AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, november

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, november"

Transkript

1 Møde den: , kl byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, november REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Leonardo Cecchini (Suppleant for Tysk og Romansk), Inger Schoonderbeek Hansen, Unni From, Jody Pennington, Claus Bossen, Mads Rosendahl Thomsen, Emma Mathilde Krog (stud.rep. Nordisk), Michael Nielsen (stud. rep. Medier og Journalistisk), Marie Søndergaard (stud. rep. Informationsvidenskab og Digital design), Mads Led Behrends (stud. Rep Kunsthistorie og Æstetik og kultur)anna Emilie Groth (stud. rep. Musikvidenskab og Dramaturgi), Sofie Simone Overgaard (stud. rep. Engelsk), Peter Andreas Bergquist Heuch (stud. rep Tysk og romanske sprog), Søren Sandager Sørensen (stud. rep/suppleant. SEMLING), Sarah Kidmose Hansen (observatør Littret), Kasper Lie (Studienævnssekretær), Jannie Laigaard (VEST), Ken Henriksen (observatør), Hanne Johansen (observatør), Leonardo fra TYSK Romansk) Fraværende: Ken Henriksen (Studieleder/observatør) 1. Godkendelse af dagsorden og referat 2. Overgangsordninger i forbindelse med tildeling af ekstra eksamensforsøg 3. Indkomne sager eksamensforsøg til Mundtlig kommunikation, Skriftlig kommunikation II og Kultur og samfund II eksamensforsøg til Moderne Sprogbeskrivelse eksamensforsøg til Specialet (Sagen udgår) eksamensforsøg til Valgfag ph.d.-studernede erfaringer med studieforløb 5. Offentlig adgang til undervisningen 6. Diskussion af Praktiktraditioner 8. Studieordninger 8.1 Engelsk 8.2 Cand.Public. 8.3 Videnskabsteori og didaktik 9. Studium Generale 10. Plan for Studienævnets møderække, F Orientering Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Kasper Lie Dato: 13. november 2013 Ref: KL Side 1/14 Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Aarhus Universitet Tåsingegade Aarhus C Tlf.: Fax: hum@au.dk

2 11.1 Nyt fra Forretningsudvalget 11.2 Opfølgning af indstillinger til Institutlederen 11.3 Etablering af Styrelsen for Videregående Uddannelser Side 2/ Eventuelt 12.1 Lægeerklæringer 12.2 Information i forhold til Fremdriftsreformen 12.3 Overdragelse af næstformandsposten 1. Godkendelse af dagsorden og referat Nævnet godkender dagsorden Nævnet godkender referat fra Studienævnsmødet d. 23. oktober og henstiller til, at der fremover angives skribent/afsender og dato på sagsfremstillinger m.m. der fremsendes til Studienævnet. 2. Overgangsordninger i forbindelse med tildeling af ekstra eksamensforsøg Nævnet nedsatte den 23. oktober et underudvalg for at formulere en overgangsordning i forbindelse med tildeling af ekstra eksamensforsøg. Diskussion af den foreslåede overgangsordning: Nævnet spørger til hvorfor overgangsordningen løber til 1. marts 2014? Denne dato er valgt da vintereksamen 2013/14 i al overvejende grad er overstået 1. marts. Sideløbende med overgangsordingen sker der en øget information til de studerende. Denne information gør det klart, at der kun er tre eksamensforsøg pr. eksamen og tildelingen af ekstra forsøg kræver usædvanlige forhold. AU Kommunikation og VEST er involveret i, at få informationen ud til de studerende. BBS information bruges som forbillede. Det er problematisk, at fagligheder der tidligere har haft en stram praksis (fra de tidligere studienævn) nu skal efterleve en mindre stram praksis i en overgangsperiode. Da der er tale om en varsling skal overgangsordningen offentliggøres. Et nævnsmedlem understreget at Nævnet dermed offentliggør, at det ikke ønsker at overholde eksamensbekendtgørelsen frem til 1. marts, Ordet normalisering optræder to gange i det stillede forslag. Nævnet ønsker, at ordet rettes til opstrammes. Der er en grundlæggende uenighed i Nævnet om det ønskværdige i en overgangsordning. Overgangsordningen går til afstemning.

