En nærmere bestemt virksomhed i forbindelse med salg af husholdningsmaskiner anset for at være forsikringsvirksomhed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En nærmere bestemt virksomhed i forbindelse med salg af husholdningsmaskiner anset for at være forsikringsvirksomhed."

Transkript

1 Kendelse af 31. maj En nærmere bestemt virksomhed i forbindelse med salg af husholdningsmaskiner anset for at være forsikringsvirksomhed. (Holger Dock, Connie Leth og Niels Larsen) I skrivelse af 5. oktober 1993 har advokat A på vegne K A/S klaget over, at Finanstilsynet i skrivelse af 16. september 1993 (j.nr. ) bestemte, at en nærmere bestemt virksomhed som selskabet udøvede måtte antages at være forsikringsvirksomhed og derfor skulle afdækkes i et forsikringsselskab. Sagens omstændigheder. Den 30. januar 1990 afgav forsikringsselskabet B Forsikring G/S dækningstilsagn over for K A/S. Aftalen har bl.a. følgende indhold: "Det kan herved bekræftes, at B Forsikring yder forsikringsdækning for produkter solgt af K A/S og de af selskabet ejede E- og F-butikker, efter følgende vilkår. FORSIKRINGSVILKÅR: Forsikringen dækker, i indtil 5 år, overalt i Danmark, excl. Grønland og Færøerne, skade på fabriksnye genstande, (hvorpå der er udstedt forsikringsbevis, hvoraf kopi tilstilles forsikringsselskabet, efter aftalt procedure), ved hvis pludselige og uforudsete hændelser for hvilke, forsikringstager og dennes husstand er uden skyld. Forsikringen dækker subsidiært anden forsikring - og den normale 1-årige fabriksgaranti. Dækningsberettigede skader, der ikke er omfattet af fabriksgarantien, er behæftet med en selvrisiko på kr. 100,-. Med anførte selvrisiko, er forsikringen udvidet til, at omfatte differencen i selvrisiko, såfremt skaden er dækket af anden forsikring behæftet med selvrisiko. Forsikringen er omfattet af forsikringsaftaleloven. FORSIKRINGEN DÆKKER IKKE: Forsendelses- eller transportskader. Kosmetiske skader, som ikke nedsætter brugsværdien. Skader forårsaget ved brand eller kortslutning. Skade forårsaget ved normalt slid, manglende vedligeholdelse eller manglende omhu.

2 Forbrugsartikler og dele, hvor der kræves periodisk udskiftning, f.eks. rør i solarier. Efter ejerskifte, eller hvis der foretages indgreb i det forsikrede af andre end K's teknikere, eller de af K's anviste reparatører. Skade, såfremt der afgives urigtige oplysninger, eller hvis forhold, der er væsentlige for regulering af skaden forties. Skade der indtræder som en direkte eller indirekte følge af jordskælv, andre naturforstyrrelser, krig, krigslignende operationer, neutralitetskrænkelser, foranstaltninger til værn imod sådanne, borgerkrig, oprør eller borgerlige uroligheder. Skader der direkte eller indirekte står i forbindelse med atomkernereaktioner, f.eks. kernespaltning (fission), kernesammensmeltning (fusion) og radioaktivt henfald, hvad enten sådan skade indtræder i krigstid eller fredstid. ERSTATNINGSGRUNDLAG: Ny tilsvarende genstand, som den forsikrede, eller reparation. Afskrivning foretages med 15% p.a. af nyværdien, for genstande over 3 år gamle. SKADEREGULERING: Ved skade eller tab, skal der straks ske anmeldelse til sælger. Gyldigt forsikringsbevis skal forevises. Ved tyveri skal der også ske anmeldelse til politiet, og eget forsikringsselskab, hvori der måtte være tegnet indboforsikring. Skaderegulering foretages af sælger, der skal optage skadeanmeldelse, hvoraf selskabet skal tilstilles kopi. Såfremt andre dækningsberettigede skader måtte være omfattet af skadelidtes egen forsikringsdækning, er sælger pligtig til, at drage omsorg for, at skaden anmeldes til skadelidtes "eget" selskab. I tvivlstilfælde skal der rettes henvendelse til B Forsikring. Hvis der er ydet erstatning for en mistet genstand, har selskabet forholdsmæssigt ejendomsret til genstanden, svarende til den procentuelle erstatning der er ydet, såfremt genstanden kommer til veje. Efter, en evt. skade er reguleret, har forsikringstager og selskab ret til, at opsige forsikringsaftalen med en måneds varsel. FORSIKRINGSPRÆMIE:

3 For genstande til en salgspris, af under kr ,- incl. moms, andrager præmien kr. 285,-, for forsikringsperioden. For genstande til en salgspris, af over kr ,- incl. moms, andrager præmien kr. 350,- for forsikringsperioden. SELVRISIKO: K A/S bærer en selvrisiko på kr ,- af enhver dækningsberettiget skade, på forsikringsgenstande til en salgspris, af under kr ,- incl. moms. For genstande til en salgspris over kr ,- incl. moms, andrager selvrisiko kr. 500,-. Den for forsikringstager gældende selvrisiko tilfalder K A/S. PRÆMIEBEREGNINGSGRUNDLAG: Der udbetales en forskudspræmie svarende til et forventet antal udstedte forsikringsbeviser pr. kvartal. (Forskudspræmien fastsættes efter nærmere forhandling). Mod den anførte selvrisiko ydes en præmierabat på kr. 285,-, excl. stempelafgift, for genstande hvis salgspris er under kr ,- incl. moms. For genstande, hvis salgspris er over kr ,- incl. moms, andrager reduktionen i præmien kr. 190,-. Præmien andrager således kr. 160,- incl. stempelafgift, for forsikrede genstande hvis værdi overstiger kr ,- incl. moms. Såfremt den procentuelle del af udfærdigede forsikringsbeviser, for genstande til en værdi over kr ,- incl. moms, andrager under 60% af det samlede antal, forbeholder selskabet sig ret til, at genforhandle præmien. FORSIKRINGSPERIODE: Forsikringsperiode er aftalt til 5 år. FORSIKRINGSBEVISER/POLICE: Ifølge aftale udarbejder K A/S forsikringsbeviser, i samarbejde med B Forsikring, i to forskellige farver med fortløbende numre. Police dækkende i henhold til nærværende udarbejdes af B Forsikring." Købere af husholdningsmaskiner, der herefter tegnede en forsikring, fik udleveret et forsikringsbevis - jfr. ovenfor - benævnt 5 års total-forsikring. Den præmie køberne skulle betale

4 for forsikringen androg 325 kr. ved køb af produkter til under 3000 kr. og 425 kr. ved produkter over 3000 kr. Uddrag af forsikringsvilkårene i policen udstedt til K A/S var optrykt som forsikringsbetingelser på bevisets bagside. Kopi af sådant forsikringsbevis er optaget som bilag 1 til kendelsen. Tilsvarende bevis findes ved køb af produkter til over 3000 kr. Den 28. oktober 1992 udtalte Finanstilsynet, at produktet 5 års total-forsikring efter tilsynets opfattelse var en forsikringsydelse, der i henhold til 5 i lov om forsikringsvirksomhed skulle afdækkes i et forsikringsselskab med koncession. Forsikringsydelsen var - udtalte tilsynet - efter de foreliggende oplysninger afdækket i B Forsikring G/S, idet "dette forsikringsselskab står som forsikringsyder i de indsendte standardkontrakter [forsikringsbeviser] på "5-års Total- Forsikring", hvor det fremgår, at det er forsikringsbevis nr. xxxx fra B Forsikring G/S, samt at ydelsen tilfalder køber (forsikringstageren), jf. de på standardkontrakterne [forsikringsbeviserne] trykte forsikringsbetingelser". I slutningen af maj 1993 blev Finanstilsynet opmærksom på, at dækningstilsagnet af 30. januar 1990 var blevet ændret ved tillæg af 2. december Tillægget har følgende indhold: "FORSIKRINGSPRÆMIE K A/S's indbetalinger af forsikringspræmie hidtil i henhold til den hidtidige aftale dækker præmiebetalingen indtil 1. august 1996, og K A/S skal ikke indbetale yderligere. Fra den 1. august 1996 udgør den fremtidige forsikringspræmie kr ,00 pr. halvår, og betales første gang den 1. august 1996 for perioden 1. august 1996 til 31. januar SELVRISIKO K A/S har en selvrisiko på 100% af den til enhver tid dækningsberettigede skade. Til gengæld herfor oppebærer K A/S den forsikringspræmie, som opkræves hos kunden. Kun i tilfælde af, at K A/S på grund af ophør med virksomhed som følge af konkurs, betalingsstandsning eller anden tilsvarende insolvens ikke længere kan foretage reparationerne eller anden dækning i henhold til den til kunden udstedte forsikringspolice, skal B Forsikring over for forsikringstageren dække forsikringsbegivenheden i henhold til det af K A/S på vegne B Forsikring udstedte forsikringsbevis. FORSIKRINGSPERIODEN Nærværende forsikringsaftale kan opsiges med 12 måneders varsel af hver af parterne. Dog kan B Forsikring tidligst opsige aftalen til den 1. august 1996, idet dog alle forsikringsbeviser, der er udarbejdet af K A/S inden forsikringsperiodens udløb, stadig er omfattede af aftalen. Dækningstilsagn af 30. januar 1990 med tilhørende forsikringspolice er iøvrigt uændret."

5 Om baggrunden for aftalen af 2. december 1992 fremgår af skrivelse af 29. juli 1992 fra direktør C, B Forsikring G/S, til direktør D, K, følgende: "Vi har analyseret vor K-aftale og fundet, at tiden er inde til nogle ændringsovervejelser. I den forløbne tid har B Forsikring netto modtaget ca. kr , hvilket iøvrigt nøje svarer til det beløb, som K's adm. direktør i indledende samtaler foreslog som årlig maksimumssum til selskabet! Vort forslag er, at K fremover beholder den samlede præmie, for til gengæld at afdække fremtidige skader på produkterne. Omregnet svarer dette til en "afgift" på ca. kr pr. år i den 5-års tidsperiode, som er aftalt ( ). Dette forekommer efter vort skøn som en rimelig betaling for at kunne benytte betegnelsen "på forsikringsmæssig basis". Som underbyggelse af forslaget vil jeg fremhæve, at dir. D i forhandlingerne dengang udtrykte, at K gerne selv påtog sig det samlede arrangement (såvel præmiesom skadesiden); også fordi man havde fuld tillid til egne produkter. Jeg kan altså nu slutte op om forslaget imod - naturligvis - omtalte afgift, også fordi ordningen på forskellig måde ikke har kunnet leve op til de forventninger, som vi på basis af oplysninger fra K havde stillet til ordningen. En anden grund til ændring af ordningen: De reparationer, der udføres på disse nye hårde hvidevarer fra K, har en forbløffende høj gennemsnitspris (indtil nu på ca. kr ,- pr. skade!). Ved at overgå til det foreslåede afgiftssystem er dette helt K's egen sag, idet reparationssiden som bekendt er en intregreret del af den samlede K- virksomhed. Afslutningsvis: En fast, årlig afgift for at kunne benytte betegnelsen "på forsikringsmæssig basis" forekommer - efter de første års erfaring - som det mest redelige. I længden kan ingen leve af at overlade uforholdsmæssig større byrder på andre, hvilket vi har lov til at tro, heller aldrig har været intentionen fra K's side. Ved at rette op på misforholdet nu, vil grunden til et eventuelt fortsat samarbejde på afgiftsbasis være lagt, når denne ordning ophører pr Indtil en afklaring af forholdet vil vi anmode om, ikke at få tilsendt præmiechecks og erstatningsandragender. Skulle dette alligevel passere, vil vi tillade os at returnere sådanne." Den 24. juni 1993 anmodede Finanstilsynet K A/S om en udtalelse, idet det var tilsynets opfattelse, at tillægget til dækningstilsagnet betød, at K A/S nu selv drev forsikringsvirksomhed, som skulle afdækkes i et forsikringsselskab med koncession. Den 5. juli 1994 svarede advokat A på selskabets vegne, at selskabet fortsat var af den opfattelse, at der var forsikringsdækning for de forsikringsbeviser, der blev udstedt til købere af selskabets produkter, forstået på den måde, at B Forsikring G/S nu alene forsikrede mod K A/S insolvens. Advokaten foreslog, at man eventuelt

6 kunne ændre forsikringsbeviserne til garantibeviser, således at K A/S i stedet ydede en udvidet garanti imod vederlag, og således at B Forsikring G/S stadig indestod for K A/S' insolvens. Med telefax af 14. september 1993 modtog Finanstilsynet fra B Forsikring G/S kopi af de forsikringsbeviser, som K A/S nu udleverede til de købere af selskabets produkter, som tegnede forsikring. Det fremgik heraf, at beviserne var identiske med dem, man hidtil havde udleveret. I den påklagede skrivelse af 16. september 1993 skrev Finanstilsynet til K A/S: "... Tilsynet har efter det i skrivelse herfra af 24. juni 1993 anførte om indholdet af dokumenter vedrørende forsikringsordningen og de i øvrigt foreliggende oplysninger på ny overvejet sagen. Det er herefter tilsynets opfattelse, at selskabets virksomhed i forbindelse med den omhandlede forsikringsordning over for købere af selskabets produkter må antages at være forsikringsvirksomhed og at B Forsikring G/S alene dækker den forsikringsmæssige risiko i tilfælde af selskabets insolvens. Forsikringsvirksomhed må efter 5 i lov om forsikringsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 657 af 10. august 1993 kun udøves af aktieselskaber og gensidige selskaber, der har fået tilladelse (koncession) af Finanstilsynet hertil. Selskabets virksomhed - og de endnu op til 5 år løbende kontrakter - er derfor i strid med lov om forsikringsvirksomhed. Tilsynet anmoder derfor selskabet om at træffe foranstaltning til, at den pågældende forsikringsvirksomhed søges afdækket i et forsikringsselskab..." I en redegørelse om sagen af 29. november 1993 har Finanstilsynet fastholdt afgørelsen og bl a. udtalt: "En forsikringsaftale defineres som udgangspunkt som en aftale om overtagelse af en risiko for en uvis begivenheds indtræden mod et vederlag, der kan beregnes statistisk, jf. hertil "Dansk Forsikringsret" af Preben Lyngsø, 6. udgave, side 37. Forsikringsvirksomhed kan alene udøves af - aktieselskaber, gensidige selskaber og tværgående pensionskasser, der har fået tilladelse(koncession) af Finanstilsynet,... jf. lov om forsikringsvirksomhed 5. Overtrædelse heraf straffes med bøde, jf. lov om forsikringsvirksomhed 260. Dækningsaftalen af 30. januar 1990 anses som en forsikring omfattet af forsikringsklasse 9. Tillægget til dækningsaftale af 2. december 1992 betragtes som

7 en kreditforsikring svarende til forsikringsklasse 14, jf. tilsynets bekendtgørelse nr. 552 af 30. juni 1993, 7. Selvrisiko er almindelig anerkendt i dansk forsikringspraksis, således at selvrisikobeløbet skal fratrækkes det beløb, hvortil skaden er opgjort, jf. "Dansk Forsikringsret", side 242. Ved etablering af en 100%-selvrisiko bliver der tale om omgåelse af bestemmelserne i lov om forsikringsvirksomhed om, at forsikringsvirksomhed kun må ske i et forsikringsselskab, der har koncession. Når det tillige aftales, at forsikringsselskabet ikke modtager de opkrævede præmier og ikke dækker skader, og forsikringsvirksomheden således ikke udøves af forsikringsselskabet, er der tale om overtrædelse af lov om forsikringsvirksomhed. Ligeledes er det ikke usædvanligt, at forsikringstagere og forsikrede er forskellige personer (som i den konkrete sag K A/S som forsikringstager og køberne af hvidevarer som de forsikrede). Hvorvidt der er sket overtrædelse af markedsføringsloven i forbindelse med udstedelse af policer, hvorpå B Forsikring G/S' navn optræder, er der ikke taget stilling til for nærværende." I udtalelser af 1. februar 1994 og 15. marts 1994 har Finanstilsynet supplerende udtalt, at der heller ikke fra tilsynets side er taget stilling til, i hvilket omfang forsikringstagerne eventuelt måtte kunne rette krav mod B Forsikring G/S, idet det ikke er afgørende for sagen. Det afgørende er derimod, at det af tillægget til dækningstilsagnet fremgår, at kun i tilfælde af K A/S ophør i forbindelse med konkurs, betalingsstandsning eller anden tilsvarende insolvens skal B Forsikring G/S over for forsikringstageren dække forsikringsbegivenheden. Ved indgåelse af aftale i form af tillægget påtager K A/S sig en 100%-selvrisiko i forbindelse med, at selskabet alene modtager det fulde præmiebeløb, og at selskabet alene påtager sig at dække opståede skader. Dette aspekt er for tilsynet det afgørende i relation til den af K A/S udøvede aktivitet. Ved at K A/S selv påtager sig den nævnte risiko overtræder selskabet 5 i lov om forsikringsvirksomhed. I klageskrivelsen og i supplerende skrivelser af 16. december 1993 og 2. marts 1994 har advokat A gjort gældende, at K A/S ikke udøver forsikringsvirksomhed. Der er derimod tale om, at K A/S har indgået en aftale med B Forsikring G/S om at udstede forsikringsbeviser på vegne B Forsikring G/S. Den enkelte forsikringstager får således en police udstedt af et koncessioneret selskab, der direkte er forpligtet over for forsikringstagerne på de i policen anførte vilkår. Ved udstedelsen af policerne har K A/S virket som befuldmægtigede for B Forsikring G/S. At det mellem B Forsikring G/S og K A/S nærmere er aftalt, hvilken risiko K A/S har ændrer ikke, at der er forsikringsdækning - heller ikke selvom der ved dækningstilsagnstillægget af 2. december 1992 er aftalt en selvrisiko på 100%, og at B Forsikring G/S kun skal dække over for kunder i tilfælde af K A/S insolvens. Forsikringstagerens kontraktspartner er B Forsikring G/S, og forsikringstageren kan på et hvilket som helst tidspunkt rette henvendelse til B Forsikring G/S, og er der tale om en dækningsberettiget skade, er B Forsikring G/S forpligtet til at betale. Der er set i relation til den forsikringstager, der har forsikret sig hos B Forsikring G/S efter ændringen af aftalen ved dækningstilsagnstillægget ikke sket nogen ændring i forhold til de forsikringstagere, der har forsikret sig før dette tidspunkt. Ordningen er på alle måder i forhold til forsikringstagerne uændret. Forskellen er alene i forholdet

8 mellem K A/S og B Forsikring G/S. I dette forhold har K A/S påtaget sig at dække alle forsikringsbegivenheder på alle udstedte policer, såvel policer udstedt før som efter tillægget til dækningstilsagnet. Det er derfor ikke korrekt, når tilsynet har udtalt, at K A/S alene påtager sig at dække opståede skader. Dette er kun korrekt i forhold til B Forsikring G/S, men ikke i forhold til forsikringstagerne. Hvorledes forholdet er mellem K A/S og B Forsikring G/S er sagen uvedkommende, blot den enkelte forsikringstagers retsstilling ikke forringes i henhold til gældende regler, hvilket ikke er tilfældet. Ved skrivelse af 18. maj 1994 anmodede advokat A om klagesagen måtte blive stillet i bero. Klagesagen har herefter med Finanstilsynets accept været stillet i bero. Den 23. november 1994 meddelte ankenævnet advokat A, at nævnet stillede sagen i bero i yderligere en måned, men at der herefter ikke ville blive givet yderligere udsættelse. Ankenævnet udtaler: Det følger af aftalen af 2. december 1992 mellem K A/S og B Forsikring G/S, at K A/S, der indgår aftalerne med kunderne, oppebærer kundernes præmiebetalinger, hvortil skadesanmeldelse indgives, af hvem skadesvurdering foretages og som afhjælper skaden, selv bærer risikoen for forsikringsbegivenhedens indtræden, idet genforsikringen i B Forsikring G/S alene vedrører afdækning af K A/S' egen risiko for betalingsudygtighed i tilfælde af insolvens. Som følge heraf tiltrædes Finanstilsynets afgørelse af 16. september 1993, hvorefter virksomheden er omfattet af 5 i lov om forsikringsvirksomhed.

Et automobilselskabs sikringsordning om bugsering m.v. som følge af fabrikations- og materialefejl ikke anset som forsikringsvirksomhed.

Et automobilselskabs sikringsordning om bugsering m.v. som følge af fabrikations- og materialefejl ikke anset som forsikringsvirksomhed. Kendelse af 27. november 1996. 96-89.925. Et automobilselskabs sikringsordning om bugsering m.v. som følge af fabrikations- og materialefejl ikke anset som forsikringsvirksomhed. Lov om forsikringsvirksomhed

Læs mere

Køle- og/eller dybfrostforsikring Forsikrings betingelser 1981 Nr. 63-1

Køle- og/eller dybfrostforsikring Forsikrings betingelser 1981 Nr. 63-1 Køle- og/eller dybfrostforsikring Forsikrings betingelser 1981 Nr. 63-1 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 43 58 55 73 Forsikrings-Aktieselskabet Alka CVR-nr. 31 45 23

Læs mere

Ran og røveri fra ekspeditionslokale

Ran og røveri fra ekspeditionslokale Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

TDK_4569_3 28/04/03 15:57 Side 1

TDK_4569_3 28/04/03 15:57 Side 1 TDK_4569_3 28/04/03 15:57 Side 1 TDK_4569_3 28/04/03 15:57 Side 3 Indhold Vilkår for ingeniøransvarsforsikring 1. Forsikringens omfang 4 2. Geografisk dækningsområde 4 3. Undtagelser 5 4. Selvrisiko 6

Læs mere

Forsikringsbetingelser FÆLLESBETINGELSER ERHVERV

Forsikringsbetingelser FÆLLESBETINGELSER ERHVERV Forsikringsbetingelser FÆLLESBETINGELSER ERHVERV VERSION 30-501 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Fællesbetingelser

Læs mere

FORSIKRINGS BETINGELSER

FORSIKRINGS BETINGELSER FORSIKRINGS BETINGELSER Rådhuspladsen 4-1550 København V (Hovedkontor) Web: www.icareforsikring.dk - Email: mail@icareforsikring.dk Tlf: 70 30 22 88 Cvr. Nr. 36028513 Bank: Handelsbanken: Reg nr 7636 Konto

Læs mere

Fællesbetingelser for ERHVERV. Indholdsfortegnelse: Betingelsesnr. 2200.00.01

Fællesbetingelser for ERHVERV. Indholdsfortegnelse: Betingelsesnr. 2200.00.01 Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Fællesbetingelser for ERHVERV Indholdsfortegnelse: 1 Lovgivning m.v. 2 Ved skadetilfælde 2.1 Anmeldelse af skade 2.2 Afværgelse af skade 2.3 Udbedring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Køle- Dybfrostforsikring. (udgave per )

Forsikringsbetingelser for Køle- Dybfrostforsikring. (udgave per ) Forsikringsbetingelser for Køle- Dybfrostforsikring (udgave per. 1.12.2008) Indholdsfortegnelse 1 Hvad dækkes 2 Undtagelse 3 Generelle undtagelser 4 Forhold i skadetilfælde 5 Underforsikring 6 Selvrisiko

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Kollektiv ulykkesforsikring - arbejdsskadeydelser

Forsikringsbetingelser. for. Kollektiv ulykkesforsikring - arbejdsskadeydelser Betingelser nr. 204401 Forsikringsbetingelser for Kollektiv ulykkesforsikring - arbejdsskadeydelser KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Et brillefirmas sikringsordning om køb af ny brille med rabat i tilfælde af tyveri m.v. ikke anset som forsikringsvirksomhed.

Et brillefirmas sikringsordning om køb af ny brille med rabat i tilfælde af tyveri m.v. ikke anset som forsikringsvirksomhed. Kendelse af 27. november 1996. 96-73.098. Et brillefirmas sikringsordning om køb af ny brille med rabat i tilfælde af tyveri m.v. ikke anset som Lov om forsikringsvirksomhed 1, stk. 1. (Mads Bryde Andersen,

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Borgmesterkædeforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Borgmesterkædeforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen "A Danmark A/S mod Finanstilsynet".

K har endvidere ved skrivelse af 13. november 2000 anmodet om at indtræde i ankenævnssagen A Danmark A/S mod Finanstilsynet. Kendelse af 8. marts 2001. 00-177.318. Aktindsigt nægtet. Der var ikke grundlag for at lade klageren indtræde i en verserende sag, der vedrørte hans pensionsforhold. Lov om forsikringsvirksomhed 66 a og

Læs mere

FORSIKRINGS BETINGELSER

FORSIKRINGS BETINGELSER FORSIKRINGS BETINGELSER Rådhuspladsen 4-1550 København V (Hovedkontor) Web: www.icareforsikring.dk - Email: mail@icareforsikring.dk Tlf: 70 30 22 88 Cvr. Nr. 36028513 Bank: Handelsbanken: Reg nr 7636 Konto

Læs mere

Forsikringsbetingelser for Hundeforsikring

Forsikringsbetingelser for Hundeforsikring Forsikringsbetingelser for Hundeforsikring Indholdsfortegnelse for Hundeforsikring 1. Fællesbestemmelser 1.1. Hvornår skal præmien m.m. betales? 1.2. Hvordan indeksreguleres forsikringssummer og præmie?

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Køleforsikring for dybfrostvarer. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Køleforsikring for dybfrostvarer. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Skovbrandforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Erhvervsansvarsforsikring for mobilkraner

Erhvervsansvarsforsikring for mobilkraner Betingelser nr. 502802 Forsikringsbetingelser for Erhvervsansvarsforsikring for mobilkraner KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Vilkår. Fritidshus indbo

Vilkår. Fritidshus indbo Vilkår Fritidshus indbo 5343-2 August 1998 Justitsministeriets tekst til oplysning om fortrydelsesret ved forsikringsaftaler Fortrydelsesret Efter kapitel 4 a i lov om visse forbrugeraftaler, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Lovbekendtgørelse nr. 419 af 1. maj 2007 Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Herved bekendtgøres lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber, jfr. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Godsansvarsforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Godsansvarsforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. 502502 Forsikringsbetingelser for Godsansvarsforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for godsansvarsforsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Borgmesterkædeforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Borgmesterkædeforsikring Betingelser nr. 600302 Forsikringsbetingelser for Borgmesterkædeforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for

Læs mere

Køleforsikring for dybfrostvarer

Køleforsikring for dybfrostvarer Betingelser nr. 600102 Forsikringsbetingelser for Køleforsikring for dybfrostvarer KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Ansvarsforsikring i forbindelse med motorløb

Ansvarsforsikring i forbindelse med motorløb Betingelser nr. 508401 Forsikringsbetingelser for Ansvarsforsikring i forbindelse med motorløb KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Ansvarsforsikring for bestyrelsesmedlemmer

Ansvarsforsikring for bestyrelsesmedlemmer Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Materieldriftstab 1. Forsikringens omfang 1.1. Tab som erstattes I overensstemmelse med nedennævnte vilkår dækker forsikringen for den i policen

Materieldriftstab 1. Forsikringens omfang 1.1. Tab som erstattes I overensstemmelse med nedennævnte vilkår dækker forsikringen for den i policen Materieldriftstab 1. Forsikringens omfang 1.1. Tab som erstattes I overensstemmelse med nedennævnte vilkår dækker forsikringen for den i policen anførte dækningsperiode jf. 1.3. forsikringstagerens tab

Læs mere

FRONTRUDEFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR F

FRONTRUDEFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR F FORSIKRINGSBETINGELSER BETINGELSESNR. 52.01F INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Forsikringens oprettelse og ikrafttrædelse...3 2.0 Hvad er dækket af forsikringen?...3 3.0 Hvor dækker forsikringen?...3 4.0 Ændringer

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Skovbrandforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr.

Forsikringsbetingelser. for. Skovbrandforsikring. KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf , CVR-nr. Betingelser nr. Forsikringsbetingelser for Skovbrandforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for skovbrandforsikring

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Fællesbetingelser - Erhvervsforsikring. Bet. nr

Fællesbetingelser - Erhvervsforsikring. Bet. nr Fællesbetingelser - Erhvervsforsikring Bet. nr. 2200.00.01 Aftalegrundlaget Din Erhvervsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05)

Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05) Vilkår for professionel ansvarsforsikring (06/05) 1. HVEM ER SIKRET Forsikringen dækker forsikringstageren og de personer, der er i forsikringstagerens tjeneste. 2. DEFINITIONER 2.1. Forsikringssum Policens

Læs mere

Erhvervsansvarsforsikring for kraner

Erhvervsansvarsforsikring for kraner Betingelser nr. 502402 Forsikringsbetingelser for Erhvervsansvarsforsikring for kraner KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Professionel ansvarsforsikring for kommuner

Professionel ansvarsforsikring for kommuner Betingelser nr. 508506 Forsikringsbetingelser for Professionel ansvarsforsikring for kommuner KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Hus- og grundejeransvarsforsikring

Hus- og grundejeransvarsforsikring Betingelser nr. Forsikringsbetingelser for Hus- og grundejeransvarsforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for

Læs mere

Forsikringsbetingelser SKURVOGN

Forsikringsbetingelser SKURVOGN SKURVOGN 005-0..009 A 4 5 6 7 8 9 B 0 4 5 6 6 7 8 9 0 Hvad omfatter forsikringen Hvem er dækket af forsikringen Hvor dækker forsikringen KASKOFORSIKRING Hvilke skader dækker forsikringen Udstrømning af

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Ansvarsforsikring forurening - landbrug

Forsikringsbetingelser. for. Ansvarsforsikring forurening - landbrug Betingelser nr. 503002 Forsikringsbetingelser for Ansvarsforsikring forurening - landbrug KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Betingelser for professionel ansvarsforsikring. for bilsyn

Betingelser for professionel ansvarsforsikring. for bilsyn Betingelser for professionel ansvarsforsikring for bilsyn Indholdsfortegnelse 1 Hvem er sikret...2 2 Definitioner...2 2.1 Forsikringssum...2 2.2 Erstatningskrav rejst...2 3 Hvem er dækket...2 4 Hvad er

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Maskin-all-risksforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Maskin-all-risksforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Frivillig Arbejdsskadeforsikring

Frivillig Arbejdsskadeforsikring Frivillig Arbejdsskadeforsikring Forsikringsbetingelser nr. 57-01 gældende fra 1. oktober 2011 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 43 58 55 73 Forsikrings-Aktieselskabet

Læs mere

Hus- og grundejeransvarsforsikring

Hus- og grundejeransvarsforsikring Betingelser nr. Forsikringsbetingelser for Hus- og grundejeransvarsforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for hus- og grundejeransvarsforsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Udvidet Forsikring Radio/TV Forsikringsbetingelser nr gældende fra 1. oktober 2009

Udvidet Forsikring Radio/TV Forsikringsbetingelser nr gældende fra 1. oktober 2009 Udvidet Forsikring Radio/TV Forsikringsbetingelser nr. 646-10 gældende fra 1. oktober 2009 Fortrydelsesret Fortrydelsesretten gælder alene for private forbrugerforsikringer. Du har ret til at fortryde

Læs mere

Ansvarsforsikring for plejeanbragte

Ansvarsforsikring for plejeanbragte Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser SKURVOGN KASKOFORSIKRING 0105

Forsikringsbetingelser SKURVOGN KASKOFORSIKRING 0105 Forsikringsbetingelser SKURVOGN KASKOFORSIKRING 0105 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Skurvogn Kaskoforsikring

Læs mere

Kaskoforsikring for selvkørende arbejdsmaskiner

Kaskoforsikring for selvkørende arbejdsmaskiner Betingelser nr. 101402 Forsikringsbetingelser for Kaskoforsikring for selvkørende arbejdsmaskiner KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf 77 32 50 00, CVR-nr.: 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Tyveriforsikring for knallert. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Tyveriforsikring for knallert. Betingelser nr Gjensidige Forsikring A.C. Meyers Vænge 9 DK-2450 København SV Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring ASA,

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Maskinhaveriforsikring. Betingelser nr. 601810

Forsikringsbetingelser for. Maskinhaveriforsikring. Betingelser nr. 601810 Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Stormskade- og hærværksforsikring på telte og boblehaller

Stormskade- og hærværksforsikring på telte og boblehaller Betingelser nr. 600801 Forsikringsbetingelser for Stormskade- og hærværksforsikring på telte og boblehaller KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Hus- og grundejeransvarsforsikring

Hus- og grundejeransvarsforsikring Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Glasforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Glasforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Filmforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Filmforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

HUNDEANSVARSFORSIKRING

HUNDEANSVARSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER Yderligere oplysninger Yderligere oplysninger om dækningerne på denne forsikring kan fås på www.first.dk, www.forsikringsoplysningen.dk eller www.ankeforsikring.dk. Aftalegrundlag

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende Betingelser nr. 800402 Forsikringsbetingelser for Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

Codan Care Forsikringsbetingelser

Codan Care Forsikringsbetingelser Fællesbetingelser for Codan Care - gruppeforsikringer i Codan Forsikring A/S (i det følgende kaldet Codan) i tilslutning til lovbekendtgørelse nr. 726 af 24. oktober 1986 om forsikringsaftaler med senere

Læs mere

HUNDEANSVARSFORSIKRING

HUNDEANSVARSFORSIKRING HUNDEANSVARSFORSIKRING FORSIKRINGSVILKÅR Marts 2017 Version 17:1 Forsikringsgiver er WaterCircles Forsikring ASA (Org.nr. 915 495 486, Norge) og repræsenteres i Danmark af WaterCircles Danmark A/S (Cvr.nr.

Læs mere

HUNDEANSVARSFORSIKRING

HUNDEANSVARSFORSIKRING HUNDEANSVARSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER April 2013 Version 13:1 Forsikringsgiver er If P&C Insurance Company Ltd.(If Vahinkovakuutusyhtiö Oy) cvr.nr. 1614120-3 00025 IF, Finland og repræsenteres

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides.

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides. Side 1 af 6 PROFESSIONEL ANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser MI-95-02 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Forsikringens omfang Forsikringen dækker det erstatningsansvar,

Læs mere

Ansvarsforsikring for plejeanbragte

Ansvarsforsikring for plejeanbragte Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

KENDELSE. Sælger indhentede selv en tilstandsrapport på ejendommen. Rapporten var dateret den 15. februar 2007.

KENDELSE. Sælger indhentede selv en tilstandsrapport på ejendommen. Rapporten var dateret den 15. februar 2007. 1 København, den 26. oktober 2009 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Søren Villadsen Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for

Forsikringsbetingelser. for Betingelser nr. 202806 Forsikringsbetingelser for Kollektiv ulykkesforsikring for studerende under social- og sundhedsuddannelsens indgangsår samt den videregående uddannelse til sygeplejerske inkl. tandskadedækning

Læs mere

Vilkår for. Køle- og dybfrostforsikring

Vilkår for. Køle- og dybfrostforsikring Vilkår for Køle- og dybfrostforsikring December 1992 Andre oplysninger Personoplysninger mv. Som kunde har du naturligvis mulighed for at se, hvilke personoplysninger vi har om dig. Det vil typisk være

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende:

Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01. Indholdsfortegnelse. For private forsikringer gælder følgende: Familiens bedste forsikringsselskab Aros Knallertansvarsforsikring Forsikringsbetingelser M46-01 Forsikringsaftalen med Aros Forsikring udgøres af policen, eventuelle policetillæg og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING

Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING Forsikringsbetingelser NETBANKFORSIKRING VERSION 30-601 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Netbankforsikring

Læs mere

Vilkår for. Fritidshus indbo

Vilkår for. Fritidshus indbo Vilkår for Fritidshus indbo 5343-1 August 1982 Justitsministeriets tekst til oplysning om fortrydelsesret ved forsikringsaftaler Fortrydelsesret Efter kapitel 4 a i lov om visse forbrugeraftaler, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Hundeforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst

Hundeforsikring. Forsikringsbetingelser version 01-02. Administration ProSam Forsikring Agentur A/S Vestervænget 6, 8381 Tilst Hundeforsikring Forsikringsbetingelser version 01-02 JULI 2012 Administration Vestervænget 6, 8381 Tilst Telefon: 70 228 448 Email: mail@prosam.dk Web: prosam.dk Cover underwritten 100% by Qudos Insurance

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Kollektiv ulykkesforsikring for personer der deltager i dykning/bjergbestigning/ klippeklatring inkl. tandskadedækning

Kollektiv ulykkesforsikring for personer der deltager i dykning/bjergbestigning/ klippeklatring inkl. tandskadedækning Betingelser nr. 202102 Forsikringsbetingelser for Kollektiv ulykkesforsikring for personer der deltager i dykning/bjergbestigning/ klippeklatring inkl. tandskadedækning KommuneForsikring A/S Krumtappen

Læs mere

Sælgeransvarsforsikring. Almindelige forsikringsbetingelser nr. DBF

Sælgeransvarsforsikring. Almindelige forsikringsbetingelser nr. DBF Sælgeransvarsforsikring Almindelige forsikringsbetingelser nr. DBF.19.1.19 Indhold 1. Sikrede 2. Forsikringens dækningsomfang 3. Betingelser for dækning 4. Hvilke forhold er dækket 5. Anmeldelse af skaden

Læs mere

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser

Knallertforsikring. Forsikringsbetingelser Knallertforsikring Forsikringsbetingelser 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE AFSNIT 1 FORSIKRINGENS OMFANG... 4 1.0 SIKREDE PERSONER...4 2.0 DÆKNINGSOMRÅDE...4 3.0 HVAD DÆKKER FORSIKRINGEN?...4 4.0 DÆKNINGSSUMMER...4

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Udgifter i forbindelse med forureningsuheld. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Udgifter i forbindelse med forureningsuheld. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Betingelser. Sælgeransvarsforsikring. Nr. 5153

Betingelser. Sælgeransvarsforsikring. Nr. 5153 Betingelser Sælgeransvarsforsikring Sælgeransvarsforsikring Nr 5153 5153 Sælgeransvar Side 2 Indholdsfortegnelse Side 3 1 Sælgeransvarsforsikring 1 Hvem er dækket 4 2 Ved skade 4 3 Anden forsikring 4 4

Læs mere

Almindelige forsikringsbetingelser for Skandia Bonuspension

Almindelige forsikringsbetingelser for Skandia Bonuspension Almindelige forsikringsbetingelser for Skandia Bonuspension Nr. 94 14 Indhold 1. Aftalegrundlag... 2 2. Antagelse og ikrafttræden... 2 3. Præmiebetaling... 2 4. Pristalsregulering... 3 5. Dækning ved død...

Læs mere

2. Forsikringen dækker udgifter afholdt af sikrede som følge af et dækningsberettiget direkte økonomisk tab, forårsaget ved netbankindbrud.

2. Forsikringen dækker udgifter afholdt af sikrede som følge af et dækningsberettiget direkte økonomisk tab, forårsaget ved netbankindbrud. FORSIKRING FOR NETBANKINDBRUD ALMINDELIGE BETINGELSER For forsikringen gælder reglerne i lov nr. 999 af 5. oktober 2006, med senere ændringer om forsikringsaftaler, for så vidt de ikke er fraveget ved

Læs mere

Alkohol- og Misbrugsafvænning

Alkohol- og Misbrugsafvænning MØLHOLM Forsikring A/S Finlandgade 1 5100 Odense C Tlf.: 65 20 21 20 Fax: 65 20 21 21 Alkohol- og Misbrugsafvænning med behandlingsgaranti Forsikringsbetingelser 1. januar 2012 Mølholm Alkohol- og Misbrugsafvænning:

Læs mere

EDB- OG SVAGSTRØMSFORSIKRING MEROMKOSTNINGSFORSIKRING DATABÆRERFORSIKRING

EDB- OG SVAGSTRØMSFORSIKRING MEROMKOSTNINGSFORSIKRING DATABÆRERFORSIKRING EDB- OG SVAGSTRØMSFORSIKRING MEROMKOSTNINGSFORSIKRING DATABÆRERFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER 340-1 ALMINDELIGE FORSIKRINGSBETINGELSER i tilslutning til lov om forsikringsaftaler AFSNIT NR. HOVEDAFSNIT

Læs mere

Hus- og grundejeransvarsforsikring

Hus- og grundejeransvarsforsikring Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER. for. FRIVILLIG GRUPPELIVSFORSIKRING (fsp) AP PENSION LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB (AP PENSION)

FORSIKRINGSBETINGELSER. for. FRIVILLIG GRUPPELIVSFORSIKRING (fsp) AP PENSION LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB (AP PENSION) FORSIKRINGSBETINGELSER for FRIVILLIG GRUPPELIVSFORSIKRING (fsp) i AP PENSION LIVSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB (AP PENSION) INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning til forsikringsbetingelserne 1 Indtrædelse 2 Udbetaling

Læs mere

Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsvilkår nr

Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring. Forsikringsvilkår nr Lovpligtig Arbejdsskadeforsikring Forsikringsvilkår nr. 590.1 Indholdsfortegnelse 1 FORSIKRINGENS OMFANG... 1 2 FORSIKRINGENS IKRAFTTRÆDEN... 1 3 FORSIKRINGSTAGERENS OPLYSNINGSPLIGT... 1 4 PRÆMIENS BEREGNING...

Læs mere

Fortrydelsesret. Andre oplysninger

Fortrydelsesret. Andre oplysninger Fortrydelsesret Du har ret til at fortryde din bestilling Ifølge forsikringsaftalelovens 34 i kan du fortryde, at du har bestilt forsikringen. Fortrydelsesfristen er 14 dage, når du har modtaget policen

Læs mere

Fortrydelsesret. Andre oplysninger

Fortrydelsesret. Andre oplysninger Fortrydelsesret Du har ret til at fortryde din bestilling Ifølge forsikringsaftalelovens 34 i kan du fortryde, at du har bestilt forsikringen. Fortrydelsesfristen er 14 dage, når du har modtaget policen

Læs mere

VILKÅR FOR REVISORANSVARSFORSIKRING (04/11)

VILKÅR FOR REVISORANSVARSFORSIKRING (04/11) INDHOLD 1. Hvem er sikret 2. Hvad er dækket 3. Forsikringstiden 4. Hvad er ikke dækket 5. Forsikringssummer 6. Udvidelser 7. Selvrisiko 8. Hvis skaden sker 9. Serieskader 10. Moms 11. Forsikringens ikrafttræden

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringen dækker Forsikringen dækker udgifterne til udskiftning af låsen i forsikringstagerens bolig, hvis nøglerne er blevet stjålet.

Forsikringen dækker Forsikringen dækker udgifterne til udskiftning af låsen i forsikringstagerens bolig, hvis nøglerne er blevet stjålet. REGLER OM OMFANG LÅSESKIFTE LÅDK2011:1 Forsikringen dækker Forsikringen dækker udgifterne til udskiftning af låsen i forsikringstagerens bolig, hvis nøglerne er blevet stjålet. Forsikringssum Forsikringssummen

Læs mere

/ / Nøgleperson forsikring helbredserklæring WIA.

/ / Nøgleperson forsikring helbredserklæring WIA. Nøgleperson forsikring helbredserklæring WIA. Før ethvert spørgsmål besvares bedes personen der skal forsikres samt forsikringstager, omhyggeligt læse erklæringen nederst på spørgeskemaet, som skal være

Læs mere

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og lov om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508.

Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508. Side 1 af 6 Kendelse af 4. november 1994. 92-54.508. Et medlem af en pensionskasse var ikke klageberettiget med hensyn til Finanstilsynets godkendelse af kassens regler for beregning af udtrædelsesgodtgørelse.

Læs mere