17. kapitel. Juleposten kommer ud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "17. kapitel. Juleposten kommer ud"

Transkript

1 17. kapitel Juleposten kommer ud Lillejuleaftensdag var den sidste postdag inden jul på posthuset i Grankøbing. Juleaftensdag blev der ikke delt post ud. Opgaven var derfor klar: Al juleposten - også den syltede - skulle ud i dag! De eneste breve, postbudene havde besluttet at lade ligge til efter jul, var rudekuverterne, dem med regninger i. De skulle ikke ødelægge kundernes jul. Postbudene gjorde det ikke lettere for sig selv. De besluttede nemlig også, at de ikke ville kassere reklamer. Alle reklamer skulle ud - ligesom al anden post. Samtlige bude havde indvilliget i at møde kl. 6 om morgenen. Maria mødte allerede halv seks. Hun var postvagtmester på denne store dag. De tre afløsere, som var godt kendt i byen, havde fået til opgave at sortere de julekort, som man ikke havde kunnet omdele fordi adressen var forkert. Julekortene skulle glæde dem, der ellers aldrig fik julekort, Afløserne skrev deres navne og adresser på de gamle julekort og satte en glad smiley på. De skulle så afleveres sammen med en lille pose pebernødder, som Maria havde bagt. At julehilsnerne måske var fra nogle, de ikke kendte, betød ikke alverden. Maria var taknemmelig for, at hendes kolleger viste hende den tillid, at hun skulle være vagtmester, men var alligevel lidt beklemt ved situationen. Kunne hun nu klare opgaven? Derfor mødte hun selv tidligt. Klokken lidt i seks var alle mødt, og de gik i gang med at sortere posten. Og der var bare meget post den dag. Især julekort og småpakker. Og oveni den syltede post. Maria havde en god fornemmelse for, hvor postbudene havde deres stærke sider, og hun havde tilrettelagt ruterne herefter. Ejnar som Beregner knurrede lidt. For han havde ikke fået alle bagerbutikkerne og chokoladeforretningerne, som han var vant til. Maria forklarede ham, at det ku ikke lade sig gøre, hvis de skulle gøre sig håb om at få posten ud til tiden. Ejnar nikkede. Pedalen, Tage Tagetage og Lars Lang havde fået meget store ruter. De plejede at få det samme som alle andre, og var så tidligere færdig, fordi de var så hurtige. Men i dag bad de selv om at få læsset flere moduler på end normalt. - Det ender med, at I må ha en lastbil i stedet for en scooter eller cykel, grinede Maria. - Det skal nok gå, sagde Lars Lang. Ellers må vi hjem og hente mere. Luftposten havde med garanti fået brunkål til aftensmad i går. Maria havde taget en stor kage med til kollegerrne den morgen. To hele bradepander havde hun kørt med på cyklen. Godt at det hverken regnede eller sneede. Og kl holdt de ti minutters pause i den ovale kantine, der var ombygget af postmesteren fra Samsø, for at de ikke skulle hviske og tiske i krogene, og her fik de kaffe og Marias hjemmebagte kage. Maria var ked af én ting, sagde hun, og det var, at hun ikke havde fået en rute, nu da hun var postvagtmester.

2 - Men, spurgte hun Lars Lang, der var to meter og ni. Hvad skal jeg egentlig lave, når I er kørt ud? - Ikke noget. Holde øje med telefonen og være parat, hvis vi ringer ind om problemer. - Kunne vi ikke sætte Robert til det? Så jeg også kunne få en rute? - Jo, det ville da ikke være så tosset, sagde Lars Lang. Robert og kontorpersonalet var også inviteret med til morgenkaffen i kantinen. Robert sad og snakkede med Camilla, chefsekretæren, som virkede meget interesseret i Robert. Mon den interesse holder til efter jul, når Robert igen er almindeligt postbud, tænkte Maria. Hun spurgte Robert, som var ved at proppe sig med kage, om han ville klare postvagtmesteropgaverne, hvis hun også tog en rute. Det ville han da hellere end gerne. - Måske du kan hjælpe mig, Camilla, spurgte han. - Ih, jo, det ville hun da gerne. Klokken 8 gik Maria i gang med at pakke en mindre rute til sig selv af de moduler, der var til overs. Da kl. var 9 var al post, bortset fra rudekuverterne, læsset på cykler og scootere. - God tur! og pas nu godt på jer selv derude. Og husk nissehuerne! Selv Wilhelm Styrthjelm havde skiftet styrthjelmen ud med en nissehue! Så han måtte nøjes med en cykel i dag. - Nå, ser du sådan ud, sagde Brumbassen. - Posten skal ud! råbte Maria, da de alle kørte. Også Maria havde nissehue på, da hun kørte ud på sin rute. Det var en sammensat tur, hvor hun skulle køre i flere områder, fordi hun havde taget moduler fra flere kollegers ruter. Allerede det første sted stod en sød dame klar med en flaske rødvin til Maria og ønskede glædelig jul. Inden hun var færdig med sin rute, ville hun ku' ha åbnet en vinforretning. Hun fik også chokolade, slik og smågaver og følte næsten, at det var hende, der havde fødselsdag, og ikke Jesus. Selv fru Olsen, som var gal over, at de ringede på hos hende, når de havde glemt kodekortet, var i godt humør. Da Maria havde fået den sjette flaske vin, kneb det med at få plads til alle flaskerne i posttaskerne. Hun besluttede derfor at parkere vinen i et postdepotskab, hvor de så kunne stå, til hun skulle hjem. Inden turen var slut, havde hun 14 flasker vin i depotskabet. Maria nød at køre posttur og glædede sig over de juleglade kunder, som fik deres post til tiden. Selv om også hun havde travlt, tog hun sig også tid til at beundre juleudsmykningen, både i gågaden og i folks hjem. Pludselig hørte hun bjældeklang. Det var en hestevogn, der kom kørende med en familie, der havde været ud at hente juletræ i skoven. Kl. 12 spillede Grankøbings kirkeklokker julemelodier, og samtidigt begyndte det at småsne. For en gangs skyld syntes Maria, at det var hyggeligt.

3 Hjemme på posthuset havde Robert og Camilla sat sig ind i postmesterkontoret. Nu skulle de rigtigt hygge sig, mens posten blev bragt ud. De regnede ikke med, at de erfarne postbude ville få brug for dem. Robert havde taget noget af Marias kage med ind på kontoret og serverede et glas portvin til Camilla. Telefonen ringede. - Camilla tog den. - Grankøbing Posthus, det er Camilla, sagde hun. - Ja goddag fru Jensen. Har De det, jamen det var da dejligt. Mens Camilla talte med fru Jensen, ringede telefonen igen, og Robert tog den. - Goddag, Frandsen. Har du det. Hvor er det bare dejligt, jamen det glæder mig da meget! Og sådan ringede telefonen uafbrudt hele dagen. Det var de ældre og enlige, der ringede og med grådkvalte stemmer takkede for de julekort, som de ellers aldrig fik. Og de ku' godt se, at det var posthuset, der havde arrangeret, at de også skulle ha' en julehilsen. Camilla var sur. Hun havde slet ikke haft tid til at komme tættere på Robert, nå men det skulle hun nok nå senere. Ved tre-tiden stilnede telefonstormen af. Robert sagde til Camilla! - Så fik vi alligevel travlt. Nu har jeg blot én ting til, jeg skal nå, inden budene kommer hjem. - Hvad er det, spurgte Camilla. - Jeg skal ha skrevet min afskedsansøgning! - Hvad? spurgte den unge kontordame. Skal du ikke være postmester mere? - Nej, jeg er kun postmester af navn, og nu søger jeg om min afsked, eller rettere sagt min onkels afsked, så ingen opdager, at han ikke har været her hele ugen. Vi har jo de samme bogstaver, NR Juul. Jeg hedder også Nikolaj, smilede Robert. - Nå, sagde Camilla. Hvad skal du så være, spurgte Camilla? - Almindeligt postbud, sagde Robert. - Pyt, sagde Camilla, vi kan vel ses alligevel. - Selvfølgelig, sagde Robert. Klokken var halv fire, inden alle bude var kommet tilbage. Nogle var blevet færdige før andre, men de hurtige hjalp de langsomme, så alle var færdige, da klokken på kirkeuret slog halv fire De kørte tilbage til posthuset i samlet flok. Da de kom tilbage, stod Robert og Camilla uden for posthuset og bad dem om at komme ind i den ovale kantine, når de havde pakket ud. Der var en larm uden lige, da de alle var samlet i kantinen. Så mange havde de aldrig været før på én gang. - Vi fik al posten ud! råbte Lars Lang på to meter og ni! Det er fandme godt gået! Alle klappede og hujede. Robert rejste sig og bad om ro. - Mens jeg endnu er postmester, vil jeg godt takke jer for en fantastisk indsats. Hvor har I gjort mange mennesker glade ved at sørge for, at juleposten kom ud til tiden. Og hvor var det genialt at lade de ensomme få de gamle julekort, som vi ikke kendte adresserne på. Tak til de tre afløsere! - Camilla, kører du lige vognen ind.

4 Camilla kørte en gitterpalle ind, som var læsset med julegaver. - Nu skal I høre, sagde Robert. Camilla og jeg har de senere dage brugt noget tid på at handle. Vi har solgt spa-badet og for det, vi fik ind, har vi købt lidt godt til jer. Til hver af postbudene, også de tre afløsere, var der en and, en flæskesteg, to flasker vin, en rød og en hvid, og seks juleøl. - Og årets julegave fra Postvæsenet, fortsatte Robert, er et skrivesæt med postbudets eget navn indgraveret. Og det var ikke grønt, men postrødt. Også de tre afløsere fik et skrivesæt med deres navne på. Alle postbudene klappede. Og nu kørte Camilla endnu en vogn ind. Det var en serveringsvogn, hvor der stod champagne og kransekage. - Nu synes jeg, sagde Robert, at jeg vil bruge min sidste tid som postmester til at ønske jer alle en glædelig jul. Luftpost, vil du komme herop? Luftposten blev så forvirret, at han kom til at slippe en vind. - Vil du åbne champagnen? Du har jo en vis erfaring med at få lettet trykket. De skraldgrinede alle sammen - også Luftposten - og så begyndte champagnepropperne at springe. - Jeg har her for en lille time siden indgivet min - eller rettere sagt - min onkels afskedsbegæring, Så fra nytår skal vi ha ny postmester - igen. Vi håber, det bedste! Glædelig jul alle sammen, tak for en fantastisk indsats! SKÅL! Nu bad Maria om ordet. Hun sagde, at det var den bedste dag, hun havde haft i Postvæsenet, og hun havde taget sin ghettoblaster og en mikrofon med. - Nu vil jeg synge nogle julesange for jer, sagde Maria. - Vi vidste da ikke, at du ku' synge, sagde Wilfred Langthjem. - Der er meget om mig, I ikke ved, sagde Maria og grinede. Hun sang fire julesange, og kollegerne sang med. Da hun var færdig overtog Wilhelm nu uden styrthjelm mikrofonen og ville synge Brænd mine breve. Men det fik han ikke lov til. - Sådan gør vi ikke mere, råbte de andre. - Jeg har en meget bedre udgave af den sang, råbte Robert! Den hedder Slet mine e- mails. Og så sang Robert og Wilhelm duet. Klokken var næsten halv seks, da de trætte, men meget glade, postbude ønskede hinanden glædelig jul. Da Maria cyklede hjem, kom hun i tanke om al den vin og chokolade, hun havde lagt i depotskabene. Hun prøvede at læsse dem på sin cykel. Men de ku ikke være der. Mens hun stod og baksede med flaskerne, hørte hun bjældeklang. Det var hestevognen, som havde kørt juletræer, som var på vej hjem. Kusken spurgte, om hun havde brug for hjælp. Og så kørte hestekusken Maria, hendes cykel og 14 flasker vin og masser af chokolade hjem.

5 Da Maria sad hjemme i sofaen og dampede af, tænkte hun over, hvad der var sket siden 1. december. - Det, der tegnede rigtigt dårligt 1. december, endte med at blive helt fantastisk. Nu håbede hun bare så inderligt, at det sammenhold, de havde oplevet op til jul, kunne fortsætte, når de fik den næste nye postmester. Maria havde tændt for sin DAB-radio for at høre den dejlige julemusik på P5, og da hørte hun i radioavisen, at en kartoffelavler på Samsø havde opfundet et nyt tilbehør til julemiddagen. I stedet for brune kartofler, kunne han levere grønne kartofler til flæskestegen. SLUT

- Det skal du bare ikke blande dig i! Vi skal ha et møde med postmesteren!

- Det skal du bare ikke blande dig i! Vi skal ha et møde med postmesteren! 12. kapitel Mødet med Nis Juul Dagen efter frokostmødet på plejecenteret Ældrero mødte postbudene Lars Lang og Robert Juul på posthuset kl. 8.30, en halv time før de skulle møde på dagtur. Det var under

Læs mere

En af hendes postkolleger, Randi, havde indledt et forhold til Frank E. Ring. De, der havde været med til julefrokosten, fortalte, at de havde siddet

En af hendes postkolleger, Randi, havde indledt et forhold til Frank E. Ring. De, der havde været med til julefrokosten, fortalte, at de havde siddet 14. kapitel Oprøret Kun fire dage til juleaften, og juleposten hobede sig op på Posthuset i Grankøbing. Ledelsen traf den ene vanvittige beslutning efter den anden, og gjorde det næsten umuligt af få juleposten

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Fra børn og fulde folk, skal man høre sandheden

Fra børn og fulde folk, skal man høre sandheden ~ 4. december ~ Fra børn og fulde folk, skal man høre sandheden ~ Moster Gudrun ~ af Sven P. Juleaften nærmede sig og Victor glædede sig rigtigt meget. Det var årets helt store begivenhed med masser af

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 19. december CYKELSKRAMLEN CYKEL-SAMMENSTØDS-BRAG BANKEN PÅ DØR. (CLS NATUR m. FUGLESANG ETC.) (LYD FRA SKRABENDE KÆDEKASSE PÅ CYKEL)

JULEPOSTHUSET. 19. december CYKELSKRAMLEN CYKEL-SAMMENSTØDS-BRAG BANKEN PÅ DØR. (CLS NATUR m. FUGLESANG ETC.) (LYD FRA SKRABENDE KÆDEKASSE PÅ CYKEL) STHUSET afs. 19 side 1 JULEPOSTHUSET 19. december "" LYD: CLS NATUR m. FUGLESANG ETC. CLS INDENDØRS CLS STILLE STUE (UR?) CYKELSKRAMLEN CYKEL-SAMMENSTØDS-BRAG BANKEN PÅ DØR (CLS NATUR m. FUGLESANG ETC.)

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET)

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) STHUSET afs.13 side 1 JULEPOSTHUSET 13. december LYD: CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) (CLS POSTHUS) Postmester! Postmester! - De må vågne! Hva'? Hva' beha'r?

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Jo mere vi er sammen

Jo mere vi er sammen Jo mere vi er sammen 1992 Resumé: Vi forlod sidste år prokuristen i en tilstand af frydefuld nabokærlighed, der blev vakt til live af et par grinende barneøjne, efter at han havde fået det meste af en

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Eventyrakademiets serie. www.fortælling.dk

Eventyrakademiets serie. www.fortælling.dk PRØVESIDER Eventyrakademiets serie www.fortælling.dk Andre titler af samme forfatter: Drys fra himlen til mit jeg, en digtsamling, 2013 Fortæl med held, 2014 (Eventyrsamling) Eventyrakademiets serie Når

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 18. december

JULEPOSTHUSET. 18. december STHUSET afs. 18 - side 1 JULEPOSTHUSET 18. december "" LYD: CLS GADE CLS FUGLESANG PÅ ENGE CLS STILLE STUE MED TIKKENDE BORNHOLMERUR LYD FRA RAMPONERET CYKLENDE CYKEL RINGEKLOKKE CYKEL-UHELD DØR ÅBNES

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

18. DECEMBER MOR FÅR ARBEJDE

18. DECEMBER MOR FÅR ARBEJDE 18. DECEMBER MOR FÅR ARBEJDE Der er sket noget fantastisk. Mor har fået arbejde. Da jeg kom hjem fra skole i dag, fortalte mor, at hun skulle være afløser i et mejeriudsalg. Hende, der har det, er blevet

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont BEFRI JULEMANDEN! Tekst 2015 Peter Gotthardt og Forlaget Carlsen Illustrationer 2015 Stine Rosenberg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning: Charlotte Flemmer 1. epdf-udgave, 2015. ISBN 9788711468920

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

DEN DAG VICTOR VAR EN HELT

DEN DAG VICTOR VAR EN HELT Læs den søde historie om Victor, der en dag på vej hjem fra skole sammen med sin ven Romario bliver helt. Minibogen, der indeholder flotte illustrationer egner sig godt til højtlæsning og dialogisk læsning

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

Nr. 6: At involvere sine børn

Nr. 6: At involvere sine børn Nr. 6: At involvere sine børn Januar 2018: Der er før kommet hjælp fra børnene. Blandt andet stod en datter for at male køkkenet. Foto: Abelone Glahn Selvom vi var kommet bemærkelsesværdigt langt med saneringen

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Mange julehilsner Albert

Mange julehilsner Albert GLÆDELIG FØRSTE DECEMBER! Mit navn er, og jeg er flyttet ind i nat. Jeg elsker jul og gaver. Og så er jeg en rigtig drillenisse Så bare pas på, for ellers kan jeg finde på de skøreste ting. Jeg har en

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL 2016 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Nu sad de der så igen. Det var det samme sted. Men det var så også det

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

SCENE 2 - Institution

SCENE 2 - Institution SCENE 2 - Institution Vuggestuens garderobe. Lisbeth roder i glemmekassen. Pædagogen Paula kommer ind med en kande vand. Hun taler med engelsk accent. PAULA - Hej Lisbeth. LISBETH - Hej Paula, undskyld

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Året 2018 var der en flok løbere som deltog i de 3 vinter løb. Vi var godt repræsenteret, og vi var heldige med godt vejr til alle løb.

Året 2018 var der en flok løbere som deltog i de 3 vinter løb. Vi var godt repræsenteret, og vi var heldige med godt vejr til alle løb. Beretning MGU løb for alle 19 februar 2018 TILLYKKE til MGU løb for alle med 9 års fødselsdagen! Vi har igen været vidne til et godt år i vores dejlige løbeklub!! Året 2018 var der en flok løbere som deltog

Læs mere

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008 INDHOLD Side 3-4 Side 5-6 - 7 Side 8-9 - 10 Side 11 Leder v/ Alice Møberg, 9. klasse Julemarked Lucia-optog og krybbespil Juledigte Til alle jer fra alle os her

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn 3. DECEMBER Vi rasler fastelavn I dag er det fastelavnsmandag og vi skal ud og rasle, men der skete osse noget i går. Mor havde for nogle dage siden været i Fåborg og havde købt to fastelavnsris og to

Læs mere

Lærervejledning. www.5emner.dk

Lærervejledning. www.5emner.dk Lærervejledning 5 emner er bygget op omkring emnerne: familie, rejser, uddannelse, arbejde og bolig. Emnerne kan gennemgås separat og i vilkårlig rækkefølge alt efter behov. Den tilhørende hjemmeside er

Læs mere

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn.

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. Optimisten Nr. 2 - apr. 2017 www.kggo.nu KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. 1 Tur med KGGO Sensommervejret er akkurat som ønsket til en god udflugt. Kl. 11 køres samlet fra Ahlmannsparken

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling INDHOLD Kapitel 1: Velkommen til Ha det godtskoven...................................

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

14. DECEMBER INDSKRIVNING

14. DECEMBER INDSKRIVNING 14. DECEMBER INDSKRIVNING Vi har lige været inde og købe køleskab, og de har lovet at komme så hurtigt de kunne. Mor går hjem for at gøre plads til det og far, Ulrik og mig skal om til skoleinspektøren,

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Jesus Guds gave til dig - 2

Jesus Guds gave til dig - 2 Jesus Guds gave til dig - 2 Vældig Gud Mål: Fortæl børnene, at Jesus er Guds gave til os. Han er ikke kun en lille baby, han er også en vældig Gud. Tekst: Englen besøger Maria. Luk. 1, 26-38 Visualisering:

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Norge Stavanger Modul 6 forår 2017 Rikke Juul Olsen Camilla le Févre Simonsen UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Hvorfor tog vi på udveksling? Vi ville begge gerne ud i verden og se en anden kultur

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere

(Oskar med sin farfar)

(Oskar med sin farfar) Mit navn er Oskar Habeck. Jeg er født den 20.6.2002 i Flensborg. Jeg boede syv år i en lille landsby som hedder Store Vi (Großenwiehe i nærheden af Flensborg). Jeg har en relativ stor familie, 3 brødre

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 4.december

JULEPOSTHUSET. 4.december STHUSET afs. 4 side 1 JULEPOSTHUSET 4.december "" LYD: CLS GADE CLS KÆLDERLOKALE (ikke beton/cement) Klokke til døren i butikken Fløjtekedel Cykelklokke (CLS GADE) Du store stempelpude! - Postmester Juhl-Pedersen

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

24. DECEMBER SÅ BLIVER DET JUL

24. DECEMBER SÅ BLIVER DET JUL 24. DECEMBER SÅ BLIVER DET JUL Jeg kommer ikke til at lave juleunderholdning, som jeg havde glædet mig sådan til. Ulrik og mig har nemlig fået skarlagensfeber. Det gør ikke så meget, at jeg ikke kommer

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

TIDSREJSEN. Ruth fortæller

TIDSREJSEN. Ruth fortæller TIDSREJSEN Ruth fortæller Find det lille gebis i garderobeskabet frem og sæt jer på gulvet foran garderobeskabet. Børnene må gerne se og røre ved gebisset. Husk at lægge det tilbage efter brug. Historieformidling:

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 8. december

JULEPOSTHUSET. 8. december STHUSET afs. 8 - side 1 JULEPOSTHUSET 8. december "" LYD: CLS POSTHUS CLS BORNHOLMERBÅD INT CLS BORNHOLMERBÅD EXT (SØGANG) POSTHUSDØR KLEMTER DAMPSKIBSFLØJTE SOVEPOSELYNLÅS LARMENDE LØBENDE BØRN MÅGESKRIG

Læs mere

Pinsen. Helligånden kommer og bor i mennesker, som følger Jesus.

Pinsen. Helligånden kommer og bor i mennesker, som følger Jesus. Helligånden kommer og bor i mennesker, som følger Jesus. Mål: Børn hører om den første pinsedag. De lærer, at Helligånden kan komme og bo i os, når vi har besluttet os for at følge Jesus. Tekst: Ap.G.

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag.

Mølleavisen. Januar Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Mølleavisen Januar 2016 Godt Nytår til alle, så er vi i gang igen her i Mølledag. Vi er alle vendt tilbage efter en dejlig lang juleferie hjemme. Og vi har fået en snak om hvordan det er gået, har I fået

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev december 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev december 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev december 2017 Dette års juleshow var et samarbejde mellem band og kompagni, så der var fyldt godt op på gulvet med både gaver, juletræer, juletravlhed,

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn.

Optimisten KGGO. Nr. 2 - apr Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. Optimisten Nr. 2 - apr. 2017 www.kggo.nu KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og omegn. 1 Tur med KGGO Sensommervejret er akkurat som ønsket til en god udflugt. Kl. 11 køres samlet fra Ahlmannsparken

Læs mere

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Dansk 6. - 7. klasse Enkelt - eller dobbeltkonsonant 1. Fælles gennemgang: Start med at gennemgå oplysningerne i kassen. Kom evt. med flere eksempler. Lad derefter eleverne

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Man skal kravle, før man kan gå

Man skal kravle, før man kan gå ~ 12. december ~ Man skal kravle, før man kan gå af Sven P. Lise så på sin Far med store beundrende øjne. De havde været inde i en specialbutik som kun handlede med julepynt, og faren havde fyldt indkøbsvognen

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 7. december CLS JULEPOSTHUS RADIO-LYD SKÆV RADIO-AVIS-JINGLE POSTHUSDØR-KLEMTEN TLF-RØRS-AFLØFTNING TLF RINGER

JULEPOSTHUSET. 7. december CLS JULEPOSTHUS RADIO-LYD SKÆV RADIO-AVIS-JINGLE POSTHUSDØR-KLEMTEN TLF-RØRS-AFLØFTNING TLF RINGER STHUSET afs.7 - side 1 JULEPOSTHUSET 7. december "" LYD: CLS JULEPOSTHUS RADIO-LYD SKÆV RADIO-AVIS-JINGLE POSTHUSDØR-KLEMTEN TLF-RØRS-AFLØFTNING TLF RINGER CLS - JULEPOSTHUS Hvorfor er De en idiot Madsen?

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Gratis skaffer 49 kroner

Gratis skaffer 49 kroner Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen VITELLO Gratis skaffer 49 kroner Gyldendal Leg og Lær VITELLO skaffer 49 kroner Jeg hedder Jeg er år Jeg bor Jeg har fødselsdag den Min livret er Min mor hedder Min

Læs mere