Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Nikolaj Aarø-Hansen, Stephan Falsner) 15. september 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9691 (Nikolaj Aarø-Hansen, Stephan Falsner) 15. september 2015"

Transkript

1 Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Nikolaj Aarø-Hansen, Stephan Falsner) 15. september 2015 K E N D E L S E Bravida Danmark A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Aarhus) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen, Aarhus) Aarhus Kommune oplyste ved af 13. august 2014 en række potentielle tilbudsgivere, herunder Bravida Danmark A/S, om, at kommunen påtænkte at afholde en indbudt licitation med 5-8 firmaer vedrørende etablering af strøm- og netværk i forbindelse med opsætning af touchskærme på ca. 300 daginstitutioner. Kommunen indkaldte på den baggrund blandt andet Bravida Danmark A/S til et orienteringsmøde den 21. august 2014 om licitationens indhold, omfang og præmisser. Licitationsbetingelserne blev udsendt den 18. september Ved udløbet af tilbudsfristen havde Aarhus Kommune modtaget tilbud fra i alt 6 virksomheder, herunder Bravida Danmark A/S (klageren), NetDesign A/S og EL-FI ApS. Den 14. oktober 2014 meddelte kommunen, at den havde besluttet sig for at indgå forhandling med følgende tre firmaer, der havde afgivet de økonomisk mest fordelagtige tibud: EL-FI ApS Bravida Danmark A/S NetDesign A/S

2 2. Den 20. oktober 2014 meddelte Aarhus Kommune, at den havde besluttet at tildele kontrakten til EL-FI ApS. Et brev med et begrundet afslag blev sendt til Bravida Danmark A/S den 27. oktober Den 26. november 2014 indgav Bravida Danmark A/S klage til Klagenævnet for Udbud. Selskabet anmodede samtidig om, at klagen blev tillagt opsættende virkning. Den 16. december 2014 afsagde klagenævnet kendelse om ikke at tillægge klagen opsættende virkning, da betingelsen om uopsættelighed ikke var opfyldt. Den 12. marts 2015 traf klagenævnet beslutning om ikke at meddele Bravida Danmark A/S yderligere aktindsigt. Klagen er behandlet på skriftligt grundlag. Bravida Danmark A/S har nedlagt følgende endelige påstande: Påstand 1 Klagenævnet skal konstatere, at Aarhus Kommune har handlet i strid med ligebehandlingsprincippet i tilbudslovens 2, stk. 3, ved at iværksætte forhandlinger i henhold til tilbudslovens 11, stk. 2, uden at oplyse en procedure for forhandlingerne med Bravida Danmark A/S, EL-FI ApS og NetDesign A/S. Påstand 2 Klagenævnet skal konstatere, at Aarhus Kommune har handlet i strid med ligebehandlingsprincippet i tilbudslovens 2, stk. 3, ved ikke at sikre, at tilbudsgiverne blev behandlet ens i forbindelse med forhandlingerne, jf. tilbudslovens 11, stk. 3. Påstand 3 Klagenævnet skal annullere Aarhus Kommunes beslutning om at indgå kontrakt med EL-FI ApS. Aarhus Kommune har nedlagt påstand om, at klagen ikke tages til følge. Sagens nærmere omstændigheder:

3 3. I licitationsbetingelserne af 18. september 2014 oplystes blandt andet, at der ville blive afholdt spørgemøde den 30. september 2014, og at licitationen ville blive afholdt den 10. oktober I betingelsernes dokument Udbudsbrev og kravspecifikation Fremmøderegistrering var det blandt andet anført: Hermed fremsendes Aarhus Kommunes udbudsmateriale vedrørende ovennævnte sag. Udbuddet tager udgangspunkt i de eksisterende rammeaftaler omkring håndværkerydelser i Aarhus Kommune. Vedlagt er udbudsmaterialet på El arbejder, og med mindre andet fremgår af den øvrige beskrivelse, så gælder betingelserne heri. Opgaven tildeles den byder, der ud fra de opstillede tildelingskriterier har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Tildelingskriterium og vægtning 1 Pris 65 % 2 Beskrivelse og forretningsgange 25 % 3 Uddannelse af Elever eller praktikanter 10% Udbuddet gennemføres som et udbud efter forhandling og bygherre forbeholder sig ret til at forhandle med op til 3 tilbudsgivere, de 3 der ud fra de opstillede kriterier har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Forhandlingsemnerne til disse møder fastsættes af bygherren og vil fremgå af en eventuel mødeindkaldelse. Der afholdes Licitation fredag den 10 oktober 2014, hvor der vil være adgang for de bydende der måtte ønske det til at overvære åbningen af tilbuddene Ved udløbet af tilbudsfristen havde Aarhus Kommune som nævnt modtaget tilbud fra i alt 6 virksomheder.

4 4. Bravida Danmark A/S tilbød den laveste pris på kr. og fik den bedste evaluering med 8,5 point. NetDesign A/S tilbød den næstlaveste pris på kr. og fik næstflest point ved evalueringen (6,93), mens EL-FI ApS tilbød den tredjelaveste pris på kr. og fik den tredjebedste evaluering (6,72 point). Ved af 14. oktober 2014 kl meddelte Aarhus Kommune tilbudsgiverne følgende: Efter gennemgang af de indkomne tilbud, har Aarhus Kommune besluttet sig for at indgå forhandling med følgende tre firmaer, der har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud: ELFI Bravida NetDesign Forhandlingerne vil blive afviklet den 17. oktober 2014 mellem kl. 9 og 12 Der vil blive udsendt individuelle afslag til de øvrige tilbudsgivere. Kommunen har oplyst, at den fulgte telefonisk op på en for at sikre, at tilbudsgiverne havde modtaget den. Da Bravida Danmark A/S ikke svarede, skrev kommunen samme dag kl en supplerende , der som nedenfor anført videresendte en fra kl , til Bravida Danmark A/S: Hej Michael, Har ikke lige kunnet komme i telefonisk kontakt med dig vedrørende videresendte. Vi vil gerne invitere dig/jer til et møde om nedenstående fredag den 17. oktober 2014 fra kl. 10:00 til kl. 11:00 På mødet vil I få mulighed for først at præsentere jeres tilbud (ca. 15 min), hvorefter vi vil stille en en række uddybende spørgsmål, som I enten bedes besvare på mødet, eller senest efterfølgende pr. inden mandag den 20. oktober 2014 Den 17. oktober 2014 blev der afholdt møde mellem Aarhus Kommune og Bravida Danmark A/S.

5 5. Samme dag afholdt kommunen ligeledes møder med de to andre tilbudsgivere. Der er ikke enighed om, hvilke oplysninger tilbudsgiverne fik på mødet, men kommunen har under klagesagen oplyst, at dagsordenen for de tre møder var identiske: 1. Betingelser 2. Fremlæggelse af tilbud (15 min.) 3. Kommercielle forhold 4. Tekniske forhold 5. Afslutning Aarhus Kommune har om indholdet af de enkelte dagsordenspunkter under klagesagen endvidere oplyst følgende: Ad punkt 1: Under dette punkt blev forhandlingsproceduren gennemgået med angivelse af, at alt var til forhandling, oplysning om tidsfrister og om det videre forløb. Der blev oplyst frist for aflevering af endeligt tilbud, og der blev gjort opmærksom på, at der ikke ville ske yderligere forhandlinger, og at tildeling af opgaven ville ske på baggrund af det reviderede tilbud. Der blev også over for alle skitseret, hvilke ændringer der kunne forekomme, og hvad konsekvensen af disse blev. Ad punkt 2: Under dette punkt fik tilbudsgiverne max 15 minutter til at fremlægge deres tilbud med henblik på at bibringe indklagede den rigtige opfattelse af, hvad der var indeholdt i tilbuddet, og hvorledes opgaven ville blive løst. Ad punkt 3: Under dette punkt blev de punkter i tilbuddene, som på det kommercielle område var interessante, gennemgået. Eksempelvis blev der efterlyst oplysninger om, i hvilke situationer tilbudsgiverne kunne se, hvor der kunne komme ekstra regninger, og om der var ting, som tilbudsgiverne ikke havde indeholdt i deres tilbud. Ad punkt 4: Der blev stillet afklarende spørgsmål af teknisk karakter til det tilbudte, kvaliteten af de leverede produkter med videre. Under punkt 3 og punkt 4 var der lavet et skema, som var så ens i forhold til spørgsmålene som muligt, dog naturligvis med de individuelle afklarende spørgsmål, der var nødvendige.

6 6. Dette skema blev brugt til at anføre tilbudsgivernes svar. Ad punkt 5: Under afslutning blev mødets hovedpunkter opsummeret, og der blev herunder summeret op på betingelserne. Kommunen har i den forbindelse under klagesagen fremlagt erklæringer fra IT-chef Hanne Østergaard, IT-konsulent Steen Iver Knudsen og indkøbsog udbudskonsulent Tommy Nielsen med beskrivelser af deres oplevelser under forhandlingerne. Af alle erklæringerne fremgår blandt andet, at det under møderne blev præciseret, at alle delkriterier var til forhandling eller i spil. Bravida Danmark A/S har bestridt, at det er blevet oplyst, at man kunne afgive et revideret tilbud, eller at alt var til forhandling. Selskabet har under klagesagen fremlagt erklæringer fra sine repræsentanter på mødet, Michael Thomsen og Jacob S. Ovesen. Af erklæringen fra Michael Thomsen fremgår blandt andet, at han er uforstående over, at det i erklæringen fra Hanne Østergaard fremgår, at det blev oplyst, at alle delkriterier var til forhandling i processen. Michael Thomsen har hertil anført, at han på intet tidspunkt [har] fået denne oplysning. Michael Thomsen har i sin erklæring endvidere anført, at det ikke er korrekt, når det i erklæringen fra Hanne Østergaard er anført, at selskabet blev opfordret til at arbejde videre med sit tilbud på alle delkriterier. I forhold til erklæringen fra Tommy Nielsen har Michael Thomsen blandt andet erklæret, at der på intet tidspunkt [er] talt om forhandling eller revidering af tilbud. Af Jacob S. Ovesens erklæring fremgår blandt andet, at der på INTET tidspunkt til mødet er nævnt dette er en forhandling, at det ikke passer, at selskabet blev opfordret til at kigge på prisen igen, og at det slet ikke blev nævnt på mødet, at de 3 delkriterier var til forhandling. Bravida Danmark A/S har endvidere fremlagt en erklæring fra Steen Vagnsø, der er salgs- og projektleder hos den 3. tilbudsgiver, der blev forhandlet med, nemlig NetDesign. Heraf fremgår blandt andet: Her har du lidt om min opfattelse af Udbud med fremmøderegistrering: Forhandling med NetDesign den som jeg husker det:

7 7. Vi præsenterede vores tilbud, hvorefter der blev stillet uddybende spørgsmål til vores kabling og føringsveje, vores daglige planlægning og vores håndtering af børnene i institutionerne. Vi kom kort ind på prissætningen, hvor vi oplyste, at vores prissætning for denne opgave var fast. Jeg bed ikke mærke i på noget tidspunkt under mødet, at der var mulighed for større forhandling om prisen for opgaven, kun små ændringer i forbindelse med optimering af udførelsen/valg af materialer. Samme dag, som møderne fandt sted, kl , sendte kommunen en e- mail til Bravida Danmark A/S. Heraf fremgik blandt andet: Hej Michael, Her har du referatet fra dagens møde. Som nævnt på mødet i dag, ser vi frem til dels at få jeres tiltrædelse af vedhæftede referat og dels hvad I ellers måtte fremsende i relation til dagens møde. Som oplyst på mødet skal vi modtage ovennævnte senest mandag den kl. 12:00. Af et vedhæftet dokument med titlen Referat af møde vedr. Udbud af fremmøderegistrering: Forhandling med Bravida den , fremgik blandt andet: Kommercielle spørgsmål Hvornår kan vi risikere at betale ekstra? Er der steder, hvor vi kan forvente besparelser? Hvad gør vi, hvis lærlinge ikke kan ansættes på projektet? PRIS PÅ FØRINGS- VEJE: Hvilke overvejelser er gjort Hvad er timeprisen på lærlinge ved ekstraar- I ingen situationer. Nej. Lærlingen skal være ansat med underskrevet ansættelseskontrakt senest den , ellers trækkes der 10 pct. af kontraktsummen. Vil matche det der er i forvejen. På lofter og kældre vil datakabel blive lagt i rør. Iht. gældende aftale

8 8. bejde? Hvad udløser fakturatillægget? Der vil være 2 hold med en svend og en lærling, hvor svenden er certificeret til måling. På materialer ved ekstraarbejde udover det i udbuddet efterspurgte. Inden tilbudsfristens udløb meddelte Bravida Danmark A/S Aarhus Kommune enkelte supplerende bemærkninger til referatet. Aarhus Kommune meddelte herefter ved af 20. oktober 2014, at kommunen efter resultatet af forhandlingsrunden var kommet frem til, at EL-FI Aps havde afgivet det for Aarhus Kommune økonomisk mest fordelagtige tilbud. Af en fremgik endvidere, at der ville blive sendt afslagsbreve til de øvrige tilbudsgivere, at der ville være kontraktforhandlinger med EL-FI ApS den 24. oktober 2014, og at endelig kontrakt tidligst ville blive indgået på 12. dagen efter fremsendelse af denne skrivelse. Den 27. oktober 2014 meddelte Aarhus Kommune et begrundet afslag til Bravida Danmark A/S. Af begrundelsen fremgik blandt andet, at Bravida Danmark A/S i forhold til delkriterium 2, Beskrivelse og forretningsgange, ikke fik tilstrækkeligt med point. Der var i tilknytning hertil anført følgende: Primært jeres beskrivelse omkring processen og tiltag i forhold til børnene var efter bygherrens opfattelse ikke optimal. Endvidere oplystes det, at Bravida Danmark A/S opnåede 8,5 point ud af 10 mulige, mens den vindende tilbudsgiver opnåede 8,82 point. Bravida Danmark A/S anmodede ved af 29. oktober 2014 Aarhus Kommune om et møde den 31. oktober 2014, idet selskabet samtidig under henvisning til blandt andet den prisforskel på over 50 %, der var konstateret ved licitationen den 10. oktober 2014, og de fastsatte delkriterier og deres vægtning gav udtryk for overraskelse over evalueringsresultatet. Aarhus Kommune meddelte ved af samme dag, at det ikke var muligt at arrangere et møde med så kort varsel, hvorfor kommunen i stedet redegjorde for den foretagne evaluering. I en oplystes blandt andet: Efter de forhandlinger der foregik med de 3 tilbudsgivere, der havde afgivet de økonomisk mest fordelagtige tilbud, og hvor det var muligt at ændre på samtlige priser og beskrivelser i tildelingskriterierne, fremkom

9 9. der et resultat, hvor Bravida på den beregnede sum var ca. 14 % billigere end den der vandt opgaven. På en skala fra 1 10 betød det at Bravida opnåede den højeste scorer nemlig 10, og vægtet med 65 % gav det en score på 6,5 point (svarende til maks. score) Det vidnende tilbud opnåede 8,64 point og en vægtet scorer på 5,55. På delkriterium 2 opnåede den vindende tilbudsgiver 10 point og vægtet med 25 % gav dette en score på 2,5 point. Bravida s beskrivelse var ikke særlig god og muligheden for at forbedre scoren blev ikke udnyttet af Bravida, dette til trods for at vi på vores forhandlingsmøde med jer opfordrede jer til at forbedre jer på dette delkriterium, ikke mindst fordi de øvrige bydere jo kendte Bravida s tilbudssum og i forbindelse med forhandlingerne kunne udnytte denne viden. Bravida opnåede på dette delkriterium 4 point ud af 10 mulige og dette gav en vægtet score på 1 point. På kriteriet uddannelse opnåede Bravida en score på 7 ud af 10 mulige point eller en vægtet score på 0,7 point. Det vindende tilbud havde valgt at ansætte 2 lærlinge og desuden foreslået andre tiltag og firmaet fik 10 ud af 10 point eller en vægtet score på 1 point. Gennemgangen har desværre vist en regnefejl der skulle have stået, at Bravida opnåede 8,2 ud af 10 mulige og den vindende opnåede 9,05point. Vi beklager fejlen. Et af de elementer der indgik i vurderingen af priserne var fradragsprisen hvor Bravida havde afgivet den mindste fradragspris for at sikre os at vurderingen af dette element ikke skulle få afgørende betydning for udfaldet blev der lavet et eksempel hvor fradragsprisen ikke blev medregnet, i dette tilfælde ville resultatet have været at Bravida stadig opnåede 8,2 point og det vindende tilbud opnåede derimod kun 8,32 point. Bravida Danmark A/S anførte ved brev af 4. november 2014 blandt andet, at selskabet ikke på lige fod havde fået mulighed for at afgive en ny pris. Ved brev af 14. november 2014 meddelte Aarhus Kommune blandt andet, at kommunen fastholdt sin tildelingsbeslutning, idet alle tilbudsgivere efter kommunes opfattelse havde haft lige mulighed for at supplere deres tilbud, herunder også komme med en ny pris.

10 10. Aarhus Kommune har oplyst, at kommunen efter udløbet af den frivillige standstill-periode, men inden klagen den 26. november 2014 blev indgivet til Klagenævnet for Udbud, indgik kontrakt med den vindende tilbudsgiver. Parternes anbringender Ad påstand 1 Bravida Danmark A/S har navnlig anført, at det efter tilbudslovens 11, stk. 2, er et krav, at udbyderen ved forhandlingernes begyndelse tilkendegiver, om der vil blive givet mulighed for at afgive et revideret tilbud. Herudover må det kræves, at udbyderen redegør for forhandlingsforløbet, herunder om tilbudsgiverne udskilles undervejs, om forhandlingerne kan genoptages, såfremt de ender resultatløst, principper for indholdet af forhandlingerne, og hvordan disse forholder sig til de fastsatte underkriterier, evt. tidspunkt for afgivelse af revideret tilbud m.v. Kommunen har ikke løftet sin bevisbyrde for, at den oplyste, hvilken procedure der ville blive fulgt. Bravida Danmark A/S har herved nærmere anført blandt andet, at angivelsen i licitationsbetingelserne om, at [u]dbuddet gennemføres som udbud efter forhandling ikke er entydig, da det i forlængelse heraf anføres, at kommunen alene forbeholder sig ret til at forhandle. Det havde endvidere været naturligt at fastsætte de tidsmæssige rammer for sådanne forhandlinger. I modstrid med det, som kommunen havde anført i tilbudsbetingelserne, oplyste kommunen ikke noget om forhandlingsemnerne i mødeindkaldelsen. Det er ikke tilstrækkeligt, at kommunen anførte, at der var tale om forhandlinger. Da de forhandlinger, som kommunen gennemførte med den vindende tilbudsgiver, herefter er ulovlige, skulle ordren være tildelt Bravida Danmark A/S, som må antages at have afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Aarhus Kommune har navnlig gjort gældende, at kommunen ikke har overtrådt bestemmelsen i tilbudslovens 11, stk. 2. Kommunen har i den forbindelse bestridt, at det er den, der har bevisbyrden for, at kravet er opfyldt. Der gælder ikke noget krav om skriftlighed. Forhandlingerne blev først påbegyndt den 17. oktober 2014, hvor møderne blev afholdt, og ikke den 14. oktober 2014 som anført af Bravida Danmark A/S. Der er hverken i bestemmelsens ordlyd eller forarbejder særlige krav til beskrivelsen af proceduren, hvorfor det blot må sikres, at tilbudsgiverne har haft en rimelig mulighed for at vide, hvad der skulle foregå. En række af de

11 11. oplysninger, som Bravida Danmark A/S efterspørger, var uden betydning for udbuddet, og derfor ikke krævede efter bestemmelsen i 11, stk. 2. Kommunen meddelte alle tilbudsgiverne, at der ville blive indledt forhandlinger med tre virksomheder, hvilke virksomheder det drejede sig om, og hvornår forhandlingerne ville blive afholdt. Heri ligger, når intet andet er anført, en forudsætning om, at der alene vil blive gennemført én forhandlingsrunde. Endvidere er udgangspunktet ved enhver forhandling, at alle elementer af tilbuddet er til forhandling. I de s, der blev sendt til de tre bedste tilbudsgivere efter møderne, blev det oplyst, hvornår eventuelle reviderede tilbud skulle indleveres. Der var endvidere tale om en forholdsvis simpel forhandling med én forhandlingsrunde. De fremsendte s opfylder til fulde de krav, tilbudsloven stiller, og der var ikke behov for at beskrive forhandlingerne yderligere. Endvidere var de oplysninger, der blev givet til de tre tilbudsgivere, helt identiske, hvorfor kommunen heller ikke har tilsidesat ligebehandlingsprincippet i tilbudslovens 2, stk. 3. Ad påstand 2 Bravida Danmark A/S har navnlig anført, at Aarhus Kommune har overtrådt kravet i tilbudslovens 11, stk. 3, om, at udbyderen skal sikre, at alle tilbudsgivere behandles ens. Det skyldes, at Bravida Danmark A/S ikke på lige fod med EL-FI ApS blev bedt om at sende et revideret tilbud. Kommunen har ikke løftet sin bevisbyrde for, at tilbudsgiverne blev behandlet ens ved at give samtlige tilbudsgivere mulighed for at afgive et revideret tilbud. Det forhold, at det alene var EL-FI ApS, der ændrede prisen, understøtter endvidere antagelsen om, at tilbudsgiverne ikke blev behandlet ens. Aarhus Kommune har bestridt, at kommunen har overtrådt bestemmelsen i tilbudslovens 11, stk. 3. Kommunen har i den forbindelse bestridt at have bevisbyrden for, at kravet er opfyldt. Ad påstand 3 Bravida Danmark A/S har navnlig anført, at kommunens tildelingsbeslutning skal annulleres på baggrund af de overtrædelser, der er angivet i påstandene 1-2.

12 12. Aarhus Kommune har navnlig anført, at kommunen ikke har overtrådt bestemmelserne som angivet i påstandene 1-2, og at der derfor ikke er grundlag for at annullere tildelingsbeslutningen. Klagenævnet udtaler: Efter tilbudslovens 11, stk. 1, kan ordregiveren, når tildelingskriteriet er det økonomisk mest fordelagtige tilbud, forhandle med tre tilbudsgivere eller færre, som ved licitationen har afgivet de økonomisk mest fordelagtige tilbud, medmindre der i udbudsbetingelserne er givet afkald herpå. Det fremgik af licitationsbetingelserne, at licitationen ville blive gennemført som et udbud efter forhandling, og at Aarhus Kommune forbeholdt sig ret til at forhandle med op til 3 tilbudsgivere, de 3 der ud fra de opstillede kriterier har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Tilbudsgiverne kunne således ikke have en forventning om, at ordren ville blive tildelt alene på grundlag af de tilbud, de afgav ved licitationen. Når udbyderen som under den omtvistede licitation vælger at forhandle, kræves det efter tilbudslovens 11, stk. 2, at udbyderen senest ved forhandlingernes indledning tilkendegiver, hvilken procedure der vil blive fulgt, hvis dette ikke fremgår af udbudsbetingelserne. Bestemmelsen fik sin nuværende udformning ved lov nr. 338 af 18. maj 2005 om lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren. Af de specielle bemærkninger til bestemmelsen i lovforslag nr. 42 af 23. februar 2005 fremgår blandt andet, at udbyderen i den forbindelse skal tilkendegive, om alle tilbudsgivere, der tages ud til forhandlinger, vil blive givet mulighed for at revidere deres tilbud. Efter lovens 11, stk. 3, jf. 2, stk. 3, skal ordregiveren endvidere sikre, at tilbudsgiverne behandles ens. Om temaet for forhandlingerne fremgik det af udbudsbetingelserne, at Forhandlingsemnerne til disse møder fastsættes af bygherren og vil fremgå af en eventuel mødeindkaldelse. Af en af 14. oktober 2014 til samtlige tilbudsgivere om, at kommunen havde besluttet sig for at indgå forhandling med de tre firmaer, fremgik alene datoen for de planlagte forhandlingsmøder, og der var således ikke heri angivet noget om temaerne for møderne. Af den indkaldelse til forhandlingerne, som kommunen sendte til Bravida Danmark A/S, fremgik, at selskabet på mødet ville få mulighed for først at præsentere sit tilbud, hvorefter kommunen ville stille en

13 13. række uddybende spørgsmål, som [Bravida Danmark A/S] enten bedes besvare på mødet, eller senest efterfølgende pr. inden mandag den 20. oktober. Der blev ikke udsendt supplerende mødeindkaldelse, inden mødet blev afholdt den 17. oktober Bravida Danmark A/S måtte på den baggrund gå ud fra, at forhandlingsmødet alene havde til formål at give selskabet lejlighed til at præsentere sit tilbud og besvare de uddybende spørgsmål, som kommunen måtte stille, og at selskabet således ikke ville få mulighed for at revidere sit tilbud. Aarhus Kommunen har anført, at den på de enkelte møder med de tre tilbudsgivere tilkendegav, at der kunne forhandles om forhold vedrørende alle underkriterier. Det anførte støttes imidlertid ikke af det udsendte referat af mødet eller i øvrigt af licitationssagens dokumenter. På den baggrund kan det uanset de fremlagte erklæringer fra kommunens repræsentanter ikke mod Bravida Danmark A/S benægtelse lægges til grund, at kommunen gav Bravida Danmark A/S, der ved den oprindelige licitation blev anset for at have afgivet det økonomisk set bedste tilbud, mulighed for at afgive et revideret tilbud, eller at Bravida Danmark A/S fik oplysninger om, hvorvidt de øvrige tilbudsgivere blev givet lejlighed til at revidere deres tilbud. Det kan konstateres, at EL-FI ApS fik lejlighed til at afgive et revideret tilbud. Påstand 1 og 2 tages herefter til følge. Klagenævnet tager på den baggrund tillige påstand 3 til følge. Efter sagens udfald, forløb og omfang skal Aarhus Kommune betale sagens omkostninger for klagenævnet til Bravida Danmark A/S med kr. Herefter bestemmes: Påstand 1 Aarhus Kommune har handlet i strid med ligebehandlingsprincippet i tilbudslovens 2, stk. 3, ved at iværksætte forhandlinger i henhold til tilbudslovens 11, stk. 2, uden at oplyse en procedure for forhandlingerne med Bravida Danmark A/S, EL-FI ApS og NetDesign A/S. Påstand 2

14 14. Aarhus Kommune har handlet i strid med ligebehandlingsprincippet i tilbudslovens 2, stk. 3, ved ikke at sikre, at tilbudsgiverne blev behandlet ens i forbindelse med forhandlingerne, jf. tilbudslovens 11, stk. 3. Påstand 3 Aarhus Kommunes beslutning om at indgå kontrakt med EL-FI ApS annulleres. Aarhus Kommune skal i sagsomkostninger for klagenævnet betale kr. til Bravida Danmark A/S, der betales inden 14 dage efter modtagelsen af denne kendelse. Klagegebyret tilbagebetales. Nikolaj Aarø-Hansen Genpartens rigtighed bekræftes. Johannes Krogsgaard fuldmægtig

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 K E N D E L S E Berotech A/S (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Provas Haderslev Spildevand A/S (advokat Lars

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 K E N D E L S E Krüger A/S (advokat John Adamsen, Surrey, England) mod Sorø Vand A/S (advokat Martin

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 K E N D E L S E Adelholm VVS ApS (advokat Jesper Jakobsen, Hjørring) mod Faber Invest I/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 K E N D E L S E Balle Blik & VVS ApS (advokat Jeppe Svenning, Århus) mod Boligselskabet Sct. Jørgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034726

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034726 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034726 (Kirsten Thorup, Kirsten Thøgersen) 29. oktober 2013 K E N D E L S E Vand og Teknik A/S (advokat Ole Møller Jespersen, Horsens) mod Ringkøbing-Skjern Vand A/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 K E N D E L S E Forenede Service A/S (selv) mod Egedal Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 K E N D E L S E KK-Ventilation A/S (selv) mod Vejle Amt (advokat Mads Danielsen, Vejle) Den 31.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9778 (Poul Holm) 3. oktober 2016 K E N D E L S E (sagsomkostninger) Henrik Tofteng A/S (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) mod Københavns Universitet (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 K E N D E L S E Joca Trading A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod SamAqua A/S (advokat Andreas Christensen, Hellerup) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 K E N D E L S E Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S (advokat Torsten Viborg Pedersen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 K E N D E L S E Enca A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Skive Kommune (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 K E N D E L S E Konsortiet Rosendahls, Schultz Grafisk A/S og Rosendahls A/S print-design-media

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Birgitte H. Frederiksen, Tønder) mod Tønder

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 K E N D E L S E Nykøbing Dag og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jesper Svenning,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 27. september 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 27. september 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-7501 (Mette Langborg) 27. september 2016 K E N D E L S E Dansk Byggeri (selv) mod Region Hovedstaden (advokat Mikala Berg Dueholm, København) Ved udbudsbrev af 19. april

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 K E N D E L S E Elindco Byggefirma A/S (advokat Ole Bernt Hasling, Roskilde) mod Universitets-

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 9. juli 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 9. juli 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 9. juli 2004 K E N D E L S E H. O. Service A/S (advokat Lars Lindhard, Esbjerg) mod Boligforeningen 32 (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020361 (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 K E N D E L S E Einar Kornerup Jylland A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Ejerforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007 K E N D E L S E Sejlstrup Entreprenørforretning A/S (advokat Torben Korsager, Århus) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037096 (Kirsten Thorup, Erik B. Christiansen) 3. juni 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037096 (Kirsten Thorup, Erik B. Christiansen) 3. juni 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037096 (Kirsten Thorup, Erik B. Christiansen) 3. juni 2014 K E N D E L S E Danstruct A/S (advokat Mikala Berg Dueholm, København) mod Aarhus Universitet (advokat Erik

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 K E N D E L S E Joca A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Rødovre Kommune (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015 K E N D E L S E Rengoering.com A/S (advokat Jesper Køppen Mieritz, Køge) mod Ringsted Kommune (cand. merc. jur. Peter Dann Jørgensen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2010-0023440 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 27. juni 2011 K E N D E L S E Hotel Maritime ApS (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 K E N D E L S E cbrain A/S (selv) mod Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 K E N D E L S E Tabulex ApS (advokat Jesper Fabricius, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) 3. oktober 2011 K E N D E L S E ØGT ApS Økologisk Grønne Torv (selv) mod Ishøj Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00982 (Erik P. Bentzen, Grith Skovgaard Ølykke) 23. juni 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00982 (Erik P. Bentzen, Grith Skovgaard Ølykke) 23. juni 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00982 (Erik P. Bentzen, Grith Skovgaard Ølykke) 23. juni 2017 K E N D E L S E MultiLine A/S (advokat Thomas Thorup Larsen, København) mod Furesø Kommune (advokat Sune Troels

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 K E N D E L S E Isoplus Fjernvarmeteknik A/S (advokat Michael Baruah, Kolding) mod Guldborgsund Varme A/S (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 27. februar 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 27. februar 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-227.945 (Carsten Haubek, Wayne Jensen, Kaj Kjærsgaard) 27. februar 2002 K E N D E L S E Vindtek Ventilation ved Bjarne Munksgaard (advokat Keld Frederiksen, Vinderup) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 K E N D E L S E 1. Kontech A/S og 2. ES Stålindustri ApS (advokat Morten Hove, Rødovre) mod Boligorganisationen Tårnbyhuse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 K E N D E L S E Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S mod Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003 K E N D E L S E Kruse & Mørk A/S (advokat Erik Braad, Fjerritslev) mod Jetsmark Energiværk A.m.b.a.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 K E N D E L S E Clear Channel Danmark A/S (advokat Dan Terkildsen, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 K E N D E L S E Eurofins Danmark A/S (selv) mod Ringkjøbing Amt (advokat Erik Hørlyck, Århus) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010 K E N D E L S E Gorm Hansen og Søn A/S (advokat Morten Winsløv, Greve) mod 1. Ejendomsselskabet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 K E N D E L S E Skandinavisk Parykcenter ApS (advokat David Frølich, København) mod 1. Hillerød

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 K E N D E L S E Hounisens Laboratorieudstyr A/S (advokat Niels Lomborg, Århus) mod Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020048 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010 K E N D E L S E VKAREN ApS (advokat Niels Eriksen, Odense) mod Odense Kommune (advokat Majse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 K E N D E L S E ISS Danmark A/S (advokat Henning Aasmul-Olsen, København) mod H:S Rigshospitalet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010 K E N D E L S E Scan-Plast A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Herning kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009 K E N D E L S E Tømrer og Snedkerfirma Henrik Kejser A/S (advokat Niels Kaiser, Aabyhøj) mod Betaniaforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014 K E N D E L S E Dansk Byggeri (advokat Henrik Fausing v/ advokat Christian B. Prophet-Rannow, København) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Erik Dreyer, Tønder) mod Tønder Forsyning A/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 K E N D E L S E Best Western Hotel Prinds Frederik A/S (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Vibeke Steenberg) 11. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Vibeke Steenberg) 11. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019734 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Vibeke Steenberg) 11. februar 2010 K E N D E L S E Einar J. Jensen A/S (advokat Morten Jensen, Nykøbing F.) mod Guldborgsund Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-95 (Nikolaj Aarø-Hansen, Henrik Fausing) 20. august 2015 K E N D E L S E

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-95 (Nikolaj Aarø-Hansen, Henrik Fausing) 20. august 2015 K E N D E L S E Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-95 (Nikolaj Aarø-Hansen, Henrik Fausing) 20. august 2015 K E N D E L S E Jensen & Nørgaard A/S, Ejvind Larsen ApS og René Schröter A/S (advokat Peter Heide Wessel, Vejle)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022255 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 K E N D E L S E HMN A/S (selv) mod K-17 Indkøbsfællesskabet (advokat Peter Lund Meyer, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 K E N D E L S E Møbeltransport Danmark (advokat Gorm Himmer, Aarhus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025155 (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 K E N D E L S E Marius Pedersen A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 K E N D E L S E Entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S (advokat René Offersen ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024479 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 18. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024479 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 18. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024479 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 18. august 2011 K E N D E L S E Enca A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Kolding Kommune (Advokatfirmaet

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 K E N D E L S E Murerfirmaet Bent Klausen ApS (advokat Peter Zacher Sørensen, Grenaa) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012 K E N D E L S E Tensid Danmark ApS (advokat Nicolai A. Clausen, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-97.878 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 13. maj 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-97.878 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 13. maj 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-97.878 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 13. maj 2004 K E N D E L S E Bravida Danmark A/S (advokat Carsten Pedersen, København) mod Rødovre almennyttige

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037546 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen) 26. juni 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037546 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen) 26. juni 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037546 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen) 26. juni 2014 K E N D E L S E AV Form A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Kalundborg Kommune (advokat Michael Lund Nørgaard,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 K E N D E L S E Svend Pedersen A/S (advokat Jakob Sønder Larsen, Ballerup) mod Favrskov Kommune (advokat Tina Braad,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 K E N D E L S E Øjenlægernes Center (selv) mod Region Nordjylland (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 K E N D E L S E Sammenslutningen af Glatførebekæmpende Vognmænd i Nordjyllands Amt ApS (advokat

Læs mere

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud.

Københavns Kommune offentliggør kontrakten ved en offentlig annonce på www.kk.dk/udbud. Udbudsbetingelser vedrørende annoncering af Tour de SUF Sundheds- og Omsorgsforvaltningen annoncerer her kontrakt om opgaver vedrørende gennemførelse af personalefest den 21. september 2012 - Tour de SUF

Læs mere

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010 Advokat Andreas Christensen side 2 Prækvalifikation Prækvalifikation Underretning af ansøgere Ordregivers begrundelse vedrørende manglende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 K E N D E L S E Tandlægerne Anne Lise Goth Erik Jensen og Jens Vollbrecht (selv) mod Frederikshavn Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017 Klagen er efterfølgende tilbagekaldt. Delafgørelsen er således klagenævnets endelige afgørelse K E N D E L S E AOF SYD (selv)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.928 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 1. november 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.928 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 1. november 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.928 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 1. november 2002 K E N D E L S E JN-Entreprise ApS (selv) mod Boligforeningen Lolland (advokat Louis Beck Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 K E N D E L S E H.O.Service A/S (advokat Lars Lindhard, Esbjerg) mod Boligforeningen 32 (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 K E N D E L S E Telenor A/S (selv) mod Region Nordjylland (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 K E N D E L S E Vognmandsforretningen Ordrupgaard af 2009 SMBA (selv) mod Vejdirektoratet. (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-222.127 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Erik Haldbæk) 22. marts 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-222.127 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Erik Haldbæk) 22. marts 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-222.127 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Erik Haldbæk) 22. marts 2004 K E N D E L S E J. A. Mortensen Inventar og Bygning A/S (advokat Peter Stig Jakobsen og advokatfuldmægtig

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 K E N D E L S E Simonsen & Weel A/S (cand.jur. Martin Stæhr, Kgs. Lyngby) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Aarhus)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2011-0024562 (Nikolaj Aarø-Hansen, Pernille Hollerup, Michael Jacobsen) 1. november 2011 K E N D E L S E Jorton A/S (advokat Kristian Skovgård Larsen, Aarhus) mod Sønderborg

Læs mere

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris.

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Thomas Trier Hansen) K E N D E L S E 10 boliger i Tasiilaq Sagens faktiske omstændigheder Ved udbudsskrivelse af 15. november 2011

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019658 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Niels Sørensen) 11. november 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019658 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Niels Sørensen) 11. november 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019658 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Niels Sørensen) 11. november 2009 K E N D E L S E Yding A/S (advokat Janus Skak Olufsen, Viborg) mod Viborg Kommune. (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 K E N D E L S E HjulmandKaptain Advokatpartnerselskab (advokat Niels Lomborg, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-11721 (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016 K E N D E L S E Dominus A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Herning) mod Region Midtjylland Regionshospitalet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 25. juni 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 25. juni 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 25. juni 2015 K E N D E L S E Svend Pedersen A/S (advokat Jakob Sønder Larsen, Ballerup) mod Favrskov Kommune (advokat Tina Braad,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025560 (Mette Langborg, Michael Jacobsen) 30. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025560 (Mette Langborg, Michael Jacobsen) 30. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025560 (Mette Langborg, Michael Jacobsen) 30. januar 2012 K E N D E L S E Maja Consulting smba (selv) mod VisitNordsjælland F.M.B.A (advokat Torkil Høg, København) Klageren

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009 K E N D E L S E Alfa Laval Nordic A/S (advokat Gitte Holtsø, København) mod Odense Vandselskab

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 K E N D E L S E Kongsvang Rengøringsservice A/S (advokat Per Q. Ovesen, Aarhus) mod Skive

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod 12-by Gruppens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025749 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012 K E N D E L S E Proffice A/S (selv) mod Statens & Kommunernes Indkøbs Service A/S (selv) Statens & Kommunernes

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012 K E N D E L S E Dubex A/S (cand. merc. jur. Peter Dann Jørgensen, København) mod Danske Spil A/S (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Dansk Scanning A/S (selv) mod Helsingør Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 131-217701 af 7. juli 2011 udbød indklagede,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ 2005-0002361 (Kirsten Thorup, Thomas Jensen og Niels Sørensen) 30. september 2005 K E N D E L S E Løgten murer- og entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 (H.P. Rosenmeier, Lykstoft Larsen, Viggo Olesen) 18. september 1998 K E N D E L S E Foreningen af Rådgivende Ingeniører (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Charlotte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011 K E N D E L S E IBM Danmark ApS (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S (cand. merc.

Læs mere

K E N D E L S E. 3. Klagenævnet skal tilpligte Indklagede at indgå aftale med Klager i henhold til Klagers tilbud af 1. november 2017.

K E N D E L S E. 3. Klagenævnet skal tilpligte Indklagede at indgå aftale med Klager i henhold til Klagers tilbud af 1. november 2017. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Kirsten Thomassen, Gerth B. Lynge, Thorkil G. Olsen) K E N D E L S E Licitation over ejendomsservice på udlejningsejendomme i Nuuk

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017112 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Erik Hammer) 15. september 2008 K E N D E L S E Totalrådgivergruppen bestående af 1. Cubo Arkitekter A/S 2. Søren Jensen Rådgivende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012 K E N D E L S E Kardex Danmark AB (advokat Jens Peter Henriksen, Odense) mod Region Syddanmark, (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.:

Klagenævnet for Udbud J.nr.: Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025723 (Poul Holm, Allan Åge Christensen) 21. december 2012 K E N D E L S E Gentofte Murer- og Tømrerforretning ApS (advokat Ricard Petersen, København) mod 853 E/F Østerbrogade/Hornemannsgade

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 4. november 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 4. november 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.936 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 4. november 2002 K E N D E L S E JN-Entreprise ApS (selv) mod Boligforeningen Lolland (advokat Louis Beck Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021953 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 K E N D E L S E Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet (selv) mod By- og Landskabsstyrelsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003 K E N D E L S E Helsingør Kommune (selv) mod Ejendomsselskabet Stengade 56 ApS (advokat Anders Drachmann,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023515 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 5. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023515 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 5. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023515 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 5. maj 2011 K E N D E L S E Dansk Halbyggeri A/S (advokat Niels Heldgaard, København) mod Aalborg Kommune

Læs mere