KAPITEL 22 SPONSORERING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KAPITEL 22 SPONSORERING"

Transkript

1 KAPITEL 22 SPONSORERING DRs programvirksomhed er baseret på licensfinansiering, og udgangspunktet i lovgivningen er, at DR ikke må have sponsorerede programmer på tv, herunder på tekst-tv, i radio og på dr.dk. Der er imidlertid nogle undtagelser, og i det følgende gennemgås de regler, som gælder for sponsorering af DRs programmer. Udgangspunktet er, at sponsorering alene kan anvendes, når hensynet til DRs redaktionelle frihed - navnlig hensynet til saglighed, upartiskhed samt uafhængighed af økonomiske særinteresser - er overvejet. På linje med andre programmer må sponsorerede programmer ikke give anledning til, at der kan rejses tvivl om DRs, programfladens, de enkelte programmers eller medarbejdernes integritet, troværdighed og uafhængighed. Alle sponsorater/tilskud skal godkendes af nærmeste chef. Fondsansøgninger skal koordineres med de øvrige områder, hvilket sker gennem underdirektørerne. DR har en minimumsgrænse for sponsoraters størrelse på kroner. Det vil sige, at DR ikke ansøger om pengesponsorater under kr. eller modtager produktsponsorering, hvor ydelsens værdi er under kroner. Sponsorering af såvel internt som eksternt producerede programmer til DR skal registreres. Der skal både indberettes, når der søges sponsorering, og når der opnås sponsorering. Det er chefens ansvar, at sponsoreringen registreres på månedlig basis. Skemaet sendes til konsulent i DR Danmark, Marianne Blichfelt, på mbf@dr.dk. DEFINITION AF SPONSORERING Sponsorering er enhver form for ydelse af direkte eller indirekte tilskud til finansieringen af radio- og fjernsynsprogrammer, herunder tekst-tv-sider samt dr.dk, med henblik på at fremme den pågældendes navn, logo, image, aktiviteter eller produkter. Der gælder ikke en bagatelgrænse, og selv små tilskud vil være sponsorering. Et tilskud gives stort set altid for at fremme tilskudsgiverens navn, logo, image, aktiviteter eller produkter, så sidste del af bestemmelsen forudsættes altid opfyldt, medmindre der er helt særlige omstændigheder, der gør sig gældende fx at tilskuddet gives af en privat person. Eksempel: Hvis DR låner en privat have til optagelser vil det ikke være sponsorering, da haveejeren ikke gør det for at fremme sit navn, logo, image mv. DR opererer med tre former for tilskud og dermed for sponsorering: 1. pengesponsorering 2. produktsponsorering

2 3. usynlig produktsponsorering. Der gælder forskellige regler for hver af disse typer af sponsorering. Det er derfor nødvendig at sondre mellem sponsoreringstyperne. Der foreligger et direkte eller indirekte tilskud og dermed sponsorering, hvis: DR modtager et kontant beløb til produktion eller til udsendelse herunder genudsendelse af programmer (pengesponsorering) DR låner eller får en ydelse (produkt eller tjenesteydelse), som skal indgå i et program fx præmier, biler, tøj til en vært eller møbler til scenografi (produktsponsorering) DR ved køb/leje af produkter eller tjenesteydelser, som skal indgå i et program får ekstraordinære store prisnedslag/ekstraordinære store rabatter, som ikke er almindelig storkunderabat (produktsponsorering) DR modtager et produkt eller en tjenesteydelse gratis eller ekstraordinært billigt til produktionen, men hvor produktet/tjenesteydelsen hverken fremgår visuelt eller mundtligt i programmet, såkaldt usynlig produktsponsorering. Det kan eksempelvis være hotelophold, transport eller kaffe til produktionsholdet. Sådanne usynlige produktsponsorater må ikke modtages fra kommercielle sponsorer. Betaling af rejseomkostninger, ophold eller forplejning, herunder til redaktionelle invitationsrejser og rejselegater fra kommercielle sponsorer, som ikke indgår i programmet, men er en besparelse i produktionsbudgettet, vil være usynlig produktsponsorering, og dermed ulovligt. Ydelser, der normalt ikke er til salg eller leje fx prototyper, som endnu ikke er på markedet, skal værdiansættes ud fra, hvad det ville anslås at koste at købe eller leje lignende ydelser. Se særligt nedenfor om locations. DR giver en modydelse til sponsor, som har samme værdi eller større værdi end programtilskuddet, foreligger der ikke et tilskud og dermed ikke sponsorering. Reklameværdien af en sponsorkreditering anses ikke som en modydelse fra DRs side i denne forbindelse. Når DR indgår i samarbejder/partnerskaber med eksterne parter, skal det altid vurderes, om der reelt er tale om sponsorering. Hvis partneren giver et direkte eller indirekte tilskud til programmet, er det sponsorering, og sponsoreringsreglerne overholdes, uanset hvad man kalder samarbejdet. Co-produktioner, det vil sige ydelser fra firmaer, der selv udøver virksomhed ved udsendelse, udbud eller produktion af radio- og fjernsynsprogrammer, film, cd'er mv., betragtes efter loven ikke som sponsorering (men derimod som co-produktion). Dette betyder, at sådanne virksomheder ikke må krediteres som sponsor i rulleteksten efter programmet. Typiske ydelser fra disse virksomheder er fx cd er, dvd er, promotion-ture, koncertbilletter mv.

3 LOCATIONS Lån af locations, som normalt kan lejes, og som stilles gratis til rådighed for DR er produktsponsorering. Eksempel: Hvis DR låner en restaurant vil det være sponsorering, da man normalt kan leje en restaurant på markedsvilkår, og da restauratøren stiller lokalerne gratis til rådighed for at fremme eget navn, logo, image, aktiviteter eller produkter. Lån af locations, som normalt ikke kan lejes, er ikke sponsorering. Eksempel: Når DR optager Borgen i Kulturministeriets lokaler, da disse lokaler normalt ikke er til leje. Der må imidlertid aldrig ske en eksponering af den pågældende location, som ikke er redaktionelt begrundet. Eksempel: Ved lån af en hotellobby, et fitnesscenter eller fællesarealerne i et storcenter må der ikke ske en fremhævelse af henholdsvis hotellet, fitnesscenteret eller storcenteret udover det, der er strengt redaktionelt begrundet. GRATIS PROGRAMMER Hvis DR får et program eller et klip gratis, vil det være produktsponsorering, medmindre programmet eller klippet modtages fra en co-producent, jf. ovenfor. DR kan modtage gratisprogrammer eller klip fra både co-producenter og andre, dog skal der i den forbindelse foretages en særlig kritisk vurdering, herunder især om programmet tilskynder til køb af sponsors/producentens eller andres produkter eller fremmer sponsors/producentens eller andres interesser. Bemærk at musikvideoer ikke er sponsorering i lovens forstand, da filmproducenter og pladeproducenter er co-producenter, jf. ovenfor. Der gælder særlige regler vedr. OBS indslag. ANMELDEREKSEMPLARER DR har en særlig praksis for, at bøger, teaterbilletter, biografbilletter, koncertbilletter og billetter til udstillinger, som DR modtager gratis til brug for anmeldelser i programmer, ikke anses som sponsorering. Hvad der ligger her ud over kan ikke betragtes som anmeldereksemplarer og vil være produktsponsorering. En rejse som DR modtager gratis af rejsearrangøren med henblik på at anmelde den, vil således være produktsponsorering. Tilsvarende gælder for testprogrammer, hvis DR modtager de testede produkter gratis.

4 Når et produkt enten mundtligt eller visuelt eksponeres meget, bør DR-medarbejderen overveje at betale for produktet. Dette gælder særligt, hvis produktet har en begrænset økonomisk værdi. Stor eller gentagen eksponering øger risikoen for ulovlig skjult reklame. MEDVIRKENDE Hvis DR i henhold til de etiske retningslinjer, overenskomst eller ifølge praksis skal betale for en bestemt form for medvirkende, og DR undlader at betale, vil det udgøre produktsponsorering. På nyheds- og aktualitetsområdet, hvor sponsorering er forbudt, samt andre områder, hvor de interne regler begrænser sponsorering, skal der derfor altid betales til sådanne medvirkende. SPONSOREREDE PRÆMIER Præmier, der udloddes på DRs flader, kan som udgangspunkt sponsoreres. Der gælder imidlertid de samme begrænsninger, som for produktsponsorering i øvrigt blandt andet reglerne i hyrdebrevet. Præmier til seerne og medvirkende skal i alt overvejende grad tænkes som fx oplevelser og rejser, der ikke entydigt kan forbindes med en virksomhed eller et produkt, for at det ikke skal kunne opfattes som skjult reklame. Sponsor må ikke krediteres inde i programmet, men skal i tv krediteres i rulleteksten. Selv om DR ikke tillader sponsorering af radioprogrammer, kan det ske i særlige situationer, hvor der er givet konkret dispensation fra mediedirektøren, for eksempel i forbindelse med Danmarks Indsamling. I disse tilfælde skal sponsor krediteres efter programmet, jf. nedenfor om kreditering. På dr.dk skal præmiesponsor krediteres på samme måde, som sponsorer i øvrigt krediteres på dr.dk, jf. nedenfor. Ved præmiepræsentationen skal man være særlig opmærksom på, at omtalen af præmien sker kort og neutralt og ikke går ud over den information, som er påkrævet for at gennemføre konkurrencen mv. Hvis et tv-program særligt henvender sig til børn under 14 år, må sponsorerede præmier ikke vises i programmet, men der kan gives neutral oplysning om deres art og beskaffenhed. Dette betyder, at præsentationen ikke må fremstå som en reklame. Præsentationen må således ikke være lang, anprisende eller fokusere på logoer. Præmiesponsor må ikke loves en eksponering af det pågældende produkt, da det vil medføre, at eksponeringen ikke er redaktionelt begrundet.

5 KOMBINATION AF PENGE- OG PRODUKTSPONSORERING ER IKKE TILLADT Sponsor kan ikke både bidrage med penge og produkter, idet der er en risiko for, at det vil kunne være eller fremstå som ulovlig produktplacering. Se eventuelt definition af produktplacering. PROGRAMMER DER IKKE KAN SPONSORERES Det er ulovligt at sponsorere nyheds- og aktualitetsprogrammer. Aktualitetsprogrammer defineres i denne sammenhæng som programmer, der direkte vedrører nyheder af politisk eller samfundsmæssig betydning såsom programmer, der består af kommentarer til nyheder eller politiske holdninger til nyheder, aktuelle begivenheder mv. En række af de programmer, som DR internt definerer som aktualitet, vil således falde uden for lovens definition og kan dermed sponsoreres. I tvivlstilfælde træffes afgørelsen af den nærmeste chef efter rådgivning i DR Jura og kopi af afgørelsen sendes til DR Etik. Spots og trailere kan heller ikke sponsoreres, uanset om de omhandlede programmer er sponsorerede, og programsponsoren kan ikke nævnes i forbindelse med udsendelsen af spots/trailere. For så vidt angår sponsorering af faktaprogrammer samt produktsponsorering har DR besluttet, at der skal anlægges en restriktiv fortolkning af princippet om, at der ikke seriøst må kunne rejses tvivl om DRs, programmets og medarbejdernes integritet, troværdighed og uafhængighed. Faktaprogrammer defineres i denne sammenhæng som programmer om samfundsforhold, sociale forhold, forskning, videnskab og teknologi samt undervisningsprogrammer. Tilskud fra virksomheder og organisationer kan som udgangspunkt ikke ske til programmer, der drejer sig om emner eller forhold, der er omfattet af de pågældende virksomheders eller organisationers forretningsmæssige eller organisatoriske interesser. Sådanne programmer kan godt modtage tilskud i form af rekvisitter, lån af locations mv. Der kan imidlertid modtages tilskud fra offentlige institutioner, stiftelser, fonde og foreninger mv. med almennyttige formål, selv om programmet vedrører et emne indenfor sponsors interesseområde, hvis programmet er af alment oplysende karakter. Den offentlige institution, stiftelse, fond eller forening må imidlertid ikke som institution have særlige interesser, der tilgodeses i programmet. Bortset fra ovennævnte programmer kan alle tv-programmer (herunder tekst-tv) sponsoreres. Herudover kan indhold på dr.dk sponsoreres efter samme regler for tv, også selv om indholdet samles i portaler eller relaterer sig til radio.

6 EKSTERNE PROGRAMMER For programmer fx pre-buy, co-produktioner og entrepriseproduktioner, hvor DR har mulighed for indflydelse på indholdet, skal DR Medier sikre, at DRs etiske retningslinjer, herunder sponsoreringsreglerne, overholdes. Dette skal sikres både i kontrakterne, men også ved aktiv kontrol, hvor det skønnes hensigtsmæssigt. HVEM KAN/KAN IKKE VÆRE SPONSOR Følgende virksomheder og organisationer kan IKKE være sponsorer: virksomheder mv., hvis hovedvirksomhed er at producere eller sælge tobaksprodukter eller andre varer, der fortrinsvis benyttes i forbindelse med rygning arbejdsgiverorganisationer, fagforeninger, politiske partier og religiøse bevægelser. virksomheder, hvis hovedvirksomhed er at producere eller sælge drikkevarer med et alkoholindhold på 2,8 pct. vol. eller derover co-producenter, jf. ovenfor. For pengesponsorater gælder endvidere, at DR ikke modtage pengesponsorater fra kommercielle virksomheder, med mindre det drejer sig om følgende programmer: indsamlingsshows prisuddelinger klassiske musikkonkurrencer såsom Malko-konkurrencen sangskrivningskonkurrencer såsom Melodi Grand Prix OBS programmer programmer, hvori DRs ensembler og koncertvirksomhed indgår co- eller samproduktioner med udenlandske medietjenesteudbydere, hvor DR ikke er hovedproducent DRs erhvervelse af rettigheder til visning af store sportsbegivenheder og andre store internationale begivenheder, hvor DR forpligtes til at vise de pågældende arrangementers sponsorer fx nytårskoncerten fra Wien og Det Internationale Melodi Grand Prix. Kommercielle sponsorer er alle andre end offentlige institutioner og stiftelser, fonde og foreninger mv. med almennyttige formål. Det vil sige at eksempelvis ministerier, kommuner og EU vil være lovlige sponsorer. Det kan være vanskeligt at vurdere, om en fond, stiftelse eller forening har et almennyttigt formål, men en rettesnor er, at det bør fremgå direkte af formålet for fonden mv. JPS jura har udarbejdet en ikke udtømmende liste over, hvilke fonde mv., der vurderes at have et almennyttigt formål, men såfremt fonden ikke står på listen, skal Jura kontaktes for en konkret vurdering. Eksempler på foreninger og fonde med almennyttige formål er Realdania og Bikubenfonden.

7 REDAKTIONEL UAFHÆNGIGHED OG SAMARBEJDET MED SPONSOR Indholdet og programsætningen af et sponsoreret program må ikke påvirkes af sponsor på en sådan måde, at det indvirker på DRs ansvar og redaktionelle selvstændighed med hensyn til programmerne. Dette betyder, at: Sponsor ikke må have indflydelse på programmets indhold, netsider mv. eller på sendetidspunktet DR altid har det endelige redaktionelle ansvar Medarbejderen kan drøfte indhold og indhente faktuelle oplysninger fra sponsor, hvis sponsor sidder inde med viden om programmets emne, og hvis det højner kvaliteten af indholdet, men medarbejderen skal forholde sig kritisk til oplysningerne. Medarbejderen kan dog orientere en mulig sponsor om indholdet af programmet mhp. sponsors stillingtagen til, om de vil indgå som sponsorer sponsor ikke kan kræve, at programmet sendes, men kan få sine penge/produkter retur, hvis det ikke sker. KREDITERING AF SPONSOR På tv krediteres sponsor i rulleteksten. Som hovedregel er det sponsors virksomhedsnavn eller produktnavn, der skal anføres, men ikke sponsors logo eller webadresse. Fravigelser herfra skal skriftligt godkendes af mediedirektøren. Der må ikke anvendes bevægelige elementer eller en lydbaggrund, som har tilknytning til sponsor eller sponsors produkter. Sponsorkrediteringen må ikke forekomme inde i et program. Pengesponsorater og produktsponsorater på tv krediteres: Produceret med støtte/tilskud fra. Mediedirektøren kan tillige give dispensation til skiltekreditering, som kan indeholde logo og bevægelige elementer mv., fx ved store events og sportstransmissioner. I de særlige tilfælde, hvor der er givet dispensation til, at radioprogrammer kan sponsoreres skal sponsorkrediteringen ske i neutral form efter programmet. Den må ikke ledsages af en lydbaggrund, som har tilknytning til sponsor eller sponsors produkter. Den samlede varighed af kreditering pr. program må ikke overstige 10 sekunder, når der er en eller to sponsorer og 30 sekunder, hvis der er tre eller flere sponsorer. Kreditering af sponsorering på dr.dk skal tage udgangspunkt i reglerne for tv, og der må ikke linkes til sponsor.

8 EKSPONERING AF SPONSOR I PROGRAMMET Det er vigtigt, at sponsor ikke promoveres i programmet, og at man generelt er varsom med eksponering af sponsor i programmet. Det samme gælder ved omtale eller visning af sponsors produkter/ydelser i programmet. Det afgørende kriterium er, at omtalen eller visningen skal være strengt redaktionelt begrundet. En sponsor kan derfor undtagelsesvis medvirke i selve programmet, så længe der ikke sker en promovering af sponsor. KAMPAGNER, EVENTS OG SIDEEVENTS For events hvor DR har indflydelse på indholdet, eller hvor event og program ikke kan skilles ad fx fordi eventen primært afholdes, fordi den sendes i tv eller radio eksempelvis Sportsgalla, skal en eventuel sponsorering af eventen ske efter DRs sponsoreringsregler. Samme principper gælder for kampagner, Side-events og aktiviteter, der ikke vises i programmet, som for eksempel afterparty efter X-factor, men som er afledt af programmerne, kan sponsoreres med respekt af, at der skal værnes om DRs image. DRS ENSEMBLER OG KONCERTSALEN Der gælder særlige regler for sponsorering af DRs koncertsal, da dette ikke er programsponsorering. Sponsorering af DRs ensembler skal imidlertid følge reglerne i programetikken, hvis koncerten udsendes på DRs flader. PRODUKTPLACERING Hovedreglen er, at produktplacering i programmer i fjernsyn, radio og på dr.dk er ulovligt. Ved produktplacering forstås visning eller omtale af en vare, en tjenesteydelse eller et varemærke som led i et programs handling mod betaling eller anden modydelse. Eksempel: Ford stiller en bil vederlagsfrit til rådighed for en produktion, og betaler herudover et kontant vederlag for at sikre sig, at bilen kommer til at indgå i produktionen. Produktplacering er imidlertid tilladt i følgende produktioner: Indkøbte programmer, der er produceret i udlandet, inden for genrerne kort- og dokumentarfilm, spillefilm, film og serier produceret til fjernsyn, sportsprogrammer og lette underholdningsprogrammer, Spillefilm, kort- og dokumentarfilm, som DR er forpligtet til økonomisk at engagere sig i (DFI)

9 Programmer henvendt til børn under 14 år må ikke indeholde produktplacering uanset, om programmerne er indenfor ovennævnte genrer. Seerne skal tydeligt informeres om, at programmet indeholder produktplacering. Denne identifikation skal ske på passende vis ved programmets begyndelse og slutning. SKATTEREGLER FOR SPONSORATER, HVOR DR GIVER SPONSOR MODYDELSER Hvis et sponsorat både indeholder reklameværdi og tillægsydelser, skal dette specificeres i vores fakturaer, således at det fremgår hvor stor en værdi, der udgør reklameværdien og hvor stor en værdi eventuelle tillægsydelser har. Grunden hertil er, at sponsorerne ikke får momsfradrag for tillægsydelser. Oftest lyder fakturaen på et samlet beløb, og sponsorer fratrækker uretmæssigt moms for hele beløbet. Tillægsydelserne skal derfor værdiansættes.

UDKAST. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde

UDKAST. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde UDKAST til Bekendtgørelse om reklamer og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og on demand-audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber 1 I medfør af 13, stk. 4, 77, 85, 85

Læs mere

Mandag-fredag: hver time mellem kl. 6-10 og ellers når der er meldinger efter behov

Mandag-fredag: hver time mellem kl. 6-10 og ellers når der er meldinger efter behov Vejret Alle personer 18-49 Eksponeringer/md. 260 Placering Mandag til fredag: hver time kl. 6-18 Pris/md. Kr. 24.000 En vigtig informationskilde, som alle nordjyder nyder godt af. Sponsor nævnes efter

Læs mere

retsinformation.dk - BEK nr 801 af 21/06/2013 Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst

retsinformation.dk - BEK nr 801 af 21/06/2013 Oversigt (indholdsfortegnelse) Den fulde tekst Side 1 af 6 BEK nr 801 af 21/06/2013 Gældende (Reklamebekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 29-06-2013 Kulturministeriet Ændrer i/ophæver BEK nr 338 af 16/04/2011 Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel

Læs mere

OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER Oversigten handler om on-demand audiovisuel programvirksomhed, hvis hovedformål er at

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. Reklamejura RADIO- OG TV-NÆVNET 10. februar 2010 Sagsnr: 2009-016994 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

4. juni 2015. TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

4. juni 2015. TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura 4. juni 2015 TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Klage over

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV)

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV) 25. maj 2018 Sønderborg Lokal TV Sendt til: formand@sltv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV) Sammendrag

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Danske Spil på DR s tekst-tv DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr.: 2013-013880 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand. jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Udsendelsesrækken Shopping vist på TV 2 Foranlediget af omtale i pressen besluttede Radio- og tv-nævnet i henhold

Læs mere

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1 6. september 2016 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg. København den 8. marts 2004

DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg. København den 8. marts 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg København den 8. marts 2004 Klage over skjult reklame i udsendelsesrækken Stjerne for en aften MEDIESEKRETARIATET Lars Holstener klager

Læs mere

..." EAN: 5798000793989

... EAN: 5798000793989 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 20. december 2012 Sagsnr: 2012-010999 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse)

Oversigt (indholdsfortegnelse) Bilag 8: Bekendtgørelse om reklamer og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og on-demand audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber BEK nr 105 af 28/01/2010 Gældende Offentliggørelsesdato:

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé Sydhavnen. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til: 31.

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé Sydhavnen. Att.: TV 2 Jura. Sendt pr. mail til:  31. TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 Sydhavnen Att.: TV 2 Jura Sendt pr. mail til: jura@tv2.dk projektafdelingen@tv2.dk Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 Købehavn C Att.: Peter Skov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. 27. juni 2017 mic@slks.dk

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn

Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn I medfør af 77, 85 og 93, stk. 2, i lov nr. 1052 af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed, fastsættes:

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. december 2012 Sagsnr.: 2012-013815 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. 6. april 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. 6. april 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 6. april 2016 AFP-samarbejde

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 12. november 2012 Sagsnr: 2012-012574 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

25. marts 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen

25. marts 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen 25. marts 2015 TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Mikael Justesen Klage over sponsorerede

Læs mere

Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret 1)

Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret 1) Bilag 6: Lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om ophavsret LOV nr 1269 af 16/12/2009 Gældende Offentliggørelsesdato: 17-12-2009 Kulturministeriet Senere ændringer til forskriften

Læs mere

I alt har 26 organisationer mv. afgivet høringssvar inden for høringsfristen, jf. bilag 1.

I alt har 26 organisationer mv. afgivet høringssvar inden for høringsfristen, jf. bilag 1. NOTAT Kommenteret høringsnotat vedr. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om TV 2/DANMARK A/S (Ændrede must-carry -regler, DR s adgang til sponsorering, de regionale TV 2-virksomheders

Læs mere

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 29. august 2014 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 51 Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. over reklamer for X-Factor -finalen sendt på DR.

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. over reklamer for X-Factor -finalen sendt på DR. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr. 2013-007591 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V

SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V Radio- og tv-nævnet 1. maj 2013 Sagsnr.: 2013-002342 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 7. januar 2010 Sagsnr: 2009-004365 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 20. marts 2006 Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 Peter Niels har ved mail af 15. december 2004 indgivet en

Læs mere

Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter

Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-Byen 2860 Søborg København den 26. februar 2004 Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter På baggrund af DR s interne undersøgelser vedrørende for vidtgående

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr: 2012-018949 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 22. december 2006. Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 22. december 2006. Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl København den 22. december 2006 Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1 Peter Andersen-Rosendal har ved mail af 15. juni

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 2. maj 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 2. maj 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 2. maj 2016 Klage over

Læs mere

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 25. november 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Jan B. Jans Specialkonsulent, cand.jur. jbj@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over ulovlig sponsorering i nyhedsudsendelse sendt på TV 2 Østjylland

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over ulovlig sponsorering i nyhedsudsendelse sendt på TV 2 Østjylland TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 21. marts 2013 Sagsnr: 2012-002485 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Klage

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over reklamer for Cirkus Summarum sendt på DR Ramasjang

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over reklamer for Cirkus Summarum sendt på DR Ramasjang DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 11. marts 2013 Sagsnr.: 2012-011019 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. september 2012 Sagsnr: 2012-007952 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt.... 3 2. Hvad er problemet med skjult reklame?.... 3 3. Aviser, blade og andre skrevne medier..... 5 4. Radio-

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr: 2013-009058 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1 3. september 2019 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til DR Radio- og tv-nævnet Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. rtv@slks.dk www.slks.dk Afgørelse vedrørende klage over visning

Læs mere

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen 28. maj 2015 TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Mikael Justesen Klage over den fortsatte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014871 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn BEK nr 1368 af 15/12/2005 (Gældende) I medfør af 77, 85 og 93, stk.

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Nyfortuna Danmark i TV-Avisen sendt på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Nyfortuna Danmark i TV-Avisen sendt på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 27. juni 2013 Sagsnr: 2013-005767 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS.

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS. TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr.: 2011-027308 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr: 2012-000227 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3335 Klage over produktplacering

Læs mere

DR TV-Byen 2860 Søborg. København den 3. december 2002.

DR TV-Byen 2860 Søborg. København den 3. december 2002. RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-Byen 2860 Søborg København den 3. december 2002. Skjult reklame i "Nikolaj og Julie" Foranlediget af artikler i Ekstra Bladet om skjult reklame i serien "Nikolaj og Julie" besluttede

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND Kirsten Sparre har ved mail af 14. september

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 31. januar 2012 Sagsnr: 2011-014198 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

OVERSIGT OVER REGLER VEDRØRENDE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

OVERSIGT OVER REGLER VEDRØRENDE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V OVERSIGT OVER REGLER VEDRØRENDE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER Oversigten omhandler on demand-audiovisuel programvirksomhed, hvis hovedformål

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig,

Læs mere

Hovedreglen for bijob og habilitet er, at der ikke må kunne rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed.

Hovedreglen for bijob og habilitet er, at der ikke må kunne rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed. KAPITEL 19 HABILITET Hovedreglen for bijob og habilitet er, at der ikke må kunne rejses tvivl om DRs integritet, troværdighed og uafhængighed. Derfor må du ikke sammenblande personlige og/eller private

Læs mere

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 28. januar 2015 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober 2011, foretages følgende ændringer: 1.

Læs mere

Bauer Media ApS Mileparken 20A 2740 Skovlunde Att.: Tobias Nielsen, vicedirektør. Sendt til: og 22.

Bauer Media ApS Mileparken 20A 2740 Skovlunde Att.: Tobias Nielsen, vicedirektør. Sendt til: og 22. Bauer Media ApS Mileparken 20A 2740 Skovlunde Att.: Tobias Nielsen, vicedirektør Sendt til: tobias@bauermedia.dk og jr@bauermedia.dk Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon

Læs mere

TV SYD Elbyvej 2b 6000 Kolding. Att.: Redaktionschef Ernst Møller. Klage over sponsorering i Gæt en by sendt på TV SYD

TV SYD Elbyvej 2b 6000 Kolding. Att.: Redaktionschef Ernst Møller. Klage over sponsorering i Gæt en by sendt på TV SYD TV SYD Elbyvej 2b 6000 Kolding Att.: Redaktionschef Ernst Møller Radio- og tv-nævnet 08. marts 2012 Sagsnr: 2011-010098 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr.: 2012-018919 Att.: DR Jura, Politik og Strategi Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

LUX 1 (landsdækkende) Mediehuset København Reventlowsgade 14, 3. sal 1651 København V

LUX 1 (landsdækkende) Mediehuset København Reventlowsgade 14, 3. sal 1651 København V LUX 1 (landsdækkende) Mediehuset København Reventlowsgade 14, 3. sal 1651 København V Radio- og tv-nævnet 16. november 2012 Sagsnr: 2012-008562 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 5. juli 2010 Sagsnr: 2009-012920 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Hvad vil jeg fortælle jer om i dag? Reglerne om skjult reklame - Ikkekommerciel lokalradio nu og fra 2018 - Ikkekommerciel lokal-tv - Generelle

Læs mere

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsore ring i radio og. fjernsyn

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsore ring i radio og. fjernsyn forestilling eller en begivenhed med pauser for publikum. Placering af sådanne pauser, eller programmer, som er en direkte eller forskudt transmission af en Stk. 2. Reklameblokke kan dog afbryde sportsprogrammer,

Læs mere

10. oktober 2014. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

10. oktober 2014. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 10. oktober 2014 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

TV 2/Lorry Allégade Frederiksberg. København den 9. november TV 2/Lorrys samarbejde med Politiken om indslaget ibyen

TV 2/Lorry Allégade Frederiksberg. København den 9. november TV 2/Lorrys samarbejde med Politiken om indslaget ibyen MEDIESEKRETARIATET TV 2/Lorry Allégade 7-9 2000 Frederiksberg København den 9. november 2006 TV 2/Lorrys samarbejde med Politiken om indslaget ibyen Radio- og tv-nævnet traf den 22. august 2005 en afgørelse

Læs mere

Resultatet af Europa-Parlamentets førstebehandling af forslaget om TV uden grænser

Resultatet af Europa-Parlamentets førstebehandling af forslaget om TV uden grænser Europaudvalget, Kulturudvalget EU-note - E 28 Offentligt Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den 18. januar 2007 Folketingets repræsentant ved EU Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere Resultatet

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over reklame for indsamlingskampagnen Knæk Cancer vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over reklame for indsamlingskampagnen Knæk Cancer vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 16. juli 2013 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Klage over reklame for indsamlingskampagnen

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2 har indsendt videobånd med julekalenderen fra den 9., 10., 15. og 16. december 2001.

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2 har indsendt videobånd med julekalenderen fra den 9., 10., 15. og 16. december 2001. RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Danmark Direktionen Rugaardsvej 5100 Odense C På baggrund af en artikel i Fyens Stiftstidende den 16. december 2000 om eksponeringen af Galle & Jessens gule Ga-Jol i de første

Læs mere

28. september 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

28. september 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 28. september 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008 Klage over skjult reklame i programmet Hammerslag sendt på DR1 Per Bro har ved

Læs mere

MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER EU direktiv om audiovisuelle medietjenester Lov om radio og fjernsynsvirksomhed r Bekendtgørelse

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København. 7. november 2017

DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København. 7. november 2017 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til: jurachef Peter Skov (pets@dr.dk) advokat Susanne Helbo (suhe@dr.dk) & juridisk seniorkonsulent Ulrike Rosenmejer (ulhe@dr.dk) Radio- og

Læs mere

Radio- og tv-nævnet har besluttet at tage sagen op i henhold til 78, stk. 2, i lov nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed.

Radio- og tv-nævnet har besluttet at tage sagen op i henhold til 78, stk. 2, i lov nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed. RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Danmark A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Skjult reklame for teleselskabet 3 i Danish Music Awards 2004. Radio- og tv-nævnet har besluttet at tage sagen

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 03. april 2012 Sagsnr: 2011-016247 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Østjylland Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 16. marts 2005 Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland Tom Flangel Nielsen har ved mail af

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 26. april 2006. Klage over skjult reklame for Symantec Norton Internet Security på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 26. april 2006. Klage over skjult reklame for Symantec Norton Internet Security på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl København den 26. april 2006 Klage over skjult reklame for Symantec Norton Internet Security på DR1 Thomas Huulbæk Andersen har ved mail af 29.

Læs mere

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C København den 31. august 2007 Klage over skjult reklame for Post Danmark A/S i programmet OBS sendt på DR1 Formand

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 16. juni 2006

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 16. juni 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 16. juni 2006 Klage over skjult reklame for modemagasinet Woman i en trailer for DR2 programmet Normalerweize vist på DR1 Nanna Gersov har ved mail

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2 TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr. 2013-005896 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi RADIO- OG TV-NÆVNET 7. december 2011 Sagsnr: 2010-018591 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 16. Juni 2006. Klage over ulovlig sponsorering af TV AVISEN udsendt på DR

RADIO- OG TV-NÆVNET. DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 16. Juni 2006. Klage over ulovlig sponsorering af TV AVISEN udsendt på DR RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 16. Juni 2006 Klage over ulovlig sponsorering af TV AVISEN udsendt på DR Kristian Jensen har ved mail af 7. februar 2006 indgivet klage til Radio-

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 25. marts 2011 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Notat Udkast til bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on-demand audiovisuel programvirksomhed 10. marts 2016 I medfør af 46, 47, stk. 4 og 5, og 48 i lov nr. xx af xx om

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr: 2012-020676 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg København den 4. juni 2008 Klage over skjult reklame i tv-programmet "Dawson s Creek" sendt på DR Jørgen Larsen

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 5. april Klage over skjult reklame for Gulddreng i Natholdet sendt TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 5. april Klage over skjult reklame for Gulddreng i Natholdet sendt TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Tomas Kærup Fuldmægtig, cand. jur. 5. april 2017 Klage over skjult reklame

Læs mere

DR Emil Holms Kanal København C Att.: Peter Kyhl. København den 2. april 2007

DR Emil Holms Kanal København C Att.: Peter Kyhl. København den 2. april 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Peter Kyhl København den 2. april 2007 Klage over skjult reklame for itrip i programmet Smæk for skillingen sendt på DR1 Dennis K. Rasmussen

Læs mere

Skjult reklame og sponsorering i DR s udsendelse fra Langelandsfestivalen

Skjult reklame og sponsorering i DR s udsendelse fra Langelandsfestivalen RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-byen 2860 Søborg København den 30. september 2004 Skjult reklame og sponsorering i DR s udsendelse fra Langelandsfestivalen Radio- og tv-nævnet besluttede i henhold til 78, stk.

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 9. januar 2012 Sagsnr. 2011-013993 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio og tv 28. maj 2013 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334

Læs mere

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar.

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar. DRs kommunikationspolitik 1. En klar profil blandt medarbejdere og i omverdenen DR arbejder for seerne, lytterne og netbrugerne og skal ikke varetage særinteresser, men sikre de grundlæggende public service-hensyn

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr: 2013-007734 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV Mosaik (Hovedstaden) Reventlowsgade 14, 4. sal 1651 København V

TV Mosaik (Hovedstaden) Reventlowsgade 14, 4. sal 1651 København V TV Mosaik (Hovedstaden) Reventlowsgade 14, 4. sal 1651 København V Radio- og tv-nævnet 16. november 2012 Sagsnr: 2012-008573 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om TV 2/DANMARK A/S. (Gennemførelse af medieaftale for 2012-2014 mv.

Forslag. til. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om TV 2/DANMARK A/S. (Gennemførelse af medieaftale for 2012-2014 mv. Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed og lov om TV 2/DANMARK A/S (Gennemførelse af medieaftale for 2012-2014 mv.) 1 I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 24. november 2011 Sagsnr: 2010-026433 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 12. oktober 2007

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 12. oktober 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 12. oktober 2007 Klage over skjult reklame for køkkenfirmaet Invita i programmet Hammerslag sendt

Læs mere

NOTAT. Spørgsmål og svar om FM4. Mundtligt stillede spørgsmål ved informationsmødet:

NOTAT. Spørgsmål og svar om FM4. Mundtligt stillede spørgsmål ved informationsmødet: NOTAT Den 16. april 2019 Spørgsmål og svar om FM4 Hermed følger svarene på de stillede spørgsmål fra henholdsvis informationsmødet den 5. april 2019 og den skriftlige spørgsmål/svar runde: Mundtligt stillede

Læs mere

26. august 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

26. august 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 26. august 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007. Klage over ulovlig reklame på TV 2 News RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. oktober 2007 Klage over ulovlig reklame på TV 2 News Hans-Peter Degn har ved mail af 19. januar 2007 indgivet en klage

Læs mere

1. Formålet med Hjørring Kommunes Reklame- og sponsorpolitik

1. Formålet med Hjørring Kommunes Reklame- og sponsorpolitik Hjørring Kommune Internt notat Borgmesterkontoret Sag nr. 00.01.00-P00-1-16 03-10-2016 Side 1. Reklame- og sponsorpolitik for Hjørring Kommune, UDKAST (version til byrådsbehandling marts 2017) 1. Formålet

Læs mere

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2/ DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed

Bekendtgørelse om den regnskabsmæssige adskillelse mellem DR s, TV 2/ DANMARK A/S og de regionale TV 2-virksomheders public servicevirksomhed BEK nr 1055 af 01/09/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-003180 Senere ændringer til forskriften BEK nr 62 af 11/01/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

6. februar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

6. februar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 6. februar 2015 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere