BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN"

Transkript

1 BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN Region Hovedstaden Beretning 2014 Bestyrelsen Formand Inger Andersen Frederiksberg Kommune Næstformand Vacant Kasserer Egon Agerlin Egedal Kommune Sekretær Marianne Hoff Andersen Helsingør Kommune Daginstitutionsnetværket Jette Pedersen Hillerød Kommune Direktørnetværket Marianne Hoff Andersen Helsingør Kommune Familienetværket Vacant Kultur- og fritidsnetværket Jens Overgaard Ballerup Kommune Skolenetværket Martin Tinning Rudersdal Kommune

2 Børne- og Kulturchefforeningen i Region Hovedstaden talte ved årsskiftet 2013/14 i alt 141 medlemmer. Foreningen har siden etableringen i 2006 været opbygget i følgende netværk: Daginstitutionsnetværket Direktørnetværket Familienetværket Kultur- og fritidsnetværket Skolenetværket Hvert netværk mødes et antal gange i løbet af året og der afholdes desuden 2 fællesmøder for hele medlemskredsen. Hvert netværk vælger en formand, som indgår i regionsbestyrelsen sammen med regionsformanden samt sekretær og kasserer, der alle 3 vælges af generalforsamlingen. Bestyrelsen består således af 8 personer, og strukturen sikrer både den faglige dybde og den tværgående koordinering. Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling den 8. marts 2013 afholdt 3 bestyrelsesmøder, og bestyrelsen har været repræsenteret ved de afholdte regionsformandsmøder. Bestyrelsen har desuden udpeget medlemmer til de landsdækkende netværk. En oversigt over medlemmer fra Region Hovedstaden i de landsdækkende netværk er anført som afslutning i denne beretning. Bestyrelsen har i perioden måttet omkonstituere sig, idet formanden, direktør Frank E. Andersen den 1. september tiltrådte en stilling som kommunaldirektør i Gentofte Kommune og udgik af bestyrelsen. Næstformanden, Direktør Inger Andersen, Frederiksberg har således siden fællesmødet den 29. august, 2014 fungeret som formand for bestyrelsen. Der vil i de efterfølgende afsnit kort blive redegjort for de generelle temaer, som bestyrelsen har arbejdet med. Herefter redegøres der for arbejdet i de enkelt netværk. Foreningens fælles aktiviteter i Region Hovedstaden 2014 Der har siden generalforsamlingen i 2014 været afholdt to fællesmøder for foreningens medlemmer, og møderne har været præget af arbejdet med folkeskolereformen. I fællesmødet den 29.august var der oplæg fra formanden for Rådet for Børns Læring, adm. direktør i SFI, Agi Csonga, som perspektiverede rådets arbejde. Rådet vil i sit første arbejdsår sætte særligt fokus på inklusion og indsatser der vil kunne styrke social mobilitet. Faglige mål, børns læring og trivsel ses i folkeskolereformen som hinandens forudsætninger og professor Bjørn Holstein, Statens Institut for Folkesundhed til at holdt ligeledes på fællesmødet i august oplæg om arbejdet med udarbejdelse af koncept for de nationale trivselsmålinger i forlængelse af folkeskolereformen.

3 Samarbejde med de øvrige Chefforeninger i Region Hovedstaden, Paraplyarrangementer Bestyrelsen har i de seneste par år udviklet et nu fast etableret samarbejde med de øvrige chefforeninger i regionen, dvs. Kommunaldirektørforeningen, Socialchefforeningen og Foreningen for Tekniske Chefer. Samarbejdet benævnes Paraplyen. Paraplyen arrangerede i 2013 / 2014 en fælles møderække hvor emnerne har været nye styringsvilkår og offentlig ledelse og senest Samspil mellem politikere og topledelse i en ny kontekst. I dette møde deltog blandt andet to borgmestre fra to kommuner i regionen med oplæg om deres perspektiv på samarbejdet med top-embedsværket. Møderne har været nyskabende i sin form og meget velbesøgte, og har således været en god ramme for tværgående net-working og erfaringsudveksling. Paraplyarrangementerne fortsætter i 2015 med to arrangementer henholdsvis den 17. april og den 2. oktober Mødet den 17. april med tema et Konkurrencestaten. Professor professor Ove Kaj Pedersen, Department of Business and Politics, CBS holder oplæg. Netværkene Dagtilbudsnetværket Dagtilbudsnetværket har afholdt fire møder i Netværket prioriterer fortsat en dagsorden rettet mod et fagligt fokus på 0-6års området. Ved hvert møde er der afsat tid til et fagligt oplæg samt tid til dialog og sparring omkring særlige udfordringer og opgaver målrettet faglig udvikling af 0-6 års området. På netværkets møde i august måned udtrykte de fremmødte chefer enighed om, at det var vigtigt at bevare netværket for dagtilbudschefer, så småbørnsområdets særlige forhold også i fremtiden blev sikret den nødvendige opmærksomhed. Gruppen af fagchefer, der møder til disse netværksmøder, er sammensat af chefer med ene ansvar for dagtilbudsområdet, og chefer, der foruden dagtilbudsområdet, også varetager henholdsvis skole og/ eller sundhedsområdet. Dette giver et fint blik for det nødvendige tværfaglige samarbejde ikke mindst fokus på barnets forskellige overgange. Netværket bruger flittigt hinanden i ledelsesmæssige spørgsmål. Der er løbende spørgsmål til hinanden via mails, hvor en række kollegaer hver gang byder ind med viden og erfaring. To chefer i regionens netværk er repræsenteret i Landsnetværket (Dorte Block & Jette Frandsen Pedersen) hvorfor der på hvert møde er fokus på Landsnetværkets arbejde. Der modtages gode input fra netværket til Landsnetværksmedlemmernes videre arbejde i dette regi. Faglige emner på møderne i 2014 har været følgende: Februar 2014: Oplæg ved Dekan Lisbeth Harsvik fra UCC Pædagog- og sundhedsuddannelser - om den nye pædagoguddannelse. April 2014: Fremtidens dagtilbud set i digitaliseringens perspektiv. Oplæg til debat v. Per Udesen fra Furesø Kommune.

4 August 2014: Samarbejde og netværkets arbejde i fremtiden. Oplæg til dialog v. Jette Frandsen Pedersen Hillerød Kommune. Oktober 2014: Dagplejen nu og i fremtiden. Oplægget tog udgangspunkt i dagplejenotat udarbejdet af Landsnetværket for dagtilbudschefer. Oplæg v. Dorte Block fra Rudersdal Kommune. Alle Dagplejeledere var inviteret med til mødet. Oplæg desuden fra Rudersdal Kommunes dagplejeleder om ny organisering af dagplejen i Rudersdal. Direktørnetværket Direktørnetværket har afholdt i alt to møder i løbet af 2014, begge i forlængelse af fællesmøderne. Folkeskolereformen har været et gennemgående og centralt emne for direktørnetværket. Netværket havde således i mødet den 25. april besøg af departementschef i Undervisningsministeriet, Jesper Fisker og implementeringsplanen for reformen blev drøftet. Direktørnetværket har ligeledes fulgt etableringen af Børnehuset og det nye Socialtilsyn. Endelig har direktørnetværket drøftet spørgsmålet om det fortsatte samarbejde i KFS, som siden kommunalreformen i 2007 har varetaget koordinerende funktioner i relation til specialundervisningstilbud i regionens kommuner. Direktør Henning Bach Christensen, Rudersdal er i perioden indtrådt som formand for styregruppen for KFS og har meddelt bestyrelsen af han til netværkets kommende møde vil udarbejde oplæg til en revision af samarbejdsmodellen på specialundervisningsområdet. Familienetværket Børne- og Familienetværket har haft et godt år i Formandsskabet og tovholderfunktionen ligger fortsat i Halsnæs Kommune, men da Social og Familiechef Jan Dehn tiltræder som direktør i Lejre Kommune pr. 1. februar 2015, skal der findes en ny formand. Det forventes, at der udpeges ny formand på mødet i Børne- og Familienetværket den 13. marts Deltagelse og antal møder Der har i 2014 været afholdt 4 møder i Børne- og Familienetværket, de to af dem har været afholdt i forbindelse med fællesmøder med de øvrige netværk og direktørnetværket. Der har i år været færre deltagere på netværkets møder mellem 8-15, det skyldes mange afbud på dagen affødt af det store pres der er på familieområdet i denne tid. Der er p.t. 33 medlemmer i netværket, hvoraf de 22 er medlem af Børne- og kulturchefforeningen. Det er i 2014 lykkes, at få samtlige kommuner repræsenteret. Et medlem repræsenterer 2 kommuner (Ishøj-Vallensbæk), som har et tæt samarbejde. Aktiviteter i Børne- og Familienetværket i 2014 På møderne Børne- og Familienetværket er der fast et oplæg fra værtskommunen. Dette har givet anledning til gode drøftelser i netværket om bl.a. det stigende antal underretninger i kommunerne, definition på efterværn, udfordringer i normering mellem bestilling/udfører, de mange organisationsændringer der foregår i kommunerne i disse år, samt de mange spændende projekter kommunerne deltager i.

5 Arbejdsformen i netværket veksler mellem oplæg fra netværksdeltagere, input/oplæg fra udefrakommende, fælles drøftelser, temadiskussioner m.v. Det er prioriteret, at der tages afsæt i deltagernes egne erfaringer. Børnehuse Børnehuset har også i 2014 præget møderne i netværket, der har været mange startvanskeligheder og alle har skullet finde deres ben i det nye tilbud. For at fremme samarbejdet er der oprettet et Børnehus-samråd, hvor 2 medlemmer af netværket deltager i, disse medlemmer har løbende orienteret netværket om, hvad der sker i samrådet. I april deltog Børnehuset på et møde i netværket som startskud til projektet Styrket samarbejde mellem Børnehus Hovedstaden og Regionens kommuner projektet blev gennemgået og der har i 2014 været afholdt temamøder i styre, og arbejdsgrupper, hvor udpegede medlemmer af netværket deltager i. Resultatet af arbejdet i projektet blev fremlagt på møde i netværket i oktober 2014, der er blevet arbejdet på, at kvalificere samarbejdet mellem børnehus, kommune, sundhedsvæsen og politi. Der er blevet lavet et arbejdskommissorium, hvor det er blevet valgt at se på 3 punkter arbejdsgangsbeskrivelser, ydelseskatalog og den gode kommunikation, som der skal arbejdes videre med. Børnehuset er ansvarlig for de fleste udviklingspunkter, men der er også punkter, der skal udspringe i Børne- og Familienetværket, derfor vil der på møderne i 2015 blive sat punkter på dagsordenen i forhold til opfølgning på arbejdet om at kvalificere samarbejdet. Sagstal og normeringsstyring Et emne der fylder en del blandt cheferne i netværket og ofte har været drøftet er sagstal og normering. Et medlem af netværket har deltaget i tænketank om normeringsstyring i forhold til sags antal og har givet afrapportering i forhold til dette. Kommunerne udveksler løbende sagstal og erfaringer på området. Socialtilsyn Ved uanmeldte besøg på døgninstitutioner er der et ønske om, at kommunerne får besked om, at der har været et tilsyn. Derfor har Børne- og Familienetværket ønsket, at der oprettes et ledende organ, der kan tage hensyn til dette. DUBU Der drøftes løbende udfordringer vedrørende DUBU, der er oprettet en kommunal referencegruppe omkring udvikling af DUBU, flere medlemmer af netværket deltager i dette arbejde og rapporterer til netværket. Afgørelser fra Ankestyrelsen I lighed med 2013 oplever kommunerne fortsat, at Ankestyrelsen fortsat træffer mange afgørelser om forældrekompetenceundersøgelser på begge forældre, brede psykologiske undersøgelser for børn, samt søskende uden problemer. Flere af disse sager kommer op som egendriftsager ved at f.eks. bedsteforældre henvender sig til Ankestyrelsen. Der er også et stigende antal af afgørelser i forhold til samvær for medlemmer af netværket, hvis forældrene siger nej til samvær.

6 Eksterne oplæg I 2014 har der været 4 oplæg fra eksterne oplægsholdere. Udover de to besøg fra Børnehuset har vi haft besøg fra projekt Lær for livet - Egmontfondens signaturprojekt for forbedring af anbragte børns læring og faglige udvikling. Der var stor interesse i netværket for, hvordan vi kan arbejde videre med dette emne i skole- og familienetværksregi, så vi sikrer, at indsatsen kan koncentreres omkring barnet. På et temamøde omkring uddannelse og krav til sagsbehandling gav Socialrådgiverforeningen og Metropol oplæg til drøftelse om, hvordan vi får rustet både nye og allerede ansatte til at møde de gældende krav til sagsbehandlingen. På mødet var der også en generel drøftelse af samarbejdet mellem kommuner, uddannelsesinstitutioner og Socialrådgiverforeningen, samt om vi er organiseret på den rigtige måde i dag. Faste orienteringspunkter Netværket orienteres fast via formanden om arbejdet i BKF landsnetværk. Børne- og Familienetværket kom efter årsmødet med en melding om, at de ønsker, at der skal drøftes andet end skolestruktur på BKF årsmøderne, da det ellers ikke er relevant for alle på familieområdet. Samtidig følges tæt, hvad der sker i KL og KKR regi. Netværket vil være med til at sætte dagsordenen Som opfølgning på seminaret i 2013 har Børne- og familienetværket fortsat et ønske om at være med til at sætte dagsordenen på området og ikke bare afvente. Der er ting vi har svært ved at påvirke, bl.a. har der herunder været drøftet Børn vilkårs erstatningsprojekt. Så alt i alt et godt og udbytterigt 2014 og formanden siger tak for denne gang. Kultur- og fritidsnetværket Arbejdet i netværket, benævnt Kultur Metropolens Kulturchefer (KMK) er i høj grad koncentreret omkring kulturaftalen KulturmetropolØresund, som løber i perioden Netværket MetropolØresund har valgt en bestyrelse, som pt. består af 5 kulturchefer og er desuden understøttet af en politisk styregruppe, bestående af Kultur- og Fritidsudvalgsformændene/borgmester fra de 25 kommuner og Region Hovedstaden. Et vigtigt arbejde i netværket har været at sikre, at de få kommuner inden for Region Hovedstaden, som ikke er med i KulturmetropolØresund-samarbejdet, ligeledes oplever det som meningsfuldt og berigende at deltage i netværksmøderne. Der har i 2014 været afholdt tre møder i netværket og en workshoppen med henblik på udvikling af en kulturaftale for perioden Der har været afholdt to styregruppemøder. Temaer der gennem 2014 har været på dagsordenen, ud over KulturmetropolØresund-aftalens indhold, er bl.a.: Bibliotekernes rolle/betydning/forandring, idræts- facilitetsbenyttelse, folkeskolereformen, ny filmlov (biografdrift), musikskolen i folkeskolen.

7 Kulturnetværket er desuden også repræsenteret i Øresundskomiteen og i samarbejdet Wonderfull Copenhagen. Skolenetværket Implementering af den ændrede lov om folkeskolen og nye arbejdstidsregler for lærere og pædagoger, har naturligt fyldt rigtig meget i skolechefernes daglige virke og også i netværkets møder og den løbende dialog. Der har været afholdt 4 møder med mellem 6 og 18 kommuner repræsenteret. Desværre har det været nødvendigt at aflyse 1 møde grundet et stort antal afbud. Dette er blevet kompenseret med en i perioder omfattende mail korrespondance, hvor fælles udfordringer er blevet drøftet og erfaringer og praksis er delt. I disse travle tider kan det være en fin måde at anvende det digitale medie på. Der har været et ekstraordinært behov for hurtigt at kunne få sparring om særlige forhold, afdækning af undervisningstimetal, sygefravær og andet. En stor tak til netværket for en meget stor og aktiv deltagelse på dette felt. Rudersdal, Allerød, Lyngby-Tårbæk og Frederiksberg har været værter for de 4 afholdte møder. værtskommunen bidrager altid med eksempler på særlige aktiviteter fra egen kommune. så her har Rudersdal fortalt om deres 1:1 digitaliseringsprojekt og erfaringer fra Hatties fodspor i New Zealand, Allerød Kommunes "Fælles Videnscenter" for kommunens skoler, Lyngby Tårbæks forvaltningsstruktur og Frederiksbergs erfaringer med Åben skole og digitalisering. Disse bidrag er væsentlige i den gensidige videndeling og mulighed for at høste af hinandens gode og dårlige erfaringer. Reform af folkeskolen har været fast punkt på møderne. hvor temaerne har spændt vidt fra konfirmationsforberedelse, undervisningstimetal, kommunikation til forældre, understøttende undervisning, bevægelse, specialskoler og reform, høringssvar til bekendtgørelser mm. lærernes arbejdstid har fyldt rigtig meget i medierne og netværket har erkendt at det er lykkedes DLF at styre beskrivelsen af dette i medierne. Der har været langt mellem disse beskrivelser og den virkelighed, der har været i kommunerne, hvor der generelt har været en oplevelse af et godt samarbejde mellem forvaltning og den lokale lærerkreds, I møderne har også været eksterne gæster fra professionshøjskolerne (om afdækning af lærerkompetencer i forbindelse med liniefag og drøftelse af modeller for liniefag), KL (med fokus på KL's rolle i forhold til at understøtte kommunerne med reformens implementering bl.a. Var der særligt fokus på kommunikationsopgaven), Undervisningsministeriet har deltaget i forhold til gennemgang og afklaring i forhold til ændret lovgivning og bekendtgørelser, drøftelse af LIS-systemet samt de overordnede planer for evaluering af implementering af folkeskolereformen. Det synes at være meget værdifuldt for både netværket og de eksterne gæster at have disse uformelle drøftelser og gensidig orientering. AP Møller Fondens donation har siden sommeren ligeledes været fast punkt på møderne, hvor kommuner, der har fået støtte fra Fonden har orienteret om deres projekter, således at netværket også i denne sammenhæng har kunne fungere som gensidig inspiration. Trods et meget hektisk arbejdsår, så har alle i netværket bidraget aktivt i den helt nødvendige gensidige inspiration og erfaringsudveksling, som er afgørende i disse forandringstider, så en stort tak for det.

8 Repræsentanter fra Region Hovedstaden i foreningens landsdækkende netværk Skolenetværket Gorm Bagger Andersen, Frederiksberg Mikala Jørgensen, København Dagtilbudsnetværket Dorthe Bloch, Rudersdal Jette Frandsen Pedersen, Hillerød Familienetværket Tine Vesterby Sørensen, Gladsaxe Kultur- og fritidsnetværket Ungenetværket Jens Overgaard, Ballerup Pernille Halberg Salamon, Gribskov Susan Bjerregaard, Hvidovre Øvrige repræsentationer Skoletjenestens Bestyrelse Professionshøjskolen UCC, Uddannelsesudvalget Marianne Hoff Andersen, Helsingør Inger Andersen, Frederiksberg

Beretning Region Hovedstaden

Beretning Region Hovedstaden Region Hovedstaden www.bkchefer.dk/regioner/region-hovedstaden Beretning 2016 Bestyrelsen Formand Inger Andersen Frederiksberg Kommune Inan03@frederiksberg.dk Næstformand Henning Bach Christensen Rudersdal

Læs mere

Arbejdsdeling og repræsentationer 2012

Arbejdsdeling og repræsentationer 2012 Arbejdsdeling og repræsentationer 2012 Formand: Flemming Olsen Næstformand: Hanne Dollerup Kasserer: Sekretær: Eik Møller Forretningsudvalg: Flemming Olsen, Hanne Dollerup og Årsmødeudvalg:, HanneDollerup

Læs mere

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Anbefalet i KKR Hovedstaden den 13. juni 2008 Indledning Den nuværende aftale vedr. specialundervisning omfatter skoleåret 2008/09 og

Læs mere

KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole

KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole KL's kommunesamarbejde om en ny folk e- skole Indledning KL inviterede i foråret 2014 alle kommuner til et samarbejde om at realisere en ny folkeskole. Formålet med samarbejdet er at udvikle politisk og

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man?

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man? Kort overblik over folkeskolereformen Hvad skal man? Hvad kan man? Timetal og indhold Område Skal Kan Undervisningstimetal og fag Opfylde minimumstimetal i dansk, matematik og historie og samlet timetal

Læs mere

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man?

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man? Kort overblik over folkeskolereformen Hvad skal man? Hvad kan man? Timetal og indhold Område Skal Kan Undervisningstimetal og fag Opfylde minimumstimetal i dansk, matematik og historie og samlet timetal

Læs mere

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Velkommen til politisk dialogmøde Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Program 16.00-16.05 Velkomst 16.05-16.10 Sundhedsaftalen som politisk dokument 16.10-16.20

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen HVAD ER ET CENTRALBIBLIOTEK

Læs mere

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november 2007. Sammenhængende børne- og ungepolitik 2007 Indholdsfortegnelse:...3 Børne- og ungepolitikkens tilblivelse...4 Opbygning af børne- og ungepolitikken...8

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe for meningsfuld og mindre dokumentation

Kommissorium for Arbejdsgruppe for meningsfuld og mindre dokumentation Enhed Dagtilbud Sagsnr. Doknr. 473257 Dato 10-08-2017 Kommissorium for Arbejdsgruppe for meningsfuld og mindre dokumentation Baggrund og formål Langt størstedelen af det pædagogiske personale, ledere og

Læs mere

Referat af møde i Børne- og Familienetværket torsdag den 27. november 2008

Referat af møde i Børne- og Familienetværket torsdag den 27. november 2008 Referat af møde i Børne- og Familienetværket torsdag den 27. november 2008 1. Velkommen v/ane Stallknecht Mødet startede med en kort præsentationsrunde, da der var nye ansigter i netværket. 2. Oplæg om

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Notat. Struktur i forbindelse med sundhedsaftalerne og kommunesamarbejdet. Til: Sundhedsudvalgets møde d. 3. juni 2010

Notat. Struktur i forbindelse med sundhedsaftalerne og kommunesamarbejdet. Til: Sundhedsudvalgets møde d. 3. juni 2010 Notat Til: Sundhedsudvalgets møde d. 3. juni 2010 Vedrørende: Bilag: - Samarbejdsstruktur vedr. sundhedsaftalerne og kommunesamarbejdet Struktur i forbindelse med sundhedsaftalerne og kommunesamarbejdet

Læs mere

Åben. BORGERDIALOGUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Trørødskolen, Gammel Holtevej 2, 2950 Vedbæk. Mødedato Tirsdag den 19.

Åben. BORGERDIALOGUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Trørødskolen, Gammel Holtevej 2, 2950 Vedbæk. Mødedato Tirsdag den 19. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Trørødskolen, Gammel Holtevej 2, 2950 Vedbæk Mødedato Tirsdag den 19. august 2014 Mødetidspunkt Kl. 17.00 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen NB. Mødet holdet

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Netværksmøde for teamledere Kontanthjælpsmodtagere match 2 og 3 Tirsdag den 18.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Netværksmøde for teamledere Kontanthjælpsmodtagere match 2 og 3 Tirsdag den 18. Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for teamledere Kontanthjælpsmodtagere match 2 og 3 Tirsdag den 18. juni 2013 Formål og tema Formål med netværket Bidrage til at begrænse tilgangen

Læs mere

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde 29. november 2011 Allerød Kulturhus Dagsorden 1. Velkomst 2. Deltagerkredsen i KMØ 2012-2015 3. Forhandling med Kulturministeriet 4. Projekter og økonomi 5. Evt.

Læs mere

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015 Bilag til SOCDIR 10. juni 2015 Punkt 6: Ledernetværk på det specialiserede voksensocialområde Bilag 1: Invitation til ledernetværk Bilag 2: Orientering om invitation til nyt ledernetværk på voksen socialområdet

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 14:

Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Faglige vejledere Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

BØRNEHUS HOVEDSTADEN

BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BISTÅR KOMMUNERNE I REGION HOVEDSTADEN MED UDREDNING I SAGER OM OVERGREB MOD BØRN OG UNGE. Børnehuset skal benyttes som led i kommunens børnefaglige

Læs mere

DET MELLEMKOMMUNALE SAMARBEJDE PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN V/KFS

DET MELLEMKOMMUNALE SAMARBEJDE PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN V/KFS DET MELLEMKOMMUNALE SAMARBEJDE PÅ SPECIALUNDERVISNINGSOMRÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN V/KFS 2007-2015 Juni 2015 Hovedstadsregionen opdelt i kommuner og netværk Samarbejdet vedr. specialundervisningen i Hovedstadsregionen

Læs mere

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden

Afbud: Mette Bøge Henriksen Bente Lyngsøe. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning Gennemgang af dagsorden SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: onsdag d. 28.10.2015 Tid: kl. 17-19 Sted: Vadehavsskolen, Simon Hansens Vej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Marianne Nielsen Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen Søren

Læs mere

Trend 14. Seminar for direktører, chefer og ledere på social- og beskæftigelsesområdet 21. august 2014. Inspiration og netværksværksdannelse

Trend 14. Seminar for direktører, chefer og ledere på social- og beskæftigelsesområdet 21. august 2014. Inspiration og netværksværksdannelse FSD Foreningen af Socialchefer i Danmark Kreds Hovedstaden Trend 14 Seminar for direktører, chefer og ledere på social- og beskæftigelsesområdet 21. august 2014 Torsdag den 21. august 2014 Kl. 9:00 15:00

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

IMPLEMENTERING AF VIDA I KOMMUNEN GENNEM KONSULENTERS STØTTE

IMPLEMENTERING AF VIDA I KOMMUNEN GENNEM KONSULENTERS STØTTE 9.-10. DECEMBER 2013 IMPLEMENTERING AF VIDA I KOMMUNEN GENNEM KONSULENTERS STØTTE VED CHARLOTTE BUCHHAVE, DORTE LE COQ OG DORTE BRØNS, RANDERS KOMMUNE EFFEKTER AF VIDA en vidensbaseret indsats i danske

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune Velkommen til politisk dialogmøde Ved Helene Rasmussen, Gentofte Kommune Program 17.00-17.10 Velkomst 17.10-17.15 Sundhedsaftalen som politisk dokument 17.15-17.25 Samarbejdet i planområdet/klyngen 17.25-17.40

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS Blad 980. Årsmøde November

NYHEDSBREV MARTS Blad 980. Årsmøde November Årsmøde 2012 15. 16. November Som du sikkert har bemærket har foreningen haft lavet en undersøgelse blandt medlemmerne omkring afholdelsen af årsmødet 2012. Lidt over halvdelen af jer meldte tilbage og

Læs mere

WORKSHOP VERSION 2.0 GUIDELINES TIL LEDELSE? Ledelse på Sikker Grund & i Ukendte Landskaber

WORKSHOP VERSION 2.0 GUIDELINES TIL LEDELSE? Ledelse på Sikker Grund & i Ukendte Landskaber WORKSHOP VERSION 2.0 GUIDELINES TIL LEDELSE? INFO OM DE 6 TEMAER, DU VÆLGER IMELLEM PÅ BKF ÅRSMØDET DEN 27. NOVEMBER 2014 I år sætter BKF i samarbejde med Innovationsbureauet FUTU fokus på de udfordringer

Læs mere

Ekstraordinært Bestyrelsesmøde

Ekstraordinært Bestyrelsesmøde Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Ekstraordinært Bestyrelsesmøde Onsdag den 10. december 2014 kl. 8:00 9:30 Deltagere: Tom Ahmt, formand Aabenraa

Læs mere

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen 05-01-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 3158/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 13. januar 2017, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Læs mere

Indsæt billeder som fylder hele dias. Overskrift. Folkeskolereform. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst.

Indsæt billeder som fylder hele dias. Overskrift. Folkeskolereform. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst. Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst. Overskrift Folkeskolereform Følgegruppe Evt. sted/arrangement, FFF, d. 31.102. 2013 maj 2011 afdelingsnavn

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI

DIGITALISERINGSSTRATEGI DIGITALISERINGSSTRATEGI 2 INDHOLD 4 INDLEDNING 5 Fokusområder i digitaliseringsstrategien 5 Visionen for digitaliseringsstrategien 6 UDVIKLING AF BØRN OG UNGES DIGITALE KOMPETENCER 6 Målene for udviklingen

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 18. september 2018 Tid: Kl. 10.00 12.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S04 Niels Ågesen, Per Røner, Steen Vinderslev, Rie

Læs mere

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 192 Offentligt KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Målsætningen om at styrke elevernes læring og trivsel er

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Arbejdsgangsbeskrivelse TVÆRS ENHED

Arbejdsgangsbeskrivelse TVÆRS ENHED 2017 Arbejdsgangsbeskrivelse TVÆRS ENHED TVÆRS-strukturen består af fem organisatoriske enheder: TVÆRS ENHED, TVÆRS INSTITUTION, TVÆRS MYNDIGHED, TVÆRS DISTRIKT og TVÆRS CHEF. Formålet med TVÆRS-strukturen

Læs mere

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 En offensiv strategi for det nære sundhedsvæsen Få specialiserede sygehuse og hurtig udskrivning Demografi og kronikere

Læs mere

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand På vej mod en fælles læringsreform Du inviteres hermed til at deltage i Børne-

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj NOTAT KKR HOVEDSTADEN Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl. 14-16 Mødested: Lyngby-Taarbæk, mødested følger senere. Deltagere: Byrådsmedlem

Læs mere

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2

Dagsorden. for. Fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl i Sollentuna 1 og 2 Skole og Kulturforvaltningen mdp Dagsorden for Fællesmøde mellem Kultur og Fritidsudvalget, Skoleudvalget og Socialudvalget den 3. oktober 2006, Kl. 16.30 i Sollentuna 1 og 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr.

Læs mere

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen.

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen. Dato: 20/11/2014 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd torsdag den 11. december 2014 kl. 8.00 10.00, Chr X s Vej 39, Haderslev. Lokale: Damaskus, 4. sal. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Lone

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

DEN RØDE TRÅD. Dragør Kommunes strategi og drejebog for overgange fra børnehave til SFO og skole. Dragør kommune

DEN RØDE TRÅD. Dragør Kommunes strategi og drejebog for overgange fra børnehave til SFO og skole. Dragør kommune DEN RØDE TRÅD Dragør Kommunes strategi og drejebog for overgange fra børnehave til SFO og skole Dragør kommune Redigeret oktober 2017 0 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...2 1. Fælles grundfaglighed...3

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 28. januar Kl. 13.00: Det fælles udvalgsmøde; kl. 14:00 pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2012 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 7. januar 2015 kl. 10.00 14.30 på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 7. januar 2015 kl. 10.00 14.30 på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk 7. januar 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Ny skole Nye skoledage

Ny skole Nye skoledage Skoleledelsesforløb 2013 KL og COK har i samarbejde med kommunale chefer og skoleledere tilrettelagt og udviklet et 3-dages udviklingsforløb for landets skoleledelser med henblik på at understøtte implementeringen

Læs mere

BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN Region Hovedstaden

BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN Region Hovedstaden MELLEMKOMMUNALE BETALINGSAFTALER SKOLE og SFO Aftaler om betaling i forbindelse med frit valg på skoleområdet Aftalen gælder den fulde mellemkommunale afregning for elever, der har benyttet folkeskolelovens

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 25. august 2017, kl Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Susanne Bertelsen

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 25. august 2017, kl Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Susanne Bertelsen 17-08-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 128940/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 25. august 2017, kl. 8.00 11.00. Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Susanne

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Kommissorium for: Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Opgaven Direktionen fik med budgetaftalen for 2018 til opgave at: Styrke den forebyggende indsats

Læs mere

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet.

Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl , Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Dato: 06/03/2015 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd mandag den 16. marts 2014 kl. 8.00 10.00, Nygade 20, Aabenraa. Lokale: Mødelokalet. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Christian Bock,

Læs mere

Dagtilbud & Skole. Netværk for læringsagenter d.26.11.2015. Afbud fra: Birgitte, Dorthe, Hanne H., Jette, John og Sanne

Dagtilbud & Skole. Netværk for læringsagenter d.26.11.2015. Afbud fra: Birgitte, Dorthe, Hanne H., Jette, John og Sanne Afbud fra: Birgitte, Dorthe, Hanne H., Jette, John og Sanne Dagsorden og Referat 1. Tjek ind: siden sidst. 1 stjerne + 1 ønske (max 1 min pr. deltager;) Der er rigtig mange processer og projekter i gang

Læs mere

2 Formål 1. At virke for en styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale fællesskab.

2 Formål 1. At virke for en styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale fællesskab. Vedtægter Dato: 15/11-2012 Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen 1 Navn Foreningens navn er: BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN Stk. 2: Foreningen er tilsluttet Paraplyorganisationen Kommunale Chefforeninger

Læs mere

Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen

Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen Side 1 af 5 Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen 1 Navn Foreningens navn er: BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN i REGION NORDJYLAND. 2 Formål Foreningens formål er at virke for en styrkelse af medlemmernes

Læs mere

Fra bestyrelsens arbejde skal specielt fremhæves følgende emner/projekter, som er listet uprioriteret:

Fra bestyrelsens arbejde skal specielt fremhæves følgende emner/projekter, som er listet uprioriteret: Årsberetning fra Virum Skoles bestyrelse 2016/2017 Skolebestyrelsen skal årligt - jf. folkeskolelovens 44 - aflægge beretning om sit arbejde. Beretningen er blevet behandlet på skolebestyrelsesmøde den

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Aftale mellem chefen for Dagtilbud og lederen af Lerbjerg Børnehus for 2013

Aftale mellem chefen for Dagtilbud og lederen af Lerbjerg Børnehus for 2013 Aftale mellem chefen for Dagtilbud og lederen af Lerbjerg Børnehus for 2013 Lederen af Lerbjerg Børnehus er forpligtet til at arbejde målrettet på at efterleve og opfylde aftalens indhold, herunder følge

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

LEDELSE AF INDBYDELSE

LEDELSE AF INDBYDELSE LEDELSE AF INDBYDELSE ÅRSMØDE 14.-15. NOVEMBER 2019 Årsmødetemaet 2019 tager udgangspunkt i den kritik, Ledelseskommissionen i sin rapport retter mod offentlige ledere. Vi sætter særligt fokus på det,

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen juni 2010 Navn og hjemsted Stk. 1. Institutionens navn er Væksthus Hovedstadsregionen. Stk. 2. Fondens hjemsted er Københavns Kommune Stk. 3. Fonden er stiftet

Læs mere

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Fredag den 3. marts 2017, kl. 8.00 10.00 Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Ref. Lepe Dato - Sag 17-12 Dok 28277-17 Ikke tilstede: Anne

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 12. februar 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 12. februar 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg Møde nr. 1 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-14-24-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren onsdag den 12. februar 2014, kl. 08.30-15.30 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune Overgang fra barn til voksen På tværs i Furesø Kommune Forslag til forbedringer fra fyraftensmødet Der er mange fagprofessionelle involveret i hvert forløb Der er behov for styrket koordinering og samarbejde

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Status på arbejdet i Socialtilsyn Hovedstaden. KKR Hovedstaden den 12. september 2014

Status på arbejdet i Socialtilsyn Hovedstaden. KKR Hovedstaden den 12. september 2014 Status på arbejdet i Socialtilsyn Hovedstaden KKR Hovedstaden den 12. september 2014 Status Organisering og drift i Socialtilsyn Hovedstaden De første erfaringer med et fælles tilsyn, herunder samarbejdet

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Referat Dato: 02-02-2010 /FO Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Mødedeltagere: Flemming Olsen, Jørgen Sprogøe Petersen, Joan Kamstrup, Kai

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Beslutning: Afrapportering på Fortsat Fremgang for Furesø: Løft af elever, der har svært ved indlæring (pkt. 3.6) Sagsnr. i ESDH: 18/18826 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Læs mere

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019

Referat fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 fra møde i Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet den 5. februar 2019 Emne/udvalg Mødested Mødedato Institutionsrådet for Dagtilbudsområdet Børnehuset Kastaniebakken, Biskop Svanes Vej 83, 3460 Birkerød

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen 1. Albertslund Bibliotek 2.

Læs mere

Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ struktur for kommunens organisation (jf. notat af 31. oktober 2013).

Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ struktur for kommunens organisation (jf. notat af 31. oktober 2013). Notat Til: HovedMED-Udvalget Kopi til: Fra: Direktionen 18. april 2016 Sags id: 16/8709 Forslag til justering af organiseringen i Velfærd Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Dagtilbud mod fremtiden - Notat til brug for ansættelse af dagtilbudschef

Dagtilbud mod fremtiden - Notat til brug for ansættelse af dagtilbudschef Dagtilbud mod fremtiden - Notat til brug for ansættelse af dagtilbudschef NOTATETS FORMÅL Notatets formål er at sætte rammerne for Dagtilbuds fremtidige organisation og struktur. Notatet anvendes i forbindelse

Læs mere

Introduktion til Centralbiblioteket

Introduktion til Centralbiblioteket Introduktion til Centralbiblioteket Region Hovedstaden - Gentofte Centralbibliotek Thomas Angermann, Leder af Kultur & Bibliotek og CB-leder Bo Steengaard Christensen, CB-sekretær Rosa Andersen, bibliotekar

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 25-09-2017 20:05 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 25-09-2017 20:05

Læs mere

Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar

Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar Konference: Trivsel og kampen mod mobning et fælles ansvar Læringskonsulenterne inviterer til to regionale konferencer om trivsel og antimobning - den 7. december i København og den 14. december i Vejle.

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Torsdag kl på afd. Mosaik Dagsorden

Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Torsdag kl på afd. Mosaik Dagsorden Hans Rømer Skolens skolebestyrelse afholder møde Torsdag 27-2-2014 kl. 19.00 21.00 på afd. Mosaik Dagsorden Beslutningsprotokol Deltagere: Navn David Hunt Morten Enni Cathrine Ingildsen Roar Green Dorthe

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE DAGTILBUD OG UNDERVISNING NOVEMBER 2016 Projekttype: Implementeringsprojekt. Baggrund og kort beskrivelse af projektet: Projektet udspringer af en ansøgning

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune. Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm

Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune. Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm Børn- og Familieafdelingen Assens Kommune Til: Fra: Børn- og Familiechef Morten Madsen Leder af Børn og Unge, familieplejeafsnittet Lene Stokholm Dato: 12. oktober 2012 Overgrebspakken Socialministeriet

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen.

Læs mere

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU Sagstype Åben : Type: Økonomiudvalget I Sagsnr.: 10/391 Baggrund Det nyvalgte Byråd i Høje-Taastrup Kommune drøftede i forbindelse med

Læs mere

Velkommen / Allan Overgaard. 2. Skolefester En tradition på Parkskolen / Allan Overgaard. 3. Folkeskolereformen / Jesper Møller

Velkommen / Allan Overgaard. 2. Skolefester En tradition på Parkskolen / Allan Overgaard. 3. Folkeskolereformen / Jesper Møller 1. Velkommen / Allan Overgaard 2. Skolefester En tradition på Parkskolen / Allan Overgaard 3. Folkeskolereformen / Jesper Møller 4. Årets gang i skolebestyrelsen / Allan Overgaard 5. Gruppedrøftelse hvad

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt:

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt: Referat af møde i Skolebestyrelsen Aalestrup Skole Data om mødet: Dato: 20. juni 2019 Tid: 18.00 21.30 ordinært bestyrelsesmøde Sted: Personalerummet Forbered: Orienter dig i de vedlagte bilag Mødedeltagere:

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet Indholdsfortegnelse Gribskov Kommune 2017 - Gribskov Indholdsfortegnelse...1 Indledning...3 Mål og rammer for pædagogisk tilsyn...3 Organisering af pædagogisk tilsyn...4

Læs mere

Fælles-MED-dagtilbud - Fælles-MED-skole fredag den 9. februar 2018 kl Den Blå Diamant, Rådhuspladsen, Skive, mødelokale Lynet

Fælles-MED-dagtilbud - Fælles-MED-skole fredag den 9. februar 2018 kl Den Blå Diamant, Rådhuspladsen, Skive, mødelokale Lynet Fælles-MED-dagtilbud - Fælles-MED-skole fredag den 9. februar 2018 kl. 8.00-12.00 Den Blå Diamant, Rådhuspladsen, Skive, mødelokale Lynet Fælles-MED-Dagtilbud: Skole- og dagtilbudschef, Jens Kvist Souschef,

Læs mere