Lynæs. Den aktive port til Fjorden. En del af Greater Copenhagen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lynæs. Den aktive port til Fjorden. En del af Greater Copenhagen"

Transkript

1 Lynæs Den aktive port til Fjorden En oase af oplevelser ved vandet En del af Greater Copenhagen

2 Nordsjællands Vandsportsmekka - LYNÆS Halsnæs Kommune ønsker med denne ansøgning til den udbudte pilotordning at udvikle Lynæs havn, som er naboby til Hundested og er et lille fiskerleje og attraktivt bosætningssted for lokale. Der er god udsigt og smuk natur og et pittoresk havnemiljø med lidt industri og lystssejlere. Senest er der med Miljø- og Naturklagenævntets afgørelse etableret en hytte for de (vinter)badende gæster med sauna mv. på havnemolen for både lokale og turister. Lynæs er en forstad til Hundested og et stærkt supplement til Hundesteds sommerliv. Lynæs Havn danner rammerne om et af Danmarks absolut bedste surfspots. Om det er kitesurf eller windsurf ved stranden, kajak eller Stand Up Paddle langs de fine kystskrænter, eller wakeboard og vandski bag båden, så har Lynæs det hele. Der er ikke et lignende vandsportstilbud på Sjællands nordkyst (Danmarks Riviera), hvis overhovedet i Danmark. Der overvejes pt. en international vandsportsevent, som dels vil kunne brande Lynæs som vandsportsdestination, dels brande Halsnæs kommune. Lynæs og dets naturlige vandsportsegnede omgivelser har potentiale for at skabe et stort attraktiv for Halsnæs Kommune som udflugtsdestination både for nationale og internationale turister, herunder fra København, der ligger en times kørsel fra Lynæs. Hvad Lynæs imidlertidig ikke ejer, er faciliteterne til at rumme alle disse besøgende. Særligt er overnatningsmuligheder et stort problem for de grupper og enkeltpersoner, der ønsker at besøge Lynæs. Det kræver investeringer og ombygning af området, og det er i det lys, at Halsnæs Kommune ansøger om at deltage i pilotordningen. Følgende tiltag foreslås i de kommende år for at skabe fundamentet for en mere strategisk turisme- og aktivitetsindsats med vandsport som omdrejningspunkt i Lynæs, hvor en række af de nævnte initiativer ikke er mulige efter de gældende strandbeskyttelses og kystnærhedszone: - Overnatningsmuligheder og forsamlingslokaler, knyttet til den gamle købmandsgård (ejer: Thomas Ingversen) - Overnatningsmulighytter i tilknytning til havnen (Kommunen og Lynæs havn) - Overnatningsmuligheder i tilknytning til klubfaciliteter (kommunen, Lynæs Havn, foreninger) - Overnatningsmuligheder i tilknytning til andre bebyggelser i Lynæs (privat ejede) - Ændret anvendelse af de eksisterende bygninger i Lynæs Havn til f.eks. små butikker, håndværk m.m. - Grillhytter på de gamle møllefundamenter på stranden og på havnen(lynæs Havn)

3 - Kabelbane til vindstille dage (Lynæs surfcenter) - Bevægelsesaktiviteter på stranden (Lynæs surfcenter) - Udvikling af strandlivet (Kommunen, Lynæs Havn, Lynæs Surfcenter) For Halsnæs Kommune vil det være afgørende, at de søgte løsninger er arkitektonisk afstemte til havnemiljøet og de store naturværdier, der omgiver Lynæs Havn. Der ønskes ikke kommerciel masseturisme, men en kvalitativ satsning særligt på unge og børnefamilier danske som udenlandske, som ønsker natur og fysisk aktivitet i smukke unikke omgivelser. Det vurderes, at der er et stort potentiale i forhold til de turister, som besøger Hundested samt Liseleje, hvor også børnefamilie-segmentet står stærkt. Tanken er at skabe en stærk trekant imellem Hundested Havn, Lynæs og Liseleje for samlet at løfte de tre vigtigste maritime destinationer i Halsnæs Kommune. Hundested Havn har de sidste år oplevet kraftig vækst, og blev bl.a. i 2013 årets lystsejlerhavn. Der er sket en opblomstring af havnemiljøet med gallerier, spisesteder, et bryghus, et glaspusteri i internationalt format og spændende aktiviteter og events. Miljøet er både målrettet børn og børnefamilier og voksne uden børn, som går efter kulturturisme og et maritimt miljø med kant fra den gamle industrihavn. Hertil kommer, at der i et samarbejde på tværs af Hundested Havn, Gilleleje Havn og Helsingør Havn er etableret et regionalt udviklingsprojekt om at etablere en egentlig maritim erhvervs- og innovationsklynge. Hver kommune har satset kr. for at medfinansiere et projekt under ledelse af EMUC (European Maritime Udviklingscenter) med sigte på at hente Vækstforummidler i Det er samtidig lykkedes Visit Nordsjælland og Hundested Havn at sikre anløb tre krydstogtskibe i forår/sommer 2016, bl.a. Saga Cruise og Fred Olsen Cruise Lines. Turisme og oplevelser er et stærkt ben i denne indsats, ligesom turisme er stærkt forankret i kommunens vækstarbejde tre brændende platforme spiller sammen med den maritime klynge: - Vækst (bosætning, erhverv og turisme) - Sundhed med fokus på øget fysisk aktivitet - Faglighed en ny folkeskolereform gør det bl.a. muligt at etablere maritime læringsforløb og profilspor for unge. Halsnæs har desuden besluttet at gennemføre et visionsprojekt i 2015 og Her forventes turisme og den maritime klynge at få en fortsat forankring.

4 Halsnæs er sammen med Gribskov udnævnt til en fælles LAG (Lokal Aktions Gruppe), og det maritime og satsningen på det unikke og stedsspecifikke skal gå hånd i hånd for at fremme områdets vækstmuligheder. LAG-strategien skal udmøntes i de kommende år og være styrende for, hvilke projekter der skal modtages landdistriktsmidler. Halsnæs er en integreret del og medejer af Visit Nordsjælland, som sikrer en målrettet markedsføring og sammenbinding af Nordsjællands attraktioner og events. For at optimere det turismemæssige potentiale er det afgørende, at der kommer flere overnatninger og overnatningsmuligheder til. Halsnæs Kommune har ingen større hoteller, men mange små aktører, og der mangler overnatning i kystnære områder. Der er politisk sat mål om, at antallet af overnatninger i kommunen skal stige med 10% i forhold til niveau januar Det er også i det lys, at ansøgningen skal ses. Finansiering: Såfremt de fornødne dispensationer efter pilotordningen kan gives, arbejdes der videre med et samlet projekt imellem involverede aktører. Der forventes søgt medfinansiering via: - LAG-midler - Turisme- og erhvervsfremmepulje - Vækstpulje - Puljer og fonde inden for friluft og natur Planlægning Der vil blive udarbejdet en ny lokalplan for området. På de bebyggede og befæstede havnearealerne og det bebyggede areal ved den gamle købmandsgård og evt. i forhold til ændret anvendelse af andre eksisterende bygninger søges der dispensation fra strandbeskyttelseslinjen og mulighed for planlægning i kystnærhedszonen, så overnatningsmuligheder og anden brug/andet byggeri til udvikling af havnens aktiviteter muliggøres. Benyttelsen og bebyggelsen vil ske i respekt med de naturværdier, der er i området. Der henvises til det medfølgende ansøgningsskema.

5 Byrådet har med vedtagelsen af kommuneplan 2013 besluttet, at sikre gode rammer til friluftsaktiviteter og adgang til rekreative områder for kommunens borgere og besøgende ved at arbejde for gode adgangs- og oplevelsesmuligheder for både det organiserede og det almene (uorganiserede) friluftsliv med hovedvægt på det almene friluftsliv, motion i hverdagen og at forbedre kystens rekreative værdier og forbedre tilgængeligheden til kysten. Der er således politisk taget stilling til at man ønsker at sikre gode rammer til friluftaktiviteter og tilgængelighed, og det ansøgte skal ses i det lys, Der er siden 2011 arbejdet med et udviklingsprojekt i Lynæs havneområde, baseret på oplæg fra Lynæs Havn, støttet af Byrådet. Tidligere borgmester Helge Friis har i forbindelse med en sag om dispensation fra strandbeskyttelse i den tidligere valgperiode på Byrådets vegne kommenteret det uhensigtsmæssige i, at Lynæs Havn er pålagt strandbeskyttelseslinjen, der dermed betyder, at anvendelsesmulighederne i havnen er meget begrænsede. Havnen har i mange år hovedsageligt været anvendt rekreativt. Den nuværende borgmester Steen Hasselriis er på linje hermed.

6 Aktiviteter i Lynæs Lynæs havn og strand ligger smukt ved Roskilde Fjords udmunding. Vandet er lavt og stille, vinden god og frisk. Der er mulighed for mange adspredelser, men som udgangspunkt er alle aktiviteter ren energi for krop og sjæl. Det kolde gys som vinterbader eller som dykker! Det fede kick som fuglekigger eller som kitesurfer! Når du er i gang med aktiviteten, er du ét med naturen. Badning Det lave vand langs strandengene tiltrækker badegæster om sommeren. Det er perfekt til småbørnsfamilier, der ønsker sikkerhed. Lynæs tiltrækker også badegæster, også om vinteren. De kan gå ad den nye badebro og gå i vandet fra en trappe. Vandet er ikke dybere end man kan bunde, men dybt nok, til at man kan svømme. Badehuset med sauna tiltrækker flere, der gerne vil have gode omklædningsfaciliteter. Kitesurfing Når vinden er der, kommer kitesurfere fra mange lande. Sproget man hører oftest de dage, er engelsk - det vi alle forstår. Lynæs er perfekt for øvede og for uøvede, da vandet er lavt og sikkert samtidig med, at der er god vind. Stranden er et perfekt øvested, når nybegyndere skal lære at styre dragen, inden de sætter brættet i vandet. Når kitesurferne skærer sig gennem vandet og laver loops, jubler alle der ser det. Vandrere Lynæs har fine stier og gode adgangsforhold for gående. Man kan gå langs stranden fra Lynæs Fort, følge stien fra skrænten fra st. Karlsminde eller man kan gå langs vejen fra Lynæs. Mange går deres daglige tur på havnen eller langs stranden, men der ses også ofte indenlandske og udenlandske turister, der bare vil nyde stemningen, og der er et lokalt ønske om, at koble sig på de cruiseanløb, som kommer fra og med 2016 og lave aktiviteter for de mange turister aktiviteter, som så at sige ikke kan leveres af andre turismedestinationer i Danmark Cyklister Det er nemt at cykle til Lynæs. Fjordstien, der løber langs hele Roskilde fjord, starter her. Der kommer cyklende fra både nær og fjern for at spise og købe fisk eller bare lægge vejen forbi og nyde stemningen.

7 Sejlbåde Sejlsporten har altid været Lynæs Havns kendetegn. Der er gode muligheder for at sejle ind i Roskilde Fjord, ned i Isefjorden eller ud i Kattegat. Når båden skær sig gennem bølgerne, kan man nyde det smukke landskab, den åbne himmel, roen og havets brusen. Miljøet på molen har en helt særlig stemning, og mange udenlandske såvel som danske turister trækkes til. Kajak Når havkajakkerne flyder gennem vandet, lydløst og stille, er det en stor nydelse både for den, der sejler og dem, der kigger på. Der er ikke noget, der virker så naturligt, næsten som en sæl, der svømmer gennem vandet. Lystfiskere Lynæs er et mekka for lystfiskere. Man kan fange fladfisk eller stryge rejer og de mange broer og strandarealer giver mulighed for god variation. Dykning og Snorkling Om man er til snorkling, dykning med flaske eller harpunfiskeri, så er Lynæs stedet. Det er nemt for nybegyndere at komme i gang da vandet er lavt, og der er et varieret fiske- og planteliv. Fuglekiggere Ud for Lynæs ligger der et habitatområde. Det er et fuglebeskyttelsesområde med som yngle-, raste- og fourageringsområde for vandfugle. Derfor kommer der mange fuglekiggere til Lynæs for at spotte, om der er kommet flere til eller en ny art. Naturelskere Lynæs har en virkelig smuk natur. Uanset om det er solopgangen mod Frederiksværk eller solnedgangen mod Rørvig, strandengene eller de beskyttede plantearter på skrænterne har Lynæs et meget varieret landskab, der ved hvert besøg, er forskelligt afhængigt af lyset og vejret. Havnemiljøet Det gamle havneområde har et helt unikt præg med beddingen, de gamle båderhverv, de små erhvervsfiskere, klubberne, restaurant, fiskebutikken, Lynæs Marked, samt legeplads og isbod - bare nogle af de funktioner, der ligger på havnen. De nævnte aktiviteter giver interaktion mellem fritid og erhverv, natur og sport, aktivitet og fordybelse, undervisning og afslapning. Børn, unge, voksne, ældre, danskere og udlændinge hygger sig i fællesskab.

8 Det eneste, der mangler for at binde alle disse muligheder sammen er, at det er muligt at overnatte på stedet. Den eneste overnatningsmulighed på stedet er et lille shelter på vinteropbevaringspladsen. Der ønskes hverken et smart badehotel eller en stor campingplads. Men der ønskes overnatningsmuligheder i harmoni med områdets autentiske fremtræden og som passer til de aktiviteter, der allerede er i havne- og strandmiljøet.

9 Ideer til aktiviteter og byggeri

10 c. e. c. c. f. d. b. a. c. b.

11 a. Opførelse af nyt byggeri til klubfaciliteter, restaurant, overnatning, udlejning af udstyr m.m.

12 b. Opførelse af grillhytter/grillpladser på eksisterende betonfundamenter brugt til tidligere vindmøller langs stranden

13 c. Opførelse af grillhytter/grillpladser på kajområderne langs lystbådehavnen

14

15 d. Opførelse af overnatningshytter langs adgangsvejen til havnen

16

17 e. Ombygning af den gamle købmandsgård til faciliteter for aktive sportsudøvere og turister, kursuslokaler, restaurant/cafeteria, overnatning, butik for lokale råvarer m.m.

18 f. Benytte Lynæsjollen som skabelon for opførelse af hytter, shelter m.m.

19 Svømmestævne i havvand Svævebane Mobil kabelbane til Wake board Events for børn og unge Fugletårn Foreningsliv Undervisning Forhindringsbane Overnatning på stranden Partnerskaber Drageflyvning

Halsnæs Kommunes ansøgning om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Efterår 2017

Halsnæs Kommunes ansøgning om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Efterår 2017 Halsnæs Kommunes ansøgning om ophævelse af strandbeskyttelseslinjen UDKAST Efterår 2017 Strandbeskyttelse i byzone og byzonenære områder Med den ændrede naturbeskyttelseslov, som trådte i kraft den 15.

Læs mere

Halsnæs Kommune - Mulig ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Januar 2018

Halsnæs Kommune - Mulig ophævelse af strandbeskyttelseslinjen. UDKAST Januar 2018 Halsnæs Kommune - Mulig ophævelse af strandbeskyttelseslinjen UDKAST Januar 2018 Strandbeskyttelse i byzone og byzonenære områder Med den ændrede naturbeskyttelseslov, som trådte i kraft den 15. juni 2017,

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Regeringen har fokus på turismen Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Kyst- og

Læs mere

Vandsportscenter til Esbjerg Vandskiklub

Vandsportscenter til Esbjerg Vandskiklub Vandsportscenter til Esbjerg Vandskiklub Vandskisport er oftest forstået som noget som foregår på havet ved kysterne, efter en båd med påhængsmotor. Båden har begrænset plads og øvrige tilskuere er henvist

Læs mere

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D.

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Lidt baggrund 03/12/14 Peter Kvistgaard 2 Program Introduktion til værksted Præsentation

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 18 - Løkken Moleleje og arealer omkring molelejet 3 Beskrivelse 4 Rammer 6 600.3150.65 - Havneerhverv, Løkken Moleleje

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Området i dag. De nuværende rammebestemmelser. De fremtidige rammebestemmelser

Området i dag. De nuværende rammebestemmelser. De fremtidige rammebestemmelser Indholdsfortegnelse Beskrivelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 600.3150.65 - Havneerhverv, Løkken 6 Kommuneplanramme 600.5119.72 - Rekreative arealer, Løkken 8 Kommuneplanramme 600.5190.73 - Rekreative arealer,

Læs mere

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet 27. okt. Svendborg Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet Lidt om Naturturisme I/S Projektets dele Overnatning med

Læs mere

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT Spektrum Arkitekter har sammen med NORRØN og ISC rådgivende ingeniører vundet den 4-årige rammeaftale for Thisted Kommune. Ambitionen er at skabe et

Læs mere

Svagheder: Et lignende projekt er støttet i Intention om bæredygtighed på sigt, men en konkret plan er ikke forelagt

Svagheder: Et lignende projekt er støttet i Intention om bæredygtighed på sigt, men en konkret plan er ikke forelagt Bedømmelser Gennemgang Ny Vækstpulje I det følgende gennemgås ansøgningerne med deres score samt styrker og svagheder ved ansøgningerne. Ansøgere bedømt i flere puljer er præsenteret i den sag, hvor deres

Læs mere

Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune

Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2017/0002671 Dato: 14. februar 2017 Titel: Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jørgen Krog Planlægger I brev af 10. februar

Læs mere

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen Indledning 3 I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen 4 Brændende platform Vækst 6 Brændende platform Faglighed og uddannelsesniveau 8 Brændende platform Sundhed og

Læs mere

PIER PROJEKT MARIELYST

PIER PROJEKT MARIELYST PIER PROJEKT MARIELYST 1 2 MARIELYST HELHEDSPLAN ER BAGGRUNDEN FOR ARBEJDET MED AT REALISERE EN PIER ANLÆG AF EN PIER ET AF DE SIDSTE OG MEST VIGTIGE, FYSISKE, ELEMENTER I HELHEDSPLANEN GULDBORGSUND BYRÅD

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde 2. Juni 2015 STATENS FORSØGSORDNING FOR KYST-OG NATURTURISME Vækstplan for dansk turisme: Styrke dansk kyst- og naturturisme

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME

FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME Kriterier for forsøgsordningen 1) Projekterne har et potentiale for udvikling af kyst- og naturturismen og for øget tiltrækning af udenlandske turister, 2) Etableringen

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Ansøgningsskema til Turismepulje 2016

Ansøgningsskema til Turismepulje 2016 Ansøgningsskema til Turismepulje 2016 Ansøgning om tilskud under Turismepulje 2016 skal indsendes til Holstebro Kommune på mail: kommunen@holstebro.dk att.: Turismepuljen 2016. Udvalget for Erhverv og

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Fra vision til plan Hedensted Kommune - Niels Rauff Kystkonferencen 21.september 2011

Fra vision til plan Hedensted Kommune - Niels Rauff Kystkonferencen 21.september 2011 Hedensted En vækstorienteret landkommune, hvor udviklingen bygger på de særlige muligheder i de enkelte lokalsamfund, og hvor borgerne er tæt på demokratiet, fritidslivet og kommunens service. Fra vision

Læs mere

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Agersø - ændring af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA INDLEDNING POPULÆRT HOS DE YNGRE Surfing, kitesurfing o. l. tiltrækker typisk turister under år. VANDSPORTSTURISTEN ER MELLEM

Læs mere

Oversigtsskema over ansøgninger til turismepuljen runde. Tilsagn/afslag

Oversigtsskema over ansøgninger til turismepuljen runde. Tilsagn/afslag Oversigtsskema over ansøgninger til turismepuljen 2016 2. runde Ansøger/projekt Samarbejdspartner/beskrivelse Beløb Kommentar fra Enheden for Erhverv & Turisme Partnerskabet Vemb Vil Videre Udgivelse af

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Krudtslam, slædespor og krigens gru på kirkeloftet

Krudtslam, slædespor og krigens gru på kirkeloftet Krudtslam, slædespor og krigens gru på kirkeloftet Oplev tre nedslag i nordsjællandsk og dansk historie fra første række. Få eksklusive rundvisninger, mød engagerede fortællere og hør fascinerende beretninger

Læs mere

Projektbeskrivelse 2017

Projektbeskrivelse 2017 Projektbeskrivelse 2017 Lohals Havn flere målgrupper, øget indtjening og beskæftigelse 1 Lohals Havn har det sidste år investeret massivt i ændringer og udbygninger. Tiltagene er til glæde for vore gæster,

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014:

DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014: DAGSORDEN WORKSHOP D. 7. APRIL 2014: 1. Velkomst og formål med mødet ved Birger Jensen, Formand - Miljø, Klima og Trafi k 2. Præsentationsrunde 3. Oplæg v. Hasløv og Kjærsgaard. 4. Emner til debat v. Haslev

Læs mere

HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY

HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY Udviklingsselskabet Vest D/S 2011 ApS HVIDE SANDE PROJEKT SURF N STAY Et bæredygtigt overnatningssted for surf-turister Michael Neumann 03-02-2015 Projektbeskrivelse Hytteby SURF N STAY Hvide Sande Disposition:

Læs mere

Autentisk og kompetent

Autentisk og kompetent ODSHERRED KOMMUNE VISIT ODSHERRED ODSHERRED ERHVERVSRÅD ODSHERREDS NYE ERHVERVSPOLITIK: Autentisk og kompetent Odsherred som et autentisk og attraktivt oplevelsessted Odsherred som et kompetent og fleksibelt

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

Promenade. Naturstrand

Promenade. Naturstrand STRUKTURPLAN INDSATSOMRÅDER 11 Strandeng 1 Grøn tæt by Vej til strand Park 15 Kyststi 2 3 Promenade 4 17 11 5 12 13 SIGNATURFORKLARING Landskab med aktiviteter 14 Landskab med natupræg Indsatsområder 0m

Læs mere

Resumé. Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Behandling af høringssvar fra den indledende høring om Roskilde Camping

Resumé. Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Behandling af høringssvar fra den indledende høring om Roskilde Camping Teknik- og Miljøudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 79003 Brevid. 1420166 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Behandling af høringssvar fra den indledende høring om Roskilde

Læs mere

Dialogmøder 19. og 26. januar 2015 Planstrategi 2015

Dialogmøder 19. og 26. januar 2015 Planstrategi 2015 Dialogmøder 19. og 26. januar 2015 Planstrategi 2015 Program 19.00 Velkomst v. borgmesteren 19.15 Oplæg om planstrategien v. Anders Rask og Jan Ipland 19.35 Afklarende spørgsmål 19.45 Kaffepause 20.00

Læs mere

Den nye planlov. muligheder og udfordringer i de kystnære sommerhusområder. Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen

Den nye planlov. muligheder og udfordringer i de kystnære sommerhusområder. Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen Den nye planlov muligheder og udfordringer i de kystnære sommerhusområder Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen Lovforslag om modernisering af planloven Lovforslag om modernisering

Læs mere

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ?

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? Præstø er med sin smukke og unikke beliggenhed lige ned til Præstø fjord, omkranset af skov og åbne vidder samt kun et kvarters kørsel til motorvej, et oplagt sted at starte

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

SwanVika. Bornholms Regionskommune

SwanVika. Bornholms Regionskommune Kommunal høring d. 3. 10. september 2015 SwanVika Bornholms Regionskommune Ansøgningens oplysninger Bornholms Regionskommune ansøger om at etablere 17 flex-boliger i byzone, på et areal der tidligere var

Læs mere

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S

MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME SKIVE SØSPORTSCENTER UDARBEJDET DECEMBER 2003 KAJ OVE MADSEN A/S BERTEL GANTRIIS A/S GJØRTZ, PANK & PARTNERE A/S MARITIME DRØMME PÅ SKIVE HAVN SKIVE SØSPORTSCENTER FORSLAG UDARBEJDET DECEMBER

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Turismeområde. Stillinge Strand - nyt område til etablering af hotel. Planlægning

Turismeområde. Stillinge Strand - nyt område til etablering af hotel. Planlægning Turismeområde Stillinge Strand - nyt område til etablering af hotel Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser,

Læs mere

#1 Fritidsområde. #4 Roklub Silo. #7 Byporte. Forbindelse mellem by og havn. Grusplads. Fritidshavn. Sti langs vandet. Vestergade

#1 Fritidsområde. #4 Roklub Silo. #7 Byporte. Forbindelse mellem by og havn. Grusplads. Fritidshavn. Sti langs vandet. Vestergade F O R S L A G T I L I N D S AT S O M R Å D E R #2 Forbindelse mellem by og havn #3 Grusplads #1 Fritidsområde Strand #4 Byporte Havnega de Museum #8 Fritidshavn #5 Sti langs vandet Kirke Vestergade Skole

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme - 1 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i december 2014 en forsøgsordning med videre rammer for at etablere turistorienterede projekter

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen & Martin HH Bender, adm. direktør i VisitSydsjælland-Møn KKR SJÆLLAND Sorø, 25. april 2017 NYT WOCO NY BESTYRELSE

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

Nøgletal omkring autocamperturismen.

Nøgletal omkring autocamperturismen. Nøgletal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Autocamperrådets

Læs mere

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD DET FLYDENDE FORENINGSHUS FORENINGSHUSET AK KLUBBEN RUMLIG PLANDISPONERING SKABER ÅBENHED & PRIVATHED BÅDE MOD VAND OG FLADEN FORBINDER FUNKTIONERNE TIL ET LOKALT FÆLLESAREAL BEVÆGELSE SKER PÅ RAMPER OG

Læs mere

Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019

Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019 Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019 Til grund for arbejdet med Planstrategi 2019 ligger den vision for kommunens udvikling, som Byrådet udformede i forbindelse med

Læs mere

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 37

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 37 36 Nyt klubhus samler sejlere og surfere Vandkultur I Sejlere og surfere kommer fra vidt forskellige idrætskulturer, men alligevel kan de finde sammen om fælles foreningsliv i et nyt klubhus. Et eksempel

Læs mere

Masterplan Vemmingbund

Masterplan Vemmingbund Masterplan Vemmingbund Udarbejdet: Forår 2018 Udarbejdet af: Bestyrelsen for Vemmingbund Sommerhusejerforening & Landsbylaug Indhold 1. Indledning 2. Analyse - Borgerinvolvering 3. Vision for Vemmingbund

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af container på Revlen Køge

Landzonetilladelse til opstilling af container på Revlen Køge Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Landzonetilladelse til opstilling af container på Revlen 1 4600 Køge Der er den 18. maj 2019

Læs mere

Bl.a ej ansøgt korrekt

Bl.a ej ansøgt korrekt Oversigtsskema over ansøgninger til turismepuljen 2016 2. runde Ansøger/projekt Samarbejdspartner/beskrivelse Beløb Kommentarer fra Turismeforum Partnerskabet Vemb Vil Videre Udgivelse af hæfte om Vemb

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune -   KOMMUNEPLANTILLÆG FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan 2013-2015 Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen? kan

Læs mere

Vision/politik/strategi: Aftalen mellem Byrådet og direktionen for Øvrige aftaleforhold

Vision/politik/strategi: Aftalen mellem Byrådet og direktionen for Øvrige aftaleforhold Indsatsområder og politiske mål med tilknyttede resultatkrav: Områdespecifikke indsatser: Indsatsområde:Grøn vækst Vision/politik/strategi: Aftalen mellem Byrådet og direktionen for 2012 - Øvrige aftaleforhold

Læs mere

Vision Greve - hvor livet er grønt

Vision Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt er udgivet af: Greve Kommune Greve Byråd Vedtaget af Greve Byråd december 2008 Henvendelse: Kontakt Ledelsessekretariatet

Læs mere

Indsatsområderne retter sig mod den brændende platform for vækst. Hver indsats har fået en farve for status for fremdrift:

Indsatsområderne retter sig mod den brændende platform for vækst. Hver indsats har fået en farve for status for fremdrift: Væksthandleplan status sommer 2016 Indsatsområderne retter sig mod den brændende platform for vækst. Hver indsats har fået en farve for status for fremdrift: Projektet kører som planlagt Projektet kører,

Læs mere

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj

HOLBÆK - DANMARK. 30. Europa Vandredage. 22.-25. maj HOLBÆK - DANMARK 30. Europa Vandredage 2015 22.-25. maj Velkommen til Holbæk Kære vandreentusiaster Her i Holbæk Kommune er vi stolte af at skulle huse den 30. udgave af Europa Vandredage i Pinsen 2015.

Læs mere

Emner til Planstrategi 2018

Emner til Planstrategi 2018 Emner til Planstrategi 2018 Til Planstrategi 2018 foreslås fire hovedemner med en række underpunkter, der evt. kan justeres undervejs i processen. I det nedenstående vil underpunkterne blive uddybet. By

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Ændring af naturbeskyttelsesloven perspektiver for kystkommuner

Ændring af naturbeskyttelsesloven perspektiver for kystkommuner Ændring af naturbeskyttelsesloven perspektiver for kystkommuner 26. april 2017 Hans Erik Cutoi-Toft Præsentation Hans Erik Cutoi-Toft, Afdelingschef, Søterritoriet Kystdirektoratet, Naturstyrelsen 2 /

Læs mere

Vandkantsbroen Nye oplevelser langs vandet i Stubbekøbing Fritidshavn

Vandkantsbroen Nye oplevelser langs vandet i Stubbekøbing Fritidshavn Vandkantsbroen Nye oplevelser langs vandet i Stubbekøbing Fritidshavn Forslag udarbejdet for Stubbekøbing Områdefornyelse / Guldborgsund Kommune af ETN Arkitekter Nye oplevelser tæt på vandet Nye aktiviteter

Læs mere

Støttede projekter 2018

Støttede projekter 2018 Støttede projekter 2018 Flere friluftsaktiviteter i Vendsyssel, både til lokale og turister. I denne folder kan du se hvilket projekter som LAG Nord har støtte på deres bevillingsmøder i løbet af 2018.

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme

Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme Ændring af naturbeskyttelsesloven - mere rum til friluftsliv og turisme og til kystbyer inden for strandbeskyttelseslinjen 3. oktober 2017 Margit Lund Kristensen Præsentation Margit Lund Kristensen, Søterritoriet

Læs mere

Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv

Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv - miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens tale til konferencen Fremtidens Øresund 3. februar 2016 (Det talte ord gælder) Indledning 1.

Læs mere

Potentialevurdering af GudenåLandet

Potentialevurdering af GudenåLandet Potentialevurdering af GudenåLandet GudenåSamarbejdet Notat Februar 2015 Manto A/S Jorcks Passage Opg. B, 4. sal 1162 København K Denmark Phone: +45 3311 0111 CVR: 2867 2322 www.manto.dk Opsummering Gudenåen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 Udvidelse af Faxe Ladeplads lystbådehavn og rekreative faciliteter på sydstranden

Kommuneplantillæg nr. 13 Udvidelse af Faxe Ladeplads lystbådehavn og rekreative faciliteter på sydstranden udkast til POLITISK BEHANDLING Kommuneplantillæg nr. 13 Udvidelse af Faxe Ladeplads lystbådehavn og rekreative faciliteter på sydstranden Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.2017

Læs mere

Projektet Lokal udvikling Stedbundne ressourcer ved. Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning

Projektet Lokal udvikling Stedbundne ressourcer ved. Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning Projektet Lokal udvikling Stedbundne ressourcer ved Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning Idéseminar tirsdag d. 27. maj 2014 afholdt i Ulbjerg Kultur og Fritidscenter Referat inkl. pdf fil med slides Programmet:

Læs mere

Roskilde Kommune. Fishing Zealand er startet som et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund,

Roskilde Kommune. Fishing Zealand er startet som et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, Roskilde Kommune Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 11/11437 Dokumentnr.: 37607/13 Sagsbehandler: Paul Debois Dir. 55 36 24 12 E-mail: pde@vordingborg.dk

Læs mere

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst Landsplanredegørelse 2012 Ministerens velkomst Velkommen til debat om den kommende landsplanredegørelse. Efter nyvalg til Folketinget er det Miljøministerens opgave at udarbejde en ny landsplanredegørelse.

Læs mere

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND Miljø og Teknik FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND HAR DU BEMÆRKNINGER? Odsherred Kommune hører gerne dine synspunkter og idéer vedrørende den foreslåede ændrede anvendelse af området. Høringsperioden

Læs mere

Reersø november 2017

Reersø november 2017 Reersø 3.-5. november 2017 Årets sidste (weekend)tur Skal campingåret da allerede være slut? Kalenderen snyder næppe, og et kig ud ad vinduet bekræfter, at sommeren definitivt er forbi. November står foran

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet DN Esbjerg s Vadehavsudvalgs forslag til den kommende Nationalparksplan. ============================================================ Nationalpark Vadehavet Att.: Bestyrelsesformand Bent Poulsen. 1 Vedr.:

Læs mere

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY RANONIA ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY 1 Ringkøbing eller Ranonia er det ældst kendte sted(navn) i Danmark, idet en græsk opdagelsesrejsende omtaler stedet allerede år 325 f.kr. Ringkøbing distancerer

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Strategisk turismeudvikling

Strategisk turismeudvikling Strategisk turismeudvikling - Det fysiske rum ved Planchef Tove Wolff Turismen i Varde Kommune Danmarks næststørste målt på overnatninger. 2017: 4,25 millioner overnatninger 75% heraf er i feriehus Fra

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Dato: 28. april qweqwe. Mangfoldige by og boligområder

Dato: 28. april qweqwe. Mangfoldige by og boligområder Dato: 28. april 2018 qweqwe Mangfoldige by og boligområder Boligudviklingen skal ske i balance med de landskabelige og naturmæssige værdier, der findes i kommunen og vi skal kunne tilbyde velfungerende

Læs mere

Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ TÆTTERE PÅ PRÆSTØ

Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ TÆTTERE PÅ PRÆSTØ VELKOMMEN TIL PRÆSTØ Foto: Østdansk Turisme TÆTTERE PÅ PRÆSTØ Foto: Østdansk Turisme VELKOMMEN TIL PRÆSTØ Præstø er en gammel købstad med 3.864 indbyggere smukt beliggende ved fjorden. De brolagte gader

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD VISION OG STRATEGI 2017-2022 SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD 1 V s t Vision og strategi 2017-2022 kort version Silkeborg Søhøjlandet - Danmarks Outdoor Hovedstad VisitSilkeborgs vision

Læs mere

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg,

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Herning d. 6. sep. 2018 Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Vi har gennem en årrække forsøgt at finde en løsning på campingpladsen i Sunds. Vi har været af mange

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 36 til Sundsøre Kommuneplan Fur Havneområde

Forslag til tillæg nr. 36 til Sundsøre Kommuneplan Fur Havneområde Forslag til tillæg nr. 36 til Sundsøre Kommuneplan 1996 2006 Fur Havneområde Byrådet har den 26. august 2008 vedtaget tillæg nr. 36 til Sundsøre Kommuneplan 1996 2006. Planforslaget omhandler havneområdet

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere