Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler. Faaborg den Skolemeddelelse nr. 5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler. Faaborg den 19.12.13. Skolemeddelelse nr. 5"

Transkript

1 Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler Friskolernes Kontor Prices Havevej Faaborg Telefon Telefax Giro Faaborg den Skolemeddelelse nr Ændringsforslag til finansloven 2014 Skolerne har i denne uge fået udsendt 2 skrivelser fra Undervisningsministeriet, som flere har haft svært ved at tyde indholdet af. Essensen af meddelelserne er, at reguleringerne af taksterne handler om den ekstra afsnøring til specialundervisning i 2014 på 40 mio. kr. Denne ekstra afsnøring betyder, at tilskuddet til specialundervisning i de første 7 måneder af 2014 bliver fordoblet til en tilskudsmæssig dækning af udgifterne på ca. 50%. Omstillingsreserverne, der er omtalt i brevene, har ingen påvirkning på de frie grundskoler. I ændringsforslaget til Finansloven for 2014 optræder igen en dispositionsbegrænsning. Vi kender den her fra 2013, hvor begrundelsen var en mindre lønudvikling end forventet på det tidspunkt finansloven for 2013 blev vedtaget. Om der igen i 2014 effektueres en dispositionsbegrænsning, kan vi på nuværende tidspunkt ikke gætte om, men det bør have en meget tydelig og gennemskuelig begrundelse, hvis den kommer i anvendelse. Når vi omtaler dispositionsbegrænsningen nu, er det fordi, I på skolen kan overveje, om der skal tages højde for dette forhold i jeres budget. Kommer dispositionsbegrænsningen ikke - ja så forbedrer det blot jeres økonomi i forhold til budgettet. På dette link kan du finde de nye takster: 2. Nye arbejdstidsbestemmelser Som det fremgår af invitationen til»dialogmøde«, som er sendt ud til alle skoler, afventer vi på kontoret stadigvæk vejledning og cirkulære fra Moderniseringsstyrelsen. Vi er parate til med meget kort varsel at tilbyde egentlige instruktionsmøder, når grundlaget for dette er i orden. Indtil da, skal der lyde en opfordring til skolerne til at fortsætte dialogen mellem skolens medarbejdere og skolens ledelse omkring mulige ændringer i skolens udbud af aktiviteter og undervisning, således at man får tilpasset skolens tilbud til årene fremover.

2 3. Specialundervisning foråret 2014 samt for skoleåret 2014/15 Skolerne har for nylig modtaget materiale vedrørende ansøgningsprocedure for skoleåret 2014/15. I materialet omtales bl.a.: Forhøjelse af tilskuddet fra ca. 25% til 50% i perioden januar til juli 2014 Tilskuddet vil formentlig igen falde til 25% i skoleåret 2014/15 (afhængigt af hvor mange timer der søges). Styrelsen vil derfor gennemføre tiltag indenfor den gældende lovgivning med henblik på at målrette midlerne til specialundervisningseleverne. Styrelsen vil med det udsendte brev præcisere reglerne for, hvornår der kan søges om tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i spspuljen. En ny blanket indføres; blanketten skal indeholde faktuelle oplysninger om de elever, der søges om tilskud til. Fristen for at søge tilskud for skoleåret 2014/15 er mandag den 3. februar 2014, hvor den elektroniske ansøgning skal være afsendt i»sps2005«, og relevant dokumentation skal være afsendt. 4. Redegørelse for brug af inklusionstilskuddet Som det tidligere har været fremme, skal det fremover i årsrapporten fremgå, hvordan skolerne har anvendt inklusionstilskuddet. Det fremgår af et netop fremsat udkast til ny regnskabsbekendtgørelse. Af bekendtgørelsen fremgår det bl.a. at redegørelsen skal indeholde følgende: Hvad skolen har modtaget i inklusionstilskud Hvilke inklusionsforanstaltninger skolen har iværksat Hvor mange elever, der har deltaget i inklusionsforanstaltningerne Hvordan inklusionsforanstaltningerne har været organiseret i forhold til skolens øvrige aktiviteter Bekendtgørelsen vil have virkning fra og med 2013-regnskabet. 5. Kortere frist for fleksjob-refusion Vær opmærksom på, at der er kommet nye ansøgningsfrister for refusion til den statslige fleksjobordning. Dette betyder, at fra 1. januar 2014, er ansøgningsfristen reduceret til 2 måneder efter kvartalets udløb. De nye regler fremgår af cirkulæret og bekendtgørelsen for den statslige fleksjobordning. 6. Forlænget ansøgningsfrist for Ny Nordisk Skole Ansøgningsfristen til at blive Ny Nordisk Skole-institution er forlænget til 15. januar Der er allerede 45 nye institutioner, som er optaget. Ny Nordisk Skole er et tværgående forandringsprojekt for alle institutionerne på års-området, som gennem samarbejde i netværk, videndeling, udvikling af egen pædagogisk praksis og med hjælp fra Undervisningsministeriet arbejder for at alle børn og unge bliver så dygtige, de kan uanset social baggrund. Nye ansøgere skal enten: 1. Ansøge i et fælles netværk. Hvert netværk udfylder én ansøgning.

3 2. Ansøge om at blive en del af et allerede eksisterende Ny Nordisk Skole-netværk. Nye Ny Nordisk Skole-institutioner har mulighed for at blive koblet på et eksisterende netværk. Hvis skoler enten vil ansøge i et nyt fælles netværk eller ønsker at koble sig på et eksisterende NNS-netværk, kan man kontakte NNS-sekretariatet, der vil hjælpe med den formelle del af ansøgningsproceduren. Send en mail til nns@uvm.dk NNSsekretariatet vil herefter kontakte jer hurtigst muligt. 7. Kursus om indretning af arbejdspladser Dansk Friskoleforening udbyder i samarbejde med Frie skolers Lærerforening kursusdage med fokus på indretning af lærerarbejdspladser. Ansatte vil nogle steder skulle opholde sig i længere tid på skolerne fremover - dels som konsekvens af en længere skoledag, dels for at forberede undervisningen. Kurset er målrettet arbejdsmiljørepræsentanter og ledere. Lærerarbejdspladser skal indrettes, så det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. På kurset vil der også være en gennemgang af, hvordan reglerne og retningslinjerne i lovgivningen er. Se invitation til kurset om indretning af lærerarbejdspladser (pdf). Kursusdagen afholdes følgende dage kl januar 2014 på Hornstrup Kursuscenter i Vejle. 29. januar 2014 på Scandic Roskilde. Kursusprisen pr. deltager er kr. inkl. forplejning på kursusstedet. Tilmelding. 8. Rabatordning på digitale læremidler Regeringen har bevilget tilskud til folkeskolernes indkøb af digitale læremidler. Det er puljemidler, friskolerne ikke får gavn af. Forlaget Alinea har overfor Dansk Friskoleforening tilkendegivet, at de ønsker at tilbyde friskolerne samme indkøbsvilkår som folkeskolerne i forhold til digitale læremidler. Ordningen betyder, at friskolerne kan købe digitale læremidler med 50 pct. rabat i forhold til gældende listepris. Rabatordningen gælder i første omgang frem til 31 december Alinea tilbyder at komme ud på skolerne og demonstrere deres udvalg af digitale læremidler. Friskolerne kan få gratis prøveåbning i op til to måneder på alle Alineas digitale læremidler før en eventuel købsaftale. Friskolerne skal anføre»friskolerabat«ved bestilling af digitale læremidler for at modtage rabatten. Hvis der er skoler, der ønsker at gøre brug af tilbuddet, kan man kontakte Jakob Wilson-Torgersen hos Alinea på tlf Halv pris på udvalgte digitale læremidler fra Gyldendal Vi har i lighed med ovenstående modtaget et tilbud fra Gyldendal, som kan give op til 50% rabat på fagportaler eller læsløs.dk. Rabatordningen løber indtil 31. januar Læs om ordningen (pdf).

4 9. Lovforslag fremsat vedrørende vuggestuer og elevråd Der er fremsat lovforslag om at give de frie grundskoler hjemmel til at drive vuggestuer i lighed med hjemlen til at drive børnehaver. Forslaget skal 1. behandles den 16. januar Hvis loven vedtages bliver den gældende fra 1. august Der er ligeledes fremsat lovforslag om elevernes ret til at danne elevråd i frie grundskoler. Elever har herefter ret til enten at danne elevråd eller på anden demokratisk måde varetage de fælles interesser vedrørende skolen. Skolens leder bliver forpligtet til at opfordre eleverne til at oprette elevråd eller lignende, hvis de ikke benytter denne ret. Såfremt loven vedtages, bliver den gældende fra 1. august Kampagne om underretningspligten Ankestyrelsen lancerede i december måned en kampagne, der har til formål at få flere rettidige og kvalificerede underretninger på børn, der mistrives. Kampagnens målgruppe er primært fagfolk og skal være med til at italesætte den tvivl, der opstår, når man som fagperson er bekymret for et barns trivsel. Se mere på Kampagnen skal være også være med til at afdramatisere underretningen, som i langt de fleste tilfælde positivt hjælper børn og unge samt deres familier til et bedre liv i hjemmet. 11. Landsmøde Deadline for indkomne forslag samt kandidatopstilling Dansk Friskoleforening holder landsmøde med generalforsamling på Vingsted Hotel & Konferencecenter den maj Invitationer og landsmødeplakater sendes til alle skoler i slutningen af januar Vær opmærksom på disse deadlines: Deadline for indkomne forslag til generalforsamlingen den 15. februar Deadline for kandidatopstilling til hovedstyrelsen den 11. april Dialogmøder 2014 Hovedstyrelsen i Dansk Friskoleforening inviterer til»dialogmøder«fem steder i januar og februar Møderne har fokus på dialogen mellem skolerne og det politiske led i foreningen, og der er god mulighed for at komme i dialog om forskellige emner også dem, der ikke lige er på dagsordenen. Følgende emner er på programmet Regionale udvalg erstattet af netværk. Sparring om, hvordan vi skaber de bedste rammer for netværk i foreningen? Fra ny hverdag i folkeskolen til friskolens hverdag. Om folkeskolereformens indvirkning på friskolerne. De nye arbejdstidsregler og muligheden for at drive god friskole. Dialog om, hvordan de nye rammer kan tackles, så friskolerne sikrer en god proces (OBS! ikke egentlig instruktion). Inklusion og specialundervisningen. Sparring omkring udfordringerne med specialundervisning og inklusion, ideer til ny og forbedret model for specialundervisning? Pris pr. person 170 kr. Møderne afholdes i Aalborg, Middelfart, Bredsten, Sjølund og København. Tilmelding til dialogmøder

5 13. Kortlægning af PCB Undervisningsministeriet har den 18. december gjort os opmærksomme på, at det er den enkelte selvejende bestyrelses ansvar, at skolens bygninger ikke er sundhedsskadelige at opholde sig i. Det er altså bestyrelsen, der skal tage stilling til, om skolens indeluft skal undersøges for indholdet af PCB. Skolerne kan søge vejledning hos PCB-rådgivningen på Konference om forældresamarbejde på skoler med kulturel mangfoldighed Den 6. februar 2014 kl afholdes en konference i Fællessalen på Christiansborg, som sætter fokus på det gode forældresamarbejde på skoler, der arbejder med kulturel mangfoldighed. Konferencen er en del af Dansk Friskoleforenings arbejde med medborgerskab. Målgruppen er: bestyrelsesmedlemmer, skoleledere, lærere samt øvrige skoleinteresserede. Tilmelding til konferencen. 15. Gratis konference om trivsel i skolen Den 7. marts 2014 bliver det fejret, at det er 10 år siden, at 24 organisationer underskrev Trivselserklæringen og etablerede et formelt samarbejde for trivsel og mod mobning i skolen. Elever fra 7. klasse samt lærere, ledere, forældre og pædagoger i skolen inviteres til at deltage i en gratis konference med praktiske workshops, der kan inspirere trivselsarbejdet på skolen. Hent invitationen til konferencen (pdf). Tid: 7. marts 2014 kl Sted: Peder Lykke Skolen, København Målgruppe: Skoleledere, lærere, pædagoger i skolen, AKT-vejledere, forældre, elever (fra 7. klasse) og andre interesserede. Konferencen er gratis, og der er tilmelding efter»først-til-mølle«. Tilmelding: - senest den 21. februar Yderligere kontakt: Trine Kjær, DCUM, , kjaer@dcum.dk 16. Husk at indsende stamdataskema for tilsynsførende Skolerne skal indsende stamdataskema til Undervisningsministeriet ved ny- eller genvalg af tilsynsførende. Stamdataskemaet kan findes på: Vi vil også opfordre til, at der i protokollen fra generalforsamlingen holdes styr på valgperioden af den tilsynsførende. I den forbindelse vil vi også gøre opmærksom på, at en tilsynsførende først kan tiltræde, når personen er blevet certificeret. For allerede certificerede tilsynsførende kommer der et tilbud om deltagelse på en konference for tilsynsførende i løbet af foråret På denne konference forventer vi også, at den tilsynsførende kan få forlænget sin certificering. Hold øje med vores kursusside eller tilmeld dig Dansk Friskoleforenings nyhedsbreve via Ansættelser uden eller på kanten af overenskomster Der kan være god grund til at tjekke ansættelsesvilkårene for medarbejdere, der er ansat i stillinger, som ikke er omfattet af en overenskomst, skolen har tilsluttet sig. I forbindelse med opsigelser kan der opstå usikkerheder, som kan vise sig dyre.

6 Det kan eksempelvis dreje sig om pædagoger ansat ved skoler, der ikke har tilsluttet sig BUPL-overenskomsten. Her er det afgørende, hvorledes ansættelsesbeviset udformes for eksempel mht. opsigelsesbestemmelser. Hvis skolen af praktiske grunde har downloadet ansættelsesbeviset fra BUPL-overenskomsten og brugt det, så gælder vilkårene i overenskomsten, herunder reglerne om sindetskrivelse med en høringsperiode forud, for at en opsigelse kan afgives. 18. Nye krav til ligestillingstiltag Undervisningsministeriet har sendt brev til alle frie grundskoler, der modtager statstilskud, om de nye krav til ligestillingstiltag. Tiltagene er en konsekvens af en ændring i loven om ligestilling af kvinder og mænd. Lovændringen indebærer følgende: At institutionerne skal opstille måltal for andelen af det underrepræsenterede køn i bestyrelsen. At institutioner med 50 medarbejdere eller derover skal udarbejde en politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn på de øvrige ledelsesniveauer At institutionerne igennem Undervisningsministeriet skal foretage en årlig indberetning til Ministeriet for Ligestilling og Kirke om o bestyrelsernes kønssammensætning, o de opstillede måltal, o status for opfyldelse af måltallene og om o politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn på de øvrige ledelsesniveauer. Ligestillingslovens krav til sammensætning af bestyrelserne er ikke ændret. 19. Julehilsen fra Friskolernes Kontor Som sædvanlig benytter Friskolernes Kontor juleferien til at få afviklet ferie. Kontoret vil derfor være lukket fra lørdag den 21. december til søndag den 5. januar (inkl.). Uopsættelige henvendelser kan rettes til kontoret fra den 2. januar, idet der i absolut nødvendige tilfælde kan skrives til df@friskoler.dk, men en vis forsinkelse af besvarelser må påregnes i ferietiden. Året, der nu snart er gået, har budt på mange forandringer i Dansk Friskoleforening. Med vores farvel til Cecil Christensen og Morten Møller er megen god viden om friskolerne forsvundet, og alle vi nye er klar over, at vi skal gøre os umage for at løfte opgaverne på det niveau, som de to kunne. I skal vide, at vi gør vores allerbedste for, at I stadigvæk kan føle jer i trygge hænder, når I ringer til Friskolernes kontor. Ejendommen på Prices Havevej 11 i Faaborg er nu sat til salg, og midt i januar rykker vi ind i det nye»friskolernes Hus«på Middelfartvej 77 i Baaring. Vi glæder os til at rykke ind i de nye lokaler, og samtidig glæder vi os til at komme tættere på motorvejen, der bringer os ud til jer på skolerne. Flytningen til Friskolernes Hus skal også ses i det lys, at det giver os større mulighed for at invitere jer ind til os i forbindelse med kurser, møder, vejledning, instruktion mv. I den forbindelse vil jeg allerede nu nævne, at der er åbent hus i det nye»friskolernes Hus«den 30. januar Invitationen udsendes i starten af det nye år, og vi håber at se mange af jer den dag til indvielse af vores nye rammer. Der venter medlemsskolerne store opgaver i Ikke mindst grundet det dalende statstilskud og de nye arbejdstidsregler, der træder i kraft pr. 1. august Der har

7 fra hovedstyrelsens side været kastet mange kræfter ind i arbejdet for at forhindre nedsættelsen af koblingsprocenten til 71. Desværre har anstrengelserne ikke båret frugt, men der vil fortsat blive arbejdet med at påvirke politikerne. De workshops, vi fra Friskolernes Kontor har afviklet i løbet af efteråret, har været utrolig velbesøgte. Jeg må dog konstatere, at vi ikke har formået at gøre det klart, hvad vores budskab ved møderne var. Vi ville sikre os, at I på skolerne var klar over, at besparelserne på finansloven skal indarbejdes i den arbejdstidsmodel, den enkelte skole ønsker at bygge videre på i Samtidig med, at den enkelte skole kan fastholde den gode praksis, der allerede findes omkring inddragelse af alle medarbejdere for at sikre det bedst mulige arbejdsmiljø på hver enkelt skole. Med disse ord ønsker medarbejderne på Friskolernes Kontor alt godt for friskolerne og alle frie grundskoler i Tak for samarbejdet her i Med venlig hilsen Søren Stein Brinck Sekretariatsleder, Friskolernes Kontor

NÅR FORÆLDRE AKTIVT TAGER MEDANSVAR FOR TRIVSLEN PÅ SKOLEN. Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED

NÅR FORÆLDRE AKTIVT TAGER MEDANSVAR FOR TRIVSLEN PÅ SKOLEN. Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED NÅR FORÆLDRE AKTIVT TAGER MEDANSVAR FOR TRIVSLEN PÅ SKOLEN Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED Sammen mod mobning Indledning Den 10. marts 2004 underskrev 26 parter trivselserklæringen.

Læs mere

For institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

For institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse Bilag 2c Til institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk

Læs mere

Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K

Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Til Undervisningsministeriet Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K 25.1.2015 Høringssvar til lovforslag om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N. Frederikssund Private Realskole.

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N. Frederikssund Private Realskole. V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Frederikssund Private Realskole. I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1. Stk. 1. Skolens navn er Den selvejende institution

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Esbjerg International School

V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Esbjerg International School V E D T Æ G T E R F O R D E N S E L V E J E N D E I N S T I T U T I O N Esbjerg International School I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1. Skolens navn er Esbjerg International School. Esbjerg

Læs mere

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen

Hvorfor en ny reform. Ny Folkeskolereform. Hvorfor en ny reform. En mindsetændring 01-11-2013. Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor en ny reform Ny Folkeskolereform Gør en god skole bedre et fagligt løft af folkeskolen Vi har en god folkeskole, men den skal være bedre på flere områder vejen til en hel ny version af Parkskolen

Læs mere

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 VEDTÆGTER for DEN SELVEJENDE INSTITUTION GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 1. Hjemsted og formål. Giersings Realskole er en selvejende institution med hjemsted i Odense

Læs mere

Vedtægter. for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål

Vedtægter. for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål Februar 2015 Vedtægter for den selvejende institution Herfølge Privatskole. Hjemsted og formål 1 Herfølge Privatskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Køge kommune. Skolen

Læs mere

Orientering om PPR-betjening af frie skoler for skoleåret 2015/16

Orientering om PPR-betjening af frie skoler for skoleåret 2015/16 Til PPR Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Orientering om PPR-betjening af frie skoler

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion

Vedtægter for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion Vedtægter for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier, og den har hjemsted i Københavns Kommune.

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core... 1 af 6 30-09-2015 15:58 JJRX-C6ZM-8WK6 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette

Læs mere

Nye regler vedrørende tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand på almene efterskoler og almene frie fagskoler

Nye regler vedrørende tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand på almene efterskoler og almene frie fagskoler Til skolens forstander Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Nye regler vedrørende

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Privatskoleforening. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion

Vedtægter for Danmarks Privatskoleforening. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion Vedtægter for Danmarks Privatskoleforening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Danmarks Privatskoleforening, og den har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningen har til formål

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

TH. LANGS SKOLE 1VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS

TH. LANGS SKOLE 1VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION TH. LANGS SKOLE I. SKOLENS NAVN, ADRESSE, HJEMSTED OG STATUS 1 Skolens navn er Th. Langs Skole. Skolen er oprettet i år 1882 og har fra 1896 til 1986 fungeret

Læs mere

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE VELKOMMEN! Tak fordi I nu overvejer eller har besluttet jer for at blive Red Barnet ambassadørskole. Red Barnet har nemlig meget brug for at samarbejde med jer. Over hele

Læs mere

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I %

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I % Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Skole Bakkeskolen 112 40% Bakkevejens skole 181 36% Emnet skal behandles på skolebestyrelsesmøde på onsdag. Derfor er info ikke

Læs mere

Lilleskoletræf 2016. Kære bestyrelser og skoleledelser

Lilleskoletræf 2016. Kære bestyrelser og skoleledelser Lilleskoletræf 2016 Kære bestyrelser og skoleledelser Velkommen til Lilleskoletræf 2016. At gå i, arbejde i, være forældre i den danske grundskole har ikke i mange år, om nogensinde, haft så stor bevågenhed

Læs mere

Vedtægter for Rørvig Friskole

Vedtægter for Rørvig Friskole Side 1 af 6 Vedtægter for Rørvig Friskole 1 Hjemsted og adresse m.v. 1.1. Rørvig Friskole er en selvejende, uafhængig virkende grundskole, oprettet den 1. august 1968. 2 Formål Rørvig Friskole har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Privatskolens børnehave og vuggestue

Vedtægter for Privatskolens børnehave og vuggestue Vedtægter for Privatskolens børnehave og vuggestue Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 16 1 Forankring Stk 1: I henhold til Undervisningsministeriets retningslinjer

Læs mere

Styr på elevtallet inden store tælledag, fredag den 5. september

Styr på elevtallet inden store tælledag, fredag den 5. september Nr. 11 03.09.2014 INDHOLD Styr på elevtallet inden store tælledag, fredag den 5. september Administrative nyheder Store tælledag fredag 5. september Skøn over 2015- tilskud Åben Skole 6. November Geografisk

Læs mere

NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Dec. 2015

NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Dec. 2015 NYHEDSBREV TIL KØDBYENS LEJERE Dec. 2015 Julehilsen Det har været et spændende og begivenhedsrigt år i Kødbyen. Jeg har haft fornøjelsen at lære Kødbyen og mange af jer at kende og det har været en super

Læs mere

INVITATION BLIV SAMARBEJDSPARTNER OG FÅ ALLE FORDELENE!

INVITATION BLIV SAMARBEJDSPARTNER OG FÅ ALLE FORDELENE! INVITATION BLIV SAMARBEJDSPARTNER OG FÅ ALLE FORDELENE! Flere cyklister i din kommune giver sundere borgere og en renere by med mindre trængsel og mere liv. Vi cykler til arbejde 1.- 31. MAJ 2012 Vi cykler

Læs mere

Kursuskatalog 2016. Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter

Kursuskatalog 2016. Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter Kursuskatalog 2016 TR Basisuddannelse 2016 for tillidsrepræsentanter Ny tillidsrepræsentant nye udfordringer Som nyvalgt tillidsrepræsentant står du over for mange nye udfordringer på arbejdspladsen. Fra

Læs mere

Bekendtgørelse om revision og tilskudskontrol m.m. ved frie grundskoler og private skoler for gymnasiale uddannelser m.v.

Bekendtgørelse om revision og tilskudskontrol m.m. ved frie grundskoler og private skoler for gymnasiale uddannelser m.v. (Gældende) Udskriftsdato: 18. november 2014 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j.nr. 148.31C.031 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20 Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Nuværende formulering 1 I henhold til 1 i Vallekilde-Hørve Friskoles vedtægter

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole. Hjemsted og formål

Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole. Hjemsted og formål Vedtægter for den selvejende institution Ørestad Friskole Hjemsted og formål 1 Ørestad Friskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Københavns kommune. Skolen er oprettet

Læs mere

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn

SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn SKOLESTART 2016 Klar, parat... start! www.albertslund.dk/børn Skolestart 1 Kære børn og forældre At begynde i skolen er en stor begivenhed i et barns og en families liv. De fleste børn ser frem til dagen

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 6 Y2RS-91RL-6FV5 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution THISTED FRISKOLE, STENSAGERVEJ 19, 7700 THISTED

Vedtægt for den selvejende institution THISTED FRISKOLE, STENSAGERVEJ 19, 7700 THISTED Vedtægt for den selvejende institution THISTED FRISKOLE, STENSAGERVEJ 19, 7700 THISTED HJEMSTED OG FORMÅL 1 Thisted Friskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Thisted

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Årets hovedtema: Projektrådgivningen under forandring: Ny lov, ny udviklingsstrategi, nye støtteformer: I

Læs mere

1. Tilskuddet skæres med 1% i 2015

1. Tilskuddet skæres med 1% i 2015 Side 1 03.06.15 Nr. 6 Indhold Tilskuddet skæres med 1% i 2015 Nu kan kommuner oprette internationale grundskoler Skoletilbud på mindre øer Ny specialundervisningslov vedtaget Forenklede Fælles Mål er nu

Læs mere

Ad 3 Skolebestyrelsen tilslutter sig Forvaltningens forslag. Høringssvar udarbejdet. Se bilag nederst på referatet.

Ad 3 Skolebestyrelsen tilslutter sig Forvaltningens forslag. Høringssvar udarbejdet. Se bilag nederst på referatet. REFERAT AF SKOLEBESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 07.09.04, kl. 18.30 22.00 09-09-2005 Telefon direkte: 43 90 67 66 Tal med: KB/ij Journalnr.: 17.01.01/Skolebestyrelse070904 DAGSORDEN: 0. Spørgetid 1. Godkendelse

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING.DK

KOMPETENCEUDVIKLING.DK KOMPETENCEUDVIKLING.DK KOMPETENCEFONDEN OK13 (2013-2015) EN MULIGHED FOR STØTTE TIL INDIVIDUEL KOMPETENCEUDVIKLING www.kompetencefonden.dk Hvad er Kompetencefonden? Kort om Kompetencefonden Kompetencefonden

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 1. Hjemsted. Holbæk Lilleskole er en selvejende, uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Holbæk Kommune. 2.

VEDTÆGTER FOR. 1. Hjemsted. Holbæk Lilleskole er en selvejende, uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Holbæk Kommune. 2. VEDTÆGTER FOR HOLBÆK LILLESKOLE 1. Hjemsted Holbæk Lilleskole er en selvejende, uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Holbæk Kommune. Skolens adresse: Stenhusvej 22 A, 4300 Holbæk CVR nr.: 65

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Til alle kommunalbestyrelser Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Folkeskolereformen

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30] Cob-Hus workshop

[deadline mandag kl. 8.30] Cob-Hus workshop [deadline mandag kl. 8.30] Cob-Hus workshop Vil du lære at bygge unikke huse både billigt og bæredygtigt, så kom og vær med lørdag den 24. maj, kl. 10-14 hvor 3. klasse overleverer og lærer fra sig til

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011 Nyhedsbrev nr. 37 Udviklingsplanen er nu vedtaget Skolens udviklingsplan, som jeg orienterede om i sidste nyhedsbrev, er nu endelig vedtaget

Læs mere

Svag stigning i sygefraværet i januar måned

Svag stigning i sygefraværet i januar måned Børn og Unge Nyt nyhedsbrev til medarbejdere i Børn og Unge I dette nummer: Se kollegers læringsstils-materialer Rådmand mødte 40 års-jubilarer Småbørnsforældre: Derfor vælger vi Dagplejen Dans er også

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Oprettelse af børnehave sammen med friskolen

Oprettelse af børnehave sammen med friskolen Oprettelse af børnehave sammen med friskolen Indhold 1. Hvorfor børnehave og friskole? 2. Friskoleloven 3. Aldersgrænse 4. Kommunale godkendelseskriterier 5. Løn- og ansættelsesvilkår 6. Den daglige pædagogiske

Læs mere

Handleguide v/bekymrende fravær fra skolen

Handleguide v/bekymrende fravær fra skolen Februar 2016 Læring i Skolen Handleguide v/bekymrende fravær fra skolen Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1 Bekymrende fravær Formål For at forhindre længerevarende fravær

Læs mere

Sagsnr.: 010.963.031. 5. juli 2006 Vejledning om vedtægter for friskoler og private grundskoler. I. Indledning:

Sagsnr.: 010.963.031. 5. juli 2006 Vejledning om vedtægter for friskoler og private grundskoler. I. Indledning: 5. juli 2006 Vejledning om vedtægter for friskoler og private grundskoler I. Indledning: Erfaringerne med skolernes arbejde med at udarbejde nye vedtægter og med ministeriets arbejde i forbindelse med

Læs mere

KOMPETENCEFONDEN OK11 (2011-2013) EN MULIGHED FOR STØTTE TIL INDIVIDUEL KOMPETENCEUDVIKLING

KOMPETENCEFONDEN OK11 (2011-2013) EN MULIGHED FOR STØTTE TIL INDIVIDUEL KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEFONDEN OK11 (2011-2013) EN MULIGHED FOR STØTTE TIL INDIVIDUEL KOMPETENCEUDVIKLING Kort om Kompetencefonden Kompetencefonden giver støtte til kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder i staten.

Læs mere

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden mv.... 3 Aftale 1. Formål... 5 2. Anvendelsesområde... 5 3. Strategisk og systematisk

Læs mere

Til efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler med undtagelse af skoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud

Til efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler med undtagelse af skoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud Til efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler med undtagelse af skoler godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 14. september 2014 Dok.nr. 118104-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Med den nye folkeskolereform er der fastsat et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal tilbyde

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

-1- Vedtægter. Hjemsted og formål

-1- Vedtægter. Hjemsted og formål -1- Vedtægter for den selvejende institution Guldbæk Friskole. Hjemsted og formål 1 Guldbæk Friskole er en selvejende og uafhængig uddannelsesinstitution med hjemsted i Rebild Kommune. Skolen er oprettet

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 30.april 2011-6½ års jubilæum i dag

Referat fra generalforsamlingen den 30.april 2011-6½ års jubilæum i dag Referat fra generalforsamlingen den 30.april 2011-6½ års jubilæum i dag Ad a Dirigent: Palle Referent: Dorthe Stemmeudvalgspersoner: senere, hvis behov Ad b Formandens beretning: godkendt (bilag 1) Ad

Læs mere

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler. 19. februar 2014. Skolemeddelelse nr. 1, 2014

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler. 19. februar 2014. Skolemeddelelse nr. 1, 2014 Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler Friskolernes hus Middelfartvej 77 5466 Asperup Telefon 62 61 30 13 df@friskoler.dk www.friskoler.dk Giro 828-2218 CVR nr. 46675118 19. februar 2014 Skolemeddelelse

Læs mere

Frivillignyt, uge 14, 2016

Frivillignyt, uge 14, 2016 Frivillignyt, uge 14, 2016 Ladywalk MOTION. Som nævnt i Impuls nr. 1 foregår årets Ladywalk den 30. maj kl. 18.30 i byerne Agger, Frederikshavn, Haderslev, København (Amager), Nakskov, Odense, Rønne, Skælskør,

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE

Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 5. november 2005 Vedtægter for den selvejende institution ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE 1: Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1. Andebølle Ungdomshøjskole er en uafhængig, selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Standardvedtægt Udarbejdet af Dansk Friskoleforening

Standardvedtægt Udarbejdet af Dansk Friskoleforening Journal nr. 380 Standardvedtægt Udarbejdet af Dansk Friskoleforening Version godkendt af Ministeriet for Børn og Undervisning den 13. december 2012 Denne vedtægt er udarbejdet i overensstemmelse med vedtægtsbekendtgørelsen,

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på ÅLF s ordinære generalforsamling den 20. marts 2015

Forslag til vedtægtsændringer på ÅLF s ordinære generalforsamling den 20. marts 2015 Forslag til vedtægtsændringer på ÅLF s ordinære generalforsamling den 20. marts 2015 Aarhus, den 12. marts 2015 J.nr. 5771/903U/MHL/lhm Styrelsen fremsætter forslag til ændring af vedtægterne. Den understregede

Læs mere

Institutionens formål er at drive en friskole efter de til enhver tid gældende love og andre retsregler for friskoler og private grundskoler m.v.

Institutionens formål er at drive en friskole efter de til enhver tid gældende love og andre retsregler for friskoler og private grundskoler m.v. Vedtægter 2009 Vedtægter for den selvejende institution: Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense Jernbanegade 20 5000 Odense C. CVR-nummer: 2680 4493 Hjemsted og formål 1 Det Kongelige Teaters Balletskole

Læs mere

velkommen i skole 2015

velkommen i skole 2015 velkommen i skole 2015 indhold 3 5 6 7 8 10 12 14 15 17 18 21 22 Kære forældre En god skolestart Parat til skolen? UNDERVISNINGEN I BØRNEHAVEKLASSEN Skolefritidsordningen (SFO) Samarbejdet mellem skole

Læs mere

Projektoplæg - Forsøg med tolærerordninger. Projektoplæg forsøg med tolærerordninger. 1. Indledning

Projektoplæg - Forsøg med tolærerordninger. Projektoplæg forsøg med tolærerordninger. 1. Indledning Projektoplæg forsøg med tolærerordninger 1. Indledning Danske kommuner står i de kommende år over for en stor udfordring i forhold til på den ene side at give flere børn og unge kompetencerne og motivationen

Læs mere

Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup

Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup 1 Forankring Privat institutionen Foreningen Troldehulen Bistrup er driftsherre og arbejdsgiver for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup og drives

Læs mere

Vedtægt af 1. februar 2009

Vedtægt af 1. februar 2009 Vedtægt af 1. februar 2009 for valg af menighedsråd i bispedømmet København Kap. I Valg til menighedsråd m. v. Definitioner og valgperiode 1 Ved "menighed" forstås i denne vedtægt en bestemt gruppe katolikker,

Læs mere

Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen

Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen Informationsbrev november 2014 Tranegårdskolen Ny skoleledelse: Den nye skoleledelse består af skoleleder Knud Nordentoft, viceskoleleder Vibeke Borrisholt og indskolingsleder Liselotte Schoubye. Om Knud

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af lov om Folketingets Ombudsmand.

Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af lov om Folketingets Ombudsmand. Valby den 30. april 2012 Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af lov om Folketingets Ombudsmand. Børns Vilkår takker for muligheden for at afgive høringssvar vedr. udkast til forslag

Læs mere

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra

Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra SAMU 11. februar 2016 tilrettet på SAMU den 13. april. Personalehåndbog Emne Indhold Gældende med virkning fra Barn syg Fravær ved barns 1. og 2. sygedag Efter anmodning til nærmeste leder kan den ansætte

Læs mere

Skolens digitale univers

Skolens digitale univers For it- og webansvarlige på friskolerne, bestyrelsesmedlemmer, forældre og andre interesserede Skolens digitale univers September-oktober 2015 Friskolernes Hus Kursusrække: Sådan udvikler du digitale univers

Læs mere

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER

VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER JUNIOR DGE-GRUPPER NU OGSÅ FOR FASE 2 LÆGER LÆS MERE PÅ SIDE 11! VEJLEDNING F O R EFTERUDDANNELSES- OG SUPERVISIONSGRUPPER DGE I REGION H DECENTRAL GRUPPEBASERET EFTERUD- DANNELSE T: 2360 9928 E: DGE@REGIONH.DK

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Gjerrild-Bønnerup Friskole.

Vedtægter for den selvejende institution Gjerrild-Bønnerup Friskole. Vedtægter for den selvejende institution Gjerrild-Bønnerup Friskole. Hjemsted og formål 1 "Gjerrild-Bønnerup Friskole" er en selvejende institution med hjemsted i Nørre Djurs Kommune, Århus amt. Skolen

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat Formanden for DILF, Anders Høegh, bød velkommen til de fremmødte. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog bestyrelsesmedlem,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Hærens Konstabel- og Korporalforening

Hærens Konstabel- og Korporalforening Bilag 1 A-kassens beretning 2011 Hærens Konstabel- og Korporalforening 1 A-kassens beretning August 2010-august 2011 3 Nye regler for ledige 3 Dagpengeforliget 3 Selvvalgt uddannelse 3 Krav til dokumentation

Læs mere

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune.

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. 2 Kredsens formål er inden for kredsens område at varetage medlemmernes

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 01.02.2016 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2016 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud skal senest den 1. maj indsende en

Læs mere

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest DGI Sydvest Nyhedsbrev November 2012 Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg Tilmeldingerne til DGI s landsstævne i Esbjerg den 4.-7. juli 2013 strømmer ind. En reduceret pris og kraftig PR indsats

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 26. januar 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 26. januar 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2016 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-16-24-01 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren tirsdag den 26. januar 2016, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

I tilfælde af lockout: Nyhedsbrev 1 om eventuel lockout 20. marts 2013. Kære forældre.

I tilfælde af lockout: Nyhedsbrev 1 om eventuel lockout 20. marts 2013. Kære forældre. Nyhedsbrev 1 om eventuel lockout 20. marts 2013 Kære forældre. Finansministeriet og dermed regeringen har som nævnt varslet lockout fra 1. april 2013 for lærere ved en række skoler fx friskoler, privatskoler

Læs mere

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Hvor henvender jeg mig? I pladsanvisningen, Odinsgade 12, 8900 Randers C. Tlf.: 8915 1420 Mail: pladsanvisningen@randers.dk Pladsanvisningens

Læs mere

En forårsdag i TIVOLI

En forårsdag i TIVOLI Invitation: (Alle jyder, fynboer m. fl.) En forårsdag i TIVOLI Tirsdag den 12. april fra kl. 11.00-17.00 byder vi alle medlemsfamilier velkommen til en herlig dag i Danmarks verdensberømte forlystelsespark

Læs mere

HORSLUNDE REALSKOLE BESTRYELSENS BERETNING FOR ÅRET 2012

HORSLUNDE REALSKOLE BESTRYELSENS BERETNING FOR ÅRET 2012 HORSLUNDE REALSKOLE BESTRYELSENS BERETNING FOR ÅRET 2012 Det er mig en glæde, at jeg i dag på bestyrelsens vegne kan aflægge beretning for regnskabsåret 2012. Horslunde Realskole har igen i 2012 fortsat

Læs mere

Professionshøjskolen University College Sjælland

Professionshøjskolen University College Sjælland Professionshøjskolen University College Sjælland Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

SELVEVALUERING 2014. Skolen skal hvert andet år lave en selvevaluering af skolens virksomhed set i lyset af skolens værdigrundlag.

SELVEVALUERING 2014. Skolen skal hvert andet år lave en selvevaluering af skolens virksomhed set i lyset af skolens værdigrundlag. SELVEVALUERING 2014 Skolen skal hvert andet år lave en selvevaluering af skolens virksomhed set i lyset af skolens værdigrundlag. Vi har i 2014 valgt at beskæftige os med emnet INKLUSION, idet der fra

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N www.sosuesbjerg.dk University College Syddanmark

Læs mere

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen.

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 17.01.04-K04-1-14 Dato:25.1.2015 Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. I det følgende

Læs mere

Møde 26. juni 2013 kl. 16:00 i mødelokale 1

Møde 26. juni 2013 kl. 16:00 i mødelokale 1 Handicaprådet Referat Møde 26. juni 2013 kl. 16:00 i mødelokale 1 Pkt. Tekst Side 20 Orientering 1 21 Udviklingsstrategi for det specialiserede socialområde - rammeaftale 2014 2 22 Indbydelse til at bidrage

Læs mere

Fritidsnyt 2016. Kære foreninger. Kultur, Fritid og Unge Gladsaxe Kommune December 2015. Nina Nielsen Afdelingsleder for Kultur, Fritid og Unge

Fritidsnyt 2016. Kære foreninger. Kultur, Fritid og Unge Gladsaxe Kommune December 2015. Nina Nielsen Afdelingsleder for Kultur, Fritid og Unge Fritidsnyt 2016 Kultur, Fritid og Unge Gladsaxe Kommune December 2015 Kære foreninger Atter i år har der været travlhed og stor aktivitet i foreningslivet og i den kommunale verden. Og atter i år har foreninger

Læs mere

Velkommen til nye nyhedsbreve

Velkommen til nye nyhedsbreve Side 1 21.05.14 Nr. 1 INDHOLD Velkommen til nye nyhedsbreve Administrative nyheder 1. Nye krav til ligestilling 2. Hvordan udregnes feriegodtgørelse? 3. Ferievejledning 2014 4. Mulighed for at søge støtte

Læs mere

Vedtægter for Orø Bådelaug

Vedtægter for Orø Bådelaug 1 Sejlklubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Orø Bådelaug. Dens hjemsted er Holbæk Kommune. Vedtægter for Orø Bådelaug 2 Sejlklubbens formål Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesser overfor

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Oktober, 2007 Du kan ikke besvare denne nyhedsmail skriv i stedet til nyhedsbrevets redaktion på: lr@frivillighed.dk Indhold Nyt fra Center

Læs mere

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Kort præsentation af kandidater Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Skolebestyrelsesvalg 2014 På valgmødet i april var der 9 forældre, der meldte sig som kandidater til skolebestyrelsesvalget. En

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (en fusion af det tidligere Arbejdsmarkedsstyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering):

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (en fusion af det tidligere Arbejdsmarkedsstyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering): Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (en fusion af det tidligere Arbejdsmarkedsstyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering): Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder,

Læs mere

Brobygning. Handleplan

Brobygning. Handleplan Brobygning Handleplan Indhold Indledning 4 Lovgrundlaget 4 Brobygning og inklusion 6 Sammenhænge i børns liv at bygge bro mellem børns steder 6 Overgang fra forældre til dagpleje/vuggestue 7 Brobygning

Læs mere

Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup

Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup Dagtilbudsdistrikt Engskov Hovedgaden 55A 4420 Regstrup Tlf: 7236 3731 / 72365547 E-mail: dhan@holb.dk Møde: Bestyrelsesmøde, Nr. Jernløse Børnehus, Holløsevej 10B, 4420 Regstrup Tidspunkt: Tirsdag den

Læs mere

Hvordan holder I Åben Skole? Stilhed på lovgivning for skoleområdet. Nr. 16 08.10.2014 INDHOLD. Administrative nyheder

Hvordan holder I Åben Skole? Stilhed på lovgivning for skoleområdet. Nr. 16 08.10.2014 INDHOLD. Administrative nyheder Nr. 16 08.10.2014 INDHOLD Hvordan holder I Åben Skole? Administrative nyheder Åben Skole Lovkatalog 2014-15 og de frie grundskoler Ophør af Uni C firewallløsning Kompetencemillioner til udvikling af skoleledelser

Læs mere

Vedtægter for Tjele Efterskole

Vedtægter for Tjele Efterskole Vedtægter for Tjele Efterskole Revideret og godkendt 12-09-2011 Vedtægter for den selvejende institution Tjele Efterskole Hjemsted, formål, og værdigrundlag. 1 Stk. 1. Tjele Efterskole er en uafhængig

Læs mere

Vedtægterne. for. den selvejende institution. Randers Lille Skole. Hjemsted og formål.

Vedtægterne. for. den selvejende institution. Randers Lille Skole. Hjemsted og formål. Randers Lille Skole Vedtægterne for den selvejende institution Randers Lille Skole. Hjemsted og formål. 1. Stk.1. Randers Lille Skole er en selvejende, uafhængig institution, oprettet i 1971, med hjemsted

Læs mere

Supplementsskrivelse om dagtilbud til børn og unge 1 - Siden sidst. 2 - Nye initiativer 2.1 - Dagtilbudsloven

Supplementsskrivelse om dagtilbud til børn og unge 1 - Siden sidst. 2 - Nye initiativer 2.1 - Dagtilbudsloven Supplementsskrivelse om dagtilbud til børn og unge 1 - Siden sidst Som en del af økonomiaftalen for 2008 mellem KL og regeringen er det aftalt, at kommunernes udgifter i 2008 løftes med 1,3 mia. kr. til

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 6 45QR-9PZR-6SM1 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere