Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Studenterhus i Hjørring 2 2 Special Olympics i Hjørring Kommune Forslag til ny Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune - Samling 14 og Sammenhold 4 Godkendelse af årsregnskab 2016 for Nordsøen Oceanarium 17 5 Godkendelse af årsregnskab 2016 for Vendsyssel Kunstmuseum 19 6 Godkendelse af årsregnskab 2016 for Vendsyssel Historiske Museum 21 7 Driftsaftale og moderniseringsplan for Vendsyssel Historiske Museum 23 8 Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter

2 Side P Studenterhus i Hjørring Resumé Hjørring Kommune har modtaget en henvendelse fra foreningen Studenterhus i Hjørring om etablering af et studenterhus/mødested på Vendelbohus. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget bedes drøfte forslaget. Sagsfremstilling Hjørring Kommune har fået en henvendelse fra den nystiftede forening Studenterhus i Hjørring om mulige lokaler til opstart af et studenterhus/mødested. Forslaget er vedlagt som bilag. Forslaget beskrives ikke her i sin helhed, men vil afklare forskellige problemstillinger og i øvrigt supplere med yderligere relevante informationer. Forslaget fra Studenterhus i Hjørring indeholder følgende overskrifter: Åbningsdage/Åbningstider. Eget lokale/delt lokale. Indretning. Aktiviteter. Samarbejde med andre institutioner/foreninger. Personale/tovholdere/frivillige. Finansiering. Bestyrelse. Kontinuitet. Etableringen af et studenterhus eller et mødested for studerende har gennem en årrække været på dagsordenen i Hjørring Kommune, uden at det er lykkedes at finde det rette match mellem engagerede unge på et givet tidspunkt og de rette fysiske rammer. Foreningen Studenterhus i Hjørring har engagementet, og forvaltningen har på ny afsøgt mulighederne for at finde egnede lokaler til foreningen. Studenterhus skal i dette tilfælde gradbøjes, da det i høj grad nærmere skal opfattes som et mødested for studerende. Dog vil alle unge være velkomne med foreningens mål om at engagere flere unge i foreningen.

3 Side 3. I relation til at fastholde og videreudvikle Hjørring som uddannelsesbyen i Vendsyssel, kan etableringen af et mødested for studerende være et stort aktiv og være til gavn for studiemiljøet og for Hjørring Kommune som helhed. Foreningen Studenterhus i Hjørring ser Vendelbohus som et oplagt sted at afprøve idéen om et Studenterhus/mødested. Der er dels et miljø og interiør som tiltaler gruppen, dels ønsker foreningen en central placering, og udenfor et skole- og institutionsmiljø. I takt med implementeringen af Hjørring Kommunes EXIT-strategi indskrænkes mulighederne for at henvise til relevante lokaler, hvorfor Vendelbohus vil være en relevant placering. Etableringen af et studenterhus/mødested på Vendelbohus vil øge aktiviteten på Vendelbohus. Foreningen er meget positiv i forhold til at samarbejde med andre foreninger i huset, og det vurderes, at tilstedeværelsen af flere unge på Vendelbohus kan være et aktiv for huset. FORENINGEN STUDENTERHUS I HJØRRING Foreningen er stiftet i juli 2017 med det formål at få etableret et studenterhus/mødested i Hjørring. Foreningen udspringer fra HTX/EUC Nord i Hjørring, og alle i bestyrelsen er fra HTX. I selve foreningen er der medlemmer fra især EUC Nord, men også fra Hjørring Gymnasium & HF og fra UCN. Foreningen er i gang med at gøre opmærksom på sig selv og hverve flere medlemmer gælder alle uddannelsesinstitutioner, men især overfor studerende fra Hjørring Gymnasium & HF og fra UCN. På det netop afholdte HjørringLive 8. september 2017 deltog de med en stand og oplevede efter sigende positiv respons fra medstuderende. Der er medlemmer af bestyrelsen i foreningen, som samtidig er med i Ungeforum, hvorfor Ungeforum helt naturligt er involveret i initiativet. FORSLAG I RELATION TIL ANDRE VEDTAGNE POLITIKKER MV. Forslaget om et Studenterhus/Studentercafé kan betragtes i relation til Hjørring Byråds Plan- og udviklingsstrategi PLUS15, hvor der i afsnittet om Unge og Uddannelse er et afsnit vedrørende etableringen af et Ungdomshus. Det væsentlige heri er følgende:

4 Gennem flere år har de unge efterspurgt et samlingssted. Flere lokaliteter har været på tale; herunder Vendelbohus. Huset skal være på de unges præmisser med lidt kommunal styring. Huset skal placeres centralt og være et inddragelsesprojekt for et Ungeråd (nu Ungeforum). Hjørring Kommune Side 4. Med en placering på Vendelbohus (konkret Hjørnestuen/Restaurant) vil forslaget fra Studenterhus i Hjørring tilgodese ovenstående punkter i PLUS15's bemærkninger om et muligt kommende Ungdomshus. PROCES AFHOLDTE MØDER MV. Der har i august 2017 været afholdt rundvisning på Vendelbohus for repræsentanter fra foreningen Studenterhus i Hjørring; repræsentanter fra UCN og repræsentant fra Kulturforeningen Vendelbohus. Rundvisningen afsluttede med et kort møde, hvor der var enighed om at gå videre med tankerne om et studenterhus på Vendelbohus. Kulturforeningen Vendelbohus har drøftet initiativet på et bestyrelsesmøde 4. september 2017, hvor bestyrelsen var positivt indstillet over for tankerne om et studenterhus/mødested på Vendelbohus. Det var opfattelsen, at etableringen af et studenterhus/mødested ikke ville være så indgribende, at det blokerer for andre aktiviteter i huset, ligesom Kulturforeningen har en opfattelse af, at huset gerne skal rumme flere generationer. Der har i september 2017 været afholdt et yderligere møde mellem formand og næstformand i foreningen og Hjørring Kommune. Mødet omhandlede primært diverse afklaringer i det forslag, som er fremsendt til Hjørring Kommune. Der vil fortsat være enkelte helt praktiske forhold, som vil skulle afklares før mødestedet kan etableres. Forhold som i givet fald vil blive afklaret i samarbejde med Hjørring Hallerne og Kulturforeningen Vendelbohus begge er tæt på processen. Forslaget har været drøftet på det nedsatte Samarbejdsudvalg ved Vendelbohus på mødet 25. september Konklusionen fra dette møde er, at udvalget er "positiv overfor tankerne om et studenterhus/mødested på Vendelbohus i de nuværende rammer i en prøveperiode og efter nærmere aftale med Kulturforeningen Vendelbohus og Hjørring Hallerne".

5 STYRING BESTYRELSE ALTERNATIVT EN FØLGEGRUPPE I forslaget fra foreningen foreslås der nedsat en bestyrelse bestående af 9 personer: 5 studerende. 3 fra uddannelsesinstitutioner oplagt det er EUC Nord, Hjørring Gymnasium & HF samt UCN. 1 fra Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Side 5. Det bør være til drøftelse, hvorvidt det anbefales at nedsætte en bestyrelse, som i givet fald vil få ansvaret for aktiviteterne i Studenterhuset, overfor at lade det fulde ansvar ligge hos foreningen Studenterhus i Hjørring, da alle aktiviteter i mødestedet vil være forenings- og ungebårne. Umiddelbart er det forvaltningens vurdering, at det er mest hensigtsmæssigt at lade ansvaret ligge direkte hos foreningen Studenterhus i Hjørring. Idéen om et organ, eventuelt benævnt som en følgegruppe i stedet for bestyrelse, jf. forslaget, som følger initiativet tæt og som kan rådgive og være med til at evaluere og udvikle tilbuddet er dog stadig et vigtigt element. Det kan sikre kontinuitet; kontakt til uddannelsesinstitutionerne samt udøve en vis form for styring og kontrol. I forhold til styring fra Hjørring Kommune kan denne til dels udøves gennem følgegruppen, men samtidig har kommunen naturligvis en form for styring, da foreningen må følge de retningslinjer, der er for brug af Vendelbohus, og i yderste konsekvens kan Hjørring Kommune undlade at stille lokaler til rådighed. I forhold til en følgegruppe, dvs. en afløser for den foreslåede bestyrelse, anbefales, at Hjørring Kommune får 2 pladser i gruppen 1 repræsentant fra By, Kultur og Erhverv og 1 repræsentant fra Hjørring Hallerne. Uafhængig af det videre forløb med Vendelbohus og herunder driftsform mv. fremadrettet, anbefales samtidig, at Kulturforeningen Vendelbohus tilbydes en plads i følgegruppen. Det følger naturligt af, at Kulturforeningen Vendelbohus allerede i dag er en integreret del af en række aktivitetsmæssige beslutninger vedrørende Vendelbohus, blandt andet gennem Samarbejdsudvalget ved Vendelbohus.

6 AKTIVITETER I STUDENTERHUSET Foreningen står for de gennemgående studenter- og ungeaktiviteter i Studenterhuset jf. forslaget. Det er målet, at der på sigt kan arrangeres flere offentlige arrangementer på Vendelbohus, f.eks. musik, stand up, foredrag mv. til gavn for unge- og studentermiljøet i Hjørring Kommune/Vendsyssel. Hjørring Kommune Side 6. Det er samtidig vigtigt at understrege, at det i høj grad blot handler om at have et mødested, hvor de unge kan mødes på tværs af uddannelser og på tværs af geografi i hele kommunen. Det har gennem flere år særligt været drøftet, at de internationale studerende i byen (især fra UCN) har manglet et mødested, og her vil Studenterhuset kunne være med til at gøre oplevelsen som studerende i Hjørring endnu bedre. Bemærkningen i forslaget om at de internationale studerende kan deltage 1 gang om måneden er ikke gældende de vil kunne deltage på lige fod med alle øvrige deltagere. ALKOHOL(BEVILLING) I drøftelserne med foreningen har alkohol været et tema. Foreningen ønsker ikke, at alkohol skal være et omdrejningspunkt for aktiviteterne og ville gerne, at der ikke blev serveret alkohol. Omvendt har de erkendt, at såfremt der ikke kan serveres alkohol i en fredagsbar f.eks. kan det få indflydelse på opbakningen. De er sig helt bevidste om det ansvar, der følger med og vil være meget opmærksomme på de medfølgende regler og problemstillinger. Det kan oplyses, at der er et medlem af foreningens bestyrelse, der tidligere har afholdt arrangementer på Vendelbohus, hvor der er givet lejlighedsvise alkoholbevillinger. Samtidig er det derfor relevant at skelne mellem permanente bevillinger og lejlighedsvise bevillinger. Herudover gælder naturligvis, at alkoholbevilling fuldt ud er et anliggende mellem forening, politi og bevillingsnævn. FORSØG - EVALUERING Foreningen er parat til at afprøve idéen med et studenterhus på Vendelbohus som et forsøg, der evalueres og følges tæt. Foreningen har engagementet og nogle ildsjæle, der brænder for idéen og finder rammerne på Vendelbohus gode.

7 Det er samtidig baggrunden for, at foreningen vil starte ud med et studenterhus i en reduceret udgave, f.eks. i relation til åbningstider (i første omgang kun åbent 2 dage om ugen og ugedage afhænger af andre aktiviteter på Vendelbohus) og kun mindre ændringer i indretning mv. i Hjørnestuen/Restaurant. Erfaringer og opfølgninger må afgøre de næste skridt. Det anbefales, at den første opfølgning af initiativet sker allerede 3 måneder efter opstart. Hjørring Kommune Side 7. ØKONOMI PERSONALE/FRIVILLIGHED I forslaget fra foreningen er det nævnt, at der ansættes en deltidsansat på møder har der været tale om oprettelsen af et studiejob til koordinerende aktiviteter; opsøgende arbejde og udvikling af aktiviteter mv. Foreningen har senest oplyst, at det ikke er et kardinalpunkt med ressourcer til personale. Foreningen mener at kunne varetage alle de opgaver, der følger med at åbne mødestedet. På møderne har frivillighed generelt været et emne, og Studenterhus i Hjørring vil gerne yde en ekstra indsats i forhold til klargøring af rum; oprydning og også rengøring, og tilbyder altså en større grad af deltagelse i husets opgaver end sædvanligt. De forventer at lave turnusordninger for varetagelsen af de forskellige opgaver. Det kan overvejes, at reservere en mindre pulje til opstartsudgifter for studenterhuset; eksempelvis i størrelsesordenen kr. Det kan være udgifter til mindre indkøb til den sparsomme ændring af indretning eller lignende; udgifter til profilering og markedsføring mv. Foreninger betaler ikke leje for brug af lokaler på Vendelbohus, når det drejer sig om møde- og klubaktivitet, hvorfor der ikke vil være en lejeindtægt for Vendelbohus. Såfremt foreningen lykkes med initiativet og konsoliderer sig, vil der på sigt kunne komme ansøgninger fra foreningen om støtte i forbindelse med arrangementer på Vendelbohus eller i andre kulturhuse. Omvendt kan det betyde en lille stigning i lejeindtægterne på Vendelbohus i forbindelse med sådanne arrangementer. Lovgrundlag Kulturfuldmagten.

8 Side 8. Økonomi Som udgangspunkt har forslaget ikke økonomiske konsekvenser. Afhænger dog af udvalgets beslutning; herunder også i relation til en eventuel mindre pulje til opstart af studenterhuset. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1. Forslag til etablering af Studenterhus i Hjørring; Foreningen Studenterhus i Hjørring; udateret, modtaget i forvaltningen 27. august Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-; Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter ansøgningen fra foreningen Studenterhus i Hjørring om at bruge lokaler på Vendelbohus som mødested, at såfremt udvalget godkender ansøgningen om at benytte lokaler: o at det anbefaler at der nedsættes en følgegruppe og ikke en bestyrelse til at følge initiativet, som beskrevet i sagsfremstillingen, og samtidig at Kulturforeningen Vendelbohus får en plads i følgegruppen, o at udvalget drøfter, hvorvidt der skal ydes et mindre engangsbeløb til opstart af studenterhuset/mødestedet og o at initiativet evalueres senest 3 måneder efter opstart og at evalueringen forelægges Fritids-; Kultur- og Bosætningsudvalget

9 Side A Special Olympics i Hjørring Kommune 2020 Resumé Forvaltningen ønsker udvalgets stillingtagen til fremsendelse af ansøgning om at komme i betragtning til afholdelse af Special Olympics 2020 i Hjørring. Sagsfremstilling Parasport Danmark (tidligere Dansk Handicap Idrætsforbund - DHIF) har åbnet for en ansøgningsrunde om at komme i betragtning til afholdelsen af den traditionsrige Special Olympics Idrætsfestival. Special Olympics afholdes hvert andet år og har været afholdt 7 gange og med et samlet deltagerantal på omkring personer. Stævnet er rettet mod personer med udviklingshandicap og er funderet på, at idræt og bevægelse kan være med til at styrke sundhed, selvværd og fællesskab. Det er vigtigt at understrege, at det formelt set er lokale Parasport Danmarkforeninger i et samarbejde med den lokale kommune, der er ansøgere om værtsskabet. Jf. det vedlagte bilagsmateriale vil den lokale kommune stå meget centralt sammen med øvrige aktører i værtskabet. Fremsendelsen af en ansøgning ligger i fin forlængelse af de seneste initiativer fra Hjørring Kommune; herunder initiativer der udspringer fra Fritids-; Kultur- og Bosætningsudvalget. Her tænkes blandt andet på det øgede fokus på foreningstilbud til børn og unge med særlige behov; afsøgningen af fælles projekter med Frederikshavn Kommune under Fritidsalliancen overfor samme målgruppe mv. Et værtsskab for Special Olympics vil naturligvis profilere Hjørring Kommune. Det kan dog i lige så høj grad handle om afledte positive effekter før og efter afholdelsen, der kan få den største blivende effekt. Det handler blandt andet om udvikling af tilbud til målgruppen af almenidrætten, og et generelt øget fokus på idræt og bevægelse, som et redskab til at forbedre livsvilkårene for en gruppe medborgere med særlige behov. I forbindelse med udbygningen af netop Park Vendia-området, har blandt sportsturisme samt afholdelsen af større stævner været nævnt. Special Olympics har omkring deltagere fordelt på aktive; trænere, hjælpere og ledere.

10 Side 10. Arbejdsdelingen er groft sagt, at Parasport Danmark vil stå for selve stævneafviklingen og den planlægning, der er i forbindelse med dette. Lokale Parasportforeninger samt kommune skal sørge for idrætsfaciliteter; overnatningssteder samt sikre lokal opbakning og frivillige til stævneafviklingen samt delvis finansiering. Som bilag er vedlagt skrivelsen fra Parasport Danmark samt det omfattende og detaljerede skemamateriale, der skal udfyldes. Forvaltningen vil bryde materialet op og kommentere på de væsentligste hovedpunkter og relatere dette til en ansøgning, hvor Hjørring er værtsby for Special Olympics i PARASPORT DANMARK-FORENINGER Der er kontakt til Hjørring Handicapsport som én af de væsentlige lokale Parasport Danmark-foreninger og de vil gerne stå som ansøgere sammen med Hjørring Kommune og ser interessante perspektiver i, at få Special Olympics til Hjørring. Foreningen kan indgå i planlægningen med varierende ressourcer og håber samtidig at Special Olympics kan blive et godt samarbejdsprojekt mellem foreninger og kommune. IDRÆTSFACILITETER Der skal tilbydes mindst 10 idrætsgrene, der kan konkurreres i. Idrætsgrene kan afhænge af de faciliteter, der er til rådighed, men der nævnes som eksempler: atletik; badminton; boccia; bowling; floorball; fodbold; golf; gymnastik; håndbold; ridning og svømning. Tages der udgangspunkt i disse idrætsgrene vil hovedparten af dem kunne afvikles i Park Vendia. Samtidig kan Park Vendia være hovedcentrum for idrætsfestivalen. Er der ikke tilstrækkelig med halkapacitet i Park Vendia, kan Femhøje Idrætscenter og eventuelt badmintonhallen indgå i kapaciteten. Enkelte idrætsgrene vil ikke kunne afvikles i Park Vendia-området. Det gælder eksempelvis golf; bowling og ridning. Disse idrætsgrene skal derfor afvikles uden for stævnecentrum, og der vil være transport til disse. Alternativt at idrætsgrenene ikke kommer til at indgå i stævnet. Der har ikke været kontakt til private/foreningsdrevne idrætsfaciliteter, men det ventes, at eksterne udbydere af faciliteter vil indgå i et samarbejde.

11 INDKVARTERING OG FORPLEJNING MV. Der skal indkvarteres omkring personer, fordelt med på hotel eller vandrerhjem og på skoler. Hjørring Kommune Side 11. Park Vendia Hostel kan huse de , der skal bo på hotel eller vandrehjem. Indkvartering af personer i øvrigt skal gerne være i gåafstand fra stævnecentrum, dvs. Park Vendia. Umiddelbart opfylder EUC Nord/Handelsskolen mv.; Hjørring Gymnasium & HF; UCN og Muldbjergskolen kriterierne. Der har ikke været en konkret kontakt til uddannelsesinstitutionerne, men det ventes, at det vil være muligt at finde fornuftige aftaler om brug af faciliteter. Der anlægges en fleksibel tilgang til forplejning. Dog skal morgenmåltider kunne indtages på overnatningssteder, og der skal være festmiddag for personer lørdag aften. Øvrig bespisning skal aftales nærmere Overnatningsfaciliteter og Park Vendia kan honorere disse krav. Der er lagt op til, at f.eks. almene idrætsforeninger og frivillige engageres i levering af forplejning; klargøring og rengøring samt opsyn på overnatningsstederne mv. Der vil derved være mulighed for, at foreningerne kan få mindre indtjening på salg mv. Der er i Hjørring Kommune flere foreninger, der har stor erfaring i afvikling af større idrætsstævner; herunder stå for overnatning og forplejning, og der vil være en del erfaring at trække på i den forbindelse. Blandt disse foreninger kan nævnes Fortuna Hjørring/Dana Cup; B75; S68; Tornby IF m.fl. Selvom foreningerne trækker store veksler på de frivillige til egne arrangementer, forventes det, at der vil være opbakning til afvikling af idrætsfestivalen. Dana Cup har meddelt, at de støtter op om en ansøgning om, at Hjørring bliver værtsby. FORANKRING I ØVRIGT Der ønskes en bred forankring i lokalsamfundet. De lokale Parasport-foreninger har kontakter i deres netværk om opbakning. Hjørring Kommune har ikke på nuværende tidspunkt anvendt ressourcer for en større forankring. Såfremt Hjørring bliver valgt som værtsby, skal der skabes denne opbakning blandt foreninger, organisationer, erhvervsliv m.fl.

12 Det kan oplyses at den lokale DH-afdeling har ytret sig positiv for, at der indsendes ansøgning om, at Hjørring bliver værtsby for Special Olympics Hjørring Kommune Side 12. Afviklingen af Special Olympics kræver en detaljeret detailplanlægning. Ved ansøgningstidspunktet er det blot de overordnede forhold, der er belyst og vurderet. Lokale Parasport-foreninger; almene idrætsforeninger; udbydere af idrætsfaciliteter, uddannelsesinstitutioner samt kommune vil indgå i et samarbejde med Parasport Danmark om denne detailplanlægning. Der vil blive nedsat en overordnet styregruppe for idrætsfestivalen, og enkelte arbejdsgrupper for de enkelte delopgaver. Der er ansøgningsfrist 1. oktober Det er aftalt med Parasport Danmark, at såfremt ansøgningen fremsendes inden 6. oktober 2017 er ansøgningen fremsendt rettidigt. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Værtskabskommunen skal betale et kontant tilskud på 0,300 mio. kr. til Parasport Danmark. Herudover skal kommunen stille idrætsfaciliteter gratis til rådighed. Tilskuddet på 0,300 mio. kr. vil blive anvendt til en række af de afledte lokale udgifter i forbindelse med stævneafviklingen. Det handler blandt andet om transportudgifter; udgifter til festmiddag; udgifter til overnatning på hotel/vandrehjem og eventuelt skole; mindre indkøb af udstyr, der ikke kan leveres af lokale foreninger mv. En andel af det kontante tilskud vil derfor blive ført tilbage til lokalsamfundet. Det anslås, at de samlede kommunale udgifter til Special Olympics vil beløbe sig til omkring 0,500 mio. kr. Udover det kontante tilskud på 0,300 mio. kr. til Parasport Danmark afsættes en pulje på 0,200 mio. kr. til yderligere udgifter. Puljen kan eksempelvis anvendes til eventuelle udgifter til de ikke-kommunale idrætsfaciliteter. Samtidig bør der afsættes ressourcer til, at enkelte kommunale medarbejdere besøger Special Olympics 2018, der afvikles i Helsingør med henblik på læring i relation til planlægning og afvikling af idrætsfestivalen.

13 Der kan herudover være en række indirekte udgifter. Der vil være manglende indtægter fra eksempelvis svømmehallen; eventuelle udgifter i Teknisk Forvaltning i forbindelse med forskellige infrastruktur-opgaver, ligesom der vil være 1-2 medarbejdere i By, Kultur og Erhverv, der vil anvende et varierende antal timer frem til afviklingen af stævnet i 2020; herunder deltagelse i en styregruppe for planlægningen af idrætsfestvalen. Hjørring Kommune Side 13. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Skrivelse fra Special Olympics Danmark. 2. Ansøgningsmateriale fra Parasport Danmark bestående af skrivelse samt skemamateriale. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-; Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter, hvorvidt Hjørring Kommune skal stå som medansøgere til Special Olympics i 2020, og at såfremt Fritids-; Kultur- og Bosætningsudvalget beslutter sig for at Hjørring Kommune skal stå som medansøgere, at udvalget drøfter finansiering af den forventede udgift på samlet 0,500 mio. kr.

14 Side P Forslag til ny Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune - Samling og Sammenhold Resumé Forslag til ny landdistriktsstrategi "Samling og Sammenhold - Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune" har været i offentlig høring i perioden 5. juli september Der skal tages stilling til, om indkomne høringssvar giver anledning til ændringer i forslaget til ny landdistriktsstrategi, og om man vil anbefale Byrådet at vedtage Landdistriktsstrategien. Sagsfremstilling Byrådet har på byrådsmødet 28. juni 2017 besluttet at sende et forslag til ny landdistriktsstrategi "Samling og Sammenhold - Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune" i høring. Strategien har været i offentlig høring i perioden 5. juli september Der er i perioden i alt indkommet fem høringssvar. Forslaget til den nye strategi handler primært om samarbejde; i landdistriktet, mellem borgere og kommune og mellem land og by. Den handler om frivillighed og fællesskaber, og om Hjørring Kommune som én hel kommune, hvor udviklingen i landdistriktet skal ske koordineret med udviklingen i hele kommunen. Forslaget fastlægger ikke serviceniveau på kommunale kerneområder, og forholder sig kun sporadisk til strukturelle udfordringer i kommunen. Landdistriktsstrategien har som mål, at kommune og borgere i fællesskab bliver endnu bedre til at udnytte og udvikle de potentialer, der er i lokalsamfundene, så det fortsat er attraktivt at bo og leve i Hjørring Kommune. Høringssvarene udtrykker primært tilfredshed med processen i forbindelse med udarbejdelsen af landdistriktsstrategien og med dens form og indhold, herunder prioriteringen af samarbejde, prioriteringen af de lokale potentialer og prioriteringen af, at der fortsat afsættes midler til udviklingen i landdistriktet.

15 Der er ligeledes generelt tilfredshed med beskrivelsen af den fremtidige organisering af landdistriktsarbejdet i kommunen, hvor Landsbyforum videreføres og beskrives som det samlende organ for landdistriktet i Hjørring Kommune og som et omdrejningspunkt i samarbejdet mellem kommune og lokalsamfund. Der er dog et ønske om, at det tilføjes i strategien, at Byrådet også i fremtiden er repræsenteret i Landsbyforum. Administrationen anbefaler at dette udelades af strategien og i stedet afklares i forbindelse med det nye byråds endelige stillingtagen til, hvordan de ønsker at organisere sig politisk, herunder hvordan man vil forankre dialogen mellem Byråd og Landsbyforum. Hjørring Kommune Side 15. I et høringssvar giver en borger udtryk for, at strategien er uambitiøs og lægger ansvaret for udviklingen i landdistriktet over på borgerne. Borgeren ønsker en offensiv, forpligtigende og konkret landdistriktsstrategi, der også omhandler serviceniveauet på kommunale kerneopgaver. Her ud over er der i to af høringssvarene beskrevet ønsker til konkret handling i det enkelte lokalområde. Høringssvarene behandles i administrationen individuelt i forhold til indhold og omfang. Der skal tages stilling til, om de indkomne høringssvar giver anledning til ændringer i forslaget til ny landdistriktsstrategi, og om man vil anbefale Byrådet at vedtage Landdistriktsstrategien. Punktet behandles i Teknik- og Miljøudvalget 4. oktober Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Af forslaget til ny landdistriktsstrategi fremgår det, at Hjørring Kommune fortsat vil afsætte midler til: "Frimærkepenge" - et mindre beløb, der årligt tildeles hver landsby til administration o.l. Vedligeholdelsesmidler - til vedligeholdelse af eksisterende faciliteter og aktiviteter. Matchningsmidler - til udvikling og realisering af lokalt forankrede udviklingsprojekter.

16 Det er beskrevet, at beløbenes størrelse fastsættes i forbindelse med vedtagelsen af kommunens budget. For 2017 er der afsat en ramme til sektor landdistrikt på 1,667 mio. kr. Heraf er 1,489 mio. kr. øremærket til lokalt forankrede projekter i landdistriktet og i de fire mindste områdebyer. Hjørring Kommune Side 16. Herudover er det beskrevet, at kommunen afsætter personaleressourcer til rådgivning af ildsjæle. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Udkast. Samling og Sammenhold - Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune. 2. Indkomne Høringssvar - Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune. 3. Opsummering og behandling af høringssvar - Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune. Direktionen indstiller, at forslaget til landdistriktsstrategi og indkomne høringssvar drøftes, og at der tages stilling til, om det vil anbefale Byrådet at vedtage Landdistriktsstrategien.

17 Side S Godkendelse af årsregnskab 2016 for Nordsøen Oceanarium Resumé Bestyrelsen for Nordsøen Oceanarium har fremsendt årsregnskab for 2016 til Hjørring Kommunes godkendelse. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil godkende regnskabet. Sagsfremstilling Bestyrelsen for Nordsøen Oceanarium har fremsendt årsregnskab for 2016 til godkendelse hos Hjørring Kommune. Regnskabet udviser et overskud på 0,465 mio. kr. Overskuddet tillægges egenkapitalen, som herefter udgør 2,669 mio. kr. I 2016 blev gæstetallet mod i Det er dermed bedste besøgstalt siden De mange gæster har haft en god effekt på billetsalget og på salg i butik, mad- og drikkevarer. Den samlede entréindtægt inkl. salg af årskort er 0,200 mio. kr. over budgettet for året. Sponsorindtægter ligger fortsat på omkring 1,600 mio. kr. På udgiftssiden har der været en del ekstraordinære men nødvendige poster som nyt inventar til caféterrasse, reparation af tag, nyt ventilationsanlæg m.m. Som konsekvens af den i 2015 aftalte organisationsændring har Nordsøen Oceanarium i starten af 2016 ansat en ny teknik- og servicechef. Som anerkendelse for veludført arbejde og for god indsats i 2016, er der udbetalt bonus til de fast tilknyttede medarbejdere. Som erstatning for kaskelotudstillingen blev der i 2016 opført en Hvalforskerhytte, som blev indviet i højsæsonen. Her kan gæster få indblik i hvalforskernes verden og lære mere om havets kæmper, og udstillingen kan ligeledes anvendes til skoleundervisning.

18 I starten af 2016 strandede der en 18 m lang finhval på stranden ved Blokhus. Det er lykkedes Nordsøen Oceanarium at få skellettet fra finhvalen til at indgå i en ny stor mobil udstilling i umiddelbar tilknytning til Hvalforskerhytten. Nordsøen Oceanarium har aftalt fremtidigt samarbejde med Jammerbugt Kommune, hvilket betyder, at Jammerbugt Kommune, efter nærmere aftale, i en del sommerperioden, kan disponere over udstillingen. Hjørring Kommune Side 18. "Rejsen mellem kysten og havet bund" er titlen på en ny og spændendende fast udstilling, som planlægges implementeret i 2018 på Nordsøen Oceanarium. Udstillingen eller "rejsen" er en nytænkende formidlingsoplevelse, hvor gæsten bl.a. oplever en rejse gennem en fødekæde i Nordsøen. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Hjørring Kommunes driftstilskud til Nordsøen Oceanarium udgjorde i 2016, 0,867 mio. kr. netto. Driftstilskuddet for 2017 udgør 0,867 mio. kr. netto. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Årsregnskab 2016 for Nordsøen Oceanarium. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender årsregnskab 2016 for Nordsøen Oceanarium.

19 Side S Godkendelse af årsregnskab 2016 for Vendsyssel Kunstmuseum Resumé Bestyrelsen for Vendsyssel Kunstmuseum har fremsendt årsregnskab for 2016 til Hjørring Kommunes godkendelse. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil godkende regnskabet. Sagsfremstilling Bestyrelsen for Vendsyssel Kunstmuseum har fremsendt årsregnskab til godkendelse hos Hjørring Kommune. Regnskabet viser et overskud på kr. Overskuddet tillægges egenkapitalen, som herefter udgør kr. Bestyrelsen måtte i beretningsåret forholde sig til et forventet underskud, som oversteg det budgetterede. Derfor iværksatte de henover foråret en række nødvendige besparelsestiltag: delvis tilbagelicitering af rengøringen, reduktion i de kunstfaglige timer og nedskæring af den daglige åbningstid. Fra 1. oktober var tiltagene fuldt udfaset og effekten til at aflæse, i det årets resultat viser et overskud. Reduktionen i driftstilskud fra Hjørring Kommune i perioden på 0,400 mio. kr. er alvorlig. Museets personalemæssige ressourcer er reduceret med knap 50 % Besøgstallet for 2016 landede på mod i Museet har i opfølgningen på kvalitetsvurderingen bl.a. nedsat kadencen af særudstillingsskift fra syv til fem i Foruden de store særudstillinger bød året også på to mindre foyerudstillinger. Vendsyssel Kunstmuseum har i 2016 videreført samarbejdet med en række af kommunens øvrige kultur- og uddannelsesinstitutioner, bl.a. om formidlingsprojekterne Kulturkufferter, Op på den store klinge og Tre kulturer med et smæk.

20 Ved beretningsårets afslutning fik museet endvidere i gave fra Folketinget Berit Hjelkolts monumentale billedvævning Som en rejselysten flåde, som i knap 30 år har hængt i Folketingssalen. Hjørring Kommune Side 20. Lovgrundlag Museumsbekendtgørelsen. Økonomi Hjørring Kommunes driftstilskud til Vendsyssel Kunstmuseum udgjorde i 2016, 0,246 mio. kr. Driftstilskuddet for 2017 udgør 0,246 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Årsregnskab 2016 for Vendsyssel Kunstmuseum. 2. Supplerende bilag (LUKKET BILAG) Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender årsregnskab 2016 for Vendsyssel Kunstmuseum og fremsender det til Slots- og Kulturstyrelsens orientering.

21 Side S Godkendelse af årsregnskab 2016 for Vendsyssel Historiske Museum Resumé Bestyrelsen for Vendsyssel Historiske Museum har fremsendt årsregnskab for 2016 til Hjørring Kommunes godkendelse. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil godkende regnskabet. Sagsfremstilling Bestyrelsen for Vendsyssel Historiske Museum har fremsendt årsregnskab for 2016 til godkendelse hos Hjørring Kommune. Regnskabet udviser et underskud på 1,118 mio. kr. Egenkapitalen udgør 24,000 mio. kr. Af ledelsesberetningen kan man læse, at Arkæologisk Afdeling fik travlt i Det afspejles på mange måder i regnskabet. Især fordi byggeaktiviteten i museets ansvarsområde, Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune, Læsø Kommune og Brønderslev Kommune klart oversteg forventningerne blev året, hvor museet gennemførte besparelser. 2 fuldtidsmedarbejdere blev afskediget og en sat på halv tid. Et smertefuldt indgreb, som måtte fuldføres af økonomiske hensyn. Ikke kun dette års underskud men flere års udhuling af egenkapitalen måtte stoppes. Årets største udstillingssatsning kom i Hirtshals, hvor museet lavede udstilling i et til lejligheden opsat telt om Skagerraks forlis Af andre udstillinger kan nævnes, at den 20 år gamle legetøjsudstilling i Hjørring blev nyopsat. Og så blev der arbejdet videre med Provstegården, som blev tømt ved årsskiftet 2015/2016. Bygningen havde huset en interiør udstilling siden 1940-erne. Lovgrundlag Museumsbekendtgørelsen.

22 Side 22. Økonomi Hjørring Kommunes driftstilskud til Vendsyssel Historiske Museum udgjorde i 2016, 5,718 mio. kr. netto. Driftstilskuddet for 2017 udgør 5,718 mio. kr. netto. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Årsregnskab 2016 for Vendsyssel Historiske Museum. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender årsregnskab 2016 for Vendsyssel Historiske Museum og sender det til Slots- og Kulturstyrelsens orientering.

23 Side P Driftsaftale og moderniseringsplan for Vendsyssel Historiske Museum Resumé Der er i første halvår af 2017 arbejdet med moderniseringsplan for Vendsyssel Historiske Museum (VHM). Processen med udarbejdelse af analyse er tilendebragt, og der foreligger udkast til driftsaftale, der samler de fremadrettede rammer for Hjørring Kommunes tilskud til VHM. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende driftsaftalen. Sagsfremstilling Som en del af budgetaftalen for budget blev det aftalt, at der skulle iværksættes en moderniseringsplan for Vendsyssel Historiske Museum (VHM). Moderniseringsplanen er udarbejdet i et samarbejde mellem Hjørring Kommune og VHM med forankring i en politiske styregruppe, bestående af formand og næstformand fra henholdsvis Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget og Økonomiudvalget samt formand og næstformand for VHM's bestyrelse. Det samlede materiale, der udgør moderniseringsplanen, består dels af opsamling på analyse af drifts- og rammevilkår for museet, mulighedsstudier for fremtidig anvendelse af Det gl. Rådhus og udkast til driftsaftale, der samler og regulerer rammerne om Hjørring Kommunes fremadrettede tilskud til VHM. Formålet med driftsaftalen er at fastlægge det kommunale driftstilskud og at målrette supplerende projekttilskud til stedbunden formidling og udvikling af VHM s udstillingssteder. Driftsaftalen er således udformet, så det sikres, at der er klare rammer for tilskud, der er målrettet til at sikre opretholdelse af økonomi og fagligt niveau, så VHM kan leve op til kravene som statsanerkendt museum. Kravene til statsanerkendelse forudsætter, at der er økonomisk og fagligt niveau til, at museet kan varetage de indbyrdes forbundne opgaver, indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling, så museet i et lokalt, nationalt og globalt perspektiv skal: aktualisere viden om kultur- og naturarv og gøre denne tilgængelig og vedkommende, udvikle anvendelse og betydning af kultur- og naturarv for borgere og samfund og sikre kultur- og naturarv for fremtidens anvendelse.

24 Side 24. Samtidig præciseres det med driftsaftalen, at en del af Hjørring Kommunes tilskud er målrettet til aktiviteter, der skal fremme lokal forankring og stedbunden formidling i hele kommunen, også uafhængigt af de faste udstillingssteder. Baggrunden, for at målrette en del af Hjørring Kommunes tilskud til stedbunden formidling, er et klart ønske om at fremme aktiviteter i hele kommunen og øge synlighed og tilgængelighed til museets aktiviteter. Det er derfor fastlagt, at museet årligt skal udarbejde en plan for formidlingsaktiviteter, der som minimum indeholder aktiviteter svarende til: 3 udstillinger (egenproducerede). 2-4 større stedbundne formidlingsaktiviteter, centreret omkring henholdsvis Hirtshals og Mosbjerg (eks. Høstdag, Kartoffeldag). Mere end 50 mindre stedbundne formidlingsaktiviteter inden for rammerne af museets faglige ansvarsområder (eks. byvandringer og landskabsvandringer). 2 foredragsrækker. Det indgår som en del af driftsaftalen, at VHM også fremadrettet har udstillingssteder bredt i kommunen, og ændring af antal og lokalisering af udstillingssteder vil forudsætte, at driftsaftalen genforhandles. Fastlæggelsen af de fremadrettede udstillingssteder er sket ud fra analyse og drøftelse af forskellige scenarier for, hvordan der inden for den fastsatte økonomiske ramme både kan sikres en bred lokal forankring og et tilfredsstillende fagligt niveau. Med driftsaftalen er der fremadrettet følgende udstillingssteder: VHM Hjørring: Museets centrale udstillinger. Centrale kulturhistoriske udstillinger og skiftende særudstillinger. Historisk Arkiv. Hirtshals Museum: Udstillingen om livet ved kysten i nyere tid. Bunkermuseet: Atlantvoldens 10. batteri og Danmarks eneste komplet udgravede bunker fra Anden Verdenskrig. Strandfogedgården: Udstilling med fokus på natur- og kulturlandskabet omkring Rubjerg Knude, herunder sandflugtens og kysterosionens betydning for det Vendsysselske landskab. Udfases Skudehandlerpakhuset i Tornby: Plancheudstillingen i Tornby. Fokus på skudehandlen langs vestkysten fra middelalder til nutid. Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg: Museet har karakter af open air, og omfatter et rekonstrueret husmandssted, foruden landbrugsudstillingen på gården Bjørnager.

25 Der gøres opmærksom på, at indholdet i driftsaftalen er tilpasset ud fra, at det ikke vurderes, at der er økonomisk råderum til at foretage større omlægninger og nyinvesteringer. Udover de løbende aktiviteter er der således fortsat et behov for at arbejde med optimering af de fysiske rammer - både for at fremme formidling og tilgængelighed og for at nedbringe omkostninger til bygningsdrift og vedligehold. Hjørring Kommune Side 25. Udover driftsaftalen er der derfor i det videre arbejde med udvikling af museets rammer og aktiviteter særligt fokus på de bygningsmæssige rammer. VHM består af flere bygningskomplekser, hvor en del af bygningsmassen trænger til fornyelse og opdatering. I første omgang fokuseres der på bygningskomplekset i Hjørring, hvor der er behov for vedligehold og opdatering af Det gl. Rådhus, jf. bilag 5. I forbindelse med det fremadrettede arbejde med opdatering af bygningsmassen vil der, udover en konkret indsats i forhold til Det gl. Rådhus, også blive arbejdet for at åbne museumshaven, så samspillet mellem museum, den gamle bydel og Christiansgave forbedres. Dette forudsætter dog, at det lykkes at finde en chipløsning, der kan sikre fleksibel og sikker adgang til museets bygninger, hvis haven åbnes op. Det videre forløb består således dels af løbende opfølgning på mål og aftaler inden for driftsaftalens rammer, og dels af fortsat arbejde med opdatering af de fysiske rammer, herunder samarbejde om at skabe finansiering til opdatering af de fysiske rammer. Den politiske styregruppe har godkendt de samlede materialer og anbefaler, at de anvendes som grundlag for det fremadrettede samarbejde. Bestyrelsen for Vendsyssel Historiske Museum har godkendt udkast til driftsaftale på deres møde 30. august Lovgrundlag Driftsaftalen indgås inden for rammerne i Museumsloven, Lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet og kommunalfuldmagten.

26 Side 26. Økonomi Driftsaftalen holdes inden for de budgetmæssige rammer, hvor der for 2018 er budgetteret med tilskud til VHM på 5,700 mio. kr. Det bemærkes desuden, at der på budget 2018 er afsat 2,000 mio. kr. på investeringsoversigten. Disse midler indgår ikke i driftsaftalen, men søges frigivet, når der foreligger en konkret plan vedr. Det gl. Rådhus. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Udkast til driftsaftale. 2. Opsummering på styregruppens anbefalinger. 3. Referat afsluttende styregruppemøde. 4. Afrapportering på analyse. 5. Mulighedsstudier Det gl. Rådhus. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at godkende udkast til driftsaftale, at orientering om analyse tages til efterretning, og at der arbejdes videre med realisering af ny anvendelse af Det gl. Rådhus.

27 Side A Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter 2017 Orientering fra formanden Orientering fra medlemmerne Orientering fra By, Kultur og Erhverv Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen.

28 Side 28. Underskrifter Sven Bertelsen John Robert Larsen Børge Bech Michael Vajhøj Claus Mørkbak Højrup Line Kraghede Jensen Bjarne Mølgaard

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM

DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM 2018-2020 Udkastet er ikke politisk behandlet og dermed ikke godkendt. Udkastet offentliggøres alene som baggrundsviden for

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM 2018-2020 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...2 1. DRIFTSAFTALENS PARTER...3 2. FORMÅL OG BAGGRUND...4 3. PROFIL

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

SPECIAL OLYMPICS. Værtsby søges! IDRÆTSFESTIVAL 2022 SPECIAL OLYMPICS IDRÆTSFESTIVAL

SPECIAL OLYMPICS. Værtsby søges! IDRÆTSFESTIVAL 2022 SPECIAL OLYMPICS IDRÆTSFESTIVAL 2022 Værtsby søges! 2 2022 Parasport Danmark afholder i forsommeren 2022 den traditionsrige Special Olympics Idrætsfestival. HVAD ER Special Olympics Idrætsfestival er et idrætsstævne rettet mod mennesker

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Indhold Hjørring Kommune Internt notat By, Kultur og Erhverv 24-10-2017 Side 1. Sag nr. 19.00.01-P05-2-15 Baggrundsnotat vedr. ressourcegrundlag for Vendsyssel Kunstmuseum i forbindelse med opfølgning på kvalitetsvurdering

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM

UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM UDKAST TIL DRIFTSAFTALE MELLEM HJØRRING KOMMUNE OG VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM 2018-2020 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DRIFTSAFTALENS PARTER... 3 2. FORMÅL OG BAGGRUND... 4 3. PROFIL OG MÅL... 4 4. MUSEETS OPGAVER

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET VEDTÆGTER FOR FISKERI- OG SØFARTSMUSEET Institutionens navn: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet. Esbjerg cvr-nr. 45299716 Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: 1. Lovbekendtgørelse nr. 358

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Vedtægter for Museum Mors

Vedtægter for Museum Mors Vedtægter for Museum Mors CVR-nr. 52346517 I henhold til Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast)

Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) Vedtægter for Ringkøbing - Skjern Museum (udkast) CVR-nr. 51227611 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d.

MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER. Godkendt d. MUSEUM NORDSJÆLLAND DRIFTS- OG SAMARBEJDSAFTALE MELLEM MUSEUM NORDSJÆLLAND OG HØRSHOLM, GRIBSKOV OG HILLERØD KOMMUNER Godkendt d. 1 Denne aftale har til formål at beskrive vilkårene for drift og samarbejde

Læs mere

Vedtægter for Museum Østjylland

Vedtægter for Museum Østjylland Vedtægter for Museum Østjylland Randers/Djursland 1. Navn og ejerforhold, art og status 1.1. Museum Østjylland Randers/Djursland er et statsanerkendt kulturhistorisk museum, der er blevet til ved en fusion

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Bestyrelsesmøde nr. 5-2018 Dato: Elektronisk møde Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael Klitgaard, Brønderslev Kommune Mogens Christen Gade, Jammerbugt

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Samling Sammenhold UDKAST

Samling Sammenhold UDKAST & Samling Sammenhold LANDDISTRIKTSSTRATEGI FOR HJØRRING KOMMUNE 2017 UDKAST INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 03 ALT DET, VI KAN SAMMEN 04 EN HEL KOMMUNE 05 VIRKELYST, FRIVILLIGHED OG FÆLLESSKABER 06 ATTRAKTIVE

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Samling Sammenhold UDKAST

Samling Sammenhold UDKAST & Samling Sammenhold LANDDISTRIKTSSTRATEGI FOR HJØRRING KOMMUNE 2017 UDKAST INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 03 ALT DET, VI KAN SAMMEN 04 EN HEL KOMMUNE 05 VIRKELYST, FRIVILLIGHED OG FÆLLESSKABER 06 ATTRAKTIVE

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Bemærkninger. Følgende sager behandles:

Bemærkninger. Følgende sager behandles: Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bjarne

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Bestyrelsesmøde nr. 4-2018 Dato: Tirsdag den 25.09.2018 kl. 10:00 12:00 Sted: Hotel Søparken, Aabybro Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael Klitgaard,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum

1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum 1. Navn, hjemsted, ejerforhold, art og status Kvindemuseet i Danmark er et statsanerkendt landsdækkende kulturhistorisk museum Museet er en selvejende institution med hjemsted i Aarhus Kommune Museets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 02.06.2016 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Vedtægter for Langelands Museum

Vedtægter for Langelands Museum Vedtægter for Langelands Museum CVR: 29188955 I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til:

Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Vedtægterne er udarbejdet i henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 af museumsloven Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer mv. Lov nr. 1531 af 21. december 2010 om økonomiske

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014 3. 13/28798 Ungdomskulturhus Indstilling: Direktøren for Børn og Undervisning og direktøren for By, Land og Kultur indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Børne- og Uddannelsesudvalget og Kultur-

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere