APPENDIX 26: OBSERVATION NOTES, THE DINING CLUB TINGGÅRDEN, HERFØLGE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "APPENDIX 26: OBSERVATION NOTES, THE DINING CLUB TINGGÅRDEN, HERFØLGE"

Transkript

1 APPENDIX 26: OBSERVATION NOTES, THE DINING CLUB TINGGÅRDEN, HERFØLGE Lokation: Spisesklub i Tinggården, Herfølge Dato: torsdag d. 27. marts 2014 Tidspunkt: Observatør: Key words Descriptive notes Notes on who, what, where, when and how. Methodological notes Techniques for data collection and registration of methodological adjustments (How does we act as observers?) Analytical notes Analytical ideas, thoughts, adjustments. The atmosphere of the mood Der er en god og venlig atmosfære. Vi hilser på de tilstedeværende med håndtryk og smil. Der er omkring 10 da vi ankommer. Stemningen virker uformel og afslappet. Børn leger på trappen. Folk snakker i mindre grupper. Det er normalt at under oprydningen sørger man for sin egen tallerken kommer i opvaskemaskinen. I dag rydder en af gæsterne af på vores bord, hvilket der bliver grin af. Søren plejer altid at rydde af for damerne. Der gøres også grin med at Vi plejer at få fløde i kaffen. Med plejer tydeliggøres det at spiseklubbens gæster er opmærksomme på vores tilstedeværelse som udefrakommende og observerende. Vi vil bare gerne se en hverdagssituation og det jokes der lidt med.

2 Social interaction Themes of conversation Norms The food God livlig snak. Forskellige samtaler. Det sidste af maden gøres klar da vi ankommer. Hvordan går det på arbejdet? Skolen, pisatesten på skolen, naboer og de fordomme de har om Tinggården. En fortælle hun er begyndt at cykle på arbejde. Nogle spørger til vores studie. Til sidst samles 4-5 kvinder om bordet hvor vi sidder og taler om, hvad de har fået ud af at være med i spiseklubben. - En nævner hun bliver inspireret af at smage andres mad. - En anden nævner at hun har lært noget om at lave mad til mange, såsom tidsberegning og planlægning. De virker glade for at komme i spiseklubben. Der er tag- selv buffet hvor man tager lidt af hvert. Man smager gerne på det hele (blev også håndhævet af en mor overfor hendes søn). Når man forlader bordet eller klubben siges tak for mad til de som har lavet maden. Man kommer og går som man vil. Det er uformelt. Man går igang kl , selvom alle ikke er ankommet. Folk kommer til løbende de første 15 min. Råkost, rugbrød, smør, fiskefrikadeller med lakse og grønt. Grov remoulade. Til dessert er der udskårne æbler og kaffe. Vi involverer os i små samtaler og slår under maden på glasset og tilkendegiver at vi er studerende og vi er her for at besøge en spiseklub. Giver også information om billeder og svarsedler. En yngre studerende (Luna 25 år) spørger til de små svarsedler og hvad idéen er med at spørge til kønnet.

3 Artefacts (Table setting etc.) Simpel borddækning, Tag- selv- buffet. Glassene på bordene står stablet. Frikadellerne serveres på en bradepande. Maden er praktisk anrettet. Børnene leger med papirsflyvere. Mobiltelefon tjekkes under maden. En mere moderne spiseklub end jeg havde forventet. Da vi er bekendt med vores kontaktperson og hendes stil havde jeg forestillet mig at spiseklubben var mere flippet og at lokalerne måske var mere brugte og ikke så moderne som de fremstod. Jeg fik aflivet en fordom.

4 Key words The atmosphere of the mood Descriptive notes Notes on who, what, where, when and how. Uformel, venskabelig, afslappet, imødekommende Methodological notes Techniques for data collection and registration of methodological adjustments (How does we act as observers?) Analytical notes Analytical ideas, thoughts, adjustments. Social interaction Deltagere: 16 deltagere i alt. 5 børn i alderen 5-17 år og 11 voksne i alderen år. De voksne arbejder typisk med de bløde menneskelige fag og flere er skolelærere eller pædagoger. De voksne har typisk en mellemlang uddannelse: Marianne oprindelig sygeplejerske, videreuddannelse til Arbejdstilsynet, Søren fabriksarbejder, Tina arbejdsløs, Per misbrugskonsulent, Vibeke sundhedsassistent, Pia chefkonsulent i Københavns Kommune, Niels lærer, Lone sygeplejerske, Marian musikskolelærer, Mette pensionist tidligere pædagog, Tina værktøjsmager og Astrid konsulent i Solhjulet. Der er flere kvinder end mænd, der deltager i spiseklubben. Flere er enlige; både enlige mødre til børn, der stadig deltager i spiseklubben el. enlige ældre mænd el. kvinder, hvor børnene er flyttet hjemmefra. Derudover består et par af deltagerne af børnefamilier. Nogle giver kram da de ankommer til spiseklubben, andre hilser bare på hinanden. Nogle af deltagerne virker til, at være tættere på hinanden end andre, især kvinderne virker mere sammentømret end mændene. Snakken går blandt alle deltagerne under middagen. snakken holdes indenfor det enkelte bord. Efter maden er spist og der er taget af bordet brydes bordstrukturen og der snakkes på kryds og tværs. Da vi alle har sat os ned ved bordene rejser Nanna sig op og fortæller hvem vi er, hvad vores formål er og spørger om det er ok, at vi tager nogle billeder undervejs. Deltagerne er fordelt ved fem mindre borde med plads til ca. Fem personer ved hvert bord. Normalt sidder de alle samlet ved et langt bord, men pga. problemer med akustikken havde de valgt netop denne gang, at afprøve forskellen ved at sidde mere opdelt og et andet sted i lokalet. Nanna og jeg havde derfor sværere ved, at forholde os neutralt. Det var svært ikke at blive inddraget i samtalen omkring bordet eller undgå at samtalen kom til at

5 Themes of conversation Norms Deltagerne placerer sig så vidt muligt sammen med deres familiemedlemmer. Alle kvinderne var efter maden ovre hos den kvindelige madansvarlige for at få opskriften på den hjemmerørte remoulade. Betaling til spiseklubben (administratoren er en del af klubben og har sin computer med, så han kan holde overblik over manglende betaling mm.), spiseklubbens 25 års jubilæum; hvordan skal det fejres og skal det italesættes med henblik på, at vægre nye medlemmer, skolereformen, mulighed for kørsel med bil på gule plader, opskrifter, madlavning, Emnerne er forholdsvis neutrale! Hverdagslivssituationer beskrives og italesættes. Maden står klar på buffetbordene, da vi ankommer kl Lidt over seks begynder de første at tage mad. Det sker uden, at det bliver italesat, at nu er maden klar. Der er en fælles forståelse for, at der skal være nok til alle og der spørger derfor første omgang, hvor mange fiskefrikadeller, der er til hver (højskolemanér). Kl stilles desserten frem, Kl spørger den mandlige madansvarlige: Er i færdige med at spise. Han begynder at samle servicet sammen og bære det ud i køkkenet. Normalt tager alle deltagere hvert sit service og bærer det u di køkkenet og praksis var derfor ændret denne aften den mandlige madansvarlige siger: Så er der kamille te og urtete Ved syv- tiden kommer en lille pige hen til de madansvarlige og spørger Hvornår kommer desserten? En af deltagernes datter kunne ikke deltage i aftenens spiseklub og deltageren tager derfor mad med hjem til datteren i et par plasticbokse.! Der er betalt for maden på forhånd. Under maden rejste en ældre dame sig op og fortalte om nogle forskellige projekter, som hun godt kunne tænke sig, at Tinggården involverede sig i bl.a. dreje sig meget om madklubber generelt eller om de enkelte deltageres deltagelse i spiseklubben mm.

6 Roles (Practical and personal) The food Artefacts (Table setting etc.) Jordens dag i slutningen af måneden. Hun efterspurgte andre ildsjæle og nævnte flere gange, at hun følte sig lidt alene i dette projekt. Dette er en helt almindelig praksis, som deltagerne jævnligt benytter sig af ift. at få videreformidlet en budskab til de resterende deltagere. Aftenens to madansvarlige (en kvinde og en mand) sætter maden frem, fylder op undervejs, rydder mad og service af bordet efterfølgende og gør klar til kaffe + te og serverer dette. Den mandlige madansvarlige tog servicet af bordet, hvilket ikke er normal praksis. Nogle af deltagerne hentede ekstra vand i kander undervejs. Det hele bærer præg af at være en meget rutinepræget praksis. Hovedret: ovnstegte laksefrikadeller serveret direkte på bradepanden, hjemmerørt remoulade serveret i en stor hvid skål (det lignede derfor mere en stor portion kartoffelsalat el. lign.), ovnstegte kartoffelbåde, rugbrød (købt) med smør og spidskålssalat med appelsinstykker. Dessert: æblebåde skåret i fire både, men uden at kernehuset var fjernet samt to forskellige slags te og kaffe med fløde (det blev italesat, at det plejer vi at få til kaffen. Det var en norm, men den blev påtalt fordi vi som nye eller observatører var tilstede i spiseklubben). Syv mindre borde med stålben og grå spisebordsplade (Arne Jacobsen Ellipseborde) og hvide stole med stålben (Arne Jacobsens 7 er stol). Både borde og stole var nemme at rengøre og stable og interiøret var enkelt, neutralt og i lyse farver. På bordet: hvide enkle tallerkner, bestik, vandglas (forskellig slags) og to vandkander i glas (forskellig slags). Lamper langs væggene (lignede staldlamper) og ingen hyggebelysning over bordene. Buffetborde med køkkenet, to mindre borde med hjul under (praktiske og enkle). Lokalet var hvidt og neutralt; lagde ikke op til hygge.

APPENDIX 27: OBSERVATION NOTES, NEIGHBOUR/FAMILY DINNER CLUB, FREDERIKSBERG

APPENDIX 27: OBSERVATION NOTES, NEIGHBOUR/FAMILY DINNER CLUB, FREDERIKSBERG APPENDIX 27: OBSERVATION NOTES, NEIGHBOUR/FAMILY DINNER CLUB, FREDERIKSBERG Lokation: Fællesspisning, Frederiksberg Dato: d. 7. april 2014 Tidspunkt: 18.00.- 19.00 Observatør: 1 + 2 Key words Descriptive

Læs mere

APPENDIX 24: OBSERVATION NOTES, NEIGHBOUR DINNER CLUB, VALBY

APPENDIX 24: OBSERVATION NOTES, NEIGHBOUR DINNER CLUB, VALBY APPENDIX 24: OBSERVATION NOTES, NEIGHBOUR DINNER CLUB, VALBY Lokation: Nabomadklub i Valby Dato: torsdag d. 27. marts 2014 Tidspunkt: 17.30.- 20.00. Observatør: 1 + 2 Key words The atmosphere of the mood

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Børn, madmod og kræsenhed

Børn, madmod og kræsenhed Børn, madmod og kræsenhed Ny analyse om madlavning i børnefamilier Nina Preus, forbrugersociolog Sunde Børn - Inspirationskonference 3-4 april 2019 Hvordan går det hos børnefamilierne i dag? Børnefamilierne

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

happy eat EAT på skemaet Opgaver/Mellemtrin Måltidet

happy eat EAT på skemaet Opgaver/Mellemtrin Måltidet EAT på skemaet tema Indhold Intro Tænk og bevæg - mit bedste måltid Rebus Madkultur i Danmark og verden Quiz Bord dæk dig med afstande og geometri Ord på spil Leg - Flaskehalsen peger på Intro Et måltid

Læs mere

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg Kostpolitik for Dalens Børnehuse Ellekonedalen 4-8 8800 Viborg Redigeret nobember 2017 1 Kostpolitik for Dalens Børnehuse I Dalens Børnehuse har vi en madordning som er obligatorisk for alle børn. Vi har

Læs mere

Distrikt VEST 2013/14. Den integrerede institution. Møllehaven. Vikarfolder

Distrikt VEST 2013/14. Den integrerede institution. Møllehaven. Vikarfolder Distrikt VEST 2013/14 Den integrerede institution Møllehaven Vikarfolder Indholdsfortegnelse Velkommen til Møllehaven...3 Distrikt VEST...3 Lidt om Møllehaven...3 Velkommen til Møllehaven...3 Forventninger

Læs mere

Vagtplan til U12 DM, april 2017

Vagtplan til U12 DM, april 2017 Arbejdsplan, Dansborghallen og skoler Fredag Stærke mænd og oprydningshold. Mødested: Grotten Dansborghallen kl. 16. Stærk mand: Bære madvarer til køkken på skole, sætte køleskabe op, køre madvarer og

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg Regler for fælleshus A/B Humlebjerg Gældende fra (Vedtaget på generalforsamling) Side 1 af 8 Regler for anvendelse af fælleshuset Hvem er ansvarlig for anvendelse af fælleshuset? Det er til enhver tid

Læs mere

Kost-og bevægelsespolitik for Den danske Børnehave Løgumkloster.

Kost-og bevægelsespolitik for Den danske Børnehave Løgumkloster. Kost-og bevægelsespolitik for Den danske Børnehave Løgumkloster. De fleste børn tilbringer meget tid i daginstitution og to måske tre af dagens måltider, bliver spist her. I måltidspolitikken for Tønder

Læs mere

Hvornår er du en Mig mig mig-person, og hvornår tænker du på andre?

Hvornår er du en Mig mig mig-person, og hvornår tænker du på andre? Navn: Hvornår er du en Mig mig mig-person, og hvornår tænker du på andre? Dato: Kapitel 8: Øvelsesark 1 Side 1 af 3 Når du opfører dig som en Mig mig mig-person, gør du det, du selv vil, uden at tænke

Læs mere

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om November 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 2. november 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder.

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder. Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for, at du og andre får det godt. NYE ORD Hvordan har

Læs mere

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det?

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det? ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted (navn/adresse) Josephine Schneiders Hus, Rostrupvej 3, 2000 Frederiksberg Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt (dato/tidspunkt) Den 19.9. 2012 kl. 17.00.

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Mad & Måltids politik

Mad & Måltids politik Mad & Måltids politik Om Kost og gode måltidsvaner, Udarbejdet af personalet og godkendt af forældrebestyrelsen, juni 2012. Det pædagogiske måltid Et måltid er en helt særlig stund på dagen, hvor man samles

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

happy eat EAT på skemaet Opgaver/Indskoling Måltidet

happy eat EAT på skemaet Opgaver/Indskoling Måltidet EAT på skemaet tema Indhold Intro Tænk, tegn og bevægelse Mit drømmemåltid Bord dæk dig med afstande og geometri Rebus Madkultur i Danmark og verden Historie til højtlæsning Quiz Leg - Flaskehalsen peger

Læs mere

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Sophienborg 22. november 2011

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Sophienborg 22. november 2011 Job, Social og Sundhed Ældre og Sundhed Rapport fra Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Sophienborg 22. november 2011 Tilsynsførende: Afdelingschef Inge Ketelsen Specialkonsulent Christian Blaase Johansen

Læs mere

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene?

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene? Du har en samtale med forældrene til Sofie på tre år. Under samtalen fortæller familien, at det altid er faderen, som bader Sofie. Faderen forguder Sofie og tiltaler hende som sin lille kæreste. Når han

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO Tilsynsrapport For Opholdsstedet TAO Uanmeldt tilsyn den 15.september 2012 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik

Læs mere

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Børnemadsvalget i Lejre Kommune Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Hvorfor skal jeg læse denne folder? Synes du at dit barn og de andre børn i børnehaven skal spise hjemmelavede madpakker

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Kostpolitik for Børnehuset Mejemarken. Af: Børnehuset Mejemarken. Dato: 2012.

Kostpolitik for Børnehuset Mejemarken. Af: Børnehuset Mejemarken. Dato: 2012. Kostpolitik 1 Kostpolitik for Børnehuset Mejemarken. Af: Børnehuset Mejemarken. Dato: 2012. 1 Overordnede mål. At give børnene mulighed for at udvikles optimalt motorisk, mentalt og socialt gennem en sund

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning.

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning. INDHOLD: 1) Hvorfor have en kostpolitik 2) De 10 kostråd 3) Måltids sammensætning 4) Råvarer 5) Indkøb 6) Spisemiljø 7) Køkkenets åbningstider 8) Køkkenets service 9) Elever med i køkkenet 10) Regler for

Læs mere

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13

Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Bilag 3 til spritstrategien 2011-13 Forundersøgelsens resultater Arbejdsgruppen har indledningsvis holdt et strategiseminar, hvor Sociologerne Jakob Demant (Center for Rusmiddelforskning) og Lars Fynbo

Læs mere

Gode råd om borddækning og spiseteknik for udviklingshæmmede voksne med synshandicap

Gode råd om borddækning og spiseteknik for udviklingshæmmede voksne med synshandicap Gode råd om borddækning og spiseteknik for udviklingshæmmede voksne med synshandicap Af Tina Pensdorf, Blindenetværket i Københavns Amt Videncenter for Synshandicap Gode råd om borddækning og spiseteknik

Læs mere

Ulla har boet 50 år i samme lejlighed i Sundparken

Ulla har boet 50 år i samme lejlighed i Sundparken Horsens Ulla har boet 50 år i samme lejlighed i Sundparken AF: METTE GRAUGAARD Publiceret 01. juli 2019 kl. 19:00 Ulla Ekander har boet i den samme lejlighed i Sundparken i 50 år. Og kort fortalt, så elsker

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Forord Bakkehusets mad- og måltidpolitik er tænkt som et arbejdsredskab for at bevidstgøre børn, forældre og personale i forhold til sunde madvaner og livsstil. Igennem

Læs mere

2. Praksisplan. 2.1. Det almen pædagogiske: Hverdagslivstema Måltidspædagogik

2. Praksisplan. 2.1. Det almen pædagogiske: Hverdagslivstema Måltidspædagogik 2. Praksisplan 2.1. Det almen pædagogiske: Hverdagslivstema Måltidspædagogik Handleplan i.f.t. dataindsamlingsmetoder vedr. måltidspædagogik: I uge 11 og uge 12 blev der på alle stuer lavet iagttagelser

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften Fokusgruppeinterview Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften 28.juni 2012 Tilsynet er udført af: Anette Lund og Tina Knop FFA Familie, Forebyggelse & Anbringelse (erhvervsdrivende fond) Kongevejen 47 3480

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Principper for mad- og måltider ved Børnehuset Troldblomst.

Principper for mad- og måltider ved Børnehuset Troldblomst. Principper for mad- og måltider ved Børnehuset Troldblomst. Hvorfor en Madkultur: Børnene opholder sig i institutionen i en stor del af deres vågne tid og har derfor brug for at have god energi til en

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Vinterferien. Vi har naturligvis som altid- haft åbent i vinterferien. Børnetallet for Børnehuset har samlet været: Mandag: 20 Tirsdag: 22 Onsdag: 15 Torsdag: 17 Fredag: 17

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Bilag 7 Arbejdsbeskrivelse og processer i kantinen Frederiksgade

Bilag 7 Arbejdsbeskrivelse og processer i kantinen Frederiksgade Bilag 7 Arbejdsbeskrivelse og processer i kantinen Frederiksgade Ankomst i kantinen om morgenen kl 07.00 Brugte møde vogne køres ned i kælderen Tænde lys og låse døre op Omklædning nyt tøj hverdag (sort

Læs mere

De næste spørgsmål handler om forskellige aktiviteter inden for det sidste år

De næste spørgsmål handler om forskellige aktiviteter inden for det sidste år ID: Dette spørgeskema indeholder en række personlige spørgsmål om private forhold, som mange mennesker helst vil holde for sig selv. Når du er færdig med at besvare spørgsmålene, lægger du skemaet i en

Læs mere

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening?

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? imod nye Tag godt Det er nok det med, at de fleste af os i bestyrelsen er gode til lige at gå hen og lige sige hej, hvis

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig

Læs mere

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Daginstitution. Seksuelle overgreb

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Daginstitution. Seksuelle overgreb DIALOGKORT Daginstitution Seksuelle overgreb SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn 12986 Dialogkort_Daginstitution-Sex.indd 1 15/01/13 11.15 Du har en samtale

Læs mere

Brugerundersøgelse. mad og måltider i bofællesskaberne. Maj 2014

Brugerundersøgelse. mad og måltider i bofællesskaberne. Maj 2014 Brugerundersøgelse mad og måltider i bofællesskaberne Maj 2014 Indhold Indledning... 2 Sammenfatning... 2 Bofællesskabet Hvidovregade... 3 Kort beskrivelse af bofællesskabet Hvidovregade... 3 Personalets

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

maden måltider med matematisk opmærksomhed

maden måltider med matematisk opmærksomhed fortæl om maden måltider med matematisk opmærksomhed billedkortene Billedkortene giver med tekst og billeder forslag til, hvordan I før, under og efter måltidet kan arbejde med 1½ - 3 årige børns maddannelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL OLLERUP PLEJECENTER

VELKOMMEN TIL OLLERUP PLEJECENTER VELKOMMEN TIL OLLERUP PLEJECENTER 1 Postadresse Plejecenter Vest Ollerup Plejecenter Svendborgvej 16 5762 Vester Skerninge Telefon Sektionsleder Berit Klit Larsen 20141138 Mobil Husets 20162693 Telefon

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2016

Mogenstrup Sportsuge 2016 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2016 Onsdag d.

Læs mere

Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv.

Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv. Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv. 1 Du har modtaget en underretning vedr. Frederikke på 7 år. I den forbindelse

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Lad personer, der ikke er en del af måltidet, vente med deres ærinder, til måltidet er slut.

Lad personer, der ikke er en del af måltidet, vente med deres ærinder, til måltidet er slut. Målsætning 1 Måltidet er i centrum og må ikke forstyrres Beskyt måltiderne mod forstyrrende aktiviteter og støj. Sørg for, at samtalen involverer børnene tal med dem og ikke om dem. Lad personer, der ikke

Læs mere

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson

GIF s. Start uge 38 2010/2011. Vintersæson Start uge 38 GIF s Vintersæson 2010/2011 Velkommen til en ny sæson. Guldborg IF. byder alle velkommen - både nye og tidligere medlemmer. Vi har et aktivt instruktørteam, der står klar med motion, hyggeligt

Læs mere

Ungt samvær uden om sportshallen og skolen

Ungt samvær uden om sportshallen og skolen Ungt samvær uden om sportshallen og skolen 30. maj 2018, Nordjyske Sti stidende, Sektion 9 (Perspektiv), Side 2, Andrea Jessen Jakobsen og Martin Damgård (foto) ajj@nordjyske.dk..., 1091 ord, Id: e6c4f96d

Læs mere

Start trinnet med at fortælle spirerne om finalen, så de ved, hvad målet er.

Start trinnet med at fortælle spirerne om finalen, så de ved, hvad målet er. 1 Fest Spirer Trin for trin Piger i spirealderen er ved at samle erfaring med at deltage i forskellige fester, fx i familien, i forbindelse med årets højtider og ikke mindst til fødselsdagsfester i klassen.

Læs mere

Du er selv ansvarlig for at komme videre

Du er selv ansvarlig for at komme videre Du er selv ansvarlig for at komme videre Stine Arenshøj er 40 år. Hun er tidligere brandinspektør og indsatsleder, nu selvstændig coach, psykotraumatolog og foredragsholder. Stine bor med sine tre børn

Læs mere

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning Side 1 af 8 Aabenraa Friskoles Fritidsordning Side 2 af 8 Adresse: Bakketoppen Aabenraa Friskole Bjerggade 26 6200 Aabenraa Tlf. 74 62 86 10 / 51 92 79 97 Mail: kr@aabenraafriskole.dk Åbningstider: Mandag

Læs mere

S P Ø R G E S K E M A

S P Ø R G E S K E M A Bilag 10: Spørgeskema til hjemmeudfyldning S P Ø R G E S K E M A Handelshøjskolen i Århus 2005 Undersøgelse af prisviden blandt kunder i Føtex og Bilka 2005 IP Nummer: xxxx xxxx-xxxx-xxxx 461 Velkommen

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

At tænke med øjnene 1. del

At tænke med øjnene 1. del At tænke med øjnene 1. del Kapitel 5: Øvelsesark 1 Side 1 af 1 Begrebet at tænke med øjnene betyder, at vi hver især bruger vores øjne og vores hjerner til at kigge på vores omgivelser og de mennesker,

Læs mere

Dialogkort vedrørende forebyggelse, opsporing og håndtering af vold og seksuelle overgreb mod børn med handicap

Dialogkort vedrørende forebyggelse, opsporing og håndtering af vold og seksuelle overgreb mod børn med handicap 1 Seksuelle overgreb Dialogkort vedrørende forebyggelse, opsporing og håndtering af vold og seksuelle overgreb mod børn med handicap Brug kortene til at skabe dialog i medarbejdergruppen Du bliver ringet

Læs mere

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Maj 2014 Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Så er det vist kommet til den tid, hvor et nyhedsbrev er på sin plads. Der er flere ting, vi tænker, der vil være rart at få formidlet ud til jer forældre. Fælles

Læs mere

Menukort 3. Vi har sammensat et menukort som vi håber vil falde i, vore gæsters smag.

Menukort 3. Vi har sammensat et menukort som vi håber vil falde i, vore gæsters smag. Strynø Gl. Mejeri Menukort 3 Vi har sammensat et menukort som vi håber vil falde i, vore gæsters smag. I sommersæsonen har vi åbent hver dag, mellem kl. 11.30 og 21.00. Vi lukker kl 17.00 de dage hvor

Læs mere

Nu bliver det seriøst!

Nu bliver det seriøst! 1 Hej, jeg hedder Lotte og er datter til Lars og Mona. Jeg har haft MCADD siden, jeg var helt lille, hvor jeg blev syg og fik det diagnosticeret. Jeg har en storesøster Mai, som også har MCADD, så vi har

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE April 2014 Fars køkkenskole i DR ULTRA NYT Fars køkkenskole sprang ind i det nye år med et sjovt besøg af journalisterne Rikke og Christian fra DR ULTRA NYT. Energiske og

Læs mere

Mad og måltider i Børnehuset Basthøj

Mad og måltider i Børnehuset Basthøj Mad og måltider i Børnehuset Basthøj Overordnede mål: Basthøj kost- og bevægelsespolitik tager afsæt i Egedals kommunes politik samt Ganløse Slagslundes bestyrelses overordnede mål for mad, måltid og bevægelse.

Læs mere

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg Mad hjem til dig- Plejecentre Madservice Viborg Velkommen og velbekomme Vi er glade for at kunne byde dig indenfor i Madservice Viborg. Velkommen til et køkken med gamle dyder, friske råvarer og mange

Læs mere

Frivilligt arbejde i Seniorugen 2019

Frivilligt arbejde i Seniorugen 2019 Frivilligt arbejde i Seniorugen 2019 Listen er opdateret den 16-05-2019 DATO OG TIDSPUNKT OPGAVEN MERE OM OPGAVEN, SOM VI ØNSKER HJÆLP TIL NAVN PÅ FRIVILLIG Torsdag den 16. maj mellem kl. 09:00 og kl.

Læs mere

FRITTERENS MÅNEDSBREV

FRITTERENS MÅNEDSBREV FRITTERENS MÅNEDSBREV SÅDAN GIK NOVEMBER MÅNED I november måned fik børnene følgende at spise til eftermiddagsmad. Husk, som altid, at Lone gerne tager mod forslag til eftermiddagsmaden. A38 med ymerdrys

Læs mere

Hovedvejen 3, 4000 Roskilde Uanmeldt generelt tilsyn 2011 udført for Frederiksberg kommune

Hovedvejen 3, 4000 Roskilde Uanmeldt generelt tilsyn 2011 udført for Frederiksberg kommune Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2011 Institution/opholdssted (navn/adresse) Familieinstitutionen Bülowsvej 22, 1870 Frederiksberg Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt (dato/tidspunkt) Den 7.9.2011 kl. 15.00. Vi

Læs mere

Empiri. Bilag 3. Torsdag d. 9. april

Empiri. Bilag 3. Torsdag d. 9. april Bilag 3 Empiri Torsdag d. 9. april Torsdag den 9. april, var det åbningsdag for Rebel Food s Street food-marked. Markedet begyndte klokken 15.00 og varede til 20.30. Vejret bød på skiftevis sol og skyer.

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

FROKOST. Godsejer burger. Vin. Fadøl. Landmad fristelser

FROKOST. Godsejer burger. Vin. Fadøl. Landmad fristelser Godsejer burger Herrens - med oksekød 180g bøf lavet på oksekød fra Himmerland, hjemmerørt mayonnaise, syltede rødløg, agurkesalat, årstidens grønt, smeltet ost og sprød bacon Vin Husets rødvin pr. glas:

Læs mere

Det anbefales, at der spises 6 måltider om dagen bestående af 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.

Det anbefales, at der spises 6 måltider om dagen bestående af 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider. Kostvejledning Det overordnede formål med kostvejledningen er, at sikre børnenes trivsel med sund og energi rigtigt mad i det daglige, men lige så vigtigt, at børnene lærer betydningen af at spise sundt,

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Kost og måltidspolitik i Manøhytten

Kost og måltidspolitik i Manøhytten Manøvej 64 4700 Næstved Tlf. 55 88 74 50 Email: manoehytten@naestved.dk og doped@naestved.dk Kost og måltidspolitik i Manøhytten Vores holdning i forhold til kost er, at børnene får et naturligt og selvfølgeligt

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

VORES LOCATION DIN LOCATION

VORES LOCATION DIN LOCATION VORES LOCATION DIN LOCATION FORNYELSE, FORKÆLELSE, FORDYBELSE Midt i Danmark, midt i Aarhus, midt imellem det klassiske Latinerkvarter og det moderne ARoS har vi omdannet vores tidligere restaurant på

Læs mere

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Myndighedsområdet. Seksuelle overgreb

DIALOGKORT. SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn. Myndighedsområdet. Seksuelle overgreb DIALOGKORT Myndighedsområdet Seksuelle overgreb SISO Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb mod børn 12986 Dialogkort_Myndighed-Sex.indd 1 15/01/13 11.37 Du skal have en samtale

Læs mere

Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014.

Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014. Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014. Kære forældre. Frokost tilbuddet kan i Skive Kommune tilbydes i 2 former. Kommunalt arrangeret frokost mad ordning

Læs mere

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Børn og Læring, Lejre Kommune

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Børn og Læring, Lejre Kommune Børnemadsvalget i Lejre Kommune Udgives af: Center for Børn og Læring, Lejre Kommune Hvorfor skal jeg læse denne folder? Synes du at dit barn og de andre børn i børnehaven skal spise hjemmelavede madpakker

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18 Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Blomsterhaven Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18 Leder Jette Blixt Normerede pladser 0-3 år 28 Normerede pladser

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Kartoffelmad klassik og en øl

Kartoffelmad klassik og en øl Kartoffelmad klassik og en øl Personas: Den ældre Relevante opskrifter: Rugbrød, klargøring Majonæse Bløde løg Serveringens indhold til en person: Rugbrød Majonæse Nykogte afkølede kartofler Bløde løg

Læs mere