Valgfrie uddannelseselementer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfrie uddannelseselementer"

Transkript

1 Valgfrie uddannelseselementer Studieordning for jordbrugsteknolog August 2014

2 2 sfortegnelse 1 og projekter Økonomi og driftsledelse Bygninger og teknik Husdyr Kvæg Husdyr svin Husdyr hest Planteproduktion Gartner Planteproduktion - landbrug Miljø og natur Landskab og anlæg... 12

3 1 og projekter 1.1 Økonomi og driftsledelse Skat : Den uddannede jordbrugsteknolog har viden om: Lovgivning og praksis omkring indkomstopgørelse, skatteplanlægning og skattebetaling indenfor virksomhedsbeskatning, pensions- og bobeskatning. Teori og metode i forhold til informationssøgning indenfor skattelovgivning og formidling af viden og relevante beregninger. : Selvstændigt udarbejde beregninger af indkomst og skattebetaling ud fra givne oplysninger om en konkret situation og vurdere konsekvensen af de foreslåede løsninger. Kompetence: Selvstændigt bearbejde komplekse og praksisnære problemstillinger indenfor skatteområdet på et analytisk og metodisk grundlag. Tilegne sig ny viden og færdigheder indenfor skattelovgivningen og praksis i forhold til sin professionsudvikling. Beskatning af virksomheder, herunder virksomhedsordninger og kapitalafkastordningen, selskabsbeskatning samt gave-, arv- og dødsbobeskatning, pensionsbeskatning mm. Repetition og eksamenstræning.

4 4 1.2 Bygninger og teknik Staldtyper (kvæg og svin) Den uddannede jordbrugsteknolog har viden om: Praksis og teori vedr. forskellige tidstypiske staldsystemer, inklusiv tilknyttede delområder som for eksempel gødnings- og foderhåndtering Projektere og dokumentere staldanlæg på skitseniveau med udgangspunkt i økonomiske, logistiske, juridiske, visuelle og adfærdsmæssige krav Analysere og implementere viden på primærkildeniveau og samtidig udnytte praksiserfaring i projekteringen af staldanlæg Udarbejde strategiske planer for udviklingen af staldanlæg på ejendomsniveau Selvstændig og på rådgiverfagligt niveau kombinere teori og praksis og på et analytisk og metodisk grundlag i forbindelse med projektering og dokumentering af staldanlæg. Dette skal tage udgangspunkt i økonomiske, logistiske, juridiske, visuelle og adfærdsmæssige krav Selvstændigt anvende og implementere viden på primærkildeniveau og samtidig udnytte praksiserfaring i projekteringen af staldanlæg Selvstændigt udfærdige strategiske planer for udviklingen af staldanlæg på ejendomsniveau Staldtyper, malkestalde (kvæg), etologi, lovgivning, dimensioneringsforhold, opstaldning af de forskellige aldersgrupper, opstaldningsformer, serviceafdelinger, logistik, kapacitetsplanlægning mv.

5 1.3 Husdyr Kvæg 5 Produktionsanlæg Den uddannede har viden om: Hvorledes nutidige staldsystemer til kvæg bør designes, primært med hensyn til den interne indretning og etologi Anbefalinger og lovkrav der knytter sig til indretning af stalde til malkekvæg Designe og indrette stalde til malkekvæg Implementere krav og tendenser fra lovgivning og omverdenen i et konkret staldprojekt Designe og indrette stalde til malkekvæg og argumentere for de foretagne valg Implementere krav og tendenser fra lovgivning og omverdenen i et konkret staldprojekt Staldtyper, dimensioneringsforhold, opstaldning af de forskellige aldersgrupper, opstaldningsformer, serviceafdelinger, logistik mv. Mål for læring Etologi At den studerende har kendskab til adfærdsbiologiens grundprincipper, har kendskab til husdyrenes adfærdsmæssige behov og kan vurdere hvilken belastning et givet staldsystem har på husdyrenes velfærd. Etik og husdyrsproduktion, adfærdsbiologiens grundprincipper, vurdering af velfærd, kvæg og svins normale og unormale adfærd.

6 6 1.4 Husdyr svin Stald - svin Den uddannede har viden om: Produktionsanlæggets konstruktion, indretning, logistik, funktionalitet, herunder gødningshåndtering og klimaforhold. Den uddannede: Har indsigt i de mest almindelige funktioner i et anerkendt tegneprogram Er i stand til at tegne en råskitse af et bygningsorienteret objekt Kan opstille og udvælge løsningsmuligheder for produktionsanlæggets indretning ud fra viden om dyrets adfærd. Den uddannede kan: Tilegne sig ny viden i relation til produktionsanlæg Deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde i relation til opstaldning af svin Etologi herunder sygestier, aktuelle staldsystemer, drægtighedsstald; T/L-stier og EFS evt. cafeteria, løbe- og løbedrægtighedsstalde, farestier, herunder løsgående i farestalden, daglig drift og vedligehold, gyllekanaler/gyllehåndtering, aktuel lovgivning herunder regler for rode- og redebygningsmateriale, polteopstaldning, indretning af slagtesvinestalde og smågrisestalde, stipladsberegninger, klimastyring. Mål for læring Etologi At den studerende har kendskab til adfærdsbiologiens grundprincipper, har kendskab til husdyrenes adfærdsmæssige behov og kan vurdere hvilken belastning et givet staldsystem har på husdyrenes velfærd. Etik og husdyrsproduktion, adfærdsbiologiens grundprincipper, vurdering af velfærd, kvæg og svins normale og unormale adfærd.

7 1.5 Husdyr hest 7 Mål for læring Sundhed Målet er at den studerende vil blive i stand til at identificere de almindeligste hestesygdomme og komme med forslag til forebyggelse af disse. Den studerende vil kunne identificere og vurdere velfærd hos heste. : Den studerende har viden om: identifikation, forebyggelse og helbredelse af de almindeligste sygdomme hos hesten samt sundhedsstyring sundheds betydning for handel med heste velfærd og parametre for dette Den uddannede kan vurdere, opstille og udvælge løsningsmuligheder til sundhedsstyring på besætningsniveau vurdere dyrevelfærd samt opstille og udvælge løsningsmuligheder for produktionsanlæggets indretning ud fra viden om dyrenes fysiologi, anatomi, etologi og sundhed formidle faglige problemstillinger og løsningsmuligheder om husdyrproduktion til samarbejdspartnere og brugere forstår og kan formidle problemstillinger omkring sundhed i relation til handel med heste : Den uddannede kan deltage i fagligt og tværfagligt samarbejde i relation til husdyrproduktion og handel med heste tilegne sig ny viden, færdigheder og kompetencer i relation til husdyrproduktion rådgive og vejlede om husdyrproduktions- og avlsmæssige forhold Hestens almindeligste sygdomme, forebyggelse af smitte og spredning, forebyggelse af sygdomme, holdbarhed, handel med heste, forsikring og velfærdsparametre i relation til hestens naturlige adfærd.

8 8 1.6 Planteproduktion Gartner Produktionsstyring Den uddannede jordbrugsteknolog har viden om: planteproduktion på virksomhedsniveau forhold af betydning for økonomien i planteproduktionen udarbejde produktionsøkonomiske kalkuler, produktionsplaner og budgetter samt vurdere produktionsøkonomien i tilknytning til planteproduktion analysere og give kvalitative og sammenhængende løsningsforslag til konkrete problemstillinger inden for planteproduktion ved anvendelse af teori, metoder, værktøjer og lovgivning kommunikere, argumentere og formidle viden i forhold til forskellige målgrupper Undervisningen indeholder følgende emner: Produktionsplanlægning og styring (Virksomhedens styringsgrundlag, planlægningsprocessen, kulturvalg, dataindsamling, modelopbygning, forkalkulationer, udarbejdelse af produktionsplan og dækningsbidragsbudget, vurdering og anvendelse af denne, samt efterkalkulationer). Investeringsplanlægning (Beregning af nøgletal til vurdering af rentabiliteten ved forskellige investeringer).

9 1.7 Planteproduktion - landbrug 9 Produktionsstyring Den uddannede har viden om: Planteproduktion på virksomhedsniveau Samspillet mellem planteproduktion og miljø Den uddannede kan: Anvende fagspecifikke styrings- og analyseredskaber og vurdere resultaterne Udføre tekniske beregninger og opstille løsningsforslag Udarbejde produktionsøkonomiske kalkuler, produktionsplaner og budgetter samt vurdere produktionsøkonomien i tilknytning til planteproduktion. Kombinere viden indenfor plantevækst, ernæring, kulturforhold og teknik i forhold til miljøpåvirkninger, udbytte, kvalitet og økonomi Den uddannede kan: Analysere og give kvalitative og sammenhængende løsningsforslag til konkrete problemstillinger indenfor planteproduktion ved anvendelsen af teori, metoder, værktøjer og lovgivning. Kommunikere, argumentere og formidle viden til forskellige målgrupper Markplaner, sædskifteplaner, gødningsplaner, gødningsregnskaber og dyrkningsplaner på DLBR-IT. Lovgivning på markdriftsområdet, enkeltbetalingsordning og krydsoverensstemmelse. Tværfaglige sammenhænge på forskellige bedriftstyper.

10 1.8 Miljø og natur 10 o Miljøstyring A- Miljøtilsyn Omfang 30 lektioner Placering 3. semester Mål for læring Den uddannede jordbrugsteknolog har viden om: EU miljølovgivning inden for området Den danske lovgivning på området, herunder forvaltningsloven, miljøtilsynsbekendtgørelsen, husdyrgødningsbekendtgørelsen, bekendtgørelse om opbevaring af døde dyr og reglerne om krydsoverensstemmelseskontrol. Udføre miljøtilsyn Udarbejde tilsynsrapport Udfærdige følgebrev, varslingsbrev og håndhævelser Fungere som miljøtilsynsmedarbejder Bedømmelse EU lovgivning på området Den danske lovgivning på området, herunder forvaltningsloven, miljøtilsynsbekendtgørelsen, husdyrgødningsbekendtgørelsen (herunder beregning af dyreenheder), bekendtgørelse om opbevaring af døde dyr og reglerne om krydsoverensstemmelseskontrol. Miljøtilsyn, herunder forberedelse, udarbejdelse af tilsynsrapport og relevant opfølgning Sker i forbindelse med eksamen 3B

11 11 o Miljøstyring B- Miljøgodkendelse af anlæg: Landbrug og industri Omfang 56 lektioner Placering 3. semester Den uddannede Jordbrugsteknolog har viden om: EU miljølovgivning inden for området Den danske lovgivning på området, herunder forvaltningsloven, husdyrbrugloven, miljøbeskyttelsesloven samt anden relevant lovgivning Landbrug og industri i et miljømæssigt perspektiv herunder miljøeffektive virkemidler til begrænsning af miljøpåvirkninger Den uddannede Jordbrugsteknolog kan: Medvirke til udarbejdelse af miljøgodkendelse af landbrug og industri Miljøvurdere påvirkningerne fra landbrugsejendomme og industrianlæg/virksomheder Den uddannede Jordbrugsteknolog kan: Fungere som sagsbehandler, der miljøvurderer og miljøgodkender landbrugsejendomme og virksomheder Rådgive ved ansøgning om miljøgodkendelse af landbrug og industri EU lovgivning på området herunder IE-direktivet Den danske lovgivning på området, herunder forvaltningsloven, husdyrbrugloven, miljøbeskyttelsesloven samt anden relevant lovgivning Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) Husdyrgodkendelse.dk for så vidt angår anlægsdelen Mijøpåvirkninger: lugt, ammoniak, støv, støj, lys, affald og spildevand BAT Teknologilisten Virkemidler Staldsystemer på husdyrbrug Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsens anmelderordninger Miljøledelse: ISO/EMAS Agenda21 Energi: forbrug og besparelser Miljømærkning Bedømmelse Sker i forbindelse med eksamen 3 B

12 1.9 Landskab og anlæg 12 o Speciale 1 anlægsgartneri Omfang 164 lektioner Placering 3. semester, Uge38 uge Mål for læring Undervisningsprojekter Bunden forudsætning Specialet skal give den studerende mulighed for at kvalificere studie- og erhvervskompetencen gennem specialisering og perspektivering af emner, der bredt relaterer sig til jordbrugsområdet. Kan forholde sig til rollen som ledende jordbrugsteknolog i en anlægsgartnervirksomhed. Planlægning Styring Ledelse Økonomi Tilbudsgivning Programmer til tids- og ressourcestyring Teknisk faglige løsninger Senest uge 46 definerer de studerende, i samarbejde og ud fra de givne rammer, projektet. Bedømmelse Projektet afleveres skriftligt og bedømmes i EP3 B. Ekskursion Der indgår en ekskursion til Hamborg i specialet.

13 Omfang o Speciale 2 - projektering 164 lektioner 13 Placering 3. semester, Uge 38 - uge Mål for læring Specialet skal give den studerende mulighed for at kvalificere studie- og erhvervskompetencen gennem specialisering og perspektivering af emner, der bredt relaterer sig til jordbrugsområdet. Undervisningsprojekter Bunden forudsætning. Kan forholde sig til rollen som ledende jordbrugsteknolog der varetager bestillerfunktionen i en virksomhed der arbejder med nyanlæg og/eller drift. Haver Grønne områder Design Driftsstyring Hovedprojekt Udbudsmateriale Tilsynsføring GIS/AutoCAD Senest uge 46 definerer de studerende, i samarbejde og ud fra givne rammer, projektet. Bedømmelse Projektet afleveres skriftligt og bedømmes i EP3 B. Ekskursion Der indgår en ekskursion til Hamborg i specialet.

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse inden for jordbrug (jordbrugsteknolog)

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse inden for jordbrug (jordbrugsteknolog) BEK nr 169 af 16/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse inden for jordbrug (jordbrugsteknolog AK)

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelse inden for jordbrug (jordbrugsteknolog AK) BEK nr 712 af 06/07/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 172.80C.021 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Studieordning. Studieordning for Jordbrugsteknolog

Studieordning. Studieordning for Jordbrugsteknolog Studieordning for Jordbrugsteknolog Jordbrugsteknolog Side 0 august 2011 Jordbrugsteknolog Side 1 august 2011 Denne studieordning fastlægger de nærmere regler, rettigheder og forpligtelser, der gælder

Læs mere

Studieordning

Studieordning Studieordning 2015-2017 Jordbrugsteknolog (AK) på EAAA - Institutionsdel AP degree in Agro Business and Landscape Management Version 0.6 0 Indhold Institutionsdel Indhold Institutionsdel...1 1. Studieordningens

Læs mere

Studieordning for. Jordbrugsteknologuddannelsen. Ved Erhvervsakademiet Lillebælt. Gennemføres i samarbejde med Dalum Landbrugsskole.

Studieordning for. Jordbrugsteknologuddannelsen. Ved Erhvervsakademiet Lillebælt. Gennemføres i samarbejde med Dalum Landbrugsskole. Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen Ved Erhvervsakademiet Lillebælt. Gennemføres i samarbejde med Dalum Landbrugsskole. Forord Studieordningen er den formelle beskrivelse af undervisningen på

Læs mere

Studieordning for. Jordbrugsteknologuddannelsen. Ved Erhvervsakademiet Lillebælt (Tietgen Business College) & Dalum Landbrugsskole

Studieordning for. Jordbrugsteknologuddannelsen. Ved Erhvervsakademiet Lillebælt (Tietgen Business College) & Dalum Landbrugsskole Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen Ved Erhvervsakademiet Lillebælt (Tietgen Business College) & Dalum Landbrugsskole Forord Studieordningen er den formelle beskrivelse af undervisningen på

Læs mere

Jordbrugsteknologuddannelsen

Jordbrugsteknologuddannelsen August 2010 Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen Ved Erhvervsakademiet Lillebælt (Tietgen Business College) & Dalum Landbrugsskole Forord Studieordningen er den formelle beskrivelse af undervisningen

Læs mere

I forlængelse af bestået jordbrugsteknologuddannelse kan du bygge videre med en Top-Up professionsbachelor i Jordbrugsvirksomhed.

I forlængelse af bestået jordbrugsteknologuddannelse kan du bygge videre med en Top-Up professionsbachelor i Jordbrugsvirksomhed. Jordbrugsteknolog Få job inden for: Miljø og Natur Husdyrproduktion Planteproduktion Rådgivning og Salg Forskning Uddannelsen til jordbrugsteknolog ruster dig med en bred vifte af kvalifikationer inden

Læs mere

Studieordning Jordbrugsteknolog. AP degree in Agro Business and Landscape Management. Version 1.1. Side 0 af 33

Studieordning Jordbrugsteknolog. AP degree in Agro Business and Landscape Management. Version 1.1. Side 0 af 33 Studieordning 2014 Jordbrugsteknolog AP degree in Agro Business and Landscape Management Version 1.1 Side 0 af 33 sfortegnelse sfortegnelse 1 1. Studieordningens rammer 4 1.1. Titel 4 1.2. Normeret studietid

Læs mere

Jordbrugsteknologuddannelsen

Jordbrugsteknologuddannelsen Oktober 2009 Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen Ved Erhvervsakademiet Lillebælt (Tietgen Business College) & Dalum Landbrugsskole Forord Studieordningen er den formelle beskrivelse af undervisningen

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Jordbrugsteknolog

STUDIEORDNING. for. Jordbrugsteknolog STUDIEORDNING for Jordbrugsteknolog Del II: Institutionsdel Ikrafttrædelse: 15.08.2019 Indhold 1. Oversigt over elementer på uddannelsen... 4 2. Lokale fagelementer... 5 2.1 Studieretningen Jordbrugsøkonomi

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Jordbrugsteknolog (AK)

STUDIEORDNING. for. Jordbrugsteknolog (AK) STUDIEORDNING for Jordbrugsteknolog (AK) National del Ikrafttrædelse 15.08.2018 Revideret 25.06.2018 Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 1.1. De enkelte studieretningernes mål for læringsudbytte...

Læs mere

Studieordning Jordbrugsteknolog- uddannelsen (AK)

Studieordning Jordbrugsteknolog- uddannelsen (AK) Studieordning Jordbrugsteknolog- uddannelsen (AK) Version 3 August 2011 Academy Profession Degree Program in Agro Business and Landscape Management. Forord Denne studieordning er udarbejdet for jordbrugsteknologuddannelsen,

Læs mere

Jordbrugsteknolog JT 10-12. Uddannelsesplan for 4. semester på Erhvervsakademiet Lillebælt / Dalum Landbrugsskole

Jordbrugsteknolog JT 10-12. Uddannelsesplan for 4. semester på Erhvervsakademiet Lillebælt / Dalum Landbrugsskole Jordbrugsteknolog JT 10-12 Uddannelsesplan for 4. semester på Erhvervsakademiet Lillebælt / Dalum Landbrugsskole Forord Pludselig er du nået til 4. semester på Jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademiet

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Jordbrugsteknolog

STUDIEORDNING. for. Jordbrugsteknolog STUDIEORDNING for Jordbrugsteknolog Del II: Institutionsdel Ikrafttrædelse: 15.08.2018 Indhold 1. Oversigt over elementer på uddannelsen... 4 2. Lokale fagelementer... 5 2.1 Studieretningen Jordbrugsøkonomi

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 7 nationale fagelementer... 4 2.1. Erhvervsøkonomi... 4 2.2. Samfundsøkonomi... 5 2.3. Erhvervsjura... 6 2.4. Data og metode... 7 2.5.

Læs mere

Studieordningens del 3

Studieordningens del 3 Studieordningens del 3 Studieordningens del 3 er et supplement til institutionsdelen af studieordningen 2016 på byggekoordinatoruddannelsen. 1. Oversigt over obligatoriske uddannelseselementer og fag Studieordningens

Læs mere

Studieordning for Jordbrugsteknolog Revideret 18. juni 2013 Version 0.2. Erhvervsakademiuddannelse inden for Jordbrug (AK)

Studieordning for Jordbrugsteknolog Revideret 18. juni 2013 Version 0.2. Erhvervsakademiuddannelse inden for Jordbrug (AK) Studieordning for Jordbrugsteknolog (AK) 2013-2015 Erhvervsakademiuddannelse inden for Jordbrug (AK) Revideret 18. juni 2013 Version 0.2 Studieordningen gælder for studerende med studiestart pr. september

Læs mere

Studieordning Produktionsteknolog uddannelsen Fællesdel

Studieordning Produktionsteknolog uddannelsen Fællesdel Stud dieordning Produktionsteknolog Fællesdel uddannelsen 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 0 1. Studieordningens rammer... 1 1.1 For uddannelsen gælder seneste version af følgende love

Læs mere

Produktionsleder. Emner: Uddannelsens opbygning og indhold Pris på materialer og ophold Statens uddannelsesstøtte (SU)

Produktionsleder. Emner: Uddannelsens opbygning og indhold Pris på materialer og ophold Statens uddannelsesstøtte (SU) Produktionsleder Emner: Uddannelsens opbygning og indhold Pris på materialer og ophold Statens uddannelsesstøtte (SU) Kjærgård Landbrugsskole 75172900 100% 90% Produktionsleder uddannelsen Produktionsøkonomi;

Læs mere

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte National del: 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 8 nationale fagelementer... 3 2.1. Branchekendskab... 3 2.2. Privatøkonomisk rådgivning... 5 2.3. Erhvervsøkonomi...

Læs mere

I medfør af 22 og 30 i lov nr. 207 af 31. marts 2008 om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

I medfør af 22 og 30 i lov nr. 207 af 31. marts 2008 om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser BEK nr 715 af 07/07/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 172.80C.021 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej 60 9352 Dybvad I medfør af Lovbekg. nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 29-08-2016 * INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

BEK nr 473 af 05/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017

BEK nr 473 af 05/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 BEK nr 473 af 05/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 17. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 055.04D.021 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

STUDIEORDNING. Erhvervsakademiuddannelsen inden for laboratorieområdet (Laborant AK)

STUDIEORDNING. Erhvervsakademiuddannelsen inden for laboratorieområdet (Laborant AK) STUDIEORDNING for Erhvervsakademiuddannelsen inden for laboratorieområdet (Laborant AK) Revideret 20.06.2018 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 7 nationale fagelementer...

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

STUDIEORDNING. For. Jordbrugsteknolog

STUDIEORDNING. For. Jordbrugsteknolog STUDIEORDNING For Jordbrugsteknolog Del III: Valgfagskatalog Ikrafttrædelse: 15.08.2019 Indhold Indhold... 1 1. Valgfagskatalog... 2 2. Prøver i valgfag... 2 2.1. Fuldførelse af prøver... 2 Ikke-bestået

Læs mere

STUDIEORDNING (national del) for. PBA i Produktudvikling og Teknisk Integration

STUDIEORDNING (national del) for. PBA i Produktudvikling og Teknisk Integration STUDIEORDNING (national del) for PBA i Produktudvikling og Teknisk Integration Revideret 16. august 2018 1 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 1.1.1. Studieretningen It og elektronik har

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration BEK nr 892 af 08/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 056.03G.251 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Studieordning Jordbrugsteknolog. Agro Business and Landscape Management

Studieordning Jordbrugsteknolog. Agro Business and Landscape Management Studieordning 2015 Jordbrugsteknolog Agro Business and Landscape Management Version 1.1 Revideret marts 2015 sfortegnelse 1. Studieordningens rammer 3 1.1. Studieordningens ikrafttrædelsesdato 3 1.2. Overgangsordninger

Læs mere

10 ECTS 1C Projektstyring (planlægning og styring af tid, processer og ressourcer)

10 ECTS 1C Projektstyring (planlægning og styring af tid, processer og ressourcer) Bilag 1: Oversigt over obligatoriske uddannelseselementer og fag 1. semester 5 ECTS 1A Byggeforståelse (introduktion til byggebranchen) Skal kunne håndtere afkodning af detaljeringsgraden af udbudsmaterialet

Læs mere

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier,

2) foretage beregninger i sammenhæng med det naturfaglige arbejde, 4) arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt med udstyr og kemikalier, Formål Faget skal give eleverne indsigt i det naturfaglige grundlag for teknik, teknologi og sundhed, som relaterer sig til et erhvervsuddannelsesområde. For niveau E gælder endvidere, at faget skal bidrage

Læs mere

STUDIEORDNING. for. IT-teknolog

STUDIEORDNING. for. IT-teknolog STUDIEORDNING for IT-teknolog Revideret 01.02.2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 4 2.1. Netværksteknologi... 4 2.2. Indlejrede

Læs mere

PROFESSIONSBACHELOR INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT (PBA) Studieordning National del

PROFESSIONSBACHELOR INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT (PBA) Studieordning National del PROFESSIONSBACHELOR INTERNATIONAL HOSPITALITY MANAGEMENT (PBA) Studieordning 2018 National del 1 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 3 2.1.

Læs mere

NY MILJØLOV. Chefkonsulent Bent Ib Hansen. 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle

NY MILJØLOV. Chefkonsulent Bent Ib Hansen. 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle NY MILJØLOV Chefkonsulent Bent Ib Hansen 22. september 2017 Munkebjerg, Vejle Ny husdyrregulering august 2017 Ændringslov ikke en ny lov Uændret beskyttelsesniveau Fleksibilitet (bedre kunne indrette sig)

Læs mere

STUDIEORDNING for Jordbrugsteknolog (AK)

STUDIEORDNING for Jordbrugsteknolog (AK) STUDIEORDNING for Jordbrugsteknolog (AK) National del Ikrafttrædelse 15.08.2018 Revideret 25.06.2018 Godkendt den 27.08.2018 Underskrift Uddannelseschef Underskrift Rektor 1/37 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted.

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted. Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted. Billund Kommune modtog den 31. maj 2018 en ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse

Læs mere

Informationsmøde for landmænd. torsdag d. 21. februar 2013 kl. 19.30 21.30 i kantinen

Informationsmøde for landmænd. torsdag d. 21. februar 2013 kl. 19.30 21.30 i kantinen Informationsmøde for landmænd torsdag d. 21. februar 2013 kl. 19.30 21.30 i kantinen Aftenens program Velkomst Hvordan påvirker det nye IE direktiv miljøtilsynet på dit landbrug, herunder den nye risikovurdering

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug

Bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug Bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug Nr. 916 af 23. juni 2017 Miljø- og Fødevareministeriet (Miljøstyrelsen) Kapitel 6 Forskellige driftsbygninger, anlæg m.v. 10. Etablering,

Læs mere

Studieordning for Jordbrugsteknolog (AK) 2014-2016. Erhvervsakademiuddannelse inden for Jordbrug (AK)

Studieordning for Jordbrugsteknolog (AK) 2014-2016. Erhvervsakademiuddannelse inden for Jordbrug (AK) Studieordning for Jordbrugsteknolog (AK) 2014-2016 Erhvervsakademiuddannelse inden for Jordbrug (AK) Forord Studieordningen for Jordbrugsteknologuddannelsen er opdelt i en fællesdel og en særskilt del

Læs mere

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. december 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. december 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2 Bovbjerg Genetics A/S, v. Bertel Bovbjerg Bråvej 20 8781 Stenderup C.c: Bjerre Herred Landbrugsselskab A/S Natur, Vand og Vej Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Annette Pihl Pedersen

Læs mere

Husk at få ændret staldsystem i gødningsregnskabet, idet der er angivet fuldspaltestald og det er forbud på. 1-7-2015.

Husk at få ændret staldsystem i gødningsregnskabet, idet der er angivet fuldspaltestald og det er forbud på. 1-7-2015. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Miljø Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn

Læs mere

Studieordning for IT-teknolog National del Februar 2018

Studieordning for IT-teknolog National del Februar 2018 Studieordning for IT-teknolog National del Februar 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 0 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 1 2. Uddannelsen indeholder 4 nationale fagelementer... 2

Læs mere

Dato Type Kommentar. 24-11-2011 Indskærpelser Indskærpelse vedr. dyrehold fastholdes.

Dato Type Kommentar. 24-11-2011 Indskærpelser Indskærpelse vedr. dyrehold fastholdes. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter

Læs mere

Medarbejderen. Animal Science:

Medarbejderen. Animal Science: Animal Science: Medarbejderen med de kompetencer Kort og godt om din næste potentielle medarbejder, der gennem hele sin uddannelse har haft målrettet fokus på den del af arbejdsmarkedet, der har sit afsæt

Læs mere

Studieordning

Studieordning Studieordning 2016-2018 Jordbrugsteknolog AK AP Graduate in Agro Business and Landscape Management Version 1.1 Revideret juli 2016 0 Indhold Institutionsdel Indhold Institutionsdel...1 1. Studieordningens

Læs mere

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22 Allerød Kommune Miljøtilsynsplan 2018-2021 Sag. nr. 16/15604 Dok. nr. 22 Miljøtilsynsplan 2018 2021 Generelt Som tilsynsmyndighed skal Allerød Kommune hvert 4. år udarbejde og offentliggøre en Miljøtilsynsplan.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i husdyrvidenskab ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet September, 2011 (Rev. 2015) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen

Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen Erhvervsakademiuddannelse inden for jordbrug (jordbrugsteknolog AK) AP Graduate in Agro Business and Landscape Management Godkendt august 2017 Underskrift

Læs mere

Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stald på Gl Landevej 11, 6800 Varde

Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stald på Gl Landevej 11, 6800 Varde Rasmus Haltrup Gl Landevej 11 Mejls 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stald på Gl Landevej 11, 6800 Varde Dyreholdet på

Læs mere

Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner

Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner Revurderinger - Eksempel fra Hedensted og Esbjerg Kommuner Nye tider for revurderinger - Praksis i Esbjerg Kommune - Praksis i Hedensted Kommune - Diskussion af specifikke emner: - Generelle forhold -

Læs mere

STUDIEORDNING for Multimediedesigneruddannelsen. Revideret

STUDIEORDNING for Multimediedesigneruddannelsen. Revideret STUDIEORDNING for Multimediedesigneruddannelsen Revideret 01.08.2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder fire nationale fagelementer... 3 2.1. Design og programmering

Læs mere

1. Studieordningens rammer

1. Studieordningens rammer 1. Studieordningens rammer... 3 1.1. Studieordningens ikrafttrædelsesdato... 3 1.2. Overgangsordninger... 3 1.3. Uddannelsens rammer... 3 1.4. Oversigt over uddannelsen... 4 1.5. Optagelse... 4 1.6. Uddannelsens

Læs mere

Studieordning for IT-Teknolog uddannelsen

Studieordning for IT-Teknolog uddannelsen ERHVERVSAKADEMI DANIA Studieordning for IT-Teknolog uddannelsen Fælles del 0 INDHOLD INDHOLD.... Uddannelsens struktur... 2 2. Uddannelsens kerneområder... 2 2. Kerneområdet Elektroniske systemer (fælles

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der danner

Læs mere

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk.

Tilsynsbrev Sirid Marie Kaatmann, Herning Kommune, har den udført miljøtilsyn på Hedebyvej Kibæk. TEKNIK OG MILJØ Flemming Vile Jensen Hedebyvej 4 6933 Kibæk CVR-nr.: 26189020 P-nr.: 1003908792 CHR-nr.: 96831 Oversigt over landbrugets godkendelser/tilladelser Miljøgodkendelse fra 2007 Tillæg 1 fra

Læs mere

Dyreart/ Type Antal dyr Dyreenheder (DE) Aldersgrænse Staldsystem. Malkekøer, tung race ,96 Spalter

Dyreart/ Type Antal dyr Dyreenheder (DE) Aldersgrænse Staldsystem. Malkekøer, tung race ,96 Spalter Søvig Dairy Søvigmarkvej 41 6851 Janderup Vestj. Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 UDKAST - Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på

Læs mere

Håndtering af BAT og andre. v./miljøchef Hans Roust Thysen. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Plan & Miljø

Håndtering af BAT og andre. v./miljøchef Hans Roust Thysen. Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Plan & Miljø Håndtering af BAT og andre tekonologier i miljøgodkendelser v./miljøchef Hans Roust Thysen Disposition Teknologiudvalget Teknologiliste Bilag 3 Teknikker i IT-ansøgningssystemet t Beskrivelse af BAT BAT-byggeblade

Læs mere

STUDIEORDNING. Professionsbacheloruddannelsen i jordbrug. for. Del I: National del

STUDIEORDNING. Professionsbacheloruddannelsen i jordbrug. for. Del I: National del STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i jordbrug Del I: National del Ikrafttrædelse 15.08.2018 Revideret 12. juli 2018 Indhold 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 1.1 De enkelte studieretningers

Læs mere

Velfærdsteknologi i praksis

Velfærdsteknologi i praksis AKADEMIUDDANNELSE Velfærdsteknologi i praksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til ansatte inden for social-og sundhedområdet og det

Læs mere

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug Miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2017-2021 Aabenraa Kommune Kultur, Miljø & Erhverv Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Indledning Aabenraa Kommune har på baggrund af Miljøtilsynsbekendtgørelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production

Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i Multiplatform Storytelling and Production I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Stefan Nielsen Visselbjergvej Varde

Stefan Nielsen Visselbjergvej Varde Stefan Nielsen Visselbjergvej 30 6800 Varde Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Torrupvej

Læs mere

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Læs mere

26. Maj 2011

26. Maj 2011 Mødets udgangspunkt Odder kommune har besluttet at udarbejde principper/ politik for landbrugsområdet. Planstrategi og kommuneplan undervejs. Byrådet ønsker borgerinddragelse. Berøringsflader landbrug:

Læs mere

Optimering af miljø, dyrevelfærd og klima på samme tid

Optimering af miljø, dyrevelfærd og klima på samme tid Tema 12: Driv kvægbrug i en miljøtid Dansk Kvægs Kongres 2009 Optimering af miljø, dyrevelfærd og klima på samme tid Kvægpolitisk chef, Arne Munk Disposition Miljøgodkendelse af husdyrbrug Kvægbrugerens

Læs mere

Uddannelsesevaluering, 6. semester, Politik & Administration, fora r 2016

Uddannelsesevaluering, 6. semester, Politik & Administration, fora r 2016 Uddannelsesevaluering, 6. semester, Politik & Administration, fora r 2016 Indhold Indledning... 2 Uddannelsesevaluering... 2 Samlet status... 2 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau?... 2

Læs mere

Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2016

Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2016 Eksamenskatalog for Jordbrugsteknolog årgang 2016 Gældende for efterår 2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven... 4 4. Beskrivelser

Læs mere

Teknik og Miljø Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20.

Teknik og Miljø  Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20. Niels Thing Snorupvej 14 6862 Tistrup Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn udført den Niels Erik Juhl Brøchner, Diernæs Strandvej 3, 6100 Haderslev

Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn udført den Niels Erik Juhl Brøchner, Diernæs Strandvej 3, 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport for prioriteret tilsyn

Læs mere

ROELOF INBERG Frøstrupvej Nørre Nebel

ROELOF INBERG Frøstrupvej Nørre Nebel ROELOF INBERG Frøstrupvej 151 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947526 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen Frøstrupvej 130, 6830 Nørre

Læs mere

Valgfrie uddannelseselementer

Valgfrie uddannelseselementer Valgfrie uddannelseselementer 2017-2019 Professionsbachelor i Jordbrugsvirksomhed Bachelor in Agricultural and Environmental Management Læringsmål og fagbeskrivelser - Første semester for studieretningerne

Læs mere

Lovgrundlag Der foretages miljøtilsyn i henhold til bekendtgørelsen om miljøtilsyn, bek.nr. 518.

Lovgrundlag Der foretages miljøtilsyn i henhold til bekendtgørelsen om miljøtilsyn, bek.nr. 518. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Miljø Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn

Læs mere

Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen:

Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen: Modulbeskrivelse for rekvireret modul for Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen: Palliativ indsats symptomlindring og evidensbaseret praksis (målrettet fysioterapeuter og ergoterapeuter)

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Lars Ypkendanz Østkystvejen 416 9340 Aså Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med Østkystvejen

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B. August 1997 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I M E D I E V I D E N S K A B August 1997 Senest revideret august 2007 2 KAPITEL 1: FORMÅL OG FAGLIG BESKRIVELSE

Læs mere

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside,

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside, Jens Kristian Steffensen Forsomhovej 8 6870 Ølgod Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse på anmeldelse af skift mellem

Læs mere

Sport & Event Management. Serviceøkonom med speciale i Sport og Event Management EASJ og Talent Lab, Slagelse

Sport & Event Management. Serviceøkonom med speciale i Sport og Event Management EASJ og Talent Lab, Slagelse Sport & Event Management Serviceøkonom med speciale i Sport og Event Management EASJ og Talent Lab, Slagelse Valgfrit uddannelseselement - Specialer: Sport og Event Management Indhold De valgfri uddannelseselementer

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING Studieordning gældende fra sommeren 2011 Diplomuddannelse i Seksualvejledning Diplomuddannelsen i Seksualvejledning er et tilbud om kompetenceudvikling, der giver de

Læs mere

Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen

Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen Studieordning for Jordbrugsteknologuddannelsen 2015 Erhvervsakademiuddannelse inden for jordbrug (jordbrugsteknolog AK), AP Graduate in Agro Business and Landscape Management August 2015 Indhold Indhold

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 på Sdr. Landevej 18

Tilsynsrapport 2015 på Sdr. Landevej 18 Tilsynsrapport 2015 på Sdr. Landevej 18 Denne tilsynsrapport vil i henhold til bekendtgørelse om miljøtilsyn blive offentliggjort på kommunens hjemmeside www.aabenraa.dk under erhverv på landet, landbrug

Læs mere

Semesterbeskrivelse for 1. semester på HDR Oplysninger om semesteret Skole: AAU Executive Studienævn: Studienævnet for HD og MBA Studieordning: Studieordning for Den erhvervsøkonomiske Diplomuddannelse

Læs mere

Kristen Ibsen Hellevej Årre. Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Hellevej 28, 6818 Årre.

Kristen Ibsen Hellevej Årre. Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Hellevej 28, 6818 Årre. Kristen Ibsen Hellevej 28 6818 Årre Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Hellevej 28,

Læs mere

uddannelsen MODULBESKRIVELSE FOR DET OBLIGATORISKE MODUL PÅ AKADEMINIVEAU GÆLDENDE FRA

uddannelsen MODULBESKRIVELSE FOR DET OBLIGATORISKE MODUL PÅ AKADEMINIVEAU GÆLDENDE FRA Komm munom- uddannelsen PÅ AKADEMINIVEAU MODULBESKRIVELSE FOR DET OBLIGATORISKE MODUL Forvaltning i kommuner og regioner ECTS-POINT ANTAL TIMER GÆLDENDE FRA 10 70 August 2017 Indholdsfortegnelse: Læringsmål

Læs mere

Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen Fåborgvej 79,

Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen Fåborgvej 79, Marije F. Jacobsen Fåborgvej 93 6818 Årre Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen Fåborgvej 79, 6818 Årre Dyreholdet på ejendommen

Læs mere

Ny husdyrregulering - perspektiver og fristelser

Ny husdyrregulering - perspektiver og fristelser Ny husdyrregulering - perspektiver og fristelser Natur- og Miljøkonferencen 19. maj 2015 Hovedlinjer i en ny husdyrregulering Husdyr-anlægsregulering Fra antal dyr til stipladser Flere basisafgørelser

Læs mere

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. juli 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2

Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, Bekendtgørelse nr af 6. juli 2018 om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug. 2 Karsten Jakobsen Kragelund Skovvej 2 Skovvej 2 Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Annette Pihl Pedersen Direkte nr.: 7975 5678 Annette.P.Pedersen@Hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå,

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå, Samfundsfag B 1. Fagets rolle Samfundsfag omhandler grønlandske, danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om de dynamiske og komplekse kræfter der

Læs mere

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår. Mette Thorsen Miljøstyrelsen Miljøstyrelsens BAT- standardvilkår Mette Thorsen Miljøstyrelsen 1 Dagens emner Hvad er BAT Hvorfor skal min bedrift anvende BAT BAT og Husdyraftalen Hvordan er BAT-kravene fastlagt Hvordan kan BAT-kravene

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den Bjarne Andersen, Overbæksvej 15, 6500 Vojens

Tilsynsrapport til offentliggørelse efter tilsyn på ejendom med kvægdrift udført den Bjarne Andersen, Overbæksvej 15, 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 landbrugssager@haderslev.dk www.haderslev.dk Tilsynsrapport til offentliggørelse efter

Læs mere

Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej Ølgod

Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej Ølgod Ødegård I/S/ Allan & Godfred Møller Kristensen Hjeddingvej 13 6870 Ølgod Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947526 Afgørelse på anmeldelse af skift i dyretype i eksisterende stalde på ejendommen

Læs mere

Miljøtilsynskampagner. Virksomhedsmiljø

Miljøtilsynskampagner. Virksomhedsmiljø Miljøtilsynskampagner Virksomhedsmiljø Tilsynskampagner - Hvad skal vi? Gennemføre to tilsynskampagner om året. Opstille mål for indsatsen og vurdere effekten af kampagnen. Offentliggør digitalt en gang

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores datamatikere. Her har vi samlet information

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 15. august 2019 1. Fordybelsesspor... 2 1.1 Strategisk markedsføring og

Læs mere

Studieordning for Multimediedesigner National del August 2018

Studieordning for Multimediedesigner National del August 2018 Studieordning for Multimediedesigner National del August 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 0 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 1 2. Uddannelsen indeholder fire nationale fagelementer...

Læs mere

Valgfrie uddannelseselementer

Valgfrie uddannelseselementer Valgfrie uddannelseselementer 2016-2018 Professionsbachelor i Jordbrugsvirksomhed Bachelor in Agricultural and Environmental Management Læringsmål og fagbeskrivelser - for studieretningerne Jordbrugsbiologi

Læs mere

Miljøtilsyn hos Dan Gødning, Møllebugtvej 7, 9 og 11, 7000 Fredericia CVR nr , P-nr:

Miljøtilsyn hos Dan Gødning, Møllebugtvej 7, 9 og 11, 7000 Fredericia CVR nr , P-nr: DAN GØDNING A/S Møllebugtvej 7 7000 Fredericia E-mail: li@dangodning.dk; sha@dangodning.dk 26-02-2015 Sags id.: 14/12791 Sagsbehandler: Dorte Lindbjerg KS: Henriette Corlin Miljøtilsyn hos Dan Gødning,

Læs mere