FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME"

Transkript

1 FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME

2 Kriterier for forsøgsordningen 1) Projekterne har et potentiale for udvikling af kyst- og naturturismen og for øget tiltrækning af udenlandske turister, 2) Etableringen af de konkrete projekter sker i tilknytning til øvrige turismemæssige aktiviteter for at sikre overensstemmelse med de sammenhængende turistpolitiske overvejelser i kommunens planlægning for turisme for at understøtte en samlet udvikling i området og 3) Projekterne indpasses arkitektonisk og opføres under særlig hensyntagen til den omkringliggende natur og landskabet.

3 Forsøgstilladelsen En forsøgstilladelse fra forsøgsordningen for kyst- og naturturisme giver dispensation fra: Planlovens generelle regler om planlægning i kystnærhedszonen. Naturbeskyttelseslovens forbud mod tilstandsændringer inden for klitfrednings- og strandbeskyttelseslinje. Kommunerne vil skulle indhente dispensationer og gennemføre de nødvendige planprocesser, miljøvurderinger og lign. i henhold til anden lovgivning, som ligger uden for forsøgsordningens lovgivningsmæssige rammer. Det har ikke været et krav til ansøgningerne, at projektet er fuldt finansieret. Oplysningerne om projekternes besøgstal, omsætning og investeringsniveau i de følgende slides er baseret på kommunernes ansøgningsmateriale.

4 Ringkøbing-Skjern Kommune, Søndervig Feriepark Søndervig Feriepark består af 500 feriehuse, fællesfaciliteter, og wellnessfaciliteter og det er i ansøgningen anslået, at vil indebære en investering på ca. 750 mio. kr. 1 mia. kr. Det er anslået i ansøgningen, at projektet vil give en årlig stigning på op mod udenlandske overnatninger. Udformningen af ferieparken vil tage udgangspunkt i det nærtliggende klitlandskab. Forsøgstilladelse fra henholdsvis planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen). Søndervig Feriepark vil bidrage til en væsentlig udvikling af kystturismen i området ved at styrke tiltrækning af udenlandske turister. Projektet er et centralt element i kommunens vækstfokuserede satsning på kystturisme i området, der er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet vil kunne tilpasses det eksisterende landskab. Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune havde i 2013 knap 3,1 mio. overnatninger, hvor de udenlandske overnatninger udgjorde 82 pct. Kommunens samlede turismeomsætning udgjorde i 2012 knap 2,7 mia. kr. Kommunen forventer en årlig stigning på op mod udenlandske overnatninger og knap danske overnatninger som følge af etableringen af Søndervig Feriepark.

5 Vordingborg Kommune, Aquapark Møn Etablering af et ferie- og oplevelsescenter bestående af mangfoldige nye oplevelsestilbud baseret på vand, natur/outdoor og industrikulturmiljø samt en ferieboligbebyggelse på op til 500 enheder på den gamle sukkerfabrik. Anlægsbudgettet er estimeret til ca. 1,3 mia. kr. i ansøgningen. Det er anslået i ansøgningen, at projektet vil tiltrække ugegæster til de nye ferieboliger samt dagsgæster. Forsøgstilladelse fra henholdsvis planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen). Aquapark Møn vil være et helt nyt oplevelsestilbud, der styrker tiltrækning af udenlandske turismer til området. Projektet understøtter turismeudviklingen af Møn, der er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet vil kunne tilpasses det eksisterende landskab. Vordingborg Kommune Vordingborg Kommune havde i 2014 i alt overnatninger, hvoraf 53 % var udenlandske turister. Kommunens samlede turisme omsætning udgjorde i mio. kr. Femern forbindelsen vil bringe store dele af det tyske marked indenfor 2 timers kørsel af projektet og medvirke til øget international turisme.

6 Sønderborg Kommune, Nordals Ferieresort Ferieresortet består af 2 hoteller, op til 400 ferieboliger, 2 campingpladser, vandoplevelser, marina med 100 bådpladser, butikker og restauranter, stisystemer mm. Beregninger i ansøgningen peger på, at Nordals Ferieresort vil kunne tiltrække gæster om året, som primært vil komme fra Tyskland. Den indledende investeringsvurdering, redegør ansøgningen for vil indebære en anlægsinvestering på ca. 1,3 mia. kr. til etablering af ferieresortet. Forsøgstilladelse fra henholdsvis planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen). Projektet har en så stor volumen, at det vil tiltrække mange udenlandske turister samt øge overnatningslængden hos den eksisterende turisme i området. Projektets store volumen vil kunne medføre yderligere turisme til andre steder i området, der er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet vil kunne tilpasses det eksisterende landskab. Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune havde i 2013 knap 1 mio. overnatninger. De udenlandske overnatninger udgjorde knap 54 pct. Kommunens samlede turismeomsætning udgjorde i 2012 knap 1,3 mia. kr.

7 Lolland Kommune - Safari Lodge Knuthenborg Projektet omfatter etablering af op til 200 tematiserede overnatningsenheder og dertil hørende konference- og spisefaciliteter i tilknytning til Knuthenborg Safaripark lige midt i naturen i simple rammer. Det er anslået i ansøgningen, at projektet vil have ca årlige overnatninger. Projektets udgifter dækkes af projektets initiativtager/arealets ejer i samarbejde med etableret hoteloperatør. Forsøgstilladelse fra planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen) Projektet er nyskabende, da overnatning bliver koblet med parkens oplevelsestilbud og har potentiale til at tiltrække mange udenlandske turister gennem dets store volumen, der vil give et markant løft til parken. Projektets understøtter kommunens turismepolitik, hvor Knuthenborg Safaripark er en af to attraktioner, der skal udvikles. Projektet vil med mindre ændringer kunne tilpasses det eksisterende landskab. Lolland Kommune Lolland Kommune havde i 2014 ca overnatninger, hvor 31 % var udenlandske. Den samlede turismeomsætning udgjorde i mio. kr.

8 Stevns Kommune, Besøgscenter v. Stevns Klint Projektet omfatter etablering af et besøgscenter om Stevns Klint (UNESCO Verdensarv). Endvidere omhandler projektet omlægning af parkeringsplads, etablering af nye faciliteter til formidling, naturlegeplads, stier, nye trapper, styrkelse af udsigtspunkter og landgangsbro. Det er anslået i ansøgningen, at det ny besøgscenter vil tiltrække op mod ca turister på årsbasis. Stevns kommune har øremærket 3 mio. kr. om året i fem år til at drive og udvikle Stevns Klint som Unesco Verdensarv oplyses det. Derudover vil der blive søgt fondsmidler til projektet. Forsøgstilladelse fra planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen) Projektet har potentiale til at styrke tiltrækningen af udenlandske turister til området, der har en stærk brandingværdi som UNESCO Verdensarv. Projektet vil blive en samlet indgang til seværdigheder langs hele Stevns Klint og er i tråd med kommunens planer for området. Projektet vil med mindre ændringer kunne tilpasses det eksisterende landskab. Stevns Kommune Stevns Kommune havde i 2014 ca overnatninger, hvoraf ca. 42 % var udenlandske. Kommunens samlede turismeomsætning udgjorde i mio. kr.

9 Varde Kommune, Blåvand Strandpark Projektet omfatter wellnessfaciliteter og 50 luksusferielejligheder, restaurant, småbutikker, klubhuse samt en naturpromenade med oplevelseslommer mellem Blåvand Strandpark og Hvidbjerg Strand. Projektet koster ca. 60 mio. kr., hvoraf kommunen bidrager med 2-3 mio. kr. Det er anslået i ansøgningen, at projektet forventes at skabe en årlig omsætning på ca. 25 mio. kr. Forsøgstilladelse fra henholdsvis planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen). Projektet vil medføre et markant løft i områdets attraktions- og oplevelsesværdi og tiltrække endnu flere udenlandske turister til området. Projektet indgår i kommunens udviklingsplan for området, der er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet vil kunne tilpasses det eksisterende landskab. Varde Kommune Varde Kommune havde i ,3 mio. overnatninger. De udenlandske overnatninger udgjorde 73 pct. Kommunens samlede turismeomsætning udgjorde i 2012 lige over 2 mia. kr.

10 Hjørring Kommune, Løkken Klithotel Projektet omfatter erstatning af et nedslidt hotel med et nyt hotel med 34 værelser, konferencefaciliteter og restaurant samt 14 satellitværelser, wellness center, plankestier og udsigtsplatform i klitterne; 10 nye badehuse på stranden samt omdannelse af byens vandtårn og redningshus til henholdsvis udsigtstårn og til brug for pop-up arrangementer. Det er anslået i ansøgningen, at projektet vil have en samlet investering på ca. 25 mio. kr. Forsøgstilladelse fra planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 8 (klitfredning) Projektets nyhedsværdi bidrager til at udvikle områdets natur- og kystturisme og vil derigennem øge tiltrækningen af udenlandsk turisme. Projektet supplerer den igangværende turismeindsats i Løkken, der er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet vil kunne tilpasses det eksisterende landskab. Hjørring Kommune Hjørring Kommune havde i 2014 ca overnatninger, hvor 55,5 % var udenlandske. Den samlede turismeomsætning udgjorde i ,4 mia. kr.

11 Svendborg Kommune, Øhavscenter Christiansminde Projektet omfatter en ny bygning med plads til undervisning, cafe, ophold, vandsport, promenade, gennemgående cykelsti, støttefaciliteter for friluftsliv og vandsport osv. samt nye hotelværelser bygget ind i terrænet. Det er anslået i ansøgningen, at projektet på årsbasis vil skabe ekstra overnatninger og øge antallet af udenlandske overnatninger og dagturister, hvilket forventes at give et turismeskabt vækstforbrug i Svendborg og omkringliggende kommuner på op til mio. kr. Forsøgstilladelse fra planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen). Projektet har potentiale til at tiltrække udenlandsk turisme særligt indenfor vandsportsturisme. Projektet hænger sammen med turismestrategien for det sydfynske område og er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet tilpasses det eksisterende landskab ved, at en planlagt bygning på vandet flyttes ind på land og den offentlige adgang til kysten sikres. Svendborg Kommune Svendborg Kommune havde i 2014 ca overnatninger, hvor 15 % var udenlandske. Den samlede turismeomsætning i kommunen udgjorde i mio. kr.

12 Gribskov Kommune, New Nordic Coast Projektet omfatter etablering af nyt strandhotel samt strandmole med havbad, et naturrum, en forlængelse og forstærkning af eksisterende havnemoler, bredere sandstrande, anlæg af badebro med flydende sauna samt et aktivitetsområde. Det er anslået i ansøgningen, at projektet vil tiltrække af flere gæster om året til området. En realisering vil kræve et tæt samspil mellem havnen, kommunen og øvrige interessenter, hvor der både er offentlige og private økonomiske interesser. Forsøgstilladelse fra planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen) Projektet har potentiale til at tiltrække yderligere udenlandske turister til området gennem styrket infrastruktur og overnatningsmuligheder. Gilleleje er udpeget som kommunens turismecenter og projektet styrker kommunens turismeindsats i området, der er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet tilpasses det eksisterende landskab ved, at en planlagt bygning på havet udgår. Gribskov Kommune Gribskov Kommune havde i 2014 ca overnatninger, hvoraf 34,5 % var udenlandske. Den samlede turismeomsætning i kommunen udgjorde i ,4 mia. kr.

13 Norddjurs Kommune, Strandliv Fjellerup Projektet omfatter etablering af fire konkrete nedslag og sammenbindende forbindelse her i mellem på Fjellerup Strands 2,5 km kyststrækning. Nedslagene har bl.a. fokus på leg, læring og sport mv. Projektet endelige udformning vil blive til i en designproces. Det anføres i ansøgningen, at projektet vil gøre Fjellerup Strand til en endnu mere attraktiv destination for udenlandske og danske turister. Kommunalbestyrelsen vil løbende afsætte midler til etableringen af projektet, ligesom der vil skulle suppleres med ekstern finansiering. Forsøgstilladelse fra planlovens 5 b (kystnærhedszone) og naturbeskyttelseslovens 15 (strandbeskyttelseslinjen). Projektet har potentiale til at tiltrække udenlandsk turisme, da det skaber sammenhæng og give et kvalitetsløft til området. Projektet er i overensstemmelse med kommunens turismestrategi og det vil medvirke til, at de eksisterende turismeaktiviteter i området styrkes ved at tiltrække flere besøgende. Projektet kan med mindre ændringer tilpasses det eksisterende landskab. Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune havde i 2014 ca overnatninger, hvoraf omkring 30 % var udenlandske. Den samlede turismeomsætning i kommunen udgjorde i mio. kr.

14 To projekter, der kan gennemføres inden for de gældende regler

15 Guldborgsund Kommune, Marielyst Pier Projektet omfatter opførelse af en aktivitets- og promenadebro ved Marielyst strand. Broen skal være en fortsættelse af et nyanlagt torv og strandstrøg over stranden og ud i vandet. Broen måler op til 125 meter i længden og op til 12 meter i bredden. Pieren vil kunne have aktiviteter som eksempelvis siddemuligheder, udspring, almindelig badning, kajakrampe, rampe ned i vandet så handikappede kan komme let i vandet og promenade. Det forventes, at projektet vil give en øget omsætning på op mod 20 mio. kr. årligt. Guldborgsund Kommune står for realiseringen af projektet i kontakt med Det Falsterske Digelag og eventuelle fonde.) Projektet vil styrke kyst- og naturturisme gennem etablering af bedre forbindelser, der kan tiltrække udenlandsk turisme til området. Projektet er i overensstemmelse med kommunens turismestrategi for områder, der er udpeget som et af 20 særlige kystturisme steder i Danmark. Projektet kan indpasses i det eksisterende landskab. Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune havde i 2013 ca overnatninger. De udenlandske overnatninger udgjorde heraf 53 %. Kommunens samlede turismeomsætning udgjorde i 2012 lige over 969 mio. kr.

16 Odsherred Kommune, Vision for to kyststier Projektet omfatter etablering af to stier, henholdsvis Kyststien fra Dragsholm Slot til Odden Kirke (ca. 40 km) og Fjordpromenaden fra Nykøbing Sj. til Anneberggård (ca. 1,5 km) samt information om ruten og dens steder, forbedring, overgange, bænke og udvikling af toiletfaciliteter og adgang til vand mm. Det forventes, at der skal investeres for ca. 20 mio. kr. i realiseringen af projektet. Projektet vil styrke oplevelsesværdien i området og har derigennem potentiale til at tiltrække udenlandske turister. Projektet understøtter kommunens arbejde med øge tilgængeligheden til naturen i området. Det drejer sig bl.a. om Geopark Odsherred (UNESCO). Projektet kan indpasses i det eksisterende landskab. Odsherred Kommune Odsherred Kommune havde i 2013 ca overnatninger. De udenlandske overnatninger udgjorde heraf 35 %. Kommunens samlede turismeomsætning udgjorde i ,1 mia. kr.

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Regeringen har fokus på turismen Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Kyst- og

Læs mere

De 10 forsøgsprojekter & lokalområderne

De 10 forsøgsprojekter & lokalområderne De 10 forsøgsprojekter & lokalområderne Agenda Forsøgsprojekterne og Regeringens udspil Bæredygtighed Hovedpunkter af analyse af de 10 forsøgsprojekter Betydning for lokalområdet Afslutning De 10 forsøgsprojekter

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 878 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 878 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 878 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 6. juli 2016 Besvarelse af spørgsmål 878 alm.

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde. 2. Juni 2015 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Projektforslag fra Hotel Christiansminde 2. Juni 2015 STATENS FORSØGSORDNING FOR KYST-OG NATURTURISME Vækstplan for dansk turisme: Styrke dansk kyst- og naturturisme

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme - 1 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i december 2014 en forsøgsordning med videre rammer for at etablere turistorienterede projekter

Læs mere

PIER PROJEKT MARIELYST

PIER PROJEKT MARIELYST PIER PROJEKT MARIELYST 1 2 MARIELYST HELHEDSPLAN ER BAGGRUNDEN FOR ARBEJDET MED AT REALISERE EN PIER ANLÆG AF EN PIER ET AF DE SIDSTE OG MEST VIGTIGE, FYSISKE, ELEMENTER I HELHEDSPLANEN GULDBORGSUND BYRÅD

Læs mere

SwanVika. Bornholms Regionskommune

SwanVika. Bornholms Regionskommune Kommunal høring d. 3. 10. september 2015 SwanVika Bornholms Regionskommune Ansøgningens oplysninger Bornholms Regionskommune ansøger om at etablere 17 flex-boliger i byzone, på et areal der tidligere var

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA. ansøgning 5) Sted/lokalitet Hvidbjerg Strand og Blåvand Strand i Blåvand, Varde Kommune. Matrikel nr.: 31b og dele af 31ax

ANSØGNINGSSKEMA. ansøgning 5) Sted/lokalitet Hvidbjerg Strand og Blåvand Strand i Blåvand, Varde Kommune. Matrikel nr.: 31b og dele af 31ax Forsøgsordning for kyst- og naturturisme J. nr. NST-119-00321 ANSØGNINGSSKEMA 1) Kommune Varde Kommune 2) Titel på projekt Blåvand Strandpark 3) Kontaktperson Tove Wolff, towo@varde/21299037/79947426 4)

Læs mere

1) Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune. 2) Titel på projekt Søndervig: Porten til Vesterhavet.

1) Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune. 2) Titel på projekt Søndervig: Porten til Vesterhavet. A N S Ø G N I N G Forsøgsordningen for kyst- og naturturisme J.nr. NST-119-00321 1) Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune. 2) Titel på projekt Søndervig: Porten til Vesterhavet. 3) Kontaktperson (mail/tlf.)

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Destinationsmonitor VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Maj 2015 Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 Kontakt: Viden & Analyse analyse@visitdenmark.com

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september 2014

Destinationsmonitor Januar september 2014 Destinationsmonitor Januar september 2014 VisitDenmark, november 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Afrapportering fra. Dialogforum om turismeplanlægning

Afrapportering fra. Dialogforum om turismeplanlægning Afrapportering fra Dialogforum om turismeplanlægning 2014 2015 Dialogforum om turismeplanlægning 2014 2015 Med Vækstplan om dansk turisme, som blev offentliggjort i januar 2014, blev medlemskredsen for

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august 2014

Destinationsmonitor Januar august 2014 Destinationsmonitor Januar august 2014 VisitDenmark, oktober 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, februar 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

Turismestrategi Stevns Kommune

Turismestrategi Stevns Kommune Turismestrategi Stevns Kommune 2019-2022 1 Turismestrategi Stevns Kommune Stevns Kommune - 2019-2022 Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. Indledning Der er massiv konkurrence om turisterne, som i stigende

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

STRANDLIV FJELLERUP STRAND FJELLERUP STRAND

STRANDLIV FJELLERUP STRAND FJELLERUP STRAND STRANDLIV FJELLERUP STRAND FJELLERUP STRAND Projektbeskrivelse Strandliv i Fjellerup Projektansøgning til Forsøgsordning for natur- og strandturisme. 1. maj 2015 Projektholder: Norddjurs Kommune v/ Udviklingsforvaltningen

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2014

Destinationsmonitor Januar juli 2014 Destinationsmonitor Januar juli 2014 VisitDenmark, september 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til juli 2016 VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til oktober 2016 VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Strandbeskyttelseslinjen og udviklingen af en vandkantskommune som Lolland

Strandbeskyttelseslinjen og udviklingen af en vandkantskommune som Lolland Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 202 Offentligt Strandbeskyttelseslinjen og udviklingen af en vandkantskommune som Lolland v/trine Kristoffersen, Teamleder Planer og Kort Den 14. januar

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND Miljø og Teknik FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND HAR DU BEMÆRKNINGER? Odsherred Kommune hører gerne dine synspunkter og idéer vedrørende den foreslåede ændrede anvendelse af området. Høringsperioden

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til august 2016 VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til september 2016 VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen Istidstuten En cykelrute gennem Midt-Nordvestsjælland med istiden som tema Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser Projektleder: Anders Lauritsen Istidsruten - introduktion

Læs mere

RAMMER FOR NØGLEINVESTERINGER I NATURBASEREDE TURISMEPROJEKTER

RAMMER FOR NØGLEINVESTERINGER I NATURBASEREDE TURISMEPROJEKTER Uddrag vedr. Møn RAMMER FOR NØGLEINVESTERINGER I NATURBASEREDE TURISMEPROJEKTER UDVIKLINGSMULIGHEDERER FOR DE 20 SÆRLIGE FERIESTEDERER I DANMARK 2 Kolofon: Rammer for nøgleinvesteringer i naturbaserede

Læs mere

Destinationsmonitor Januar maj 2014

Destinationsmonitor Januar maj 2014 Destinationsmonitor Januar maj 2014 VisitDenmark, juli 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juli 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : maj 2014.

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

BAGGRUND FOR PRIORITEREDE DESTINATIONER BORNHOLM

BAGGRUND FOR PRIORITEREDE DESTINATIONER BORNHOLM BAGGRUND FOR PRIORITEREDE DESTINATIONER BORNHOLM Østersøturisme Vestkystturisme Nordjylland VÆKSTPROGRAM v DESTINATIONSUDVIKLING v LLB resort Sønderjylland Aarhus/Djursland Fyn De danske sydhavskyster

Læs mere

Turismestrategi Stevns Kommune

Turismestrategi Stevns Kommune Turismestrategi Stevns Kommune Stevns Kommune - 2019-2022 Godkendt i Kommunalbestyrelsen den 26. juni 2019 Indledning Der er massiv konkurrence om turisterne, som i stigende grad agerer digitalt, når de

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2014

Destinationsmonitor Januar juni 2014 Destinationsmonitor Januar juni 2014 VisitDenmark, august 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: august 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : juni

Læs mere

PLANLÆGNING AF KYSTDESTINATIONER - MED UDSIGT TIL EN LIBERALISERING AF PLANLOVEN. Planlovsdage 2016 // Jacob R. Kirkegaard Larsen

PLANLÆGNING AF KYSTDESTINATIONER - MED UDSIGT TIL EN LIBERALISERING AF PLANLOVEN. Planlovsdage 2016 // Jacob R. Kirkegaard Larsen PLANLÆGNING AF KYSTDESTINATIONER - MED UDSIGT TIL EN LIBERALISERING AF PLANLOVEN Planlovsdage 2016 // Jacob R. Kirkegaard Larsen 3.3. Større kommunal frihed til planlægning: Kystnærhedszonen og strandbeskyttelsesregler

Læs mere

NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN. Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017

NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN. Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017 NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017 KYSTOMRÅDER HVAD SKER DER? side 2 Erhvervsministerens fremsættelsestale, 25. januar 2017

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status Destinationsmonitor Januar december 2018, Status VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Flere overnatninger er lig med flere jobs i turismebranchen

Flere overnatninger er lig med flere jobs i turismebranchen Mio. KOMMUNALT TURISMEPOTENTIALE DANSK ERHVERVS ANALYSENOTAT # 32 JULI 2017 ANALYSENOTAT Flere overnatninger er lig med flere jobs i turismebranchen AF ØKONOM JONAS MEYER OG STUDENT KIRSTINE MØLLER JENSEN

Læs mere

TEMATILLÆG Udviklingsstrategi KYSTTURISME OG NYE SOMMERHUSOMRÅDER

TEMATILLÆG Udviklingsstrategi KYSTTURISME OG NYE SOMMERHUSOMRÅDER TEMATILLÆG Udviklingsstrategi KYSTTURISME OG NYE SOMMERHUSOMRÅDER 1 Indhold BAGGRUND Baggrunden for denne temaplanstrategi for emnerne kystturisme og nye sommerhusområder, er en fornyet henvendelse fra

Læs mere

TURISMEN I ROSKILDE. Udarbejdet oktober 2017 af:

TURISMEN I ROSKILDE. Udarbejdet oktober 2017 af: TURISMEN I ROSKILDE Udarbejdet oktober 2017 af: TURISTERNE I ROSKILDE SKABER: VÆKST OMSÆTNING og LOKALE ARBEJDSPLADSER...som ikke kan flyttes ud! 1452 mio. kr. Turismeforbrug i kommunen 847 mio. kr. Turismeskabt

Læs mere

Strategisk turismeudvikling

Strategisk turismeudvikling Strategisk turismeudvikling - Det fysiske rum ved Planchef Tove Wolff Turismen i Varde Kommune Danmarks næststørste målt på overnatninger. 2017: 4,25 millioner overnatninger 75% heraf er i feriehus Fra

Læs mere

OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013

OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013 OPSAMLING TILFREDSHEDSANALYSER 2013 Styregruppemøde for Kystdestination Møns Klint, 18. december 2013 Fasthold god placering men få flere til at komme Turistanalyse: Østmøn ligger på en 9. plads over 28

Læs mere

SERVICE OG KVALITET HVAD SIGER ANALYSERNE

SERVICE OG KVALITET HVAD SIGER ANALYSERNE SERVICE OG KVALITET HVAD SIGER ANALYSERNE KYSTBYKONFERENCEN 27. november 2014 Claudia Rota Andersen Videncenter for Kystturisme SFI Survey for Videncenter for Kystturisme, 2014. N: 10.279 TILFREDSHEDSANALYSEN

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

PROJEKT AQUAPARK MØN

PROJEKT AQUAPARK MØN Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 15/27831 Dokumentnr.: 3741/16 Afdeling: Trafik, Park og Havne Sagsbehandler: Lea Mariager 25-01-2016 PROJEKT AQUAPARK MØN

Læs mere

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

1. Kontaktinfo. 2. Ansøgningsresumé

1. Kontaktinfo. 2. Ansøgningsresumé UDVIKLINGSOMRÅDER 2017 Break Break Ansøgningsvejledning Ansøgningsvejledning for Udviklingsområder 2017 1. Kontaktinfo CVR-nummer kommune 29189609 Navn Ringkøbing-Skjern kommune Adresse Ved Fjorden 6 Postnr.

Læs mere

Statistisk overblik over turismen

Statistisk overblik over turismen Statistisk overblik over turismen Data for DMO-samarbejde mellem: Hjørring Kommune, Jammerbugt Kommune, Thisted Kommune, Lemvig Kommune og Holstebro Kommune Udarbejdet af Seismonaut, maj 2019 Overblik

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Marielyst... 2 Turismeforbrug... 2

Læs mere

Kort beskrivelse af fire store strategiske turismeprojekter

Kort beskrivelse af fire store strategiske turismeprojekter N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Klik her for at angive tekst. Emne Store strategiske turismeprojekter UDKAST Afdeling Klik her for at angive tekst. Telefon

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til april 2016 VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

Kommuner: Norddjurs & Syddjurs ca. 80.000 indbyggere

Kommuner: Norddjurs & Syddjurs ca. 80.000 indbyggere Kommuner: Norddjurs & Syddjurs ca. 80.000 indbyggere 21 attraktioner og museer - 6 heraf 4-stjernede - 1.1 mio gæster årligt 21 hoteller, kroer, feriecentre - 1.600 senge 21 campingpladser - 7 helårsåbne

Læs mere

Nyt liv ved Fjellerup Strand

Nyt liv ved Fjellerup Strand Nyt liv ved Fjellerup Strand Bygning fra fiskeriets storhedstid Norddjurs Kommune ansøger om deltagelse i Realdania-kampagnen Stedet tæller med projektet Nyt liv ved Fjellerup Strand. Projektet tager ud

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20150506t115548.629/20150506t115549.268/2fdd99c0-a44...

file:///c:/adlib%20express/work/20150506t115548.629/20150506t115549.268/2fdd99c0-a44... Page 1 of 1 From: Niels Peter V. Lauridsen Sent: 30-04-2015 13:26:14 To: Cc: Subject: nst@nst.dk Iver Enevoldsen; claus@kalhoj.com J.nr. NST-119-00321 Ansøgning til forsøgsordning for kyst og naturturisme

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE

UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE UDENLANDSKE BØRNEFAMILIER PÅ DANSK KYSTFERIE - OPLEVELSER OG TILFREDSHED HOS FØRSTEGANGSBESØGENDE INDLEDNING Videncenter for Kystturisme (CKT) har i 2013 gennemført en analyse omkring turisternes oplevelse

Læs mere

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg Colorbox Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg i kystnærhedszonen De uberørte åbne kyster er en af de væsentligste landskabelige attraktioner i dansk turisme. Det er en national

Læs mere

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk Hotel og offentligt grønt område ved Klintegården, Kalundborg kommune CVR-nr. 37295728

Læs mere

Samlet turismeomsætning 164.169.544 kr. 170.456.063 kr.

Samlet turismeomsætning 164.169.544 kr. 170.456.063 kr. Giro d Italia 2012 RESUME I starten af maj begynder Giro d Italia 2012, og de første tre etaper køres i Herning og Horsens. De deltagende hold præsenteres i Herning d. 4. maj, og de følgende tre dage cykles

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark vedrører en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen

Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen 1 Indledning En ændring af Planloven vedtaget 1. juni 2017 giver kommunerne mulighed for

Læs mere

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015 Dansk Kyst- og Naturturisme Region Syd Turismekonference maj 2015 0 Aftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner Vision fra Vækstplanen Dansk Turisme og oplevelsesøkonomi skal frem mod

Læs mere

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 2 typer Turister på cykel Det er de turister, der allerede har valgt Danmark som feriemål og som har base i et feriehus,

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Den nye dreng i klassen Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING

Læs mere

FORNYELSE OG VÆKST I DANSK TURISME

FORNYELSE OG VÆKST I DANSK TURISME FORNYELSE OG VÆKST I DANSK TURISME Juni 2011 Forord I en globaliseret verden må et lille land som Danmark hele tiden arbejde for at have de bedste rammevilkår, hvis vi skal klare os i konkurrencen med

Læs mere

AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018

AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018 AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018 JACOB R. KIRKEGAARD LARSEN DANSK KYST- OG NATURTURISME RENTABLE FORRETNINGSMODELLER

Læs mere

Ændringer af Naturbeskyttelsesloven Perspektiver for friluftslivet ved kysten

Ændringer af Naturbeskyttelsesloven Perspektiver for friluftslivet ved kysten Ændringer af Naturbeskyttelsesloven Perspektiver for friluftslivet ved kysten Friluftsrådets Kredsbestyrelsesseminar 1. april 2017 Jacob Hansen Rye Kystdirektoratet en del af Naturstyrelsen Kystdirektoratet

Læs mere

Turismeudvikling i Lemvig Kommune

Turismeudvikling i Lemvig Kommune Turismeudvikling i Lemvig Kommune Agenda: 1. Turismeudvikling i Lemvig Kommune 2. Lokalt turisme vækstprojekt Formål med indlægget: Give indblik i Lemvig Kommunes turismeudviklingsfokus, samt information

Læs mere

EVALUERINGSMØDE TURISTSÆSON 2015 VELKOMMEN

EVALUERINGSMØDE TURISTSÆSON 2015 VELKOMMEN VELKOMMEN PROGRAM 16.15 Tjek ind - der er kaffe og kage ved bordene 16.30 Velkomst og indlæg om Guldborgsund Kommunes turismeindsats. v/ formand for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget, Martin Lohse

Læs mere

Destinationsmonitor Januar april 2018

Destinationsmonitor Januar april 2018 Destinationsmonitor Januar april 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juni 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger 30. juni 2017 1 Baggrund I foråret 2017 nedsatte Kommunernes Kontaktudvalg i Region

Læs mere

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 06-06-2013 Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 Danske Regioners bemærkninger Regionerne og de regionale vækstfora prioriterer udvikling af turisme højt. Danske

Læs mere

På den måde får vi et dynamisk dokument, hvor du hele tiden kan opdatere dig på, hvordan det går med besøgscentret.

På den måde får vi et dynamisk dokument, hvor du hele tiden kan opdatere dig på, hvordan det går med besøgscentret. Version 2 den 6. november 2018 SPØRGSMÅL & SVAR OM BESØGSCENTRET FOR VERDENSARVEN Vi har lavet denne Spørgsmål & Svar for at hjælpe dig med at få indsigt i det vigtigste omkring processen ogbyggeriet af

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE BILAG 4 SØNDERVIG FERIEPARK

RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE BILAG 4 SØNDERVIG FERIEPARK RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE BILAG 4 SØNDERVIG FERIEPARK FORORD Søndervig Feriepark kommer til at bestå af op til 500 feriehuse af høj kvalitet og attraktive fællesfaciliteter bl.a. Nordeuropas største badeland

Læs mere

Plan for turismevækst Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet November 2016

Plan for turismevækst Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet November 2016 Plan for turismevækst Anne-Mette Hjalager Syddansk Universitet November 2016 Udviklingen i antal overnatninger fordelt på turismeformer. Index, 2008=100 190 170 150 130 110 90 Kyst- og naturturisme Storbyturisme

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar august 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar september 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: November 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar november 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar oktober 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: December 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2018

Destinationsmonitor Januar juli 2018 Destinationsmonitor Januar juli 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: September 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

EJERFORHOLD OG REALISERING FJELLERUP STRAND FJELLERUP STRAND

EJERFORHOLD OG REALISERING FJELLERUP STRAND FJELLERUP STRAND EJERFORHOLD OG REALISERING FJELLERUP STRAND FJELLERUP STRAND Ejerforhold og realisering Strandliv i Fjellerup Projektansøgning til Forsøgsordning for natur- og strandturisme. 1. maj 2015 Projektholder:

Læs mere

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder.

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Indledning: I hvidbogen behandles de kommentarer, som Svendborg Kommune har modtaget i forbindelse med at offentligheden er inviteret til at indsende

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2018

Destinationsmonitor Januar juni 2018 Destinationsmonitor Januar juni 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Præsentation af redegørelse og vækstmodel for turismen i Syddanmark 1 Turismekonference d. 21. oktober 2013 Hvorfor denne redegørelse? Nu skal det virke! Oplevelseserhverv

Læs mere

Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år

Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år 19. august 2014 Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år På tværs af 31 destinationer tegner sig pr 10. august 2014 følgende billede af kystturisternes oplevelse af Danmark i løbet af sommeren 2014:

Læs mere

Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme.

Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme. Til borgmesteren: Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme. Tillykke! Som det fremgik af vores mail

Læs mere

YDEROMRÅDERNES POTENTIALER

YDEROMRÅDERNES POTENTIALER YDEROMRÅDERNES POTENTIALER inviterer dig til at deltage i kampagnen Stedet tæller www.realdania.dk Stedet tæller er en Realdaniakampagne, der frem til 2016 støtter konkrete, fysiske projekter i Danmarks

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 1. BAGGRUND Situation: Nye rejsemønstre og destinationer Flere kortere ferier Ubalance i pris kvalitet Lavt investeringsniveau Lille destination

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018

Destinationsmonitor Januar december 2018 Destinationsmonitor Januar december 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere