PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER"

Transkript

1 PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER

2 GODT I GANG MED 4. OG SIDSTE SEMESTER! Så er tiden kommet for dit sidste semester på Akademiet. Det skal være både lærerigt og udfordrende og samtidig give dig nogle arbejdsværktøjer, som du kan tage med dig når de afsluttende eksaminer nærmer sig og du bevæger dig videre ud i livet og det videregående uddannelsessystem. For de obligatoriske seminarers vedkommende løber dette semester af stablen under titlen: Akademisk Arbejde. Du vil blive præsenteret for en række seminarer, som har fokus på det brede emne arbejdsprocesser og vejledning i den akademiske verden. Akademiet Region Syd er stolte af, at vi i dette semester med de obligatoriske seminarer kan fokusere lidt mere i dybden med et mentorprogram og konkrete workshops. Vi starter derfor semestret med seminar K Mentorship, hvor du hører om hvor vigtigt det at have en vejleder kan være samt for muligheden for at blive tilknyttet en mentor. Dette følges op af seminar L Den Akademiske Skriveproces, hvor en række specialestuderende fra SDU beretter om hvordan man bedst kommer igennem de store opgaveskrivninger. Seminar M og N Projektbeskrivelsesforløb er efterårets to sidste og sammenhængende seminarer. Her får du mulighed for at arbejde konkret med, hvordan du laver den gode projektbeskrivelse indenfor dit foretrukne studieområde. Som noget nyt introducerer Akademiet Region Syd ved siden af det obligatoriske program et katalog af frivillige aktiviteter. Disse frivillige aktiviteter er et tagselvbord af spændende og fagspecifikke arrangementer. Efteråret byder på alt lige fra en stor Ungdomskonference, workshops ved SDU indenfor biologi, fysik og innovation, besøg på OUH og Biomedicinsk Laboratorium til spændende arrangementer ved Trapholt Kunstmuseum og Odense Internationale Filmfestival. De frivillige aktiviteter er åbne for alle Akademiet Region Syds elever og der er begrænset antal pladser. Efteråret rundes af med en store semesterafslutning for alle Akademiet Region Syds elever med foredraget Strategisk Networking Nu!! ved Soulaima Gourani og efterfølgende julehygge. Vi anbefaler, at du kigger programmet godt igennem og får noteret datoerne for de obligatoriske seminarer i din kalender med det samme samt overvejer hvilke frivillige aktiviteter du vil deltage i. Der er mange spændende ting på programmet og sparsomt med tid. Så tænk dig godt om! Vi glæder os til at se dig. Vel mødt! Janne Hansen Projektleder

3 GOOD TO KNOW Obligatoriske Seminarer og Frivillige Aktiviteter Deltagelse i obligatoriske seminarer er påkrævet med mindre man har en gyldig fraværsårsag (sygdom el.lign.). Udeblivelse fra flere obligatoriske seminarer vil resultere i, at du bliver kontaktet af Akademiet ang. dit engagement. Frivillige aktiviteter er lige netop dét frivillige J Men vi opfordrer dig klart til at udvide din horisont ved at deltage i et enkelt eller flere af de frivillige aktiviteter! Bemærk, at der er begrænset antal pladser på de frivillige aktiviteter og pladserne tildeles efter først- til- mølle- princippet. Tilmelding Du skal aktivt tilmelde dig de obligatoriske seminarer samt de frivillige aktiviteter, som du ønsker at deltage i, via hjemmesiden. Tilmeldingen åbner torsdag d. 1. august Tilmeldingen er åben indtil en uge før de forskellige seminarer og aktiviteter løber af stablen. Men det er en god ide at gå ind og tilmelde dig med det samme! (Bemærk, at tilmeldingen til den frivillige aktivitet Ungdomskonference allerede er åben da sidste frist for tilmelding til dette er d. 6. august 2013) Vælg omhyggeligt Grundet pladsbegrænsning på de frivillige aktiviteter, er det vigtigt at du er er omhyggelig når du vælger dig ind på en aktivitet. Husk at du optager pladsen for en anden, så vær sikker på, at det er noget du kan og har overskud til at deltage i. Venteliste Hvis du tilmelder dig et seminar eller en aktivitet, hvor alle pladserne er besat, ryger du på venteliste. Skulle du være heldig at få en plads, informeres du pr. mail. Har du tilmeldt dig et seminar i en aktivitetsgruppe (eg. seminar M & N) og står på venteliste til et andet seminar i samme gruppe, vil du såfremt du får en plads automatisk blive frameldt den anden. Sygdom og Afbud Husk at melde fra på hjemmesiden hvis du bliver syg eller forhindret i at deltage i et obligatorisk seminar eller en frivillig aktivitet. Er det et obligatorisk seminar, som du desværre ikke deltager i, skal du desuden sende en mail til Akademiet med begrundelse for dit fravær. Ændringer BEMÆRK Der kan forekomme ændringer i programmet. Husk derfor altid at tjekke aktiviteten på hjemmesiden, da det er her ændringer i f.eks. tidspunkt eller mødested annonceres. Forplejning Akademiet sørger for mad og drikkelse til dig til alle obligatoriske seminarer. Du skal dog med mindre andet oplyses selv medbringe madpakke og drikkelse til de frivillige aktiviteter, hvor der er indlagt spisepause.

4 GUIDELINES Mød op og kom til tiden! Det er dybt utjekket ikke at møde op eller komme for sent til en forelæsning med chefen for en stor virksomhed eller Danmarks fremmeste forsker indenfor mikrobiologi! Det kunne jo desuden være, at du gik glip af nogle helt igennem geniale og uundværlige informationer. Vi forventer derfor du møder op til alle obligatoriske seminarer og de frivillige, som du tilmelder dig. Ryd op efter dig selv! Husk på, at du repræsenterer Akademiet og derfor bærer et medansvar for, at vi bevarer et godt ry ude i byen og dermed også vores gode samarbejdspartnere og sponsorer. Vær åben! Akademiet er en enestående mulighed for at møde nye mennesker, finde nye interesser, etablere livsvarige venskaber, dyrke netværksrelationer og mulige samarbejdspartnere til fremtiden. Husk, at alle der går på Akademiet er valgt ud, fordi de har noget særligt at byde ind med. Og det gælder også dig selv J Tag chancen! Selvom noget måske umiddelbart ikke lyder, som noget du vil interessere dig for, så gå til det med et åbent sind. Ofte vil du blive overrasket over, hvor spændende det kan være at bevæge sig uden for sin comfort zone, og hvor meget man rent faktisk kan lære dér. Kommunikér! Akademiets vigtigste grundstof er dig og din oplevelse. Husk derfor altid at kommunikere til os, hvis der er noget, du synes, bør ændres, tilføjes, bevares, eller hvis du har en fantastisk idé til et seminar eller en workshop, du mener, vil være spændende og relevant. Vi lytter altid med et åbent sind og sætter stor pris på din feedback. Vær aktiv! Jo mere du deltager og jo mere aktiv du er, jo større udbytte får du af din deltagelse på Akademiet. Vi lægger mulighederne frem for dig; det er op til dig at få det fulde potentiale ud af dem. Hav det sjovt! Man lærer bedst, når man også har det sjovt! Husk at også at prioritere det sociale aspekt og nyd tiden sammen med de andre talenter.

5 SEMINAR- & AKTIVITETSKALENDER EFTERÅR 2013 DATO ARRANGEMENT TYPE PLADSER 21. august BESØG BIOLOGISK INSTITUT, SDU Frivilligt august OFF13 EXPECT THE UNEXPECTED Frivilligt august UNGDOMSKONFERENCE Frivilligt september BESØG TEKNISK INSTITUT, SDU Frivilligt september SEMINAR K Obligatorisk ALLE 17. september BESØG BIOMEDICINSK LABORATORIUM, SDU Frivilligt september SEMINAR L Obligatorisk ALLE 9. oktober SEMINAR M Obligatorisk ALLE 23. oktober TRAPHOLT KUNST & DESIGN Frivilligt november SEMINAR N Obligatorisk ALLE 18. november BESØG OUH Frivilligt november BESØG INGENIØRUDDANNELSEN INNOVATION & BUSINESS Frivilligt december SEMESTERAFSLUTNING Frivilligt ALLE Bemærk: der tages forbehold for ændringer!!!

6 OBLIGATORISKE SEMINARER SEMINAR K MENTORSHIP Ø Oplæg om mentorship Ø Hvorfor er det uvurderligt at have en mentor? Ø Hvad vil det sige at være mentee? Ø Speedating find din mentor! Efterårets fokus vil som sagt være på akademisk arbejde. Vi starter med Seminar K, som er et seminar i to dele. Seminaret indledes med et oplæg ved SDU Erhverv om, hvad det vil sige at være mentor og mentee og hvor vigtig god vejledning er når man skal træffe store beslutninger, eg. uddannelsesvalg og karriereveje. Der vil være en grundig indføring i kunsten at lade sig guide, samt mulighed for at stille masser af spørgsmål. Efter oplægget er der speeddating, hvor du kan møde din mentor. Speedatingen- delen er for dig, der har tilmeldt dig mentorprogrammet i foråret. Der vil være mentorer fra mange forskellige studier, men det vigtigste er ikke at du vælger en mentor fra din drømmeuddannelse men snarere at du har en god kemi med mentoren. Mentorens rolle er nemlig ikke kun at vise dig sit studie, men lige så meget at guide dig i hvordan du træffer det store uddannelsesvalg, hvad det vil sige at være studerende, hvordan man klarer sig når man flytter hjemmefra, hvordan man finder balancen mellem studie og et socialt liv og meget, meget mere. Mentorforløbet kan hjælpe dig til afklaring, men kun hvis du selv vil det og er indstillet på at gøre en aktiv indsats. Din mentor kan være med til at ruste dig til at finde din vej i det videregående uddannelsessystem og til at få blik for dine kompetencer og uddannelsesønsker. Din mentors rolle er ikke at give svar på, hvad du skal gøre, men hvad du kan gøre og dermed styrke din bevidsthed om hvilken vej du selv ønsker at gå og tackle de udfordringer denne vej medfører. Det er dit ansvar at omsætte mentors viden og erfaring til konkrete handlinger i dit liv. Mere info om speeddating følger senere på hjemmesiden. Torsdag d. 12. september kl SDU, Lokale: O100 Campusvej 55, 5230 Odense M Find vej på SDU:

7 SEMINAR L DEN AKADEMISKE SKRIVEPROCES Ø Hvad vil det sige at arbejde akademisk? Ø Mød specialestuderende fra forskellige studieretninger og lær af deres erfaringer Ø Få indblik i processen omkring dét at skrive en stor opgave Vi fortsætter efterårets program med Seminar L, som er et møde med en række studerende, som sidder midt i eller lige er blevet færdige med en af de største udfordringer på de videregående uddannelser; nemlig specialet. De vil hver især fortælle om deres speciale og processen omkring specialeskrivning. Hør om alle de spændende projekter og få tips og tricks til hvordan du skriver den gode opgave og samtidig balancerer mellem det faglige og det sociale. Mere info om dagsprogrammet følger senere på hjemmesiden. Lørdag d. 21. september kl SDU, O100 Campusvej 55, 5230 Odense M Find vej på SDU:

8 SEMINAR M & N PROJEKTBESKRIVELSESFORLØB Ø Hvad er en god ide? Og hvordan får man den gode ide? Ø Hvad er en problemformulering? Ø Hvad er en god projektbeskrivelse? Ø Hands on workshop i kunsten at udforme en akademisk opgave Efteråret rundes af med Seminar M og N, som er to sammenhængende seminarer bestående af spændende og udfordrende workshop om det at udvikle og skrive en projektbeskrivelse. Projektbeskrivelser er skelettet i enhver større opgave. På seminar M & N får du mulighed for at deltage i én af fire forskellige workshops, der hver især fokuserer på projektbeskrivelser indenfor et af følgende faglige områder: samfundsvidenskab, naturvidenskab, humaniora og business. Hver workshop styres af en workshopleder med ekspertise i idegenerering, problemformulering, metode og projektbeskrivelsesudformning indenfor netop deres felt. Du vælger dig selv ind på en workshop indenfor et fagområde, som interesserer dig. Der er dog pladsbegrænsning på de enkelte workshops. På de forskellige workshops bliver du præsenteret for konkrete redskaber til hvordan man udarbejder den gode projektbeskrivelse, og du får mulighed for at omsætte teori til praksis. Mere info om de enkelte workshops følger senere på hjemmesiden, SEMINAR M: SEMINAR N: Onsdag d. 9. oktober kl Middelfart Gymnasium Østre Hougvej 97, 5500 Middelfart Tirsdag d. 5. november kl Tornbjerg Gymnasium Skærmhatten 15, 5220 Odense SØ

9 SEMESTERAFSLUTNING Strategisk Networking Ø Inspirerende og motiverende foredrag om networking Ø Socialt samvær og julehygge med alle Akademiets elever Semesterafslutningen er et julearrangement, som åbner med et spændende og udfordrende foredrag om networking ved konsulent, bestyrelsesmedlem og international foredragsholder Soulaima Gourani. Efter foredraget vil det være julehygge med æbleskiver, spil og socialt samvær. Deltagelse er frivillig, men vi håber du kommer og er med til at sige tak for i år! Strategisk Networking - Nu!! At netværke strategisk betyder målrettet at skabe gensidig forretningsværdi. Du tilhører en generation af få i antal - generation Y. Der vil blive brug for hver eneste af jer. Det i sig selv burde være nok til, at du tager din egen talentudvikling og strategiske position på arbejdsmarkedet alvorligt. Soulaima Gouranis foredrag lærer dig at kortlægge dit eget professionelle netværk, og giver dig et indblik i det arbejdsmarked du selv er på vej til at træde ind på. I dag er den vigtigste ressource det enkelte menneskes viden og kompetencer, der samtidig udgør den vigtigste handelsvare og økonomi. Eftersom viden bedst udveksles mellem mennesker, der har tillid til hinanden, bliver netværkskompetencer centrale i forhold til at handle med viden. Netværk er en måde, hvorpå virksomheden får kortere vej til information, inspiration og indflydelse. Det er mellem mennesker, at de sande værdier skabes. Du får konkrete hjælpemidler og redskaber til at pleje og udvide interne og eksterne netværk og relationer, så det matcher dit individuelle behov og målsætning. Yderligere tilhører du en generation, hvor synet på arbejds- og fritidsliv er markant anderledes end hos tidligere generationer. For virksomhederne betyder det, at de på én og samme tid må være omstillingsparate i deres strategier, processer og ledelse. Nogle virksomheder formår ikke at fastholde de unge i organisationen, og man skal som ny på arbejdsmarkedet være parat til at bevæge sig rundt i en verden af vidt forskellige organisationer, skuffelser og succeser. Det kan være udfordrende at være den nye generation på arbejdsmarkedet. Foredraget sætter således fokus på forholdet mellem din generation og kravene til virksomhederne, samt networking i forhold til de forskellige generationer på arbejdsmarkedet. FYN & JYLLAND: Torsdag d. 5. december kl Kolding Gymnasium Skovvangen 10, 6000 Kolding PLADSER: Alle

10 FRIVILLIGE AKTIVITETER Besøg Biologisk Institut, SDU Ø Få et indblik i hvad SDU Biologi bl.a. beskæftiger sig med Ø Spændende workshop om sammenhængen mellem tungmetaller i mad og mennesker Tungmetaller i Fisk Fisk er en sund spise, der indeholder de livsvigtige langkædede omega- 3 fedtsyrer, som de fleste danskere godt kunne bruge flere af. Imidlertid kan føde fra havet indeholde miljøgifte, og ofte frarådes især gravide kvinder og børn at undgå store mængder rovfisk som bl.a. tun, laks, aborre, og torsk, da de store fisk gennem deres forholdsvis lange liv kan ophobe store koncentrationer af dioxiner, pesticider, PCB er og kviksølv verdens giftigste tungmetal. På biologisk institut på SDU undersøger vi om der er en sammenhæng mellem det daglige indtag af fisk og skalddyr og indholdet af kviksølv i håret. Besøget starter med en forelæsning om tungmetaller og fisk og fortsætter med en undersøgelse af sammenhængen af hvor meget fisk du spiser til hverdag og hvor meget kviksølv du har i håret. Vi ser også på kviksølvindholdet i forskellige fisk. Vel mødt! FYN & JYLLAND: Onsdag d. 21. august kl , inkl. spisepause SDU, Lokale: to be announced Campusvej 55, 5230 Odense M PLADSER: 25

11 OFF13 Expect the Unexpected Ø Besøg på Odense Internationale Film Festival Danmarks største kortfilmfestival Ø Oplev et spændende foredrag om kønsroller i det moderne samfund som dikteret af moderne tv- serier Sjove Kvinder & Sårede Mænd Hvad ville der ske, hvis Carrie Bradshaw gik på date med Tony Soprano? Selv om klummeskribenten næppe har meget til fælles med gangsteren, er Sex and the City og The Sopranos' banebrydende karakterer blevet skabeloner for kønnene i tidens trendsættende tv- serier. Kvinden gør kur til verden med humor og selvironi. Manden kæmper med såret maskulinitet for at for at bevare sin magt. Kedeligt er det i hvert fald ikke, når de mødes. Et foredrag af Iben Albinus Sabroe om mande- og kvindebilleder i det seneste årtis toneangivende tv- serier fra Sex and the City til Girls og fra The Sopranos til House of Cards. Iben Albinus Sabroe er filmjournalist og anmelder ved Information og Alt for damerne. Med en baggrund som kulturanalytiker fra Aarhus Universitet har hun skrevet kritikerroste bøger om Sex and the Citys indflydelse på danske kvinder og Mad Men som aktuelt tidsdokument. Odense Internationale Film Festival er Danmarks hyggeligste, modigste og mest opfindsomme kortfilmsfestival derfor tilbyder OFF13 et varieret og eksperimenterende filmprogram krydret med tankevækkende oplevelser, debatter, workshops, koncerter og meget mere. OFF er kendt for sit bevægende, inspirerende og udfordrende konkurrenceprogram, sin fantastiske atmosfære og for alle de mange events, oplevelser og workshops. Festivalens hjerte er som altid ekstraordinære film fra hele verden. Resultatet er et skarpt og bredtfavnende kortfilmsprogram, som når rundt om animation, fiktion og dokumentar, og som giver plads til populærkultur og til undergrund, til det underlige og til det smukke, til det tragiske og til det dramatiske og til de store følelser og til hverdagens små mirakler. Læs mere om OFF13 her: FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 27. august kl Cafe Biografen Sal 1, Mødested: udenfor Cafe Biografen Brandts Passage 39-41, 5000 Odense C BEMÆRK: Efter foredraget er det muligt selv at udforske OFF nærmere alle aktiviteter er gratis PLADSER: 15

12 Ungdomskonference Fremtidens Danske Vækstkultur Ø Inddragende ungdomskonference om Danmark og den fremtidige vækstkultur i uddannelsessektoren, i ungdomskulturen og i dansk erhvervsliv Ø Vær med til at give dit konkrete bud på udviklingen af en styrket vækstkultur Young Voices for a Better Growth Culture En ungdomskonference med fokus på fremtidens danske vækstkultur Mange af de medarbejdere og ledere, som om blot få år indtager nøglepositioner i arbejdet med at sikre vækst og udvikling i Danmark, er lige nu i gang med ungdomsuddannelse. Du er en af disse kommende medarbejdere og ledere. Men hvad tænker du, når det etablererede Danmark taler om vækst og vækstkultur? På konferencen vil du blive præsenteret for tre fælles oplæg, som fra forskellige vinkler adresserer begrebet vækstkultur. Efterfølgende deltager du i fem tematiske workshops, som på forskellig vis klæder dig på til eftermiddagens målrettede arbejde med at formulere et ungdomscharter under titlen: Young Voices for a Better Growth Culture. De 5 workshop- emner er: 1. Idégenerering 2. Vækst i uddannelsessystemet 3. Samarbejde med erhvervslivet 4. Elevmotivation 5. Præsentation Grupperne præsenterer afslutningsvist deres bud på et ungdomscharter for et dommerpanel. Vindergruppen indkvarteres i Svendborg og arbejder sammen med en proceskonsulent aftenen igennem videre med udvikling af deres præsentation og ungdomscharter, som fremlægges dagen efter ved Erhvervskonferencen 2013, der sætter fokus på vækstkultur i erhvervslivet. Læs mere om ungdomskonferencen her: FYN & JYLLAND: Torsdag d. 29. august kl , Svendborg Erhvervsskole Skovsbovej 43, 5700 Svendborg PLADSER: 50

13 Besøg Teknisk Institut, SDU Ø Få et indblik i hvad SDU Teknik og ingeniøruddannelserne bl.a. beskæftiger sig med Ø Spændende workshop om flaskeraketters fysik, matematik og teknik Flaskeraketternes Ilddåb Kom til flaskeraketternes ilddåb på SDU. Civilingeniørstuderende i Fysik og Teknologi, Christian Buhl, har arbejdet med både mekanikken og matematikken bag flaskeraketterne og vil inddrage dig i tilblivelsen af raketterne - og selvfølgelig fyre dem af sammen med dig. Udover matematik og mekanik vil Christian inddrage dig i fysikken bag raketterne, som fx impulsbesvarelse, ballistiske parabler, tryk, luftmodstand og forholdet mellem hastighed, acceleration og position. Matematikken dækker bl.a. integration og differentiering, samt vektorer i planet. Fælles for workshoppen er, at du kommer til at arbejde med den kendte matematik og fysik i praksis. Du vil opleve, hvordan ingeniørstuderende arbejder med teorien i praksis og kan "lege" med teorierne ved bl.a. at opfinde og afprøve en flaskeraket. FYN & JYLLAND: Torsdag d. 5. september kl SDU, Mødested: Hovedindgangen Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M PLADSER: 25

14 Besøg Biomedicinsk Laboratorium, SDU Ø Få et indblik i hvad Biomedicinsk Laboratorium arbejder med Ø Hør om de etiske aspekter i brug af dyr til videnskabelige formål og oplev forskningsfaciliteterne Dyr & Videnskab Biomedicinsk Laboratorium er den centrale forsøgsdyrsfacilitet på Syddansk Universitet og Odense Universitets Hospital, hvor forsøgsdyr som mus og rotter opstaldes og passes. Besøget på Biomedicinsk Laboratorium er din mulighed for at opleve hvordan dyrene opstaldes og høre nærmere om under hvilke forhold dyr må anvendes til forsøg. Besøget starter med en forelæsning om anvendelsen af dyr til videnskabelige formål. I forelæsningen belyses hvorfor vi bruger dyr, og til hvilke formål, samt de samfundsmæssige aspekter, inklusiv etik omkring brugen af dyr bredt i samfundet. Efter forelæsningen kommer du på rundvisning, hvor vi kigger i dyrestalden og forskningslokaler. Besøget sluttes af på operationsstuen, hvor du selv kan prøve en kikkeroperation på en simulator. FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 17. september kl SDU på OUH, Mødested: to be announced J. B. Winsløws Vej 17, 5000 Odense C PLADSER: 20

15 Trapholt Kunst & Design Ø Besøg Trapholt og bliv klog på kunst og design Ø Hør om museernes rolle i samfundet og oplev hvad det vil sige at stable en kunst- og designudstilling på benene Trapholt Hvis Du Vil Vide Noget om Kunst & Design Kunstmuseet Trapholt har viden og oplevelser med moderne kunst og design som omdrejningspunkt. Ligesom på universiteterne forskes der i vores nationale kunst og kulturarv og forskningen formidles gennem udstillinger, foredrag og oplevelser. I magasinerne i museets kælder gemmer sig store kunstskatte, som almindelige gæster normalt ikke har adgang til. Denne aften inviteres du ind i Aladdins hule og ned i selve magasinerne, hvor museumsdirektør Karen Grøn vil fortælle om museernes rolle i samfundet og du får mulighed for afprøve nogle af metoderne bag det at lave en udstilling. Læs mere om Trapholt her: FYN & JYLLAND: Onsdag d. 23. oktober kl , inkl. spisepause Trapholt, Mødested: Billetsalget Æblehaven 23, 6000 Kolding PLADSER: 35

16 Besøg OUH Ø Besøg Odense Universitetshospital og hør om arbejdet i sundhedssektoren Ø Fire afdelinger åbner dørene og giver et indblik i deres arbejde og forskning Odense Universitetshospital Vi besøger Odense Universitetshospital, hvor du får mulighed for at se to af fire afdelinger og møde personalet og forskere. De fire afdelinger, som du har mulighed for at opleve er: Afdelingen for Strålebehandling her ser du udstyret, som bruges til moderne stråleterapi af cancer, hører om avanceret billedbehandling og dosimetri og møder læger samt strålefysikere. Nuklearmedicinsk Afdeling her oplever du isotoplaboratoriet og cyclotronen, hvor afdelingen fremstiller de kortlivede isotoper, samt hører om PET- skanning og PET- CT- skanning. Du får mulighed for at møde afdelingens læger og radiokemikere. Klinisk Immunologisk Afdeling kendes af de fleste som "blodbanken". Afdelingen fremstiller en række præparater fra donorblodet og forsker indenfor immunsygdomme. Du møder nogle af afdelingen læger og ser det avancerede udstyr. Klinik for Molekylær Endokrinologisk Behandling i daglig tale "stamcellelaboratoriet". Her oplever du et moderne forskningslaboratorium og møder nogle af de Ph.d.- studerende. Besøget slutter i plenum med lidt at spise og mulighed for at stille supplerende spørgsmål til afdelingerne. FYN & JYLLAND: Mandag d. 18. november kl OUH, Mødested: to be announced J. B. Winsløws Vej 19, 5000 Odense C PLADSER: 40

17 Besøg ingeniøruddannelsen Innovation & Business, SDU Ø Besøg Alsion og oplev ingeniøruddannelsen Innovation & Business Ø Spændende workshop om Cradle- to- cradle princippet og hvordan, man arbejder med det på Innovation and Business Innovation & Business: Cradle- to- cradle Kom på besøg på SDU Alsion og ingeniøruddannelsen Innovation and Business. Hør om uddannelsen og oplev på egen krop en komprimeret smagsprøve på nogle af alle de spændende fag, som man kommer igennem på uddannelsen. Cradle- to- cradle er en forretnings- filosofi baseret på, at produkter skal være bæredygtige, men at virksomheder samtidig skal kunne tjene penge på at gøre deres produkter bæredygtige. Det arbejder studerende på Innovation and Business med, og i denne workshop vil de introducere dig til cradle- to- cradle filosofien samt de værktøjer, den indeholder. Baseret på et eksempel fra den virkelige verden, skal du bruge disse metoder til selv at bevise, at produkter og forretninger kan re- designes baseret på bæredygtige principper med øget profit som resultat. FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 26. november kl , inkl. spisepause Alsion, Mødested: to be announced Alsion 2, 6400 Sønderborg PLADSER: 65

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge!

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Foråret 2013 består af 4 obligatoriske og 1 frivilligt seminar. Tilmelding sker på hjemmesiden.

Læs mere

PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 2. SEMESTER

PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 2. SEMESTER PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 2. SEMESTER GODT I GANG MED 2. SEMESTER! Så er det blevet tid til at komme i gang med efterårets semester, som jo for de obligatoriske seminarers vedkommende løber af stablen

Læs mere

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2011. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge!

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2011. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Region Syddanmark Kend dem på snittet PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2011 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Du skal vælge tre arrangementer og kun tre arrangementer. Tilmelding sker på hjemmesiden.

Læs mere

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge A k a d e m i e t Program for foråret 2011 Årgang Akademiet Mørkhøjvej 78 2700 Brønshøj Tlf: 4454 4736 info@ungetalenter.dk www.ungetalenter.dk Akademiet er støttet af Region Hovedstaden Forår 1.g Akademisk

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Program årgang 11 Forår 2013

Program årgang 11 Forår 2013 Program årgang 11 Forår 2013 Velkommen til forårssemesteret på Akademiet for Talentfulde Unge. Vi glæder os til mange sjove og udfordrende oplevelser sammen med jer i 2013. Forårets program fokuserer på

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold D MANDAG BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold D MANDAG - BIOLOGI 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D2 9.05 9.40 Introduktion

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold C MANDAG FYSIK 9.00 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D1 9.00 9.30 Ankomst i Fysisk

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Program årgang 12 Forår 2013 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge

Program årgang 12 Forår 2013 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge Program årgang 12 Forår 2013 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge Vi glæder os til et fantastisk forår sammen med dig og hele den nye årgang 12! Akademiets faglige program består af en obligatorisk

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold B MANDAG DATALOGI/IT 9.00 9.35 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale G2 Vi følges herefter

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU om Meget mere Animation Læs mere Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs mere om Meget mere Animation TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2014 Selvom Billedskolen nu er 15 år, så

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLED SKOLEN Velkommen! Her i folderen kan du læse holdbeskrivelser, finde ud af hvilke hold du vil gå på og tilmelde dig. Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold A

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold A Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2015 Hold A MANDAG GEOLOGI/GEOSCIENCE 9.00 9.45 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale G1 Forelæsning:

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

Kursusdag for integrationsmedarbejdere

Kursusdag for integrationsmedarbejdere Kursusdag for integrationsmedarbejdere - redskaber og inspiration til integrationsarbejdet Syddansk Universitet, Odense (Auditorium U100) Onsdag d. 28. januar 2009, kl. 9:30-17:00 Syddansk Universitet

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Girls Day in Science - En national Jet

Girls Day in Science - En national Jet Girls Day in Science - En national Jet Jet Net.dk event Vejledning til Virksomheder Hvorfor denne vejledning? Denne vejledning til virksomheder indeholder ideer til, tips og eksempler på ting der tidligere

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

PROGRAM FOR FORÅR 2012 ÅRGANG 2010

PROGRAM FOR FORÅR 2012 ÅRGANG 2010 Region Syddanmark PROGRAM FOR FORÅR 2012 ÅRGANG 2010 Akademiet for Talentfulde Unge Region Syddanmark Koordinator Bo Møller Petersen Tornbjerg Gymnasium bp@tornbjerg-gym.dk Koordinator Katrine Nørskov

Læs mere

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ DIGITAL

Læs mere

Administrativ Efteruddannelse for Universitetsansatte AEU 2015

Administrativ Efteruddannelse for Universitetsansatte AEU 2015 AEU 2015 Seminar for administrative medarbejdere Om kommunikation og samarbejde på tværs af organisatoriske niveauer i Info Målgruppe Administrative medarbejdere samt gruppe- og/eller teamledere, som arbejder

Læs mere

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN >> Kom og oplev en dag fyldt med faglig inspiration og socialt samvær med dine medfrivillige fra hele RBU. Uddannelsesdagen er en mulighed for dig som frivillig i RBU at netværke og videndele med frivillige

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum Læs om top sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2012 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2012 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2012 Ungdomsuddannelser DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold A

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold A Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold A MANDAG BIOINFORMATIK 9.00 9.45 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale G1 Introduktion

Læs mere

Efteråret 2016 I ÅVM

Efteråret 2016 I ÅVM Efteråret 2016 I ÅVM KURSER ALPHA Alpha er et forløb for dig, som vil vide mere om den kristne tro. Alpha er for dig, som ikke er kristen, som er ny i troen, eller som bare har lyst til at udforske, hvad

Læs mere

Projektlederuddannelse

Projektlederuddannelse Projektlederuddannelse Ryslinge Efterskole Fra Viden til Handling Telefon: 6267 1020 www.ryslinge-efterskole.dk Det er sjovt at være projektmager - og få HELT frie tøjler Til handling På Ryslinge Efterskole

Læs mere

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR

LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR LØKKEFONDENS DANMARKS TOUR Er du mellem 16-19 år og har du brug for et afbræk fra hverdagen? 14 uger med cykeltræning, sunde vaner og personlige mål. HERNING Når matematikken er svær, tænker jeg på første

Læs mere

E R H V E R V S K L U B

E R H V E R V S K L U B E R H V E R V S K L U B FEM GODE GRUNDE TIL AT VÆRE MED Vi forbinder dygtige mennesker med hinanden Kunst skaber glæde og giver energi Kulturoplevelser skaber vækst og arbejdspladser Brandts udvikler jeres

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs om Sommerhold og CAMP TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2014 Billedskolens fritidsundervisning

Læs mere

SÆT FOKUS PÅ EFFEKTIVITET

SÆT FOKUS PÅ EFFEKTIVITET SÆT FOKUS PÅ EFFEKTIVITET Arrangementer Efterår 2015 BLIV SYNLIG PÅ INTERNETTET BESØG HOS FØTEX NYBORG PERSONLIG EFFEKTIVITET FACEBOOK BESØG HOS TRIOPLAST Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum Læs om nyt BILLED fremtid starter her SKO LEN Visuelt Gymnasium din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid starter. Her kommer

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Vi afslutter dagen omkring kl.16:00 i fredagsbaren Verners Kælder, hvor det vil være muligt at snakke over en kold sodavand eller en kold øl.

Vi afslutter dagen omkring kl.16:00 i fredagsbaren Verners Kælder, hvor det vil være muligt at snakke over en kold sodavand eller en kold øl. Kære nye studerende Du ønskes hjerteligt velkommen til Diplom Elektroteknologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU)! Vi, dine vektorer og KABS, vil i dette brev forklare lidt om vores studiestartsprogram,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold E

Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold E Erhvervs praktik Program for erhvervspraktik på Science and Technology Uge 44, 2016 Hold E MANDAG NANOSCIENCE 9.00 9.15 Registrering i Vandrehallen og derefter møde i holdets stamlokale D3 09.15-09.45

Læs mere

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber INVITATION Kulturens Laboratorium æstetiske læreprocesser i partnerskaber Hvor: Magasinet/Kulturmaskinen, 5000 Odense Hvornår: 8. juni 2017 Arrangør: Kulturens Laboratorium, Kulturregion Fyn Pris: 625.-/725.-

Læs mere

Tale til studiestart 25. august 2015

Tale til studiestart 25. august 2015 Tale til studiestart 25. august 2015 1 Velkommen God morgen God morning! Hjertelig velkommen til Ingeniøruddannelserne på Syddansk Universitet. A very warm welcome to Engineering at SDU My name is Henrik

Læs mere

Mødeprogram. forår Fyraftensmøder. Særmøder. Workshops. UdviklingOdder

Mødeprogram. forår Fyraftensmøder. Særmøder. Workshops. UdviklingOdder Mødeprogram forår 2016 Fyraftensmøder Særmøder Workshops Udvikling Kl. 19:00-21:30 Montra Parkhotel Torvald Køhlsvej 25 Mandag 18/1 Kl. 17:00-20:00 Hydraulico A/S Rådhusgade 87 Torsdag 25/2 Nytårskur

Læs mere

Mentors rolle og ansvar. Lise Krogh Løvschal lise@kmpplus.com

Mentors rolle og ansvar. Lise Krogh Løvschal lise@kmpplus.com Mentors rolle og ansvar Lise Krogh Løvschal lise@kmpplus.com Lise Krogh Løvschal Executive Mentorcoach & Senior Konsulent Ansvarlig for Executive Business+Mentorkorpset Arriva Deloitte, Advodan Roche Helsingør

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

Erhvervskvinder Trekantområdet Oktober 2011, nr. 7

Erhvervskvinder Trekantområdet Oktober 2011, nr. 7 Erhvervskvinder Trekantområdet Oktober 2011, nr. 7 Velkommen til oktobermødet. Tirsdag, den 18. oktober kl. 18:00 på Cafetik Refugiet, Jernbanegade 44, 6000 Kolding Få Hanne Fevres erhvervshistorie om

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2017 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING

MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING MEDLEMSKAB VIDEN TIL VÆKST RETAIL VIDEN RETAIL UPDATES RETAIL SPARRING Om medlemskabet EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse med speciale

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg. www.gerlevlegepark.dk

Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg. www.gerlevlegepark.dk Gerlev en verden i bevægelse Projekt HandiLeg Gerlev Idrætshøjskole og Legeparkligger ved Slagelse på Vestsjælland, 100 Km fra København, Danmark. Gerlev Idrætshøjskole & Gerlev Legepark www.gerlev.dk

Læs mere

HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI? CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI

HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI? CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI HAR DU OVERVEJET EN CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI CAND. MERC. I ORGANISATION & STRATEGI EN KANDIDATUDDANNELSE HVOR PRAKSIS OG TEORI MØDER HINANDEN Velkommen til cand. merc. uddannelsen i Organisation

Læs mere

Naturfagsmaraton i Sønderborg

Naturfagsmaraton i Sønderborg Naturfagsmaraton i Sønderborg House of Science var vært da 500 børn fra Sønderborg kommunes 5. og 6. klasser mandag den 23. april konkurrerede på deres evner til at lave kreative løsninger på naturfagsopgaver.

Læs mere

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET Velkomst og præsentation af Det rullende Universitet v. Jeppe Bergh Torp og 14 15.00: INTRODUKTION til DrU Konceptet: Universitetsstuderende overtager undervisning

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge Drama & musik Idræt i det fri Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen på ElevIntra Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science Tid

Læs mere

Praktikvejlederkonference

Praktikvejlederkonference FORBUND Social- og sundhedshjælperuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse Praktikvejlederkonference 2017 Hvordan kan du arbejde med relationskompetencer

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

BRASILIANSKE STUDIER. Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET

BRASILIANSKE STUDIER. Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET BRASILIANSKE STUDIER Program for studiestarten 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND BRASILIANSKE STUDIER 2015 ARTS AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 2 BRASILIANSKE STUDIER BEM- VINDOS PÅ

Læs mere

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL

Læs mere

Dansk Naturvidenskabsfestival d. 26. - 30. september 2011

Dansk Naturvidenskabsfestival d. 26. - 30. september 2011 Dansk Naturvidenskabsfestival d. 26. - 30. september 2011 Velkommen til Odense Tekniske Gymnasium side 1 Fysik Show side 2 Mordgåde side 3 Kemi i hverdagen side 4 Mikroskopisk liv side 5 PhysiQue Du Soleil

Læs mere

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA

INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA INVITATION TIL FORSKNINGENS DØGN 2017 I AABENRAA Sønderjyske Fødevarer kvalitet og sundhed Aabenraa Kommune ønsker at styrke kendskabet til og skabe ny viden om sønderjyske fødevarer. Derfor sætter vi

Læs mere

EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik over projektets status og informere omkring kommende aktiviteter.

EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik over projektets status og informere omkring kommende aktiviteter. Antoniya Doneva (ANTD) Fra: Antoniya Doneva (ANTD) Sendt: 7. februar 2014 13:34 Til: Antoniya Doneva (ANTD) Emne: EiUs nyhedsbrev februar EiUs nyhedsbrev udsendes hver anden måned for at give overblik

Læs mere

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden US r H T EN janua ÅB ag den 24.i Hillerød tirsd 00-19.00. kl. 16 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine idéer

Læs mere

Engage LEARN. reflect

Engage LEARN. reflect Engage LEARN reflect Undervisning i verdensklasse På Esbjerg International School er vi stolte over at kunne byde på undervisning i international topklasse til elever i alderen 3 til 17 år. Uanset hvilket

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Psykologkampagnens Mentorprogram

Psykologkampagnens Mentorprogram Psykologkampagnens Mentorprogram Et tilbud til den nysgerrige dimittend og erfarne kliniker. Mentorprogram til Dansk Psykolog Forenings medlemmer 20 mentorer og 20 mentees søges til mentorprogram Psykologkampagnen

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

SJOV SOMMEREN. for børn. og unge. Sommer HELE. aktiviteter

SJOV SOMMEREN. for børn. og unge. Sommer HELE. aktiviteter SJOV HELE SOMMEREN Sommer 09 Sommer 2009 SJOV HELE SOMMEREN God sommer og rigtig god fornøjelse Sommerferie 2009 Er du klar til at blive udfordret i din sommerferie? Faaborg-Midtfyn Kommune og en lang

Læs mere

Udfordringen. Dato. Sted. 23. september 2013 kl. 17:30. Voldum-Hallen. Invitation til udvikling, værktøjer og netværk

Udfordringen. Dato. Sted. 23. september 2013 kl. 17:30. Voldum-Hallen. Invitation til udvikling, værktøjer og netværk Dato 23. september 2013 kl. 17:30 Sted Voldum-Hallen Et tilbud til alle lokalsamfund i Østjylland Udfordringen Invitation til udvikling, værktøjer og netværk Udfordringen Invitation til udvikling, værktøjer

Læs mere

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DRAMATURGI! Du kan nu se frem til din kommende tid som dramaturgistuderende

Læs mere

Efterår 2011 For studerende

Efterår 2011 For studerende Efterår 2011 Studentervæksthus arhus ktivitetskatalog efterår 2011 For studerende U RHUS UNIVERSITET >S Kære studerende Dette aktivitetskatalog er meget mere end 6 sider med information om tider og steder.

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Kære nystartende studerende på Bygningsdesign.

Kære nystartende studerende på Bygningsdesign. Kære nystartende studerende på. Velkommen som studerende på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og tillykke med din optagelse på Civil. Vi ved, at der kommer rigtig mange breve i postkassen for tiden og

Læs mere

Kære filosofistuderende anno 2016!

Kære filosofistuderende anno 2016! Kære filosofistuderende anno 2016! Velkommen på Filosofistudiet! I denne ruspjece finder du de relevante informationer om dit skema for Rus-ugen, vigtige telefonnumre og alle de praktiske oplysninger,

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og videregående uddannelse. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og videregående uddannelse Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium og HF Cand.mag.

Læs mere