Referat af Borgermøde 4. oktober 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Borgermøde 4. oktober 2016"

Transkript

1 Referat af Borgermøde 4. oktober 2016 MC Hansen indledte mødet med at synge sin nye Jungshovedvise, som også kan høres i Husflidsskolen 6. oktober. Birgitte Escherich præsenterede sine dejlige økologiske pitabrød med falafel, som man blev glad af. Formanden bød velkommen til de ca. 35 fremmødte. 1. Valg af dirigent og referent Formanden Tina Åsberg blev valgt som dirigent og bestyrelsessuppleant Jørgen Svendsen som referent 2. Præsentation af den nye bestyrelse Bestyrelsens medlemmer fortalte kort om sig selv og deres ønsker for Jungshoved. Se artikel i Jungshovedbladet september 2016 og adresser mm på 3. Orientering fra Lokalrådets møde med Vordingborg Kommune omkring Lynggården og sommerens lugtgener Allan Capion refererede fra mødet (se vedlagte opsummering). Der var tilslutning til bestyrelsens forslag om: - at tilbyde Lynggården at informere om hændelser via lokalrådets mailingliste - at etablere en fast kreds af informanter/observatører, der rapporterer om lugtgener mm, så vi får et klarere billede af problemets omfang - at bestyrelsen løbende følger op på kommunens håndhævelse af miljøgodkendelsen Forsamlingen rejste følgende spørgsmål som ønskes viderebragt til kommunen: - Hvad vil konsekvensen være af fremtidige overtrædelser af miljøgodkendelsen? - Kendes den samlede belastning af tungmetaller ved udspredning af gylle/slam? Jungshoved miljøgruppe orienterede yderligere om biogasanlæggets forhistorie. Se også under punktet Eventuelt. 4. Oplæg fra udvalgene 4.1. Turisme og bosætning Jette fremlagde følgende på udvalgets vegne: Vi skal have samarbejde med: Præstø Lokalråd, Postbåden Røret flere af vores egne udvalg lokale foreninger, bl.a. JIF Vi vil foreslå et møde med repræsentanter for de lokale foreninger/udvalg, som vi har sammenfaldende ønsker/ideer med. Vores udvalg vil planlægge en cykeltur til næste sommer, forhåbentlig i samarbejde med

2 Jungshoveds Børn, Pensionistforeningen og Menighedsrådet. En tur, som da vi åbnede Panoramaruten, bare i mindre målestok. Vi er glade for, at vi har fået: Turistinformation på Jungshoved, og ved, at den er i de bedste hænder at vi ser rigtig mange cyklister også med stor oppakning at vi ser flere og flere blomster rundt om på halvøen Vi efterlyser: flere B&B flere toiletmuligheder mulighed for is, vand og andre kioskvarer Mht. bosætning, så er det lidt svært, men vi forsøger vel alle, at tale vores halvø op og mener at det efter omstændighederne går meget godt!!!! Der blev spurgt til formålet med at trække turister til, og forsamlingen nævnte: - at tiltrække fremtidige beboere til de ledige boliger, - at give grundlag for naturbevaring - at give kundegrundlag for bæredygtige mikrovirksomheder (til glæde for både turister, beboere og erhvervsdrivende på Jungshoved og i Præstø) Gerda Silke Holm opfordrede til at bruge Visit-Sydsjælland til at skabe mere opmærksomhed. Transformatorudvalget påtog sig at lave et oplæg til turist-rettet beskrivelse, og Carina Hansen påtog sig at fotografere til samme formål. Alle opfordres til at hjælpe med at holde rent og ryddeligt omkring tårnene. Birgitte Escherich planlægger at åbne en cafe/butik i Stavreby, så turister får en mulighed for lidt forplejning undervejs. Der var positiv interesse for en ide om at trykke en bil-streamer, der fortæller om vores skønne halvø Erhverv Erhvervsudvalget foreslår at danne en sammenslutning af erhvervsdrivende på Jungshoved. Udvalget vil invitere til et møde den 16. november med det formål, at: o Skabe netværk o Finde samarbejdsmuligheder o Tiltrække potentielle erhvervsdrivende o Etablere netværk til støtte for erhvervsdrivende (rådgivning) Invitationen sendes ud via hjemmeside og lokalrådets mailingliste suppleret med kendte mailadresser til virksomheder (kontakt Lise Jacobsen om disse).

3 4.3. Transport og trafik 1. Hvad kan lokalrådet gøre for at øge trygheden i trafikken for alle typer trafikanter? Allan Capion fremlagde vedlagte oplæg, hvor udvalget foreslår at de enkelte landsbyer beslutter hvordan de vil sikre tryg trafik for alle typer af trafikanter. Lokalrådet opfordres til at følge op på initiativer i kommunens trafiksikkerhedsplan, herunder: trafikdæmpning i Jungshoved By og et tidligere forslag om cykelsti fra Jungshoved By til Klindsehovedvej. 2. Hvilke offentlige og fælles transportløsninger skal lokalrådet arbejde for? Jørgen Svendsen fremlagde vedlagte korte oplæg og opfordrede bl.a. alle til at sætte sig ind i Flextur-ordningen, som man kan læse om i bladets septembernummer side 54. Der var tilslutning til udvalgets forslag om en spørgeskemaundersøgelse af det reelle transportbehov. Skemaet kan f.eks. udsendes med bladets decembernummer, så vidt muligt med valgfrihed mellem elektronisk og papirbaseret besvarelse Jungshoveds børn Gruppen har med succes afholdt nogle arrangementer og vil gerne fortsætte. Alle opfordres til at gøre børnefamilierne opmærksomme på den nye Facebookgruppe Jungshoveds Børn. Menighedsrådet vil gerne samarbejde med gruppen om arrangementer og lokaler. På et senere tidspunkt kunne det blive muligt at udnytte den nuværende graverbolig Hjemmeside Jørgen Svendsen orienterede om den kommende version af hvor målet er at lave en hjemmeside, der bl.a.: o er mere overskuelig, o er lettere at lægge nyheder og opdateringer på, o indeholder en opdateret kalender for lokale arrangementer. Foreninger, virksomheder og alle andre, der allerede har informationer på hjemmesiden, opfordres til at sørge for at disse er opdaterede senest pr 1. januar 2017, så de kan flyttes med over på den ny hjemmeside. 5. Gruppedebat ud fra de fem udvalgs oplæg Debatten blev taget under de enkelte punkter ovenfor. 6. Eventuelt Bestyrelsen for skolen, som nu råder over sine egne driftsmidler, har besluttet at få kalket selve skolen (den gule del). Der søges frivillige til at hjælpe med kalkning af den lave, hvide del.

4 Lise Jacobsen orienterede om naturprojektet ved Roneklint (se mere på der nu har fået tilsagn om de sidste fondsmidler, så projektets økonomi er sikret. Når de sidste byggetilladelser er på plads, kan arbejdet sættes i gang. Forsamlingen takker for det store arbejde, der er lagt i projektet. Gerda Silke Holm oplyser at Transformatorprojektet har søgt og fået kr fra SEAS-NVE til tranformatortårnene. Der er flere gode ideer til hvordan pengene kan bruges til at gøre oplevelsen endnu bedre. Lokalrådet har fået nogle henvendelser i anledning af at den nye ejer af Bøged Skov vil stoppe kørsel og færdsel med våben ad grusvejen til Landingsstedet. Lokalrådet har undersøgt sagen og kan oplyse: - At vejen (i modsætning til en udbredt opfattelse på Jungshoved) ikke er offentlig, - At der ikke er tinglyste adgangsrettigheder for offentligheden, - At der fortsat vil være adgang for alle til fods i dagtimerne efter de almindelige regler for adgang til private skove, - At en kreds af strandjægere, der hidtil har brugt landingsstedet til søsætning, nu har indgået en aftale med den nye ejer, så de fortsat kan gøre dette. Lokalrådet opfordrer her ligesom andre steder til, at alle viser hensyn, så man fortsat kan færdes i og nyde vores skønne natur. Folk med lang hukommelse mener at der for ca. 40 år siden var en sag med Præstø Kommune om adgang til Landingsstedet for redningsmandskab. Hvis nogen har nærmere oplysninger om dette, vil lokalrådet gerne høre det. Jørgen Hein stiller forslag om at afholde en høring om miljøet på Jungshoved med deltagelse af politikere, landmænd og borgere. Fisker Ivar Trolle beretter om, hvordan vandmiljøet i Bøgestrømmen har ændret sig i hans 40 år som fisker, formentlig pga tilførte næringsstoffer. Ivar fortæller at Vordingborg Kommune ikke har ønsket at undersøge dette nærmere med henvisning til at havmiljø sorterer under Miljøstyrelsen. Bjarne Sørensen opfordrer til at søge en mere dialogbaseret tilgang til miljøbeskyttelse på Jungshoved. Fremtidsplanerne for Jungshoved Købmandsgård (Brugsens tidligere bygning) kan man læse om bladet Jungshoved. Har man ideer, opfordres man til at henvende sig til ejerne. Formanden takker efter et langt og intensivt møde for god forplejning og stort set god ro og orden.

5 Bilag: Talepunkter om trafik til borgermødet 4/10 Hvordan øge trygheden i trafikken Hvad gør det offentlige (Vordingborg kommune) o VK s trafiksikkerhedsplan udpeger kun 1 utryg strækning på Jungshoved, vi tror den lokale oplevelse kan være anderledes. o Hovedpunkter fra planen Lavet i samarbejde med Lokalrådene i kommunen (skal der følges op) 4 uheld med personskade i perioden VK vil arbejde med Kampagner og holdningsbearbejdning Systematiske hastighedsmålinger Bruge dynamiske hastighedsvisere Der afsættes arbejdsressourcer i den kommunale forvaltning til at arbejde med trafiksikkerhed (Hvordan får vi fat i disse ressourcer) o VK s plan foreslår hastighedsdæmpende foranstaltninger (indsnævring el.lign.) i Jungshoved by, men etablering er ikke tidssat endnu. Vi tror ikke så meget på forbud og begrænsninger udefra mere på holdningsbearbejdende kampagner på borgernes eget initiativ. o Forslag til målsætning: Alle typer af trafikanter (biler/bløde, voksne/børn) skal kunne færdes trygt overalt på Jungshoved og til Præstø på alle tider af døgnet og året. o Forslag til indsats: Hver landsby beslutter selv, om der ønskes en indsats. I første omgang en målsætning og en kampagne, derefter (om nødvendigt) hastighedsdæmpende indgreb. Vi har lavet et eksempel på hvordan en lokal kampagne kunne se ud (uddeles til bordene) 2) Transportmuligheder fra Jungshoved o Det er svært at kæmpe for bedre transport, når man ikke kan dokumentere behovet o På kort sigt vurderer vi at de mest realistiske løsninger kunne være: o Forbedring af Flextur (rejsekort, lavere takster, kortere bestillingsfrist) o Brug af skolebus til Præstø o Privat samkørsel i egne biler o På lidt længere sigt forventer vi, at førerløse minibusser kunne betjene Jungshoved o Men hvad er der egentlig behov for hvor mange ville bruge disse løsninger, hvis de fandtes, og hvem ville stadig have et problem? Det vil vi gerne vide meget mere om, og derfor foreslår vi en lokal spørgeskemaundersøgelse af behovet. Skitse til spørgeskema er vedlagt nævne eksempler på spørgsmål. o Er det en god ide? Og hvordan får vi i givet fald en høj svarprocent, så svarene faktisk kan bruges til noget? Via foreninger, eller på anden måde?

6 Bilag: Lynggårdens Biogasanlæg status Møde med VK den 22/9, deltagere fra JL: Tina, Jørgen, Kristian og Allan På mødet orienterede VK om deres miljøforvaltning i forhold til biogasanlægget. Forhistorien Siden 2003 har VK registreret følgende forureningshændelser År Forureningshændelser ved biogasanlægget Forurening 2003 Klage over sødlig, stærkt ubehagelig lugt gennem ½ års tid Lugt 2005 Udslip af m 3 glyceringslam/ethanol Skumdannelse i bassinet ved pumpestationen 2006 En del klager over lugt fra biogasanlægget Lugt m 3 overskummet biomasse Lugt 2011 Brud på beholder med fiskeolieslam Vandforurening 2014 Overskumning af tank med gærfløde Vandforurening 2014 Udledning af afgasset gylle fra skadet pakning Vandforurening 2015 Brud på gyllerør ved gyllebeholder Jord og dræn, hvor stoppet 2016 Overskumning af fiskeolie Jord og dræn, hvor stoppet, samt omfattende lugtforurening Der foretages normal tilsyn med LB hvert andet år. I 2016 har der som følge af klager hidtil været 4 tilsyn. Derudover orienterede VK om følgende: Det tilførte materiale skal ligge inden for slambekendtgørelsen og kunne lovligt udspredes ubehandlet (dvs uden afgasning i biogasanlægget) Man skal ikke tåle vedvarende ubehagelig lugt, hverken fra svineproduktion eller biogasanlæg. Max 10 lugtenheder, men da dette er subjektiv enhed, der ikke kan måles med måleinstrument, er en god indikator at spørge naboen om han oplever det samme. Opsamlet overfladevand skal vurderes som rent, før det udsprinkles. D.v.s. at det ikke er et evt. spild, der udsprinkles. Spild bør normalt pumpes tilbage i gyllebeholderne. Kommunen har ingen kendte planer/ønsker om udvidelsen af anlægget Der er heller ikke noget absolut loft over antal dyr og biogas-kapacitet, kun krav til max miljøbelastning

7 Halm vil måske substituere andre tilførte materialer, men det afhænger af prisen på nødvendig halm sammenlignet med f.eks. fiskeolie. Krav om en egentlig VVM redegørelse kan kun udløses hvis kapaciteten på anlægget ønskes udvidet over en hvis grænse. Forhistorien, sommeren 2016 Indskærpelse af vilkår fra Vordingborg kommune til Lynggården dateret 15/ Den 2/7 skete der et overløb fra en m3 beholder med fiskeolieslam på Lynggård Biogasanlæg på grund af gæring i tanken. Overløbet blev standset og forureningen blev samlet op, så forurening af vandmiljøet blev undgået. Virksomheden blev først opmærksom på gæringen, da overløbet skete Iflg. Vordingborg kommune blev fiskeolieslammet opbevaret i en gyllebeholder med overdækning (beholderen var iflg. Vordingborg Kommune ikke egnet til opbevaring af slammet). Vordingborg Kommune vurderer, at lugtudslippet er en overskridelse af vilkår 12 (J 205) i virksomhedens miljøgodkendelse af 12. august 2015, der siger at anlægget ikke må give anledning til lugt-, støv- eller fluegener uden for virksomhedens område, der er væsentlige efter tilsynsmyndighedens vurdering. Den 11/8 blev der udført et tilsyn på Lynggården Tilsynet gav anledning til håndhævelser, som anført nedenfor - indskærpelse af vilkår om opbevaring af biomasse, - indskærpelse af det generelle forbud mod udledning af forurenende - stoffer til vandmiljøet, - indskærpelse af pligt til etablering af system til tilbageholdelse af spildt - biomasse, samt - indskærpelse af pligt til årlig emissionsmåling på afkast fra biogasmotor. Derudover blev virksomheden varslet påbud om forbedret egenkontrol med oplag af biomasseaffald tilført udefra, samt påbud om fremskyndet etablering af lugtrensning. Vordingborg Kommunes påbud til Lynggård Biogas dateret 16/ Virksomheden skal kvartalsvis indberette følgende oplysninger for hver beholder, der benyttes til pumpbar ikke-afgasset biomasse tilført udefra: Beholderens ID og kapacitet (m3) Affaldets navn/beskrivelse Affaldsmængde i beholderen ved kvartalets start (m3) Affaldsmængde tilført i kvartalet (m3) Affaldsmængde i beholderen ved kvartalets slutning (m3) I henhold til Lov om Miljøbeskyttelse 41a stk. 2 med henvisning til miljøgodkendelsens vilkår 7 (afsnit 2.4), som giver mulighed for at fremskynde fristen for gennemførelsen af lugtrenseforanstaltninger, ud fra en fornyet vurdering af det konstaterede, faktiske behov for reduktion af lugtemissionen fra virksomheden, meddeles Lynggård Biogas følgende påbud: Senest den 1. marts 2017 skal alle tanke og beholdere til pumpbar ikke-afgasset biomasse på virksomheden være forsynet med udsugningsanlæg, så der kan opretholdes en indgående luftstrøm, jævnfør vilkår 7 (J 205). Senest den 1. marts 2017 skal der være etableret luftrenseanlæg, jævnfør miljøgodkendelsens vilkår 13 (J 205). Projekt for etablering af luftrensesystemet skal fremsendes til Vordingborg Kommune inden den 1. november 2016 for kommunens vurdering af anlæggets effektivitet og accept.

8 Og hvad nu: JL har følgende forslag på kort sigt: - At der udpeges et antal informanter, der rapporterer lugtgener til en central indsamler Tidspunkt Lugtens art (iflg. Foruddefinerede lugttyper) Vindretning og styrke. Evt. bemærkninger - At Lynggården etablerer et system (mail eller SMS), der kan informere hver gang, der sker en utilsigtet hændelse, der kan betyde at der vil opstå lugtgener. Lokalrådet tilbyder, at dette kan ske via lokalrådets mailingliste. Hvad er der sket Lugtens ophav Forventet slut på udslip

Vordingborg Kommune har udført et anmeldt regelmæssigt miljøsyn den 11. august 2016 på virksomheden, Lynggård Biogas, Over Lyngen 4, 4720 Præstø.

Vordingborg Kommune har udført et anmeldt regelmæssigt miljøsyn den 11. august 2016 på virksomheden, Lynggård Biogas, Over Lyngen 4, 4720 Præstø. Lynggård Biogas Over Lyngen 4 4720 Præstø Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 16/16521 Dokumentnr.: 112056/16 Afdeling: Byg, Land og Miljø Sagsbehandler: Lars

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 14/ kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 14/ kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af bestyrelsesmøde den 14/6-2017 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Tina Aasberg, formand Lis Jespersen, næstformand Birgitte Escherich

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/ kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/ kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Dagsorden til bestyrelsesmøde den 7/8 2017 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Tina Åsberg, formand Referent Lis Jespersen, næstformand Torben

Læs mere

Hvad vil du med Jungshoved?

Hvad vil du med Jungshoved? Referat gruppe 1 Hvordan kan vi styrke Jungshoveds samlingspunkter (f.eks. i form af skolen, bladet, havne, foreninger, kulturdag, markedsdage og andre arrangementer)? Aktiviteter i og vedligehold af Jungshoved

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET Vordingborg kommune opfordrer lokalrådene til at udarbejde en lokal udviklingsplan. Overskriften Liv på landet er en af Vordingborg

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED LIV PÅ LANDET Vordingborg kommune opfordrer lokalrådene til at udarbejde en lokal udviklingsplan. Overskriften Liv på landet er en af Vordingborg

Læs mere

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra generalforsamlingen

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra generalforsamlingen Referat fra generalforsamlingen 4.6.2014 Ad 1): Efter at Gerda havde budt velkommen, blev Kristian valgt til dirigent. Lidt forsinket konstaterede han, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. Ad

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 3. januar 2019 kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 3. januar 2019 kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af bestyrelsesmøde den 3. januar 2019 kl. 19-22 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Lis Jespersen, formand Jørgen Svendsen, næstformand Torben Svane,

Læs mere

Referat med opfølgningspunkter fra Dialogmøde onsdag 1. marts kl i Egnshuset Jungshoved Skole

Referat med opfølgningspunkter fra Dialogmøde onsdag 1. marts kl i Egnshuset Jungshoved Skole Referat med opfølgningspunkter fra Dialogmøde onsdag 1. marts kl 19-21 i Egnshuset Jungshoved Skole Dialogudvalg 1: Knud Larsen (V) Jørn Elo Hansen (V) Michael Seiding Larsen (V) Kim Errebo (O) Michael

Læs mere

Aftale om opfølgning på dialogmøde

Aftale om opfølgning på dialogmøde Dialogudvalg for lokalråd: Jungshoved Lokalråd Dato: 24.2.2016 Formand Gerda Silke Holm Referat Lise Jacobsen Kontaktperson fra lokalrådet: Evt. medarbejder fra forvaltning: Pkt. 1 Dialogudvalget: Knud

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Jørgen P. Felstedt Vestergade 51 6330 Padborg Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10.

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10. TEKNIK OG MILJØ Miljøservice AS Skjernvej 151 7280 Sønder-Felding Att: [thorkild@miljoeservice.dk] CVR-nr.: 13683891 P-nr.: 1000606116 Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 www.herning.dk

Læs mere

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra borgermødet den 9. september 2014

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra borgermødet den 9. september 2014 Referat fra borgermødet den 9. september 2014 Ad 1) Ad 2) Kristian bød velkommen til de nye områder: Lundegård, Skovhuse, Egebjerg, Smidstrup. Der var desværre ikke mødt nogen herfra. Siden sidst; herunder

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af generalforsamling den 8/ kl på Jungshoved skole. # Dagsorden Referat Beslutning

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af generalforsamling den 8/ kl på Jungshoved skole. # Dagsorden Referat Beslutning Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af generalforsamling den 8/3 2018 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Det godkendte referat offentliggøres på Jungshoved.net og Jungshoveds opslagstavler. Referatet sendes

Læs mere

Jungshoved- et sving ud i naturen

Jungshoved- et sving ud i naturen Jungshoved- et sving ud i naturen Referat af møde i lokalrådet om turisme og bosætning på Jungshoved d.5.11.2013 Arrangør af mødet var udvalget vedrørende transport, turisme og bosætning nedsat af Jungshoved

Læs mere

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen)

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen) Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til LUP-puljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer (udfyldes af Vordingborg

Læs mere

Borgermøde i Søby Forsamlingshus 26. november 2013 ang. godkendelse af svineproduktion, Østrupvej 11, 8543 Hornslet

Borgermøde i Søby Forsamlingshus 26. november 2013 ang. godkendelse af svineproduktion, Østrupvej 11, 8543 Hornslet Borgermøde i Søby Forsamlingshus 26. november 2013 ang. godkendelse af svineproduktion, Østrupvej 11, 8543 Hornslet Mødet var indkaldt af Grundejerforeningen Hjortetakvej og Søby Borgerforening Tilstede:

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00979 Ref. kalar Dato: 03. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 31080258 Virksomhedstype Tidspunkt

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Bekendtgørelse om miljøforhold for mindre affaldsbehandlingsanlæg 1

UDKAST. Forslag. til. Bekendtgørelse om miljøforhold for mindre affaldsbehandlingsanlæg 1 UDKAST Forslag til Bekendtgørelse om miljøforhold for mindre affaldsbehandlingsanlæg 1 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1-3, 7 a, stk. 1, 16, 44, stk. 1, og 92, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1

Jungshoved Lokalråd Side 1 Jungshoved Lokalråd Side 1 Beretning til generalforsamlingen 2019 Efter generalforsamlingen vil den godkendte beretning indgå i referat af generalforsamlingen, som offentliggøres på Jungshoved.net. Siden

Læs mere

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 352 Offentligt

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 352 Offentligt Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 352 Offentligt Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. maj 2013 J.nr.: NMK-10-00587 Ref.: ribba/damoe AFGØRELSE i sag

Læs mere

Vilkårsændringen drejer sig om en ændring af 4- og 60 timers-reglen, som følge af ændring af affaldsforbrændingsbekendtgørelsens 43 1.

Vilkårsændringen drejer sig om en ændring af 4- og 60 timers-reglen, som følge af ændring af affaldsforbrændingsbekendtgørelsens 43 1. Fjernvarme Horsens A/S, Horsens Kraftvarmeværk Endelavevej 7 8700 Horsens Sendt med digital post til CVR 35520104 Sendt med e-mail til mgj@fjhor.dk Virksomheder J. nr. MST-1272-00010 Ref. SURHE/ULSEE Den

Læs mere

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING

TILSYNSPLAN. Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING TILSYNSPLAN Miljøtilsyn på virksomheder og landbrug Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013-2016 UDKAST I HØRING Indhold 1. Indledning... 2 2. Geografisk område... 2 3. Virksomheder og landbrug som Ishøj Kommune

Læs mere

Finn Andersen Blåkrogvej Aabenraa

Finn Andersen Blåkrogvej Aabenraa Finn Andersen Blåkrogvej 7 6200 Aabenraa Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 01-04-2014 Sagsnr.: 07/48028 Dok.løbenr.: 93482/14 Kontakt: Helle Lund Daabeck Direkte tlf.: 73766331 E-mail:

Læs mere

TM Biogas-ERFA-møde

TM Biogas-ERFA-møde TM 23001 Biogas-ERFA-møde Formål: At udveksle erfaringer og blive opdateret på ny affald-til-jord bekendtgørelse inden for biogasområdet Målgruppe: Miljøsagsbehandlere i kommuner, der varetager tilsyn

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Christian Jebsen Løjt Sønderskovvej 75 6200 Aabenraa Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Læs mere

Jungshoved Lokalråd. Referat fra borgermødet mandag den 17. november 2014

Jungshoved Lokalråd. Referat fra borgermødet mandag den 17. november 2014 Referat fra borgermødet mandag den 17. november 2014 1. Grønne områder Vi har samarbejdet med kommunen om de kommunale områder. Der er ikke så mange på Jungshoved: Bønsvig Strand, gadekærene og områderne

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør

Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør 1 Tillægsgodkendelse til opbevaring af husdyrgødning Slagelse Kommune meddeler hermed tillægsgodkendelse til opbevaring

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Søndermarksgård APS Simondysvej 11 6330 Padborg Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006).

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 2. september 2009 J.nr. MKN-100-00436 Afgørelse efter 33 i miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Orientering om cykelstien Fremlæggelse af Plan 2011 Opbakning til plan 2011, Dirigent Orientering om bus 324

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. december 2013 J.nr.: NMK-31-00394 Ref.: JAV AFGØRELSE i sag om etablering af gyllelagune på Jungshoved i Vordingborg

Læs mere

Referat fra borgermødet den 23.9.2013

Referat fra borgermødet den 23.9.2013 Referat fra borgermødet den 23.9.2013 1. Valg af dirigent: Forsamlingen valgte Kristian 2. Sidste nyt: Jungshoved Idrætsforening havde jubilæum 22.6. Lokalrådet var repræsenteret og gav et gavekort på

Læs mere

Tisvildelejeforeningen

Tisvildelejeforeningen Dagsorden Generalforsamling Tisvildelejeforeningen 22 juni kl. 10.00 Tisvildeleje 1. Valg af dirigent og referent. Tisvildelejeforeningen 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg

Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg Holbæk Forsyning Dato: 11-11-2013 Tåstrup Møllevej 5 Sagsb.: Majou 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/49946 Dir.tlf.: 72 36 41 30 E-mail: virksomhed@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007 Dorit Mahler Jensen 09-11-2007 2007-28562. Inden mødet invitation og annoncering i lokalaviser Deltagere 40 engagerede borgere deltog i mødet med dialogudvalget: Bent Maigaard Mette Høgh Christiansen Birthe

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Miljøtilsyn Information til virksomheder i Solrød Kommune Solrød Kommune fører miljøtilsyn med alle virksomheder i kommunen. Denne folder indeholder information om, hvorfor

Læs mere

SMUTVEJSKØRSEL NEJ TAK

SMUTVEJSKØRSEL NEJ TAK SMUTVEJSKØRSEL NEJ TAK VIL DU VÆRE MED TIL AT SÆTTE EN STOPPER FOR SMUTVEJSKØRSEL I DIT BOLIGOMRÅDE? VI SÆTTER FARTEN NED TIL 30 KM/T OG ETABLERER HASTIGHEDSDÆMPENDE TILTAG. Nyhedsbrev november 2015 Trafikken

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

6. Indkomne forslag Vedtægtsændring: 7.3 Veddelev Landsbylaug tegnes af oldermanden eller skatmesteren

6. Indkomne forslag Vedtægtsændring: 7.3 Veddelev Landsbylaug tegnes af oldermanden eller skatmesteren 14. marts 2018 Referat fra Bystævnet, Veddelev Landsby den 8. marts 2018 1. Valg af ordstyrer Jens Franck (Veddelev bygade 2) 2. Valg af stemmetællere Ingen er valgt - vælges hvis det bliver nødvendigt.

Læs mere

Vilkårsændringen drejer sig om en ændring af 4- og 60 timers-reglen, som følge af ændring af affaldsforbrændingsbekendtgørelsens 43 1.

Vilkårsændringen drejer sig om en ændring af 4- og 60 timers-reglen, som følge af ændring af affaldsforbrændingsbekendtgørelsens 43 1. AffaldVarme Aarhus AffaldsCenter Aarhus, Forbrændingsanlægget, Lisbjerg Teknik og Miljø Aarhus Kommune Bautavej 1 8210 Århus V Virksomheder J. nr. MST-1272-00082 Ref. SURHE/CARRE Den 26. juni 2018 Sendes

Læs mere

baggrund for sagsbehandlingen

baggrund for sagsbehandlingen 1 baggrund for sagsbehandlingen Stiltiende accept var udgangspunktet og praksis i mange kommuner. I 2011 kom et notat fra Naturstyrelsen VVM på slam. I 2012 kom et nyt notat fra Naturstyrelsen ingen VVM

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby. Via mail: bn@saeby.com

A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby. Via mail: bn@saeby.com Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn A/S SÆBY FISKE-INDUSTRI Gyldendalsvej 2-4 9300 Sæby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail:

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR»

Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Referat af ordinær generalforsamling i ProVarde (Varde Erhvervs- og Turistråd (VETR» Dato: 16. april 2015 Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg

Læs mere

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen.

Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. Referat af generalforsamling i Ørslev Lokalråd 29-01-2013. Der var fremmødt 19 borgere foruden bestyrelsen. 1. Valg af stemmetællere blev Mette Laursen og Klaus Andersen. 2. Valg af dirigent blev Karl

Læs mere

PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018

PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018 PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

Referat fra generalforsamling tirsdag den 7. juni kl på skolen

Referat fra generalforsamling tirsdag den 7. juni kl på skolen Referat fra generalforsamling tirsdag den 7. juni kl. 19.00 på skolen 1) Velkommen Formanden bød velkommen 2) Valg af dirigent Forsamlingen valgte Bjarne H. Sørensen som dirigent. Dirigenten fastslog,

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 8/ kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 8/ kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af bestyrelsesmøde den 8/5 2017 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Tine Åsberg, formand x Mødeleder i stedet for Lise Birgitte Escherich,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 11/8 2018

Referat fra Generalforsamling 11/8 2018 1) Valg af dirigent, referent og stemmetællere Ad 1) Dirigent: Pernille Heegaard Referent: Henriette Mikkelsen Stemmetællere: Flemming Mikkelsen Flemming Knudsen Torsten Johansen 2) Bestyrelsens beretning

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

Miljøtilsynsrapport 2014 på Tornhøjvej 26 m.fl.

Miljøtilsynsrapport 2014 på Tornhøjvej 26 m.fl. Hans Jørgen Jørgensen Staugaard Tornhøjvej 26 6200 Aabenraa Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 19-02-2014 Sagsnr.: 07/16987 Dok.løbenr.: 46390/14 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte

Læs mere

Godt Landmandskab ved transport og udbringning af gylle

Godt Landmandskab ved transport og udbringning af gylle Gylle med omtanke Landbruget fylder meget, både i lokalsamfundet og i landskabet. Et godt samspil med de øvrige dele af samfundet er nødvendigt, hvis landbruget fortsat skal være et respekteret erhverv.

Læs mere

Aftale om opfølgning på dialogmøde

Aftale om opfølgning på dialogmøde Jungshoved lokalråd og dialog udvalg 3 Dialogudvalg for lokalråd: Tilstede fra dialogudvalget: Kurt Johansen, Lena Schroll, Asger Diness Andersen, Bo Manderup Fraværende: Birthe Helth med afbud, Thomas

Læs mere

Jan Liewes Skovhusvej Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Skovhusvej 7

Jan Liewes Skovhusvej Bylderup-Bov. Tilsynsrapport 2016 på Skovhusvej 7 n Liewes Skovhusvej 7 6372 Bylderup-Bov Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 02-03-2016 Sagsnr.: 07/50848 Dokumentnr.: 109 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail:

Læs mere

Referat fra ordinært afdelingsmøde afd Bavndysseparken, 2016

Referat fra ordinært afdelingsmøde afd Bavndysseparken, 2016 Referat fra ordinært afdelingsmøde afd. 2004-6 Bavndysseparken, 2016 Mødet blev afholdt den 8. september 2016 kl. 14.00 i fælleshuset, Bavnager 3. Der deltog i alt 9 hustande. 40,9 % af lejemålene deltog.

Læs mere

Snogbækgård Vester Snogbæk Sønderborg

Snogbækgård Vester Snogbæk Sønderborg Snogbækgård Vester Snogbæk 5 6400 Sønderborg Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 19-01-2016 Sagsnr.: 07/36132 Dokumentnr.: 48 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail:

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato 07. januar 2014 Mødetidspunkt 14:00 Sluttidspunkt 15:15 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Thomas Christfort, Poul A. Larsen, Asger Diness Andersen,

Læs mere

4. Dato for tilsynets udførelse. tilsynets

4. Dato for tilsynets udførelse. tilsynets 11180248 Vicus Ny 1472 Kogensgade København P. APS 1 K Miljø Skelbækvej 6200 Tlf.: Dato: Sagsnr.: Dok.løbenr.: Miljøtilsynsrapport Da gjort udførelse. De en dele 1. på nye Baggrunden af kommunens JF. rapporten

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen

JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED. Jungshoved et sving ud i naturen JUNGSHOVED LOKALRÅD LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED Jungshoved et sving ud i naturen Foto Tage Klee Lokal udviklingsplan for Jungshoved, Vordingborg kommune, vedtaget på borgermøde juni 2016 Handlingsplan

Læs mere

Beholder (tidligere gyllebeholder) til opbevaring af slam fra spildevandsanlæg. FMT A/S, Hammerholt Erhvervspark 32, 3400 Hillerød

Beholder (tidligere gyllebeholder) til opbevaring af slam fra spildevandsanlæg. FMT A/S, Hammerholt Erhvervspark 32, 3400 Hillerød Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Kalundborg Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr.

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Ikast-Brande Kommune. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Ikast-Brande Kommune. Basis oplysninger Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Ikast-Brande Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af gårdbiogasanlæg Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Teknik og Miljø. Virksomheder og landbrug

Teknik og Miljø. Virksomheder og landbrug Teknik og Miljø Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsrapport 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Miljøtilsyn og godkendelser 3 Virksomheder 3 Miljøtilsyn 3 Det drejer sig om 3 Domme og politianmeldelser 4 Miljøgodkendelser

Læs mere

Udtalelse til miljøansøgning for Lynggård Biogasanlæg, Peder Andersen, Over Lyngen 4, 4720 Præstø, Matr.nr. 9a mfl., Stavreby By.

Udtalelse til miljøansøgning for Lynggård Biogasanlæg, Peder Andersen, Over Lyngen 4, 4720 Præstø, Matr.nr. 9a mfl., Stavreby By. NOTAT Sagsnr.: 15-12874 Dokumentnr.: 94238/15 Udtalelse til miljøansøgning for Lynggård Biogasanlæg, Peder Andersen, Over Lyngen 4, 4720 Præstø, Matr.nr. 9a mfl., Stavreby By. Lynggård Biogasanlæg har

Læs mere

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab

JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN. Et dynamisk arbejdsredskab JUNGSHOVED LOKALRÅD TILLÆG TIL LOKAL UDVIKLINGSPLAN FOR JUNGSHOVED HANDLINGSPLAN Et dynamisk arbejdsredskab Ved alle projekter er i parentes beskrevet hvilket delmål, der relateres til. 1 Bestyrelsen Præge

Læs mere

Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej Uldum. Havdambrug. 1. Indledning

Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej Uldum. Havdambrug. 1. Indledning Hedensted Kommune, Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 13. september 2018 Journalnr.: 214648 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord Hocksdahl

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Januar 2014 Indhold 1. Formål... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Gyldighedsområde... 3 4. Definitioner... 3 5. Tilslutningspligt... 3 6. Tømning af

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Biogasanlæg ved Andi. Borgermøde Lime d. 30. marts 2009

Biogasanlæg ved Andi. Borgermøde Lime d. 30. marts 2009 Biogasanlæg ved Andi Borgermøde Lime d. 30. marts 2009 Biogasanlæg på Djursland Generelt om biogas Leverandører og aftagere Placering og visualisering Gasproduktion og biomasser CO2 reduktion Landbrugsmæssige

Læs mere

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for?

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for? Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 22 Offentligt J.nr. 001-09779 Miljøministerens besvarelse af samrådsspørgsmål nr. B stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Per Clausen (EL). Spørgsmål

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014.

Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. Referat af ordinær generalforsamling for Baunevejens Grundejerforening Mandag den 24/2 2014. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Peter Dahl nr. 80. der blev valgt uden modkandidater. Peter kunne

Læs mere

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk Referat af Ejerlaget Sletten s Generalforsamlingen den 7. maj. 2011 HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside www.ejerlagetsletten.dk Forud for generalforsamlingen orienterede Natur- og Miljøchef Claus Borg,

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Velkommen til Jungshoved

Velkommen til Jungshoved Velkommen til Jungshoved Her finder I Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved, Bøndernes Egehoved og Sydgårdens arealer Et sammenhængende naturområde med tre unikke naturtyper:

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. Kapitel 1 Definitioner

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. Kapitel 1 Definitioner Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 20. august 2004 om miljøgodkendelse af særligt forurenende virksomheder m.v. I medfør af 7, 16, stk. 2 og stk. 3 og kapitel 5, 46 og 47 i landstingsforordning nr.

Læs mere

I/S SKØRPING VANDVÆRK. Box 78, 9520 SKØRPING, tlf

I/S SKØRPING VANDVÆRK. Box 78, 9520 SKØRPING, tlf I/S SKØRPING VANDVÆRK. Box 78, 9520 SKØRPING, tlf. 96 82 04 00 Rebild Kommune Center Natur og Miljø Hobrovej 88 9530 Støvring 26. januar 2016 Bemærkninger fra Skørping vandværk i relation til høringsudkast

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen 31/10 2014 Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen - ofte stille spørgsmål og svar herpå Hvorfor ønsker kommunen at optage vores vej som offentlig?

Læs mere

Side 6... Hvordan virker biogasanlægget? Side 7... Er der nok foder til biogasanlægget? Side 8... Hvordan påvirkes luften og vandmiljøet?

Side 6... Hvordan virker biogasanlægget? Side 7... Er der nok foder til biogasanlægget? Side 8... Hvordan påvirkes luften og vandmiljøet? Indhold Side 4... Hvorfor biogas på Samsø? Side 5... Hvor skal det ligge? Side 6... Hvordan virker biogasanlægget? Side 7... Er der nok foder til biogasanlægget? Side 8... Hvordan påvirkes luften og vandmiljøet?

Læs mere

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188

REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl Mødelokale 188 den 22. januar 2006 kl. 10.00 Side 1 REFERAT Natur- og Miljøudvalget, den 22. januar 2007 kl. 10.00 Mødelokale 188 ÅBEN DEL: 1. Konstituering af Natur- og Miljøudvalget 2. Orientering om ny lov om Miljøgodkendelse

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES

Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Etablering af Andekærgård Biogas OFFENTLIG HØRING OG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL PLAN- OG MILJØVURDERINGS-PROCES Ideer og forslag ønskes Andekærgård Biogas har søgt om at etablere et biogasanlæg

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset

Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset Referat af generalforsamlingen i Reerslev-Stærkende Landsbylaug 23. april 2010 i Forsamlingshuset Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

INDSPIL NR. 49. Maj /juni 2015

INDSPIL NR. 49. Maj /juni 2015 Maj /juni 2015 Så er K U L T U R N A T 2 0 1 5 afviklet. Tak til alle jer, der bidrog til arrangementets vellykkede forløb. Vi håber, I har lyst til at være med igen i 2016 og vender tilbage bl.a. her

Læs mere

Borgermøde om Biogas AU-Foulum

Borgermøde om Biogas AU-Foulum Borgermøde om Biogas AU-Foulum Onsdag den 13. juni 2018 Baggrund for borgermøde 2016: AU-Foulum søger om tilladelse til udvidelse af biogasanlæg og tilhørende forsknings- og demonstrationsfaciliteter på

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01840 Ref. AMJ/SOEAN Dato: 3. november 2016, rev. 30. november 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Brdr. Christensen

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Oluf Martin Martensen Hejselvej 7 6372 Bylderup-Bov Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Preben Laasholdt Hesselbjergvej 3 6230 Rødekro Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere