NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til flere end 5.300

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE December årgang Udsendes til flere end Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt eftertænksomhed. Til gengæld har du et helt nyt ubrugt år foran dig. Som service eller inspiration har jeg 12 gode forslag til, hvordan du kan bruge Vi kan også tilbyde dig en spændende artikel om en vinders anatomi. Copenhagen Consulting Company har lavet en analyse, der giver et godt fingerpeg om, hvad ledere skal fokusere på, hvis de vil komme ud som vindere på den anden side af krisen. I 5 skarpe til en leder har Adm. direktør Claus Bretton-Meyer fra TV 2 SPORT A/S overtaget stafetten. Og derudover kan vi udover nogle spændende kurser tilbyde dig en række nye inspirationsmøder. Og så er der blot tilbage at ønsker jer alle en god jul og et godt nyt år! Susanne Teglkamp Direktør og redaktør Indhold i dette nummer: 1. Værsgo: 2010 måned for måned 2. Hvordan er dine møder? Deltag i ny undersøgelse 3. Ledelse i øjenhøjde studiekreds 4. Hvad er ledelse i grunden? - og andre inspirationsmøder 5. En vinders anatomi et portræt af morgendagens vindere 6. Teori U, hvad er nyt og hvad kan det bruges til? Kursus med nye datoer for "5 skarpe" om ledelse - en gæsteskribent! 8. God ledelse kan ikke sættes på formel 9. Ledelse af forandringer Kursus med nye datoer for Køb en god bog 11. Opslåede lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på

2 1. Værsgo: 2010 måned for måned Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Året er ved at være gået og der er ikke meget, du kan gøre ud over at bruge den sidste rest til lidt eftertænksomhed. Til gengæld har du et helt ubrugt år foran dig. Tænk på alt det, du kan få ud af det nye år! Som en service eller lidt inspiration til dig har jeg 12 gode forslag til aktiviteter på din arbejdsplads i måned for måned. Januar: Spark det nye år i gang! En god start på året lægger grundlaget for en god afslutning og et godt resultat sidst på året. Sæt en halv eller hel dag af til sammen med dine medarbejdere at stille skarpt på jeres fokusområder i Lav noget sammen, der giver god energi og får rystet det gamle og måske lidt kriseprægede 2009 af jer. Februar: Arranger en kollegadag Februar måned er en mørk tid og der er stadig langt til foråret. Giv og få noget energi på Forkæl din kollega-dag. Det behøver ikke at koste alverden. Det er en dag, hvor vi hver især viser vores nærmeste kollega opmærksomhed ved f.eks. hente kaffe, stille en lille blomst på bordet, hjælpe med at gøre dagens arbejde nemmere for kollegaen, spille kollegaens yndlingsmusik - i det hele taget gøre de små ting, som vi godt ved, at vores kollega vil blive glad for. Marts: Dialogdag om processer og samarbejde I løbet af marts måned arrangerer vi en dag, hvor der er systematisk dialog på kryds og på tværs af organisationen. Formålet med dialogdagen er at drøfte, hvordan processer og samarbejde kan optimeres. Det skal planlægges lidt, men det kan give en masse energi til organisationen samt forbedre arbejdsgange og samarbejde i det hele taget. April: MUS-samtaler Hvis ikke I har planlagt jeres medarbejderudviklingssamtaler andre tider på året, så kan april måned være et godt bud. Husk at det ikke bare skal være noget der overstås, men det skal give mening både for ledelsen og for medarbejderen. Husk også at få lavet en realistisk handlingsplan og sørg for at få fulgt op på MUS-samtalen. Læg aftalerne ind i din kalender, så du husker opfølgningen.

3 Maj: Kundens dag Uanset hvor vi er ansat, har vi alle kunder. Det kan være, at det er interne kunder, men der vil altid være nogle, som er modtagere af vores ydelser/arbejde. På Kundens dag arbejder I med en række spørgsmål, eksempelvis: - Hvem er mine kunder? - Hvilke forventninger har mine kunder til mig og den ydelse eller produkt, jeg leverer? - Lever jeg op til mine kunders forventning? For meget eller for lidt? - Hvordan kan jeg fastholde mine kunder? Juni: Oprydning Sommerferien står for døren og giver på godt og ondt et afbræk i vores arbejde. Derfor er juni måned et godt tidspunkt at kigge på alle de forskellige aktiviteter og projekter, der er gang i. Hvad der kan afsluttes inden sommerferien, bør gøres færdigt. Nogle projekter skal måske helt nedlægges. Vi kan sparer energi, tid og ressourcer, hvis vi ikke skal hive gamle uafsluttede opgaver og projektet frem igen efter sommerferien, men i stedet kan starte mere eller mindre på en frisk. Juli: Gennemfør 5 ting, du normalt ikke får gjort Juli måned er de fleste steder præget af ferie. Det vil sige, at tempoet som regel er lidt mere afdæmpet. Brug denne måned til at få lavet ting, du ellers ikke har fået tid til i løbet af året. Det kunne eksempelvis være: - At arrangere inter uddannelse for de tilstedeværende - At læse noget faglitteratur - At rydde op i skuffer og skabe - At gå tur i frokostpausen - At tage tidligt hjem og nyde at du har tid til det. August: Slutspurten planlægges Vi er friske tilbage fra ferien og har stadig masser af handlemuligheder for resten af året. Derfor er det nu, slutspurten skal planlægges. Hvordan vil vi slutte 2010? Hvilke resultater skal vi have i hus? Hvor og hvordan skal vi sætte ind for at få resultaterne i hus? September: Ideernes dag Brug en dag på at få hele organisationens gode ideer op til overfladen. Sæt eventuelt et par temaer op, hvor I gerne vil have at de gode ideer kommer frem. Denne dag er det forbudt at sige: Det har vi prøvet før og Det kan ikke lade sig gøre. Vi realitetstjekker efterfølgende ideerne. Og oftest viser det sig, at selv ved de mest urealistiske ideer, er der noget der kan bruges. Oktober: Salgets dag På denne dag har vi fokus på salget. I de organisationer, hvor man ikke har et direkte salg, kan man tænke på de ydelser, man leverer til borgere, sine interne kunder eller brugere. De spørgsmål man på denne dag kan arbejde med i organisationen er eksempelvis: - Hvad er det egentlig vi sælger? - Har vi de rigtige varer på hylden? - Kunne vi sælge mere? - Kunne vi sælge andet? - Kunne vi sælge til andre? Til hvem og hvordan? - Hvordan kan vi støtte salget?

4 November: Planlægning af 2011 Det er ikke for tidligt, at vi får lagt en plan for Hvad vil vi bruge året til og hvad skal indsatsen være? Hvor skal det ledelsesmæssige fokus være i 2011? December: 2010 lukkes og slukkes De løse ender for 2010 samles op og bindes. Har du udestående med dine kollegaer, sørger du for at få ryddet op. Bordet skal være rent både i konkret og i overført betydning. Så kan du gå ind i det nye år uden at skulle slæbe rundt på en tung bagage fra det forrige år. Ovenstående er ment som inspiration. Det kan være, at det passer dig bedre at lægge aktiviteterne anderledes i løbet af året eller at det er nogle helt andre aktiviteter, du vil tage op i Det vigtigste er imidlertid, at du får gjort dig nogle tanker om, hvad du vil bruge 2010 til. Godt nytår! 2. Hvordan er dine møder? - Deltag i ny undersøgelse De fleste af os bruger rigtig meget tid på møder - det er en del af vores arbejde. Derfor finder Teglkamp & Co. det interessant at undersøge kvaliteten af møderne, hvad gør vi godt og hvad kunne vi gøre bedre? Del dine erfaringer og brug 5 minutter på at besvare spørgsmålene. Du kan gå ind via vores hjemmeside eller via dette link: 3. Ledelse i øjenhøjde Studiekreds om ledelse Vil du sætte ledelsesudvikling på din egen dagsorden? Har du lyst til at møde andre med samme interesse og lade dig inspirere? Har du lyst til at arbejde aktivt med refleksion omkring ledelse og med erfaringsudvikling? Så er denne studiekreds helt sikkert noget for dig! Vi har udvalgt relevante ledelsestemaer, vi sætter til diskussion! Deltag 6 torsdage fra kl Første emne er: Hvorfor er forandringsledelse så svært? Læs mere på hvor du også kan tilmelde dig studiekredsen.

5 4. Hvad er ledelse i grunden? og andre inspirationsmøder Få en god start eller afslutning på dagen. Book et inspirerende indlæg af ca. 1½ times varighed. Hvad med: Hvad er ledelse i grunden? eller Introduktion til Teori U eller Alfahanner (og -hunner) på godt og ondt i organisationen eller Få bedre og mere effektive møder! eller Leadership og management! eller en af de mange andre muligheder for at få en god start eller slutning på dagen. Hent den uddybende beskrivelse på eller kontakt os direkte på 5. En vinders anatomi et portræt af morgendagens vindere Frederik Bisberg arbejder som seniorkonsulent hos konsulentvirksomheden Copenhagen Consulting Company (CoCoCo). Frederiks arbejde er primært fokuseret på udvikling, optimering og forbedring af strategiske salgs- og marketinginitiativer fra strategisk arbejde til operationel implementering med henblik på at sikre projekters succes. Udover generel strategi og salgsstrategi har Frederik arbejdet med virksomhedsledelse, hvilket har givet ham et solidt grundlag for planlægning og praktisk implementering af organisatorisk udvikling. Den nuværende finansielle krises vindere har ingen magisk løsning på, hvorfor de klarer sig bedre, deres produkter er generelt ikke specielt innovative og de har ikke unikke produkt- eller markedspositioner. Vinderne gør blot som al litteratur og alle eksperter foreskriver, så der er ikke noget nyt under solen. Det interessante er, hvorfor 73% af alle danske virksomheder så ikke gør det. Copenhagen Consulting Company gennemførte i juli 2009 en større analyse, der havde til formål at undersøge, hvad der adskiller virksomheder, der klarer sig godt gennem krisen. Analysen blev gennemført blandt et repræsentativt udsnit af danske virksomheder og giver dermed et retvisende indblik i hvorfor så mange virksomheder ikke lykkes så godt som de bedste. Analysen fandt, at vinderne konsekvent forfulgte fire hovedmål: Klar forståelse af markedskonjunkturerne og deres konstante bevægelse i cyklusser Nærhed og dialog med kunder, leverandører og virksomhedens

6 øvrige interessenter En organisation, der forstår og evner at tilpasse ændringerne i markederne En stærk leder og ledelse, der tydeligt viser vejen gennem de turbulente tider Der er næppe mange, der vil være uenige i, at ovenstående fire hovedområder alle er væsentlige for at klare sig igennem en krise og for generelt at lede en virksomhed med succes. At det blot er 27 % af samtlige virksomheder i Danmark der evner at følge de fire områder kan derfor undre, men undersøgelsen påpegede en række elementer, der kan være medvirkende årsag til, at det ikke altid er så let at gøre, hvad lærebøgerne og eksperterne foreskriver. Kendskab til markedskonjunkturerne kræver viden om, hvordan man finder og anvender markedsdata. Mange ledere er ikke klar over, at de markeder deres virksomhed opererer på, bevæger sig i cykliske bevægelser man har en tendens til at lede sin virksomhed efter den for tiden eksisterende konjunktur. I praksis betyder det, at lederne opruster, udbygger, tilbygger og ansætter i opgangsperioder og afskediger, nedruster og lukker i nedgangsperioder uden nævneværdig skelen eller hensyntagen til, at konjunkturen vender igen og det gør den. Lederne er nødsaget til at holde sig tæt opdateret med konjunkturudviklingen gennem overvågning af brancherelevante nøgledata, og på samme tid sikre at virksomheden bliver ledet på en måde, der modvirker tendens til overinvestering i gode tider og for kraftige nedskæringer i mindre gode tider. Virksomheden skal med andre ord hele tiden være klar til den næste konjunkturændring og samtidig have en god idé om, hvornår den indtræffer. Mange ledere prioriterer ikke nærhed til kunder og leverandører de mener, at det må være den enkelte afdelings ansvar. En yderligere forstærkning af virksomhedens viden om markedskonjunkturerne og virksomhedens egen fremtid kommer fra jævnlige samtaler med både kunder, leverandører og øvrige virksomhedsinteressenter (bankforbindelser, rådgivere, mv.). Erfaringerne fra vindervirksomhederne viser, at der er meget vundet ved at lederne jævnligt taler med kunder, leverandører, medarbejdere og andre i virksomhedens interessesfære også selvom dem, lederne taler med er uden for lederens afdeling eller ansvarsområde. Det er nemlig oftest de menige medarbejdere, der først har en fornemmelse af, at noget er ved at ændre sig, da de typisk er i noget tættere kontakt med kunder og leverandører. På samme måde giver det god mening at bruge tid med kunderne, da de også vil mærke kommende markedsændringer tidligere. Kort fortalt kan virksomhedsledelsen få et mere nuanceret indblik i virksomhedens fremtid ved at være tæt på og forstå de nære omgivelser.

7 6. Teori U, hvad er nyt og hvad kan det bruges til? Kursus med nye datoer for 2010 Teori U er udviklet af Otte Scharmer og handler i meget brede træk om det indre øjeblik, hvor store ledelsesbedrifter fødes, og hvor der tegner sig nye muligheder for fremtiden. Den handler om fundamentale ændringer og om at lede ind i fremtiden. Hvori består det nye? og hvordan adskiller det sig fra mere klassiske tilgange til forandringer? På kurset tager vi afsæt i de klassiske tilgange til forandringer og til forandringsledelse. Med udgangspunkt heri præsenterer vi nye tanker og tendenser på området, inden vi sætter fokus på Teori U. Konsulent Anne Tang Thomsen har tilrettelagt et spændende kursus. Læs mere om kurset på hvor du også kan tilmelde dig skarpe om ledelse Claus Bretton-Meyer (f. 1965).Uddannelse: Officer i forsvaret, MBA fra Copenhagen Business School. Arbejdede i perioden 2002 til 2007 som regionsdirektør i analysevirksomheden Cision (tidligere Observer) med ansvar for 900 medarbejdere i Norden de baltiske lande. Tidligere nordisk direktør i Azlan Scandinavia A/S.Blev i april 2007 udnævnt til administrerende direktør for TV 2 SPORT A/S, et nystartet joint-venture mellem TV 2 og MTG. Tiltrådte stillingen i juli 2007 og har i dag ansvaret for bl.a. tv-kanalerne TV 2 SPORT og TV 2 SPORT HD samt sportssitet tv2sport.dk - en forretning i kraftig vækst. Medstifter af VL-11, Bestyrelsesmedlem i Effective-Learning A/S, Soldaterlegatet.dk, medlem af repræsentantskabet i Fonden Rolighed og bestyrelsesmedlem i Det Has- 1) Hvorfor blev du leder? Det var i bund og grund nok mere en tilfældighed end en bevidst valgt strategi. Min første oplevelse med ledelse kom allerede da jeg var år og blev udnævnt til patruljefører i den spejdertrop jeg havde været medlem af i flere år. Det viste sig, at jeg havde nogle naturlige lederevner som var effektive i det frivillige system. Det viste sig at effektiv ledelse førte bedre resultater med sig. Derefter blev det naturligt, at tage en lederuddannelse i Forsvaret. 2) Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? I krisetid - som i opgangstider - er det afgørende at holde fokus på at en kommerciel forretning skal levere bundlinje. Der er så mange der taler om god ledelse, men som ikke er i stand til at levere vækst og en stærk bundlinje. Det er i krisetid vi skal tage de svære ledelsesmæssige beslutninger og stå ved dem.

8 3) Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Først og fremmest ved at være åben for input. Det er afgørende, at jeg har et 360 grader billede af min ledelsesstil og den effekt det har på ledere og medarbejdere. Forandringsparathed er afgørende. Endvidere tog jeg i 2006 en MBA på Copenhagen Business School for at blive opdateret på de nyeste værktøjer og for at udvikle mig selv som person. Jeg holder mig opdateret ved at være strategirådgiver på hovedopgaverne på MBA på CBS, samt at have en række bestyrelsesposter. 4) Hvad er de største faldgruber for en leder? At miste fokus på hvad det er for en opgave man er sat til at løse - ledelse er ikke målet i sig selv, men det middel der skal sikre at en organisation udvikler sig og konstant tjener penge til ejerne. 5) Hvilke råd vil du give til nyudnævnte ledere, der gerne vil godt på vej? Få en tatovering med de tre kritiske succesfaktorer der gælder for den forretning man er sat til at vækste - og så holde alle indsatser op imod disse tre - hver dag. Udskyd alt andet. 8. God ledelse kan ikke sættes på formel Ingenting kommer af kommer af ingenting. En velfungerende ledergruppe, der skaber gode resultater kræver fokusering på ledergruppens opgave og hårdt arbejde. Gode ledergrupper Gode ledergrupper kan ikke sættes på formel Gode ledergruppen kan ikke sættes på en formel, men tilstedeværelsen af nogle elementer er helt klart en god start for en god ledergruppe, der ønsker at skabe gode resultater: Godt kendskab til hinanden Tillid og respekt for hinanden Fuldstændig klarhed over, hvad der er ledergruppens mission En fælles tilgang til god ledelse En god arbejdsform og disciplin i ledergruppen Refleksion og evaluering af arbejdet i ledergruppen Mod til at udfordre hinanden og arbejder i ledergruppen Klar kommunikation med ledergruppens interessenter.

9 Konkret designet udviklingsprogram Ligesom mennesker er forskellige er ledergrupper det også. Derfor har Teglkamp & Co. ikke at fast udviklingsprogram, som alle ledergruppen skal igennem. Teglkamp & Co. har udviklet en hel palet af tilbud til ledergruppen, som kan sættes samme i forhold til, hvad der giver mest mening og skaber størst værdi for den enkelte ledergruppe. Læs mere på og kontakt os direkte på tlf.: eller på 9. Ledelse af forandringer kursus med nye datoer for 2010 I samarbejde med Aros Kurser gennemfører Susanne Teglkamp kurser i forandringsledelse. Udover selve kurset får du konkret sparring på forandringsledelse både før og efter kurset. Kurserne afholdes både i København. Hvis du skal over bæltet gives en Storebæltsrabat på 15% af kurset. Du kan læse mere om kurset på hvor du også kan tilmelde dig. 10. Køb en god bog! Nu har du mulighed for at købe bogen Ledelse i øjenhøjde til inspiration og refleksion. Bogen indeholder 16 af Susanne Teglkamps tidligere udsendte artikler, som er blevet redigeret og flot illustreret. Bogen er udgivet i et samarbejde med Sjællandske Medier. Bogen indeholder bl.a. følgende artikler: Er din tid en mangelvare? Management og leadership Hvordan bliver du nedlagt af en headhunter? Få mere effektive møder! Bogen koster 120 kr. plus moms og forsendelse. Du kan bestille bogen via vores hjemmeside eller du kan gå direkte ind via dette link: 11. Opslåede lederstillinger Vi udvælger og bringer hver måned i vores nyhedsbrev 5 lederstillinger, som lige nu er slået op på jobportalen StepStone. I denne måned har vi udvalgt: Facility Management Managing Director IT-Jobbank Chief Finance Manager / CFO with Atlantic Petroleum Atlantic Petroleum P/F Novozymes A/S

10 Sales Manager Helm Skandinavien A/S Juridisk direktør søges SKAT Se alle de øvrige ledige lederstillinger på vores hjemmeside Stillingerne vises i samarbejde med jobportalen StepStone A/S

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! Vi vil godt starte med at henlede jeres opmærksomhed på et helt nyt initiativ, som os bekendt ikke er set før i Danmark,

Læs mere

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse

Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Når arbejdspladsen udfordres resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvordan ledelse og medarbejdere oplever,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut og du har forhåbentligt nydt en god ferie uden arbejde eller hvad? Vi vil meget gerne have dig til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Ingen tvivl i mit sind, vi kan blive bedre ledere, hvis vi tør lade os udfordre. Læs artiklen og lad mig udfordre

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang Kære læser! Så er ferien slut for de fleste og vi skal til at tage fat igen. Vi lægger ud lige på og hårdt med en artikel om de forhold, man som virksomhed skal

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Tak til alle der bidrog til undersøgelsen om fusioner og store organisationsændringer. Vi fik i

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

Strategisk ledelse i HTK

Strategisk ledelse i HTK Strategisk ledelse i HTK 10 1 Indledning I denne folder kan du læse, hvordan god ledelse understøttes i Høje-Taastrup Kommune, hvorfor god ledelse er vigtig og hvilke formelle fora, der understøtter en

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

Den klassiske Mini MBA fra IME

Den klassiske Mini MBA fra IME Den klassiske Mini MBA fra IME Som den eneste Mini MBA i Danmark er IME Mini MBA baseret på samme faglige struktur som den klassiske MBA-uddannelse IME Mini MBA IME Mini MBA er som den eneste Mini MBA

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi lægger ud med en særdeles spændende og også meget tragisk historie. Den handler om tragedien på Mount Everest i 1996

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2008 5. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2008 5. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2008 5. årgang Kære læser! I dette nummer har vi 2 artikler om headhunting. Dels har mange virksomheder efterhånden måttet ty til headhunterne i et jobmarked, hvor det er svært

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2007 4. årgang Kære læser! Som leder står man ofte i et dilemma, der handler om, hvor langt den enkelte vil acceptere at gå, hvor går den enkeltes grænser, det kan være fagligt,

Læs mere

HR Konsulent-uddannelsen 4 intensive dage med certificering

HR Konsulent-uddannelsen 4 intensive dage med certificering NY CONFEX-UDDANNELSE: HR Konsulent-uddannelsen 4 intensive dage med certificering Komplet introduktion alt du bør vide som HR-konsulent Rekruttering, ansættelse og afskedigelse bliv klædt på til bedre

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2008 5. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2008 5. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2008 5. årgang Kære læser! Det kan svare sig at arbejde med at udvikle ledergruppen. Læs de spændende resultater fra undersøgelsen om ledergruppens arbejde. Det er også i

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel Indhold Introduktion... 3 DIEH i dag... 3 DIEH i morgen... 3 DIEHs vision og mission... 4 Strategiske fokusområder... 4 Strategisk

Læs mere

Business Consulting New manager programme

Business Consulting New manager programme Business Consulting New manager programme Velkommen som manager i Business Consulting Faglig specialisering, bred orientering Vi søger talentfulde managere med lederkompetencer, der trives med udfordringer,

Læs mere

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles At vælge de rette kampe Strålfors Information Logistics er en virksomhed, der står midt i en vigtig forandringsperiode. Virksomheden, der netop er blevet en del af den store nordisk postfusion mellem Post

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer 11.-12. august 2014 Lær at lære og huske mere effektivt 25. september 2014 Strategi og forretningsudvikling i praksis 27.-28. oktober 2014 Styrk din personlige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MARTS 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MARTS 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MARTS 2006 3. årgang Kære læser! Kender du talenterne i din virksomhed? En virksomheds overlevelse kan afhænge af, om man får spottet talenterne og de meget dygtige medarbejdere i

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE APRIL 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE APRIL 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE APRIL 2005 Kære læser! De fleste organisationer arbejder i dag projektorienteret. Det stiller store krav til ledelsen. Artiklen i dette nummer handler om lederens udfordringer som

Læs mere

Når teamet ikke fungerer!

Når teamet ikke fungerer! Kapitel fra bogen: I den gode ledelses tjeneste, som udkom i 2012 i forbindelse med Susanne Teglkamps 10 års jubilæum. Bogen er en artikelsamling af Susanne Teglkamps artikler gennem årene udvalgt og kommenteret

Læs mere

Et godt netværk Et middel til succes i jobbet!

Et godt netværk Et middel til succes i jobbet! Et godt netværk Et middel til succes i jobbet! Peter Eriksen Jensen, Netværk Danmark Peter Eriksen Jensen - CV Adm. Direktør, Orkla Food Ingredients DK - Adm. Direktør, Odense Marcipan Global direktør,

Læs mere

Sustainable Business Change Manager

Sustainable Business Change Manager Infomateriale Sustainable Business Change Manager Et meritgivende 6- ugers kursus i forandringsledelse og CSR ver. 2.0 Introduktion Hvad er CSR ver. 2.0? Fra velgørenhed 6l forretning At arbejde med samfundsansvar

Læs mere

Rekruttering og evaluering af ledere

Rekruttering og evaluering af ledere Rekruttering og evaluering af ledere Ledernes Hovedorganisation August 2005 Rekruttering af ledere Lederne har en nøglerolle på virksomhederne, og er helt afgørende for resultatet og den videre eksistens.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Årets første nyhedsbrev indeholder dels en række nye artikler, men vi

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige Styrk ledelsesudvikling i det offentlige 2 0. - 2 1. a u g u s t 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Tilmeld dig samtidigt workshoppen Systematisk lederevaluering Skærpede krav

Læs mere

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse Ledelsesevaluering Inspiration til forberedelse og gennemførelse At gennemføre en ledelsesevaluering kræver grundig forberedelse for at give et godt resultat. Her finder I inspiration og gode råd til at

Læs mere

Kursuskatalog Speditørskolen - ledelse

Kursuskatalog Speditørskolen - ledelse Kursuskatalog Speditørskolen - ledelse Praktisk lederuddannelse Uddannelsen er: Tæt på din hverdag Tilpasset dit behov som leder Tilrettelagt, så teori og praksis kan forenes erfaringsudveksling med andre

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

Strategisk ledelse i skrumpende markeder

Strategisk ledelse i skrumpende markeder Strategisk ledelse i skrumpende markeder Uanset den konkrete situation ligger ansvaret for virksomhedens fremtid hos den øverste ledelse. Her er det vigtigt at være sig bevidst, om de afgørende strategiske

Læs mere

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvad det er der betyder noget

Læs mere

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Karina Knudsen Studiesekretær Telefon: 9940 8003 Email: karknu@business.aau.dk 6. maj 2014 EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN

Læs mere

Jagten. innovation. Innovation Hub 2012. DI s Innovationskonference. di.dk/innovationskonference

Jagten. innovation. Innovation Hub 2012. DI s Innovationskonference. di.dk/innovationskonference DI s Innovationskonference Innovation Hub 2012 Tegnet af Jens Hage, som i løbet af konferencen vil trække essensen ud af indlæggene i inspirerende tegninger. Jagten på indbringende innovation Tirsdag den

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Info-møde 09.01.14 om netværksgruppen Fra strategi til handling. V. Ellen Vejle, virksomhedsrådgiver strategisk ledelse

Info-møde 09.01.14 om netværksgruppen Fra strategi til handling. V. Ellen Vejle, virksomhedsrådgiver strategisk ledelse Info-møde 09.01.14 om netværksgruppen Fra strategi til handling V. Ellen Vejle, virksomhedsrådgiver strategisk ledelse Virksomhedsrådgiver, Strategisk ledelse Ellen Vejle Faglige kompetencer Strategi-

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2013 10. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I anledning af, at vi er gået ind i december måned, bringer vi bringer to artikler, der handler om forskellige ledelsesmæssige

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

Vi sætter scenen for morgendagens digitale muligheder og udfordringer

Vi sætter scenen for morgendagens digitale muligheder og udfordringer Vi sætter scenen for morgendagens digitale muligheder og udfordringer Fredag 4. december 2015 hos IDA Mødecenter, København. De nye teknologier har medført nye forretningsmodeller, der ændrer konkurrenceforholdene

Læs mere

Lederuddannelser i Kundefokuseret ledelse

Lederuddannelser i Kundefokuseret ledelse Lederuddannelser i Kundefokuseret ledelse Hvordan gribes det an i praksis fra topledelse til 1. linjeledere? Overvejelser og anbefalinger Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Facility management. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Sony Nordic Chr. Hansen Forsvaret Ernst & Young

Facility management. indkøb og udførelse af interne serviceopgaver. Sony Nordic Chr. Hansen Forsvaret Ernst & Young Medlem af DILF/DFM: 1.500 kr. Ikke-medlem: 2.000 kr. TEMADAG Den 11. juni 2009 på Scandic Hotel Kolding Facility management indkøb og udførelse af interne serviceopgaver Oplev indlæg fra: Sony Nordic Chr.

Læs mere

Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør

Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør Strategi er ikke noget, vi har, det er noget vi gør 1 Strategi i vindervirksomheder: Rejsebeskrivelse med fire etaper Situation Ambition Must-Win- Battles Eksekvering Lægaard Management A/S tilbyder rådgivning

Læs mere

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen

Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland. Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Vækst via Ledelse et ledelsesudviklingsprogram til ledere i Region Sjælland Projektleder: Karsten Andersen Projektkonsulent: Søren Duckert Hansen Baggrund for Vækst via Ledelse Vækst via Ledelse Et nationalt

Læs mere

Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015

Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Ledelsesudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Ramme for ledelsesudviklingen... 5 3. Opbygning... 7 4. Kompetencehjul

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 2, København, oktober 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2004

NYHEDSBREV NOVEMBER 2004 NYHEDSBREV NOVEMBER 2004 Kære læser! Coaching er meget oppe i tiden - og det er der en grund til. Coaching er godt for mange ting og bl.a. er det en rigtig god ledelsesstil. Du kan i dette nyhedsbrev læse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE SEPTEMBER 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE SEPTEMBER 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE SEPTEMBER 2006 3. årgang Kære læser! Tid er efterhånden en mangelvare. Vores ambitioner er høje, vi vil det hele og har svært ved at sige fra. I en artikel sætter vi fokus på, hvordan

Læs mere

Lederudvikling betaler sig i Region Midtjylland

Lederudvikling betaler sig i Region Midtjylland 31. maj 2008 Lederudvikling betaler sig i Region Midtjylland Ledelsesudvikling. Lidt under halvdelen af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland arbejder bevidst med ledelsesudvikling. 8

Læs mere

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 4, København, 2015-2016 Strategisk relationel ledelse forandringsledelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger

Læs mere

Kurser i forhandling af komplekse IT-aftaler

Kurser i forhandling af komplekse IT-aftaler Kurser i forhandling af komplekse IT-aftaler Advokat Ane Falck Glavind og Henrik Zangenberg Grundkursus i forhandling af komplekse IT-aftaler Der er mange penge på spil, når kunder forhandler komplekse

Læs mere

Sustainable Business Change Manager

Sustainable Business Change Manager Infomateriale Sustainable Business Change Manager Et meritgivende 5- måneders kursus i forandringsledelse og CSR ver. 2.0 Introduktion Hvad er CSR ver. 2.0? Fra velgørenhed 6l forretning At arbejde med

Læs mere

Ledelsens Dag den 6. november 2007

Ledelsens Dag den 6. november 2007 Ledelsens Dag den 6. november 2007 Kom godt fra start: om at forberede og implementere en strategi Redskaber og metoder til planlægning af en strategiproces Typiske faldgruber, og hvordan du håndterer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2005 Kære læser! De fleste af os har sikker på eet eller andet tidspunkt overvejet at få foden under eget bord. Nogle af os gør noget ved det, men langt de fleste lader det blive

Læs mere

NYHEDSBREV DECEMBER 2004

NYHEDSBREV DECEMBER 2004 NYHEDSBREV DECEMBER 2004 Kære læser! Dette er så sidste nummer af nyhedsbrevet om ledelse for i år. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke for den inspiration, som jeg får til nyhedsbrevet gennem

Læs mere

Arrangementskalender Business Institute & FREMDRIFT 2013

Arrangementskalender Business Institute & FREMDRIFT 2013 Arrangementskalender Business Institute & FREMDRIFT 2013 Arrangementskalender 2013 Business Institute & FREMDRIFT 2013 tæller både tidssvarende og innovative lederuddannelser samt en række seminarer, der

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

Lederuddannelser. en vej til god ledelse

Lederuddannelser. en vej til god ledelse Lederuddannelser en vej til god ledelse Hvorfor lederuddannelse? God ledelse er afgørende for private virksomheders konkurrenceevne og produktivitet. God ledelse er også afgørende for den service, som

Læs mere

Mentor+Undersøgelsen - måling af resultater

Mentor+Undersøgelsen - måling af resultater Mentor+Undersøgelsen - måling af resultater -------------------------------------------------------------------- Kirsten M. Poulsen Direktør og Management Konsulent, KMP+ Formål Denne artikel beskriver

Læs mere

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning?

Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Gæstetaler Herbert Nathan fra det uvildige rådgivningsfirma HerbertNathan & Co. Hvilken ERP-løsning matcher bedst din forretning? Få viden om tre af markedets stærkeste ERP-løsninger, så du kan fokusere

Læs mere

Sustainable Business Change Manager

Sustainable Business Change Manager Infomateriale Sustainable Business Change Manager En 5- måneders meritgivende uddannelse i forandringsledelse og CSR ver. 2.0 Introduktion Hvad er CSR ver. 2.0? Fra velgørenhed 6l forretning At arbejde

Læs mere

Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer

Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer v/ Betina Nørgaard, Manager Deloitte Consulting Holmegaard, 15. marts 2012 Agenda Opstart af samarbejdet Afgivelse af

Læs mere

En bestyrelse skal gøre en forskel

En bestyrelse skal gøre en forskel En bestyrelse skal gøre en forskel LOS Landsmøde 13. april 2015 Teddy Wivel Min baggrund Uddannet Statsaut. revisor De seneste 10 år arbejdet med god selskabsledelse Forfatter til en række bøger om emnet

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Arrangements kalender 2013

Arrangements kalender 2013 2013 Arrangements kalender 2013 Foreningens medlemsvirksomheder Strategisk ledelse og rådgivning Arrangementer 2013 - side 2 22-01-2013: Nytårskur med Kolding København Den 22. januar ligger vi traditionen

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

KMP+Mentorundersøgelsen Værktøj til måling af resultater

KMP+Mentorundersøgelsen Værktøj til måling af resultater Side 1 af 5 KMP+Mentorundersøgelsen Værktøj til måling af resultater Af Kirsten M. Poulsen, direktør og management konsulent, KMP & Partners Vores interesse for mentorskabet I 2000 stiftede jeg for første

Læs mere

Facility management. Syddansk Universitet GN Ejendomme A/S Rockwool International A/S Novo Nordisk A/S TEMADAG. Sponsorer: Mød følgende virksomheder:

Facility management. Syddansk Universitet GN Ejendomme A/S Rockwool International A/S Novo Nordisk A/S TEMADAG. Sponsorer: Mød følgende virksomheder: TEMADAG Tirsdag den 16.november 2010 på Hotel Scandic Kolding Facility management Mød følgende virksomheder: Sponsorer: Syddansk Universitet GN Ejendomme A/S Rockwool International A/S Novo Nordisk A/S

Læs mere

Uddrag af artikel trykt i Offentlig Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Uddrag af artikel trykt i Offentlig Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Offentlig Ledelse Uddrag af artikel trykt i Offentlig Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og

Læs mere