3 Kan Nævnet tiltræde den foreslåede overgangsordning hvor ordet normalisering er ændret til opstramning? Side 3/14 Der er 14 stemmeberettigede. Der var tvivl om Leonardo Cecchini (suppleant for Sven Halse) var stemmeberettiget. Leonardo er ifølge Valgsekretariatet stemmeberettiget og derfor indgår hans stemme i de følgende afstemninger. Ja: 11/Nej: 3 Studienævnet ved Institut for Æstetik og Kommunikation vedtager overgangsordning med følgende ordlyd: Studienævnet ved Institut for Æstetik og Kommunikation tiltræder en overgangsordning i forbindelse med opstramning af praksis for tildeling af ekstra eksamensforsøg. Studienævnet viderefører den praksis der gjaldt før 12. juni 2013 frem til 1. marts Nævnet begrunder overgangsordningen med, at Nævnet ikke i tilstrækkelig grad har informeret om den praksisændring der blev vedtaget på Studienævnsmødet d. 12. juni Fra og med 1. marts 2014 opstrammes Studienævnets praksis således at den lever op til Eksamensbekendtgørelsens krav om usædvanlige forhold i forbindelse med tildelingen af ekstra eksamensforsøg. (Eksamensbekendtgørelsen 13. Stk. 2. Den studerende har 3 prøveforsøg til at bestå en prøve m.v., jf. dog 15. Universitetet kan tillade yderligere forsøg, hvis der foreligger usædvanlige forhold. I vurderingen af om der foreligger usædvanlige forhold, kan spørgsmålet om studieegnethed ikke indgå.) Den ovenstående overgangsordning er i perioden offentliggjort på Studienævnets hjemmeside: 3. Indkomne sager eksamensforsøg til Mundtlig kommunikation, Skriftlig kommunikation II og Kultur og samfund II Studienævnet behandler dispensationsansøgning vedrørende tre 4. eksamensforsøg til hhv. Mundtlig kommunikation, Skriftlig kommunikation II og Kultur og samfund II på Bacheloruddannelsen i Tysk Sprog, litteratur og kommunikation, Nævnet diskuterer om den private sprogrejse der indgår i sagen kan begrunde tildelingen af ekstra eksamensforsøg. Denne sprogrejse har betydning for to af de tre eksaminer. Nævnet opsplitter afgørelsen i to dele, en afstemning vedr. eksaminerne hvor sprogrejsen har betydning og en afstemning om den eksamen hvor sprogrejsen ikke har betydning:

4 Sagen går til afstemning: Side 4/14 Ønsker Nævnet at tildele to 4. eksamensforsøg til de eksaminer der er berørt af sprogrejsen, dvs. Mundtlig kommunikation og Kultur og Samfund II: Ja: 9/Nej: 4 Studienævnet imødekommer ønsket om 4. eksamensforsøg til eksaminerne i Mundtlig kommunikation og Kultur og Samfund II. Nævnet omvurderer dermed sprogrejsens betydning i forhold til en tidligere beslutning fra den Her fik den studerende afslag på, at få udsat de to ordinære eksaminer fra maj/juni 2013 til august Begrundelsen dengang var, at Nævnet fandt at sprogrejsen blev foretaget i privat regi og dermed ikke kunne begrunde en dispensation fra eksamensplanen. Konsekvensen var, at den studerende udeblev fra de to ordinære eksaminer. Nævnet finder nu, at tilskyndelsen fra en underviser til sprogrejsen kan betragtes som forhold der kan begrunde en tildeling af et 4. eksamensforsøg. Ønsker Nævnet at tildele et 4. eksamensforsøg til eksamen i Skriftlig kommunikation II: Ja: 1/Nej: 9 Der ses ikke at der foreligger usædvanlige forhold da sprogrejsen ikke har haft direkte indvirkning på de tre eksamensforsøg. Den studerende får derfor ikke tildelt et 4. eksamensforsøg i forhold til eksamen i Skriftlig Kommunikation II. Da en dispensation til genindskrivning forudsætter en tildeling af alle tre 4. eksamensforsøg tildeler Nævnet ikke en dispensation til genindskrivning eksamensforsøg til Moderne Sprogbeskrivelse Studienævnet behandler dispensationsansøgning vedrørende 4. eksamensforsøg til Moderne Sprogbeskrivelse på Bacheloruddannelsen i Tysk sprog, litteratur og kommunikation, 2010 samt dispensation til genindskrivning på Bacheloruddannelsen i Tysk sprog, litteratur og kommunikation. Nævnet diskuterer de begrundelser som fremføres i ansøgningen samt diskutere dokumentationskravet til dødsfald i familien og hvilke hensyn der kan tages i den sammenhæng. Sagen går til afstemning:

5 Ønsker Nævnet at tildele et 4. eksamensforsøg på baggrund af omstændighederne omkring afviklingen af 1. eksamensforsøg: Side 5/14 Ja: 12/Nej: 1 Nævnet begrunder tildelingen med sammenfaldet af de omstændigheder der gør sig gældende omkring første eksamensforsøg, dvs. udokumenteret depression afstedkommet af begge bedstefædres død, presset studieprogram samt kæresteproblemer. Nævnet giver ligeledes en dispensation til genindskrivning eksamensforsøg til Specialet (Sagen udgår) Forretningsudvalget beder Studienævnet træffe afgørelse i en sag vedrørende 4. eksamensforsøg i Specialet på Kandidatuddannelsen i Spansk, Sagen udgår efter aftale med den studerende. Den studerende fremsender ny ansøgning på et senere tidspunkt eksamensforsøg til Valgfag 2 Forretningsudvalget beder Studienævnet træffe afgørelse i en sag der tidligere har været forelagt Studienævnet d Ansøgningen vedrører 4. eksamensforsøg i Valgfag 2 på Bacheloruddannelsen i Engelsk, Den studerende har meddelt, at den i ansøgningen omtalte sygdom ikke har haft betydning i forhold til de brugte eksamensforsøg. Nævnet fastholder derfor afgørelsen fra Studienævnsmødet d Den studerende får ikke tildelt et 4. eksamensforsøg ph.d.-studernede erfaringer med studieforløb Nævnet har ansvar for, at kvalitetssikre 4+4-ph.d.-studerendes studieforløb og skal derfor forholde sig til eventuelle udfordringer i de to første år af ph.d.- studerndes studieforløbet. I december kommer der en generel AU-undersøgelse af ph.d.-studerendes trivsel, men Nævnet ønsker også, at diskuterer de ph.d.-studerendes forhold på egen hånd. Det er bl.a. ønsket at kunne erfaringsdele på tværs af faglighederne. Nævnets diskussion af de to første år af forløbene, dvs. de år som Studienævnet har et ansvar for: Ph.d.-studerende er meget forskellige. Der er eksempler på succesfulde forløb, men også på studerende der føler, at de er kommet for tidligt i gang. Dette kommer bl.a. en del studerende oplever det som problematisk, at være delt mellem en forskerskole og et fag.

6 De studerende må ikke stresses mere end de er i øjeblikket med hensyn til ekstra krav om undervisning m.m. Der er heldigvis indgået en aftale der giver disse studerende mere tid til pædagogik. AU og Forskerskolerne skal garantere en erhvervsvejledning mht. karriereforløb uden for Universitetet da der ikke er nok forskerstillinger til alle ph.d ere. Det kan evt. varetages af AU-karriere. VEST oplyser, at AU-Karriere allerede har igangsat en Ph.d.-karrierevejledning der varetages af Vibeke Bro. Der er et internationaliseringsproblem i forhold til ph.d.-stillingerne. Udenlandske studerende forstår ikke programmerne. Der er derfor næsten ingen kvalificerede udenlandske ansøgere til alt imens der er mange internationale ansøgere til de traditionelle ph.d.-stillinger. Der er problemer i ph.d.-administrationen og de studerende føler ikke, at de får en optimal administrativ støtte. Der efterspørges en Profil i kandidatuddannelsernes 3. semester som kan være attraktiv for de ph.d.-studernede. Denne profil findes allerede under betegnelsen Analyse og Konsulent-profil. Der er gode erfaringer med at lade ph.d.-studrende være instruktorer i første del af studiet og stå for regulær undervisning i sidste del, evt. sammen med seniorforskere. Enkelte UFU ere har gode erfaringer med, at have ph.d.-studernede som medlem. Side 6/14 Studienævnssekretæren rundsender overvejelser om, hvorledes det Projektorienterede forløb i Kandidatuddannelsernes 3. semester kan gøres attraktivt for ph.d.- studernede. 5. Offentlig adgang til undervisningen Nævnet diskuterer efter opfordring fra et nævnsmedlem offentlig adgang til undervisningen. Hverken Universitetsloven eller AU s vedtægter opstiller regler på området og Nævnets diskussion skal derfor afklare, om der er behov for en politik samt om Nævnet evt. kan udforme en henstilling/et forslag til Studielederen om en IÆKpolitik om offentlig adgang til undervisningen. Uddannelsesjuridisk services vurderer, at traditionelle forelæsninger er offentlige mens de forskellige former for holdundervisning ikke er offentlige. Et nævnsmedlem gør opmærksom på, at i forbindelse med lydoptagelser, er det den enkelte underviser der ejer undervisningen og derfor skal give tilladelse til lydoptagelser. Dette kan muligvis danne en parallel til diskussionen af offentlighed i undervisningen. Undervisere oplever, at folk følger undervisningen, men ikke deltager i de undervisningsaktiviteter som kræver en mere aktiv og engageret deltagelse. Dette kan virke uhensigtsmæssigt i forhold til den enkelte undervisers pædagogiske metode. Man ønsker derfor at kunne pege på en formuleret politik på området således det ikke bliver underviserens ord mod den ikke-ønskede deltagers.

7 Der foreslås en model hvor skal underviseren give tilladelse til, at studerende der ikke er undervisningstilmeldte må følge undervisningen. Dvs. der skal foreligge en forudgående (skriftlig) tilladelse fra underviseren hvis en studerende der ikke er undervisningstilmeldt må følge kurset. Dermed er al holdundervisning i udgangspunktet ikke offentligt. Enkelte nævnsmedlemmer fastholder at universitetsundervisning i princippet bør være offentlig. Side 7/14 Formanden skriver to forslag til en IÆK-politik. Et forslag hvor den interesserede offentlighed skal indhente tilladelse fra underviseren for, at deltage i undervisningen samt et forslag hvor der ikke skal indhentes tilladelse på forhånd, men hvor afvisning kan på baggrund af praktiske forhold såsom pladsmangel m.m. Disse forslag forelægges Studienævnet på decembermødet. 6. Diskussion af Nævnet diskuterer følgende udtalelse fra Digital Design og Informationsvidenskabs UFU: Uden i øvrigt at tage stilling til /Timetællings initiativet på Arts, vil UFU for DD og INF gerne tage flg. problemstilling, som synes specielt problematisk, op: Vejledning og feedback. Det forlyder, at vejledning indgår i opgørelse af den tid studerende modtager undervisning som 1-1 (d.v.s. ½ times vejledning af en gruppe = ½ time i den enkelte studerende skema). Der er fra studerendes side stort ønske om vejledning og feedback. Fagligt er vejledning og feedback er et essentielt element i undervisning og læringsudbyttet stort. Vejledning og feedback af enkelte studerende eller i mindre grupper kræver sammenlignet med forelæsning eller holdvejledning store ressourcer. Med krav om øget afholdelse af kontakt- undervisning for studerende kan vi frygte, at det vil være nødvendigt at nedprioritere vejledning og feedback i værste fald at vejledning og feedback bortfalder. Dette kan imødegås ved tildeling af øgede øremærkede ressourcer til sikring af vejledning og feedback, eller ved faktorering således at det kan indgå med større vægt i timetællingen. Det synes afgørende at sikre, at ikke fører til at vejledning og feedback erstattes af forelæsning for storhold. Nævnet tilslutter sig udtalelsen og ovenstående udtalelse er på vegne af Studienævnet fremsend til Studieleder Ken Henriksen d. 14. november 2013 med ønske om, at studielederen bringer udtalelsen videre til rette instans. Nævnet diskuterer hvilke muligheder der er for at øge undervisningstiden. Nævnet ønsker især at høre studenterrepræsentanternes ønsker og erfaringer: Aktiv deltagelse og øget læring opnås bedst gennem regulære konfrontationstimer med tovejskommunikation mellem underviser og studerende. Dette kan ikke

8 realiseres på større hold. De studerendes erfaringer siger, at hold over 20 forringer muligheden for tovejskommunikation. Der kan også tænkes seminarundervisning hvor der i løbet af undervisningen nedsættes mindre grupper der kan arbejde med emner fra undervisningen. Der kan nedsættes skrivegrupper hvor studerende kan give konstruktiv feedback og hvor underviseren virker som facilitator. Undervisningen på Dramaturgi og Musik drager nytte af den umiddelbare sammenhæng mellem teori og praksis der er allerede mange forskellige undervisningsformer der giver rig mulighed for forskellige refleksionslag. Praksisprojekter hvor teorien skal sættes i spil giver mest læring. Flere timer vil ikke nødvendigvis give bedre læring hvis timerne bruges på forelæsninger. Der er mange uddannelser der allerede lever op til kravene på den meget undervisning. Enkelte fagligheder har kurser der giver for meget arbejde til de studerende. Kombinationen af engagerede undervisere, meget praktisk arbejde og som følge heraf engagerede studerende kan let sprænge tidsrammen for et 10 ECTS kursus. Denne problematik skal også adresseres i forhold til Man kan omtænke eksaminerne således de i højere grad benytter portfolioformatet, dvs. løbende afleveringer henover semesteret der integreres i den løbende undervisning. På den måde flyttes der timer fra eksamensafviklingen til den regulære undervisning. Dette kræver dog en øget koordinering mellem de studerendes øvrige kurser. Der kan udvikle sig en tendens hvor studerendes opmærksomhed fortoner sig i forhold til undervisningen i andre kurser når enkelte kurser i perioder har intensiveret portfolio-arbejdet. Side 8/14 7. Praktiktraditioner Nævnet ønsker et overblik over praktiktraditioner og erfaringer fra de forskellige fagligheder. Praktikken på IÆK har to hovedformer: Fagspecifik praktik, eks. lingvistikstuderende der i praktikken arbejder som lingvistikkere Produktorienteret praktik, den studerende producerer viden i den sammenhæng som udgør praktikken De studerende er tilfredse med Kasernefagens tilgang til praktikken. Her bliver de studerende taget alvorligt når de kommer ud i virkeligheden og de studerende ser det som en fordel at de selv har ansvar fore deres praktikforløb i forhold til praktikaftagerne. Der er ligeledes en tilfredshed med det tilknyttede kursus Kultur og organisationsanalyse hvor erfaringerne fra praktikken omsættes til organisationsanalyser. Teori skal appliceres på praktikken, men der er rum til, at dette sker i drøftelse med andre studerende.

9 Musik arbejder med 20 ECTS projektorienteret forløb i forbindelse med deres revision af deres B-linje: På den kommende B-linje på Musik ligger der 20 ECTS profilering og 10 ECTS kernefaglighed. Den nuværende udgave af projektorienteret forløb er på 30 ECTS og inkludere Organisationsanalyse. Det betyder at B-linjestuderende ikke kan komme i projektorienteret forløb i den nuværende form da de kun har 20 ECTS til rådighed. Det vil dog være muligt at komme i Undervisningspraktik i Underviserprofilen. Musik ønsker at frigive de 10 ECTS organisationsanalyse så de studerende i stedet kan vælge et valgfag. Det giver ifølge Musik faglig mening da det ikke altid er Organisationsanalyse der giver bedst mening i forhold til et Projektorienteret forløb. Det projektorienterede forløb bliver med andre ord på 20 ECTS og kan dermed tages af B- linjefolket. Studieadministrationen er i færd med at afklare om den foreslåede ændring af det Projektorienterede forløb til 20 ECTS er i overensstemmelse med Dekanatets ønsker med Profileringssemesteret. Side 9/14 Aftagerne er glade for at få en kontakt til de næsten færdige kandidater og måske fungerer praktikken for godt. De studerende får arbejde direkte forlængelse af praktikken og skriver derfor ikke specialet. Det skal også ses i forhold til Fremdriftsreformen. Praktikaftalerne skal sikre, at de studerende ikke fortsætter deres praktik i for lang tid således de ikke får skrevet deres rapport (og speciale). Nævnet henstiller til, at man i forbindelse med Studieordningsændringer sikre, at der ikke er mulighed for lange praktikforløb, dvs. aftagerne skal ikke kunne forvente, at de studerende kan være i praktik i 5-6 måneder. Der efterspørges en afklaring af praktikkoordinatorerne på de enkelte fagligheder vil Studielederen gøre noget for at servicerer processen? Nævnet ønsker, at der udarbejdes retningslinjer for praktikrapporter såvel som vejeledernes rolle samt en generel oprydning på hjemmesiderne vedr. praktik og Projektorienteret forløb. Hanne Johansen tager sig af denne opgave. 8. Studieordninger Nævnet behandler de studieordningsændringer der er indkommet forud for november måneds Studienævnsmøde. 8.1 Engelsk Kommentarer til studieordningsændringsforslag fra Engelsk: Det er et ufærdigt forslag. Der mangler beskrivelser og der spørges til konstruktionen med ECTS-kurser: Denne konstruktion skyldes at Gymnasierne efterspørger en sprogfærdighedskarakter. Denne gives i forbindelse med eksaminationen i en anden disciplin. Sprogfærdigheden udgør de 5 ECTS, men afløses ved samme eksamen.

10 Der er en række kurser som er meget indforståede. Der kræves en indsigt i den pågældende faglighed for, at kunne forstå hvad disciplinen betyder. Uddannelsesleder Claus Bossens skriftlige feedback er efterfølgende rundsendt til hele Nævnet. Side 10/ Cand.Public. Kommentar til studieordningsændringsforslag fra Cand.public. Der spørges til kravet fast E-læringsplatform: Den faste E-læringsplatform er en nødvendighed. Den udgør et samlingspunkt for uddannelsen da de studerende i perioder er engageret udenfor Universitetet. 8.3 Videnskabsteori og didaktik Der er udviklet et nyt fælles forløb i forbindelse med Videnskabsteori og didaktik, det 15 ECTS kursus på Kandidattilvalg med rammeudvidelse. Ændringen gælder for følgende Kandidattilvalg: Billedkunst og visuel kultur, 2011 Dramaturgi, 2012 Engelsk, 2011 Film og tv, 2011 Fransk, 2013 Italiensk, 2013 Musikvidenskab, 2011 Retorik, 2013 Spansk, 2013 Tysk, 2013 Nordisk sprog og litteratur, 2011 Nævnet diskuterer disciplinen Videnskabsteori og didaktik der indgår i ovenstående kandidattilvalgsstudieordninger: Nævnet stiller to spørgsmål til Videnskabsteori og didaktik: 1. Hvordan kan der være allignment mellem prøveform 1 og 2 når den ene udprøver den studerende mundtligt og den anden skriftligt? 2. Hvorfor er det underviseren der skal stå for modtagelsen af synopsen i forbindelse med eksamen? De to spørgsmål er forelagt den SNUK-medarbejder der har stået for den administrative hjælp i forbindelse med fagudviklingen af Videnskabsteori og didaktik, Carsten Sestoft. Svar på spørgsmål 1: Ifølge underviseren kan kompetencebeskrivelsen i kursets kvalifikationsbeskrivelse udprøves mundtligt såvel som skriftligt.

11 Svar på spørgsmål 2: Aftalen om, at underviseren står for modtagelsen af synopsis i forbindelse med eksamen følger en tradition fra Filosofi/Idehistorie som underviseren finder det praktisk at videreføre i forbindelse med eksamen i Videnskabsteori og didaktik. Side 11/14 Nævnet godkender Videnskabsteori og didaktik til videre indstilling til Dekanatet. 9. Studium Generale Nævnet diskuterer om det ønsker, at nedsætte et Studium Generale-udvalg. I udgangspunktet er den nuværende Studium Generale-form 10 år gammel og det kan være på tide at den får et eftersyn. Uddannelsesudvalget har ligeledes drøftet Studium Generale. Nævnet har modtaget en række overvejelser om Studium Generale fra videnskabelig assistent Anders Foss fra Medievidenskab. På Studienævnsmødet d. 23. oktober blev det vedtaget, at den hidtidige frie Studium Generale-merit mellem uddannelser fra det gamle Humanistiske Fakultet er ophørt. Fremover skal alle ansøgninger om merit til Studium Generale fagligt vurderes af de fagligheder som den studerende søger merit til. Nævnet diskuterer behovet for et Studium Generale-udvalg: Et eventuelt udvalg skal inddrage Studium Generale-underviserne. Det er det fagnære der gør kurserne relevante for de studerende, derfor er de fleste fagligheder kritiske overfor en større centralisering og ensretning af Studium Generaleforløbene. Det skal fastholdes, at de enkelte fagligheder bestemmer over eksamen og hvornår det skal ligge på uddannelserne. Nævnet formoder, at Studium Generales undervisningesformer er meget klassiske (forelæsninger) og ønsker derfor at en eventuel diskussion også tager fat på introduktionen af nye undervisningsformer i forbindelse med Studium Generale. Oprindeligt blev SG indført for, at skabe en introduktion til Universitetet, men det var for svært og derfor er det med tiden rykket frem til 2 eller 3 semester. Studienævnet indstiller til, at Studium Generale diskuteres på Arts-niveau, dvs. i Uddannelsesudvalgsregi. Der ønskes en Uddannelsesudvalgsdiskussion om sigtet med Studium Generale. Skal undervisningen fokuserer på helhedsaspektet, Studium Generale eller være mere snævert fokuseret på de enkelte fagligheders videnskabsteori? Nævnet indstiller at Uddannelsesudvalget nedsætter et Studium Generale-udvalg som inddrager Studium Generale-underviserne. 10. Plan for Studienævnets møderække, F2014 Nævnet vedtager følgende mødeplan for F2014:

12 Onsdag d. 19. februar Onsdag d. 12. marts Onsdag d. 9. april Onsdag d. 14. maj Onsdag d. 18. juni Side 12/14 Møderne afholdes fremover på Kasernen på de ovenstående onsdage kl til med formøde for studenterrepræsentanterne kl til Nævnet tilslutter sig planen, men det bemærkes, at planen dermed ikke er vedtaget af de studenterrepræsentanter som er Nævnsmedlemmer i F Orientering 11.1 Nyt fra Forretningsudvalget Forretningsudvalget behandler i øjeblikket hovedsagligt eftertilmeldinger til eksamen og ansøgninger om ekstra eksamensforsøg Opfølgning af indstillinger til Institutlederen Formanden giver en opfølgning af indstillinger til Institutleder Niels Lehmann, Oprettelse af et specialerejestipendium samt adskillelse af valg af Studienævnsrepræsentant og udpegning af sektionsleder. Herunder følger Institutleder Niels Lehmanns svar til Studienævnet: 1) Midler til specialerejser Jeg bør nok anføre en enkelt fodnote om baggrunden for beslutningen om at ændre på støttemuligheden. Som det fremgår af hjemmesiden om støttemuligheder, er den direkte årsag, at der skulle harmoniseres, så vilkårene på de tre institutter blev ensartede. Derudover har hensynet til den politiske forventning om, hvordan internationalisering i form af udrejsende studerende bør finde sted, spillet en hovedrolle. Forventningen er helt entydigt, dels at mange flere danske studerende bør rejse ud, dels at udlandsophold skal være af et semesters varighed, der gør det muligt at hjemtage en fuld merit på 30 ECTS fra det udenlandske universitet. På denne baggrund har det været nødvendigt at prioritere midlerne, så de bedst muligt understøtter fakultetets bestræbelser på at leve op til de politiske internationaliseringsforventninger. Når det er sagt, vil jeg gerne tilføje, at jeg naturligvis vil undersøge mulighederne for at finde ekstra midler i budgettet til specialerejser, hvis det på nogen måde er muligt. Om det kan lade sig gøre i budget 14, kan jeg desværre endnu ikke svare på, og jeg må bede studienævnet om tålmodighed, ligesom jeg må bede om ikke at sætte forventningerne for højt, for budgettet vil blive

13 stramt - ikke mindst i lyset af, at vi også skal have plads til at øge undervisningsudbudet i løbet af Side 13/14 2) Spørgsmålet om VIP-repræsentation i studienævnet Jeg vil gerne sige tak for den klare tilbagemelding angående dette vanskelige spørgsmål. Som jeg skriver i mit udspil, er der tale om fordele og ulemper ved begge løsninger. Det er vigtigt for mig at understrege, at det bestemt ikke har været tanken at "overtage" studienævnet ledelsesmæssigt. Tværtimod var det intentionen med forslaget, at der kom mest mulig indflydelse nedefra på ledelsen. Jeg havde desværre kun tilbagemeldinger fra et fåtal af studerende, men desværre ikke nogen systematisk indsigt i studenterholdningen. Jeg beklager, hvis jeg er kommet til at tage jer studenterstudienævnsrepræsentanter til indtægt for et synspunkt, i ikke deler. Igen vil jeg gerne anføre, at intentionen bag udspillet var at sikre mest mulig indflydelse på ledelsen fra valgte repræsentanter, herunder studenterrepræsentanter. Hvorom alting er: Jeg er i færd med at udarbejde et notat baseret på alle de drøftelser af den fremtidige organisering, der har fundet sted, og bl.a. på baggrund af studienævnets klare markering vil det fremgå heraf, at jeg nu foreslår en adskillelse af valg af studienævnsrepræsentant og udpegning til sektionsleder. Dette vil have som konsekvens, at der vil kunne opstå den situation, at nogle af VIP-repræsentanterne i Studienævnet også vil være udpeget til ledere, mens andre muligvis ikke er. Det er dog en situation, vi kender fra Institutforum, hvor der både sidder "menige" og mellemledere, og det fungerer okey. Løsningen vil alt andet lige være "renere", fordi valg- og udpegningsprocesserne holdes adskilt. Suppleringsnotatet vil ikke blive sendt i høring i alle hjørner af instituttet, men det vil blive drøftet i Institutforum og Samarbejdsudvalget. Da der ikke sidder studerende i Samarbejdsudvalget, må eventuelle studenterholdninger videregives til de studerende i Institutforum Etablering af Styrelsen for Videregående Uddannelser Uddannelsesministeriets to uddannelsesstyrelser er pr. 1. oktober 2013 lagt sammen til én styrelse Styrelsen for Videregående Uddannelser. Styrelsen erstatter Styrelsen for Videregående Uddannelse og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering. 12. Eventuelt 12.1 Lægeerklæringer På foranledning af en række sager fra Forretningsudvalget vil det være ønskværdigt at SN diskuterer lægeerklæringer og i hvilken udstrækning de kan siges at dokumente-

14 rer usædvanlige forhold der er ikke et ønske om at nå til en definitiv forståelse, men Forretningsudvalget vil kunne drage nytte af de synspunkter der ville kunne komme på bordet i en diskussion. Side 14/14 Nævnet ønsker at diskutere lægeerklæringer på et kommende møde Information i forhold til Fremdriftsreformen Den første information til de studerende om fremdriftsreformen er lagt på studieportalen se Informationen vil løbende blive uddybet, når de forskellige elementer af reformen falder på plads Overdragelse af næstformandsposten Næstformanden Mads Led Behrends overgiver næstformandsposten til næstformandens suppleant Anna Emilie Groth. Hun er valgt til næstformandssuppleant ved det konstituerende møde og kan derfor uproblematisk overtage næstformandens forpligtigelser.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK Møde den: 13. marts 2013, kl. 14.00-16.30 Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 Møde den: 21.08.2013 Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 20.08.2012 Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 15.01.2014 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger Schoonderbeek

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Byg. 1481, lok. 366 IÆK Studienævnsmøde, september

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Byg. 1481, lok. 366 IÆK Studienævnsmøde, september Møde den: 18.09.2013 Byg. 1481, lok. 366 IÆK Studienævnsmøde, september REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger Schoonderbeek Hansen, Unni From, Jody Pennington,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 17. april, 2013 kl, (8.30) 9.00 11.30 Forskerhusets mødelokale på Kasernen, Langelandsgade 139 Studienævnsmøde IÆK, april 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 27.09.2014 kl. 9.00-14.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 12.06.2013, kl. (8.00) 9.00 12.00 Turing 014, Bygning 5341, Åbogade 34, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde på IÆK, juni 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 6. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Opfølgning på referat kl. 9.05 til 9.10 3. Indkomne sager 4. Handleplaner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 09.04.2013, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Dagsorden Deltagere: [Navn(e)] 1. Godkendelse af referat og dagsorden 2. Alt.udvalg 3. Telekollaboration/Intercultural

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Indkomne sager 2.1 Dispensationssag vedr. ansøgning

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 18.12.2013 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Møde den: 9. februar 2012 kl. 12.30-15.30 bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Referat Deltagere: Unni From (formand), Claus Bossen, Morten Breinbjerg (kommende supp. for CB), Pia Rasmussen, André Wang

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2019 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk Møde afholdt 19. juni 2019,

Læs mere

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl Møde den: Mandag d. 11-11-2013 i studienævnet for idræt kl. 14.00-16.00 REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Ask Vest Christiansen, Kristian Olesen. Fra Administrationen: Merethe Haugaard, Drude Katrine

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 15. august 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Liselotte Madsen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Carsten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund Ordinært møde 2014-2 den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund REFERAT Til stede: Claus Møller Jørgensen, Kirstine Nielsen, Mette Svart Kristiansen, Petter Bugge, Ole Høiris,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Maindal

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Maindal Møde den: 9. december 2015, kl. 11.30 13.30 Bygning 1611, lokale 121B Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Punkt 3 afvikles før Punkt 2 således Institutleder får mulighed for at deltage.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Punkt 3 afvikles før Punkt 2 således Institutleder får mulighed for at deltage. Møde den: 19.11.2014 kl. 9.00-11.00 Bygning 1584, lok. 212, Langelandsgade 139 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, André Wang Hansen, Sven E. Halse, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg,

Læs mere

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 8. december 2017, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl. 14.15 16.00 temamøde om Studium Generale 1. Formalia Valg referent: Rasmus er valgt Ordstyrer: Sidsel er valgt Godkendelse af referat fra d. 12/10: Referatet er

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser:

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser: Møde den: 10. juni 2014 kl. 12.00-14.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021-023 Uddannelsesudvalgsmøde, Arts REFERAT Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Arne Kjær; Eva Silberschmidt Viala; Ken Henriksen; Lars

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden Møde den: 8. maj 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN AARHUS UNIVERSITET Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl. 9.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Tilstede: Afbud: Fra adm.: Observatør:

Læs mere

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 22. maj 2012 M Ø D E R E F E R A T 22. MAJ 2012 Forum Studienævnet Engerom

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT

AARHUS UNIVERSITET GODKENDT REFERAT Møde den: 5. maj 2014, kl. 14 16 Aarhus, Tåsingegade 3, lokale 1443-313 videolink til Emdrup lokale A112 Uddannelsesfagudvalgsmøde for Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi GODKENDT REFERAT Til stede:

Læs mere

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen.

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. SYDDANSK UNIVERSITET Det humanistiske Fakultet 24. september 2004 FGA/tbm/lip Referater af studieledermøderne den 14. september 2004 Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 10 med studielederne

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 4. juni 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Catalin Maria Frydendal, Sidsel

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi SYDDANSK UNIVERSITET RB/mka Studienævn for Audiologi og Logopædi 13.09.06 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi onsdag den 4. september 2006 kl. 12.01 Til stede: Rineke Brouwer, Ture Andersen,

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 22.02.2017, kl. 8.30-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard og Malene Kjær AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 26. januar 2016, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Dagsorden Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Referat af konstituerende møde i Det Juridiske Fagstudienævn

Referat af konstituerende møde i Det Juridiske Fagstudienævn Referat af konstituerende møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 16. februar 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder og formand)

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 24. marts 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Jakob Isak Nielsen, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington,

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i kemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

2. Valg af stedfortræder for formanden Unni From oplyste om, at der blandt nævnets VIP-medlemmer skal vælges en stedfortræder

2. Valg af stedfortræder for formanden Unni From oplyste om, at der blandt nævnets VIP-medlemmer skal vælges en stedfortræder Møde den: 12. marts 2012 kl. 9.00-11.30 bygning 1485 lokale 316 Studienævnsmøde Studienævnet ved Institut for Æstetik og Kommunikation Referat Deltagere: Unni From (form.), Nikoline Bach, Henriette Engedal

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn F O R R E T N I N G S O R D E N for Det Juridiske Fagstudienævn Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for studienævn, som rektor har fastsat, jf. vedtægt for Aarhus Universitet

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Rosemarie Nørgaard Visby,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 19. maj 2016, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at:

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at: KVALITETSSKRING OG KVALITETSUDVIKLING AF UNDERVISNING OG UDDANNELSE PÅ DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET, AARHUS UNIVERSITET Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af undervisning og uddannelse ved Det

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017

Referat fra studienævnsmøde. mandag den 6. november 2017 Referat fra studienævnsmøde mandag den 6. november 2017 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 3. oktober 3. Evalueringer 4. semester (herunder cybercrime/radikaliserings-spørgsmålet)

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 9. maj 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Ulla Steen, Carsten Munk-Hansen, Sten Bønsing, Albert Sverrisson

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker.

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker. UNIVERSITET Standardforretningsorden for studienævn Standardforretningsorden af 29. oktober 2012 for studienævn Journalnummer: 60354 F O R R E T N I N G S O R D E N For Uddannelsen til klinisk tandtekniker

Læs mere

Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 2/19 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 21. februar 2019, kl. 10.15 12 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere