TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge"

Transkript

1 TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge Vejledning i at slynge To børn arbejder sammen om at slynge et bånd ved brug af fire slyngstokke. Prøv at slynge med forskellige farver og forskellige garntykkelser. Dog bruges samme tykkelse garn til samme bånd. Prøv at slynge et bånd, hvor begge personer har samme farve i højre hånd (A) og et bånd, hvor de begge har forskellig farve i højre hånd (B). Det er lettest at se mønsteret i båndet, hvis der kun arbejdes med to forskellige farver. Sådan gør du 1. Mål 2-3 m garn op. Lav en løkke (et slyngstik), løkken sættes omkring slyngstokken, og garnet vikles fast om denne. Garnet kommer på denne måde til at ligge dobbelt omkring slyngstokken. Hvis den færdige snor skal bruges til et bælte, bør garnet vikles firedobbelt omkring slyngstokken. Den færdige snor bliver lidt kortere end garnets længde. 3. Garnenderne fra slyngstokkene samles med en knude. Knuden sættes fast på en krog i loftet eller hænges op i et træ, ca. 1 meter over hænderne. 4. Slyngstokkene svinges mod hinanden, så de to personers højre-hænder og venstrehænder arbejder sammen på skift. Snorene skal passere hinanden, som hvis personernes hænder var fulgt med, og håndfladerne havde strøget mod hinanden. De to personer kaster samtidig den slyngstok, de har i højre hånd. Når den er grebet, kastes samtidig slyngstokkene i venstre hånd osv. 5. Efterhånden, som garnet bruges op, rykker de to personer tættere på hinanden. 6. Når det frie garnstykke er brugt op, løsgøres der mere garn. Den færdige snor hejses til vejrs, så arbejdshøjden igen bliver passende 2. Garnet på slyngstokkene låses fast med knude (et halvstik). Det frie garnstykke på slyngstokkene skal være så langt, at slyngstokkene er i håndhøjde, når de to personer, der skal arbejde sammen, står 1-2 m fra hinanden.

2 TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge

3 TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN Vejledning i at slynge

4 TEKSTILPRODUKTION FØR INDUSTRIALISERINGEN At spinde med håndten At spinde En håndten består af en ten som oftest er en træpind og en tenvægt. Hvordan det garn, man spinder, bliver, er afhængig af tenvægtens størrelse, vægt og udformning. Derfor var det nødvendigt, at man havde flere slags tenvægte, så man kunne lave forskelligt garn. Sådan gør du 1. Saml så meget kartet uld du kan have i din ene hånd. 2. Træk lidt af ulden ud og bind den til krogen på tenen. 3. Du holder uld og ten i samme hånd. 4. Du har ulden i hånden og lader lidt af ulden glide ud mellem tommel-, pege- og langfinger. 5. Med den anden hånd snurrer du tenen rundt mod uret. 6. Mens tenen snurrer, bruger du den frie hånd til forsigtigt at trække mere og mere uld fri. 7. Når den spundne snor bliver for lang, vikles den på tenens skaft. 8. Når der ikke kan være mere uld på tenen, kan man lave et lille garnnøgle, eller man kan tage tenvægten af og sætte den på en ny ten og fortsætte. At tvinde Tenens omdrejning og fart vil spinde ulden til en snor. Når snoren tvindes/snoes sammen, drejes tenen med uret for at snoningen skal holde.

5 Om uldspinding Museum Midtjylland Lise Warburg

6 1 Det mindste, man kan gøre ved ulden, inden den spindes, er at tese den. Med flade hænder holder man uldtotten vandret og skubber blidt fibrene fra hinanden.

7 2 Hvis man vil spinde på håndten, holder man den tesede uld i venstre hånd. Man stikker krogen på tenen ind i totten midt på fibrene, så krogen kan trække dem lidt ud. Imens drejes tenen rundt, så der laves en lille tråd. Når tråden er lang nok, bindes den på tenen.

8 Så knipser man tenen i gang i toppen med højre hånd i urets retning. 3

9 4 Man slipper, og derefter bruger man hånden til at trække lidt fibre frem fra uldtotten. Mens man trækker, lukker man omkring tråden, så snoningen ikke løber op i hele totten på én gang.

10 5 Når tråden er blevet så lang, som man kan nå, vindes den ind på tenen. Det går hurtigst, hvis man støtter med hoften. Tenen her er lavet en juletræstop med ler på sidegrenen. Ulden ligger gemt i en anden juletræstop, hvor sidegrenene danner et bur omkring spidsen.

11 6 En gammel mål at berede uld på, før den spindes, er kæmning. Man bruger uld fra langhårede fåreracer med cm lange hår. Her bliver kæmmet, som man fx gjorde det i Sønderjylland til olmerduge og fint kamgarnstøj.

12 7 Den ene kam sidder ved hjælp af et beslag godt fast på et bord. Den fedtede uld er renset og testet, og den slås i kammen samtidig med, at der redes lidt ud. Roden, den ende af uldtotten, der sad mod fåret, sættes fast i kammen. Spidsen stikker ud.

13 En uldkam vejer ca. 750 gram, så den holder man med begge hænder og reder så forsigtigt ned i ulden. 8

14 9 Efter få tag har ulden fordelt sig ligeligt på begge kamme. Nu bruser den op, og så kæmmer man løs fra alle sider. Hele tiden sætter man kammen i ulden samtidig med, at den faste kam griber fast i den uld, der sidder på den løse kam. På den måde kæmmes ulden samtidigt i begge kamme.

15 10 På bagsiden af kammene kommer fibrene til at ligge som om, de er vævet ind mellem tænderne. Først når fibrene ligger helt fladt og indvævet på begge kamme, er ulden færdig.

16 11 Nu trækkes ulden ud af kammen med begge hænder, så den ligger i et langt, langt bånd, så bredt som en hånd. Man skal passe på, at det bliver helt jævnt.

17 Båndet lægges udstrakt og foldes forsigtigt sammen til en firkant. 12

18 Når man har kæmmet et nyt bånd, lægges firkanten på det, men på tværs, og så foldes det hele let og luft sammen. 13

19 14 Til højre ses firkanten med kamulden. Sådan kan den ligge, til den skal spindes. I midten ligger kæmlingen, den korte uld, der bliver tilbage i kammen. Til venstre ses en kæmling fra bagsiden. Ved kæmning får man 2/3 kamuld og 1/3 kæmling, som kartes og spindes som kartegarn.

20 Når kamulden skal spindes, rinker man den først ud af firkantens side med små vippebevægelser. Man bruger højre hånds tommel- og pegefinger i en lang, tynd, zig-zag-væge. 15

21 16 Vægen holder man i en kurv. Under spindningen holdes den langt til højre for tenen. Rokken er vendt, så kvinden kan sidde behageligt med afslappede skuldre. Hun træder tampen med begge fødder som en vippe. Så løber hjulet ekstra jævnt, og snoningen bliver mere ensartet i garnet.

22 17 At karte uld er ikke så gammel en opfindelse som at kæmme. Det er nemlig den korte, krusede uld, man karter. Får med kort uld er af nyere, forædlede racer end får med lang uld. Kartningen reder fibrene ud, så de glider jævnt ind i tråden og letter spindingen. På den måde blander man svage og stærke fibre.

23 18 Ulden lægges parallelt med kartens sider 3/4 oppe på underkarten. Den holdes i venstre hånd på benet med et undergreb. Overkarten holdes i højre hånd med et overgreb og styres med pegefingeren på blokken.

24 19 Først kartes der lidt forsigtigt ude i spidserne, så højere og højere oppe. Når ulden ligger pænt og nogenlunde ligeligt fordelt på de to karter, vender man underkarten.

25 20 Ulden fra overkarten stryges ned på den. Så karter man igen og vender underkarten.

26 21 Ulden trækkes nu op på overkarten osv. Når al ulden er kartet, samler man den, blander den og gentager processen.

27 Når man synes, at ulden er fin, laver man den til en rulle en tøje med bagsiden af overkarten. 22

28 23 Tøjen skal være let og luftig. Den gør det ud for et forgarn, hvor fibrene ligger på tværs.

29 24 Kartningen giver også mulighed for en uendelig nuancering af farverne. I stedet for at farve det færdige garn, kan man bruge farvet uld.

30 25 De to farver uld, der skal blandes til en fin gråviolet, lægges på præcis hver sin halvdel af karten. Så karter man, til der er lige meget uld på de to karter vender dem

31 og halvdelen af de to farvefelter har nu byttet plads. 26

32 Næste gang, man karter, vil farverne blande sig, men naturligvis kun i de øverste lag, hvor kartetænderne arbejder. 27

33 28 Det er derfor, man vender karterne tre gange. Alle felter og lag skal blive blandet. Det kan man bare ikke se, at de bliver, når man arbejder med ensfarvet uld.

34 29 Alligevel er ulden ikke blandet nok efter første kartning. Det ser man her. Den ene ende af kartelaget er stadig mest blå, den anden mest rød. Man må karte igen, hvis det skal være jævnt, men garnet har også fået en ny farvemulighed efter dette stadium.

35 30 Tøjen kan spindes på en almindelig rok. Man lader snoningen løbe ind i den på et lille stykke, lukker det inde mellem de to hænder og trækker stykket ud til den ønskede tykkelse.

36 Så glatter man efter med venstre hånd og slipper tråden ind på spolen. 31

37 32 Tøjen kan også spindes på skotrok. Skotrokkens ten er en lang pig, som garnet lægger sig i en snoning henad, når den drejer. Når man holder tråden skråt for tenen, smutter en vinding af spidsen, og garnet tilføres en snoning. Når snoningen løber ud i garnet, lader man fibrene flyde ud af tøjen. Tråden dannes lige uden for hånden, ikke ud for tenen; den drejer kun.

