Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale:"

Transkript

1 Januar 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg januar 2010 Byggeriets forventninger er faldet i forhold til sidste måned og ligger fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er -43 i januar, mens den i december var -39, når der ses bort fra sæsonudsving. Dermed er den sæsonkorrigerede konjunkturindikator stort set på samme lave niveau som for et år siden. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Vurderingen af ordrebeholdningen er faldet i forhold til sidste måned og ligger på et meget lavt niveau. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -62 i januar mod -54 i december. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er uændret i forhold til sidste måned og ligger stadig på 26. Alle byggeriets brancher har negative forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Det viser de ikkesæsonkorrigerede indikatorer. De mindst negative forventninger har vvs- og blikkenslagerforretninger. Virksomheder, der repræsenterer 37 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger mod 29 pct. samme tidspunkt sidste år. Virksomheder, der repræsenterer 9 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, angiver dårligt vejr som årsag til produktionsbegrænsninger.

2

3 Februar 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg februar 2010 Byggeriets forventninger er faldet i forhold til seneste måned og ligger fortsat på et meget lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er -47 i februar, mens den i januar var -44, når der ses bort fra sæsonudsving. Dermed er den sæsonkorrigerede konjunkturindikator stort set på samme lave niveau som for et år siden. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Vurderingen af ordrebeholdningen er faldet i forhold til seneste måned og ligger på et meget lavt niveau. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -65 i februar mod -62 i januar. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er faldet og ligger på 29 i februar mod -26 i januar. Alle byggeriets brancher har negative forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Det viser de ikkesæsonkorrigerede indikatorer. Maler og glarmestervirksomhed har de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætning, mens murere har de mest negative forventninger til tilbudspriser ved licitation. Virksomheder, der repræsenterer 38 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger mod 33 pct. samme tidspunkt året før. Virksomheder, der repræsenterer 18 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, angiver dårligt vejr som årsag til produktionsbegrænsninger mod 3 pct. samme tidspunkt året før.

4

5 April 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg marts 2010 Byggeriets forventninger er steget i forhold til seneste måned, men er fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er således -41 i marts, mens den i februar var -47, når der ses bort fra sæsonudsving. Den sæsonkorrigerede konjunkturindikator har kun udvist mindre udsving det seneste år. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Vurderingen af ordrebeholdningen er stort set uændret i forhold til seneste måned og ligger på et meget lavt niveau. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -66 i marts mod -65 i februar. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er steget og ligger på -16 i marts mod -28 i februar. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse og omsætning de kommende tre måneder, mens alle byggeriets brancher har negative forventninger til tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Byggeentreprenører har de mest positive forventninger til beskæftigelse og omsætning. Det viser de ikke-sæsonkorrigerede indikatorer. El-installation mv. har de mest negative forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation. Virksomheder, der repræsenterer 35 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger mod 36 pct. samme tidspunkt sidste år. Virksomheder, der repræsenterer 22 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, angiver dårligt vejr som årsag til produktionsbegrænsninger mod 5 pct. sidste år.

6

7 Maj 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg april 2010 Byggeriets forventninger er endnu en gang steget i forhold til seneste måned, men ligger fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er således -32 i april, mens den i marts var -39, når der ses bort fra sæsonudsving. Det er anden måned i træk, at den sammensatte konjunkturindikator stiger. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Vurderingen af ordrebeholdningen er steget i forhold til seneste måned, men ligger fortsat på et lavt niveau. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -56 i april mod -66 i marts. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er steget og ligger på -8 i april mod -15 i marts. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse og omsætning de kommende tre måneder. De har dog alle negative forventninger til tilbudspriser ved licitation. Byggeentreprenører og anlægsentreprenører har de mest positive forventninger til beskæftigelse og omsætning. Det viser de ikke-sæson-korrigerede indikatorer. Tømrer- og bygningsvirksomheder mv. har de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætning. Virksomheder, der repræsenterer 37 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger mod 34 pct. samme tidspunkt året før. Virksomheder, der repræsenterer 8 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, angiver dårligt vejr som årsag til produktionsbegrænsninger mod 2 pct. samme tidspunkt året før.

8

9 Juni 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg maj 2010 Byggeriets forventninger er uændrede i forhold til seneste måned, og ligger dermed fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er således -33 i maj, hvilket er det samme som i april, når der ses bort fra sæsonudsving. For et år siden var den sammensatte konjunkturindikator -45. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Vurderingen af ordrebeholdningen er faldet i forhold til seneste måned, men ligger fortsat på et lavt niveau. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -58 i maj mod -53 i april. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er steget og ligger på -7 i maj mod -9 i april. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse og omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Anden specialiseret bygge- og anlægsvirksomhed mv. og murere har de mest positive forventninger til beskæftigelse og omsætning. Samtidig er det de to eneste brancher, der har positive forventninger til tilbudspriserne. El-installation mv. har de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætning. Det viser de ikke-sæsonkorrigerede indikatorer. Virksomheder, der repræsenterer 35 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger, hvilket er det samme som for et år siden. Virksomheder, der repræsenterer 5 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, angiver finansielle begrænsninger som årsag til produktionsbegrænsninger mod 6 pct. samme tidspunkt året før.

10

11 Juli 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg juni 2010 Byggeriets forventninger er faldet en smule i forhold til seneste måned, og ligger dermed fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er således -34 i juni, mens den i maj var -32, når der ses bort fra sæsonudsving. Dermed falder den sammensatte konjunkturindikator igen, efter den har været stigende de seneste måneder. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Vurderingen af ordrebeholdningen er stort set uændret i forhold til seneste måned, og ligger på et lavt niveau. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -59 i juni mod -58 i maj. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er stort set uændret og ligger på -7 i juni mod -8 i maj. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse og omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Maler- og glarmestervirksomhed mv. har de mest positive forventninger til beskæftigelsen, mens murere har de mest positive forventninger til omsætningen. Vvs- og blikkenslagerforretninger har de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætning. Det viser de ikke sæsonkorrigerede indikatorer. Virksomheder, der repræsenterer 31 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger mod 35 pct. samme tidspunkt året før. Virksomheder, der repræsenterer 6 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, angiver finansielle begrænsninger som årsag til produktionsbegrænsninger, hvilket er det samme som for et år siden.

12

13 Juli 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg juli 2010 Byggeriets forventninger er stort set uændrede i forhold til seneste måned og ligger fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er således -32 i juli, mens den i juni var - 33, når der ses bort fra sæsonudsving. De seneste fire måneder har den sammensatte konjunkturindikator holdt sig på det samme lave niveau, der dog er højere end i hele Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Det er specielt den meget lave ordrebeholdning, der gør, at den sammensatte konjunkturindikator bliver lav. Vurderingen af ordrebeholdningen er stort set uændret i forhold til seneste måned. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -59 i juli mod -58 i juni. Også forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er stort set uændret og ligger på -6 i juli mod -7 i juni. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse og omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Murere har de mest positive forventninger til beskæftigelsen, omsætningen og tilbudspriser ved licitation. Anlægsentreprenører har de mest negative forventninger til beskæftigelse, mens tømre- og bygningsvirksomhed mv. har de mest negative forventninger til omsætningen. Virksomheder, der repræsenterer 36 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger mod 33 pct. samme tidspunkt året før. Derimod synes der ikke at være andre baggrunde for produktionsbegrænsninger, da stort set ingen oplyser, at arbejdskraftmangel, dårligt vejr mangel på materialer, finansielle begrænsninger eller andre årsager var årsag til produktionsbegrænsninger.

14

15 Juli 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg august 2010 Byggeriets forventninger er uændrede i forhold til seneste måned og ligger fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er således -32 i august, hvilket den også var i juli, når der ses bort fra sæsonudsving. De seneste fem måneder har den sammensatte konjunkturindikator holdt sig på det samme lave niveau, der dog er højere end i hele Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Vurderingen af ordrebeholdning er steget i forhold til seneste måned. Alligevel vurderes ordrebeholdningen til at være meget lav, hvilket gør, at den sammensatte konjunkturindikator bliver lav. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -52 i august mod -56 i juli. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er faldet en smule og ligger på -11 i august mod -8 i juli. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse og omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Murere har de mest positive forventninger til beskæftigelsen, omsætningen og tilbudspriser ved licitation. Anlægsentreprenører har de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætningen. Virksomheder, der repræsenterer 34 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger mod 33 pct. samme tidspunkt året før. 3 pct. oplyser, at finansielle begrænsninger var årsag. Derimod synes der ikke at være andre baggrunde for produktionsbegrænsninger, da stort set ingen oplyser, at arbejdskraftmangel, dårligt vejr mangel på materialer eller andre årsager var årsag til produktionsbegrænsninger.

16

17 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg september 2010 Byggeriets forventninger er steget en smule i forhold til seneste måned, men ligger fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er -28 i september mod -31 i august, når der ses bort fra sæsonudsving. Konjunkturindikatoren har ikke været højere siden september Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordre-beholdningen ved udgangen af den foregående måned. Det er stigning i både vurderingen af ordrebeholdningen og forventningerne til beskæftigelsen, der ligger til grund for stigningen i den sammensatte konjunkturindikator. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -48 i september mod -51 i august. Vurderingen af ordrebeholdningen er stadig lav, hvilket gør, at den sammensatte konjunkturindikator bliver lav. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er steget fra -10 til -7. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. VVS- og blikkenslagerforretning har de mest positive forventninger til beskæftigelse og omsætning. Anlægsentreprenø-rer og maler- og glarmestervirksomhed mv. har de mest negative forventninger til be-skæftigelse og omsætning. Virksomheder, der repræsenterer 35 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger, hvilket er det samme som for et år siden. Virksomheder, der repræsenterer 4 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at finansielle begrænsninger var årsag til produktionsbe-grænsninger.

18

19 November 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg oktober 2010 Byggeriets forventninger er faldet i oktober i forhold til september og ligger dermed fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er -33 mod -29 i seneste måned, når der ses bort fra sæsonudsving. Siden april 2010 har den sammensatte konjunkturindikator holdt sig på stort set samme niveau. Det er et fald i forventningerne til beskæftigelsen, der ligger til grund for faldet i den sammensatte konjunkturindikator. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er faldet fra -10 til -16. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -48 i oktober, hvilket er det samme som i september. Ordrebeholdningen vurderes dermed stadig lav. Disse tal er korrigeret for sæsonudsving. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Disse tal er ikke sæsonkorrigeret. Maler- og glarmestervirksomhed mv. har de mest negative forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation. De mindst negative forventninger til alle tre områder har byggeentreprenører. Virksomheder, der repræsenterer 33 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger. For et år siden var det 37 pct., der oplyste manglende efterspørgsel som årsag til produktionsbegrænsninger. Virksomheder, der repræsenterer 5 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at finansielle begrænsninger var årsag til produktionsbegrænsninger. Disse tal er ikke sæsonkorrigeret.

20

21 December 2010 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg november 2010 Byggeriets forventninger er faldet i november i forhold til oktober og ligger dermed fortsat på et lavt niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er -35 mod -33 i seneste måned, når der ses bort fra sæsonudsving. Siden april 2010 har den sammensatte konjunkturindikator holdt sig på stort set samme niveau. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Det er et fald i forventningerne til beskæftigelsen, der ligger til grund for faldet i den sammensatte konjunkturindikator. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er faldet fra -16 til -18. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -49 i november, hvilket er det samme som i oktober. Ordrebeholdningen vurderes dermed stadig lav. Disse tal er korrigeret for sæsonudsving. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Disse tal er ikke sæsonkorrigerede. Anlægsentreprenører samt maler- og glarmestervirksomhed mv. har de mest negative forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation. Tømrer- og bygningsvirksomhed mv. har de mindst negative forventninger til beskæftigelse, mens vvs- og blikkenslagerforretninger har de mindst negative forventninger til omsætning og tilbudspriser ved licitation. Virksomheder, der repræsenterer 33 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger. For et år siden var det 41 pct., der oplyste manglende efterspørgsel som årsag til produktionsbegrænsninger. Virksomheder, der repræsenterer 4 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at finansielle begrænsninger var årsag til produktionsbegrænsninger. Disse tal er ikke sæsonkorrigerede.

22

23 Januar 2011 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg december 2010 Byggeriets forventninger forbliver på stort set samme niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er -32 i december mod -34 i november, når der ses bort fra normale sæsonudsving. Siden april 2010 har den sammensatte konjunkturindikator holdt sig på stort set samme lave niveau. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder og en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned. Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -42 i december mod -46 for en måned siden. Dermed vurderes ordrebeholdningen stadig lav, men den har dog tidligere været på et væsentlig lavere niveau. Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er faldet fra -19 til -21. Disse tal er korrigeret for normale sæsonudsving. Byggeriets brancher har forskellige forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation de kommende tre måneder. Disse tal er ikke korrigeret for sæsonudsving. Anlægsentreprenører og murere har de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætning. El-installation mv. har de mindst negative forventninger til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation. Virksomheder, der repræsenterer 28 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at manglende efterspørgsel var årsag til produktionsbegrænsninger. For et år siden var det 39 pct., der oplyste manglende efterspørgsel som årsag til produktionsbegrænsninger. Virksomheder, der repræsenterer 13 pct. af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyser, at dårligt vejr var årsag til produktionsbegrænsninger. Disse tal er ikke korrigeret for sæsonudsving.

24

Februar Med kilde i Danmarks Statistik. Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg januar 2011

Februar Med kilde i Danmarks Statistik. Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg januar 2011 Februar 2 Med kilde i Danmarks Statistik Konjunkturbarometer for bygge- og anlæg januar 2 Byggeriets forventninger forbliver på samme niveau. Den sammensatte konjunkturindikator er -33 i januar mod -32

Læs mere

Konjunkturoversigt for byggeriet

Konjunkturoversigt for byggeriet København, den 14. oktober 2011 Konjunkturoversigt for byggeriet Af Camilla Vakgaard og Gunde Odgaard Dejligt at der er fremgang i byggebeskæftigelsen I BAT finder vi det særdeles glædeligt at bygge- og

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 3. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 3. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 3. kvartal 2016 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Regionens beskæftigelse stiger og ledigheden falder. Omsætningen udvikler sig knap så positivt som tidligere, men

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 4. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 4. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 4. kvartal 2016 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Beskæftigelsen er steget med 8.000 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere det seneste år, og ledigheden er faldet med

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 1. kvartal 2016 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Det går stille og roligt fremad i regionen med stigende beskæftigelse og faldende ledighed. Samtidig er der opadgående

Læs mere

Konjunkturoversigt for byggeriet, maj 2011

Konjunkturoversigt for byggeriet, maj 2011 Konjunkturoversigt for byggeriet, maj 2011 Efterløn Der har den sidste tid været et stort fokus på efterløn og på hvilke personer, der vælger at benytte sig af efterlønnen. På den baggrund har BAT indsamlet

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 3. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 3. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 3. kvartal 2017 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Det seneste år er beskæftigelsen i Region Midtjylland steget med 8.232 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere. Den private

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 1. kvartal 2017 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Det seneste år er beskæftigelsen i Region Midtjylland steget med 5.700 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere. I den

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 1. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 1. kvartal 2018 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Det seneste år er beskæftigelsen i Region Midtjylland steget med cirka.00 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere eller

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 2. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 2. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 2. kvartal 2017 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Beskæftigelsen i Region Midtjylland er steget med 8.850 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere det seneste år. Den private

Læs mere

Konjunkturer i Region Midtjylland. 4. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling

Konjunkturer i Region Midtjylland. 4. kvartal Region Midtjylland Regional Udvikling Konjunkturer i Region Midtjylland 4. kvartal 2017 Region Midtjylland Regional Udvikling 1 Det seneste år er beskæftigelsen i Region Midtjylland steget med cirka.700 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere eller

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Økonomisk kvartalsoversigt 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

Konjunkturoversigt for byggeriet, september 2011

Konjunkturoversigt for byggeriet, september 2011 Konjunkturoversigt for byggeriet, september 2011 Energieffektivitet og renovering i EU Hen over sommeren sendte Energistyrelsen et forslag fra EU Kommissionen i høring. Forslaget omhandler energieffektivisering

Læs mere

Store virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ser lysere på fremtiden end de små

Store virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ser lysere på fremtiden end de små Notat Juni 215 Store virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ser lysere på fremtiden end de små Ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at de store virksomheder ser lysere på fremtiden end de mindre virksomheder,

Læs mere

maj 16 Konjunkturbarometer for bilbranchen

maj 16 Konjunkturbarometer for bilbranchen Konjunkturbarometer for bilbranchen Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms, er således ikke med i

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 4. kvartal 2018 Udgivet: marts 2019

Økonomisk kvartalsoversigt. 4. kvartal 2018 Udgivet: marts 2019 Økonomisk kvartalsoversigt 4. kvartal 2018 Udgivet: marts 2019 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 2. kvartal 2018 Udgivet: September 2018

Økonomisk kvartalsoversigt. 2. kvartal 2018 Udgivet: September 2018 Økonomisk kvartalsoversigt 2. kvartal 2018 Udgivet: September 2018 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal maj 2011

Status på udvalgte nøgletal maj 2011 Status på udvalgte nøgletal maj 211 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Ledighed: Uændret ledighed Den sæsonkorrigerede bruttoledighed lå i marts på 162.4, svarende til 5,9 pct. af arbejdsstyrken.

Læs mere

Byggeriet fortsætter fremgangen

Byggeriet fortsætter fremgangen Thorbjørn Baum, økonomisk konsulent thob@di.dk,,3377 4616 Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 SEPTEMBER 18 Byggeriet fortsætter fremgangen Investeringerne i byggeri og anlæg stiger

Læs mere

Mere byggeri, men medarbejdermangel truer

Mere byggeri, men medarbejdermangel truer Thorbjørn Baum, økonomisk konsulent thob@di.dk, 3377 4616 Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 MARTS 18 Mere byggeri, men medarbejdermangel truer Byggeriet er i fremgang, og udviklingen

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal november 2015

Status på udvalgte nøgletal november 2015 Status på udvalgte nøgletal november 215 Fra: 211 Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling 215 bliver samfundsøkonomisk set ikke noget jubelår, men ser dog indtil videre

Læs mere

Forsigtig optimisme i byggeriet i en tid med stor usikkerhed

Forsigtig optimisme i byggeriet i en tid med stor usikkerhed Claus Aastrup Seidelin, seniorchefkonsulent clas@di.dk, 2779 6422 Peter N. H. Vaporakis, stud.polit pnhv@di.dk, 3377 4785 MARTS 19 Forsigtig optimisme i byggeriet i en tid med stor usikkerhed Der er udsigt

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal april 2011

Status på udvalgte nøgletal april 2011 Status på udvalgte nøgletal april 211 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Ledighed: Faldende ledighed Den sæsonkorrigerede bruttoledighed faldt i februar med 2.9 fuldtidspersoner i forhold

Læs mere

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV 2. KVARTAL 216 4. oktober 216 I deres seneste rapport om Grønlands økonomi forudsiger Økonomisk Råd, at den negative BNP-vækst i 212-214 vendte til en

Læs mere

Om GA s konjunkturbarometer GA s konjunkturbarometer viser de seneste tendenser og udviklingen for den grafiske branche på den korte bane.

Om GA s konjunkturbarometer GA s konjunkturbarometer viser de seneste tendenser og udviklingen for den grafiske branche på den korte bane. Om GA s konjunkturbarometer GA s konjunkturbarometer viser de seneste tendenser og udviklingen for den grafiske branche på den korte bane. Konjunkturbarometeret indeholder følgende: Konjunkturindikator

Læs mere

Om Grakoms konjunkturbarometer Grakoms konjunkturbarometer viser de seneste tendenser og udviklingen for den grafiske branche på den korte bane.

Om Grakoms konjunkturbarometer Grakoms konjunkturbarometer viser de seneste tendenser og udviklingen for den grafiske branche på den korte bane. Om Grakoms konjunkturbarometer Grakoms konjunkturbarometer viser de seneste tendenser og udviklingen for den grafiske branche på den korte bane. Konjunkturbarometeret indeholder følgende: Konjunkturindikator

Læs mere

Byggeri og boligforhold

Byggeri og boligforhold FLERE TAL Byggeri og boligforhold Konjunkturbarometer for bygge og anlæg Beskæftigede i bygge og anlæg Byggeomkostningsindeks Omkostningsindeks for anlæg Byggevirksomhed Boligbyggeri Boligtælling 1 Bygningsopgørelse

Læs mere

Om konjunkturindikator

Om konjunkturindikator Konjunkturindikatoren steg i august til -10 fra -16 i juli. Således mener et flertal af virksomheder i branchen stadig, at ordrebeholdningen er utilstrækkelig, om end den negative stemning er blevet mindre

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 3 2017 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Om konjunkturindikator

Om konjunkturindikator Konjunkturindikatoren steg i juli til -16 fra -20 i juni. Således har virksomheder i branchen stadig negative forventninger til ordrebeholdningen, om end den negative stemning er blevet mindre i juli.

Læs mere

Økonomisk analyse. Agroindustrien ser mod udlandet. 16. marts 2016

Økonomisk analyse. Agroindustrien ser mod udlandet. 16. marts 2016 Økonomisk analyse 16. marts 216 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Agroindustrien ser mod udlandet Forventningerne fra agroindustriens virksomheder

Læs mere

INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN

INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN 14. oktober 2 Martin Madsen (33771) INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN Konjunkturerne er toppet. Notatet gennemgår 19 konjunkturindikatorer omkring det private forbrug, i bygge- og anlægssektoren samt

Læs mere

Økonomisk analyse. Agroindustriens forventninger stiger. 30. december 2016

Økonomisk analyse. Agroindustriens forventninger stiger. 30. december 2016 Økonomisk analyse. december 16 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Agroindustriens forventninger stiger - Agroindustriens konjunkturbarometer stiger

Læs mere

Konjunkturbarometer nr

Konjunkturbarometer nr Konjunkturbarometer nr. 1 2018 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Konjunkturbarometeret

Læs mere

Konjunkturbarometer nr

Konjunkturbarometer nr Konjunkturbarometer nr. 4 2017 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Konjunkturbarometeret

Læs mere

Konjunkturbarometer nr

Konjunkturbarometer nr Konjunkturbarometer nr. 2 2018 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Konjunkturbarometeret

Læs mere

Juni Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien

Juni Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Juni 17 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms (ex.

Læs mere

Konjunkturbarometer nr

Konjunkturbarometer nr Konjunkturbarometer nr. 4 8 For yderligere information David Hedegaard Meyer Danske Advokater Telefon: +45 33 43 7 Email: dhm@danskeadvokater.dk Danske Advokaters Konjunkturbarometer Konjunkturbarometeret

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal april 2012

Status på udvalgte nøgletal april 2012 Status på udvalgte nøgletal april 212 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Status på Dansk økonomi ikke entydig gunstig udvikling I løbet af den seneste måned har flere vigtige nøgletal udviklet

Læs mere

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV 3. KVARTAL 216 16. december 216 Der er mange tegn på, at den grønlandske økonomi er i højkonjunktur. Fiskeriet, byggeriet og servicevirksomhederne har

Læs mere

INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN

INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN . april af Louise Hansen og Martin Madsen (33771) Resumé: INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN De fleste indikatorer peger på, at konjunkturerne har toppet særligt på boligmarkedet og i det private forbrug.

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 1 2017 Om konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV 1. KVARTAL 216 27. juni 216 De foreløbige nationalregnskabstal fra Grønlands Statistik viser, at der var tilbagegang i den grønlandske økonomi i 212,

Læs mere

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien + forventninger marts marts 2016

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien + forventninger marts marts 2016 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien + forventninger marts 30. marts Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der

Læs mere

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. jan. 16

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. jan. 16 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien jan. 16 Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms (ex.

Læs mere

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. jun. 15

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. jun. 15 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien jun. Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms (ex.

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal oktober 2015

Status på udvalgte nøgletal oktober 2015 Status på udvalgte nøgletal oktober 215 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Dansk økonomi ser, fra hvad vi ved om 3. kvartal, ud til at fortsætte stille og

Læs mere

INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN ARBEJDSMARKEDET. 18. juni Resumé:

INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN ARBEJDSMARKEDET. 18. juni Resumé: 1. juni af Louise Hansen og Martin Madsen (33771) Resumé: INDIKATORER PÅ KONJUNKTURSITUATIONEN Konjunkturerne er toppet, selvom ledigheden fortsat falder. Tendenserne er særligt tydelige på boligmarkedet

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer sætter igen rekord

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer sætter igen rekord Økonomisk analyse 3. august 217 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer sætter igen rekord Fødevarevirksomhedernes

Læs mere

Produktion Ordreindgang Beskæftigelse Resultat Salgspriser. Faktisk udvikling kv. Faktisk udvikling kv. Forventet udvikling kv.

Produktion Ordreindgang Beskæftigelse Resultat Salgspriser. Faktisk udvikling kv. Faktisk udvikling kv. Forventet udvikling kv. Nordjysk Konjunkturbarometer Resultater 1. kvartal 2006 2. kvartal 2006. 1. Overordnede tendenser. Tabel 1. i 1. kvartal 2006 ift. 4. kvartal 2005 og forventet i 2. kvartal 2006 ift. 1. kvartal 2006. Nettotal

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal december 2010

Status på udvalgte nøgletal december 2010 Status på udvalgte nøgletal december 21 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Ledighed: Lille stigning i bruttoledigheden Bruttoledigheden steg med 1.2 personer, således at der i oktober var

Læs mere

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV 4. KVARTAL 216 13. februar 217 Ifølge det foreløbige nationalregnskab fra Grønlands Statistik voksede den grønlandske økonomi med 1,7% i 215. Dermed

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 3 2016 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Agroindustriens forventninger aftager. faldende indtjening herhjemme - Forventningerne til investeringer i Danmark er negative, mens forventninger til

Agroindustriens forventninger aftager. faldende indtjening herhjemme - Forventningerne til investeringer i Danmark er negative, mens forventninger til Økonomisk analyse 14. juni 16 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Agroindustriens forventninger aftager Highlights: - Virksomhederne venter stigende

Læs mere

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Data frem til september nov. 14

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Data frem til september nov. 14 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Data frem til september 20 nov. Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der

Læs mere

Økonomisk analyse. Agroindustriens forventninger stiger. 26. september Highlights: - Agroindustriens konjunkturbarometer stiger igen

Økonomisk analyse. Agroindustriens forventninger stiger. 26. september Highlights: - Agroindustriens konjunkturbarometer stiger igen Økonomisk analyse 26. september 16 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Agroindustriens forventninger stiger Highlights: - Agroindustriens konjunkturbarometer

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 2 2017 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2018 Udgivet: juni 2018

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2018 Udgivet: juni 2018 Økonomisk kvartalsoversigt 1. kvartal 2018 Udgivet: juni 2018 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

Malerfagets konjunkturundersøgelse 2. halvår 2016

Malerfagets konjunkturundersøgelse 2. halvår 2016 Malerfagets konjunkturundersøgelse Resume Fortsat positiv udvikling i malerfaget (side 2) Analysen viser, at der fortsat er en positiv udvikling i malerfaget. Forventninger blev mere end indfriet (side

Læs mere

Økonomisk analyse. Faldende forventninger til den danske efterspørgsel

Økonomisk analyse. Faldende forventninger til den danske efterspørgsel Økonomisk analyse 17. september 214 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Faldende forventninger til den danske efterspørgsel Forventninger om en lavere

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal marts 2015

Status på udvalgte nøgletal marts 2015 Status på udvalgte nøgletal marts 215 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Det danske BNP steg med 1, % i 214. Det er godt nyt for dansk økonomi efter den

Læs mere

feb. 19 Konjunkturbarometer for DI Digital

feb. 19 Konjunkturbarometer for DI Digital Konjunkturbarometer for DI Digital Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms (ex. persontransport) er

Læs mere

Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal maj 2015

Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal maj 2015 Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal 2014 11. maj 2015 Efter et fald i BNP på 1,9% i 2013 1 indikerer Copenhagen Economics kvartalvise konjunkturbarometer en positiv vækst i 2014. en for 2014

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal januar 2015

Status på udvalgte nøgletal januar 2015 Status på udvalgte nøgletal januar 215 211 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Reviderede tal for væksten i 3. kvartal viser en BNP-stigning på,4 pct. ift.

Læs mere

Arbejdskraftsmanglen falder i Danmark og flere andre EU-lande

Arbejdskraftsmanglen falder i Danmark og flere andre EU-lande 20-09-2019 Arbejdskraftsmanglen falder i Danmark og flere andre EU-lande En helt ny opgørelse ved indgangen til 3. kvartal 2019, viser at arbejdskraftmanglen i flere EU-lande herunder Danmark i flere brancher

Læs mere

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters konjunkturbarometer nr Danske Advokaters konjunkturbarometer nr. 4 2016 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal april 2015

Status på udvalgte nøgletal april 2015 Status på udvalgte nøgletal april 215 Fra: 211 Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling De indkomne økonomiske nøgletal i 215 peger i retning af, at dansk økonomi forsat

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Laveste ledighed i 9 år

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Laveste ledighed i 9 år NØGLETAL UGE 26 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Laveste ledighed i 9 år Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangene uge har været en rolig uge på nøgletalsfronten. Vi har dog fået nye

Læs mere

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne 2009Q1 2009Q2 2009Q3 2009Q4 2010Q1 2010Q2 2010Q3 2010Q4 2011Q1 2011Q2 2011Q3 2011Q4 2012Q1 2012Q2 2012Q3 2012Q4 2013Q1 2013Q2 2013Q3 2013Q4 2014Q1 2014Q2 2014Q3 2014Q4 2015Q1 2015Q2 2015Q3 2015Q4 2016Q1

Læs mere

Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr 1 2016 Velkommen til Danske Advokaters Konjunkturbarometer Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks

Læs mere

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne 2009Q1 2009Q2 2009Q3 2009Q4 2010Q1 2010Q2 2010Q3 2010Q4 2011Q1 2011Q2 2011Q3 2011Q4 2012Q1 2012Q2 2012Q3 2012Q4 2013Q1 2013Q2 2013Q3 2013Q4 2014Q1 2014Q2 2014Q3 2014Q4 2015Q1 2015Q2 2015Q3 2015Q4 2016Q1

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal januar 2016

Status på udvalgte nøgletal januar 2016 Status på udvalgte nøgletal januar 216 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Der var fremgang i økonomien i 215, men det blev vækstmæssigt ikke jubelår. Der

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal november 2014

Status på udvalgte nøgletal november 2014 Status på udvalgte nøgletal november 214 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Dansk økonomi træder vande i disse måneder, og derfor er der ikke nogen entydig

Læs mere

Økonomisk analyse. Positive investeringsforventninger i agroindustrien Mangel på arbejdskraft en voksende udfordring

Økonomisk analyse. Positive investeringsforventninger i agroindustrien Mangel på arbejdskraft en voksende udfordring Økonomisk analyse 4. juli 214 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Positive investeringsforventninger i agroindustrien Mangel på arbejdskraft en voksende

Læs mere

Økonomisk analyse. Det globale opsving skaber positive forventninger i agroindustrien

Økonomisk analyse. Det globale opsving skaber positive forventninger i agroindustrien Økonomisk analyse 21. december 17 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Det globale opsving skaber positive forventninger i agroindustrien Virksomhedernes

Læs mere

Byggeriet i langsom fremgang efter krisens store tilbageslag

Byggeriet i langsom fremgang efter krisens store tilbageslag oktober Byggeriet i langsom fremgang efter krisens store tilbageslag Bygge- og anlægssektoren er fortsat meget hårdt ramt af den økonomiske krise. Rekordmange boliger er til salg og rekordmange erhvervslokaler

Læs mere

Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr

Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr Danske Advokaters Konjunkturbarometer nr. 2 2016 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Læs mere

Økonomisk analyse. Efterspørgslen fra udlandet giver optimisme. 8. marts 2016

Økonomisk analyse. Efterspørgslen fra udlandet giver optimisme. 8. marts 2016 Økonomisk analyse 8. marts 216 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 41 E info@lf.dk W www.lf.dk Efterspørgslen fra udlandet giver optimisme Konjunkturbarometeret er forsat positivt,

Læs mere

Marts Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien

Marts Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Marts 2017 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 3, 1. januar. januar 1 Indhold: Ugens analyse Ugens tema Ugens tendenser Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens analyse: Fald i jobomsætningen i 3. kvartal

Læs mere

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. November 2016

Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien. November 2016 Konjunkturbarometer for træ- og møbelindustrien November 20 Momsstatistik Momsstatistikken fra Danmarks Statistik bygger på virksomhedernes momsindberetninger. Varer og ydelser, der er fritaget for moms

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal december 2014

Status på udvalgte nøgletal december 2014 Status på udvalgte nøgletal december 214 Fra: 211 Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Dansk økonomi voksede ifølge foreløbige nationalregnskabstal med,5 pct. fra

Læs mere

Udsigt til fremgang i byggeriet

Udsigt til fremgang i byggeriet Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 NOVEMBER Udsigt til fremgang i byggeriet Få nye byggerier betyder, at bygge- og anlægsinvesteringerne i dag ligger på et lavt niveau. Men der

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte. 26. september 2016

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte. 26. september 2016 Økonomisk analyse 26. september 16 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte Highlights: - Fødevarevirksomhedernes

Læs mere

Økonomisk overblik. Økonomisk overblik

Økonomisk overblik. Økonomisk overblik Økonomisk overblik Økonomisk overblik indeholder en oversigt over den nyeste udvikling i nogle af de centrale økonomiske størrelser. Oversigten er primært baseret på uddrag fra Nyt fra Danmarks Statistik,

Læs mere

Økonomisk analyse. 17. marts 2017

Økonomisk analyse. 17. marts 2017 Økonomisk analyse 17. marts 17 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Største optimisme i agroindustrien i tre år - Agroindustriens konjunkturbarometer

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal maj 2013

Status på udvalgte nøgletal maj 2013 Status på udvalgte nøgletal maj 213 Fra: Dansk Erhverv, Makro & Analyse Status på Dansk økonomi Så kom foråret i meteorologisk forstand, men det længe ventede økonomiske forår har vi stadig ikke set meget

Læs mere

Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale:

Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Maj 2009 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes vedhæftet følgende bilagsmateriale: Byggevirksomheden 1. kvartal 2009 Det samlede påbegyndte etageareal er faldet med 17 pct. i første kvartal 2009 i

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal juni 2014

Status på udvalgte nøgletal juni 2014 Status på udvalgte nøgletal juni 214 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling I første kvartal af 214 voksede det danske bruttonationalprodukt med,9 procent i

Læs mere

Økonomisk analyse. Danske fødevarer efterspørges i udlandet

Økonomisk analyse. Danske fødevarer efterspørges i udlandet Økonomisk analyse 17. juni 214 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danske fødevarer efterspørges i udlandet Forventninger om et øget produktions- og

Læs mere

Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes følgende bilagsmateriale:

Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes følgende bilagsmateriale: Maj 2009 Med kilde i Danmarks Statistik fremsendes følgende bilagsmateriale: Omkostningsindeks for anlæg 1. kvartal 2009 Omkostningerne ved anlægsarbejde for jernkonstruktioner er faldet markant fra fjerde

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal november 2011

Status på udvalgte nøgletal november 2011 Status på udvalgte nøgletal november 211 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Status på Dansk økonomi Turbulensen i verdensøkonomien synes aftaget en smule den seneste måned, men usikkerheden

Læs mere

Økonomisk overblik. Økonomisk overblik

Økonomisk overblik. Økonomisk overblik Økonomisk overblik Økonomisk overblik indeholder en oversigt over den nyeste udvikling i nogle af de centrale økonomiske størrelser. Oversigten er primært baseret på udrag fra Nyt fra Danmarks Statistik,

Læs mere

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV

KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV KONJUNKTURBAROMETER FOR DET GRØNLANDSKE ERHVERVSLIV. KVARTAL 17 6. oktober 17 Mens 16 var et usædvanligt godt år for den grønlandske økonomi, er der tegn på, at væksten ikke fortsætter i samme tempo 17.

Læs mere

KonjunkturNYT - uge 31

KonjunkturNYT - uge 31 KonjunkturNYT - uge. juli. ust Danmark Stigende bruttoledighed i juni Faldende boligpriser i Lille stigning i erhvervstilliden i serviceerhvervene, industrien og detailhandlen, men fald i byggeriet Internationalt

Læs mere

Økonomisk overblik. Ny oversigt

Økonomisk overblik. Ny oversigt Ny oversigt Som noget nyt indeholder Konjunkturstatistik nu hver måned en oversigt over udviklingen i nogle af de centrale økonomiske størrelser. Oversigten er primært baseret på udrag fra Nyt fra Danmarks

Læs mere

Møde med økonomi- og erhvervsministeren og organisationer om kreditsituationen d. 13/8 2009

Møde med økonomi- og erhvervsministeren og organisationer om kreditsituationen d. 13/8 2009 N O T A T Møde med økonomi- og erhvervsministeren og organisationer om kreditsituationen d. 13/8 29 Den verdensomspændende økonomiske krise har ført til et så markant fald i efterspørgslen efter varer,

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer er lavt, men der er positive forventninger til eksportmarkederne. 21.

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer er lavt, men der er positive forventninger til eksportmarkederne. 21. Økonomisk analyse 21. december 2 Axelborg, Axeltorv 3 9 København V T +4 3339 4 F +4 3339 41 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhedernes konjunkturbarometer er lavt, men der er positive forventninger

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal februar 2011

Status på udvalgte nøgletal februar 2011 Status på udvalgte nøgletal februar 211 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Ledighed: Stabil bruttoledighed I december var der 167.1 bruttoledige, når der korrigeres for sæsonudsving, svarende

Læs mere

Økonomisk analyse. Tegn på bedring for agroindustrien. - Konjunkturbarometrets glidende gennemsnit stiger for første gang i fem. 17.

Økonomisk analyse. Tegn på bedring for agroindustrien. - Konjunkturbarometrets glidende gennemsnit stiger for første gang i fem. 17. Økonomisk analyse 17. december 1 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Tegn på bedring for agroindustrien Forventningerne fra agroindustriens virksomheder

Læs mere