Beskrivelse af klinisk undervisningssted og Kliniske undervisningsforløb. Gynækologisk - Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af klinisk undervisningssted og Kliniske undervisningsforløb. Gynækologisk - Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus."

Transkript

1 Beskrivelse af klinisk undervisningssted og Kliniske undervisningsforløb. Gynækologisk - Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus.

2 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold på det kliniske uddannelsessted. 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Gynækologisk - Kirurgisk afdeling på Holbæk Sygehus er en del af Region Sjælland. Afdelingen er delt i afsnit 12-5, som omfatter den akutte kirurgi og 09-5 som omfatter den elektive kirurgi og gynækologi, kirurgisk ambulatoriefunktion og endoskopi. Den daglige ledelse af hele den kirurgiske afdeling varetages af afdelingsledelsen, som består af en ledende overlæge og en ledende oversygeplejerske. Daglig ledelse af afsnit 09-5 varetages af en afdelingssygeplejerske og en souschef, som udover at være souschef for hele afsnittet, står for den daglige ledelse af endoskopifunktionen. Endvidere er der en udviklings- og kvalitetssygeplejerske, som er fælles for hele afdelingen. Udviklings- og kvalitetssygeplejersken er bl.a. medansvarlig for planlægning af den overordnede strategi for kvalitetsudvikling i afdelingen. Afdelingsledelse Sekretariat kvalitet og udvikling 12-5 Akut kirurgi. stomi ambulatorie Elektiv kirurgi Endoskopi kirurgisk ambulatorie. 1.2 Patientkategorier Afsnit 09-5 er delt i 3 funktioner:

3 5-døgns afsnit med 13 sengepladser, som har åbent fra mandag morgen kl til fredag aften kl Sengepladserne benyttes til patienter, som indlægges til elektiv kirurgi inden for kirurgiske områder som: hernietomi (ingvinal-, femoral-, umbilical- og ventralhernie), kolecystectomi, pilonidalcyste og hæmorider. Desuden benyttes sengepladserne til patienter der indlægges til udrensning før koloskopi. Ligeledes er der patienter til observation efter EMR og biopsitagning f.eks. leverbiopsi. Af elektive gynækologiske patientkategorier kan nævnes: hysterektomi, prolaps operationer, kirurgiske aborter, hysteroskopier i fuld bedøvelse, oophorectomi m.m. Ved behov for aflastning på afsnit 12-5, modtager vi også akutte patienter fra dette afsnit, med en forventet kort indlæggelses tid. Kirurgisk ambulatorium med 3 stuer, som bruges til forundersøgelser før operation og kontroller. 1 stue bruges endvidere til mindre kirurgiske indgreb i lokal anæstesi 2-3 gange om måneden. Kirurgisk ambulatorium befinder sig fysisk et andet sted (afd. 44-3) på Holbæk sygehus end afdeling Endoskopiafsnit med 5 endoskopi stuer, hvor der på den ene stue udføres ERCP samt andre akutte undersøgelser. Endvidere råder endoskopiafsnittet over hvilepladser til patienter der har brug for hvile efter sedation i forbindelse med undersøgelsen. Den ene af endoskopi stuerne er placeret ved kirurgisk ambulatorium. 1.3 Personalesammensætning og samarbejdsrelationer I afsnittet er ansat en afdelings sygeplejerske og en souschef. Der er en enkel sygehjælper, ellers er der udelukkende sygeplejersker ansat i afsnittet. Personalet har stor erfaring med kirurgisk sygepleje og der er stor fokus på udvikling. Af personale med specialfunktioner har vi ud over afdelingssygeplejerske og souschef blandt andet: 1 ansvarlig klinisk underviser 2 sygeplejersker med klinisk vejlederuddannelse 1 sygeplejerske med praktikvejlederuddannelse 1 sygeplejersker med speciale i sår 1 specialeansvarlig sygeplejerske i endoskopi 3 koloskoperende sygeplejersker 1 kvalitets og udviklingssygeplejerske

