Kend dig selv og andre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kend dig selv og andre"

Transkript

1 kursusprogram Kend dig selv og andre Mægleren Idealisten Udfordreren Generalisten Hjælperen Udretteren Loyalisten Tænkeren Individualisten Når du lærer at bruge Enneagrammet, får du et effektivt værktøj til at forstå og motivere dig selv og andre. Syntax har mere end 20 års erfaring inden for coaching og vejledning både til erhvervslivet og til private Prøv Syntax s enneagramtest online, og find ud hvilken persontype du er GRATIS! (se hvordan, på side 7)

2 Det ultimative samarbejde opnår du først, når du har et klart overblik over dine egne og andres styrker og svagheder når teamet er i stand til effektivt at udnytte den enkeltes styrker for en fælles sag. Enneagrammet Enneagrammets kaldes ofte verdens ældste psykologiske værktøj, da dets historie går adskillige århundreder tilbage. Inden for det sidste årti er enneagrammet blevet genstand for fornyet opmærksomhed som et værktøj til brug for moderne studier af persontyper. Enneagrammet er i stand til at forklare det enkelte menneskes adfærd og ikke mindst Når du bruger enneagrammet får du klarhed over dine egne værdier og bliver bedre til at udnytte dine talenter kan du motivere målrettet og præcist både dig selv og andre forstår du de motiver, der ligger bag menneskers handlinger kan du sammensætte teams der udnytter den enkeltes styrker fanger du både dine egne og andres signaler på stress baggrunden for adfærden. Enneagrammet kortlægger, hvad det er, der motiverer dig selv og andre det giver dig dermed mulighed for at forstå dig selv og dem, der omgiver dig. Enneagrammet er græsk og betyder nikant (ennea = ni og gram =kant). Når du benytter enneagrammet, arbejder du med ni grundlæggende værdier. Værdier er grundlaget for vores personlighed, og hver person har sit eget unikke forhold til disse værdier. Syntax s enneagram-kurser giver dig således ikke kun et indblik i forskellige persontyper, du lærer også at identificere forskellige samarbejdsformer og relationer.

3 Tre effektive kurser med udgangs punkt i Syntax mere end 20 års erfaring Syntax tilbyder 3 enneagramkurser. Kurserne bliver afviklet af erfarne erhvervspsykologer, der dagligt bruger enneagrammet i arbejdet med både enkeltpersoner og grupper. Intromøde 2 timer 1 BasisModul 2 PersonlighedsModul 3 CoachingModul Certificering 3 timer Har du i forvejen basiskendskab til enneagrammet, kan du tilmelde dig PersonlighedsModulet og CoachingModulet særskilt. Allerførst inviterer vi dig til et gratis og uforpligtende gå-hjem-møde, hvor du får mulighed for at tage stilling til om enneagrammet er noget for dig enten personligt eller i dit arbejde. I forbindelse med denne introduktion tilbyder vi dig, at du kan få afdækket din egen personprofil. GRATIS INTRO- MØDE BasisModulet De ni persontyper, hvilken persontype er du selv, genkend andres persontyper PersonlighedsModulet Brug enneagrammet til at maksimere din egen styrke, stress- og krisehåndtering, meditation og mindfulness CoachingModulet Motivation, teambuilding, medarbejdersamtaler, rekruttering Alle kurser er en kombination af oplæg fra kursuslederen, dialog og praktiske øvelser individuelt og i grupper. Alle kursister får Enneagramhåndbogen gratis. og hvis du vil endnu mere, har du også muligheden for: Personlig Certificering Her lærer du at læse og fortolke enneagrammets personprofiltest, og du får din egen database med de personer, du selv har testet.

4 Vi er alle forskellige og har forskellige styrker, talenter og svagheder. Med enneagrammet kan du identificere og afdække den enkeltes persontype, hvilket giver dig mulighed for at genkende individuelle reaktionsmønstre, og motivation. 1. BasisModulet de ni persontyper På BasisModulet får du en grundig indføring i de ni persontyper: idealisten, hjælperen, udretteren, individualisten, tænkeren, loyalisten, generalisten, udfordreren og mægleren som dækker over ni forskellige måder at tænke, føle og handle. Ingen er kun én type, alle er lidt af hver men for det enkelte individ er der én af typerne, som er den dominerende. Det betyder, at den ene af typerne har primær betydning for individets motivation og tankemønstre og dermed tilgang til livet som sådan. BasisModulet omfatter: indsigt i din egen persontype Ingen af typerne er bedre end andre alle persontyper har forcer, talenter og styrker lige såvel som svagheder og faldgruber. Når du får placeret dig selv i en af enneagrammets persontyper, vil du blive langt bedre rustet til at gennemskue dit eget udviklingspotentiale og hvor du skal tage dig i agt. kunsten at genkende forskellige persontyper i hverdagen Vi har til tider kaldt kurset lær at omgive dig med færre idioter. Ideen er, at du med enneagrammet som værktøj meget bedre kan se, hvorfor folk gør det, de gør. Med enkle tabeller lærer du at afdække positive og negative sider ved de forskellige enneagramrelationer. interviewform der afdækker persontyper Som afslutning på BasisModulet arbejder vi med teknikker, hvormed man kan afdække den enkeltes persontype udfra effektiv spørgeteknik.

5 Når først du har forstået det grund læggende princip i at være nærværende som betragteren af, hvad der sker inden i dig og du forstår det ved at opleve det så råder du over det mest kraftfulde, transformerende værktøj Eckhart Tolle, mindfulness-guru 2. PersonlighedsModulet din personlige udvikling Med udgangspunkt i den viden du har tilegnet dig om persontyperne på BasisModulet, tager du med PersonlighedsModulet skridtet videre. Personlig udvikling via selvforståelse er en stærk og iboende kraft i enneagrammet. maksimer din egen styrke Du vil ikke være den første, som bliver overrasket over, hvor præcist enneagrammet kan formulere noget om dig noget som øger dit kendskab til dig selv og sætter dig i stand til at fokusere på dine forcer. Du bliver stærkere, mindre stresset og mere tilfreds. stress- og krisehåndtering Forståelse for andres (og egne) tankemønstre, motivationsgrundlag og handlinger er forudsætningen for at løse konflikter og forbygge og behandle stress og kriser. meditation og mindfulness Nogen beskylder enneagrammet for at sætte folk i bås, men faktisk er det lige omvendt. Folk er i bås, og ved at forstå enneagrammet, kan de komme ud af denne bås! Som noget helt nyt bruger vi enneagrammet til at vise, hvordan vi er fikserede i bestemte strukturer. Ved at give slip på disse strukturer bl.a. via meditation opnår vi netop mere nærvær (=mindfulness). Du får et kraftfuldt kamera, så du meget hurtigere kan registrere dit eget sinds veje og vildveje.

6 For i Sandhed at kunne hjælpe en Anden, maa jeg forstaae mere end han men dog vel først og fremmest forstaae det, han forstaaer. Naar jeg ikke gjør det, saa hjælper min Mere-Forstaaen ham slet ikke. Vil jeg alligevel gjøre min Mere- Forstaaen gjældende, saa er det, fordi jeg er forfængelig eller stolt, saa jeg i Grunden i stedet for at gavne ham egentligen vil beundres af ham. Søren Kierkegaard 3. CoachingModulet få dynamiske og visionære værktøjer Med enneagrammet står du med det ultimative værktøj til at rådgive og hjæpe andre mennesker. Coaching bygger grundlæggende på idéen om, at den coachede selv ligger inde med mål, behov og løsninger, og at coachen guider. Når du skal hjælpe en medarbejder med at bruge personlige resurser eller udrede problematiske relationer mellem mennesker, er enneagrammet en uvurderligt hjælp. På kurset kan du høste frugterne af Syntax mere end 20 års erfarig med coaching ud fra enneagrammet, og udvide dine egne kompetencer inden for: Korlægning af personlige resurser ud fra enneagrammet medarbejder-, ledelses- og teamudvikling Strategi til håndtering af pressede situationer stressforebyggelse, stresshåndtering, mediation, konflikthåndtering effektive Spørgeteknikker til den enkelte type medarbejder- og rekrutteringssamtaler I det gode team udfører den enkelte de opgaver, som bedst egner sig til hans/hendes enneagramtype og kompetence.

7 Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig. Charles Darwin Personlig Certificering få dynamiske og visionære værktøjer Enneagram profiltesten er et dansk udviklet personprofilværktøj, som har en høj validitet (74%) og reliabilitet (81%). Har du gennemført alle 3 moduler har du mulighed for at blive certificeret i brugen af dette værktøj. Inden certificeringen har du afprøvet profilværktøjet på 3 personer, som du fremlægger din analyse af og får feedback fra en enneagraminstruktør. Du bliver dernæst indført i en dybere forståelse af testværktøjet som udover selve enneagramprofilen også omfatter Lüschers farvetest og en troværdighedstest. Efter certificeringen er du bemyndiget til selv at tilbyde og gennemføre personlighedstesten. Tidspunktet for din certificering aftales individuelt Fordi vi godt ved, at kortlægning af en persons persontype kan lyde abstrakt, har vi lavet en online light-version, som du kan prøve helt gratis. Find din persontype NU! Alt, hvad du skal gøre, er at skrive til Skriv persontype-kodeord i emnefeltet, og vi kvitterer med at sende dig et login til testen, som du finder på

8 Datoer og priser Gå-hjem-møder Onsdag 19. januar 2011 kl Tirsdag 25. januar 2011 kl Onsdag 2. februar 2011 kl Pris: GRATIS Sted: Gammel Vartorv Vej 1, 2900 Hellerup GRATIS introduktion 2 timer Syntax serverer et glas vin eller en anden forfriskning og en snack. BasisModulet Torsdag-fredag marts 2011 kl Pris: Kr Sted: Centralt i København Syntax sørger for forplejning og kursusfaciliteter 1 BasisModul PersonlighedsModulet Torsdag-fredag april 2011 kl Pris: Kr Sted: Centralt i København 2 PersonlighedsModul Syntax sørger for forplejning og kursusfaciliteter CoachingModulet Torsdag-fredag maj 2011 kl Pris: Kr Sted: Centralt i København Syntax sørger for forplejning og kursusfaciliteter 3 CoachingModul Personlig Certificering Forløbet aftales individuelt Pris: Kr Personlig Certificering 3 timer individuelt Alle priser er ekskl. moms I Syntax har vi udviklet, effektiviseret og gennemprøvet vores metoder i mere end 20 år. Gennem disse kurser opnår du en optimering af din gennemslagskraft både privat og på jobbet. For yderligere information eller tilmelding: Ring på tlf: eller skriv til:

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014 ValueLab værdier kompetencer potentialer kommunikation præsentation troværdighed integritet personlighed troværdig kommunikation kurser 2013 / 2014 ValueLab Hareskovvej 19 DK 4400 Kalundborg T: 23 10 44

Læs mere

Kursusprogram Kurser for yngre kandidater Aalborg, Århus, Kolding og Odense

Kursusprogram Kurser for yngre kandidater Aalborg, Århus, Kolding og Odense Kursusprogram Kurser for yngre kandidater Aalborg, Århus, Kolding og Odense 1. halvår 2015 Her i foråret har IEF-Fonden 17 forskellige titler på programmet. Der er 28 fysiske kurser som afholdes i henholdsvis

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

Master of Business Coaching, MBC

Master of Business Coaching, MBC KONTAKT OS For tilmelding eller yderligere information kontakt os via: E: info@copenhagencoaching.dk T: 8882 5700 Bliv en stærk coach og skab udvikling gennem praktisk filosofi med Danmarks højest certificerede

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine kursusaktiviteter i foråret 2015. Kataloget indeholder alle kurser, netværk

Læs mere

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du?

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du? Når chefen også skal være mor og far. - De unge kan være besværlige men uundværlige! Møder himmel eller helvede? Fusionen skal vendes til succes! - Og hvordan gør man så lige det? Magasinet for Medarbejdernes

Læs mere

Kursuskatalog 2015 Dental Consult

Kursuskatalog 2015 Dental Consult 01-04-2015 Kursuskatalog 2015 Dental Consult Hos Dental Consult kan du få et løft, der styrker dine egne kompetencer og klinikken som arbejdsplads. kurser 2015 Indholdsfortegnelse 01) Dental - Lederudvikling

Læs mere

Skab trivsel og varige resultater. Partner. Motivation Factor / partner 1

Skab trivsel og varige resultater. Partner. Motivation Factor / partner 1 Skab trivsel og varige resultater Partner Motivation Factor / partner 1 Partner Motivation Factor Partner Bliv partner hos Motivation Factor Institute og få adgang til et struktureret procesværktøj, der

Læs mere

håndtere stress lær at og skab trivsel stress- og trivselsvejlederuddannelsen på organisationsledelsesafdelingsog individniveau

håndtere stress lær at og skab trivsel stress- og trivselsvejlederuddannelsen på organisationsledelsesafdelingsog individniveau [ fra stress til trivsel ] lær at håndtere stress og skab trivsel på organisationsledelsesafdelingsog individniveau stress- og trivselsvejlederuddannelsen center for stress og trivsel aps STRESS- OG TRIVSELSVEJLEDERUDDANNELSEN

Læs mere

CA i top med glade medlemmer

CA i top med glade medlemmer MEDLEMSBLADET FOR CA A-KASSE #4 DECEMBER 2009 CA i top med glade medlemmer CA ved en korsvej, 2 CA stryger til tops, 3 Godt, jeg ikke skiftede..., 4 Amerikanske tilstande, 5 Mere om CA Advokat, 7 4 skarpe

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler

Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Værktøj om Medarbejderudviklingssamtaler Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 3 1.1 Medarbejderudviklingssamtalen 3 1.2 Formål og mål med medarbejderudviklingssamtaler 4 1.3 10 gode råd 4 2. Forberedelse

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

WESTERGAARD KURSER 2015

WESTERGAARD KURSER 2015 WESTERGAARD KURSER 2015 DIN SERVICE MANAGEMENT SPECIALIST IT-SERVICE BORGERSERVICE KUNDESERVICE Danske kursusmaterialer Dansk pædagogik Erfarne instruktører 2015 KURSUSKATALOG 1 Et videnshus fyldt med

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE 2 BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Indledning BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Idrætsforeningerne skal favne bredt fra 6-årige begyndere og ambitiøse teenagere til voksne motionister og professionelle atleter.

Læs mere

6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet?

6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet? Visionær Ledelse Forlaget Andersen 6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet? Af Dorthe Bastian, Colea Consult doba@colea.dk Indhold Denne dokumentation har følgende indhold: 1. Indledning Hvad

Læs mere

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale I denne artikel vil jeg præsentere nyeste forskning inden for hvordan man lærer Den Motiverende Samtale. Jeg vil præsentere empiriske undersøgelser og studier, der dokumenterer, at man ikke lærer Den Motiverende

Læs mere

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901- Nr. 9 2008 Tema: MUS kom dybere i samtalen Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS Vi har tidligere peget på Medarbejder- Udviklings-Samtaler (MUS) som et dynamisk og kreativt redskab

Læs mere

Viden, DER skaber Værdi

Viden, DER skaber Værdi Viden, DER skaber Værdi - effekten af et større fokus på jobsøgendes kompetencer Fakta PeopleTools værktøjskassen består af 6 danskudviklede profiler, hvor den ene er personfaktoranalysen (PFA=personfaktoranalyse).

Læs mere

Vækst gennem viden 8.6. 1. Forord: Videnssamfundets præmisser for vækst og forretningsudvikling

Vækst gennem viden 8.6. 1. Forord: Videnssamfundets præmisser for vækst og forretningsudvikling Vækst gennem viden Vækst gennem viden af partner Ole Steen Andersen, osa@implement.dk, Implement og dekan, ph.d. Søren Barlebo Rasmussen, sbr.spfak@cbs.dk, CBS Handelshøjskolen i København Denne artikel

Læs mere

Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element.

Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element. Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element. Træner for Træner koncept. Quantum innovation 1 Træner for Træner Formål Formålet med Træner for Træner projektet, er at træne deltagerne i komplekse

Læs mere

Juni 2010 Signalprogrammet Ledelse i gruppen

Juni 2010 Signalprogrammet Ledelse i gruppen 42252 Projektledelse i Byggeri 07-25 Juni 2010 Juni 2010 Signalprogrammet Ledelse i gruppen Daniel G. R. Nordklint s072367 Danjal P. Olsen s101671 Deniz Yilmaz s071988 Line Mathiassen s061917 Pernille

Læs mere

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse.

Lærervejledning. Dansk, samfundsfag. Hjemkundskab. Filmfremvisning, individuelle opgaver, gruppearbejde, debat, klasseøvelser og fremlæggelse. Film: Formål: Målgruppe: Fag: Lektioner: Form: Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd? At eleverne får fokus på indre kvaliteter frem for ydre omstændigheder. At eleverne får fokus på egne samt klassens styrker

Læs mere

DSR-aftale Kolding. Åbningsforelæsning... 2. Filosofi, religion og teologi... 2. Historie og samfund... 3

DSR-aftale Kolding. Åbningsforelæsning... 2. Filosofi, religion og teologi... 2. Historie og samfund... 3 DSR-aftale Kolding Åbningsforelæsning... 2 FOLK OG FRIHED - TID TIL 2 STORE TÆNKEPAUSER...2 Filosofi, religion og teologi... 2 TRÆTHED, KEDSOMHED OG LANGSOMHED...2 Historie og samfund... 3 NETVÆRKSSAMFUNDET

Læs mere