38 33 Oprindeligt drejede man hjulet på skotrokken med højre hånd, men på denne rok er højre hånd ledig, fordi rokken trædes. Den frie hånd kan derfor i stedet bruges til at lægge effektfibre eller lidt uld af en anden farve i garnet i små totter hist og her.

39 Når man ikke kan række længere, ændrer man trådens retning, så den holdes vinkelret på tenen. Den frie hånd standser hjulet og drejer det et lille stykke tilbage, så den lange snoning vindes af. Man drejer igen i spinderetningen, mens garnet spoles på den inderste del af tenen. Når der kun er ca. 30 cm tilbage, lader man det løbe hen ad tenen, holder det skråt, og nu smutter det på ny af spidsen, og spindingen kan fortsætte. 34

40 I kartegarnet bliver de korte, krusede fibre let og luftigt. Det bliver blødt, elastisk og loddent. Det er velegnet til filtning, fx i klæde og vadmel og til varmt tøj. I kamgarnet ligger fibrene tæt udstrakt og helt parallelle. Derfor bliver det stærkt, glat og blankt som de fibre, det har lavet af, og det har ringe filtningsevne. Det godt til smukke ting, fx en fin striktrøje eller til glatte overflade, der afviser skidt og smuds. 35

41 36 De forskellige spindemåder fremhæver altså specielle egenskaber hos fibrene. Det giver mulighed for store variationer og måder at bruge ulden på. Uld er ikke bare uld, og garn er ikke bare garn.

INSPIRATION: Side 1 af 7

INSPIRATION: Side 1 af 7 INSPIRATION: MATERIALER: Uld ca. 30 g i bundfarven samt uld til dekoration, lynlås 20 25 cm, foam til skabelonen, vandflaske med huller i låget, plasticpose, rundstok, sæbe og masser af vand. Jeg bruger

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Merinould ca. 100 g, gazestof eller silke, vandflaske med huller i låget, foerstof (ca. 1,5x3,5 m), snor, håndklæde, sort sæk, sæbe og masser af vand. Tørretumbler

Læs mere

Knuder af Anders Toft Jensen

Knuder af Anders Toft Jensen Knuder af Anders Toft Jensen Alle typer af monofile kunststofliner har ikke den samme brudstyrke i våd og tør tilstand. Linens brudstyrke angives i lbs (pund) eller kilogram, og er et udtryk for den dødvægt

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 - unikarina 2009 INSPIRATION: Side 1 af 5 - unikarina 2009 MATERIALER: Merinould ca. 50 g, vandflaske med huller i låget, bobleplast (ca. 0,75x3,5 m), sæbe og masser af vand. Jeg bruger Urtekram s Universal

Læs mere

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Reb Indholdsfortegnelse Besnøringer... 2 Filippinerbesnøring... 3 Japansk krydsbesnøring... 4 Krydsbesnøring... 5 Ottetalsbesnøring... 6 Simpel besnøring... 7 Vinkelbesnøring... 8 Rebpleje... 9 Splejsninger...

Læs mere

Ardiente Sjal. No Niveau: Begynder Hæklenål: 4 mm Materialer: Synål og saks Garn: 2 nøgler Happy Feet Print, i farven Sea of Flames.

Ardiente Sjal. No Niveau: Begynder Hæklenål: 4 mm Materialer: Synål og saks Garn: 2 nøgler Happy Feet Print, i farven Sea of Flames. Ardiente Sjal No. 1006-192-7305 Niveau: Begynder Hæklenål: 4 mm Materialer: Synål og saks Garn: 2 nøgler Happy Feet Print, i farven Sea of Flames. Køb dit garn her: http://shop.hobbii.dk/ardiente-sjal

Læs mere

Skærbæk Uldspinderi. Velkommen til en rejse fra uld til garn

Skærbæk Uldspinderi. Velkommen til en rejse fra uld til garn Særtryk af artikel i tidsskriftet TENEN, 18. årgang nr. 1, 2007: Skærbæk Uldspinderi Indtil 1889 blev ulden spundet på spinderok i hjemmene. I 1889 holdt industrien sit indtog i Skærbæk, idet Markus Christian

Læs mere

92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA

92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA F B 92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA E A C C D B Version 1 92183 HÅRBØJLER ENHJØRNING (A): GARNALTERNATIV Nova (100 % bomuld) Nøgle ca. 50 g = 170 m Glittra (60 % cupro, 40 % metallic fibre)

Læs mere

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Suttekæde med perler Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Polyestersnor 2 mm ca. 50 cm Perler, bogstaver, figurperler og en træclips. Desuden skal du bruge en saks, lighter og et tyndt stykke

Læs mere

Viivaa.dk. Træningsprogram Træning overarm. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar

Viivaa.dk. Træningsprogram Træning overarm. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar 1 - Triceps og bryst Stå med front mod væggen, Placer begge hænder bag hovedet og albuerne mod væggen. Pres overkroppen frem og ned til det strækkes på bagsiden af overarmene. Hold 15-20 sek. og byt arm.

Læs mere

mounting string monter garnet

mounting string monter garnet mounting string monter garnet 1. 1. Klip bånd af Zpagetti eller det valgte garn i den længde, som du skal bruge og læg dem dobbelt. Du skal også bruge en træring. 2. Læg træringen på midten af dine bånd.

Læs mere

TÆPPE: HÆKLEFASTHED STØRRELSE. Ca. 17 fm x 19 rk på hæklenål 5 mm = 10 x10 cm Ca. 85 x 105 cm. Fv. 1: Ca 50 g (fv 8849, lyseblå)

TÆPPE: HÆKLEFASTHED STØRRELSE. Ca. 17 fm x 19 rk på hæklenål 5 mm = 10 x10 cm Ca. 85 x 105 cm. Fv. 1: Ca 50 g (fv 8849, lyseblå) 92042 SOFT COTTON Version 1 92042 TOGTÆPPE & URO MED TOG GARNKVALITET Soft Cotton (100 % Bomuld. Nøgle ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV Garngruppe 5 (OBS! Garnforbrug & form kan variere ved brug af andet

Læs mere

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm PÍFA 26-20 STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm MATERIALE: Létt- Lopi (100% islandsk uld, løbelængde 50g = ca. 100 meter). Fv. A 0059

Læs mere

Teknisk progression Diskoskast

Teknisk progression Diskoskast Teknisk progression Diskoskast Diskoskast er en teknisk disciplin, hvor der skal læres en del før man mestrer en god teknik. En af de allervigtigste elementer er, at man har en god rotationsteknik. Derfor

Læs mere

Hvordan kan man øve badminton hjemme.

Hvordan kan man øve badminton hjemme. Hvordan kan man øve badminton hjemme. Har I lyst til at øve badminton hjemme, er her lidt inspiration til hvad, der kan foregå i et almindeligt hjem. Det kræver ikke så meget plads, før det er muligt,at

Læs mere

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD 1. Servietten bredes ud, og kanterne bøjes ind mod midten. 2. Servietten bøjes én gang til. 3. Servietten lægges i fem læg. 4. Alle steder, hvor kanterne

Læs mere

Uglens Dannebrog hæklet flagranke

Uglens Dannebrog hæklet flagranke Uglens Dannebrog hæklet flagranke Min datter spurgte om jeg ville hækle en flagranke. Det ville jeg selvfølgelig. Der ligger allerede flere fine opskrifter på nettet, men jeg kunne ikke finde en udgave

Læs mere

Putt. PROcare Putty giver et varieret øvelsesprogram

Putt. PROcare Putty giver et varieret øvelsesprogram Putt giver et varieret øvelsesprogram Styrketræning af modsatarbejdende muskler er medvirkende til at bevare eller øge en fin muskelbalance, som er med til at fremme fingerfærdighed og koordination. Ved

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå).

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå). Motorik - aktiviteter Her er forskellige udfordrende og sjove øvelser/aktiviteter, som også kan bruges til at krydre andre aktitviteter med. f.eks. gøre dem sjovere eller sværere. De er gode og kan bruges

Læs mere

Eksperimenter om gyroer og flyvning. Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE. Mere om Lav en cykelhjulsgyro

Eksperimenter om gyroer og flyvning. Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE. Mere om Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE Eksperimenter om gyroer og flyvning Lav en cykelhjulsgyro Du kan fremstille en gyro af et gammelt cykelhjul: Montér håndtag på begge sider af et cykelhjul. Sæt dig i en

Læs mere

Ergonomisk 2-hjulet affaldsbeholder Håndtering (vip, træk og skub) af 240 liter affaldsbeholder med dobbeltlåg og ergonomiske håndtag.

Ergonomisk 2-hjulet affaldsbeholder Håndtering (vip, træk og skub) af 240 liter affaldsbeholder med dobbeltlåg og ergonomiske håndtag. HUMUS Sylbækvej 1, DK-8230 Åbyhøj Tlf. +45 86 25 34 00 Fax +45 86 25 35 22 Tlf. +45 47 10 70 77 Fax +45 47 10 70 79 E-mail: genplast@post.tele.dk Ergonomisk 2-hjulet affaldsbeholder Håndtering (vip, træk

Læs mere

Teknisk progression Kuglestød

Teknisk progression Kuglestød Teknisk progression Kuglestød Kuglestød kræver først og fremmest en god fornemmelse for at holde korrekt på kuglen og lave et korrekt udstød. Herefter skal man lære at finde den fornemmelse efter at have

Læs mere

Overlocker 3034D. Indhold:

Overlocker 3034D. Indhold: Indhold: Trådspænding Side 2 Stinglængde Side 2 Differentiale Side 2 Skærebredde Side 2 Trykfodtryk Side 3 Åbn Dæksel Side 3 Håndhjul Side 3 Udskiftning af trykfod Side 3 Fjern stingfingeren Side 4 Friarm

Læs mere

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug.

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug. Dragværk Fra anden halvdel af 1700-tallet er tekstiler med såkaldt dragværk bevaret. Her trak kvinderne i brede borter tråde ud i hele stoffets bredde og syede derefter figurer som f.eks. dyr og træer

Læs mere

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet.

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Sådan laver du en suttekæde af perler Introduktion Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Det anbefales, at bruge materialer fra HobbyFunHouse.

Læs mere

Marta s strikke finger handsker. Slå masker op med anden farve, usynligt opslag eller Løkke opslagning, senere fjerner vi tråden

Marta s strikke finger handsker. Slå masker op med anden farve, usynligt opslag eller Løkke opslagning, senere fjerner vi tråden side 1 Marta s strikke finger handsker Slå masker op med anden farve, usynligt opslag eller Løkke opslagning, senere fjerner vi tråden Hele arbejdet strikkes i ret både frem, tilbage og vending på pinden

Læs mere

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam 1 8 1 9 3 2 230 215 200 185 170 ionic + - 5 4 6 7 pro 230 steam ionic titanium 2 DANSK Glattejern i pro 230 steam Glattejernet i pro 230 steam fra BaByliss er et dampglattejern med meget høj temperatur

Læs mere

Mastektomi (Øvelsesprogram)

Mastektomi (Øvelsesprogram) Mastektomi (Øvelsesprogram) Information Efter operationen og senere under en eventuel strålebehandling kan vævet blive uelastisk og stramt. For at modvirke dette, er det vigtigt at du arbejder med forskydelighedsbehandling.

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5 Design Ergonomi Indledning Ergonomi er endnu et projekt hvor vi for lov at arbejde med design, og opleve hvad der kan stå bag et design. Som nu i dette projekt, måden man bruger et produkt på, og hvor

Læs mere

Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg

Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg Fremstilling af streng med beviklede øjer Frit efter Svenska Bågskytteförbundets instruktionsbog: Lär dig Bågskytte Ib Gilberg Materialliste: Strengebræt Saks eller kniv Strengvinkel Skruetvinger til fastgørelse

Læs mere

natur / teknik sjove forsøg med kroppen

natur / teknik sjove forsøg med kroppen Folde hånd og fod Papir, blyant og saks Prøv at folde hånd og fod Tag sko og strømper af Hold om fodsålen (undersiden af foden) og stik forsigtigt fingerspidserne ind mellem tæerne Prøv at slappe af i

Læs mere

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen 1 Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen Risting Risting: Også kaldet forsting, bruges til rining samt til stikninger feks. På skjorter, vestekraver mm. Bruges ristingene som pyntesting syes stingene

Læs mere

Afprøvning af tre typer Canson papir. Første sæt prøver. Peter Vilhelm Nielsen, De tre typer er:

Afprøvning af tre typer Canson papir. Første sæt prøver. Peter Vilhelm Nielsen,  De tre typer er: Afprøvning af tre typer Canson papir Peter Vilhelm Nielsen, www.petervnielsen.dk De tre typer er: Grain Satin, Hot pressed, 300 g/m 2 Grain Fine, Cold Pressed, 300 g/m 2 Rough, 640 g/m 2 De tests jeg har

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

Det hele med det halve

Det hele med det halve Det hele med det halve Denne vejledning giver eksempler på hvordan du kan arbejde med spilerdug der placeres under halvdelen af kroppen. Spilerdugens placering Spilerdugsprincipper Giv luft Placer: Få

Læs mere

Kompressionsstrømpe. Brehms Spilerdug ApS

Kompressionsstrømpe. Brehms Spilerdug ApS Kompressionsstrømpe I denne vejledning kan du se variationer af, hvordan vi giver en kompressionsstrømpe på og tager den af ved hjælp af Spilerdug. Metoden minimerer belastningen på dine fingre, albuer

Læs mere

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert

Høje knæløft på stedet Gentag X med hvert Høje knæløft på stedet Gentag 15-20 X med hvert ben. Styrke af benene Rejs/sæt dig med arme krydset foran kroppen. Ret dig helt op hver gang. Gentag 10-20 X Sving benet tungt og afslappet frem og tilbage

Læs mere

FEM DEJLIGE, STRIKKEDE SJALER

FEM DEJLIGE, STRIKKEDE SJALER FEM DEJLIGE, STRIKKEDE SJALER God gaveidé Er du ferm på pindene, kan det her sjal hurtigt strikkes og blive en skøn gave til en kreativ modtager. Sjalet er langt, men smalt, og kan bruges som et skuldersjal

Læs mere

Guns and Roses Brain Break

Guns and Roses Brain Break FANGET!! Formål: At prøve at fange en anden persons finger på den ene side, imens man på samme tid forsøger at undgår at ens finger bliver fanget af personen på den anden side. 1. Stå i rundkreds i mindre

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

MAXIGURUMI OLIFANT

MAXIGURUMI OLIFANT Version 4 91486. MAXIGURUMI OLIFANT GARNKVALITET RibbonXL (80% kvalitetsbomuld, 20% Øvrige Fibrer. Rulle ca 250 g = 130 m) HØJDE Ca 35 cm GARNFORBRUG Stribet elefant Fv. 1 Ca 250 g (grå) Fv. 2 Ca 250 g

Læs mere

H Herresweater med hætte i Mayflower 1 class.

H Herresweater med hætte i Mayflower 1 class. H1710 - Herresweater med hætte i Mayflower 1 class. Str.: S (M) L (XL) XXL (XXXL) Overvidde cm: 106 (110) 114 (118) 122 (126) Længde cm ca.: 66 (68) 70 (72) 74 (76) Fv. 2082, Vinrød, ngl.: Fv. 2027, Bordeaux,

Læs mere

Øvelser for sengeliggende gravide patienter

Øvelser for sengeliggende gravide patienter Du er gravid og skal være sengeliggende. Det er dog vigtigt for din krop, at muskulaturen bevæges dagligt. Du har derfor fået udleveret denne pjece med øvelser, som kan gøre det mere behageligt for dig

Læs mere

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det!

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! 10 trin til dig fra BaliQuilt, som hjælper dig på vej til at quilte på maskine. BONUS: Tre øvelser til at komme i gang på. Trin nr. 1 tilbehør Der er tilbehør

Læs mere

Standard forflytninger og tips

Standard forflytninger og tips 2016 Standard forflytninger og tips Susanne Karup Hedegaard Randers Kommune 01-01-2016 Indhold 1.0 Vending i seng... 3 1.1 Med mundtlig støtte... 3 1.2 med 1 hjælper og fysisk støtte... 4 1.3 Med 1 hjælper

Læs mere

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder Plisségardiner Enkle udtryk med utallige muligheder Forny boligen med fine folder Plisségardinet lader på smukkeste vis stramme linjer og bløde stoffer gå hånd i hånd. Og den omfattende kollektion gør

Læs mere

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK

HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK HÆKLET MUMITROLD WWW.MASJASBLOG.DK MATERIALER OG UDTRYK Materialer Hæklenål: 4,5 mm Synål Saks Vat til fyld Forkortelser omg.: omgang lm: luftmaske fm: fastmaske 2i1 fm: 2 fastmasker i næste maske Garn:

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter LEKTION 1/12 Dagens Tema: Vejrtrækning og balance Opvarmning 5 Valgfri svømning. Vejrtrækning 5 Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Hold fast i kanten med begge hænder, stræk dig ud og lig i overfladen

Læs mere

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder

Plisségardiner. Enkle udtryk med utallige muligheder Plisségardiner Enkle udtryk med utallige muligheder Ny kollektion med kant Den nye kollektion af Luxaflex plisségardiner er et overflødighedshorn af farvestrålende stoffer, forskellige transparentheder

Læs mere

Toprebsklatring. - en introduktion

Toprebsklatring. - en introduktion Toprebsklatring - en introduktion Dennis Waldemar / klatrevægsinstruktør / 2006 Klatring en introduktion - af Dennis Waldemar Formålet med dette forløb er at introducere kursisten til klatring på klatrevæg

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

Instruktioner for Skildpadden

Instruktioner for Skildpadden Instruktioner for Skildpadden Vuggestilling Mave mod mave Den lette og enkle slynge! Masser af muligheder passer alle størrelser voksen og barn! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn! På hoften

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Gribeteknik 1. Gribetrekant/pilespids 2. Skovlen 3. Sækken 4. Stakit og låg 5. Bold til krop Andre teknikker 1. Udgangs-/grundstilling 2. Faldteknik 3. 1:1 Spil med

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange.

NIVEAU M CRAWL LEKTION 1/12. Del Tid Beskrivelse Mål og fokuspunkter. Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. LEKTION 1/12 Dagens Tema: Balance og vejrtrækning Opvarmning 5 Svøm forskellige stilarter og varm musklerne op. Balance Skift imellem de to øvelser 2-4 gange. 1. Afsæt fra kanten. Hold armene strakt over

Læs mere

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk

Hæklet Abe. En hyldest til Kay Bojesens træabe. Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Hæklet Abe En hyldest til Kay Bojesens træabe Hækleopskrift af Lærke Drescher www.kreaposen.blogspot.dk Det Formelle Opskriften er kun til privat brug. Den må altså ikke deles eller sælges videre og man

Læs mere

Viivaa.dk. Træningsprogram FRISK-genoptræning albue generelt. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar

Viivaa.dk. Træningsprogram FRISK-genoptræning albue generelt. Af: Viivaa Træningsekspert. Øvelse Illustration Træningsfokus Øvelsesdata Kommentar 1 - Triceps og bryst Stå med front mod væggen, Placer begge hænder bag hovedet og albuerne mod væggen. Pres overkroppen frem og ned til det strækkes på bagsiden af overarmene. Hold 15-20 sek. og byt arm.

Læs mere

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter. 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange.

Del Tid Beskrivelse Fokuspunkter. 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. Lektion: 1 ud af 12 Rytmisk vejrtrækning og vandret kropsposition Opvarmning 5 min Valgfri. Varm musklerne op i roligt tempo. Rytmisk vejrtrækning 5 min Skift imellem de tre øvelser 2-4 gange. 1. Hold

Læs mere

Øvelsesvejledning til håndtræning

Øvelsesvejledning til håndtræning Øvelsesvejledning til håndtræning Tak for din interesse for PROcare Det er med stor fornøjelse, at PROcare kan tilbyde en samlet træningsvejledning til vores mest populære håndtræningsprodukter; PROcare

Læs mere

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud.

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud. Kom-i-gang-lege Frugtsalat 5-10 minutter stole Alle elever står på en stol i en rundkreds. Der er en stol mindre end antallet af elever, den sidste elev står derfor i midten. Alle får nu tildelt navnet

Læs mere

Bogmærke med kvast. Design af Ida-Marie Hækler

Bogmærke med kvast. Design af Ida-Marie Hækler Bogmærke med kvast Design af Ida-Marie Hækler Materialer Hæklenål 3.0 Saks Stoppenål Garn fra Hobbii: Rainbow Organic 8/4 Mint (24) & Rainbow Cotton 8/4 Print Emma (8) Forkortelser Omgang = omg Luftmaske

Læs mere

Bærevejledning til vikle

Bærevejledning til vikle Mama s LIFE Bærevejledning til vikle Strækvikle kan anvendes til børn med en vægt på 2-10 kg. Fastvikle 3-20 kg. Tips til en god start kom godt i gang: Viklen skal være strammere, end man umiddelbart synes

Læs mere

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2 SB 3001 Stoffet klippes (husk sømrum) og 2 cm sidesømme syes Velcrobåndet påsyes foroven på gardinet, og der syes en 2,5 cm løbegang forneden. Lommebånd påsyes med ca. 20-25 cm afstand på tværs af gardinet.

Læs mere

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle.

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle. Disclaimer: Opskriften er til fri afbenyttelse i nonkommercielle sammenhænge. Det betyder, at du ikke må videresælge opskriften hverken som din egen eller som min. Du må heller ikke regne med nogen former

Læs mere

garn JULEPYNT flere varianter

garn JULEPYNT flere varianter garn JULEPYNT flere varianter JUL - Julekugler Nr. 08/011/0000 BEAUGENCY CRAIE (RÅHVID) 1 PHIL DOUCE ECRU (RÅHVID) 1 Beaugency (55% polyamid, 25% akryl, 20% uld) 50gr. = 82meter 1 ngl. CRAIE/råhvid. Phil

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Opskrift: Baby. kvalitetsdesign i en unik stil GARN FORBRUG. Rundpinde: 3,5 mm Hæklenål (til hæklede kant): 2,5 mm Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm

Opskrift: Baby. kvalitetsdesign i en unik stil GARN FORBRUG. Rundpinde: 3,5 mm Hæklenål (til hæklede kant): 2,5 mm Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm Opskrift Baby GARN FORBRUG Opskrift: Go handmade Soft: 3 mdr. 6 mdr. 100 g 125 g Rundpinde: 3,5 mm Hæklenål (til hæklede kant): 2,5 mm Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Bloomers Classic

Læs mere

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B.

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B. ZIGZAGSØMME Sæt sømvælgeren på B. Sådan fungerer stingbreddevælgeren Den maksimale zigzagstingbredde i zigzagsømme er 5. Du kan dog gøre stingene smallere i alle sømmene. Stingbredden bliver større, i

Læs mere

Eksperimenter om balance og rotation

Eksperimenter om balance og rotation EKSPERIMENTER FOR 3. - 6. KLASSE Eksperimenter om balance og rotation Piruetter på en kontorstol Det ser flot ud, når gymnast snurrer hurtigt rundt i luften, og når en skøjteprinsesse laver piruetter på

Læs mere

Scapula. Backward rocking. Bevæg dig langsomt tilbage med vægt på armene. Vægtfordeling til siderne

Scapula. Backward rocking. Bevæg dig langsomt tilbage med vægt på armene. Vægtfordeling til siderne Backward rocking Backward rocking Backward rocking Stå på alle 4, skub fra med armene og hold lænden vandret. Bevæg dig langsomt tilbage med vægt på armene. Kom så langt tilbage som du kan, mens du fortsat

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

zxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuio For kajakroere påasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcv 15-08-2013

zxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuio For kajakroere påasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcv 15-08-2013 qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø Basis pilates program zxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuio

Læs mere

Sådan skal du træne, når du har et brud på skulderen

Sådan skal du træne, når du har et brud på skulderen Sådan skal du træne, når du har et brud på skulderen Du har brækket overarmen, og bruddet er fundet egnet til konservativ behandling. Derfor er det ikke nødvendigt at foretage en operation. Bruddet vil

Læs mere

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk Øvelser med elastik Lig på ryggen med bøjede knæ, hoftebredde afstand mellem fødderne og elastikken over lysken. Tag fat om elastikken i hver side ud for hofterne, løft overkroppen og stræk begge arme

Læs mere

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det.

Store, små, med hank og skulderrem, luftige og tætte, enkle eller romantiske. Men ingen af dem var helt som jeg ville have det. Uglens strandnet indkøbsnet Jeg smutter lige på torvet Min datter spurgte mig sidste sommer, om jeg ikke kunne hækle et indkøbsnet til hende. Det kunne jeg selvfølgelig, og der var masser af inspiration

Læs mere

Et udpluk af øvelser og meditationer fra gruppeforløbet Hjerterum

Et udpluk af øvelser og meditationer fra gruppeforløbet Hjerterum Hjerteåndedrættet 1) Ret opmærksomheden blidt mod midten af brystkassen på det fysiske hjerte. Læg gerne en hånd på hjertet. 2) Hold opmærksomheden på hjertet og træk vejret dybt og roligt samtidig med,

Læs mere

Kanelsnegle og kardemommesnurrer

Kanelsnegle og kardemommesnurrer Kanelsnegle og kardemommesnurrer Side 1 af 8 Kanelsnegle Antal: ca. 20 kanelsnegle Det skal du bruge dej: 50 g gær 2 dl mælk 2 æg 70 g blødt smør eller margarine 1 dl sukker 1/2 spsk. kanel 1/2 spsk. Kardemomme

Læs mere

1A Aerobic March. Gang med god energi. Gå fremad 4, gå baglæns 4. Gentag. Gå skråt til højre 4, gå retur 4. Gå skråt til venstre 4, gå retur 4.

1A Aerobic March. Gang med god energi. Gå fremad 4, gå baglæns 4. Gentag. Gå skråt til højre 4, gå retur 4. Gå skråt til venstre 4, gå retur 4. 1A Aerobic March Gang med god energi. Gå fremad 4, gå baglæns 4. Gentag. Gå skråt til højre 4, gå retur 4. Gå skråt til venstre 4, gå retur 4. Gå frem 4, retur 4. På sidste trin vend ¼. 2A Aerobic Jog

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering:

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering: Trine Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Orange garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering af ansigtet. Til fyld er der brugt

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem.

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 Elastik føres under stolesædet. Bøj og stræk albuerne skiftevis med hver arm. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. 1.3 1.4 Elastik føres under stolesædet.

Læs mere

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Påskesjov. Sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Påskesjov Sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af Påskepinde 1. Bland valgfrie farver med Mix Blank 2. Tryk farven ud på et skærebræt og rul pinden i farven 3. Lad den tørre 4. Lim

Læs mere

91275 DALARNA PLAID OG PUDE

91275 DALARNA PLAID OG PUDE 91275 RAGGI Version 3 91275 DALARNA PLAID OG PUDE Plaid: GARNKVALITET Raggi ( % Uld "Superwash", % Polyamid. Nøgle ca g = m) STRIKKEFASTHED Ca. 17 m og 23 p i glat på p nr. 5.5 = x cm GARNALTERNATIV Vinga,

Læs mere

In the Yarn Garden CAL - Del 4 Omgang 27 til 35

In the Yarn Garden CAL - Del 4 Omgang 27 til 35 Charlotta Wadman, In the Yarn Garden, 2016. Alle rettigheder forbeholdes. VIGTIGT: Vær opmærksom på, at alle mine opskrifter er copyright-beskyttet. Du må således ikke kopiere, reproducere, distribuere

Læs mere

Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet

Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet Information og øvelser til kvinder, der har fået fjernet en knude i brystet EFTER DIN OPERATION Denne pjece er til dig, der har fået fjernet en knude i brystet. Heri finder du information, råd og øvelser,

Læs mere

Vending i seng. Brehms Spilerdug ApS Tlf.:

Vending i seng. Brehms Spilerdug ApS Tlf.: Vending i seng I denne vejledning finder du eksempler på, hvordan du kan anvende spilerdug ved vending i seng. Som supplement se vejledningerne Placere spilerdug og At fjerne spilerdug. Se også videoerne

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø Pilates program zxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuio

Læs mere

Øvelser for sengeliggende gravide patienter

Øvelser for sengeliggende gravide patienter Du er gravid og skal være sengeliggende. Det er dog vigtigt for din krop, at muskulaturen bevæges dagligt. Du har derfor fået udleveret denne pjece med øvelser, som kan gøre det mere behageligt for dig

Læs mere