Bemærk at stamceller kan dyrkes (kultiveres) hvilket er vigtigt i denne sammenhæng.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærk at stamceller kan dyrkes (kultiveres) hvilket er vigtigt i denne sammenhæng."

Transkript

1 Green Door Fruit Stem Cells er baseret på en ny råvare-type, som udgør en superliga af aktive ingredienser. Det er nu udviklet en helt ny teknologi som kan anvendes til praktiske formål, fra hvad der for kort tid siden kun var basis-forskning hos de fremste videnskabelige laboratorier. Hos Naturfarm var vi så heldige, at vi var på det rette sted og tidspunkt til at vi nu er i front med udviklingen baseret på den nye, aktive superliga ingrediens. Der går normalt mange, mange år mellem de større spring fremad, inden anvendelige nye råvarer til hudpleje kommer på markedet. Medens der måske kun går 2-3 år mellem de halvstore spring fremad i vor tid. Hvad er typisk for stam-celler? Det særlige ved stamceller er at: De kan differentiere til hvilken som helst anden celle-type som arten (i denne forbindelse planten) har. De kan reproducere sig selv, også ved at dyrkning. Bemærk at stamceller kan dyrkes (kultiveres) hvilket er vigtigt i denne sammenhæng. Både dyr og planter har stamceller. Stamceller hos planter er små, (10-15 µ i diameter). Der er en væsentlig større syntese af protein end i differentierede celler. Der er langt mere gang i den hos stamcellerne, end hos de specialiserede celler. Det er derfor man ser så mange ribosomer i stamceller. Der findes også mange mitokondrier (op til ) pr. celle. Citrus stamceller Citrus stamcelle ekstrakt produceres fra appelsiner. Disse stamceller indeholder mange aminosyrer, organiske syrer, sukkere, peptider og proteiner. Prolin og forskellige betainer så som prolinbetain fungerer som osmotiske beskyttere og cryo-(kulde) beskyttere når de akkumulerer i det cellulære cytoplasma. I tillæg findes der en anden forsvars-mekanisme i citrus stamceller overfor oxydativ stress der benævnes Cit-SAP, et protein der er ganske tilsvarende i homologi til glutathion peroxidase (GP) hos pattedyr, hvilke beskytter mod høje nivåer af frie radikaler (Holland, 1993).

2 De benyttede citrus-stamceller fås fra en fornybar kilde af plante-materiale: Vi er derfor: Ikke afhængig af normal tilgang til appelsin-materiale Vi kender oprindelse af råvaren og sporbarhed i detaljer. Kultiveringen er bæredygtig og økologisk forsvarlig, idet man ikke anvender kemiske sprøjtemidler eller gødskning Bærbarhed Hvis man vil producere 1 kg almindeligt ekstrakt fra appelsiner, skal man bruge ca. 45 kg vand, mens den proces der benyttes her, kun kræver ca. 1 liter. Der er sikkerhed for at de stamceller man benytter ikke er gen-modificerede Stamcellerne fås ved et lysat hvor kun glycerin (og vand) anvendes Ved anvendelse af teknologien og håndteringen af cellerne, kan der produceres forskellige ekstrakter med et højt indhold af sekundære metabolitter. Det er således ikke stamceller som sådan der benyttes som kosmetik-råvare, men derimod ekstrakt fra disse stamceller med højt indhold af bioaktive ingredienser. Ældning Efterhånden som vi bliver ældre vil mange biologiske processer sagtne i hastighed,. Hvilket også er tilfældet for huden. Fibroblasternes evne til at formere sig mindskes og de taber noget af deres funktionalitet. Derfor syntetiseres en mindre mængde af strukturelle elementer så som collagen og elastin. Collagen og elastin fibre bliver færre og uorganiserede, og konsekvensen er en ustabil og uorganiseret ekstracellulær matrix. Samtidigt øger metalloproteinaser og cytokiner, som igen forøger denne disintegrering. Af disse årsager taber dermis tæthed og huden viser tegn på ældning: Hudens elasticitet forringes og rynker kommer frem / bliver mere synlige På mikronivå bliver strukturen retningsændret, og huden taber glathed og godt udseende Vor huds overflade har primære og sekundære parallelle fordybninger, hvilket giver triangulære og rektangulære mønstre i ulige områder af huden. I ung hud er der god orden når man kigger på mikrorelieffer af den. Disse linjer påvirker hudens egenskaber inklusivt glathed, fasthed og udseende. Forenklet sagt så er collagen (især IV) ansvarlig for fasthed og struktur, samt bindeled mellem de forskellige dele af hudens matrix. Der er også andre væsentlige funktioner af collagen. Elastin påvirker også matrix struktur, men som navnet også fortæller, så er elastinet meget vigtig for hudens elasticitet. Hudens evne til at vedligeholde elastin nivået bliver især forringet med alderen. Elastin bliver indenfor kosmetologien ofte kaldt ungdoms proteinet. Den benævnelse som Pugliese (2001) benyttede var elastin er det sande ungdoms protein. Forholdet mellem de forskellige komponenter i den ekstracellulære matrix er blevet undersøgt af flere forskerhold, bl.a. af 2010 Petrini et al. Der er vist betydelig interaktion og samvirkning mellem de forskellige komponenter.

3 Elastin og elasticitet kan mindskes via forskellige faktorer; Sollys bevirker tab af elastiske fibres integritet Intern aldring forårsager for tidlig proteolytisk nedbrydning og desorientering af fibrene. Når fibroblasterne ældes, taber de noget af evnen til at syntetisere elastin, og disse fibre erstattes ikke og huden taber elasticitet Collagen er hovedansvarlig for dermis overordnede struktur. Collagenet produceres som procollagen der må transporteres til det ekstracellulære rum for at kunne fungere. Procollagenet indeholder peptider, hvilket tillader at det kan transporteres. Metalloproteinasen ADAMTS2 er det enzym som skærer propetiderne fra, så collagen-molekylerne kan fungere normalt. Epidermiske keratinocytter findes i flere trin af differentiering, der svarer til de forskellige lag i epidermis. Disse keratinocytter fornyes hele tiden og har oprindelse i basal-laget. Enzymet TGase1 katalyserer dannelsen af broer mellem proteiner, hvilket giver polymere med stor modstand mod nedbrydning, hvilket er nødvendig for at barrierer kan bibeholdes stabile i sine strukturer. I forbindelse med vurdering af mulige effekter, samt hvilke(n) koncentration(er) der er nødvendige for at opnå tilfredsstillende effekter, blev disse parametre undersøgt i laboratorieforsøg. Derefter blev der testet på frivillige. Studier: Effekt på fibroblaster: Gen-påtryk modulering: Studiet omfattede 64 gener, hvor effekten af kun 0,1% af det særlige stamcelle-ekstrakt blev undersøgt overfor kontrol (placebo). Kontrol værdier blev sat som 100% Gen ID COL6A1 ELN ADAMTS2 COL6A1 Type VI Collagen alpha 1 ELN Elastin Kontrol 100% ADAMTS2 ADAM metallopeptidase med trombospondin type1 motif, 2 Resultaterne er signifikante, og påviser effekterne af det særlige stamcelle ekstrakt. Effekt på fibroblaster: Stimulation af profilering Kontrol Profilerings stimulation Celletype P17-NHDF Special ekstrakt (0.03%) Special Special ekstrakt (0.1%) ekstrakt (0.3%) Efterhånden som fibroblasterne ældes, mindskes deres evne til at profilere, helt frem til replikativ oldning som i vores fagsprog kaldes Hayflick s grænse. For at undersøge dette benyttedes en studiemodel for aldrende humane fibroblasters profilerings-evne, og målt efter 72 timer sammenlignet med resultat for unge fibroblaster. Som det kan ses, vil special-ekstraktet stimulere fibroblasternes profilering på en dose-afhængig måde

4 Effekt på Keratinocytter: Stimulation af TGase1 produktion % Stimulering af TGase1 produktion Kontrol (0,03%) ekstrakt (0,1%) ekstrakt (0,3%) ekstrakt Keratinocytter fra kultur blev undersøgt og målt ved fluorescens teknik. Grafen viser resultatet. Resultatet kan oversættes til væsentlig forbedret struktur og organisering af huden Test på frivillige: Serum med det specielle ekstrakt er undersøgt Effektiviteten af serum blev undersøgt på en gruppe (20) frivillige kvinder i alderen 41 til 55 år, med et gennemsnit på 49,4 år. Altså i den primære forbruger gruppe. I denne undersøgelse på frivillige, blev der anvendt 3% af det specielle stamcelle ekstrakt overfor placebo, begge 2 x daglig i 56 dage. Hvor normal hud er helt fornyet. EFFEKTER PÅ HUDEN: Mikrorelief forbedring Effekterne på hornlaget blev evalueret ved en såkaldt stripping proces, efterfulgt af en mikroskopisk analyse, og gradueret af en særligt trænet klinisk hud-ekspert. Tydeligheden af mikrorelieffet gradueredes på en klinisk skala på 13 point (0 = mikrorelief uden linjer; 12 = regulære primære og sekundære linjer, med små og definerede polygoner.) Skarphed Placebo 5,6 5,65 0,89 3% stamcelle ekstrakt 5,35 5,95 11,21* Ekstrakt vs Placebo 10,3* Aktiv ved T0 Aktiv ved T56 Billederne viser tydeligt at der er mere organisering og orden ved T56, hvor også de mindre linjer bliver tydelige under mikroskop. Polygonerne er mindre, og det betyder færre og mindre rynker.

5 Kvaliteten af Stratum Corneum: Afskalning Normalhuds deskvamering sker når keratinocytterne efter 14 dages rejse mod yderste lag bliver frigivet individuelt. Med alderen bliver denne proces langsommere, og leder til akkumulering af fine skæl og kedelig ru hud. Stimulering af differentiering og deskvamering i ældet hud, giver regenerering og en glattere hud. Kvaliteten af stratum corneum blev graderet klinisk på en 13 point skala (0 = usammenhængende stratum corneum med mange skæl; 12 = regulær fin overflade uden skæl) Hudens udseende Placebo 4,20 4,45 5,95 3% stamcelle ekstrakt 4,00 4,70 17,50* Ekstrakt vs Placebo 11,6* Huden hænger således bedre sammen med færre skæl, og ser glat ud og føles silkeagtigt. BIOMEKANISKE EGENSKABER Hudens viskoelastiske egenskaber blev målt med et MPA 580 Cutometer. Instrumentet måler deformation og genvindelses-kraft for et kutant område der udsættes for mekanisk sug. Forholdet mellem Ur og Ue benævnet, R5 er en parameter som udvælges for at kvantificere hudældning, idet den repræsenterer hudens evne til genvinde sig efter deformering, uafhængig af hudtykkelse. Efterhånden som genvindings-kraften formindskes med alderen, vil elasticitets indeks (Ur/Ue) også formindskes. Ur / Ue (R5) Placebo 0,832 0,838 0,79 3% stamcelle ekstrakt 0,810 0,908 12,12* Ekstrakt vs Placebo 11,3* * Statistisk signifikant (Student t test, p<0.05) 75% af de frivillige svarede positivt En maksimum øgning på 52.7% blev opnået Ur/Uf er forholdet mellem den umiddelbare formindskning vs total deformering, hvilket kliniskt betegnes som biologisk elasticitet. Den alders-relaterede mindskning i Ur/Ue og Ur/Uf er vist i diverse studier. Ryu et al. fandt i 2008, at R7 er en af de parametre der påvirkes mest af alderen, i grafen nedenunder vises det som den negative korrelation den faktuelt er. Korrelations-kurve mellem alder og R7 parameter i armen (Ryu, 2008)

6 Ur / Uf (R7) Produkt - tid T0 T56 T56 - T0 % øgning Placebo 0,633 0,634 0,001 0,09 3% stamcelle ekstrakt 0,613 0,675 0,062 10,15* Ekstrakt vs Placebo 10,1* * Statistisk signifikant (Student t test, p<0.05) 85% svarede positivt Maksimum øgning på 47,6% Ifølge grafen ovenover, tabes 0,05 enheder af R7 over 10 år. 0,06 enheder genskabes af det specielle ekstrakt. Dette kan oversættes til at huden fungerer som var den 12 år yngre Klinisk evaluering af test-resultaterne Hudens udseende blev evalueret af en trænet klinisk ekspert på området, hvor ansigts-halvdelene (venstre og højre) vurderedes efter et visuelt graderings-system fra 1 til 9. Des højere værdi, des større forbedring (teint, tonus, glød, klarhed, uniform farve etc.) Hudens Glød Placebo 5,30 5,70 7,55* 3% stamcelle ekstrakt 5,30 6,15 16,04* Ekstrakt vs Placebo 8,5* Fastheden af kindernes hud blev bestemt ved tryk og stræk, graderet fra 1 til 9 Kindernes Fasthed Placebo 5,45 5,65 3,67* 3% stamcelle ekstrakt 5,40 5,95 10,19* Ekstrakt vs Placebo 6,5* Rynkeudvikling blev evalueret ved øjenkrogene, ved en fotografisk skala på 7 nivåer fra 0 til 6, ifølge standard fra Skin Aging Atlas Vol. 1, Caucasian Type, R. Bazin & E. Doublet. Rynker Placebo 3,58 3,47 3,17* 3% stamcelle ekstrakt 3,54 3,19 9,89* Ekstrakt vs Placebo 6,7*

7 Konklusioner: Ud fra laboratorie-test og test på frivillige Det særlige appelsin stamcelle ekstrakt øger genernes evne til forbedring af den ekstracellulære matrix s struktur. Det særlige appelsin stamcelle ekstrakt organiserer og øger tæthed af dermis struktur ved at øge syntetiseringen af de elementer der danner den ekstracellulære matrix. En struktureret dermis kan oversættes til regulær og veldefineret mikrorelief. Huden får derfor sin glatte og silkeagtige form tilbage. Huden får et bedre udseende, der bliver færre rynker og overordnet ser huden yngre ud. Det særlige appelsin stamcelle ekstrakt giver huden dens elasticitets egenskaber tilbage, som da den var 12 år yngre. Kort sagt blev alle negative aspekter af hudældning formindsket af det særlige appelsin stamcelle ekstrakt. Derudover er Green Door Fruit Stem Cells tilsat økologiske Açai og Goji ekstrakter for at styrke effekten, idet der er mange mineraler, A, B, C og E vitaminer, samt stærke antioxydanter i disse 2 frugter. Vitamin C er også nødvendig for dannelse af nye celler, samt reparation. Chin, Y.W. et al viste i 2008 Açais anti-oxydative effekter overfor hydroksyl radikaler. I 2009 kom Oliveira de Souza, M. et al med et studie der viste in vivo standsning af oxydative processer. Samme år viste Ribeiro, J.C. et al i et in vivo studie, at forbehandling med açai beskytter overfor inducerede genotoksiske effekter. Det er således blevet bekræftet at açai også beskytter mod de oxydative processer som påvirker cellulært DNA, så som UV stråling. Goji indeholder også vitaminer og mikro-elementer ud over det sædvanlige. Den har været anvendt i mere end 1900 år indenfor traditionel kinesisk medicin. Goji er en dermostimulant der også beskytter mod sygdomme via effekter på immunsystemet. Ekstrakt af Goji har usædvanligt positive effekter på huden. Green Door Fruit Stemcells er p.t. udviklet til serum beregnet til natten, og 1 daglotion.

Green Door Fruit Stem Cells er baseret på en ny råvare-type, som udgør en superliga af aktive ingredienser.

Green Door Fruit Stem Cells er baseret på en ny råvare-type, som udgør en superliga af aktive ingredienser. Green Door Fruit Stem Cells er baseret på en ny råvare-type, som udgør en superliga af aktive ingredienser. Det er nu udviklet en helt ny teknologi som kan anvendes til praktiske formål, fra hvad der for

Læs mere

Ser vi på hud-ældning sådan generelt, og hvordan det udtrykker sig og konsekvenserne, så kan vi rent skematisk optegne hvad der sker.

Ser vi på hud-ældning sådan generelt, og hvordan det udtrykker sig og konsekvenserne, så kan vi rent skematisk optegne hvad der sker. Studie på Caviar Eye Gel Flash Serum Mange mennesker er ikke klar over at huden er vort mest vitale, og samtidigt DET STØRSTE AF VORE ORGANER. Dens tyndeste område er omkring øjenlågerne, hvor den kun

Læs mere

ageloc TRU FACE ESSENCE ULTRA PRODUKTTRÆNING

ageloc TRU FACE ESSENCE ULTRA PRODUKTTRÆNING ageloc TRU FACE ESSENCE ULTRA PRODUKTTRÆNING HUDEN ER DIT OMSLAG OG DERFOR DET VISUELLE UDTRYK FOR DIN PERSONLIGE IDENTITET DEN EUROPÆISKE BEFOLKNING BLIVER ÆLDRE 1/2 AF BEFOLK- NINGEN ER 40+ FØLELSER

Læs mere

Bio Protect Hand Gel Et videnbaseret produkt

Bio Protect Hand Gel Et videnbaseret produkt Bio Protect Hand Gel Et videnbaseret produkt Naturfarm s Bio Protect Hand Gel, er lavet med særlig tanke på hænder og deres pleje. Vore hænder kommer dagligt i kontakt med alle slags materialer, og er

Læs mere

www.lorealparis.com Pressemeddelelse fra L Oréal Paris.

www.lorealparis.com Pressemeddelelse fra L Oréal Paris. www.lorealparis.com Pressemeddelelse fra L Oréal Paris. SERUM EXPERT SERUM af L Oréal Paris Konstante nyskabelser og et stor videnskabelig formåen på de internationale laboratorier har givet l oréal paris

Læs mere

Tredobbelt regenerering. Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind.

Tredobbelt regenerering. Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind. Tredobbelt regenerering Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind. 98,6 % Naturligt udvundne plantebaserede ingredienser MERE LIVLIG HUD FRA DAG ET. 2 www.lifewave.com Naturligt udvundet.

Læs mere

HVORFOR VÆLGE EQ ANTI AGE COLLAGEN. EQ Anti Age Collagen Premium. Naturlig fiskekollagen Lav molekylvægt Tilsat Matcha grøn te, havtorn og vitaminer

HVORFOR VÆLGE EQ ANTI AGE COLLAGEN. EQ Anti Age Collagen Premium. Naturlig fiskekollagen Lav molekylvægt Tilsat Matcha grøn te, havtorn og vitaminer 2/24 HVORFOR VÆLGE EQ ANTI AGE COLLAGEN 3/24 01 Naturlig fiskekollagen Lav molekylvægt Tilsat Matcha grøn te, havtorn og vitaminer EQ Anti Age Collagen Premium Ingen smagstilsætninger eller sødestoffer

Læs mere

www.charas4you.jeunesseglobal.com Charlotte Rasmussen

www.charas4you.jeunesseglobal.com Charlotte Rasmussen Charlotte Rasmussen Stolelyngen 8-3450 Allerød Mobil 22 44 13 34 Mail charas@charas.dk Facebook - Anti-aging Worldwide www.charas4you.jeunesseglobal.com Jeunesse is not the same old story of skin care

Læs mere

Farvel til. mørke pletter

Farvel til. mørke pletter Farvel til mørke pletter Der er nogle pletter, vi elsker Uimodstaelige Sprudlende Charmerende Sode og sjove Konne sma skonhedsfejl Nogle gange kan morke pletter vaere sode! Alder Sol Urenheder Og der er

Læs mere

Tredobbelt regenerering. Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind.

Tredobbelt regenerering. Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind. Tredobbelt regenerering Større sundhed for din hud indefra og ud og udefra og ind. 98,6 % Naturligt udvundne plantebaserede ingredienser MERE LIVLIG HUD FRA DAG ET. 2 www.lifewave.com Naturligt udvundet.

Læs mere

ageloc Ofte stillede spørgsmål Generelle spørgsmål (side 2-3) Anvendelse (side 3-5) Sikkerhedsspørgsmål (side 5)

ageloc Ofte stillede spørgsmål Generelle spørgsmål (side 2-3) Anvendelse (side 3-5) Sikkerhedsspørgsmål (side 5) Generelle spørgsmål (side 2-3) 1. Hvad er arsupermarkers? 2. Arbejder ageloc produkterne i underhuden? Hvis ikke, hvordan virker ingredienserne så på generne? 3. Hvilke arsupermarkers behandler Nu Skin

Læs mere

NON TOX Det grønne alternativ til plastik kirurgi. En ny og revolutionerende behandlings metode indenfor kosmetikkens verden

NON TOX Det grønne alternativ til plastik kirurgi. En ny og revolutionerende behandlings metode indenfor kosmetikkens verden NON TOX Det grønne alternativ til plastik kirurgi En ny og revolutionerende behandlings metode indenfor kosmetikkens verden KONCEPTET: NONTOX er et patenteret og varemærkeregistreret behandlings koncept

Læs mere

Optimal Skin Care System. Sund hud er smuk hud.

Optimal Skin Care System. Sund hud er smuk hud. Optimal Skin Care System Sund hud er smuk hud. Velkommen til et univers, hvor skønhed og velvære smelter sammen og hvor naturen fungerer i harmoni med kroppen. Vi introducerer Mannatech Optimal Skin Care

Læs mere

Mere energi med dette nye produkt fra Lifewave.

Mere energi med dette nye produkt fra Lifewave. Mere energi med dette nye produkt fra Lifewave. Mere energi, genopretter energi flowet i kroppen. Nem at placere, se brochure Resultater med det samme. Giver op til 20 % mere energi. Øger kroppens forbrænding.

Læs mere

2 3 THESKINREVOLUTION

2 3 THESKINREVOLUTION THESKIN REVOLUTION 2 3 THESKINREVOLUTION 4 5 Den mest elegante måde at opnå synligt smukkere hud på. Det revolutionerende koncept SQOOM kombinerer ultralyd og iontoforese i et stilfuldt og handy apparat.

Læs mere

DAN. Før- og efter-billeder

DAN. Før- og efter-billeder DAN - og efter-billeder Den meget virkningsfulde teknologi bag RENU 28 udgør en naturlig tilgang til en blid og effektiv behandling, der hjælper din hud med at ældes nænsomt samtidig med, at den opfylder

Læs mere

Nedbryd din hud og byg den op igen. Og igen - og igen. Samme princip som naturen, når den fornyer og forynger din hud.

Nedbryd din hud og byg den op igen. Og igen - og igen. Samme princip som naturen, når den fornyer og forynger din hud. s e r u m Nedbryd din hud og byg den op igen Og igen - og igen Samme princip som naturen, når den fornyer og forynger din hud Læge Niels Bukh S e r u m 8 Serum8 Hjemmekit er et komplet hudplejesystem

Læs mere

Fakta: Fakta: Fakta:

Fakta: Fakta: Fakta: Forbruger tendenser Fakta: Markedet for hudpleje og kosmetik forventes at nå over $ 11 mia. i 2010. Fakta: Forbrugerne ønsker naturlige og rene produkter. Fakta: Forbrugerne er nu mere proaktive når det

Læs mere

-effekten. Øget volumen giver et ungdommeligt udseende

-effekten. Øget volumen giver et ungdommeligt udseende -effekten Øget volumen giver et ungdommeligt udseende Radiesse effektiv volumenforøgelse og kollagenproduktion Volumenforøgelse med dobbelt effekt Elastisk gelstruktur, som giver umiddelbart resultat Langvarig

Læs mere

Alle MOL&B produkter er dermatologisk testet, fri for parabener og allergener, og er ikke blevet testet på dyr.

Alle MOL&B produkter er dermatologisk testet, fri for parabener og allergener, og er ikke blevet testet på dyr. Mol&B Copenhagen er udviklet eksklusivt til B:HIP Europe ApS af sygeplejersken Tina Maria Madsen i tæt samarbejde med dermatologer og hudterapeuter på europæisk laboratorium. Ambitionen er at tilbyde et

Læs mere

SUNDHED V/BENTE GRØNLUND. Livet er summen af dine valg Albert Camus

SUNDHED V/BENTE GRØNLUND. Livet er summen af dine valg Albert Camus SUNDHED V/BENTE GRØNLUND Livet er summen af dine valg Albert Camus Sund livsstil Vær proaktiv når det gælder dit helbred Dyrk motion, og pas på vægten Spis rigtigt Udarbejd strategier for livslang læring

Læs mere

3y Bioteknologi A. Lærere TK og JM. Eksamensspørgsmål uden bilag

3y Bioteknologi A. Lærere TK og JM. Eksamensspørgsmål uden bilag 3y Bioteknologi A Lærere TK og JM Eksamensspørgsmål uden bilag 1: DNA, proteiner og gensplejsning Med inddragelse af de vedlagte bilag samt øvelsen med pglo skal du diskutere og vurdere brugen af DNA og

Læs mere

Fotobiologi Solens effekt på huden

Fotobiologi Solens effekt på huden Fotobiologi Solens effekt på huden Kosmetolog Uddannelsen www.ghotbi.dk Af Ali Ghotbi Lys er betegnelsen for det lille område af elektromagnetisk stråling som opfattes af øjet Bølgelængder fra 400 nm 760

Læs mere

Hvad hvis en enkelt injektion kunne give huden alt hvad den behøver... h y d r e r i n g fa s t h e d h u d t o n e g l ø d

Hvad hvis en enkelt injektion kunne give huden alt hvad den behøver... h y d r e r i n g fa s t h e d h u d t o n e g l ø d ANTI-aging MeSOterapi INJEktioner Hvad hvis en enkelt injektion kunne give huden alt hvad den behøver... h y d r e r i n g fa s t h e d h u d t o n e g l ø d UNG hud Moden hud Tætte og organiserede kollagen

Læs mere

kompromis med miljøet og din huds sundhed. Mol&B er naturligvis dermatologisk testet og fri for parabener.

kompromis med miljøet og din huds sundhed. Mol&B er naturligvis dermatologisk testet og fri for parabener. Mol&B (Mansion of Love & Beauty) Copenhagen er eksklusiv hudpleje, udviklet af sygeplejerske Tina Maria & Robin Madsen i tæt samarbejde med dermatologer og hudterapeuter på europæisk laboratorium. Ambitionen

Læs mere

Den optimale løsning til Body shaping og ansigtsløft/hudforyngelse

Den optimale løsning til Body shaping og ansigtsløft/hudforyngelse Den optimale løsning til Body shaping og ansigtsløft/hudforyngelse Et effektivt, sikkert og hurtigt resultat: Optimering af behandling gennem kombination af therapier, hvor Ultrasonic Cavitation emultifiserer

Læs mere

OM ANSIGTSRULLEN. Brug ansigtsrullen som en del af din daglige rutine, og rullen vil hjælpe med at; stimulere collagenproduktion

OM ANSIGTSRULLEN. Brug ansigtsrullen som en del af din daglige rutine, og rullen vil hjælpe med at; stimulere collagenproduktion ANSIGTSRULLE OM ANSIGTSRULLEN Ansigtsrullen er et gammelt kinesisk skønhedsredskab. Tilføj lidt af østens magi til din skønhedsrutine, og massér dit ansigt dagligt med den kølende sten, som giver glød

Læs mere

Forårseksamen Titel på kursus: Det hæmatologiske system og immunsystemet Bacheloruddannelsen i Medicin/Medicin med industriel specialisering

Forårseksamen Titel på kursus: Det hæmatologiske system og immunsystemet Bacheloruddannelsen i Medicin/Medicin med industriel specialisering Studienummer: 1/10 Forårseksamen 2014 Titel på kursus: Det hæmatologiske system og immunsystemet Uddannelse: Bacheloruddannelsen i Medicin/Medicin med industriel specialisering Semester: 2. semester Eksamensdato:

Læs mere

ageloc GALVANIC SPA- SYSTEMER Et fantastisk fremskridt

ageloc GALVANIC SPA- SYSTEMER Et fantastisk fremskridt ageloc GALVANIC SPA- SYSTEMER Et fantastisk fremskridt Afslør hemmeligheden bag et yngre udseende Har du nogensinde undret dig over, hvorfor tiden lader til at stå stille for nogen og gå hurtigt for andre,

Læs mere

Tromborg Treatment er et supplement til almindelig hudpleje. Produkterne passer til alle hudtyper, da de er milde, effektive og enkle at anvende.

Tromborg Treatment er et supplement til almindelig hudpleje. Produkterne passer til alle hudtyper, da de er milde, effektive og enkle at anvende. treatment Tromborg Treatment er en helt ny linje af luksus hudplejeprodukter, der er skabt for at afhjælpe og modvirke hudens tegn på aldring, problemhud eller skader forårsaget af udefrakommende/ miljømæssige

Læs mere

Ekstrakter - rammebevillinger

Ekstrakter - rammebevillinger Ekstrakter - rammebevillinger Professor Bente Vilsen Aarhus Universitet Biokemi 4.736.000 kr. Natrium-kalium pumpen sidder i membranen på alle celler og er livsnødvendig for at opretholde deres funktion.

Læs mere

INTENSE BOOST FOR YOUR SKIN

INTENSE BOOST FOR YOUR SKIN INTENSE BOOST FOR YOUR SKIN HVAD ER dermaoxy? dermaoxy er et genialt hud og hårbundskoncept, der for alvor gør noget ved rynker, fine linjer og tør hovedbund. dermaoxy er en del af den fremtidige hudpleje,

Læs mere

SERUM8 Skincare System

SERUM8 Skincare System 4 SERUM8 Skincare System SERUM8 Skincare System er et komplet hudplejesystem, udviklet af den danske læge Niels Bukh. Ved brug af dette system kan du efter professionelle principper pleje din hud i en

Læs mere

Atomic force mikroskopi på blodceller

Atomic force mikroskopi på blodceller 1 Atomic force mikroskopi på blodceller Problemstilling: Problemstillingen eleven bliver sat overfor er: Hvad er atomic force mikroskopi, og hvordan kan det bruges til at studere blodceller på nanometerskala?

Læs mere

Viden SIDE 1. Grundskole. Viden om appelsiner. Et kig indenfor

Viden SIDE 1. Grundskole. Viden om appelsiner. Et kig indenfor om appelsiner Et kig indenfor Rent basalt så består en appelsin af juice vesikler 1 som er omringet af en voksagtig hud, nemlig skrællen. Skrællen omfatter et tyndt og farvet yderlag som kaldes flavedoen,

Læs mere

Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer. Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik

Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer. Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 15. oktober 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000

Læs mere

Cheating age is possible. dermaoxy.com

Cheating age is possible. dermaoxy.com Cheating age is possible dermaoxy.com Hvad er dermaoxy? dermaoxy er et genialt hud og hårbundskoncept, der for alvor gør noget ved rynker, fine linjer og tør hovedbund. dermaoxy er en del af den fremtidige

Læs mere

1. Hvad er kræft, og hvorfor opstår sygdommen?

1. Hvad er kræft, og hvorfor opstår sygdommen? 1. Hvad er kræft, og hvorfor opstår sygdommen? Dette kapitel fortæller om, cellen, kroppens byggesten hvad der sker i cellen, når kræft opstår? årsager til kræft Alle levende organismer består af celler.

Læs mere

Ultra Pure Solutions Facial Nano Sprays. Studie & testresultater

Ultra Pure Solutions Facial Nano Sprays. Studie & testresultater Ultra Pure Solutions Facial Nano Sprays Studie & testresultater Nanocos Nanocos er en kosmetisk virksomhed beliggende i Salt Lake City, Utah. De specialiserer sig i udviklingen af hudpleje, der er effektiv,

Læs mere

ALDRING AF HUDEN. Naturlig kollagen / elastin. 0 10 20 30 40 50 60 70 Alder

ALDRING AF HUDEN. Naturlig kollagen / elastin. 0 10 20 30 40 50 60 70 Alder WWW.DERMATUDE.COM ALDRING AF HUDEN Huden begynder at vise de første tegn på ældning fra det fyldte 25. år. Huden bliver tyndere, blodcirkulationen forringes og den naturlige produktion af kollagen og elastin

Læs mere

14. Mandag Endokrine kirtler del 2

14. Mandag Endokrine kirtler del 2 14. Mandag Endokrine kirtler del 2 Midt i dette nye spændende emne om endokrine kirtler kan det være nyttigt med lidt baggrundsdiskussion omkring især glukoses (sukkerstof) forskellige veje i kroppen.

Læs mere

Syv transmembrane receptorer

Syv transmembrane receptorer Syv transmembrane receptorer Receptoren som kommunikationscentral Cellemembranen definerer grænsen mellem en celles indre og ydre miljø, der er meget forskelligt. Det er essentielt for cellens funktion

Læs mere

Side 1 af 13. Eksamen: Bioinformatik It og Sundhed 27 Jan 2011 kl 9-13

Side 1 af 13. Eksamen: Bioinformatik It og Sundhed 27 Jan 2011 kl 9-13 Side1af13 Eksamen: Bioinformatik It og Sundhed 27 Jan 2011 kl 9-13 Navn: Studie nummer: Dette eksamenssæt vil også kunne ses som en pdf fil nederst på kursus-hjemmesiden udfor den sidste dag d. 27 Jan

Læs mere

PRISLISTE. Dermadeluxe. www.dermadeluxe.dk

PRISLISTE. Dermadeluxe. www.dermadeluxe.dk PRISLISTE Dermadeluxe www.dermadeluxe.dk ANSIGTSBEHANDLINGER EmerginC ansigtsbehandling (75 min)...595,- En dybderensende og afslappende behandling, hvor de yderst aktive og resultatorienterede produkter

Læs mere

CLINICALLY DESIGNED MEDICAL GRADE

CLINICALLY DESIGNED MEDICAL GRADE CLINICALLY DESIGNED MEDICAL GRADE JULIE P Nature & Science Med nyskabende højtydende formuleringer der kombinerer de nyeste botaniske aktive ingredienser, sætter Julie-P de højeste standarder for effektiv

Læs mere

Bioprocessering af proteinafgrøder

Bioprocessering af proteinafgrøder FOOD-SCIENCE-KU Bioprocessering af proteinafgrøder Keld Ejdrup Markedal Biokemi og Bioprocessering Institut for Fødevarevidenskab FOOD-SCIENCE-KU 7. Oktober 2014 - Agro Business Park Enhedens navn Udvikling

Læs mere

Enzymer og katalysatorer

Enzymer og katalysatorer Enzymer og katalysatorer Reaktionsligningen: viser den kemiske reaktion, der leverer energi til alle stofskifteprocesser i cellerne i kroppen. Kemisk er der tale om en forbrændingsproces, hvori atmosfærisk

Læs mere

ARGAN OIL. For hair & skin 100% ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL

ARGAN OIL. For hair & skin 100% ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL ARGAN OIL For hair & skin 100% ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL Argaia Argan Oil Olie fra argantræet Argaia Argan Oil udvindes af argantræet (Argania spinosa), som er hjemmehørende i det sydlige Marokko og lever

Læs mere

CORSENTIALS gør det nemt at være sund.

CORSENTIALS gør det nemt at være sund. CORSENTIALS gør det nemt at være sund. CORSENTIALS-systemet, der består af LifeWaves eksklusive, patentanmeldte teknologi, transformerer sundhed ved at give dig effektive fordele, du ikke får med andre

Læs mere

Kornfri kost til din hund og kat

Kornfri kost til din hund og kat Kornfri kost til din hund og kat Mange års domesticering har udviklet vores kæledyr fra glubske rovdyr til vores bedste venner. Ikke desto mindre påviser moderne videnskab, at nutidens hunde og katte deler

Læs mere

Værd at vide om. kosttilskud

Værd at vide om. kosttilskud Værd at vide om kosttilskud Indhold Hvad er et kosttilskud? Er kosttilskud nødvendigt? Kan mit kosttilskud være forurenet og hvordan kan jeg sikre mig? Hvilke kosttilskud er typisk forurenet? Hvis ansvar

Læs mere

1. Lactase tilhører enzymklassen hydrolase

1. Lactase tilhører enzymklassen hydrolase Arvelig immundefekt a. Immundefekt skyldes en arvelig gendefekt eller mutation i generne. Det kan ramme begge køn, som et slags usynligt handicap, og kan, hvis det ikke bliver behandlet, være dødeligt.

Læs mere

Almindelig hudkræft. (non-melanom hudkræft)

Almindelig hudkræft. (non-melanom hudkræft) Almindelig hudkræft (non-melanom hudkræft) Solen øger risikoen for almindelig hudkræft UV-stråling øger risikoen for skader på huden. Både UVstråling fra solen og kunstige lyskilder såsom solarier kan

Læs mere

ESSENTIAL. med Mangostan, Acai & Aloe Vera 900ml

ESSENTIAL. med Mangostan, Acai & Aloe Vera 900ml ESSENTIAL med Mangostan, Acai & Aloe Vera 900ml 2/16 3/16 01 NOGLE MENNESKER HOLDER SIG FRISKERE, LEVER LÆNGRE OG ÆLDES LANGSOMMERE VED AT UNDGÅ HULLER I SIN DIÆT. EQ Essential er et kosttilskud som kombinerer

Læs mere

Lad os tale om BJUTI. Berry.En GmbH & Co All rights reserved Only for B2B Licensed for authorized Berry.En speaker.

Lad os tale om BJUTI. Berry.En GmbH & Co All rights reserved Only for B2B Licensed for authorized Berry.En speaker. Lad os tale om BJUTI BJUTI VERISOL CLINICAL STUDIES CONCLUSION Formuleret med 2,5g VERISOL kollagen peptider Forbedrer hudens elasticitet og reducerer dybden på rynkerne Øger dermislagets pro-collagen

Læs mere

sikrer, at enhver stigning i muskelarbejde er præcist matchet af en stigning i O 2

sikrer, at enhver stigning i muskelarbejde er præcist matchet af en stigning i O 2 RESUMÉ Den tætte kobling mellem blodgennemstrømning, O 2 tilførsel og metabolisme er essentiel da denne sikrer, at enhver stigning i muskelarbejde er præcist matchet af en stigning i O 2 tilførsel. Identificering

Læs mere

Aldring af huden. Naturlig kollagen / elastin. 0 10 20 30 40 50 60 70 Alder

Aldring af huden. Naturlig kollagen / elastin. 0 10 20 30 40 50 60 70 Alder WWW.DERMATUDE.COM Aldring af huden Huden begynder at vise de første tegn på ældning fra det fyldte 25. år. Huden bliver tyndere, blodcirkulationen forringes og den naturlige produktion af kollagen og elastin

Læs mere

ANATOMI for tandlægestuderende. Henrik Løvschall Anatomisk Afsnit

ANATOMI for tandlægestuderende. Henrik Løvschall Anatomisk Afsnit ANATOMI for tandlægestuderende Henrik Løvschall Anatomisk Afsnit CELLEBIOLOGI celleform kubisk celle pladeformet celle prismatisk celle kugleformet celle uregelmæssig stjerneformet celle celleform varierer

Læs mere

Proteiner. Proteiner er molekyler der er opbygget af "aminosyrer",nogle er sammensat af få aminosyrer medens andre er opbygget af mange tusinde

Proteiner. Proteiner er molekyler der er opbygget af aminosyrer,nogle er sammensat af få aminosyrer medens andre er opbygget af mange tusinde Proteiner Proteiner er molekyler der er opbygget af "aminosyrer",nogle er sammensat af få aminosyrer medens andre er opbygget af mange tusinde Der findes ca. 20 aminosyrer i menneskets organisme. Nogle

Læs mere

ANATOMI for tandlægestuderende. Henrik Løvschall Anatomisk afsnit Afd. for Tandsygdomslære Odontologisk Institut Århus Universitet

ANATOMI for tandlægestuderende. Henrik Løvschall Anatomisk afsnit Afd. for Tandsygdomslære Odontologisk Institut Århus Universitet ANATOMI for tandlægestuderende Henrik Løvschall Anatomisk afsnit Afd. for Tandsygdomslære Odontologisk Institut Århus Universitet CELLEBIOLOGI celleform kubisk celle pladeformet celle prismatisk celle

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin august juni 2017-2018 Institution HTX, Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg Uddannelse Fag og niveau htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2013 Skive

Læs mere

Bioteknologi A. Gymnasiale uddannelser. Vejledende opgavesæt 1. Mandag den 31. maj 2010 kl. 9.40-14.40. 5 timers skriftlig prøve

Bioteknologi A. Gymnasiale uddannelser. Vejledende opgavesæt 1. Mandag den 31. maj 2010 kl. 9.40-14.40. 5 timers skriftlig prøve Vejledende opgavesæt 1 Bioteknologi A Gymnasiale uddannelser 5 timers skriftlig prøve Vejledende opgavesæt 1 Mandag den 31. maj 2010 kl. 9.40-14.40 Side 1 af 8 sider pgave 1. Genmodificeret ris Vitamin

Læs mere

LIFEWAVE. Ny patent anmeldt opfindelse fra Lifewave. Se flere billeder på vores Facebook gruppe

LIFEWAVE. Ny patent anmeldt opfindelse fra Lifewave. Se flere billeder på vores Facebook gruppe LIFEWAVE Ny patent anmeldt opfindelse fra Lifewave Se flere billeder på vores Facebook gruppe Videnskab og natur i perfekt harmoni Alavida er en helt ny måde at tænke hudpleje. Ved at kombinere Lifewaves

Læs mere

Forskningsnyheder om Huntingtons Sygdom På hverdagssprog Skrevet af forskere. Til det globale HS-fællesskab Træning øger cellulært genbrug

Forskningsnyheder om Huntingtons Sygdom På hverdagssprog Skrevet af forskere. Til det globale HS-fællesskab Træning øger cellulært genbrug Forskningsnyheder om Huntingtons Sygdom På hverdagssprog Skrevet af forskere. Til det globale HS-fællesskab Træning øger cellulært genbrug Træning øger genbrug i museceller. Er det derfor, at motion er

Læs mere

Fodertilskud til støtte af en sund ledfunktion hos hunde og katte

Fodertilskud til støtte af en sund ledfunktion hos hunde og katte Fodertilskud til støtte af en sund ledfunktion hos hunde og katte Healthy pets are happy pets Collagen II I et led beklædes knogleoverfladerne af brusk, således at det ikke er knogler, men brusk der glider

Læs mere

ULTIMATE. Hudpleje i sin reneste form

ULTIMATE. Hudpleje i sin reneste form ULTIMATE Hudpleje i sin reneste form Ultimativ ansigtspleje til alle hudtyper Faaborg Pharma ULTIMATE består af en række gennemtestede og rene plejeprodukter, der styrker, fugter og forbedrer huden i ansigtet.

Læs mere

Det lyder enkelt, men for at forstå hvilket ærinde forskerne er ude i, er det nødvendigt med et indblik i, hvordan celler udvikles og specialiseres.

Det lyder enkelt, men for at forstå hvilket ærinde forskerne er ude i, er det nødvendigt med et indblik i, hvordan celler udvikles og specialiseres. Epigenetik Men hvad er så epigenetik? Ordet epi er af græsk oprindelse og betyder egentlig ved siden af. Genetik handler om arvelighed, og hvordan vores gener videreføres fra generation til generation.

Læs mere

Kornfri kost til din hund og kat

Kornfri kost til din hund og kat Kornfri kost til din hund og kat Priserne gælder fra 1. november 2012 Mange års domesticering har udviklet vores kæledyr fra glubske rovdyr til vores bedste venner. Ikke desto mindre påviser moderne videnskab,

Læs mere

Elevens uni-login: Skolens navn: Tilsynsførendes underskrift: FP9. 9.-klasseprøven BIOLOGI

Elevens uni-login: Skolens navn: Tilsynsførendes underskrift: FP9. 9.-klasseprøven BIOLOGI Elevens uni-login: Skolens navn: Tilsynsførendes underskrift: FP9 9.-klasseprøven BIOLOGI Maj 2016 B1 Indledning Rejsen til Mars Det er blevet muligt at lave rumrejser til Mars. Muligheden for bosættelser

Læs mere

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :)

Krop & Sundhed. - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) Krop & Sundhed - Hvad er det egentlig for noget? Find ud af det lige her! :) S ide 2 Krop & S u n dhed Å rgang 1, Nummer 1 Søvn - hvorfor er det så vigtigt? Søvn er en nødvendighed for alle levende væsner.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Maj 2017 Institution Hansenberg Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Proces, levnedsmiddel

Læs mere

Fodertilskud til støtte af en sund ledfunktion hos hunde og katte

Fodertilskud til støtte af en sund ledfunktion hos hunde og katte Fodertilskud til støtte af en sund ledfunktion hos hunde og katte Healthy pets are happy pets Collagen II I et led beklædes knogleoverfladerne af brusk, således at det ikke er knogler, men brusk der glider

Læs mere

Biologiske signaler i graviditeten - Genetisk information

Biologiske signaler i graviditeten - Genetisk information Biologiske signaler i graviditeten - Genetisk information 2 I forbindelse med vores studie af graviditeten ønsker vi at foretage undersøgelser af arvematerialet (DNA og RNA). Disse genetiske undersøgelser

Læs mere

Hvad er så vigtigt ved målinger?

Hvad er så vigtigt ved målinger? Forskningsnyheder om Huntingtons Sygdom På hverdagssprog Skrevet af forskere. Til det globale HS-fællesskab Spændende opdagelse i blodceller fra patienter med Huntingtons Sygdom Mængden af huntingtinprotein

Læs mere

MINDFULNESS BETALER SIG, NÅR BRYSTKRÆFT GØR ONDT!

MINDFULNESS BETALER SIG, NÅR BRYSTKRÆFT GØR ONDT! MINDFULNESS BETALER SIG, NÅR BRYSTKRÆFT GØR ONDT! Maja Johannsen, PhD, cand.psych., Enhed for Psykoonkologi & Sundhedspsykologi (EPoS), Kræftafdelingen, Aarhus Universitetshospital og Psykologisk Institut,

Læs mere

SALICYLIC PEEL BEHANDLING. - Patientinformation -

SALICYLIC PEEL BEHANDLING. - Patientinformation - SALICYLIC PEEL BEHANDLING - Patientinformation - Introduktion Biophora Salicylic Peel er en yderst effektiv Peel målrettet mod at exfolierer de døde hudceller i hudens overfladelag. Den kan fås i 20 %

Læs mere

ageloc edition Et fantastisk fremskridt

ageloc edition Et fantastisk fremskridt ageloc edition NU SKIN GALVANIC SPA SYSTEM II Et fantastisk fremskridt Nu kan du få aldersbekæmpende spabehandlinger derhjemme nemt og bekvemt Det særligt udviklede ageloc Edition Nu Skin Galvanic Spa

Læs mere

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin august juni

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin august juni Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin august juni 2017-2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX, Spangsbjerg Møllevej 72, 6700

Læs mere

Efterbehandling til Enzymer - Klip dit tis i stykker CIRKUS NATURLIGVIS

Efterbehandling til Enzymer - Klip dit tis i stykker CIRKUS NATURLIGVIS Efterbehandling til Enzymer - Klip dit tis i stykker CIRKUS NATURLIGVIS Enzymer kan godt være svære at forstå, og oplægget indeholder rigtig meget information. Derfor er det en god idé, at lave noget efterbehandling.

Læs mere

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne Omega balls Sundt slik for slikmunde Snack med omega-3 indhold, antioxidanter, kostfibre og proteiner. Uden sukker Let at lave Både børn og voksne elsker dem God energi før og efter træning Ingredienser:

Læs mere

RENEW YOUR HAIR. FINAL_DK A4 Trijuven brochure.indd 1 30/03/

RENEW YOUR HAIR. FINAL_DK A4 Trijuven brochure.indd 1 30/03/ RENEW YOUR HAIR FINAL_DK A4 Trijuven brochure.indd 1 30/03/2017 11.37 FINAL_DK A4 Trijuven brochure.indd 2 30/03/2017 11.37 THE TREATMENT FOR HAIR REJUVENATION Kemiske behandlinger vil over tid, få håret

Læs mere

Fødevarers kvalitet en måleteknisk udfordring? v/lone Søvad Madsen, Teknologisk Institut cand.brom, seniorkonsulent

Fødevarers kvalitet en måleteknisk udfordring? v/lone Søvad Madsen, Teknologisk Institut cand.brom, seniorkonsulent Fødevarers kvalitet en måleteknisk udfordring? v/lone Søvad Madsen, Teknologisk Institut cand.brom, seniorkonsulent Introduktion Lone Søvad Madsen M.Sc. Fødevareteknologi (Bromatologi 1996) Speciale i

Læs mere

INDIVIDUALISERET BEHANDLING ETABLERING OG KARAKTERISERING AF PRIMÆRE LUNGECANCER CELLELINJER

INDIVIDUALISERET BEHANDLING ETABLERING OG KARAKTERISERING AF PRIMÆRE LUNGECANCER CELLELINJER Protokolresume - LUCELLI INDIVIDUALISERET BEHANDLING ETABLERING OG KARAKTERISERING AF PRIMÆRE LUNGECANCER CELLELINJER 6. oktober 2014 Version 1 Forfattere og afdelinger: Birgitte Brinkmann Olsen, Nuklearmedicinsk

Læs mere

Velkommen. Probiotika og Præbiotika. Undervisningsdag på DTU Systembiologi. Undervisere: Sandra og Sebastian Wingaard Thrane

Velkommen. Probiotika og Præbiotika. Undervisningsdag på DTU Systembiologi. Undervisere: Sandra og Sebastian Wingaard Thrane Velkommen Probiotika og Præbiotika Undervisningsdag på DTU Systembiologi Undervisere: Sandra og Sebastian Wingaard Thrane Hvem er vi? 2 DTU Systembiologi, Danmarks Tekniske Universitet Hvem er I? 3 DTU

Læs mere

ANATOMI for tandlægestuderende. Henrik Løvschall Anatomisk Afsnit

ANATOMI for tandlægestuderende. Henrik Løvschall Anatomisk Afsnit ANATOMI for tandlægestuderende Henrik Løvschall Anatomisk Afsnit I dag.. lidt anatomihistorik hvordan lærer vi (en video) cellebiologi ANATOMI - HISTORIK ANATOMI - historik Ægypten (1700 fvt) Leonardo

Læs mere

Spørgsmål & svar. Nordic Sugar, Langebrogade 1, 1001 København. www.betfor.nu

Spørgsmål & svar. Nordic Sugar, Langebrogade 1, 1001 København. www.betfor.nu Spørgsmål & svar 2011 Nordic Sugar, Langebrogade 1, 1001 København. www.betfor.nu Betfor en rigtig klassiker! Jo mere du ved om fodring, desto flere muligheder har du for, at tage hånd om din hest på bedste

Læs mere

At eleverne tilegner sig viden om de levende organismer og den omgivende natur, om miljø og sundhed samt om anvendelse af biologi.

At eleverne tilegner sig viden om de levende organismer og den omgivende natur, om miljø og sundhed samt om anvendelse af biologi. Fagplan for biologi Formål: Formålet med undervisningen i biologi er: At eleverne tilegner sig viden om de levende organismer og den omgivende natur, om miljø og sundhed samt om anvendelse af biologi.

Læs mere

Kan sukkerroer være kick-start til bæredygtig dansk produktion of biopolymerer?

Kan sukkerroer være kick-start til bæredygtig dansk produktion of biopolymerer? Kan sukkerroer være kick-start til bæredygtig dansk produktion of biopolymerer? John P Jensen, Senior Group Advisor, Nordzucker Technology & Innovation Siden mit spæde indlæg på den første konference -

Læs mere

HAIR + SCALP HAIR GROWTH TIME RESTORE REPAIR RESQUE SENSITIVE SOOTHE

HAIR + SCALP HAIR GROWTH TIME RESTORE REPAIR RESQUE SENSITIVE SOOTHE HAIR + SCALP HAIR GROWTH TIME RESTORE REPAIR RESQUE SENSITIVE SOOTHE HÅR + HOVEDBUND Til specielle hovedbunds problemer HAIR + SCALP BC Hair + Scalp Pre Shampoo Peeling Exfolierer og renser hovedbunden

Læs mere

www.lorealparis.com PRESSEMEDDELELSE FRA L Oréal Paris. NÅR BB MØDER LYSET

www.lorealparis.com PRESSEMEDDELELSE FRA L Oréal Paris. NÅR BB MØDER LYSET www.lorealparis.com PRESSEMEDDELELSE FRA L Oréal Paris. NÅR BB MØDER LYSET EN NY TYPE BB-CREME EN FORMEL, DER KOMBINERER LYS MED BB-CREMENS EGENSKABER BB-Creme, Som Du Ikke Har Set Den Før Youth Code Luminizer

Læs mere

Opgave 1 Listeria. mørkviolette bakteriekolonier, se figur 1a. og b. 1. Angiv reaktionstypen for reaktion. 1 vist i figur 1b.

Opgave 1 Listeria. mørkviolette bakteriekolonier, se figur 1a. og b. 1. Angiv reaktionstypen for reaktion. 1 vist i figur 1b. Opgave 1 Listeria Bakterien Listeria monocytogenes kan være sygdomsfremkaldende for personer, der i forvejen er svækkede. For at identificere Listeria kan man anvende indikative agarplader. Her udnyttes

Læs mere

Spørgsmål 1: Nævn (1) de forskellige kartyper i kredsløbet og beskriv kort deres funktion (2).

Spørgsmål 1: Nævn (1) de forskellige kartyper i kredsløbet og beskriv kort deres funktion (2). Spørgsmål 1: Nævn (1) de forskellige kartyper i kredsløbet og beskriv kort deres funktion (2). 1) Aorta store arterier arterioler kapillærer venoler vener De forskellige kar Elastiske kar: aorta og store

Læs mere

1 DorteKlattschou.dk

1 DorteKlattschou.dk 1 2 1. Energiplastre Det her er det vildeste og mest enkle du kan gøre for din krop Små plastre der sættes på akupunkturpunkterne og som bæres i 1-12 timer. Silent Nights og Aeon mod stress og søvnløshed.

Læs mere

Mitokondrier og oxidativt stress

Mitokondrier og oxidativt stress Forskningsnyheder om Huntingtons Sygdom På hverdagssprog Skrevet af forskere. Til det globale HS-fællesskab At gå målrettet mod oxidativ stress i Huntingtons Sygdom Skade på celler skabt af oxidativt stress

Læs mere

Elegante modeller til vigtige spørgsmål

Elegante modeller til vigtige spørgsmål Forskningsnyheder om Huntingtons Sygdom På hverdagssprog Skrevet af forskere. Til det globale HS-fællesskab Ny forskningsmetode indikerer, at et antioxidant gen beskytter sårbare neuroner Forskere bruger

Læs mere

Fit living en vejledning til træning og kost

Fit living en vejledning til træning og kost Produkt Før træning (senest 2 timer før) Umiddelbart før træning Under træning Efter træning (restitution) Sund livsstil i hverdagen Inden 30 min. Op til 3 timer efter Økologisk kokosfibermel x x En kilde

Læs mere

Diagnosticering af Clostridium perfringens type C infektion i neonatale grise

Diagnosticering af Clostridium perfringens type C infektion i neonatale grise Diagnosticering af Clostridium perfringens type C infektion i neonatale grise med real-time PCR og ELISA DVHS 3. maj 2013 Speciale af cand.med.vet. Camilla Bjørn Olesen 1 De næste 25 min Baggrund Formål

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Generelle spørgsmål 1. Hvad gør Nu Skin unik i branchen? 2. Hvad er arsupermarkers? 3. Hvad er de synlige ældningstegn på kroppen? 4. Hvad gør ageloc Galvanic Body Trio så spændende? 5. Hvilke produkter

Læs mere

Fysiologi Louise Andersen 1.3, RTG 29/10 2007

Fysiologi Louise Andersen 1.3, RTG 29/10 2007 Fysiologi Louise Andersen 1.3, RTG 29/10 2007 Indholdsfortegnelse Introduktion Metode... 3 Teori Steptesten... 4 Hvorfor stiger pulsen?... 4 Hvordan optager vi ilten?... 4 Respiration... 4 Hvad er et enzym?...

Læs mere