Hermed ordregivers svar på de spørgsmål, der er indkommet vedr. udbud på rengøring til borgere i eget hjem - EU-udbud nr. 2014/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hermed ordregivers svar på de spørgsmål, der er indkommet vedr. udbud på rengøring til borgere i eget hjem - EU-udbud nr. 2014/S 063-107599."

Transkript

1 Hermed ordregivers svar på de spørgsmål, der er indkommet vedr. udbud på rengøring til borgere i eget hjem - EU-udbud nr. 2014/S Spørgsmål er - i anonymiseret form - markeret med sort og svar er markeret med blåt. Svaret følger umiddelbart efter spørgsmålet. 1. Hvad er den nuværende timepris? Fritvalgsprisen 2014 for praktisk hjælp er 374,00 kr. pr. time. 2. Er det planen at den vindende leverandør skal dokumentere i kommunens omsorgssystem? Der skal ikke dokumenteres i Kommunens omsorgssystem. 3. Hvordan ser fordelingen af de private timer ud? Fordelingen af de private leverandørtimer er p. t. følgende pr. uge: Aars 60,75 timer Aalestrup 2,26 timer Farsø 26,04 timer Løgstør 26,77 timer 4. Spørgsmål til afleveringen af tilbuddet: Ønsker kommunen at modtage tilbuddet i en særlig rækkefølge? Hvis der vedlægges en beskrivelse af alle punkter i udbudsbetingelserne skal disse udformes i tilsvarende rækkefølge. 5. Spørgsmål til afleveringen af tilbuddet: Ønsker kommunen kun dokumentation for de i udbudsmaterialet nævnte oplysninger eller også de oplysninger nævnt i Leverandørkravene? Jf. Bilag 2 Kravspecifikation accepterer tilbudsgiver alle krav i denne med mindre der er taget forbehold ved anvendelse af Bilag 4 Forbeholdsliste. Leverandøren skal ikke vedlægge yderligere dokumentation 6. Spørgsmål til afleveringen af tilbuddet: Er det rigtig forstået, at tilbuddet udelukkende gælder rengøring i borgers hjem og at hverken indkøb eller tøjvask er underlagt udbuddet og at disse ydelser så stadig vil være muligt at vælge under frit valg? Det er korrekt at udbuddet kun omfatter rengøring til borgere i eget hjem. Ydelserne indkøb og tøjvask vil således forsat være omfattet af fritvalgsordningen.

2 7. Bliver alle borgere gjort opmærksomme på ændringen i forhold til leverandørudbuddet pr. 1. september eller er det kun dem der på nuværende tidspunkt får hjælp fra de private leverandører? Alle borgere vil få oplysning om, at ydelsen rengøring har været i udbud, og at borgeren fra skal vælge mellem den kommunale leverandør eller den private leverandør der vinder udbuddet. 8. Spørgsmål i forhold til udbudsmaterialet: 2. Visitationen 2. afsnit Der står I forbindelse med visitationen giver visitator borgeren en mundtlig orientering om frit valg mellem den kommunale leverandør og den private leverandør, men i punkt 5. Information til borgerne om valg af leverandør 1. afsnit står der Derudover udleverer visitator informationsmateriale om valgmulighederne Vi vil gerne være sikker på, at forstå dette korrekt. Bliver der ved visitationsbesøg udleveret foldere udarbejdet af leverandøren til den pågældende borger? Hvis den private leverandør der vinder udbuddet udarbejder materiale til udlevering til borgerne vil dette materiale tillige med materiale fra den kommunale leverandør blive udleveret af visitationen. 9. Spørgsmål i forhold til udbudsmaterialet 5. Information til borgerne om valg af leverandør Der står: Leverandøren er ligeledes forpligtet til vederlagsfrit at medtage informationsmateriale fra kommunen ud til borgerne. Tager kommunen i disse tilfælde højde for besøgsintervallerne hos borgerne eller kan leverandøren risikere at skulle aflægge borgere ekstra besøg for egen regning? Leverandøren vil kun være forpligtet til at medtage materiale ved planlagte besøg hos borgeren. 10. Spørgsmål i forhold til udbudsmaterialet: 13. Sikker Der står Kommunen stiller krav om, at leverandøren kan modtage og sende data elektronisk bl.a. på betryggende vis jf. Persondataloven. Vi kunne godt tænke os en uddybelse af, hvordan vi skal kommunikere sikker post med kommunen. Vi har forhørt os til løsningsmuligheder og er blevet oplyst, at dette muligvis kræver en plugin-adgang, da kommunerne kører på et sikkert internt net, som vi naturligvis ikke er koblet på.

3 Udbuddet omfatter alene rengøring og der stilles udelukkende krav om at kunne sende sikker post elektronisk. Dette burde ikke kræve plugin-adgang. 11. Spørgsmål i forhold til udbudsmaterialet: 13. Sikker Der står Kommunen stiller krav om, at leverandøren kan modtage og sende data elektronisk bl.a. på betryggende vis jf. Persondataloven. Afsnit 3: Leverandører der alene er godkendt til praktisk hjælp er undtaget for kravet om systemanvendelse Hvordan skal den sikre kommunikation mellem leverandøren og kommunen foregå uden Care i forhold til at opfylde dokumentationspligten, notatpligten, oplysnings- og tilbagemeldingspligten samt andre forhold vedrørende borgeren? Der henvises til svar på spørgsmål nr Lovgrundlag i Leverandørkravene, afsnit 3 samt 6. Personalepolitik praktisk hjælp Der står i førstnævnte afsnit, at Udførelsen af opgaven skal ske ud fra princippet om hjælp-til-selvhjælp. I det andet nævnte afsnit står der hvis der alene leveres praktisk hjælp, stilles der ikke uddannelsesmæssige krav til det udførende personale. Vi kunne godt tænke os, at kommunen præciserede deres forventninger i forhold til ufaglært personales kendskab til, hvordan udførelsen af Hjælp-tilselvhjælp skal foregå, idet principperne herfor ikke på nogen måde er specificeret. Vores ønske udspringer af, at Hjælp-til-selvhjælp princippet og hvordan hjælp udføres ift. dette princip er en del af SOSU-hjælper uddannelsen. I forhold til SOSU-hjælper uddannelsen gøres det klart, at for at kunne arbejde under dette princip, fordrer det ligeledes kendskab til, hvordan en borgers egne ressourcer såvel fysiske som psykiske og sociale aflæses og ikke mindste, sættes i spil i samarbejde med den pågældende borger. Vi kunne godt tænke os en uddybelse af, hvordan en ufaglært intuitivt skulle have disse kompetencer. Formuleringen i Leverandørkrav under punkt 1 Lovgrundlag er en beskrivelse af et princip der gælder, i forbindelse med at Kommunen visiterer ydelser til borgerne. Den private leverandør skal i udførelsen af rengøringen alene inddrage borgeren hvis dette fremgår af visiteringen og bestillingen til leverandøren.

4 Arbejdsmiljø og arbejdsbetingede hjælpemidler, afsnit 2 Der står Leverandøren er endvidere forpligtiget til løbende at følge op på APV en og handle derefter. Skal der udføres en APV-undersøgelse i hver enkelt borgers hjem? Ja, når der udføres arbejde i hjemmet skal der også foreligge en APV, hvilket også er tilfældet i dag når den kommunale leverandør og den private leverandør udfører rengøringsarbejde i borgernes eget hjem. Dette følger af Arbejdsmiljølovens 15A. Der kan endvidere henvises til Arbejdstilsynets hjemmeside ATvejledning D.1.1. hvori APV reglerne er beskrevet Arbejdsmiljø og arbejdsbetingede hjælpemidler, afsnit 2 Der står Leverandøren er endvidere forpligtiget til løbende at følge op på APV en og handle derefter. Forventer kommunen at det er en uddannet arbejdsmiljørepræsentant, der skal udføre APV-arbejdet idet en sådan undersøgelses resultater kan fordre efterfølgende handling i henhold til Arbejdsmiljøloven? Det er leverandøren der har ansvaret for at alle arbejdsmiljøregler overholdes. Hvordan loven skal overholdes, fastlægges ikke af Kommunen Arbejdsmiljø og arbejdsbetingede hjælpemidler, afsnit 2 Der står Leverandøren er endvidere forpligtiget til løbende at følge op på APV en og handle derefter. Under afsnit 3 står der følgende Det er således terapeuterne, der har retten til at anvise den korrekte løsning ud fra en vurdering af medarbejdernes og brugernes behov Vil det sige, at i tilfælde hvor medarbejderen og borgeren ikke i fællesskab kan finde en egnet løsning, kan leverandøren benytte sig af terapeuternes ekspertise?

5 Afsnit 3 under pkt side 7 i leverandørkravene relaterer sig til afsnit 2, hvor der omtales arbejdsbetingede hjælpemidler som fx lifte m.v. I forbindelse med en APV i et hjem, hvor der alene skal levers ydelsen rengøring, vil det normalt ikke være relevant at inddrage terapeuter Samarbejde Der står: Leverandøren er forpligtet til at deltage i møder med visitationen og Forvaltningen efter behov. Formålet med møderne er at optimere samarbejdet mellem de involverede parter Har kommunen på nuværende tidspunkt en formodning om hvordan konstellationen og hyppigheden af disse møder vil være? Dette vil være efter behov. Formentlig 1-2 møder pr. år samt evt. ad hoc møder hvis der er særlige problemstillinger Egenkontrol Er der særlige systemkrav til dokumentationen for cpr.nr., navn og adresse, dato for ydelseslevering, ydelse og tid der er leveret, samt oplysninger om ændringer i leveringen herunder aflysninger, flytninger, erstatningshjælp og anvendelse af fleksibel hjemmehjælp mv.? Der er ikke særlige systemkrav til den omtalte dokumentation, men dokumentationen skal til enhver tid kunne fremlægges efter ønske fra kommunen Systemanvendelse, afsnit 2 Der står Leverandøren skal overholde kommunens til enhver tid gældende IT-sikkerhedsregulativer og IT-sikkerhedspolitik Vi har forgæves søgt på jeres hjemmeside efter disse. Hvor kan denne politik og disse regulativer forefindes? Kommunens nuværende Informationssikkerhedspolitik kan findes på En ny politik er under udarbejdelse og forventes politisk godkendt den 24. april 2014.

6 19. Spørgsmål til Bilag 3 Udkast 10. Forsikring, afsnit 2 Vi er opmærksomme på, at der i udbudsmaterialet kræves en gældende kriminalitetsforsikring. Vi kunne imidlertid godt tænke os, at forespørge om det kunne være tilstrækkeligt at medsende et bindende tilbud på en kriminalitetsforsikring med den nævnte dækning, således at leverandører, der ikke vinder udbuddet, kan frasige sig denne igen ved forsikringsselskabet og dermed ikke behøver at lave en mulig unødvendig investering? Det er tilstrækkeligt at sende et bindende tilbud på en kriminalitetsforsikring, således at alene den leverandør, der vinder udbuddet, har pligt til at tegne forsikringen. 20. Spørgsmål til Bilag 3 Udkast 15. Opfyldelseshindringer, herunder force majeure, afsnit 2 Der står Som force majeure regnes ikke vejrlig, strejke og lockout Vi har de sidste år haft tilfælde at snestorm som har forhindret personbiler i at færdes på gaderne, ligesom der ved flere efterårsstorme frarådes al unødvendig udkørsel fra politiets side. Gælder disse tilfælde ikke herunder? Da der er tale om rengøring som jo ikke er livsnødvendigt at få udført på et bestemt tidspunkt, vil kommunen være indstillet på, at såfremt unødig udkørsel frarådes af politiet, vil leverandøren være berettiget til at flytte en rengøring til en anden dag. 21. Spørgsmål i forhold til kommunens retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse nr. 528 af 15.juni 2000, som leverandørerne skal arbejde i overensstemmelse med: 10, stk. 2 og stk. 3 samt 13, stk. 4 og stk. 5 Hvordan forholder kommunen sig til tilintetgørelsen af fortrolige oplysninger/data? Er det fx tilstrækkeligt at makulere disse og derefter afhænde resterne via den almene affaldsordning eller skal der foretages særlige foranstaltninger i forhold til afhentning af makulereringsresterne? Fortroligt materiale skal makuleres og brændes. 22. Spørgsmål i forhold til kommunens retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse nr. 528 af 15.juni 2000, som leverandørerne skal arbejde i overensstemmelse med:

7 10, stk. 2 og stk. 3 samt 13, stk. 4 og stk. 5 I forhold til at skulle forhindre at personoplysninger kommer uvedkommende i hænde: Mener kommunen, at det er tilstrækkeligt, at der oprettes aflåste områder, hvor personfølsomme oplysninger forefindes, således at det kun er relevant fagpersonale, der har adgang til disse områder? Ja, det er tilstrækkeligt at personfølsomme oplysninger opbevares i aflåste skabe eller aflåste områder hvortil kun relevant personale har adgang. 23. Spørgsmål i forhold til kommunens retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse nr. 528 af 15.juni 2000, som leverandørerne skal arbejde i overensstemmelse med: 10, stk. 2 og stk. 3 samt 13, stk. 4 og stk. 5 Hvad er kommunens formelt fastsatte frist for sletning af personfølsomme data? Personfølsomme data skal slettes 5 år efter sagens afslutning. 24. Spørgsmål til kvalitetsstandarden: Hvem bærer ansvaret for, at borgeren bliver oplyst om de forhold, der er beskrevet i kvalitetsstandarden og som i høj grad indeholder borgerrettede informationer? Det er Kommunens ansvar, at kvalitetsstandarden er tilgængelig på kommunens hjemmeside og at borgerne kan få udleveret en udskrift heraf, hvis dette ønskes. 25. Spørgsmål til kvalitetsstandarden: Hvornår iværksættes og ydes hjælpen, side 13 Der står Iværksættes hurtigst muligt og senest 14 dage efter din henvendelse. Handler den ovennævnte henvendelse om den foretaget til visitationen eller drejer det sig om henvendelsen fra visitation til leverandøren? Rengøring skal iværksættes senest 14 dage efter borgerens henvendelse om behov for hjælp til rengøring, hvis borgeren visiteres til dette. Det fremgår af Kommunens kvalitetsstandard, at senest 5 dage efter borgerens henvendelse vil visitationen træffe aftale om en samtale med borgeren. Umiddelbart efter samtalen med borgeren vil der enten ske bevilling af hjælpen eller gives afslag. Hvis der sker bevilling af hjælp til rengøring vil visitationen

8 umiddelbart efter bevillingen sende ordren til den af borgeren valgte leverandør. Den kommunale/den private leverandør vil således normalt få 5-7 dage til at iværksætte den bestilte ydelse. 26. Er det korrekt forstået, at bilag 4 forbeholdsliste, ikke skal medtages i tilbuddet, hvis tilbudsgiver ikke har nogen forbehold. Ja, det er korrekt forstået.

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune

EU-Udbud på. Bilag IIA tjenesteydelse. Rengøring. til borgere i eget hjem. i Vesthimmerlands Kommune EU-Udbud på Bilag IIA tjenesteydelse Rengøring til borgere i eget hjem i Vesthimmerlands Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Generel beskrivelse af opgaven... 3 1.2 Ansvarlig for udbud...

Læs mere

1. Generelle krav til leverandøren

1. Generelle krav til leverandøren 1. Generelle krav til leverandøren Leverandøren forventes at kunne levere ydelser til hele kommunen. Leverandøren skal være kendt med gældende lovgivning på området. Leverandøren skal være bekendt med

Læs mere

Om kvalitetsstandarder generelt

Om kvalitetsstandarder generelt Om kvalitetsstandarder generelt Her findes serviceinformation til kommunens borgere om den hjælp eller støtte, de kan forvente fra ældreområdet. Kvalitetsstandarderne har til formål: At synliggøre kommunens

Læs mere

Forslag Tøjvask Kvalitetsstandard 2016

Forslag Tøjvask Kvalitetsstandard 2016 Forslag Tøjvask Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard tøjvask Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for tøjvask i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016. Hvad er tøjvask? 4 Hvem kan få hjælp

Læs mere

LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af praktisk hjælp Vordingborgs Kommune, Visitationsenheden August 2013

LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af praktisk hjælp Vordingborgs Kommune, Visitationsenheden August 2013 LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af praktisk hjælp Vordingborgs Kommune, Visitationsenheden August 2013 1 LOVGRUNDLAG...1 2 PERSONALEFORHOLD...1 2.1 PERSONALEPOLITIK...1 2.2 APV, ARBEJDSMILJØ

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP 4 201

PRAKTISK HJÆLP 4 201 2014 PRAKTISK HJÆLP Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker Hvad er formålet med Hvem er berettiget til Man kan få hjælp eller støtte

Læs mere

Kvalitetskrav. til private leverandører af praktisk hjælp

Kvalitetskrav. til private leverandører af praktisk hjælp Kvalitetskrav til private leverandører af praktisk hjælp Fastsat i henhold til 8 10 i Bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. 299 af 25/03 2010.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Leverandørkrav - Personlig og praktisk hjælp 2014 Indholdsfortegnelse Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. LOVGRUNDLAG... 3 2. ØKONOMISK SIKKERHEDSSTILLELSE OG LEVERANDØROPLYSNINGER... 4 2.1 GÆLD TIL DET

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2015. Hvad er praktisk

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodning for Leverandører af personlig og praktisk hjælp.

Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodning for Leverandører af personlig og praktisk hjælp. Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodning for Leverandører af personlig og praktisk hjælp. Kolding Kommune Senior- og sundhedsforvaltningen Klostergade 16 6000 Kolding Mrk. Anmodning om godkendelse

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR. nr.: 29188327 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der

Læs mere

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG Information om hjemmehjælp STRUER KOMMUNES ÆLDREPOLITIK Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et selvstændigt liv med

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning Indhold Indledning... 1 Om kvalitetsstandarder... 1 Omsorgsområdets værdier og målsætning... 2 Hvornår kan man få hjælp?... 2 Hvordan får man hjælp og støtte?... 2 Hvordan vurderes behovet for hjælp og

Læs mere

Borgere, der har behov for hjælp til indkøb af dagligvarer.

Borgere, der har behov for hjælp til indkøb af dagligvarer. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet d. 19.12.2017 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.5 INDKØB, I-PAKKE Personlig og praktisk hjælp ydes altid med det formål, at borgeren bliver så selvhjulpen

Læs mere

Anmodning om godkendelse til praktisk hjælp og/eller pleje

Anmodning om godkendelse til praktisk hjælp og/eller pleje Anmodning om godkendelse til praktisk hjælp og/eller pleje De potentielle leverandører har mulighed for at udfylde denne disposition i elektronisk form eller i særskilt dokument, hvilket blot kræver, at

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundhed og Omsorg Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 E-mail: Sundhed-Omsorg@struer.dk

Læs mere

Tilsyn for personlig pleje og praktisk hjælp efter servicelovens 83. Leverandør: Stabil Pleje. Ydelse : Personlig pleje og Praktisk hjælp !!!!!

Tilsyn for personlig pleje og praktisk hjælp efter servicelovens 83. Leverandør: Stabil Pleje. Ydelse : Personlig pleje og Praktisk hjælp !!!!! Tilsyn for personlig pleje og praktisk hjælp efter servicelovens 83. Leverandør: Stabil Pleje. Ydelse : Personlig pleje og Praktisk hjælp Fredensborg kommune 2013. Tilsynet er gennemført af Visitator Britta

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016. Hvad er praktisk

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Overordnede rammer for samarbejde til Frit Valg leverandør af Madservice Godkendt i Socialudvalget, den 6. februar 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORMÅL... 3 2 VÆRDIER I SAMARBEJDET...

Læs mere

Leverandørkrav. Januar 2014. Frit leverandørvalg. personlig og praktisk hjælp. Hedensted Kommune

Leverandørkrav. Januar 2014. Frit leverandørvalg. personlig og praktisk hjælp. Hedensted Kommune Januar 2014 Leverandørkrav Frit leverandørvalg personlig og praktisk hjælp Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1 Indholdsfortegnelse Leverandørkrav til personlig

Læs mere

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015

Praktisk hjælp. Kvalitetsstandard 2015 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for praktisk hjælp i Faaborg-Midtfyn Kommune Hvad er praktisk hjælp?

Læs mere

Sektor for myndighed Social & Sundhed Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Lolland Kommune.

Sektor for myndighed Social & Sundhed Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Lolland Kommune. Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Lolland Kommune. Lolland Kommune Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse side 1. Leverandørkrav vedrørende levering af personlig og praktisk hjælp. 3 1.1

Læs mere

Selvvalgt hjælper 94 Dok nr

Selvvalgt hjælper 94 Dok nr Tårnby Kommune Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandard 2019 Selvvalgt hjælper 94 Dok nr. 274066-16 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Lov om social service 94 En person, som er berettiget

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP 3 1 0 2

PRAKTISK HJÆLP 3 1 0 2 2013 PRAKTISK HJÆLP Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Hjælpen er udformet på baggrund af Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker ydelsen Du kan få hjælp eller støtte

Læs mere

Kvalitetskrav. til private leverandører af madservice. (med udbringning til hjemmet)

Kvalitetskrav. til private leverandører af madservice. (med udbringning til hjemmet) Kvalitetskrav til private leverandører af madservice (med udbringning til hjemmet) Fastsat i henhold til 8 10 i Bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 2. Hvilket behov dækker hjælpen Man kan få hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Hvad er formålet

Læs mere

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Januar 2016 1. Ydelser som leverandøren kan søge godkendelse til: Praktisk hjælp i dagtimerne på hverdage Personlig pleje. Leverandøren

Læs mere

Leje og Leveringsbetingelser

Leje og Leveringsbetingelser Leje og Leveringsbetingelser Så længe lejemålet varer, bærer lejeren enhver risiko og ansvar for det lejede materiel Lejer er, ved tilbagelevering, forpligtet til at aflevere det lejede i samme stand (

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

Herning Kommunes krav til leverandører af dagligvareudbringning. Uddrag af udbudsmateriale vedr. dagligvareudbringning

Herning Kommunes krav til leverandører af dagligvareudbringning. Uddrag af udbudsmateriale vedr. dagligvareudbringning Herning Kommunes krav til leverandører af dagligvareudbringning Uddrag af udbudsmateriale vedr. dagligvareudbringning 1.1 Opgavens omfang I henhold til Servicelovens 83 er Herning Kommune forpligtet til,

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Tilbudsindhentning på Vareudbringning til visiterede borgere i eget hjem 1. Indledning Vesthimmerlands Kommune indhenter tilbud på vareudbringning til visiterede borgere i eget

Læs mere

Tøjvask for borgere i eget hjem. Godkendelsesmodel. Tøjvask for borgere i eget hjem. Dato: 12/ Betingelser. Side 1 af 8

Tøjvask for borgere i eget hjem. Godkendelsesmodel. Tøjvask for borgere i eget hjem. Dato: 12/ Betingelser. Side 1 af 8 Godkendelsesmodel Tøjvask for borgere i eget hjem Dato: 12/11 2018 Betingelser Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Ordregiver... 3 3. Spørgsmål... 4 3.1 Spørgsmål og svar... 4 4. Omfang

Læs mere

LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af personlig hjælp Vordingborg Kommune, Visitationsenheden August 2014

LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af personlig hjælp Vordingborg Kommune, Visitationsenheden August 2014 LEVERANDØRKRAV Til kommunale og private leverandører af personlig hjælp Vordingborg Kommune, Visitationsenheden August 2014 1 LOVGRUNDLAG...1 2 PERSONALEFORHOLD...1 2.1 PERSONALEPOLITIK...1 2.2 ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Kvalitetskrav Personlig pleje Indkøbsordning Rengøring Tøjvask. bekendt med og efterleve. bekendt med og efter- bekendt med og efter-

Kvalitetskrav Personlig pleje Indkøbsordning Rengøring Tøjvask. bekendt med og efterleve. bekendt med og efter- bekendt med og efter- Kvalitetskrav I nedenstående tabel formuleres de kvalitetskrav Albertslund Kommune stiller til en evt. leverandør og som leverandøren skal kunne indfri for at komme i betragtning som leverandør af praktisk

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for indkøbsordning

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for indkøbsordning Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for indkøbsordning 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden skal

Læs mere

Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261. Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker. Region Midtjylland

Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261. Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker. Region Midtjylland Spørgsmål/svar vedr. EU-udbud nr. 2009/S 118-171261 Vedr. personalegoder og fleksible lønpakker Region Midtjylland Spørgsmål 1 Svar 1 Spørgsmål 2 Svar 2 Spørgsmål 3 Svar 3 Spørgsmål 4 I blandt kravene

Læs mere

Praktisk hjælp og støtte til nødvendige rengøringsopgaver i hjemmet.

Praktisk hjælp og støtte til nødvendige rengøringsopgaver i hjemmet. 2. Indsats med henblik på at sikre/udføre opgaver 2.1 Praktiske opgaver 2.1.1 Hjælp til rengøring Hvad er s lovgrundlag Hvilket behov dækker Hvad er formålet med Serviceloven 83 Praktisk hjælp og støtte

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til øvrige opgaver i hjemmet for at dette kan fungere. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.7 ANDEN PRAKTISK HJÆLP, A-pakke Hvem kan få hjælp? Hjælpen ydes efter principperne for hverdagsrehabilitering,

Læs mere

Kvalitetsstandarder for pleje og praktisk hjælp. Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder for pleje og praktisk hjælp. Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder for pleje og praktisk hjælp 2017 Skanderborg Kommune Indhold Kvalitetsstandard for pleje og omsorg... 4 Kvalitetsstandard for praktisk bistand... 6 Kvalitetsstandard for rengøring...

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen

Spørgsmål/svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen /svar til udbud af kantinedriften i NaturErhvervstyrelsen : I skriver i Udbudsproceduren at tilbudsgiver skal opfylde egnethedskrav. Skal svar til egnethedskrav indsendes før tilbud, således at vi ved

Læs mere

Visitation til personlig og praktisk hjælp

Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Formål med hjælpen Hjælpen skal medvirke til at øge din livskvalitet og muligheden for, at du igen kan klare dig selv.

Læs mere

Anmodning om godkendelse til madservice

Anmodning om godkendelse til madservice Anmodning om godkendelse til madservice De potentielle leverandører har mulighed for at udfylde denne disposition i elektronisk form eller i særskilt dokument, hvilket blot kræver, at dispositionen følges.

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Dato 26. november 2014 TRM Sags nr. 2013111286 trm@dkma.dk / 4488 9344 Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Nærværende notat indeholder en anonymiseret fortegnelse over samtlige

Læs mere

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1.

Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2. 1. Varde Kommune Kvalitetsstandard for hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet Lov om social service 83 stk. 2 Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold

Læs mere

Indkøb af vippecontainere. Udbudsbetingelser

Indkøb af vippecontainere. Udbudsbetingelser Indkøb af vippecontainere Udbudsbetingelser Dato: 15-07-2016 Udarbejdet af: OFD Version: 0.1 Kontrol: LTH Godkendt af: - side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Visitation og levering. Kvalitetsstandard 2015

Visitation og levering. Kvalitetsstandard 2015 Visitation og levering Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for visitation og levering Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for visitation og levering af ydelser i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Kvalitetsstandard Praktisk hjælp 1 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, 88 91, 94-95 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen

Læs mere

Visitation og levering. Kvalitetsstandard

Visitation og levering. Kvalitetsstandard Visitation og levering Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visitation og levering Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes visitation og levering af de indsatser, der er

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 3 Kvalitetsstandard for indkøbsordning

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 3 Kvalitetsstandard for indkøbsordning Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 3 Kvalitetsstandard for indkøbsordning 2016 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden

Læs mere

LEVERANDØRKRAV INDKØB/VAREUDBRINGNING

LEVERANDØRKRAV INDKØB/VAREUDBRINGNING LEVERANDØRKRAV INDKØB/VAREUDBRINGNING 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Ekstern leverandør... 4 3. Krav til ekstern leverandør... 5 3.1 Leveringssikkerhed og leveringsbetingelser... 6 3.2 Bestilling af varer,

Læs mere

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør.

Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør. Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for bestilling af og sætte varer på plads. Ærinder til bank og posthus. Hjælp med vasketøj ved tøjvask af ekstern leverandør. 2015 Indledning I Fredensborg

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016 Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for personlig pleje i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016.

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 10 Kvalitetsstandard for indkøbsordning

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 10 Kvalitetsstandard for indkøbsordning Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 10 Kvalitetsstandard for indkøbsordning 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarden skal

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler. 1. Rammer

Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler. 1. Rammer Gribskov Kommune Kvalitetsstandard for hjælpemidler juni 2011 Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standarden er godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 29.juni 2011 Som en del af

Læs mere

Bilag 3. Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen LEVERANDØRKRAV. Til leverandører af praktisk hjælp

Bilag 3. Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen LEVERANDØRKRAV. Til leverandører af praktisk hjælp Bilag 3 Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen LEVERANDØRKRAV Til leverandører af praktisk hjælp Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag...

Læs mere

2.1.8 Praktisk hjælp og støtte

2.1.8 Praktisk hjælp og støtte Godkendt i Byrådet den 28. august 2018 SUOC - Team Administration 2.1.8 Praktisk hjælp og støtte Personlig og praktisk hjælp ydes altid med det formål, at borgeren bliver så selvhjulpen som muligt. Alle

Læs mere

Tilsynspolitik for tilbud efter Serviceloven 83 Praktisk hjælp og Personlig pleje (herunder madservice)

Tilsynspolitik for tilbud efter Serviceloven 83 Praktisk hjælp og Personlig pleje (herunder madservice) Sundhed og Socialservice Myndighedsafdelingen Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Telefax: 75602848 myndighed@horsens.dk www.horsenskommune.dk Dato: 21. august 2013 KL-Emnenr.:27.36.04 Sagsnr.:2011-014250

Læs mere

Leverandørkontrakt Frit valg området

Leverandørkontrakt Frit valg området Leverandørkontrakt Frit valg området 1 Oversigt over kontraktens parter og ydelsens art m.v. Kommunens navn og adresse (bestilleren): Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Cvr. Nr. 29 18

Læs mere

Ansøgning om ansættelse som selvvalgt hjælper efter Servicelovens 94

Ansøgning om ansættelse som selvvalgt hjælper efter Servicelovens 94 Ansøgning om ansættelse som selvvalgt hjælper efter Servicelovens 94 Tårnby Kommune Sundhedsforvaltningen Amager Landevej 76 2770 Kastrup Ansøgers/selvvalgt hjælpers navn: Modtaget d.: Anciennitetsdato:

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation

Bilag 2 Kravspecifikation Bilag 2 Kravspecifikation Alle krav i kravspecifikationen er mindstekrav og disse accepteres af tilbudsgiver, med mindre der tages forbehold ved anvendelse af Bilag 4 Forbeholdsliste. 1. Lovgrundlag I

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

Tønder Kommune BILAG 10

Tønder Kommune BILAG 10 Tønder Kommune BILAG 10 Databehandleraftale mellem Tønder kommuner og Leverandør Side 1/14 DATABEHANDLERAFTALE Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder CVR. nr.: 29189781 (herefter Kommunen )

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

PLEJEOMRÅDET. Servicebeviser og markedsføring af leverandører

PLEJEOMRÅDET. Servicebeviser og markedsføring af leverandører PLEJEOMRÅDET Servicebeviser og markedsføring af leverandører Nr. 03 den 7. juli 2009 1 Indledning. Folketinget har ved 3. behandling den 14.april 2009 vedtaget: Forslag til lov om ændring af lov om social

Læs mere

Godkendelsesmateriale. Træning

Godkendelsesmateriale. Træning Godkendelsesmateriale Træning 1. Indledning... 3 2. Godkendelsesprocedure... 3 2.1. Hvad kan der søges godkendelse til... 3 2.2. Godkendelsesform og bindingsperiode... 4 2.3. Kontraktgrundlag og aftaleperiode...

Læs mere

Kvalitetsstandard Generel 2014

Kvalitetsstandard Generel 2014 Kvalitetsstandard Generel 2014 Lovgrundlag: Servicelovens 83 og 84 Mål Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves som en helhed, og som tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. At

Læs mere

Kvalitetskrav til leverandører. af personlig pleje og praktisk hjælp. i Bornholms Regionskommune

Kvalitetskrav til leverandører. af personlig pleje og praktisk hjælp. i Bornholms Regionskommune Kvalitetskrav til leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp i Bornholms Regionskommune 31. januar 2014 Indholdsfortegnelse: 1 GENERELLE KRAV TIL LEVERANDØRERNE... 2 2 OMFANG... 2 3 ØKONOMISKE FORHOLD...

Læs mere

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice

Kvalitetsstandard Praktisk hjælp. Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetsstandard Praktisk hjælp Voksen- og Sundhedsservice 1. Overordnet lovgrundlag Praktisk hjælp 1.1 Formål med lovgivningen At sørge for, at personer, der har behov for praktisk hjælp i kortere eller

Læs mere

Bilag 1. Kravspecifikation. Tolkeydelser

Bilag 1. Kravspecifikation. Tolkeydelser Bilag 1 Kravspecifikation Tolkeydelser Side 1 af 7 Indledning Nærværende dokument vil indgå som bilag til Rammeaftalen ved dennes ikrafttrædelse. Rammeaftalen omfatter levering af sprogtolkeydelser. Opgaven

Læs mere

Frit valg inden for pleje og praktisk hjælp

Frit valg inden for pleje og praktisk hjælp FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Frit valg inden for pleje og praktisk hjælp Godkendelse af leverandør Indholdsfortegnelse FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE... 1... 1... 1 Godkendelse af leverandør... 1 1. Indledning...

Læs mere

STANDARDKONTRAKT FOR KØB AF YDELSER PÅ DET SPECIALISEREDE VOKSENOMRÅDE BILAG TIL 2014 STYRINGSAFTALEN FOR REGION SJÆLAND

STANDARDKONTRAKT FOR KØB AF YDELSER PÅ DET SPECIALISEREDE VOKSENOMRÅDE BILAG TIL 2014 STYRINGSAFTALEN FOR REGION SJÆLAND STANDARDKONTRAKT FOR KØB AF YDELSER PÅ DET SPECIALISEREDE VOKSENOMRÅDE OBS: Der gøres opmærksom på at der kan være uoverensstemmelse mellem boliglovgivningen, serviceloven og evt. gældende rammeaftale

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S Udbudsbetingelse Udbudsbetingelser Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Forsyning Helsingør Spildevand A/S Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang...

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation mindstekrav. Vareudbringning

Bilag 2 Kravspecifikation mindstekrav. Vareudbringning Bilag 2 Kravspecifikation mindstekrav Vareudbringning 1 Mindstekrav til Vareudbringning I det følgende fremgår Vesthimmerlands Kommunes mindstekrav til ydelsen. Tilbuddet tages kun i betragtning hvis mindstekravene

Læs mere

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser

Informationsmøde: Torsdag d. 3. juli Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Torsdag d. 3. juli 2014 Informationsmøde: Udbud af små personbiler samt små og mellemstore stationcars og varevogne, inklusiv tilknyttede ydelser Sagsnr. 13/39222 Agenda Velkomst og praktiske detaljer

Læs mere

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler

Assens Kommune. Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk kg ladbiler Assens Kommune Udbudsbetingelser - Indkøb af 3 stk. 3500 kg ladbiler Marts 2016 Side 2 Indhold Side 1. INDLEDNING... 3 2. TIDSPLAN... 3 3. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED... 3 4. OPGAVENS OMFANG... 3 5. UDBUDSMATERIALE...

Læs mere

Betalingskommune - Kontaktperson: [navn] [telefon] [e-mail] [Funktion] 4 Handlekommune Handlekommune er den samme som betalingskommune

Betalingskommune - Kontaktperson: [navn] [telefon] [e-mail] [Funktion] 4 Handlekommune Handlekommune er den samme som betalingskommune STANDARDKONTRAKT FOR KØB AF YDELSER PÅ DET SPECIALISEREDE VOKSENOMRÅDE BILAG TIL 2014 STYRINGSAFTALEN FOR REGION SJÆLAND OBS: Der gøres opmærksom på at der kan være uoverensstemmelse mellem boliglovgivningen,

Læs mere

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88 Ældreområdet Kvalitetsstandard Visitation i henhold til Lov om social service 88 01/September 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.. 3 2. Forudsætning for at kunne modtage hjælp... 3 3. Visitation..5

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

Leverandørkrav. Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Langeland Kommune.

Leverandørkrav. Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Langeland Kommune. Leverandørkrav Vedrørende indsats på fritvalgsområdet I Langeland Kommune. Indholdsfortegnelse 1. Leverandørkrav vedrørende levering af personlig og praktisk hjælp. 1.1 Lovgrundlag 1.2 Ydelsernes sammensætning

Læs mere

Brønderslev Kommune. Godkendelsesmodel Tøjvask for borgere i eget hjem. Betingelser

Brønderslev Kommune. Godkendelsesmodel Tøjvask for borgere i eget hjem. Betingelser Brønderslev Kommune Godkendelsesmodel Tøjvask for borgere i eget hjem Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1 Ordregiver... 3 2 Spørgsmål... 3 2.1 Spørgsmål og svar... 3 3 Omfang... 3 4 Særlige vilkår...

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S 040-086927 Dato for offentliggørelse: 14. marts 2018 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 4 Vil det være muligt,

Læs mere

Kvalitetsstandard. Genoptræning efter udskrivning fra sygehus. Sundhedsloven 140. Lovgrundlag. Formål. Indhold. Målgruppe /tildelingskriterier

Kvalitetsstandard. Genoptræning efter udskrivning fra sygehus. Sundhedsloven 140. Lovgrundlag. Formål. Indhold. Målgruppe /tildelingskriterier Kvalitetsstandard Genoptræning efter udskrivning fra sygehus Sundhedsloven 140 Lovgrundlag 140. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har

Læs mere

Vejledning til faggrupper

Vejledning til faggrupper Vejledning til faggrupper - en hjælp til at få et overblik over rollen som fagperson INDHOLD 1. Formål med vejledningen... 2 2. Definition af en faggruppe... 2 3. Hvornår skal der gennemføres et udbud

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Njalsgade 13 2300 København S CVR.nr.: 64 94 22 12 (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.]

Læs mere

1. Viborg Kommune har reduceret rengøring fra hver 14. dag til en gang om måneden, tilbyder kun bad én gang om ugen og har indført weekendbemanding

1. Viborg Kommune har reduceret rengøring fra hver 14. dag til en gang om måneden, tilbyder kun bad én gang om ugen og har indført weekendbemanding Dato: CENZ Service Partner A/S Agerlandsvej 10 8800 Viborg Job & Velfærd Visitation St. Sct. Hans Gade 6 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: www.viborg.dk Som følge af den seneste tids debat omkring

Læs mere

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83 indkøb, midlertidig brændselshjælp og hverdagens aktiviteter Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes praktiske hjælp til borgere i eget hjem: Rengøring, tøjvask, indkøb, midlertidig brændselshjælp

Læs mere

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2015

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2015 Betalt vareudbringning Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for betalt vareudbringning Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hvem kan få hjælpen? 3 Hvad

Læs mere

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark Antal borgere interviewet: 3 MÅLEMETODE MÅLEOMRÅDER VURDERINGSSKALA SUPPLERENDE BESKRIVELSE Opfyldt Delvist Tilsynets

Læs mere

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1.

Vilkår for tilbudsafgivelse. Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune. Bilag 1. Vilkår for tilbudsafgivelse Digitalisering af byggesagsarkiv Odder Kommune Bilag 1. Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning/generelle forhold... 3 1.1 Udbud... 3 1.2 Udbuddets gennemførelse... 3 1.3 Kontraktindgåelse...

Læs mere

Serviceinformation. Eget valg af hjælper til personlige og praktiske opgaver. jf. Lov om social service 94

Serviceinformation. Eget valg af hjælper til personlige og praktiske opgaver. jf. Lov om social service 94 Serviceinformation Eget valg af hjælper til personlige og praktiske opgaver jf. Lov om social service 94 Hvornår kan du selv vælge egen hjælper? Hvis du er berettiget til hjemmehjælp til personlig pleje

Læs mere

Godkendelsesanmodning TRÆNING

Godkendelsesanmodning TRÆNING Godkendelsesanmodning TRÆNING 2014 Obligatorisk disposition for godkendelsesanmodning Potentielle leverandører skal udfylde nedenstående skema til godkendelsesanmodning elektronisk Anmodninger om godkendelse

Læs mere

Visitation til personlig og praktisk hjælp

Visitation til personlig og praktisk hjælp Visitation til personlig og praktisk hjælp Formål med hjælpen Frederikssund Kommune prioriterer, at borgerne kan blive ved med at være selvhjulpne og aktive. Derfor skal den personlige og praktiske hjælp

Læs mere

Spørgsmål og svar 3 10.02.2015

Spørgsmål og svar 3 10.02.2015 Spørgsmål og svar 3 10.02.2015 EU-udbud på ortopædisk fodtøj Nedenfor kan læses indkomne spørgsmål og svar: Spørgsmål er besvaret med orange skrift Spørgsmål til udbudsmaterialet: Spørgsmål 1: Kravspecifikation,

Læs mere