Butikken hvor du kan leje et andet liv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Butikken hvor du kan leje et andet liv"

Transkript

1 Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den var helt smal. Gaden. Men butikken lyste op med sin røde farve. Husene i London var smeget høje, derfor virkede gaden endnu smallere. Der var ingen træer eller blomster, de kunne glæde sig over i gaden. Ellers var der meget pænt derovre. I London har de mange skorstene. Ud af dem ryger det med sort røg, som smitter af på hele byen. London er meget mørk nogle steder. I byen var der skumle folk, tyve og alverdens andre mærkelige mennesker. Nogle kunne dit og andre dat. De, der boede der, var ikke bange for de andre mærkelige mennesker, de kendte dem jo. I London var der også rige mennesker med store huse og mange penge. De sås ikke så meget, de passede sig selv i deres store huse. I denne lille, røde butik i London sad en gammel mand. Han var en meget klog gammel mand, som havde levet i mange år. Han sad der altid, den gamle mand i butikken. Han hed A-Sekular. Det var ham, de alle talte om. Han vidste mange ting, om livet og det,der er rundt om det. Mange mennesker opsøgte ham, for at spørge ham til råds om alverdens ting. Hver gang svarede han så klogt, at mange folk ikke lige forstod, hvad han mente, når han sagde det. Men senere forstod de. Denne butik med den gamle mand, A-Sekular, blev der talt om her og der og alle vegne. Engang nåede fortællingen om denne butik til et helt andet land. Folk i det andet land undrede sig over, hvad det dog var, der var med den butik. De blev nysgerrige på butikken. Ville vide, hvad der kunne købes der. Der var megen tale om den butik. I det andet land hvor fortællingen om butikken var nået hen, var der en mand, som var så utilfreds, utilfreds med alt hvad tænkes kan. Utilfreds med livet, sig selv og alt. Han ville altid noget andet end det han gjorde og kunne. Troede alle de andre havde det meget bedre end ham selv, og så skældte han ud over det. Han var sur på sin kone, tævede sine børn, hadede sin arbejdsgiver, råbte grimt efter naboen, brokkede sig hele tiden. Faktisk hørte du ham aldrig sige noget pænt om noget. Kun surhed og utilfredshed fra ham. Folk blev så trætte af al surheden. Som tiden gik, blev manden også træt af at være sur og vrissen. Blev så træt af sig selv, han var jo i forvejen træt, sur på sin kone, naboen og alle børnene. Så nu var det rigeligt, syntes han selv. Et eller andet måtte han gøre. Så meget kunne han forstå i al sin surhed. Og. Som tiden gik, blev manden også træt af at være sur og vrissen. En dag hørte manden, som hed Ralukses, fortællingen om denne butik i London. Han tænkte, at den ville han dog gerne besøge. Se, hvad som kunne købes derovre i butikken. Det kunne være, det var noget han kunne bruge. Han fandt en mand, som kunne lære ham Engelsk. Ellers kunne han jo ikke tale med dem derovre.

2 Efter at have øvet sig i Engelskn i 3 år, rejste han til London for at se denne mærkelige butik. Først tævede han børnene og skældte konen og naboen ud, så drog han af sted på den lange rejse. I London fandt han butikken med møje og besvær. Den var kun lille bitte. Ude fra gaden, så han kun nogle små ruder og noget bagved. Der var helt mørkt derinde. Han gik tøvende ind i butikken. Nu havde han rejst så langt, så at vende om nu, var fjollet. Bag et bord i butikken sad en gammel mand. A-sekular hed han. Han havde helt hvidt hår og et langt skæg. Han så op over sine briller og spurgte: NÅH? Hvad bringer dig her? Ja, jeg kommer for at se, hvad jeg kan købe her, svarede Ralukses surt. Han tænkte, at det dog var en snusket forretning at rejse så langt for. Skulle det nu være noget? Det var nok en fejl, han var kommet her. Først da hans øjne havde vænnet sig til det dunkle lys i butikken, kunne han se, hvad som kunne købes i butikken. Bag A-Sekular på væggen hang en masse skilte. De var flot rammet ind i guldrammer, de var af ægte guld, kunne han se. På hver enkelt billede var en tekst, skrevet med de fineste bogstaver. De var en fryd at se på. Det så han. På skiltene stod: ER DU UTILFREDS MED DIT LIV - LEJ ET ANDET LIV - det koster 5 kr. Næh, hvad var dog det for noget, det kan man da ikke, sikke noget snyd, denne butik. Tænkte Ralukses. Er jeg rejst helt her over for sådan noget pjat? Så skældte han ud inde i hovedet på sig selv. Følte sig snydt. Men han turde ikke sige det højt, fordi den gamle mand så på ham med vise øjne. A-sekular rejste sig og fortalte om disse andre liv, der kunne lejes for 5 kr. Han så alvorligt på Ralukses, medens han sagde: Du kan vælge et andet liv, hvis du vil. Det svære for dig, er bare at finde det liv, du vil være tilfreds med. Her er et udvalg, må jeg fortælle dig om dem? Ja, svarede Ralukses. Det vil jeg gerne høre mere om. Han spidsede ørerne og hørte godt efter. A-sekular fortalte: Du kan blive en rig mand. Og kan købe alt. Du kan blive en dejlig far med en skøn kone og nogle dejlige børn. Men ingen penge. Du kan blive en stor, ensom magtfuld mand, som hersker over meget.

3

4 Du kan blive en fattig mand, som har glæde ved små ting. Du kan blive en nar, som lever glad og tilfreds, til glæde for andre mennesker. Du kan blive en kunstner, som skaber skønne ting, til glæde for andre. Du kan blive en vis, fredfyldt mand, som hviler i sig selv. Du kan blive en gartner, som får alt til at gro. Hele livet til at gro. Du kan blive en kendt mand. Ligegyldig hvad du laver og hvor godt eller slemt det er, det du bliver kendt for Du kan blive en klog gammel mand. Mæt af dage. Du kan blive en tilfreds mand, tilfreds med det, som du bliver budt i livet. Få det bedste ud af alt. Du kan blive.. og han fortsatte sådan i en rum tid A-Sekular fortalte og fortalte om alle disse liv. Der var mange. Manden blev helt forvirret, han havde aldrig hørt om sådan noget før. Alt dette og meget mere stod på skiltene med de gyldne rammer. De som hang på væggen hos den gamle kloge mand Ja, du kan vælge selv, du Ralukses. Det er dit valg. Vil du leje et andet liv???? Det koster 5 kr. og varer i 3 år. Til den tid, må du komme her og betale 5 kr. igen. Du kan så vælge et andet liv, hvis du vil. Ellers bliver du den gamle Ralukses igen, dog får du det bedste med fra det tidligere liv. Nu er jeg træt og tager en middagslur, og så kan du tænke over, hvad du vil med dit liv. Hvis du ikke vil noget, er det også i orden for mig. Sagde A-sekular. Ralukses tænkte og tænkte, kunne ikke lige finde ud af hvad han ville. Han var jo kun vant til at være sur og gal på andre mennesker. Hvad skulle han dog vælge? Da A-Sekular vågnede efter middagsluren, og efter de havde fået en kop kaffe, spurgte A-Sekular. Nåh, du som har rejst langt, vil du leje et andet liv???? Har du bestemt dig? Ja, tak det vil jeg gerne, jeg vil gerne være rig. Have mange penge. Så kunne han alt, mente han. A-Sekular sagde : Det er i orden. Han rejste sig, svingede med armene i luften over sit hoved og sagde: Sekular sekular fluss fluss seriki En dyb lyserød sky rejste sig omkring A-sekular og Ralukses. Den bruste rundt om dem, en sky af stjerner sværmede om deres hoveder. Til sidst faldt den til ro. Skyen, der var dyb lyserød. Stjernerne forsvandt og der blev helt stille. Ralukses var helt tummelumsk. Hvad var det som skete her???? A-sekular og Ralukses får endnu en kop kaffe, og så rejste Ralukses hjem. Før han rejste, betalte han 5 kr. til den gamle mand.

5

6 Om 3 år skulle de ses igen. Ralukses rejste tilbage til sit eget land. Alt var sært og nyt for ham, han skældte ikke ud og var sur mere. Det var så mærkeligt. Hans surhed var væk.. men han var så træt i ryggen og armene. Lige meget hvor han vendte sig hen, kom der gyldne pengestykker til ham, og inden han var hjemme hos konen, naboen og børnene igen, var han ganske træt af at bære på alle de guldstykker. Sådan nogle er tunge, må fortælles. Hans arme og ryg værkede af at slæbe på pengene, men hjem skulle de. Pengene. Der blev flere og flere. Til sidst var der ikke plads til flere pengestykker i huset, og han købte et nyt og meget større og flottere hus. Så var der plads til flere guldstykker. Konen, naboen og børnene kunne ikke forstå, hvad som var sket der ovre i London, manden var blevet en helt anden. Dog var de glade for ikke at få tæsk, skældud og surhed hver dag. Det var lige ved, det var hyggeligt at være sammen med manden. Konen var ligeglad med pengene, hun ville bare have en tilfreds og glad mand, som elskede hende og børnene. Det var lige ved, det var hyggeligt at være sammen med manden. Pengestykkerne blev ved at vælte ind i mandens lommer, han slæbte og stablede pengene. Vidste til sidst ikke,hvad han dog skulle bruge alle de penge til. Nu havde han købt alt, hvad penge kunne købe. Det kan også være trættende, hvad skulle han så finde på at ønske sig? Nogle gange kom folk forbi hans hus, for at bede om penge. De havde ingen. Men han ville ikke af med nogen, selv om de var så tunge at bære. Hvad skulle han købe? Hvad skulle han give sig til? Hvad skulle han bruge alle de penge til? Han havde jo ikke tid til andet end at stable penge og stable penge. Ikke tid til naboen, børnene og konen. Efter 3 år, kunne Ralukses, konen, børnene og naboen ikke mere være i stuen, for den var fyldt med penge. Konen, naboen og børnene måtte flytte ud i haven, og det var de helt tilfredse med. Konen, naboen og børnene. De var trætte af ham og alle de penge, der var alle vegne. Sådan gik der 3 år og det blev kun værre og værre med alle de penge. Manden blev klar over, at han igen måtte have hjælp. Ønskede ikke de mange penge mere. Blev så træt af at stable og bære alle pengene. Det var alligevel ikke så sjovt med dem mere. Dog havde han dem jo nu. Pengene. Han rejste over til London, fandt den lille butik og den gamle mand. A-Sekular spurgte, Hvordan går det? Manden svarede, at han var træt af at stable alle de penge, han ville hellere noget andet. Nåh, hvad vil du så, da?

7

8 Ja, ja, jamen dog, hvad skal jeg dog nu vælge? Kan jeg vælge det hele???? På en gang? Jeg kan ikke bestemme mig. NÆH, nej, det kan du ikke, svarede A-Sekular. Vælge det hele. Manden tænkte, kløede sig i håret, gned sig på næsen og tænkte igen. Endelig havde han løsningen. Han sagde: Nåh, så vil jeg gerne, være en tilfreds mand, som hviler i sig selv. Det forstår jeg ikke rigtig, men det lyder da meget godt. Så skal jeg da ikke mere stable penge og få ondt i arme og ryg. Det er i orden, svarede A-Sekular og svingede armene over hovedet og sagde: Sekular sekular fluss fluss seriki En dyb lyserød sky rejste sig omkring A-sekular og Ralukses igen. Stjernene sprang om deres hoveder. Skyen bruste rundt om dem, og til sidst faldt den til ro. Skyen, der var dyb lyserød. Manden var igen tummelumsk og helt ør i hovedet. Han betalte 5 kr. til A-Sekular, som sagde pænt Farvel. Det betød, at han skulle fare vel, altså rejse godt frem i livet. Ralukses rejste glad og tilfreds hjem til konen, børnene og naboen. De blev noget forbavsede, da han kom hjem. Han var helt anderledes end han plejede. De kunne næsten ikke kende ham. Alle hans dybe rynker i panden var væk, al hans uro var væk, alt hans surhed var væk, al han skælden ud var væk. Og alle hans penge var væk. Det var sært. Det store hus stod endnu, men alle pengene var helt væk. Nu var der igen plads i stuerne, til konen, børnene og naboen. Ralukses var blevet en anden. Han nød hver dag, han plantede træer og blomster i sin have, han legede med børnene, han strøg konen over håret og kyssede hende. Selv naboen blev spurgt, hvordan han havde det og om der var noget Ralukses kunne hjælpe ham med. Nogen gange sad han bare og smilede for sig selv. Det var sært. Penge havde de ikke mange af, dog nok til mad til alle. En sjælden gang imellem gik Ralukses ned på byens torv. Det gjorde han for at puste sine muskler op og puste dem ned igen. Alle byens mænd stod over for hinanden. De stod på byens torv og pustede musklerne op og pustede dem ned. Sådan gør mænd, det er noget mænd har behov for. Mændene stod der og pustede deres muskler op og pustede dem ned igen. Alt var i orden, det var lige som det skulle være. Det hele. Alle var tilfredse. Bagefter gik han hjem til konen, naboen og børnene og var en tilfreds mand. Det kunne han faktisk godt lide, der var sådan en ro over alt, både konen, børnene, naboen. De fandt ud af det hele til alles bedste. Sådan gik der 3 år og Ralukses huskede sin aftale med den gamle mand i London. Han rejste til A-Sekular i den lille butik. Men døren var låst og på

9

10 døren hang et lille skilt, der stod: Jeg er lige taget på ferie, trængte til noget sol, efter at have siddet i mange år her i den lille mørke butik. Hvis du ønsker et andet liv, kan du komme tilbage, når jeg er hjemme igen. Kærlig hilsen A-Selular. Ralukses satte sig på trappestenen og ventede på, at den gamle mand skulle komme hjem fra ferie. Han tænkte: Er jeg tilfreds, har jeg det liv, gernevil have? Vil jeg have et andet liv? Har jeg det egentlig ikke godt som nu? Er der mere jeg vil? Han fik den tanke, at han måske godt kunne tænke sig at være en magtfuld mand. Det havde han aldrig prøvet. Så kunne han styre, kontrollere og bestemme over alle de andre. Det kunne faktisk være spændende, syntes han. Så kunne han rigtigt puste sine muskler op og puste dem ned igen. Sådan noget har mænd behov for. Dog kunne det også være noget bøvl, så havde han jo ikke tid til konen, børnene og naboen. Dem ville han ikke undvære. Næh, nej, det ville han alligevel.ikke. Det at være en magtfuld mand. Han sad på trappen og tænkte og tænkte og den tredie nat, vidste han, at han allerhelst ville have det liv, han havde nu. Han var jo tilfreds med livet, konen, børnene og naboen. Og sig selv. Tilfreds. Da han havde tænkt færdig, skyndte han sig at rejse hjem igen. Han savnede alt der hjemme. Først skrev han et lille brev til A-Sekular, hængte det op på døren, der stod: Tak for din hjælp, du har hjulpet mig med at finde mig selv. Det er skønt at være mig. Jeg lægger 5 kr. i din postkasse, så jeg kan vedblive at være tilfreds. Er det ikke sådan det er? Kærlig hilsen Ralukses. P.S. Har du haft en god ferie og fået noget lys, det håber jeg for dig. Hjemme igen i det andet land blev han så glad for at se konen, børnene og naboen igen. Han vidste, hans beslutning om at være her og nu i sit liv og være tilfreds med det, var det helt rigtige for ham. Han var ikke mere sur, og dog måske i 2 sekunder, så gik det væk igen. Så var han tilfreds igen. En dag han sad i sin skønne have med naboen, konen og børnene, tænkte han: Jeg har jo fået mange nye liv for de 5 kr. jeg betalte A-Sekular.

11

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at

TVILLINGEBRØDRENE. Selv skal du ikke lide nogen nød fra nu af, og du behøver ikke mere at tage ud på havet at TVILLINGEBRØDRENE Ude ved den åbne strand lå et lille sted, hvor der boede et par enlige folk. De var allerede til års, og ingen børn havde de. Det var kun småt for dem; jorden var mager og gav kun ringe

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Var det din bror, der giftede sig? Ja, og så var vi hjemme og det var det store sus, jeg gik jo ellers og havde det godt.

Var det din bror, der giftede sig? Ja, og så var vi hjemme og det var det store sus, jeg gik jo ellers og havde det godt. Arbejdererindring J.nr. 03/117/01 - Kvinde Hvornår er du født? 11.6. 1908 Hvor henne? I Horsens Hvad lavede dine forældre? Min far var barbermester og musiker Og musiker? Egen forretning? Var der flere

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Der var engang et par folk; det var kun husmandsfolk, og de havde tre sønner. Den ældste hed Per, den anden hed Povl, og den yngste hed Hans; han gik for

Læs mere

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1

JONATANS PÅSKE. af Søren P. Grarup 2007. Jonatans påske - side 1 JONATANS PÅSKE af Søren P. Grarup 2007 Jonatans påske - side 1 Velkommen til at tage med på en rejse et par tusind år tilbage i tiden og et par tusind kilometer sydpå - mere præcist til Jerusalem på Jesu

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2

Den hemmelige remse. Kapitel 1. Kapitel 2 Den hemmelige remse Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-15-4 Kapitel 1 Nu

Læs mere

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater.

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater. Kresten Jensen, Landsleder Kære forældre Evangelisk Børnemission har i mere end 60 år samarbejdet med Folkekirken og frikirker om at give børn mulighed for at lære, hvad der står i Bibelen. Det forsøger

Læs mere

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995.

Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. Eventyret om Sofie i Spirrevippernes land Eventyret er en gendigtning af Eventyret om Katrine i Smutlandia fra De grønne pigespejderes medlemskampagne i 1995. I en ganske almindelig lejlighed, i en ganske

Læs mere

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Birgitte 1 For nogle år siden var jeg til en seance hos

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

BUNDET PÅ HÆNDER OG FØDDER

BUNDET PÅ HÆNDER OG FØDDER BUNDET PÅ HÆNDER OG FØDDER Et naivistisk eventyr i 12 billeder. Kaj Himmelstrup Vi er i et eventyrland. Kostumerne oser af sen middelalder med pragt til de øverste og pjalter til de nederste. Dekorationen

Læs mere

Hvad skal jeg så nede i træet? spurgte soldaten.

Hvad skal jeg så nede i træet? spurgte soldaten. Fyrtøjet Eventyr af Hans Christian Andersen - 001 D er kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen,

Læs mere

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet

Troen på Gud er min forvisning, mit store håb her i livet Navn: Pia (opdigtet) Alder: 51 By: København Børn: En pige på 18 og en dreng på 12 Job: Er uddannet korrespondent og arbejder med administrativ sagsbehandling i en offentlig virksomhed Beskrivelse: Pia

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere