Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber"

Transkript

1 Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles til slut op i klassen. Hver gruppe kan, hvis tiden tillader, nå igennem 3 kort: et fra hvert af de 3 sæt: Gr. 1 Gr. 2 Gr. 3 Gr. 4 Gr. 5 Gr. 6 Gr. 7 Gr. 8 Gr runde 1,1 1,2 1,3 2,1 2,2 2,3 3,1 3,2 3,3 2. runde 2,1 2,2 2,3 3,1 3,2 3,3 1,1 1,2 1,3 3. runde 3,1 3,2 3,3 1,1 1,2 1,3 2,1 2,2 2,3 Gruppe 1 får i 1. runde fra Sæt 1, spørgsmål 1 = 1,1 Kortene er opdelt i 2 dele: Hvad ved I om/diskuter case Sættet behandler emnerne: Sæt 1: Hvordan passer vi på hinanden i de digitale fællesskaber? #1: Hvad ved I om sikring af kodeord/diskuter dilemma: nogen vil låne dit kodeord #2: Hvad må man skrive om andre/diskuter dilemma: nogen har skrevet om dig #3: Hvad ved I om sms-mobning/diskuter dilemma: du inviteres til at være med Sæt 2: Vi sætter spor om regler, rettigheder og sikkerhed #1: Hvad ved I om, hvad man må skrive på nettet/dilemma: du er i tvivl, om det er sandt #2: Hvad ved I om ytringsfrihed/dilemma: klassen skriver om en lærer på nettet #3: Hvad ved I om ophavsretten/dilemma: I skal lave en hjemmeside om Indien, hvad gør I? Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber #1: Hvad ved I om sikring af personlige oplysninger/dilemma: netven beder om oplysninger #2: Hvad ved I om profilbilleder/dilemma: du har ikke noget billede #3: Hvad ved I om digital mobning/dilemma: hvad gør man, hvis det rammer en

2 Sæt 1: Hvordan passer vi på hinanden i de digitale fællesskaber? Hvad ved I om sikring af kodeord? Diskuter #1,1: Brug forskellige adgangskoder til dine resurser. Brug fx forskellige adgangskoder til UNI-login, , Facebook og spil på nettet. Brug en blanding af store og små bogstaver, tal samt punktum og andre tegn. Brug ikke oplysninger, som andre nemt kan gætte, f.eks. din adresse, fødselsdato eller navnene på dine søskende. Fortæl ikke adgangskoderne til andre. Hvordan vælger I kodeord? Hvor mange forskellige kodeord har I? Hvordan får man et nyt kodeord, når man mister det gamle? Dilemma #1,1: Nogen vil låne dit kodeord Du sidder i klassen sammen med en klassekammerat. Han har glemt sin kode. I skal ind på nettet og finde informationer om Christian den 4 s skibe og lave et billede af skibet. Hvad gør du? Låner ham koden? Siger nej? Eller noget helt andet?

3 Sæt 1: Hvordan passer vi på hinanden i de digitale fællesskaber? Hvad må man skrive om andre? Husk, at man aldrig kan være helt sikker på, hvem man chatter med. Husk, at man ALTID skal logge sig ud, når man forlader en computer Husk, at man ALDRIG skal oplyse sin kode til nogen EMU-gsk/webetik Medierådet for Børn og Unge Diskuter #1,2: Chatter I med andre, end nogle I kender fra hverdagen, fx skolen? Har I hørt om nogle, som er blevet overraskede over, hvem de egentlig chattede med? Har I selv chattet som en anden end jer selv, hvorfor/hvorfor ikke? Dilemma #1,2: Nogen har skrevet om dig Du er blevet uvenner med Morten i spisefrikvarteret. Efter skole går du ind på skolebiblioteket, hvor skolens computere står. En af computerne er åben, og en privat Facebook-samtale er i gang men der er ikke nogen på biblioteket. Da du ser nærmere efter, ser du, at det er Peters Facebook, som han har glemt at lukke ned. Peter er åbenbart gået fra computeren, og i mellemtiden har Morten skrevet til ham. I den Facebook hilsen, der står og blinker, skriver Morten, at han synes, du er møgirriterende. Hvad gør du?

4 Sæt 1: Hvordan passer vi på hinanden i de digitale fællesskaber? EMU-gsk/webetik Medierådet for Børn og Unge Hvad ved I om sms-mobning? Drillerier, ironi og chat eller sms kan være en rigtig farlig blanding. Uden kropssprog og tonefald, kan det være svært at vide, om det der bliver sagt og skrevet bare er for sjov. Sproget på mobilen bliver hurtigt lidt hårdere end i virkeligheden, og man kan derfor komme til at skrive nogle ekstra sårende ting. Diskuter #1,3: Har I selv skrevet noget, I siden har fortrudt? Har I selv modtaget en tekst, hvor det var svært at forstå, om den var for sjov? Har I selv modtaget en tekst, som, I synes, var for grov? Hvad gjorde I? Hvad er forskellen på at mobbe over mobilen og mobbe, når man står ansigt til ansigt? Dilemma #1,3: Hvad ved I om sms-mobning I din klasse er der en pige, der hedder Ida. Ida er lærerens kæledække. Hun får altid de bedste karakterer og er mildest talt rigtig møghamrende irriterende. Men en dag får Sarah og Line en ide; de begynder at sende hadebeskeder til Ida, hvor der står: vi ved, hvor du bor - din lille stræber. Det er jo bare for sjov, så hvad gør du, da Sarah og Line spørger, om ikke du er med på spøgen? Siger du det til din lærer? Siger du til Sarah og Line, at de skal stoppe og sige undskyld til Ida? Snakker du selv med Ida?

5 Sæt 2: Vi sætter spor om regler, rettigheder og sikkerhed Sæt 1: Hvordan passer vi på hinanden #1, del Hvad ved I om, hvad man må skrive på nettet? Diskuter #2,1: EMU-gsk/webetik Medierådet for Børn og Unge Der er ingen, der kontrollerer indholdet på internettet. Google er en hjælp til at søge, ikke en redaktør af indhold. Der kan være mange forskellige grunde til, at folk har en side på nettet. Hvordan er internettet forskelligt fra en avis? Ved du altid hvem, der lægger materialer på nettet? Hvordan kan man tjekke en afsender? Findes der ulovligt indhold på internettet? Dilemma #2,1: Må man det? Du sidder og surfer på nettet for at finde ud af noget om ugebladenes oprindelse til en opgave i dansk. Du følger nogle links fra et websted til et andet, og pludselig kommer du ind på en side med hardcore pornobilleder, som du ærlig talt synes, er lidt klamme. Skynder du dig at lukke ned og prøve at glemme alt om oplevelsen, fordi du faktisk synes, det er lidt pinligt, at du havnede på sådan en side? Fortæller du det til din far og mor? Eller noget helt tredje?

6 Sæt 2: Vi sætter spor om regler, rettigheder og sikkerhed S Du sidder i klassen sammen med en klassekammerat. Han har glemt sin kode. Hvad I skal ind ved på I nettet om ytringsfrihed? og finde informationer om Christian den 4 s skibe Diskuter og lave et billede #2,2: af skibet. Hvad gør du? Man må frit ytre sig på internettet og andre steder. Låner ham koden? Men Siger man nej? må ikke tale nedsættende eller lyve om andre. Eller noget helt andet? æt 1: Hvordan passer vi på hinanden #1, del Man må ikke krænke andre. Hvad vil det sige at ytre sig? Hvad er forskellen på at diskutere med andre og tale nedsættende om andre? Hvad vil det sige at krænke andre? Dilemma #2,2: En debatside på nettet I skolen har I haft et projekt om forskellige religioner. Ærlig talt syntes du, at nogen af de ting man gør inden for andre religioner, fx buddhisme, virker temmelig fjollede. Det vil du gerne dele med andre. Hvad gør du? Opretter en hadeside på Facebook Opretter hjemmesiden: de-har-da-jord-i-hovedet.dk og skriver, hvad du synes. Du skriver en opdatering på Facebook om, at de er fjollede.

7 Sæt Sæt 2: 1: Vi Hvordan sætter spor passer om vi på regler, hinanden rettigheder #1, del og sikkerhed Hvad ved I om ophavsretten? Diskuter #2,3: EMU-gsk/webetik Medierådet for Børn og Unge Fotografier, spil, billeder, bøger og artikler er beskyttet af ophavsretten. Man må altså ikke bare kopiere uden at få lov. Ophavsmanden kan fx give tilladelse med en Creative Commons. Har I hørt om Creative Commons? Har I nogensinde brugt et billede eller en tekst fra internettet uden tilladelse? Har I oplevet, at nogen har brugt jeres tekster eller billeder uden at have fået lov? Dilemma #2,3: I skal lave en webside om Indien, hvad gør I? I skal lave en hjemmeside om Indien. I skriver om Rickshaws, krydderier og Ganges-floden. Men hvordan skal I få billeder til jeres opgave? I har jo aldrig været i Indien. Heldigvis er der en masse billeder på nettet. Det er jo nemt lige at hente dem Må I hente billeder fra nettet? Hvordan kunne I finde nogle, der måske havde været i Indien? Må I tegne billeder ved først at kikke på fotos på nettet?

8 Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Sæt 1: Hvordan passer vi på hinanden #1, del Hvad ved I om sikring af personlige oplysninger? Man skal normalt ikke dele personlige oplysninger på nettet. Personlige oplysninger er fx: Adresse, mobilnummer, CPR-nummer og personlige billeder Diskuter #3,1: Har du eller nogen du kender skrevet deres mobilnummer på nettet? Har du nogensinde delt personlige oplysninger om andre, fx billeder? Hvorfor skal man passe på sine personlige oplysninger? Dilemma #3,1: : Netven beder om oplysninger Du har mange venner på nettet, som du regelmæssigt chatter med. De fleste kender du fra din hverdag, men du har også mødt nogle nye venner på dette chatsted. En af dem er en dreng, der kalder sig Chopper. I har chattet sammen i 1½ måned, og en dag fortæller Chopper dig, at han faktisk hedder Michael Bendtsen og bor på Solsortevej i Farum. Han vil gerne vide, hvad du hedder, og hvor du bor, så I måske kan mødes en dag. Fortæller du ham alt, hvad han gerne vil vide? Skriver du, at han da må have spist skovsnegle og skynder dig at blokere ham? eller noget helt andet?

9 Sæt Sæt 3: 1: Min Hvordan identitet passer i de vi digitale på hinanden fællesskaber #1, del Hvad ved I om profilbilleder? Husk, billeder siger mere end ord. Husk, at billeder på nettet forsvinder aldrig. Du skal kunne leve med dem om 10 år. Husk, at også dine forældre skal synes, de er ok. Diskuter #3,2: Hvordan ser et godt profilbillede ud? Har I set eksempler på profilbilleder der var for meget? Hvor meget betyder billeder for dig, når du første gang ser en ny profil? Dilemma #3,2: Du har ikke noget billede Du og dine veninder er alene hjemme, og Anna har lige fået et digitalkamera, som I render rundt og leger med. I låner noget af Annas storesøsters tøj og sminke og knipser så løs. Billederne bliver måske en smule frække det er i hvert fald ikke nogen, I synes jeres mor og far skal se men Anna synes alligevel, at I skal lægge dem ud på jeres profiler på nettet. Lægger I dem alligevel på nettet med det samme? Har I et princip om aldrig at dele billeder på nettet? Eller noget helt tredje?

10 Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Hvad ved I om digital mobning? Der er forskel på, at blive holdt uden for i skolen og på nettet. Man kan ikke altid se, hvem mobberen er, og hvor mange det er. Det er ikke begrænset til skolegården man har altså aldrig fri. Diskuter #3,3: Er I nogensinde blevet bedt om at være med til at mobbe på nettet? Har I nogensinde gjort noget for sjov, som ikke blev forstået som sjovt? Hvordan kan I hjælpe hinanden? Dilemma #3,3: Hvad gør man, hvis det rammer en Du er blevet uvenner med Amanda og Caroline ovre i skolen. Da du kommer hjem, logger du om aftenen på Facebook, som du plejer for at sidde og chatte med dine klassekammerater. Men mærkeligt nok ser det ud som om, de fleste er offline. Og de få, du kan se, er online, logger af kort efter, du har logget på. Hvad gør du? - Regner du med, at det nok bare er tilfældigt? - Siger du det til din far og mor? - Ringer du til Amanda og Caroline og spørger, om de har noget med det at gøre? - Eller gør du noget helt andet?

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre!

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre! Bliv en h@j på nettet! Til dig og dine forældre! Kom smart og sikkert på internettet Hvad er en søgemaskine? 10 Hvad er en portal? 16 Hvad gør jeg, hvis jeg oplever noget ubehageligt på nettet? 18 Hvordan

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

DIGITAL DIALOG I SKOLEN

DIGITAL DIALOG I SKOLEN DIGITAL DIALOG I SKOLEN Værktøjer og inspiration til arbejdet med jeres skoles digitale trivsel Til forældre, elever, ansatte og ledelse Indhold 2 3 FORORD FRA ARBEJDSGRUPPEN 4 FAKTA OM BØRNS LIV PÅ NETTET

Læs mere

Dit barns sociale liv på net og mobil. Hvad er din rolle som forælder?

Dit barns sociale liv på net og mobil. Hvad er din rolle som forælder? Dit barns sociale liv på net og mobil Hvad er din rolle som forælder? 1 Indhold Hjælp dit barn med at sætte grænser...3 Forælder til en digitalt indfødt...4 Fakta: Unges medievaner...7 Facebook...8 Virtuelle

Læs mere

BØRNEINDBLIK 7/14 UNGE HAR IKKE KONTROL OVER DERES ONLINE-LIV

BØRNEINDBLIK 7/14 UNGE HAR IKKE KONTROL OVER DERES ONLINE-LIV BØRNEINDBLIK 7/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 7/2014 1. ÅRGANG 8. OKTOBER 2014 ANALYSE: 14-ÅRIGES BEHOV FOR VIDEN OM MEDIER UNGE HAR IKKE KONTROL OVER DERES ONLINE-LIV Næsten en tredjedel af alle unge

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Vi håber, I får glæde af materialet. God fornøjelse.

Vi håber, I får glæde af materialet. God fornøjelse. Kære underviser, Vi har samlet 21-23 aktiviteter, der sætter webetik og digital dannelse på skoleskemaet og på forældremødet. Målet er, at børn og unge både kan arbejde med det, der interesserer dem, og

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne.

Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne. Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne. Slide 1 Forside Slide 2 Introduktion: De fleste børn og unge har overvejende gode oplevelser med

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Kendt fra bl.a. Lille Nørd og andre tv-programmer til børn og unge. Jeg træffer Jeppe på mobilen tirsdag aften, efter jeg er hjemvendt fra et andet vellykket interview

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

Mor, jeg vil også ha en mobil! en guide til voksne om mobiltelefoner og internet i børnehøjde

Mor, jeg vil også ha en mobil! en guide til voksne om mobiltelefoner og internet i børnehøjde Mor, jeg vil også ha en mobil! en guide til voksne om mobiltelefoner og internet i børnehøjde EN GUIDE TIL VOKSNE OM MOBILTELEFONER OG INTERNET I BØRNEHØJDE Kan internettet andet end at stjæle børns tid?

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

BØRNEINDBLIK 2/15 ANALYSE: UNGE OG MOBNING I DET DIGITALE RUM UNGE HANDLER PÅ DIGITAL MOBNING

BØRNEINDBLIK 2/15 ANALYSE: UNGE OG MOBNING I DET DIGITALE RUM UNGE HANDLER PÅ DIGITAL MOBNING BØRNEINDBLIK 2/15 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 2/2015 2. ÅRGANG 26. MAJ 2015 ANALYSE: UNGE OG MOBNING I DET DIGITALE RUM UNGE HANDLER PÅ DIGITAL MOBNING Når unge oplever mobning på nettet, reagerer

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

God mobilstil 4JUNIOR

God mobilstil 4JUNIOR God mobilstil 4JUNIOR Hvad er cool at bruge mobilen til, og hvad skal du undgå? Varenr. 9045418 Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din mobil til Verden

Læs mere

8 tips til Facebook sikkerhed

8 tips til Facebook sikkerhed 8 tips til Facebook sikkerhed SEPTEMBER 11, 2011 BY LEA THOMSEN14 COMMENTS Inden vi overhovedet starter med at forbedre din Facebook sikkerhed, er det værd at vide, at du aldrig kan få vandtætte skotter

Læs mere

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren.

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren. Uge 10 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt I det sidste nye Friskoleblad

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

Information: As we use CAPI, we have incorporated the changes in relation to the 9-10 and 11-16 yrs. in the same questionnaire.

Information: As we use CAPI, we have incorporated the changes in relation to the 9-10 and 11-16 yrs. in the same questionnaire. Information: s we use PI, we have incorporated the changes in relation to the 9-10 and 11-16 yrs. in the same questionnaire. EU Kids Online II 2/3/2010 PI QUESTIONNIRE 9-16 år SÅN UFYLES SKEMET I ENNE

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere