Spørgsmål/svar i forbindelse med hviletidsaftalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål/svar i forbindelse med hviletidsaftalen"

Transkript

1 Spørgsmål/svar i forbindelse med hviletidsaftalen Paragraf Spørgsmål Svar 2. Beredskabscentrene kan som en del af den løbende, fremadrettede vagtplanlægning nedsætte den daglige hviletid, for de i 1 omhandlende medarbejdere, til 8 timer højst 2 gange ugentligt pr. medarbejder. Efter aftale med den lokale tillidsrepræsentant kan nedsættelse af hviletiden til 8 timer ske 2 på hinanden følgende døgn. Efter aftale med den lokale tillidsrepræsentant kan der i forbindelse med hovedferieperioden ske nedsættelse af den daglige hvileperiode op til 3 gange ugentlig. Heraf dog maksimalt 2 på hinanden følgende døgn. Kan min hviletid nedsættes til 8 timer hvis en kollega får forfald og jeg bliver befalet i vagt? Kan jeg planlægge med at have 2 vagter i træk? Skal der gives en kompenserende hvileperiode i forbindelse med en planlagt nedsættelse af den daglige hviletid fra 11 til 8 timer? Nedsættelse af hviletiden til 8 timer kan kun ske som et led i den fremadrettede planlægning, og ikke i forbindelse med den daglige tilpasning af tjenestetiden. Hvis du befales i vagt på grund af sygdom skal du have haft en sammenhængende hvile på mindst 11 timer ved vagtens tiltrædelse. Hvis du fortsætter din vagt på grund af en kollegas forfald, skal du have haft dine 8 timers uforstyrrede hvile i det foregående vagtdøgn. At fortsætte en vagt forudsætter dog en aftale mellem tjenestestedet og TR om nedsættelse af hviletid 2 døgn i træk. Ja hvis der ligger aftale om det. Men hvis du bliver forstyrret i din hvileperiode i det første vagtdøgn, så rækker den kompenserende hvileperiode ind i det efterfølgende vagtdøgn, og du kan ikke passe den pålagte tjeneste ved indgangen til det andet vagtdøgn. I praksis skal du derfor afløses og gå hjem. Ja. I den næstfølgende hvileperiode skal være på mindst 14 timer. Undtaget dog hvis du har to vagter i træk, så skal den efterfølgende hvileperiode være på 17 timer.

2 2. Stk. 2. I følgende ekstraordinære situationer kan nedsættelse af den daglige hvileperiode, ske op til 3 gange ugentligt pr. medarbejder: - I tilfælde af beredskabssituationer, hvor Beredskabsstyrelsen formelt hæver beredskabet. - I tilfælde af større, komplekse eller mandskabskrævende indsatser, hvor personel fra vagthavendegrupperne deltager. - I tilfælde af store, ressourcekrævende øvelser, hvor personel fra vagthavendegrupperne deltager. De nærmere rammer for nedsættelse af den daglige hvileperiode jf. nærværende stk. 2 skal aftales med den lokale tillidsrepræsentant. 2. Stk. 3. Rådighedstjeneste på arbejdsstedet betragtes som hvileperiode. Tjenestestedet stiller et passende særskilt lokale til rådighed for den enkelte vagthavende, hvor den pågældende kan hvile uforstyrret. Hvis medarbejderen aktiveres under rådighedstjenesten, udskydes hele hvileperioden. Hvorledes skal min hviletid håndteres når jeg er indsat i en anden landsdel og jeg ikke kan komme hjem? Kan Beredskabsstyrelsen nedsætte den daglige hvileperiode op til 3 gange ugentligt pr. medarbejder i andre situationer end de nævnte? Hvad skal aftalen med den lokale TR indeholde? Hvad er et passende lokale? Hvornår er jeg blevet aktiveret i min Hvad betyder det, at hele hvileperioden udskydes? Hvis du er indsat i en anden landsdel er du først og fremmest på tjenesterejse. Du vil derfor have rådigheder over et værelse på kasernen eller et hotel, hvor du kan hvile. Du kan være indsat i op til 3 døgn i træk med nedsat hviletid. Hvis du er indsat i 3 døgn i træk med nedsat hviletid, skal du umiddelbart efter have 20 timers hvile. Hvis der ikke er mulighed for at hvile, kan du kun være indsat i 24 timer. Derefter skal du hvile i 22 timer. Nej. Aftalen skal beskrive hvad der lokalt afgør om betingelserne er opfyldt, eksempelvis hvor mange vagtgående befalingsmand eller officerer der skal være fraværende til indsats eller øvelse. Det er den lokale ledelse og de lokale TR der i fællesskab finder ud af, om placeringen af vagtkvartererne giver den fornødne ro, således det er muligt for at opnå den fornødne uforstyrrede hvile. Du er blevet aktiveret i din hvileperiode hvis du er blevet forstyrret i en sådan grad, at du ikke kan møde veludhvilet til tjeneste efter hvileperioden. Hvis du er blevet forstyrret i din hvileperiode, starter en ny hvileperiode, der skal have en længde af mindst 8 timer. Hvis denne hvileperiode rækker ud over tidspunktet for vagtskiftet skal du gå hjem efter døgnvagten.

3 3. Tjenesten tilrettelægges således: Tjeneste i 16 timer, hvile/rådighedstjeneste i 8 sammenhængende timer. Tjenesten kan deles, og tilrettelægges både før og efter rådighedstjenesten. Hvad skal jeg gøre når jeg efter 4 timers uforstyrret hvile i rådighedstjenesten aktiveres i 3 timer? Hvad skal jeg gøre når jeg efter 5 timers uforstyrret hvile kører på udrykning, og først er tilbage på tjenestestedet igen 5 timer efter det normale vagtskiftetidspunkt? Hvornår skal den kompenserende hvileperiode falde? Skal jeg arbejde 16 timer effektivt, inkl. på weekendvagter? Hvad betyder det, at tjenesten kan deles? Hvad skal jeg lave i de 16 timers tjeneste på vagten? Din sammenhængende hvileperiode flyttes, således den starter på det tidspunkt hvor du igen kan hvile uforstyrret. Hvileperioden skal have en længde på mindst 8 timer. Du skal derfor i praksis gå hjem efter vagt. Når du aktiveres på et tidspunkt hvor du mangler 3 timer af din hviletid, og du har mulighed for at fratræde tjenesten 5 timer efter du normalt kan gå hjem efter vagt, skal du gå hjem, og din sammenhængende hvileperiode være på mindst 22 timer. Den kompenserende hvileperiode er på 3 timer hvis hviletiden er nedsat til 8 timer. Det betyder, at den næstfølgende hvileperiode skal være på mindst 14 timer. Hvis den fulde hvileperiode udskydes skal den næstfølgende hvileperiode være på 22 timer, inden du igen kan møde på arbejde. Den kompenserende hvileperiode skal helst falde i forlængelse af førstkommende ordinære hvileperiode. Efter CS opfattelse medfører den nye aftale ikke, at der skal ændres i praksis på området. Udgangspunktet for forhandlingerne har været, at vi sammen med Beredskabsstyrelsen skulle finde en ordning, der muliggjorde, at døgntjenesten kunne fortsætte. Den ordning fremgår af aftalerne. Vi har ikke haft til hensigt at ændre i selve indholdet af døgnvagten, bortset fra forholdet omkring beskyttet hvile under vagten. Det betyder, at de 16 timers effektiv arbejdstid kan placeres på hver side af rådighedstjenesten. Det er den lokale ledelse og TR, der aftaler hvornår rådighedstjenesten placeres. Du skal lave det samme, du plejer at lave på vagt.

4 3. Stk. 2. Rådighedstjenesten placeres som udgangspunkt i perioden mellem kl. 20 og Stk. 3. Der indgås lokale aftaler om opdeling og placering af vagttjenesten ved det enkelte tjenestested. 4. Som hovedregel gives hvile og kompenserende hvileperiode i form af en arbejdsfri dag på dagen efter vagten. Må jeg arbejde 24 timer i træk uden Hvorfor registreres der kun 22 timers tjeneste for 24 timers arbejde? Tæller mine arbejdstimer fuld tid hvis jeg bliver aktiveret i rådighedsperioden? Hvornår kan rådighedstjenesten placeres uden for dette tidsrum?? Hvorfor fastsættes der ikke centrale regler? Hvem indgår aftalen? Hvor lang er den kompenserende Kan jeg planlægge med at gå på arbejde dagen efter jeg har haft en døgnvagt. Hvorfor er det 4 måneder? 5. Aftalen kan af begge parter opsiges til bortfald med 4 måneders varsel. 6. Aftalen træder i kraft 1. september Er vilkårene tiltrådt at direktøren for arbejdstilsynet? Ja. Men så skal du gå hjem når du bliver afløst, og du skal have en hvileperiode på mindst 22 timer inden du igen kan møde på arbejde. De 8 timers rådighedstjeneste medregnes i arbejdstiden med ¾ tid. Samlet set tæller et døgns tjeneste derfor med 22 timer. Nej. Aftalen mellem Beredskabsstyrelsen og CS (og HOD) fastlægger, at en sammenhængende vagttjeneste på 24 timer, tæller med 22 timers arbejdstid også selv om du arbejder i alle 24 timer. Når der er enighed om det mellem den lokale ledelse og TR. Tjenestestederne har forskellige planlægningsforudsætninger. Det giver ingen mening at fastsætte centrale retningslinjer. Der skal indgås to separate aftaler mellem den lokale ledelse og hhv. CS og HOD. Det anbefales, at TR fra CS og HOD i fællesskab drøfter hvad der er mest praktisk for det enkelte tjenestested og indgår enslydende aftaler. Hvis din hviletid er nedsat til 8 timer, skal den næstfølgende hvileperiode forøges fra 11 til 14 timer. Ja, det kan du godt hvis du har mulighed for at få 8 timers uforstyrret hvile. Men hvis du bliver forstyrret i din hviletidsperiode, således den udskydes, skal du gå hjem dagen efter vagt. Aftaleparterne har vurderet, at det er et rimeligt varsel i forhold til at skulle ændre på procedurer, vagtplaner mv. Nej men parterne forventer at han accepterer dispensationsvilkårene da der er enighed mellem Beredskabsstyrelsen og organisationerne om hvorledes hviletiden håndteres.

5 Hvad sker der hvis direktøren for arbejdstilsynet ikke tiltræder vilkårene? Overgår vi til delt tjeneste umiddelbart herefter? Så vil parterne genoptage forhandlingerne med baggrund i direktøren for arbejdstilsynets bemærkninger. Nej. Så længe der forhandles om vilkårene fortsætter vagttjenesten på døgnbasis. Hvis ikke der opnås enighed vil vagttjenesten blive delt tjeneste 4 måneder senere.

6 Spørgsmål/svar i forbindelse med honoreringsaftalen 1. Denne aftale er gældende for ledere under HOD aftaleområde, der forretter døgnvagter ved Beredskabsstyrelsen og underlagte myndigheder. 2. Aftalen dækker den arbejdstidsmæssige honorering for en døgnvagt. 2, stk. 2. En 24 timers vagt medgår i arbejdstidsplanlægningen med 22 timer. 2, stk. 3. Der kan ikke i døgnvagtens 24 timer honoreres yderligere for arbejdstiden. 3. Døgnvagtens 24 timer opdeles således: Tjeneste i 16 timer, hvile/rådighedstjeneste i 8 sammenhængende timer. Tjenesten kan deles, og tilrettelægges både før og efter rådighedstjenesten Gælder den også for overenskomstansatte officerer? Hvad hvis jeg ikke får 8 timers hvile? Hvorfor registreres der kun 22 timers tjeneste for 24 timers arbejde? Skal der trækkes 35 (20 timer for OK-ansatte) timer i kvartalet af eventuelt merarbejde som følge af vagter? Hvad med natpenge mv. til tjenestemænd? Hvad med fast vederlag til overenskomstansatte. Skal jeg arbejde 16 timer i træk? Ja Aftalen fastslår, at der kun registreres 22 timers arbejdstid. De 8 timers rådighedstjeneste medregnes i arbejdstiden med ¾ tid. Samlet set tæller et døgns tjeneste derfor med 22 timer. Nej. Både for overenskomstansatte og tjenestemænd vil merarbejde som følge af vagter være beordret merarbejde (i modsætning til tilfældigt. Der skal derfor ikke ske fradrag af hhv. 35 eller 20 timer. Natpenge og timer er ikke honorering for arbejdstid (antallet af timer), men skal alene honorere arbejdstidens placering. Natpenge mv. ydes derfor fortsat. Det faste vederlag ydes for døgntjeneste at være på vagt 24 timer i træk. Dette vederlag afløses derfor af den nye aftale. Efter CS opfattelse medfører den nye aftale ikke, at der skal ændres i praksis på området. Udgangspunktet for forhandlingerne har været, at vi sammen med Beredskabsstyrelsen skulle finde en ordning, der muliggjorde, at døgntjenesten kunne fortsætte. Den ordning fremgår af aftalerne. Vi har ikke haft til hensigt at ændre i selve indholdet af døgnvagten, bortset fra forholdet omkring beskyttet hvile under vagten.

7 Hvad betyder det, at tjenesten kan deles? Er de 16 timer effektiv arbejdstid? Skal jeg også arbejde 16 timer i døgnet i weekenden? Må jeg arbejde 24 timer i træk uden Hvorfor registreres der kun 22 timers tjeneste for 24 timers arbejde? Tæller mine arbejdstimer fuld tid hvis jeg bliver aktiveret i rådighedsperioden? 4. Aftalen kan af begge parter opsiges til bortfald med 4 Hvorfor er det 4 måneders varsel. måneder? 5. Aftalen træder i kraft 1. september 2015 Hvad hvis hviletidsaftalen ikke er godkendt d. 1. september? Det betyder, at de 16 timers effektiv arbejdstid kan placeres på hver side af rådighedstjenesten. Det er den lokale ledelse og hhv. CS og HOD der aftaler hvornår rådighedstjenesten placeres. Ja. Men det skal sikres, at der er de nødvendige pauser i arbejdet. Ja. Ja. Men så skal du gå hjem når du bliver afløst, og du skal have en hvileperiode på mindst 22 timer inden du igen kan møde på arbejde. De 8 timers rådighedstjeneste medregnes i arbejdstiden med ¾ tid. Samlet set tæller et døgns tjeneste derfor med 22 timer. Nej. Aftalen mellem Beredskabsstyrelsen og CS og HOD fastlægger, at en sammenhængende vagttjeneste på 24 timer, tæller med 22 timers arbejdstid også selv om du arbejder i alle 24 timer. Aftaleparterne har vurderet, at det er et rimeligt varsel i forhold til at skulle ændre på procedurer, vagtplaner mv. Der forvaltes og honoreres efter de nye aftaler fra 1. september, og indtil aftalerne siges op. Hvis Arbejdstilsynet helt afviser at godkende hviletidsaftalen, vil parterne forhandle videre for at opnå en løsning, der kan godkendes.

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN Indledende bemærkninger Med henblik på en fortsat opretholdelse af et rimeligt beredskab inden for sygehus og institutionsområdet samt i kommunernes ældreområde

Læs mere

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN Indledende bemærkninger Med henblik på en fortsat opretholdelse af et rimeligt beredskab inden for sygehus og institutionsområdet samt i kommunernes ældreområde

Læs mere

indgået i henhold til

indgået i henhold til KOMMUNER LOKAL AFTALE indgået i henhold til Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - pædagogisk område indgået mellem KL, FOA og Socialpædagogerne. Aftale om hviletid og fridøgn indenfor døgninstitutionsområdet

Læs mere

AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN

AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVN KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE DANSKE BIOANALYTIKERE DANSKE FYSIOTERAPEUTER DANSK SYGEPLEJERÅD DANSK TANDPLEJERFORENING DEN ALMINDELIGE DANSKE JORDEMODERFORENING ERGOTERAPEUTFORENINGEN

Læs mere

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014.

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. 1. udgave, januar 2014 Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne Af konsulent Erling Kure Ved lov nr. 409

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere

Bilag 1 Arbejdstid Indhold

Bilag 1 Arbejdstid Indhold Bilag 1 Arbejdstid Indhold 1 - Tjenesteliste... 2 2 - Ugentlig arbejdstid... 4 3 - Daglig arbejdstid... 5 4 - Pauser... 5 5 Hviletid, fridøgn og anden frihed... 6 6 - Søgnehelligdage og andre særlige fridage...

Læs mere

Vejledning til TR om lokalaftaler

Vejledning til TR om lokalaftaler Vejledning til TR om lokalaftaler 1 Side 2 af 9 KOMMUNER Indledning... 3 Kompetence... 3 Lokalaftalens indhold... 4 Hjemmel... 4 Opgørelsesperiode... 4 Daglig arbejdstid... 4 Arbejdstidsbestemte ydelser...

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Indhold Tjenesteplan /mødeplan... 2 Den daglige arbejdstid... 2 Pauser... 3 Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (normtimer)

Læs mere

Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid

Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid KB den 20.6.2016 I nedenstående er kredsformandskabets reviderede retningslinjer samt nye anbefalinger for arbejdstidsområdet. Dokumentet tager afsæt i

Læs mere

Side 1. A F T A L E om etablering af samt betaling for rådighedsvagt i hjemmet

Side 1. A F T A L E om etablering af samt betaling for rådighedsvagt i hjemmet AMTSRÅDSFORENINGEN 33.01.3.1 Side 1 AKADEMIKERNES CENTRALORGANISATION A F T A L E om etablering af samt betaling for rådighedsvagt i hjemmet 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ETABLERING AF RÅDIGHEDSVAGT...

Læs mere

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

I slutningen af 1996 kom der en ny bekendtgørelse om hviletid og fridøgn. Det drejer sig om bekendtgørelse nr. 1282 af 20. december 1996.

I slutningen af 1996 kom der en ny bekendtgørelse om hviletid og fridøgn. Det drejer sig om bekendtgørelse nr. 1282 af 20. december 1996. 21. august 1997 ARBEJDSMILJØINFORMATION NR. 116. mg/ai Vedr.: Hviletid, fridøgn og køretid. I slutningen af 1996 kom der en ny bekendtgørelse om hviletid og fridøgn. Det drejer sig om bekendtgørelse nr.

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 38 Underbilag 4.1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. ved specialundervisningen for børn og

Læs mere

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

Lokalaftale indgået mellem Socialpædagogerne Kreds Østjylland og Aarhus Kommune, Bofælleskabet Vintervej

Lokalaftale indgået mellem Socialpædagogerne Kreds Østjylland og Aarhus Kommune, Bofælleskabet Vintervej Vejledning til lokalaftalen Det skal understreges at de 4 aftaler kan vælges til eller fra helt uafhængig af hinanden, de er af praktiske årsager samlet på det samme stykke papir. Lokalaftale indgået mellem

Læs mere

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra 01.04.2016 Præsentation og forventninger Hvem er vi? Hvilke forventninger har I til i dag?? Konkrete spørgsmål?? Hvilke aftaler gælder? Arbejdsmiljøloven

Læs mere

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 TR-kursus I A OK-15 Arbejdstid - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 31. august 2015 Arbejdstidsregler 1/8-2015 Organisationsaftalen for VUC (Finansministeriets cir. af 30. juni 2015) - nye paragraffering

Læs mere

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 ÅRSNORM - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 Indledning...3 Før vi arbejder med planlægning af årsnormen...3 Hvor mange timer består årsnormen af...3 Hvad skal afskrives årsnormen og hvordan

Læs mere

Vejledning til TR om lokalaftaler

Vejledning til TR om lokalaftaler Vejledning til TR om lokalaftaler 1 Side 2 af 8 REGIONEN Indledning... 3 Kompetence... 3 Lokalaftalens indhold... 4 Hjemmel... 4 Opgørelsesperiode... 4 Daglig arbejdstid... 4 Arbejdstidsbestemte ydelser...

Læs mere

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. april 2015 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014

22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 22.04 Lægelige chefer Pr. 1. januar 2014 Pr. 01.01.2014 Løntrin Pensionsgivende tillæg Lægelige direktører 53 Aftales lokalt Cheflæger 52 eller 53 Aftales lokalt Andre lægelige chefer i højere 52 Aftales

Læs mere

Juridisk sammenligning af aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten og aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet mv.

Juridisk sammenligning af aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten og aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet mv. Udvalget for en budgetanalyse af politiet 2009-2010 Notat 26. maj 2010 Juridisk sammenligning af aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten og aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Indhold Tjenesteplan /mødeplan... 2 Den daglige arbejdstid... 2 Pauser... 2 Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (normtimer)

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

Arbejdstid på offentlige arbejdspladser

Arbejdstid på offentlige arbejdspladser Arbejdstid på offentlige arbejdspladser Hvordan er reglerne? Tænk længere Arbejdstid på offentlige arbejdspladser // 3 Arbejdstid på offentlige arbejdspladser hvordan er reglerne? På mange offentlige arbejdspladser

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område En brugervenlig omskrivning af arbejdstidsaftalen Danske Regioner. Nedenstående gælder, hvis der ikke er indgået lokale arbejdstidsaftaler

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område Indhold Mødeplan, tjenesteliste eller rulleplan... 2 Den daglige arbejdstid... 2 Pauser... 2 Normtimer og normperiode... 3

Læs mere

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for Arbejdstidsregler for 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Arbejdstid... 3 3 Værnsregler... 3 4 Arbejdstidsopgørelse... 4 4.1 Pauser... 4 4.2 Spisepauser... 4 4.3 Dage med ret til fravær med løn...

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

Arbejdstid - Lokalaftale nr. 4.E

Arbejdstid - Lokalaftale nr. 4.E Arbejdstid - Lokalaftale nr. 4.E Hanne Møller Lillelund 9. oktober 2013 Lokalaftale nr. 4.E Redigeret 2013 Visse arbejdsvilkår m.m. for ekspeditionspersonale ansat ved Servicetelefonen, Kystradioen Tele

Læs mere

Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer. Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke

Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer. Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke Indledning: I forbindelse med indgåelsen af overenskomster og

Læs mere

Cirkulære om Protokollat for akademikere i Sundhedsministeriet

Cirkulære om Protokollat for akademikere i Sundhedsministeriet 2.3.4 1993 Cirkulære om Protokollat for akademikere i Sundhedsministeriet 2.3.4 1 CIRKULÆRE OM PROTOKOLLAT FOR AKADEMIKERE I SUNDHEDSMINISTERIET Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation

Læs mere

Aftale om hviletid og fridøgn

Aftale om hviletid og fridøgn Aftale om hviletid og fridøgn KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Danske Bioanalytikere Danske Fysioterapeuter Dansk Sygeplejeråd Dansk Tandplejerforening Den almindelige Danske

Læs mere

Forslag. Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7.

Forslag. Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7. Forslag Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7. Vodskov 1. Formål Formålet med decentralarbejdstid er, at kunne tilgodese brugerne

Læs mere

Visse arbejdsvilkår mm. for ekspeditionspersonale ansat ved Servicetelefonen, Kystradioen.

Visse arbejdsvilkår mm. for ekspeditionspersonale ansat ved Servicetelefonen, Kystradioen. Lokalaftale nr. 4.E Redigeret 2013 Visse arbejdsvilkår mm. for ekspeditionspersonale ansat ved Servicetelefonen, Kystradioen. Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse med tilpasning

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. 0 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse

Læs mere

11.05.4.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

11.05.4.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SOCIALPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND FOA FAG OG ARBEJDE AFTALE vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner m.v. **NYT**

Læs mere

16. september 2013 Bilag 1 Administration af hvileperiode Medarbejderen har som hovedregel krav på 11 timers sammenhængende efterfølgende hvile inden

16. september 2013 Bilag 1 Administration af hvileperiode Medarbejderen har som hovedregel krav på 11 timers sammenhængende efterfølgende hvile inden 16. september 2013 Bilag 1 Administration af hvileperiode Medarbejderen har som hovedregel krav på 11 timers sammenhængende efterfølgende hvile inden for hvert arbejdsdøgn. Ved hviletid i forbindelse med

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for ansatte dyrlæger i klinisk praksis med et gennemsnitligt timetal på 8 timer eller derunder pr. uge

Ansættelseskontrakt. for ansatte dyrlæger i klinisk praksis med et gennemsnitligt timetal på 8 timer eller derunder pr. uge Ansættelseskontrakt for ansatte dyrlæger i klinisk praksis med et gennemsnitligt timetal på 8 timer eller derunder pr. uge Mellem Arbejdsgivers navn og adresse: og Medarbejders navn og adresse: Indgås

Læs mere

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner Arbejdstidsaftale 11 Danske Regioner for sygeplejersker og radiografer bioanalytikere ergoterapeuter fysioterapeuter jordmødre kost- og ernæringsfagligt personale farmakonomer tandplejere Arbejdstidsaftale

Læs mere

79.01 O.13 09/2014 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion

79.01 O.13 09/2014 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv. KL FOA - Fag og Arbejde Side 2 Indholdsfortegnelse Side Indledende bemærkninger... 3 Kapitel 1.

Læs mere

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE RLTN Arbejdstidsaftaler for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område 2013 DEN OFFENTLIGE GRUPPE Forord Den offentlige gruppe i 3F har valgt at trykke disse 2

Læs mere

Vejledning om den nye arbejdstidsaftale pr. 1. oktober 2006 for TAP-ansatte med dagarbejdstid.

Vejledning om den nye arbejdstidsaftale pr. 1. oktober 2006 for TAP-ansatte med dagarbejdstid. KØBENHAVNS UNIVERSITET Vejledning om den nye arbejdstidsaftale pr. 1. oktober 2006 for TAP-ansatte med dagarbejdstid. Omfatter ikke: AC-ansatte, undervisere og dyrepassere ( Lager & Handel ) er p.t. uafklaret,

Læs mere

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland 1 Arbejdstidsregler Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland Om de centrale arbejdstidsregler. Indhold: 1. Regelhenvisninger side 3 2. Hvad gælder for grundplanen side 4 3. Særligt

Læs mere

Arbejdstidsaftale 11. Kommunernes Landsforening. Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet

Arbejdstidsaftale 11. Kommunernes Landsforening. Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet Arbejdstidsaftale 11 Kommunernes Landsforening Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet Arbejdstidsaftale 11 - KL Redaktion: Dansk Sygeplejeråd Layout:

Læs mere

Loka lafta le. SL og FOA 79.01

Loka lafta le. SL og FOA 79.01 Loka lafta le Vedrørende arbejdstid for basis medarbejdere Omfattet af arbejdstidsaftale for ansatte SL 64.01 og FOA 79.01 Ved Kildehaven, Boliger & Sund hedscenter Maj 2017 i Aftale om arbejdstid for

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra amtskommuner)

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra amtskommuner) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for køkkenmedhjælpere overført fra amtskommuner) 2007 Cirkulære af 30. marts 2007 Perst. nr. 038-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-30

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

Protokollat vedrørende. Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere I Røde Kors asylafdeling

Protokollat vedrørende. Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere I Røde Kors asylafdeling Protokollat vedrørende Løn- og ansættelsesvilkår for HK- og SL-medarbejdere I Røde Kors asylafdeling Protokoliat Generelle bemærkninger i fra 1. april 2015. organisatiansaftale for kontorfunktionærer,

Læs mere

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE HK/KOMMUNAL DL PATIENT ADMINISTRATI- ON KOMMUNIKATION ARBEJDSTIDSAFTALE 2011 **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med

Læs mere

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3.

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. tatmeddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. Om: Regler for over-/merarbejde mv. og honorering herfor Da reglerne om over- og merarbejdsbetaling er forholdsvis komplicerede og ofte giver anledning til mange spørgsmål,

Læs mere

Decentral arbejdstidsplanlægning

Decentral arbejdstidsplanlægning Forslag Socialpædagogerne Lillebælt Retningslinjer for TR er vedr. indgåelse af aftaler om Decentral arbejdstidsplanlægning forslag til generalforsamling d. 26. oktober 2009 Til arbejdspladserne Socialpædagogerne

Læs mere

EU-direktiv om arbejdstid. Overenskomstparterne forstår ved: Artikel nr. og titel

EU-direktiv om arbejdstid. Overenskomstparterne forstår ved: Artikel nr. og titel not defined. EU-direktiv om arbejdstid Grundlaget for dette protokollat er EU-direktiv nr. 93/104/EF af 23. november 1993 om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse af arbejdstiden samt dansk

Læs mere

79.03 O.11 45/2011 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion

79.03 O.11 45/2011 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv. KL Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet

Læs mere

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler Cirkulære om protokollater om Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler 2014 Cirkulære af 24. marts 2014 Modst.nr. 013-14 PKAT nr. 0223, 0230, 0237, 0241

Læs mere

Grønlands Hjemmestyre, Departementet for Finanser og Udenrigsanliggender Postboks Nuuk Grønland

Grønlands Hjemmestyre, Departementet for Finanser og Udenrigsanliggender Postboks Nuuk Grønland Grønlands Hjemmestyre, Departementet for Finanser og Udenrigsanliggender Postboks1037 3900 Nuuk Grønland Kontor for jur. rådg. og int. relationer Postboks 1228 0900 København C Tlf. 70121288 Fax 70121289

Læs mere

Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores

Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores 10. august 2018 Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores opgørelser i orden? Arbejdstiden Fuld tid for en lærer svarer til en gennemsnitlig arbejdstid på

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (tekniske servicemedarbejdere m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) 2007 Cirkulære af 8.

Læs mere

VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA

VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA 01.04.2016 PRÆSENTATION Faglig sagsbehandler Gitte Rahbek FORVENTNINGER Hvad forventninger har i til i dag?? Konkrete spørgsmål?? Hvor gælder aftalen?? Vigtigt

Læs mere

HVILETIDS- OG FRIDØGNSREGLER

HVILETIDS- OG FRIDØGNSREGLER MILJØ- OG SOCIALSEKRETARIATET Design: www.specialproduction.dk Tryk: Hafnia Tryk A/S Nyropsgade 38 1780 København V Postboks 308 Tlf 33 63 20 00 Fax 33 63 21 00 www.danskmetal.dk metal@danskmetal.dk HVILETIDS-

Læs mere

1. Aftalen gælder for ansatte, der er omfattet af Politiforbundets aftaleret.

1. Aftalen gælder for ansatte, der er omfattet af Politiforbundets aftaleret. Hj.nr.: 2007-2000-21 Aftale om opsparing af frihed (Fridøgnsbanken) Med henvisning til 3 i Finansministeriets og centralorganisationernes aftale af 14. juni 2002 om opsparing af frihed samt 3 i aftale

Læs mere

HKKF Navn Beskrivelse Reference Sats (NIV OKT 97) / år Pension

HKKF Navn Beskrivelse Reference Sats (NIV OKT 97) / år Pension 2/7 dage Forvaltes således fra 1/8 2008: For hver enkelt lør-, søn- og helligdag, hvor der forrettes tjeneste under udsendelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre

Læs mere

JN Datas VOK JN Data og Nykreds juni 2017

JN Datas VOK JN Data og Nykreds juni 2017 JN Datas VOK 2017-2020 JN Data og Nykreds juni 2017 1 21 JN Datas lønsystem Overenskomsten løber i 3 år fra 1. april 2017, med generel regulering af lønnen på: 1,90 % pr. 1. juli 2017 1,95 % pr. 1. juli

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem DANSK JOURNALISTFORBUND

OVERENSKOMST. mellem DANSK JOURNALISTFORBUND 2017 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND om freelance tekstning af fjernsynsudsendelser Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse...3 2. Honorarberegning...3 3. Udlevering/aflevering...

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (skolebetjente m.fl. fra Københavns Kommune)) 2007 Cirkulære af 25. juni 2007 Perst.

Læs mere

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale 2 Hvordan skal jeg arbejde tjenesteplan Du skal kende din tjenesteplan 4 uger før den træder i kraft og den udleverede tjenesteplan skal

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne KL Dansk Jernbaneforbund HK/KOMMUNAL HK Trafik og Jernbane Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Afgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 Kapitel

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for tjenestemandsansatte

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for tjenestemandsansatte Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for tjenestemandsansatte betjente mv.) 2007 Cirkulære af 21. februar 2007 Perst. nr. 020-07 PKAT nr. 225 J.nr. 07-348-115 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ARBEJDSTIDSREGLER FOR OFFSHORE-SEKTOREN (ARBEJDSTIDSVEJLEDNINGEN)

ARBEJDSTIDSREGLER FOR OFFSHORE-SEKTOREN (ARBEJDSTIDSVEJLEDNINGEN) ENERGISTYRELSENS VEJLEDNING OM ARBEJDSTIDSREGLER FOR OFFSHORE-SEKTOREN (ARBEJDSTIDSVEJLEDNINGEN) Rev. 0 December 2006 1. Indledning Bekendtgørelse nr. 630 af 1. juli 2003 om visse aspekter i forbindelse

Læs mere

Organisationsaftale om implementering af EU-Arbejdstidsdirektiv

Organisationsaftale om implementering af EU-Arbejdstidsdirektiv Bilag 10 Organisationsaftale om implementering af EUArbejdstidsdirektiv Grundlaget for denne organisationsaftale er EUdirektiv nr. 93/104/EF af 23. november 1993 om visse aspekter i forbindelse med tilrettelæggelse

Læs mere

Side 1 REGLER OM PRØVEANSÆTTELSE AF REGIONALE TJENESTEMÆND OG AFTALE OM PRØVETIDENS LÆNGDE FOR REGIONALE TJENESTEMÆND.

Side 1 REGLER OM PRØVEANSÆTTELSE AF REGIONALE TJENESTEMÆND OG AFTALE OM PRØVETIDENS LÆNGDE FOR REGIONALE TJENESTEMÆND. Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET REGLER OM PRØVEANSÆTTELSE AF REGIONALE TJENESTEMÆND OG AFTALE OM PRØVETIDENS LÆNGDE FOR REGIONALE

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet 1 Lokalaftale nr. 11.F Redigeret 2013 Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse

Læs mere

Gennemgang af resultatet om ny overenskomst mellem Boligselskabernes Landsforening og Akademikerorganisationerne.

Gennemgang af resultatet om ny overenskomst mellem Boligselskabernes Landsforening og Akademikerorganisationerne. Gennemgang af resultatet om ny overenskomst mellem Boligselskabernes Landsforening og Akademikerorganisationerne. Der er aftalt en 3-årig overenskomst for perioden 1. april 2011 31.marts 2014. Lønregulering

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for rengøringsassistenter overført fra kommuner) 2007 Cirkulære af 2. marts 2007 Perst. nr. 026-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-138

Læs mere

Arbejdstidsaftalen. Eva Hoff Sonne November 2010

Arbejdstidsaftalen. Eva Hoff Sonne November 2010 Arbejdstidsaftalen Eva Hoff Sonne November 2010 Ultrakort historik Reglerne har deres rødder i tjenestemandslovgivningen fra begyndelsen af 1900-tallet! Ensidigt fastsat indtil 1969 herefter aftale Blev

Læs mere

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op.

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Vejledning 18. juni 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Moderniseringsstyrelsen har derfor valgt at udsende denne vejledning

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

08 Danske Regioner. Arbejdstidsaftale

08 Danske Regioner. Arbejdstidsaftale Arbejdstidsaftale 08 Danske Regioner for sygeplejersker og radiografer bioanalytikere ergoterapeuter fysioterapeuter jordmødre kost- og ernæringsfagligt personale farmakonomer tandplejere Arbejdstidsaftale

Læs mere

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE DANSKE REGIONERS OMRÅDE OK11

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE DANSKE REGIONERS OMRÅDE OK11 KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE indenfor DANSKE REGIONERS OMRÅDE OK11 FORORD Arbejdstidsaftalen på Danske Regioners område er præget af forskellige hensyn: aftalen dækker et område, hvor arbejdet skal udføres

Læs mere

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale 2 Hvordan skal jeg arbejde tjenestens placering Du skal være bekendt med tjenestens placering mindst 4 uger forud. Normperiode: For at lave

Læs mere

Redigeret Holddrift

Redigeret Holddrift Lokalaftale nr. 4.C Redigeret 2013 Holddrift Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse med tilpasning af Landsoverenskomst mellem Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte tekniske designere, byggeteknikere, produktionsteknologer, bygningskonstruktører, procesteknologer,

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for køkkenmedhjælpere overført fra kommuner i det tidligere FKKA-område, der hører under KL s forhandlingsområde samt Københavns

Læs mere

Protokollat. om virksomhedsspecifikke særaftaler. for. Privathospitalet Mølholm A/S

Protokollat. om virksomhedsspecifikke særaftaler. for. Privathospitalet Mølholm A/S Protokollat om virksomhedsspecifikke særaftaler for Privathospitalet Mølholm A/S 2017-2020 Kapitel 1 Løn og pension... 3 1 Løn... 3 2 Pension... 4 Kapitel 2 Deltidsansatte og timelønnede... 4 3 Deltidsansatte...

Læs mere

Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Cirkulære om organisationsaftale for Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) 2019 Cirkulære af 22. maj 2019 Modst. nr. 024-19 PKAT nr. 047 J.nr. 2018-3945 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere KL Frederiksberg Kommune Akademikernes Centralorganisation Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Merarbejdsbegrebet...

Læs mere

A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKST- NÆVN AKADEMIKERNES CENTRALOR- GANISATION A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende

Læs mere

Protokollat i. Habitus Holding Aps. inkl. datterselskaber. CVR. Nr.: Socialpædagogernes Landsforbund. Habitus

Protokollat i. Habitus Holding Aps. inkl. datterselskaber. CVR. Nr.: Socialpædagogernes Landsforbund. Habitus Protokollat i Landsoverenskomsten for personale beskæftiget med pædagogisk arbejde ved private opholdssteder, private botilbud samt dagbehandlingstilbud, m.v. indgået mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - social- og sundhedspersonale

Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - social- og sundhedspersonale Side 1 Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - social- og sundhedspersonale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 79.01 Side 2 Forord... 3 Drøftelser om arbejdstid på arbejdspladsen...

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Løn- og ansættelsesvilkår for visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) FINANSMINISTERIET Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) 1999 2.3.1 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til

Læs mere

SIKKERHEDSINSTRUKTION ARBEJDSTID - HVILEPERIODE OG FRIDØGN. Godkendt af ledelsen

SIKKERHEDSINSTRUKTION ARBEJDSTID - HVILEPERIODE OG FRIDØGN. Godkendt af ledelsen BRAVIDA DANMAK A/S Emne: SIKKERHEDSINSTRUKTION ARBEJDSTID - HVILEPERIODE OG FRIDØGN Sikkerhedsinstruk.: SI 37 Udgave-Dato 00-12.07.99 MILJØ & SIKKERHED SIKKERHEDSHÅNDBOG Udarbejdet af/afd. NEH/994 Godkendt

Læs mere

ARBEJDSTIDSAFTALE FOR DE KOMMUNALE DØGNOMRÅDER - SYGE/ SUNDHEDSPLEJERSKER, KOSTFAGLIGT PERSO- NALE, ERGO- OG FYSIOTERAPEUTER M.FL.

ARBEJDSTIDSAFTALE FOR DE KOMMUNALE DØGNOMRÅDER - SYGE/ SUNDHEDSPLEJERSKER, KOSTFAGLIGT PERSO- NALE, ERGO- OG FYSIOTERAPEUTER M.FL. ARBEJDSTIDSAFTALE FOR DE KOMMUNALE DØGNOMRÅDER - SYGE/ SUNDHEDSPLEJERSKER, KOSTFAGLIGT PERSO- NALE, ERGO- OG FYSIOTERAPEUTER M.FL. 15 KOMMUNERNES LANDSFORENING KL DANSK SYGEPLEJERÅD DANSKE FYSIOTERAPEUTER

Læs mere

FAQ om betalt spisepause

FAQ om betalt spisepause FAQ om betalt spisepause Organisationerne i CFU har i fællesskab udarbejdet en række svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende ekspliciteringen af den betalte spise-pause på det statslige område. Har

Læs mere