1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Punkt 3 afvikles før Punkt 2 således Institutleder får mulighed for at deltage.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Punkt 3 afvikles før Punkt 2 således Institutleder får mulighed for at deltage."

Transkript

1 Møde den: kl Bygning 1584, lok. 212, Langelandsgade 139 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, André Wang Hansen, Sven E. Halse, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Peter Bakker, Signe Nygaard Pedersen (stud.rep. Musikvidenskab og Dramaturgi), Anna Klein (stud.rep. Engelsk), Camilla Lodberg Holck Madsen (stud.rep. Tysk og Romanske Sprog), Søren Sandager Sørensen (stud.rep. Semiotik og Lingvistik), Ken Henriksen, Niels Lehmann, Fraværende: Med afbud: Inger Schoonderbeek Hansen, Uden afbud: Julie Lindhardt Høimark (stud.rep. Medier og Journalistik), Mirlo Frej Richart Vigh (stud.rep. Informationsvidenskab og Digital design), Mathias Risom Kristensen (stud.rep. Æstetik og Kultur og Kunsthistorie), Anders Birk Christiansen (stud.rep. Litteraturhistorie, Retorik og Børnelitteratur), Emma Mathilde Krog (stud.rep. Nordisk sprog og Oplevelsesøkonomi), 1. Godkendelse af dagsorden Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Kasper Lie Dato: 20. november 2014 Ref: KL Side 1/8 2. Diskussion af Institutledelsens forslag til reorganisering af IÆK efter fakultetseftersynet 3. Diskussion af revideret beslutningsforslag fra Fakultetsledelsen 4. Evt. 4.1 FirstClass 4.2 AULA 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Punkt 3 afvikles før Punkt 2 således Institutleder får mulighed for at deltage. 2. Diskussion af Institutledelsens forslag til reorganisering af IÆK efter fakultetseftersynet Nævnet diskuterer Institutledelsens forslag til reorganisering af IÆK. Nævnet har særligt fokus på forslagene vedr. den fremtidige studienævnsorganisering. Institutleder giver en kort beskrivelse af grundprincipperne bag forslaget: Princippet om nær personaleledelse Princippet om direkte repræsentation i Studienævnet Princippet om en struktur hvor afdelinger og Studienævn ikke følges. Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Aarhus Universitet Tåsingegade Aarhus C Tlf.: Fax: hum@au.dk

2 Forslaget er udarbejdet på baggrund af den åbne drøftelse på Instituttet frem til nu. Oplægget indeholder et forslag om 4 studienævn. Begrundelsen for dette er at tre nævn vil give for mange fagligheder i Nobel hvilket vil betyde at et eks. SEMLING skulle knyttes til fagene på Katrinebjerg og så ville den lokationsbestemte logik forsvinde. Fem nævn vil derimod give tre nævn i Nobel hvor det ene ville bliver meget lille. Det er begrundelsen for at Institutlederen har valgt en model med fire nævn, to i Nobel, et på Kasernen og et på Katrinebjerg. IKS har imødegået strukturproblematikken ved at fastholde de to studienævn, men vil opgradere UFU erne. Institutleder ønsker ikke et reelt høringssvar fra Nævnet, men en klar referat med Nævnets holdninger inden medarbejdermødet d. 25. november. Side 2/8 Generel diskussion af forslaget: Nævnet spørger om Institutleder finder at forslaget er godt? Nævnets medlemmer fornemmer ikke at forslaget løser de problemer som kollegaerne har adresseret i processens begyndelse. Institutleder: Hvis forslaget skaber større medarbejdertilfredshed er det en god ide. Hvis det ikke er tilfældet er forslaget ikke godt. Institutleder tror at forslaget kan imødekomme den utilfredshed som har været rundt omkring i organisationen. Det gælder eks. forskningsprogrammerne som skal ændres. Det vil være en fordel med fire studienævn i forbindelse med at forskning og undervisning knyttets tættere sammen. På IKS oprettes der forskningskoordinatorer på afdelingerne. Flere af Nævnets medlemmer mener at den manglende begejstring for forslaget skyldes at det ikke giver større frihedsgrader til de enkelte fagligheder da det formelt set stadig er Dekanen der godkender studieordninger. Nævnet adresserer problemet med at arbejdsnormen for en afdelingsleder gør det svært samtidigt at påtage sig opgaven som studienævnsformand og samtidigt leve op til forskningsforpligtelsen. Der er ikke nok timer til rådighed. Det kan evt. betyde at Nævnets formand ikke skal være afdelingsleder. Men der skal samtidigt tilstræbes en ensartethed på instituttet/fakultetet. Institutleder mener godt at der kan være forskelle mellem de enkelte Nævn. Virkeligheden vil være forskellig fra Nævn med mange små fagligheder eller Nævn med få store fagligheder. Nævnet finder at små studienævn vil medføre at fagudviklingen i højere grad lukker sig om sig selv. Det nuværende Nævn har sikret at meget arbejde går på tværs af instituttets fagligheder. Problemet understreges ved at der ikke er meget samarbejde med faglighederne på IKS. Dette kan skyldes at der ikke er et oplagt forum hvor møderne opstår. Der er en række områder som i fremtiden vil kræve brede fælles svar, tiltag og løsninger, eks. dimensionering. Her vil et stort studienævn (som dt nuværende) kunne sikre de bedste fælles løsninger. Fire studienævn vil være et opgør med IÆK som et samlet institut.

3 Forslaget henviser til en risiko for at Nævnet overtrumfer beslutninger i UFU erne. Nævnet har ikke erfaringer med dette og studenterrepræsentanterne giver udtryk for at det ikke udgør et problem set i forhold til varetagelse af de studerendes interesser. UFU erne har ikke reel magt, men Nævnet efterkommer UFU ernes ønsker i faglige sammenhæng. Side 3/8 Repræsentationsproblematikken: Nævnets medlemmer har fornemmet at repræsentationsproblematikken er gledet ud af diskussionen i den senere tid. Ønsket om at genetablere nærhed er ikke løst ved at løse repræsentationsproblematikken, ønsket kan også ses som en kritik af administrationens udflytning. Uddannelseslederne repræsenterer alle de fagligheder der er under Uddannelseslederens kappe. Fagligheder der ikke er direkte repræsenteret har mulighed for at deltage i møderne som observatøter. Der kan komme et misforhold mellem store og små fagligheder, skal eks. Børnekultur have en repræsentant? Nævnet understreger at alle fagligheder i dag har repræsentation i Nævnet, men der er ikke tale om direkte repræsentation. Ønsket om fagnær fagudvikling vil ikke blive adresseret med fire studienævn. Som nu vil den fremtidige fagudvikling også tage sit udgangspunkt hos de enkelte fagligheder. Den vil ikke, i første omgang, ske i Studienævnene, men et stort Studienævn kan sikre en bred gensidig inspiration både før og efter hver enkelt faglighed kommer med forslag til studieordninger. Nævnet stiller spørgsmålstegn ved studiekoordineringsudvalget. Det vil kun kunne give retningslinjer, men ikke sikre en ens praksis da de enkelte Nævn har den endelige beslutningskompetence. Hvis der skal indføres et Studiekoordineringsudvalg skal det have reelt magt, ellers vil det blive en snakkeklub. Institutleder: Der vil være behov for en fælles koordinering. De skal grundlæggende koordinere mens afgørelsen skal ligge i Studienævnet. Det nuværende Nævn er meget kompetent til at diskutere hvorledes uddannelser drives. Behovet for flere VIP ere i flere mindre nævn vil betyde minimum 2 VIPårsværk til repræsentation. Der går meget tabt ved at gå ned i små studienævn. Der kommer stor berigelse ved at have det store blik man får i det store Nævn. Nu skal der sidde tre gange så mange mennesker der skal læse sig igennem samme mængde bilag til hvert møde. Rekrutteringsproblematik Rekruttering til fire studienævn vil blive problematisk, det er allerede svært at finde studerende til det nuværende Nævn så det vil, i lyset af Fremdriftsreformens krav til studieaktivitet, blive endnu sværere fremover. En mindre afstand fra den enkelte faglighed til et studienævn vil eventuelt skabe større interesse, men for den enkelte studenterrepræsentant vil man alligevel sidde alene som repræsentant for en enkelt faglighed blandt mange, dvs. ikke den store forskel fra nu.

4 Flere af Nævnets fagligheder rejser bekymring for at der ikke kan findes et tilstrækkeligt antal VIP ere der ønsker at indgå i Studienævnsarbejdet. Fagudvalg, UFU ere, Studienævn, Studiekoordineringsudvalg vil kræve meget mødeaktivitet for de indvalgte studenterrepræsentanter og det bliver ikke lettere med fremdriftsreformens krav om fuld studietid. Flere studienævn vil ikke nødvendigvis betyde større arbejdsbelastning, eks. hvis nævnene blot er gummistempler for de beslutninger der træffes i UFU erne. Alternativet skal UFU erne trækkes helt ind i nævnene således alle diskussionerne foregår i Studienævnene. Side 4/8 UFU er Der ønskes nyt navn til UFU erne. Nævnet tilslutter sig ønsket om en fakultetsnedsat arbejdsgruppe der skal arbejde med UFU ernes arbejdsopgaver og kompetencer. Nævnet vil være opmærksom på udviklingen hos IKS. UFU erne har væet en god mellemposition mellem de enkelte fagligheder og det store studienævn i forhold til eks. evalueringer. Her har afstanden til de enkelte fagligheder gjort det muligt at påpege konkrete opmærksomhedspunkter i kursusevalueringerne. 3. Diskussion af revideret beslutningsforslag fra Fakultetsledelsen Nævnet diskuterer, punkt for punkt, det reviderede beslutningsforslag fra Fakultetsledelsen vedr. fakultetsstrukturen på Arts set fra studienævnets perspektiv. Nævnet finder, overordnet set, at forslaget flugter med Institutledelsens forslag der er diskuteret i ovenstående dagsordenspunkt. Forslag 1) Fakultetsledelsen foreslår at fastholde den grundlæggende inddeling af fakultetet i tre store institutter. Flere fagligheder har under processen ønsket en opdeling i flere institutter, men det har været antallet af studienævn der har været i hovedfokus. Forslag 2) Fakultetsledelsen foreslår, at den igangsætter en proces mhp. at udrede mulighederne for en tættere organisatorisk og fysisk forbindelse mellem IUP s afdeling på Campus Aarhus og CUDiM. Processen skal inddrage de medarbejdere og studerende, som kan blive berørt af eventuelle ændringer herunder også faglige repræsentanter. Processen vil blive varetaget af fakultetsledelsen i samarbejde med de involverede parter i særlig grad institut- og centerledelser og samarbejdsorganer på hhv. IUP og CUDiM og vil strække sig fra primo 2015 frem til april Gymnasie- og universitetspædagogik har stor bevågenhed i Nævnet. Nævnet støtter derfor alle tiltag der kan styrke gymnasie- og universitetspædagogikken og støtter også dette forslag i den udstrækning at det styrker denne. Nævnet håber at CUDIMS eventuelle nye placering ikke betyder øget afstand mellem IÆK og

5 CUDIM. Flere af Nævnets fagligheder er ligeledes direkte involveret i samarbejder med CUDIM (IT-didaktisk design og Lektiologi). Nævnet ønsker dette samarbejde forsat. Nævnet ønsker ligeledes at CUDIM forbliver en fri ressource som hele Arts kan trække på. BA-Tilvalget i Film- og TV ønsker et stærkere samarbejde med CUDIM i fremtiden for at styrke didaktikken til de studerende som skal undervise i gymnasieskolen. Nævnet ønsker at støtte samarbejdet hvis det styrker fagligheden, men ønsker samtidigt at CUDIM forbliver en fri ressource for alle uddannelser på Arts. Side 5/8 Forslag 3) Fakultetsledelsen foreslår desuden, at den undersøger, hvordan det, uanset ophæng, bedst muligt sikres, at det faglige samarbejde mellem RSE og CUDiM fortsætter. Forretningsudvalget under vil fremover have et tættere samarbejde med RSE vedr. de udfordringer som Fremdriftsreformen giiver i forhold til dispensationssager fra studerende. Lektiologi har et tæt samarbejde med RSE og dette samarbejde skal gerne kunne fortsætte Forslag 4) For at styrke synlighed og faglig identitet på institutterne foreslår fakultetsledelsen, at institutlederne iværksætter lokale processer med henblik på at foreslå meningsgivende navne for institutterne og afdelingerne. Nævnet afventer resultaterne af de lokale processer. Forslag 5) Fakultetsledelsen foreslår, at fakultetet på engelsk anvender betegnelserne school og departments for institutter og afdelinger. Betegnelserne institut og afdeling benyttes fortsat på dansk. Nævnet støtter bevarelsen af de danske betegnelser samt School og Departments som engelske betegnelser. Forslag 6) Det foreslås, at indførelsen af afdelinger fortsætter som besluttet i januar 2014, dog sådan at afdelingsledernes opgaver og funktioner får større fleksibilitet, så bl.a. lokale behov på IUP kan imødekommes herunder de særlige behov, som knytter sig til IUP/Aarhus. Nævnet diskuterer dette punkt i forbindelse med diskussionen om Institutlederens forslag til institutstruktur. Forslag 7) For at imødekomme behovet for råderum på afdelingsniveau foreslås det, at institutlederne undersøger, hvordan der kan etableres bedre og klare rammer for afdelingsledernes handlingsrum. I særdeleshed skal der skabes gode processer mht. inddragelse af institut- og centerorganer og fagmiljøer i forbindelse med oprettelse af stillinger. Dette skal ske i samarbejde med de nuværende afdelingsledere og under inddragelse af de relevante samarbejdsorganer.

6 Nævnet bemærker at de økonomiske rammer fastsættes højere oppe i systemet. Side 6/8 Forslag 8) Fakultetsledelsen foreslår, at der, hvor det vurderes nødvendigt, igangsættes en intern proces til afklaring af den mest hensigtsmæssige lokale uddannelsesorganisering (studienævn, UFU er m.v.). Overvejelserne skal være afsluttet før de endelige møder i FSU og Akademisk Råd i december Nævnet diskuterer dette punkt i forbindelse med diskussionen om Institutlederens forslag til institutstruktur. Forslag 9) Fakultetsledelsen foreslår, at der på hvert institut nedsættes en arbejdsgruppe, som skal etablere klarere lokale rammer for UFU ernes arbejde og for deres rolle i forhold til studienævn og afdelinger herunder en klarere arbejdsdeling mht. de fagnære beslutninger mellem studienævns- og UFU-niveauet, hensynet til CUDiM s uddannelsesaktiviteter og regulering af medarbejdernes og de studerendes repræsentation i UFU ernes arbejde. Arbejdsgrupperne kan foreslå en anden betegnelse end UFU, hvis det ønskes. Nævnet ønsker at der nedsættes en arbejdsgruppe til at afklare UFU ernes kompetencer i den nye struktur. Nævnet henstiller ligeledes til at UFU ernes navn ændres til eks. Fagnævn. Forslag 10) Fakultetsledelsen foreslår, at deltagelse i et forskningsprogram gøres frivillig, men at forskningsprogrammer fortsat skal fungere som en produktiv og attraktiv ramme for institutternes forskningssamarbejder og -satsninger. De vil også kunne anvendes til etablering af nye satsningsområder og til tværgående initiativer. Nævnet ønsker ikke at tilknytning til forskningsprogrammer skal være frivilligt. Nævnet skal sikre uddannelseskvaliteten og herunder en sikring af den forskningsbaserede undervisning i Nævnets uddannelser. Bl.a. derfor ønsker Nævnet at tilknytningen til forskningsprogrammer ikke er frivillig. Studieleder har igangsat en proces hvor Profilfag sættes i forbindelse med forskningsprogrammer. Det er et forsøg på direkte integration af forskning og undervisning. Forslag 11) Fakultetsledelsen foreslår, at hvert af de nuværende otte ph.d.- programmer knyttes til den eller de afdelinger, de fagligt og opgavemæssigt passer bedst til. De tilknyttede afdelinger indstiller i fællesskab en ph.d.-programleder samt medlemmer til ph.d.-programmets stående bedømmelsesudvalg, der har ansvar for bedømmelser af ansøgninger til ph.d.-stipendier og indskrivning. Fagligt set er det ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt at et ph.d.-program skal knyttes til afdelingsniveau da mange ph.d.-projekter har tværfaglig karakter. I praksis er der allerede en tilknytning til de konkrete forskere ude på afdelingerne da flere fagligheder har ph.d.-studerende fysisk placeret blandt afdelingens forskere.

7 Forskningsprogramlederne skal fortsætte, men Nævnet spørger til arbejdsfordelingen skal være mellem ph.d.-lederen, afdelingslederen og forskningsprogramlederen? Nævnet ønsker ikke at afdelingslederen skal have mere arbejde i den forbindelse. Forskningsprogrammerne er tænkt til at være tværgående, det gælder også for Ph.d.-programmerne. Nævnet ønsker at fastholde denne tværgående tilgang som vil blive mindre hvis de knyttes tættere på afdelingslederen. Afdelingslederne får personaleansvar, herunder også MUS. Det er vigtigt at afdelingslederne får indsigt i hvorledes den ph.d.-studerende kan indsættes som undervisere. Ph.d.-studerende er tværgående og den status bør bevares og de skal derfor ikke knyttes tættere på de enkelte afdelinger. Men Nævnet støtter at MUS-ansvaret kommer til afdelingslederen. Side 7/8 Forslag 12) Fakultetsledelsen foreslår, at afdelingslederne får personaleansvar for de ansatte ph.d.-studerende i afdelingerne. Ingen kommentarer. Forslag 13) Med henblik på at skabe mere åbne beslutningsprocesser foreslås det, at formændene for alle samarbejdsorganer på fakultets- og institut/centerniveau i den kommende tid iværksætter diskussioner om, hvorledes de vil kunne indgå i de beslutningsforberedende processer på institutter og fakultet. Ingen kommentarer, men ja tak til indflydelse Forslag 14) Fakultetsledelsen foreslår, at der som følge af universitetsledelsens beslutning om den administrative reorganisering indledes drøftelser i samarbejdsudvalg på fakultets- og institutniveau om, hvorledes ACA-repræsentanter bedre kan inddrages i drøftelser i institutternes centrale samarbejdsorganer. Nævnet ønsker alle former for forbedringer og støtte. Administrationens gennemsigtighed har betydning for studiekvaliteten. Forslag 15) Det foreslås, at den nuværende model med institutterne som de centrale økonomiske enheder fastholdes, men at fakultetsledelsen genovervejer balanceprincipperne i økonomimodellen, når eftersynet er afsluttet og de organisatoriske forandringer er afklarede. Dette vil ske i 2015 ifm. budget 2016 på Arts. Nævnet ønsker at opretholde balanceprincippet, men det står ikke klart hvad forslaget betyder. 4. Evt. 4.1 FirstClass FirstClass afskaffes fra 1. februar. Nævnets formand afklarer om arkivfunktionen lukkes når FirstClass lukkes. Nævnet har ligeledes inviteret gæster til januarmødet som kan svare på spørgsmål vedr. lukningen af FirstClass.

8 4.2 AULA Studienævnssekretæren har forhørt sig hos IT ang. lukningen af AULA samt en evt. fortsat arkivfunktion. Den endelige afviklingsplan er stadig under udarbejdelse, men styregruppen er blevet bedt om at komme med præcise datoer for lukningen, herunder også status vedr. en fortsat arkivfunktion. Datoerne meldes ud til AULA-brugerne når de er besluttet. AULA vil formentligt blive fuldstændigt lukket (grundet udløb af licenser), men der vil blive sikret tilstrækkeligt tid til at kunne trække arkiver ud af systemet og arkivere disse på mere permanente platforme. Side 8/8

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 27.09.2014 kl. 9.00-14.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Notat. Beslutningsforslag som opfølgning på det interne Arts-eftersyn. Baggrund

AARHUS UNIVERSITET. Notat. Beslutningsforslag som opfølgning på det interne Arts-eftersyn. Baggrund Notat Beslutningsforslag som opfølgning på det interne Arts-eftersyn Baggrund Den 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen universitetsledelsens plan om at iværksætte en opfølgning på den faglige udviklingsproces.

Læs mere

Baggrund AARHUS UNIVERSITET. Notat. Beslutning vedr. det interne Arts-eftersyn

Baggrund AARHUS UNIVERSITET. Notat. Beslutning vedr. det interne Arts-eftersyn Notat Beslutning vedr. det interne Arts-eftersyn Baggrund Den 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen universitetsledelsens plan om at iværksætte en opfølgning på den faglige udviklingsproces. Målet var

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 20.08.2012 Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK Møde den: 13. marts 2013, kl. 14.00-16.30 Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 6. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 Møde den: 21.08.2013 Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 14.01.2015 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Opfølgning på referat kl. 9.05 til 9.10 3. Indkomne sager 4. Handleplaner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Byg. 1481, lok. 366 IÆK Studienævnsmøde, september

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Byg. 1481, lok. 366 IÆK Studienævnsmøde, september Møde den: 18.09.2013 Byg. 1481, lok. 366 IÆK Studienævnsmøde, september REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger Schoonderbeek Hansen, Unni From, Jody Pennington,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 18.06.2014 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 17. april, 2013 kl, (8.30) 9.00 11.30 Forskerhusets mødelokale på Kasernen, Langelandsgade 139 Studienævnsmøde IÆK, april 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 17.09.2014 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN OVERSIGT 1. Diagnosen ekspertgruppens og analysepanelets 2. Uni- og fakultetsledelsens forslag 3. ARTS-strukturens historik 4. Hvilke principper og målsætninger

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 12.06.2013, kl. (8.00) 9.00 12.00 Turing 014, Bygning 5341, Åbogade 34, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde på IÆK, juni 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 09.04.2014 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

3. APV-undersøgelsens resultater i relation til den interne institutorganisering

3. APV-undersøgelsens resultater i relation til den interne institutorganisering Modtager(e): Arts medarbejderorganer Notat Fakultetsledelsens diskussionsoplæg til justering af den interne institutorganisering på Arts 1. Formål 1 2. Baggrund 2 3. APV-undersøgelsens resultater i relation

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser:

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser: Møde den: 10. juni 2014 kl. 12.00-14.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021-023 Uddannelsesudvalgsmøde, Arts REFERAT Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Arne Kjær; Eva Silberschmidt Viala; Ken Henriksen; Lars

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Indkomne sager 2.1 Dispensationssag vedr. ansøgning

Læs mere

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Møde den: 9. februar 2012 kl. 12.30-15.30 bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Referat Deltagere: Unni From (formand), Claus Bossen, Morten Breinbjerg (kommende supp. for CB), Pia Rasmussen, André Wang

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Forslag til reorganisering af IÆK efter fakultetseftersynet (Version 1 mhp. de første drøftelser i ledelseskreds, råd og nævn)

Forslag til reorganisering af IÆK efter fakultetseftersynet (Version 1 mhp. de første drøftelser i ledelseskreds, råd og nævn) Århus d. 26.10.14 Forslag til reorganisering af IÆK efter fakultetseftersynet (Version 1 mhp. de første drøftelser i ledelseskreds, råd og nævn) Baggrund Vi er på nuværende tidspunkt nået dertil i det

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET. Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Til medlemmer af IF og LSU på Institut for Æstetik og Kommunikation Referat fra fællesmøde LSU og Institutforum IÆK torsdag den 27. november 2014 kl. 14.00 16.00 i bygning 1584, lokale 118 Deltagere: Niels

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 09.04.2013, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Dagsorden Deltagere: [Navn(e)] 1. Godkendelse af referat og dagsorden 2. Alt.udvalg 3. Telekollaboration/Intercultural

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 22.02.2017, kl. 8.30-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 22.10.2014 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

UDKAST v.2 mhp. afsluttende drøftelse i LSU

UDKAST v.2 mhp. afsluttende drøftelse i LSU Århus d. 30.04.14 UDKAST v.2 mhp. afsluttende drøftelse i LSU Notat om den endelige reorganisering af Institut for Æstetik og Kommunikation 1) Baggrund Dette papir beskriver den endelige organisatoriske

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ DAGSORDEN Dimensionering og fremdriftsreformen Status på de økonomiske effekter af reformerne Processer på fakultet og institut Instituteftersyn og uddannelseseftersyn Forskningstilsyn,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 18.12.2013 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 Studienævnsmøde, Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 12.11.2014 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 14.05.2014 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT REFERAT LSU Lokalt samarbejdsudvalg på Institut for Æstetik og Kommunikation samt Arbejdsmiljøgruppen Nobel (IÆK): Inger Schoonderbeek Hansen og Jan Rijkhoff Arbejdsmiljøgruppen IÆK Katrinebjerg: Unni

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt.

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 9. december 2013, kl. 10.00 12.00 Sted: B101a REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Lena Lindenskov, Claus Holm, Cathrine Hasse, Karen Valentin, Rie Thomsen, John Krejsler,

Læs mere

studerendes forhold og rekruttering Kort oplæg ved Pia Rasmussen (DRAMUS) om deres initiativer ifm. udfordringer med rekruttering af 4+4:

studerendes forhold og rekruttering Kort oplæg ved Pia Rasmussen (DRAMUS) om deres initiativer ifm. udfordringer med rekruttering af 4+4: Studienævnsmøde den: 12.12.2012 kl. 09.00-11.30 Sted: Kasernen - Forskerhuset Deltagere: Unni From, André Wang Hansen, Pia Rasmussen, Jody W. Pennington, Sven E. Halse, Claus Bossen, Inger Schoonderbeek

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 20.08.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Jakob Isak Nielsen, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 16.12.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje I henhold til Københavns Universitets bestyrelses beslutning af 15. december 2011 om oprettelse af uddannelsesråd på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet etableres

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 17.12.2014 kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen,

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ DEN INTERNE PROBLEMANALYSE. STATUS

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ DEN INTERNE PROBLEMANALYSE. STATUS BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ DEN INTERNE PROBLEMANALYSE. STATUS 29.01.15 Tabel 1: Ledelsesdelegering og nærvær LEDELSESDELEGERING OG NÆRVÆR AR BSS ST HE Dekaner uddelegerer ansvar til prodekaner og institutledere

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 26. april 2017 kl. 13.30 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, Viola Burau og Loni Leddere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, Viola Burau og Loni Leddere Møde den: 27. oktober 2016, kl. 9.00 11.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand),

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat

IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat IKS Institutforum 24. februar 2016 Referat Mødeleder: Bjarke Paarup/ Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 24. februar 2016 Varighed: 12.00-13.45 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen

Læs mere

Nyt punkt: Indstillinger fra Forretningsudvalget, hvor deres indstillinger godkendes. Møderne holdes fast onsdag kl oo.

Nyt punkt: Indstillinger fra Forretningsudvalget, hvor deres indstillinger godkendes. Møderne holdes fast onsdag kl oo. Møde den: 13.09.2012 Byg. 1481, lok. 366 Studienævnsmøde IÆK REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Sven E. Halse, Inger

Læs mere

FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks Aalborg

FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks Aalborg FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Ulla Gjørling, sekretariatschef Telefon: 9940 3205 Email: ug@adm.aau.dk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26.08.2015, kl. 9.00-15.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Leonardo Cecchini, Ane Hejlskov Larsen, Jody W. Pennington,

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder)

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder) Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 2. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Rikke Friis, Lene Myong, Nina Rasmussen,

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

Gæster: Hans Sommer, Helle Steffensen, Pia Rasmussen, Jakob Isak Nielsen, Jacob Buch, Solveig Sannem, Lene Kühle, Jan Ifversen, Kasper Lie.

Gæster: Hans Sommer, Helle Steffensen, Pia Rasmussen, Jakob Isak Nielsen, Jacob Buch, Solveig Sannem, Lene Kühle, Jan Ifversen, Kasper Lie. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 9. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat Deltagere, UU Arts: Marianne Ping Huang, Arne Kjær, Liselotte Malmgart, Ken Henriksen, Peter

Læs mere

Afbud: Sarah Robinson, Helge Suneson, Leonardo Cecchini Dato: 2. maj 2015 Ref: Lone Plougmann Iversen

Afbud: Sarah Robinson, Helge Suneson, Leonardo Cecchini Dato: 2. maj 2015 Ref: Lone Plougmann Iversen Møde den: Onsdag den 8. april 2015 kl. 11.45-14.45 Sted: Aarhus, bygning 1431 lokale 013-015, Emdrup lokale D120 Emne: Møde i Akademisk Råd, Arts (nr. 2/2015) Referat Godkendt 15.juni 2015 Medlemmer: Nina

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3)

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3) Møde den: 18. december 2013 kl. 8.45-11.45 Emdrup: lok. B101a. Trøjborg: lok. 2113-252 Møde i Uddannelsesfagudvalget for Kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT Deltagere: Pia Bramming, Bente

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 24. november 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til Svend Hylleberg

AARHUS UNIVERSITET. Til Svend Hylleberg Til Svend Hylleberg Høringssvar fra Institutforum, LSU, Koordinationsrådet med faggrupper og de administrative medarbejdere ved Juridisk Institut Institutforum, LSU, Koordinationsrådet med faggrupper og

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden Møde den: 8. maj 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening Mødedato: 15. december 2017 Mødested: D 120 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: Charlotte Mathiassen, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias

Læs mere

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Til rektor BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Hermed fremsendes på fakultetsledelsens vegne høringssvar fra BSS. Universitetsledelsens beslutningsforslag har været sendt i bred

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 1. maj 2012 kl Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg. Udkast til referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 1. maj 2012 kl Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg. Udkast til referat Møde den: 1. maj 2012 kl. 13-16 Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg Udkast til referat Deltagere: Søs Bayer, Peter Lodberg, Arne Kjær, Unni From, Ken Henriksen, Morten Haugaard Jeppesen, Liselotte

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Teologi d. 17. marts 2015

Referat af Studienævnsmøde Teologi d. 17. marts 2015 Referat af Studienævnsmøde Teologi d. 17. marts 2015 Til stede: Ulrik Nissen(studienævnsformand), Kasper Bro Larsen, Jakob Engberg, Søren Jensen(næstformand), Simon Jylov, Julie Bostrup, Naja Bisgaard

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af status for det kommende efterårssemester under punkt 3. IKS LSU Møde d. 19. august 2015 kl. 10.00-12.00 Mødested: 1467/416 Referat Til stede: Bjarke Paarup, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Marie Vejrup Nielsen, Anne Line Dalsgård, Jeppe Büchert Netterstrøm,

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere