Jeg er ærlig talt bekymret for, om kommunens mange milliarder bliver fordelt mest fornuftigt over de kommende år.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg er ærlig talt bekymret for, om kommunens mange milliarder bliver fordelt mest fornuftigt over de kommende år."

Transkript

1 1 Forhandlingerne om Budget18 bliver mine sidste budgetforhandlinger. Det giver mig en vis portion frihed til at tale lige ud af posen i år og det er også en god anledning til at kigge lidt tilbage i tiden. Jeg indledte min tale til førstebehandlingen af Budget14 med at sige: jeg er et håbefuldt menneske. Efter at have lyttet til talerne i år, er jeg mere bekymret, end jeg er håbefuld. Jeg er ærlig talt bekymret for, om kommunens mange milliarder bliver fordelt mest fornuftigt over de kommende år. Der er flere områder, der har brug for en hjælpende hånd, og der er mange områder, hvor der er brug for, at kommunens hånd fjerner sig, så borgerne og erhvervslivet kan komme til. Samtidig sporer jeg en del selvtilfredshed over byens udvikling i de foregående taler. Jeg er klar over, at det er valgår. Og det er ikke ligefrem alle partier, der bader i vælgertilslutning, så man vil gerne kunne vise resultater. Og når man har siddet på magten af byen i 100 år, er det måske vælgermæssig selvmord at indrømme, hvor slemt det faktisk står til mange steder i København.

2 2 Men alligevel det vil klæde jer at skrue lidt mere ned for begejstringen. Bare indtil der er mere styr på bandekonflikten, på erhvervsklimaet, på fremkommeligheden i byen, på beskæftigelsesindsatsen og på socialområdet for blot at nævne et par områder. Borgerne har ikke brug for selvtilfredse politikere; borgerne har brug for konkret handling og forandringer, de kan mærke. Når det er sagt, så vælger jeg stadig at blive i håbet og troen på, at overborgmesteren mener det seriøst, når han siger, at han gerne vil samarbejde. I min allerførste budgettale som leder af Venstre i september 2008 oplistede jeg Venstres visioner for byen dengang sagde jeg: Vores vision for København bygger på seks grundpiller: I) mere og bedre service I) mindre bureaukrati og mere konkurrence I) takststop og lavere skat I) at københavnerne bliver hørt reelt, ikke bare proforma I) en konsekvent integrationspolitik I)og investeringer i en international storby. Grundpillerne er de samme for os ni år senere.

3 3 Og ni år senere glæder jeg mig over at konstatere, at vi har trukket udviklingen af byen i den rigtige retning. Vi er hvert fald glade for, at de røde partier har fået øjnene mere op for begrebet need to, så partnerskabstræer ikke er det allerførste, vi diskuterer, når vi sætter os ved forhandlingsbordet. Vi indgår altid gerne i konstruktive forhandlinger og samarbejde, men vi skal kunne se, at det vil have reel værdi for borgerne eksempelvis da vi besluttede at investere i renoveringen af idrætsanlæg, på skoleområdet og da vi vedtog puljen til smarte investeringer i kernevelfærden. Så igen i år er samarbejde vores udgangspunkt for forhandlingerne. Byen vokser det konstaterer vi år efter år. Hvis vi spoler tiden ni år tilbage, sagde jeg i min budgettale, at der var alvorlig risiko for, at vi gentog fortidens synder, hvis vi ikke sørgede for at sikre kultur- og fritidsfaciliteter i Ørestad, når vi byggede i bydelen. Lad Ørestad være ét eksempel.

4 4 Ni år senere er risikoen ikke, at vi forpasser muligheden for bare at sikre kultur- og fritidsfaciliteter i nye byområder men at vi forpasser muligheden for at få reserveret og købt grunde nok til eksempelvis daginstitutioner, skoler og plejecentre. Puljen til grundkøb og den nye arealplan på skoleområdet viser heldigvis gode takter. Nu begynder vi at kigge frem mod Det er på høje tid - og ja, nok en postgang for sent i nogle områder, desværre. I år skal vi tage stilling til en ny grund til eleverne i Sydhavnen. Det er en vigtig beslutning, fordi placeringen og organiseringen hænger sammen. Det samme gør sig gældende i Nordhavn, hvor vi også står overfor en vigtig beslutning, som påvirker den fremtidige skoleorganisering. Os, der har været med længe nok, ved, at vi for 10 år siden ikke havde forestillet os, at vi stod i den situation, som vi gør i Sydhavnen i dag. Vi havde ikke forestillet os, at vores handlemuligheder ville være så begrænsede. Fremover får vi muligheden for at gøre tingene anderledes - med arealplanen som guideline. Men langsigtede arealplaner er ikke noget værd, hvis de ikke bliver fuldt op af politisk handling.

5 5 Så lad udfordringerne i Sydhavnen for blot at nævne ét område - være de dyre lærepenge, der sætter handling bag ordene. Det kan vi gøre ved at afsætte de mange penge ikke bare til skole- og daginstitutionsbyggeri, men også til reservation og køb af grunde, som det kræver, ikke mindst i Ørestad, men også andre steder i byen. Det er vi nødt til, hvis vi vil overholde byens pladsgaranti og udvikling. Og som jeg sagde i når vi sætter penge af til at planlægge den nye skole i Ørestad Syd, så lad os prioritere idræts- og kulturfaciliteterne samtidig, så vi ser på bydelens samlede behov, mens vi stadig har mulighed for det. Rettidig omhu - vi burde efterhånden have lært, at vi fortryder det senere, hvis vi ikke handler, når vi har muligheden. Det samme gør sig gældende for byens børn vi er nødt til at sætte ind tidligt, mens vi har muligheden for at gøre en forskel i deres liv. Så Venstre ønsker fortsat midler afsat til tidlig indsats på 0-6 års området. Men vi har et problem i de større klasser, hvor vi ser, at alt for mange elever falder fra. Vi har sat mange gode initiativer i gang, mens jeg har været børne- og ungdomsborgmester, som eksempelvis Københavnerakademiet og en række turboforløb.

6 6 Vi støtter gerne, at vi går videre ned ad den vej, fordi vi allerede ser gode resultater for de elever, der deltager. Jeg vil stadig fastholde den tidlige investering, er den allerbedste investering. Budgetforhandlingerne i år åbner også muligheden for at afprøve nye rammer for undervisning. Jeg håber meget, at der bliver afsat penge til at etablere udeskole på Blågård og Nørrebro Park Skole, så vi kan få sat skub i at bruge byrummet som læringsrum i langt højere og mere systematisk grad. Hele tankegangen om at åbne skolerne mere op for resten af byen, ser jeg i klar forlængelse af vores Åben Skole-indsats massive succes i disse år. Vi har sat skub i en kulturændring på skolerne. Og for mig er det et klart bevis på, at vi fortsat skal prioritere de mange forskellige tiltag i Åben Skole. Mere udeskole for f.eks. Nørrebros børn kræver, at vi får genoprettet trygheden i gaderne. Der er ingen tvivl om, at politiet spiller en væsentlig rolle i håndteringen af volden, men vi kan fra kommunens side gøre meget mere. Den exceptionelt vågne lytter vil opdage, at jeg igen tillod mig at citere min budgettale fra Det er ni år siden. Nu er vi nødt til at tage situationen meget mere alvorligt.

7 7 Derfor foreslår vi i Venstre en flerstrenget bandepakke, som kan mindske urolighederne i området. Vi ønsker, at den hårdtpressede Krakas Plads åbnes op ved Sigynsgade. Og vi ønsker at undersøge muligheden for, hvordan kommunen kan hjælpe politiet i København med at løse mindre opgaver, som kan skabe mere tryghed. Vi kalder det et ordenskorps; men kald det, hvad I vil; det vigtige er, at der bliver gjort noget. Det er ikke kun i byens gader, hvor vi ønsker mere mandskab. Vi ønsker også at sikre trygheden på de selvbetjente biblioteker, idrætsanlæg og kulturhuse gennem eksempelvis vagtrunder, der kan øge trygheden og forhindre hærværk og uro. Vi vil gerne give de udsatte områders ungdomsklubber hvor det giver mening vel at mærke - muligheden for at holde længere åbent. Og vi vil også gerne støtte forslaget om flere fritidsjob til de unge, der er i risikozonen for at ryge ud i kriminalitet. Det hjælper ingen borgere at være parkeret på passiv forsørgelse.

8 8 Derfor ønsker vi, at kommunen smider fløjlshandskerne og kommer i arbejdstøjet og kræver, at byens borgere gør det samme. Vi skal sige klokkeklart til de ledige borgere, der kan arbejde: hvis de kan arbejde, så skal de også arbejde. Og indtil de finder et job, så kan de få lov at hjælpe med byens renhold. Og nej, det handler ikke om at erstatte eksisterende arbejdspladser, det handler om, at hvis du kan bidrage, så kræver vi, at gør du det. Ingen budgettale fra min side uden en stærk reminder til de røde partier om, hvem der betaler til en stor del af Københavns velfærd erhvervslivet. Vi har det med at indtage imponerende bundplaceringer, når kommunernes erhvervsklima bliver målt. Jeg siger det igen i år - lad os få fjernet byggesagsgebyrerne. I år må det også være i overborgmesterens interesse at få sat mere gang i byggeriet, hvis han vil indfri sit valgløfte om at bygge 9000 nye almene boliger.

9 9 Det gør det selvfølgelig nemmere at holde, når 2/3 af dem allerede er aftalt og på vej. Men Socialdemokraterne har jo før haft svært ved at leve op til den slags løfter, så i samarbejdets gode ånd tilbyder vi et par gratis tip: fjern byggesagsgebyrerne og speed sagsbehandlingen op. Lyt, når erhvervslivet siger, at det københavnske bureaukrati er svært at navigere i. Lad os få luget ud i regel-junglen, som er så omfattende, at man får fornemmelsen af, at ikke engang kommunens medarbejdere altid har overblik over alle reglerne. Og ikke mindst - lad os ryste posen, og tænke iværksætterindsats på en ny måde. Lad os gøre det meget mere tydeligt, hvilke muligheder man har og kan få som iværksætter i vores by. Vi skal tiltrække og fastholde kreative hjerner, der kan og vil bidrage med omsætning og arbejdspladser. Bedre fremkommelighed i byen er en vigtig sag for os igen i år. Det skal være nemt og billigt at komme rundt i byen som københavner både i bil og på cykel. I Venstre vil vi gerne se på, hvordan vi kan styrke cyklismen i København. Det skal bare ikke ske på bekostning af bilisterne. I nogle parkeringszoner i byen - især på Østerbro og i resten af brokvarterene - er det praktisk talt umuligt at stille sin bil, så vi ønsker en analyse af, hvordan vi kan håndtere det problem i fremtiden.

10 10 Desuden ønsker vi stadig et parkeringshus på Strandboulevarden og rimelige parkeringsforhold i Ørestad. Én ting er klart svaret på byens trængselsproblemer er ikke at fordrive bilisterne fra byen. Man får fornemmelsen af, at især Enhedslisten sætter en stolthed i at jage bilerne væk fra byen med alle tilgængelige kneb. En ærlighed om, at dét er målsætningen, vil være klædelig - i stedet for at kamuflere det bag røgslør som terrorsikring af Indre By. At sikre byen mod terror er for vigtig en sag til at drive politisk spin på. I morgen sætter vi os ved forhandlingsbordet igen. Jeg håber, at budgetforhandlingerne vil vise, at der i alle partier er bred interesse for reelle forhandlinger selv i et valgår. Som jeg nævnte tidligere, er vi glade for, at der er fokus på at prioritere kommunens mest akutte need to -behov. Lad os tage vores ansvar seriøst med det råderum, der så er tilbage, og bruge det på indsatser, som virker og gør en forskel for den enkelte.

11 11 Vi mener, at der i kommunens budget bør være plads til at yde en anstændig indsats overfor byens udsatte borgere de anbragte børn, de unge hjemløse og de handicappede - som der kommer flere og flere af i København. Og som det løsningsorienterede parti vi er, vil vi gerne slutte af med at nævne tre ønsker, som vil gøre forhandlingspuljen endnu større: Lad os sælge Folkets Hus og Ungdomshuset. Og sidst, men bestemt ikke mindst: lad os nu få nedlagt lokaludvalgene. Med den alligevel håbefulde afslutning ser vi frem til de kommende budgetforhandlinger. I Venstre er vi klar til at gå ind i forhandlingerne. Vi har vores synspunkter men vi er som altid - også åbne og til at tale med. Tak for ordet.

Børne- og ungdomsborgmesteren. Anledning Førstehandling af budget Dato Torsdag den 27. august Klokken Starter fra kl. 16.

Børne- og ungdomsborgmesteren. Anledning Førstehandling af budget Dato Torsdag den 27. august Klokken Starter fra kl. 16. 1 (Det talte ord gælder) Tale til Børne- og ungdomsborgmesteren Anledning Førstehandling af budget 2016 Sted BR-salen Dato Torsdag den 27. august 2015 Klokken Starter fra kl. 16.00 Taletid 10 minutter

Læs mere

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig.

[Invitere til bredt samarbejde] Kære partier i Borgerrepræsentationen. Nu starter forhandlingerne om budgettet for Og jeg glæder mig. Overborgmesteren TALE (Det talte ord gælder) Tale til Overborgmesteren Anledning 1. behandling af budget 2016 Sted BR salen Dato 27. august 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet 10 min. Mikrofon,

Læs mere

Jeg har gode nyheder, og jeg har dårlige nyheder til jer.

Jeg har gode nyheder, og jeg har dårlige nyheder til jer. 1 Jeg har gode nyheder, og jeg har dårlige nyheder til jer. I Venstre går vi åbent og optimistisk ind til forhandlingerne, så lad os begynde med de gode nyheder. Det er med glæde og stolthed, at jeg står

Læs mere

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder)

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder) Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august 2017 (Det talte ord gælder) Kære kollegaer, kære københavnere, kære medarbejdere - så skal vi igen i gang med budgetforhandlingerne

Læs mere

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Budgettale Budgettale frem mod budgetforhandlingerne for 2018 September 2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Det talte ord er gældende Vækst i Aarhus og fremtidige investeringer Kommune - udspil til budget 2018

Læs mere

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen

Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen. (Det talte ord gælder) Økonomiforvaltningen Økonomiforvaltningen 29-08-2017 Sagsnr. Dokumentnr. Mark Pelle Noppen (Det talte ord gælder) Overborgmesteren Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

Ikram Sarwar (S) politisk ordførertale 29. august (Det talte ord gælder)

Ikram Sarwar (S) politisk ordførertale 29. august (Det talte ord gælder) Ikram Sarwar (S) politisk ordførertale 29. august 2013 (Det talte ord gælder) København er sprængfyldt af muligheder. Muligheder for at smage på verden i Copenhagen Cooking. Se etableret og undergrundens

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Borgmester Pia Allerslevs tale ved Borgerrepræsentationens førstebehandling af budget 2014 torsdag den 29. august 2013

Borgmester Pia Allerslevs tale ved Borgerrepræsentationens førstebehandling af budget 2014 torsdag den 29. august 2013 1 Borgmester Pia Allerslevs tale ved Borgerrepræsentationens førstebehandling af budget 2014 torsdag den 29. august 2013 Jeg er et håbefuldt menneske og derfor forventer jeg også altid det bedste fra folk.

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget.

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Lige før sommerferien kunne vi læse, at det amerikanske Trendmagasin Monocle igen havde kåret København til verdens bedste. Intet år

Læs mere

Heidi Wang (I) budgetordførertale 1. september 2016

Heidi Wang (I) budgetordførertale 1. september 2016 Heidi Wang (I) budgetordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Jeg bruger dagligt den offentlige transport, og ofte når jeg stiger på en bus, ser jeg et klistermærke, hvorpå der står" Pas på

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

[En by for alle] Jeg tror, at årets budget er det allerbedste budget, jeg har været med til at vedtage som overborgmester.

[En by for alle] Jeg tror, at årets budget er det allerbedste budget, jeg har været med til at vedtage som overborgmester. Overborgmesteren TALE (Det talte ord gælder) Tale til Overborgmesteren Anledning 2. behandling af budget 2016 Sted BR salen Dato 1. oktober 2014 Taletid Max 10 min. [En by for alle] Jeg tror, at årets

Læs mere

Kære BR. Jeg vil gerne starte min tale med et emne, som har fyldt meget hos os alle i dag. Nemlig den tragiske skudepisode på Christiania.

Kære BR. Jeg vil gerne starte min tale med et emne, som har fyldt meget hos os alle i dag. Nemlig den tragiske skudepisode på Christiania. Overborgmesteren TALE TALE (Det talte ord gælder) Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale Dato 1. september, 2016 Klokken 16.00 Kære BR Jeg vil

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Det betyder, at vi i år har fokus på kernevelfærden. Vi har fokus på investeringerne i de varme hænder:

Det betyder, at vi i år har fokus på kernevelfærden. Vi har fokus på investeringerne i de varme hænder: Budgettale 2016/ Ninna Thomsen SF [Det talte ord gælder] [Intro] De sidste par år har omdrejningspunktet for mange af budgettalerne været det fede København. Det har været en hyldest til det København,

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2019.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2019. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 30. august 2018 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet Disposition:

Læs mere

Politikerne i Aarhus Kommune er ivrige efter at sætte deres. præg på byens udvikling. 114 beslutningsforslag til

Politikerne i Aarhus Kommune er ivrige efter at sætte deres. præg på byens udvikling. 114 beslutningsforslag til - 1 - Tale: Jacob Bundsgaard Anledning: 1. behandling af budgettet Dato: 15-09-2016 Anslag: Politikerne i Aarhus Kommune er ivrige efter at sætte deres præg på byens udvikling. 114 beslutningsforslag til

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Borgmesterens tale ved budgettet 2. behandlingen den 29. september 2014

Borgmesterens tale ved budgettet 2. behandlingen den 29. september 2014 Borgmesterens tale ved budgettet 2. behandlingen den 29. september 2014 Vi skal nu formelt i gang med 2. behandlingen af budgettet for 2015-2018. Inden jeg åbner op for ordførerrunden, vil jeg gerne give

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 8. februar 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 219 (Alm. del) af 25. januar

Læs mere

Indledning. I sidste uge var jeg på barselsbesøg. Hos lille Erik. Bare 6 timer gammel. Og den stolte indehaver af titlen som københavner nr

Indledning. I sidste uge var jeg på barselsbesøg. Hos lille Erik. Bare 6 timer gammel. Og den stolte indehaver af titlen som københavner nr Overborgmesteren TALE TALE (Det talte ord gælder) Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR salen Budgettale Dato 6. oktober, 2016 Klokken 17.30 Taletid Bemærkning

Læs mere

Budgettale 2016 Dansk Folkeparti Århus

Budgettale 2016 Dansk Folkeparti Århus 1. Budgettale 2016 Dansk Folkeparti Århus Kære Byråd, kære Borgmester Jeg vil prøve at redegøre for hvad Dansk Folkeparti, mener om de budgetforhandlinger vi nu er startet på. At få udstukket et råderum

Læs mere

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 TID TIL FORNYELSE Venstre i s valgprogram 2013 Venstre i Parkovsvej 36 2820 www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 Tid til fornyelse Venstre søger et bredt borgerligt samarbejde Venstre er

Læs mere

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en

Tak for invitationen til at deltage i samrådet. Jeg er. blevet bedt om at kommentere på en udtalelse fra. Dansk Told og Skatteforbund, som rejser en Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 163 Offentligt 26. november 2018 J.nr. 2018-7610 Kontor: Strategisk HR og Analyse [SHA] Samrådsspørgsmål J - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

en by der virker investeringspakke 14 www.kk.dk/budget

en by der virker investeringspakke 14 www.kk.dk/budget en by der virker investeringspakke 14 en by der virker En bolig, der er til at betale og flere arbejdspladser i byen. En god og tryg folkeskole og flere muligheder for et aktivt fritidsliv. København skal

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag.

[Indledning] Tak for invitationen. Som skatteministeren sagde, så er vi glade for at komme her i dag. Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 373 Offentligt TALEPAPIR [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 20. april 2017 Samråd i Skatteudvalget den 4. maj 2017 Spørgsmål AB stillet efter ønske

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

Konservativ budgettale 2017

Konservativ budgettale 2017 Jakob Næsager, MBR (C), gruppeformand og budgetordfører Første behandling af Københavns Kommunes budget den 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Konservativ budgettale 2017 Det skal være lettere og

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer Øvrige investeringer INVESTERINGSPLAN 2028 Fakta 1: Derfor investerer vi. Det står vi på. Fakta 2: Oprindelig og revideret investeringsplan 2028 Fakta 3: Investeringsresultater i 2020-2022 Fakta 4: Investeringsresultater

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med Stærke skoler! Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med en stærk folkeskole kan vi bygge et stærkt samfund. Kun ved at bygge videre på den pædagogiske indsats

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Endelig. Endelig er det lykkedes at få rød blok til at finde fælles fodslag og tage ansvar for den fælles velfærd.

Endelig. Endelig er det lykkedes at få rød blok til at finde fælles fodslag og tage ansvar for den fælles velfærd. Budgettale første udkast BSN 14.09.2016 Indledning: Yes. Yes. Yes. Endelig. Endelig er det lykkedes. Endelig er det lykkedes at bryde med de brede forlig, hvor blå blok har sørget for at begunstige erhvervslivet

Læs mere

1. BEHANDLING AF BUDGET

1. BEHANDLING AF BUDGET 1. BEHANDLING AF BUDGET 2018-2021 Benedikte Kiær, Borgmester i Helsingør Kommune Kære Alle, Jeg har set frem til i dag. For i dag tager vi for alvor fat på dette års budgetforhandlinger og det er altid

Læs mere

25. september Sagsnr

25. september Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. september 2018 Bilag 3. Spørgeguide for indsamling af skriftlige bidrag Socialforvaltningen foreslår, at der iværksættes

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark

Nyborg Kommune. - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Nyborg Kommune - Fra udkant til naturligt centrum i Danmark Fælles oplæg til Kommunalvalg 2013 Udfordringer og muligheder Vi borgere i Nyborg kommune er stolte og glade for at bo her. Det er der også al

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

slet ikke burde være på kontanthjælp.

slet ikke burde være på kontanthjælp. Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 406 Offentligt T A L E 19. april 2018 Samrådstale om "Flere skal med" og kontanthjælpsloft 2. maj 2018 J.nr. Center for Arbejdsmarkedspolitik

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

(Det talte ord gælder) Borgmester Carl Christian Ebbesens tale ved Borgerrepræsentationens førstebehandling af budget

(Det talte ord gælder) Borgmester Carl Christian Ebbesens tale ved Borgerrepræsentationens førstebehandling af budget (Det talte ord gælder) Borgmester Carl Christian Ebbesens tale ved Borgerrepræsentationens førstebehandling af budget 2017 1. september 2016 København vokser. Antallet af københavnere stiger. Nye bydele

Læs mere

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007 Der er langt fra Lejre til Grækenland Men både politikere i Grækenland og Lejre kan godt lide at bruge penge og så lade de andre betale. I bund og grund er det jo det vi politikere gør. Vi kræver ind,

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

og arbejdspladser presses konstant af den globale Finansloven 2016 repræsenterer et afgørende konkurrence: En førsteplads i dag er kun en

og arbejdspladser presses konstant af den globale Finansloven 2016 repræsenterer et afgørende konkurrence: En førsteplads i dag er kun en Finansloven 2016 repræsenterer et afgørende valg for Danmark. Det er første finanslov, efter vores økonomi er kommet ud af den mest omfattende krise siden 1930 erne. og arbejdspladser presses konstant

Læs mere

Budgettale Sammen har vi ordnet meget, men der er stadig meget at ordne! Men langt de fleste ser på os med beundring:

Budgettale Sammen har vi ordnet meget, men der er stadig meget at ordne! Men langt de fleste ser på os med beundring: Budgettale Sammen har vi ordnet meget, men der er stadig meget at ordne! Jeg tør godt indlede min tale i dag med at sige: København er trådt ud af fortidens skygge. Men langt de fleste ser på os med beundring:

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepunkter og budskaber

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepunkter og budskaber Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepunkter og budskaber Det talte ord gælder Anledning FIU samrådsspørgsmål

Læs mere

En dejlig duft af mad breder sig sådan er det også med en positiv stemning!

En dejlig duft af mad breder sig sådan er det også med en positiv stemning! En dejlig duft af mad breder sig sådan er det også med en positiv stemning! Godt arbejdsmiljø i køkkenet - Fokus på konstruktiv kommunikation og positiv stemning. Den 5. april 2018 TEMA 1 - Et godt arbejdsmiljø

Læs mere

Flere unge i fritidsjob

Flere unge i fritidsjob Flere unge i fritidsjob! NU ET MANIFEST ET OPRÅB Det hér er et opråb fra Nørrebro om forandring! Vi råber op, fordi vi har en drøm om, at flere unge skal lykkes med at bryde den negative sociale arv.

Læs mere

Radikale Venstres budgettale vedrørende budgettet for 2015-2018

Radikale Venstres budgettale vedrørende budgettet for 2015-2018 Radikale Venstres budgettale vedrørende budgettet for 2015-2018 I en række år har det været en vanskelig opgave at lægge budget her i Aarhus. For vi har hvert år skullet finde store besparelser. Sidste

Læs mere

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Der findes mange forskellige ambitioner i denne verden. Nogen ambitioner er gode, andre

Læs mere

Tale til afslutningsdebat Onsdag den 30. maj 2018

Tale til afslutningsdebat Onsdag den 30. maj 2018 Tale til afslutningsdebat Onsdag den 30. maj 2018 Tak for ordet. Nu er det her jo min første afslutningsdebat som politisk ordfører. Og jeg kan godt afsløre, at jeg har glædet mig rigtig meget til at stå

Læs mere

FREMGANG I FÆLLESSKAB

FREMGANG I FÆLLESSKAB FREMGANG I FÆLLESSKAB INVESTERINGSPAKKE 13 FREMGANG I FÆLLESSKAB Med aftalen Fremgang i fællesskab fortsætter vi med at renovere skoler, bygge almene boligere og forbedre forholdene for de mest udsatte

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: Folketinget S2-092, 13. juni 2007 kl

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: Folketinget S2-092, 13. juni 2007 kl Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 597 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Åbent samråd 13. juni 2007 Taletid: Tid og sted: Folketinget S2-092, 13. juni 2007

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Revideret udkast til Økonomiudvalget Sidst revideret: 9. februar 2016 J. nr. 00.01.00P05 1 Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Udkast til tale til brug for ministerens overrækkelse af Den Kriminalpræventive Pris 2010

Udkast til tale til brug for ministerens overrækkelse af Den Kriminalpræventive Pris 2010 Justitsministeriet Dato: 12. marts 2010 Dok.: THK40415 Sagsnr.: 2010-965-0305 Udkast til tale til brug for ministerens overrækkelse af Den Kriminalpræventive Pris 2010 Det talte ord gælder [Indledning]

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 233 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning SOU samråd U om hjemløse Dato / tid 26. januar

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix PRIORITERING Blå vælgere: Nej, pengene ligger ikke bedst i vores lommer Af Irene Manteufel Fredag den 9. juni 2017 To ud af tre danskere vil have velfærd fremfor skattelettelser. Selv blandt blå bloks

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget, Europaudvalget, Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannels 2012-13 BUU alm. del Bilag 16, EUU alm. del Bilag 22, FIV alm. del Bilag 12 Offentligt TALEPAPIR

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: kommunevalg I Københavns Kommune September Public 56524

TNS Gallup - Public Tema: kommunevalg I Københavns Kommune September Public 56524 TNS Gallup - Public Tema: kommunevalg I Københavns Kommune 1. 3. September 2009 Public 56524 Metode Feltperiode: 1. 3. september 2009 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere i Københavns kommune på

Læs mere

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg.

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg. Børne- og Ungeudvalget Københavns Kommune Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail F91J@okf.kk.dk www.avlu.dk Henvendelse vedr. borgerinddragelsen ifm. skoleplanlægning En ny skole er på vej i Ørestad. Det

Læs mere

Parkering 2015 - Bruttoliste

Parkering 2015 - Bruttoliste Parkering 2015 - Bruttoliste Teknik- og Miljøforvaltningen er i gang med at udarbejde Parkering 2015, jf. aftale i Budget 2015 om, at der fremover udarbejdes en årlig parkeringsredegørelse forud for budgetforhandlingerne.

Læs mere

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN Det talte ord gælder Der er partier, som gerne vil fremtiden, og som arbejder for at gøre Danmark til et bedre samfund at bo og leve i partier som vil

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance gladsaxe.dk Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted at bo og vokse op. Det skal det blive ved med at være. Der er dog områder i kommunen,

Læs mere

Fremtidens boligbyggeri i København

Fremtidens boligbyggeri i København Fremtidens boligbyggeri i København 16. januar 2012 Direktør Anne Skovbro, Københavns Kommune Side 2 > 100.000 flere københavnere i 2025! > Hvem er de nye københavnere? > Hvor kan de bo? Side 3 Høj befolkningsvækst

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år.

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år. 1 Budgettale 2014 Lige nu henter forældre i hele Odense deres børn. På gangene møder de andre forældre og frustrerede medarbejdere. Og de undrer sig. Hvorfor skal vi nu fyre på børnenes område igen? Det

Læs mere

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter Hvad er din alder? 0-16 2 16-19 17 20-39 4 2.372 40-59 3 2.241 60-100 1.359 25% 5 75% 10 Hvad er dit køn? Kvinde 56% 3.327 Mand 2.657 Angiv venligst din seneste afsluttede uddannelse: 25% 5 75% 10 Grundskoleuddannelse

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder)

SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Sisse Marie Welling (SF) SF budgettale, budget 2017, 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Hvis denne tale var skrevet i april måned så havde den været kulsort. Dengang kastede Regeringens omprioriteringsbidrag

Læs mere

Rejser i overbygningen

Rejser i overbygningen Rejser i overbygningen 7. klasse: København i 5 dage Vi bor samlet på Amager Lilleskole 8. klasse: Berlin i 7 dage Vi samarbejder med en skole og bor privat hos eleverne 9. klasse: Polen i 14 dage Vi samarbejder

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum. Mellem. SAB, fsb og Københavns Kommune

Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum. Mellem. SAB, fsb og Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Indhold Samarbejdsaftale om byudvikling i Tingbjerg/Husum 1. Formål 2. Geografisk afgrænsning 3. Leverancer Bilag 1: Kort Bilag 2: Procesbeskrivelse

Læs mere

Enhedslisten de rød-grønne i Århus byråd

Enhedslisten de rød-grønne i Århus byråd Enhedslisten de rød-grønne i Århus byråd Jette Jensen, jj@byr.aarhus.dk, 2613 4253 DET TALTE ORD TÆLLER! Enhedslistens tale ved 1. behandling af budget 2012 Så står vi igen-igen med et budgetforslag fra

Læs mere

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR Folkeafstemning om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning 3. december 2015 3. FOLKE AFSTEMNING HVAD SKAL VI STEMME OM? HVORFOR SKAL VI STEMME? Den 3. december 2015

Læs mere

Beredskab: VLAK 2025-plan

Beredskab: VLAK 2025-plan 30. maj 2017 Beredskab: VLAK 2025-plan Dette notat opsummerer budskaber i forbindelse med lanceringen af VLAK-regeringens 2025-plan. Bilag 1 er en oversigt over elementerne i VLAK-regeringens 2025-plan.

Læs mere

Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere

Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere Tryghed kræver handling Sådan vil Socialdemokraterne i Aarhus mindske kriminaliteten blandt unge yderligere Aarhus er grundlæggende en tryg by at bo og færdes i, fordi vi har tillid til hinanden og passer

Læs mere

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 FREMTIDENS VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 ORGANISERING ORGANISERING Odense Kommune 3 Direktører/chefer Civica 2 Direktører/chefer Fyns almennyttige Boligselskab

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere