Du er altid velkommen hos os i. Holstebro

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Du er altid velkommen hos os i. Holstebro"

Transkript

1 Du er altid velkommen hos os i Holstebro Stenhuggeri Vort vartegn er smukke, personlige grav- og mindesten fremstillet efter stolte håndværkstraditioner i stenhuggerfaget

2 En gravsten eller mindesten er langt m Gravsten eller mindesten? Sondringen mellem om du vælger at betragte en sten, som enten en gravsten eller en mindesten er et personligt valg. Nogle omtaler det som en gravsten, fordi det er det, traditionen har lært os. Andre vil hellere betragte det som en mindesten, fordi ordet rummer en mere lys tilgang til det, der er uundgåeligt for os alle. At miste et familiemedlem eller en kær ven, som står os nær. Andre igen påpeger at forskellen på, hvorvidt det er en graveller mindesten ligger i, om stenen har fødsels- og dødsdato som inskription. Om du vælger at kalde stenen det ene eller det andet er uden betydning for os. Vigtigst er det, at du får lige netop den sten, du ønsker. Det holder vi os for øje. Tilblivelsen af en sten er og vil for os altid være en individuel, personlig og betroet opgave med udgangspunkt i naturligvis dine behov og ønsker. Fremstillingen af netop den enkelte sten er for os en ærefuld opgave. En opgave vi med al vor faglige viden og håndværksmæssige kvaliteter gerne tager professionel hånd om. Her er ingen opgave hverken for lille eller for stor.

3 ere end blot en sten Sorgen og savnet Afskeden med et afdødt familiemedlem eller en kær ven er uigenkaldelig. Sorgen og savnet kan vi ikke fjerne. Derimod kan og vil vi i tæt samarbejde med dig som efterladt medvirke til, at stenen bliver, som du ønsker det uden at gå på kompromis med vor håndværksmæssige kvalitetsbevidsthed. En grav- eller mindesten er og kan være en historiebog, der mejslet i sten måske beretter sin helt egen fortælling om afdødes passioner, fritidsinteresser og gøremål i livet. Stenen pryder et gravsted, hvor det er og skal være muligt at mindes afdøde i både lyse og mørke stunder. Derfor er det vigtigt, at valget af sten fremstår som både harmonisk og æstetisk også i forhold til stentype, størrelse, farve og skrifttype. Din tilfredshed er vort kvalitetsstempel En grav- eller mindesten fremstår ofte i mange år frem som et kært minde om en svunden personlighed. Derfor slipper vi heller ikke opgaven, førend du er helt tilfreds med resultatet. Sideløbende med vor høje faglige standard er der for os megen etik i, at stenen pryder gravstedet på en måde, som du og andre efterladte kan finde fred i efterfølgende. Det er vigtigt at have opmærksomheden rettet mod, at stenen har stor og individuel betydning både for dig og andre efterladte samt for eftertiden. Stenen vil dermed også berette sit om eksempelvis en kirkegårdskultur og samfundsstrømninger. Her både kan og vil vi med vor mere end 30 års brancheerfaring gerne bistå dig med råd og vejledning. Vi ved godt, at når et dødsfald rammer, er der uendeligt mange spørgsmål at afklare. Derfor er vi også parate til at bistå og vejlede dig med al den erfaring stenhuggerfaget har bibragt os af både tradition, fornyelse og kunstnerisk udfoldelse.

4 Gravstedets indretning og placering på Gravstedets indretning og placering Naturligvis er et specifikt gravsted med dets indretning og placering afgørende for hvilken størrelse sten, der er velegnet. På mange kirkegårde forefindes der også specifikke servitutter for gravstedets indretning. Det er imidlertid ikke noget du som efterladt behøver at spekulere på. Når stenhuggeren ved, på hvilken kirkegård afdøde skal enten bisættes eller begraves, så ved han også, hvilke bestemmelser der skal tages med i betragtning i valget af blandt andet sten med videre. Det får du naturligvis vejledning ud fra. Det hele skal helst passe sammen, så stenen fremstår som en sten i harmoni med gravstedet. Selv når kirkegårdens forskellige servitutter skal overholdes, er der en mængde muligheder for at tilføre en sten et meget personligt præg. Du vil kunne se mange af disse i vor indendørs og udendørs udstilling af både specielle sten, urnesten og plænesten. Hvad du i vor udstilling kan se, må dog ikke begrænse dig og dine ønsker i et specifikt personligt præg. Vi udarbejder gerne stenen helt efter dine individelle behov og ønsker ud fra vor faglighed og under hensyntagen til kirkegårdens eventuelle servitutter.

5 kirkegården Grav- og mindesten Sten kan have mange faconer og størrelser. Her er det udelukkende gravstedets størrelse samt særlige ønsker og behov der afgør, hvilken sten der i hvert enkelt tilfælde vil være velegnet. Vor udstilling rummer en mængde forskellige muligheder, som du enten kan vælge eller tage udgangspunkt i til stenhuggerens udarbejdelse af netop stenen efter dine ønsker. Valg af enten en natursten eller en forarbejdet sten med indhugget dekoration eller illustration, påmontering af figurer, et portrætfotografi i porcelæn med en efterskrift som tak er også en mulighed. Her vejleder stenhuggeren dig bestemt også gerne.

6 Plænesten eller urnegravsten Plænestenen Plænestenen er designet til en placering som liggende fladt ned i plænen. Placeringen bevirker, at gravstedet er vedligeholdelsesfrit, og som efterladt har du med plænestenen stadig et sted at gå hen for at mindes og ære afdøde. Såvel granitsorten som plænestenens størrelse kan være bestemt af kirkegårdens servitutter. Men selv med sådanne bestemmelser har du stadig rige muligheder for at give stenen et personligt præg, som rammen om et værdigt minde om afdøde. Igen her som i alle situationer i valg af grav- eller mindesten har du ved din side en værdifuld hjælp i fagmanden til at vejlede og råde dig. Plænesten fås i et utal af farver. Kom forbi og vælg den helt rette.

7 Urnestenen En såkaldt urnesten er betegnelsen for en opretstående mindre sten, der er velegnet til et lille gravsted. Som udgangspunkt rummer urnestenen de samme ufoldelsesmuligheder som en større sten. Blot er det vigtigt at tage proportionen med i dine overvejelser. Her yder fagmanden dig også en solid vejledning i valget af urnesten.

8 Valg af bogstavstyper og efterskrifte Bogstaver og efterskrift I vor udstilling har du mulighed for at se på en masse forskellige skrifttyper til bogstaver. Vi kan vise dig eksempler på både indgraverede, håndhuggede bogstaver i sten eller påmonterede bronzebogstaver. De indhuggede bogstaver kan enten forgyldes eller males i en kulør, der smukt supplerer den valgte sten. Brochuren her rummer et mindre udvalg af såvel bogstavtyper som eksempler på efterskrift. Det helt personlige præg vil dog ultimativt være den personlige efterskrift. Såsom hvis afdøde for

9 r til gravsten eksempel ofte anvendte et bestemt ordsprog eller udtrykte noget ganske bestemt, der på den måde blev kendetegnende for afdøde eller dit forhold til den svundne personlighed. Ser du i vor udstilling ikke helt den skrifttype, du bryder dig om, skal du vide, at vi kan skrive næsten alle de skrifttyper, der forefindes i Microsoft Word. Er du i tvivl herom, må du endelig ikke undlade at få rådgivning om både skrifttype og farvevalget til bogstaver. Vi har erfaring i, hvad der fremstår tydeligst på hver en given sten.

10 Bronze dekorationer og bronze bogst

11 aver

12 Der findes mange måder at tilføre et Dekorationer Dekorationen på en grav- eller mindesten vil ofte være et personligt symbol eller en tegning, der kendetegner afdøde for efterladte. Det kan også bestå i et mere traditionelt symbol i form af et hjerte, en engel en påmonteret fugl i bronze eller noget, der kendertegner afdødes erhverv eller hobby. Vi råder over et bredt sortiment af velkendte symboler og bronzefigurer, der kan pryde grav- og mindesten. Vor stenhugger er imidlertid også i stand til at udhugge et symbol efter din specifikke tegning.

13 personligt præg til gravstenen Det sidste nye i gravstenskulturen er det, at fotografier kan overføres til en porcelænsplatte, der efterfølgende kan påmonteres stenen. I tilblivelsen af en grav- eller mindesten udarbejder vi gerne modeller og prøver på både symboler, skrifttyper og dekorationer. For os er det vigtigt, at du selv i processen har mulighed for at rette i layoutet, inden det færdige resultat af den simple grund, at det er dig, der efterfølgende skal være glad for stenens endelige udformning.

14 Muligheder for forskelligt tilbehør ti Tilbehør til indretning af gravstedet En grav- eller mindesten med et personligt præg fortæller meget om afdøde. Det samme gør bestemt det eventuelle gravstedstilbehør, du indretter gravstedet med. Var afdøde for eksempel glad for blomster, så gælder det naturligvis om på gravstedet at skabe rum for beplantning med måske granitskærver omkring. Det er med til at skabe en helhed. Det er også muligt, at afdøde holdte af at sidde i naturen, og hvad er så mere naturligt end en gravbænk? Så har du også selv et sted at sætte dig, når du besøger gravstedet. At sætte sig stille ned giver en fred og ro. Det samme kan levende lys eller et fuglebad give. Det kan på forunderligvis også fortælle os, at livet midt i sorgen går videre, og at der er lys for enden af det hele. Selv når det ser mørkest ud.

15 l gravstedet Rødmix 4-8 mm Gråmix 4-8 mm Multicolor Sort indisk Sort 5-8 mm Hvidmix 8-11 mm Paradiso Hvid marmor 5-8 mm Stenungssund 5-8 mm Grå indisk Søsten Sort/hvid 4-8 mm Søsten Gul/okker 4-8 mm Silk Blue Rød Gråsort

16 Holstebro Stenhuggeri Åbningstider: Mandag - fredag kl Lørdag kl eller efter aftale på telefon Viborgvej Bjarne Nielsen Holstebro Stenhuggeri Peugeot Viborgvej Sletten Sletten Sletten Du finder os på: Sletten 5 v/viborgvej 7500 Holstebro Tlf holstebro@holstebrostenhuggeri.dk

Du er altid velkommen hos os i. Holstebro

Du er altid velkommen hos os i. Holstebro Du er altid velkommen hos os i Holstebro Stenhuggeri Vort vartegn er smukke, personlige grav- og mindesten fremstillet efter stolte håndværkstraditioner i stenhuggerfaget En gravsten eller mindesten er

Læs mere

Plænesten. Når man skal vælge gravsten

Plænesten. Når man skal vælge gravsten Gravsten Når man skal vælge gravsten Grindsted Sten- og Billedhuggeri er en stenvirksomhed, der fremstiller gravsten efter individuelle ønsker. Vi sætter kvaliteten over kvantiteten af det arbejde, vi

Læs mere

Velkommen til Stenhugger. Rasmus Chr. Knudsen. Gravsten, monumenter, fuglebade, skulpturer, trapper, renovering m.m. Læs mere om hvem vi er

Velkommen til Stenhugger. Rasmus Chr. Knudsen. Gravsten, monumenter, fuglebade, skulpturer, trapper, renovering m.m. Læs mere om hvem vi er Velkommen til Stenhugger Rasmus Chr. Knudsen Gravsten, monumenter, fuglebade, skulpturer, trapper, renovering m.m. Læs mere om hvem vi er KONTAKTOPLYSNINGER CPH Stenhuggeri Stenhuggermester Rasmus Chr.

Læs mere

Velkommen til Stenhugger. Rasmus Chr. Knudsen. Gravsten, monumenter, fuglebade, skulpturer, trapper, renovering m.m. Læs mere om hvem vi er

Velkommen til Stenhugger. Rasmus Chr. Knudsen. Gravsten, monumenter, fuglebade, skulpturer, trapper, renovering m.m. Læs mere om hvem vi er Velkommen til Stenhugger Rasmus Chr. Knudsen Gravsten, monumenter, fuglebade, skulpturer, trapper, renovering m.m. Læs mere om hvem vi er KONTAKTOPLYSNINGER CPH Stenhuggeri Stenhuggermester Rasmus Chr.

Læs mere

Vi har altid et stort udvalg af tilbehør til gravstenen og gravstedet. Se de mange muligheder i vores udstilling og hør nærmere om mulighederne for

Vi har altid et stort udvalg af tilbehør til gravstenen og gravstedet. Se de mange muligheder i vores udstilling og hør nærmere om mulighederne for Vi har altid et stort udvalg af tilbehør til gravstenen og gravstedet. Se de mange muligheder i vores udstilling og hør nærmere om mulighederne for at udsmykke gravstenen med dekorationer, porcelænsfotos,

Læs mere

VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE

VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE VEJLEDNING VED VALG AF GRAVSTED PÅ JERSLEV-HELLUM-MYLUND KIRKEGÅRDE KIRKEGÅRDSKONTORET Borgergade 33-9740 Jerslev J Graver ved Jerslev Kirkegård Carsten Kamper Larsen træffes bedst kl. 9-10 tirsdag til

Læs mere

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg Lev med kunst - og i al evighed. 16 Skulpturer af Anders Nyborg Livsglæde Stil, individualitet og karakter kommer for Hvorfor ikke give dine bedste venner en mange mennesker til udtryk gennem den skulptur

Læs mere

Sæby Kirkegård. Nyttige oplysninger ved valg af gravsted

Sæby Kirkegård. Nyttige oplysninger ved valg af gravsted Sæby Kirkegård Nyttige oplysninger ved valg af gravsted Sæby Kirkegård Har et areal på 30.000 m2, og rummer 2850 kistegravsteder og 800 urnegravsteder. Den ældste del af den nuværende kirkegård blev indviet

Læs mere

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Østre Kirkegård

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Østre Kirkegård Tillæg til VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder Østre Kirkegård Horsens Kirkegårde den 14. oktober 2014 Side 1 af 16 Side 2 af 16 Generelt Disse beskrivelser

Læs mere

Kirkegården Frederikskirken i Skåde

Kirkegården Frederikskirken i Skåde Kirkegården Frederikskirken i Skåde 1 Frederikskirkens kirkegård Hermed en kort orientering om de forskellige former for gravsteder på kirkegården, samt vedtægter m.m. Efter forudgående aftale vil besigtigelse

Læs mere

Gravsted. Det traditionelle gravsted, her anlagt med trædesten, bedsten, fuglebad, granitkant, indgangsparti og granitvase. as

Gravsted. Det traditionelle gravsted, her anlagt med trædesten, bedsten, fuglebad, granitkant, indgangsparti og granitvase. as Kirkegårdstilbehør Gravsted Det traditionelle gravsted, her anlagt med trædesten, bedsten, fuglebad, granitkant, indgangsparti og granitvase. as Alt sammen udført i samme granittype som gravste- nen. Mulighederne

Læs mere

Kirkegården Frederikskirken i Skåde

Kirkegården Frederikskirken i Skåde Kirkegården Frederikskirken i Skåde 1 Frederikskirkens kirkegård Kirkegårdskontoret: 86 27 78 68 mandag-fredag kl. 9-12 Kirkegårdsleder: Thomas Brevik tcb@km.dk 40 12 30 10 træffetid tirsdage 9-12.30,

Læs mere

Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste

Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste Navn: Min Sidste Vilje En vejledning til dine nærmeste En begravelse har forskellig mening og betydning for forskellige mennesker. Den er det sidste, man kan gøre for en kær slægtning, og dens betydning

Læs mere

En vejledning ved valg af gravsted på NORDBORG KIRKEGÅRD

En vejledning ved valg af gravsted på NORDBORG KIRKEGÅRD En vejledning ved valg af gravsted på NORDBORG KIRKEGÅRD Det rigtige gravsted Denne folder henvender sig til familien, der skal vælge gravsted. Valg af gravsted er en beslutning, som rækker mange år frem,

Læs mere

Nordisk Gravmindekonkurrence Danske Stenhuggeriers bud på fremtidens minder

Nordisk Gravmindekonkurrence Danske Stenhuggeriers bud på fremtidens minder Nordisk Gravmindekonkurrence 2017 - Danske Stenhuggeriers bud på fremtidens minder Fotos: Kurt Rodahl Hoppe Danske Stenhuggerier - Virksomhed og branche i udvikling Gravstenene på de danske kirkegårde

Læs mere

Anmodning om begravelse eller bisættelse foretages til Kirkekontoret.

Anmodning om begravelse eller bisættelse foretages til Kirkekontoret. Vejledning Denne vejledning vil kort orientere om de forskellige former for kisteog urnegravsteder, der forefindes på kirkegården ved Grindsted Kirke. Efter forudgående aftale vil besigtigelse og vejledning

Læs mere

Praktisk information ved dødsfald

Praktisk information ved dødsfald CENTER FOR BYENS ANVENDELSE Teknik og Miljø Aarhus Kommune Praktisk information ved dødsfald Aarhus Kommunes Kirkegårde Januar 2016 www.aarhus.dk/kirkegaarde Indholdsfortegnelse Hvad skal der ske ved et

Læs mere

Begravelser og gravsteder

Begravelser og gravsteder Begravelser og gravsteder Vejledning Denne folder er ment som en hjælp til orientering om forhold og muligheder på Ølstykke Kirkegårde i forbindelse med begravelser og bisættelser. Indhold Begravelser

Læs mere

Praktisk information ved dødsfald

Praktisk information ved dødsfald CENTER FOR BYENS ANVENDELSE Teknik og Miljø Aarhus Kommune Praktisk information ved dødsfald Aarhus Kommunes Kirkegårde Januar 2015 www.aarhus.dk/kirkegaarde Indholdsfortegnelse Hvad skal der ske ved et

Læs mere

Hjerting Kirkegård. Livet på kirkegården - Den grønne have.

Hjerting Kirkegård. Livet på kirkegården - Den grønne have. Hjerting Kirkegård Hjerting Kirkegård Livet på kirkegården - Den grønne have. At besøge kirkegården i Hjerting er som at besøge en smuk have. Efter at have passeret det grønne dige, som omkranser kirkegården,

Læs mere

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet - en vejledning Denne vejledning er udarbejdet af Humanistisk Samfund Aalborg 2019. 3. udgave www.hs.dk/aalborg. mail: aalborg@hs.dk Alverdens kulturer højtideligholder

Læs mere

Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog

Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog Hedensted St. Dalby Kirkegårde Informationskatalog Dødsfald Valg af gravsted Valg muligheder af ydelser Prisliste for diverse ydelser 1 Indledning Tanken bag dette informationskatalog er, at kunne give

Læs mere

GRAVSTED KERTEMINDE KIRKEGÅRD. Hvilken gravstedsform kan vi vælge, og hvad vil det betyde?

GRAVSTED KERTEMINDE KIRKEGÅRD. Hvilken gravstedsform kan vi vælge, og hvad vil det betyde? GRAVSTED PÅ KERTEMINDE KIRKEGÅRD Hvilken gravstedsform kan vi vælge, og hvad vil det betyde? Der er mange ting at tage stilling til i forbindelse med et dødsfald. Oven i sorgen skal der her og nu træffes

Læs mere

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning

Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet. - en vejledning Ikke-religiøs begravelse i Aalborgområdet - en vejledning Alverdens kulturer højtideligholder på forskellig vis de samme fire markante livsovergange: Fødsel, pubertet, bryllup og død. Det føles vigtigt

Læs mere

Anmodning om begravelse eller bisættelse fortages på Borger.dk.

Anmodning om begravelse eller bisættelse fortages på Borger.dk. Vejledning Denne vejledning vil kort orientere om de forskellige former for kisteog urnegravsteder, der forefindes på kirkegården ved Grindsted Kirke. Efter forudgående aftale vil besigtigelse og vejledning

Læs mere

Søndersø Kirkegård - en vejledning

Søndersø Kirkegård - en vejledning 12 Søndersø Kirkegård - en vejledning Vejledning vedrørende gravsteder Denne vejledning vil kort oplyse om de forskellige former for kiste- og urnegravsteder, der i dag findes på SØNDERSØ KIRKEGÅRD, som

Læs mere

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Vestre Kirkegård

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Vestre Kirkegård Tillæg til VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder Vestre Kirkegård Horsens Kirkegårde den 14. oktober 2014 Side 1 af 18 Side 2 af 18 Generelt Disse beskrivelser

Læs mere

Valg af gravsted. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde

Valg af gravsted. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Valg af gravsted Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Døden er naturlig, men kan være svær for de efterladte. Der er forskellige praktiske ting, der skal tages stilling til i forbindelse med begravelsen.

Læs mere

KIRKEGÅRDE & SUPPORT

KIRKEGÅRDE & SUPPORT KIRKEGÅRDE & SUPPORT HER GÅR DU HEN, NÅR DINE KÆRE GÅR BORT Kirkegårde og Support står for administration og drift af Odense Kommunale Kirkegårde, Kirkegårdskapellet og Odense Krematorium. Denne brochure

Læs mere

på kirkegårdene ved Vig kirke

på kirkegårdene ved Vig kirke på kirkegårdene ved Vig kirke www.vigkirke.dk Gravsteder på kirkegårdene ved Vig kirke Her en orientering og et tilbud til dem, der skal have passet et gravsted. Vig Kirkes menighedsråd vil med denne folder

Læs mere

Min Sidste Vilje. Ønsker til min begravelse/ bisættelse

Min Sidste Vilje. Ønsker til min begravelse/ bisættelse Min Sidste Vilje Ønsker til min begravelse/ bisættelse Min Sidste Vilje er en hjælp til at beskrive de ønsker, du måtte have til din begravelse/ bisættelse. Min Sidste Vilje er ikke juridisk bindende.

Læs mere

Symboler på gravsten. og deres betydning

Symboler på gravsten. og deres betydning på gravsten og deres betydning Gravsten fortæller om menneskers liv og den tid, de har levet i. Inskriptionerne i stenene, med navnetrækket på afdøde samt fødsels- og dødsåret indhugget, vidner om de konkrete

Læs mere

Gravsteder. Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker. Orientering om kirkegårdene. ved

Gravsteder. Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker. Orientering om kirkegårdene. ved Gravsteder ved Skivholme, Sjelle og Skjørring kirker Orientering om kirkegårdene De fleste af os vil før eller siden skulle tage stilling til forhold vedrørende begravelse eller bisættelse, gravsted m.

Læs mere

Når en af dine nærmeste dør

Når en af dine nærmeste dør Patientinformation Når en af dine nærmeste dør Medicinsk Afdeling Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indhold Når en af dine nærmeste dør... 3 Forskellige reaktioner på sorg... 4 Pludseligt dødsfald...

Læs mere

Gravsteder Assistens kirkegård

Gravsteder Assistens kirkegård Gravsteder Assistens kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Assistens Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke

Læs mere

HVOR GÅR DU HEN, NÅR DINE KÆRE GÅR BORT? Vejledning fra Silkeborg Kirkegårde og Krematorium

HVOR GÅR DU HEN, NÅR DINE KÆRE GÅR BORT? Vejledning fra Silkeborg Kirkegårde og Krematorium HVOR GÅR DU HEN, NÅR DINE KÆRE GÅR BORT? Vejledning fra Silkeborg Kirkegårde og Krematorium Side 2 Side 3 INDHOLD SILKEBORG KIRKEGÅRDE OG KREMATORIUM Valg af begravelsesform (kiste eller urne)... 6 Rettigheder

Læs mere

INSPIRATION MERE END BARE BETON

INSPIRATION MERE END BARE BETON INSPIRATION MERE END BARE BETON Montebello med Nordisk blanding Chaussésten MERE END BARE BETON Farum Beton byder velkommen til et nyt år, med masser af inspiration til udendørs hygge. Der er flere klassikere,

Læs mere

Slangerup Kirkegård Gammel afdeling. Kistegravsted. Urnegravsted Gammel afdeling. Thomas Kingos Have Ny afdeling. Urne med plænesten

Slangerup Kirkegård Gammel afdeling. Kistegravsted. Urnegravsted Gammel afdeling. Thomas Kingos Have Ny afdeling. Urne med plænesten Slangerup Kirkegård Gammel afdeling Gravstederne i denne afdeling er placeret omkring kirken. Kistegravsted Et kistegravsted er et traditionelt gravsted med hæk og individuel beplantning. Man har pligt

Læs mere

Vejledning om. Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke

Vejledning om. Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke Vejledning om Begravelser, bisættelser og gravsteder ved Ørnhøj Kirke Indhold Praktiske oplysninger s. 3 Gravsteder s. 4 Anlæg af gravsted s. 5 For kirkegården gælder s. 6 For plænen gælder s. 7 Reservering

Læs mere

HOLSTEBRO KIRKEGÅRDE

HOLSTEBRO KIRKEGÅRDE 1 BESTEMMELSER VEDRØRENDE SØNDRE KIRKEGÅRD: KVT. U8 URNEGRAVE I FÆLLES BEPLANTNING 1. Gravstederne ligger i en fælles bunddækkende beplantning uden afgrænsning mellem gravene. Inden for de ydre modul afgrænsning

Læs mere

Ønsker ved Min Sidste Rejse

Ønsker ved Min Sidste Rejse Min Sidste Rejse 1 Ønsker ved Min Sidste Rejse Min Sidste Rejse er et redskab, som kan rådgive dine pårørende, når dagen kommer, hvor de skal arrangere din begravelse. Erfaringer viser, at det giver familien

Læs mere

Ved begravelse på Engholm kirkegård

Ved begravelse på Engholm kirkegård Ved begravelse på Engholm kirkegård Oplysninger om kirkegården Formålet med denne folder Ved dødsfald er der mange ting, de efterladte skal tage stilling til. For at lette dette arbejde har Engholmkirken

Læs mere

HØRSHOLM KIRKEGÅRD. Beskrivelse af forskellige afdelinger for kistegravsteder. Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne

HØRSHOLM KIRKEGÅRD. Beskrivelse af forskellige afdelinger for kistegravsteder. Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne HØRSHOLM KIRKEGÅRD Beskrivelse af forskellige afdelinger for kistegravsteder Hørsholm, Kokkedal og Rungsted sogne KISTEGRAVSTEDER Servitutter på kistegravsteder Til én jordbegravelse købes et gravsted

Læs mere

Løsning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m.

Løsning kirkegård. Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Løsning kirkegård 2019 Denne folder oplyser om begravelsesformer, vedligeholdelser, fredningsperioder, priser m.m. Ny plan for Løsning kirkegård Lavet 2018 Der er lavet en ny plan for kirkegårdens udseende

Læs mere

Belægningssten. www.rc-beton.dk

Belægningssten. www.rc-beton.dk Belægningssten www.rc-beton.dk RC Beton er blandt landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje

Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje Vejledning i udfyldelse af Min Sidste Vilje Begraves eller bisættes hvad er forskellen? Begravelse Ved en begravelse (også kaldet jordfæstelse) sænkes kisten i jorden. Ceremonien/ højtideligheden kaldes

Læs mere

MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse

MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-7 Yderligere ønsker/oplysninger... 8-9 Vejledning i udfyldelse

Læs mere

Hjertelig velkommen til Kirkegårdskonferencen Følelser ved gravstedet

Hjertelig velkommen til Kirkegårdskonferencen Følelser ved gravstedet Hjertelig velkommen til Kirkegårdskonferencen 2018 Tema: Følelser ved gravstedet Imageproblem Kirkegård (Udsnit af Imageproblemet Kirkegården har brug for et ansigt. Skrevet af Erasmus A. Baumeister, Friedhofskultur

Læs mere

Vejledning med priser 2015

Vejledning med priser 2015 Vejledning med priser 2015 På Gjellerup Kirkegård findes forskellige gravstedsformer: 1. Traditionelle gravsteder i forskellige størrelser. 2. Plænegrave med og uden mindesten. 3. Urnegrave i særlig indrettet

Læs mere

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Vintech er en mindre vinduesfabrik, grundlagt i 1979 i Ørbæk. Kvalitet har gennem alle årene været det faste omdrejningspunkt

Læs mere

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE Information om gravsteder BEGRAVELSE OG BISÆTTELSE Handlingen i kirken samt erhvervelse af gravsted i fredningstiden, er gratis for medlemmer af folkekirken, der bor eller

Læs mere

Nogle afdelinger vedligeholdes af kirkegårdens ansatte, i andre afdelinger må du gerne selv anlægge og vedligeholde gravstedet.

Nogle afdelinger vedligeholdes af kirkegårdens ansatte, i andre afdelinger må du gerne selv anlægge og vedligeholde gravstedet. Hørup kirkegård Denne folder giver et overblik over Hørup kirkegård og gennemgår de forskellige gravstedsformer på kirkegården, med henblik på at du kan træffe det bedst mulige valg for dig og din familie.

Læs mere

Vejledning med priser 2015

Vejledning med priser 2015 Vejledning med priser 2015 På Gjellerup Kirkegård findes forskellige gravstedsformer: 1. Traditionelle gravsteder i forskellige størrelser. 2. Plænegrave med og uden mindesten. 3. Urnegrave i særlig indrettet

Læs mere

Danmarkspanel uge Stenhuggerlauget Begravelse

Danmarkspanel uge Stenhuggerlauget Begravelse Danmarkspanel uge 20 2019 Stenhuggerlauget Begravelse Om analysen Vil du vide mere? Metode Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af mere end 50.000 tilfældigt udvalgte danskere.

Læs mere

Aars Kirkegårde Velkommen til Aars Kirke GRAVSTEDS- OG YDELSESOVERSIGT FOR 2014 INTRODUKTIONSFOLDER TIL AARS KIRKE OG KIRKECENTER

Aars Kirkegårde Velkommen til Aars Kirke GRAVSTEDS- OG YDELSESOVERSIGT FOR 2014 INTRODUKTIONSFOLDER TIL AARS KIRKE OG KIRKECENTER Aars Kirkegårde GRAVSTEDS- OG YDELSESOVERSIGT FOR 2014 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 GRAVSTEDSTYPER KIRKEGÅRDEN BLÅBÆRDALEN... 3 Lynghaven (park og natur gravsted 2 urnepladser)...3 Stauderhaverne (park

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Navn og adresse. Medlemskaber mv.

Navn og adresse. Medlemskaber mv. MIN SIDSTE VILJE Nærværende dokument formulerer de praktiske ønsker i forbindelse med min død, dvs. ønsker i forbindelse med begravelseshandlingen, gravsted m.m. (Se vejledning på sidste side) Navn og

Læs mere

Gravsteder Bispebjerg kirkegård

Gravsteder Bispebjerg kirkegård Gravsteder Bispebjerg kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Bispebjerg Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor

Læs mere

TAASTRUP NYKIRKE Kirkegårdskontoret Birkedalsvej 2 2630 Taastrup Email: kg@taastrupnykirke.dk Tlf: 70 10 02 16 Fax: 43 99 65 69 Regulativ for kirkegårdens afdeling 11 nr. 001-260. Anvendelse: Afdelingen

Læs mere

Martinus & Mausoleum & Pyramider..

Martinus & Mausoleum & Pyramider.. Martinus & Mausoleum & Pyramider.. Indledning I bladet KOSMOS årgang 1986, nr. 4, skrev Aage Hvolby en artikel Martinus bisat i Mausoleum hvorfra jeg citerer: I Martinus' "bisættelsesdokument" er som nævnt

Læs mere

Gravsted. Når du som pårørende skal arrangere en. begravelse, skal du også tage stilling til, hvor afdøde skal ligge hvis ikke vedkommende

Gravsted. Når du som pårørende skal arrangere en. begravelse, skal du også tage stilling til, hvor afdøde skal ligge hvis ikke vedkommende Når du som pårørende skal arrangere en begravelse, skal du også tage stilling til, hvor afdøde skal ligge hvis ikke vedkommende selv havde besluttet sig for det inden sin død. Du skal også afgøre, om der

Læs mere

Fortællingen om dig. Fortællingen om dig 5 Din personlige identitet 6 Arkitekturens identitet 8 Byer og områders identitet 9

Fortællingen om dig. Fortællingen om dig 5 Din personlige identitet 6 Arkitekturens identitet 8 Byer og områders identitet 9 Fortællingen om dig Fortællingen om dig 5 Din personlige identitet 6 Arkitekturens identitet 8 Byer og områders identitet 9 5 Din personlige identitet Frederik 3. på ligsengen Frederik 3. var den første

Læs mere

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene:

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene: Bogstaver Bogstavet a Skriv bogstavet a i skrivehusene: Farv den figur som starter med a: Bogstavet b Skriv bogstavet b i skrivehusene: Farv den figur som starter med b: Bogstavet c Skriv bogstavet c i

Læs mere

Løgumkloster kirkegård

Løgumkloster kirkegård Løgumkloster kirkegård Klostergade 7 6240 Løgumkloster Tlf.:7474 5243 Kontortid mandag til fredag fra kl. 9,30 til 10.00 Udover denne tid kan vi træffes på tlf..: 4084 2494 Indhold: Indhold 2 Div. Orientering

Læs mere

Dødsfald på Henriksdal. En vejledning til de pårørende

Dødsfald på Henriksdal. En vejledning til de pårørende Dødsfald på Henriksdal En vejledning til de pårørende Henriksdal februar 2010 Indledning Når nogen dør, er det sædvanligvis en hård belastning for de pårørende. Da det kan være svært at overskue alle de

Læs mere

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt

Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl , Matt Tekster: 732, 549, 573, 552, 788 Tekster: Sl. 23, sl 139.1-12, Matt. 5.13-16 Forleden var jeg på Frederiksberg kirkegård. Det er jeg som regel, når jeg er i København, fordi jeg har en nevø, der er begravet

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Ydelser og takster Vedsted Kirkegård 2012

Ydelser og takster Vedsted Kirkegård 2012 Ydelser og takster Vedsted Kirkegård 2012 Taksterne er fastsat af Jammerbugt Provsti som grundbeløb der reguleres en gang årligt. Faktor 2012 = 36,05 Henvendelse om gravsteder kan ske til kirkegårdskontoret

Læs mere

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald

Nødebo og Gadevang kirkegårde. Vejledning ved dødsfald Nødebo og Gadevang kirkegårde Vejledning ved dødsfald Nødebo-Gadevang Menighedsråd. Februar 2011 Dødsanmeldelsen Dødsfaldet anmeldes til begravelsesmyndigheden snarest og senest 2 dage efter dødsfaldet.

Læs mere

Gravsteder sundby kirkegård

Gravsteder sundby kirkegård Gravsteder sundby kirkegård Kære pårørende Denne oversigt er udarbejdet til familien, som skal vælge gravsted på Sundby Kirkegård. Det er vigtigt at vælge rigtigt fra begyndelsen; I skal derfor ikke forhaste

Læs mere

GRAVSTEN KATALOG GRØNLAND SEPTEMBER 2008. NØRRESUNDBY Sten- og Billedhuggeri

GRAVSTEN KATALOG GRØNLAND SEPTEMBER 2008. NØRRESUNDBY Sten- og Billedhuggeri GRAVSTEN KATALOG GRØNLAND SEPTEMBER 2008 GRAVSTEN BRÆNDTE GRANITTYPE: HALMSTAD NR. 101: GRANITTYPE: FINSK GRÅ NR. 102: GRANITTYPE: AMADEUS NR. 103: GRANITTYPE: VONGA NR. 104: GRANITTYPE: HALMSTAD NR. 105:

Læs mere

Denne plan skal opfattes som et beredskab, der kan bruges når det, der ikke må ske, sker.

Denne plan skal opfattes som et beredskab, der kan bruges når det, der ikke må ske, sker. OMSORGSPLAN FOR FRISHOLM SKOLE Denne plan skal opfattes som et beredskab, der kan bruges når det, der ikke må ske, sker. Planen er enkel og giver plads for individuelle handlinger. På forældremøder skal

Læs mere

VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION

VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION Kommunalbestyrelsens afgørelse kan indankes for Kirkeministeriet. 1 Den daglige drift samt ekspeditioner vedrørende kirkegårdene

Læs mere

Danskproducerede kister af højeste kvalitet

Danskproducerede kister af højeste kvalitet Danskproducerede kister af højeste kvalitet Kære pårørende På Fuglebjerg Kistefabrik er vores fornemmeste opgave at gøre afskeden med din kære så unik og personlig som overhovedet muligt. I denne brochure

Læs mere

NÅR BØRN MISTER - ET FØRSTEHJÆLPSHÆFTE VED DØDSFALD

NÅR BØRN MISTER - ET FØRSTEHJÆLPSHÆFTE VED DØDSFALD NÅR BØRN MISTER - ET FØRSTEHJÆLPSHÆFTE VED DØDSFALD INDHOLD INDHOLD Indledning s. 03 Et barn er aldrig for lille til at savne og sørge s. 04 Konkrete råd i forbindelse med dødsfald s. 07 Fra død til begravelse

Læs mere

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

Den sidste rejse. Helle Lykke Nielsen

Den sidste rejse. Helle Lykke Nielsen ANALYSIS May 2013 Den sidste rejse Helle Lykke Nielsen Stadig flere muslimer vælger at lade sig begrave i Danmark. Der findes i dag to muslimske gravpladser i Danmark, en i Odense og en i Brøndby syd for

Læs mere

Information ved dødsfald. Pleje og Omsorg

Information ved dødsfald. Pleje og Omsorg Information ved dødsfald Pleje og Omsorg Information ved dødsfald Sundhedsteamet Dette hæfte er en praktisk vejledning til pårørende om spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med et dødsfald på plejecenter

Læs mere

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2014

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2014 0,4 Takster for kirkegårdene i Ringkøbing-Skjern Provstier 2014 D. Takster Erhvervelse og fornyelse af gravsteder. Fredningstiden er 25 år for kister/15 år for urner. Barnegravsteder 15 år. Egetræskister

Læs mere

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning

Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Forudbetalt Begravelse & Opsparingsordning Begravelseskassen Danmark Få orden på tingene med Forudbetalt Begravelse Med en Forudbetalt Begravelse har du selv på forhånd taget stilling til mange praktiske

Læs mere

TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2015

TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2015 TAKSTOVERSIGT IKAST KIRKEGÅRDE 2015 Indledning Takstoversigt gældende for 2015 for Ikast Kirkegårde. Taksterne er gældende for 1 år og er fastsat på baggrund af satser og retningslinier udgivet af Ikast-Brande

Læs mere

Kildevæld Sogns Plejehjem

Kildevæld Sogns Plejehjem Kildevæld Sogns Plejehjem At miste én, man holder af Kære pårørende Vi vil gerne kondolere med tabet af din slægtning. Vi ved, at der ofte er mange tanker i forbindelse med dødsfald hos ens nærmeste, og

Læs mere

Hvem har ansvaret? Klassen. Evt. indkaldelse til og afholdelse af en fælles mindestund Kontakt til professionelle

Hvem har ansvaret? Klassen. Evt. indkaldelse til og afholdelse af en fælles mindestund Kontakt til professionelle Nybøl skole, Videnvej 2, 6400 Sønderborg, tlf. 74 46 78 70 Sorg handleplan Når en elev dør Den der først får kendskab til dødsfaldet kontakter klasselæreren. Klasselæreren kontakter ledelsen. Ledelsen

Læs mere

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder

RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE. Information om gravsteder RYE OG KIRKE SONNERUP KIRKEGÅRDE Information om gravsteder BEGRAVELSE OG BISÆTTELSE Handlingen i kirken samt erhvervelse af gravsted i fredningstiden, er gratis for medlemmer af folkekirken, der bor eller

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Min sidste vilje. ønsker til min begravelse/bisættelse. Din Bedemand BJ

Min sidste vilje. ønsker til min begravelse/bisættelse. Din Bedemand BJ Min sidste vilje ønsker til min begravelse/bisættelse Din Bedemand BJ Min sidste vilje Ønsker til min begravelse/bisættelse Min Sidste Vilje er en hjælp til at beskrive de ønsker, du måtte have til din

Læs mere

Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn

Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn Sakskøbing Kirke og kirkegård Sakskøbing sogn Vejledning ved dødsfald og valg af gravsted Juni 2016 Adresser Kirkegårdskontor Maribovej 1, 4990 Sakskøbing. Tlf.: 61 22 18 93 - mail: sakskoebingkirkegaard@mail.dk

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse

Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE. Ønsker til min begravelse/bisættelse Søgade Begravelse MIN SIDSTE VILJE Ønsker til min begravelse/bisættelse Indhold Forord... 1 Mine ønsker til begravelsesform... 2-5 Andre relevante oplysninger... 6-7 Yderligere ønsker/oplysninger... 8-9

Læs mere

Præsentation og forretningsplan

Præsentation og forretningsplan Præsentation og forretningsplan EXECUTIVE SUMMARY MONUMENTA leverer web- og app baserede serviceydelser, primært til mennesker i sorg. MONUMENTA åbner helt nye muligheder for sorgbearbejdning og giver

Læs mere

Takster 2015 1/12 2014-1/12 2015. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde

Takster 2015 1/12 2014-1/12 2015. Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Takster 2015 1/12 2014-1/12 2015 Brande - Uhre - Skærlund kirkegårde Erhvervelse af gravsted Gravsteder kan erhverves på Gamle, Vestre, Østre, Uhre og Skærlund kirkegårde. Erhvervelsen er gratis for folkekirkemedlemmer.

Læs mere

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Nordre Kirkegård

Tillæg til. VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde. Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder. Nordre Kirkegård Tillæg til VEDTÆGT for Horsens Kirkegårde Beskrivelse og særlige bestemmelser for gravsteder Nordre Kirkegård Horsens Kirkegårde, den 14. oktober 2014 Side 1 af 6 Side 2 af 6 Generelt Disse beskrivelser

Læs mere

Natursten Inspiration og priser

Natursten Inspiration og priser Natursten Inspiration og priser Natursten i spændende farver og mange størrelser Skab fantastisk flotte haveanlæg, terrasser og indgangspartier med natursten. Gennem professionelle forhandlere leverer

Læs mere

Natursten. til anlægsopgaver. Nordisk Granit Import A/S. Flyvej 18C, 7800 Skive Tlf. 97 51 15 11 - Fax 97 51 15 01

Natursten. til anlægsopgaver. Nordisk Granit Import A/S. Flyvej 18C, 7800 Skive Tlf. 97 51 15 11 - Fax 97 51 15 01 Natursten til anlægsopgaver Flyvej 18C, 7800 Skive Tlf. 97 51 15 11 - Fax 97 51 15 01 www.nordiskgranit.dk - post@nordiskgranit.dk Multicolor, brændt Hælfacon 20 x 17 x 5 cm. 192698 Pris excl. moms 54,40

Læs mere

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing Provsti 2015

Takster for kirkegårdene i Ringkøbing Provsti 2015 0,5 Takster for kirkegårdene i Ringkøbing Provsti 2015 D. Takster Erhvervelse og fornyelse af gravsteder. Fredningstiden er 25 år for kister/15 år for urner. Barnegravsteder 15 år. Egetræskister eller

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt. 07-11-2016 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2016. Tekst. Matt. 5,13-16 Vi er fælles om livet og om det at være mennesker. Vi er fælles om at smage livet med alle dets nuancer af surt og sødt, af

Læs mere

Sorgplan. Når et barn mister

Sorgplan. Når et barn mister Sorgplan Mange mennesker er tilsyneladende ikke parate til at forholde sig til sorg og død. I afmagt vælger de den eneste løsning, der ikke duer... Nemlig at lade som ingenting. Det er godt at huske.:

Læs mere

Bevaringsværdige gravsten og gravsteder på Herstedøster Kirkegård

Bevaringsværdige gravsten og gravsteder på Herstedøster Kirkegård Bevaringsværdige gravsten og gravsteder på Herstedøster Kirkegård Af Emil Kruuse og Lars Ammitzbøll Fra 1991 til 1993 klassificerede Søllerød Museum 32 gravsten eller gravsteder som bevaringsværdige. Der

Læs mere

Medarbejdere i Kompan er kendetegnet ved en stolthed over det vi tilbyder og en udadvendt og serviceminded tilgang til vores kunder.

Medarbejdere i Kompan er kendetegnet ved en stolthed over det vi tilbyder og en udadvendt og serviceminded tilgang til vores kunder. I Kompan Danmark har vi 13 konsulenter, der hver er tilknyttet specifikke kommuner og institutioner. Konsulenterne holder kontakten til den enkelte institution og tilbyder og står rådighed for rådgivning

Læs mere