Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt."

Transkript

1 (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hansesejes Møllelaug I/S, Broby, over Energistyrelsens afgørelse af 14. december 2001 Vindmølle som ikke-eksisterende efter afregningsbestemmelserne i vindmøllebekendtgørelsens 10 Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann Energiklagenævnet skal i denne sag tage stilling til én af tre klager over tre afgørelser, som Energistyrelsen traf den 14. december Sagen drejer sig om, hvorvidt vindmølle nr. 3, matr. [...], [...],[...], Broby Kommune, kan betragtes som eksisterende i henhold til 10 i bekendtgørelse nr. 187 af 16. marts 2001 om nettilslutning af vindmøller og prisafregning for vindmølleproduceret elektricitet m.v. På matriklen står 3 møller. Energistyrelsen har behandlet møllerne sammen, men truffet en afgørelse for hver mølle. For så vidt angår mølle nr. 2 stadfæstede Energiklagenævnet den 19. december 2002 Energistyrelsens afgørelse i sagen. Behandlingen af sagen har været udsat efter klagerens anmodning på grund af en retssag, som nu er afgjort ved Østre Landsrets dom af 5. august Den påklagede afgørelse Fra Energistyrelsens afgørelse af 14. december 2001 citeres: Den 1. april 2001 trådte bekendtgørelse nr. 187 af 16. marts 2001 om nettilslutning af vindmøller og prisafregning for vindmølleproduceret elektricitet m.v. i kraft. Med denne bekendtgørelse, der i det følgende betegnes vindmøllebekendtgørelsen, fastsættes der bl.a. nye afregningsregler for vindmølleproduceret elektricitet. Ifølge vindmøllebekendtgørelsen er eksisterende vindmøller berettiget til et pristillæg på 17 øre/kwh for et vist antal fuldlasttimer.

2 Samtidig er det præciseret i vindmøllebekendtgørelsens 10, hvilke krav der skal være opfyldt, for at en vindmølle kan betragtes som eksisterende og dermed få pristillægget. Ifølge vindmøllebekendtgørelsens 21, stk. 6, er det Energistyrelsen, der skal træffe afgørelse om, hvorvidt en vindmølle, som er købt i perioden fra den 3. marts 1999 til den 31. december 1999, er eksisterende. På grund af reglen i 21, stk. 6, har Energistyrelsen bedt alle netvirksomheder om at indsende samtlige sager om nettilslutning af nye vindmøller, hvor vindmøllerne er købt i perioden fra den 3. marts 1999 til den 31. december Energistyrelsen har i denne forbindelse fået tilsendt sagsakterne vedrørende ovenstående vindmølle. Sagsfremstilling [...] har ved en entreprisekontrakt af den 27. december 1999 købt en vindmølle mrk. Vestas V med en effekt på 660 kw, 47 m vingefang, og en navhøjde på 50 m af AT Consulting ApS. Møllen er overdraget til Hanseseje Møllelaug I/S den 28. august 2000 på de vilkår, som står i den oprindelige kontrakt af 27. december Møllen benævnes mølle nr. 3 i overdragelseserklæringen. Ifølge entreprisekontrakten skal entreprisesummen indbetales på spærret konto i Skjern Bank eller en form for sikkerhed stilles for summen incl. moms senest en måned før opstilling af møllen. Ifølge kontrakten forventes møllen opstillet i løbet af sommeren Fyns Amt, Miljø- og Arealafdelingen, har den 2. oktober 1997 fra Hanseseje I/S modtaget anmeldelse af opstilling af 3 stk. Vestas V kw vindmøller på matr. [...], [...], [..], Broby Kommune, i henhold til bekendtgørelse om støj fra vindmøller. Støjanmeldelsen er fornyet ved anmeldelse til Amtet af den 13. juni Fyns Amt, Miljø- og Arealafdelingen, har den 26. november 1997 meddelt landzonetilladelse efter planlovens 35 til opstilling af 3 stk. Vestas vindmøller V kw på matr. [...], [...], [...], Broby Kommune. Landzonetilladelsen er genanmeldt den 13. juni [...] har skriftligt anmodet Fåborg Elforsyning om tilbud på nettilslutning af 3 stk. vindmøller på matr. [...], [...], [...], den 2. august Side 2 af 10 Partshøring Energistyrelsen har sendt partshøringsskrivelse til Hanseseje Møllelaug I/S v/[...] den 2. august 2001, da det var styrelsens vurdering, at støjanmeldelserne var udløbet og at der ikke forelå nogen byggetilladelse for mølle nr. 3. Endvidere fremgik det af sagsakterne, at man endnu ikke havde skaffet den nødvendige finansiering. Advokat Peter Skjødt har ved skrivelse af 14. august 2001 svaret på partshøringsbrevet på vegne af mølleejerne i projekt Vindmøller ved Lyndelse. Advokat Peter Skjødt anfører, at landzonetilladelsen stadigvæk er i kraft og at anmeldelse iht. bekendtgørelse om støj fra vindmøller er fornyet ved anmeldelse til Amtet af 13. juni Advokaten henviser endvidere til parternes bekræftelse overfor Fåborg Elforsyning af den 2. august 2000 vedr. opnåelse af finan-

3 sieringen og udtaler at det er helt naturligt, at når man køber 3 vindmøller, indhenter man først finansiering, når alle tilladelser er på plads, da man næppe går ud og skaffer forhåndstilsagn om finansiering af så stort et beløb, uden at man kender de nærmere vilkår for, hvornår og hvordan møllerne kan opføres, hvilke effekter forventes, hvilket budget der måtte være m.v. Energistyrelsens afgørelse: Ifølge vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. 1, nr. 2, skal en vindmølle for at kunne få en afregning som eksisterende vindmølle være anmeldt i henhold til bekendtgørelse nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller senest den 31. december Støjanmeldelsen er indgået til Amtet den 2. oktober 1997 og udløber, hvis møllen ikke er idriftsat inden 2 år efter anmeldelsen iht. bekendtgørelsen. Amtet gør i bekræftelsen opmærksom på, at møllen skal være sat idrift inden 2 år fra datoen på denne skrivelse. Advokat Peter Skjødt bekræfter, at støjanmeldelsen er fornyet ved anmeldelse til Amtet den 13. juni Fornyelsen er imidlertid for sen, idet der skal foreligge en gyldig støjanmeldelse senest den 31. december 1999 og en evt. fornyelse skal ske før fristen udløber. Side 3 af 10 Advokat Peter Skjødt oplyser i partshøringssvaret, at der verserer en retssag mellem Broby Kommune og parterne angående parternes ret til lovligt at opstille 3 stk. vindmøller. Energistyrelsen finder ikke, at det er nødvendigt at afvente udfaldet af denne retssag, da møllen ikke kan blive betragtet som eksisterende, allerede fordi støjanmeldelsen er bortfaldet. Energistyrelsen finder derfor ikke, at vindmølle nr. 3, beliggende på [...], matr. [...],[...],[...],[...], kan betragtes som eksisterende i henhold til vindmøllebekendtgørelsens 10. Elektricitet fra private (ikke elværksejede) vindmøller, der ikke kan betragtes som eksisterende, og som ikke er omfattet af vindmøllebekendtgørelsens kapitel 6 om prisafregning ved udskiftning af vindmøller på land, afregnes efter reglerne i vindmøllebekendtgørelsens kapitel 4 om prisafregning for nye vindmøller. [ ] Klagen til Energiklagenævnet Af advokat Peter Skjødts klage af 10. januar 2002 fremgår: I tre stort set identiske skrivelser af 14/ traf Energistyrelsen under j.nr (henholdsvis a, b og c), afgørelse om, at tre møller, der påtænkes opført af Hanseseje Møllelaug I/S ikke kan betegnes som eksisterende. Begrundelsen herfor er, dels at de skal være anmeldt i h.t. støjbekendtgørelsen, og dels at denne støjanmeldelse øjensynlig skal være holdt i kraft. Energistyrelsen anfører, at støjanmeldelse er indgivet til Fyns Amt 2/ og udløber, hvis møllerne ikke er idriftsat inden 2 år fra denne dato. Jeg kan oplyse, at [...], som har stået for hele mølleprojektet, har orienteret mig om følgende:

4 Den 2/ anmoder [...] (efter at financiering m.v. er kommet på plads, at der er opnået landzonetilladelse o.s.v.) landzoneinspektør Eske Brun om at afsætte vindmøllerne på de koordinater, der er anvist af Fyns Amt i landzonetilladelsen. Dette brev er vedlagt til orientering. Den 21/ returnerer Eske Brun diverse målemateriale, hvor møllerne nu er afsat med de anførte koordinater. Ifølge det for mig oplyste, sender [...] herefter støjberegninger og kortmateriale til Fyns Amt til endelig godkendelse, selvom der ikke er ændret på placeringen i forhold til den oprindelige fremsendte støjberegning, der blev udarbejdet i forbindelse med landzoneansøgningen. Efterfølgende bliver der givet en forlængelse. Det skal erkendes, at alle frister måske er sprunget, men jeg vil også gøre opmærksom på, at sagen er aldeles usædvanlig, idet Broby kommune har erkendt, jfr. vedlagte bilag, at de i flere år har fejlbehandlet sager om opstilling af vindmøller og først meget sent i forløbet øjensynlig bliver opmærksom herpå. Dette har givet anledning til en retssag, der verserer mellem Hanseseje Møllelaug I/S, der har udtaget stævning mod Broby kommune med påstand om, at der i forbindelse med vindmølleplaner er indbygget dispensation fra det skrå højdegrænseplan. Side 4 af 10 Jeg skal gøre opmærksom på, at disse indsigelser er så velunderbyggede, at dels har Statsamtet erklæret en tidligere afgørelse fra Broby kommune for ugyldig, dels har Fyns Amt dispenseret fra frist m.h.t. landzonetilladelse, idet den er forlænget på ubestemt tid, indtil retssagen er afgjort. Fyns Amt mener således øjensynligt, at det er velbegrundet, at der er udtaget stævning imod kommunen, når den er indstillet på at overskride de formelle frister, der gælder m.h.t. påbegyndelse af byggeriet i.h.t. planlovens regler. Jeg har påpeget overfor Amtet, at påbegyndelse af byggeriet har vi svært ved at gøre, når Broby kommune efterfølgende har nægtet dispensation fra det skrå højdegrænseplan. Jeg mener derfor, at denne sag er så atypisk, at Energiklagenævnet bør dispensere, idet økonomien i projektet bygger på, at vindmøllerne betegnes som eksisterende møller. Det vil virke noget skævt for retssikkerheden, hvis mine klienter vinder sagen mod Broby kommune og dermed får dom for, at Broby Kommune har fejlfortolket reglerne og truffet ugyldige forvaltningsakter, hvorefter møllerne falder på en teknisk finesse som nogle støjberegninger, der trods alt har mere formel karakter, idet støjberegningerne jo èn gang er lavet og er blevet godkendt meget tidligt i forløbet, og der ikke er faktiske ændringer heri. I øvrigt mener jeg også, at man bør se på det forhold, at den bestemmelse, som Energistyrelsen henviser til, er en bekendtgørelse, der er trådt i kraft , og jeg finder det særdeles betænkeligt, om man i en sådan bekendtgørelse kan lave regler, der har tilbagevirkende kraft til vindmølleansøgninger og godkendelser, der er givet så langt tilbage som i At møllerne ikke er opført endnu, hænger sammen med hele det forløb, jeg har beskrevet ovenfor, så jeg finder, at mine klienter er uden skyld i de misforståelser og fejlfortolkninger af regler, der har været gældende fra forskellige myndigheders side, hvorfor jeg anmoder om, at

5 Energiklagenævnet accepterer, at møllerne betragtes som eksisterende møller. [ ] Energistyrelsens bemærkninger til klagen Af Energistyrelsens brev af 22. oktober 2002 til Energiklagenævnet fremgår, at formålet med skæringsdatoen den 31. december 1999 er, at fastsætte en tidsmæssig ydergrænse for, hvilke møller, der er berettigede til at blive betragtet som eksisterende. På denne dato skal kravet om støjanmeldelse være opfyldt på lige fod med de i bekendtgørelsens 10 opstillede øvrige krav; at statsforfatningsretten ikke hindrer, at en bekendtgørelse har tilbagevirkende kraft i materiel henseende, og derfor heller ikke er til hinder for, at bekendtgørelsen nr. 187 af 16. marts 2001 finder anvendelse på forhold, der skulle have fundet sted senest 31. december 1999, henholdsvis 31. august 2000; efter Energistyrelsens opfattelse har støttes dette også af forarbejderne til elforsyningslovens 59; og at formålet med den fastsatte skæringsdato 31. december 1999 tilsiger, at de nødvendige tilladelser også skulle foreligge pr. denne dato ved siden af indgåede forpligtende aftaler. Datoen ligger efter styrelsens opfattelse et godt stykke ud i fremtiden i forhold til elreformaftalen. Hverken den lov, der gennemfører elreformaftalen, eller bekendtgørelsen fra 2001 tilsidesætter derfor nogen berettiget forventning. Side 5 af 10 Advokat Peter Skjødt svarede den 6. november 2002, at sagen er usædvanlig; at der ikke er hjemmel til at udstede bekendtgørelser med tilbagevirkende kraft; at alle tilladelser var opnået inden 31. december 1999; kun et teknisk spørgsmål om nettilslutning udestod over for Fåborg Elforsyning; at Energistyrelsens slutning om, at manglende fornyelse af støjanmeldelse medfører dens bortfald, ikke kan indebære, at vindmøllen må anses for ikke-eksisterende ; og at møllelauget har en berettiget forventning om tilskud og anerkendelse som eksisterende. Advokat Skjødt tilføjede 26. november 2002, at møllerne ikke er nettilsluttet, fordi møllelauget afventer, om møllerne kan godkendes som eksisterende, eller om de er at anse for nye. Kan de anses for eksisterende, bliver de sat i gang, men i øvrigt er der skrotningsbeviser, der kan anvendes. Advokat Skjødt tilføjede den 13. januar 2003 videre, at møllerne endnu ikke er opført på grund af striden med Broby Kommune om fortolkningen af byggelovgivningens regler;

6 at retssagen drejer sig om, at møllerne i princippet kun krævede dispensation fra det skrå højdegrænseplan, men at reglerne ikke længere er gældende. Supplerende sagsfremstilling Den 5. august 2004 afsagde Østre Landsret dom i sagen Hanseseje Møllelaug I/S mod Broby Kommune (j.nr. B ) vedr. mølle nr. 1 og 3. Fra landsrettens begrundelse og resultat citeres: Opførelse af vindmøller kræver ikke byggetilladelse, men kan i medfør af bygningsreglementets kapitel 1.6, stk. 2, som udgangspunkt påbegyndes, hvis kommunalbestyrelsen ikke har reageret inden to uger efter modtagelse af anmeldelse af byggearbejdet. Da møllelaugets påtænkte opførelse af to af møllerne krævede dispensation, skulle en anmeldelse af byggearbejdet imidlertid have indeholdt en dispensationsansøgning, jf. bygningsreglementets kapitel 1.6., stk. 11. Landsretten finder ikke, at møllelauget har godtgjort, at en dispensationsansøgning er indgivet til Broby Kommune på noget tidspunkt før den 10. oktober Dispensation fra bygningsreglementet kan kun anses for meddelt, hvis den udtrykkeligt er nævnt i byggetilladelsen eller på anden måde er skriftligt meddelt, jf. bygningsreglementets kapitel 1.11, stk. 4 (nu kapitel 1.12, stk. 3). Landsretten finder ikke, at møllelauget har dokumenteret, at Broby Kommune, uanset den manglende dispensationsansøgning, har meddelt en sådan dispensation. Side 6 af 10 [ ] Broby Kommune er derfor på det foreliggende grundlag ikke forpligtet til at anerkende, at de to vindmøller, som denne sag omhandler, lovligt kan opføres [ ] Broby Kommune har i begrundelsen for sin afgørelse af 29. oktober 2001 [ ] lagt vægt på de indsigelser, som var indkommet fra to af de tre høringsberettigede naboer. Kommunen har fremdraget, at dispensation til møllernes opførelse ville påføre naboerne væsentlige ulemper og rådighedsindskrænkninger. Landsretten finder, at de nævnte kriterier kan være sagligt i forhold til en ansøgning om dispensation fra det skrå højdegrænseplan. [ ] Kommunen har i begrundelsen for afslag på møllelaugets dispensationsansøgning ikke anført faktiske omstændigheder i form af konkrete ulemper, som de nævnte bygningsafstanden vil påføre de naboer, hvis indsigelser kommunen har lagt vægt på. [ ] Kommunen har i sin begrundelse endvidere ikke anført faktiske omstændigheder angående rådighedsindskrænkninger, som mølleplaceringerne angiveligt ville påføre de to naboejendomme. [...] Det forekommer uklart, hvilke af de hensyn, der ligger til grund for reglen om det skrå højdegrænseplan, som kommunen har fundet uforenelige med den ansøgte dispensation. Kommunen burde derfor i afgørelsen have redegjort for de faktiske omstændigheder vedrørende ulemper og rådighedsbegrænsninger, der er tillagt væsentlig betydning for afgørelsen, jf. forvaltningslovens

7 24, stk. 2. Landsretten finder således, at begrundelsen er mangelfuld. [ ] Thi kendes for ret: Byrettens dom ændres, således at Broby Kommune tilpligtes til at anerkende, at kommunens afslag af den 29. oktober 2001 på dispensationsansøgning fra Hanseeje Møllelaug I/S [ ] til opsætning af to vindmøller (nr. 1 og 3) på matr. [...][...],[...], er ugyldigt. I brev af 25. august 2004 til Energiklagenævnet bemærkede adv. Skjødt, at møllelauget er i gang med at anmode om at få byggetilladelse på baggrund af den ansøgning af 10. oktober 2000, som kommunen mødte med det afslag, som landsretten har kendt ugyldigt. Advokaten tilføjede, at hvis vindmøllerne var opført på baggrund af ansøgningen om dispensation fra 2000, ville de nu have været opført i drift inden udgangen af Energiklagenævnets praksis Af Energiklagenævnets afgørelse af 19. december 2002 vedr. Hansesejes Møllelaug I/S mølle nr. 2 (j.nr ) fremgår bl.a.: Energiklagenævnets bemærkninger 1. Vindmøllebekendtgørelsens udmønter med hjemmel i elforsyningslovens 59 og med virkning fra bekendtgørelsens ikrafttrædelse 1. april 2001 den væsentlige omlægning af principperne for afregning af VE-elektricitet, der blev besluttet med Elreformaftalen af 3. marts I aftalens afsnit 5 om prioritering af miljøvenlig elproduktion fastlægges for private, eksisterende VEanlæg i form af vindmøller de afregningspriser, som nu indeholdes i bekendtgørelsen. Nævnet lægger til grund, at der herved blev skabt parlamentarisk basis for senere etablering af en overgangsordning på området, som tillige blev bebudet i forbindelse med behandlingen og vedtagelsen af elforsyningsloven af Ved loven skabtes hjemmel til ved bestemmelser fastsat af ministeren nærmere at kunne udforme overgangsordningen. Vindmøllebekendtgørelsen indeholder regler vedrørende afregning af elproduktion med virkning fra bekendtgørelsens ikrafttræden den 1. april 2001, og vedrører således begivenheder (elproduktion), der ligger efter at bekendtgørelsen er offentliggjort og trådt i kraft. Efter Energiklagenævnets opfattelse er der således, i overensstemmelse med ministerens besvarelse af spørgsmål nr. 203 (bilag 127-L234, FT ) i Det Energipolitiske Udvalg, ikke tale om regulering med tilbagevirkende kraft. Det forhold, at der ved den nærmere afregning for elproduktion efter 1. april 2001 sondres mellem eksisterende og nye vindmøller og herved anvendes et skæringstidspunkt for de bestemmende kendsgerninger, der ligger forud for bekendtgørelsens ikrafttræden, kan efter Energiklagenævnets opfattelse ikke føre til et andet resultat. 2. Nævnet konstaterer at de af klagerne projekterede vindmøller har været anmeldt 2. oktober 1997 efter reglerne i bekendtgørelse nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller og senest er accepteret af Fyns Amt ved skrivelse 12. november Den første anmeldelse blev først fornyet 13. juni 2000 og accepteret af amtet 7. juli 2000, dvs. efter udløbet af anmeldelsens gyldighedsperiode Side 7 af 10

8 på 2 år. Formelt forelå der således ikke en støjanmeldelse for perioden okt juni Projektet har i øvrigt været uændret i relation til kravene i støjbekendtgørelsen i de forløbne godt 5 år. Nævnet finder på denne baggrund, at Energistyrelsens afgørelse af 14. december 2001 savner rimelig begrundelse. 3. Til trods for at Energistyrelsen efter nævnets opfattelse ikke med den anførte begrundelse burde have afvist vindmølle nr. 2 som værende eksisterende i henhold til vindmøllebekendtgørelsen, finder nævnet ikke grundlag for at anse vindmøllen som eksisterende eller for at hjemvise sagen til fornyet behandling i Energistyrelsen med henblik på en nærmere undersøgelse af, om vindmøllen opfylder de øvrige betingelser i vindmøllebekendtgørelsen for at blive anset som eksisterende. Nævnet har ikke herved udtømmende undersøgt om vindmøllen opfylder alle de i vindmøllebekendtgørelsen beskrevne krav, men det fremgår dog som ovenfor anført, at byggeanmeldelse i henhold til byggelovgivningen er dateret 10. oktober 2000, og at der således ikke - som vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. 2 foreskriver skete anmeldelse inden 31. december Energiklagenævnets afgørelse Side 8 af 10 Energistyrelsens afgørelse stadfæstes med den af nævnet anførte begrundelse angående anmeldelse i henhold til byggelovgivningen. Retsgrundlag Fra bekendtgørelse nr. 187 af 16. marts 2001 om nettilslutning af vindmøller og prisafregning for vindmølleproduceret elektricitet m.v. som ændret ved bekendtgørelse nr af 21. december 2001 og bekendtgørelse nr. 681 af 15. august 2002 citeres: [ ] 3. En vindmølle kan kun tilsluttes elnettet, såfremt den er opstillet i overensstemmelse med gældende bestemmelser i elforsyningsloven, lov om udnyttelse af vedvarende energikilder m.v., plan- og byggelovgivningen og regler udstedt med hjemmel i de nævnte love. [ ] 10. Eksisterende vindmøller på land og på havet defineres som vindmøller, der [ ] 1) senest den 31. december 1999 er købt ved bindende, ubetinget kontrakt, jf. dog stk. 3, 2) senest den 31. december 1999 er anmeldt i henhold til bekendtgørelsen nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller, og 3) for hvilke der senest den 31. august 2000 er indgivet anmodning om tilslutning til elnettet sammen med dokumentation for opfyldelse af betingelserne for tilslutning. Stk. 5. Såfremt en eksisterende vindmølle ikke er nettilsluttet senest den 31. december 2002, betragtes vindmøllen som værende en ny vindmølle [ ].

9 Fra bekendtgørelse nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller citeres: 7, stk. 2. Har amtsrådet ikke inden 4 uger fra anmeldelsen gjort indsigelse, kan bygge- og anlægsarbejder påbegyndes, medmindre anden lovgivning er til hinder herfor. 9. Er den eller de anmeldte vindmøller ikke sat i drift inden 2 år efter udløbet af fristen i 7, stk. 2, skal anmeldelse påny indgives til amtsrådet. Energiklagenævnets bemærkninger Energistyrelsens afgørelse hviler på, at støjanmeldelsen er bortfaldet, da den udløb den 2. oktober 1999, og fornyet ved anmeldelse til Fyns Amt den 13. juni Energistyrelsen har ikke fundet det nødvendigt at afvente udfaldet af retssagen mellem klageren og Broby Kommune. Energiklagenævnet bemærker, at Østre Landsret den 5. august 2004 udtalte, at møllelauget hverken har godtgjort, at en dispensationsansøgning efter byggeretten er indgivet til Broby Kommune på noget tidspunkt før den 10. oktober 2000, eller at kommunen har meddelt en sådan dispensation. Landsretten bemærkede tværtimod, at Broby Kommune på det foreliggende grundlag ikke var forpligtet til at anerkende, at mølle nr. 1 og 3 lovligt kan opføres. Side 9 af 10 Nævnet lægger vægt på, at 9 i støjbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller), utvetydigt indebærer, at en støjanmeldelse bortfalder, hvis møllen ikke er sat i drift inden 2 år efter anmeldelse. Nævnet finder ikke grundlag for at udvide fortolkningen af ordlyden er anmeldt i vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. 1, nr. 2, til også at omfatte anmeldelser, der har været gældende, men som var bortfaldet pr. 31. december En sådan udvidende forståelse af vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. 1, nr. 2, ville reelt fratage støjbekendtgørelsens 9 dens retlige virkning. Nævnet finder derfor ligesom Energistyrelsen, at vindmølle nr. 3 pr. 31. december 1999 ikke var anmeldt i henhold til bekendtgørelsen nr. 304 af 14. maj 1991 om støj fra vindmøller, og at vindmøllebekendtgørelsens 10, stk. 1, nr. 2, derfor ikke var opfyldt den 31. december Energiklagenævnets afgørelse Energistyrelsens afgørelse af 14. december 2001 stadfæstes. Sagen har været behandlet på nævnets møde den. Afgørelsen er truffet i henhold til elforsyningslovens 89, jf. lovbekendtgørelse nr. 151 af 10. marts 2003 om elforsyning med senere ændringer. Afgørelsen kan ikke påklages til anden administrativ myndighed.

10 Afgørelsen er sendt til advokat Peter Skjødt på vegne af Hansesejes Møllelaug I/S, samt til Energistyrelsen. P. N. V. Christen Boye Jacobsen Nævnsformand / Thomas Andersen Thrane Fuldmægtig Side 10 af 10

Hansesejes Møllelaug I/S over Energistyrelsen af 14. december 2001 Pristillæg for elproduktion fra vindmølle

Hansesejes Møllelaug I/S over Energistyrelsen af 14. december 2001 Pristillæg for elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Hansesejes Møllelaug I/S over Energistyrelsen af 14. december 2001 Pristillæg for elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Konsulent,

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor,

Læs mere

Energistyrelsen har ved brev af 30. oktober 2002 fremsendt en redegørelse til sagen. Redegørelsen har været forelagt klageren.

Energistyrelsen har ved brev af 30. oktober 2002 fremsendt en redegørelse til sagen. Redegørelsen har været forelagt klageren. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 Afregning af elektricitet fra vindmølle Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur.

Læs mere

Kommunen [Årslev Kommune] har den 28. januar 2000 givet dispensation

Kommunen [Årslev Kommune] har den 28. januar 2000 givet dispensation (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...], over Energistyrelsen af 21. marts 2003 prisafregning for elektricitet fra vindmølle Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Landsforeningen LEV, Hvidovre, over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning for elproduktion fra vindmølle

Landsforeningen LEV, Hvidovre, over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning for elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Landsforeningen LEV, Hvidovre, over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning for elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

Søllinge Møllelaug I/S Energistyrelsen af 18. juni 2002 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet

Søllinge Møllelaug I/S Energistyrelsen af 18. juni 2002 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Søllinge Møllelaug I/S Energistyrelsen af 18. juni 2002 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet over Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende efter afregningsbestemmelserne i vindmøllebekendtgørelsens

Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende efter afregningsbestemmelserne i vindmøllebekendtgørelsens Farre Erhvervsmøllelaug I/S v/ Advokat Erik Kjær Grønnegade 17 H 7900 Nykøbing Mors Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikkeeksisterende

Læs mere

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer Nævnsformand,

Læs mere

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. A F G Ø R E L S E (Lov om fremme af vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Landsforeningen LEV, Hvidovre Energistyrelsen af 5. oktober 2001 Afregning af elproduktion fra vindmølle

Landsforeningen LEV, Hvidovre Energistyrelsen af 5. oktober 2001 Afregning af elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Landsforeningen LEV, Hvidovre Energistyrelsen af 5. oktober 2001 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX].

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]. A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 OM afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Fiberline Composites A/S, Kolding Energistyrelsen af 19. november 2001 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet

Fiberline Composites A/S, Kolding Energistyrelsen af 19. november 2001 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Fiberline Composites A/S, Kolding Energistyrelsen af 19. november 2001 Afregning for vindmølleproduceret elektricitet Nævnsformand, cand.jur.

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om bortfald af forhåndstilsagn om dispensation fra kravet i elforsyningsloven om selskabsmæssig udskillelse af kommunal elproduktion ved solcelleanlæg Energiklagenævnet

Læs mere

Klinteby Vindkraft I/S over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle

Klinteby Vindkraft I/S over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Klinteby Vindkraft I/S over Energistyrelsen af 5. oktober 2001 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 14. april 2016 afslag på dispensation for manglende nettilslutning af hustandsvindmølle

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 14. april 2016 afslag på dispensation for manglende nettilslutning af hustandsvindmølle A F G Ø R E L S E (VE-loven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014. Til: Advokat Jesper Rye Jensen, j.nr. 96-1394 Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 26. november 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 26. november 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016 A F G Ø R E L S E (vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017. Til: [XXX] Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers

Læs mere

Køber er ikke forpligtet til at betale nogen del af købesummen forinden denne af sælger er dokumenteret fuldt indbetalt på møllelaugets

Køber er ikke forpligtet til at betale nogen del af købesummen forinden denne af sælger er dokumenteret fuldt indbetalt på møllelaugets Advokgruppen Silkeborg Att.: Advok Thomas Jakobsen Frederiksberggade 23 8600 Silkeborg Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Energistyrelsens afgørelse vedrørende vindmølle som ikke-eksisterende

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 6. maj 2003 det anvendte starttidspunkt for opgørelse af fuldlasttimer for vindmølle

[...] over Energitilsynet af 6. maj 2003 det anvendte starttidspunkt for opgørelse af fuldlasttimer for vindmølle (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 6. maj 2003 det anvendte starttidspunkt for opgørelse af fuldlasttimer for vindmølle /CAM Nævnsformand, professor,

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. Til: Klager Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Konsulent, civilingeniør Knut Berge

Nævnsformand, dommer Poul Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Konsulent, civilingeniør Knut Berge (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn. xxx xxx xxx Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Fremsendes pr. e-mail til xxx Afgørelse Klage

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 20. januar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 20. januar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: Carsten Christensen Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 19. oktober 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 19. oktober 2015. Til: Xxx Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Advokatfirmaet Advodan, Maribo Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. brev til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Halstedhus Efterskole Advokatfirmaet Ret & Råd Maribo Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf.

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. oktober 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. oktober 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX] A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

3 S Energi renovering Aps Energinet.dk s tre afgørelser af 4. maj, afgørelsen af 9. maj og 15. maj 2016

3 S Energi renovering Aps Energinet.dk s tre afgørelser af 4. maj, afgørelsen af 9. maj og 15. maj 2016 A F G Ø R E L S E (VE-loven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA OVER OM 3 S Energi

Læs mere

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Syd Energi Service A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Energinet.dk har behandlet din ansøgning om, hvorvidt solcelleanlægget

Læs mere

Energinet vejledte i af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning.

Energinet vejledte i  af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning. Energinet vejledte i e-mail af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning. Den 7. marts 2016 modtog Energinet en ansøgning om timebaseret nettoafregning afregnet

Læs mere

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Advokat Pia Egsgaard, j.nr. 63141 Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 Sag 212/2007 (2. afdeling) Jürgen Carsten Thews og Fiberline Composites A/S (advokat Ulrik Christrup for begge) mod Energiklagenævnet og Energistyrelsen

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 9. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse angående Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 29. april 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse angående Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 29. april 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. december 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. december 2015. Til: Klager Advokaten Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016. Til: Hans Sørensen repræsenteret ved advokat Jacob Georg Naur Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Rebild Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til

Læs mere

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Frederikshavn Boligforening [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret

Læs mere

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V

RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V RenoSam Vesterbrogade 24, 2. tv. 1620 København V Klage over Energistyrelsens afgørelse af 16. oktober 2008 vedrørende delvis afslag på aktindsigt i ansøgninger om udvidelse/fornyelse af forbrændingskapacitet

Læs mere

Sagen omhandler solcelleanlægget beliggende på adressen [XXX]med GSRNnr.[XXX].

Sagen omhandler solcelleanlægget beliggende på adressen [XXX]med GSRNnr.[XXX]. Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse - afslag på årsbaseret nettoafregning Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Advokat Aksel Groth v/ advokatfuldmægtig Lars Østerstrand Mikkelsen Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Advokat Peter Paldan Sørensen, j.nr. [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 Sag 175/2017 IBM Danmark ApS (advokat Jess Thiersen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Sagens baggrund Den 29. januar 2014 ansøgte klager Energinet.dk om årsbaseret nettoafregning for det i sagen omhandlede solcelleanlæg.

Sagens baggrund Den 29. januar 2014 ansøgte klager Energinet.dk om årsbaseret nettoafregning for det i sagen omhandlede solcelleanlæg. Til: Greve Kommune / Greve Idrætscenter Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse - afslag på årsbaseret

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 12. oktober 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 12. oktober 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund af overskredet klagefrist

Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund af overskredet klagefrist Til: Vejle Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund

Læs mere

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet.

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energistyrelsen af 31. oktober 2007 Tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Nævnsformand,

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017. Til: [XXX] Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på forhøjet pristillæg [XXX] (herefter

Læs mere

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2.

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax El-Huset Skærbæk ApS Att.: Aut. elinstallatør [XXX] Storegade 31 6780 Skærbæk Fremsendes pr. e-mail til [XXX] og [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s s afgørelse af 7. juli 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s s afgørelse af 7. juli 2016. Til: Xxx Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende A F G Ø R E L S E (Vedvarende energi) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA Fæbæk Vindmøllelaug I/S OVER Energitilsynets afgørelse af 16. juni

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 29. december 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 29. december 2016. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Syddjurs Kommune OVER Energistyrelsens

Læs mere

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt betingelsen i 4, stk. 9 i ændringsloven, hvorefter der skal være indgået en bindende og ubetinget aftale, er opfyldt.

Sagen drejer sig om, hvorvidt betingelsen i 4, stk. 9 i ændringsloven, hvorefter der skal være indgået en bindende og ubetinget aftale, er opfyldt. Til: Xxx Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2, 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afslag på forhøjet pristillæg Den 7. juni 2016 modtog

Læs mere

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes.

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet. Til: [XXX] Vorupør Kraftvarmeværk Thisted Kommune (j.nr. [XXX]) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Ved brev af 20. december 2002 klagede [...] på vegne

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 1. juli 2002 Rolfsted og Omegns Transformerforenings Netselskab A.m.b.A. s stiftelse af aktieselskab med henblik

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 27. marts 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 11. maj 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 11. maj 2016. Til: Xxx Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2, 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse - afslag på forhøjet pristillæg Den 7. juni 2016

Læs mere

Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers ansøgning om årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers ansøgning om årsbaseret nettoafregning Til: XXX Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere