Visitationen Brøndby Kommune. Virksomhedsplan Marts 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Visitationen Brøndby Kommune. Virksomhedsplan Marts 2017"

Transkript

1 1 VISITATIONEN BRØNDBY KOMMUNE Visitationen Brøndby Kommune Virksomhedsplan Marts 2017

2 2 FORORD Indholdsfortegnelse 3 Værdigrundlag 4 Visitation afdeling og opgaver 6 Visitation til personlig og Praktisk hjælp 7 Udskrivningskoordinatorer 7 Visitationsudvalget 9 Hjælpemiddelområdet 12 Administrationen 13 Samarbejde på tværs 14 Organisationen 15 Budget og nøgletal 16 Leverandører og Samarbejdspartnere 17 Udviklingsområder 2017 og frem 21 Ledelsen 25 Visioner for fremtiden Velkommen til Visitationens virksomhedsplan Så er tiden inde til at revidere vores virksomhedsplan. Det er altid dejligt, at reflektere over det vi går og laver og på mulige tiltag. Virksomhedsplanen er et dokumenteret redskab til alle medarbejdere, ledelsen og andre interesserede. Den afspejler vores hverdag og hjælper os med at holde fokus på vores værdier og udviklings- og indsatsområder. Den er samtidig udtryk for vores mål i hverdagen, hvor personalet leverer et professionelt og kvalitetsbevidst arbejde med udgangspunkt i Nye roller i Velfærden og borgerrettet kommunikation. I Visitationen arbejder vi indenfor myndighedsområdet med borgeren i centrum og som en aktiv part. Vi værner om personalet, der er vores største ressource og ekspertise i forhold til at sikre borgerne en individuel, hurtig, smidig og god sagsbehandling ud fra lovgivningen og det politisk vedtagne serviceniveau. De borgere vi betjener, har ofte brug for ydelser fra andre forvaltninger og afdelinger. Derfor prioriterer vi én indgang for borgerne, dialog, refleksion og samarbejde meget højt. Vi tilstræber en åben og synlig ledelse, der i dialog tager ansvar og agerer ud fra ledelsesgrundlaget i Brøndby Kommune. Ledelsen skal vise vej og gå foran. Vi skal være klædt på til fremtidens udfordringer, hvor vi kan forvente krav om løbende optimering af ressourcer med deraf følgende behov for omstillings-parathed og tilpasning af arbejdsgange. Fokusfelter de næste år vil være, rehabilitering, nye roller i velfærden, borgerrettet kommunikation, velfærdsteknologi, digitalisering samt patientsikkerhed. Udover vores faglighed, har vi også fokus på det sociale ansvar. Vi har plads til og respekt for forskellighed. Trivsel, nærvær og fastholdelse er nøgleord. Vi gør vores bedste. Rigtig god læselyst. Inger Kofoed

3 3 VÆRDIGRUNDLAG FOR VISITATIONEN En myndighed der professionelt fokuserer på: aktivt at inddrage borgerne og deres ressourcer borgernes retssikkerhed et ensartet serviceniveau god borgerrettet kommunikation Visitationen er en attraktiv arbejdsplads i kontinuerlig udvikling med et højt fagligt niveau, et godt samarbejde på alle niveauer, nærvær og trivsel samt en kompetent ledelse.

4 4 VISITATIONEN AFDELING OG OPGAVER Leder Administration Teamleder Stedfortræder Administrative sagsbehandlere hjælpemidler Udskrivningskoordinatorer Hjælpemiddeldepotet Visitatorer Sagsbehandlende ergoterapeuter Visitationen består af administrationen, hjælpemiddelområdet, visitation til personlig og praktisk hjælp samt træning efter Servicelovens 86, udskrivningskoordinatorer og ledelsen. Vi er i alt 27 medarbejdere og 2 ledere. Visitationschefen har det overordnede ansvar for hele afdelingen. Vi arbejder kontinuerligt på at fremme trivsel og nærvær i afdelingen, ligesom vi ønsker at have plads til forskellighed. Visitationen er en social arbejdsplads, der gerne vil modtage elever, studerende og personer i jobtræning, løntilskud og seniorjobs. Vi har i skrivende stund 1 medarbejder i fleksjob, 1 i et løntilskudsjob og 1 i et seniorjob. Visitationen har fokus på implementering af Servicelovens 83 a om Rehabilitering og bevilger ydelserne til dette. I Ældre og Omsorg etableres et Rehabiliterende team, der vil udmønte ydelserne i forhold til den enkelte borger. Vi forsøger, at inddrage borgeren, spørger ind til hvad den enkelte borger gerne vil kunne selv og på den måde forsøger vi at motivere borgeren til at være så aktiv og selvstændig som mulig. Hvis et velfærdsteknologisk redskab kan gøre borgeren med selvhjulpen, skal det indgå i den individuelle vurdering. Det kan f.eks. være robotstøvsugere, vasketoilet, telemedicin og elektroniske låse. Der er mere på vej. Træning kan også være en måde at tilbyde rehabilitering på, så borgeren øger sit funktionsniveau.

5 5 Borgere der selv kan henvende sig, eller som har et netværk der vil hjælpe, kan henvende sig i Kvikskranken om onsdagen med henblik på ansøgning og vejledning omkring hjælpemidler. Digitalisering fylder også en del. Borgerne skal selv kunne og vores fornemste opgave er til stadighed, at vejlede og guide dem. Allerede nu er vi godt i gang med at opfordre borgerne til at bruge vores selvbetjeningsløsninger og til at bruge digital post. Der er dog en del borgere, der er fritaget for digital post. Borgeren er kernen i vores ydelser og derfor vil Visitationen arbejde på at udvikle den Borgerrettede Kommunikation fremover. Vi tilstræber én indgang for borgerne kombineret med åbenhed, nysgerrighed og tværfaglighed. På den måde lærer vi hele tiden noget nyt, udvikler, systematiserer, forenkler og professionaliserer os. Visitationen ønsker at have større opmærksomhed på patientsikkerhed herunder utilsigtede hændelser og hygiejne området og vi deltager i projekt I Sikre Hænder. Post til døren er en opgave, der også varetages i Visitationen. Visitationen udarbejder APV hvert tredje år eller efter behov ved større ændringer i organisationen. Der er løbende fokus på arbejdsmiljøet, samt fastholdelse og rekruttering af kompetent og udviklingsorienteret personale. Vi er en arbejdsplads, der går ind for uddannelse på forskellige niveauer. Dagligdagen giver os masser af læring i praksis, set i relation til vidensdeling internt og eksternt, i samarbejdet med borgerne og i forhold til opgaverne. Som en del af Social- og sundhedsforvaltningen arbejder vi også med Nye Roller I Velfærden. Her er borgeren sat i centrum med følgende opmærksomhedspunkter: Selvstændighed, relationer, tværfaglighed, helhedsorientering, faglighed og effektfokus.

6 6 VISITATION TIL PERSONLIG OG PRAKTISK HJÆLP, VEDLIGHOLDENDE TRÆNING, PLEJEBOLIGER SAMT ÆLDRE- OG HANDICAPEGNEDE BOLIGER MV. Visitation til personlig og praktisk hjælp er en myndighedsopgave, som er en konsekvens af loven om Frit Valg. Visitatorerne har afgørelseskompetencen til bevilling af personlig og praktisk vejledning, støtte og/eller hjælp efter Serviceloven 83, 83a, 84 og 94. Endvidere visiteres til træning efter Servicelovens 86. Enhver afgørelse tager udgangspunkt i en individuel og konkret vurdering af den enkelte borgers funktionsniveau og personen set ud fra en helhedsbetragtning. Visitatorerne træffer deres afgørelser ud fra Serviceloven og det politisk vedtagne serviceniveau, samt ud fra en konkret og individuel vurdering af borgernes behov og ressourcer. Alle ansøgninger om personlig og praktisk hjælp efter 83 vurderes først i forhold til om borgeren har et rehabiliteringspotentiale, jf. 83a. Når borgeren visiteres efter 83a henvises der til et midlertidigt rehabiliteringsforløb med henblik på at gøre borgeren mere selvhjulpen. Under rehabiliteringsforløbet tilbydes borgerne den nødvendige hjælp og støtte efter 83. Har borgerne ikke et rehabiliteringspotentiale bevilges der midlertidig eller varig hjælp efter 83. Der foretages løbende revurderinger af borgernes behov for hjælp og hjælpen justeres i takt med borgernes ændrede funktionsniveau. Endvidere visiteres der til daghjem, dagcenter og små hjælpemidler. Har borgeren behov for permanent boligskift, kan der visiteres til plejebolig og/eller ældre- og handicapegnet bolig. Særlig vanskelige, komplekse og økonomisk tunge sager behandles på visitatormøde, hvor lederen deltager. Målet er, at der hvert år kvalitetssikres et antal sager.

7 7 Der er udarbejdet kvalitetsstandarder på personlig og praktisk hjælp og træning, som revideres årligt og fremlægges for Social- og Sundhedsudvalget til politisk godkendelse af serviceniveauet. Kvalitetsstandarden for daghjem og dagcenter revideres løbende og fremlægges også til godkendelse i Social- og Sundhedsudvalget. Der er yderligere udarbejdet en Visitationsprocedure der også indeholder kriterier for godkendelse til ældre- og handicapegnet bolig og plejebolig. Denne revideres også løbende og fremlægges for Social- og Sundhedsudvalget. UDSKRIVNINGSKOORDINATORERNE I visitationsteamet har vi 3 udskrivningskoordinatorer. Udskrivningskoordinatorerne er kontaktpersoner mellem kommunen og hospitalerne og sikrer samarbejdet i forbindelse med borgerens udskrivelse. Under indlæggelsen afholdes vurderingsmøde efter behov, hvor borgeren inddrages direkte i planlægningen af det videre forløb. De pårørende og hospitalspersonalet inddrages efter behov. Udskrivningskoordinatorerne er ansvarlige for visitation og tildeling af Flexpladser samt medansvarlige for tildeling af rehabiliteringspladser. Under ophold på enten Flex- eller Rehabiliteringsplads afholdes der ligeledes vurderingsmøde, hvor borgeren inddrages direkte i planlægningen af mål for opholdet samt udskrivelse derfra. Udskrivningskoordinatorerne er altid repræsenteret på Visitationsudvalgsmøder vedrørende godkendelse til ældre- og handicapegnede boliger samt plejeboliger. VISITATIONSUDVALGET Udvalget har bemyndigelsen til at afgøre, prioritere og fordele ansøgninger om ældre- og handicapegnede boliger og plejeboliger. På møderne drøftes tildeling og prioritering af Flexplader, når der er stor efterspørgsel på plejeboliger, mange færdigbehandlede borgere eller særlige sager. Her ligger også prioriterings- og koordineringsansvaret i forhold til afvejningen mellem tildeling af plejeboliger med henblik på at overholde plejeboliggarantien, tildeling af boliger med henblik på at sikre rettidig udskrivning af færdigbehandlede patienter og ikke mindst tildeling af boliger i forhold til borgerens behov. Udvalget består af en repræsentant fra visitatorgruppen og en udskrivningskoordinator. En centerleder, og lederen af Visitationen varetager formandsposten på skift. Endvidere

8 8 deltager en udvalgssekretær fra Visitationen. Demenskoordinator inviteres ad hoc, når det drejer sig om ansøgninger med demensproblematikker. Herudover kan der inviteres andre relevante samarbejdsparter. Sager om magtanvendelse behandles af demenskoordinatorer. Der er udarbejdet en vejledning vedrørende magtanvendelse, som revideres løbende. Hver måned udarbejdes status på venteliste til ældre- og handicapegnede boliger, plejeboliger, daghjem og dagcentre, træning samt status på plejeboliggarantien. Materialet behandles på Socialudvalgsmøder.

9 9 HJÆLPEMIDDELOMRÅDET Opgaverne varetages af hjælpemiddeldepotet, sagsbehandlere og ergoterapeuter. Vi modtager ansøgninger om hjælpemidler fra alle aldersgrupper. Hjælpemiddelområdet dækker et bredt felt fra mindre hjælpemidler som ortopædisk fodtøj til større boligændringer. Ansøgning om hjælpemidler skal primært fremsendes digitalt og medarbejderne vejleder gerne i dette. Medarbejderne vejleder internt og eksternt om hjælpemidler. Hjælpemidler bevilges ud fra en konkret og individuel vurdering af den enkelte borger, gældende lovgivning samt det politisk fastlagte serviceniveau. Der er i dag frit valg indenfor hjælpemidler og boligændringer. Brøndby Kommune samarbejder om at lave indkøbsaftaler med leverandører på hjælpemiddelområdet. Der er et særligt fokus på borgerrettet kommunikation, hverdagsrehabilitering og velfærdsteknologi samt muligheden for at øge borgerens funktionsniveau. Der er udarbejdet kvalitetsstandarder på hjælpemiddelområdet, der løbende revideres og fremlægges for Social- og Sundhedsudvalget til politisk godkendelse. Mange boligselskaber i Brøndby Kommune er i gang med omfattende renovering. I den forbindelse bliver hjælpemiddelområdet inddraget, når borgerne genhuses samt når borgerne flytter tilbage til permanent bolig.

10 10 ADMINISTRATIVE SAGSBEHANDLERE PÅ HJÆLPEMIDDELOMRÅDET Sagsbehandlerne visiterer blandt andet til kropsbårne- samt syns- og høretekniske hjælpemidler. Ansøgninger om handicapbiler og handicapkørsel med Flexhandicap (Movia) visiteres også her. Sagsbehandlerne deltager på Hjælpemiddeludvalgsmøder, hvor bilsager og andre komplekse sager drøftes med henblik på vidensdeling og for at sikre et ensartet serviceniveau. I implementerer sagsbehandlerne et IT-system, som er en løsning til digital håndtering af ansøgninger om kropsbårne hjælpemidler. Formålet er effektivisering af den digitale sagsbehandling både for borgerne og administrationen. SAGSBEHANDLENDE ERGOTERAPEUTER Ergoterapeuterne visiterer, tilpasser og afprøver tekniske hjælpemidler som f.eks. kørestol, el-kørestol, el-scooter og trykaflastende hjælpemidler. Ansøgninger om større boligændringer og komplekse børnesager behandles i det ergoterapeutiske team. En ergoterapeut er repræsenteret ad hoc i Hjælpemiddeludvalget, hvor disse sager også fremlægges. Endvidere har ergoterapeuterne en del rådgivningsopgaver for borgere, pårørende med flere og de kommer fast på ældrecentrene, hvor personalet kan rådføre sig med dem. I komplekse sager deltager ergoterapeuter i hjemmebesøg når borgere udskrives fra hospitalet. Når tekniske hjælpermidler udbydes, deltager der en ergoterapeut i forbindelse med udarbejdelse af kravspecifikationer. Samarbejdsmøder med specielt Teknisk Forvaltning og Børneforvaltningen prioriteres højt af hensyn til den nødvendige koordinering af den enkelte sag.

11 11 HJÆLPEMIDDELDEPOTET Depotet varetager indkøb, levering, hjemtagning, rengøring, ændring og reparationer af hjælpemidler. Desuden laves mindre tilpasninger af hjælpemidler, opsætning af greb, toiletforhøjer og lignende samt kvalitetssikring i forhold til produkterne. I 2016 er hjælpemiddeldepotet udvidet med en tømrer og nødkaldsopgaven er hjemtaget. Årligt servicerer hjælpemiddeldepotet ca borgere. Der leveres og afhentes ca hjælpemidler til og fra borgernes hjem. Herudover rengøres og klargøres alle hjælpemidler som hjemtages og der udføres ca. 450 reparationer. Borgerne eller deres pårørende har mulighed for selv at afhente og levere hjælpemidler på depotet, ligesom de kan aftale en tid, hvor de kan få lavet små reparationer. Udover dagtimerne har depotet åbent for borgerne torsdag eftermiddag fra kl KVIKSKRANKEN Om onsdagen har borgere og pårørende, samt fagpersonale mulighed for, at møde en ergoterapeut i kvikkranken på hjælpemiddeldepotet uden at skulle ringe og bestille tid i forvejen. Ergoterapeuten kan give faglig vejledning og rådgivning om forskellige typer af hjælpemidler. Der er åbent for telefonisk henvendelse mellem kl og personlig henvendelse mellem kl HJÆLPEMIDDELUDVALGET Hjælpemiddeludvalget har kompetence til bevilling i komplekse og økonomisk tunge sager, f.eks. bilansøgninger og større boligsager. Udvalget har bl.a. til formål at vidensdele og kvalitetssikre afgørelserne på området samt sikre et ensartet serviceniveau. Udvalget består af en ergoterapeut, sagsbehandlere og en af afdelingens ledere. Ledelsen står for formandskabet. Der kan inviteres relevante samarbejdsparter. Større og økonomisk tunge sager sendes til orientering i Social- og Sundhedsudvalget f.eks. boligsager.

12 12 ADMINISTRATIONSTEAMET I VISITATIONEN Varetager ud over almindelige sekretariatsopgaver følgende: Sekretær for Visitationsudvalget. Diverse afregninger og afstemninger. Pasningsorlovssager efter 118, Plejeorlovsager efter 119. Administrative opgaver vedrørende ansættelser herunder løn. akfsaf kalsf Tovholder på klagesager. 94 ansættelser. Hjemmesiden/Bølgen. Ad hoc opgaver. Konsulenter fra Ældre og Omsorgs stab varetager følgende opgaver: Budget, regnskab og statistik m.m. Politiske redegørelser og notater Udviklingsopgaver, analyser, m.m. Tilsyn på ældrecentre og med leverandører af personlig og praktisk hjælp Lovændringer, lovfortolkninger og tiltag. Ad hoc opgaver.

13 13 SAMARBEJDE PÅ TVÆRS Sagsbehandlere, ergoterapeuter, visitatorer og udskrivningskoordinatorer har mange borgere til fælles. Vi arbejder på at sikre borgerne en så enkel tilgang til kommunen som muligt optimalt én indgang. Borgerne inddrages aktivt og der spørges ind til deres egne mål. Afdelingen arbejder målrettet med en forståelig og tydelig kommunikation til gavn for borgerne. Dette sikres ved, at personalet har en times personlig telefontid dagligt samt et call center. Ved behov og efter ønske fra borgeren, inviteres borger til møde i Visitationen med henblik på uddybning. Borgerne visiteres til hjælp ud fra Serviceloven og de politisk godkendte kvalitetsstandarder. Sagsbehandlere, ergoterapeuter, visitatorer og udskrivningskoordinatorer tager sig af ansøgninger inden for eget fagfelt, men da borgerne ofte har brug for ydelser på flere fagområder, er der et kontinuerligt samarbejde på tværs i afdelingen med henblik på at koordinere, kvalificere, smidiggøre og rationalisere ydelserne og indsatsen. Den fagperson der modtager en ansøgning, sikrer evt. koordinering med andre faggrupper både internt i afdelingen og på tværs af sektorer. På sigt tilstræbes, at lave afgørelser på tværs af sektorer, således at borgere med behov for forskellige ydelser får en samlet afgørelse.

14 14 ORGANISATIONEN Vi ser os selv som en åben afdeling. Afdelingens forskellige faggrupper arbejder tværfagligt med opgaverne i forhold til borgerne. Ledelsen involveres og bruges til sparring. Denne arbejdsmodel giver en god synergieffekt. Der er samarbejds- og netværksrelationer på kryds og tværs i kommunen. Koordinering og information sker frit til og fra vores borgere samt internt og eksternt. Der er fokus på at give borgerne en enkel tilgang til Brøndby Kommune, uanset hvilke ydelser det drejer sig om. Samtidig vil ledelsen sikre, at opgaverne i Visitationen koordineres, så afdelingen fremstår som én helhed.

15 15 BUDGET OG NØGLETAL Visitationens korrigerede budget 2017 er totalt på mio. Kr. Heraf udgør Frit Valg mio. Kr. og hjælpemiddelområdet udgør mio. Kr. Indtægter fra mellemkommunal refusion, egenbetaling mv. er fratrukket. Udgiftsposterne fordeler sig, som det fremgår af nedenstående diagram. Mellem kommunal refusion 1,91% Færdigbehandlede patienter 1,87% Hjælpemidel incl. depot 13,54% Rådgivning 1,26% Løn incl. konto 6 9,05% Plejevederlag 0,79% Korrigeret budget 2017 Fritvalg 75,42%

16 16 LEVERANDØRER OG SAMARBEJDSPARTNERE Visitationens nærmeste samarbejdspartnere er: Borgere og pårørende Politikkerne Seniorrådet Handicaprådet Ældresagen i Brøndby Ældre/ og Omsorg: Herunder ledelse, stab, Den kommunale Hjemmepleje, Træning og Ældrecentrene m.fl., Privat leverandør af personlig og praktisk hjælp, madleverandører, leverandører af tøjvask og indkøb, samt privat ansatte hjælpere Handicap, psykiatri og misbrug Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Jobcenter Brøndby og Borgerservice Økonomi og juridisk team Teknisk Forvaltning Indkøbskontoret Hospitalerne Andre kommuner Konsulenter, håndværkere, leverandører på hjælpemiddelområdet Brøndby Kommune har indgået kontrakt med private leverandører efter udbudsmodellen. Der er en egenbetaling på indkøb og tøjvask. Hvis borgeren har begge ydelser reduceres lidt. Udover den kommunale Hjemmepleje er der 1 privat leverandør af personlig og praktisk hjælp, 2 udbydere af indkøbsordningen, 2 udbydere af madservice og 2 udbydere af tøjvask. Vidensdeling internt og eksternt foregår via faglig dialog og sparring, kursusdeltagelse, temadage, arbejdsgrupper m.m. For tiden er der fokus på følgende tværfaglige indsatser: Hverdagsrehabilitering efter Servicelovens 83a Velfærdsteknologi Digitalisering Nye roller i Velfærden Borgerrettet kommunikation Patientsikkerhed

17 17 UDVIKLINGSOMRÅDER OG INDSATSFELTER FOR 2017 OG FREM Rehabilitering 83 a og det rehabiliterende team. Hjemtagning af opgaver, Hjælpemiddeldepotet. Digitalisering selvbetjeningsløsninger. Kvalitetsudvikling og kvalitetssikring. Kompetenceudvikling. Samarbejde og koordinering. Nye roller i Velfærden. Borgerrettet kommunikation. Rekruttering og fastholdelse trivsel og nærvær. Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp m.m. Ressourceoptimering. Ledelse. Sundhedsaftaler og MED COM aftaler. Patientsikkerhed og hygiejne. Udvidelse af antal Flexpladser. KVALITETSSIKRING OG KVALITETSUDVIKLING Hvert år bestræber ledelsen kvalitetssikring af ansøgninger om ældre/ og handicapegnede boliger samt plejeboliger. Det tilstræbes at indføre samme kvalitetssikring omkring tildeling af øvrige ydelser i Visitationen inden På denne måde sikres vidensdeling, et ensartet serviceniveau samt kompetenceudvikling. Alle komplekse samt økonomisk dyre sager drøftes på henholdsvis Hjælpemiddeludvalgsmøder, visitatormøder og visitationsudvalgsmøder. Her deltager som udgangspunkt altid en leder. Det er desuden tanken, at udvikle og indføre brugerundersøgelser med henblik på at optimere borgerens tilfredshed med den service, der ydes af Visitationsteamet og Hjælpemiddelteamet. I 2016 har vi arbejdet med borgerrettet kommunikation og udarbejdet et mere borgervenligt afgørelsesbrev. Derudover har vi gang i en kvalitativ brugerundersøgelse af,

18 hvordan borgerne har oplevet sagsbehandlingen. Alle ansøgninger til Visitationen er registreret i september måned 2016 og efterfølgende er de involverede borgere kontaktet telefonisk med henblik på interview omkring sagsbehandlingen. De indkomne svar viser stor tilfredshed med sagsbehandlingen. Dette skal også ses i lyset af arbejdet med Nye roller i velfærden. 18

19 19 SAMARBEJDE OG KOORDINERING Der sættes fokus på at styrke det tværfaglige samarbejde samt på at koordinere opgaverne internt og eksternt. I 2016 optimerede vi samarbejdet omkring BPA ordningerne 95 og 96 så begge ordninger nu varetages hos Handicap, Psykiatri og Misbrug. Sagsbehandlingen skal være mere smidig i opgaver, afgørelser og sager, hvor der er snitflade til andre områder af Visitationen og til andre afdelinger. Borgerne skal være en aktiv part. Der skal være én entydig, koordineret, nem og smidig indgang for borgeren til at komme i kontakt med Brøndby Kommune/Visitationen. IT-UDVIKLING OG DIGITALISERING Det er et kontinuerligt udviklingsområde med fokus på: Den elektroniske journal har været i udbud og ny elektronisk journal implementeres i efteråret Fælles Sprog III skal ligeledes implementeres i KMD sag skal også i udbud og et nyt dokumentations/arkiveringssystem tages i brug. Digitalisering herunder selvbetjeningsløsninger, lovkravet om digital post og kravet om at ansøgninger ang. hjælpemidler skal være digitale. I Visitationen gælder det kropsbårne hjælpemidler. Vejledning til borgerne er en vigtig del af digitaliseringen. Forankring af rehabiliteringsydelser og statistik i dokumentationsprocessen. Dokumentation generelt Implementering af nye MED COM aftaler fra oktober også i forhold til eksterne samarbejdsparter. Afventer fællessprog III.

20 20 KOMPETENCEUDVIKLING I forbindelse med implementering af hverdagsrehabilitering vil der være behov for kompetenceudvikling hos visitatorer, udskrivningskoordinatorer og ergoterapeuter. Dette sker ved vidensdeling og løbende kurser/uddannelse. Visitatorerne får alle uddannelsen Myndighed i et kommunalt perspektiv i Alle sygeplejersker/visitatorer får undervisning i klinisk beslutningstagen og ledelse ultimo Der findes rigtig meget viden og erfaring på alle områder i Visitationen. Denne viden vil vi gerne sparre og udvikle sammen med andre. Derfor deltager medarbejderne i forskellige tværfaglige netværk/erfagrupper på tværs af kommuner. Alle vil få brug for at dele viden i forhold til at sikre borgerne en enkel, smidig og koordineret sagsbehandling. Learning by doing, aktiv lytning, vidensdeling, kvalitetsstandarder, kurser etc. Alle sammen redskaber der kan være nyttige, når vi skal have udviklet vores kompetencer. RESSOURCEOPTIMERING Der sættes fokus på, at Visitationen skal være en kompetent organisation med dertil hørende eventuelle nødvendige tilpasninger enten i forhold til opgaver, organisering eller personale. Af hensyn til helheden er Træning efter Servicelovens 86 tilført afdelingen både som opgave og ressource. Derudover har afdelingen fået en opnormering i relation til ny lov om rehabilitering 83 a. Vi har valgt en ergoterapeut for at styrke tværfagligheden. På Hjælpemiddeldepotet udvider vi med en tømrer, for at mindske sårbarheden. Udgiften hertil hentes ved at hjemtage forskellige opgaver.

21 Vi skal til alle tider stræbe mod at have det optimale ud af vores ressourcer; både de menneskelige ressourcer, de faglige og de økonomiske ressourcer, LEAN er iværksat i afdelingen, og vi arbejder løbende på optimering af forretningsgange. 21

22 22 LEDELSEN Ledelsen skal være synlig og nærværende i medarbejdernes dagligdag. Ledelsen satser på åbenhed og ærlighed i deres kommunikation. Ledelsen skal formidle viden om den organisatoriske udvikling og dermed forberede afdelingens medarbejdere på de mange forandringer, som samfundet, Brøndby kommune i almindelighed og Visitationen i særdeleshed undergår i disse år. Ledelsen skal være med til at sikre udviklingen. Ledelsen respekterer, at medarbejderne i afdelingen er personligt og fagligt kompetente. Derfor gives medarbejderne medindflydelse på afdelingens udvikling og har ligeledes frihed under ansvar i forhold til at løse egne opgaver. Ledelsen vil fremme den gode balance mellem arbejdsliv og familieliv og have fokus på at skabe trivsel gennem imødekommenhed, fleksibilitet og et godt psykisk og fysisk arbejdsmiljø.

23 23 REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE Der sættes fokus på rekruttering og fastholdelse ved at sætte rammerne for det gode arbejdsliv. Trivsel og nærvær står højt på dagsorden og der lægges vægt på, at afdelingens medarbejdere, så vidt muligt, kan opnå faglig tilfredsstillelse og anerkendelse for deres arbejde. I en tid, hvor serviceniveauet for hjælp til ældre og handicappede sættes under pres af en økonomisk virkelighed, er værdien af socialt sammenhold, faglig udvikling og anerkendelse fra kolleger og ledelse endnu større. Derfor skal vi fortsat arbejde med at have øje for de gode historier og især læringen i dem ift. Nye roller i Velfærden. Sammen vil vi synliggøre historierne og på den måde sikre anerkendelse og læring i hverdagen. Yderligere vil Visitationen også være med til at tilføje værdi til det omkringliggende samfund ved til stadighed at sigte mod, at Visitationen skal være en rummelig arbejdsplads. Vi tror på, at ved at hjælpe andre med at komme i gang med det gode arbejdsliv, bliver vores egen arbejdsplads også et endnu bedre sted at være.

24 24 BORGEREN Service over for borgeren har afsæt i følgende: Borgeren skal være i centrum Borgeren skal inddrages og være en aktiv part Vi lytter til borgeren Hensynet til borgerens retssikkerhed skal indgå i Visitationens afgørelser. De individuelle afgørelser skal altid målrettes borgeren, indeholde formål med hjælpen og sikre at der tages udgangspunkt i et ensartet serviceniveau. Der tages udgangspunkt i rehabilitering og borgerens egne mål, så borgeren har mulighed for at øge sit funktionsniveau og bevare sin selvstændighed så vidt muligt. Visitationens afgørelser skal være lette at forstå for borgeren, og borgerrettet kommunikation skal generelt tænkes ind i sagsbehandlingen.

25 25 MEDARBEJDEREN Medarbejderne er Visitationens vigtigste ressource i forhold til at udføre afdelingens kerneopgave og der skal derfor værnes om dem. I Visitationen stræbes der mod at give hver enkelt medarbejder værktøjer, rum og ledelse, der kan skabe grobund for følgende: Faglig og personlig udvikling Kvalitet og professionalisme En positiv holdning og de gode og lærerige historier Anerkendelse Medarbejdertrivsel, nærvær og engagement Værdigrundlag og omsætning til praksis Balance mellem arbejde og familieliv Den sociale arbejdsplads Frihed under ansvar

26 26 VISIONER FOR FREMTIDEN Fremtiden kan ingen spå om. I Visitationen er vi motiverede. Vi vil gerne lære og udvikle os og inddrage borgerne aktivt. Vi tror på, at vi kan lære af hinanden at vi kan lære noget nyt hver dag. Giv en mand en fisk og han har mad i dag. Lær ham at fiske og han har mad for livet Kinesisk ordsprog Vi arbejder på at fremme kommunikationen og formidle målrettet til både borgerne og vores samarbejdspartnere på forståeligt dansk. Som led i udviklingen af kommunikationen skal dokumentationen være endnu bedre. Der skal til enhver tid være klarhed over, hvad der er sagt og skrevet i en given borgersag og der skal være et godt flow i sagsbehandlingen. Derfor sparrer vi også på tværs med hinanden omkring sager i hele Visitationen. På den måde øger vi vores egne kompetencer, ved at få nye øjne på. Vi bliver i stand til at tage kritisk stilling til egen sagsbehandling/opgaveløsning. Vi skal være på forkant med udviklingen og parate til at omstille os. I de kommende år bliver det bl.a. nødvendigt i forhold til: Nye roller i Velfærden og en borgerrettet kommunikation At invitere borgerne til målrettet og aktiv medvirken omkring rehabilitering og selvstændighed i eget liv Én koordineret indgang for borgerne Koordineret samarbejde omkring borgerne på tværs af sektorer og forvaltninger - fælles afgørelse på ansøgning om ydelser Digitalisering, brug af tablets ved hjemmebesøg og IT udvikling Velfærdsteknologi Afklaring omkring gråzoner mellem Servicelovens og Sundhedslovens

27 27 Forbedret arbejdsmiljø og større opmærksomhed på patientsikkerhed og hygiejne. Deltagelse i projekt I Sikre Hænder Ressourceoptimering Det er en forudsætning for at optimere arbejdsgangene, at der er rum til forbedring. Hvem er bedre egnet til det, end de mennesker der sidder med opgaven.

Visitationen Brøndby Kommune. Virksomhedsplan 2014-2016. December 2013

Visitationen Brøndby Kommune. Virksomhedsplan 2014-2016. December 2013 1 VISITATIONEN BRØNDBY KOMMUNE Visitationen Brøndby Kommune Virksomhedsplan 2014-2016 December 2013 2 FORORD Indholdsfortegnelse 3 Værdigrundlag 4 Visitation afdeling og opgaver 6 Visitation til personlig

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationen Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og bevilger ydelser og indsatser på baggrund af lovgivning,

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationen Møde i Ældrerådet den 14. august 2017 Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og

Læs mere

Rollebeskrivelser i borgervisitationen

Rollebeskrivelser i borgervisitationen Rollebeskrivelser i borgervisitationen Udgangspunktet er ledelsesgrundlaget med de 4 fokuspunkter: Ta ledelse, Skab følgeskab, Ha styr på driften og Vær fornyende. Følgende roller er beskrevet: Visitator

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Kvalitetsstandard Visitation Fanø Kommune Indhold Forord...2 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...3 3.1 Sagsbehandlingstid...4 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...4

Læs mere

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS)

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) CBS s budget Budget 208 Brutto 307 mio. kr. Servicerammen brutto 75 mio.kr. SSU s budget 285 mio. kr. CBS s budget Den Tværfaglige Myndighed 20 mio. kr.

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016

Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 SIDE Forside 4 + 5 + 7 + 19 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal træning m.v. 2016 Ændringsoversigt vedrørende kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp samt kommunal

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...2 3.1 Sagsbehandlingstid...2 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...3 3.3 Revurdering...3 4.0 Målgruppe Hvem kan få hjælp?...3

Læs mere

Kan du være i spidsen for udviklingen af området for visitation til hjemmepleje og hjælpemidler?

Kan du være i spidsen for udviklingen af området for visitation til hjemmepleje og hjælpemidler? Kan du være i spidsen for udviklingen af området for visitation til hjemmepleje og hjælpemidler? Formålet er, at skabe værdighed i ældreplejen og dermed øget livskvalitet og selvbestemmelse for borgerne

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Kvalitetsstandarder Visitationen

Kvalitetsstandarder Visitationen 2018 Kvalitetsstandarder Visitationen Hjælpemidler og APV HOLSTEBRO KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1. 112 genbrugshjælpemidler...3 2. 112 Personlige hjælpemidler...6 3. 113 B midlertidige

Læs mere

1 of 5. Tilsynspolitik

1 of 5. Tilsynspolitik 1 of 5 Tilsynspolitik Godkendt af Byrådet d. 16. december 2015 1 2 of 5 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En aktiv

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Årsplan for Visitationen

Årsplan for Visitationen Årsplan for Visitationen Periode: 2019 Hvem er vi? Visitationen består af 3 teams. Team Visitation (Visitatorerne) Team Hjælpemidler (De sagsbehandlende terapeuter) herunder kropsbårne/personlige hjælpemidler.

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Vil du være med på vores lederhold? Vi dyrker ledelse som holdsport

Vil du være med på vores lederhold? Vi dyrker ledelse som holdsport Vil du være med på vores lederhold? Vi dyrker ledelse som holdsport Vi ønsker at skabe synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg Med det mål at virkeliggøre

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Virksomhedsgrundlag - 2005

Virksomhedsgrundlag - 2005 VISITATIONS T E A M E T V i s i t a t i o n s t e a m e t s m i s s i o n V i s i t a t i o n s t e a m e t s v æ r d i e r K v a l i t e t s o p f ø l g n i n g M å l s æ t n i n g e r Virksomhedsgrundlag

Læs mere

Center for Sundhed og Ældre. Team Afklaring og Rehabilitering. Team Omsorg og Rehabilitering

Center for Sundhed og Ældre. Team Afklaring og Rehabilitering. Team Omsorg og Rehabilitering Center for Sundhed og Ældre Team Afklaring og Rehabilitering Team Omsorg og Rehabilitering Myndighed - TAR og TOR 2017 1 TAR Team Afklaring og Rehabilitering Opgavetyper: Call center Korte og midlertidige

Læs mere

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen 2016 Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Resultater... 4 3. Metode... 5 4. Analyse af tracertilsyn... 5 4.1. Overensstemmelse

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Center for Sundhed og Velfærd, 12.08.2016 1 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Resultater fra de udførte tilsyn... 4 Samlet

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed

Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed Kvalitetsstandarder 2015 Ældre og Sundhed 2/14 Indhold FORORD... 4 PRAKTISKE INFORMATIONER... 5 GENERELLE INFORMATIONER... 7 FORMÅLET... 7 VISIONEN... 7 VURDERING AF DINE BEHOV... 7 KLAGEMULIGHEDER...

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson.

Kompetenceprofil. Forord Skrives af relevant ledelsesperson. 1 Kompetenceprofiler Sundhed og omsorg og Socialområdet handicap og psykiatri Kompetenceprofil Forord Skrives af relevant ledelsesperson. - Den færdige introducerede medarbejder - Opdelt i generel profil

Læs mere

Helhedsvisitation i Frederiksberg kommune

Helhedsvisitation i Frederiksberg kommune Helhedsvisitation i Frederiksberg kommune Lidt om Frederiksberg kommune og vores organisation Baggrund for helhedsvisitation Hvordan startede vi? Hvordan gik det undervejs? Hvor er vi nu? Kompetenceudvikling

Læs mere

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Evaluering - indhold... 3 3 Evaluering - tidsplan... 6 4 Evaluering - metoder... 6 5 Om opgaven på Søhusparken

Læs mere

Udvidet job- og personprofil. Stillingen

Udvidet job- og personprofil. Stillingen Udvidet job- og personprofil Stillingen Faaborg-Midtfyn Kommune er den geografisk største kommune på Fyn. Kommunen har ca. 52.000 indbyggere fordelt over ca. 65 større og mindre byer, der alle har det

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Indhold 1. Formålet med støtten... 3 2. Kerneopgaven... 3 3. Målgruppen og indsatsen... 3 4. Den rehabiliterende tilgang...

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Frederikssund Kommune. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Frederikssund Kommune. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2017 Kommune: Frederikssund Kommune Tilskud: 8.880.000 Link til værdighedspolitik: http://www.frederikssund.dk/media/0de01847-1109-46f7-9348-

Læs mere

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten

VORES VÆRDIER. Plejehjemmet Falkenberg - Et godt sted at være. Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede. Vi forbedrer løbende kvaliteten Center for Sundhed og Omsorg VORES VÆRDIER Vi skaber resultater Vi er udviklingsorienterede Vi forbedrer løbende kvaliteten Vi skaber en god arbejdsplads Vi har fokus på borgere og brugere Plejehjemmet

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Rubrik. Tilsynspolitik Hjemmepleje Social og Senior. Godkendt af Byrådet den

Rubrik. Tilsynspolitik Hjemmepleje Social og Senior. Godkendt af Byrådet den Rubrik Tilsynspolitik Hjemmepleje Social og Senior Godkendt af Byrådet den 1.6.2016. Baggrund Kommunalbestyrelsen skal efter servicelovens 151 c udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for alle sine

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Formålet med et rehabiliteringsophold...3 Lovgrundlag...3 Hvem kan visiteres til et rehabiliteringsophold i Albertslund

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Aktiv Pleje. Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen

Aktiv Pleje. Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen Aktiv Pleje Hverdagsrehabilitering 9. september 2014 Souschef Inger-Marie Hansen FAABORG-MIDTFYN Folketal: ca. 52.000 Antal borgere som modtager hjælp: Sygepleje - 1235 Hjemmeple jen - 1309 Privat leverandør

Læs mere

Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning - Mobilitets afd. - ergoterapi

Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning - Mobilitets afd. - ergoterapi CRS Mobilitet Heden 7 5000 Odense C Telefon: 6611 0233 Fax. 6311 4718 E-Mail: mobilitet.fyn@soc.regionssyddanmark.dk Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning - Mobilitets

Læs mere

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at:

Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: 1.1. BASISDEL MÅL Målene fremgår af målene for de enkelte AMU-uddannelser, der indgår i basisdelen. Derudover er målene for den samlede basisdel at: Deltagerne: styrker den faglige identitet og øger bevidstheden

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2015 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Mål for ældreområdet

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Ydelsestype Ydelsens lovgrundlag Serviceloven 83 a Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2017 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2016. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 1 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 2 Resume: Digitaliseringsstrategien for Odder Kommune 2011-2015 er en revidering af Odder Kommunes

Læs mere

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt?

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Rehabilitering og Visitation Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Hvordan fastholdes borgerens ansvar for eget liv? Oplægget indeholder Holstebro Kommunes tilbud om træning, hjælpemidler

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a

KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a KVALITETSSTANDARD Rehabiliteringsforløb Servicelovens 83a LOVGRUNDLAG FORMÅL 83 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde et korterevarende og tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til personer med nedsat funktionsevne,

Læs mere

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på Svendebjerghave og Genoptræningen NOTAT Sammenhængende indsatser i Center for Sundhed og Ældre Center for Sundhed og Ældre har et ønske om, at indsatser

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen NOTAT Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen Hidtidig indsats For (statslige) puljemidler har der i perioden 2012-2014 været gennemført et hjerneskadeprojekt i Frederikssund Kommune. I projektperioden

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2. Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2

KVALITETSSTANDARD. Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2. Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2 KVALITETSSTANDARD 2016 Korttidsplads efter Servicelovens 84 stk. 2 Godkendt: Byrådet 26. juni 2014 Hvad er indsatsens lovgrundlag? Serviceloven 84, stk. 2 Hvilket behov dækker Hjælp og støtte udenfor hjemmet

Læs mere

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE

FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE FAGPROFILER FOR ERGO OG FYSIOTERAPEUTER I TRÆNINGSOMRÅDET IKAST-BRANDE KOMMUNE Indledning Fagprofilen for ergo- og fysioterapeuter i Ikast-Brande Kommunes træningsområde er et samarbejdsredskab. Den danner

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016

Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp 2016 Thisted Kommune 2016 Tilsynspolitik for personlig og praktisk hjælp i hjemmeplejen m.v. Thisted Kommune fører tilsyn med den personlige og praktiske hjælp efter Serviceloven (SEL) 83, som leverandørerne yder til kommunens

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 Visitation & Hjælpemidler

Udviklingsaftale 2016 Visitation & Hjælpemidler 1 of 5 Udviklingsaftale 2016 Visitation & Hjælpemidler 1 2 of 5 Aftalens periode: 01. januar 2016 31. december 2016 Aftaleparter Ingelise Juhl og Jytte Dalgaard Aftalens grundlag: Værdigrundlag Ledelses-

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2019

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2019 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2019 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2018. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse

Leder af leder. sammenhængskraft. Serviceorienteret ledelse SAMMENHÆNGSKRAFT FORORD Ledelse i den offentlige sektor er et utroligt spændende og krævende felt at være i. Borgerne har stadig større forventninger til den offentlige service. Samtidig møder vi løbende

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering Værdighedspolitik 2016 Sundhed og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange tilbud og

Læs mere

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune

Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Job- og personprofil for sygeplejerske i akutteam i Assens Kommune Assens Kommune som arbejdsplads Assens Kommunes personalepolitik hviler på værdierne respekt, åbenhed, udvikling, arbejdsglæde og ordentlighed.

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Gladsaxe kommune. Social- og Sundhedsforvaltningen Trænings- og Plejeafdelingen Den 10. september Indhold

Gladsaxe kommune. Social- og Sundhedsforvaltningen Trænings- og Plejeafdelingen Den 10. september Indhold Gladsaxe kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Trænings- og Plejeafdelingen Den 10. september 2015 Tilsynspolitik 2016 Personlig hjælp og pleje, hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

REDEGØRELSE VEDRØRENDE MYNDIGHEDSAFGØRELSER OG KLAGER I ÆLDREOMRÅDET 2017

REDEGØRELSE VEDRØRENDE MYNDIGHEDSAFGØRELSER OG KLAGER I ÆLDREOMRÅDET 2017 REDEGØRELSE VEDRØRENDE MYNDIGHEDSAFGØRELSER OG KLAGER I ÆLDREOMRÅDET 2017 INDHOLD Ældreområdets myndighedsafgørelser...3 Hjemmehjælp til personlig pleje og praktisk hjælp...3 Hverdagsrehabilitering...3

Læs mere

Visitationsenheden. Sundhed og Ældre, Herning Kommune

Visitationsenheden. Sundhed og Ældre, Herning Kommune Visitationsenheden Sundhed og Ældre, Herning Kommune Myndighedsafdeling Medarbejderne har til opgave at sikre: Helhedsorienteret sagsbehandling, herunder tværgående koordinering af sagerne på tværs af

Læs mere

Målet er, at virkeliggøre vores vision Lev livet aktivt i samarbejde med og om borgeren

Målet er, at virkeliggøre vores vision Lev livet aktivt i samarbejde med og om borgeren Vil du være med på vores leder hold? Vi dyrker ledelse som holdsport Målet er, at virkeliggøre vores vision Lev livet aktivt i samarbejde med og om borgeren Fokus er Værdighed og sammenhængende indsatser,

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er:

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er: Sundhed og Omsorg Sagsnr. 277427 Brevid. 2326230 Ref. JLHA NOTAT: Tilsynsrapport for hjemmeplejen i Roskilde Kommune 2015 3. august 2016 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Metode... 2 2.1 Uddybende mål i tilsynskategorierne...

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Værdighedspolitik 2018 Sundhed, Handicap og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2016 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder midlertidigt ophold til borgere med særlige behov. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...2 Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold...2 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om

Læs mere

Social - og Omsorgspolitik

Social - og Omsorgspolitik Social - og Omsorgspolitik Hvorfor en Social og Omsorgspolitik? Kommunalreformen har ændret Danmarkskortet hvilket har betydet at Slagelse Kommune, har ca. 80.000 borgere, hvor ca. 17.500 borgere er over

Læs mere

Dette notat redegør for visitationens arbejde. Notatet er disponeret som følger:

Dette notat redegør for visitationens arbejde. Notatet er disponeret som følger: Notat Sagsnr.: 2012/0005882 Dato: 10. maj 2012 Titel: Orientering om Visitationens arbejde - maj 2012 Sagsbehandler: Olai Birch Planlægningskonsulent Dette notat redegør for visitationens arbejde. Notatet

Læs mere

På trods eller på tværs? - Et oplæg om tværfaglighed, viden og muligheder V. Knud D. Andersen, Ældreenheden i Servicestyrelsen

På trods eller på tværs? - Et oplæg om tværfaglighed, viden og muligheder V. Knud D. Andersen, Ældreenheden i Servicestyrelsen På trods eller på tværs? - Et oplæg om tværfaglighed, viden og muligheder V. Knud D. Andersen, Ældreenheden i Servicestyrelsen Disposition Introduktion: Hvem er Servicestyrelsen (i den sammenhæng!) Hvorfor

Læs mere

Midler til løft af ældreområdet

Midler til løft af ældreområdet Midler til løft af ældreområdet 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Formålet med indsatsen Planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Økonomi Styrke rehabilieringsindsatsen Forbedring

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2015

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2015 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2015 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og bringer naturen ind i familiens hverdag

Læs mere

Tilbud til Ældre Pjece 2018

Tilbud til Ældre Pjece 2018 Tilbud til Ældre Pjece 2018 Mål og værdier Allerød Kommune har udarbejdet denne informationspjece for at give dig et indblik i Ældre og Sundheds mål og værdier, hvordan kommunen arbejder med visitation,

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2016

Ændringer i kvalitetsstandarderne 2016 Ændringer i kvalitetsstandarderne 2016 I dette notat beskrives de væsentlige ændringer, der er foretaget i forhold til kvalitetsstandarderne for 2015. Overskrifterne med blå skrift nedenfor henviser til

Læs mere

Rubrik. Tilsynspolitik Hjemmepleje Job og Velfærd. Godkendt af Byrådet den 25. april 2018

Rubrik. Tilsynspolitik Hjemmepleje Job og Velfærd. Godkendt af Byrådet den 25. april 2018 Rubrik Tilsynspolitik Hjemmepleje Job og Velfærd Godkendt af Byrådet den 25. april 2018 Baggrund Kommunalbestyrelsen skal efter servicelovens 151 c udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for alle

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Foreløbig redegørelse tilpasses til ansøgningsskema for 2018, når dette foreligger. Kommune: Frederikssund Kommune

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 1 Hjælpemidler. Tårnby dok.nr

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 1 Hjælpemidler. Tårnby dok.nr Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 1 Hjælpemidler Tårnby dok.nr. 2024214 Forord Dragør og Tårnby Kommunalbestyrelser indgik i december 2004 en aftale om forpligtende

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 1.a Hjælpemidler. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 1.a Hjælpemidler. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 1.a Hjælpemidler Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i december 2004 en

Læs mere

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune Job- og personprofil for teamledere Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Ansættelsesområde er ansat i Aarhus Kommune og indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg. Reference

Læs mere