Aftale om opfølgning på dialogmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale om opfølgning på dialogmøde"

Transkript

1 Dialogudvalg for lokalråd: Jungshoved Lokalråd Dato: Formand Gerda Silke Holm Referat Lise Jacobsen Kontaktperson fra lokalrådet: Evt. medarbejder fra forvaltning: Pkt. 1 Dialogudvalget: Knud Larsen, Michael S. Larsen, Jørn Elo Hansen, Kim Errebo, Peter Jonassen. Afbud på grund af sygdom fra Michael Larsen. Lokalrådet: Gerda Holm, Kristian Knudsen, Jette Ramshøj, Poul Borum, Lise Jacobsen, Jørgen B. Svendsen, Jørgen Hein. Afbud fra Lis Pedersen. 50 deltagere til mødet. Emne: Velkomst og præsentation. Formand Gerda Silke Holm bød velkommen. Næstformand Kristian Knudsen blev valgt til dirigent. Præsentation af dialogudvalget, som var her for første gang. De enkelte politikere fortalte om deres arbejdsområder og fokus på vores område. Præsentation af lokalrådet. Pkt. 2 Emne: Orientering fra Jungshoved skole v. Lise Jacobsen, formand for styregruppen Der er tilfredshed med ny aftale med Vordingborg Kommune af 17.december Styregruppen for Jungshoved skole har evalueret forløbet og udtalte bl.a.: Det har været et langt, usikkert, arbejdskrævende og på mange måder unødvendigt forløb. En direkte dialog inden de drastiske udmeldinger fra kommunen i starten af 2015 ville have ændret forløbet. Til gengæld glæder vi os over, at der blev lyttet til vores protester, og at det lokale engagement omkring skolen er uforandret. Senere på foråret oplevede vi, at en direkte dialog kan føre til et godt samarbejde. Det skete i forbindelse med forvaltningens sagsfremstilling til udvalget. Det har været frustrerende med de ultrakorte svarfrister i hele forløbet. Frivillige har ofte fuldtidsjob eller andre arbejdsopgaver sideløbende, og det kan derfor være svært at samle hele styregruppen med kort varsel. Aldrig har vi haft så mange møder, skrevet så mange sider, udfyldt så mange skemaer, skrevet så mange mails. Hvis bare det kommer til at virke, overlever vi nok. Vi synes dog, at det er noget man bør tænke over, når man i fremtiden skal samarbejde med frivillige borgere, som kommunens Vision 2030 satser på. Skolen er klar til de nye udfordringer, men vi er ikke helt sikre på, om kommunen er klar. Vi har endnu ikke modtaget driftstilskud og bookingsystemet er først gearet til de nye udfordringer efter sommerferien. Skolen har hver uge mange aktiviteter dag og aften, mange kulturtilbud, en del lejemål i sommerperioden er booket allerede og endelig er huset smukt istandsat næsten overalt inden døre af frivillig arbejdskraft. I pausen var der mulighed for rundvisning. Borgmester Knud Larsen beklagede, at tilskuddet til skolen ikke er kommet endnu og sagde, at det er ikke i orden, når kommunen forventer, at borgere betaler til tiden.

2 Pkt. 3 Emne: Orientering fra stiudvalget, en frivillig gruppe nedsat af Jungshoved Lokalråd, v. Lise Jacobsen Udvalget arbejder løbende med tilgængelighed til Jungshoveds unikke natur, med vandreruter, cykelruter, arrangerede traveture en gang om måneden i vinterhalvåret, vandrefestival i august m.m. Desuden er en del af udvalget sammen med lokal lodsejer og kommunens naturvejleder involveret i Naturprojekt på Jungshoved, som i korthed går ud på at skabe bedre tilgængelighed til Bøndernes Egehoved og Sydgårdens arealer med de nye søer. Projektet ønsker at etablere en grussti med træbroer over fugtige områder fra Roneklint til Bøndernes Egehoved, en bro over Ambækken til Hejreskoven, en bålplads med shelter og miljøtoilet, en parkeringsplads m.m. Hele projektbeskrivelsen kan ses på Jungshoveds hjemmeside. Parallelt arbejdes der med etablering af søer på Sydgårdens og andre lodsejere i Roneklints arealer i et samarbejde mellem VK og lodsejere. Naturprojekt på Jungshoved er tæt på realisering takket være tilsagn om tilskud fra Friluftsrådet, VK s lokale udviklingspulje (LUP-puljen) og Tuborgfondet. Arbejdsgruppen håber at de sidste kr. kommer i hus via ansøgninger, der ventes svar på. Igen i år bliver der en travetur Jungshoved rundt under Vandrefestivalen - sidste år oplevede 29 deltagere vores smukke halvø til fods ca. 20 km. Alle er velkomne - både for 1. eller 3. gang. Næste travetur er d.8.marts- vi mødes på skolen kl og her er alle også velkomne. Vi følger nogle af de ruter, som også beskrives i informationsskabene, der er opsat i landsbyerne. Borgmester Knud Larsen spurgte ind til samarbejdet med kommunens fagpersoner i forbindelse med projektet og Lise Jacobsen svarede, at udvalget har været meget tilfreds med samarbejdet, - god og tidlig hjælp i processen har været meget betydningsfuld. Pkt.4 Emne: Orientering fra lokalrådets udvalg vedrørende transformatortårnene v. Jørgen Hein Jørgen Hein fortalte, at fire tårne på halvøen nu er istandsat af håndværkere (mangler sidste gang maling, som sker når det bliver frostfrit) og er klar til indvielse d.22.maj. Istandsættelse blev muliggjort ved hjælp af økonomisk støtte fra LUPmidler, Nordeafonden og Realdania. VK har overtaget ejerskabet, mens Jungshoved Lokalråd står for vedligeholdelsen. Et tårn skal bruges til informationstårn om alt hvad der er seværdigt på Jungshoved og i den øvrige del af kommunen, om overnatningssteder, vandreruter, cykelruter lokalhistorie m.m. Tre tårne udsmykkes indvendigt af lokale kunstnere og værkerne kan løbende udskiftes. På spørgsmål fra salen vedr. udvendig udsmykning, kunne udvalget oplyse, at det er et krav fra Realdania, at tårnene fremstår i deres originale udtryk, farver etc., så der må ikke udsmykkes udvendigt. Jørgen Hein udtalte, at han er positiv over for kommunens engagement og samarbejde herude.

3 Pkt. 5 Orientering fra lokalrådets udvalg vedrørende Stavreby Gadekær v. Merete Sigumfeldt Merete Sigumfeldt fortalte, at ideerne om forbedring af gadekæret og omgivelserne var udsprunget af arbejdet med de Kommunale Grønne Planer. VK har fældet nogle træer, men ellers skete der ikke noget. Derfor har først en lille gruppe på tre taget initiativ til at lave en projektbeskrivelse og ansøgt midler. I januar blev der holdt et informationsmøde v. lokalrådet,og der blev nedsat et gadekærsudvalg på syv medlemmer, som arbejder videre med projektet. Udvalget består af medlemmer fra alle ender af byen. Der startes med området omkring gadekæret. Der er planer om borde-bænkesæt, ny hæk, blomsterkummer, juletræ, cykelstativer m.m. Målgruppen er folk på cykeltur, vandretur, biltur, overnatningsgæster på halvøen og lokale borgere i byen for at øge samværet. Udvalget har fået tilsagn om midler fra Friluftsrådet og venter spændt på svar fra andre ansøgte. Det er frivilligt arbejde, og udvalget håber, alle beboere vil bakke op om projektet. Pkt. 6 Emne: Fibia ved lokalrådet udvalg vedr. fibernet v. Gerda Holm Gerda Holm fortalte, at der nu er mulighed for at få fibernet lagt ind af Fibia på de fleste ejendomme på halvøen, men at der desværre er nogle såkaldte sorte huller, hvor det ikke er muligt på grund af afstand til andre ejendomme. Lokalrådet håber, at kommunen vil søge midler fra finansloven, så alle ejendomme får samme mulighed. Der blev givet eksempler fra forsamlingen om kvalerne med at få indlagt fibernet. Der blev efterlyst mulighed for fibernet i lejeboliger under VK s boligselskab. Der blev spurgt om, VK vil lægge fibernet ind på skolen. Vil kommunen hjælpe med at få fibernet til alle dele af kommunen? Borgmester Knud Larsen udtalte, at det burde have været et andelsselskab, som lagde fibernet ud som det var da, der blev installeret strøm i sin tid. Kommunen har brug for gode råd fra borgerne om, hvordan man skal anvende de forholdsvis få midler, der kan blive til rådighed til gavn for flest mulige og foreslår et fyraftensmøde for lokalråd herom. Jørn Elo Hansen fortalte om et alternativt projekt på Vestmøn, hvor man forsøger at lægge fibernet ind via midler fra vandværket. Han gør desuden opmærksom på, at Fibia er et forretningsforetagende, et underfirma af to elselskaber og at det gør det vanskeligere. Han mener, at det er et politisk problem, - at det er ikke rimeligt at nogen får det næsten gratis, mens andre skal betale et stort beløb. Det ville være rimeligt, at alle får fibernet til samme pris, en solidarisk udgift. Kim Errebo udtalte, at kommunen skal søge om midler fra finansloven, men at de mangler kriterierne til fordeling af miderne. Peter Jonassen oplyste, at skolen selv kan tilmelde sig og via deres driftsmidler betale for fibernet. Michel S Larsen mente, at lokalrådet skulle henvende sig til boligselskabet igen. Lokalrådet hilser et fyraftensmøde om fibernet velkomment.

4 Pkt. 7 Emne: Offentlig transport v. lokalrådets udvalg vedrørende transport, bosætning og turisme v. Jette Ramshøj Jungshoved Lokalråd er bevidste om, at administrationen af det tidligere kommunetakstsystem vedrørende Flextur med refusion har været for dyr. Vi mener alligevel, at der må kunne findes en løsning for de få borgere i kommunen, der bor i et område helt uden offentlige busforbindelser, og som ikke har andre muligheder for transport. Prisen for en Flextur er steget meget for disse borgere. (Hvis man bor 12 km fra Præstø kostede en tur før prisstigningen 24 kr., nu 36 kr. for de første 10 km og 6 kr. pr efterfølgende km. altså 48 kr.) Jungshoved lokalråd anser det for meget vigtigt, at alle borgere i vores lokalområde har mulighed for at komme til en købstad, Præstø, hvis vi skal leve op til vores lokale LUP og kommunens vision om bosætning og ikke fraflytning. Da det var en politisk beslutning at hæve priserne på Flextur midt i et trafikbestillingsår, mener vi, det også skulle være muligt at opfylde vores ønske om Flexture i busløse områder via en ny politisk beslutning. Vi har derfor flg. spørgsmål: Vil udvalget vedrørende Trafik, Park og Havne være villig til at arbejde for en nedsættelse af prisen/ særordning for borgere, der bor i områder uden offentlig busdrift? Jvnf. referat af formøde om Trafik Bestilling 2017 for lokalråd d (Bo Kuno). Peter Jonassen fortæller, at der arbejdes på en løsning, der betyder samme takst som før stigningen, altså 24 kr. på landet og dobbelttakst i byerne, hvor der er andre transportmuligheder. Det vil kunne sættes i værk, straks, det er vedtaget. Pkt. 8 Emne: Fra puljetyranni til samskabelse v. Jørgen B.Svendsen Jørgen B. Svendsen orienterede om baggrunden for emnet. På det administrative Stormøde den havde Jungshoved Lokalråd i samarbejde med Vestmøn Lokalråd en workshop, der omhandlede dette. erne på dette er ifølge referatet: (Referat): VK s deltagere i denne workshop er åbne over for større økonomisk råderum til lokalrådene og vil gerne se nærmere på, hvordan det kan blive til virkelighed. VK s fagmedarbejdere er også villige til samskabelse i lokale projekter, gerne samarbejde om de samme penge. Lokalrådene repræsenteret i denne workshop er parate til at afprøve disse idéer. Evt. i en forsøgsperiode. Forvaltningen arbejder videre med idéerne på baggrund af dette referat og forelægger efter behov til politisk behandling Jørgen B. Svendsen pointerede, at det ikke handlede om, at der skulle bevilges flere penge (hvilket ellers også kunne være rart), men at det handlede om at bruge kommunens fagpersonale bedst muligt. Hvad er dialogudvalgets holdning til denne tanke? Peter Jonassen udtalte, at det er den vej, vi skal gå. Med fastlåste puljer bliver det de samme ting, der støttes. Knud Larsen vil gerne være med til at hæve lokalrådets tilskud lidt og er positiv over for tanken om at bruge medarbejdernes faglighed i selve projektet. Vi ser gerne medarbejdere med gummistøvler på frem for, at de bruger al tid på kontoret. Vi har f.eks. i forbindelse med bevilling til egnshuse og forsamlingshuse lagt to puljer sammen til en. Fra dialogudvalget blev også nævnt, at der er forsøg i gang i andre kommuner vedrørende en anden måde at fordele midler på.

5 Pkt. 9 Emne: Lynggården v. Kristian Knudsen Kristian Knudsen orienterede kort om bekymring i forbindelse med udvidelse af biogasanlægget på Lynggården,- bekymring om udvikling hen mod et industrielt anlæg. Hvordan kan det lade sig gøre at lave en udvidelse? Hvilken type anlæg er det, gårdbiogasanlæg eller fællesbiogasanlæg? Hvordan kan Lynggården frigøres fra den oprindelige godkendelse som gårdbiogasanlæg? Er politikerne indstillet på at lave en lokalplan for området? Gårdejer Peder Andersen, Lynggården, gav en orientering om hvad, der tilføres biogasanlægget. Det er i bl.a. biopulp fra Affald plus, novoslam, græsafklip, græsensilage, dyrestrøelse ( fiberfraktion = det tykke fra ekskrementer), halm samt gylle fra egen svineproduktion. Peder Andersen forklarede, at Lynggården har et landbrug med recirkulation, og at der for tiden bygges halmbehandlingsanlæg på Lynggården. Der blev fremlagt synspunkter fra forsamlingen vedr. biogas kontra vindmøller, vvm-redegørelse, utryghed overfor de industrielle affaldsstoffer som efter afgasning udspredes på markerne, biogas som vores bidrag til CO2 balancen m.m. Borgmester Knud Larsen er ikke medlem af teknik og miljøudvalget og har ikke set projektet på Lynggården. Han mener, at alt hvad der er lovligt og gennemtænkt skal kunne afprøves på Lynggården. Når det gælder faglighed og kvalitet må det vurderes af eksperter. Kim Errebo som ikke er medlem af teknik og miljøudvalget, mener at det er positivt med afgasset gylle, positivt med halm i biogasanlæg, hvis halmen bruges burde udefra kommende biomasse kunne undgås. Peter Jonassen er medlem af teknik og miljøudvalget, har set anlægget, var positiv, og har stemt ja til udvidelsen. Der var dog en bekymring i forbindelse med udslip til dræn, hvorfor der blev stillet krav til forbedring. Der er derfor nu etableret opsamlingsbassin. Michael S. Larsen er ikke medlem af teknik og miljøudvalget, har ikke set anlægget, men vil gerne se det. Biogasanlæg bliver en del af fremtiden. Han har ikke fået baggrundsviden. Jørn Elo Hansen, der ikke er medlem af teknik og miljøudvalget, fortæller, at tre andre anlæg er på vej i kommunen, biogasanlæg er fremtiden, vigtigt at gylle afgasses. Borgmester Knud Larsen beder om, at der skrives i referatet, at spørgsmålet skal drøftes i udvalget for teknik og miljø. Forsamlingen henstiller til udvalget, at der udarbejdes en lokalplan for Lynggårdens biogasanlæg. Peder Andersen, Lynggården, udtrykker samme ønske. Pkt. 10 Emne: Hvad er spildevandsplanerne for Bønsvig, Stavreby og bebyggelse i det åbne land? Gerda Holm orienterede om det planlagte pileanlæg i Bønsvig, som desværre ikke er blevet realiseret, og spørger hvilke planer der så er i Bønsvig? Hvordan forholder det sig i Stavreby og i det åbne land? Lokalrådet vil gerne være på forkant, for at beboere ikke får ekstra udgifter uden varsel i god tid inden. Der blev fra forsamlingen spurgt, om det er muligt at give dispensation fra regelen om 70% tilslutning til pileanlæg til f.eks. 60% tilslutning, da det er ganske få, der har trukket sig.

6 Peter Jonassen fortæller, at der skal kloakeres i Bønsvig, - men at der kan søges om dispensation til 60 %. Der er ingen kloakeringsplaner pt for Stavreby. Mht til spildevandsrensning i det åbne land bliver der foretaget målinger af forholdene inden der stilles krav om privat rensningsanlæg. Det konkluderes, at der er brug for en varsling på min. 2 år før kloakering. Pkt.11 Emne: Spørgsmål til politikerne fra forsamlingen Er der flyttet flygtninge ind i de opstillede telte på kasernen i Vordingborg? Hvis ikke, hvordan er det med de mange resurser, der bruges til opvarmning i tomme telte? Borgmesteren udtaler, at det er et beredskab, men at der endnu ikke er flyttet nogen ind. Hvis der ikke er luft med varme i teltene, falder de sammen. Lejren har ikke noget med kommunen at gøre, men borgmesteren vil gerne undersøge det. Er det for vores eller jeres skyld, at der er rokade af dialogudvalg efter to år? Borgmesteren svarer, at det er for politikernes skyld. De skal tvinges til at tænke i hele kommunen og ikke blive gammeldags sognerådspolitikere. Mødet sluttede kl.ca.22 med tak for god ro og dialog. Alle hjalp med oprydning. Tekst med rødt betyder, at der ønskes handling herpå. Pkt.nr. flg. dagsorden, ikke en prioritering.

Velkommen til Jungshoved

Velkommen til Jungshoved Velkommen til Jungshoved Her finder I Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved, Bøndernes Egehoved og Sydgårdens arealer Et sammenhængende naturområde med tre unikke naturtyper:

Læs mere

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen)

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen) Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til LUP-puljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer (udfyldes af Vordingborg

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

Hvad vil du med Jungshoved?

Hvad vil du med Jungshoved? Referat gruppe 1 Hvordan kan vi styrke Jungshoveds samlingspunkter (f.eks. i form af skolen, bladet, havne, foreninger, kulturdag, markedsdage og andre arrangementer)? Aktiviteter i og vedligehold af Jungshoved

Læs mere

Jungshoved Lokalråd. Referat fra borgermødet mandag den 17. november 2014

Jungshoved Lokalråd. Referat fra borgermødet mandag den 17. november 2014 Referat fra borgermødet mandag den 17. november 2014 1. Grønne områder Vi har samarbejdet med kommunen om de kommunale områder. Der er ikke så mange på Jungshoved: Bønsvig Strand, gadekærene og områderne

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 3. januar 2019 kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 3. januar 2019 kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af bestyrelsesmøde den 3. januar 2019 kl. 19-22 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Lis Jespersen, formand Jørgen Svendsen, næstformand Torben Svane,

Læs mere

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra borgermødet den 9. september 2014

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra borgermødet den 9. september 2014 Referat fra borgermødet den 9. september 2014 Ad 1) Ad 2) Kristian bød velkommen til de nye områder: Lundegård, Skovhuse, Egebjerg, Smidstrup. Der var desværre ikke mødt nogen herfra. Siden sidst; herunder

Læs mere

Jungshoved Lokalråd!

Jungshoved Lokalråd! Jungshoved Lokalråd Generalforsamlingsreferat 10.6.2015 1. Gerda bød velkommen og takkede for, at man var mødt til trods for, at det var den første sommeraften. 2. Kristian blev valgt som dirigent, og

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET Vordingborg kommune opfordrer lokalrådene til at udarbejde en lokal udviklingsplan. Overskriften Liv på landet er en af Vordingborg

Læs mere

Referat med opfølgningspunkter fra Dialogmøde onsdag 1. marts kl i Egnshuset Jungshoved Skole

Referat med opfølgningspunkter fra Dialogmøde onsdag 1. marts kl i Egnshuset Jungshoved Skole Referat med opfølgningspunkter fra Dialogmøde onsdag 1. marts kl 19-21 i Egnshuset Jungshoved Skole Dialogudvalg 1: Knud Larsen (V) Jørn Elo Hansen (V) Michael Seiding Larsen (V) Kim Errebo (O) Michael

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 14/ kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 14/ kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af bestyrelsesmøde den 14/6-2017 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Tina Aasberg, formand Lis Jespersen, næstformand Birgitte Escherich

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/ kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/ kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/8 2017 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Tina Åsberg, formand Referent Lis Jespersen, næstformand Torben

Læs mere

Referat fra generalforsamling tirsdag den 7. juni kl på skolen

Referat fra generalforsamling tirsdag den 7. juni kl på skolen Referat fra generalforsamling tirsdag den 7. juni kl. 19.00 på skolen 1) Velkommen Formanden bød velkommen 2) Valg af dirigent Forsamlingen valgte Bjarne H. Sørensen som dirigent. Dirigenten fastslog,

Læs mere

Aftale om opfølgning på dialogmøde

Aftale om opfølgning på dialogmøde Jungshoved lokalråd og dialog udvalg 3 Dialogudvalg for lokalråd: Tilstede fra dialogudvalget: Kurt Johansen, Lena Schroll, Asger Diness Andersen, Bo Manderup Fraværende: Birthe Helth med afbud, Thomas

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET Vordingborg kommune opfordrer lokalrådene til at udarbejde en lokal udviklingsplan. Overskriften Liv på landet er en af Vordingborg

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

Bårse-Beldringe Lokalråd

Bårse-Beldringe Lokalråd Bårse-Beldringe Lokalråd Bestyrelsesmøde torsdag d. 13. december 2012 kl. 19.00 Hos Helle Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse (underskrift) af referat Referatet blev underskrevet

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007 Dorit Mahler Jensen 09-11-2007 2007-28562. Inden mødet invitation og annoncering i lokalaviser Deltagere 40 engagerede borgere deltog i mødet med dialogudvalget: Bent Maigaard Mette Høgh Christiansen Birthe

Læs mere

Referat fra borgermødet den 23.9.2013

Referat fra borgermødet den 23.9.2013 Referat fra borgermødet den 23.9.2013 1. Valg af dirigent: Forsamlingen valgte Kristian 2. Sidste nyt: Jungshoved Idrætsforening havde jubilæum 22.6. Lokalrådet var repræsenteret og gav et gavekort på

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen.

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. 1 jsc Nørreby, d. 21. november 2012 Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. Deltagere: Torben Nielsen, Jens Haubroe, Martha Torgard Joensen, Ole Jon Ørnum, Anne Gejl

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED Jungshoved et sving ud i naturen Foto Tage Klee Lokal udviklingsplan for Jungshoved, Vordingborg kommune, vedtaget på borgermøde juni 2016 FAKTA

Læs mere

Jungshoved- et sving ud i naturen

Jungshoved- et sving ud i naturen Jungshoved- et sving ud i naturen Referat af møde i lokalrådet om turisme og bosætning på Jungshoved d.5.11.2013 Arrangør af mødet var udvalget vedrørende transport, turisme og bosætning nedsat af Jungshoved

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af generalforsamling den 8/ kl på Jungshoved skole. # Dagsorden Referat Beslutning

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af generalforsamling den 8/ kl på Jungshoved skole. # Dagsorden Referat Beslutning Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af generalforsamling den 8/3 2018 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Det godkendte referat offentliggøres på Jungshoved.net og Jungshoveds opslagstavler. Referatet sendes

Læs mere

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra generalforsamlingen

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra generalforsamlingen Referat fra generalforsamlingen 4.6.2014 Ad 1): Efter at Gerda havde budt velkommen, blev Kristian valgt til dirigent. Lidt forsinket konstaterede han, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. Ad

Læs mere

Referat af borgermødet d i Kundby Forsamlingshus

Referat af borgermødet d i Kundby Forsamlingshus Referat af borgermødet d. 10.9.2018 i Kundby Forsamlingshus Til stede: 31 borgere + 3 repræsentanter fra Holbæk Kommune Velkomst v/ Susanne Information om, at Svend Erik Saksund er død 1 Nekrolog oplæst

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. 1 jsc Nørreby, d. 12. september 2013 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. Deltagere Torben Nielsen, Jens Haubro, Martha Joensen, Jan Schlegel, Jette Kølle, Lars Christoffersen,

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Project Zero ( Zero Master Plan)

Project Zero ( Zero Master Plan) Project Zero ( Zero Master Plan) 25/11 2009 Alsion. Kl.13.00 Allerførst vil jeg sige tak til Project Zero, for invitation til at komme her i dag for fortælle om Østerholm Landsbylaug og vores alternativ

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Anne, Gustaf, Bent, Ulla, Lis, Michael og Bente. Afbud fra Ulrik og Niels Jørgen. Fraværende: Nanna og repræsentant fra Grundejerforeningen Kælderbjerg/Saxenkol.

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i andelsboligforeningen Degnelodden Afholdt den 10. april 2014 kl på Sejlflod Hotel

Referat fra ordinær generalforsamling i andelsboligforeningen Degnelodden Afholdt den 10. april 2014 kl på Sejlflod Hotel Referat fra ordinær generalforsamling i andelsboligforeningen Degnelodden Afholdt den 10. april 2014 kl. 18.00 på Sejlflod Hotel Referent: Jørn Kjær Nielsen Til stede: 27 andele var repræsenteret. Generalforsamlingen

Læs mere

Østmøn Lokalråd. Referat af generalforsamling med efterfølgende borgermøde torsdag den 23. oktober 2014.

Østmøn Lokalråd. Referat af generalforsamling med efterfølgende borgermøde torsdag den 23. oktober 2014. Østmøn Lokalråd. Referat af generalforsamling med efterfølgende borgermøde torsdag den 23. oktober 2014. Generalforsamlingen blev afholdt i Borre Forsamlingshus med 102 tilmeldte deltagere. Referent: Lars

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Orientering om cykelstien Fremlæggelse af Plan 2011 Opbakning til plan 2011, Dirigent Orientering om bus 324

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1

Jungshoved Lokalråd Side 1 Jungshoved Lokalråd Side 1 Beretning til generalforsamlingen 2019 Efter generalforsamlingen vil den godkendte beretning indgå i referat af generalforsamlingen, som offentliggøres på Jungshoved.net. Siden

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen)

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen) Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til LUP-puljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer (udfyldes af Vordingborg

Læs mere

Mødenotat fra dialogmøde i Ørslev

Mødenotat fra dialogmøde i Ørslev Anja Valhøj Dato 15. november 2007. Sagsnr: 28680 Inden mødet invitation og annoncering i lokalaviser Deltagere Knap 35 engagerede borgere deltog i mødet med følgende fra dialogudvalget: Henrik Holmer

Læs mere

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE

VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE VISION 2030 VORDINGBORG KOMMUNE Program 19.00 19.10 Velkomst ved Borgmester Knud Larsen 19.10 19.30 Præsentation af visionen ved Knud Larsen / Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune 19.30 20.00 Debat ved borde

Læs mere

Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 25. april 2016 kl

Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 25. april 2016 kl Vejby Lokalråd afholder Generalforsamling i Vejby Forsamlingshus mandag d. 25. april 2016 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af referent og dirigent lokalrådet foreslår Bente Christoffersen og Citta Flensted.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo.

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo. 15. maj 2017 Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo. Til stede: Annette Vad DGP, Lene Egeberg KFUM, Claus Johnsen DUI, Christian Lynge Dam Jacobsen FDF, Frederik Hansen og Peter

Læs mere

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT TIL DRØFTELSE

GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT TIL DRØFTELSE HANDICAPRÅDSMØDE DEN 20. NOVEMBER 2014 MØDEDELTAGERE: PEDER UDENGAARD (PU), ANETTE POULSEN (AP) KNUD N. MATHIESEN (KM), MARIANNE BANNER (MB), PETER BACH NIELSEN (PBN), JØRGEN BAK (JB), BIRTE RERUP (BR),

Læs mere

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Side 1/5 Afdeling 0205, Vester Hassing Referat fra afdelingsmødet den 21. august 2014, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 32 Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen: Peter

Læs mere

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 0213. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 26. august 2014, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere 15 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen:

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

Godkendelse af referat fra sidste møde. Godkendelse af dagsorden. godkendt. Godkendt. UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd. MØDE Bestyrelsesmøde DFL

Godkendelse af referat fra sidste møde. Godkendelse af dagsorden. godkendt. Godkendt. UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd. MØDE Bestyrelsesmøde DFL UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd MØDE Bestyrelsesmøde DFL STED Mødelokale 5, Hedensted Rådhus STARTTIDSPUNKT 11-06-2015 19:00:00 SLUTTIDSPUNKT 11-06-2015 21:00:00 PUNKTER 1. Godkendelse af referat fra

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Referat af grundejerforeningen Tre Lyngs generalforsamling langfredag den 30. marts 2018 kl på Højby Kro.

Referat af grundejerforeningen Tre Lyngs generalforsamling langfredag den 30. marts 2018 kl på Højby Kro. Referat af grundejerforeningen Tre Lyngs generalforsamling langfredag den 30. marts 2018 kl. 10.00 på Højby Kro. Dagsorden: Velkomst ved formanden. 1. Valg af dirigent, bestyrelsen foreslår Svend-Erik

Læs mere

Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors

Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors Noter fra: Debatmøde og ekskursion om fremtidens landskaber på Nordmors 24. og 25. april 2015 24. april kl. 16.00-20.00: Offentligt debatmøde i Sejerslev Forsamlingshus Landskabet på Nordmors set udefra

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligforeningen for Hospitalssygeplejersker i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. Referat af beboermødet 8. oktober 2013 tirsdag den 24. september 2013 kl. 17.00 i Bispebjerghjemmets Café, Tagensvej

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 14. august 2017, kl. 19.00 i blok U på skolen i Vejby. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Referater fra møder i grønt

Læs mere

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen.

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. 1. Valg af stemmetællere blev Mette Laursen og Klaus Andersen. 2. Valg af dirigent blev Karl

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 19. november 2012, kl. 16:30 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl.

Referat. Lokalrådet. Den 19. november 2012, kl. 16:30 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. Referat Den 19. november 2012, kl. 16:30 holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17:30 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Brita Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen Poul Aksel

Læs mere

Dagsorden og referat fra Korsør Antenneselskabs generalforsamling, torsdag den 19. november 2015 DAGSORDEN:

Dagsorden og referat fra Korsør Antenneselskabs generalforsamling, torsdag den 19. november 2015 DAGSORDEN: Dagsorden og referat fra Korsør Antenneselskabs generalforsamling, torsdag den 19. november 2015 DAGSORDEN: Generalforsamlingen Torsdag den 19. november 2015 kl. 19.00 1. Valg af dirigent. a. Godkendelse

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra lokalrådsmøde mandag den 9. maj 2016, kl. 19.00 i blok U (tidl. A) på skolen i Vejby 0. Konstituering. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Integrationsmøde

Læs mere

Kirstinelund - Afdelingsbestyrelsen Rugvænget 31

Kirstinelund - Afdelingsbestyrelsen Rugvænget 31 Kirstinelund - Afdelingsbestyrelsen Rugvænget 31 Referat af ordinært afdelingsmøde i 21. oktober 2015 afdeling 17-03 Kirstinelund torsdag den 24. september 2015 kl. 18.30 i Glassalen på Baltorpskolen Til

Læs mere

Afdelingsmøde den 20. september 2018

Afdelingsmøde den 20. september 2018 Rødding Andelsboligforening afd. 18 Bakkegårdsparken 127 6630 Rødding Afdelingsmøde den 20. september 2018 Deltagere Der deltog 65 beboere fra 52 husstande. Endvidere deltog ejendomsfunktionær Jens Erik

Læs mere

Referat fra. Vinklubben, Slagelse. Generalforsamling ved Styregrupperne for Vinklubben & Vinklubbens Venner. d. 1. juni 2012 kl.

Referat fra. Vinklubben, Slagelse. Generalforsamling ved Styregrupperne for Vinklubben & Vinklubbens Venner. d. 1. juni 2012 kl. Referat fra Vinklubben, Slagelse Generalforsamling ved Styregrupperne for Vinklubben & Vinklubbens Venner Fremmødte medlemmer: 21 d. 1. juni 2012 kl. 19 Marievangs Klubhus Aksel Mikkelsen Alex G. Larsen

Læs mere

Referat ordinær generalforsamling. A/B Jutlandia Hus

Referat ordinær generalforsamling. A/B Jutlandia Hus Referat ordinær generalforsamling A/B Jutlandia Hus År 2012, den 25. april afholdtes ordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Jutlandia Hus med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal.

Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal. Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal. Referat. Punkt 1: Velkomst, valg af dirigent og 2 stemmetællere: Per Buch valgt som dirigent. Kent Stephensen valgt som referent.

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d kl. 19 i ungdomsafdelingen

Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d kl. 19 i ungdomsafdelingen Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d. 30.8.18 kl. 19 i ungdomsafdelingen Velkomst ved Jan Jensen Velkomst og præsentation af dagsorden Flemming Larsen: Resume ved FL. Præsentation af tegninger

Læs mere

Agenda 21 Grøn Nørrebro

Agenda 21 Grøn Nørrebro Agenda 21 Grøn Nørrebro 30. januar 2009 Afrapportering af projekt - Renovering af Orangeri i De Gamles By Orangeriet i De Gamles By har i lang tid trængt til en renovering, for at tilpasse beboernes/brugernes

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling

Referat af ekstraordinær generalforsamling Sven Westergaards Ejendomsadministration A/S St. Kongensgade 24B 1264 København K A/B Østbanehus Ejd.nr.: 1-613 Dato: 17. april 2013 Referat af ekstraordinær generalforsamling År 2013, den 16. april 2013,

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 18. juni 2018, kl. 19.00 i blok U på skolen i Vejby 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Ungdomsboliger på Bakketoppen

Læs mere

Anbefalinger til forsamlingshusdrift

Anbefalinger til forsamlingshusdrift Anbefalinger til forsamlingshusdrift Sagsnr.: 15/3387 De kommunale forsamlingshuse i dag Hvordan husene drives Alle fire huse bestyres og drives af en form for bestyrelser, der repræsenterer brugerne af

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra møde Den 4. september 2018 kl. 19-21 MØDEDELTAGERE Fra Teknisk Udvalg deltog: Tina Tving Stauning Jørgen Bech (medlem af klimarådet)

Læs mere

Bilag: Klaver tilbud 2017, Klaver tilbud Kbh 2017 A: Menighedsmøde afholdes den 24. september lige efter høstgudstjenesten.

Bilag: Klaver tilbud 2017, Klaver tilbud Kbh 2017 A: Menighedsmøde afholdes den 24. september lige efter høstgudstjenesten. Dagsorden til menighedsrådsmøde Mødedato: Mødetid: Kl. 19.00 Afbud: Ingen Sted: Dybkær Sognegård Arendalsvej 1 8600 Silkeborg 1 Godkendelse af dagsorden Godkendt 2. Orientering fra udvalg A. Aktivitetsudvalget

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 23. april 2014 kl. 19.00 22.20 i Borgerhuset Referat Afbud: Ole Rebien, Jørgen Mogensen, Stine Andersen og Dennis Lund. Ole Høegh deltog fra kl. 20. 24/2014: Godkendelse

Læs mere

Referat fra afdelingsmødet i Vægterparken (Fortsættelse af det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde, der blev afbrudt den 2.3.

Referat fra afdelingsmødet i Vægterparken (Fortsættelse af det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde, der blev afbrudt den 2.3. Referat fra afdelingsmødet i Vægterparken 30.3.2017 (Fortsættelse af det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde, der blev afbrudt den 2.3.2017) 1 2 Der var 72 lejemål repræsenteret på mødet, svarende til

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Herstedvester Grundejerforening

Herstedvester Grundejerforening Herstedvester Grundejerforening Referat af ekstraordinær generalforsamling 20/11-2018 Dagsorden: Referent: Poul 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Per Møller 2. Valg af stemmetællere. Bestyrelsen

Læs mere

Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen

Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen Karise, 14. november 2016 Resumé af dialogmødet Velkomst v/faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen Borgmester Knud Erik Hansen bød velkommen til aftenens dialogmøde, som er en del af Faxe Kommunes dialogprojekt.

Læs mere

TAB Vesterby Afdeling

TAB Vesterby Afdeling TAB Vesterby Afdeling Referat af ordinært afdelingsmøde den 19. januar 2011 Der var 43 lejemål repræsenteret ved mødet, bestyrelsen, ejendomsmester M.H. og forvaltningskonsulent R.S. 1. Velkomst og valg

Læs mere

Generalforsamling referat

Generalforsamling referat Generalforsamling referat Omkring 40 lejere var mødt op til den lovligt varslede generalforsamling i Mikkelborg Park tirsdag den 12. marts 2013. Efter at deltagerne havde forsynet sig med øl, vin, vand

Læs mere

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 22. august 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 36

Afdeling 0205, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 22. august 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 36 Side 1/6 Afdeling 0205, Vester Hassing Referat fra afdelingsmødet den 22. august 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 36 Fra organisationsbestyrelsen: Nils Vinther Fra administrationen: Peter Andersen

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato 07. januar 2014 Mødetidspunkt 14:00 Sluttidspunkt 15:15 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Thomas Christfort, Poul A. Larsen, Asger Diness Andersen,

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset

Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: Beboere 13 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen:

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget - Dagsorden 18. november 2014 PRINT Ældre- og Handicapudvalget Åben Dagsorden 2. Driftsaftale med Bolbro Brugerhus (Åbent) Tirsdag den 18-11-2014 kl. 08:30 Lysningen, Østerdalen

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Anne, Kirsten, Niels Jørgen, Lis og Bente. Afbud fra: Mie, Werner, Ulla, Bent, Gustaf og Nanna. Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 9. april 2018, kl. 19.00

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Torngårdsalle og Torngårdsparken, Aabybro

Referat fra ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Torngårdsalle og Torngårdsparken, Aabybro Mødereferat Referat fra ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Torngårdsalle og Torngårdsparken, Aabybro Tid: Tirsdag den 26. april 2011 kl. 19:00 Sted: Friskolen, Aabybro Deltagere: I alt 36

Læs mere

Afdeling 63, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 20. august 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 48

Afdeling 63, Vester Hassing. Referat fra afdelingsmødet den 20. august 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 48 Side 1/6 Afdeling 63, Vester Hassing Referat fra afdelingsmødet den 20. august 2015, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere 48 Fra organisationsbestyrelsen: Hans Bøyen Christensen Fra administrationen: Peter

Læs mere

Lokalrådets formand Henny Jørgensen bød velkommen til de fremmødte og til panelet, der bestod af:

Lokalrådets formand Henny Jørgensen bød velkommen til de fremmødte og til panelet, der bestod af: PRÆSTØ LOKALRÅD. Dialogmøde Præstø Lokalråd 2013 Desværre var det kun en mindre, men til gengæld meget engageret forsamling af Præstø borgere, der mødte Vordingborg kommunalbestyrelses dialogudvalg til

Læs mere

Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande

Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande Hovedbestyrelsen Lene Hansen (LH) Administrationen Allan Søstrøm (AS) Morten Kraft (MK) Kristian

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Holme den 14. marts 2010 Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen Bakkelyparken Dato: Den 10. marts 2010 kl. 19.00 Sted: Lokalcenter Holme 1. Valg af dirigent og referent Formand Poul Erik

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Referat af Borgermøde 4. oktober 2016

Referat af Borgermøde 4. oktober 2016 Referat af Borgermøde 4. oktober 2016 MC Hansen indledte mødet med at synge sin nye Jungshovedvise, som også kan høres i Husflidsskolen 6. oktober. Birgitte Escherich præsenterede sine dejlige økologiske

Læs mere