Overblik over høringssvar Godt liv på landet November Hvem har indsendt høringssvaret:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overblik over høringssvar Godt liv på landet November Hvem har indsendt høringssvaret:"

Transkript

1 1 Hvem har indsendt høringssvaret: Høringssvar kort fortalt 1. Fensmark Lokalråd Positiv i forhold til det skrevne i Godt liv på landet. 2. Venner af Europa i Næstved/Holmegaard 3. Lokalrådet for Hyllinge, Marvede, Vallensved Sogne samt Ladby og Guderup 4. Privatperson Nicolai Røge, Næstved 5. Lokalrådet for Tappernøje, Snesere og Everdrup Sogne Husk det internationale perspektiv - Vigtigt at lære af erfaringerne fra udlandet Positiv i forhold til det skrevne i Godt liv på landet. Det ville være værdifuldt at inddrage det internationale samarbejde og udsyn i forhold til at bevare livet i lokalområderne. Bør fremgå af Godt liv på landet Ser frem til et godt samarbejde med udgangspunkt i Godt liv på landet. Godt liv på landet sætter en god ramme omkring borgerinddragelse og lokalrådenes rolle. Der mangler et afsnit om samarbejdet på tværs af kommunegrænserne (fx LAG), det nationale samarbejde (fx landdistriktskonferencer, Landistrikternes Fællesråd mv.) samt det internationale samarbejde (fx gennem venskabsbyer og Charter of European rural Communities). Positiv i forhold til det skrevne i Godt liv på landet Manglende internationalt udsyn. Vi kan lære en masse af udlandet. Vigtigt at indtænke kommunens internationale samarbejder i landdistriktsudviklingen, så alle kommunens områder også i fremtiden kan have internationalt udsyn i deres lokale perspektiv. Næstved skal mærkes både lokalt og globalt. Bemærkninger i forhold til afsnittet om transport: Der er behov for bedre løsninger i forhold til den kollektive trafik til/fra Tappernøje/Brøderup både til Næstved og til nabobyen Præstø. Det bør være muligt at benytte Næstved Landflex fra Tappernøje/Brøderup i de perioder, hvor der ikke er mulighed for kollektiv trafik. Det bør som minimum være muligt at benytte denne mulighed til/fra Næstved til Tappernøje/Brøderup. Forslag til ændringer/tilføjelser i teksten samt evt. bemærkninger fra Følgegruppe/Vidensnetværk Forslag til tilføjelse side 6: Næstved Kommune henter inspiration til landdistriktsudviklingen fra andre kommuner og fra udlandet. Deltagelse i nationale og internationale netværk giver mulighed for samarbejde og udveksling af erfaringer på tværs at kommune- og landegrænser. Næstved Kommune deltager bl.a. aktivt i Landdistriktskonferencer, nationale og tværkommunale netværksgrupper, Charter af Europæiske Landdistrikter mv. Forslag til tilføjelse i den grønne boks s.6: Fortsat hente inspiration fra og udveksle erfaringer med andre kommuner og andre lande. Bemærkning fra Følgegruppen: Godt at få det nationale og det internationale perspektiv med. Høringssvaret videresendes til Trafikfølgegruppen. Kommentar fra Trafik: Arbejdet pågår allerede i Trafikfølgegruppen, og problematikken er kendt. Der er genindført weekendture til/fra Næstved. Bemærkning fra Følgegruppen: Der er store udfordringer i forhold til at den kollektive trafik til/fra Tappernøje/ Brøderup, og

2 2 6. Privatperson Birgit Krat, Herlufmagle a) S. 5 - Din lokale stemme: Problem i forhold til avisdækningen i og af området ved Skelby. b) S. 7 - Vores skønne lokalområder: Vi skal ikke ødelægge vores naturperler herunder Susåen og Bavelse sø. c) S. 16 Bolig og Erhverv Problem hvis Næstved Kommune og NK-forsyningen gennemfører mishandlingen af Susåen og Bavelse sø. Det vil gøre det mere besværligt med kanosejlads på åen og derved ødelægge kano-turismen. d) S. 14 Digital infrastruktur Vigtig at sætte ind her. Vigtigt at huske, at ikke alle har let ved at lære IT, og samtidig er mange hjemmesider dårligt programmeret og med et dårligt sprog. der bør der arbejdes videre med, men den nuværende tekst i Godt liv på landet skal ikke ændres, da det bliver for specifikt. Kommentar fra CSI: Det ligger uden for Kommunens kompetenceområde at få indflydelse på aviserne dækningsområder. Forslag til tilføjelse på side 7: Vi ønsker at værne om naturen Kommentar fra Natur og Miljø: Ingen har interesse i at ødelægge naturen. Forslag til den grønne boks side 14: Næstved Kommune vil kortlægge og synliggøre mulighederne for IT-hjælp Spørgsmålet i forhold til afklaring af behovets omfang sendes videre til Omsorgsudvalget. Bemærkning fra Følgegruppen: Der er en udfordring i forhold til de borgere, der ikke har mulighed for at benytte sig af de eksisterende tilbud. Der er behov for en kortlægning og synlighed af de muligheder, der eksisterer, og en afklaring/vurdering af den reelle udfordring.

3 3 e) S Transport Problem at det ikke er muligt at komme fra Skelby til Fensmark med offentlig transport uden at skulle ind over Næstved. Problem når pakker sendes til Fensmark Brugs. 7. Frivilligrådet Positiv i forhold til Godt liv på landet Vigtigt at opprioritere beskyttelsen af de bløde trafikanter i såvel by som landdistrikter gennem flere cykelstier og regulering af de trafikale forhold omkring skoler og dagsinstitutioner. Kommentar fra Trafik: Det er muligt at benytte landflex fra Skelby. Bemærkninger: Problemet i forhold til PostDanmarks levering af pakker geografisk uhensigtmæssige steder har vi som kommune desværre ikke mulighed for at ændre på. Kommentar fra Trafik: Der har netop været afholdt et møde med de kommunale skolebestyrelser i forhold til at drøfte trafikfarlige skoleveje. 8. Privatperson Anne Grete Kamilles (Musik over Præstø Fjord) Positiv i forhold til Godt liv på landet Konkrete forslag til tilføjelser (med blåt): a) Side 2: Vi vil videreudvikle skabe en sammenhængende kommune med en bæredygtig udvikling, hvor alle parter arbejder for at gøre Næstved Kommune til et endnu bedre fantastisk sted at bo, leve og arbejde både i by og på land. b) Side 6: Vejlede foreningslivet i forhold til puljeansøgninger og fonde herunder LAG-Sydsjælland. c) Side 11: I Næstved vil vi gerne give familier og børn tryghed, klæde børnene på til fremtiden og bidrage til, at alle de får gode forudsætninger for dannelse og uddannelse både i by og på land. d) Side 11: Elever, der skal starte i 0. klasse, vil altid få plads i deres lokale afdeling, hvis forældrene vælger det. Det fremgår allerede af Godt liv på landet, at der hvert år prioriteres anlæg af nye cykelstier Forslag: Teksten rettes som foreslået på side 2 Forslag: Teksten tilføjes i den grønne boks på side 6 Forslag: Teksten rettes som foreslået på side 11. Forslag til tilføjelse på side 11: Det tilstræbes, at elever, der skal starte i 0. klasse, får plads på den lokale skole, hvis forældrene ønsker det.

4 4 Side 15: Der arbejdes for en motorvejsbus E55 for pendlere i den østlige del af kommunen, med få stop op gennem regionen til en tog eller metrostation i Københavnsområdet. e) Side 16: Mulighederne for nye erhverv i landdistrikterne er mange, fx IT-virksomhed, rådgivning, handel og håndværk. Særligt turisme og tilknyttede erhverv har et stort potentiale i landdistrikterne. derfor vil kommunen styrke arbejdet for mobilforbindelsen kommer og bliver stabil i landdistrikterne. 9. Ældrerådet Positiv i forhold til Godt liv på landet Fokus på Bosætningsstrategien i forhold til Godt liv på landet - Kort fortalt fra høringsbrevet: Der peges på behovet for at opgradere Bosætningsstrategien i forhold til Godt liv på landet. Der er behov for et større fokus på de enkelte lokalområder under de fire ældre-distrikter, således at det er muligt for ældre borgere at bevare tilknytningen til lokalområdet. I den nuværende bosætningsstrategi er der ikke taget højde for ældre borgeres mulighed for bosætning ved flytning i lokalområdet til mere tidssvarende boliger tæt på lokalområdernes servicefaciliteter. Kommentar fra Trafik: Der arbejdes pt. ikke fra kommunens side for en motorvejsbus på E55. Det fremgår under afsnittet Digital infrastruktur, så det behøver ikke at blive gentaget. Forslag til den grønne boks side 13: Næstved Kommune vil afklare behovet for tidssvarende ældreboliger i lokalområderne i kobling til Bosætningsstrategien og den kommende Boligpolitik (OBS: Det skal afklares, om formuleringen kan sættes ind) Afklaring den : CSA vil fremadrettet være opmærksom på de mulige problemstillinger, som Ældrerådet adresserer i høringssvaret. Ovenstående formulering sættes ikke ind i Godt liv på landet Ældrerådet ser gerne, at der i den nye bosætningsstrategi for bliver taget konkrete initiativer til, at der skabes nye muligheder for etablering af tidssvarende boliger for ældre i by-nære områder med kort og let tilgang til servicefaciliteter og oplevelser - og gerne med muligheder for dannelse af senior-bofællesskaber og lign. Ældrerådet anser sådanne tiltag for desuden at skabe mulighed for frigørelse af eksisterende familieboliger til den næste generation ved en såkaldt borgerrotation i nærområderne. Ældrerådet ønsker meget gerne at blive inddraget i den kommende udviklingsproces i samarbejde med de enkelte lokalråd, idet der klart må være et positivt interessefællesskab på tværs af generationerne.

5 5 10. Lokalrådet i Fladså Blot en orientering om, at Lokalrådet ikke ønsker at indsende høringssvar Forslag til rettelser fra Det Interne Vidensnetværk og Følgegruppen (møde den ) Visionen Mærk Næstved, Planstrategien, Bosætningsstrategien samt Godt liv på landet danner ikke baggrunden for Kommuneplanen, men det er vigtigt, at der sikres en sammenhæng mellem de forskellige planer og strategier. Der står ikke, at der er mulighed for at låne lokaler gennem ForeningsPortalen. Forslag til revideret tekst side 2: Der skal sikres en naturlig sammenhæng mellem Samlet set danner visionen Mærk Næstved, Planstrategien, Bosætningsstrategien, samt Godt liv på landet baggrunden for og den kommende Kommuneplan. Forslag til tilføjet tekst 12: Foreninger kan booke mødelokaler og idrætsfaciliteter gennem ForeningsPortalen Der arbejdes på at udvikle ForeningsPortalen. Der mangler ordet samskabelse i teksten vedr. borgerinddragelse Bemærkninger: Vi har ikke IT hjælp på alle bibliotekerne i Næstved Kommune hele tiden. Vi har IT frivillige på afgrænsede tidspunkter på bibliotekerne og IT klubber i mange lokalområder. Vi har også IT-kurser på annoncerede tidspunkter. Der er behov for synliggørelse af de muligheder, der eksisterer i forhold til IT-hjælp. Forslag til den grønne boks s. 13: Udvikle ForeningsPortalen, så det bliver lettere at finde lokale foreninger og muligheder for lokaler. Forslag til tilføjelse på side 5: Borgerinddragelse skal give mening og skabe værdi for såvel den enkelte, for opgaven og for kommunen som helhed. Metoden og graden af borgerinddragelse skal hænge sammen med mulighederne for indflydelse og formålet med at inddrage. Hvis der fx skal arbejdes med samskabelse, så skal borgerne sikres reel medbestemmelse. Forslag til revideret tekst side 14: Der er stadig borgere, der har IT-mæssige udfordringer. På bibliotekerne i Udviklingscenterbyerne kan man finde hjælp til at klare sig i det digitale samfund. Vi har IT hjælp på alle bibliotekerne i Næstved Kommune og også på flere af de lokale Ældrecentre er der mulighed for IT-hjælp. Ældresagen tilbyder IT-forløb baseret på frivillige, der kan yde IT-assistance.

6 6 Beskrivelsen af Udviklingshus Fuglebjerg er forkert. Bemærkning til side 10: Det vil være bedre at bruge ordet medborgercentre i stedet for servicecentre. Det vil ligeledes være bedre at skrive lettere borgerservice i stedet for borgerservice. Dette var der dog ikke enighed om i Følgegruppen. Bemærkning til side 16: Planloven er ikke som forventet blevet ændret endnu Forslag til ændret tekst på side 16: Med udgangspunkt i Planloven fastlægger vi med Kommuneplanen rammerne for arealanvendelsen til fx nye områder til bosætning, trafik, og erhverv samt kultur og fritid. Vi ønsker, at nye erhvervsarealer placeres i udviklingscentrene og i Næstved by. Mulighederne for nye erhverv i landdistrikterne er mange, f.eks. IT-virksomhed, rådgivning, handel og håndværk. Særligt turisme og tilknyttede erhverv har et stort potentiale i landdistrikterne. Og med Regeringens moderisering af Planloven i juni 2016 er bl.a. kravene i forhold til at anvendelse af overflødiggjorte bygninger til erhverv blevet lempet. Landdistrikterne er vigtige i erhvervsmæssig sammenhæng, fordi der er et stort potentiale for at starte nye virksomheder i landdistrikterne. Næstved Kommunens landdistrikter ligger nær de store veje på Sjælland og den kollektive trafik. Forslag til den grønne boks side 14: Næstved Kommune vil kortlægge og synliggøre mulighederne for IT-hjælp Forslag til ændret tekst side 16: Udviklingshus Fuglebjerg er et samarbejde mellem erhverv, lokalsamfund og bibliotek. Biblioteket skaber rammen om et innovativt miljø, hvor mikrovirksomhederne kan indgå i fællesskabet og leje et kontorlokale eller et skrivebord. på 1. salen af biblioteket skaber rammen om et innovativt miljø, hvor mikrovirksomhederne kan leje et kontor og få glæde af hinanden i hverdagen. Forslag: Ingen ændringer Forslag til ændringer vil kræve en ændret formulering af centerstrukturen i Kommuneplanen, der pt. ikke ønskes ændret. Forslag: Ok til revideret tekst Revideret tekst efter KU s møde den : Med udgangspunkt i kommuneplanen fastlægger Næstved kommune rammerne for arealanvendelsen til fx nye områder til bosætning, trafik og erhverv, samt kultur og fritid. Vi ønsker, at nye erhvervsarealer placeres i udviklingscentrene og i Næstved by. Mulighederne for nye erhverv i landdistrikterne er mange fx IT-virksomhed, rådgivning, handel og håndværk. Særligt turisme og tilknyttede erhverv har et stort potentiale i landdistrikterne. Landdistrikterne er vigtige i erhvervsmæssig sammenhæng, fordi der her er et stort potentiale for at starte nye virksomheder. Næstved kommunes landdistrikter ligger nær de store veje på Sjælland og den kollektive trafik. Landdistrikterne er derfor en naturlig del af

7 7 Følgegruppen Følgegruppen Landdistrikterne er derfor en naturlig del af erhvervs- og arbejdskraftoplandet i Øresundsregionen. Når broen over Femern Bælt står færdig, vil kommunen desuden få en central placering imellem Øresunds- og Femern Bæltregionerne samt Fyn og Jylland. Det vil øge mulighederne for at finde arbejde eller etablere sin egen virksomhed i kommunens landdistrikter. Med udgangspunkt i planloven fastlægger vi med Kommuneplanen rammerne for arealanvendelsen til fx nye områder til bosætning, trafik, og erhverv samt kultur og fritid. Vi ønsker, at nye erhvervsarealer placeres i udviklingscentrene og i Næstved by. Der er nogle muligheder for etablering af erhverv i landdistrikterne. I flere af byerne er der udlagte erhvervsområder, men derudover er der visse muligheder for at indrette erhverv i overflødiggjorte driftsbygninger, ligesom der kan indrettes liberalt erhverv i egen bolig. Særligt turisme og tilknyttede erhverv har et stort potentiale i landdistrikterne. Det forventes at planloven, og dermed reglerne for etablering af erhverv i landdistrikterne, bliver ændret i løbet af Symbolet tandhjul bør ændres til mere organisk som symbol på sammenhængskraft og fællesskab fx hænder/håndtryk Vigtigt at efterskriftet fra Følgegruppen kommer til at stå som efterskrift og ikke som afsender af hele dokumentet erhvervs- og arbejdskraftoplandet i Øresundsregionen. Når broen over Femern Bælt står færdig, vil kommunen desuden få en central placering imellem Øresunds- og Femern Bæltregionerne samt Fyn og Jylland. Det vil øge mulighederne for at finde arbejde eller etablere sin egen virksomhed i kommunens landdistrikter. Forslag: Vi får kommunens grafiker til at finde et mere passende symbol. Forslag til ændring side 17: En hilsen fra Følgegruppen Tak fordi du læste med Der vil i forbindelse med opsætningen findes en løsning, så det kommer til at stå som efterskrift

Overblik over høringssvar Godt liv på landet November Hvem har indsendt høringssvaret:

Overblik over høringssvar Godt liv på landet November Hvem har indsendt høringssvaret: 1 Hvem har indsendt høringssvaret: Høringssvar kort fortalt 1. Fensmark Lokalråd Positiv i forhold til det skrevne i Godt liv på landet. 2. Venner af Europa i Næstved/Holmegaard 3. Lokalrådet for Hyllinge,

Læs mere

Godt liv på landet Med forslag til rettelser efter høringsfasen November 2016

Godt liv på landet Med forslag til rettelser efter høringsfasen November 2016 1 Godt liv på landet - og i byerne uden for Næstved by Godt liv på landet gælder for perioden 2017-2020 Mærk Landet 2 Sammen styrker vi det gode liv på landet Mærk Næstved er visionen for hele kommunen.

Læs mere

Godt liv på landet. - og i byerne uden for Næstved by

Godt liv på landet. - og i byerne uden for Næstved by Godt liv på landet - og i byerne uden for Næstved by Godt liv på landet - og i byerne uden for Næstved by 2017-2020 Livet på landet.... 4 Din lokale stemme... 5 Vores skønne lokalområder... 7 Det kommunale

Læs mere

Godt liv på landet. - og i byerne uden for Næstved by

Godt liv på landet. - og i byerne uden for Næstved by Godt liv på landet - og i byerne uden for Næstved by Godt liv på landet - og i byerne uden for Næstved by 2017-2020 Sammen styrker vi det gode liv på landet... 5 Livet på landet.... 7 Din lokale stemme...

Læs mere

Godt liv på landet og i byerne uden for Næstved by. Mærk Landet. Godt liv på landet gælder for perioden

Godt liv på landet og i byerne uden for Næstved by. Mærk Landet. Godt liv på landet gælder for perioden 1 Godt liv på landet - og i byerne uden for Næstved by Godt liv på landet gælder for perioden 2017-2020 Mærk Landet 2 Sammen styrker vi det gode liv på landet Mærk Næstved er visionen for hele kommunen.

Læs mere

Godt liv på landet og i byerne uden for Næstved by. Mærk Landet. Godt liv på landet gælder for perioden

Godt liv på landet og i byerne uden for Næstved by. Mærk Landet. Godt liv på landet gælder for perioden 1 Godt liv på landet - og i byerne uden for Næstved by Godt liv på landet gælder for perioden 2017-2020 Mærk Landet 2 Sammen styrker vi det gode liv på landet Mærk Næstved er visionen for hele kommunen.

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Hvordan oplever lokalrådet generelt dialogen med kommunen? - Kommunen er generelt åbent for reel dialog

Hvordan oplever lokalrådet generelt dialogen med kommunen? - Kommunen er generelt åbent for reel dialog Skriv navn på lokalrådet Holme-Olstrup Toksværd Lokalråd Fensmark Skelby og Gunderslev Lokalråd Tybjerg og Omegn Lokalrådet Hyllinge, Marvede, Vallensved, Rislev sogne, samt Ladby, Guderuo og Ganges Bro.

Læs mere

Strategi for plan- og Agenda Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger

Strategi for plan- og Agenda Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger Strategi for plan- og Agenda 21 2011 Bilag til Plan- og Boligudvalgs møde den 22. november 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser

Læs mere

Landdistriktspolitikken. Udgivet af Næstved Kommune Rådmandshaven 20, 4700 Næstved www.naestved.dk

Landdistriktspolitikken. Udgivet af Næstved Kommune Rådmandshaven 20, 4700 Næstved www.naestved.dk politik for landdistrikterne Landdistriktspolitikken Udgivet af Næstved Kommune Rådmandshaven 20, 4700 Næstved www.naestved.dk Landdistriktspolitikken kan hentes i Borger- Service og på kommunens biblioteker

Læs mere

Strategisk planlægning i landdistrikterne

Strategisk planlægning i landdistrikterne INDSATS 1 Strategisk planlægning Strategisk planlægning handler om lokale planer for landsbyerne. Hvordan sikrer vi at kommuneplaner og lokale planer hænger sammen? Fra landspolitiske side lægges der op

Læs mere

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01 Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Layout_20130819.indd 1 19-08-2013 12:53:01 Danmark i omstilling Hvordan kan byer og landdistrikter udvikles, så vi udnytter vores arealer bedst muligt

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Flyttetendenser. Bilag til Bosætningsstrategien for Næstved Kommune 2015

Flyttetendenser. Bilag til Bosætningsstrategien for Næstved Kommune 2015 Flyttetendenser Bilag til Bosætningsstrategien for Næstved Kommune 2015 Indhold Udarbejdelse af materialer....3 Generelle flyttetendenser....4 Tilflyttere....6 Fraflyttere....8 Anbefalinger til bosætningsstrategien...10

Læs mere

Plan- og Erhvervsudvalget

Plan- og Erhvervsudvalget Plan- og Erhvervsudvalget Tilskud til erhvervsaktiviteter; 2,6 Turisme; 3,8 Tilskud Næstved Erhverv; 4,5 Plan- og Erhvervsudvalget Anlæg Nr. 2019 2020 2021 2022 2023 2024 1. prioritet 14-2 14-2 14-2a 14-2a

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning Landdistriktspolitikken for Ikast-Brande Kommune Visioner og indsatsområder August 2011 Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune 4 Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer

Læs mere

Den grønne industrikommune

Den grønne industrikommune Den grønne Kalundborg Kommunes Erhvervs- og udviklingspolitik 2011 2014 Den grønne INDHOLD 3 Forord 4 Den grønne Kalundborg kommune Det internationale perspektiv Det lokale/ regionale perspektiv Udgangspunkt

Læs mere

Samlet oversigt over borgerhenvendelser vedr. Næstved LandFlex

Samlet oversigt over borgerhenvendelser vedr. Næstved LandFlex Dato for henvend else Kørsel imellem Årsag til henvendelse Konsekvenser for benyttelse af LandFlex i forhold til Flextur? Hvor hyppigt har personen anvendt Flextur? (12.08.13 30.04.15) Samlet udgift til

Læs mere

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land

Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Cafedrøftelserne på borgermødet på Elbæk Efterskole 21. september 2011 om udviklingen i landdistrikterne/det åbne land Debattemaer 1. runde: Liv og bevægelse i landsbyerne hvad skal der til, for at du

Læs mere

UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER

UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER Landdistriktskonferencen 2018 Præsentation af Udvalget for levedygtige landsbyers arbejde og anbefalinger Den 17. september 2018 UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER Formanden UDVALGET FOR LEVEDYGTIGE LANDSBYER

Læs mere

15. maj Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen. Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019

15. maj Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen. Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 15. maj 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 Sagsbehandler Sofie Wedum

Læs mere

Landsplanredegørelse 2013

Landsplanredegørelse 2013 Miljøminister Ida Auken nst@nst.dk U D K A S T 27-09-2013 Sag nr. 12/996 Dokumentnr. 40395/13 Landsplanredegørelse 2013 Under forhøringen til denne landsplanredegørelse i 2012 fremførte Danske Regioner

Læs mere

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd Landsbypolitik 2019-2022 år senest 1/6) Lokalplaner De nuværende lokalplaner og ikke up-to-date og ikke flexible nok. Landbypolitik 2019-2022, Endeligt forslag, version 1 Status Bosætning handler om livskvalitet

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Vision for Rebild Kommune

Vision for Rebild Kommune Erhvervsudvikling Sammenhængskraft Vision Land og By Bosætning Sundhed og Klima Kvalitet i opgaverne Åbenhed Borgerinddragelse Borgerdeltagelse Vision for Rebild Kommune Indledning Det følgende er resultatet

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Strategi- og handleplan for landdistrikterne

Strategi- og handleplan for landdistrikterne Strategi- og handleplan for landdistrikterne 11. januar 2016 vedtog Byrådet en ny Landdistriktspolitik. Politikken omhandler følgende temaer: Strategi- og handleplanen er en opfølgning på den vedtagne

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

Udvikling i landdistrikterne - Lokal udviklingsstrategi og muligheder for støtte

Udvikling i landdistrikterne - Lokal udviklingsstrategi og muligheder for støtte Udvikling i landdistrikterne - Lokal udviklingsstrategi og muligheder for støtte Fødevareministeriets Netværkscenter Hvad er en udviklingsstrategi? En overordnet beskrivelse af de aktiviteter, aktionsgruppen

Læs mere

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt.

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt. Referat fra Generalforsamling afholdt den 13. marts 2013 Generalforsamlingen startede kl. 18.00 med spisning (stegt flæsk og persillesovs), hvori ca. 60 voksne og børn deltog. Glædeligt med det store fremmøde.

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

HVAD ER EN HELHEDSPLAN?

HVAD ER EN HELHEDSPLAN? AFTENENS PROGRAM Om baggrunden for Helhedsplanen Hvad er en helhedsplan og hvordan skal den bruges Mårslets første helhedsplan Præsentation af ny lokalsamfundsbeskrivelse Principper for byens udvikling

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen Formål med undersøgelsen I august-september 2015 gennemførte Center for Byudvikling (Økonomiforvaltningen) i samarbejde med Københavns Borgerpanel en spørgeskemaundersøgelse blandt københavnerne om deres

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

Tak fordi du vil deltage i Næstved Kommunes undersøgelse af bustrafikken i Næstved

Tak fordi du vil deltage i Næstved Kommunes undersøgelse af bustrafikken i Næstved Busserne i Næstved Kommune - Giv din mening til kende Tak fordi du vil deltage i Næstved Kommunes undersøgelse af bustrafikken i Næstved Kommune. Du vil blive stillet nogle spørgsmål om dig selv og dine

Læs mere

Modernisering af planloven - i praksis.

Modernisering af planloven - i praksis. Modernisering af planloven - i praksis. Indlæg af kommunaldirektør Søren S. Kjær Landdistriktskonferencen, 2. oktober 2017, Kobæk Strand Vækst og Planloven For tredje år i træk er Sorø gået frem i DI's

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Arbejdsdrøftelse 2017

Arbejdsdrøftelse 2017 Arbejdsdrøftelse 2017 I år skal der arbejdes med foreningens vision for 2017-2018. Du kan her læse hvilke visioner bestryelsen har haft i tankerne. HVILKE DELE AF VISIONEN KOMMER TIL AT PÅVIRKE DIG, OG

Læs mere

Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling

Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling Den moderniserede planlov Fokus på vækst og forenkling Hvad går ændringerne ud på? 1. Ændring i planlovens formålsbestemmelser 2. Kort om ændringer i byzonen 3. Liberalisering af landzonereglerne 4. Øget

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

Høringssvar til Forslag til Regional Udviklingsplan for Region Hovedstaden

Høringssvar til Forslag til Regional Udviklingsplan for Region Hovedstaden Greve Kommune 20. maj 2008 Høringssvar til Forslag til Regional Udviklingsplan for Region Hovedstaden Nærværende høringssvar behandles i Greve Byråd den 27. maj 2008. Der tages derfor forbehold for denne

Læs mere

SOL. Lokal Udviklings Plan (LUP) for ovenover alting - stråler moder. for INDHOLD. 1. Planens status og formål. 2.

SOL. Lokal Udviklings Plan (LUP) for ovenover alting - stråler moder. for INDHOLD. 1. Planens status og formål. 2. for ovenover alting - stråler moder SOL INDHOLD 1. Planens status og formål 2. Om Stege og Omegn 3. SWOT lokalrådets vurdering af lokalområdets potentialer 4. Vision 5. Potentialer og indsatsområder /

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

LANDDISTRIKTS POLITIK

LANDDISTRIKTS POLITIK LANDDISTRIKTS POLITIK 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige identitet, sine

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Kulturstrategi. for Næstved Kommune Mærk Kulturen

Kulturstrategi. for Næstved Kommune Mærk Kulturen Kulturstrategi for Næstved Kommune 2012-2016 Mærk Kulturen 2 Foto: Lasse Bartholin / Næstved Ungdomsskole Mærk Kulturen I Næstved tror vi på kultur. Vi tror på, at den gør noget særligt ved mennesker.

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi April 2013 Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner. Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland

Sjælland på sporet 26. oktober Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken. Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Sjælland på sporet 26. oktober 2017 Region Sjællands planer og ønsker for jernbanetrafikken Chefkonsulent Lars Bosendal, region Sjælland Hovedopgaver Sundhed Regional udvikling Det sociale område Vores

Læs mere

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by Kommuneplan 2009 Vallensbæk - en levende by Vallensbæk Kommune Marts 2010 Vallensbæk Kommune Høring Den 2. december 2009 blev Kommuneplan 2009 endeligt vedtaget af Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse.

Læs mere

Overblik over kollektiv trafik/kørsel - i Næstved Kommune

Overblik over kollektiv trafik/kørsel - i Næstved Kommune Overblik over kollektiv trafik/kørsel - i Næstved Kommune Landdistriktsudvalget - 21. januar 2019 Trafikbestiller, Michael Stonor Nielsen Center for Trafik og Ejendomme Dagsorden Togbetjening i Næstved

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune En sundhedsstrategi, der virker En sundhedsstrategi med to spor Slagelse Kommune har en stor udfordring med befolkningens sundhedstilstand. Sundhedsprofil

Læs mere

Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark. Oslo 29. januar 2016

Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark. Oslo 29. januar 2016 Casper Bo Danø Sekretariatsleder FriSe Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark Oslo 29. januar 2016 Agenda Frivilligcentrene i Danmark Finansiering Frivilligheden i en brydningstid Evaluering af Frivilligcentrene

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Landsby- og landdistriktspolitik. Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009. www.skive.dk

Landsby- og landdistriktspolitik. Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009. www.skive.dk Landsby- og landdistriktspolitik Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009 www.skive.dk Baggrund I forbindelse med strukturreformen blev de fire gamle kommuner Sallingsund,

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Aktive familier i Femern Bælt-regionen

Aktive familier i Femern Bælt-regionen Koncepter Aktive familier i Femern Bælt-regionen Inspiration til familierettede aktiviteter for sportsklubber og -foreninger Om projektet Vi præsenterer tre koncepter for grænseregionale aktiviteter for

Læs mere

Det kriminalitetsforebyggende arbejde i Helsingør Kommune

Det kriminalitetsforebyggende arbejde i Helsingør Kommune Bilag 1 Center for Børn Unge og Familier Stab Birkedalsvej 27 3000 Helsingør Tlf. 49282990 lgo43@helsingor.dk Dato 4.7.2016 Sagsbeh. Lars Løgstrup Det arbejde i Helsingør Kommune 1. Indledning Det fremgår

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

som element i planlægningen

som element i planlægningen Oplevelsesværdier som element i planlægningen for sundhed og grønne områder Hvordan understøtter vi planlægning og forvaltning, således at befolkningens livskvalitet og sundhed styrkes? Ole Hjorth Caspersen

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

radikale venstre på frederiksberg

radikale venstre på frederiksberg radikale venstre på frederiksberg 23. februar 2016 Kære Frederiksberg Kommune. Radikale Venstre Frederiksberg takker for muligheden for at give vores input til den kommende Frederiksberg Strategi. Vi finder

Læs mere

7 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019

7 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019 Bilag 3. Modtagne høringssvar fra lokalråd og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati Nr. Fra Indhold Forvaltningens bemærkninger 1 Brejning Lokalråd Finder oplægget om flextur fornuftigt Ingen kommentarer

Læs mere

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 februar 2015 1 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Frederiksbergs Frivillighedsstrategi 2 Forord 3 Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Føvling Stenderup - Tobøl

Føvling Stenderup - Tobøl Føvling Stenderup - Tobøl Udviklingsplan 2020 Føvling Stenderup Tobøl du mener, jeg mener, vi gør.. Indhold.: Indhold & Forord Historie Lokal analyse Befolkningsanalyse & Input Vision 2020 & Strategi Afslutning..

Læs mere

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Politik for det frivillige sociale arbejde MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord SIDE 2 Marts 2010 Eike Albrechtsen, formand for Socialudvalget Uanset, hvor mange paragraffer, der skrives

Læs mere

Borgermøde. Præstø under LUP

Borgermøde. Præstø under LUP Borgermøde Præstø under LUP Præstø Lokalråd 30. oktober 2012 Dagsorden 1) Kend din by - Præstø s historie Kaj Christiansen fortæller 2) LUP en Lokal Udviklings Plan Præsentation af begrebet (Henrik Reiche)

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Kommunens indsats? Din indsats?

Kommunens indsats? Din indsats? FÆLLESSKAB / SAMMENHOLD / SAMLINGSSTEDER Tilskud til forsamlingssteder/ landsbypuljer/ LAG landsbypuljen +forsamlingshuspuljen forsamlingshuspuljen Skab rammer opbakning på nye ideer fra foreninger Bevarelse

Læs mere

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Fokus på koblingen mellem SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Hvorfor igangsætte ny proces? Baggrund Landdistriktskommune decentral

Læs mere

Høringssvar vedr. intern høring af Kommuneplanstrategi 2018

Høringssvar vedr. intern høring af Kommuneplanstrategi 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg Økonomiforvaltningen 15. juni 2018 Sagsnr. 2018-0125488 Høringssvar vedr. intern høring af Kommuneplanstrategi 2018 Dokumentnr.

Læs mere

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

ZebraByer i Roskilde Kommune

ZebraByer i Roskilde Kommune ZebraByer i Roskilde Kommune Indledning Følgende beskriver et pilotprojekt, som tester visionen om ZebraByer i Roskilde Kommune. Pilotprojektet er udarbejdet som løsning på Byrådets innovationsspørgsmål

Læs mere

Forslag til en Landdistriktspolitik fra Landdistriktnetværk Lolland ( Land Lolland)

Forslag til en Landdistriktspolitik fra Landdistriktnetværk Lolland ( Land Lolland) Forslag til en Landdistriktspolitik fra Landdistriktnetværk Lolland ( Land Lolland) Brug landdistriktspolitikken Landdistriktspolitikken skal være grundlaget for samarbejde for aktørerne i landdistrikterne

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Landsbyerne i dag og i fremtiden Udvalget for levedygtige landsbyer

Landsbyerne i dag og i fremtiden Udvalget for levedygtige landsbyer Landsbyerne i dag og i fremtiden Udvalget for levedygtige landsbyer Vores mission Landdistrikternes Fællesråds mission er at være praktisk ekspert i at samle, dele og kommunikere viden og erfaring til

Læs mere

Vision Greve - hvor livet er grønt

Vision Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt er udgivet af: Greve Kommune Greve Byråd Vedtaget af Greve Byråd december 2008 Henvendelse: Kontakt Ledelsessekretariatet

Læs mere

De regionale udviklingsplaner. Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen + Plan09 100mile-seminar, 31.august 2007

De regionale udviklingsplaner. Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen + Plan09 100mile-seminar, 31.august 2007 De regionale udviklingsplaner Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen + Plan09 100mile-seminar, 31.august 2007 Planlovsystemet 2007 Regionale vækstfora Erhvervsudviklingsstrategi Landsplanlægning Regeringens

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019

Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019 Notat Struktur for temadrøftelse om attraktiv bosætning i Planstrategi 2019 Til grund for arbejdet med Planstrategi 2019 ligger den vision for kommunens udvikling, som Byrådet udformede i forbindelse med

Læs mere

Skanderborg en international kommune

Skanderborg en international kommune Skanderborg en international kommune I Skanderborg Kommune ønsker vi at tage del i de muligheder, som et samspil med vores internationale omgivelser byder os. Vi er åbne for at se tingene med andre briller

Læs mere