4 2 hygiejnenøgleperson 1 forflytningsvejleder 2 arbejdsmiljørepræsentant 2 patientsikkerhedsansvarlige 1 KRAM nøgleperson 1 nøgleperson i ESD og TSM Vores afdelingssygeplejerske har en diplom uddannelse i ledelse og er ledende auditør. Alt personale deltager aktivt i uddannelsen af de studerende. Humor, fleksibilitet og udnyttelse af personalets kompetence og kvalifikationer vægtes højt i alle sammenhænge. Tværfagligt samarbejde i somatisk, såvel som primær regi er et vigtigt element for at kunne yde patienterne den bedst mulige pleje og behandling i det sammenhængende patientforløb. Vi har et tæt samarbejde med flere afdelinger på sygehuset herunder; Gynækologisk ambulatorie, afdeling 12-5, operations afdelingen og anæstesi afdelingen. På afdeling 09-5 og Holbæk sygehus er et tæt samarbejde mellem plejepersonalet, patienter og pårørende, et højt prioriteret fagligt indsatsområde. 1.4 Pleje I det elektive afsnit arbejdes ud fra plejeformen tildelt patientpleje. Sygeplejen i hele afsnit 09-5 kendetegnes ved korte patientkontakter af bred kompleksitet. Vi tilstræber i samarbejdet og dialogen med patienter og pårørende et ligeværdigt forhold med vægt på åbenhed, tryghed og et højt informationsniveau, såvel mundtligt som skriftligt. Elektronisk systemisk dokumentation (ESD) samt opus er et vigtigt dokumentationsredskab af den udførte og planlagte sygepleje. Samtykkeerklæring er indeholdt i patientjournalen. Der er skriftlige patientvejledninger til de fleste undersøgelser og operationer. Den skriftlige vejledning sendes til patienten sammen med indkaldelse til undersøgelsen eller udleveres ved forundersøgelsen før operationen. Den skriftlige vejledning understøttes af grundig mundtlig information og vejledning præ og postoperativt. 1.5 Uniformsetikette m.m.

5 De studerende henter selv uniformer på sygehusvaskeriet. Uniformerne må kun bæres på sygehusets område. De skiftes dagligt og ved forurening. Der må ikke bruges lange ærmer under uniformen, kunstige negle, neglelak, lange negle og ure eller smykker på hænderne. Langt hår skal være opsat. Der er omklædningsrum i kælderen, hvor der også er mulighed for at bade. Omklædningsrum tildeles af teknisk afdeling. Du skal selv medbringe en hængelås. Der forefindes taskeskabe på afdelingen. Sygehuset har en personalekantine. Medbragt madpakke kan opbevares i køleskab i afsnittets personalestue. 2.0 Sygeplejefaglige forhold på det kliniske undervisningssted. 2.1 Værdigrundlag / målsætning Vi står for professionalisme, ansvarlighed, respekt og tillid. Kirurgisk afdeling ønsker at være i front og på linje med de bedste afdelinger i landet i forhold til behandling og pleje til akutte og elektive patienter med almen kirurgiske lidelser. Kirurgisk afdeling ønsker via et tæt tværfagligt samarbejde, at skabe gode og sammenhængende patientforløb med høj faglighed, god og fyldestgørende information samt en høj grad af patientsikkerhed. Kirurgisk afdeling ønsker at være en attraktiv arbejdsplads, hvor der lægges vægt på uddannelse,faglig udvikling og ressourcebevidsthed. Endvidere skal rekruttering og fastholdelse sikres med godt samarbejde, engagement, respekt, tillid og humor. Dette skal ske ved, at inddrage, give medindflydelse og medansvar til samtlige ansatte for udførelsen af afdelingens opgaver. Afdelingen vil ved hjælp af målrettet kompetenceudvikling styrke dette. Kirurgisk afdeling ønsker at være det foretrukne uddannelsessted for uddannelsessøgende læger, sygeplejestuderende, SSA-elever og Falckredderelever. Vi ønsker at skabe et udfordrende fagligt læringsmiljø med fokus på, at opnå de bedst mulige uddannelsesforløb. Kirurgisk afdeling ønsker målrettet, at fortsætte arbejdet med at udvikle kvalitetsarbejdet og patientsikkerheden. 2.2 Sygeplejefaglige udviklingsområder Den løbende udvikling, der sker inden for de kirurgiske specialer, har indflydelse på vores sygepleje. Vi holder os ajour, dels ved sygehusets egen udvikling, dels ved

6 kurser og undervisning eksternt og internt, på temadage og ved at læse relevante tidsskrifter, artikler og bøger. Projekter i vores regi: Implementering af patientsikkerheds pakker i forhold til patientsikkert sygehus. Hæmoride projekt. EPJ projektet fortsætter. Imatis tavler implementeres. Løbende udvikling af standarder med henblik på optimering af patient forløbene. Samarbejde med andre kliniske vejledere med henblik på et godt studiemiljø. Afdelingens studerende bidrager til udvikling med deres viden, undring og teori fra Sygeplejeskolen. Afdelingens personale er repræsenteret i diverse tværfaglige arbejdsgrupper og udvalg. 3.0 Beskrivelse af det kliniske undervisningsforløb 3.1 Beskrivelse af undervisningsforløb. I det kliniske undervisningsforløb tages der udgangspunkt i modulbeskrivelserne for de enkelte moduler. Den kliniske undervisning tilrettelægges med fokus på læringsmålene, hvor kompetencekortene anvendes som redskab til at opnå læringsudbyttet. Modul 1 og 2: Den studerende vil altid følges med en sygeplejerske. Det tilstræbes, at den studerende får indblik i alle funktioner der varetages på afsnit Der er mulighed for at deltage i udvalgte enkelte administrative samt instrumentelle opgaver sammen med en sygeplejerske. Den studerende kan observere sygeplejerskens relation med patienten, samt udvikle evne til selv at indgå i patientrelationer. Vi forventer, at du er nysgerrig, spørgende og reflekterende i forhold til de aktiviteter du deltager i eller observerer.

7 Modul 11: Den studerende tilknyttes hovedsageligt det kirurgiske område på 09-5, hvor klinisk intern prøve afvikles. Der vil være fokus på, at den studerende i stigende grad tilegner sig kompetencer og kvalifikationer og herved bevæger sig fra det observerende til det reflekterende og selvstændigt udøvende. Der arbejdes med kompetencekort som et redskab i læringsforløbet, med det formål at dokumenterer og synliggøre den studerendes opnåede læringsudbytte. I samarbejde med sygeplejepersonalet identificerer og varetager den studerende patientens behov for sygepleje, information og vejledning. Den studerende kan opnå erfaring og kompetencer indenfor: Korte kirurgiske patientforløb. Præ og postoperativ sygepleje. Kommunikative, pædagogiske og relationelle kompetencer. Observation og monitorering under indlæggelse og undersøgelse. Smertebehandling og smertescore af kirurgiske patienter. Information og vejledning afstemt patientens individuelle forudsætninger. Kerneområderne i accelererede patientforløb: information/ vejledning, tidlig mobilisering, tidlig oral ernæring, nedsættelse af det kirurgiske stress respons og smertebehandling. Assistere lægen ved undersøgelse / kontrol Planlægning og koordinering af operation herunder indlæggelse på sengeafsnit, anæstesitilsyn, blodprøvetagning. Vejledning og information om operation, herunder rygestop, alkohol i forbindelse med operation. Medicin administration. Anlæggelse af venflon. Psykisk pleje til patienter der er angste for f.eks. selve undersøgelsen, resultatet af undersøgelsen eller patienter som får en kræftdiagnose. Tværfagligt samarbejde. Arbejde med kliniske retningslinjer. Modul 12: Den studerende arbejder videre med at udvikle sine kompetencer i forhold til organisatoriske, ledelsesmæssige og udviklingsmæssige opgaver i afsnittet. Den studerende øver sig i at varetage ledelsesmæssige opgaver. Der vil være fokus på kvalitets- og udviklingsarbejdet i sygeplejen. Den studerende vil blive introduceret til udviklings- og kvalitetssygeplejerskens arbejde i afsnittet.

8 3.2 Organisering af den kliniske vejledning. Pædagogisk tilrettelæggelse og Overvejelser relateret til kliniske undervisningsforløb Der er på afsnit 09-5 ansat en ansvarlig klinisk underviser, som har det pædagogiske ansvar for studerende på hele afsnittet. Den ansvarlige kliniske underviser tilrettelægger forløb og indhold af den kliniske undervisningsperiode, samt afholder reflektionssamtaler, uddannelsessamtaler, interne evalueringer og interne prøver med den studerende. Afsnittet har 2 kliniske vejledere som er fordelt på de forskellige funktioner i afsnittet. Klinisk underviser tilstræbes at deltage i studieplanlægningssamtale med den studerende. Afdelingens øvrige personale deltager i den daglige oplæring og vejledning, specielt hvis den uddannede kliniske underviser er indisponeret (møder, fridage m.m.). Tre uger inden studiestart i afdelingen udsendes velkomstbrev med oplysninger om mødested og tidspunkter for den første periode. Du vil selv have mulighed for indflydelse på den øvrige planlægning af fremmøde. Den kliniske undervisningstid er berammet til gennemsnitligt 30 timer om ugen. Studietid planlægges så vidt muligt på den kliniske vejleders fraværsdage. Vi forventer, at du er opsøgende i forhold til relevant litteratur inden start i afdelingen. Der er afsat tid til studieplanlægningssamtale i løbet af de første dage i afdelingen. Vi vil løbende evaluere og planlægge nyt efter behov. Der afholdes midtvejs- og slutevaluering af forløbet. Vi tilstræber at alle dage afsluttes med en kort evaluering. Der afsættes tid til refleksionssamtale eller faglig samtale ca. en gang om ugen. Vi vægter løbende evaluering højt og anser det som et nødvendigt redskab i den kliniske undervisning. 3.3 Studiemiljø på det kliniske undervisningssted. Vi bestræber os på, at planlægge så du tilbringer mest mulig tid med din kliniske vejleder. Vi tilrettelægger din tjenestetid i samarbejde med dig. Der tages så vidt muligt hensyn til personlige interesser, såsom fritidsjobs og transportmuligheder i den udstrækning det lader sig gøre. Reflektionssamtaler og uddannelsessamtaler foregår på vejlederkontoret, hvor der også forefindes adgang til PC. Vejlederkontoret kan benyttes af den studerende til fordybelse og studie af relevant litteratur. Der vil være mulighed for studiebesøg i andre afdelinger. Vi lægger vægt på, at den studerende lærer at udøve sygepleje ved at deltage i arbejdsfællesskabet i personalegruppen. Personalegruppen er interesseret og engageret i uddannelse af studerende. Det forventes, at den studerende bidrager til et

9 udviklende studiemiljø ved at udvise interesse, engagement og nysgerrighed, samt ved at arbejde konstruktivt og målrette med aftale læringsaktiviteter. 3.4 Det kliniske undervisningssteds forventninger til den studerendes forberedelse til kliniske undervisningsforløb. Den studerende forventes at være forberedt til studiestart ved at sætte sig ind i brugen af Portfolio. Vi forventer: At den studerende har læst det fremsendte materiale igennem. At den studerende tilegner sig relevant teori i forhold til specialet At den studerende forbereder sig til studieplanlægningssamtalen og har gjort Sig tanker om studieplan, faglige og personlige mål. At den studerende anvender port folio og præsenterer denne ved studieplanlægningssamtalen, da det er vores erfaring, at det udvikler evnen til refleksiv tænkning og kan være et godt redskab i evalueringssituationer. 3.5 Evaluering Som nævnt vil der løbende være evaluering af den studerende. Den studerende evaluerer det kliniske undervisningssted elektronisk ved afslutningen af forløbet. Evalueringsskema findes på Sygehusets intranet. Centralt registreres resultaterne af evalueringerne en gang årligt. Resultatet drøftes efterfølgende med de ansvarlige kliniske undervisere og med de ledende sygeplejersker, hvorefter uddannelseskoordinatoren er ansvarlig for, at der iværksættes relevant handlingsplan til forbedring eller fastholdelse af niveauet for den kliniske undervisning. 4.0 Andet. Revideret den ved ansvarlig klinisk underviser Line Johansen adresse: lnjo@regionsjaelland.dk Ved spørgsmål, ring gerne til kirurgisk-gynækologisk afdeling 09-5 på telefon:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted og kliniske undervisningsforløb. Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus

Beskrivelse af klinisk undervisningssted og kliniske undervisningsforløb. Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus Beskrivelse af klinisk undervisningssted og kliniske undervisningsforløb Kirurgisk afsnit 09-5 Holbæk Sygehus 1.0 ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD PÅ DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED 1.1 Præsentation

Læs mere

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus

Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus Lærings- og Praktikstedsbeskrivelse Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 / 12-4, Holbæk Sygehus 1. Præsentation af afsnittet 09-4 / 12-4 er et ortopædkirurgisk afsnit, som er en del af Sygehus Nord, Region Sjælland.

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Ringsted sygehus Opdateret Januar 2015 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af det kliniske undervisningsforløb Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 /12-4, Holbæk Sygehus 1.0 Organisatoriske forhold 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted

Læs mere

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus

M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus M am m akirurgisk klinik R ingsted sygehus 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Mammakirurgisk klinik Mammakirurgisk klinik blev etableret som elektiv klinik 1. maj 1999, og er

Læs mere

Fælles Kirurgisk Ambulatorium

Fælles Kirurgisk Ambulatorium Fælles Kirurgisk Ambulatorium Indgang 43 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation af afdelingen. Fælles Kirurgisk Ambulatorium blev dannet i 1997, og er bestående af 4 ambulatorier.

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk

Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk Beskrivelse af det kliniske undervisnings sted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Holbæk Sygehus hører under Region

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 263: 79 18 27 84 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Øre Næse Hals ambulatorium

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus

Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling. Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Plastikkirurgisk og Brystkirurgisk Afdeling Brystkirurgisk afsnit Ringsted sygehus Opdateret Februar 2018 1. ORGANISATORISKE OG LEDELSESMÆSSIGE FORHOLD Præsentation af Brystkirurgisk Afsnit Brystkirurgisk

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital 21-11-2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS

MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS MaveTarm Kirurgisk Ambulatorium SLS Indgang 51 AKU: Bettina D. Clausen Mail: bdc@regionsjaelland.dk Tlf: 58 55 98 40 Revideret Januar 2015 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Præsentation

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Medicinsk Sengeafsnit Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9202 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PRÆSENTATION

Læs mere

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus.

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Ortopæd Kirurgisk ambulatorium indg.51, stuen Slagelse Sygehus Ortopædkirurgisk Ambulatorium Ingemannsvej 18

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1,. 24.05 2016 Kirurgisk Afdeling og Version 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske

Læs mere

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus.

LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. LÆRINGS- OG PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE For social- og sundhedsassistentelever på kirurgisk afdeling A2 Slagelse Sygehus. Lærings- og praktikstedsbeskrivelse A2 Kirurgisk gastroenterologi og karkirurgi, Slagelse

Læs mere

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2

Kirurgisk Afdeling. Afsnit A2 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A2 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital Kirurgisk Afdeling 12. 01. 2018 Version 5 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af praktikforløbet. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 /12-4, Holbæk Sygehus. 1.0 Organisatoriske forhold

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af praktikforløbet. Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 /12-4, Holbæk Sygehus. 1.0 Organisatoriske forhold Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af praktikforløbet Ortopædkirurgisk afsnit 09-4 /12-4, Holbæk Sygehus 1.0 Organisatoriske forhold 1.1 Præsentation af det kliniske undervisningssted 09-4

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. Kirurgisk Afdeling Roskilde og Køge Version 5

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1, Køge. Kirurgisk Afdeling Roskilde og Køge Version 5 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Sjællands Universitetshospital. Kirurgisk Afdeling, afsnit A1,. Kirurgisk Afdeling Roskilde og 12-01-18 Version 5 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side 2 2.0 Organisatoriske

Læs mere

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale.

Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter fra medicinsk, neurologisk, gynækologisk og urologisk speciale. Beskrivelse af uddannelsessted: Akut Modtagelsen Næstved Sygehus Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Akut modtagelsen på Næstved Sygehus, modtager alle de akut indlagte patienter

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 6. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For afsnit ortopædkirurgisk sengeafsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Maj 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE Kirurgisk Afdeling Afsnit A33 Sygehus Nord er medlem af Københavns Universitetshospital Kirurgisk Afdeling 21-02-2014 Version 2 Indholdsfortegnelse 1.0 Praktisk information side

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk afd. 13 25/5 2011 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold.

Læs mere

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes

Hvis der sker ændringer i godkendelsesperioden, der får væsentlige konsekvenser for de studerendes GODKENDELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED DETTE DOKUMENTET BESTÅR AF: 1. GRUNDLAG FOR GODKENDELSE TIL KLINISK UNDERVISNING 2. GENEREL KLINISK STUDIEPLAN TIL MODUL 4 GENERELLE KRITERIER FOR GODKENDELSE TIL

Læs mere

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd

Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder. Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Sygeplejerskeuddannelsen Region Syd Vedtaget af Lederrådet for Sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark Projektdeltagere: Gurli Harresø, underviser,

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Medicinsk/Endokrinologisk afdeling 13 Næstved Sygehus Region Sjælland BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED Region Sjælland Udarbejdet af: Ansvarlig klinisk underviser Dorthe Tange Medicinsk/Endokrinologisk afd. 13 Jan 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til ortopædkirurgisk amb: 7918 2320 Telefon til Uddannelses og udviklingssygeplejerske: 7818 3537 Uddannelses

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted på Gastroenterologisk Dagafsnit B5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted på Gastroenterologisk Dagafsnit B5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted på Gastroenterologisk Dagafsnit B5 2. udgave November 2011 Udarbejdet af ansvarlig klinisk vejleder Jette Kromand Hauritz 1. ORGANISATORISK OG LEDELSESMÆSSIGE

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang 1 Beskrivelse af klinisk uddannelsessted for Sygeplejestuderende på plejecenteret Søndervang Rådhusvej 1, 4640 Faxe. Tlf. 56 76 16 00 Søndervang Kom indenfor i et moderniseret plejecenter i grønne omgivelser,

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 136: 7918 2142 Kæbekirurgisk Enhed 631 SVS Esbjerg Sydvestjysk sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg

Læs mere

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Forfatter: Christina Askholm Nissen Revideret den 6-01- 2015 Godkendt af: Gitte Lauersen, Drifschef for Aktiv Pleje

Læs mere

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus

Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus Beskrivelse af klinisk uddannelsessted Urologisk Ambulatorium Næstved Sygehus 1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1 Urologisk ambulatorium Næstved udreder og behandler patienter med sygdomme

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Regionshospitalet Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Region Midtjylland, Regions Hospitalsenheden Vest, Regionshospitalet. Øre-Næse- Hals sengeafsnit. Afsnittet

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Afdeling 263 Sydvestjysk sygehus Finsensgade 35 6700 Esbjerg Telefon til afdeling 263: 79 18 27 81 Telefon til uddannelses

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE FOR KARDIOLOGISK AFDELING, SJÆLLANDS UNIVERSITETSHOSPITAL, ROSKILDE OG KØGE 1 Præsentation af det kliniske undervisningssted. Velkommen til Kardiologisk afdeling. Kardiologisk afdeling

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse. 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype, organisation og struktur. 1.2 Overordnet

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker Mandag den 4. oktober Kl. 9.00-11.30 Program Velkommen og præsentation af programmet Den reviderede sygeplejerskeuddannelse v/ Inger Lise Den nye Social og

Læs mere

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt

Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt Forudsætninger for indgåelse af kontrakt om klinisk undervisning med Ergoterapeutuddannelsen ved University College Nordjylland (UCN). Målsætningen for klinisk

Læs mere

Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen.

Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nyborg kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Indholdsfortegnelse Organisering af det kliniske i Nyborg Kommune s. 3 Formål s. 3 Overordnet ramme for etablering

Læs mere

Funktionsbeskrivelse. Administrative:

Funktionsbeskrivelse. Administrative: Sygehus: Vejle Afdeling: Onkologisk Afsnit: Onkologisk Ambulatorium Stilling: Specialeansvarlig sygeplejerske i Onkologisk Ambulatorium Funktionsbeskrivelse Organisatorisk placering Hvem refererer stillingsindehaver

Læs mere

Assens kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejeuddannelsen

Assens kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejeuddannelsen Assens kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejeuddannelsen Indholdsfortegnelse Organisering af klinisk undervisning i Assens Kommune... 3 Formål... 3 Overordnet ramme for etablering

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold 1.1. Afdelingstype,organisation og struktur 3 1.2. Overordnet

Læs mere

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB

BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB BESKRIVELSE AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSSTED OG AF DET KLINISKE UNDERVISNINGSFORLØB Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk Akut Modtagelse (PAM) Fælledvej indgang 42 4200 Slagelse Tlf. 58 55 93

Læs mere

Beskrivelse af praktiksted

Beskrivelse af praktiksted Beskrivelse af praktiksted Sygehus: Nykøbing F Afdeling: Medicinsk Afsnit for lungesygdomme Opfyldelse af EU s anerkendelsesdirektiv: a) Almen medicin og medicinske specialer Kontaktperson og stillingsbetegnelse:

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan Generel Klinisk Studieplan For modul 1. Ortopædkirurgisk afdeling, K 2. Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Ortopædkirurgisk afdeling K 2, er organisatorisk

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Lungemedicinsk afsnit 09-3, Holbæk 1.0 Organisatoriske forhold på det kliniske undervisningssted Holbæk Sygehus hører under Region Sjælland,

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED OPVÅGNINGSAFSNITTET SYGEHUS SYD NÆSTVED O:\Kvalitet-_og_uddannelsesafdelingen\Uddannelsesenheden\Filer 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis

Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis Modulbeskrivelse Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling i klinisk praksis Modul 11S Klinik/ Teori Studieretning: Stråleterapi Oktober 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. udfærdiget af. sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig

Beskrivelse af klinisk uddannelsessted. udfærdiget af. sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig Beskrivelse af klinisk uddannelsessted udfærdiget af sygeplejerske Britt Jørgensen, klinisk uddannelsesansvarlig 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan

Generel Klinisk Studieplan Modul 1 - Kirurgisk afdeling P4 øst og vest Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Beskrivelse af afdelingen. P4 øst og vest er en døgnåben afdeling, der er

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Center for Ortopædi og Medicin, Ortopædisk Klinik, Sygehus Sønderjylland Aabenraa Adresse Kresten Philipsens Vej 15. 6200 Aabenraa Telefon

Læs mere

Veneklinikken SVS Brørup Veneklinikken Sydvestjysk Sygehus Brørup Skolegade 12 A 6650 Brørup. Klinisk vejleder:

Veneklinikken SVS Brørup Veneklinikken Sydvestjysk Sygehus Brørup Skolegade 12 A 6650 Brørup.  Klinisk vejleder: BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling: 79184982 Veneklinikken SVS Brørup Veneklinikken Sydvestjysk Sygehus Brørup Skolegade 12 A 6650 Brørup

Læs mere

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode

Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Evaluering af din kliniske undervisningsperiode Kære sygeplejestuderende Du er nu i slutningen af din kliniske undervisningsperiode og det er tid til evaluering af perioden. Formålet med denne evaluering

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Lukket afsnit H4, Kolding

Praktikstedsbeskrivelse Lukket afsnit H4, Kolding Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Lukket afsnit H4, Kolding kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Under overskrift Aug.

Læs mere

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus.

Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted Ortopædkirurgisk Ambulatorium Slagelse Sygehus. Ortopæd Kirurgisk ambulatorium indg.44 Slagelse Sygehus Ortopædkirurgisk Ambulatorium Ingemannsvej indgang

Læs mere

Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9

Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9 Gynækologisk Dagkirurgisk Afsnit Gynækologisk ambulatorium Afsnit 9 NÆSTVED SYGEHUS BESKRIVELSE AF KLINISK UDDANNELSESSTED 1 Organisation og struktur Gynækologisk afsnit 9 skiftede pr. 1. januar 2014 status

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Telefon til afdeling 261: 79 18 21 57 Telefon til uddannelses og udviklingssygeplejerske 78 18 35 37 Uddannelses og udviklingssygeplejerske

Læs mere

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus

Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Afsnitsprofil Hæmatologisk sengeafsnit A130H Vejle Sygehus Oktober 2014 Indholdsfortegnelse Organisation S. 4 Afdelingsledelsen S. 4 Afsnitsledelsen S. 4 Organisationsplan for Hæmatologisk afsnit S. 4

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 4. Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 4 Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 4 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED

BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED BILAG 1 BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Adresse Fælleskirurgisk afd. 100, SVS, Grindsted Engparken 1, 7200 Grindsted Telefon: 7918 9100/ 7918 9101 Telefon til Uddanneses-

Læs mere

Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen.

Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen. Håber meget at det snart lykkes Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen. - 1 - Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 3 2.0 Sygeplejefaglige forhold. 3 2.1 Samarbejdsrelationer.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Regionshospitalet Randers Kirurgisk Center 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Velkommen til Akut Afdelingen 24 timers afsnittet Slagelse Sygehus

Velkommen til Akut Afdelingen 24 timers afsnittet Slagelse Sygehus Velkommen til Akut Afdelingen 24 timers afsnittet Slagelse Sygehus Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og af kliniske undervisningsforløb Indholdsfortegnelse. 1.Organisatoriske forhold på det

Læs mere

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen.

Gastroenterologisk afdeling 252. Dorit Jensen, Lisbeth Laustsen og Karen Jørgensen. BILAG 1 PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE AF GASTROENTEROLOGISK AFDELING 252 Praktiksted Adresse Telefon 79 18 23 32 (Parenkymkirurgi) og 79 18 3216 (Gastromedcin) Gastroenterologisk afdeling 252 Finsensgade 35,

Læs mere

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

1. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold BESKRIVELSE AF KLINISK UNDERVISNINGSSTED Klinisk undervisningssted Gynækologisk klinik Adresse Kresten Philipsensvej 15, 6200 Åbenrå Telefon 79972187 Mail: Laila.Rotboll@rsyd.dk Klinisk vejleder Laila

Læs mere

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold:

Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: Beskrivelse af klinisk uddannelses sted: Medicinsk Ambulatorium Næstved Sygehus. 1.0. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold: 1.1 Afdelingstype: Medicinsk Ambulatorium på Næstved Sygehus dækker grenspecialerne

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen UCSJ Modulbeskrivelse Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse Professionsbachelor i sygepleje Indholdsfortegnelse Introduktion til modul 12 beskrivelsen... 3 Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende. Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold AFSNIT FOR SVANGRE OG BARSEL OBSTETRISK GYNÆKOLOGISK AFDELING G73 ROSKILDE SYGEHUS 1 Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til sygeplejestuderende Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Det

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 11 Kompleks klinisk virksomhed 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 11 Kompleks klinisk virksomhed... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved Adresse: Rådmandsengen 1A, 4700 Næstved Kontakt i afsnittet: Uddannelsesansvarlig sygeplejerske: Hanne

Læs mere

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit

Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Velkommen til Akutafdelingen Modtage- og observationsafsnit Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til... 1 1.0 Organisatoriske forhold på uddannelsesstedet... 3 1.1 Afdelingstype/afsnitstype.... 3 1.2 Fysiske

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Ergoterapeutuddannelsen, University College Syddanmark Ergoterapeutuddannelsen Samarbejde mellem Ergoterapeutuddannelsen, UC Syddanmark og kliniske undervisningssteder Lokalt tillæg til studieordning 2011-08-30

Læs mere

b. indsamles og sendes til de kliniske undervisere fra de enkelte kliniske uddannelsessteder

b. indsamles og sendes til de kliniske undervisere fra de enkelte kliniske uddannelsessteder Studerendes evaluering i den kliniske undervisning 1. De studerendes evaluering af læringsmiljø i den kliniske undervisning Evalueringen foretages ved afslutning af klinisk undervisning på henholdsvis

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan kk Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester For Klinik for Mave- og Tarmsygdomme, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding

Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding Aug. 2015 1

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling L Aarhus Universitetshospital Nørrebrogade 44 8000 Aarhus C. Organisatorisk placering Samarbejdsrelationer Kirurgisk Gastroenterologisk Afdeling

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Rammer for læring til sygeplejestuderende

Rammer for læring til sygeplejestuderende Rammer for læring til sygeplejestuderende i klinisk uddannelse på OUH Vælg farve KFIU - Uddannelse og Kompetenceudvikling Velkommen til klinisk undervisning på OUH Velkommen til OUH som sygeplejestuderende.

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb Forløb for modul 11 og 12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb 01-09-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

Sygeplejen. på Nykøbing F. Sygehus. Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel

Sygeplejen. på Nykøbing F. Sygehus. Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel Sygeplejen på Nykøbing F. Sygehus Sammenhæng mellem patientforløb og sygeplejen - sygepleje gør en forskel Bærende værdier for sygeplejen Det er vigtigt, at vi møder patienten med tillid, respekt og uden

Læs mere

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 2. semester - modul 4 Hold ss2013sa & ss2013sea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 4 GRUNDLÆGGENDE KLINISK VIRKSOMHED...

Læs mere

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik

Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi. Modul 3 - Klinik Modulbeskrivelse Mødet med mennesket i radiografi Modul 3 - Klinik Revideret April 2015 Indhold TEMA OG LÆRINGSUDBYTTE 3 Tema 3 Læringsudbytte 3 OVERSIGT OVER MODULET 4 Introduktion til modulet 4 Studietid

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Lokalcenter Præstehaven Vestervej 3,5 og 7 8362 Hørning 87948700 Organisatorisk placering Præstehaven i Hørning er en del af Ældreområdet i Skanderborg

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Akutafsnit 1, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske

Læs mere

Revideret maj 2014. - 1 -

Revideret maj 2014. - 1 - Håber meget at det snart lykkes Beskrivelse af Skadestue/modtagelse ved Akutafdelingen i Slagelse. Revideret maj 2014. - 1 - Indholdsfortegnelse 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold. 3 2.0 Sygeplejefaglige

Læs mere

Beskrivelse af G2 som klinisk undervisningssted og det kliniske undervisningsforløb på afdelingen.

Beskrivelse af G2 som klinisk undervisningssted og det kliniske undervisningsforløb på afdelingen. Beskrivelse af G2 som klinisk undervisningssted og det kliniske undervisningsforløb på afdelingen. Opdateret januar 2015 Ansvarlig klinisk Underviser Birgitte Schwartz Tlf: 58559513 Mail: betj@regionsjaelland.dk

Læs mere

Studerende: Hold: Periode: Ansvarlig klinisk underviser: Initialer: 5 Refleksion. Klinisk vejleder: Initialer: 9 Refleksion. Revideres ultimo 2014

Studerende: Hold: Periode: Ansvarlig klinisk underviser: Initialer: 5 Refleksion. Klinisk vejleder: Initialer: 9 Refleksion. Revideres ultimo 2014 Kompetencekort for sygeplejestuderende i modul 12 Et lærings- og evalueringsredskab i klinisk undervisning Studerende: Hold: Periode: 1 Uge Aftalte samtaler: 1 Studieplan 2 Komp.kort Sygehus: Afsnit: 3

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 07/2016 modul 12 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige

Læs mere

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus

Afsnitsprofil. Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Afsnitsprofil Organ- og Plastikkirurgisk sengeafsnit Vejle Sygehus Maj 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelse og organisation... 3 Afdelingsledelsen... 3 Afsnitsledelse... 3 Organisationsdiagram Organ- og

Læs mere