Sagen ifølge Svend. Personlige ejendele: Skæbne:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sagen ifølge Svend. Personlige ejendele: Skæbne:"

Transkript

1

2 Svend Med sved på panden, stakånde og en vejrtrækningen der er ved at slå dig ihjel, støtter du dig til husmuren. Du bliver nødt til at holde to minutters pause. Eller måske fem. Det er fanme lige til at tude over. En mand i sin bedste alder, der ikke engang kan have sex uden at holde de første 10 pauser for ikke at hoste lungerne op på en gang. Og så lang tid tager det jo heller ikke. Nu står du så her iført joggingtøj, svedende og hostende. Hvad man dog ikke gør for at bedre sexliv. Svend er firmaets grand old man og leder. Ikke så meget på grund af sine fantastiske lederevner, men mere på grund af, at han startede firmaet. Svend er ikke en typisk detektiv på nogen måde. Han er for gammel og har en for dårlig fysik til at fange nogen. Han har ingen uddannelse indefor faget og er alt for naiv til at se alle de gråtoner, der er mellem rigtigt og forkert. Han er idealisten, der forsøger at holde firmaets profil som detektivverdenens svar på Robin Hood. Ikke at de stjæler fra de rige, men mere at de hjælper de fattige. Dem der ikke har så mange midler til rådighed. De andre må ikke vide noget. Du skal ikke have særbehandling, bare fordi du ikke kan løbe 100 meter uden at dø. Du har det dårligt nok med, at du er den eneste uden egentlig relevans for bureauet. Den eneste grund til at du er med, er fordi du startede skidtet. Men du nyder det. Det kan godt ske de andre detektivbureauer kalder jer er joke, men du ved, at I gør en forskel. I gør noget for andre. Svend er ikke selv en stærk pengemand, og det er lykkedes ham at køre adskillige virksomheder i sænk. Ikke for at lave en eller anden fordækt virksomhedstømning, men for fordi han ikke har økonomisk sans overhovedet. Han aner ikke hvad ting koster og er overbevist om at brønden er bundløs. I Discount Detectives tilfælde kom pengene fra en tante Lydia, der kradsede af og efterlod en pæn sum penge til Svend. Da Svend ikke havde noget job, men altid havde drømt om (i hvert fald de sidste par måneder) at være detektiv og redde verden blev Discount Detectives en realitet. Problemet med Discount Detectives er dens indbyggede modsigelse. De har en virksomhed og vil gerne redde verden og det helst til ingen penge. Hvad Svend snart må se i øjnene er, at man ikke kan leve af luftkasteller, hvis der skal brød på bordet, hvilket er et stort moralsk dilemma for ham. Du tager inhalatoren frem og tager et dybt hvæs. Ahh, det hjalp. For tre måneder siden lagde det kun lige en dæmper på de værste gener. Nu hjælper den faktisk. Du sender en venlig tanke til Pulineq. Flink fyr. Bare synd han slog sin kone og barn ihjel. Tanken slår dig lidt ud, men du sunder dig og begynder mentalt at forberede dig på at fortsætte turen rundt om søerne.

3 Svend har et stort problem. Eller havde. Hans fysik. Eller manglen på samme. På grund af en overdreven hang til grøn cecil de sidste 20 år, udviklede han rygerlunger. I lang tid kunne han knap nok gå op af trapper uden at skulle hoste helt ukontrolleret. Og han skulle slet ikke prøve at løbe. Lægen gav ham to år at leve i, noget han ikke fortalte nogen. End ikke hans kone gennem 22 år, Ellen, vidste noget. Efter en indviklet sag sidste år om en grønlænder, der havde dræbt sin kone og sit barn, fik Svend det mirakuløst bedre. Nu kan Svend løbe, uden at se døden i øjnene og trappen til kontoret på anden sal er pludselig blevet overkommelig. Og sex. Når først man har kunne se en ende på den tid, man har tilbage, begynder man at tage vare den tid, man har, på den på en helt anden måde. Det er heller ikke noget tilfælde at Svend har startet et detektivbureau. Han vil redde verden her og nu. Han vil give noget til verden. Noget han fik. De fem minutter er forbi. Du skal hjem og pakke inden I skal afsted til Jylland. Let røven gamle mand... Sagen ifølge Svend Den 12 årige Monica Grå er fundet for kun to dage nøgen siden, voldtaget og død i udkanten af en legeplads. Hobro er i oprør og resten af Danmark hyler med i kor om en hurtig opklaring. Politikere råber også højt, for det er jo snart valgår, og sagen er blevet en varm kartoffel, ingen har lyst til at holde alt for længe i hænderne. Stakkels pige. I er hyret af Finn Laursen, der er mediernes primære mordmistænkte. Medierne er sat på sporet af foreningen Stop Pædofili!, der via deres hjemmeside har udstillet Finn Laursen som pædofil. Deres mistanke er grundet i, kan I læse i avisen, at han tidligere er frikendt i en lignende sag fra Vejle, kun to år tidligere. Politiet har endnu ikke kommet med et udspil, og har i det hele taget ikke kommet med mange livstegn indtil videre. Det kan tages som de holder kortene tæt ind til sig så længe de kan. I skal frikende en anklaget pædofil? Ikke ligefrem verdens bedste opgave, men manden skal have chancen for at cleare sit navn. Han er jo sikkert uskyldig når alt kommer til alt. Og han blev jo ikke dømt i den anden sag. Kun mistænkt for siden at blive frikendt. Ja, det er nok ikke ham. For det er jo ikke for pengene i gør det. Det er jo fordi nogen skal beskytte de svage. Personlige ejendele: Et Detektiv ID skilt, en notesblok, en uåbnet pakke grøn cecil (just in case), en slidt zippo lighter og en gammel tromlerevolver med seks skud i. Skæbne: optimist (+), dårlig fysik (-), naiv (-), Robin Hood kompleks (+/-)

4 Discount Detectives er hvad navnet antyder discount. Deres priser ligger altid i den billigste ende, og detektiverne ser sig selv (Svend gør i hvert fald) som en slags detektivernes svar på Robin Hood. Ikke at de hugger fra de rige, men de giver en ydelse til de fattige, de der normalt ikke har råd til at få hjælp. De ansatte hos Discount Detectives er ud over dig Jesper, Nils, Kenneth og Rasmus. Jesper: God mand at have. Et stort brød, der kan se farlig ud på de rigtige tidspunkter. Han er en flink fyr, men du er vist ikke den eneste, han er stor farlig mand for. Og det er rart at se ham lykkelig for en gang skyld. Den nye kæreste og den lille på vej, har virkelig gjort underværker for Jesper. Nils: Klejn knægt med en forkærlighed for biler. Egentlig har du aldrig ansat ham, siden han er allerede er ansat på værkstedet på stueetagen. Du har i stedet lavet en aftale med Nils s onkel, der ejer værkstedet, om at Nils er chauffør og tager med ud hvis der en stille periode på værkstedet. Kenneth: En provokerende lille skid, som du kan bare ikke lade være med at holde af. På trods af hans forbrug af diverse stoffer, er han klar i hovedet og hurtig som kun få folk du kender. Og så er han en fantastisk menneskekender. Måske fordi han rent faktisk kender rigtig mange mennesker. Rasmus: Bureauets bogholder og store egoist. Det sidste ser du gennem fingre med. De andre detektiver er så småt ved at miste tålmodigheden med ham, men du lader ham kører sit eget løb. Bliver det for meget for andre, må de jo bare sige fra.

5 Jesper Nej, desværre. Man kan ikke komme ind iført tennissko. Jeg bliver nødt til at bede dig om at gå. Hvad siger du. Nåh, så min mor er en luder? Det skulle han aldrig have sagt. Du gør krybet opmærksom på, at han overhovedet ikke kender din mor, mens du smadrer hans fortænder i et slag. Han ryger til jorden, hvorefter du lægger ham i benlås med hovedet nede i rendestenen. Lortejob. Jesper er stor. Ikke fed og ikke super høj, men derimod en kraftig bygget krop, der har smidt hvalpefedtet og brugt al overskydende tid i træningslokalet. Jesper stor og veltrænet. Det bliver man, når det eneste at foretage sig hele dagen er at pumpe jern. Sådan er det tit i fængslet. Det var ikke det du ville med dit liv. Stå og finde dig i at blive svinet til af små pikhoveder med penge på lommen og en dårlig tøjsmag. Heldigvis behøver det heller ikke at være sådan her hele tiden. Nu har du jo Anne. Og så er der den lille på vej. Men for at få råd til det, skal der penge på bordet. Alt hvad Jesper nogensinde ville, var at blive officer i den danske hær ligesom sin far og sin farfar og hans far før ham. Det var en familietradition Jesper havde fået ind med modermælken og den skulle der ikke ændres på. Den dag Jesper blev optaget på officersskolen var den stolteste dag i hans liv. Og i hans fars for den sags skyld. Men lykken er en luder uden samvittighed og kun et halvt år efter sin optagelse landede Jesper forkert under en tur på træningsbanen. Han faldt og brækkede sit ben. Jesper blev tilladt en pause fra skolen på 1 måned, og det var kun fordi familien trak i trådene. Men benet var langt fra færdigt helet, da Jesper startede på skolen igen. Et faktum Jesper skjulte ved at spise overdådige mængder af smertestillende medicin. Jesper blev ved med at presse sig selv og sit ben, og til sidst stod begge af. Han besvimede under en almindelig øvelse og under den efterfølgende lægeundersøgelse blev det klart for en hver, hvad der var sket. Du tænker på sidste tirsdag, hvor du skulle indkassere lidt gammel gæld for Rohmer. Det endte med en brækket arm, en brækket næse og en masse unødvendigt blod. Hvorfor lærer de aldrig at betale i tide? Der skal penge på bordet, penge på bordet De overordnede følte sig ført bag lyset og havde mest af alt lyst til at sætte Jesper i militært fængsel. Men det de gjorde var meget værre. De smed ham ud af skolen. Med et enkelt penselstrøg var Jespers drøm ødelagt. Den fremtid hele Jespers liv var bygget på, det hele familien havde set frem til og regnet med, var med et ødelagt for altid. Ikke noget familien tog let. Faren afskrev ham, som man crosser en check. Han bad Jesper melde sig til fremmedlegionen, hvis han havde nogen ære tilbage i livet. Moren afskrev Jesper i sympati med faren, noget Jesper aldrig helt har lært at forstå hvorfor. Men han elsker stadig sin mor. Det er trods alt ikke hendes skyld at faren er et dumt svin.

6 Det er egentlig åndssvagt. Du står her i døren og bryder dig egentlig ikke om det. Du arbejder som stort farligt brød for Rohmer og har ikke lyst. Hvis der var flere penge at hente hos Discount Detectives kunne du gøre det til en fuldtidsbeskæftigelse. Men ikke nu. Du behøver pengene. Lige nu har du en fremmed mands ansigt ned i sølet, fordi han sagde noget dumt om din mor, men i morgen skal du med detektiverne til Jylland. Noget med en pædofil. Men den lille på vej er du ikke helt tryg ved tanken. Efter Jespers verden uigenkaldeligt var brudt sammen var det tid til angreb. I en hjerne der var vokset op med militær logik var angreb det eneste forsvar. Og det gjorde Jesper så. På en enkelt aften aflagde Jesper samtlige af sine overordnede et besøg. Han skød hver enkelt et skud i knæskallen. Så kunne de selv mærke, hvordan det var. Til sidst tog han hjem til sin far og gjorde det samme ved ham. For denne demonstration røg han i fængsel i ti år. Da han kom ud igen fik han af omveje job som udsmider og blev fra tid til anden hyret som stort stærkt brød, når der var nogle der skulle have indkrævet gammel gæld og lignende. En dag så Jesper en annonce i avisen om et nystartet detektivbureau ved navn Discount Detective, der forsøgte at hjælpe de mindre bemidlede. Denne tanke kunne Jesper godt lide, så han kontaktede dem og fik jobbet som bureauets stærke mand. Jo livet er ikke værst for Jesper nu. Han har fået en kæreste, Anne som han elsker over alt på jorden, der nu er gravid i fjerde måned. For at få smør på brødet arbejder Jesper stadig som udsmider ved siden af. I stedet for at overlade ham til de andre udsmidere (det ville du nok have gjort i gamle dage), rejser du ham op. Du gør ham opmærksom på at det ikke var pænt sagt og beder ham om at gå igen. Med blod løbende ud af munden mumler han noget, der enten er en undskyldning eller endnu en mindre flatterende bemærkning om din mors seksualliv. Du vælger at tro det første og lader ham gå. Anne vil sikkert have været stolt af dig. Sagen ifølge Jesper Den 12 årige Monica Grå er fundet for kun to dage siden nøgen, voldtaget og død i udkanten af en legeplads. Hobro er i oprør og resten af Danmark hyler med i kor om en hurtig opklaring. Politikere råber også højt, for det er jo snart valgår, og sagen er blevet en varm kartoffel, ingen har lyst til at holde alt for længe i hænderne. Stakkels pige. I er hyret af Finn Laursen, der er mediernes primære mordmistænkte. Medierne er sat på sporet af foreningen Stop Pædofili!, der via deres hjemmeside har udstillet Finn Laursen som pædofil. Deres mistanke er grundet i, kan I læse i avisen, at han tidligere er frikendt i en lignende sag fra Vejle, kun to år tidligere. Politiet har endnu ikke kommet med et udspil, og har i det hele taget ikke kommet med mange livstegn indtil videre. Det kan tages som de holder kortene tæt ind til sig så længe de kan. Du stoler på Svends dømmekraft, men den her sag... en pædofil? Tanken er næsten for meget. En pædofil. Det kan godt ske han ikke blev dømt sidst, men skal tvivlen virkelig komme ham til gode? For hvis nu? Hvis nu han gjorde det? Tanken bliver en mere uudholdelig, når du tænker på den lille på vej. Du giver dig selv et løfte om, hvis det er ham, der er den skyldige, eller hvis I finder den skyldige, så kommer han ikke langt. Om han skal have brækket benene eller nakken, kan du ikke lige finde ud af, men noget må gøres... Personlige ejendele: Et Detektiv ID skilt, et knojern, et bundt penge (ca. tusind euro) og et billede af Anne. Skæbne: Intimiderende (+/-). dårlig samvittighed (-)

7 Discount Detectives er hvad navnet antyder discount. Deres priser ligger altid i den billigste ende, og detektiverne ser sig selv (Svend gør i hvert fald) som en slags detektivernes svar på Robin Hood. Ikke at de hugger fra de rige, men de giver en ydelse til de fattige, de der normalt ikke har råd til at få hjælp. De ansatte hos Discount Detectives er udover dig Svend, Nils, Kenneth og Rasmus. Svend: Han er lederen, selv om han ikke ligefrem ligner en. Du stoler på ham, men tror ikke meget på ham i felten, da hans kondi er noget så grusom. Du har ham mistænkt for, at det faktisk er helbredet der skranter, men vil ikke spørge. Nils: Lille knægt, der fatter så meget om mekanik, at man tror det er løgn. Han stammer og er vist lidt genert, men han nyder så vidt du kan se at bruge noget tid med den brogede flok Discount Detectives egentlig er. Men han kan altså ikke være særlig gammel. Højst 18. Ikke særlig betryggende, da det er ham, der er chauffør for bureauet. Kenneth: Du kan ikke helt finde ud af, hvad du mener om ham. Han er en lille provokerende junkie, men der er ingen tvivl om at han har skruet hovedet rigtigt på. Og så kender han gud og hvermand. Rasmus: Rasmus er god til tal, hvilket er heldigt nok, når han nu er ansat som bogholder. Men Rasmus hjælper også til mange andre steder og er egentlig dygtig nok. Han har en tendens til at sætte sig selv først, men det tager du stille og roligt. Du er alligevel vant til at parere ordre.

8 Nils 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 47 Opremsning af primtal får dig altid til at slappe af. Det er egentlig morsomt, at du som knapt nok kan stave til primtal ikke har noget som helst problem med at huske samtlige primtal fra , eller det vil så sige fra 2 til 997. Nils er mekaniker. Og dygtig til det. Skønt han kun lige er fyldt de 18 år, er han fuldtidsansat på sin onkels værksted, hvor onkelen værdsætter Nils unikke evner indenfor mekanikken. Men det er, for at sige det som det er, næsten også de eneste evner Nils har. Nils læser og skriver ikke særligt godt, og er ret genert. Før i tiden stammede han meget, men det er han ved at komme sig over. Nu stammer han kun, når han er nervøs. Ikke meget, men det sætter hans tale-tempo nok ned til at det er generende for folk, der har alt for travlt. Nils læse- og skriveevner (eller manglen på samme) er noget Nils holder for sig selv. Det går ham i den grad på, og den eneste der ved det er onkel Torben. Han er heldigvis ligeglad. 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89 Fucking åndsvage motor. Hvad fanden fejler den? Du orker ikke flere umulige motorer lige nu. Du skal være klar til at køre detektiverne til Jylland om en halv time. Håber det bliver lige så sjovt som sidste gang, hvor I skulle opstøve et skvat af en mand, der nægtede at betale hustrubidrag. Hold kæft hvor kom han hurtigt på andre tanker, da Jesper, det store brød, dukkede op i døren. Hehe. Idiot. Oprindeligt var Nils et af folkeskolens uønskede dampbørn. Han kunne ikke sidde stille og overhovedet ikke koncentrere sig. Undtagen i matematik. Matematik gav ham en ro. Det gav mening. Men desværre skal man, for at gennemføre folkeskolen, få det hele til at give mening. Og det kunne Nils ikke. Efter at have været fast gæst i diverse specialklasser uden held, valgte folkeskolen, at Nils var en af de 0,6% der hverken kunne eller ville lære. Nils blev smidt ud af folkeskolen i en alder af 13 år. Opgivet af uddannelsesinstitutioner landet over søgte Nils tilflugt hos familien. Nils forældre, der aldrig havde lyttet længe nok til at høre Nils version af begivenheder, afskrev ham som doven og dum ligesom resten af skolesystemet havde gjort det. Man skal kun høre en løgn så mange gange før den bliver sand, og Nils følte sig decideret dum til sidst. Den eneste i familien der ikke så skævt på ham, var onkel Torben, der var mekaniker. Han tog Nils til sig som var han sin egen og introducerede Nils for mekanik. Pludselig gav det hele mening. Tal og beregninger. Det var jo kun en spørgsmål om beregning for at få den maksimale udnyttelse ud af en motor. Endelig noget Nils kunne finde ud af. Og sjovt nok stammer Nils ikke, når han snakker om motorer. 97, 101, 103, 107, 109, 113, 127 Eller hvad med den gang, I skulle hjælpe Pulineq, en grønlænder, der havde myrdet sin kone og barn. Det var fanme freaky. Bare synd han stadig sidder i fængsel, når det nu var hans ekskones skyld. Hun kan selvfølgelig ikke sige noget, eftersom hun blev kørt ned af et tog

9 Egentlig er Nils ikke ansat hos discount detectives. Han er freelance, så at sige. Han kommer mest med fordi han arbejder på værkstedet, der er underboer til Discount Detectives og deres kontorlokaler. Onkel Torben kender Svend og mener at det er godt for knægten at komme ud af værkstedet en gang i blandt og prøve noget nyt. Og så hjælper det jo også detektiverne at Nils har en bil. Selvom han kun lige har fået kørekortet, så kører Nils nu bedre end så mange andre. Nils elsker at være detektiv. 131, 137, 139 Aha. Det var jo der problemet var. Da du når til 313, 317 og 331 er motoren i bedre stand end den har været længe. Easy money. Nu må det også være tid til at aflægge Discount Detectives et visit. Sagen ifølge Nils Den 12 årige Monica Grå er fundet for kun to dage siden siden nøgen, voldtaget og død i udkanten af en legeplads. Hobro er i oprør og i resten af Danmark står der ikke om andet på forsiden af landets aviser. Politikere råber højt, for det er jo snart valgår, og sagen er blevet en varm kartoffel, ingen har lyst til at holde alt for længe i hænderne. Stakkels pige. I er hyret af Finn Laursen, der er mediernes primære mordmistænkte. Medierne er sat på sporet af foreningen Stop Pædofili!, der via deres hjemmeside har udstillet Finn Laursen som pædofil. Deres mistanke er grundet i, kan I læse i avisen (og høre på tv), at han tidligere er frikendt i en lignende sag fra Vejle, kun to år tidligere. Politiet har endnu ikke kommet med et udspil, men det er nok bare fordi, de holder kortene tæt ind til sig, så længe de kan. Du har det ikke godt med at forsvare en dømt pædofil. Ja, okay har er ikke dømt, men frikendt fra en lignende sag, er sgu da det samme. Det er da et pudsigt tilfælde, at den samme mand kommer ud for sådan noget to gange, hvis ikke han er skyldig. Al respekt for Svend og hans motto om, at selv de svage skal have muligheder, men for helvede... en pædofil? En pædofil skal have bank, skåret kuglerne af og så en kugle for panden. Det er i hvert fald hvad din onkel plejer at sige. Og det kan han da have nok så meget ret i. Personlige ejendele: En bil (en gammel volvo stationscar), et kørekort, et baseball bat på bagsædet og en pakke tyggegummi. Skæbne: mekanikgeni (+), entusiastisk (+), dampbarn (-), nervøs når der er problemer (-)

10 Discount Detectives er hvad navnet antyder discount. Deres priser ligger altid i den billigste ende, og detektiverne ser sig selv (Svend gør i hvert fald) som en slags detektivernes svar på Robin Hood. Ikke at de hugger fra de rige, men de giver en ydelse til de fattige, de der normalt ikke har råd til at få hjælp. De ansatte hos Discount Detectives er udover dig Svend, Jesper, Kenneth og Rasmus. Svend: Flink fyr. Han er rigtig gode venner med din onkel og det giver bonuspoint i din bog. Han er en optimist og har en eller anden Robin Hood idé med Discount Detectives, som du ikke helt har fattet endnu. Så længe du får lov til at lege med, er det også okay med dig. Jesper: Han er stor. Han er farlig. Han er bare den bedste at have i sit ringhjørne når lorten rammer ventilatoren. Det er en minimum af nævekampe I har været i, for de fleste giver sjovt nok op, når de ser Jesper. Derudover er han jo en flink fyr, og så skal han være far. Hvor sjovt er det ik. Kenneth: Han er en morsom fætter, men han provokerer bevidst, hvis han kan komme af sted med det. Hvorfor har du aldrig rigtig fattet, men det kan jo være fordi hans hjerne er blevet lidt for kortsluttet af alt det dope, han har taget gennem tiden. Du kan ikke helt bedømme om han stadig fixer, eftersom han til tider virker som den med det største overblik. Rasmus: Discount Detectives bogholder. Der er et eller andet ved ham, du bare ikke bryder dig om. Han har en evne til at tale ned til folk og så er han for øvrigt ret så egoistisk. Han er typen, der altid tager det sidste stykke kage foran alle andre, uanset om alle har fået eller ej. Men han kan sit kram, og det er vel det der tæller mest.

11 Kenneth Just a perfect day lyder højtalerne til dit gamle anlæg, mens du sidder i lotusstilling midt på stuegulvet med en kanyle i armen. Mmmmmmmmmmmm Gud hvor er det godt. Mmmmmmmm Sex er overvurderet. Efter dit morgenfix er du klar til at se dagen i øjnene. Kenneth er en meget in-your-faceagtig type. Total provokerende lille junkie med et meget stikkende blik. Det er som om, han ved lige præcis, hvilke knapper der skal trykkes på. Ikke at han altid vil pisse folk af, men når han vil, skal han nok få det gjort. Desuden har han en naturlig afsky for autoriteter. Klokken er kun 7.15 og du skal møde klokken Cirka. Det er ikke fordi Svend ligefrem bliver sur, hvis du kommer for sent. Du kan lige nå fem kapitler i dagens bog. Du kaster dig over den og glemmer pludselig tid og sted. Hos Kenneth skal man gøre sig fortjent til respekt. Har man ikke fortjent den, skal man passe på eftersom Kenneths verbale kniv er skarpsleben. Fuld af blændende ironi, sort sarkasme og almindelige spydigheder kan Kenneth få krammet på de fleste folk. Måske er han bare ærlig, måske er han bare provokerende. Måske gør det ingen forskel for Kenneth. Det går heller ingen forskel for Svend, for Svend ved hvor god en menneskekender Kenneth er. Kenneth skal kun kigge på en person ti sekunder for at se om vedkommende lyver eller i det mindste prøver at skjule noget. Og så skader det jo heller ikke forretningen, at han kender samtlige bumser, lavtlønnede, arbejdsløse, junkier, kriminelle og uønskede elementer i den københavnske bærme. Stort set hele Discount Detectives målgruppe. Syv kapitler senere møder du op på arbejdet. Klokken Sjovt nok er de der alle sammen uden foran og venter ved bilen. Damn, det er sgu da rigtigt. I skal til Jylland i dag. Du husker fjernt noget Svend sagde i telefonen i går, men du var ligesom lige midt i noget. Kenneth er junkie. Noget han selv står ved, og mange kender ham da også under navnet Kanyle Kenneth på grund af sin tidlige forkærlighed for kanyler. Men som han selv siger; nu er jeg langt mere alsidig. Jo, Kenneth er junkie, men ikke en total uberegnelig klovn. Tværtimod. Kenneth sluger bøger og piller med omtrendt lige stor fornøjelse og han har konstant en paperback siddende i baglommen. Han er dog på sine ældre dage blevet mere påpasselig med, hvad det er han propper i kroppen og er i det store hele ikke så villig til at tage de samme risici, som han blev så kendt for en gang. Du får overtalt de andre til lige køre omkring dig, så du lige kan hente en taske med det mest nødvendige, hvilket vil sige en tandbørste en ekstra t-shirt, et par rene uuderbukser (hvis du da kunne finde dem) og en syv-otte bøger.

12 Kenneth er lille og senet, har meget markerede træk i sit hulkindede og knoglede ansigt og med sit karseklippede hoved minder han faktisk en hel del om en kz-fange. Uanset om nogen finder en sådan krop attraktiv eller ej, så har Kenneth forsaget de kødelige lyster for at hellige sig de medikale underværker. Det er hans mission så at sige. Som Kenneth ser det, er han storbyen og nutidens svar på de gamle munke. Storbyens helt egen karma munk. En rejsende ikke langt fra hjem. En hjælpende hånd i en ikke alt for umulig situation. I den henseende er et job som detektiv hos Svend et skridt i den rigtige retning (og så er lønnen et udemærket supplement til bistanden, anyway). På vej ud af døren husker du lige din pose med blandede bolcher. Det skulle jo nødig hedde sig, at du kom til at kede dig i Jylland. Sagen ifølge Kenneth Men hvordan var det nu, det var... Det var noget med en eller anden 12 årig tøs, der er fundet død i Jylland. Voldtaget og alt muligt. Vist nok. Hun er i hvert fald død og nu tror alle, at det er en eller anden bestemt fyr. Der så har ringet til jer. Så nu skal i til Jylland. Bonderøve. Men det skal nok blive sjovt at se deres ansigter, når I dukker op og opklarer det hele. Eller i hvert fald finder ud af et eller andet. Personlige ejendele: En pose blandet slik, en pakke hjemmerul, en 9mm med fire skud tilbage. Skæbne: menneskekender (+), bogorm (+), narkoman (-), kynisk (-)

13 Discount Detectives er hvad navnet antyder discount. Deres priser ligger altid i den billigste ende, og detektiverne ser sig selv (Svend gør i hvert fald) som en slags detektivernes svar på Robin Hood. Ikke at de hugger fra de rige, men de giver en ydelse til de fattige, de der normalt ikke har råd til at få hjælp. De ansatte hos Discount Detectives er udover dig Svend, Jesper, Nils og Rasmus. Svend: Chefen. Flink fyr. Guttermand. Han lader dig komme for sent og klager ikke, når du får dine nedture. Men han har en hemmelighed. Det er helt sikkert. Du er ret så overbevist om at det er noget med hans helbred. Du lader ham være for nu, men hvis han har det dårligt, må manden sgu da sige til i stedet for at gå med det for sig selv. Jesper: Jesper er et ordentligt brød. En god mand på en slem aften. Han har som så mange andre af slænget være inde og spjælde. Det var vist noget med at skyde knæene i stykker på et par officerer og så sin egen far. Han har vel haft sine egne grunde. Llige nu svæver han rundt på en lyserød sky. Han skal være far, og så oven i købet med en tøs han kan li. Måske sku du fortælle ham hvordan det virkeligt er at være forældre. Skrigende unger og ingen søvn. Eller hvad med kærligheden der alligevel ikke holder. Måske skal han bare selv finde ud af det på den hårde måde. Nils: Ung knøs. Engageret og så ved han en ting eller to om biler og mekanik. Men han er ung. Kun lige fyldt atten. Måske er det lige ung nok til at være jeres chauffør, men så længe han ikke kører galt, er du egentlig ligeglad. Men der er et eller andet med hans skolegang, han ikke har fortalt jer. Du vil vædde med at han er ordblid, men han har ikke sagt noget. Det er bare sjovt at se, når han lader som om han læser avis Rasmus: Rasmus er et kapitel for sig selv. Han er en af de største egoister du kender, og så har han et par bidske hunde for ligesom at understrege sin status som dumt svin. Den eneste grund til at han har sådan et par køtere er for at kunne banke respekt ind dem og alligevel få kærlighed fra dem. Det sagde du til ham og siden har I ikke rigtigt været på talefod.

14 Rasmus Er hun dum eller hvad? Først tager hun manden ved siden af først, selv om hun udmærket så, at du kom først. Og nu giver hun dig forkert tilbage. Idiot. Det får hun så at vide. Rasmus er en egoist. Han kommer i første række og alle andre er egentlig uden betydning. Universet drejer nu engang rundt om ham. Faktum er, at Rasmus har en evne til at få alle til at arbejde for sig. Det kan så være at skrive en rapport, hente en kop kaffe eller bare bestemme, hvilken radiokanal detektiverne skal høre. De må bare indfinde sig. Det er jo Rasmus, der har retten på sin side. Eller det er i hvert fald det, han gerne vil have dem til at tro. Buschaufføren er ikke meget bedre. Der sidder det læskefede svin og smiler venligt. Hvad bilder han sig ind? Hvad er der måske at smile af. Om en time er du på vej til Jylland i en Volvo stationscar sammen med de fire andre på kontoret. Og det er vel og mærket for at tage til Hobro, sikkert Jyllands røvhul, for at finde beviser, der frikender en pædofil Tingene kunne ikke være værre. Og chaufføren smiler bare mens han tager sine overpriser. Så ubetænksomme nogen folk er. Apropos ubetænksom, nu håber du dæleme at din nabo behandler dine hunde ordentligt. Du må nok hellere lige ringe. Rasmus bliver tit omtalt som ham med hundene. Rasmus bruger nemlig al sin fritid på sine to store rottweilere. Han går til lydighedskurser, konkurrencer og sørger hele tiden for, de har det godt. Set i lyset af, at Rasmus ikke umiddelbart bryder sig om andre end sig selv, kan det virke mærkeligt, at han bruger så meget tid med sine hunde, men det har Kenneth forklaret for de andre på kontoret. Rasmus er en stor egoist, og ingen kan lide ham. Og han kan ikke lide nogen, så det er okay. Han anskaffer sig to hundevalpe, som derfor er dybt afhængige af ham og giver ham ubetinget kærlighed. De har respekt for ham, fordi han kan banke dem, og folk respekterer ham, fordi han kommer spankulerende med to frådende voldsdyr. Efter den udtalelse har Rasmus og Kenneth ikke rigtig været på talefod, måske fordi Kenneth for en gang skyld har taget fejl. Rasmus kunne aldrig drømme om at slå sine elskede hunde. Ikke særligt hårdt i hvert fald. Du ankommer til kontoret en time før i har aftalt at I skal af sted. Du spiser det sidste i køleskabet og laver lige nok kaffe, så er der er til dig selv. Som om det er dit job at varte de andre op. Har man hørt en loppe gø.

15 I den brogede forsamling af såkaldte detektiver på bureauet Discount Detectives, er Rasmus den eneste med en egentlig færdiggjort uddannelse. Han er uddannet bogholder og blev da også hyret for først og fremmest at holde styr på økonomien. Velvidende om at chefen, Svend, tidligere har kørt virksomheder i sænk, er Rasmus over bøgerne som en høg. Han er heller ikke sen for at irettesætte de andre detektiver for deres umådeholdende forbrug på firmaets regning. Noget Rasmus ikke havde regnet med, da han startede ved Discount Detectives var, at han rent faktisk er begyndt at nyde sit arbejde. Ikke kun som bogholder. Rasmus er mere og mere gået med ude i feltet og holder faktisk af afhøring, opsporing og alle de ting der hører med. Måske er det bare fordi han indtil nu i sit liv kun har kedet sig ihjel på diverse kontorer. De andre dukker op lidt før i skal af sted. Det vil sige alle undtagen Kenneth. Hvis det var op til dig var i kørt med eller uden ham. Og så trække ham i løn. Men Svend insisterer på at vente, hvilket naturligvis resultere i at i kommer en time for sent. Kenneth gjorde det garanteret med vilje, den lede egoist. Sagen ifølge Rasmus Den 12 årige Monica Grå er fundet for kun to dage siden nøgen, voldtaget og død i udkanten af en legeplads. Buhu. Hobro er i oprør og resten af Danmark hyler med i kor om en hurtig opklaring. Jaja, skrig op når skaden er sket, det kan de. Politikere råber også højt, for det er jo snart valgår, og sagen er blevet en varm kartoffel, ingen har lyst til at holde alt for længe i hænderne. Lede hyklere. I er hyret af Finn Laursen, der er mediernes primære mordmistænkte. Medierne er sat på sporet af foreningen Stop Pædofili!, der via deres hjemmeside har udstillet Finn Laursen som pædofil. Deres mistanke er grundet i, kan I læse i avisen, at han tidligere er frikendt i en lignende sag fra Vejle, kun to år tidligere. Politiet har endnu ikke kommet med et udspil, og har i det hele taget ikke kommet med mange livstegn indtil videre. Det kan tages som de holder kortene tæt ind til sig så længe de kan. Eller måske at de ikke aner, hvad det fanden er de laver. Ja, hyklere er der nok af, men pengene er gode og som gamle Simon Spies sagde al omtale er god omtale. Og hvad så hvis han er pædofil? Du skal nok sørge for i kommer til at tjene penge på det uanset. Der er sikkert ikke det tv-selskab, der ikke vil betale dyre domme for er interview med folkene, tæt på den hovedmistænkte. Foruden de penge I kan få ud af Finn naturligvis. Personlige ejendele: En attachemappe indeholdende detektiv ID kort, regnemaskine, kuglepen, papir, visitkort, kontrakter og en kaliber 45. Derudover har Rasmus briller i panden og hundekiks i lommen. Skæbne: pengesans (+), hundetække (+), fordomsfuld (-), selvretfærdig (-), egoistisk (-)

16 Discount Detectives er hvad navnet antyder discount. Deres priser ligger altid i den billigste ende, og detektiverne ser sig selv (Svend gør i hvert fald) som en slags detektivernes svar på Robin Hood. Ikke at de hugger fra de rige, men de giver en ydelse til de fattige, de der normalt ikke har råd til at få hjælp. De ansatte hos Discount Detectives er udover dig Svend, Jesper, Nils og Kenneth. Svend: Han er chefen, men han styrer ikke særlig meget med sin blåøjede forestilling om en verden i sort hvid. Naive fjolser er der nok af, men behøver du ligefrem at have en til chef? Og så har han er super dårlig kondi. Manden kan jo ikke løbe mere end tre meter før han puster og stønner. Men man bliver jo nødt til at respektere manden, siden det er ham, der sidder på pengene. Det er så heldigvis dig der holder øje med dem, ellers kunne det hurtigt gå galt. Jesper: Stor brød, der vist ikke har meget at rutte med. Men han er da god af have i sit ringhjørne, hvis man er ved at komme i kambolage med et par lokale bøller. Men nu skal han jo være far. Han skal bare ikke regne med at få børnetillæg og ekstra sygedage af den grund. Nils: Lille knægt, der er jeres mekaniker og chauffør. Han kører godt, men siger ikke så meget og når han så siger noget, så stammer han. Det har du virkelig ikke tid til at høre på. Retarderet. Kenneth: Dumt svin. Der er ikke andet at sige. Lille provokerende junkieudskud, der burde være i fængsel i stedet for at arbejde sammen med jer. Den eneste grund til at du ikke selv anmelder ham er hans fantastiske evne til at gennemskue folk. Og så kender han gud og hvermand. Røvhul.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Mit liv med hash STOF UNGE

Mit liv med hash STOF UNGE Mit liv med hash Jeg røg min første joint, da jeg var 16 år. Det skete på min første Roskilde Festival, og jeg husker ærligt ikke meget fra denne aften. Jeg har fået at vide, at jeg brækkede mig, big time..

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Det, som aviserne ikke skriver om

Det, som aviserne ikke skriver om Det, som aviserne ikke skriver om Mathias Trankjær er 22 år og industritekniker. Han er vokset op i Skagen og bor nu i Ålborg. En sommernat i 2013 fejrede Mathias sit nyerhvervede kørekort ved at køre

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt.

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt. 1. Int. Kælder/drengeværelse. Morgen Laura vågner langsomt op på institutionen. Hun sætter sig langs sengekanten, og begynder at kigge rundt i lokalet. Hun opdager et hvidt armbånd som sidder rundt om

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

LIV "Er vi okay efter i lørdags" VICTORIA "Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det?"

LIV Er vi okay efter i lørdags VICTORIA Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det? Screenplay 1. SKOLEN (GANGEN) EFTERMIDDAG I starten af scenen er der mange på gangen efterhånden er der kun dem (Isabella(14), Liv(14) og Victoria(14). Isabella, Victoria og Liv står ude på gangen og snakker.

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Tekst: Bo Skødebjerg Musik: Christian Dahlberg SANG 1 - NISSEPOSTEN 1.0 Normann: Du prøver at få svar Men er kun til nar Hvo den ku du tro på den? At julekort

Læs mere

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen

Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen Side 1 af 5 Afskrift af Facebook-korrespondancen mellem Jørgen Grandt og Rene Petersen JG skrev 7.3.2009 kl. 23:55 Hej Jeg må virkelig sige, at du har haft den store saks langt fremme og i brug på mine

Læs mere

En rigtig røver. Simone. Hej.

En rigtig røver. Simone. Hej. En rigtig røver går rundt og retter på butikkens få varer, da dørhåndtaget langsomt bliver trykket ned. kommer ind i butikken med en nylonstrømpe over hovedet og en finger under blusen, der skal se ud

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Den store tyv og nogle andre

Den store tyv og nogle andre Den store tyv og nogle andre Kamilla vidste godt, hvordan tyve så ud. De var snavsede og havde skæg og var uhyggelige og mystiske, det sagde alle, der havde forstand på sådan noget. Kamilla havde hørt,

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Bjarke Schjødt Larsen SOM EN TYV I NATTEN. Illustreret af Andreas Erstling

Bjarke Schjødt Larsen SOM EN TYV I NATTEN. Illustreret af Andreas Erstling Bjarke Schjødt Larsen GH ST SOM EN TYV I NATTEN Illustreret af Andreas Erstling I fængsel Du har ti minutter, siger vagten og åbner den tunge dør. Jeg nikker og går ind. Jeg hader at være i fængslet,

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere