Indhold: 1 Formål side 2 2 Udvalg og administration side 2 3 Indbydelse og tilmeldingsprocedure side 2 4 Deltagergebyr side 2 5 Holdturneringens sæsonplan

Læs mere

LØBSREGLEMENT BANEN: LØBSREGLER: LUKS Løbsreglement er gældende ved alle løb i LUKS regi.

LØBSREGLEMENT BANEN: LØBSREGLER: LUKS Løbsreglement er gældende ved alle løb i LUKS regi. LØBSREGLEMENT LUKS Løbsreglement er gældende ved alle løb i LUKS regi. BANEN: Banen skal være godkendt af mindst 2 heraf mindst 1 fra LUKS-arbejdsgruppen. Ved DM finalen skal banen godkendes af LUKS-arbejdsgruppen.

Læs mere

Danske Bank Cup Næstved 2011 17. 18. september.

Danske Bank Cup Næstved 2011 17. 18. september. Danske Bank Cup Næstved 2011 17. 18. september. Velkommen til Danske Bank Cup - Næstved 2011. Håndboldspillere, dommere, publikum, sponsorer og alle frivillige hjælpere bydes velkommen til dette års Danske

Læs mere

Officielle Medalist Dartliga.dk regler DOUBLE (Danmark) Gældende for efterårssæsonen 2015

Officielle Medalist Dartliga.dk regler DOUBLE (Danmark) Gældende for efterårssæsonen 2015 Officielle Medalist Dartliga.dk regler DOUBLE (Danmark) Gældende for efterårssæsonen 2015 1. Inddeling i divisioner 1.1. Dartliga.dk har 3 forskellige divisioner i ligaen. De er herefter nævnt som A, B

Læs mere

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19)

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Pistol 25 m. 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner.

Pistol 25 m. 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1 Pistol 25 m Opdateret april 2009 Generelle bestemmelser 1. Tilmelding 1.1. Dansk Firmaidrætsforbunds Idræt & Motion kan under særlige forhold begrænse tilmeldingen til DMstævner. 1.2. Deltagerberettigede

Læs mere

Forslag til ændring af mesterskabsbestemmelser fra Udsprings sektionen

Forslag til ændring af mesterskabsbestemmelser fra Udsprings sektionen Forslag til ændring af mesterskabsbestemmelser fra Udsprings sektionen Forslagsstilleren ønsker at hver enkelt ændring behandles som et delpunkt for sig. Indhold 01.00 MESTERSKABER GENERELT... 23 01.01

Læs mere

Officielle Medalist Dartliga.dk regler DOUBLE (Danmark) Gældende for sæsonen 2015

Officielle Medalist Dartliga.dk regler DOUBLE (Danmark) Gældende for sæsonen 2015 Officielle Medalist Dartliga.dk regler DOUBLE (Danmark) Gældende for sæsonen 2015 1. Inddeling i divisioner 1.1. Dartliga.dk har 3 forskellige divisioner i ligaen. De er herefter nævnt som A, B og C-divisionen.

Læs mere

Resultater Firmaidræt Open Mors Håndbold

Resultater Firmaidræt Open Mors Håndbold Resultater Firmaidræt Open 2015 - Mors Håndbold Spillested Jyske Bank Mors Arena H. C. Ørstedsvej 15 7900 Nykøbing Mors Stævneledelse Morsø Firma- og Familie Idræt Egon M. Olesen Afbud Egon M. Olesen,

Læs mere

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019

VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019 VELKOMMEN TIL DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019 Dansk Svømmeunions Sportsafdeling har hermed fornøjelsen af at give information om: DANMARKS MESTERSKABER FOR HOLD 2019 DM for Hold afvikles i 2019 som

Læs mere