Kajs Avis Nr november 2007 Side 1 af 12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kajs Avis Nr. 43 1. november 2007 Side 1 af 12"

Transkript

1 Kajs Avis Nr november 2007 Side 1 af 12 Kulturpris - Månedalen - 12 risikopolitikere - Asyllejre - Nyrige - Hausgaard - Kim Larsen - Postbude - Røgblomster - Ung og tyndhåret IT -Minutrace for hjemmehjælpere - Små forsikringer- Kirkelukning - Laanshøj - Farum Midtpunkt arbejdet på Syvstjerneskolen, hvor det mere og mere blev en betagende oplevelse at se fantasien trylle i godt samarbejde mellem børn, forældre, familie og pårørende. År for år gik man mere end betaget hjem overrasket over, hvordan det kunne lade sig gøre og betaget af, hvad teknikken kunne bidrage med. Det syntes at blive stort og større år for år - mange ting, der skulle være i hus til tiden, og programmet havde stramme rammer. Månedalen lukker Kommunen overvejer at tilbyde pladser i institutioner og skoler til nabokommuner i særlig grad i Hareskovby. Problemet er af økonomisk karakter. Ganske vist betaler de andre kommuner for deres børn - men det vil i grove træk sige, at Furesø kommune betaler for at holde nogle ejendomme åbne for andre kommuners børn. Forvaltningen indstiller at Månedalen lukker Kulturpris 2007 Peter Nørager-Nielsen fik Furesø Kommunes kulturpris Det blev afsløret ved prisoverrækkelsen, der fandt sted torsdag den 25. oktober i Galaksens. Steen Horstmann overrakte prisen som formand for Kulturudvalget og sagde: Årets prismodtager har gennem sit arbejde givet rigtig mange Furesø borgere kulturelle oplevelser både som udøvende deltagere og som nydende tilskuere. - udfolder sig kreativt inden for flere felter: Teater, musik og gøgl. - forkærlighed for at involvere og more børn langt ud over Furesø Kommune ved at opsætte et show for børn i Legoland. Herudover har årets prismodtager en lun humor, som bl.a. kom til udtryk den gang, hvor han spillede i et jazzorkester "Swingende kvalitet". Peter Nørager-Nielsen er fortjent modtager af kommunens kulturpris 2007 efter en indsats, der er vokset frem og op gennem år på Syvstjerneskolen. Peter, der er lærer på Søndersøskolen, var med i Som årene gik besluttede man, at det hele skulle organiseres som en forening, og dertil så stort, at kommunen måtte yde tilskud. Det imponerende skoleteater var en meget stor fælles indsats, hvor Peter ydede en væsentlig del, som det ville være umuligt at sætte antal timer på. Men efter forestillingerne var det ret tydeligt at se, når det igen var gået godt. At dagplejen nedjusteres i forhold til de dagplejere, der holder op Der er udarbejdet en kvalitetsrapport for kommunens skoler Der er spisesteder, der får det dårligt, når de læser jounalisters madanmeldelser. Det viser sig nu, at et utal stueplanter har mistet deres liv ved at være i lokaler, hvor man røg JULEN ER NÆR hedder det i de første brochurer, og juletræerne bliver dyre i år.

2 Kajs Avis Nr november 2007 Side 2 af 12 Tolv mennesker ude i stor risiko Ret skal være ret og retten har svære kår... Stakkels borgere i Farum, der ikke som amatørlønnede politikere kunne frasige sig et ansvar, borgmesteren ikke sagde noget om til DEM... Tolv borgere har forlængst fået en bødedom forelagt, fordi de ikke afbrød deres borgmester i hans lidet sande forklaringer om kommunens sande tilstand. Denne del af retsvæsenet var tidligt ude. Men sagen skulle endnu engang for retten nogle år efter. Undervejs er en borgmester gang på gang nærmest blevet renset, og det kan ende med - som fribilletterne til pensionister - at der ikke har været noget at komme efter. Inden man når så langt, når den første ret at afsige dommen over de tolv. Hvis de dømmes, mister de enhver ret til at deltage i enhver form for politisk arbejde og anden værdighed. Årsagen er, at de ikke i tide meldte ud, at deres chef havde snydt dem, foretaget ulovligheder og brudt deres tillidsforhold. Det vil være efter borgmesterens mening, at han bliver frikendt for overtrædelser, så det ender måske for et syns skyld med en bøde. Han kunne under sagens forløb lade sig vælge efter Grundlovens regler og engang i 2008 være en frikendt mand. Det bliver noget, der kaster farve på plakater og formiddagsaviser, at Farumsagen ender med at borgmesteren erkendes uskyldig, medens en anden slags ret har taget det politiske liv fra de fleste af tolv personer... Vi skal erindre om, at ingen af de tolv havde undervejs haft retten til at frasige sig retten til at fortsætte i et byråd - under henvisning, til at de havde en slags mistanke. Det siger man noget om i regler for BORGERLIGT OMBUD. Og en tidligere amtsborgmester kan i sit skjul glæde sig over, at han nu er frikendt. Den ledende socialdemokratiske politiker, der valgte at stille spørgsmål, har tidligere redegjort for, hvor svært det var for hende at tage det store ansvar at så tvivl om formandens ærlighed. Blomsterrøg Nu viser det sig, at undersøgelser viser, at der er millioner af potteplanter, der slet ikke har haft det så godt i stuer, hvor der var mange, der røg. Det skal være særlige danske undersøgelser, der har givet disse resultater, der i nogen grad har givet interesse. Det skal ikke undre - for hvis det viser sig, at blomster får det bedre, når der ikke ryges - vil nogen gå en god tid i møde. Også blomsterne. Ubesatte IT-jobs Helge Sander, der er videnskabsminister, skal nu i gang med at finde metoder, der skal få de unge til at tage de ledige jobs - der flere steder starter med mere end i startløn. Der er stillinger, der er ubesatte. Politiken mener, at der slås mere end 100 stillinger op hver dag. Det forlyder, at de unge slet ikke gider tage et job. Mange kan efter sigende skabe nye programmer og hente afkast den vej. Det er der også mange penge i, hører man. De firmaer, der vil overleve, må tage folk fra andre firmaer, hvor man har sikret sig de bedste folk. Spis op - eller? Kræsenhed ikke en dyd - siger undersøgelser. Men kræsenhed kan have noget at gøre med generne, og det er så godt at vide. Fedme kan have noget at gøre med. at man altid skal spise op - har man hørt. Den gyldne regel har været, at det man får serveret på en tallerken, kan man undgå at spise op. Men har man selv taget til sig af retterner, så hedder det, at man skal spise op. Det er da grimt at se, hvor mange børn, der efterlader en halvfyldt tallerken hver dag. Der er mange, der hver dag spiser, hvor de kommer frem - men det er da ærlig snak, at man ikke køber mad, man ikke kan li... Asyllejre i gamle dage Der lever sikkert ikke mange mennesker mere, som blev passet på det lokale ASYL - der var en aktiv mors forsøg på i dagtimerne at passe børn for de mødre, der passede andre opgaver. Det mest kendte asyl i Værløse var det, der siden fik status af børnehave - efter mange år på bagen og flere jubilæer måtte det lade livet for udviklingen i Bymidten. Det gik ikke stille af - for nogen mente, det havde pyntet i området, da det skulle have sin første gågade. Vi oplever ordet ASYL i en anden forbindelse, når vi hører, at Danmark kritiseres for deres asyllejre - med de mange hundrede mennesker, der skulle have en tilværelse, der var mennesker værdige. Underligt nok har danskere haft et særligt forhold til alle former for lejre - og netop danskere kan ikke være uvidende om, at her i landet har man godkendt den form for,,hjælp til ulykkelige mennesker - især mange BØRN''. Stakkels FCK og Don Ø - Her forleden var mange FCK-supporters taget til slagsmål i Sverige. Der var dog ingen fodboldkamp. Hvorfor skal FCK så hænges ud? Egeskolen i kvartfinale fredag den 2. november 2007 kl. 14 på Smørum Idrætscenter. Det gælder en plads i semifinalen i Ekstrabladets Skoleturnering 2007.

3 Kajs Avis Nr november 2007 Side 3 af 12 Nødens kommune Da man behandlede budgettet for Furesø kommune mente Lars Carpens, at skatten måske skulle stige lidt mere - men hvis kommunen havde været en privat virksomhed ville man sikkert sætte skatten ned - for at virke tiltrækkende på tilflyttere. Farum-områdets sidste borgmester fik overdraget en meget utaknemmelig opgave at rydde op i, hvad der var gået galt - har ikke været tilhænger af en skattestigning - men den var nødvendig. Den tidligere borgmester var mere bekymret for, at man ikke fik de tilflyttere, der blev bygget huse til, hvis flere valgte at flytte andre steder hen. Harmoni-problemer Administrationen af en kommune, der kom til at bestå af to forskellge halvdele, der hver for sig vidste meget lidt om hinanden - har naturligvis ikke været nem hverken i start eller i fremtiden. Det er derfor også uforståeligt, at afstanden mellem borgere og de politikere, der bestemmer - endnu engang viser sig at være uendelig stor... Men interessen for, hvordan det går, når folketingets mange personligheder vedtager love, viser sig endnu engang at være nærmest usynlig. Det er medlemmernes indbyrdes beskrevne forskelle, der er til drøftelse, og her mangler ikke meninger og taletid. Det må også være svært for administrationen af to forskellige halvdele - når baggrunden for harmoniseringen viser sig ved, at kommunens service overfor borgerne koster det samme. Ude i små hjem bekymrer det, hvad sendeflader og aviser bruger deres muligheder til - når selv et parti som alle tager afstand for - på sindig vis styrer et land - uden at have medlemmer, der forsvinder ud i intetheden - fordi Statsministeren rører i en gryde... Men det, der undrer, er, at netop dette parti har vist så lidt interesse for, hvad der skete med den og de kommuner, der fik stukket en slags gave i hånden, for at STATEN kunne slippe for uanede udgifter for forurenings-oprydning... Nyrige Aldrig før har vi været så rige før - som nu. Det er sagt af økonomer her i Danmark. Øjeblikket efter viser en kanal en rørende film om de mange, der hvert år sættes på gaden, fordi de ikke kunne betale huslejen. Det er underholdning. En ministerdame, der er morgensvømmer og kendt for at skifte parti, mente, at den slags sager skulle man undgå - uden at sætte årstal på. Men det hang sammen med, at kommunen ikke i tide greb ind - men det var urimeligt, at nogen havde det så fattigt, at man måtte spise leverpostej med rødbeder uden brød under. Dertil fik man at vide, at det kom andre til skade, hvis nogen ikke betalte husleje. Det er forståeligt. Et parti var gået ind for at sælge de billigste boliger som ejerlejligheder. Et parti havde af partimæssige grunde ladet de billige lejligheder forfalde ved at bevare stemmer ved en husleje, man havde for tredive år siden. Den manglende vedligeholdelse betød mindre - men de, der levede af små penge, satte man ikke ud, men ind i lejligheder, de ikke havde råd til. ps! Niels Hausgaard rejser land og rige rundt i 2008 med sit nye sjov: I alle de rige lande. Desværre bliver det ikke til et genbesøg i Galaksen, det nærmeste bliver Baltoppen i Ballerup. Niels Hausgaard og genmælet Niels Hausgaard har sagt, at folk, der gider tage til genmæle mod de etablerede styrer skal have blomster, ikke straf... Det risikerer man nemlig i Tyrkiet, siger han. Det er ikke sjovt. Men Niels er det på sin særlige måde. Og det er der også nogen, der ikke kan li'. Kritik fortaber sig, når folk siger, at det alligevel ikke kan virke. Det er jo så nemt. Han kan sagtens underholde og mene noget med det - så derfor er det for billigt bare at give op. Færre LO-medlemmer Når det går godt, kan vingerne bære. Hvad skal vi med en fagforening? Det går godt uden. Og kontingentet stiger jo. Hos LO registrerer man, at LO siden 1996 har mistet medlemmer. Ingen ved hvor mange, der er døde - men fødekæden har ikke betydet særlig meget - forstår man. Ingen undersøger grundene, men man hører mest om LO og fagbeværelser, når der tages afsked med personalemedlemmer, der forlader deres pind med et smil på læben, når de er på vej til en bank med det økonomiske håndtryk. Digitale analfabeter (3) Det er en trøst, når kun 40% hører til i gruppen, at man er så mange. Der er børn, der kunne tage det som en julegaveidé at sikre, at deres forældre får en hånd... Men der er også nogen, der har det svært i andre årgange - selvom nogen mener, at det bedste ved computeren er, at den har stavekontrol. Børn, der naturligvis har mobil, har indført, at de for at undgå, man kan se, de ikke kan stave, bruger kode, når de skriver sammen med vennerne. Det værste med e-post skal nemlig være, at man meget let afslører, at mange er analfabeter i en tidlig alder - hvis man glemte at slå stavekontrollen til.

4 Kajs Avis Nr november 2007 Side 4 af 12 Undersøgelser har også vist, at der med hensyn til skrifter uden brug af stavekontrol - her er der ikke noget at komme efter - hos det grå guld. Befolkningstab Det er konsulenter, der frister politikere til at foretage undersøgelser, og det er naturligvis ledende spørgsmål. Når borgere fraflytter din kommune - i Furesø kommune har det senest været hvorfor de fraflytter så dejligt et område? Tør man ikke afvente svaret, eller er man bange for, hvad forklaringen kan være? Ville det ikke være af stor betydning at finde ud af, hvad grunden kan være - er det for kostbart at ringe folk op og spørge til råds. Det kunne måske være en god gerning at lade nogle spørgsmål give besked om et og andet, man kunne rette - hvis man ville... NORDEA er foreningernes ven Banken har lokalt været meget positiv med sponsorater - til sportsfolk - og nu efterlyser man emner, der skal have en pris for deres indsats for at få andre ud af røret... Man kan spørge mere om emnet i den lokale bank, der som regel ligger på din vej. Det kan godt være DU kender til personer, der burde påskønnes for en stor indsats. Kim Larsen Selvom motion har svære kår, hvis nogen ville have det indsmuglet på skoleskemaet, har det aldrig været noget politikere i særlig grad har ofret indlæg på - før motion nu er blevet moderne. KIM LARSEN - altså den Kim man kendte fra mange års indsats fra sine mange års virke i Hareskov skole - fik vist aldrig den pris - som af én eller andre grunde ikke er nået til skolens lærere. Han trådte ud af skolens hverdag og kunne tage til sit hjem efter en reception, hvor der sikkert også har været forældre og tidligere elever. De, der har oplevet denne Kim Larsen, fik et indtryk af en embedsmand, der var mere end det. Han var sporten, idrætten og holdspillets mand og i hele sit virke, udstråling og indsats en skole-idrætsmand, man aldrig kunne glemme. Man kunne møde ham langt efter skoletid - på helligdage og ved mørkets frembrud igang med forberedelse og én eller andet ærinde, der hang sammen med hans arbejde på skolen. Det største indslag i Kim Larsens daglige liv var, da byområdet og skolen fik Hareskovhallen, hvor han og Steen Dansgaard for første gang brugte hele efterårsferien til at samle kommunens børn til sportsstævne med stor succes. Uden at forklejne nogen anden lærer kan man ikke undlade at bringe en meget stor tak til Kim - også fra Hareskov Idræts Forening. Madkultur Efter et forslag om, at mad burde have en plads i kommunens kulturpolitik, har kulturudvalget modtaget et udkast til begrundelse for forslaget. Det har ført til, at Kulturudvalget indstiller, at der indarbejdes et afsnit om madkultur i udkast nr. 2 til- Kulturpolitik med afsæt i forslaget. Julegave til postbude Nu har man taget sig i det - nu viser det sig, at de ansatte alligevel får julegave. Man har ganske enkelt fundet pengene. Det manglede bare. Uanset mange nye tiltag og besparelser, bør julen fortsat være årets store dage m.h.t. julepost, pakker og breve. Måske kan man spare ekstra personale og har fundet pengene der. I år vil det være rimeligt at sende julebreve og kort, for fra næste år stiger portoen betydeligt - efter svære forlydender Pizza i Hareskov Færdig før du er i butikken... Trafikbilleder Verdens største fly: Airbus A380 - et passagerfly med 555 pladser i to etager - skal på vingerne i denne tid. Første klasse koster ca kr. pr. billet. Maskinen vejer 560 tons, så der skal gode hjul til, når man skal lande. Selve flyet vejer 280 tons uden alt det andet Der er dage, hvor det er surt at holde for længe. Men også svært at leve med, at man er blevet fotograferet, fordi man kørte for stærkt. Her i starten af oktober har man fotograferet op imod bilister, der kørte for hurtigt. Det værste var vel, at det ofte kunne være bilister med børn i bilen - på vej til skolen. Valgbarhed Når nu man er blevet valgt til noget - f.eks. indenfor politik - har man ikke uden videre retten til at træde ud igen i utide. Der er kun meget få muligheder. Når man er valgt, skal man varetage vælgernes tillid, og det har man pligt til i en hel valgperiode, med mindre der er tvingende grunde til at stoppe. Hvis man har en fornemmelse af, at der er noget,

5 Kajs Avis Nr november 2007 Side 5 af 12 der ikke er efter bogen, kan man heller ikke træde i karakter, hvis man ikke er sikker. Det har været og er derfor urimeligt, at man kan straffe byrådsmedlemmer, fordi de ikke har forhindret misrøgt af regler i en kommune. Kongelig bognyt Hvis man sniger sig ind, kan man møde fortrolighed hos mange og bliver penge værd, når år er gået, og man har stof til noget, der lyder utroligt, men nok skal være sandt... Bogskriverne har sikkert gennem mange år levet med andres respekt og hentet et og andet, der kan blandes med andet snask, der kan ende som en bog. Siger man, det handler om kongens hus og alt det ubehagelige, der foregår - er der nok, der står som købere. Jo, man har retten til at fortælle, hvorfor kilderne er anonyme - det forstår man da godt. Der registreres ligesom lidt fryd ved tanken om, at man nu har skrevet en bog, der igen fik reklame, da man kunne fortælle, at den blev meget hurtigt udsolgt. Måske bliver bogen udødeliggjort, hvis man på filmskolen vælger at gøre bogen til en film. IT og unge Det viser sig nu, at der trods nørder ikke er nok, der vil tage ledige jobs. Der er vist vokset en ungdom op, der er trætte efter skoletiden og ikke kommer videre. Det er muligt, det er forudseende - efter man har indført IT - at nu skal elektroniske analfabeter - om de vil eller ej - sættes ind i systemet. Det er også muligt, der er afsat penge til at uddanne disse stakler - men der findes stort set ikke nok til dette fremstød. Det vil være klart, så længe det er det offentlige, der skal sætte ting i gang - men de følger ikke med m.h.t. lønninger. En mindre virksomhed med store indtægter har gemt sig i erhvervsmulighederne og dyrker sine forsøg og henter afkast fra deres programmer. Når firmaer står sig godt med omgivelserne, er det fordi chefen af erfaringer undervejs fandt eller plukkede sine medarbejdere ud... Det er den eneste vej for nogen - og derefter er lønnen for personalets indsats sikkerheden for chefen og garantien for, at mandskabet ikke går af borde. Men skal man engagere nørder i aktiviteterne,skal man aktivere de bedste, og så kan det offentlige godt stå og mangle personale, der ikke følger med på itområdet. Tyndhåret IT Jyllands Posten fortalte den 9.10, at 77% af de danske virksomheder, der arbejder med it, ikke kan få personale. De unge gider it' Det er da rystende, at DAN- MARK halter efter med itviden - og de unge gider ikke være med. De, der følger med, mener også, at kommunerne i høj grad betragter hjemmesider som et biprodukt, fordi der ikke er råd til nogen, der får lov til at lade fantasien løbe frit omkring. Hjemmesider kan også være en slags annoncering og orientering - og her er der ikke mange kommuner, der tør oplyse. Vil man vide, skal man spørge - hvis ikke man har adgang til kommunernes hjemmesider og hvad man kalder pressemeddelelser. Det sidste er jo ren og skær skjulte annoncer. Småsnak i 11. måned Efter historien at dømme var der nogen, der fandt Amerika 12. okrtober I Amerika er der endnu mange der går og leder... Nu er der igen flere og flere naboer, der ikke mere drikker en øl sammen eller bare hilser på hinanden. IKKE DIG ELLER MIG - men i dag er danskerens financielle nettoformue milliarder kroner... Fængsler og den slags mangler nu så mange medarbejdere, at man sikkert kunne leje et værelse. Nabostridigheder holder mere og mere naboerne vågne- i mange tilfælde klarer man problemer ved at lade hækkene vokse mere op. Rundt om i landet skal traktorer være skyld i mange ulykker. Har De tænkt over, hvorfor naboens søn ikke mere kører på knallert... Boligmarkedet er så problematisk, at man ude i landet kan bytte sit parcelhus med en bolig på 46 m 2. i nærheden af København. Det er ikke spændende at købe ind i det ene spindelvæv efter det andet. Nu viser det sig, at der slet ikke er kartofler i kartoffelkager. Men der er jo heller ikke hunde i hundekiks... Og mens vi er ved det: Er der nogen der vasker sorte penge hvide i et møntvaskeri? Tegning og fotografi Opfindelsen af fladskærme har betydet, at der rundt om i hjemmene er skabt mere plads. Fladskærme er mere end en flad fornemmelse. Nu mangler man bare fladskærme, og den slags der kan få billederne til at stå ud i stuen, så man kan få en endnu bedre fornemmelse. I det hele taget er fotografiet en god beskriver af virkeligheden - men det bedste indtryk kan en tegner give os - for ingen kan som hun/han få alle enkelthederne med på tegningerne. Her står fotografiet meget tilbage.

6 Kajs Avis Nr november 2007 Side 6 af 12 Bærbar saft og kraft Nu viser det sig, at,,der er mere saft i den bærbare, men det er kun så længe, der er noget på batteriet". Derfor var det måske ikke så galt - hvis man havde en mulighed for at oplade batterierne, medens man venter på, at livet skulle vende tilbage. Fremtidens krige vil blive hurtigere løsninger. For lægger man bare en bombe ved el-værkerne, går det hele i stå. Det kunne være man skulle overveje andre muligheder. Kunne man ikke bruge jordvarmen til at oplade reservebatterier, der virker hele året rundt?? Eller måske vindkraften?? Tænk dig godt om før du køber en bærbar Kig indenfor og se en, ASUS EEE 701 Wikimedia.Dk hurtig adgang til mediet Minutrace for hjemmehjælpere Hvem er det på vore rådhuse, der tilbyder os motion, fittnes og gratis svømmetimer? Tror man virkelig, at vi efter dagens dont har overskud til den slags. Der er ingen tvivl om, at minutracet rundt mellem kommunens bygninger tager en stor del af de kræfter, hjemmehjælperne starter med i morgenstunden. Nogen mener derimod, at det kunne godt være de ansatte på de forskellige rådhuse med større udbytte blev pålagt nogle motionsture rundt i kommunen, så de kunne sætte sig lidt mere ind i, hvad det er, de arbejder med i det daglige. Småtskrevne forsikringer Fra 2008 er der ikke dækning i rejseforsikringen til at få kroppen med sig hjem. Men rejser man bare i Norden, er der fortsat muligheder. VIL MAN FORSIKRE SIG skal man være varsom - for der sker meget fra det nye år. Der er virkelig noget at tage stilling til og sætte midler af til de rigtige forsikringer. Det ville være godt om man kunne bruge større bogstaver så man ikke overser noget af det vigtigste - det der står med småt.. 34m lang dinosaur Medens man aldrig fandt spor af Noahs Ark, finder man fortsat spor af kæmpedyr, når man roder i naturen. Tænk engang - at der har levet et dyr, der kunne blive 34 meter lang med en 17 meter lang hals og en 15 meter lang hale. Og det skulle være 88 millioner år siden - men ikke mere nøjagtigt, hvis man spørger. Mette fik en datter Mette Jacobsen, der var en dejlig svømmepige og gik sine egne veje - har valgt at få en datter frem for at få olympiske medaljer. Og det kan hun virkelig forstå er værdifuldt. Men udover den glæde kan hun fortsat glæde os andre med en eller anden form for tilbagevenden til os der frydede sig over hendes resultater. Det har foreløbig været en smuk karriere. Hun er hædret ved et spisested i Farum. Skoler og forsamlingshuse Selvom man i FARUM- DELEN bruger megen taletid og mange armbevægelser for at underholde med de dårligt vedligeholdte skoler - er det for at dække baggrunden for problemerne. Men når man ved, at Værløse har brugt mange millioner på at ændre på skolerne, er det underligt, at der ikke var råd til at tilgodese det arbejde, der er gjort for fritidsbeskæftigelse og motion. De lokaliteter, der gennem tiderne har været til rådighed, er stort set forsvundet, efterhånden som arkitekterne har ændret på skolerne. Det er bekymrende at det først nu er gået op for dem, der SKAL bruge lokaler til aktiviteter. Der var engang man kaldte det, at man skulle gøre skolerne til byens forsamlingshus. Man kunne nå at bruge lokalerne endnu engang, før det ansatte personale begyndte at gøre rent. Motion kræver lokaler Man skal ikke spørge mange, om de kan sætte mere aktivitet i gang - f.eks VILD MED DANS... Det står og falder med, om man kan få lokaler. Nogle aktiviteter har fundet plads i kirken, enkelte har fået lov at bruge rådhusets kantine. MEN HVAD MED RÅD- HUSETS ANDRE LOKALI- TETER? Der kunne vel godt holdes møder i forlokaliteterne eller i bryllupssalen. Politiske foreninger kunne vel godt låne andre mindre lokaler til møder fremfor at bruge lokaler i Satelitten - hvor det skal være svært bare at få et mindre lokale. Ude i byområdet henstår stadigvæk nogle pavilloner, man ikke fik solgt. De kunne med rette stilles til rådighed for foreninger - hvis de ikke skal dø. Der har jo boet mennesker i dem, og man ved, hvad der sker,når den slags får lov at stå hen Nogen siger at ytringsfrihed er demokratiets hjerteblod. Efterårets første frostmorgen gør, at man finder hjemmeskoene frem. Flere og flere ældre føler de mangler typer, der kan råbe op - også for dem Kartoffelferien satte igen gang i alle de vitser, man forbinder med kartoflen - og hele året. ----

7 Kajs Avis Nr november 2007 Side 7 af 12 Kirkelukning Døbefonten i Vangede Kirke Det er ofte sket, at et og andet kommer fra politik. Det seneste er så, at man i København har for mange kirker. Det er ikke tit, man lukker kirker. Det er også et udslag af, at man ikke beskæftiger sig nok med de ting, der ikke får en løsning. Der er jo striber af ting, der forbliver som de er. Det tager årevis af tid for at nå til en løsning - og som tiden er det meget naturlig afgang. Men uløste opgaver har ubegrænset levetid. Der var engang, man havde mennesker, der løste store opgaver, der skulle løses, selvom:,,man ikke var mange nok Man kaldte dem personligheder. Men der findes ingen statuer af dem - for det ville ikke være kunst i moderne forstand. Nyt multibibliotek Det kan godt være man i Farum vil sige, at Hareskovby ligger lidt til en side - nu har man i hvert fald noget, andre ikke har. Det er imponerende - det nye multibibliotek - man imponeres allerede, når man åbner døren og ser, hvor højt der er til loftet. Der var engang, man advarede mod lokaler, der havde stor afstand fra gulv til loft. Man forklarede at varmen - der er meget kostbar - altid søger op i den øverste trediedel. Alle ved, at det første sted, man fornemmer kulden, er i tæerne - mærkelig nok. Nu må man regne med, at den moderne teknik giver mulighed for, at genbruge den varme, der forsvinder op i de højere luftlag. Det er iøvrigt underligt, at offentlige lokaler skal være så høje indendøre - når man aldrig bruger de mange kvadratmeter til noget. Men en samling af skolebiblioteket - skolens børnebibliotek og postekspeditionen i samme lokaler er en løsning, der virker vellykket. Tilmed er der henover enhver form for grænsedragning fundet løsninger på de tre personalegrupper - deres arbejdsdag - deres sygedage, ferier o.s.v. Man har en aftale, der ganske enkelt er en løsningsmodel på hvad der kommer. Har man angsten for fornemmelser af misundelse, skal man virkelig ikke besøge det nye altid-multikulturelle værested. Menneskeudhæng Det er med fuld ret nogen finder, at der er en verden, der åbner sig for mennesker, når de går til en nørd, der vil vise, hvad der sker med nogen, der skabte et navn og trådte ved siden af. Oplevelsen var ubehagelig. Selvom mennesker erklæres uskyldige, hænger deres navn og indsats på internettet til spot og spé - måske til alle tider. Tænk, hvis det var dig! Du søger et job og får at vide, at du skal høre fra dem, der ansætter folk. Har du et navn, du ikke kan løbe fra, er det såkaldt nemt at se, hvad du har bedrevet. Kan vi sige, at det er en fordel, at man har sine egne sider i fremtidens bog. Er det ikke rimeligt, at man har retten til at rette sine fejl - er det ikke en menneskeret?? Hver dag i årets løb lukkes mennesker ud med blakkede papirer. Hvorfor gøre det vanskeligere for de, der har aftjent deres straf. Der skal jo ikke meget til, før man end ikke kan blive flaskesorterer i et supermarked. Wad Wil Wenstre? Når borgmesteren og hans flertal ser sig om i kredsen af ansvarlige for kattelemmen, der blev til en musefælde, er det forunderligt, at partifæller går ud og truer med bøder. Det er navne, man ikke ved meget om - men erklærede medlemmer af partiet med omtalte slogan - der som tiden er gået har fået en mening, der fortaber sig. Det pågældende medlem burde grave lidt i historien, og vil så finde frem til det ansvar, man har - den pligt man havde til at føre tilsyn med de kommuner, der misbrugte vælgernes tillid - og den pligt man nu har til at hjælpe de, der har fået ulidelige arbejdsforhold. Men der mangler i høj grad kontakt mellem de, der bestemmer og de, der foregiver at være til for borgerne. Manende skrifter Der sker ikke meget i den gamle kommune, uden man straks skulle lave en folder. Det er ligesom rammen om et eller andet, man havde gang i. Af og til finder man en beskrivelse af, hvad der er skrevet om det gamle Værløse. Der er vist aldrig steder, hvor man fortalte om de skrifter, der er skabt af tidligere borgmester Ernst Ellgaard. Blandt andet den historiske beretning om den konservative forenings mange år. Skrifter, der er udgivet i Hareskovby og skrifter, der henad vejen er udgivet omkring jubilæer i udstykningsområder. Bagermester Larsens beskrivelser af Bymidten -- en plads i stadig udvikling. Beretningen om socialdemokratisk forening gennem 100 år - en lærerig beretning og af høj kulturel værdi. Måske kommer der en dag et skrift om Olaf Beck, der med kommunaldirektør Mogensen og stor forståelse fra andre - skabte noget særligt.

8 Kajs Avis Nr november 2007 Side 8 af 12 GRUND SÆLGES, hvor man kan høre frøerne kvække... Det var hvad der stod i en helsides annonce i store dagblade det år, kommunen skulle sælge den sidste grund i erhvervsområdet på Lejrvej. Der var nemlig god udsigt til Søndersø. Hans Klarskov, der havde en vvs-forretning i Bagsværd, faldt for annoncen og beliggenheden. Ved hjælp af en dygtig arkitekt voksede der en multiaktivtet op, der hurtigt skulle fylde rammerne ud. Ægteparret var meget aktive. Hans var chefen og rejste meget efterhånden, som man fik kontakter ude i verden - især i Norge hvor firmaet overtog et norsk firma. Fruen var i mange år sjælen i administrationen, hvor hun gjorde det meget lettere og med sit smittende humør satte sit præg på dagligdagen. Det er nok det første firma, der indførte sund kost ved middagsbordet - indkøbt efter en morgenrunde i Bymidten. Efter nogen tids arbejde udgav Hans en bog om eventyret omkring SAV- Danmark, der mere og mere placerde sig centralt på vvs-området. Der blev løbet hurtigt i de år - og Hans støttede sig til sine hobbies - for at kunne holde til det krævende arbejde. Udover at løbe marathon var han en veltrænet, dygtig og opmærksom fodbolddommer samt tennisspiller - der havde sin egen bane ved virksomheden. Det var synd, man fik den smukkeste bygning i baglandet - men med de store værdier, der findes i placering og indretning, vil køberen få meget at glæde sig over. Men bybilledet vil miste et populært og meget aktivt ægtepar, der virkede her i mere end fyrre år. Espeloppen og Nyt Espebo Nyt søger redaktør. Bladet, der gennem syv år har været redigeret af Astrid Castella, søger en afløser - det er ganske enkelt nødvendigt for at få bladet til at køre. Det sidst udgivne nummer erindrer om bankospillet den 23. november, og så efterlyser man nogen, der vil passe Espeloppen. I området er der også ikkerygere - og en enkelt der ser hen til at en motorcykel gemmes hen for vinteren - for den skal dufte fælt under opvarmningen udenfor soveværelsets vindue. DER ER EN BLOMST til Lisbeth Bossen, Helle Kyster og Astrid Castella. Tag dine cigaretskodder med dig i stedet for at kaste dem, hvor du går. Gamle briller samles til Afrika. Henv. Rinck. Der var også en stor tak til Astrid for hendes indsats med beboerbladet. Her ku' din annonce jo ha' stået, hvis du havde kendt din besøgelsestid Boligsikring Hvis det offentlige skal skaffe dig en bolig... Nej det er der ikke megen gang i. Det er nok fordi de, der skal sikre dig en bolig, selv ikke står og mangler en bolig. Det gamle Værløse havde en politisk aftale om, at man skulle tilbyde borgerne en bolig i løbet af fire år plus overtid. Men det skulle vise sig, at selv med et politisk flertal og en aftale var det umuligt. Men på den anden side løser man heller ikke arbejdsløshedens problemer ved at sætte politikere til at løse opgaverne, hvis de er overbebyrdiget af arbejde. Vælg dog nogle af de arbejdsløse, som man sagde - hvis arbejde er sundt, så giv det til de syge. Svenske træhuse Der kommer flere træhuse fra Sverige. En ny bolig på 112 m 2 koster frit leveret på din grund incl. moms og på dato har købt sådan et hus - ring , hvis du står og mangler. Hvorfor tro nogen skaffer dig en bolig, hvis ikke du i tide deltager i dialogen? Borgere, der i Værløse betalte ekstraskat for at sikre areal til boliger - var ikke blandt de, der fik et tilbud for deres indsats. Og det syntes nogen bare var underligt. Men det er der jo så meget, der er - ik' Unges avislæsning Mange unge læser mere avis end før.. Formanden for dansklærerforeningen Jens Raahauge siger til JyllandsPosten, at han aldrig før har set så mange unge læse aviser som i dag. I busser, i tog og i skolen. Det er fornuftigt og meget klogt. Nu mangler man bare, at man også kan se, de skriver i aviserne. Det er det, der mangler. Men de har ret - det er nemmere bare at læse dem. Nul kokkehuer Mennesker kommer hinanden ved, og det skal helst ikke koste noget. Man vil heller ikke risikere at komme til at hænge på nogen. Hvordan kvitter man dem så igen? Reklamer har det med at berette om alle danskerens fortrin og medmenneskelighed. Men der er ikke mange kokkehuer til danskeren og hans indstilling til integration og den slags. Men det er nok heller ikke så let. Det er nemmere for os at forholde os til noget, der kunne være anderledes i andre lande. - Tillykke - I anledning af Jytte og Knud-Erik's guldbryllup inviteres til åbent hus fredag den 9. november fra kl. 8:00 på Elmekrogen 3.

9 Kajs Avis Nr november 2007 Side 9 af 12 Røre, ikke ryste James Bond mente vel også, at man skulle være varsom med at blande vædsker. Måske skal bartendere nu undervises i, hvad der sker, når man blander vædsker og ryster dem. Der er nu rejst tvivi om, hvad der kunne ske, hvis man blander en forkert vædske med cola - eller bare en anden vædske... Deres nabo bruger heller ikke kunstgødning mere efter man har hørt, det kan bruges til bomber. Laanshøj mangler butikker og købere Det er af stor værdi, at børn, der vokser op i LAANSHØJ på cykelafstand i rolige omgivelser, kan køre til og fra en købmand, der er lidt mere end de store supermarkeder. Uanset hvor mange der skal vokse op i den gamle nordlejr, kommer der ingen indkøbsfaciliteter - det har kommunen ikke ønsket eller forudset. M.h.t. skole og institutionspladser har man ikke lovet noget - her skal de interesserede selv spørge hos kommunen. Man fortæller, at der er en stor fodboldbane, en tennisbane med helårsbelægning - der kommer legepladser til store og små børn, og der vil være rigelig plads til andre sportsaktiviteter, og så er der kun 2 min.til Værløse Golfbane. I byområdet er der en mindeplads for flyvere, der mistede livet under besættelsen. Der er to boliger, som man kan købe, hvis man vil istandsætte dem selv: Portnerboligen er fra Stuen er 99 m 2, tagetagen 51 og kælderen 22 m 2. Vagtboligen er fra Den er på 128 m 2, der er en kælder på 42 m 2. Giv et tilbud på Fuld fortrydelsesret Helt frem til 14 dage før overtagelse kan købet fortrydes - det gælder for Vestre Kvarter i Laanshøj, hvor priserne også er blevet sat ned med 9%. Set hos Få billige boliger Når et flertal ikke kan skaffe området 100 almene boliger i løbet af fem år, viser selv den lokale politik, at politik ikke er så fyldt med muligheder, som man siger ved festlige lejligheder. De, der bestemmer, sidder selv i beskyttede boliger og foreslår i stedet at støtte det private boligbyggeri, som ingen kan føre kontrol med - og ingen kan sikre en billig bolig - for det private byggeri skal kunne betale sig. Måske er det en trøst, at man har projekter - men de er antagelig endt i en skuffe, hvor der i forvejen ligger sager, der er undervejs. De, der bygger, beskriver ofte, hvad det koster af tid, når man skal gennem kommunernes mange behandlinger. Når man har haft firma og håndværkere på hånden, er de optaget, når man en skønne dag - endelig står med startsignalet. TV2 News igen&igen Det er ulideligt at genudsende nyheder, som nyheder dagen igennem. Hvad laver de dog - de mange mennesker, der startede med noget, de kaldte en nyhedskanal alle 24 timer - måske har helikopteren mistet landingshjulene?? Det er forunderligt, hvad man har af kontakter rundt i den store verden - som man stort set intet hører fra. Men man er med til at betale. ULLA TERKELSEN må man sandelig beundre. Set på et verdenskort er det næsten umuligt at forstå, at hun kan nå så meget rundt og alligevel være nærværende dagen igennem. Sober forklaring og behageligt nærvær. Tør man spørge hvad laver de andre? Småsnak i oktober Det er mere end en ofring, at et land deltager i en krig med fredsbevarende styrker. Danske dagblade kan med få midler beskrive, at nu er der endnu engang vendt en soldat hjem... Der er ingen, der beskriver en slags tak - men aviser fylder op med dagligemeddelelser om alle de, der af forskellige andre grunde dør. De tager sendefladen, men den døde soldat får en notits, og familien sidder tilbage med grimme fornemmelser. For det omgivende samfund står ikke i første række med hjælp -. efter præstens ord og jordpåkastelse. En erindring, der står tilbage fra krigsårene, når man arbejdede i skoven, var da skovfogeden i midten af december fik at vide, at vi bare skulle sige det, så ville vi få et juletræ gratis med os hjem. Der er valg ude i verden - hvem er de? Beskrivelsen af nye personer kan gå ud på, at de et meget udadvendte. Gad vide hvad det er, når en politiker er udadvendt? Er det ikke, som om man mangler den slags? VI SKAL SÆTTE OS AMBI- TIØSE, men også realistiske mål om at få antallet af trafikdræbte så langt ned, som det er muligt - sagde Anders Rosbo til Politiken. Han er direktør for Rådet for større trafiksikkerhed. DET ER SURT BARE AT TAGE NØGLERNE FRA SØNNEN - når han ved alt om at køre i en bil uden at have lånt nøglerne... Når ungerne skal have hjælp derhjemme med IT, viser det sig nu, at det er mest mødrene, der kan. Antallet af sundhedsforsikringer stiger, man mener at danskere har sådan én.

10 Kajs Avis Nr november 2007 Side 10 af 12 Gratis motion på alle hylder Gad vide hvem der fandt på, at give sine medarbejdere gratis motion uden at påskønne, at de har brugt de sidste kræfter på arbejde for kommunen... I Faaborg siger borgmesteren: Hvis ikke sygefraværet går ned, og vi sparer på udgifterne til vikartimer svarende til det beløb vi har investeret, så er det en spildt omkostning. Han hedder Bo Andersen - men nogen har fundet på at tilbyde de nedslidte medarbejdere motion på alle hylder - når de fleste havde mere brug for respekt. Set i Politiken... Efterår i Værløse Nu er tiden kommet Sommeren siger farvel Fugle flyver bort Mod de varme lande Bladene begynder at falde Regnen kommer snart Men der er stadig tid Til en sidste tur i skoven Det bedste ved efterår er en bænk Bare slappe af og kigge på folk Man tænker på deres gøremål Hvad mon de skal nå inden jul? Jo, efterår, det er det Det er både sikkert og vist Og så er vi endda i Værløse Kan det blive meget bedre?! /michael ---- Aagaards herrefrisørsalon Skandrups Allé 2, Hareskovby Herreklip kr.190 Børneklip kr.155 Pensionister kr.155 Bestil tid på: telf Dagl. 7:30-17:30, fred. til 19, lørd. til 12 Mandag lukket Dan Kaarsberg - gæstekok Dagens ret - en menneskeret på Skovgaarden. Da man tog de første skridt til ældrecentret Skovgården, var det i vished om, at de ældre burde have deres eget sted. Sikres aktiviteter, social omgang med andre mennesker og dagens ret m.v. Undervejs er det blevet mere end det - men i de senere år har man oplevet andre tider - men køkkenet og personalet har mere og mere tiltrukket sig interessen. Det er også blevet noget mere centralt i Skovgaardens daglige liv. Køkkenet har været meget værdifuldt og mere og mere været en del af det festlige arrangement. I forbindelse med en sygdomsperiode forlyder det nu, at kokken Dan Kaarsberg efter fire travle år har valgt andre græsgange. Indtil videre vil det være Sus og Janni, der fører køkkenet videre. Det er Dan's ret til at prøve andre muligheder. Der har været stor tilfredshed med hans indsats, og man har da også snakket om, hvor længe man kunne bevare ham. Men der er ingen tvivl om, at man har følt sig godt betjent af af Dan og hans personale. Det kunne jo være man skulle takke ham en aften, hvor han kunne være inviteret som gæstekok. Syge og ledige Tænk engang - siger Peter Mogensen i Politiken. Ja, tænk engang: Tænk engang, at dagens antal af mennesker, der er syge, udgør halvanden gange antallet af ledige. Tænk engang siger han: Reduktion af sygefravær kræver en reel afhjælpning af arbejdsrelateret stress. Og det vil skabe en velfærd, der næppe kan gøres op i penge, for alle dem som har helbred til at gå på sen folkepension frem for at blive kørt ud på den ene eller den anden ordning på grund af sygdom og nedslidning. Svampetid for modige Det er for specialister - men nogen nyder at gå rundt i den lave skovbund for at finde spiseligt. Det er nemt nok, men sikrest at have kendere med. Svampe kan være noget af det smukkeste i skoven. De, der får det bedste udbytte, er de, der går sammen med andre, der ved mere - for der er farlige svampe imellem. Glassets kunstner Hanne Vilhelmsen, der i nogle år nærmest var mor for Værløse Garden, brændte for glaskunst og sluttede sit virke, da hun arbejdede med glaskunst i sin nye butik. Da man som selverhvervende skaber sig mere tid, startede hun også en filial på Læsø, Ærø Glaskunst. Mange tør ikke gå ind i et glashus, fordi de er bange for at blive betaget. Det bliver man i Hovedgaden 63 i Farum og nu er det snart jul igen - hun har 899 ting... Sandhedens kunst Den, der ikke lyver, frygter ikke sandheden - har man vist sagt. Som årene går, kommer det mere og mere frem, at nogen har holdt deres viden tilbage for ikke at skade sagen og stedets personale. Der er områder, hvor man skal lytte til, at såkaldte bedrevidende gemte deres viden for ikke at skade nogen og måske for at bevare den hyggelige stemning ved frokostbordet. Når vore broer aldrig har fået en cementblanding, der fik broer til at holde, kan det være, at nogen ikke har villet ændre på blandingen - der,,altid havde været den samme og god nok''. Det viser sig nu, at politikere fortæller, når de igen taler sammen. Har man ikke snapstinget og kaffeklubber, som man havde det i gamle dage... Sandheden er ilde hørt - derfor er der en fare ved at bruge den til noget - HIFodbold Det vakte opsigt, da formanden for år siden gav udtryk for, at målet ikke var at komme i division eller

11 Kajs Avis Nr november 2007 Side 11 af 12 superliga, når man havde hold i de tre divisioner i sin nærhed. Trods en energisk indsats gennem hele året lykkedes det ikke at rykke op i år - men det blev til en fjerdeplads for førsteholdet med 39 points. Det har også været et tilfredsstillende år med ungdomsfodbold og gode medarbejdere, der som ledere og trænere og de mange forældre, der har været med til at køre ungerne rundt. Det er jo også her forældrene ofrer lidt på at påskønne de, der arbejder med ungerne mere end tre gange om ugen. Budgetrammer Politikere giver institutioner budgetrammer. Kan man spare lidt det ene år, kan det føres til næste år, så man kan løse en opgave, der ikke havde været råd til. Nu kan der så være opgaver, man ikke kan løse, fordi kontoen for vikarer var slidt ned. Nu skal man ikke tro, man får flere penge. Man skal arbejde overskridelsen af næste år - eller bede til, at sygefraværet tager af. Der findes vel ikke en ansvarlig, der fravælger at hente en vikar, hvis det er nødvendigt... Og hvad sker der næste år - hvis man forud er beskåret for store beløb... Det er foreløbig bare snak, at kommunen vil have deres eget vikarbureau - for der findes ganske enkelt ikke personale. Styrkede hjemmehjælpere Nu tilbydes hjemmehjælperen styrketræning... De skal være bedre til at hjælpe borgerne til at gøre mere selv - og det kan gøres, hvis man kan inspirere til styrketræning og flere og flere ting, man kan gøre selv. Selvgjort er velgjort. Medens man ved sindrige tekniske og elektroniske påfund kan drive personalet rundt i kommunen, er det som om der ligger en fremtid for det grå guld. Hvis de kan gøre mere og mere selv får de en form for stolthed og glæde ved at kunne gøre mere selv i eget hjem. Derved kan de mange tildelte minutter bruges mere målrettet indenfor den nye politik, der hedder VEL- FÆRDS-politikken. Kan man få borgerne til at gøre mere selv - kan man holde dem i gang og aflaste hjemmehjælperne, så de har færre sygedage. Endelig opdager man, at sygedage koster penge - og årsagen til at hjemmehjælpere har sygedage kan skyldes, at de køres for hårdt. Nogen har tænkt tanken, men ikke turdet sige det til nogen. Post og byrum Endnu er postkontoret centralt placeret - Ja, endnu - som man kender det fra Farum - men selve postbudefunktionen har haft plads i industriområdet - måske sker det også i Værløse. Byrådet har tidligere set postkontoret som en vigtig del af BYMIDTEN, men har åbenbart accepteret, at postvæsenet ikke mere er, som det var. Selv postvæsenet anbefaler jo elektroniske breve og kan føle konkurrence nu, da man ikke mere har eneret på at uddele breve. Det er spændende at se, om julen 2007 bliver den sidste med julekort og julebreve, og julemærkerne mister interessen - på trods af, at de er støtteordninger. Postsparebøsse Fra nytår sker der noget med postvæsenet. Hvis man vil have posten til rimelig tid, skal man betale for det, hvis ikke man vil have, betale eller købe en boks. Det sker, fordi man på flere områder skal spare, selvom frimærkerne nu igen bliver dyrere. De store indtægter, man henter ved strafporto, har ikke stabiliseret økonomien. Fremover er der flere og flere, der ikke får morgenpost mere - og mange vil sikkert vælge at hente posten selv. Men foreløbig er besparelser sat i værk for at sikre, at vi får post 6 dage om ugen. Konstruktiv kritik Senest har der været megen snak om, hvorfor dansk TV - radio og aviser - som danske skal betale for - handler så meget om andre lande, men mindre og mindre om vores eget land. Når man endelig skal skrive noget, handler det om dagliglivets mest triste sider. Finder man ved et tilfælde noget, der lyder fornuftigt og lidt positivt, skal det nok slutte med, at man kan så lidt tvivl - for det er ikke normalt, at noget kan føles både fornuftigt og positivt. EN BISÆTTELSE OG MIN- DESTUND for en dansk soldat blev forleden generet af, at en helikopter skulle have nogle nærbilleder af de sørgende og jordpåkastelsen Der var dog kun en enkelt... Respekten for mennesker i sorg - er nok nået en vis grænse - når man kan vise tårer... Trafikale forhindringer Det er tilflyttere, der har påtaget sig opgaven at få bilister til at kørte andre veje - bare de selv på hurtig vis kan komme hen, hvor de skal... Indførelsen af 40 km/ timen fører til, at det måske er kommet for at blive. Men der skal flere forhindringer til - siger politiet om forsøget i Hareskov Villaby. I en sparetid er det utroligt, hvad man kan få penge til. Kan man dog ikke i samarbejde med de, der ønsker denne udbygning af forhindringer. Det kunne der komme meget spændende ud af - så bilister kunne få noget spændende at se på, når de lister rundt. Der skal ikke holde biler fra kommu-

12 Kajs Avis Nr november 2007 Side 12 af 12 nen med ret mange folk - før det koster en lille formue. Det er også penge de er med til at betale, som efterhånden har fået nok af alle de narrestreger med trafikale forhindringer. Uddøende race Der var vist engang, man ikke bare skulle være arbejdsløs. Hvis man var uden arbejde, var der steder i byer, hvor man skulle melde sig for at blive krydset af - det førte så til, at man fik kaffeklubber. Det hed det ikke - men det var godt for de, der var uden arbejde - for så var noget af dagen gået - og man havde ordnet, hvad der skulle ordnes. På det sidste har man rundt om i landet oprettet en del jobcentre - de koster vel også en del 92 svarer vel til, hvad der er af kommuner. Men det er ikke ligesom om det går efter planerne, men den slags er sikkert kommet for at blive. Det er altså ikke her, man skal lukke noget, der ikke virker. Også her er det op til de ledige at finde deres job på kommunens hjemmesider - som nogle steder er de rene vittigheder. Gennemsnitspersoner Når man skal lytte til, at der er mere end tusinde familier, der sættes på gaden hvert år, er det dejligt, når der kommer andre meddelelser ud. Fattigrøvene undrer sig, når meldinger går ud på, at også de er rige. Danskere har aldrig før været så rige. Hver dansker fra nyfødt til olding har faktisk en nettoformue på kr. Det er den samlede opsparing i pensionistordninger aktiver og obligationer. Boligformuen siger, at borgeren derudover ejer omkring kr. Det er bare surt, der er så mange, der ikke kan forstå den slags - og føler sig holdt helt udenfor. Risiko for alderdom De, der vokser op og når den tredie alder, skal vide, at de ikke skal solde deres værdier bort. Det kan godt være, man må skære i folkepensionen, fordi kommunerne vil tvinge os til at leve sundere. Derfor skulle man måske tegne en forsikring, der sikrer, at man har noget at leve af - for det at være DET GRÅ GULD er ikke i sig selv en indtægt... God kommuneøkonomi Efter vurderingen af tredie kvartal har Furesø kommune en tilfredsstillende økonomi. Den nye kommune startede med en kassebeholdning på 85,2 millioner fra de to tidligere kommuner. Farum Midtpunkt Personalet er meget vigtig, og derfor arbejder kommunen videre for at skabe grundlag for at kunne ansætte og bevare medarbejdere. Den konservative gruppe vil gerne have drøftet, om kommunen skal reservere lejligheder i Farum Midtpunkt, så man kan tilbyde medarbejdere bolig ved ansættelse. Kommunen har 100% anvisningsret på 100 boliger i Midtpunktet. Kommunen havde et tilgodehavende hos FCN på ,75. Dette er nu tilbagebetalt. Der foreligger nu en beskrivelse af, hvad Farum-delen har af kontrakter + uopsigelige lejemål. Flyvestationen mm. Når forsvaret flytter, bevares en laboratoriebygning, hvortil der nu søges tilladelse til udvidelse. En tilbygning på 376 m 2 i en etage. Fredsskov skal respekteres. Der søges også om tilladelse til at flytte oplagringen af krudtprøver fra to bunkers til bunkers et andet sted i Nordsjælland. Kommunen har drøftet fredningssagen for flyvestationen og et brev desangående til Fredningnævnet. Der søges om frigivelse af bevilling til plejeplan og pleje af Præstesø og Søndersø kr. Der søges om til en genopretningsplan for Søndersø for at forbedre dens økologiske tilstand. Man skal vurdere forsøg med 40 km/timen gennem Hareskovby efter en rapport. Der skal ske en renovering af signalanlæg i hele Furesø kommune. Svend Erik Jørgensen ønsker signalanlægget på Gl. Hareskovvej fjernet. Kommentar via netavisen fra Thomas Hansen: Der bliver i forbindelse med forsvarets tilladelse ikke nabohøring. Der bliver ikke oplyst om sikkerhedsafstand til laboratoriet. Ved tilladelsen om virksomhedens fortsættelse i en del af den kommende 'morgengave' er der forhåbentlig udarbejdet en miljøog beredskabsplan. Miljøgodkendelsen af Flyvestationen/morgengaven er endnu ikke godkendt. Søndersøs økologiske tilstand? Søndersø er vel ikke økologisk, når der udledes forurenet spildevand. Der må vel være tale om den biologiske tilstand? RedaktionsNoter Kajs Avis er en netavis: der også udgives på papir efter anfordring. Den sælges fra Kajs Bod på Bymidten hver fredag mellem Redaktionen af dette numme er sluttet den onsdag den 31. oktober 2007 og indeholder artikler nr ). Avisen er sat med Palatino punkt 10 - skrevet i Open Office og ud som en.pdf-fil... Styret på fineste vis af Ubuntu 7.10 Bugsy. Redaktionen har følgende telefonnumre: Kaj privat Kaj (Bymidten) Hans Jørn Du kan også skrive til: Redaktør Kaj Øgaard Sørensen Gl. Hareskovvej 261 Hareskovby 3500 Værløse kajsavis(at)gmail.com

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Oktoberdage i Miinchen og andre større b] f... I slutningen af september og meget langt ind i oktober drager folk fra alverdens lande til Tyskland for at deltage i det traditionelle sammentræf for at smage

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Opgaver til Den frie by

Opgaver til Den frie by Opgaver til Den frie by 1. Kaj og Jette eller far og mor? Mormor synes, at det er lidt underligt, at Liv siger Kaj og Jette i stedet for far og mor. Hvad synes du? 2. Hvem skal bestemme? Liv siger Kaj

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Endagadgangen enhistoriefrablødersagen

Endagadgangen enhistoriefrablødersagen Endagadgangen enhistoriefrablødersagen Anmeldelse af Birgit Kirkebæk Palle mødtes stadig med andre hiv smittede blødere. Som Palle selv følte de andre sig også efterladt af samfundet. De var blevet smittet

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Prædiken 4. søndag efter Hellig Tre Konger 2014, 2. Tekstrække, Matth 14,22-

Prædiken 4. søndag efter Hellig Tre Konger 2014, 2. Tekstrække, Matth 14,22- Prædiken 4. søndag efter Hellig Tre Konger 2014, 2. Tekstrække, Matth 14,22-33. Se om mennesker, der tilsyneladende kan overkomme alt og som ikke løber ind i modgang siger man undertiden, at de kan gå

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE 120 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE For nogle efterladte kan fællesskabet i en sorggruppe få afgørende betydning og hjælpe til at

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om?

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? Førlæsning / Opgave 1 Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? De to bedragere Der var engang en kejser. Han holdt så meget af smukt, nyt tøj, at han brugte alle sine penge på det.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan.

Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan. Velkommen til Børnehaven Kornvængets årsplan. Indledning: Tidligere år er der i børnehaven blevet udarbejdet en virksomhedsplan. Denne er nu erstattet med en årsplan. Årsplanen skal være grundlag for intern

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

Forældretilfredshedsundersøgelse 2012-2013. Svarprocent. Hvad er barnets køn? Hvilket klassetrin går dit barn på? Jægerspris Skole.

Forældretilfredshedsundersøgelse 2012-2013. Svarprocent. Hvad er barnets køn? Hvilket klassetrin går dit barn på? Jægerspris Skole. Jægerspris Skole Forældretilfredshedsundersøgelse 2012-2013 Svarprocent Ikke besvaret 45% 319 Ikke afsluttet 2% 16 Gennemført - svarprocent 53% 375 Hvad er barnets køn? Pige 51% 201 Dreng 49% 190 Hvilket

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

10 spørgsmål til pædagogen

10 spørgsmål til pædagogen 10 spørgsmål til pædagogen 1. Hvorfor er I så få på stuen om morgenen? Som det er nu hos os, er vi 2 voksne om morgenen kl. 8.30 i vuggestuen og 2 kl. 9 i børnehaverne, og det fungerer godt. For det meste

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet?

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Spørgeskemaundersøgelse udarbejdet af JydskeVestkysten i samarbejde med FOA Sønderjylland. Figur 1 Figur 2: I alt har 516 svarpersoner svaret

Læs mere

...?! Make Love and Money!

...?! Make Love and Money! ...?! En sjov rejse, der startede med en bagerjomfru og endte med brok, tips, kærlighed og historien om en dyne... ...? Utrolig hvad lidt lækkert morgenbrød!? kan føre til... Hallo,hvad sker der..? En

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

EGNS-AVIS for området V,IERLØSE-EGNEN 3500 Værløse Side 12 Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis, der udsendtes første gangt'9-1945 IJge 17-2010 SYGEPLEJERSKER OG P.IIDAGOGER har undersøgt hvad det kostede

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen

TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG. Byen. At handle i byen TEKNISK GYMNASIUM SØNDERBORG Byen At handle i byen Mads, Jacob H. og Mette 1a 11-10-2013 Titelblad Teknisk Gymnasium Sønderjylland Byen At handle i byen Sider i alt: Af Mads Knapp, Jacob Hjorth og Mette

Læs mere

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Lundø

Gentofte Kommune. Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje. Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport. Lundø Gentofte Kommune Børn, Unge og Fritid Sociale Institutioner og Familiepleje Uanmeldt tilsyn 2013 Tilsynsrapport Lundø Center for Anbringelse og Forebyggende Arbejde (CAFA) gennemfører i 2013 uanmeldte

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Kajs Avis 21. januar 2012-nr. l-sidet4 EGNS-AVIS for området V.ÆRLØSE-EGNEN 3500 Værløse Fortsættelse af Hareskov-Værløse Avis, der udsendtes første gangt-9-1945 Når man er ved snakken om at gå bort skal

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 13. maj 2013 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Behandlingshjemmet Solbjerg Sdr. Fasanvej 16 2000 Frederiksberg Uanmeldt

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere