Onsdag 28. september 2016 kl Trinitatis Kirke. Hommage til Shakespeare. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Onsdag 28. september 2016 kl Trinitatis Kirke. Hommage til Shakespeare. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO"

Transkript

1 Onsdag 28. september 2016 kl Trinitatis Kirke Hommage til Shakespeare Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO

2 Torsdagskoncert Hommage til Shakespeare Introduktion Program Koncerthuset 2008/09 2 Onsdag 28. sept. kl Trinitatis Kirke Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet Koncerten sendes direkte i P2 Koncerten Salspræsentation af Anne Bro Thomas Morley ( ) It was a lover and his lass (1600) Ca. 3 John Bennet (Ca Ca. 1614) Weep, O mine eyes (1599) Ca. 3 Robert Johnson II ( ) Full fathom five(ca. 1610) Ca. 2 Thomas Morley Now is the month of maying (1595) Ca. 2 Frank Martin ( ) Songs of Ariel (1950) I II III IV V Come unto these yellow sands Full fathom five Before you can say come and go You are three men of sin, Solo: Hanna-Maria Strand, mezzo Where the bee sucks, there suck I Ca. 11 Ralph Vaughan Williams ( ) Three Shakespeare Songs (1951) I II III Full fathom five The cloud-capp d towers Over hill, over dale Ca. 7 Frank Martin Messe für zwei vierstimmige Chöre(1922) I II III IV V Ca. 27 Kyrie Gloria Credo Sanctus Agnus Dei Chef for DRs Kor & Orkestre: Kim Bohr Kunstnerisk leder for DR VokalEnsemblet og DR Koncert- Koret: Michael Emery Producent og producer: Ivar Munk Musikteknik: Peter Bo Nielsen Produktionsleder: Peter G. Tönshoff Redaktion/layout: Ragnhild Bjørk Evensen Korrektur: Magna Blanke Design: E-types A/S Tryk: Trykportalen Cph

3 Værker Af Michael Emery I William Shakespeares England var musikken den dominerende form for indendørs underholdning, og sang enten flerstemmig eller med instrumental ledsagelse den mest populære form. Madrigalen (en type flerstemmig a cappella-sang importeret fra Italien) havde været det store hit i engelske musikkredse siden 1580'erne, og fra da og indtil borgerkrigen blev ca. 50 samlinger udgivet af engelske komponister. I denne periode modnedes den engelske madrigal til en sofistikeret kunstform med ord og toner i perfekt partnerskab. Madrigaler kunne være glade eller triste, humoristiske eller tragiske og komponeret for mange stemmer eller bare to eller tre. Men kærlighed dens smerte og lidenskaber var en populær inspirationskilde, som i John Bennets Weep, O mine eyes. Her, blot firestemmig og på tredive takter, opnås udtrykskraft i miniature-format. Indledningen, et firetoners faldende motiv, fører tanken hen på en anden kærlighedssang fra perioden: Flow, mine tears af den store lutspiller John Dowland. En livligere stemning anslås i Thomas Morleys Now is the month of maying, som er en 'ballet' en underkategori af madrigalen med munter tekst og nonsens fa-la-la omkvæd. Morley, en af de mest produktive af tidens engelske madrigalister, var London-nabo til William Shakespeare og satte flere af sangene i hans skuespil i musik. It was a lover blev oprindeligt komponeret for solostemme og lut; i aften hører vi den udsat flerstemmigt. Robert Johnson var en anden regelmæssig samarbejdspartner; Full fathom five, igen, oprindeligt en solo-sang, blev skrevet til den første opsætning af The Tempest. Af Christian Hildebrandt William Shakespeares skuespil "Stormen" - The Tempest - fra ca har lagt tekst til en lang række musikværker. Mange komponister har haft forkærlighed for de poetiske sange, som Shakespeare har tildelt karakteren Ariel, den i eksil fordrevne hertug Prosperos magiske hjælpende ånd. Stormen blander politisk fiktion med magiske elementer kendt fra græsk-romersk mytologi, og Ariels magiske evner hjælper Prospero til at manipulere sine modstandere. Blandt de komponister, som i nyere tid har tonesat Ariels sange, er schweizeren Frank Martin og englænderen Ralph Vaughan Williams, som begge er fornemme repræsentanter for den neoklassiske a cappella kormusik, der blomstrede op i det tyvende århundrede.

4 Værker Frank Martin blev født i Genève i 1890 ud af en huguenotfamilie, som århundreder tidligere var flygtet hertil fra forfølgelser i Frankrig. Allerede før skolealderen komponerede Frank Martin sange og spillede klaver, og som tolvårig oplevede han en opførelse af J.S. Bachs monumentale Matthæuspassion, der satte en afgørende impuls i ham til at begynde at komponere sin egen musik. De tidlige værker viser tillige indflydelse fra samtidens toneangivende, Claude Debussy og Maurice Ravel, især sidstnævntes raffinerede neoklassik. Frank Martin flyttede i 1946 til Holland og udviklede som komponist en personlig stil, hvor han kombinerede tonalitet og tolvtoneteknik og opnåede yderst raffinerede klangvirkninger. Songs of Ariel er komponeret i vinteren som fem selvstændige korsatser til forskellige scener fra "Stormen". Hørt i sin helhed mærker man dog en organisk udvikling i rækkefølgen: Come unto these yellow sands fremstår med en række deklamatoriske linjer, i begyndelsen gentaget som ekkovirkning, senere afbrudt af imitationer af hundeglam og hanegal. Den berømte strofe Full fathom five, som synges af Ariel for prins Ferdinand af Napoli, for at lulle ham ind i den tro, at hans far, kong Alonso, er druknet. Ariels beskrivelse af den døde krops opløsning og forvandling til koraller, perler og skaller udtrykkes malende i lange cirklende linjer og slørede akkordforbindelser som et sindbillede på det bølgende og dunkle havdyb. Sangen ender som den foregående sats med lydimitationer, og her er det illusionen af havfruers ringen i dybet med dødsklokker. Before you can say står herefter som en ultrakort humoresque, hvori Ariel udtrykker sin ivrige troskab over for Prospero. Den fjerde sats, You are three men of sin, er værkets dramatiske højdepunkt og udgør med ca. fem minutter næsten halvdelen af værkets samlede varighed. Scenen er fra tredje akt, hvor Ariel med lyn og torden viser sig i skikkelse af en harpyi et mytologisk væsen med fuglekrop og menneskeansigt for Prosperos tre modstandere med en alvorsformaning, der er en kerub værdig. En dramatisk altsolo bærer budskabet igennem, akkompagneret af korets gentagne remember, at de tre konspiratorer er skyldige i Prospero og hans mindreårige datter Mirandas årelange ufrivillige eksil.

5 Værker Sidste sats, Where the bee sucks, there suck I, er et modbillede på tredjesatsens troskabsed. Ariel har fuldført sit hverv i Prosperos tjeneste og bliver til sidst sat fri. Han synger om sin frihed som naturånd, sugende nektar med bierne, ringende i kobjælderne, tudende med uglerne og ridende på flagermusens ryg. Frank Martin benytter igen naturbeskrivelserne til at snige et onomatopoietikon ind, idet vi hører biernes summen i baggrunden gennem hele sangen som sommerens kendetegnende lydtapet. Året efter Frank Martins Ariel-sange, i 1951, skrev hans lidt ældre engelske kollega Ralph Vaughan Williams ( ) sine Three Shakespeare Songs, hvoraf den første også bygger på den berømte Ariel-sang Full fathom five. Vaughan Williams udtrykker sig ligesom Martin i et symbolmættet, på én gang moderne og tonalt tonesprog med udsøgt sans for det sproglige udtryk med tråde tilbage til den madrigalgenre, som var den fremherskende verdslige vokalmusikform på Shakespeares egen tid. Dog griber han sin version af Full fathom five helt anderledes an end Frank Martin. Vi hører hos Vaughan Williams dødsklokkerne straks og som gennemgående i motiv i hele satsen. Sætningerne bølger her på fritstående melodifragmenter mellem klokkemotivet, indtil koret glider ud i en tæt, mystisk clusterklang på ordet strange, hvorefter det enkle klokkemotiv igen overtager ledelsen. The cloud-capp'd towers er ikke en sang af Ariel, men derimod en alvorlig passage fra en monolog af Prospero i fjerde akt af "Stormen". Han omtaler verdens forgængelighed og menneskelivet som gjort af flygtigt drømmestof. Satsen er tungt messende i alvorlige, men enkle treklange. Over hill, over dale stammer i modsætning til de tidligere satser fra komedien A Midsummer Night s Dream, som Shakespeare skrev i 1590 erne som en flerstrenget kærlighedshistorie, henlagt til skovene uden for Athen, med deltagelse af både adelige atheniensere, en skuespillertrup, feer og halvguder. Den aktuelle tekst stammer fra begyndelsen af anden akt og synges af en fe, som fortæller om sin allestedsnærværelse som tjenende ånd for elverdronningen Titania.

6 Værker En helt særlig tilblivelseshistorie knytter sig til Frank Martins Messe for dobbeltkor. De første fire satser er komponeret i 1922, og Agnus Dei-satsen kom fire år senere. Men værket fik lov at ligge ukendt af offentligheden i komponistens skuffe indtil 1963, da han besluttede at lade det opføre og udgive. Efter uropførelsen forklarede Martin, at han opfattede messen som en sag mellem Gud og ham selv. Et så personligt udtryk for religiøsitet skulle være en privatsag og ikke bringes foran et publikum. Men 2. november 1963 blev værket alligevel endelig uropført efter vedholdende opfordringer fra Martins studerende. Siden har messen opnået en overvældende publikumssucces og står i dag som det mest kendte værk af Frank Martin overhovedet. Selv betragtede han messen som ungdommelig og umoden, og den er da også langt mere klassisk anlagt end de raffinerede Ariel-sange. Men værkets store format, som strækker sig over næsten en halv times opførelsestid, åbenbarer et helstøbt musikværk med stærk og umiddelbar følelsesmæssig appel, frapperende melodiske og harmoniske udfoldelser som fx den storladne sekvenserende åbning af gloria-satsen, som nærmest kan få en kirkehvælving til at løfte sig. Formen er skabt efter den romersk-katolske ordinariumsmesses fem led, Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, der i liturgien betegner højmessens forløb med henholdsvis bøn og anråbelse, lovsang, trosbekendelse, englenes helligsang og nadver. Den gennemgående satsteknik er imiterende sats efter forskellige renæssanceforbilleder, fra kyrie-satsens palestrina-agtige gennemførte imitationer over Glorias parvise stemmeindsatser med referencer til Josquin Desprez til de efterfølgende satsers monumentale dobbeltkorstil, der vækker mindelser om senrenæssancens venetianske mester Giovanni Gabrieli. Den sidste sats, Agnus Dei, falder lidt uden for de foregående satsers polyfone stile antico, idet vi her fornemmer en art folkelig tone med en varm, bred pensel samle koret til én rolig stemme. Uanset at det også skyldes den fire års adskillelse, er det endnu et storslået træk ved messen, som giver afslutningen et afklaret, personligt skær, man også kender fra andre store, religiøse værker, som slutter med en inderlig koral.

7 Dirigent Dirigent Marcus Creed Siden sæsonstart i 2014 har DR VokalEnsemblets chefdirigent været Marcus Creed en dirigent, der tilhører den absolutte verdenselite. Marcus Creed er født i Eastbourne, Sussex, og begyndte studietiden ved det navnkundige King's College. Herpå fulgte Oxford og Guildhall School i London. Efter dirigent-eksamen flyttede Creed i 1976 til Tyskland, først som korinstruktør ved Berlins operakor og siden bl.a. som kunstnerisk leder af RIAS Kammerkor, med hvem han har udgivet en række internationalt lovpriste cd'er. Siden 1998 har Creed været professor i direktion ved Hochschule für Musik i Köln, og siden 2003 har han haft ledelsen af SWR Vokalensemble Stuttgart. "Erfarne Marcus Creed lignede en mand med ambitioner og evner til at løfte DR VokalEnsemblet yderligere, til et europæisk specialkor i topklasse der kan håndtere både udfordrende værker og få publikum i tale med selv meget fremmedartet stof." I sine første sæsoner med DR VokalEnsemblet har de fået entusiastiske publikumsreaktioner på koncerter med Ligeti, Messiaen og Nono såvel som med Gade, Carl Nielsen, Sibelius, Pärt, Martinu og Bachs H-mol-messe.

8 Kor Kor DR VokalEnsemblet Hver og en af DR VokalEnsemblets sangere mestrer med lige stor entusiasme ensembleklangens svære kunst og at fængsle publikum som solist. Sæsonen er VokalEnsemblets 10., og dette jubilæum fejres med Marcus Creed som dirigent med fire programmer, hvor han og sangerne vil dele deres begejstring for en stribe ny og nyere værker med publikum. DR VokalEnsemblets ambition er at få publikum til at føle nærvær. At den menneskelige stemme går lige i hjertekulen uanset om det er gennem klassisk musik, ny musik eller en dansk sang. Om det er Monteverdi, Messiaen eller Otto Mortensen. Antallet af cd-titler med DR VokalEnsemblet stiger støt. De seneste år har bragt udgivelser af europæiske julesange, Carl Nielsens flerstemmige sange, kormusik af Bent Sørensen og, dirigeret af Marcus Creed, Messiaens kormusik, som i 2015 blevbelønnet med den franske Diapason d or som årets bedste kor-cd.

9 Kor SOPRAN Jihye Kim Malene Nordtorp Christine Nonbo Andersen Klaudia Kidon Nina Fischer Anna Carina Sundstedt ALT Rikke Lender Hanna-Maria Strand Lone Selchau Linnéa Lomholt Susanna Elin Jensen Tobias Nilsson TENOR Poul Emborg Emil Lykke Adam Riis Lars Pedersen Palle Skovlund Jakob Skjoldborg BAS Torsten Nielsen Hans-Henrik Raaholt Steffen Bruun Johan Karlström Daniel Åberg Rasmus Kure Thomsen

10 THE NORDIC CHOIR EXPEDITION 2016 TENSO DAYS TRINITATIS KIRKE OKTOBER Koncerterne er med fri entré. Eric Ericsons Kammarkör Helsinki Chamber Choir Ars Nova Copenhagen DR VokalEnsemblet Det Norske Solistkor LÆS MERE PÅ:

11

12 KOMMENDE KONCERTER I kærlighedens tegn Torsdag 13. oktober kl Lørdag 15. oktober kl DR Koncerthuset, Studie 2 Storstrøms Kammerensemble DR Vokal Ensemblet Dirigent: Michael Bojesen Alle veje fører til Rom, Tenso-festivalen Onsdag 26. oktober kl Trinitatis Kirke DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed De skønneste kor Lørdag 29. oktober kl DR Koncerthuset, Koncertsalen DR KoncertKoret DR SymfoniOrkestret Dirigent: Andris Poga

Tirsdag 31. marts kl. 19.30 Garnisonskirken. Onsdag 1. april kl. 19.30 Roskilde Domkirke. Bodssalmer. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO

Tirsdag 31. marts kl. 19.30 Garnisonskirken. Onsdag 1. april kl. 19.30 Roskilde Domkirke. Bodssalmer. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO Tirsdag 31. marts kl. 19.30 Garnisonskirken Onsdag 1. april kl. 19.30 Roskilde Domkirke Bodssalmer Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO Torsdagskoncert Bodssalmer Introduktion Program Koncerthuset

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

I KÆRLIGHEDENS TEGN PROGRAM. DR VokalEnsemblet Ensemble Storstrøm Dirigent: Michael Bojesen Vært: Adrian Lloyd Hughes

I KÆRLIGHEDENS TEGN PROGRAM. DR VokalEnsemblet Ensemble Storstrøm Dirigent: Michael Bojesen Vært: Adrian Lloyd Hughes Koncerthuset 2016/17 PROGRAM Torsdag 13. okt. kl. 20.00 & lørdag 15. okt. kl. 20.00 - Studie 2 Søndag 16. okt. kl. 19.30 - Marielyst Højskole I KÆRLIGHEDENS TEGN Ensemble Storstrøm Dirigent: Michael Bojesen

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Søndag 20. marts kl Garnisonskirken. Det gamle Europa Værker fra øst. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO

Søndag 20. marts kl Garnisonskirken. Det gamle Europa Værker fra øst. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO Søndag 20. marts kl. 16.00 Garnisonskirken Det gamle Europa Værker fra øst Dirigent: Marcus Creed PRO Torsdagskoncert Det gamle Europa Værker fra øst Introduktion Program Koncerthuset 2008/09 2 Søndag

Læs mere

Pro gram. DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed. Fire fyrtårne i kormusikken

Pro gram. DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed. Fire fyrtårne i kormusikken 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Lørdag 5.oktober kl. 15.00, Christians kirke Søndag 6.oktober kl. 15.00, Aarhus Domkirke DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed Pro gram Program Koncerthuset 2008/09

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke. Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke. Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman Pro Program Koncerthuset 2008/09 2011/12 2 Bach og Boman Onsdag 28.

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 8. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du

Læs mere

PRO. Britain after Britten. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet Nash Ensemble Solister: Adam Riis, tenor, Lucy Wakeford, harpe

PRO. Britain after Britten. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet Nash Ensemble Solister: Adam Riis, tenor, Lucy Wakeford, harpe Søndag 4. oktober kl. 16.00 Garnisonskirken Britain after Britten Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet Nash Ensemble Solister: Adam Riis, tenor, Lucy Wakeford, harpe PRO Torsdagskoncert Britain after

Læs mere

Den tragiske Schuberts 4. symfoni

Den tragiske Schuberts 4. symfoni Den tragiske Schuberts 4. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Franz Schubert Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en

Læs mere

Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015

Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015 Foto: Per Rasmussen AARHUS DOMKIRKE 21 FORÅRSKONCERTER 2015 Fredag 6. februar kl. 17.00 ARS NOVA COPENHAGEN Hindemiths Messe omkranses af skønne renæssanceværker af Eccard, Victoria, Goudimel, Wert og

Læs mere

Rejs med os tilbage i musikhistorien!

Rejs med os tilbage i musikhistorien! Rejs med os tilbage i musikhistorien! Aarhus Symfoniorkester spiller klassisk musik. Noget af musikken er skrevet nu, men det meste af den klassiske musik er skrevet for flere hundrede år siden. I dette

Læs mere

Komponisten Gustav Mahler

Komponisten Gustav Mahler Mahlers 6. symfoni På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Gustav Mahler Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert.

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Violinkoncerten er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

PRO. I kærlighedens tegn. DR VokalEnsemblet Vært: Adrian Lloyd Hughes Klaver: Søren Rastogi Cello: Janne Fredens

PRO. I kærlighedens tegn. DR VokalEnsemblet Vært: Adrian Lloyd Hughes Klaver: Søren Rastogi Cello: Janne Fredens Fredag 13. november kl. 20.00 Lørdag 14. november kl. 20.00 I kærlighedens tegn Vært: Adrian Lloyd Hughes Klaver: Søren Rastogi Cello: Janne Fredens PRO Torsdagskoncert I kærlighedens tegn Introduktion

Læs mere

Lørdag 7. maj kl Sankt Petri Kirke. Himmelske dage i København. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO

Lørdag 7. maj kl Sankt Petri Kirke. Himmelske dage i København. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO Lørdag 7. maj kl. 15.00 Sankt Petri Kirke Himmelske dage i København Dirigent: Marcus Creed PRO Torsdagskoncert Himmelske dage i København Introduktion Program Koncerthuset 2008/09 2 Lørdag 7. maj kl.

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

PRO. Store stemmer. Dirigent: Olof Boman DR VokalEnsemblet. DR VokalEnsemblets sommerturne: Lørdag 2. juli kl Tivolis Koncertsal

PRO. Store stemmer. Dirigent: Olof Boman DR VokalEnsemblet. DR VokalEnsemblets sommerturne: Lørdag 2. juli kl Tivolis Koncertsal Lørdag 2. juli kl. 19.30 Tivolis Koncertsal DR VokalEnsemblets sommerturne: 16.8 Borreby slot, kl. 19.30 17.8 Nordby kirke, Fanø, kl. 19.30 18.8 Sct. Catharinæ kirke, Hjørring, kl. 19.30 19.8 Kattegatcenteret,

Læs mere

Roms fontæner og pinjer

Roms fontæner og pinjer Roms fontæner og pinjer På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille to forskellige musikværker.

Læs mere

Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt

Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt 4 koncerter med barokensemblet Camerata Øresund Ansøgning om støtte til Camerata Øresunds 4 koncerter i efteråret 2018, under ledelse af Peter Spissky: Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt 11.november

Læs mere

Pro. Vær velkommen DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke

Pro. Vær velkommen DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke Fredag 2. december 2011 kl. 20 Værket, Randers Lørdag 3. december 2011 kl. 15 Skagen Kirke Søndag 4. december 2011

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Fredag 4. august 2017 kl Garnisonskirken, København. FANTASTISKE STEMMER DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent

Fredag 4. august 2017 kl Garnisonskirken, København. FANTASTISKE STEMMER DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Fredag 4. august 2017 kl. 19.30 Garnisonskirken, København FANTASTISKE STEMMER DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Program DR Koncerthuset 2017/18 2 Fredag 4. august kl. 19.30 Garnisonskirken, København

Læs mere

Beethovens 9. symfoni

Beethovens 9. symfoni Beethovens 9. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR SymfoniOrkestret. Ved koncerten skal du høre en symfoni. Symfonien er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 19. december kl. 19.30 Fredag 20. december kl. 19.30 Koncerthuset, Koncertsalen

Koncerthuset Klassisk Sæson. Torsdag 19. december kl. 19.30 Fredag 20. december kl. 19.30 Koncerthuset, Koncertsalen 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 19. december kl. 19.30 Fredag 20. december kl. 19.30 Koncerthuset, Koncertsalen Messias DR VokalEnsemblet DR UnderholdningsOrkestret Dirigent: Marcus Creed Solister:

Læs mere

Pro. Jul fra hele verden. Dirigent: Henrik Goldschmidt Solister: Fatma Zidane, arabisk vokal Klaudia Kidon, sopran Adam Riis, tenor Emil Lykke, tenor

Pro. Jul fra hele verden. Dirigent: Henrik Goldschmidt Solister: Fatma Zidane, arabisk vokal Klaudia Kidon, sopran Adam Riis, tenor Emil Lykke, tenor 10 11 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 9. december 2010 kl. 19.30 Koncerthuset, Koncertsalen Lørdag 11. december 2010 kl. 15 Alsion, Sønderborg Jul fra hele verden DR VokalEnsemblet The Middle East

Læs mere

Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson w w w. e n s e m b l e t. d k

Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson w w w. e n s e m b l e t. d k Velkommen til Ensemble Storstrøms sæson 2019 2020. Sæsonens programmer viser bredden i ensemblets musikalske udtryk. Musikken udnytter alle farverne på ensemblets mangfoldige musikalske palet, og kommer

Læs mere

Globale englestemmer

Globale englestemmer Globale englestemmer Svulmende russisk musik står på programmet med Københavns Drengekor fredag den 12. november i Københavns Domkirke. Kgl. Operasanger, tenoren Gert Henning-Jensen synger Lenskys bøn

Læs mere

Claudia Splitt: Recycle 5. maj 2007

Claudia Splitt: Recycle 5. maj 2007 Claudia Splitt: Recycle 5. maj 2007 "Recycle" er en vandring ad eftertankens og følelsens veje. En aften med kærlighedssange, billeder og citater. (fra programmet) Kærlighedssange er banale, men så inderligt

Læs mere

Le Sacre du Printemps

Le Sacre du Printemps Le Sacre du Printemps m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Stravinskij Du skal arbejde med et musikværk, der hedder Le Sacre du Printemps. Navnet er fransk og betyder Forårets Helliggørelse en

Læs mere

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Skabelsen Skabelsen I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Skabelsen. Gennem musikken fortæller værket den kristne skabelsesberetning fra Bibelen. Musikken

Læs mere

SOMMERHØJSKOLE HVAD ER ÅND? JUNI 2019 TRINITATIS KIRKE

SOMMERHØJSKOLE HVAD ER ÅND? JUNI 2019 TRINITATIS KIRKE SOMMERHØJSKOLE HVAD ER ÅND? 7.-9. JUNI 2019 TRINITATIS KIRKE PINSEN 2019 Pinsen er åndens fest. Derfor spørger i vi i dette års sommerhøjskole: HVAD ER ÅND? Mange vil mene, at vi savner ånd og spiritualitet

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Pro gram. Tillykke, Per Nørgård, med de 80

Pro gram. Tillykke, Per Nørgård, med de 80 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Tirsdag 13. marts 2012 kl. 20 Dronningesalen, Den Sorte Diamant Tillykke, Per Nørgård, med de 80 Dirigent: Fredrik Malmberg Solist: Adam Riis, tenor, Stefan Östersjö,

Læs mere

NEUE TRÄUME Projektbeskrivelse. KONTAKT Julie Kunz Tlf: København

NEUE TRÄUME Projektbeskrivelse. KONTAKT Julie Kunz Tlf: København NEUE TRÄUME 15.01.2017 Projektbeskrivelse KONTAKT Julie Kunz julie_kunz@hotmail.com Tlf: +45 2030 2195 København Vision Det er alment kendt, at klassisk sang gennem historien har været noget, der hørte

Læs mere

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30

Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Tivolis Koncertsal 25. maj 19.30 Repertoire SAMUEL BARBER (1910-1981) Adagio for Strings FELIX MENDELSSOHN-BARTHOLDY (1809-1847) Klaverkoncert nr. 1 i G-mol, Op. 25 1. Molto allegro con fuoco 2. Andante

Læs mere

Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde august 2017

Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde august 2017 Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde 11.-13. august 2017 Tema Vendepunkt Musikere Soo-Jin Hong, violin (KR) (KR) (DK) (UA) (DE) (CZ/DK) (IT) Inger Dam Jensen, sopran (DK) (DK) (DK) (DK) Kunstnerisk

Læs mere

Mozarts symfoni nr. 34

Mozarts symfoni nr. 34 Mozarts symfoni nr. 34 På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Komponisten Mozart Du skal snart ind i Koncerthuset og opleve DR SymfoniOrkestret spille. Du skal høre orkestret spille en symfoni. Ved du,

Læs mere

Historien bag Papageno og Papagena

Historien bag Papageno og Papagena Papageno & Papagena Historien bag Papageno og Papagena Børneoperaen Papageno og Papagena er inspireret af Mozarts opera Tryllefløjten. Det er en meget gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse,

Læs mere

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014 Søndag den 25. august 2013 kl. 13.00 FDF Gladsaxe Brass Band Friluftskoncert foran Sognets Hus I tilfælde af dårligt vejr gennemføres koncerten i Sognets Hus FDF Gladsaxe Brass Band byder på en varieret

Læs mere

22. søndage efter trinitatis II I mandags døde Trille, 70 ernes store kvindekampsikon og folkemusiker. Hun har skrevet smukke, poetiske sange og lagt

22. søndage efter trinitatis II I mandags døde Trille, 70 ernes store kvindekampsikon og folkemusiker. Hun har skrevet smukke, poetiske sange og lagt 22. søndage efter trinitatis II I mandags døde Trille, 70 ernes store kvindekampsikon og folkemusiker. Hun har skrevet smukke, poetiske sange og lagt stemme til både kærlighed, kamp og glæde. Og mon ikke

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Musikalsk billedfortælling

Musikalsk billedfortælling B H Musikalsk Følg med os ind i komponisternes verden til de steder, de udfoldede deres geni. Mens billeder ruller over lærredet, fortæller vi medrivende og humoristisk om deres liv og spiller deres musik

Læs mere

HUMAN CHAIN. Projektbeskrivelse: Koncert med Hans-Erik Philips nyskrevne sangcyklus, HUMAN CHAIN

HUMAN CHAIN. Projektbeskrivelse: Koncert med Hans-Erik Philips nyskrevne sangcyklus, HUMAN CHAIN Projektbeskrivelse: Koncert med Hans-Erik Philips nyskrevne sangcyklus, HUMAN CHAIN Torsdag, d. 2. juni 2016, kl. 20, Sct. Mariæ Kirke, Helsingør HUMAN CHAIN Sangcyklus for solosopran, trompet, cello,

Læs mere

Arrangementer Efteråret 2015

Arrangementer Efteråret 2015 Arrangementer Efteråret 2015 Allerslev og Jungshoved kirker Efterårets tema: Carl Nielsen: 1865-1931 Som bekendt er det i år 150 år siden, at Carl Nielsen blev født. Vi synes, at dette jubilæum er værd

Læs mere

Grafisk design. Den Fynske Opera, forestilling

Grafisk design. Den Fynske Opera, forestilling Grafisk design Den Fynske Opera, forestilling KUNDE DEN FYNSKE OPERA Opgave: Hæfte og plakater af forestilling Opgaven indeholder: Kreativ opsætning Billeder Design linje Den Fynske Opera får lavet plakater

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

Sønderjyllands Symfoniorkester

Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester Tema 2018 : t r a z o M e k s i g a M Et musikforløb for 4. klasser Forældremateriale 1 Indhold Kære forældre... Brev uddelt på skolerne... Om skolekoncerterne... Børn og

Læs mere

Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:)

Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:) Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:) Tirsdag 6/2 kl. 19.30 Koncert med Mark Solborg trio Guitaristen Mark Solborg, saxofonisten Anders Banke og trommeslageren Bjørn

Læs mere

Morgensang i Vejen Kirke,

Morgensang i Vejen Kirke, Morgensang i Vejen Kirke, fredag d. 29. januar, kl. 9.00 Hermed links til salmetekster og inspirationsmateriale/idéer til arbejdet med salmerne. Materialet består af: 1) Salmeteksterne dels på papir dels

Læs mere

5. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 8. juli 2012 kl Salmer: 743/434/318/54//322/345 Uddelingssalme: 327

5. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 8. juli 2012 kl Salmer: 743/434/318/54//322/345 Uddelingssalme: 327 1 5. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 8. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 743/434/318/54//322/345 Uddelingssalme: 327 Åbningshilsen Det har været en særlig uge, i aftes frydede alle sportselskere

Læs mere

En aften i Hollywood

En aften i Hollywood En aften i Hollywood På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Med musikken ind i filmens verden Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Sammen med orkestret skal vi på en tur ind i filmens verden.

Læs mere

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Uge 38 2015 Kl. 08.00-14.00 Mandag 14.09.15, Læringsforløb 8 Kl. 08.00-10.00 Kl. 08.00-12.00 Tirsdag 15.09.15,, Onsdag 16.09.15, Byrådssalen

Læs mere

Salmer: 17.1-8, (Dåb 448), 59, 582, 438, 477, 17.9-12 Tekster: 1 Mos 1,27-31, Hebr 5,1-10, Mark 9,14-29

Salmer: 17.1-8, (Dåb 448), 59, 582, 438, 477, 17.9-12 Tekster: 1 Mos 1,27-31, Hebr 5,1-10, Mark 9,14-29 Salmer: 17.1-8, (Dåb 448), 59, 582, 438, 477, 17.9-12 Tekster: 1 Mos 1,27-31, Hebr 5,1-10, Mark 9,14-29 Jeg synes der er to spørgsmål, der uvægerligt melder sig i forbindelse med evangeliet, vi lige har

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Søndag 20. november kl Christians Kirke. Tusmørkestemninger. DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Søndag 20. november kl Christians Kirke. Tusmørkestemninger. DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed. 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Søndag 20. november kl. 16.00 Christians Kirke Tusmørkestemninger DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed Pro Program Koncerthuset 2008/09 2011/12 2 TUSMØRKESTEMNINGER

Læs mere

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET DR Koncerthuset i DR Byen har vundet stor international anerkendelse og mange priser for både arkitektur og akustik. Koncerthuset afvikler årligt flere end 250 koncert- og tv-produktioner

Læs mere

Musikforløb for 4. klasse

Musikforløb for 4. klasse Sønderjyllands Symfoniorkester Musikforløb for 4. klasse TEMA 2019: Carl Nielsen eller... LÆRERMATERIALE Carl Nielsen-illustrationer tegnet af Kasper Lundsfryd KÆRE LÆRERE Nu er det snart tid til, at vi

Læs mere

Søndag 15. januar 2017 kl Glyptotekets Festsal. JUBILÆUMSKONCERT KÆRLIGHEDEN OG TROEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent

Søndag 15. januar 2017 kl Glyptotekets Festsal. JUBILÆUMSKONCERT KÆRLIGHEDEN OG TROEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Søndag 15. januar 2017 kl. 16.00 Glyptotekets Festsal JUBILÆUMSKONCERT KÆRLIGHEDEN OG TROEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Program DR Koncerthuset 2016/17 2 Søndag 15. januar kl. 16 Glyptotekets

Læs mere

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger C a r l N i e l s e n E d v a r d G r i e g J e a n S i be l i u s Nordiske fortællinger m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Nordiske fortællinger I dette hæfte skal du arbejde med tre nordiske

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 02. dec 2011. Uge 49, mandag 05. dec 2011 09/12/2011 14:11. 21:25 Horisont: Sovjetunionen 20 år efter Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget fredag 02. dec 2011. Uge 49, mandag 05. dec 2011 09/12/2011 14:11. 21:25 Horisont: Sovjetunionen 20 år efter Ny tekst Side 1 Uge 49, mandag 05. dec 2011 21:25 Horisont: Sovjetunionen 20 år efter Ny tekst Det er 20 år siden Sovjetunionen brød sammen. Horisont er taget til Rusland for at se, hvor langt landet har flyttet

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 1,19-28 1 4.søndag i advent I. Sct. Pauls kirke 18. december 2016 kl. 10.00. Salmer: 90/gloria og 80/76,v.1-2/91//86/439/71/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /93. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens

Læs mere

Påskemorgen. Liturgi. Velkommen og intro... *** Markus 16: 1-3. Der er nu tid til stilhed og bøn til det tidspunkt, hvor solen står op...

Påskemorgen. Liturgi. Velkommen og intro... *** Markus 16: 1-3. Der er nu tid til stilhed og bøn til det tidspunkt, hvor solen står op... Påskemorgen Liturgi Velkommen og intro... *** Markus 16: 1-3 Der er nu tid til stilhed og bøn til det tidspunkt, hvor solen står op... STILHED Jesus Kristus er verdens lys *Et lys som intet mørke kan udslukke

Læs mere

I 1945 begyndte hun at oversætte børnebøger, siden voksenlitteratur og havde en meget produktiv karriere som oversætter, forfatter og digter.

I 1945 begyndte hun at oversætte børnebøger, siden voksenlitteratur og havde en meget produktiv karriere som oversætter, forfatter og digter. Måne og sol 1 Måne og sol, vand, luft og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans, 2. Jesus, Guds søn levede her og døde for os, lever i dag, ja, han er her, ja, han er her,

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Eroica m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Beethoven I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Eroica. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikværket Eroica er skrevet

Læs mere

SANGE FRA EN Ø DR VokalEnsemblet Musikere fra DR SymfoniOrkestret Marcus Creed, dirigent. Lørdag 29. april 2017 kl

SANGE FRA EN Ø DR VokalEnsemblet Musikere fra DR SymfoniOrkestret Marcus Creed, dirigent. Lørdag 29. april 2017 kl Dronningesalen, Den Sorte Diamant Lørdag 29. april 2017 kl. 17.00 Lørdag 29. april 2017 kl. 17.00 SANGE FRA EN Ø Musikere fra DR SymfoniOrkestret Marcus Creed, dirigent Program DR Koncerthuset 2016/17

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Musik. Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Musikfagets overordnede formål: At eleverne udvikler deres evne til at opleve musik og til at udtrykke sig i og om musik. Desuden skal undervisningen give eleverne forudsætninger for aktiv deltagelse i

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev december 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev december 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev december 2017 Dette års juleshow var et samarbejde mellem band og kompagni, så der var fyldt godt op på gulvet med både gaver, juletræer, juletravlhed,

Læs mere

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO 28. SEPTEMBER - 1. OKTOBER 2017 - En del af kulturby Aarhus 2017 Festivaldirektør Janne Thomsen Holstebro Gågade PAKKEPRIS FOR 2 DKK 4800,- Pris per person. DKK 2400,-Prisen

Læs mere

Så kom solen til Søften. Hanne Johnsen Område: Hinnerup

Så kom solen til Søften. Hanne Johnsen Område: Hinnerup Hanne Johnsen Område: Hinnerup Profil: Jeg er ny i Hinnerup - og glæder mig til at høre og skrive om hverdagen her. Jeg har job i en fagforening. Jeg er glad for min cykel, vild med musik og politik -

Læs mere

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl

KONCERTER. Thisted Kirke sommer Nordisk, tysk og engelsk musik. Entré: 100,Torsdag 27. juni kl Søndag 16. juni kl. 15.00 Sommerkoncert med Thisted Kirkes Drenge-Mandskor. Traditionen tro indledes kirkens sommerkoncerter med kirkens eget kor akkompagneret af Svend Ole Kombak. Nordisk, tysk og engelsk

Læs mere

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE Tirsdag d. 29. august kl. 19.30 i Kirkeladen Ølsmagning og bordtaler ved bryggeren og præsten! Brygger

Læs mere

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv,

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv, 2.s.e.Helligtrekonger, den 14. januar 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10.- Tekster: 2.Mosebog 33,18-23; Johs. 2,1-11: Salmer: 403-434-22-447-315/319-475 P.H. Bartolin - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

NYE VEJE FOR FESTIVALEN

NYE VEJE FOR FESTIVALEN NYE VEJE FOR FESTIVALEN Aarhus Jazz Festival 2015 vil vanen tro præsentere et varieret program af høj kvalitet, med både store internationale, europæiske, danske og nordiske orkestre. Ambitionen er at

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014

Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014 Vær med til at markere Jammerbugt Kommune som Spil Dansk kommune 2014 Koncertoplevelse - og fællessang i spil dansk ugen 27.okt.-31.okt.2014 Giv jeres omgivelser og personale en uventet og enestående musikoplevelse.

Læs mere

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte

2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE. Yahya Hassans Digte 2015> 2016 REPREMIERE 20. AUGUST 2015>LILLE SCENE Yahya Hassans Digte YAHYA HASSANS DIGTE Iscenesættelse Minna Johannesson Scenografi Eilev Skinnarmo Musikere Jens Hellemann, Peter Hellemann og Christian

Læs mere

MUSIKOPLEVELSE LÆRER

MUSIKOPLEVELSE LÆRER MUSIKOPLEVELSE LÆRER OM ELEVOPGAVEN Eleverne skal give udtryk for deres oplevelse af sangen ved sammen at finde det stemningsbillede, som de synes passer til sangen. Sådan bliver de fortrolige med sangen,

Læs mere

70 ÅRS 11. marts 2017

70 ÅRS 11. marts 2017 70 ÅRS JUBILÆUM 11. marts 2017 PROGRAM FOR FESTLIGHEDERNE Kl. 16.30 FDF Grenaa s Brassband under ledelse af dirigent Peter Præstholm byder alle gæster musikalsk velkommen. Kl. 17.00 Morten Skovmand Fernisering

Læs mere

Torsdag 12. oktober 2017 kl Lørdag 14. oktober 2017 kl

Torsdag 12. oktober 2017 kl Lørdag 14. oktober 2017 kl Torsdag 12. oktober 2017 kl. 20.00 Lørdag 14. oktober 2017 kl. 20.00 I KÆRLIGHEDENS TEGN FILMSPECIAL DR VokalEnsemblet Janne Fredens, cello Anders Banke, saxofon/klarinet Søren Rastogi, musikalsk ledelse

Læs mere

studie Studie Treenigheden

studie Studie Treenigheden studie Studie X 2 Treenigheden 14 Åbningshistorie Et amerikansk blad om skateboarding stillede nogle kendte skateboardere spørgsmålet: Tror du på Gud? Her er nogle af svarene: Ikke i den traditionelle

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

DIGTNINGE OM DANMARK 1940. Et Udvalg, samlet og udgivet af GUSTAV ALBECK NYT NORDISK FORLAG. ARNOLD BUSCK KJØBENHAVN MCMXLI

DIGTNINGE OM DANMARK 1940. Et Udvalg, samlet og udgivet af GUSTAV ALBECK NYT NORDISK FORLAG. ARNOLD BUSCK KJØBENHAVN MCMXLI DIGTNINGE OM DANMARK 1940 Et Udvalg, samlet og udgivet af GUSTAV ALBECK NYT NORDISK FORLAG. ARNOLD BUSCK KJØBENHAVN MCMXLI INDHOLDSFORTEGNELSE I. PAA AARETS TÆRSKEL AXEL JUEL: HVAD EVNER ORD? Skrevet til

Læs mere

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 KorProjekt 2017 er et landsdækkende korstævne for musikskoleelever i alderen 12-20 år, hvor unge sangere fra alle landets musikskoler kan mødes omkring kormusikken i

Læs mere

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke Koncertprogram 1 Efterår 2015 og forår 2016 Fløng Kirke 2 Friluftskoncert Søndag den 30. august 2014 kl. 13.00 CARION Dóra Seres, fløjte Egils Upatnieks, obo Egīls Šēfers, klarinet David M.A.P. Palmquist,

Læs mere

Prædiken tl konfrmaton Bededag den 1. maj 2015. Skrøbelige lerkrukker. Salmer: 754 260 192 // 369 752 v.4-5 11

Prædiken tl konfrmaton Bededag den 1. maj 2015. Skrøbelige lerkrukker. Salmer: 754 260 192 // 369 752 v.4-5 11 Prædiken tl konfrmaton Bededag den 1. maj 2015 Skrøbelige lerkrukker Salmer: 754 260 192 // 369 752 v.4-5 11 Læsninger: Rom. 12,9-17, 2. Kor. 4,6-7 og Luk. 18,9-14 Kære konfrmander. Det er i dag jeres

Læs mere

RESULTAT FRA JAGTFELTSKYDNING I NORDSKOV PÅ FYNSHOVED LØRDAG DEN 2. SEPTEMBER 2017

RESULTAT FRA JAGTFELTSKYDNING I NORDSKOV PÅ FYNSHOVED LØRDAG DEN 2. SEPTEMBER 2017 RESULTAT FRA JAGTFELTSKYDNING I NORDSKOV PÅ FYNSHOVED LØRDAG DEN 2. SEPTEMBER 2017 RESULTAT FOR JÆGERKLASSE: Skytte Point Placering Jakob Christensen 417 1 Jesper Madsen 415 2 Kristian Lassen 414* Bo Bundsbæk

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere