færre børn og flere ældre er en voksende belastning. Nye skolelukninger ude i kommunens mindre byer er igen i spil. Og debatten raser allerede.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "færre børn og flere ældre er en voksende belastning. Nye skolelukninger ude i kommunens mindre byer er igen i spil. Og debatten raser allerede."

Transkript

1 Formanden mener... Slut med sommerferie for denne gang. I hvert fald for de fleste af os. Efter en vejrmæssigt fantastisk sommer trækker vi igen i arbejdstøjet, og i følge en meningsmåling i Ugebrevet A4 gør flertallet af os det oven i købet med glæde og forventning. Det gælder dog ikke skolelærerne. Hvis man altså skal tro deres formand og mange syrlige indlæg i pressen. Jeg tillader mig dog at tro, at de fleste af lærerne vælger en positiv tilgang for børnenes og deres egen skyld. Også vore lokale politikere skal i gang med arbejdet. For dem lyder opgaven på at lægge et bæredygtigt kommunalt budget i en situation, hvor økonomien er begrænset, og hvor demografien med færre børn og flere ældre er en voksende belastning. Nye skolelukninger ude i kommunens mindre byer er igen i spil. Og debatten raser allerede. Har vi råd til at opretholde et skolevæsen med få elever på de enkelte skoler? Er centralisering på få og store skoler både fagligt og økonomisk at foretrække? Og der er allerede mange andre spørgsmål involveret i debatten. Lige nu ser det ud til, at de senere års brede forbrødring i byrådssalen om de kommunale budgetter ikke kan fortsætte. Det er beklageligt. Fra erhvervslivets synspunkt er det absolut at foretrække, at byrådet står samlet bag et realistisk budget med et langt sigte. Politisk stillingtagen i skolespørgsmålet er ikke Erhverv Hjørrings sag. Vi kan kun appellere til, at uenigheden ikke udvikler sig til, at der graves en permanent skyttegrav gennem byrådssalen. Der er nok af opgaver at løse i kommunen. Det gøres bedst i fællesskab. Henrik Willadsen, advokat formand, Erhverv Hjørring. Redaktion: Claus Dindler. Telefon / Mail: cd@hjec.dk 1.

2 Ny EUC Nord-formand: Udfordring i at forstærke den positive tendens Richard Fynbo glæder sig over fremgang for erhvervsfaglige uddannelser Umiddelbart inden sommerferien blev Richard Fynbo, ejer og leder af Fynbo Foods i Vrå, valgt som ny formand for bestyrelsen for EUC Nord. Han afløser Ole Carlsen. Richard Fynbo sidder i bestyrelsen udpeget af DI og har hidtil været næstformand. Richard Fynbo er desuden formand for DI Vendsyssel og Nordjydsk FødevareErhverv. Den nye formand kan umiddelbart inden starten på et nyt skoleår glæde sig over en positiv tendens for EUC Nord. De aktuelle tal for optaget på EUC Nords mange uddannelser tyder nemlig på øget tilgang til de erhvervsfaglige uddannelser. Dermed opfyldes såvel erhvervslivets som politikernes ønsker om uddannelse af flere faglærte til arbejdsmarkedet. Tallene for tilmelding er foreløbige, fordi der kommer nye til helt frem til uddannelsernes start. I slutningen af sidste uge lå det samlede antal tilmeldinger til EUDuddannelserne i Hjørring og Frederiks- havn cirka 5 pct. højere end på samme tid sidste år. Tallet dækker over en klar fremgang på f. eks. Produktion og udvikling (metalfagene), Strøm, styring og IT (f. eks. elektrikere) samt Bil, fly og andre transportmidler (f. eks. mekanikere). Derimod er der lidt færre tilmeldinger på det merkantile område og et klart fald på HTX-uddannelsen i Hjørring. Richard Fynbo glæder sig over den generelle udvikling. Selv om tallene er foreløbige, peger de i den retning, som vi ønsker. Men det ændrer ikke på, at vi har en udfordring i yderligere at forstærke udviklingen, således at erhvervslivet får de medarbejdere, der er behov for, og således at de unge får uddannelser, de kan bruge til noget. Om et år træder den nye lov om erhvervsuddannelserne i kraft. Richard Fynbo ser det som en stor udfordring at implementere ændringerne samtidig med den fortsatte udvikling af de pædagogiske og faglige kompetencer på EUC Nord. Udadtil bliver vores største udfordring i de kommende år en øget brobygningsaktivitet fra folkeskole til erhvervsskole med det formål at øge tilgangen til de erhvervsfaglige uddannelser. Det er baggrunden for, at den nye EUC Nord-bestyrelse har to lokale borgmestre som medlemmer mod normalt kun én. Borgmester Birgit Hansen fra Frederikshavn stod for tur til at træde ind i bestyrelsen. Vi har imidlertid den ordning, at bestyrelsen selv kan udpege et medlem, og vi besluttede at pege på Hjørrings borgmester Arne Boelt for at få den optimale kontakt til det kommunale niveau med tanke på at styrke forbindelserne til folkeskolerne, forklarer Richard Fynbo. EUC Nords formand mener i øvrigt, at øget tilgang til erhvervsuddannelserne er det bedste kort, kommunerne har til at holde på de unge mennesker i landsdelen og dermed bevare bosætningen og fremtidens arbejdsstyrke til erhvervslivet. 2.

3 Lær at skrive den bedste ansøgning Den 21. august afholder Hub North i samarbejde med FleksEnergi og Norddanmarks EU-Kontor en intensiv og konkret workshop med henblik på at skrive konkurrencedygtige ansøgninger til SMV Instrumentet. Arrangementet er forbeholdt virksomheder, der ønsker trin for trin at blive vejledt i, hvordan ansøgningen til SMV-Instrumentet skal udformes. SMV-Instrumentet er Europas særlige værktøj til at booste små- og mellemstore virksomheders vækst i den svære fase, hvor prototypen står færdig, men markedet endnu ikke er opdyrket. Ansøgningerne er nemmere, kontrollen er mindre og projekterne er bedre finansierede end før. Workshop: Bæredygtigt byggeri Aalborg Havn afholder sammen med EnergyVision (AAU) og Bjerg Arkitektur den 19. august en Workshop om Bæredygtigt Byggeri. Bygningsdrift tegner sig for ikke mindre end 40% af det samlede danske energiforbrug og den heraf afledte klimapåvirkning. Omstillingen til en mere bæredygtig verden handler derfor i høj grad om vores bygningsmasse - og måden vi bygger og bruger den på. Workshoppen sætter fokus på state of the art bæredygtigt erhvervsbyggeri: DGNB, passivhusbyggeri, indeklima, dagslys, miljøvenlige byggematerialer etc. Der stilles skarpt på tendenser og erfaringer fra de forskellige skoler og koncepter, der lige nu udgør fundamentet for fremtidens bæredygtige byggerier - og for de projektudviklere, rådgivere og byggefagfolk, der skal bygge dem. Til lejligheden er inviteret en række eksperter og specialister. Indtag det norske marked BusinessBroen er en ny paraplyorganisation, som dækker over en lang række nordjyske initiativer, der har fokus på det nordlige Danmark og det sydlige Norge. Med indsatserne under BusinessBroen kan du få hjælp til fx at Arbejde i Norge Eksportere til Norge Finde samarbejdspartnere Etablere virksomhed i Norge. På den nye hjemmeside kan du følge med og se dine muligheder. Om mærkning af fødevarer Fødevareindsatsen kan investere i udviklingsforløb i din virksomhed omkring mærkning af fødevarer. Få refusion af hhv eller kr. for rådgivning om mærkningsopgaver og forberedelse af implementering af den nye mærkningsforordning EU 1169/2011. Få tilskud til gode idéer Med et tilskud fra InnoBooster investerer InnovationsFonden i din virksomheds gode idéer. InnoBooster kombinerer dine gode idéer med tilførsel af ny viden. Målet er at skabe vækst og udvikling til gavn for både din virksomhed og for samfundet. Du kan fx få tilskud til at ansætte forskere eller højtuddannede i et år. InnoBooster kan søges fra d. 12. august. Standarder og certificering Med Fødevareindsatsens udviklingsforløb får din virksomhed klarhed over hvilke standarder, der er relevante, og hvordan de kan anvendes som et strategisk værktøj til vækst og udvikling. Få refusion af hhv eller kr. for rådgivning omkring standarder og implementering af dem. Mere ErhvervsNyt på næste side 3.

4 Info-møde om arbejdsulykker For at komme alvorlige arbejdsulykker til livs inviteres til et gratis informationsmøde for små bygge og anlægsvirksomheder på HåndværkerAkademiet, EUC Nord, M. P. Koefoeds Vej 10, Hjørring, den 16. september fra kl Baggrunden er det kedelige faktum at der hvert år anmeldes alvorlige arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen. Fra steg antallet med 45 pct.! De små virksomheder står for en uforholdsmæssig stor andel. Bygge-eksport til engelsk marked Det engelske marked er interessant for danske virksomheder i byggebranchen, især nu hvor der igen er fart på byggeriet på det engelske marked og interesse for danske byggevarer. Byggekommunikation har derfor lavet et arrangement med fokus på den praktiske tilgang til at komme i gang med eksport på det engelske marked. Dette betyder, at virksomhederne undgår faldgruberne og hurtigt kommer i dialog med samarbejdspartnere og kunder. Inspiration til eksport Der er inspiration til de næste globale skridt for vækst i din virksomhed i Go- Global-konferencen den 4. september i Europahallen i Aalborg. Hør om andre nordjyske virksomheders succes på eksportmarkederne Hør om de gode forretningsmuligheder i Afrika Hør om genvejen til eksport via digitalisering Desuden er der paneldebatter og foredrag om, hvordan samarbejde kan styrke din globaliseringsindsats. Kom og få seneste nyt om fremtidige erhvervsmuligheder og udviklingen i Hjørring Kommune Fredag den 5. september 2014 inviterer Borgmester Arne Boelt kommunens erhvervsliv på morgenkaffe i Rådhusets kantine kl Detaljeret program og tilmelding følger 4.

5 Ledighed og beskæftigelse - juni Udvikling i antal arbejdssteder og antal beskæftigede med bopæl i HJK, maj 2013 til maj Beskæftigede på arbejdssted i HJK Beskæftigede med bopæl i HJK maj jun jul aug sep okt nov dec jan feb mar apr maj Oversigten viser antallet af fuldtidsbeskæftigede på hhv. en arbejdsplads beliggende i Hjørring kommune og beskæftigede med bopæl i HJK uanset arbejdssted. Mystik om beskæftigelsen i Hjørring Kommunal statistik viser en pludseligt fald på cirka 10 pct. omkring nytår Hvor mange fuldtidsbeskæftigede var der i januar på arbejdsstederne i Hjørring kommune? Det burde der kunne gives et entydigt svar på, for Hjørring Kommunes arbejdsmarkedsforvaltning udarbejder hver måned en oversigt Ledighed og beskæftigelse over situationen på det lokale arbejdsmarked. Ledighed og beskæftigelse - april Udvikling i antal arbejdssteder og antal beskæftigede med bopæl i HJK, marts 2013 til marts Ser man på den seneste udgave for juni 2014 (øverste graf), var der i januar fuldtidsbeskæftigede på arbejdssteder i Hjørring. Men ser man på udgaven for april 2014 (grafen til højre) var tallet for samme måned altså flere. Forskellen ligger langt over, hvad der kan betegnes som statistisk usikkerhed. I arbejdsmarkedsforvaltningen har man umiddelbart ingen forklaring på de modstridende tal. Oversigten viser antallet af fuldtidsbeskæftigede på hhv. en arbejdsplads beliggende i Hjørring kommune og beskæftigede med bopæl i HJK uanset arbejdssted. mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec jan feb mar Vi får de grundlæggende statistiske oplysninger fra Jobindsats, og vi har nu skrevet til dem og bedt om en forklaring, siger AC-fuldmægtig Anders Bøgh fra arbejdsmarkedsforvaltningen. Jobindsats hører under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som Beskæftigelsesministeriet har oprettet i år til at varetage de opgaver, som tidligere Beskæftigede på arbejdssted i HJK Beskæftigede med bopæl i HJK lå under Arbejdsmarkedsstyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering. Viden om det lokale arbejdsmarked er vigtig for bestyrelse og medarbejdere i Hjørring ErhvervsCenter, så vi ser frem til at få afklaret, hvad der ligger bag de forskellige tal, og hvilket, der er det korrekte, siger erhvervsdirektør Bo Geertsen. 5.

6 Iskoldt ejendomsmarked i sommerlandet Udbuddet af fritidshuse til salg i Hjørring kommune stiger år for år, salget følger ikke med Sommeren har været rekordvarm. Feriehuse til udlejning er gået som varmt brød i år, forlyder det. Men det er fortsat iskoldt på ejendomsmarkedet i sommerlandet. I Hjørring kommune er der i alt godt 6000 fritidshuse. Den seneste opgørelse fra Realkreditrådet viser, at 608 af disse står til salg i år år udvikling på markedet for fritidshuse i Hjørring kommune Dette tal har været støt stigende gennem de seneste 10 år. I 1. kvartal 2004 var der kun 74 fritidshuse til salg i Hjørring kommunes sommerland. Det blev modsvaret af et samlet salg på 165 feriehuse i løbet af året Men udbuddet steg mere end salget, således at der et år senere var 120 fritidshuse til salg. 0 Solgte fritidshuse Fritidshuse til salg Og sådan er det fortsat helt frem til i dag. Salget har været jævnt faldende. Sidste år blev der således skrevet 100 skøder på fritidshuse i Hjørring kommune. Men i løbet af året fik ejendomsmæglerne endnu 161 feriehuse i katalogerne, således at der ved årets udgang var 581 huse til salg. Sommerlandet i Hjørring kommune opdeles statistisk efter postnumre af Realkreditrådet Løkken er suverænt det område, som har flest feriehuse til salg. Nemlig 407 i 1. kvartal i år. For 10 år siden var der 49 feriehuse til salg i Løkken-området Hjørring følger efter med 185 huse til salg i år (25 i 2004). Tallene for 9850 Hirtshals er 104 (16) og for 9881 Bindslev 76 (2) Udbuddet af huse til salg i Hjørrings sommerhusområder Løkken Hjørring Hirtshals Bindslev Et bud på optøning af markedet: Norsk ejendomsmægler foreslår i Nordjyske, at hans landsmænd får lov at købe feriehuse i Danmark 6.

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra august august

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra august august Ledighed og beskæftigelse - august 217 1 Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra august 215 - august 217 2. 1.75 1.5 1.324 1.25 1.149 1.21 1. 75 1.43 91 968 5 356 25 16 12 aug sep okt nov

Læs mere

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra januar juli

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra januar juli Ledighed og beskæftigelse - juli 217 1 Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra januar 215 - juli 217 2. 1.75 1.5 1.25 75 1.139 1.19 1.42 1.282 97 917 5 365 25 12 135 jan feb mar apr maj

Læs mere

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra november november

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra november november Ledighed og beskæftigelse - november 217 1 Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra november 215 - november 217 2. 1.75 1.5 1.25 1.33 1.216 1.412 1.196 1.47 75 5 365 25 17 216 nov dec jan

Læs mere

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra januar januar

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra januar januar Ledighed og beskæftigelse - januar 218 1 Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra januar 216 - januar 218 2. 1.75 1.692 1.637 1.624 1.5 1.575 1.25 1. 1.279 1.288 75 5 358 336 25 117 jan

Læs mere

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra december december 2017

Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra december december 2017 Ledighed og beskæftigelse - december 217 1 Månedsvis udvikling i ledigheden i Hjørring kommune fra december 215 - december 217 2. 1.75 1.5 1.42 1.373 1.481 1.25 1.36 1. 1.59 1.135 75 5 314 346 25 114 dec

Læs mere

Frederikshavn Antal fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere efter arbejdssted

Frederikshavn Antal fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere efter arbejdssted Jan 212 Feb 212 Mar 212 Apr 212 Maj 212 Jun 212 Jul 212 Aug 212 Sep 212 Okt 212 Nov 212 Dec 212 Jan 213 Feb 213 Mar 213 Apr 213 Maj 213 Jun 213 Jul 213 Aug 213 Sep 213 Okt 213 Nov 213 Dec 213 Jan 214 Feb

Læs mere

2018: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år

2018: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år NØGLETAL UGE 6 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt 218: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år Af: Katrine Ellersgaard Nielsen, seniorøkonom og Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge bød i tråd med de foregående

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Specialiseret vejledning til alle nordjyske virksomheder Virksomheder modtager

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Månedsvis udvikling i bruttoledigheden i Hjørring kommune fra januar juli

Månedsvis udvikling i bruttoledigheden i Hjørring kommune fra januar juli Ledighed og beskæftigelse - juli 216 1 Månedsvis udvikling i bruttoledigheden i Hjørring kommune fra januar 214 - juli 216 2.5 2. 2. 1.75 1.5 1. 1. 1.266 1.138 1.51 75 5 jan feb mar apr maj jun jul aug

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Befolkning Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn nr. 3 2015 Befolkning Flere indbyggere

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning nr. 2 2015 Nye virksomheder

Læs mere

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011. Hjørring i den bedste tredjedel side 2

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011. Hjørring i den bedste tredjedel side 2 NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Hjørring i den bedste tredjedel side 2 Boligmarkedet er ikke dødt, men heller ikke helt rask side 4 Boligpriser

Læs mere

Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal maj 2015

Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal maj 2015 Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal 2014 11. maj 2015 Efter et fald i BNP på 1,9% i 2013 1 indikerer Copenhagen Economics kvartalvise konjunkturbarometer en positiv vækst i 2014. en for 2014

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg BEDRE Overblik Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg nr. 4 2015 Over 210.000 indbyggere Primo oktober 2015 kom befolkningstallet i Aalborg op over 210.000. Ved udgangen af september 2015 var

Læs mere

Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel 17. juni 2015. Køn og beskæftigelse i en økonomi i forandring

Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel 17. juni 2015. Køn og beskæftigelse i en økonomi i forandring Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel 17. juni 2015 Køn og beskæftigelse i en økonomi i forandring Uddannelsesprofil for arbejdsstyrken i Grønland 2013 (seneste tal) Antal Procent af arbejdsstyrke

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

4% flere nye CVR-numre i 3. kvartal 2014 sammenlignet med samme kvartal året før

4% flere nye CVR-numre i 3. kvartal 2014 sammenlignet med samme kvartal året før Temperaturen på Aalborg Nye virksomheder 4% flere nye CVR-numre i 3. kvartal 2014 sammenlignet med samme kvartal året før Iværksættere i rådgivning 80% flere iværksættere i rådgivning i 3. kvartal 2014

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge Indhold: Ugens tema Svagt fald i ledigheden i december 1 Ugens analyse Ugens tendens Tal om konjunktur og arbejdsmarked Knap hver fjerde offentligt ansat er over år Industrien

Læs mere

Status på fleksjob et år efter fleksjobreformens ikrafttræden

Status på fleksjob et år efter fleksjobreformens ikrafttræden Status på fleksjob et år efter fleksjobreformens ikrafttræden I dette notat gør analyze! status på, hvordan det ser ud med etableringen af fleksjob et år efter, at fleksjobreformen trådte i kraft, hvilket

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg BEDRE Overblik Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg nr. 3 2014 Temperaturen på Aalborg Temperaturmåling Hvordan står det til i Aalborg? Beskæftigelse 1,7% færre fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Øjebliksbillede. 2. kvartal 2013

Øjebliksbillede. 2. kvartal 2013 Øjebliksbillede. kvartal 1 DB Øjebliksbillede for. kvartal 1 Det første halve år af 1 har ikke været noget at skrive hjem om. Både nøgletal fra dansk økonomi generelt og nøgletal for byggeriet viser, at

Læs mere

VÆKST BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Juni Flere og flere borgere flytter til Vejle Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1

VÆKST BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Juni Flere og flere borgere flytter til Vejle Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1 VÆKST BAROMETER I VEJLE KOMMUNE Juni 2016 Flere og flere borgere flytter til Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1 Forsidefoto : oplever en pæn vækst i antallet af nye virksomheder. En af de helt nye virksomheder

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Frederikshavn Kommune. - Udgivet februar

Arbejdsmarkedet i Frederikshavn Kommune. - Udgivet februar Arbejdsmarkedet i Frederikshavn Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

Medlemsudvikling i a-kasserne

Medlemsudvikling i a-kasserne Medlemsudvikling i a-kasserne 4. Kvartal 2014 Michel Klos 1 Indledning AK-Samvirke opgør hvert kvartal tal for den seneste medlemsudvikling i a-kasserne. I december 2014 var der knap 2.018.000 dagpengeforsikrede

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

i nyhedsbrevet i denne uge vil ledigheden i bygge- og anlægsbranchen bliver afløst af decideret mangel på arbejdskraft i Nordjylland.

i nyhedsbrevet i denne uge vil ledigheden i bygge- og anlægsbranchen bliver afløst af decideret mangel på arbejdskraft i Nordjylland. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Nordjylland får mangel på faglært arbejdskraft side 2 Alt for lille tilgang til erhvervsuddannelserne side 3 Bedre oplysning om muligheder som faglært

Læs mere

Udvikling på A-dagpenge

Udvikling på A-dagpenge 2. budgetopfølgning 1. Hovedkonklusioner Nærværende notat redegør for et forventet merforbrug vedr. de forsikrede ledige på netto 4,3 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget og har tre hovedkonklusioner:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015

Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015 Arbejdsmarkedsudvalget: Opfølgning på særlige indsatsområder pr. april 2015 Indhold Indsatsområde 1: Flere unge skal have uddannelse... 2 Indsatsområde 2: Langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Jobvækst synes sikker 3. KVARTAL 2011

VÆKST BAROMETER. Jobvækst synes sikker 3. KVARTAL 2011 VÆKST BAROMETER 3. KVARTAL 2011 Jobvækst synes sikker Vækstforventningerne hos de syddanske virksomheder har siden udgangen af 2009 peget opad. Men det har indtil videre ikke ført til mange nye job. De

Læs mere

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Beskæftigelsen inden for bygge og anlæg faldt fra 2008 til 2011, hvorefter byggebeskæftigelsen i Aalborg siden har været stigende. Udvikling i

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning 544 nye virksomheder Nye CVR-numre i Aalborg Der blev

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Brønderslev Kommune. - Udgivet februar

Arbejdsmarkedet i Brønderslev Kommune. - Udgivet februar Arbejdsmarkedet i Brønderslev Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet

Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet 107178-616121 Bestyrelsen 10. december 2009 MLL 03.a Driftsrapport december 2009 1. Udviklingen i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet

Læs mere

Resultatmål 1 i Beskæftigelsesplan 2018 Antal og andel af befolkningen, der er på offentlig forsørgelse (Målt i fuldtidspersoner)

Resultatmål 1 i Beskæftigelsesplan 2018 Antal og andel af befolkningen, der er på offentlig forsørgelse (Målt i fuldtidspersoner) Andel af befolkningen i pct. Antal fuldtidspersoner 25, Resultatmål 1 i Beskæftigelsesplan 218 Antal og andel af befolkningen, der er på offentlig forsørgelse (Målt i fuldtidspersoner) Frederikssund -

Læs mere

Ledelsesinformationsrapport for marts 2015 (på baggrund af seneste tilgængelige data *) )

Ledelsesinformationsrapport for marts 2015 (på baggrund af seneste tilgængelige data *) ) 1 Ledelsesinformationsrapport for marts 2015 (på baggrund af seneste tilgængelige data *) ) Indhold Ministermål 1 Flere unge med uddannelse Ministermål 2 Indsats for ledige på kanten Ministermål 3 Færre

Læs mere

Byrådet har da også fornuftigvis sat en sparekampagne

Byrådet har da også fornuftigvis sat en sparekampagne NYHEDSBREV NR. 14, 2012 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Der bygges forholdsvis mere i Hjørring end i Aalborg side 2 Vi får stadigt længere mellem hjem og arbejde side 3 Sæt kryds

Læs mere

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Vedrørende: Udvikling i jobcentrets målgrupper 2 kvartal. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal. Notatet belyser udviklingen i jobcentrets målgrupper:

Læs mere

Sæsonkorrigeret lønmodtagerbeskæftigelse og ledighed (omregnet til fuldtidspersoner) Tusinde 2.640. Tusinde 170

Sæsonkorrigeret lønmodtagerbeskæftigelse og ledighed (omregnet til fuldtidspersoner) Tusinde 2.640. Tusinde 170 Status på udvalgte nøgletal maj 216 Fra: 211 Status på den økonomiske udvikling Fremgangen på arbejdsmarkedet fortsatte med endnu en stigning i beskæftigelsen og et fald i ledigheden i marts. Forbrugertilliden

Læs mere

121 | Aarhus - Rønde - Ryomgård | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

121 | Aarhus - Rønde - Ryomgård | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK C Køres rute 122. 6.34 6.50 6.45 D6.20 6.21 6.24 6.28 6.34 6.38 6.45 6.51 6.56 D 7.10 6.53 6.57 7.07 7.29 7.31 7.04 7.08 7.14 7.23 7.25 7.28 7.33 7.40 7.51 8.51 7.38 7.40 7.44 7.48 7.54 7.58 8.03 8.16

Læs mere

Beskæftigelsesplan Målopfølgning 2. kvartal 2018

Beskæftigelsesplan Målopfølgning 2. kvartal 2018 Beskæftigelsesplan Målopfølgning 2. kvartal Mål i beskæftigelsesplanen 1. Overordnet effektmål: Forsørgelsestrykket i Halsnæs er ved udgangen af på niveau med landet 2. Det gennemsnitlige antal personer

Læs mere

Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål

Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål 1. for implementering af beskæftigelsespolitikken 2. Samlet oversigt over mål og nøgletal FLERE I JOB beskæftigelsespolitik Fem centrale politikområder:

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

POSITIVE VÆKST- OG JOB- FORVENTNINGER

POSITIVE VÆKST- OG JOB- FORVENTNINGER POSITIVE VÆKST- OG JOB- FORVENTNINGER KONJUNKTURER FOR 2. KVARTAL 46 pct. af de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark forventer vækst i omsætningen i 2. kvartal. Jobudsigten er også positiv

Læs mere

Øjebliksbillede. 1. kvartal 2014

Øjebliksbillede. 1. kvartal 2014 Øjebliksbillede 1. kvartal 1 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 1 Der er mange tegn på, at dansk økonomi er kommet godt ind i 1, men der er fortsat et stykke vej til, at man kan omtale fremgangen som selvbærende

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Thisted Kommune. - Udgivet februar

Arbejdsmarkedet i Thisted Kommune. - Udgivet februar Arbejdsmarkedet i Thisted Kommune - Udgivet februar 214 - Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer og

Læs mere

Dagsorden. Orientering vedr. mips Orientering vedr. DLF Debat i grupper og præsentation i plenum 1...

Dagsorden. Orientering vedr. mips Orientering vedr. DLF Debat i grupper og præsentation i plenum 1... Dagsorden Orientering vedr. mips Orientering vedr. DLF Debat i grupper og præsentation i plenum 1... Katalog over mips reducerende tiltag Husker du hvad der skete i September 2011 i tidsrummet 10 12 og

Læs mere

30 % 25 % ,8 % Førtidspensionister i job Er ikke opnået %

30 % 25 % ,8 % Førtidspensionister i job Er ikke opnået % Resultatopfølgning BP20 til udvalgsmøde 26. januar 2014 I BeskæftigelsesPlan 20 er opstillet 4 ministermål og 3 lokale mål. Status for de enkelte mål er gengivet nedenfor. Målene er opgjort så aktuelt

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Vesthimmerland Kommune. - Udgivet februar

Arbejdsmarkedet i Vesthimmerland Kommune. - Udgivet februar Arbejdsmarkedet i Vesthimmerland Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

AUGUST MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 8

AUGUST MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 8 AUGUST MÅNED Indhold: Ledighedstal Udviklingen i langtidsledigheden Beskæftigelsen (ikke opdateret) Efterspørgselen på arbejdskraft (ikke opdateret) Arbejdsfordelinger Opfølgning på ministermål (ikke opdateret)

Læs mere

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter Nordjylland skal have en stærkere profilering som turistdestination, som skaber en entydig og positiv fortælling om nordjysk turisme. Nordjysk turisme skal være tidsvarende. Der skal være fokus på at rammevilkårene

Læs mere

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE September Befolkningsudviklingen hos Vejle Kommune er stigende og kun overgået af Aarhus Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE September Befolkningsudviklingen hos Vejle Kommune er stigende og kun overgået af Aarhus Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1 VÆ K S T BAROMETER I VEJLE KOMMUNE September 2017 Befolkningsudviklingen hos Kommune er stigende og kun overgået af Aarhus Læs side 7 VEJLE KOMMUNE 1 2 VÆKSTBAROMETER SEPTEMBER 2017 INDLEDNING Så er det

Læs mere

Et stort flertal på over 60 pct. siger, at kommunalvalget og borgmesterens partifarve er uden betydning. Det udlægges af ASE således:

Et stort flertal på over 60 pct. siger, at kommunalvalget og borgmesterens partifarve er uden betydning. Det udlægges af ASE således: Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Flere unge i Hjørring på offentlig forsørgelse side 2 Virksomhedsudvikling via AAU-samarbejde side 4 Stor interesse for inspirationsmøder side 5 Formanden

Læs mere

Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen

Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen ANALYSE Mangel på arbejdskraft har for alvor ramt detailhandlen Resumé Det er efterhånden velkendt, at rigtig mange danske virksomheder mangler arbejdskraft, hvilket for mange virksomheder betyder færre

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Det var Folkeskolereformen i Hjørring, der var emne for mødet i sidste uge.

Det var Folkeskolereformen i Hjørring, der var emne for mødet i sidste uge. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Argument for bosætning: Husene er billige i Hjørring side 2 Stor interesse for Norge side 4 Orientering fra bestyrelsesmøde side 5 Hirtshals-projekt

Læs mere

Briefing VækstHimmerland

Briefing VækstHimmerland Briefing VækstHimmerland Den 1. marts 2017 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark - grøn omstilling som en nordjysk vækstmotor Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark NBE s FORMÅL

Læs mere

VÆKST BARO ME TER. 5. største kommune. Vejle nu. Læs side 3 VEJLE KOMMUNE / OKTOBER 2019 VEJLE KOMMUNE 1

VÆKST BARO ME TER. 5. største kommune. Vejle nu. Læs side 3 VEJLE KOMMUNE / OKTOBER 2019 VEJLE KOMMUNE 1 VEJLE KOMMUNE / OKTOBER 2019 VÆKST BARO ME TER nu 5. største kommune Læs side 3 VEJLE KOMMUNE 1 2 VÆKSTBAROMETER OKTOBER 2019 INDLEDNING Efteråret er på vej, og det er blevet tid til årets tredje udgave

Læs mere

2.020 nye virksomheder i 2017

2.020 nye virksomheder i 2017 2.020 nye virksomheder i 2017 Der blev registreret 496 nye CVR-numre i Aalborg i løbet af 4. kvartal 2017. Sammenlignet med 4. kvartal 2016, hvor der blev registreret 475 nye CVR numre, er det en fremgang

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 19 Indhold: Ugens tema Fald i ledigheden i marts 13 Ugens analyse Ugens tendens Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked 7 ud af 1 arbejdspladser har under 5 ansatte

Læs mere

OECD: Væksten har toppet

OECD: Væksten har toppet NØGLETAL UGE 47 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt OECD: Væksten har toppet Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge kom OECD med en ny prognose. OECD vurderer, at væksten allerede

Læs mere

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Marts Vejle har et godt erhvervsklima og er vokset med nye virksomheder det seneste år Læs side 29

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Marts Vejle har et godt erhvervsklima og er vokset med nye virksomheder det seneste år Læs side 29 VÆ K S T BAROMETER I VEJLE KOMMUNE Marts 2018 har et godt erhvervsklima og er vokset med 1.399 nye virksomheder det seneste år Læs side 29 VEJLE KOMMUNE 1 2 VÆKSTBAROMETER MARTS 2018 INDLEDNING Så er det

Læs mere

B E H O V F O R K VA L I F I C E R E T A R B E J D S K R A F T I N O R D J Y L L A N D M A J

B E H O V F O R K VA L I F I C E R E T A R B E J D S K R A F T I N O R D J Y L L A N D M A J BEHOV FOR KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT I NORDJYLLAND M AJ 2 0 1 8 STORE FORVENTNINGER I DE PRIVATE VIRKSOMHEDER 10.000 flere job på private arbejdspladser frem mod 2025. Offentlige arbejdspladser vil derimod

Læs mere

Pejlemærke for dansk økonomi, juni 2016

Pejlemærke for dansk økonomi, juni 2016 Pejlemærke for dansk økonomi, juni 16 Ligesom verdensøkonomien, er dansk økonomi aktuelt i bedring. I verdensøkonomien er det navnlig i USA og EU, der er tegn på fremgang. Derimod oplever BRIK landene

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Befolkning Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn nr. 2 2016 Flere nye virksomheder Nye

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

1. 74 % af de årige er i beskæftigelse

1. 74 % af de årige er i beskæftigelse 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 2017 2019 HOLBÆK KOMMUNE Notat Dato: 10. marts 2016 Sagsb.: Bo Christensen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72363378 E-mail: bochr@holb.dk Politiske Effektmål -

Læs mere

Notat - Status på målopfyldelse februar 2016; Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage

Notat - Status på målopfyldelse februar 2016; Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage Notat - Status på målopfyldelse februar 2016; Politiske Effektmål for kerneopgaven Alle kan bidrage Målsætning Status jan 16 Status feb 16 B 2016 Kommunestrategi 1. 75 % af de 16-66 årige er i beskæftigelse

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning I det det følgende ser vi

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20%

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20% Ministermål 2. Jobcentrene skal forebygge, at så mange personer førtidspensioneres Tilgangen af personer til førtidspension skal pr. december 213 ligge bedre end gennemsnittet for 6-byerne målt som andelen

Læs mere

Medlemsudvikling i a-kasserne

Medlemsudvikling i a-kasserne Medlemsudvikling i a-kasserne 2. Kvartal 2015 Michel Klos 1 Indledning AK-Samvirke opgør hvert kvartal tal for den seneste medlemsudvikling i a-kasserne. I juni 2015 var der lidt over 2.022.000 dagpengeforsikrede

Læs mere

for en suveræn og værdig tilværelse. Dels fordi det tilfører samfundet optimal værdi.

for en suveræn og værdig tilværelse. Dels fordi det tilfører samfundet optimal værdi. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Årets iværksættere har en klar vækst-strategi side 2 Kropssprog og kundetyper side 4 Ny viceborgmester prioriteter uddannelse og erhvervsliv side

Læs mere

Bilag - Notat om status på målopfyldelse BP-2014 november

Bilag - Notat om status på målopfyldelse BP-2014 november Bilag - Notat om status på målopfyldelse BP-214 november I beskæftigelsesplanen for 214 er der opstillet 4 ministermål og 2 lokale mål. Status for de enkelte mål er gengivet nedenfor. Målene er opgjort

Læs mere

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec.

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. Faxe, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 SSJÆ, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Danmark, indbrud 7 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Faxe, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 SSJÆ, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 Danmark, vold 1 9 8

Læs mere

31. marts 2008 AERÅDETS PROGNOSE, MARTS 2008 ISÆR LAV DOLLAR RAM-

31. marts 2008 AERÅDETS PROGNOSE, MARTS 2008 ISÆR LAV DOLLAR RAM- 31. marts 2008 Signe Hansen direkte tlf. 33557714 AERÅDETS PROGNOSE, MARTS 2008 ISÆR LAV DOLLAR RAM- MER DANSK ØKONOMI Væksten forventes at geare ned i år særligt i USA, men også i Euroområdet. Usikkerheden

Læs mere

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse

1. 75 % af de årige er i beskæftigelse Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 2. feb. 2017 Politiske Effektmål - status til mødet i UJU d. 22/02/2017 Herunder status på de politiske effektmål for kerneopgaven Alle Kan Bidrage. Opgjort med seneste tal fra

Læs mere

Kontanthjælp, jobparate

Kontanthjælp, jobparate Jobparate ledige Kontanthjælp, jobparate 35 3 25 15 1 5 Kontanthjælp, jobparate Budget efter BR-III, 343 358 366 367 352 36 355 339 334 329 324 319 355 Jobindsats, 343 358 366 367 352 36 355 339 355 Kontanthjælp

Læs mere

Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Nytårskur med rekord-deltagelse. Ledelse med fokus på værdier. Borgmesterens nytårstale

Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Nytårskur med rekord-deltagelse. Ledelse med fokus på værdier. Borgmesterens nytårstale N Y H E D S B R E V N R. 2, 2 0. J A N UA R 2 0 1 4 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Nytårskur med rekord-deltagelse side 2 Ledelse med fokus på værdier side 3 Borgmesterens nytårstale

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Mariagerfjord Kommune. - Udgivet februar

Arbejdsmarkedet i Mariagerfjord Kommune. - Udgivet februar Arbejdsmarkedet i Mariagerfjord Kommune - Udgivet februar 2014 - 2 Indledning I januar har Beskæftigelsesrådet Nordjylland offentliggjort den årlige analyserapport. Her præsenteres de vigtigste udfordringer

Læs mere

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik Statistik Denne statistik viser hovedtal fra den grønlandske varmestue Naapiffik Statistikken er udarbejdet ud fra anonyme besøgslister, der føres hver dag af de medarbejdere der er på arbejde Statistikken

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Resultatrapport 3/2015

Resultatrapport 3/2015 November Resultatrapport 3/ Kvartalvis effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Hermed følger nummer tre af de kvartalvise effektopfølgninger på arbejdsmarkedsområdet for. Resultatrapporten giver en status

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Mads Fuglede

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Mads Fuglede Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 325 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Mads Fuglede Mads.Fuglede@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge Indhold: Ugens tema Hver tiende mellem og 9 år var inaktiv i Ugens tendenser Uændret lønudvikling i de to første kvartaler af Faldende produktion og ordreindgang i industrien

Læs mere

Medlemsudvikling i a-kasserne

Medlemsudvikling i a-kasserne 22. marts 2017 Medlemsudvikling i a-kasserne Michel Klos 4. kvartal 2016 Danske A-Kasser opgør løbende den seneste medlemsudvikling i a-kasserne. I dette notat kan du bl.a. se, at: Eksklusiv de kontingentfritagede

Læs mere

EN FRISK START. En gentænkning af asyl og integration i Danmark

EN FRISK START. En gentænkning af asyl og integration i Danmark EN FRISK START En gentænkning af asyl og integration i Danmark 5 grunde til succes Det er sjovere at være 1 i huset end udenfor Vi gør inklusion til et fælles ansvar, som deles af medborgere og nytilkommere.

Læs mere

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Marts Vejle fortsat i top som højindkomst - kommune Læs side 10 VEJLE KOMMUNE 1

BAROMETER. I VEJLE KOMMUNE Marts Vejle fortsat i top som højindkomst - kommune Læs side 10 VEJLE KOMMUNE 1 VÆ K S T BAROMETER I VEJLE KOMMUNE Marts 2017 fortsat i top som højindkomst - kommune Læs side 10 VEJLE KOMMUNE 1 2 VÆKSTBAROMETER MARTS 2017 INDLEDNING En kommune, der vokser 2017 er nu for alvor kommet

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Eksporten falder igen

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Eksporten falder igen NØGLETAL UGE 37 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Eksporten falder igen Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge fik vi tal for udviklingen i eksporten i juli herhjemme. Vareeksporten

Læs mere

Overnatningstal (ekskl. Feriehuse) Middelfart

Overnatningstal (ekskl. Feriehuse) Middelfart Overnatningstal 216 (ekskl. Feriehuse) Middelfart Overnatningsstal Middelfart 216 (ekskl. Feriehuse) Middelfart Udv Udv% I alt 39.266 389.251 375.18 371.677 389.743 427.37 428.377 1.7,24 319.315 321.428

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Danske renter falder

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Danske renter falder NØGLETAL UGE 5 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Danske renter falder Af: Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge kom de økonomiske vismænd med deres forårsrapport, der blandt andet indeholder en ny prognose

Læs mere

1. Andelen af 'Jobparate' ledige skal ligge i den bedste 3. del i forhold til klyngen. A-dagpenge:

1. Andelen af 'Jobparate' ledige skal ligge i den bedste 3. del i forhold til klyngen. A-dagpenge: Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 22. august 2017 Politiske Effektmål - status til mødet i UJU d. 30. august 2017 Herunder status på de politiske effektmål for kerneopgaven Alle Kan Bidrage. Opgjort med seneste

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. 1. Baggrund. Evaluering af investeringsmodellen. tal for 2010 og 2011

Notat. Aarhus Kommune. 1. Baggrund. Evaluering af investeringsmodellen. tal for 2010 og 2011 Notat Emne Til Kopi til Evaluering af investeringsmodellen. tal for 2010 og 2011 Vibeke Jensen Marianne Pedersen, Mogens Kjær, Lene Frost, Mette Skou Sejersen, Merete Morell, Søren Munkedal Aarhus Kommune

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning Færre nye virksomheder Nye

Læs mere