PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER"

Transkript

1 PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER

2 GODT I GANG MED 4. OG SIDSTE SEMESTER! Så er tiden kommet for dit sidste semester på Akademiet. Det skal være både lærerigt og udfordrende og samtidig give dig nogle arbejdsværktøjer, som du kan tage med dig når de afsluttende eksaminer nærmer sig og du bevæger dig videre ud i livet og det videregående uddannelsessystem. For de obligatoriske seminarers vedkommende løber dette semester af stablen under titlen: Akademisk Arbejde. Du vil blive præsenteret for en række seminarer, som har fokus på det brede emne arbejdsprocesser og vejledning i den akademiske verden. Akademiet Region Syd er stolte af, at vi i dette semester med de obligatoriske seminarer kan fokusere lidt mere i dybden med et mentorprogram og konkrete workshops. Vi starter derfor semestret med seminar K Mentorship, hvor du hører om hvor vigtigt det at have en vejleder kan være samt for muligheden for at blive tilknyttet en mentor. Dette følges op af seminar L Den Akademiske Skriveproces, hvor en række specialestuderende fra SDU beretter om hvordan man bedst kommer igennem de store opgaveskrivninger. Seminar M og N Projektbeskrivelsesforløb er efterårets to sidste og sammenhængende seminarer. Her får du mulighed for at arbejde konkret med, hvordan du laver den gode projektbeskrivelse indenfor dit foretrukne studieområde. Som noget nyt introducerer Akademiet Region Syd ved siden af det obligatoriske program et katalog af frivillige aktiviteter. Disse frivillige aktiviteter er et tagselvbord af spændende og fagspecifikke arrangementer. Efteråret byder på alt lige fra en stor Ungdomskonference, workshops ved SDU indenfor biologi, fysik og innovation, besøg på OUH og Biomedicinsk Laboratorium til spændende arrangementer ved Trapholt Kunstmuseum og Odense Internationale Filmfestival. De frivillige aktiviteter er åbne for alle Akademiet Region Syds elever og der er begrænset antal pladser. Efteråret rundes af med en store semesterafslutning for alle Akademiet Region Syds elever med foredraget Strategisk Networking Nu!! ved Soulaima Gourani og efterfølgende julehygge. Vi anbefaler, at du kigger programmet godt igennem og får noteret datoerne for de obligatoriske seminarer i din kalender med det samme samt overvejer hvilke frivillige aktiviteter du vil deltage i. Der er mange spændende ting på programmet og sparsomt med tid. Så tænk dig godt om! Vi glæder os til at se dig. Vel mødt! Janne Hansen Projektleder

3 GOOD TO KNOW Obligatoriske Seminarer og Frivillige Aktiviteter Deltagelse i obligatoriske seminarer er påkrævet med mindre man har en gyldig fraværsårsag (sygdom el.lign.). Udeblivelse fra flere obligatoriske seminarer vil resultere i, at du bliver kontaktet af Akademiet ang. dit engagement. Frivillige aktiviteter er lige netop dét frivillige J Men vi opfordrer dig klart til at udvide din horisont ved at deltage i et enkelt eller flere af de frivillige aktiviteter! Bemærk, at der er begrænset antal pladser på de frivillige aktiviteter og pladserne tildeles efter først- til- mølle- princippet. Tilmelding Du skal aktivt tilmelde dig de obligatoriske seminarer samt de frivillige aktiviteter, som du ønsker at deltage i, via hjemmesiden. Tilmeldingen åbner torsdag d. 1. august Tilmeldingen er åben indtil en uge før de forskellige seminarer og aktiviteter løber af stablen. Men det er en god ide at gå ind og tilmelde dig med det samme! (Bemærk, at tilmeldingen til den frivillige aktivitet Ungdomskonference allerede er åben da sidste frist for tilmelding til dette er d. 6. august 2013) Vælg omhyggeligt Grundet pladsbegrænsning på de frivillige aktiviteter, er det vigtigt at du er er omhyggelig når du vælger dig ind på en aktivitet. Husk at du optager pladsen for en anden, så vær sikker på, at det er noget du kan og har overskud til at deltage i. Venteliste Hvis du tilmelder dig et seminar eller en aktivitet, hvor alle pladserne er besat, ryger du på venteliste. Skulle du være heldig at få en plads, informeres du pr. mail. Har du tilmeldt dig et seminar i en aktivitetsgruppe (eg. seminar M & N) og står på venteliste til et andet seminar i samme gruppe, vil du såfremt du får en plads automatisk blive frameldt den anden. Sygdom og Afbud Husk at melde fra på hjemmesiden hvis du bliver syg eller forhindret i at deltage i et obligatorisk seminar eller en frivillig aktivitet. Er det et obligatorisk seminar, som du desværre ikke deltager i, skal du desuden sende en mail til Akademiet med begrundelse for dit fravær. Ændringer BEMÆRK Der kan forekomme ændringer i programmet. Husk derfor altid at tjekke aktiviteten på hjemmesiden, da det er her ændringer i f.eks. tidspunkt eller mødested annonceres. Forplejning Akademiet sørger for mad og drikkelse til dig til alle obligatoriske seminarer. Du skal dog med mindre andet oplyses selv medbringe madpakke og drikkelse til de frivillige aktiviteter, hvor der er indlagt spisepause.

4 GUIDELINES Mød op og kom til tiden! Det er dybt utjekket ikke at møde op eller komme for sent til en forelæsning med chefen for en stor virksomhed eller Danmarks fremmeste forsker indenfor mikrobiologi! Det kunne jo desuden være, at du gik glip af nogle helt igennem geniale og uundværlige informationer. Vi forventer derfor du møder op til alle obligatoriske seminarer og de frivillige, som du tilmelder dig. Ryd op efter dig selv! Husk på, at du repræsenterer Akademiet og derfor bærer et medansvar for, at vi bevarer et godt ry ude i byen og dermed også vores gode samarbejdspartnere og sponsorer. Vær åben! Akademiet er en enestående mulighed for at møde nye mennesker, finde nye interesser, etablere livsvarige venskaber, dyrke netværksrelationer og mulige samarbejdspartnere til fremtiden. Husk, at alle der går på Akademiet er valgt ud, fordi de har noget særligt at byde ind med. Og det gælder også dig selv J Tag chancen! Selvom noget måske umiddelbart ikke lyder, som noget du vil interessere dig for, så gå til det med et åbent sind. Ofte vil du blive overrasket over, hvor spændende det kan være at bevæge sig uden for sin comfort zone, og hvor meget man rent faktisk kan lære dér. Kommunikér! Akademiets vigtigste grundstof er dig og din oplevelse. Husk derfor altid at kommunikere til os, hvis der er noget, du synes, bør ændres, tilføjes, bevares, eller hvis du har en fantastisk idé til et seminar eller en workshop, du mener, vil være spændende og relevant. Vi lytter altid med et åbent sind og sætter stor pris på din feedback. Vær aktiv! Jo mere du deltager og jo mere aktiv du er, jo større udbytte får du af din deltagelse på Akademiet. Vi lægger mulighederne frem for dig; det er op til dig at få det fulde potentiale ud af dem. Hav det sjovt! Man lærer bedst, når man også har det sjovt! Husk at også at prioritere det sociale aspekt og nyd tiden sammen med de andre talenter.

5 SEMINAR- & AKTIVITETSKALENDER EFTERÅR 2013 DATO ARRANGEMENT TYPE PLADSER 21. august BESØG BIOLOGISK INSTITUT, SDU Frivilligt august OFF13 EXPECT THE UNEXPECTED Frivilligt august UNGDOMSKONFERENCE Frivilligt september BESØG TEKNISK INSTITUT, SDU Frivilligt september SEMINAR K Obligatorisk ALLE 17. september BESØG BIOMEDICINSK LABORATORIUM, SDU Frivilligt september SEMINAR L Obligatorisk ALLE 9. oktober SEMINAR M Obligatorisk ALLE 23. oktober TRAPHOLT KUNST & DESIGN Frivilligt november SEMINAR N Obligatorisk ALLE 18. november BESØG OUH Frivilligt november BESØG INGENIØRUDDANNELSEN INNOVATION & BUSINESS Frivilligt december SEMESTERAFSLUTNING Frivilligt ALLE Bemærk: der tages forbehold for ændringer!!!

6 OBLIGATORISKE SEMINARER SEMINAR K MENTORSHIP Ø Oplæg om mentorship Ø Hvorfor er det uvurderligt at have en mentor? Ø Hvad vil det sige at være mentee? Ø Speedating find din mentor! Efterårets fokus vil som sagt være på akademisk arbejde. Vi starter med Seminar K, som er et seminar i to dele. Seminaret indledes med et oplæg ved SDU Erhverv om, hvad det vil sige at være mentor og mentee og hvor vigtig god vejledning er når man skal træffe store beslutninger, eg. uddannelsesvalg og karriereveje. Der vil være en grundig indføring i kunsten at lade sig guide, samt mulighed for at stille masser af spørgsmål. Efter oplægget er der speeddating, hvor du kan møde din mentor. Speedatingen- delen er for dig, der har tilmeldt dig mentorprogrammet i foråret. Der vil være mentorer fra mange forskellige studier, men det vigtigste er ikke at du vælger en mentor fra din drømmeuddannelse men snarere at du har en god kemi med mentoren. Mentorens rolle er nemlig ikke kun at vise dig sit studie, men lige så meget at guide dig i hvordan du træffer det store uddannelsesvalg, hvad det vil sige at være studerende, hvordan man klarer sig når man flytter hjemmefra, hvordan man finder balancen mellem studie og et socialt liv og meget, meget mere. Mentorforløbet kan hjælpe dig til afklaring, men kun hvis du selv vil det og er indstillet på at gøre en aktiv indsats. Din mentor kan være med til at ruste dig til at finde din vej i det videregående uddannelsessystem og til at få blik for dine kompetencer og uddannelsesønsker. Din mentors rolle er ikke at give svar på, hvad du skal gøre, men hvad du kan gøre og dermed styrke din bevidsthed om hvilken vej du selv ønsker at gå og tackle de udfordringer denne vej medfører. Det er dit ansvar at omsætte mentors viden og erfaring til konkrete handlinger i dit liv. Mere info om speeddating følger senere på hjemmesiden. Torsdag d. 12. september kl SDU, Lokale: O100 Campusvej 55, 5230 Odense M Find vej på SDU:

7 SEMINAR L DEN AKADEMISKE SKRIVEPROCES Ø Hvad vil det sige at arbejde akademisk? Ø Mød specialestuderende fra forskellige studieretninger og lær af deres erfaringer Ø Få indblik i processen omkring dét at skrive en stor opgave Vi fortsætter efterårets program med Seminar L, som er et møde med en række studerende, som sidder midt i eller lige er blevet færdige med en af de største udfordringer på de videregående uddannelser; nemlig specialet. De vil hver især fortælle om deres speciale og processen omkring specialeskrivning. Hør om alle de spændende projekter og få tips og tricks til hvordan du skriver den gode opgave og samtidig balancerer mellem det faglige og det sociale. Mere info om dagsprogrammet følger senere på hjemmesiden. Lørdag d. 21. september kl SDU, O100 Campusvej 55, 5230 Odense M Find vej på SDU:

8 SEMINAR M & N PROJEKTBESKRIVELSESFORLØB Ø Hvad er en god ide? Og hvordan får man den gode ide? Ø Hvad er en problemformulering? Ø Hvad er en god projektbeskrivelse? Ø Hands on workshop i kunsten at udforme en akademisk opgave Efteråret rundes af med Seminar M og N, som er to sammenhængende seminarer bestående af spændende og udfordrende workshop om det at udvikle og skrive en projektbeskrivelse. Projektbeskrivelser er skelettet i enhver større opgave. På seminar M & N får du mulighed for at deltage i én af fire forskellige workshops, der hver især fokuserer på projektbeskrivelser indenfor et af følgende faglige områder: samfundsvidenskab, naturvidenskab, humaniora og business. Hver workshop styres af en workshopleder med ekspertise i idegenerering, problemformulering, metode og projektbeskrivelsesudformning indenfor netop deres felt. Du vælger dig selv ind på en workshop indenfor et fagområde, som interesserer dig. Der er dog pladsbegrænsning på de enkelte workshops. På de forskellige workshops bliver du præsenteret for konkrete redskaber til hvordan man udarbejder den gode projektbeskrivelse, og du får mulighed for at omsætte teori til praksis. Mere info om de enkelte workshops følger senere på hjemmesiden, SEMINAR M: SEMINAR N: Onsdag d. 9. oktober kl Middelfart Gymnasium Østre Hougvej 97, 5500 Middelfart Tirsdag d. 5. november kl Tornbjerg Gymnasium Skærmhatten 15, 5220 Odense SØ

9 SEMESTERAFSLUTNING Strategisk Networking Ø Inspirerende og motiverende foredrag om networking Ø Socialt samvær og julehygge med alle Akademiets elever Semesterafslutningen er et julearrangement, som åbner med et spændende og udfordrende foredrag om networking ved konsulent, bestyrelsesmedlem og international foredragsholder Soulaima Gourani. Efter foredraget vil det være julehygge med æbleskiver, spil og socialt samvær. Deltagelse er frivillig, men vi håber du kommer og er med til at sige tak for i år! Strategisk Networking - Nu!! At netværke strategisk betyder målrettet at skabe gensidig forretningsværdi. Du tilhører en generation af få i antal - generation Y. Der vil blive brug for hver eneste af jer. Det i sig selv burde være nok til, at du tager din egen talentudvikling og strategiske position på arbejdsmarkedet alvorligt. Soulaima Gouranis foredrag lærer dig at kortlægge dit eget professionelle netværk, og giver dig et indblik i det arbejdsmarked du selv er på vej til at træde ind på. I dag er den vigtigste ressource det enkelte menneskes viden og kompetencer, der samtidig udgør den vigtigste handelsvare og økonomi. Eftersom viden bedst udveksles mellem mennesker, der har tillid til hinanden, bliver netværkskompetencer centrale i forhold til at handle med viden. Netværk er en måde, hvorpå virksomheden får kortere vej til information, inspiration og indflydelse. Det er mellem mennesker, at de sande værdier skabes. Du får konkrete hjælpemidler og redskaber til at pleje og udvide interne og eksterne netværk og relationer, så det matcher dit individuelle behov og målsætning. Yderligere tilhører du en generation, hvor synet på arbejds- og fritidsliv er markant anderledes end hos tidligere generationer. For virksomhederne betyder det, at de på én og samme tid må være omstillingsparate i deres strategier, processer og ledelse. Nogle virksomheder formår ikke at fastholde de unge i organisationen, og man skal som ny på arbejdsmarkedet være parat til at bevæge sig rundt i en verden af vidt forskellige organisationer, skuffelser og succeser. Det kan være udfordrende at være den nye generation på arbejdsmarkedet. Foredraget sætter således fokus på forholdet mellem din generation og kravene til virksomhederne, samt networking i forhold til de forskellige generationer på arbejdsmarkedet. FYN & JYLLAND: Torsdag d. 5. december kl Kolding Gymnasium Skovvangen 10, 6000 Kolding PLADSER: Alle

10 FRIVILLIGE AKTIVITETER Besøg Biologisk Institut, SDU Ø Få et indblik i hvad SDU Biologi bl.a. beskæftiger sig med Ø Spændende workshop om sammenhængen mellem tungmetaller i mad og mennesker Tungmetaller i Fisk Fisk er en sund spise, der indeholder de livsvigtige langkædede omega- 3 fedtsyrer, som de fleste danskere godt kunne bruge flere af. Imidlertid kan føde fra havet indeholde miljøgifte, og ofte frarådes især gravide kvinder og børn at undgå store mængder rovfisk som bl.a. tun, laks, aborre, og torsk, da de store fisk gennem deres forholdsvis lange liv kan ophobe store koncentrationer af dioxiner, pesticider, PCB er og kviksølv verdens giftigste tungmetal. På biologisk institut på SDU undersøger vi om der er en sammenhæng mellem det daglige indtag af fisk og skalddyr og indholdet af kviksølv i håret. Besøget starter med en forelæsning om tungmetaller og fisk og fortsætter med en undersøgelse af sammenhængen af hvor meget fisk du spiser til hverdag og hvor meget kviksølv du har i håret. Vi ser også på kviksølvindholdet i forskellige fisk. Vel mødt! FYN & JYLLAND: Onsdag d. 21. august kl , inkl. spisepause SDU, Lokale: to be announced Campusvej 55, 5230 Odense M PLADSER: 25

11 OFF13 Expect the Unexpected Ø Besøg på Odense Internationale Film Festival Danmarks største kortfilmfestival Ø Oplev et spændende foredrag om kønsroller i det moderne samfund som dikteret af moderne tv- serier Sjove Kvinder & Sårede Mænd Hvad ville der ske, hvis Carrie Bradshaw gik på date med Tony Soprano? Selv om klummeskribenten næppe har meget til fælles med gangsteren, er Sex and the City og The Sopranos' banebrydende karakterer blevet skabeloner for kønnene i tidens trendsættende tv- serier. Kvinden gør kur til verden med humor og selvironi. Manden kæmper med såret maskulinitet for at for at bevare sin magt. Kedeligt er det i hvert fald ikke, når de mødes. Et foredrag af Iben Albinus Sabroe om mande- og kvindebilleder i det seneste årtis toneangivende tv- serier fra Sex and the City til Girls og fra The Sopranos til House of Cards. Iben Albinus Sabroe er filmjournalist og anmelder ved Information og Alt for damerne. Med en baggrund som kulturanalytiker fra Aarhus Universitet har hun skrevet kritikerroste bøger om Sex and the Citys indflydelse på danske kvinder og Mad Men som aktuelt tidsdokument. Odense Internationale Film Festival er Danmarks hyggeligste, modigste og mest opfindsomme kortfilmsfestival derfor tilbyder OFF13 et varieret og eksperimenterende filmprogram krydret med tankevækkende oplevelser, debatter, workshops, koncerter og meget mere. OFF er kendt for sit bevægende, inspirerende og udfordrende konkurrenceprogram, sin fantastiske atmosfære og for alle de mange events, oplevelser og workshops. Festivalens hjerte er som altid ekstraordinære film fra hele verden. Resultatet er et skarpt og bredtfavnende kortfilmsprogram, som når rundt om animation, fiktion og dokumentar, og som giver plads til populærkultur og til undergrund, til det underlige og til det smukke, til det tragiske og til det dramatiske og til de store følelser og til hverdagens små mirakler. Læs mere om OFF13 her: FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 27. august kl Cafe Biografen Sal 1, Mødested: udenfor Cafe Biografen Brandts Passage 39-41, 5000 Odense C BEMÆRK: Efter foredraget er det muligt selv at udforske OFF nærmere alle aktiviteter er gratis PLADSER: 15

12 Ungdomskonference Fremtidens Danske Vækstkultur Ø Inddragende ungdomskonference om Danmark og den fremtidige vækstkultur i uddannelsessektoren, i ungdomskulturen og i dansk erhvervsliv Ø Vær med til at give dit konkrete bud på udviklingen af en styrket vækstkultur Young Voices for a Better Growth Culture En ungdomskonference med fokus på fremtidens danske vækstkultur Mange af de medarbejdere og ledere, som om blot få år indtager nøglepositioner i arbejdet med at sikre vækst og udvikling i Danmark, er lige nu i gang med ungdomsuddannelse. Du er en af disse kommende medarbejdere og ledere. Men hvad tænker du, når det etablererede Danmark taler om vækst og vækstkultur? På konferencen vil du blive præsenteret for tre fælles oplæg, som fra forskellige vinkler adresserer begrebet vækstkultur. Efterfølgende deltager du i fem tematiske workshops, som på forskellig vis klæder dig på til eftermiddagens målrettede arbejde med at formulere et ungdomscharter under titlen: Young Voices for a Better Growth Culture. De 5 workshop- emner er: 1. Idégenerering 2. Vækst i uddannelsessystemet 3. Samarbejde med erhvervslivet 4. Elevmotivation 5. Præsentation Grupperne præsenterer afslutningsvist deres bud på et ungdomscharter for et dommerpanel. Vindergruppen indkvarteres i Svendborg og arbejder sammen med en proceskonsulent aftenen igennem videre med udvikling af deres præsentation og ungdomscharter, som fremlægges dagen efter ved Erhvervskonferencen 2013, der sætter fokus på vækstkultur i erhvervslivet. Læs mere om ungdomskonferencen her: FYN & JYLLAND: Torsdag d. 29. august kl , Svendborg Erhvervsskole Skovsbovej 43, 5700 Svendborg PLADSER: 50

13 Besøg Teknisk Institut, SDU Ø Få et indblik i hvad SDU Teknik og ingeniøruddannelserne bl.a. beskæftiger sig med Ø Spændende workshop om flaskeraketters fysik, matematik og teknik Flaskeraketternes Ilddåb Kom til flaskeraketternes ilddåb på SDU. Civilingeniørstuderende i Fysik og Teknologi, Christian Buhl, har arbejdet med både mekanikken og matematikken bag flaskeraketterne og vil inddrage dig i tilblivelsen af raketterne - og selvfølgelig fyre dem af sammen med dig. Udover matematik og mekanik vil Christian inddrage dig i fysikken bag raketterne, som fx impulsbesvarelse, ballistiske parabler, tryk, luftmodstand og forholdet mellem hastighed, acceleration og position. Matematikken dækker bl.a. integration og differentiering, samt vektorer i planet. Fælles for workshoppen er, at du kommer til at arbejde med den kendte matematik og fysik i praksis. Du vil opleve, hvordan ingeniørstuderende arbejder med teorien i praksis og kan "lege" med teorierne ved bl.a. at opfinde og afprøve en flaskeraket. FYN & JYLLAND: Torsdag d. 5. september kl SDU, Mødested: Hovedindgangen Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M PLADSER: 25

14 Besøg Biomedicinsk Laboratorium, SDU Ø Få et indblik i hvad Biomedicinsk Laboratorium arbejder med Ø Hør om de etiske aspekter i brug af dyr til videnskabelige formål og oplev forskningsfaciliteterne Dyr & Videnskab Biomedicinsk Laboratorium er den centrale forsøgsdyrsfacilitet på Syddansk Universitet og Odense Universitets Hospital, hvor forsøgsdyr som mus og rotter opstaldes og passes. Besøget på Biomedicinsk Laboratorium er din mulighed for at opleve hvordan dyrene opstaldes og høre nærmere om under hvilke forhold dyr må anvendes til forsøg. Besøget starter med en forelæsning om anvendelsen af dyr til videnskabelige formål. I forelæsningen belyses hvorfor vi bruger dyr, og til hvilke formål, samt de samfundsmæssige aspekter, inklusiv etik omkring brugen af dyr bredt i samfundet. Efter forelæsningen kommer du på rundvisning, hvor vi kigger i dyrestalden og forskningslokaler. Besøget sluttes af på operationsstuen, hvor du selv kan prøve en kikkeroperation på en simulator. FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 17. september kl SDU på OUH, Mødested: to be announced J. B. Winsløws Vej 17, 5000 Odense C PLADSER: 20

15 Trapholt Kunst & Design Ø Besøg Trapholt og bliv klog på kunst og design Ø Hør om museernes rolle i samfundet og oplev hvad det vil sige at stable en kunst- og designudstilling på benene Trapholt Hvis Du Vil Vide Noget om Kunst & Design Kunstmuseet Trapholt har viden og oplevelser med moderne kunst og design som omdrejningspunkt. Ligesom på universiteterne forskes der i vores nationale kunst og kulturarv og forskningen formidles gennem udstillinger, foredrag og oplevelser. I magasinerne i museets kælder gemmer sig store kunstskatte, som almindelige gæster normalt ikke har adgang til. Denne aften inviteres du ind i Aladdins hule og ned i selve magasinerne, hvor museumsdirektør Karen Grøn vil fortælle om museernes rolle i samfundet og du får mulighed for afprøve nogle af metoderne bag det at lave en udstilling. Læs mere om Trapholt her: FYN & JYLLAND: Onsdag d. 23. oktober kl , inkl. spisepause Trapholt, Mødested: Billetsalget Æblehaven 23, 6000 Kolding PLADSER: 35

16 Besøg OUH Ø Besøg Odense Universitetshospital og hør om arbejdet i sundhedssektoren Ø Fire afdelinger åbner dørene og giver et indblik i deres arbejde og forskning Odense Universitetshospital Vi besøger Odense Universitetshospital, hvor du får mulighed for at se to af fire afdelinger og møde personalet og forskere. De fire afdelinger, som du har mulighed for at opleve er: Afdelingen for Strålebehandling her ser du udstyret, som bruges til moderne stråleterapi af cancer, hører om avanceret billedbehandling og dosimetri og møder læger samt strålefysikere. Nuklearmedicinsk Afdeling her oplever du isotoplaboratoriet og cyclotronen, hvor afdelingen fremstiller de kortlivede isotoper, samt hører om PET- skanning og PET- CT- skanning. Du får mulighed for at møde afdelingens læger og radiokemikere. Klinisk Immunologisk Afdeling kendes af de fleste som "blodbanken". Afdelingen fremstiller en række præparater fra donorblodet og forsker indenfor immunsygdomme. Du møder nogle af afdelingen læger og ser det avancerede udstyr. Klinik for Molekylær Endokrinologisk Behandling i daglig tale "stamcellelaboratoriet". Her oplever du et moderne forskningslaboratorium og møder nogle af de Ph.d.- studerende. Besøget slutter i plenum med lidt at spise og mulighed for at stille supplerende spørgsmål til afdelingerne. FYN & JYLLAND: Mandag d. 18. november kl OUH, Mødested: to be announced J. B. Winsløws Vej 19, 5000 Odense C PLADSER: 40

17 Besøg ingeniøruddannelsen Innovation & Business, SDU Ø Besøg Alsion og oplev ingeniøruddannelsen Innovation & Business Ø Spændende workshop om Cradle- to- cradle princippet og hvordan, man arbejder med det på Innovation and Business Innovation & Business: Cradle- to- cradle Kom på besøg på SDU Alsion og ingeniøruddannelsen Innovation and Business. Hør om uddannelsen og oplev på egen krop en komprimeret smagsprøve på nogle af alle de spændende fag, som man kommer igennem på uddannelsen. Cradle- to- cradle er en forretnings- filosofi baseret på, at produkter skal være bæredygtige, men at virksomheder samtidig skal kunne tjene penge på at gøre deres produkter bæredygtige. Det arbejder studerende på Innovation and Business med, og i denne workshop vil de introducere dig til cradle- to- cradle filosofien samt de værktøjer, den indeholder. Baseret på et eksempel fra den virkelige verden, skal du bruge disse metoder til selv at bevise, at produkter og forretninger kan re- designes baseret på bæredygtige principper med øget profit som resultat. FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 26. november kl , inkl. spisepause Alsion, Mødested: to be announced Alsion 2, 6400 Sønderborg PLADSER: 65

PROGRAM FORÅR 2015 ÅRGANG 1. SEMESTER

PROGRAM FORÅR 2015 ÅRGANG 1. SEMESTER PROGRAM FORÅR 2015 ÅRGANG 1. SEMESTER VELKOMMEN TIL AKADEMIET & 1. SEMESTER Som ny elev i Akademiet glæder det os at kunne præsentere dig for et spændende forårsprogram, der består af 4 obligatoriske seminarer

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 4. SEMESTER MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK

PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 4. SEMESTER MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK PROGRAM EFTERÅR 2012 ÅRGANG 4. SEMESTER 10 MØRKHØJVEJ 78 2700 BRØNSHØJ TLF: 4454 4736 INFO@UNGETALENTER.DK WWW.UNGETALENTER.DK AKADEMISK ARBEJDE Så er tiden kommet til afviklingen af jeres sidste semester

Læs mere

Kursuskatalog forår 2013

Kursuskatalog forår 2013 Kursuskatalog forår 2013 Kurser og netværk for dig, der skal udvikle og forbedre det frivillige arbejde i din forening Foreningshøjskolen & Foreningsfundamentet Indhold kursuskatalog forår 2013 Kurser

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON PRAKTISKE OPLYSNINGER I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine tilbud af kurser, netværk og øvrige uddannelsesaktiviteter

Læs mere

dm.dk fyraftensmøder, karriereworkshop, karriereworkshop, netværk, karriererådgivning, arbejdsmarkedskendskab,

dm.dk fyraftensmøder, karriereworkshop, karriereworkshop, netværk, karriererådgivning, arbejdsmarkedskendskab, fyraftensmøder, karriereworkshop, karrieresparring, netværk, karriererådgivning, kompetenceafklaring, arbejdsmarkedskendskab, netværk, job søgning, ansøgningstjek, cv-tjek, jobsamtalen, forhandling, karrieremål,

Læs mere

Institut for Statskundskab Syddansk Universitet

Institut for Statskundskab Syddansk Universitet Rushåndbogen 2011 Institut for Statskundskab Syddansk Universitet Rushåndbogen 2011 er redigeret af rustursforeningen ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet. Rushåndbogen er trykt af Syddansk

Læs mere

Talentskolen. - en drejebog til et innovativt talentforløb

Talentskolen. - en drejebog til et innovativt talentforløb Talentskolen - en drejebog til et innovativt talentforløb Talentskolen en drejebog 2 Talentskolen er et forløb, der udvikler elevernes faglige og personlige kompetencer og giver dem mulighed for at opbygge

Læs mere

Studiehåndbog. Studiehåndbogen orienterer dig om:

Studiehåndbog. Studiehåndbogen orienterer dig om: Studiehåndbog Læsevejledning KEAs studiehåndbog er til for at give dig et indblik i KEA. Vi vil gerne hjælpe dig med hurtigt at falde til og kunne fokusere på dit studie. Studiehåndbogen orienterer dig

Læs mere

Akademiet for Talentfulde Unge

Akademiet for Talentfulde Unge Akademiet for Talentfulde Unge Rapport baseret på kvalitativ undersøgelse af 30 deltagere fra årgangene 2007-2010 Den 17. marts 2014 Eva Elisabeth Roland 2013 Side 1 Indhold Executive Summary og anbefalinger

Læs mere

hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg- Qhjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg-

hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg- Qhjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg- Qhjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg Talentudvikling Samfundsvidenskab og matematik på stx, hhx og htx. 15-09-2011 UVM hjklzxcvbnmrtyuiopasdfg- 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Definition

Læs mere

Udgiver. på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet Tagensvej 16 2200 København N

Udgiver. på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet Tagensvej 16 2200 København N S C I E N C E Studiehåndbogen 2009/2010 Udgiver Det Naturvidenskabelig Fakultet Københavns Universitet Tagensvej 16 2200 København N Redaktion Kommunikationsafdelingen og Studenterservice på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin

Kursushåndbog. Om planlægning af kurser i egen organisation. - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin Kursushåndbog Om planlægning af kurser i egen organisation - trin for trin [ 4 ] Center for frivilligt socialt arbejde Redaktion

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine kursusaktiviteter i foråret 2015. Kataloget indeholder alle kurser, netværk

Læs mere

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet Netværks Akademiet WORKBOOK DNA networking udnyt dit netværkspotentiale - FÅ HEMMELIGHEDEN VED AT KOBLE ENKLE EFFEKTFULDE COACHING-TEKNIKKER MED DINE NETVÆRKSKOMPETENCER Netværks Akademiet NAVN... VIRKSOMHED...

Læs mere

PROGRAM SUMMER CAMP 5. 10. AUGUST 2013 FAABORG GYMNASIUM

PROGRAM SUMMER CAMP 5. 10. AUGUST 2013 FAABORG GYMNASIUM PROGRAM SUMMER CAMP 5. 10. AUGUST 2013 FAABORG GYMNASIUM Velkommen! Kære Summer Camp- deltager Hjerteligt velkommen til Summer Camp 2013 på Faaborg Gymnasium. På Summer Camp 2013 kan du møde andre elever

Læs mere

Nummer 5 Oktober 2013 ADHD-foreningen

Nummer 5 Oktober 2013 ADHD-foreningen Nummer 5 Oktober 2013 ADHD-foreningen Vi stemmer på den nationale ADHD- handleplan Side 7 Gratis kursus tilbydes Side 21 Hjælp din ADHD- forening til at blive bedre Side 29 ADHD-foreningens kursuskatalog

Læs mere

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Kursuskatalog - efterår 2010 FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Indhold Drift & Økonomi Kurserne i dette spor er for dig, der sidder i bestyrelsen,

Læs mere

/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23

/ Side 10. Hvordan sender du din ansøgning, og hvad skal du vedhæfte? Få svar på dét og andre spørgsmål. / side 23 Danske Karriere JEG VED, HVOR MIN KARRIERE STARTER, MEN IKKE HVOR DEN ENDER / Side 10 DANSKE GRADUATE Vær med på holdet, når vi hvert år ansætter graduates med vidt forskellige profiler og interesser.

Læs mere

Forstå, Fange og Fastholde

Forstå, Fange og Fastholde Forstå, Fange og Fastholde Gymnasieelever, undervisning og interesse for naturfag Lars Ulriksen Sofie Birch Jensen Lene Møller Madsen Henriette Tolstrup Holmegaard Institut for Naturfagenes Didaktik Forstå,

Læs mere

I SKAL IKKE VÆRE VENNER

I SKAL IKKE VÆRE VENNER 14 af Mette Engell Friis magisterbladet@dm.dk foto: Henrik Petit I SKAL IKKE VÆRE VENNER Diskussionen går livligt på Københavns Universitet, da mentorer fra erhvervslivet og deres KU-mentees mødes for

Læs mere

Åbenhed TEMA. DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 3-2014

Åbenhed TEMA. DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 3-2014 DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 3-2014 Åbenhed TEMA "Allerede halvt inde i tv-programmet eksploderede min facebook-inbox med opmuntrende beskeder fra venner, bekendte og helt fremmede, der ville

Læs mere

Udvikling af etniske minoritetsforeninger

Udvikling af etniske minoritetsforeninger Udvikling af etniske minoritetsforeninger - En guide til frivilligkonsulenter Er denne guide noget for dig? Arbejder du med at understøtte udvikling af etniske minoritetsforeninger? Vil du have inspiration

Læs mere

BLIK FOR RESSOURCER. inspiration til UU-vejledere. Ressourcesyn: fokus på styrker frem for mangler

BLIK FOR RESSOURCER. inspiration til UU-vejledere. Ressourcesyn: fokus på styrker frem for mangler BLIK FOR RESSOURCER inspiration til UU-vejledere Ressourcesyn: fokus på styrker frem for mangler læsevejledning Hæftet indgår i hæfteserien blik for ressourcer blik for ressourcer inspiration til lærere

Læs mere

samtaleguide til mentorer

samtaleguide til mentorer samtaleguide til mentorer Samtaleguide Juni 2008 ISBN: 978-87-92403-00-1 Oplag: 1.000 stk. Grafisk produktion: Helle Thorbøl Møller Tryk: The Secret Company Tekst: Lars Olsen Yderligere information kan

Læs mere

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret TIPSKATALOG Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret 1 Indholdsfortegnelse Introduktion s. 3 Del I: Metoder til kompetenceudvikling på jobbet s. 4 Kursus eller læring på jobbet s. 4 På egen

Læs mere

Karriereguide 2012 /13

Karriereguide 2012 /13 Karriereguide 2012 /13 Deltag i KarriereTouren Læs mere på side 8 og find din vej til jobbet Drømmen om jobbet. Flere jobs til akademikere Leder side 3 Direkte fra studiet til karrierejob i London Det

Læs mere

PROGRAM SUMMER CAMP 3. 8. AUGUST 2015 FAABORG GYMNASIUM

PROGRAM SUMMER CAMP 3. 8. AUGUST 2015 FAABORG GYMNASIUM PROGRAM SUMMER CAMP 3. 8. AUGUST 2015 FAABORG GYMNASIUM Velkommen! Kære Summer Camp- deltager, Hjerteligt velkommen til Summer Camp 2015 på Faaborg Gymnasium. På Summer Camp 2015 kan du møde andre elever

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet Juni Tema: Regionen hvad er nu det for en størrelse I dette nummer: Formandens ord Invitation afdelingsaften Referat: hvad vil det sige at være effektiv? Tema: Regionen hvad er nu det

Læs mere

med STUDENTEREKSAMEN (stx) og HØJERE FORBEREDELSESEKSAMEN (hf) ÉN UDDANNELSE - ALLE MULIGHEDER

med STUDENTEREKSAMEN (stx) og HØJERE FORBEREDELSESEKSAMEN (hf) ÉN UDDANNELSE - ALLE MULIGHEDER De Fynske Gymnasier med STUDENTEREKSAMEN (stx) og HØJERE FORBEREDELSESEKSAMEN (hf) ÉN UDDANNELSE - ALLE MULIGHEDER Vind en ipad2 Find svarene her i magasinet og deltag i konkurrencen Til dig, der skal

Læs mere

LEDELSE I SUNDHEDSVÆSENET

LEDELSE I SUNDHEDSVÆSENET LEDELSE I SUNDHEDSVÆSENET 1 MARTS 2015 10 TEMA: SKAL DE HA PISK ELLER GULEROD Nye tider for medarbejdermotivation 32 ÆLDREPLEJEN RYKKER Apps, brugertest og faglighed på plejehjemmene 40 BLIVER FLERE MÆND

Læs mere