ŠkodaSuperb TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ŠkodaSuperb TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING"

Transkript

1 SIMPLY CLEVER Škoda TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING Tekniske ændringer 12/2009

2 Introduktion 1 Introduktion Dette tillæg supplerer instruktionsbogen SUPERB udgave (nedenstående kun kaldt instruktionsbog). Informationerne i dette tillæg har altid første prioritet over for informationerne i instruktionsbogen. Ekstraudstyr er mærket med *. Vi ønsker dig god tur. Škoda Auto a.s. Multifunktionsindikator (tripcomputer)* Multifunktionsindikatoren tilbyder følgende informationer (alt efter udstyr): Olietemperatur Anvisning Hvis olietemperaturen ligger under 50 C eller hvis der i systemet til kontrol af olietemperaturen foreligger en fejl, vises tre streger i stedet for olietemperaturen. Informationsdisplay* () Indstillinger I menuen Setup (indstillinger) kan der (alt efter udstyr) vælges følgende menupunkter: Autom. blind (autom. rullegardin) Røde symboler Betydning af røde symboler: Overophedede koblinger i autromatisk gearkasse DSG* Koblingernes temperatur i automatisk gearkasse DSG* side 1 Hvis koblingernes temperatur i den automatiske gearkasse DSG er for høj, vises symbolet i informationsdisplayet* og der fremkommer advarselsteksten. Gearbox overheated: Stop! Owner's man.! (gearkasse overophedet: Stop! Instruktionsbog!). Som et ekstra advarselssignal høres et akustisk signal. BEMÆRK! Hvis bilen skal standses af tekniske årsager, skal bilen parkeres i sikker afstand fra trafikken, motoren skal standes, og havariblinkanlægget tilkobles. Pas på! Hvis koblingerne i den automatiske gearkasse er blevet for varme, standes køretøjet og der slukkes for motoren. Vent til symbolet med advarselsteksten slukker - fare for skade på gearkassen! Efter at kontrollampen og advarselsteksten er slukket, kan du fortsætte kørslen. Automatisk rullegardin () Her kan funktionen automatisk oprulning af bagagerumsafdækningen ved åbning af bagklappen deaktiveres /aktiveres.

3 2 Elektronisk stabilisieringsprogram (ESP)* Elektronisk stabilisieringsprogram (ESP)* Fig. 3 Nøgle Hvis systemet aktiveres for at stabilisere bilen, blinker kontrollampen hurtigt. Systemet ESP kan ikke frakobles, ved at trykke på knappen fig. 1 frakobles kun ASRsystemet, kontrollampen blinker kun langsomt. Hvis der foreligger en fejl i ESP-systemet, lyser kontrollampen konstant. Hvis kontrollampen lyser, straks efter motoren er startet, kan ESP systemet ikke frakobles af tekniske grunde. I dette tilfælde kan ESP systemet tilkobles ved at frakoble og derefter tilkoble tændingen. Hvis kontrollampen slukker, er ESP-systemet igen fuldstændig funktionsdygtigt. Udskiftning af batteri i nøglen Fig. 1 ESP-knap Hver nøgle har et batteri, som er placeret under låget AB fig. 2. Når batteriet er tomt, blinker den røde kontrollampe A fig. 3 ikke, når der trykkes på en knap på fjernbetjeningen. Udskift batteriet på følgende måde: Åbn nøglen. Tryk batteriafdækningen med tommelfingeren eller en flad skruetrækker af ved pilene A1 fig. 2. Det tomme batteri tages ud af nøglen ved at trykke på det ved de punkter, der er markeret med pilen A2 fig. 2. Sæt det nye batteri i. Vær opmærksom på, at batteriets + tegn viser opad. Den korrekte polaritet er vist på batteriets låg. Sæt batterilåget på nøglen og tryk til der høres klik. System KESSY - Nøglefribetjening* Beskrivelse af systemet Fig. 2 Nøgle - fjernelse af låget Systemet KESSY (Keyless Entry Start Exit) tillader en komfortåbning og -låsning af køretøjet og en start uden aktiv brug af nøglen. Det er nok at have nøglen på sig, f. eks. i lommen, ved åbning eller låsning eller for at starte bilen. Centrallås, Safe-låsning* og tyverialarmanlæg* svarer i deres funktion til modeller uden KESSY. Kun betjeningsmåden er anderledes.

4 System KESSY - Nøglefribetjening* 3 Systemet betjenes på følgende måde: Sensor på ydersiden af dørgrebet på fordøren A1 fig. 4 - tjener til låsning af bilen. Sensor på indersiden af dørgrebet på fordøren A2 fig. 4 - tjener til åbning af bilen. Oplåsning og låsning af bilen Åbning og låsning af bagklap Tryk på bagklappens greb og bagklappen åbnes. Hvis bilen er udstyret med systemet elektrisk bagklap* starter bagklappen med at åbne sig efter at der er trykket på grebet. Lukkes bagklappen, låses den. Kontrol af låsning Efter at bilen er låst ved hjælp af sensoren A1 fig. 4 er det i 2 sekunder ikke muligt at åbne bilen ved hjælp af sensor A2. Dermed kan man ved at trække i grebet kontrollere om bilen er låst. Anvisning Er bilens eller nøglens batteri svagt eller tomt, kan bilen muligvis ikke åbnes eller låses via KESSY. Brug i så fald førerdørens nødåbning eller -låsning, se driftsvejledning. Yderligere låsemuligheder Fig. 4 KESSY: Områder til åbning/låsning af bilen Befinder der sig en gyldig nøgle i området A eller AB fig. 4 på bilen, er det muligt at åbne den pågældende dør i området. D.v.s. hvis nøglen befinder sig i område A, kan du åbne venstre fordør. Befinder den gyldige nøgle sig i område AC, er det muligt at åbne bagklappen. Åbning af bilen Tag fat i dørgrebet på fordøren A2 fig. 4 med hele håndfladen og bilen åbnes. Låsning af bilen Luk fører- eller passagerdør. Berør sensoren A1 med fingrene og bilen låses (tag her ikke fat i dørgrebet, ellers kan bilen ikke låses). Deaktivering af safe-låsning* Dæk to gangen inden for 5 sekunder sensoren A1 med fingrene. Beskyttelse mod glemt nøgle i den låste bil Hvis den nøgle, bilen er låst med, efter låsning og lukning af alle døre inkl. bagklappen forbliver i område AD, aktiveres beskyttelsen mod glemt nøgle i bilen og låsene åbnes igen. Du informeres om aktivering af beskyttelse mod glemt nøgle ved at blinklysene blinker og der fremkommer en meddelelsse på informationsdisplayet* Key in vehicle (nøgle i bilen). Ved biler med tyverialarm* lyder der desuden et akustisk signal. Meddelelser på informationsdisplayet* Nogle advarsels- og informationstekster i system KESSY på informationsdisplayet*: No key Meddelelsen No key ( Ingen nøgle ) vises, hvis du vil starte motoren og systemet ikke finder en gyldig nøgle i bilen. Det kan ske, hvis nøglen befinder sig uden for bilen, batteriet i nøglen er tomt, nøglen er defekt eller det elektromagnetiske felt forstyrres for meget.

5 4 Elektrisk bagklap* () Key not found (Nøgle ikke fundet.) Meddelelsen vises, hvis tændingen er slået til eller motoren kører og systemet ikke finder en gyldig nøgle i bilen. Keyless defective (Keyless defekt.) Fejl i systemet KESSY, opsøg værksted. Elektrisk bagklap* () Beskrivelse Renew key battery! (Udskift nøglens batteri!) Lav spænding i nøglens batteri, udskift batteriet. Parkering af bilen Hvis bilen ikke åbnes inden for 60 sekunder, deaktiveres sensorerne A1 og A2 side 3, fig. 4 i passagerdørens greb automatisk. For en genaktivering skal følgende betingelser være opfyldt: Åbning af passagerdøren ved hjælp af sensor A2 side 3, fig. 4, tryk på bagagerumsklappens greb, åbning af bilen med tasten på nøglen, nødåbning af førerdøren (se instruktionsbog). Hvis bilen ikke åbnes inden for 90 sekunder, deaktiveres sensorerne A1 og A2 side 3, fig. 4 i førerdørens greb automatisk. For en genaktivering skal følgende betingelser være opfyldt: Åbning af bilen med tasten på nøglen, Nødåbning af førerdøren (se instruktionsbog). Komfortbetjening af ruder Hvis du holder fingeren på sensoren A1 side 3, fig. 4 i mere end 2 sekunder under låsning af bilen, lukkes de åbne vinduer og panorama-soltaget. Slippes sensor A1, afbrydes lukkeprocessen. Berøres sensor A1 igen, fortsættes lukning af vinduer og panorama-soltaget. Hvis du under lukning af vinduer og panorama-soltaget ved hjælp af sensor A1 berører sensoren A2 umiddelbart eller trækker i grebet, åbnes alle vinduer og panorama-soltaget igen. Fig. 5 Bagklappens betjening Fig. 6 Bagklappens betjening - tast på midterkonsollen Der findes flere muligheder for at betjene den elektriske bagklap: Ved at trykke i ca. 1 sekund på tasten til åbning af bagklappen på nøglen, med grebet A fig. 5 oven over nummerpladen, ved hjælp af tasten AB på bagklappens underkant (kun tilgængelig ved åbnet bagklap), ved hjælp af tasten på midterkonsollen fig. 6. BEMÆRK! Hold altid afstand til bagklappen under åbning og lukning - fare for kvæstelser!

6 Elektrisk bagklap* () 5 Pas på! I en kritisk situation kan bagklappens bevægelse stoppes ved en hurtig bevægelse mod bagklappen. Kontroller inden bagklappen åbnes eller lukkes, om der befinder sig genstande i åbnings- eller lukkeområde, som kunne hindre bevægelsen (f. eks. genstande på tagbagagebæreren eller på traileren etc.). - Fare for beskadigelse af bagklappen! Sørg for mindst 10 cm fri plads rundt om den åbnede bagklap (f. eks. til garageloftet). Ellers kan det ske at den frie plads over den åbnede bagklap ikke er stor nok - fare for beskadigelse af bagklappen! Prøv ikke på at lukke bagklappen manuelt under den elektriske lukkeproces. Der kan opstå skader på den elektriske bagklaps styresystem. Sørg ved manuel lukning for at du ved placering af bagklappen i låsen trykker på midten af kanten, over Škoda-logoet. Anvisning Hvis den elektriske åbning af klappen er blevet udløst med tasten på bilnøglen eller tasten på midterkonsollen, lyder der under åbning af bagklappen et gentaget aktustisk signal. Den elektriske bagklap er udstyret med en kraftbegrænsning. Hvis bagklappen under lukning møder en forhindring, stopper den og udløser en akustisk signal. Den manuelle åbning og lukning af bagklappen er kun undtagelsesvist mulig og skal foregå langsomt, uden pludselige bevægelser- helst i nærheden af bagklappens midte; ved betjening i bagklappens sider kan den elektriske bagklap tage skade. Hvis bagklappen er belastet (f. eks. ved et højt lag sne) kan åbning af bagklappen muligvis stoppe. For at garantere bagklappens korrekte funktion skal bagklappen afrenses. Betjeningens beskrivelse Ved bagklappens betjening skelner systemet mellem 3 områder fig. 7, hvor funktionen af de enkelte betjeningselementer forandres. Der skelnes også mellem bagklappens slutpositioner - helt lukket i aktiveret lås og helt åben. Symbolforklaring Handling, der kan udføres Handling, der ikke kan udføres Bevægelse modsat den forudgående bevægelse Betjening af bagklap med radionøglen og med tasten på midterkonsollen Handling Lukket bagklap Fig. 7 Områdernes betegnelse Område A1 A2 A3 Åbnet bagklap Åbning Stop Lukning

7 6 Elektrisk bagklap* () Når tændingen er tilkoblet, kan bagklappen ikke åbnes med nøglen. Når bilen er låst udefra, kan bagklappen ikke betjenes med tasten i midterkonsollen side 4, fig. 6. Betjening af bagklappen med greb A Handling Lukket bagklap Betjening af bagklappen med greb A side 4, fig. 5 er kun mulig ved åben bil. Betjening af bagklappen med indvendig tast AB Område Åbnet bagklap Åbning Stop Lukning Handling Lukket bagklap A1 A2 A3 Område A1 A2 A3 Åbnet bagklap Åbning Stop Lukning Betjening af bagklappen med indvendig tast AB side 4, fig. 5 er kun mulig ved åben bagklap. Akustiske signaler Under den elektriske betjening af bagklappen lyder der akustiske signaler. Disse har en sikkerhedsfunktion og informerer om at handlingen er i gang. Signaler Status Signaltone Åbning (med tasten på nøglen eller tasten på midterkonsollen side 4, fig. 6 1 konstant signaltone Kraftbegrænsning 3 stigende toner Bekræftelse at bagklappositionen er gemt 3 ens toner Fejl Anvisning Udvidelse af området A3 side 5, fig. 7 ændres proportionelt afhængigt af indstillingen af bagklappens øverste position side 6, Indstilling af øverste bagklapposition. Ved indstilling af bagklappens øverste position i område A2 aktiveres område A3 ikke, område A2 udvides proportionalt til den indstillede øverste bagklapposition. Indstilling af øverste bagklapposition Ved begrænset plads til åbning af bagklappen (f. eks. garagens højde) eller en komfortabel betjening (f. eks. iht. personens højde) kan bagklappens øverste position indstilles. Indstilling af øverste bagklapposition Stands bagklappen i den ønskede position (elektrisk eller manuelt). Tryk den indvendige tast AB side 4, fig. 5 og hold den nede i ca. 3 sekunder. Med et akkustisk signal bekræftes at positonen er gemt i styreenhedens hukommelse. Sletning af indstillet bagklapposition Løft klappen forsigtigt manuelt ind i den maks. åbningsposition. Hold den indvendige tast AB nede i ca. 3 sekunder. Der lyder et akustisk signal, den oprindeligt indstillede højde slettes fra styreenhedens hukommelse og den øverste grundposition for bagklappen indstilles igen.

8 Nødåbning af bagklappen () 7 Anvisning Bagklappen åbnes altid til den højde, der sidst er gemt i styreenhedens hukommelse. Den øverste postion, der nås, når bagklappen åbnes automatisk, er altid mindre end den maks. øverste position, der kan nås, når bagklappen åbnes manuelt. Nødåbning af bagklappen () Driftsforstyrrelser Hvis batteriet klemmes af og på igen ved åbnet bagklap, er det nødvendigt at aktivere systemet for den elektriske bagklap. Under aktivering forstås styreenhedens initialisering ved en manuel lukning af bagklappen. Derved gemmes bagklappens slutposition som fuldstændigt lukket i den sikrede lås. Mulige fejl ved den elektriske bagagerumsklap: Eksempler på driftsforstyrrelser Fejlbeskrivelse Mulige løsninger Bagklappen kan ikke løftes ud af låsen Nødåbning af bagklappen side 7 Bagklappen reagerer ikke på åbningssignal Bagklappen forbliver i øverste position Fjern evt. forhindring (f. eks. sne), åbn bagklappen igen side 5, Betjeningens beskrivelse, tryk på grebet ved bagklappens underkant og træk klappen op. Luk bagklappen manuelt (langsomt og uden pludselige bevægelser) Anvisning Søg hjælp på et værksted ved problemer med den elektriske bagklap. Er der en fejl i centrallåsesystemet kan bagklappen åbnes som beskrevet nedenfor: Vip bagsædets ryglæn frem (se instruktionsbog). Før en skruetrækker til anslag ind i åbningen A1 fig. 8. Ved at bevæge den i pilens retning åbnes bagklappen. Åben bagklappen udefra. Pas på! Bagklappen kan også nødåbnes med bilnøglen, men kun i kritiske situationer - fare for skader på bilnøglen. Panorama-soltag* () Introduktion Fig. 8 Nødåbning af bagklappen Panorama-soltaget med elektrisk solgardin kan kun betjenes med drejeknappen, når tændingen er slået til side 8, fig. 9. Drejekontakten har flere positioner. Når tændingen frakobles, kan panorama-soltaget stadig åbnes, lukkes og vippes op i ca. 10 minutter. Så snart en af de forreste døre åbnes, kan panorama-soltaget og solgardinet ikke længere betjenes.

9 8 Panorama-soltag* () Åbning og opvipning af panorama-soltaget Lukning af panorama-soltag Lukning Drej knappen i position A fig. 9. Fig. 9 Drejeknap til panorama-soltag Kraftbegrænsning Det elektriske panorama-soltag er udstyret med en kraftbegrænsning. Hvis panorama-soltaget ikke kan lukkes pga. en forhindring (f.eks. is), stopper det og kører et par centimeter tilbage. Panorama-soltaget kan lukkes helt uden kraftbegrænsningen, når knappen er i position A fig. 9 trykkes fremad, indtil panorama-soltaget er fuldstændig lukket. Komfortstilling Drej knappen i position AC fig. 9. Delvis åbning Drej knappen i en position i område AD. BEMÆRK! Panorama-soltaget skal lukkes forsigtigt - fare for uheld! Åbning og lukning af solgardin Hel åbning Drej knappen i position AB og hold den i denne position (fjedret stilling). Udvipning og lukning For at vippe ud trykkes kontakten på udsparingen i retning tag. For at lukke trækkes kontakten ned- og fremad ved fordybningen. Når panorama-soltaget befinder sig i komfortposition, mindskes vindstøj-intensiteten. Pas på! Før taget åbnes om vinteren, skal man fjerne eventuelle isdannelser og sne fra panorama-soltaget, for at undgå en beskadigelse af mekanismen. Fig. 10 Taster til solgardin Du kan åbne eller lukke solgardinet separat med knapperne fig. 10. Åbning Tryk kort på tasten AE fig. 10 for at åbne det helt. For at åbne til en ønsket position trykkes tasten AE og den holdes nede. Når knappen slippes, standser solgardinet i den ønskede position.

10 Panorama-soltag* () 9 Lukning Tryk kort på tasten AF side 8, fig. 10 for at lukke gardinet helt. For at lukke til en ønsket position trykkes tasten AF og den holdes nede. Når knappen slippes, standser processen. Nødbetjening Komfortbetjening Du kan også betjene panorama-soltaget og solgardinet udefra med nøglen eller ved system KESSY* med sensoren A1 side 3, fig. 4. Lukning af panorama-soltag Hold låsetasten på nøglen eller ved system KESSY* en finger på sensoren A1 side 3, fig. 4 til panorama-soltaget er lukket. Panorama-soltaget og solgardinet lukkes samtidigt. Når tasten eller sensoren A1 ved system KESSY* slippes, afbrydes lukkeprocesen straks. Vipning af panorama-soltag Hold åbningstasten på nøglen eller ved system KESSY* en finger på sensoren side 3, fig. 4 til panorama-soltaget er vippet. Når panorama-soltaget vippes, åbens solgardinet samtidigt. Anvisning Kraftbegrænsningen arbejder også ved komfortlukning. Panorama-soltaget kan ikke åbens via komfortbetjeningen. A1 Fig. 11 Udsnit i tagstoffet: Punkter til isætning af en skruetrækker (venstre) og nødfunktionen (højre) Ved et defekt anlæg kan panorama-soltaget lukkes eller åbnes manuelt. Sæt en skruetrækker med den flade klinge forsigtigt i ved bagsiden af afdækningen til det elektriske tagdrev A fig. 11. Træk afdækningen ned. Stik en indvendig sekskantnøgle, str. 4, til anslag ind i åbningen og luk eller åbn skyde-/soltaget AB og luk eller åbn panorama-soltaget. Tryk afdækningen på plads igen, hvorved først plasttappene og dernæst afdækningen trykkes opad. Fejlen skal fjernes på et autoriseret værksted Anvisning Efter hver nødbetjening skal taget initialiseres side 9, Initialisering af panoramasoltag. Initialisering af panorama-soltag Hvis batteriet har været frakoblet, skal panorama-soltaget og solgardinet initialiseres. For at initialsiere panorama-soltaget holdes drejeknappen i ca. 10 sekunder i position A side 8, fig. 9. For at initialisere solgardinet trykkes knap AF side 8, fig. 10 i ca. 10 sekunder.

11 10 Dagskørelys* Når panorama-soltaget eller solgardinet ved af- og påmontering af batteriet ikke er lukket helt, skal du først lukke panorama-soltaget eller solgardinet side 8, Lukning af panorama-soltag side 8, Åbning og lukning af solgardin. Først derefter kan taget initialiseres. Dagskørelys* I nogle lande er det lovpligtigt at parkeringslyset lyser samtidigt med nærlyset. Kabinelys foran* I kabinelyset er der indbygget to LED lamper*, som belyser gearstangen og instrumentbordets midterdel. De tændes automatisk, når parkeringslyset tændes. Desuden tændes, efter at tændingen er tilkoblet, dørgrebsbelysningen* når parkeringslyset er tændt. Dørkontaktposition Sæt lampeglasset i midterposition. Døradvarselslampe* Advarselslampen* sidder nederst i dørbeklædningen. Bagagerumsbelysning () Udtagelig lygte Læselamper bag* (combi) Gælder for modeller, der er udstyret med panorama-soltag. Fig. 13 Udtagelig lygte Tænding af kabinelys Tryk på lampeglasset ved symbolet fig. 12 Slukning af kabinelys Tryk på lampeglasset ved symbolet O. Fig. 12 Udsnit i tagstoffet: Læselamper bag På venstre side af bagagerummet sidder en udtagelig lygte. Lygten har to funktioner. Belysning af bagagerummet - del AB fig. 13 lyser (Lygten sidder på krogen), Bærbar lygte - del AC lyser (lygten er taget ud af holderen). Sidder lygten i holderen, tændes den automatisk efter at bagklappen er åbnet. Hvis bagklappen er åben mere end 30 minutter, slukkes lygten automatisk. Lygten forsynes af tre genopladelige batterier af type AAA med en kapacitet på 600 mah. Batterierne genoplades når motoren kører. Batterierne er helt genopladet efter ca. 3 timer. Lygten er udstyret med en magnet. Efter den er taget ud, er det derfor muligt at fastgøre den f. eks. på bilens karrosseri.

12 Bagagerumsbelysning () 11 Udtagning af lygten Udtagning af lygten Tag fat i lygten på punkterne markeret med pil AD side 10, fig. 13 og drej den ud i pilens retning AE. Sæt lygten igen ind i holderen Sæt den slukkede lygte først ind i holderen på den side, der vender mod bagklappen og tryk derefter lygten ned på den anden side, til den går hørbart i indgreb. Lygtens betjening Tryk tast A en gang, lygten lyser med 100% lysintensitet. Tryk tast A igen, lygten lyser med 50% lysintensitet. Tryk tast A igen, lygten slukker. Pas på! Den udtagelige lygte er ikke vandtæt, beskyt den derfor mod fugt. Anvisning Hvis lygten ikke sættes korrekt ind i holderen, lyser den ikke, når bagklappen åbnes og batterierne oplades ikke. Hvis lygten ikke slukkes og sættes korrekt ind i holderen, slukkes lamperne i den forreste del AC side 10, fig. 13 af lygten automatisk. Den udtagne lygte kan lyse maks. 24 timer med 100% lysintensitet og maks. 48 timer med 50% lysintensitet. Tag det dårlige batteri ud af lygten. Isæt nye batterier. Sæt batterilåget på igen. BEMÆRK! Vær forsigtigt når du håndterer med smalle, spidse genstande under udskiftning af batteriet - fare for kvæstelser. Pas på! Vi anbefaler at få udskiftet dårlige batterier på et værksted. Når lygten ikke åbnes korrekt, kan den tage skade. Miljøanvisning Dårlige batterier skal bortskaffes miljøvenligt. Anvisning Ved udskiftning af batteriet vær venligst opmærksom på den korrekte pol. Det nye batteri skal svare til originalbatteriets specifikationer. Når der anvendes andre batterietyper, kan dette medføre en reduceret effekt eller fejlfunktion af lygten. Udskiftning af lygtens batterier Hvis du selv vil udskifte batterier med fejl, gør følgende: Tag lygten ud. Løft afdækningen med en smal, spids genstand af, begyndende ved låseklips AF side 10, fig. 13.

13 12 Rudevisker Rudevisker Bagrudevisker () Deaktivering Tilkobl tændingen. Tryk i løbet af 5 sekunder fem gange efter hinanden betjeningsarmen i position A6 fig. 14 Slå tændingen fra. Efter at tændingen er slået til deaktiveres barudeviskerarmens position. Aktivering af bagrudeviskerarmens position sker på samme måde som deaktiveringen. Bagrudevisker* Tryk armen væk fra rattet i stillingen A6 fig. 14, viskeren aktiveres hvert 6. sekund. Visker-/vaskerautomatik til bagrude* Fig. 14 Rudeviskerhåndtag Tryk håndtaget fra rattet i den fjedrede position A7, sprinkleranlægget sprøjter straks, rudeviskeren visker lidt senere. Sålænge håndtag holdes i denne position, arbejder både rudevisker og sprinkleranlæg. Efter håndtaget slippes stopper sprinkleranlægget og rudeviskeren fortsætter endnu 2 til 3 bevægelser (afhængig af hvor længe armen blev aktiveret). Efter armen slippes bliver den i position A6. Efter bilen sættes i bakgear aktiveres bagrudeviskeren én gang, hvis forrudeviskerne er tændt. Automatisk bagrudevisker* () Hvis bagrudeviskeren er i position A2 eller A3, visker bagrudeviskeren med en hastighed på over 5 km/t hver 30 eller 10 sekunder Ved aktiv regnsensor* (armen i position A1 ) er funktionen kun aktiv, når forrudeviseren arbejder konstant (ingen intervalfunktion). Aktivering/deaktivering Den automatiske bagrudeviskers funktion aktiveres/deaktivers på informationsdisplayet* i menuen: Setup (indstillinger) Lights & Vision (Lys & udsyn) Rear wiper (bagrudevisker) Anvisning Funktionen automatisk bagrudevisker gælder kun for -modeller, der er udstyret med informationsdisplay*. Funktionen er aktiveret på fabrikken. Bagrudeviskerens position Hver anden gang tændingen kobles fra, sættes viskerbladene i en ny position. Dette øger viskerbladets levetid. Denne funktion er aktiveret som standard og du kan deaktivere den på følgende måde:

14 Sidespejle 13 Udskiftning af viskerblad til bagrude () Elektrisk indstilling af forsæderne* Programmering af nøglen til memoryknapper Aftagning af viskerblad Fig. 15 Viskerblad til bagrude Viskerarmen vippes væk fra ruden, og viskerbladet stilles retvinklet på viskerarmen fig. 15. Hold fat i viskerarmens øverste del med den ene hånd. Med den anden hånd låses sikringen A1 op i pileretningen og viskerbladet tages ud i pilens retning A2. På modeller med system KESSY* er processen til programmering af nøglen til memory-knapperne ved elektrisk indstillelige forsæder og spejle* følgende: Slå tændingen fra inden for 10 sekunder efter at indstillingen er gemt. Åben førerdøren. Tryk inden for 10 sekunder åbningstasten på nøglen. Efter at programmeringen er gemt, blinker blinklysene og der lyder en akustisk bekræftelse. Indstillingen er nu gemt under den valgte memoryknap og i den specifikke nøgle. Bagsæder Sådan vippes bagsædet frem () Fastgøring af viskerblad Sæt viskerbladet på viskerarmen og lås sikringen A1. Man skal sikre sig, at viskerbladet er korrekt fastgjort. Sidespejle Indklapning af begge sidespejle kan kun ske med tilkoblet tænding og ved en hastighed på op til 15 km/t. Fig. 16 Nedfældning af siddefladen For at gøre bagagerummet større kan bagsæderne klappes sammen, eller evt. kan siddefladen vippes frem. Nedfældning af siddefladen Skub sædet i pileretningen A1 fig. 16 og klap det sammen i pileretningen A2.

15 14 Bagagerum Anvisning For at få en så vandret bund som mulig, kan du tage de bageste nakkestøtter ud, inden du vipper ryglænene frem. De bageste nakkestøtter opbevares sådan, at de ikke beskadiges og tilsmudses. Sammenklappelige kroge () Bagagerum Fastgørelsesnet - Netprogram* () Fig. 18 Bagagerum: Vippekrog I begge sider af bagagerummet findes der sammenklappelige kroge til fastspænding af mindre stykker bagage, f.eks. tasker og lignende fig. 18. Anvisning På krogen kan der hænges bagage med en vægt på op til 7,5 kg. Fig. 17 Fastgørelsesnet Fastgørelse af gulvbelægning i bagagerummet () Eksempel på fastgørelse af fastgørelsesnettet som langslomme fig. 17 til venstre og tværlomme til højre. Anvisning Krogene A på begge sider af bagagerummet er beregnet til fastgørelse af fastgørelsesnettet. Fig. 19 Bagagerum: Fastspænding af gulvbelægningen Der sidder en krog på gulvbelægningens underside. Ved håndtering af reservehjulet* kan den løftede belægning for bagagerummet fastgøres på krogen på bagagerummets ramme.

16 Dobbeltbund med udtrækning* () 15 Sammenrulleligt bagagerumsgardin () Ved at trykke på gardinets håndtag i pilens retning A3 ruller gardinet sig helt op. Den automatiske oprulning af det oprullelige bagagerumsgardin blokeres ved hurtig åbning af bagklappen i to sekunder ved hjælp af en tidssikring. Den automatiske oprulningsfunktion aktiveres/deaktiveres i informationsdisplayet* i menuen: SETUP (indstillinger) Autom. blind (autom. rullegardin) Fig. 20 Bagagerum: oprulleligt bagagerumsgardin Udtrækning Træk bagagerumsgardinet til positionen i den sikrede stilling A2 fig. 20. Rul sammen Tryk gardinet i grebets område i pilens retning A3 fig. 20, gardinet ruller sig automatisk sammen i position A1. Når der trykkes igen, rulles gardinet helt op. Afmontering For at transportere store genstande kan det helt oprullede bagagerumsgardin afmonteres ved at trykke på tværstangens side i pilens retning A4 fig. 20 og at tage den ud med en bevægelse i pilens retning A5. Dobbeltbund med udtrækning* () Introduktion Bagagerumsbund med udtrækning håndtering af stor bagage. Anvisning Bundens maks. belastning er 75 kg. Opbevaringsrummet under bunden kan bruges til at opbevare genstande, f. eks. fikseringssættet, det afmonterede oprullelige bagagerumsgardin, cykelholderen el. lign. Delvis udtrækning af dobbeltbunden* BEMÆRK! Der må ikke lægges genstande ovenpå bagagerumsgardinet. Automatisk oprulleligt bagagerumsgardin* () Den automatiske oprulning af det oprullelige bagagerumsgardin letter adgangen til bagagerummet. Åbn bagklappen. Det automatisk oprullelige bagagerumsgardin ruller sig automatisk til position A1 fig. 20. Fig. 21 Bagagerum: delvis udtrækning af dobbeltbunden

17 16 Dobbeltbund med udtrækning* () Dobbeltbunden kan delvist trækkes ud over den bageste kofanger. Dobbeltbunden, der er trukket ud over den bageste kofanger, tjener kun som sæde, f. eks. ved skift af sko. Når dobbeltbunden trækkes ud, løftes samtidigt forkanten (nær bagsædet). Dermed forhindres at små genstande kan falde ind i rummmet mellem bagagerummets bund og dobbeltbunden. Tag fat i bundens greb, løft den lidt i pilens retning A1 side 15, fig. 21 og træk den ud over kofangeren i pilens retning A2, til den går i hak i åbningen AC side 15, fig. 21., For at skyde dobbeltbunden ind, tag fat i bundens greb, løft den lidt i pilens retning A1 og skub den fremad til den går på plads. Pas på! Pas på at bunden ikke beskadiges. Afmontering og montering af dobbeltbund* () Pas på! Pas på at bunden ikke beskadiges. Opdeling af bagagerum med dobbeltbund* Fig. 23 Bagagerum: Klap dobbeltbunden sammen Fig. 22 Opdeling af bagagerum Bagagerummet kan opdeles ved hjælp af dobbeltbunden. Tag fat i bundens greb, løft den i pilens retning A1 side 15, fig. 21 og sæt bagkanten ind i en af åbningerne A fig. 22. I åbningerne A er dobbeltbunden sikret med en bevægelse. Inden du kan opdele bagagerummet med dobbeltbunden, skal du trække den lidt ud side 15. Derved forstørres rummet mellem bagsæderne og inddelingen. Fig. 24 Bagagerum: Afmontering af dobbeltbunden Du kan afmontere og montere dobbeltbunden efter behov. Afmontering af dobbeltbunden Tag fat i bundens greb, løft den lidt i pilens retning A1 fig. 23 og træk den ud over kofangeren i pilens retning A2, til den går i hak i åbningen AC fig. 24. Dobbeltbunden klappes sammen ved at bevæge den i pilens retning A3 fig. 23. Tryk på låsetasterne A fig. 24 og tag bunden ud.

18 Dobbeltbund med udtrækning* () 17 Montering af dobbeltbundne Klap bunden sammen og læg den på bæreskinnerne. Skub bunden fremad til den går i hak i åbningerne AB side 16, fig. 24 i bæreskinnerne. Tryk forsigtigt på bunden ved åbningerne AC, til den går hørbart i hak, tryk evt. på låsetasten A. BEMÆRK! Ved montering af dobbeltbunden sørg altid for at denne er korrekt placeret. Sker dette ikke, er der fare for at passagererne bliver kvæstet. Bagagerumsopdeling* () Bagagestrop Sæt stroppen holder ind i åbningen på venstre eller højre bæreskinne. Tryk holderen i pilens retning A3 fig. 25 og skub den samtidigt i den ønskede position, pil A4. Kontroller at holderen er gået korrekt i hak. Læg den genstand, der skal fastgøres, bag stroppen. Tryk tast A5 på holderens øverste side og spænd stroppen. BEMÆRK! Genstandene i bagagerummet skal være fastspændt, så de ikke ukontrolleret genstande flyver rundt. Anvisning Du kan oprulle stroppen helt ved at trykke på tast A5 fig. 25. Forskydelige fastgørelsesbeslag* () Fig. 25 Bagagerumsholdere Systemet kan anvendes til at opdele bagagerummet eller til at sikre transporterede genstande. Teleskopstang Sæt teleskopstangens holder til venstre og højre ind i bæreskinnernes åbninger. Tryk holderens øverste del i pilens retning A1 fig. 25 og skub den samtidigt i den ønskede position, pil A2. Kontroller at holderen er gået korrekt i hak. Fig. 26 Forskydelige fastgørelsesbeslag I bagagerummet findes fire forskydelige beslag, som du f. eks. kan anvende til at fastgøre bagagenet. Tryk tast A1 fig. 26 og skub samtidigt beslaget til i den ønskede position, pil A2. Klap bøjlen A3 fig. 26 op og monter f. eks. bagagenettet.

19 18 Netskillevæg* () Netskillevæg* () Anvendelse af netskillevæg bag forsæderne Anvendelse af netskillevæg bag bagsæderne Fig. 28 Udtrækning af netskillevæg Udtrækning Træk netskillevæggen ud af huset AB ved hjælp af stroppen A fig. 27 i holdernes retning AC. Sæt tværstangen ind i én af holderne AC og tryk stangen fremad. På samme måde fastspændes tværstangen i den anden side af bilen, holder AC. Rul sammen Fig. 27 Udtrækning af netskillevæg Træk tværstangen en smule bagud først i den ene side dernæst i den anden og tag den af holderne AC fig. 27. Hold tværstangen således at netskillevæggen kan rulles ind i huset AB langsomt og uden at blive beskadiget. Hvis hele bagagerummet ønskes benyttet, kan den oprullelige bagagerumsafdækning afmonteres side 15. BEMÆRK! Vær sikker på at tværstangen er stukket ind i holderen AC i den forreste position! Udtrækning Vip bagsæderne frem (se vejledningen). Træk netskillevæggen ud af huset AB ved hjælp af lasken A fig. 28. Sæt tværstangen ind i én af holderne AC først i den ene side og tryk stangen fremad. På samme måde fastspændes tværstangen i den anden side af bilen, holder AC. Rul sammen Træk tværstangen en smule bagud først i den ene side dernæst i den anden og tag den af holderne AC fig. 28. Hold tværstangen således at netskillevæggen kan rulles ind i huset AB langsomt og uden at blive beskadiget. Bagsædet bringes tilbage i udgangsposition. BEMÆRK! Når siddefladen og ryglænet er vippet på plads, skal selelåsene og seler placeres i deres oprindelige positioner - de skal være klar til brug. Bagsæderyglænet skal altid være fastlåst, så genstande ikke kan rutche frem fra bagagerummet ved pludselige opbremsninger - fare for kvæstelser! Vær sikker på at tværstangen er stukket ind i holderen AC i den forreste position!

20 12V stik i bagagerummet () 19 BEMÆRK! (fortsættelse) 12V stik i bagagerummet () Vær opmærksom på at ryglænet er korrekt i indgreb. Kun således kan trepunktssikkerhedsselen til det midterste sæde opfylde sin funktion korrekt. Montering og afmontering af netskillevæggens hus () Fig. 30 Bagagerum: 12V stik Åbn 12V afdækningen fig. 30. Stik stikket på det elektriske tilbehør ind i 12V stikket. Afmontering Fig. 29 Bagsæde: Netskillevæggens hus Vip bagsæderne frem (se vejledningen). Åben højre bagdør. Skyd netskillevæggens hus A fig. 29 i pileretningen A1 og tag det ud af bagsæderyglænets holder i pileretningen A2. Montering Sæt netskillevæghusets udskæring i ophængene på bagsædernes ryglæn. Skyd netskillevæggens hus modsat pileretningen A1 til anslag. Bagsædet bringes tilbage i udgangsposition. BEMÆRK! Vær opmærksom på at ryglænet er korrekt i indgreb. Kun således kan trepunktssikkerhedsselen til det midterste sæde opfylde sin funktion korrekt. 12V stikket kan kun anvendes til tilslutning af tilladt elektrisk tilbehør med en effekt på op til 120 Watt. Dog bliver bilens batteri afladet ved standset motor. Udtagelig skipose* Den udtagelige skipose er kun egnet til transport af ski. Fig. 31 Skiposens sikring Den udtagelige skipose er beregnet til to par ski. Skienes samlede vægt må under transporten ikke overskride 17 kg.

21 20 Siderum, lukbart* () Sikring Stram trækbåndet A side 19, fig. 31 i den frie ende rundt om skiene lige foran bindingerne. Vip sædets ryglæn lidt frem. Før sikringsbåndet AB gennem ryglænets åbning omkring ryglænets øverste del. Derefter klappes ryglænet tilbage, indtil låseknappen går i indgreb - kontrolleres ved at trække i ryglænet. Sæt sikringsbåndet AB ind i låsen AC, til det går hørbart i indgreb. I dette opbevaringsrum sidder CD-skifteren*, tv-tuneren*. Du kan også opbevare førstehjælpskassen* og advarselstrekanten* i dette rum. Siderum, ikke lukbart () På modeller, der er udstyret med netskillevæg, føres sikringsbåndet AB ved oprullet netskillevæg rundt om netskillevæggens hus. Efter at netskillevæggen er fikseret, er det ikke længere muligt at rulle netskillevæggen ud. BEMÆRK! Efter skiene er kommet ned i sækken, skal denne sikres med sikkerhedsselen AB. Trækbåndet A skal føres fast rundt om skiene. Sørg for at trækbåndet A holder fast i skiene foran bindingen (se også mærkat på den udtagelige skipose. Siderum, lukbart* () Fig. 33 Siderum, ikke lukbart Du kan tage siderummets afdækning ud og dermed gøre bagagerummet større. Tag fat i afdækningens øverste del og tag den forsigtigt af i pilens retning fig. 33. Pas på! Sørg for at siderummets afdækning ikke tager skader under ind- og udstigning. Lastning af bagagerum Pas på! Pas på at transporterede genstande med skarpe kanter ikke beskadiger følgende: varmetråde i bagruden, tråde i bagrudeantennen (), tråde i den i de bageste sideruder integrerede antenne (). Fig. 32 Bagagerum: Lukbart siderum Åbn rummet ved at trække håndtaget i pilens retning fig. 32.

22 Start og kørsel - system KESSY* 21 Start og kørsel - system KESSY* Introduktion Systemet KESSY tillader at til- og frakoble tændingen og motoren uden aktiv brug af nøglen. Frigivelse og spærring af styringen Hvis ratlåsen heller ikke nu kan frigives, opfordrer systemet dig med en meddelelse på informationsdisplayet* Move steering wheel! (Bevæg rattet!) til at udføre styrebevægelser, og efter 2 sekunder udføres 3 frigivelsesforsøg. Kan rattet heller ikke nu frigives, vises på informationsdisplayet* meddelelsen Steering wheel still locked. (rattet ikke frigivet.) i 10 sekunder. Det er nødvendig at fjerne årsagen for at frigivelsen forhindres og derefter igen at forsøge at frigive rattet. Motorværn i elektrisk ratspærre Den elektriske ratlås har et motorværn, der forsinker låsning og frigivelse af rattet når startknappen trykkes gentagne gange i for kort tidsafstand. For at frigive rattet er det nødvendigt at der sidder en gyldig nøgle i bilen. Ratlås ophæves/frigøres Åbn førerdøren og stig ind i bilen. Luk førerdøren, ratlås frigøres. Fig. 34 Startknap Ratlås aktiveres Stands bilen. Sluk motoren, frakobl tændingen ved at trykke på stopknappen fig. 34. Luk førerdøren, ratlåsen aktiveres. Rattet spærres ligeledes efter at bilen låses. Hvis ratlåsen er låst og det ikke lykkes for systemet KESSY at frigive ratlåsen (f.eks, hvis hjulene er for tæt på fortovskanten) gentager systemet dette forsøg. Anvisning Når rattet er spærret, frigives rattet efter startknappen trykkes, de elektriske enheder aktiveres (f.eks. radio, navigationssystem etc) og tændingen tilkobles. Tryk på startknappen, hvis du efter at rattet er spærret ikke stiger ind og ud med en gyldig nøgle, men alligevel vil frigive rattet. Samtidigt aktiveres de elektriske enheder (f. eks. radio, navigationssystem etc.) og tændingen tilkobles. Hvis du frakobler tænding eller motor ved at trykke på startknappen og førerdøren allerede er åben, spærres rattet ikke. For at spærre skal førerdøren åbnes og lukkes igen. Tilkobling af tændingen For at tilkoble tændingen er det nødvendigt, at der er en gyldig nøgle i bilen og at rattet er frigivet. Tryk kort på startknappen og tændingen tilkobles fig. 34. Frakobling af tænding Tryk kort på startknappen fig. 34 og tændingen tilkobles. Tændingen kan frakobles op til en hastighed på 2 km/t. På modeller med manuel gearkasse skal koblingen ikke trædes når tændingen skal frakobles, ellers ville systemet prøve på at starte.

23 22 Start og kørsel - system KESSY* På modeller med automatisk gearkasse skal gearvælgeren befinde sig i position P eller N og bremsepedalen må ikke være trådt. Nødfrakobling af tændingen I nødstilfælde er det muligt at frakoble tændingen også ved hastigheder over 2 km/t, en såkaldt nødfrakobling af tændingen. Tryk på startknappen side 21, fig. 34 i mere end 1 sekund eller tryk to gange i løbet af 1 sekund. BEMÆRK! Tændingen må aldrig frakobles under kørslen, ellers virker styre- og bremseassistenten ikke længere - fare ulykker! BEMÆRK! Opbevar aldrig nøglen i bilen inden for børns rækkevide, de kan nemt starte bilen - fare for ulykker! Anvisning Hvis rattet er spærret, når motoren startes, frigives det, når der trykkes på startknappen, de elektriske enheder (f eks. radio, navigationssystemet etc.) aktiveres, tændingen tilkobles og motoren startes. Motornødstart Start af motor For at starte bilen er det nødvendigt at der er en gyldig nøgle i bilen, at rattet er frigivet og at tændingen er tilkoblet. Ved start hold koblingspedalen nede (manuelt gear) og tryk på bremsepedalen i biler med automatgear. Benzinmotorer Tryk på starterknappen side 21, fig. 34 til motoren er startet. Dieselmotorer Tryk på startknappen under hele forglødetiden, motoren starter efter kontrollampen slukker. Du kan også starte dieselmotoren med startknappen, tændingen tilkobles og forglødekontrollampen lyser. Vent til forglødekontrollampen slukker, tryk derefter på startknappen igen til motoren starter. I nødstilfælde, hvis du skal starte hurtigere (f. eks. i en kritisk situation) kan du ved at trykke på startknappen igen, starte motoren allerede inden forglødekontrollampen slukker. Hvis kontrollen af den autoriserede nøgle er fejlslået vises i informationsdisplayet* meddelelsen No key ( Ingen nøgle ) og der skal udføres en motornødstart. Tryk startknappen fig. 35 og hold derefter nølgen tæt hen mod startknappen eller tryk startknappen direkte med nøglen. Anvisning Ved motornødstart skal den rigtige retning af nøglen overholdes fig. 35. Standsning af motor Stands bilen. Fig. 35 Nødstart

24 Økonomisk og miljøbevidst kørsel 23 Ved at trykke på startknappen side 21, fig. 34 frakobles motoren og tændingen samtidigt. Økonomisk og miljøbevidst kørsel Anvisning Systemet KESSY er udstyret med en sikring mod utilsigtet frakobling af motoren under kørslen, dv.s. at motoren kun kan frakobles i nødstilfælde side 22. Meddelelser i informationsdisplayet* Hvis den elektriske lås i systemet KESSY er defekt, fremkommer der en fejlmelding i informationsdisplayet. Steering column lock: Workshop! (ratstammelås: værksted!) Hvis der i informationsdsplayet ud over denne meddelelse også fremkommer symbolet, kan du fortsætte kørslen med stor forsigtighed. Bilen skal omgående køres på værksted. Steering column lock defective. (Ratstammelås defekt.) Hvis der på informationsdisplayet fremkommer denne meddelelse og desuden symbolet, skal bilen parkeres og transporteres til et værksted. Efter at tændingen er frakoblet er det så ikke længere muligt at låse rattet, aktivere de elektriske enheder (f eks. radio, navigationssystemer) tilkoble tændingen igen og starte motoren. Fig. 36 Anbefaling til gearskift Anbefaling vedrørende gearskift* I displayet vises en information til det aktive gear A fig. 36 For at opnå et så lavt brændstofforbrug som muligt, vises der en anbefaling om at skifte til et højere/lavere gear. Hvis styreenheden opfatter at det er bedst at skifte gear, fremkommer der en pil AB på displayet. Pilen peger op eller ned, alt efter om det anbefales til at skifte til et højere eller lavere gear. Samtidigt vises det anbefalede gear A i stedet for det aktuelt brugte gear. Move selector lever to position P/N! (Bring gearvælgeren i position P/N!) 1) Denne meddelelse fremkommer i informationsdisplayet hvis gearvælgeren ved spærring af rattet, til-/frakobling af tænding eller start af motoren ikke befinder sig i position P eller N. Move selector lever to position P! (Bring gearvælgeren i position P!) 1) Denne meddelelse fremkommer, når gearvælgeren ved åbning af førerdøren og med frakoblet tænding ikke befinder sig i position P eller, når tændingen frakobles mens førerdøren er åben. Denne meddelelse slukker efter nogle sekunder, ved at tilkoble tændingen eller ved at flytte gearvælgeren i position P. 1) Gælder for modeller med automatgear.

25 24 Parkering ved hjælp af parkeringsassistenten og afslutning af parkering Parkering ved hjælp af parkeringsassistenten og afslutning af parkering Fig. 37 Informationsdisplay: Find en parkeringsbås Fig. 38 Informationsdisplay: Afslut parkering Tidsgrænsen for parkering ved hjælp af parkeringassistenten er 180 sekunder. Når parkeringssassistenten har fundet en egnet parkeringsbås, vises parkeringsbåsen i informationsdisplayet* A fig. 37. Kør længere frem, til der vises AB fig. 37 hvor du skal skfte til bakgear. Stands bilen i mindst 1 sekund. Skift i bakgear eller sæt gearvælgeren* i position R. Så snart der i informationsdisplayet* fremkommer følgende meddelelse: Steering interv. active. Monitor area around veh.! (styreindgreb aktivt! Iagttag omgivelsen!), slippes rattet og systemet overtager styringen. Iagttag bilens nære omgivelser og kør baglæns med en hastighed på maks. 7 km/t,og betjen selv pedalerne. Når der ikke kan parkeres i en omgang, fortsæt parkeringen med næste trin. Hvis der i informationsdisplay* blinker pilen frem AC fig. 38, sæt bilen i 1. gear eller sæt gearvælgeren * i position D. Vent til rattet automatisk skifter til den nødvendige position og kør derefter med en hastighed på maks. 7 km/t forsigtigt frem, træd samtidigt på de øvrige pedaler. Hvis der i informationsdisplay* blinker pilen bagud AD fig. 38, sæt bilen i bakgear eller sæt gearvælgeren * i position R. Vent til rattet automatisk indtager den nødvendige postion og kør forsigtigt baglæns. Disse trin kan gentages flere gange. Afslut parkeringen efter systemets information om afstanden. Så snart parkeringen er afsluttet, lyder et akustisk signal og på informationsdisplayet* vises følgende meddelelse: Steering interv. finished. Please take over steering! (styreindgreb afsluttet. Overtag styringen!). Deaktivering af parkeringsstyreassistenten Parkeringsstyreassistenten deaktiveres automatisk i følgende tilfælde: hastigheden på 30 km/t overskredet, hastigheden på 7 km/t under parkeringen overskredet, tidsgrænse på 180 sekunder for parkeringen overskredet, knap for parkeringsassistenten er afbrudt, parkeringshjælp aktiveret, førerens indgreb i det automatiske styreproces (hold rattet), frakobling af ASR, skift bakgear eller gearvælger* fra position R under baglænskørsel i parkeringsbåsen.

26 Yderligere advarsels- og informationstekster i parkeringsassistenten i informationsdisplayet*: 25 Yderligere advarsels- og informationstekster i parkeringsassistenten i informationsdisplayet*: Park Assist finished. ASR switched off (Park Assist afsluttet! ASR fra) Parkeringsprocessen kan ikke udføres, fordi ASR-systemet er frakoblet. ASR switched off. Please take over steering! (ASR fra. Overtag styringen!) Parkeringsprocessen er afsluttet, fordi ASR-systemet er frakoblet under parkeringen. Park Assist finished. Trailer (Park Assist afsluttet! Anhænger) Parkeringsprocessen kan ikke gennemføres, fordi der er tilkoblet en anhænger og der sidder et stik i anhængerkoblingens stikdåse. System fault: Park Assist finished. (Park Assist afsluttet. Systemfejl.) Parkeringen er ikke mulig, da der foreligger en fejl ved bilen. Fejlen skal fjernes på et værksted. Automatisk DSG-gearkasse* Pas på! Dobbeltkoblingen på den automatiske DSG-gearkasse er udstyret med en overbelastningsbeskyttelse. Hvis du kører langsomt op af bakke, øges koblingernes varmebelastning. Hvis der sker en overophedning, vises symbol og en advarselstekst side 1 i informationsdisplayet*. Stands i så fald bilen, sluk for motoren og vent, til kontrollampen og advarselsteksten slukker - fare for skade på gearkassen! Efter at kontrollampen og advarselsteksten er slukket, kan du fortsætte kørslen. Gearvælger-nødåbning Park Assist defective. Workshop! (Park Assist defekt. Værksted!) Parkeringen er ikke mulig, da der foreligger en fejl ved parkeringsstyreassistenten. Fejlen skal fjernes på et værksted. Steering interv. active. Monitor area around veh.! (styreindgreb aktivt. Lagttag omgivelserne!) Parkeringsassistenten er aktiv og overtager styrebevægelserne. Iagttag omgivelserne og kør forsigtigt baglæns. Please take over steering! Finish parking proc. manually (Overtag styringen! Afslut parkeringen manuelt!) Overtag styringen. Afslut parkeringsprocessen uden at benytte parkeringsassistenten. Park Assist: Stationary time not sufficient. (Park Assist: stilstandstid ikke tilstrækkelig.) Bilen holdt stille i mindre end 1 sekund. Park Assist: Speed too low! (Park Assist: hastighed for lav.) Bilen skal efter at tændingen er slået til mindst en gang have overskredet hastigheden på 10 km/t. Fig. 39 Gearvælger-nødåbning Træk håndbremsen. Tag fat i gearvælgermancheten på pilenes position A fig. 39 og træk dem forsigtigt op. Åbn mancheten også på en anden side. Tryk med en finger den gule plastdel i pilens retning AB. Tryk samtidigt spærretasten i gearvælgerens greb og sæt armen i position N (indstilles gearvælgeren igen il pos. P, spærres den igen).

27 26 Kørsel gennem vand på vejene Kørsel gennem vand på vejene Fig. 40 Mellemstykke på bilens undervange For at undgå skader på bilen ved kørsel gennem vand (f. eks. ved oversvømmede veje) vær opmærksom på følgende: Undersøg vandets dybde, inden du kører igennem. Vandet må maks. nå op til undervangens mellemstykke fig. 40. Kør med maks. skridthastighed. Ved højere hastighed kan der dannes en bølge foran bilen, der kan medføre at der trænger vand ind i motorens luftindsugningssystem eller i andre dele af bilen. Stands aldrig i vandet, kør aldrig baglæns og stands aldrig motoren. BEMÆRK! Kørsel gennem vand, slam, sjap etc. kan nedsætte bremsernes virkning og forlænge bremseafstanden - fare for kollisioner! Undgå pludselige og stærke bremsemanøvrer umiddlbart efter kørsel gennem vand. Efter kørsel gennem vand skal bremserne rengøres og tørres snarest muligt ved interval-bremsning. Foretag kun opbremsninger med det formål at tørre og rengøre bremseskiverne, hvis trafikforholdene tillader det. Andre bilister må ikke udsættes for fare. Modkørende biler danner bølger, der kan overskride bilens maks. tilladte vandhøjde. Under vand kan der være skjulte huller, slam eller sten, der vanskeliggør eller forhindrer passagen. Kør ikke gennem saltvand. Saltet kan forårsage korrosion. Skyl straks alle bilens dele med ferskvand, der er kommet i berøring med saltvand. Anvisning Vi anbefaler at få bilen efterset på et værksted, efter at den er kørt gennem vand. Miljøvenlighed Tilbagelevering og genbrug af gamle biler Škoda Auto overholder kravene til mærket og dets produkter med henblik på beskyttelse af miljø og ressourcer. Alle nye Škoda-biler kan genbruges 95% og kan principielt gives tilbage 2). I mange lande opbygges der landsdækkende genbrugssystemer, der tager din bil tilbage. Efter tilbagelevering af bilen skulle du modtage et bevis på miljørigtig forarbejdning. Anvisning Nærmere informationer vedrørende tilbagetagelse og bortskaffelse af gamle biler fås hos en autoriseret Škoda forhandler. Pas på! Ved kørsel gennem vand kan dele af bilen, som f. eks. motor, gearkasse, katalysator, undervogn eller det elektriske system tage alvorligt skade. 2) Forbeholdt overholdelse af de nationale lovregler.

28 Arbejde på batteriet 27 Arbejde på batteriet Fig. 41 Motorrum: Batteriets polyesterafdækning Batteriet sidder normalt i motorrummet under en polyesterafdækning. Tryk afdækningen op i pileretningen fig. 41. Batteriet sættes ind i omvendt rækkefølge. Batteriafdækningen kan sættes ved arbejdet på batteriet mellem batteriet og batteriafdækningens sidevæg. Advarselstrekant* Advarselstrekanten kan fastspændes til bagvæggen ved hjælp af elastikker. Værktøjssæt Værktøjssættet og donkraften* er anbragt i en boks under reservehjulet* eller i rummet for reservehjulet. Dækskifte Efterfølgende arbejde Udskift det beskadigede dæk eller spørg på et værksted efter reparationsmulighederne.

Din brugermanual SKODA SUPERB http://da.yourpdfguides.com/dref/3579817

Din brugermanual SKODA SUPERB http://da.yourpdfguides.com/dref/3579817 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

ŠkodaOctavia TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING

ŠkodaOctavia TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING Tekniske ændringer 11/2009 Introduktion 1 Introduktion Elektronisk stabilisieringsprogram (ESP)* Dette tillæg supplerer instruktionsbogen, udgave

Læs mere

Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131.

Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131. XF TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131. Publikation del nr. JSE 32 02 40 131 Adgang til

Læs mere

VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO S80 QUICK GUIDE

VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO S80 QUICK GUIDE VOLVO S80 QUICK GUIDE VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! Det er spændende at lære sin nye bil at kende. Hvis du gennemser denne Quick Guide, vil du synes endnu bedre om din nye Volvo. Instruktionsbogen indeholder

Læs mere

VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO S80 QUICK GUIDE. Det er spændende at lære din nye bil at kende.

VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO S80 QUICK GUIDE. Det er spændende at lære din nye bil at kende. VOLVO S80 QUICK GUIDE VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! Det er spændende at lære din nye bil at kende. For at få endnu mere ud af din nye Volvo bedes du gennemlæse denne Quick Guide. Nærmere detaljer fremgår

Læs mere

GS7000 2 vejs autoalarm med fjernstart

GS7000 2 vejs autoalarm med fjernstart GS7000 2 vejs autoalarm med fjernstart Egenskaber: 1. Automatisk kodning af fjernbetjening. 2. 2 fjernbetjeninger hvoraf den ene er med lcd display pager funktion og 4 knapper. 3. Fjernbetjent start. 4.

Læs mere

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG BRUGERMANUAL CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG ART NR 17500955 EAN NR 5709133170271 LÆS VENLIGST DENNE MANUAL FØR BRUG! 1 INDHOLD 1. Sikkerhed 2. Godkendelse 3. Værktøj til samling 4. Leveringsomfang

Læs mere

PD 6A Hjælpemotor Spar hjælperens kræfter, og lad PD 6A skubbe kørestolen.

PD 6A Hjælpemotor Spar hjælperens kræfter, og lad PD 6A skubbe kørestolen. PD 6A Hjælpemotor Spar hjælperens kræfter, og lad PD 6A skubbe kørestolen. Der monteres beslag på den manuelle kørestol, således PD 6A nemt kan af- og påmonteres efter behov. Enkel betjening Kan monteres

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret)

Beskyttelse Døre, fronthjelm, bagagerum og kabine, samt startblokering (hvis monteret) Kære Kunde Vi takker for valget af vores system, og vi kan oplyse, at dette produkt er et teknisk avanceret alarmsystem, der lever op til de ydelsesmæssige standarder, som er fastsat af bilproducenterne,

Læs mere

Manøvrebane. Øvelseshæfte

Manøvrebane. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Manøvrebane Øvelseshæfte Mål med øvelserne på manøvrebane Du skal lære at betjene den elektriske

Læs mere

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk TB-009D3 Manual Brugsanvisning Cykelplatform f/anhængertræk -Plads til 3 cykler. -Nem samling og montering. -Cyklerne anbringes nemt i holderne, grundet platformens lave højde. Indholdsfortegnelse 1. Sikkerhed.....

Læs mere

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013

medemagruppen Joystick DX2-REM420 Brugervejledning P Q ver November 2013 medemagruppen P9-0292-Q ver. 1.0.0 - November 2013 DK Brugervejledning Joystick DX2-REM420 Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 35 Quick guide P9-0292-Q

Læs mere

DK..... Light Assist

DK..... Light Assist DK... Light Assist Light Assist er en flytbar motor til hjælp for assisterende personer, der skubber en manuel kørestol. Dens rolle er at gøre dagligdagens kørsel på fortove, gader og stier lettere. Den

Læs mere

Programmering af Cobra G198 alarm

Programmering af Cobra G198 alarm Programmering af Cobra G198 alarm (se også illustrationer på side 2) For at komme ind i programmeringsmode, så skal alarmen være slået fra, førerdøren åbnes og dernæst åbnes motorhjelmen og der sættes

Læs mere

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8.

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8. DK... Light Drive Light Drive er en monterbar strømforsyningsenhed, som omdanner din manuelle kørestol til en elektrisk letvægtskørestol. Den er designet til hjælpe dig med at komme omkring indendørs,

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

Monteringsvejledning COMPACT

Monteringsvejledning COMPACT Monteringsvejledning COMPACT INDLEDNING Pro-User Compact cykelholder er fremstillet af Tradekar Benelux BV. Sikker og pålidelig foldning og vippe cykelholder til transport af to cykler Egnet til næsten

Læs mere

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald.

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald. Indhold 1. Indledning... 2 2. Sikkerhed... 2 SIKKERHED Generel information...2 Sikkerhed... 2 Sikkerhedsfunktioner...4 Beskyttelsesudstyr... 4 Idriftsættelse...... 4 Batteri... 5 Opladning af batteriet...

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

QUICK GUIDE VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO C70. Det er spændende at lære sin nye bil at kende.

QUICK GUIDE VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO C70. Det er spændende at lære sin nye bil at kende. VOLVO C70 QUICK GUIDE VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! Det er spændende at lære sin nye bil at kende. Ved at gennemse denne Quick Guide vil du synes endnu bedre om din nye Volvo. Mere detaljerede oplysninger

Læs mere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere 10034576 Alarmsystem INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere ADVARSEL! Producenten fralægger sig ethvert ansvar for og giver ingen garanti i forbindelse med fejl og fejlfunktioner, der

Læs mere

Monteringsvejledning for PSmover

Monteringsvejledning for PSmover Monteringsvejledning for PSmover 1. Kontroller, at følgende dele er medleveret (vist i rækkefølge ovenfra og fra venstre mod højre): 1 tværvange 1 teleskop mellemstang for kobling 2 øvre fastspændingsbeslag

Læs mere

VOLVO C30 QUICK GUIDE

VOLVO C30 QUICK GUIDE VOLVO C30 QUICK GUIDE VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! Det er spændende at lære sin nye bil at kende. Hvis du gennemser denne Quick Guide, vil du synes endnu bedre om din nye Volvo. Instruktionsbogen indeholder

Læs mere

model RNCD 302 BÆRBAR CD- AFSPILLER

model RNCD 302 BÆRBAR CD- AFSPILLER DK model RNCD 302 BÆRBAR CD- AFSPILLER Vedligeholdelse og specifikationer Oplad de genopladelige batterier helt, inden de bruges første gang. Læs betjeningsvejledningen, før du begynder at anvende udstyret.

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Teleskoplæsser 450/ 550/ 570

Teleskoplæsser 450/ 550/ 570 45% load indicator 85 % 00 % TEST 2 0 Førerplatform Teleskoplæsser 450/ 550/ 570 Advarselsblink Kombi-Instrument Hældningsindstilling- Ratstamme Styrearm Redskab åbent Inchpedal/ Kørepedal Lastindikator

Læs mere

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING ŠkodaFabia ŠkodaRoomster TILLÆG TIL BETJENINGSVEJLEDNING Tekniske ændringer 11/2010 SIMPLY CLEVER Introduktion 1 Introduktion Dette tillæg supplerer instruktionsbogen FABIA, udgave 05.10 og instruktionsbogen

Læs mere

Brugsanvisning for aftagelig kugle

Brugsanvisning for aftagelig kugle Brugsanvisning for aftagelig kugle DK Kære kunde: Bosal vil gerne sige tak for den tillid til vores produkter, De har udvist ved købet at dette anhængertræk med aftagelig krogarm. Bosal ønsker hermed at

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås Montage- og brugsvejledning for fjernbetjening Læs vejledningen grundigt og gem den Læs vejledningen grundigt igennem, før du tager fjernbetjeningen i brug. Opbevar vejledningen til senere brug og giv

Læs mere

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG STYKLISTE # ANTAL BESKRIVELSE 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG 5.2 3 WIRE BESKYTTER 5.3 1 KABELHOLDER 5.4 1 SPÆNDESKIVE 5.5 1 WIRETRÆK

Læs mere

Brugervejledning. 5 LED Display

Brugervejledning. 5 LED Display Brugervejledning 5 LED Display Indholdsfortegnelse 1. Funktioner 3 1.1 Display 3 1.2 Display funktioner 3 1.3 Assist-funktion 3 1.4 LED display funktioner 4 1.5 Fejlfinding 4 2. Batteri 5 2.1 Af- og påmontering

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING Model: CL-338H 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af det motoriserede rullegardin med fjernbetjening... 3 1.1 Generelle egenskaber...

Læs mere

INFO DIAG DIAGNOSTICERINGS- VÆRKTØJ

INFO DIAG DIAGNOSTICERINGS- VÆRKTØJ CITROËN INFO DIAG DIAGNOSTICERINGS- VÆRKTØJ LEXIA PROXIA CD 29 AC / QCAV / MTD CITROËN DANMARK A/S AUT. CITROËN-FORHANDLERE - Nyvognsklargører - Fabriksaktionskoordinator AUT. CITROËN-VÆRKSTEDER - Eftermarkedsansvarlig

Læs mere

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre Tillykke med din nye scooter fra Lindebjerg Vi hos Lindebjerg vil gerne sige tak fordi dit valgt faldt på netop et af vores produkter. Vi håber din nye scooter vil leve op til dine forventninger og give

Læs mere

Brugervejledning. Centerdisplay

Brugervejledning. Centerdisplay Brugervejledning Centerdisplay Indholdsfortegnelse 1. Funktioner... 3 1.1Display og gashåndtag... 3 1.2 Displayfunktioner... 3 1.3 Fejlfinding... 7 1.4 Gashåndtag... 8 2 1. Funktioner 1.1Display og gashåndtag

Læs mere

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsystemets fjernbetjening Indstillingsvejledning - Danish Kære kunde, I denne vejledning finder du oplysninger og handlinger, der er nødvendige for

Læs mere

Brugsanvisning (dansk oversættelse)

Brugsanvisning (dansk oversættelse) Brugsanvisning (dansk oversættelse) ISRI 6830KA/880 Sadolinsvej 14 DK - 8600 Silkeborg Tlf. +45 87 22 52 22 Fax +45 86 80 33 63 seats@broendum.com www.broendumseats.com Generelt Læs brugsanvisningen før

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender klapvognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

2006/1. Golfvogn G180-F. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

2006/1. Golfvogn G180-F. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. 2006/1 DK Betjeningsvejledning Golfvogn G180-F Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforeskrifter...3

Læs mere

Kontrol stof Til den praktiske prøve

Kontrol stof Til den praktiske prøve Kontrol stof Til den praktiske prøve -Motor og udstødningssystem mv. Røg og støj (start motor og speed op og se efter røg lyt efter støj ) Sidde fast og være tæt Kontrollerer motorolie (min-max) Kontrollerer

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

VELkOMMEn TIL DIn nye VOLVO! VOLVO XC90 QUICK GUIDE

VELkOMMEn TIL DIn nye VOLVO! VOLVO XC90 QUICK GUIDE VOLVO XC90 QUICK GUIDE VELkOMMEn TIL DIn nye VOLVO! Det er spændende at lære sin nye bil at kende. Hvis du gennemser denne Quick Guide, vil du synes endnu bedre om din nye Volvo. Instruktionsbogen indeholder

Læs mere

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R

To Vejs Motorcykel Alarm System BEEPER X6R Betjeningsvejledning 1. Både 2-vejs fjernbetjeningen og alarmenheden kan afgive alarmsignal. Du kan både bruge den 2 vejs fjernbetjening og den almindelige fjernbetjening til at overvåge motorcyklen. 2.

Læs mere

Brugervejledning TAL Evolution

Brugervejledning TAL Evolution 1 BRUGSVEJLEDNING TAL EVOLUTION Serienr.: Ejer: Forhandler: Brdr. A & O Johansen, Rørvang 3, 2620 Albertslund. Forord TAL Evolution er startmodellen blandt de automatiske lasere. Her er THEIS ikke gået

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 -

Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 Hydevad 6230 Rødekro Tlf. 74 66 92 42 Fax 74 66 92 94 www.ji.dk iversen@ji.dk - 1 - - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

Fartpilot & begrænser

Fartpilot & begrænser Instruction Comfort Cruise Hassellunden 16 2765 Smørum Denmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Model Suzuki Sx4 Type of model Gasoline & Diesel Manual & Automat gear Description Comfort Cruise

Læs mere

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere.

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere. GENERELLE SPECIFIKATIONER FOR LCD FJERNBETJENINGEN Fjernbetjeningen har en transmissionsfrekvens på 434,5 MHz. Den strømforsynes med 3 AAA batterier på følgende måde: fjern dækslet til batterirummet ved

Læs mere

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsforanstaltninger.....1 Nødvendigt værktøj...1 Montering af garageportåbneren...2-6 Montering af skinnerne..7-8 Stramning af

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER HYDRAULISKE STENUDLØSER Version: 01 10 MEPV INDEX INDEX... 1 ORDLISTE... 2 NOTE... 2 INTRODUKTION... 3 1. SIKKERHEDS INSTRUKTION... 4 1.1 Hydraulisk system...

Læs mere

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG Følgende oplysninger skal læses sammen med instruktionsbogen for Range Rover (LRL 32 02 61 131). Disse oplysninger er ekstraoplysninger, der ikke var tilgængelige, da instruktionsbogen

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 5001C

Til lykke med din nye LapTimer 5001C 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 5001C Til lykke med din nye LapTimer 5001C For at sikre dig

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Til lykke med din nye LapTimer 4001A LapTimer 4001A 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 4001A Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Læs mere

Retningslinjer for eftersyn og service. Tilbehør til koblinger 2018

Retningslinjer for eftersyn og service. Tilbehør til koblinger 2018 Retningslinjer for eftersyn og service Tilbehør til koblinger 2018 Generel information Generelt De komponenter, der bruges ved sammenkobling af bil og påhængsvogn, udsættes også ved normal anvendelse for

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

COP Quick start KA DANESE :29 Pagina 1. Feel the difference. FordKa Lynvejledning. Owner s handbook

COP Quick start KA DANESE :29 Pagina 1. Feel the difference. FordKa Lynvejledning. Owner s handbook OP Quick start K NS 7-07-2008 8:29 Pagina FordKa Lynvejledning Owner s handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.306 PP K N 22-07-2008 4:42 Pagina S MNU

Læs mere

LAVT BATTERI SIGNAL - Hvis ERROR blinker alene 7 gange, hurtigt efter hinanden, er batteriet ved at være brugt op.

LAVT BATTERI SIGNAL - Hvis ERROR blinker alene 7 gange, hurtigt efter hinanden, er batteriet ved at være brugt op. ELEKTRONISK DIGITAL KOMBINATIONSLÅS RUNNER GENERELLE NOTER (3. UDGAVE) TYPER DER FINDES 4 VERSIONER: NORMAL (V.01) MED KODE TIL BRUG OG TIL NØDSITUATIONER (V.02), MED TIDSFORSINKELSE (V.03), TIL INDGANGSDØRE

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BABYPOWER DELTA. Motorløsning til barnevogne - Forcere uden besvær over bakker og ujævnt terræn med en BabyPower motor.

BRUGERVEJLEDNING BABYPOWER DELTA. Motorløsning til barnevogne - Forcere uden besvær over bakker og ujævnt terræn med en BabyPower motor. BRUGERVEJLEDNING BABYPOWER DELTA Motorløsning til barnevogne - Forcere uden besvær over bakker og ujævnt terræn med en BabyPower motor. BRUGERVEJLEDNING SPEEDERBOKS Speederboksen er spændt fast på skubbehåndtaget,

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, DAB+/FM mini Radio

BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, DAB+/FM mini Radio BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, /FM mini Radio VIGTIGT: Læs vejledningen omhyggeligt, før du bruger produktet, og gem den til senere brug. Indhold Udpakning 25 Knap instruktion 26 OLED display 28

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

Monterings- og sikkerheds instruktionsbog.

Monterings- og sikkerheds instruktionsbog. BØRNEANHÆNGER Monterings- og sikkerheds instruktionsbog. Bruger instruktioner # Samling af stel og sidestykker # Montering af hjul # Parkering af anhængeren # Håndbremse # Montering af tværstang # Brug

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. - 1 - Indholdsfortegnelse Brugsanvisning 3 Brugervejledning 4 Før du kører ud på din første tur 4 Din første tur 5 Tilpasning af din cykel 6 Justering af sadel 6 Lås 6 Justering af styr 7 Håndbremse og

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system. 9. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas.

L P. Komfort / Alarm system. 9. Tekniske data. LINDGAARD PEDERSEN A/S Banemarksvej 50 B - 2605 Brøndby Telefon 4344 8811 / 8640 8811 www.lpas. 9. Tekniske data Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet 15 milliampere,

Læs mere

Betjeningsvejledning. LivingBike 369

Betjeningsvejledning. LivingBike 369 DK Betjeningsvejledning LivingBike 369 Moreland A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 14.1 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Identifikation af dele (ID) Illustrationer

Læs mere

Fartpilot & Begrænser til biler hvor der eftermonteres en OE begrænser arm

Fartpilot & Begrænser til biler hvor der eftermonteres en OE begrænser arm Instruction Hassellunden 16 2765 Smørum Denmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Comfort Cruise Fartpilot & Begrænser til biler hvor der eftermonteres en OE begrænser arm Dette sæt anvender den

Læs mere

Lindgaard Pedersen A/S Banemarksvej 50 B 2605 - Brøndby Telefon: 4344 8811 / 8640 8811 Fax: 4344 8701 www.lpas.dk Opdateret Maj 95

Lindgaard Pedersen A/S Banemarksvej 50 B 2605 - Brøndby Telefon: 4344 8811 / 8640 8811 Fax: 4344 8701 www.lpas.dk Opdateret Maj 95 TILLYKKE MED DIN NYE UNGO TYVERISIKRING For at du får den største glæde af de mange funktioner, skal vi bede dig læse denne vejledning grundigt igennem. Det er specielt vigtigt, at du er bekendt med FORORD

Læs mere

9(/.200(1 7,/ ',1 1<( 92/92

9(/.200(1 7,/ ',1 1<( 92/92 WEB EDITION FJERNBETJENING MED PCC* PERSONAL CAR COMMUNICATOR PCC* 1 Grønt lys: Bilen er låst. 2 Gult lys: Bilen er ulåst. 3 Rødt lys: Alarmen har været udløst. 4 Blinkende, skiftende rødt lys: Alarmen

Læs mere

VT serien Dansk brugervejledning

VT serien Dansk brugervejledning VISICO VT-serien Ÿ Letvægtsmodel, kompakt og nem at betjene Ÿ Tydeligt digitaldisplay viser flashniveauet Ÿ CMS chipteknologi Ÿ Bowens type fatning til ekstraudstyr Ÿ Flashstyrken kan reguleres fra 1/1

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOLTHOCKEY. I VoltHockey møder du kun forhindringer i form af mod- og medspillere, og til tider dommeren.

BRUGERVEJLEDNING VOLTHOCKEY. I VoltHockey møder du kun forhindringer i form af mod- og medspillere, og til tider dommeren. BRUGERVEJLEDNING VOLTHOCKEY I VoltHockey møder du kun forhindringer i form af mod- og medspillere, og til tider dommeren. BRUGERVEJLEDNING ADVARSEL ADVARSEL! Læs og forstå denne brugsanvisning fuldt ud,

Læs mere

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Bruger- og monteringsvejledning... 3 Installation and user manual... 10 Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Les instructions et le manuel... 24 www.kronings.com - next generation caravan equipment

Læs mere

STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02

STIGA COLLECTOR 30 B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 STIGA COLLECTOR 30" B BRUGSANVISNING 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. DANSK DK SIKKERHEDSFORSKRIFTER 1. Lad aldrig nogen bruge

Læs mere

SIKRING. KC KeySafe. Sikker opbevaring af nøgler! - et sikkert valg...

SIKRING. KC KeySafe. Sikker opbevaring af nøgler! - et sikkert valg... SIKRING KC KeySafe Sikker opbevaring af nøgler! - et sikkert valg... ELEKTRONISK DIGITAL KOMBINATIONSLÅS RUNNER GENERELLE NOTER (3. UDGAVE) TYPER DER FINDES 4 VERSIONER: NORMAL (V.01) MED KODE TIL BRUG

Læs mere

Brugervejledning Velo Plus

Brugervejledning Velo Plus Brugervejledning Velo Plus Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdfortegnelse Værd at vide... 3 Inden første cykeltur... 4 Din første

Læs mere

2008/2. Clean Mate 365. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

2008/2. Clean Mate 365. DK Betjeningsvejledning. Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. 2008/2 DK Betjeningsvejledning Clean Mate 365 Texas A/S - Knullen 2 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - - post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Identifikation...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO Premium E-Cargo 2-hjulet, 9 gear / Premium E-Cargo 3-hjulet, 9 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator

Læs mere

San Francisco. Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual

San Francisco. Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual San Francisco Elektrisk løbehjul Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores løbehjul. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på det, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual

Læs mere

Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline DIAMANT BLACK

Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline DIAMANT BLACK DK: Samlevejledning og sikkerhedsbestemmelser NO: Monteringsinstruksjoner og sikkerhetsbestemmelser SE: Monteringsinstruktioner och säkerhetsföreskrifter FI: Asennusohjeet ja turvamääräykset Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline

Læs mere

DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller

DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Danish DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed bør den ikke opbevares på steder

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03

MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 MONTERINGSVEJLEDNING P-WATCH FS03 P-WATCH FS03 Bør kun monteres af et autoriseret værksted. Vær opmærksom på at garantien på din bil kan bortfalde såfremt udstyr monteres på din bil af andre end de af

Læs mere

Brugermanual. Next og Next Comfort / Dansk 74875A 09-09-09. Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com

Brugermanual. Next og Next Comfort / Dansk 74875A 09-09-09. Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com Brugermanual Next og Next Comfort / Dansk 74875A 09-09-09 Etac A/S Egeskovvej 12 8700 Horsens 79 68 58 88 www.etac.com Next, Next Comfort Indhold Side Håndtering... 3-5 Siddekomfort... 6-7 Forflytning...

Læs mere

BRUGSANVISNING KARMA

BRUGSANVISNING KARMA 1 BRUGSANVISNING KARMA Inden du kører ud på din Karma scooter venligst læs denne vejledning nøje igennem. Karma scooteren er forsynet med drejesæde, som kan låses i 4 positioner. Når man forflytter sig

Læs mere

Brugermanual. Gruppe I (9-18 kg) Kvalitets garanti. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: 86 78 52 00 DBU@biludstyr.dk. Bemærk

Brugermanual. Gruppe I (9-18 kg) Kvalitets garanti. IMPORTØR: DBU dansk biludstyr A/S Tel: 86 78 52 00 DBU@biludstyr.dk. Bemærk Bemærk 1. Dette er en ISOFIX barnestol. Den er godkendt i henhold til godkendelse Nr: 44,04, til almindelig brug i køretøjer, og passer til biler med ISOFIX-beslag. 2. Den passer i biler med ISOFIX-beslag

Læs mere

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 DA DANSK 1 GENERELT Dette symbol betyder ADVARSEL. Personskade

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

INFO DIAG DIAGNOSTICERINGS- VÆRKTØJ

INFO DIAG DIAGNOSTICERINGS- VÆRKTØJ CITROËN INFO DIAG DIAGNOSTICERINGS- VÆRKTØJ LEXIA PROXIA CD 29 AC / QCAV / MTD CITROËN DANMARK A/S AUT. CITROËN-FORHANDLERE - Nyvognsklargører - Fabriksaktionskoordinator AUT. CITROËN-VÆRKSTEDER - Eftermarkedsansvarlig

Læs mere

FJERNBETJENING TIL KLIMAANLÆG

FJERNBETJENING TIL KLIMAANLÆG FJERNBETJENING TIL KLIMAANLÆG HN 8984 12000 BTU Tak fordi du har valgt vores klimaanlæg. Du bør læse betjeningsvejledningen omhyggeligt igennem inden brug af klimaanlægget. 1 INDHOLD Håndtering af fjernbetjeningen...

Læs mere

San Francisco Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual

San Francisco Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual San Francisco Elektrisk løbehjul Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores løbehjul. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på det, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual

Læs mere

load indicator 85 % 100% 45% TEST

load indicator 85 % 100% 45% TEST 45% load indicator 85 % 100% TEST 3 2 1 0 Førerplatform Kombi-Instrument Kørekontroller Hældningsindstilling- Ratstamme Advarselsblink Teleskoplæsser 870 Lastindikator (load indicator) Tændingslås Redskab

Læs mere

Quick Guide WEB EDITION VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION VELKOMMEN TIL DIN NYE VOLVO! Det er spændende at lære sin nye bil at kende. Se denne Quick-Guide igennem for hurtigt og enkelt at lære nogle af de mest almindelige funktioner.

Læs mere

Milano. Elektrisk scooter. Betjeningsmanual

Milano. Elektrisk scooter. Betjeningsmanual Milano Elektrisk scooter Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores scooter. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på den, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual grundigt

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

ŠkodaOctavia Tour INSTRUKTIONSBOG SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour INSTRUKTIONSBOG SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour INSTRUKTIONSBOG SIMPLY CLEVER Introduktion Du har besluttet dig for at købe en Škoda - vi takker dig for din tillid. Med din nye Škoda får du en bil med den mest moderne teknik og med

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO E-Basic med 3 gear

BRUGERVEJLEDNING. El-cykel SCO E-Basic med 3 gear BRUGERVEJLEDNING El-cykel SCO E-Basic med 3 gear INDHOLDSFORTEGNELSE Kære kunde 5 Motor 6 Display 6 Batteriindikator 7 Assistfunktionen 7 Fejlindikator 8 Batteri 9 Montering 9 Opladning 10 Advarsel: 12

Læs mere

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 DK DANSK SIKKERHEDSFORSKRIFTER Maskinen er udstyret med følgende symboler for at huske Dem på, at der skal

Læs mere

DM-18. Bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. Danish. www.denver-electronics.com

DM-18. Bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. Danish. www.denver-electronics.com DM-18 Bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed

Læs mere

Brugervejledning til 2-hjuls Scooter

Brugervejledning til 2-hjuls Scooter Brugervejledning til 2-hjuls Scooter 1 Denne brugervejledning medfølger til din 2-hjuls scooter. Brugervejledningen er gældende for alle 2-hjuls scootere, der er produceret på vores fabrik. Nogle funktioner,

Læs mere

Betjeningsvejledning. Hvis du ikke læser andet heri - LÆS DISSE 2 PUNKTER! OPBEVARES I PLASTICPOSE PÅ MOTORCYKLEN! VEDLIGEHOLD

Betjeningsvejledning. Hvis du ikke læser andet heri - LÆS DISSE 2 PUNKTER! OPBEVARES I PLASTICPOSE PÅ MOTORCYKLEN! VEDLIGEHOLD VEDLIGEHOLD FJERNBETJENING Fjernbetjeningen indeholder elektroniske komponenter og skal beskyttes mod slag og fugt. Derfor: Skil ikke fjernbetjeningshuset ad undtaget for at skifte batterier. Fjernbetjeningens

Læs mere