Lynæs. Den aktive port til Fjorden. En del af Greater Copenhagen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lynæs. Den aktive port til Fjorden. En del af Greater Copenhagen"

Transkript

1 Lynæs Den aktive port til Fjorden En oase af oplevelser ved vandet En del af Greater Copenhagen

2 Nordsjællands Vandsportsmekka - LYNÆS Halsnæs Kommune ønsker med denne ansøgning til den udbudte pilotordning at udvikle Lynæs havn, som er naboby til Hundested og er et lille fiskerleje og attraktivt bosætningssted for lokale. Der er god udsigt og smuk natur og et pittoresk havnemiljø med lidt industri og lystssejlere. Senest er der med Miljø- og Naturklagenævntets afgørelse etableret en hytte for de (vinter)badende gæster med sauna mv. på havnemolen for både lokale og turister. Lynæs er en forstad til Hundested og et stærkt supplement til Hundesteds sommerliv. Lynæs Havn danner rammerne om et af Danmarks absolut bedste surfspots. Om det er kitesurf eller windsurf ved stranden, kajak eller Stand Up Paddle langs de fine kystskrænter, eller wakeboard og vandski bag båden, så har Lynæs det hele. Der er ikke et lignende vandsportstilbud på Sjællands nordkyst (Danmarks Riviera), hvis overhovedet i Danmark. Der overvejes pt. en international vandsportsevent, som dels vil kunne brande Lynæs som vandsportsdestination, dels brande Halsnæs kommune. Lynæs og dets naturlige vandsportsegnede omgivelser har potentiale for at skabe et stort attraktiv for Halsnæs Kommune som udflugtsdestination både for nationale og internationale turister, herunder fra København, der ligger en times kørsel fra Lynæs. Hvad Lynæs imidlertidig ikke ejer, er faciliteterne til at rumme alle disse besøgende. Særligt er overnatningsmuligheder et stort problem for de grupper og enkeltpersoner, der ønsker at besøge Lynæs. Det kræver investeringer og ombygning af området, og det er i det lys, at Halsnæs Kommune ansøger om at deltage i pilotordningen. Følgende tiltag foreslås i de kommende år for at skabe fundamentet for en mere strategisk turisme- og aktivitetsindsats med vandsport som omdrejningspunkt i Lynæs, hvor en række af de nævnte initiativer ikke er mulige efter de gældende strandbeskyttelses og kystnærhedszone: - Overnatningsmuligheder og forsamlingslokaler, knyttet til den gamle købmandsgård (ejer: Thomas Ingversen) - Overnatningsmulighytter i tilknytning til havnen (Kommunen og Lynæs havn) - Overnatningsmuligheder i tilknytning til klubfaciliteter (kommunen, Lynæs Havn, foreninger) - Overnatningsmuligheder i tilknytning til andre bebyggelser i Lynæs (privat ejede) - Ændret anvendelse af de eksisterende bygninger i Lynæs Havn til f.eks. små butikker, håndværk m.m. - Grillhytter på de gamle møllefundamenter på stranden og på havnen(lynæs Havn)

3 - Kabelbane til vindstille dage (Lynæs surfcenter) - Bevægelsesaktiviteter på stranden (Lynæs surfcenter) - Udvikling af strandlivet (Kommunen, Lynæs Havn, Lynæs Surfcenter) For Halsnæs Kommune vil det være afgørende, at de søgte løsninger er arkitektonisk afstemte til havnemiljøet og de store naturværdier, der omgiver Lynæs Havn. Der ønskes ikke kommerciel masseturisme, men en kvalitativ satsning særligt på unge og børnefamilier danske som udenlandske, som ønsker natur og fysisk aktivitet i smukke unikke omgivelser. Det vurderes, at der er et stort potentiale i forhold til de turister, som besøger Hundested samt Liseleje, hvor også børnefamilie-segmentet står stærkt. Tanken er at skabe en stærk trekant imellem Hundested Havn, Lynæs og Liseleje for samlet at løfte de tre vigtigste maritime destinationer i Halsnæs Kommune. Hundested Havn har de sidste år oplevet kraftig vækst, og blev bl.a. i 2013 årets lystsejlerhavn. Der er sket en opblomstring af havnemiljøet med gallerier, spisesteder, et bryghus, et glaspusteri i internationalt format og spændende aktiviteter og events. Miljøet er både målrettet børn og børnefamilier og voksne uden børn, som går efter kulturturisme og et maritimt miljø med kant fra den gamle industrihavn. Hertil kommer, at der i et samarbejde på tværs af Hundested Havn, Gilleleje Havn og Helsingør Havn er etableret et regionalt udviklingsprojekt om at etablere en egentlig maritim erhvervs- og innovationsklynge. Hver kommune har satset kr. for at medfinansiere et projekt under ledelse af EMUC (European Maritime Udviklingscenter) med sigte på at hente Vækstforummidler i Det er samtidig lykkedes Visit Nordsjælland og Hundested Havn at sikre anløb tre krydstogtskibe i forår/sommer 2016, bl.a. Saga Cruise og Fred Olsen Cruise Lines. Turisme og oplevelser er et stærkt ben i denne indsats, ligesom turisme er stærkt forankret i kommunens vækstarbejde tre brændende platforme spiller sammen med den maritime klynge: - Vækst (bosætning, erhverv og turisme) - Sundhed med fokus på øget fysisk aktivitet - Faglighed en ny folkeskolereform gør det bl.a. muligt at etablere maritime læringsforløb og profilspor for unge. Halsnæs har desuden besluttet at gennemføre et visionsprojekt i 2015 og Her forventes turisme og den maritime klynge at få en fortsat forankring.

4 Halsnæs er sammen med Gribskov udnævnt til en fælles LAG (Lokal Aktions Gruppe), og det maritime og satsningen på det unikke og stedsspecifikke skal gå hånd i hånd for at fremme områdets vækstmuligheder. LAG-strategien skal udmøntes i de kommende år og være styrende for, hvilke projekter der skal modtages landdistriktsmidler. Halsnæs er en integreret del og medejer af Visit Nordsjælland, som sikrer en målrettet markedsføring og sammenbinding af Nordsjællands attraktioner og events. For at optimere det turismemæssige potentiale er det afgørende, at der kommer flere overnatninger og overnatningsmuligheder til. Halsnæs Kommune har ingen større hoteller, men mange små aktører, og der mangler overnatning i kystnære områder. Der er politisk sat mål om, at antallet af overnatninger i kommunen skal stige med 10% i forhold til niveau januar Det er også i det lys, at ansøgningen skal ses. Finansiering: Såfremt de fornødne dispensationer efter pilotordningen kan gives, arbejdes der videre med et samlet projekt imellem involverede aktører. Der forventes søgt medfinansiering via: - LAG-midler - Turisme- og erhvervsfremmepulje - Vækstpulje - Puljer og fonde inden for friluft og natur Planlægning Der vil blive udarbejdet en ny lokalplan for området. På de bebyggede og befæstede havnearealerne og det bebyggede areal ved den gamle købmandsgård og evt. i forhold til ændret anvendelse af andre eksisterende bygninger søges der dispensation fra strandbeskyttelseslinjen og mulighed for planlægning i kystnærhedszonen, så overnatningsmuligheder og anden brug/andet byggeri til udvikling af havnens aktiviteter muliggøres. Benyttelsen og bebyggelsen vil ske i respekt med de naturværdier, der er i området. Der henvises til det medfølgende ansøgningsskema.

5 Byrådet har med vedtagelsen af kommuneplan 2013 besluttet, at sikre gode rammer til friluftsaktiviteter og adgang til rekreative områder for kommunens borgere og besøgende ved at arbejde for gode adgangs- og oplevelsesmuligheder for både det organiserede og det almene (uorganiserede) friluftsliv med hovedvægt på det almene friluftsliv, motion i hverdagen og at forbedre kystens rekreative værdier og forbedre tilgængeligheden til kysten. Der er således politisk taget stilling til at man ønsker at sikre gode rammer til friluftaktiviteter og tilgængelighed, og det ansøgte skal ses i det lys, Der er siden 2011 arbejdet med et udviklingsprojekt i Lynæs havneområde, baseret på oplæg fra Lynæs Havn, støttet af Byrådet. Tidligere borgmester Helge Friis har i forbindelse med en sag om dispensation fra strandbeskyttelse i den tidligere valgperiode på Byrådets vegne kommenteret det uhensigtsmæssige i, at Lynæs Havn er pålagt strandbeskyttelseslinjen, der dermed betyder, at anvendelsesmulighederne i havnen er meget begrænsede. Havnen har i mange år hovedsageligt været anvendt rekreativt. Den nuværende borgmester Steen Hasselriis er på linje hermed.

6 Aktiviteter i Lynæs Lynæs havn og strand ligger smukt ved Roskilde Fjords udmunding. Vandet er lavt og stille, vinden god og frisk. Der er mulighed for mange adspredelser, men som udgangspunkt er alle aktiviteter ren energi for krop og sjæl. Det kolde gys som vinterbader eller som dykker! Det fede kick som fuglekigger eller som kitesurfer! Når du er i gang med aktiviteten, er du ét med naturen. Badning Det lave vand langs strandengene tiltrækker badegæster om sommeren. Det er perfekt til småbørnsfamilier, der ønsker sikkerhed. Lynæs tiltrækker også badegæster, også om vinteren. De kan gå ad den nye badebro og gå i vandet fra en trappe. Vandet er ikke dybere end man kan bunde, men dybt nok, til at man kan svømme. Badehuset med sauna tiltrækker flere, der gerne vil have gode omklædningsfaciliteter. Kitesurfing Når vinden er der, kommer kitesurfere fra mange lande. Sproget man hører oftest de dage, er engelsk - det vi alle forstår. Lynæs er perfekt for øvede og for uøvede, da vandet er lavt og sikkert samtidig med, at der er god vind. Stranden er et perfekt øvested, når nybegyndere skal lære at styre dragen, inden de sætter brættet i vandet. Når kitesurferne skærer sig gennem vandet og laver loops, jubler alle der ser det. Vandrere Lynæs har fine stier og gode adgangsforhold for gående. Man kan gå langs stranden fra Lynæs Fort, følge stien fra skrænten fra st. Karlsminde eller man kan gå langs vejen fra Lynæs. Mange går deres daglige tur på havnen eller langs stranden, men der ses også ofte indenlandske og udenlandske turister, der bare vil nyde stemningen, og der er et lokalt ønske om, at koble sig på de cruiseanløb, som kommer fra og med 2016 og lave aktiviteter for de mange turister aktiviteter, som så at sige ikke kan leveres af andre turismedestinationer i Danmark Cyklister Det er nemt at cykle til Lynæs. Fjordstien, der løber langs hele Roskilde fjord, starter her. Der kommer cyklende fra både nær og fjern for at spise og købe fisk eller bare lægge vejen forbi og nyde stemningen.

7 Sejlbåde Sejlsporten har altid været Lynæs Havns kendetegn. Der er gode muligheder for at sejle ind i Roskilde Fjord, ned i Isefjorden eller ud i Kattegat. Når båden skær sig gennem bølgerne, kan man nyde det smukke landskab, den åbne himmel, roen og havets brusen. Miljøet på molen har en helt særlig stemning, og mange udenlandske såvel som danske turister trækkes til. Kajak Når havkajakkerne flyder gennem vandet, lydløst og stille, er det en stor nydelse både for den, der sejler og dem, der kigger på. Der er ikke noget, der virker så naturligt, næsten som en sæl, der svømmer gennem vandet. Lystfiskere Lynæs er et mekka for lystfiskere. Man kan fange fladfisk eller stryge rejer og de mange broer og strandarealer giver mulighed for god variation. Dykning og Snorkling Om man er til snorkling, dykning med flaske eller harpunfiskeri, så er Lynæs stedet. Det er nemt for nybegyndere at komme i gang da vandet er lavt, og der er et varieret fiske- og planteliv. Fuglekiggere Ud for Lynæs ligger der et habitatområde. Det er et fuglebeskyttelsesområde med som yngle-, raste- og fourageringsområde for vandfugle. Derfor kommer der mange fuglekiggere til Lynæs for at spotte, om der er kommet flere til eller en ny art. Naturelskere Lynæs har en virkelig smuk natur. Uanset om det er solopgangen mod Frederiksværk eller solnedgangen mod Rørvig, strandengene eller de beskyttede plantearter på skrænterne har Lynæs et meget varieret landskab, der ved hvert besøg, er forskelligt afhængigt af lyset og vejret. Havnemiljøet Det gamle havneområde har et helt unikt præg med beddingen, de gamle båderhverv, de små erhvervsfiskere, klubberne, restaurant, fiskebutikken, Lynæs Marked, samt legeplads og isbod - bare nogle af de funktioner, der ligger på havnen. De nævnte aktiviteter giver interaktion mellem fritid og erhverv, natur og sport, aktivitet og fordybelse, undervisning og afslapning. Børn, unge, voksne, ældre, danskere og udlændinge hygger sig i fællesskab.

8 Det eneste, der mangler for at binde alle disse muligheder sammen er, at det er muligt at overnatte på stedet. Den eneste overnatningsmulighed på stedet er et lille shelter på vinteropbevaringspladsen. Der ønskes hverken et smart badehotel eller en stor campingplads. Men der ønskes overnatningsmuligheder i harmoni med områdets autentiske fremtræden og som passer til de aktiviteter, der allerede er i havne- og strandmiljøet.

9 Ideer til aktiviteter og byggeri

10 c. e. c. c. f. d. b. a. c. b.

11 a. Opførelse af nyt byggeri til klubfaciliteter, restaurant, overnatning, udlejning af udstyr m.m.

12 b. Opførelse af grillhytter/grillpladser på eksisterende betonfundamenter brugt til tidligere vindmøller langs stranden

13 c. Opførelse af grillhytter/grillpladser på kajområderne langs lystbådehavnen

14

15 d. Opførelse af overnatningshytter langs adgangsvejen til havnen

16

17 e. Ombygning af den gamle købmandsgård til faciliteter for aktive sportsudøvere og turister, kursuslokaler, restaurant/cafeteria, overnatning, butik for lokale råvarer m.m.

18 f. Benytte Lynæsjollen som skabelon for opførelse af hytter, shelter m.m.

19 Svømmestævne i havvand Svævebane Mobil kabelbane til Wake board Events for børn og unge Fugletårn Foreningsliv Undervisning Forhindringsbane Overnatning på stranden Partnerskaber Drageflyvning

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera

LISELEJE BYDER VELKOMMEN. Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB. nyt billede. Den danske riviera LISELEJE BYDER VELKOMMEN Potentialeplan for Liseleje AB SO LUTLA NDS KAB nyt billede Den danske riviera LISEleje LISEleje LISELEJE BYDER VELKOMMEN Udarbejdet for VisitNordsjælland, 2013-2014. Redaktion:

Læs mere

Den danske riviera HORNBÆK. Potentialeplan for Hornbæk AB SO LUTLA NDS KAB

Den danske riviera HORNBÆK. Potentialeplan for Hornbæk AB SO LUTLA NDS KAB Den danske riviera HORNBÆK Hornbæk i verdensklasse Potentialeplan for Hornbæk AB SO LUTLA NDS KAB HORNBÆK Hornbæk i verdensklasse Udarbejdet for VisitNordsjælland, 2013-2014. Redaktion: Layout: Dansk Bygningsarv

Læs mere

DEN DANSKE RIVIERA TISVILDELEJE NYT BILLEDE TISVILDELEJE - DEN AUTENTISKE BADEBY. Potentialeplan for Tisvildeleje AB SO LUTLA NDS KAB

DEN DANSKE RIVIERA TISVILDELEJE NYT BILLEDE TISVILDELEJE - DEN AUTENTISKE BADEBY. Potentialeplan for Tisvildeleje AB SO LUTLA NDS KAB DEN DANSKE RIVIERA TISVILDELEJE TISVILDELEJE - DEN AUTENTISKE BADEBY Potentialeplan for Tisvildeleje AB SO LUTLA NDS KAB NYT BILLEDE TISVILELEJE TISVILDELEJE - DEN AUTENTISKE BADEBY Udarbejdet for VisitNordsjælland,

Læs mere

DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN

DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN DEN DANSKE RIVIERA HUMLEBÆK-NIVÅ POTENTIALEPLAN FOR HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN POTENTIALEPLAN FOR NIVÅ - BØRNEFAMILIERNES BADEBY AB SO LUTLA NDS KAB HUMLEBÆK-NIVÅ HUMLEBÆK - DET KULTURELLE FYRTÅRN

Læs mere

Handlinger 2015-17 1

Handlinger 2015-17 1 Handlinger 2015-17 1 indledning Dette hæfte er udarbejdet til Jammerbugt Kommune som led i arbejdet med Liv i by og skole, hvor der inden udgangen af april 2015 i hvert af de berørte lokalsamfund skal

Læs mere

DEN DANSKE RIVIERA NYT BILLEDE DEN DANSKE RIVIERA - VISION. Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå

DEN DANSKE RIVIERA NYT BILLEDE DEN DANSKE RIVIERA - VISION. Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå DEN DANSKE RIVIERA DEN DANSKE RIVIERA - VISION Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå AB SO LUTLA NDS KAB NYT BILLEDE VISION DEN DANSKE RIVIERA - VISION Udarbejdet

Læs mere

Langtved Ny Færgekro

Langtved Ny Færgekro Langtved Ny Færgekro Projektbeskrivelse Februar 2015 www.landogudvikling.dk Indhold 1 Indledning... 1 2 Langtved Ny Færgekro... 2 3 Bygningens tilpasning til landskabet og historien... 4 4 Aktiviteter...

Læs mere

Friluftsstrategi for det sydfynske øhav

Friluftsstrategi for det sydfynske øhav Friluftsstrategi for det sydfynske øhav 2012-2016 Naturturisme I/S - ejet af Svendborg, Faaborg Midtfyn, Langeland og Ærø Kommune riluftsstrat or det ydfynske Indhold egi Et særligt potentiale 5 En strategi

Læs mere

Byens friluftsliv. Idékatalog Friluftsliv i byens blå områder

Byens friluftsliv. Idékatalog Friluftsliv i byens blå områder Byens friluftsliv Idékatalog Friluftsliv i byens blå områder 3 Idékatalog Friluftsliv i byens blå områder Forfatter: Vibeke Dalum, udviklingskonsulent Serie: Byens friluftsliv Foto: Styregruppen Friluftsrådets

Læs mere

ØHAVSCENTER. ØHAVSCENTER Christiansminde

ØHAVSCENTER. ØHAVSCENTER Christiansminde ØHAVSCENTER ØHAVSCENTER Christiansminde 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDHOLDSFORTEGNELSE & PROJEKTTEAM 3 MJØLNER PÅ TOGT I DET SYDFYNSKE ØHAV 4 VISION FOR ØHAVSCENTER CHRISTIANSMINDE 5 DET SYDFYNSKE ØHAV -

Læs mere

Porten til Naturpark Randers Fjord

Porten til Naturpark Randers Fjord Porten til Naturpark Randers Fjord Ansøger Norddjurs Kommune og Randers Kommune arbejder sammen om etablering af Naturpark Randers Fjord. Randers Kommune står som den officielle ansøger på dette projekt,

Læs mere

Nordals Ferieresort. en del af Nordals Natur- og Oplevelsespark

Nordals Ferieresort. en del af Nordals Natur- og Oplevelsespark Nordals Ferieresort en del af Nordals Natur- og Oplevelsespark 2 Indhold 1. Beskrivelse af forsøget (ansøgningsskema punkt 7)... Side 5 2. Tidsplan (ansøgningsskema punkt 8)... Side 31 3. Forventede afledte

Læs mere

VEJERS STRAND // PROJEKTBESKRIVELSE : K Y S T A K T I V I T E T E R V E J E R S

VEJERS STRAND // PROJEKTBESKRIVELSE : K Y S T A K T I V I T E T E R V E J E R S VEJERS STRAND // PROJEKTBESKRIVELSE : K Y S T A K T I V I T E T E R V E J E R S // INDHOLD INTRO 4 Velkommen til Vejers Strand 5 En turismekatalysator 7 Potentialer i Vejers Strand 8 Udviklingsplan 9

Læs mere

Forord. Pia Allerslev

Forord. Pia Allerslev Forord UDKAST De seneste 10 år har budt på markante ændringer i det københavnske kultur- og fritidsliv. De selvejende institutioner KUC og KI er kommunaliserede. Kommunen er nu direkte ansvarlig for drift

Læs mere

Hjørring Kommune, 1. maj 2015 ANSØGNING TIL FORSØGSORDNING FOR KYST- & NATURTURISME

Hjørring Kommune, 1. maj 2015 ANSØGNING TIL FORSØGSORDNING FOR KYST- & NATURTURISME Hjørring Kommune, 1. maj 2015 ANSØGNING TIL FORSØGSORDNING FOR KYST- & NATURTURISME 01.05.2015 LØKKEN KLITHOTEL - BY & HAV / ANSØGNING TIL FORSØGSORDNING FOR KYST- & NATURTURISME ARKITEMA ARCHITECTS Kontakt

Læs mere

Fjordlivet basal infrastruktur og digital formidling

Fjordlivet basal infrastruktur og digital formidling Fjordlivet basal infrastruktur og digital formidling Digital formidling af livet i og omkring Naturpark Randers Fjord, rekreativ infrastruktur og lokale frivillige Projektbeskrivelse til Nordea-fonden

Læs mere

Potentialeplan for. Udarbejdet af Dansk Bygningsarv Juni 2014

Potentialeplan for. Udarbejdet af Dansk Bygningsarv Juni 2014 Potentialeplan for Udarbejdet af Dansk Bygningsarv Juni 2014 1 INDHOLD Indhold Side Baggrund og formål Metode Sammenfatning Strategi: Vision Styrende principper Model over strategi Målgrupper Indsatsområder

Læs mere

Ansøgning om forsøgsordning for kyst- og naturturisme

Ansøgning om forsøgsordning for kyst- og naturturisme Ansøgning om forsøgsordning for kyst- og naturturisme Havcamping Lev tæt på havet Havcamping gør op med den traditionelle forståelse af campinglivet i Danmark. På Sydfyn vil vi gerne udvikle og tilbyde

Læs mere

Sammenhængskraft # Vækst # Viden # Tilgængelighed. Vækst

Sammenhængskraft # Vækst # Viden # Tilgængelighed. Vækst Vi vil meget gerne høre dine kommentarer til Planstrategi 2015 Planstrategi 2015 Sammenhængskraft # Vækst # Viden # Tilgængelighed Sammenhængskraft Vi sætter overliggeren højt og bryder grænser for at

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune Hovedstruktur Kerteminde Kommune Miljø- & Kulturforvaltningen Plan & Byg Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk INDHOLD VISION & INDSATSOMRÅDER...

Læs mere

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om.

Det er bl.a. dét den kommende kommuneplanlægning kommer til at handle om. Planstrategi 2013 Forord Hermed præsenteres Skive Kommunes Planstrategi 2013. Byrådet har vedtaget at denne første behandling af den samlede kommuneplan efter kommunalreformen skal have fokus på helheder

Læs mere

Livø Havn. Porten til Livø Naturens Stillekupé. Naturstyrelsen Aalborg. Projektansøgning. 21. november 2011

Livø Havn. Porten til Livø Naturens Stillekupé. Naturstyrelsen Aalborg. Projektansøgning. 21. november 2011 Livø Havn Porten til Livø Naturens Stillekupé 21. november 2011 Naturstyrelsen Aalborg Projektansøgning 1 Formål og indhold Naturstyrelsen Aalborg arbejder med at renovere, modernisere og udbygge Livø

Læs mere

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING

STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING STRUER KOMMUNE DECEMBER 2005 STRUER KOMMUNEPLAN 2005 TEMA BOSÆTNING OM PLANEN OM PLANEN En temaplan er en del af kommuneplanen. Med ændringer i planloven åbnedes der mulighed for at koncentrere revisionen

Læs mere

Udkast til lokalsamfundspolitik for Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2008

Udkast til lokalsamfundspolitik for Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2008 Udkast til lokalsamfundspolitik for Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2008 Indhold Forord 3 Del 1. Formål med og rammer for en lokalsamfundspolitik. 4 Lokalsamfundspolitik som politikområde 4 Vision 4 Mål og

Læs mere

PLANSTRATEGI 2012. Vallensbæk det hele menneske i fremtidens boligby. Forslag. Det hele menneske Vision for fremtidens boligby

PLANSTRATEGI 2012. Vallensbæk det hele menneske i fremtidens boligby. Forslag. Det hele menneske Vision for fremtidens boligby Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand www.vallensbaek.dk bpm@vallensbaek.dk T 4797 4000 Det hele menneske Vision for fremtidens boligby PLANSTRATEGI 2012 Vallensbæk det

Læs mere

Friluftsrådets årsberetning 2014

Friluftsrådets årsberetning 2014 Friluftsrådets årsberetning 2014 Strategien 2014 I EN RIG NATUR Indhold 3 Strategien 2014 4 15 I en rig natur 19 På et bæredygtigt grundlag 28 bestyrelsen, kredsene og sekretariatet Læs mere om Friluftsrådet

Læs mere

Turismestrategi 2015-17

Turismestrategi 2015-17 Turismestrategi 2015-17 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Miljø og Plan Plan og Erhverv Lyngby Rådhus Lyngby Torv 17 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 24 90 24 25 www.ltk.dk erhverv@ltk.dk April 2015 Turismestrategi

Læs mere

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana...

udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... udviklingsstrategi 2012 Forestil dig et moderne dansk Toscana... 1 udviklingsstrategi 2012 Indhold 2 2 4 5 6 10 14 18 22 26 30 32 34 35 Indledning Visionen Kommunens udfordringer De 6 strategiske indsatsområder

Læs mere

Indkomne bemærkninger til oplægget til helhedsplan for Bønnerup Havn.

Indkomne bemærkninger til oplægget til helhedsplan for Bønnerup Havn. Indkomne bemærkninger til oplægget til helhedsplan for Bønnerup Havn. Indholdsfortegnelse til bilagsmappe: 1. Referat fra borgermødet på Feriehotel Kattegat den 17. januar 2009 2. Afrapportering fra de

Læs mere

Status og anbefalinger for friluftsliv i forbindelse med Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Status og anbefalinger for friluftsliv i forbindelse med Nationalpark Kongernes Nordsjælland Center for Skov, Landskab og Planlægning KVL Status og anbefalinger for friluftsliv i forbindelse med Nationalpark Kongernes Nordsjælland Jette Hansen-Møller og Sandra Gentin Arbejdsrapport Skov & Landskab

Læs mere