Kulturhistorisk Museum Randers

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturhistorisk Museum Randers"

Transkript

1 Kulturhistorisk Museum Randers 2009 Beslutning om fusion med museerne i Grenaa og Ebelto, besøgsrekord og interna onal opmærksomhed omkring Mejlbystenen er blot tre begivenheder, som var med l at karakterisere 2009 på Kulturhistorisk Museum Randers var dermed et år, hvor museet fortsa e sin posi ve udvikling fra de foregående år, men hvor der også i høj grad var fokus på frem dens museum og museumsvæsen. Formidlingen fyldte, som det har været lfældet i e erhånden mange år, rig g meget på Kulturhistorisk Museum Randers i Men der blev sam dig også igangsat og videreført en række forsknings- og dokumenta onsprojekter blandt andet omkring museets moselig, Auningkvinden, og den lokale industrihistorie. Der blev a oldt et interna onalt arkæologisk forskningsseminar, og der blev også d l alt det usynlige, men stærkt nødvendige, museumsfaglige arbejde, som for eksempel dri af det nye fællesmagasin og digitalisering og registrering af de mange tusinde nega ver i Randers Lokalhistoriske Arkiv. Den interak ve runesten, Mejlbystenen, skabte stor opmærksomhed omkring museet både blandt publikum i uds llingerne, i medierne og på Interne et.

2 Publikum og publikumsaktiviteter Kulturhistorisk Museums besøgstal har været s gende gennem de sidste fem år, hvor der har været gra s adgang l museet. Og i 2009 kom antallet af gæster for første gang i museets historie over Helt præcist beny ede gæster sig af museets lbud i Det ser museet selv som resultatet af en meget målre et formidlingsindsats med særuds llinger af høj kvalitet kombineret med over 100 forskellige publikumsarrangementer i løbet af året. Desuden har museet intensiveret sit arbejde med pr. og markedsføring kra igt gennem de seneste år Udstillinger: Årets store formidlingsindsats omfa ede blandt andet en række markante og velbesøgte særuds llinger: På klimaets be ngelser (om klimaforandringerne og menneskets lpasning l disse gennem år), Lærling på skolebænken (om Randers Tekniske Skole gennem 150 år), Form fra tønder l trend (om Richard Nissens Trævarefabrik i Langå og dennes produk on af en lang række danske designikoner), Tæt på døden (om dødens kulturhistorie) og Åen er ikke den samme (med lyd af musikeren og komponisten Jakob Buchanan, billeder af billedkunstnere Iben West og ord af forfa eren Peter Laugesen). Trods sit kontroversielle tema var særuds llingen Tæt på døden meget velbesøgt. Her l kommer indvielsen af den interak ve runesten, Mejlbystenen, som ved hjælp af såkaldt intelligent projek on formidler runestenens tekst og historie på en nyskabende og spændende måde, der også betyder, at publikum selv skal være ak ve for at få hele historien. Runestenen har via interne et fået en meget stor interna onal opmærksomhed blandt museumsformidlere, vikingekendere og teknikfreaks. Mere end 50 forskellige blogs fra Korea l Canada har beskæ iget sig med stenen, og op mod har set filmen af stenen på Youtube. Den interak ve Runesten, Mejlbystenen, formidler vikinge dshistorie på en helt ny og opmærksomhedsskabende måde.

3 Kulturhistorie til alle: Kulturhistorisk Museum Randers har en ambi on om at formidle kulturhistorie l så mange som muligt. Derfor lbyder museet en bred vi e af formidlings ltag, som rammer hver sin målgruppe. Museets skoletjeneste spiller en meget væsentlig rolle i formidlingen af kulturhistorien l børn og unge med lbud om byvandringer, omvisninger i museets faste uds llinger, værkstedsak viteter på Håndværksmuset Kejsergaarden og undervisning med lknytning l aktuelle særuds llinger. 304 skoleklasser beny ede sig i 2009 af skoletjenestens lbud om forskellige undervisningsforløb. Skoletjenesten har de seneste år også ha stor succes med at lbyde byens dagplejer, vuggestuer og børnehaver en kulturhistorisk oplevelse for deres børn. Under overskri erne Museum for de mindste og Museum for de allermindste er kommunens yngste borgere blevet budt indenfor l en formiddag på museet, hvor der har været fokus på at sanse kulturhistorien ved hjælp af fortælling, teater, musik og prak ske ak viteter. Formålet har været at give børnene en oplevelse af, at det kan være spændende at komme på museum. Der blev i 2009 afviklet seks arrangementer af denne type med i alt 1145 deltagere. Både de allermindste, vuggestue og dagplejebørnene, og de lidt større, børnehavebørnene, kan have stor fornøjelse af kulturhistorisk formidling. Museets ambi on om at blive stærkere på formidling på Interne et blev realiseret gennem lanceringen af en ny hjemmeside, som rummer en række forskellige nye formidlingsmuligheder herunder muligheden for at streame film, således, at man nu kan se 10 historiske Randersfilm på hjemmesiden. Her l kommer, at museet har udviklet online-uds llingen og det digitale undervisningsmateriale Årets publikumsundersøgelse havde fokus på indvandreres brug og især ikke-brug af museet. Konklusionen er, at der er et stort kendskab l museet i byens indvandrerbefolkning, og at årsagerne l et eventuelt fravalg af museet som kultur lbud typisk er de samme som for etniske danskere: mangel på d, mangel på interesse for for den og dårlige museumsoplevelser i barndommen. Interne et åbner nye muligheder for lbud om brug af museet i undervisningen. På finder lærere og elever et stort materiale om byen i middelalderen.

4 Forskning og undersøgelser Den viden, som Kulturhistorisk Museum formidler i uds llinger og arrangementer, stammer hovedsagelig fra den forskning og de undersøgelser, museets medarbejdere løbende gennemfører. Forskningen er derfor fundamentet for en meget stor del af museets virksomhed. I 2009 blev der som dligere år gennemført undersøgelser inden for både det arkæologiske og det historiske område. Næsten al undersøgelses og forskningsak vitet bliver finansieret med økonomiske midler fra eksterne kilder. Arkæologiske undersøgelser På det arkæologiske område blev der gennemført lidt færre undersøgelser, end det har været lfældet de seneste år. Stagna onen i samfundsøkonomien betød en formindsket bygge og anlægsak vitet og dermed også et mindre behov for arkæologiske undersøgelser. I alt gennemførte museet ni forundersøgelser og seks egentlige udgravninger i Ødekirkegård i Tjærby: Også i 2009 foretog museet udgravninger på ødekirkegården ved Tjærby. I alt blev der undersøgt 133 grave, herunder et usædvanligt stort antal baby- og børnegrave. Det tyder således på, at der på kirkegården var et område specielt beregnet for børn. Skele erne er sendt l undersøgelse på Panumins tu et i København, hvor hvert skelet vil blive alders- og kønsbestemt og undersøgt for brud- og sygdomstegn. Kirkegårdsudgravningen forventes afslu et i Der vil så være undersøgt omkring 1200 grave fra perioden midten af 1000-tallet l midten af 1500-tallet. Dobbeltgrav fra middelalderkirkegården i Tjærby med to børn på henholdsvis 4-6 og 8-11 år. De lå næsten hånd i hånd søskende?

5 Nyt fokus på Auningkvinden: Auningkvinden - Kulturhistorisk Museums moselig - har der været særlig fokus på i Hun blev i samarbejde med Retsmedicinsk ins tut i København og Regionshospitalet i Randers kørt igennem sidstnævntes CT-scanner i september måned. Formålet var blandt andet at blive klogere på, hvordan Auningkvinden blev dræbt for mere end 2000 år siden, om hun havde lidt af sygdomme eller været udsat for fysisk vold op l hendes død. Endvidere var håbet med scanningen, at den kunne danne grundlag for en tredimensionel genskabelse af kvindens kranium og sidenhen en rekonstruk on af hendes ansigt. Der er planlagt yderligere undersøgelser af Auningkvindens, blandt andet en ny kulstof 14-datering, håranalyser og analyser af hendes dragt. Undersøgelserne af Auningkvinden skulle blandt andet afsløre, om hun havde ha tatoveringer. Berlingske Tidendes Claus Bigum gav sit bud på, hvad der var sket for mere end 2000 år siden. Danefæ fra Stavnsager: På Stavnsager ved Hørning blev der igen i 2009 gjort mange spændende fund, hvoraf 28 stk. er indsendt l Na onalmuseet l danefævurdering. Fundene ligger dateringsmæssigt mellem år 400 og 1300, altså germansk jernalder, vikinge d og den ældre middelalder. I 2009 blev der endvidere foretaget naturvidenskabelige undersøgelser af prøver taget ved de arkæologiske undersøgelser på området i 2008, og Stavnsagerprojektet var anledning l et interna onalt forskerseminar i Helligåndshuset i Randers i september måned. Her drø ede 70 forskere fra museer og universiteter i hele Nordeuropa de såkaldte centralpladser fra jernalderen. Jernalderlandsby i Fårup: Ved en undersøgelse i Fårup nord for Randers blev der afdækket og undersøgt en del af en landsby fra den lige e er Kris fødsel. Der blev fundet spor e er 11 huse, som l sammen har udgjort tre af landsbyens gårdsanlæg. Fundene på handelspladsen ved Stavnsager omfa er blandt andet denne dragtnål fra vikinge den.

6 Gravplads og gravhøj i Fløjstrup Bakker: I Fløjstrup Bakker også i Hørning Sogn blev der gravet nogle mindre udgravningsfelter, dels i et bopladsområde fra den omkring Kris fødsel, dels omkring en dligere undersøgt lille gravhøj, hvor der blev undersøgt en mindre gravplads med en snes grave fra ældre romersk jernalder. Historiske undersøgelser På det historiske område har museet gennem en lang årrække ha et fokusområde, der hedder industrisamfundets kulturarv. I 2009 fortsa e museet derfor sine undersøgelser af randrusianske industrivirksomheders historie i to større projekter. Christian Junchers Klæde og Konfektionsfabrik : En af de år gamle grave på gravpladsen i Fløjstrup Bakker. Kraniet er af bevaringshensyn pakket i gips. Med økonomisk stø e fra projektet TRÅD under Kulturregion Østjysk Vækstbånd foretog museet en historisk undersøgelse af Chris an Junchers Klæde- og Konfek onsfabrik. Fabrikken, der lukkede i 1981, var i mere end 100 år en af de mest kendte i Randers og en af landets største klædefabrikker med en landsdækkende kundekreds. Gennem omfa ende arkivalske undersøgelser og interviews med dligere ansa e fortæller undersøgelsen om en af byens absolut største arbejdspladser. Fabrikkens historie er sam dig fortællingen om den generelle udvikling, som den danske teks lindustri gennemgik. Ligkistefabrikken Heilskov A/S : Med økonomisk stø e fra Kulturarvsstyrelsen undersøgte museet Heilskovs Ligkistefabrik. Undersøgelsen giver en detaljeret billede af fabrikkens spændende udvikling fra grundlæggelsen l i dag. Historien fortæller blandt meget andet om, hvordan et lille snedkerværksted på ganske få år bliver l en succesfuld industriel Medarbejderne på Junchers Klædefabrik omkring 1890.

7 virksomhed, men også om medarbejdernes forhold, ligkisternes forandring og arbejdsgangen på en ligkistefabrik. Sam dig belyses den moderne fabrik, som den tager sig ud i 2009, gennem observa oner på Heilskov A/S og interviews med ledere og medarbejdere. Produk onen af ligkister er derudover blevet grundigt fotodokumenteret af museets fotograf. Museets samlinger Tilgængeliggørelse af registreringsoplysninger: Oplysningerne om Kulturhistorisk Museums samlinger er i de seneste 20 år løbende blevet digitaliseret, og gennem de sidste år har det ene af fokusområderne for museets registreringsmedarbejdere været at lgængeliggøre museets data på den landsdækkende base Museernes samlinger, som administreres og drives af Kulturarvsstyrelsen. I 2009 blev der således klargjort og overført oplysninger om mere end 4500 museumsgenstande fra historisk d, mens der for den arkæologiske samlings vedkommende blev iværksat en konvertering af museets lokale database l et format, der kan eksportere data l den landsdækkende base. Ud lytning til fællesmagasin: Det andet store fokusområde for museumsmedarbejderne, der arbejder med samlingen, har været udflytning l nyt magasin, Fællesmagasinet for museer i Midt og Østjylland, som museet driver sammen med fem andre museer. Inden overførsel l fællesmagasinet skal alle museumsgenstande registreres, fotograferes, rengøres og pakkes e er fællesmagasinets forskri er, så der er tale om en meget stor opgave. I første omgang fly es de største og mest pladskrævende museumsgenstande. I 2009 blev det l 10 fly elæs med lsammen 182 museumsgenstande, herunder blandt andet museets komple e bondestue fra Hvidding. Bundlagen sømmes fast l kiste på Heilskov A/S. Virksomheden beskæ iger i dag omkring 25 medarbejdere og baserer sin produk on på halvfabrikata.

8 Digitalisering af negativer: På Randers Lokalhistoriske Arkiv har årets helt store projekt været den fortsa e digitalisering af arkivets store samling af nega ver. Projektet blev startet i 2008 med henblik på at sikre samlingen for e er den, fordi den var begyndt at opløse sig selv. I alt nega ver blev digitaliseret i løbet af året. Det drejer sig blandt andet om nega ver fra fotograferne Johan Christensen, Svend Aage Dinnesen og Johannes Sylvestersen. Indsamling af museumsgenstande: Museets indsamling af museumsgenstande afspejler i høj grad museets forskning. Ved den historiske undersøgelse af Junchers Klædefabrik blev der således indsamlet fotos og interviews, og i forlængelse af undersøgelsen af Ligkistefabrikken Heilskov indkom der fotos, interviews og en større samling af arkivalier l Randers Lokalhistoriske Arkiv. Murersjakket holder ølpause. Foto af Johannes Sylvestersen i midten af 1950 erne. Billedet er blandt de mere end , der blev digitaliseret i I forbindelse med nedlæggelsen af Bryggeriet Thors museum, blev samlingen, der nu lhører Royal Unibrew, lbudt Kulturhistorisk Museum Randers. Museet udvalgte omkring 165 genstande samt en større samling af fotos og arkivalier l at indgå i museets samlinger. Registrering af samlingen og arkivalierne blev udført med økonomisk stø e fra Royal Unibrew. I forbindelse med museets arkæologiske udgravninger er der indsamlet i alt 759 museumsgenstande. Ud over genstande indsamlet i forbindelse med undersøgelser. Modtog museet også en del genstande som såkaldt passiv indsamling, det vil sige som gaver fra borgere. De passivt indsamlede genstande udfylder huller i samlingerne, og de fortæller alle en væsentlig historie fra museets dækningsområde. Det gælder f.eks. to fotoalbums fra Johanne og Paul Buhls hjem med mo ver fra hjemme- og fri dsliv fra 1930'erne og 1940'erne og film fra Randers Kaserne fra 1950 erne og 1960 erne. Blandt de 165 genstande, som museet overtog ved lukningen af Thors museum, var blandt andet en række reklameskilte.

9 Bevaring og konservering Fællesmagasinet for museer i Midt og Østjylland: Kulturhistorisk Museums bevaringsafdeling driver det nye fællesmagasin for alle seks museer i fællesskabet. Det betyder, at fællesmagasinet pt. er bevaringsafdelingens største enkeltopgave. I 2009 blev der kørt 36 fly elæs med i alt museumsgenstande ind i magasinet. Genstandene bliver alle mærket med stregkoder og indscannet i magasinets lagerstyringssystem, som også løbende blev udviklet i Her ud over blev der udviklet og bygget et reolsystem specielt beregnet på at kunne rumme museernes store samlinger af foreningsfaner. Konserveringsarbejde: Fællesmagasinet rummer stort og småt. Bevaringsmedarbejderne har taget truckcer fikat for at kunne fly e rundt på museumsgenstandene. Sideløbende med arbejdet på fællesmagasinet udførte museets konservatorer egentlige konserveringsopgaver både på museet i Randers og for kunder uden for huset. Der blev udført konserveringsarbejde på 461 af Kulturhistorisk Museums egne genstande. Her l kommer, at der blev udført brugerbetalt bevaringsarbejde for Bymuseet i Århus, Museet for Syddjurs, Djurslands Museum, An kmuseet og Skanderborg Museum samt for o e private kunder. Forskning i bevaring af jern og modeller: Det har længe været et ønske for museet at bidrage l forskningen i bevaring og konservering af museumsgenstande. I 2009 blev der derfor startet to forskningsprojekter i bevaring: et vedrørende bevaring af jern fra arkæologiske udgravninger, som normalt er meget ustabilt, og et vedrørende udvikling af konserveringsmuligheder og metoder for miniaturemodeller af bundgarn. Alle genstande, der skal ind på fællesmagasinet, bliver frosset i magasinets fryser for at erne eventuelle skadedyr. Frysningen kræver, at genstandene pakkes ind i plas k.

10 Organisation og økonomi Kulturhistorisk Museum Randers, indtægter 2009 Drift Randers Kommune Beslutning om fusion: Ordinært statstilskud Allerede i 2008 blev der indledt en proces, der skulle kortlægge mulighederne for et nærmere samarbejde mellem Djurslands Museum i Grenaa, Museet for Syddjurs i Ebelto og Kulturhistorisk Museum Randers. På denne baggrund blev der i % 7% 3% 7% 57% Statstilskud, projekter nedsat en styregruppe med repræsentanter for de kulturelle forvaltninger i Randers, Syddjurs og Norddjurs Kommuner og fra de tre museer. Styregruppen barslede med en rapport, som i slutningen af året førte l en poli sk beslutning om at gennemføre en fuld fusionering af de tre museer med virkning fra 1. januar Randers Kommune skal varetage dri en af museumsfusionen. 12% 6% 5% Betaling for udgravninger i henhold til Kap. 8 Entreindtægter og kioskdrift Refusion og tilskud, personale Betaling for konservering Indtægter og udgifter: Kulturhistorisk Museum havde i 2009 en svagt faldende omsætning i forhold til a ret før. Det skyldes først og fremmest, at der som følge af afmatningen i samfundsøkonomien blev udført færre arkæologiske udgravninger. Til gengæld var der større indtægter i museets konserveringsafdeling og i museets butik. Pa grund af særlige omstændigheder omkring statstilskudsberegningen var a rets statstilskud ogsa en smule større end de forega ende a r. Randers Kommune er fortsat museets største tilskudsyder. Kommune bidrog i 2009 med i alt 57 % af museets drift, mens staten via ordinært tilskud og puljetilskud til projekter bidrog med 10 % af driftsgrundlaget. Kulturhistorisk Museum Randers, udgi er % 54% 2% 2% 9% 6% Tilskud fra private fonde og diverse indtægter Personale Lokaler Samlingens forvaltning Undersøgelser og erhvervelser Konservering Kulturhistorisk Museums modtog i 2009 økonomisk støtte fra følgende private og offentlige tilskudsydere: Lemvigh-Mu ller Fonden, Royal Unibrew, Sparekassen Kronjylland, Fonden Harmonien, Børnekulturugen, Menighedsra dene i Tvede-Linde-Mellerup, Gjerlev, Værum, Harridslev-Støvring-Albæk og Sct. Clemens sogne, Ældresagen i Randers, Kulturregion Østjysk Vækstba nd, Kulturarvsstyrelsen og Randers Kommune. Randers Amtsavis er mediesponsor for museet. 7% 4% 3% Udstillinger og anden formidling Administration Kiosk og cafeteriavirksomhed Udgravninger i henhold til Kap. 8

11 Udvalgte nøgletal fra Kulturhistorisk Museum 2007/2008: Publikum og publikumsak vitet: Antal gæster Medlemmer i museets klub for børn Medlemmer i museets klub for voksne Antal programsa e arrangementer Antal faglige spørgsmål besvaret af museets Pr: Presseomtaler i trykte medier Presseomtaler i elektroniske medier Undersøgelses, dokumentations og registreringsvirksomhed: Arkæologiske udgravninger og forundersøgelser Arkæologiske og historiske besig gelser og kontroller Antal behandlinger af lokalplaner Antal behandlinger af byggesager Museumsgenstande publiceret på Interne et Arkivfonds registreret på arkivet CT-scanning af museets moselig, Auningkvinden, på Regionshospitalet i Randers var med l at give ny viden om kvindens liv og død for mere end 2000 år siden. Men det var også en begivenhed, som blev fulgt tæt af såvel den lokale som den landsdækkende presse.

Kulturhistorisk Museum Randers 2008

Kulturhistorisk Museum Randers 2008 Kulturhistorisk Museum Randers 2008 1 2008 var et år, som på Kulturhistorisk Museum Randers naturligvis bød på store mængder almindelig og daglig museumsvirksomhed i form af indsamlings, registrerings,

Læs mere

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde.

Kulturhistorisk Museum i Randers har givet udtryk for stor interesse i deltagelse i et sådant forpligtende museumssamarbejde. GENERELLE BETRAGTNINGER VEDRØRENDE MUSEUMSSAMARBEJDET PÅ DJURSLAND Ved Brita Mosdal og Jakob Vedsted, februar 2008 Museet for Syddjurs og Djurslands Museum er enige i, at det er en god ide, at indlede

Læs mere

Udgifter 22 Personale Fastansat personale Løst ansatte kustoder Øvrige personaleudgifter ,15

Udgifter 22 Personale Fastansat personale Løst ansatte kustoder Øvrige personaleudgifter ,15 Udgifter 22 Personale Fastansat personale 15.541.663 Løst ansatte kustoder 831.986 Øvrige personaleudgifter 399.722 16.773.371,15 28 Lokaler Vedligehold og inventar 277.404 Forsikring 11.842 El, vand og

Læs mere

Udgifter 0-0,00 22 Personale Fastansat personale Løst ansatte kustoder Øvrige personaleudgifter

Udgifter 0-0,00 22 Personale Fastansat personale Løst ansatte kustoder Øvrige personaleudgifter Udgifter 0-0,00 22 Personale Fastansat personale 15.587.103 Løst ansatte kustoder 644.128 Øvrige personaleudgifter 265.247 16.496.478,43 28 Lokaler Vedligehold og inventar 362.204 Forsikring 29.219 El,

Læs mere

mellem Randers Byråd og Museum Østjylland Randers/Djursland

mellem Randers Byråd og Museum Østjylland Randers/Djursland Aftale 2013-14 mellem Randers Byråd og Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Udgifter Personale Fastansat personale Løst ansatte kustoder Øvrige personaleudgifter

Udgifter Personale Fastansat personale Løst ansatte kustoder Øvrige personaleudgifter Udgifter - - - 22 Personale Fastansat personale 15.870.569 Løst ansatte kustoder 556.869 Øvrige personaleudgifter 366.978 16.794.416,44 28 Lokaler Vedligehold og inventar 1.001.954 Forsikring 28.546 El,

Læs mere

Museum Østjylland Randers/Djursland

Museum Østjylland Randers/Djursland Aftale 2011-12 Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

SAMT RESULTATBERETNING

SAMT RESULTATBERETNING H O R S E N S K O M M U N E KULTURAFDELINGEN RESULTATAFTALE 29 SAMT RESULTATBERETNING 28 HORSENS MUSEUM & BYARKIVET Indsatsområder for Horsens Museum og Byarkivet for 29 1. Produktion af ydelser til brugerne

Læs mere

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Kulturhistorisk Museum Randers Hvem er vi? 4.

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Kulturhistorisk Museum Randers Hvem er vi? 4. Aftale mellem Byrådet og Kulturhistorisk Museum Randers 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Kulturhistorisk Museum Randers Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning

Læs mere

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers.

museum, der er blevet til ved storisk Museum Museum Østjylland anden forskning har er kommu- Randers. Vedtægter for Museum Østjylland Randers/ /Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1..1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en

Læs mere

vision 2020 for VejleMuseerne

vision 2020 for VejleMuseerne vision 2020 for VejleMuseerne Det vi gør Vi skaber ny viden om kunst- og kulturarven, bevarer den og formidler den for at skabe identitet og selvforståelse. Det vi vil Vi vil være et museum, der er førende

Læs mere

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU &9(+)8à()197)) &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Odense Bys Museer er organisatorisk opdelt i tværgående afdelinger: Y Publikum & Kommunikation Y Viden & Formidling Y Samlinger & Teknik Odense Bys Museer

Læs mere

Oprindelig Bymuseet Djurslands Museum Museet for Syddjurs Gammel Estrup Herregårdsmuseet Kulturhistorisk Museum Randers Skanderborg Museum

Oprindelig Bymuseet Djurslands Museum Museet for Syddjurs Gammel Estrup Herregårdsmuseet Kulturhistorisk Museum Randers Skanderborg Museum Oprindelig Bymuseet Djurslands Museum Museet for Syddjurs Gammel Estrup Herregårdsmuseet Kulturhistorisk Museum Randers Skanderborg Museum Nu Skanderborg Museum Gammel Estrup Herregårdsmuseet Den Gamle

Læs mere

Beskrivelse af funk oner i

Beskrivelse af funk oner i Beskrivelse af funk oner i www.legetek.dk Skalhuse 27-9240 Nibe - 96352807 - info@legetek.dk 1 2 Orientering om www.legetek.dk : Med hæ et her er det vores mål at give dig lejlighed l at få indsigt i indholdet

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården Rudersdal Museer Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014 Mothsgården 23. april 2013 januar 2014 Efterår 2013 9. juni 2013 samt efterår 2013, forår 2014 og efterår 2014 To før sommer 2013, tre efter

Læs mere

Afrapportering Tidshjulet et interaktivt introduktionsrum

Afrapportering Tidshjulet et interaktivt introduktionsrum Afrapportering Tidshjulet et interaktivt introduktionsrum Formål og baggrund Museum Østjylland har løbende fornyet museets basisudstillinger, så de i dag fremstår som nogle af de mest moderne kulturhistoriske

Læs mere

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter

Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland. Forslag til ændringer af Museum Østjyllands vedtægter Nuværende vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1 Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til

Læs mere

Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland

Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland 2019-2022 1. Indledning Aftalen har til formål at fastlægge målene for Museum Østjyllands virksomhed i perioden 2019-2022. De mål, aftalen beskriver,

Læs mere

Genveje til indsamling?

Genveje til indsamling? Genveje til indsamling? Spørgeskema vedr. arkivernes virksomhed - til brug for det fremtidige indsamlingsarbejde i arkiverne og i SLA Om spørgeskemaet (en vejledning) Dette spørgeskema har to formål. Det

Læs mere

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling

Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Besøgstal, offentlige tilskud, egenindtægt og udvikling Af Lars Christian Nørbach Mangt og meget er blevet sagt om besøgstal egnethed eller mangel på samme til at vurdere den ene eller anden kulturinstitutions

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

Kulturhistorisk Museum Randers

Kulturhistorisk Museum Randers PROGRAM JANUAR - JULI 2010 Kulturhistorisk Museum Randers Håndværksmuseet Kejsergaarden Fri entré www.khm.dk INDHOLD VELKOMMEN Kulturhistorisk Museum - et museum du ikke vil hjem fra! 3 4 7 8 9 10 11 12

Læs mere

Hvad siger medarbejderne? Spørg dem!

Hvad siger medarbejderne? Spørg dem! Hvad siger medarbejderne? eller kunderne, medlemmerne... Spørg dem! S l 50 personer fra 5 grupper 50 spørgsmål indenfor 5 emner for kun kr. 3.500, ex. moms og få svar på 5 dage! FLOT rapportering med grafik

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

Samdriftsaftale for fusionen af Kulturhistorisk Museum Randers, Museet for Syddjurs og Djurslands Museum: Museum Østjylland Randers/Djursland

Samdriftsaftale for fusionen af Kulturhistorisk Museum Randers, Museet for Syddjurs og Djurslands Museum: Museum Østjylland Randers/Djursland Samdriftsaftale for fusionen af Kulturhistorisk Museum Randers, Museet for Syddjurs og Djurslands Museum: Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Baggrund og formål 1.1 Kommunalbestyrelserne i Randers,

Læs mere

Temapolitik om Kulturarven

Temapolitik om Kulturarven Temapolitik om Kulturarven Rudersdal Kommunes kulturpolitiske værdier Rudersdal Kommunes kulturpolitik udtrykker sig overordnet i 7 kulturpolitiske værdier Mangfoldighed Kvalitet Kompetencer Mod og synlighed

Læs mere

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015

Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 NATIONALMUSEET Drifts- og Administrationsafdelingen Sekretariatet J.nr.: 2010-006657 28. juni 2011 Strategi for Nationalmuseet 2012 2015 Indledning Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum.

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Ungestrategi. - med fokus på uddannelse og beskæ igelse

Ungestrategi. - med fokus på uddannelse og beskæ igelse - med fokus på uddannelse og beskæ igelse Januar 2015 Indhold Forord 3 Indledning 4 Mål for ungeindsatsen 5 Målgruppe 6 Ungestrategiens temaer 7 Samarbejde om og med den unge 8 Øget indsats i skolen 10

Læs mere

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 Kulturstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: jba@kulturstyrelsen.dk Vejledning Du kan få vejledende

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer

Vedtægter. for. Sydvestjyske Museer Vedtægter for Sydvestjyske Museer Vedtaget den 25. oktober 2011 1 Indhold Side 1. Navn og ejerforhold, art og status 3 2. Hjemsted, adresse og afdelinger 3 3. Formål og ansvarsområde 3 4. Samarbejde med

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af. Tønder Museum. Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af. Tønder Museum. Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Tønder Museum 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Tønder Museum Kongevej 51 6270 Tønder Indholdsfortegnelse Baggrunden for

Læs mere

Virksomhedsplan Ballerup Museum

Virksomhedsplan Ballerup Museum Virksomhedsplan Ballerup Museum 2018-22 1 Virksomhedsplan for Ballerup Museum 2018-22 Virksomhedsplanen udstikker den overordnede ramme og er retningsgivende for museets arbejde for en 4-årig periode.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Rigsrevisionens revision i forhold til samlinger ved statslige museer mv. Indledning 1. På statsrevisormødet

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

Indsamling, registrering og formidling. Erik Kann

Indsamling, registrering og formidling. Erik Kann Indsamling, registrering og formidling Erik Kann 3 sider af samme sag? Disposition Dette foredrag Vores trygge hule er blevet opdaget eller noget om, hvad dette foredrag tager fat i Hvad nu hvis der ikke

Læs mere

Glostrup Kommunes. Sundhedspolitik

Glostrup Kommunes. Sundhedspolitik Glostrup Kommunes Sundhedspolitik Hvissingestenen Glostrup Kommunes Sundhedspoli k Godkendt af Glostrup Kommunalbestyrelse 14.8.2013 Layout: Center for It og Udvikling 2 Glostrup Kommunes Sundhedspolitik

Læs mere

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer:

Nuværende: Vedtægt for den selvejende institution Ballerup Museumsfond. Vedtægtsændringer: 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske Forening. 2 Fondens hjemsted er Ballerup Kommune. 3 Fondens hovedformål er gennem indsamling, registrering,

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 00084 Enghøj 7, etape 3 Af arkæolog Lotte Bach Christensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 10ah, Helsted

Læs mere

Budget- og Regnskabsskema for indberetning til Kulturstyrelsen

Budget- og Regnskabsskema for indberetning til Kulturstyrelsen Museum: Museum Østjylland Museumsnr. 73101 Se.nr. 29189668 Regnskab 2013 Udgifter Indtægter 22. Personale 16.845.696 28. Lokaler-ejendomme, friarealer 2.491.554 32. Samlingens forvaltning m.v. 168.449

Læs mere

Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne. Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010

Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne. Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010 Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010 Working on a dream NæstvedArkivernes vision NæstvedArkiverne vil fremtræde som en

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.02.2013 Tid 16:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 5 Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Svend C. Dahl Søren Drost Broegaard Lindy Nymark Christensen

Læs mere

Kulturarven som ressource i den strategiske og fysiske planlægning i kommunerne

Kulturarven som ressource i den strategiske og fysiske planlægning i kommunerne Hvordan arbejder museerne med at sikre vores kulturarv for eftertiden? Overinspektør Edith Marie Rosenmeier, Museerne.dk Vordingborg. 18. juni 2008 Målgruppe Kommunerne teknik miljø natur kultur fritid

Læs mere

Navn og ejerforhold, art og status

Navn og ejerforhold, art og status V E D T Æ G T E R for Greve Museum Egns- og udviklingsmuseum Navn og ejerforhold, art og status... 1 Formål og ansvarsområde... 2 Samarbejde med andre museer og offentlige myndigheder... 3 Museets bestyrelse,

Læs mere

Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019

Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019 Forslag til vedtægtsændring for den selvejende institution Ballerup Museumsfond januar 2019 Nuværende udgave 1 Fondens navn er Ballerup Museums Fond. Fonden er stiftet af Ballerup Kommune og Ballerup Historiske

Læs mere

Kertemindeegnens Museer

Kertemindeegnens Museer Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Kertemindeegnens Museer 2004 Kulturarvsstyrelsen Slotsholmsgade 1 1216 København K www.kuas.dk 2 Kertemindeegnens Museer Strandgade 7 5300 Kerteminde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Om udskillelse fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger

Om udskillelse fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger Om udskillelse fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger Af Signe Stidsing Hansen De seneste år har der i den danske museumsverden været fokus på arbejdet med genstandssamlingerne, og der har været

Læs mere

Årsberetning Oplevelse - viden - eftertanke

Årsberetning Oplevelse - viden - eftertanke Årsberetning 2011 Oplevelse - viden - eftertanke Museum Østjylland 2011 Museumsfusion med succes De få mennesker, der havde vovet sig udenfor i kulden på Torvet i Ebeltoft om eftermiddagen den 11. januar

Læs mere

Rapport RSM j.nr Spjald Sundhedshus

Rapport RSM j.nr Spjald Sundhedshus Rapport Udarbejdet af Poul Krogh Jørgensen, Ringkøbing-Skjern Museum 2013 Rapport RESUME: Ringkøbing-Skjern Museum foretog den 22. juli 2013 den aftalte forundersøgelse forud for det kommende sundhedshus

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum vedtaget december 2006 til ikrafttræden 1/1 2007 1. Navn, ejerforhold, status og art 1.1. Vendsyssel Historiske Museum

Læs mere

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020

Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museumspolitiske synspunkter på vej mod 2020 Museer Museerne i Danmark rummer enestående samlinger af kunst-, kultur- og naturarv. Museer aktualiserer denne viden og gør den tilgængelig og vedkommende.

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

Danske Museer - Chefnetværket 04.12 2012. Epinion og Pluss Leadership

Danske Museer - Chefnetværket 04.12 2012. Epinion og Pluss Leadership Danske Museer - Chefnetværket 04.12 2012 Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Spørgeskemaundersøgelse. Spurgt mere end 12.000 Besvarelser

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. december 2001 Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner I medfør af 7, stk. 1, i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 554 af 31.

Læs mere

BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER

BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER MAJ 2014 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER En guide til bygherrer, lokalpolitikere og planlæggere om arkæologiske udgravninger 2 BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER BYGGERI & ARKÆOLOGI Denne

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Mestring og udfoldelse

Mestring og udfoldelse Mestring og udfoldelse Forord I Glostrup arbejder vi ud fra de to kerneopgaver: Mestring og udfoldelse. Mestring og udfoldelse er i koncentreret form det, vi skal bidrage l hos vores borgere. Vi bruger

Læs mere

Øget inklusion - et fælles ansvar

Øget inklusion - et fælles ansvar Øget inklusion - et fælles ansvar Glostrup Kommune 2013 1 Indhold Forord 3 Indledning 4 Hvad mener vi med inklusion? 4 Hvorfor inklusion? 5 Mål for inklusion 6 Fokusområder for inklusion 7 Ledelse af inklusion

Læs mere

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Ebeltoft er en aktiv by med mange besøgende. Byens dna som turistdestination knytter sig historisk til to elementer: bade- og rekreationsmuligheder

Læs mere

Bibliotekspoli k. Lemvig Bibliotek

Bibliotekspoli k. Lemvig Bibliotek Bibliotekspoli k Lemvig Bibliotek 2013-2016 Indhold 1. Indledning 2. Hvad siger biblioteksloven? 3. Hvad vil Lemvig Bibliotek? 4. Indsatsområder 2013: Det synlige bibliotek 2014: Det åbne og levende bibliotek

Læs mere

E R H V E R V S P O L I T I K

E R H V E R V S P O L I T I K E R H V E R V S P O L I T I K - HVOR VIL VI HEN OG HVAD SKAL VI LEVE AF? TÆ T PÅ M E N N E S K E R, T E K N O L O G I O G N AT U R ERHVERVSUDVIKLING I STRUER KOMMUNE 2012 Maj 2012 PLANAFDELINGEN - 2016

Læs mere

ERHVERVET HJERNESKADE

ERHVERVET HJERNESKADE 1 Specialiseret rehabilitering Kommunika onscentrets afdeling for erhvervet hjerneskade består af neuropsykologer og talepædagoger alle med specialviden og stor erfaring inden for hjerneskadeområdet. Vi

Læs mere

L o k a L a r k i v e r n e

L o k a L a r k i v e r n e L o k a l a r k i v e r n e - hvem er vi? 3 Forord - hvorfor dette hæfte? De danske lokalhistoriske arkiver har gennem de sidste mange år op levet en stigende interesse for den lokale historie. Dermed

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune

Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Ansøgningsskema til Hedensted Kommunes Lokal Udviklings Pulje Projektets titel Landsbyernes hus udarbejdelse af et skitseprojekt til en unik skulpturel bygning i Hedensted Kommune Formål/mål Glud Museum

Læs mere

SAMT RESULTATBERETNING

SAMT RESULTATBERETNING H O R S E N S K O M M U N E KULTURAFDELINGEN RESULTATAFTALE 21 SAMT RESULTATBERETNING 29 HORSENS MUSEUM & BYARKIVET Resultataftale 21 Horsens oplevelser i mange farver Horsens Museum vil formidle oplevelser

Læs mere

Stenløse Lokalarkiv Årsberetning og Status for 2007

Stenløse Lokalarkiv Årsberetning og Status for 2007 Stenløse Lokalarkiv Årsberetning og Status for 2007 Stenløse Lokalhistoriske Arkiv blev 1. januar 2007 overført til Egedal Arkiver og Museum efter at være drevet af Stenløse Historiske Forening i 39 år.

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

History & Art: Strategy & Challenges

History & Art: Strategy & Challenges Til bestyrelsen for Historie & Kunst Strategiske pejlemærker History & Art: Strategy & Challenges Møde i Kultur- og Fritidsudvalget, d. 3. november 2016 At være relevant for København Strategiske satsningsområder

Læs mere

Bygherrerapport for arkæologisk udgravning af bålgruberækker fra yngre bronzealder og ældre jernalder ved Bispegårdsvej i Allerslev

Bygherrerapport for arkæologisk udgravning af bålgruberækker fra yngre bronzealder og ældre jernalder ved Bispegårdsvej i Allerslev Bygherrerapport for arkæologisk udgravning af bålgruberækker fra yngre bronzealder og ældre jernalder ved Bispegårdsvej i Allerslev Forud for etablering af nyt ældrecenter og ældreboliger på arealet mellem

Læs mere

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed?

Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Hvordan får man en profitskabende organisa on ud af en virksomhed? Copenhagen Profit School / Symbion Science Park / Fruebjergvej 3 / 2100 København Ø / www.cps.cool Man træner ledere og medarbejdere i

Læs mere

Vejledning l virksomheder

Vejledning l virksomheder Vejledning l virksomheder Digital kursus lmelding Ansøgning om VEU godtgørelse og befordrings lskud Sønderhøj 9 8260 Viby J Telefon: 8936 3000 business@aabc.dk www.aabc.dk Digital kursus lmelding og VEU

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder -

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - 1 Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - Mikael Holdgaard Nielsen Udgravningsfelt med gruber og stolpehuller under den afrømmede muld. (Foto: MHN). Viborg Stiftsmuseum Bygherrerapport

Læs mere

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed - M E D H E N B L I K P Å A T Ø G E B O R G E R N E S M U L I G H E D E R F O R B E N Y T T E L S E A F S A M L I N G E R N E Masterafhandling af Heidi

Læs mere

Afsluttende projektrapport (j.nr. 2011-7.42.03-0040)

Afsluttende projektrapport (j.nr. 2011-7.42.03-0040) 2 Afsluttende projektrapport (j.nr. 2011-7.42.03-0040) DIN FJORD MIN FJORD SEJLENDE SÆRUDSTILLING Udarbejdet af: Limfjordsmuseernes Samvirke 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 4 Fartøjet 5 Formidlingskoncepter

Læs mere

Program 01/04-30/09. Se mere på. museumoj.dk. Oplevelse. Viden. Eftertanke

Program 01/04-30/09. Se mere på. museumoj.dk. Oplevelse. Viden. Eftertanke Grenaa Ebeltoft Museum Østjylland Stemannsgade 2, 8900 C Åbent: Tirsdag - søndag kl. 10-16 Museum Østjylland Håndværksmuseet Lille Rosengård 16, 8900 C Åbent: Tirsdag, torsdag og lørdag kl. 12-16 Museum

Læs mere

2011/12 KATALOG. Skoletjeneste. Fri entré for alle. Gratis omvisninger til grundskolerne. Brug museet i din undervisning. Randers. Grenaa.

2011/12 KATALOG. Skoletjeneste. Fri entré for alle. Gratis omvisninger til grundskolerne. Brug museet i din undervisning. Randers. Grenaa. Randers Grenaa Ebeltoft Skoletjenesten på Museum Østjylland Randers, Grenaa og Ebeltoft Åbent: Tirsdag - fredag fra kl. 9-14 Museum Østjylland Randers Stemannsgade 2, 8900 Randers C Skoletjeneste KATALOG

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om dengang teknikken kom til Lindved

KOM UD OG LÆR! - om dengang teknikken kom til Lindved KOM UD OG LÆR! - om dengang teknikken kom til Lindved Forløb 05 HISTORIE NAT/TEK 4-6 klasse Teknikkens historie er spændende og den har sat sig spor lige uden for skoledøren. I dette forløb kortlægger

Læs mere

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult):

Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Aktuelle vedtægter: Vedtægter efter vedtægtsændringer (ændringer markeret med gult): Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer Vedtægter for Den Selvejende Institution Odense Bys Museer

Læs mere

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Museer i Qeqqata Kommunia - Status og visioner Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Foto: Anne Bahnson. Sisimiut Katersugaasiviat. Januar 2009 Notat til museumskonferencen 2009

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer

Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt. De danske museer Kulturudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 231 Offentligt De danske museer Agenda > Danske museer i dag de kolde facts > Den strukturelle udvikling > Museumstyper og hvordan går det med det faglige arbejde?

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv Resultataftale for Dragør Lokalarkiv 2014-2015 1. Opfyldelse af målene i resultataftalen for 2012-2013 Ressourcer Lokalarkivet har i perioden haft et uændret budget. Fra 1.2.2012 blev personalenormeringen

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI

UDVIKLINGSSTRATEGI DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE DJURSLAND UDVIKLINGSSTRATEGI 2014-2020 Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning

VEJLEDNING. Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning VEJLEDNING 31. oktober 2018 Krav og anbefalinger til museernes registrering og indberetning Denne vejledning udfolder, konkretiserer og detaljerer det afsnit om registrering, som findes i Slots- og Kulturstyrelsens:

Læs mere

Udviklingsplan. Lokalhistorisk Arkiv

Udviklingsplan. Lokalhistorisk Arkiv Udviklingsplan Lokalhistorisk Arkiv 2010-2013 Lokalhistorisk Arkiv er et kulturhistorisk arkiv, der organisatorisk hører under forvaltningen Erhverv, Kultur og Beskæftigelses afdeling Kultur og fritid.

Læs mere

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense -

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - - Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - 1 Vedtaget i efteråret 2009 før kommunevalget delte nogle håndøre ud til vælgere. Sendte brev til

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Historiker - 2080. April 2014. 2. FAGETS MÅL Formålet med historikerkursus er at bibringe kursisten viden, færdigheder og kompetencer for selvstændigt at kunne varetage enhedens

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Museum og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

REGISTRERING - STATUS

REGISTRERING - STATUS ARBEJDET MED GENSTANDE REGISTRERING - STATUS REGIN - KUNST For kunstsamlingens vedkommende er der ingen problemer og efterslæb. Der findes ingen uregistrerede genstande på kunstmuseet. Og alle (99 %) sager/værker

Læs mere

Baggrund. Billedværkstederne

Baggrund. Billedværkstederne Baggrund Mols og Djursland rummer en storslået natur og en perlerække af historiske vidnesbyrd med spændende historier, der fortjener at blive fortalt, fordi de bidrager til vor fælles kulturforståelse,

Læs mere

Vedtægter for Østsjællands Museum

Vedtægter for Østsjællands Museum Vedtægter for Østsjællands Museum Baseret på Kulturarvsstyrelsens standardvedtægter for museer der er godkendt som tilskudsberettigede i henhold til museumsloven baseret på: Lov nr. 473 af 7. juni 2001,

Læs mere