Mais rejsebrev fra Australien udvekslingsperiode marts juni 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mais rejsebrev fra Australien udvekslingsperiode marts juni 2009"

Transkript

1 Mais rejsebrev fra Australien udvekslingsperiode marts juni 2009 Navn: Mai Skovgaard Sørensen Hjem-institution: VIA University College; Sygeplejerskeuddannelsen i Viborg Udvekslingssted: Deakin University, Burwood Campus, Melbourne, Australien i perioden 9. marts til 19. juni Units: HNN212 Psychotherapeutic Practice, HNN222 Mental Health Nursing, HNN313 Perioperative Nursing. Clinical placement: Fire uger i Mental Health Nursing. To uger på akutmodtagerafdeling for psykisksyge over 65 år og to uger på demensafsnit. My experiences in Australia Den første dag jeg var på Sygeplejeskolen i Viborg hørte vi om to af skolens internationale muligheder. Jeg bed mig specielt fast i udvekslingsdelen og allerede få dage senere opsøgte jeg Kirsten Haugaard for at høre om mine muligheder og om hvornår det kunne passe ind i min uddannelse. Jeg måtte derefter indse, at jeg skulle vente nogle semestre inden jeg overhovedet skulle tænke mere på det. Men alligevel blev tanken om udveksling aldrig glemt. Den anden internationale mulighed var 5. semester på internationalt modul på Sygeplejeskolen i Viborg. Jeg havde mange tanker om, om jeg skulle vælge dette tilbud, for jeg synes ikke mit engelsk var helt så fantastisk, når jeg ikke snakkede engelsk til hverdag og samtidig

2 kendte jeg ikke ret mange fagudtryk på engelsk. Men det kunne jo komme an på en prøve, for jeg var klar over, at jeg skulle have et godt niveau i engelsk for at kunne følge med i Australien. Et internationalt semester med studerende fra England og Australien gjorde, at jeg forbedrede mit engelsk, selvom jeg ikke snakkede engelsk til dagligt. Derfor bestemte jeg mig for, at jeg ville på udveksling til Australien. Jeg valgte ikke bare at tage afsted for rejsens skyld, men lige så meget for at opdage hvordan sygepleje bliver udøvet i et andet rigt og veludviklet land og derved finde forskelle og ligheder. Jeg var overbevist om, at et udvekslingsophold ville kunne hjælpe mig i mit fremtidige arbejde som sygeplejerske i Danmark og muligvis som sygeplejerske i udlandet. Selvfølgelig valgte jeg også at tage afsted for oplevelsens skyld og for at komme ud at rejse. Før afrejse skulle jeg igennem flere undersøgelser, for at sikre at jeg ikke havde MRSA, Tuberkulose eller noget andet. Før jul var jeg hos en læge paneldoctor som tjekkede mine reflekser, syn, tog en blodprøve, som skulle bevise eller modbevise om jeg havde HIV eller andre smitsomme sygdomme. For at blive tjekket for Tuberkulose skulle jeg have taget et røntgenbillede af mine lunger. Alle disse forberedelser skulle være ordnet, inden jeg kunne sende ansøgningsskema og beviser til den australske ambasade for at søge visum. Endelig kom den dag jeg længe havde ventet på og alligevel frygtet lidt! Et stort på gensyn til familien og vennerne og en kæmpe verden ventede på Palle alene i Verden. Jeg valgte at rejse afsted midt i februar, altså knap en måned før studiestart, men i god tid til at møde andre internationale studerende og tidsnok til at komme over jetlaget. Derudover var der fra universitetets side planlagt en form for rus-tur/intro-tur for alle nye internationale studerende i slutningen af februar. Dette arrangement var både frivilligt og gratis! Turen foregik ned ad Great Ocean Road med overnatning i Lorne og en masse gode og sjove aktiviteter og oplevelser, helt klart noget man bør gøre! Turen gør også, at man møder de andre studerende og fra starten bliver en del af dét fællesskab, som bliver opbygget mellem alle internationale studerende.

3 Herefter holdt universitetet 0-week i ugen op til studiestart, hvor man skal bekræfte, at man er skrevet op til de rigtige fag, der er introduktion til fagene og en masse aktiviteter for alle nye og internationale studerende. Den 9. marts begyndte semesteret, hvor jeg i begyndelsen havde undervisning 3 gange ugentlig i Mental Health Nursing og Psychotherapeutic Practice (7 timer ugentligt) og senere hen begyndte med workshops i Perioperative Nursing (3 timer ugentligt). Det betød, at der ikke var ret mange undervisningstimer, men rigtig meget tid til selvstudie. Lærerne tilrettelagde sin undervisning udfra de læste tekster og tog udgangspunkt i teksterne frem for at genfortælle dem. Så der forventes at man bruger tid på sine lektier. Det kan være hårdt i begyndelsen, men man lærer ret hurtigt at vænne sig til få timers undervisning og masser af selvstudie. Der er ingen tvivl om, at jeg har fået en masse ud af mit ophold rent fagligt. I Mental Health Nursing blev vi undervist i de forskellige psykiske sygdomme, symptomer og tegn og hvilke undersøgelsesmetoder og behandlingsmuligheder man benytter ved hver sygdom. Undersøgelsesmetoderne, kommunikationsfærdigheder og pædagogik blev der gået i dybden med i Psychotherapeutic Practice. I både Mental Health Nursing og Psychotherapeutic Practice blev der ugentligt lagt online forelæsninger ind på skolens intranet, så man derigennem fik mere undervisning og fik uddybet nogle af de emner, som der blev undervist i i klasseundervisningen.

4 I alle fag bliver man bedømt udfra procenter for at bestå skal man minimum have 50%. I Psychotherapeutic Practice var der i fire udvalgte uger en test, som hverken kunne dumpes eller beståes. Det er en onlinetest hvor éns kommunikationsfærdigheder bliver testet og senere bliver testen diskuteret på klassen, men bare ved at lave testen består man med 2,5% ud af de 50% der skal til for at bestå faget. Derudover var der to andre onlinetests, som skulle beståes. I både Mental Health Nursing og i Psychotherapeutic Practice skal der afleveres en opgave på henholdsvis 2000 (ca. 5 sider) og 2500 (6-7 sider) ord. I Psychotherapeutic Practice er der ingen eksamen, det er kun tests og opgaven, som tæller. I Mental Health Nursing er det opgaven, praktikken og en Multiple Choice Eksamen sidst på semesteret som man samlet set skal score 50% i for at bestå faget. Da jeg begyndte på Deakin University havde de lige indført de online forelæsninger og de fire små tests. Jeg var specielt glad for de online forelæsninger, fordi man ikke får læseferie inden en eksamen. Så istedet for at læse hele pensum op, lyttede jeg til de online forelæsninger. I slutningen af semesteret havde jeg fire ugers praktik i Mental Health Nursing. De første to uger var jeg på en akutmodtagerafdeling for patienter over 65 år. Derefter havde jeg to uger på et demensafsnit. Jeg var rigtig glad for at være på den første afdeling og fik en nogenlunde indsigt i nogle af de psykiske sygdomme. De ansatte sagde, at vi var lidt uheldige at komme i en meget stille periode, hvor de fleste af patienterne havde fået det rigtig godt og næsten var på vej hjem eller videre i systemet. Men på den måde så jeg hvad behandlingen kan gøre for patienterne og fordi det var så stille en afdeling, kunne jeg lettere sætte mig ind i en sygeplejerskes opgave i psykiatrien og behandlingsmulighederne. I de to sidste to uger var jeg på et demensafsnit. Det fik jeg ikke det store udbytte af, da jeg har god erfaring med patienter med demens fra tidligere. Så hver gang der ikke rigtigt var noget at lave, sad jeg og læste til Mental Health eksamen, fordi der som nævnt ikke er læseferie og vores praktik lå helt op til eksamensperioden. I Perioperative Nursing havde vi gennem fire uger en aften om ugen tre timers workshop, som handlede om en operations-, anæstesi- og opvågningssygeplejerskes arbejdsopgaver. Workshops ne blev afholdt på et af de lokale hospitaler, så vi havde de rigtige faciliteter at lege med. Vi fik en grundig og fyldestgørende undervisning i hvordan man udføre en kirurgisk håndvask, i sterile teknikker, instrumenter, sengeleje m.m..

5 Praktikken foregik på en operationsafdeling hvor vi fik lov, at hjælpe, assistere og prøve at være operations-, anæstesi- og opvågningssygeplejerske under vejledning. På den afdeling hvor jeg var, havde de valgt at give også to dage som operationssygeplejerske, to dage som anæstesisygeplejerske og en enkelt dag som opvågningssygeplejerske. Jeg fik en rigtig god indsigt i de forskellige arbejdsområder på en operationsafdeling og fik øje på flere forskelle i hvordan nogle ting bliver håndteret i Australien og i Danmark f.eks. hygiejne, en anæstesisygeplejerskes arbejdsområde m.m.. I Perioperative Nursing skal der under praktikken skrives dagbog og derudfra skrives en opgave på 1500 ord (ca. 4 sider). En virkelig fantastisk oplevelse og et rigtig godt fag, som man desværre ikke har mulighed for på samme måde at prøve i Danmark og derfor kun kan anbefales at prøve kræfter med på udveksling. Jeg har aldrig haft så stort et udbytte af et fag og en praktik, som jeg havde i Perioperative Nursing! Udover mit faglige udbytte har jeg selvfølgelig også fået en helt masse ud af det personligt, socialt og kulturelt. Før afrejse havde jeg taget kontakt til International House, som er en kollegielignende boform, som har en aftale med Deakin University i Burwood. I International House boede vi ca. 100 internationale studerende fra næsten hele verden Asien, Nordamerika, Australien, Afrika og Europa. Så udover at lære den Australske kultur at kende, så får man også mulighed for at møde andre kulture og udvide sin vennekreds til over hele verden.

6 Når man vælger at bo et sted som International House, skal man have overskud til at være meget social og kunne holde ud at dele køkken og evt. bad med 2-4 andre. En vigtig ting ved at bo et sted hvor så mange kulture er samlet er, at man skal kunne gå på kompromis og kunne tage hensyn til andre og hvis man ikke kan det på forhånd, så får man det hurtigt lært! Alle er vokset forskelligt op og har dermed forskellige baggrunde, som smitter af på deres/vores levemåde. Fra begyndelsen af semesteret var der mange fester og andre sociale aktiviteter. I International House er der altid nogle ved poolen at hygge sig med, der er altid en flok, som har lyst til at tage ind og se Footy eller nogen at lege turister med i Melbourne osv.. Det kan uden tvivl anbefales at bo i International House, da man ikke skal lede efter en vennekreds når man ankommer til Australien, det kommer helt af sig selv. Så fra begyndelsen kan man bruge tiden til at komme tættere ind på folk og virkelig nyde den tid man har sammen og man føler sig aldrig alene! Efter semesterets afslutning valgte jeg, at rejse rundt på østkysten for at opleve noget mere af Australien og opleve mere af en fantastisk kultur, hvor alle smiler til hinanden og hvor de lokale spontant kommer hen og hjælper én hvis man ligner et spørgsmålstegn og hvor det ikke kun er de mærkelige, som snakker til én i sporvognen! Jeg vil gerne dele lidt ud af nogle erfaringer: Inden afrejse kan det være en fordel at få anskaffet sig et Internationalt kørekort, så man lovligt kan køre rundt i Australien, f.eks. hvis man regner med at rejse rundt før eller efter semesteret. Ellers vænner man sig hurtigt til det offentlige transportsystem i Melbourne. Mht. offentligt transport kan man som exchange, men ikke som study abroad, få et Concession Card, som giver rabat til offentligt transport. Man får dette kort ved at hente et ansøgningsskema på Deakin University. Skemaet og et pasfoto skal afleveres på den nærmeste station hvor de hurtigt laver et kort. Et andet kort der kan anbefales, er et Proof of Age Card, som man får ved at medbringe pas og et pasfoto til et apotek. Med dette kort er man fri for at medbringe sit pas hver gang man tager i byen det er ikke altid de godtager éns kørekort og man vil nødigt miste sit pas på den anden side af jorden!

7 Conclusion Denne oplevelse i Australien har uden tvivl været en oplevelse for livet! Jeg har ikke kun oplevet et andet lands natur, men også mødt de lokale og oplevet kulturen på en helt anden måde end man ville som backpacker. Som studerende indgår man i det fællesskab, der er på universitetet og knytter sig hurtigt til andre internationale studerende, som står i samme uvante situation og opdager hurtigt hvor åben og imødekommende den australske befolkning er. Fagligt han man ikke kun viden fra undervisningen med hjem i bagagen, man har fået erfaringer med hjem fra udlandet og kan se fordele og ulemper i hvordan man håndtere situationer i Danmark og i Australien. Derudover giver et udvekslingsophold en lille indsigt i hvordan det kunne være at arbejde som uddannet sygeplejerske i udlandet. Det er jo ingen hemmelighed at en kæmpe oplevelse som denne koster en sum penge. Jeg har i det følgende forsøgt at ridse mine udgifter op: Man modtager også SU når man er på udveksling. Flybilletter: ca kr. (Kan gøres billigere hvis man køber ud- og hjemrejsebilletten på én gang). International House: ca kr. (Hele huslejen betales forud). Studieforsikring: ca kr. Visum: ca kr. Panel doctor + røntgen: ca kr. Bøger: ca kr. Vaccinationer??? (Jeg havde alle på forhånd).

Udveksling til Australien i Melbourne forår 2010

Udveksling til Australien i Melbourne forår 2010 Udveksling til Australien i Melbourne forår 2010 Periode: d.1/3 25/6 2010 på Deakin University 1 Udveksling til Melbourne på Deakin University Cecilie Svinth Claësson hold F08E fra Metropol University

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: Marts 2013 Juli 2013 Udveksling til: Melbourne, Australien Navn: Linda Lindholm Email: 165580@viauc.dk Hjem-institution: VIA University College, Viborg Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Rejsebrev Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Louise Winther Larsen E-mail: louisewintherlarsen@gmail.com Hjem-institution: VIA University College Aarhus Hold: 11IID Værtsinstitution/Universitet:

Læs mere

REJSEBREV FRA ENGLAND

REJSEBREV FRA ENGLAND REJSEBREV FRA ENGLAND UDVEKSLINGSPERIODE PERIODE: August november/2010 NAVN: Mette Alsted Christensen HJEM INSTITUTION: VIA University College, Randers sygeplejeskole HOLD NUMMER: F08 VÆRTSINSTITUTION/UNIVERSITET:

Læs mere

Evalueringsbrev. Trimester 1 Deakin University

Evalueringsbrev. Trimester 1 Deakin University Evalueringsbrev Trimester 1 Deakin University S12 Hold K, Julie Bredsdorff-Larsen Udvekslingsland: Australien Værtsinstitution: Deakin University Udvekslingsperiode: 10/3-2014 - 11/7 2014 Modul: Modul

Læs mere

Udveksling til: orge. University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense. Rejsebrev fra udvekslingsophold

Udveksling til: orge. University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense. Rejsebrev fra udvekslingsophold University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: orge avn: inna ygård Aunsberg Jæger E-mail: nnaj@stud.ucl.dk / ninnajaeger@hotmail.com Tlf.

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Mette Villadsen Evt. rejsekammerat: Camilla Margrethe Lyhne Thomsen Hjem-institution: University College Sjælland Campus Næstved Holdnummer:

Læs mere

Rejsebeskrivelse fra udvekslingsophold på Færøerne

Rejsebeskrivelse fra udvekslingsophold på Færøerne Rejsebeskrivelse fra udvekslingsophold på Færøerne Navn: Nanna Schier Yousif E-mail: schier_nanna@hotmail.com Telefonnummer: +45 2888 0764 Hjem-institution: UC Lillebælt, sygeplejerskeuddannelsen i Odense

Læs mere

Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006

Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006 Erfaringsrapport for udlandsophold i Sheffield 2006 University of Sheffield Department of Information Studies Sheffield, England Marie Melson Gregersen (årgang 2004) Kontakt: Mobil: 26 15 79 09, Mail:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10 Udveksling til Edinburgh i Skotland: Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Elsebeth Leander Larsen E-mail: elsebethlarsen_5@hotmail.com Tlf. nr.: 28723315 Evt. rejsekammerat: ingen Hjem-institution: University

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold til Tasmanien 2011

Rejsebrev fra udvekslingsophold til Tasmanien 2011 Rejsebrev fra udvekslingsophold til Tasmanien 2011 Navn: Emilie Middelhede E-mail: emilie_middelhede@hotmail.com Tlf. nr. 31 26 92 24 Hjem-institution: Sygeplejeskolen i Århus Holdnummer: 082A Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Rejserapport fra Namibia 1. september - 14. november 2008 Cæcilie Kongsgaard Balle, Gitte Bang og Christa Hjernø Hansen, Hold Februar 2006 B

Rejserapport fra Namibia 1. september - 14. november 2008 Cæcilie Kongsgaard Balle, Gitte Bang og Christa Hjernø Hansen, Hold Februar 2006 B Rejserapport fra Namibia 1. september - 14. november 2008 Cæcilie Kongsgaard Balle, Gitte Bang og Christa Hjernø Hansen, Hold Februar 2006 B Cæcilie, Gitte og Christa Katutura State Hospital Vi har i ti

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Udveksling til: Thailand Navn: Louise Andersen E-mail: louiseandersenn@gmail.com Evt. rejsekammerat: Pernille Jensen Hjem-institution:

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney

Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney Rapport om udlandsophold - Et semester på University of Western Sydney Navn: Stine Pedersen Motivation: Der var flere årsager til, at jeg ansøgte om at komme et semester på udveksling. En af grundene var,

Læs mere

Nanyang Technological University, Singapore

Nanyang Technological University, Singapore Navn og studieretning: Skole: Trine Laustsen, Bygningsdesign Nanyang Technological University, Singapore Semester: 6. Semester, forår 2013 Telefon og E-mail: 28571612, Laustsen.99@gmail.com Motivation

Læs mere

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Indledning Denne rapport omhandler et study abroad semester på San Diego State University(SDSU) i San Diego, Californien,

Læs mere

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B Rejsebrev Tines rejsebrev fra Málaga, Spanien - modul 6 Udvekslingsperiode 28. januar 28. april 2013 Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland

Læs mere

Västerås (100 km vest for Stockholm)

Västerås (100 km vest for Stockholm) Västerås (100 km vest for Stockholm) Mine forventninger til opholdet i Sverige var blandede. Jeg glædede mig til at komme ud og opleve verden på egen hånd, men var også nervøs for at blive ensom langt

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Sofie Trempenau og Camilla Soelgaard Jensen E-mail: s_trempenau@hotmail.com og mille_7@hotmail.com Tlf. nr. 24415664 og 25121736 Evt. rejsekammerat:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok. Navn: Pernille Jensen E-mail: pernillejensen51@gmail.com Evt. rejsekammerat: Louise Andersen Hjem-institution: Bornholms Sundheds-

Læs mere

Erfaringsrapport om udvekslingsophold på UNC, Chapel Hill

Erfaringsrapport om udvekslingsophold på UNC, Chapel Hill Manning Hall, UNC-Chapel Hill Udvekslingsophold på University of North Carolina at Chapel Hill, USA fra 14. august 2006 til 15. december 2006. Fagene: INLS 382: Information Systems Analysis and Design

Læs mere

Rejsebrev fra Gjøvik, Norge

Rejsebrev fra Gjøvik, Norge Rejsebrev fra Gjøvik, Norge Navn: Louise Højberg Christensen Ucl-mail: lhch3@stud.ucl.dk Hjeminstitution: University College Lillebælt, sygeplejerskeuddannelsen Svendborg Hold: S 11 Udvekslingsland: Norge

Læs mere

Studieophold i Thailand 9/9-10-29/10-10: Sygeplejerskeuddannelsen s09v

Studieophold i Thailand 9/9-10-29/10-10: Sygeplejerskeuddannelsen s09v Kontaktoplysninger Navn: Skole: University College Nordjylland, Aalborg, Hold: s09v Studieland: Bangkok, Thailand, Ramathibodi Hospital, pediatric wards. Motivation for praktikplads i udlandet Min motivation

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Optakt Min motivation for udlandsophold Undervejs i min uddannelse havde jeg flere gange hørt om muligheden for at tage en del af den kliniske praktik et andet sted i verden. Jeg og 3 andre medstuderende

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Mit eventyr med Diplomuddannelsen

Mit eventyr med Diplomuddannelsen Mit eventyr med Diplomuddannelsen Oplæg til HK konferencen d. 24. 25. september 2009 i Fåborg Jeg vil starte med kort at præsentere mig selv. Jeg hedder Maria Bagge Nielsen, jeg er 36 år, gift og har to

Læs mere

Rejsebrev fra Cuprija, Serbien

Rejsebrev fra Cuprija, Serbien Rejsebrev fra Cuprija, Serbien Navn: Eva Gullaksen og Sonja Højgaard Larsen E- mail: 188531@via.dk og 188587@via.dk Hjem- institution: VIA University College, Holstebro Holdnummer: SHE2012 Værts- institution/universitet:

Læs mere

Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012

Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012 Rejserapport studieophold Cornell University August 2012 December 2012 Mark Alexander Broe Hansen Mejeriingeniørstuderende Studienummer: Rft600 Forberedelser Lige fra jeg startede på studiet vidste jeg

Læs mere